FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.12.2024 klo 05:40:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 19
 
Kirjoittaja Aihe: Mistä muistat MM-kisat  (Luettu 154862 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Andreas Brehme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mannschaft, Internazionale, HJK


Vastaus #25 : 27.04.2010 klo 11:25:52

Mistä löytyisi (koosteita) aiemmista kisoista (<'86)? Jos jollain forumistilla on nauhalla (vaikka betalla), voin kyllä avustaa siirrossa (yv). Myös englanninkieliset kelpaa.
Tuleeko nyt/joskus Eurosportilta (ei näy) koosteita vanhoista kisoista? Ainakin niiltä joskus tuli.
« Viimeksi muokattu: 27.04.2010 klo 11:29:35 kirjoittanut Andreas Brehme »
snakewarrior

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 27.04.2010 klo 12:29:05

1990: Jotenkin tuntuu että nämä kisat olivat ensikosketukseni urheilun seuraamiseen mikä saattoi johtua Paninin tarra-albumista mitä isoveli keräsi ja minä seurailin vierestä. Minä kannustin kisoissa Irlantia ja muistan että Arabiemiirikuntien karvakädet pelasivat sikaa ja saivat valtavat määrät punaisia kortteja.

1994: En seurannut yhtään peliä lähetysajan vuoksi. Muistan kun yleisurheilukoulusta sekä kaverit että ohjaajat kannattivat Brasiliaa.

1998: Muistan Paraguayn kovan taistelun Ranskaa vastaan neljännesvälierissä ja sen kun isän kanssa katsottiin mökillä ukkosenilmalla välierämatsia Hollanti-Brasilia ja oltiin pettyneitä kun Brasilia voitti.

2002: Näitä kisoja seurasin todella paljon. Enemmän kuin mitään historiassa. Lähetysaika sopi erinomaisesti ohjelmaani. Se jäi mieleen että olin Euroopan suurmaita vastaan heti alusta koska vaan huvitti. Nautin kun Etelä-Korea tiputti Portugalin, Italian ja viimeisenä Espanjan jonka jälkeen rupesin juhlimaan voittoa villisti. Hyvät ja tunnelmalliset kisat.

2006: Enpä juuri seurannut, koska tällöin yksin asuessani olin tehnyt päätöksen että elän ilman televisiota. Kävin baarissa seuraamassa muutaman pelin mm. USA-Italia missä jäi harmittamaan se ettei Yhdysvallat tuota peliä voittanut vaikka pelasikin mielestäni hyvin.

Tulevaa
2010: Ensimmäistä kertaa todella kannatan jotain maata ehdottomasti pelkän viihteen sijaan. Tulee varmasti mielenkiintoiset kisat. Saa nähdä kuinka paljon pelejä sitä lopulta kerkeää katselemaan.
lepa

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 27.04.2010 klo 14:53:50

1986 meni vielä myöhäisten lähetysaikojen takia ohi, vaikka intoa oli ollutkin. Seuraavana päivänä kuunneltiin sitten urheilukentällä aikuisten juttuja edellisen yön tapahtumista.

1990: Avausottelun missaaminen kirpaisi, kun kuuli lopputuloksen. Etelänmatkalta oltiin tulossa kotiin eikä saumoja pelin näkemiseen ollut. Oma suosikki Hollanti jäi surullisen kuuluisaan Saksa-otteluun, jossa Rijkaard-Völler episodi. Muuten Argentiinan vastenmielisyys Maradonan johdolla, Schillacin tuhkimotarina, Kamerunin iloiset leijonat ja Rene Higuita ovat jääneet mieleen.

1994: Kisat, joista jäi näkemättä vain Ruotsi-Venäjä-ottelun kaksi ensimmäistä minuuttia. Järjestelyt olivat melkoiset, kun piti kuukaudeksi vaihtaa makuuhuoneita ja päivällä piti kesätöiden jälkeen vetää pitkät päikkärit, jotta jaksoi taas seuraavan yön. Bulgarian loistavat esitykset tekivät vaikutuksen ja Romanialta Hagin maali oli mahtava. Negatiivisia muistoja Brancon vapari Hollannin verkkoon, tylsä finaali, Belodedicin veltto rankkari Ruotsia vastaan ja Ruotsin menestys keulakuvanaan Ravelli ärsyttivät.

1998: Hollanti-Argentiina oli kisojen kohokohta ja muutenkin pitkälle päässyt Hollanti lämmitti. Saksan putoaminen Kroatian puna-valko-ruutuisille sai sympatiat Kroatialle, vaikka sitten pronssin veivätkin. Ranska ei kuulunut suosikkeihin, mutta Zidanen pallokosketus oli silmiä hivelevä. Thuramin melkein "uran ainoat maalit" samassa ottelussa jäivät mieleen. Finaalin Ronaldo oli jo hieman järkyttävää.

2002: Jälleen lähetysajat mitä sattuu, mutta sitä varten piti lomaa ottaa pari viikkoa alkulohkovaiheeseen. Kisojen lopulla muistot jo heikkenikin, kun työt haittasivat seuraamista. Korealaisten huuma ja Hiddinkin suosio, Senegalin yllättävät esitykset ja Ranskan väsyneet otteet lämmittivät. Pelin taso oli välillä tosi heikkoa ja tuomaritoiminta yleisesti kyseenalaista. Pelien aikaisesta alkamisajankohdasta johtuen näistä kisoista puuttui jollakin tapaa hurmosta kotikatsomossa.

2006: Lippujen metsästys kisoihin oli tuimaa, mutta lopulta oli tyytyminen kotisohvaan. Maalirikas avausottelu oli lohkovaiheen kohokohtia. Hollannin ja Portugalin sota ja siitä seurannut ennenaikainen kotimatka pudottivat hieman mielenkiintoa. Onneksi Ranskan meno pysähtyi viimein finaalissa. Zidanen ajatuksenkulkua ihmeteltiin pitkään. Australian kohtalo Italiaa vastaan harmitti myöskin. Graham Pollin kolme keltaista Simunicille jäi erikoisuutena mieleen.
Lisbie

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 27.04.2010 klo 14:59:54

Totta. Aamuyöstä kun kirjoittelee niin tämä on tulos. Se mitä tarkoitin sanoa oli varmaankin että Klosen suuri maalimäärä tuli puskista itselleni. Muistaisin, että Klose ei oikein mitään ihmeellistä kentällä tehnyt, paitsi maaleja. 2006 maalikuninkuus nyt ei varsinainen yllätys ollut.


Niin ja 2002 Klose ei tehnyt pudotuspelivaiheessa yhtään maalia.

Älä nyt, tykkäät salaa kuitenkin. ;)

En todellakaan. Vastenmielinen, huono ja yliarvostettu pelaaja. Daniel Alves yrittää kovasti periä manttelia, mutta vielä on petraamista.
fifaan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS,Pallokissat


Vastaus #29 : 30.04.2010 klo 15:06:44

1978 kisat ja se paperisilppusade. Lisäksi Kempes muistuu hatarasti mieleen.
1986 kisat ja tietysti Diego, joka pisti parastaan. Myös Lineker ja se kipsikäsi muistuu mieleen (olihan se näissä kisoissa??)
2002 kisat kun kaksi (Brasilia ja Saksa) jättiä kohtasi ensikertaa mm-kisoissa.

Callit

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 30.04.2010 klo 15:39:18

Aivan loistava topic. Kiitos Andy!!!

1970 - "Ai, tällasetkin on?" Naapurin 5 vuotta vanhemmalla penkkiurheilijapojalla oli Veikkaus-lehti, jonka kannessa oli kaikkien jengien peliasut. Yrityksistä huolimatta en koskaan saanut ko- lehteä.

Isi ja äiti kertomassa tarinoita maailman parhaasta Pelestä, jota varten olivat valvoneet yölläkin, kun me veljpojan kanssa nukuimme. Kisojen jälkeen pistivät kai sitten pikkuveljeni alulle, niin olen laskeskellut. Brasilian ja Saksan bandwagonissa mentiin. Saksa-Italia peliin en ollut yrityksistä huolimatta herännyt, hyvä niin...

Lapsen usko "oikeaan voittajaan oli kova", ja lopultahan se oikea eli Brasilia voitti, mikä oli koko ajan ollut selvää. Miljoonia muistikuvia matseista ja vanhempien jutuista. - Kuin eilistä päivää.

1974 - Bayernin eurocup-voitto oli hyvänä alustuksena ja kisoihin matkattiin heti alkulohkojen alettua. Ekat stadikkafiilikset "maailmalta". Skotit kännissä hameet päällä Frankfurtissa, italialaiset vihamielisiä omilleen Stuttgartissa (gauchot vastassa), jne. Sakut hirvittävän kriittisiä omilleen, ja itse tuhersin itkua, kun katsoimme Hampurissa telkkarista samassa kaupungissa pelatun tappion DDR:ää vastaan. Loppukisat kummisedän mökillä Korppoossa. Semifinaalilohkon päätöspeli Saksa-Puola, se vesiallaspeli, kummisedän tunnetun kaverin mökillä. Ennen matsia saunottiin, ja näin Pirkko Mannolan kauniin alastoman pyllyn. Aivan mahtavat muistot kaikesta. Pirkolle ikuiset sympatiat hienosta urasta, ihanasta persoonallisuudesta ja esteettisestä ulkomuodosta.

1978 - Meni vähä sivu suun, kun oli vastakkainen sukupuoli vallannut kummatkin puoliskot päästä. Media suhtautui kisoihin negatiivisesti ja kaikkialla itkettiin passiivisesta pelistä ja tähtien katoamisesta, kun ei ollut pelejä, beckenbauereita tai cruyffeja. Finaalissa toivoin Argentiinan voittoa, kun vitutti niin perkeleesti neljä vuotta jauhettu p...ka Hollannin ansaitsemasta maailmanmestaruudesta.

1982 - Valmistautuminen nollatasoa, kun valtio piti otteessaan kesäkuun 5. asti. Brasiliaa hehkutettiin ihan ylettömästi, ja tunsin pientä vahingoniloa, kun ne putosi. Ranska-Saksa jäänyt peleistä parhaiten mieleen, kun oma uskoni oli jo aikoja sitten kadonnut. Italia ansaitsi mestaruutensa.

1986 - Huikeaa touhua alusta loppuun, kun öisin valvoessa tuli takaumia Meksikon edellisistä kisoista eli kesästä 1970. Muistorikkaat myös vähän surullisella tavalla, koska katsottiin ja jännitettiin näitä kisoja yhdessä silloisen hh:ni eli nykyisen ex-vaimoni kanssa. Myöhemmin jalkapalloinnostukseni aiheutti pelkkää pahennusta...

Media on media, ne jauhaa paskaa, joskin Maradonan nostaminen profiilipelaajaksi osui oikeaan. Saksaa ei noteerannut kukaan, päinvastoin dissattiin koko ajan. Itse laskin niille ns. helpon tien finaaliin alusta pitäen, mikä toteutuikin 100%:sti. Brasilia olisi ollut semissä vastassa, mutta oli vahva kutina Ranskan puolesta, hahaha.

Maradonan käsimaalia en sellaiseksi tuoreeltaan havainnut, enkä myöskään tajunnut siitä tulevan ikuinen puheenaihe.
vasurinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta/valkotelevisioissa oikealle hyökkäävä Suomi


Vastaus #31 : 03.05.2010 klo 21:55:25

Hmm, katsotaanpa:

- 70 Pele mainittu. Ei näköhavaintoja, mutta pihalla oltiin kaikki brasseja. Paitsi veskari - gordonbänks.
- 74 Jongbloedin nro 8 oli jotain aivan kummallista. Neeskensin rankkarit. Zaire mukana.
- 78 serkkupojat ei tajunneet futiksesta mitään. Mopoilla piti päästä ajeleen jopa tauolla. Yksin istuin ja katsoin matseja. Kempes, paperisilppu, Hollanti. Maakuntalehden välissä ilmestyi ensimmäinen kisaliite.
- 82 Rossi, Algerian voitto Saksasta. (radio?)selostaja hassutteli algeerien salakuljettaneen kamelin katsomoon. Tulin lopullisesti tietoiseksi brasseista, Maradona mainittu. Saksa-Ranska rankkarit. Puola, Boniek ja pronssi, joukkuetta ei kiinnostanut kotiinpaluu. Tardellin tuuletus.
- 86 eka asunto jossa VHSsät. Aamulla katsoin matsit ennen töihin lähtöä. Ajastus pudotti Belgia-NL matsin jatkoajan pois. Teinisensaatio Norman Whiteside. Tanska upottaa Uruguayn, Korppikotka upottaa Tanskan. BRA-FRA rankkarit. Maradona.
- 90 Argentiinan ahtaajan näköinen nro 2. Ruotsi otti kolmesti kuokkaan 1-2. Kamerun, Milla, Higuita tyrii. Pronssimatsin tuomarilla pilli suussa koko matsin että sai puhallettua Itaglialle rankun jolla Totosta maalikunkku. Caniggian typerä panta ja vielä typerämpi keltainen.
- 94 isot yleisöt, avoimet stadionit. Kreikan surkeus. Nigerian Yekini (?) tuulettaa raivoisasti verkossa. Alexi Lalas. Itaglian lohkossa kaikilla 4 pinnaa. Venäläinen tekee ottelussa 5 maalia, mutta nimi ei jää mieleen. Ruotsi voittaa pronssin koska bulgaarit keskittyy tekemään Stoikosta maalikunkkua. Ruotsin vaparikuvio (variant säger dom)
- 98 kisabiisi. Kroatia kyykyttää Saksan. Blanc osuu Biliciä "otsaan". Ronaldon sairastuminen, videopelejä, sydänkohtaus vai mitä, spekulaatioita riittää. Ronaldo vaihtaa kenkiä tauolla. Thuramin ketsuppipullo aukeaa. Mertaranta ääntää ranskaa..
- 02 en muistele lämmöllä. Ranska kotiin, E-Korea "yllättää", kerrankin kävi Espanjaa ja Itagliaa sääliksi. Onneksi karvaranteet löivät pronssipelissä pieniä punaisia miehiä päähän. Saksa-Saudit 8-0. Ronaldon ja Bexxin hiuslaitteet. Rivaldoa osuu "otsaan". Kahnin vitutus.
- 06 unelma käy toteen, olen paikalla. Tsekki-Ghana huikeaa laatua. Sveitsiläisiä miljoona. Avausmatsi vielä sytytti tv:n ääressä, mutta kotiin palannutta ei enää. Ruotsalaiskiimaa oli pakko ihastella. POR-HOL painiottelu ja Pollin 3 keltaista. Zizoun mustat jäähyväiset. Gattuson kalsarit.

« Viimeksi muokattu: 04.05.2010 klo 22:55:25 kirjoittanut vasurinho »
aqzu

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 04.05.2010 klo 19:58:34

Moneen kertaan kaupungilla ja yliopistolla epämääräisen naksuttelun kohteeksi joutunut random-stalkkaaja tässä hei.

Ajattelin vinkata foorumin Tamperelaisille hörhöille meidän yliopistolla järkkäämästämme "World Cup 2010 KIIMA-countdown" -sarjasta, jossa ollaan joka keskiviikko nyt katsottu Päätalon luentosalissa A2B MM-kisojen kooste aina kisat kerrallaan alkaen Argentiinan 1978 -kisoista. Huomenna klo 17 on vuorossa Italia 90 ja se tuttu Ylen kooste (ollut all goals ja official filmejä tähän asti) tällä kertaa.. Aina ennen filmiä ollut pieni briiffaus kisoista ja huomioitavista asioista sekä sitten filmin jälkeen ollaan vaihdettu ajatuksia katsojien kesken. Yliopiston liikunta- ja kulttuurilistoilla tätä on toitotettu mutta jos joku muu treelta on kiinnostunut liittymään seuraan niin tiedoksi täälläkin. Ensi viikolla sitten USA 94 ja joko Ylen kooste tai official film.

Hauska tapa katsoa noita porukalla, ollut kivasti jengiä ja kun kerran yliopisto tarjoaa tiloja käyttöön niin pitää käyttää hyödyksi.

Ja tämä tuli tähän topikkiin koska en uutta nähnyt tarpeelliseksi perustaa ja koska meille joille ekat muistetut kisat ovat olleet Italian kisat, nuo filmit ovat tuoneet uusia kokemuksia..
Andreas Brehme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mannschaft, Internazionale, HJK


Vastaus #33 : 05.05.2010 klo 06:54:35

Onko jollain linkkiä '70 ja '66 kisoihin. Joskus noita on näytetty Eurosportilla (pätkiä). Omat muistot eivät sinne riitä, mutta olisi se '66 finaali ja '70 välierämatsi (isojen poikien kertomana kulttikamaa Keisarin pelatessa lopun käsi paketissa ja maaleja tehtiin tasatahtiin) nähdä. Toki myös '70 finaali (Pele) ja edellisten kisojen finaalin uusinta (meni kait jatkoajalle).

Vähän OT, mutta myydäänkö jossain Bernin ihme-DVD:tä (suomenkielisin tekstein). Kävin joskus tsiigaamassa Dianassa; viime kisojen alla se tuli telkustakin, mutta unohtui nauhoittaa. En nopeasti etsimällä löytänyt.
chila

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PK-37, JIPPO & LAHI


Vastaus #34 : 05.05.2010 klo 07:15:50

90-kisoista ei mitään konkreettisia muistoja. Olin tuolloin viisi vuotias.

94-kisat alkoivat jo hieman kiinnostaa, toki jalkapallo tuntui auttamattoman tylsältä (:D). Isä toki seurasi näitäkin kisoja tarkasti. Romario ja Hagi saattoivat jäädä näistä kisoista alitajuntaani.

98-kisat tulikin sitten seurattua paljon tarkemmin ja tuolloin varsinainen jalkapallokiima iski. Anekdoottina voisi mainita että kisojen jälkeen ostin kaupasta FIFA 98 Road To Wold Cupin. Kisoista erityisesti mieleen jäänyt Nigerian huikea voitto Espanjasta, Chilavertin torjunnat, Kolumbian jääminen alkulohkoon, Thuramin maalituuletukset Kroatiaa vastaan sekä koko Kroatian joukkue, erityisesti Suker.

2002-kisoja seurasin valtaisan kiiman saattelemana. Brasilian fanikatsomon tissityttö, Ranskan jääminen alkulohkoon, Argentiinan nihkeät otteet, Chilavertin heikohkot esitykset, Kahnin ja Rustun huikeat kisat etc etc. Sekä toki se että eräs kaverini (joka on myös forumisti) veikkasi tylysti Sol Campbelia kisojen maalikuninkaaksi ;)

2006-kisojakin tuli seurattua aika tarkasti. Muistan erityisesti kun Argentiina tippui Saksalle pilkuilla, heitin vihapäissäni kaverin vanhempien olohuoneen (joka oli tuolloin kisakatsomonamme) nurkkaan tyhjän olutpullon, joka toki helähti nätisti rikki. Myös se tunne kun huomasin Zanettin tiputetun pois kisakoneesta on jäänyt mieleen, tuolloin vitutti kuin apassia. Materazzin älykäs pelaaminen zizouta vastaan finaalissa ei myöskään unohdu koskaan :D
« Viimeksi muokattu: 05.05.2010 klo 18:06:54 kirjoittanut chila »
el Blanco

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 05.05.2010 klo 13:22:18

1994: Kesän raikkaat Coca-Cola-mainokset, loputon helle ja paahtava aurinko. Baggio, Romário, Bebeto, Pagliuca, Taffarel, Meola, Salenko, Hagi, Stoichkov, Ruotsin joukkue. "Lähteekö tukka? Lähteekö poninhäntä?". Finaalin legendaarinen pilkkukisa. Helvetisti nostalgiaa ja kylmiä väreitä! Parhautta!

1998: Ronaldo-kiima, Ronaldon epäonnistuminen, Ronaldon sairauskohtaus. Zidanen näkymättömyys, Zidanen onnistuminen finaalissa. Baggion pilkku Chileä vastaan. Di Biagion pilkku Ranskaa vastaan. Chilavert, Vieri, Espanjan tappio Nigerialle, Roberto Carlosin hutipotku Tanskaa vastaan. Brassien jäätävät pilkut Hollantia vastaan. Davor Suker ja Saksan putoaminen. Ariel Ortega versus Edwin van der Saar. Bergkampin maali Argentiinaa vastaan. Marokon 'joku vitun Hadji'. Kisojen mahtava alkutunnari (kasvot stadionilla). Zendenin paska tuuletus pronssimatsissa. Meksikon Hernández. Beckhamin ulosajo. Michael Owen. Mick Jagger katsomossa, Tony Halme YLE:n kisastudiossa. Keken kyyneleet.

2002: Ranskan maalittomuus, Ronaldon onnistunut paluu. Vahva Saksa. Ronaldinhon putoava lehti. Korruptio: Italian ja Espanjan epäoikeudenmukainen putoaminen. Kisat alkoivat jo toukokuun puolella. Beckhamin paluu Argentiinaa vastaan. Turkin yllätys. Klebersonin ylärimaveto finaalissa. Anastacian tissit ja kisabiisi.

2006: Eurooppalaisten juhlaa. Ei suurempia yllätyksiä. Saksa odotetun vahva. Grosson maali Saksaa vastaan ja tardellimainen tuuletus. Zidanen viimeiset ottelut ja dominointi. Väsynyt Brasilia, väsynyt Ronaldinho. Ronaldon kolme maalia ja tilaston kärkeen. Espanjan epäonnistuminen Ranskaa vastaan. Huikea finaali.
Wk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: lupi, parsa ja muut horottelut


Vastaus #36 : 05.05.2010 klo 20:44:32

1994: Kovin tarkkaan en tällöin vielä seurannut, mutta silti mieleen onnistui jäämään Diego Suuren kärähdys, Bebeto - Romário -kaksikko sekä toki finaalin pilkut. Niin, ja Ruotsin menestys.

1998: Lopullisesti Brassien bandwagonissa tällöin. Romárion tippuminen kisakoneesta tosin ketutti, lujaa. Roberto Carlosin huti menneet saksarit omalla alueella, Ronaldon "epäonnistuminen". Itse en ainakaan miestä kritisoinut kisojen jälkeen, vaikkei kaikkeen hypeen erinäisistä syistä kyennytkään vastaamaan. Katkera finaalitappio Ranskalle. Siitä lähtien jossain määrin ollut katkera kyseiselle maalle näin arvokisajalkapallon puolella. Keken Owen-hehkutus siinä yhdessä maalissa. Toki Becksin ulosajo. Ortega ja VDS.

2002: Brasseille pokaali, jee. Ronaldon tukka. Ronaldon ja Rivaldon dominointi, Dinhon Seaman-nöyryytys. Järjetön tuomaripelleily, joka johti Italian ja Espanjan putoamiseen.

2006: Brassien hyytyminen, Italia onneksi pelasti. Kiimainen finaali, muistan huutaneeni aika raivolla kun Zidane ei meinannu alkuun saada tempustaan korttia. Portugalin kultainen ikäluokka meinasi kerrankin voittaa jotain, mutta ei.
Gooner88

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Szczęsnyn lädiaksentti


Vastaus #37 : 06.05.2010 klo 00:29:43

1998: Nämä olivat kyllä ne kisat jotka innostivat minut seuraamaan jalkapalloa aktiivisesti (tuota ennen tuli lähinnä vain itse pelattua jalkapalloa ja nykyisin asetelma onkin ihan toisinpäin :D). Erityisesti muistuu mieleen Zubizarretan moka ja nopeasti perään Olisehin kanuuna, Chilavert, Argentiina-Englanti, Bergkampin upea maali, Di Biagion pilkku, Thuramin kaksi maalia Kroatiaa vastaan ja toki Zidanen puskut finaalissa

2002:  Ranskan romahdus, Etelä-Korean huuma, brassi Japanin joukkueessa, Senegalin voitto ruotsista, kivikasvoinen tuomari Italialaisten ympäröimänä, Espanja-Etelä-Korea pilkkuskaba, Rivaldon pellefilmaaminen, Ronaldon ylivoima, mutta ennen kaikkea David Seamanin hörppäys

2006: Avausottelu, Veikkauksen Togo-mainokset, Maxin Rodriguezin maali, Italian viime hetkien pilkku Ausseja vastaan, Saksa-Argentiina pilkkuskaban jälkeinen hulina, Henryn maali Brasiliaa vastaan, Grosson maali Saksaa vastaan, Zizou...
Suomalainen Tallinnassa

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 06.05.2010 klo 00:44:06

2002 - Senegalilaiset neekerit pöllyttivät heti pöhöttynyttä Ranskaa avausottelussa. Kaikkien aikojen romahdus hallitsevalta maailmanmestarilta. Zizou täysi statisti. E-Korean uskomaton mäihä Espanjaa ja Italiaa vastaan. Englannin tippuminen uuden tähdenlennon Ronaldinhon uran onnekkaimpaan hutaisuun Seamanin plärätessä naistenlehteä. Geneerisen Saksan marssi kunniakujan kautta finaaliin. Brasilian Ronaldon maalikuninkuus. Saudi-Arabian perseraiskaus ja Klosen läpimurto. Loistavat topkympit. Jenkkijanarin tyylipuhdas oma maali Portugalia vastaan. Rivaldon huikea heimotanssi kulmalipulla.

2006 - Paluu vanhaan, EU dominoi. Kahdeksan parhaan joukossa kaikki odotetut + kisojen ainoa yllättäjä Ukraina. Edelliskisojen nousukkaat alistettiin koko rintamalla. Afrikan romahdus; vain Ghana jatkoon, muut statisteja. Arto Nybergin studioisännyys. Vesku Loirin vierailu maistissa Bubin Vaihtopenkillä ja Aarne Ankan sarjakuvat, Tapio Suomisen selostus Ghana - Tshekki -ottelussa. Keken kitinät. Italian lahjarankkari Ausseja vastaan. JESUS CHRYSLER PIMPIN nostalgiset muistelot.
ane

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Punakaarti


Vastaus #39 : 06.05.2010 klo 07:25:41

2002 - Senegalilaiset neekerit pöllyttivät heti pöhöttynyttä Ranskaa avausottelussa. Kaikkien aikojen romahdus hallitsevalta maailmanmestarilta. Zizou täysi statisti. E-Korean uskomaton mäihä Espanjaa ja Italiaa vastaan. Englannin tippuminen uuden tähdenlennon Ronaldinhon uran onnekkaimpaan hutaisuun Seamanin plärätessä naistenlehteä. Geneerisen Saksan marssi kunniakujan kautta finaaliin. Brasilian Ronaldon maalikuninkuus. Saudi-Arabian perseraiskaus ja Klosen läpimurto. Loistavat topkympit. Jenkkijanarin tyylipuhdas oma maali Portugalia vastaan. Rivaldon huikea heimotanssi kulmalipulla.

Olisiko johtunut siitä, että pelasi yhden pelin koko kisoissa? Pikemminkin Ranska oli ilman Zizouta täysi statisti..
2^16

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Conconi & Ferrari


Vastaus #40 : 06.05.2010 klo 07:39:53

1994 - Italian antiikin draamasta ammentava matka finaaliin, jossa Baggion jumalainen väliintulo lopulta päättyy tragediaan. Ruotsin joukkueen vaparikuvio ja maalissa pelleilevä göteborgilainen taksikuski. Hagi ja Stoitshkov.
1998 - Bergkampin maali. Zidanen ylivoima.
2002 - Näitä kisoja ei koskaan pelattu.
2006 - Materazzi. Puujalka jolla ei foruminkaan asiantuntijoiden mielestä ollut mitään asiaa kisoihin sinetöi Italian mestaruuden välimerellisellä "Gordie Howe hat trickilla": ulosajon filmaus, maali varsinaisella peliajalla ja vielä pilkkukin sisään. Zidanen ylivoima Brasiliaa vastaan.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 06.05.2010 klo 12:10:35

Tuleeko nyt/joskus Eurosportilta (ei näy) koosteita vanhoista kisoista? Ainakin niiltä joskus tuli.

- Nämä kaikki toki tallessa VHS:llä.

Hmm, katsotaanpa:
- 70 Pele mainittu. Ei näköhavaintoja, mutta pihalla oltiin kaikki brasseja. Paitsi veskari - gordonbänks.

- Kaverin kanssa pihalla vuorollaan toinen veteli ja toinen torjui.  Yleensä Pele ja Felix. "Pelen" juuri oppiman ulkosyrjäkierteen muistan olleen muovipallolla erityisen pahan! :)

1974: Müller, Cruyff, Lato ja Deyna. Skotlanti putosi, vaikka ei hävinnyt otteluakaan.

1978: Kempes, Menotti ja savuke, paperisilppu, 'vallihaudat' joidenkin stadionien katsomoiden ja kentän välissä. Archie Gemmill ja se maali!

http://www.youtube.com/watch?v=d1axsnMRbbo

Pettymys, kun skotit munasivat itse mahdollisuutensa. Joukkueessa Euroopan parhaita pelaajia, mutta pari ekaa peliä penkin alle. Ryhdistäytyi vasta viimeiseen Hollanti-otteluun, ollen ainoa jengi, joka kisoissa kaatoi Hollannin varsinaisella peliajalla.

1982: Falklandin sodan jännite, Ossie Ardiles. Billy Hamilton ja Gerry Armstrong, Pohjois-Irlanti lohkovoittoon.

http://www.youtube.com/watch?v=1085nzrIeIU
« Viimeksi muokattu: 10.05.2010 klo 19:47:12 kirjoittanut The Real Wolf »
tomcat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Bayern, Pallo-Iirot, NYG


Vastaus #42 : 06.05.2010 klo 13:12:29

1990: Ekat varsinaiset kisani. Walter Zenga oli pihapeleissa aina maalissa ja Matthaus nousi suureksi idoliksi. Argentiinan sikaa pelaaminen, Italian kotihurmos, jonka argot kuitenkin lopettivat semeissa. Saksa-Englanti-rankkarikisa. CHRIS WADDLE!

1994: lahetysajat aivan perseesta. Saksan pelit katsoin kuitenkin kaikki. Kaljut bulgarialaiset ovat vielakin kirosana. Alexi Lalasin parta. Baggion rankkari taivaisiin.

1998: Kiima oli EM-kullan jaljilta kovaa. Pelit kuitenkin menivat pain helvetti. Meinasivat jo havita Jugoslavialle, mutta 0-2-tilanteesta tasoihin Tarnatin ja Bierhoffin maaleilla. "Mika kone tama oikein on?!" kysyi Antero Mertaranta. Meksikoa vastaan vanhat herrat Kirsten ja Klinsmann juonivat voiton. Koepken jaatyminen Kroatiaa vastaan puolivalierissa ja Woernsin punainen kortti.

2002: Armeijassa. Nain vain USA-puolivalieran ja valieran. Finaalin aikana oli ohjaamassa jotain saatanan liikennetta Paavo Nurmi-maratonin aikana. Vitutti kun nain jalkeenpain, etta Saksalla oli siina mm. tolppa vaparista. Tuomaripeli. Ronaldinhon vapari Englantia vastaan.

2006: Kiima oli taas kova. Argentiinan hieno peli alkulohkoissa. Viimeisen minuutin maali Puolaa vastaan. Rankkarit argoja vastaan, niita Saksa ei havia. Englannin putoamista seurasin kannykasta siskon haissa.
swansea

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 06.05.2010 klo 18:34:27

74: En muista nähneeni kisoja, mutta isoveljiltä opin yhden puolalaispelaajan nimen, Lato.
78: paperia sataa, Cubillas tekee hattutempun, Haan laukoo finaalissa lähes neljästäkymmenestä metristä suoraan maalivahtia Filjol? päin; Bettega puskee palloa nenä maata viiltäen
82: Brasilia, Brasilia, Brasilia! Diego Armandon ensimmäiset kosketukset MM-tasolla Belgiaa vastaan: Diego ottaa pallon keskialueella, pujottelee belgialaisten ohitse, kunnes joku vetää kunnolla jaloille - ja kohta taas uusi kuljetus, ja kaato; italialaiset olivat vielä viekkaampia kuin belgialaiset, sillä Centile veti jaloille jo ennen kuin Diego sai palloa; ei ihme että Diego-pojan päässä alkoi kiehua ja kisat päättyivät ulosajoon. Jugoslavialla oli hyvä joukkue ja pelasivat kauniisti, mutta pelit päättyivät alkulohkoon; yksi pelaajista taisi olla Zlatko Vujovic, sillä hieman vanhempana esittäytyin jossain baarissa eräälle tytölle jugoslavialaiseksi, ja nimeni oli tietysti tuo Zlatko Vujovic. Itävallalla oli huono joukkue mutta hyvät hyökkääjät: Krankl oli yksi heistä. Ranskan joukkueen tähti piti olla Platini, mutta ensimmäisen ottelun jälkeen joutui vaihtoon, minkä jälkeen Ranska pelasi aivan uskomattoman hienon ottelun jotain vastustajaa vastaan.
86: Diego oli hankkinut neljän vuoden aikana uudet pohkeet, eikä kukaan saanut häntä enää nurin. Nousin ylös jo siinä vaiheessa, kun Diego oli mennyt vasta toisen englantilaisen ohi. Upea Tanskan joukkue: Elskjär, M. Laudrup ja etenkin suosikkini Frank Arnesen. Espanjalainen korppikotka kuitenkin pudotti (4:llä maalilla?) joukkueen. Uruguain Fransescoli osottautui ylikehutuksi. Nyt myös Platini pelasi hyvin (kuten myös Tigana, Giresse), mutta huippuhyökkääjä puuttui (yksi taisi olla Didier Six).
90: Tylsimmät kisat mitä olen nähnyt. Matheus kuljettaa palloa kymmenen metriä kenenkään häiritsemättä ja laukoo vauhdista vasempaan alakulmaan.
94: Brasilia voittaa finaalissa Italian - ihan kuin Jeesus voittaisi Saatanan. Tosin Brasiliankaan joukkue ei kelpaa muuhun kuin putsaamaan vuoden 82 pelaajien kenkiä. Brolin ei vielä näyttänyt lihapullalta - tai ei se ainakaan heijastunut peliesityksiin.
98: Miten niin Zidanen kisat? Ratkaisi tietenkin finaalin, mutta muut ottelut taisi olla pelikiellossa, kun en muista mitään muuta. Ylipäätänsä Ranska oli Välimeren versio Saksasta. Ronaldon salaperäinen sairastuminen.
02: Ronaldolla ei ole muuta salaperäistä tautia kuin hiukea maalinälkä, joka tulevina vuosina vaihtui muuten vain näläksi. Pääsikö Saksa taas finaaliin, miksi? Etelä-Korea pudottaa Italian, aah! - vai Ahn!
06: Esikisat lupasivat niin paljon, että odotin todella näitä kisoja. Ja mitä tapahtui? Mitalikolmikko Italia, Ranska, Saksa kertoo kaiken. Ja kaiken huipuksi Saksa oli näistä se sympaattinen ja viihdyttävää peliä pelannut joukkue. Brasilia ei ollut valmistautunut kisoihin millään lailla. Hävisin veljelle vedonlyönnin, koska veikkasin tunteella hyvän jalkapallon puolesta. Enää en tee sitä virhettä. 
Nick Nevada

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 06.05.2010 klo 22:33:51

90: Italia vei sydämeni mennessään. Huikea joukkue täynnä huikeita pelaajia. Oli Giannini, de Napoli, de Agostini, Baresi, Bergomi, Vialli, Zenga. Baggio ja Maldinikin. Schillachin uskomattomat maalit. Karvas tappio välierissä Argentiinalle.
Saksan konemainen joukkue Augenthalerista Littbarskiin. Kamerunin leijonat. Gary Lineker & Peter Shilton. Pentti Salmen ym. legendaariset selostukset.
Vaikka haukuttu tylsiksi kisoiksi, silti itselleni näissä kisoissa oli jotain maagista. Ainakin kaikkien aikojen kaunein tunnari; Gianna Nannini & Eduardo Bennato - Notti Magiche. Niin ja ne purkkapaketit, joista sai kerätä pelikortit kisojen pelaajista. Baresi tallessa vieläkin.

94: Italian selviytymistaistelu aina finaaliin ja jatkoajan läpi pilkuille asti. Suuren idolini Baggion epäonnistuminen ja siitä seuranneet herjaukset kestivät kavereilta päiväkausia. Kaikin puolin hauskat kisat Jenkkilässä. Vaikea oli yrittää herätä kisalähetyksiin. Virittelin monenlaisia herätyskelloja ympäriinsä, mutta jotenkin vain onnistuin ne yöllä sammuttaa heräämättä suureen osaan lähetyksistä. Kisojen keräilykortit oli kova hitti, oli hologrammeja ja kaikkea. Niin ja muistan myös, että jonkun ottelun kisastudiossa Kuningas istui stetsoni päässä ruskea mokkaliivi yllään.

98: Luigi di Biagion pilkku. Eikö Italiakaan pärjää ikinä pilkuissa? Ranskan puolella finaalissa. Zidanen jäätävät ratkaisut. Huonot muistikuvat koko kisoista Italian jäädessä ekan kerran omana aikana kauaksi mitalipeleistä.

02: Huonot muistikuvat näistäkin Italian pudottua hurmiossa pelanneelle Etelä-Korealle. Maldinin edestä se maali puskettiin. Mies, jolle olisi suonut kruunun uralleen. Ärsyttävät kisat, korealaiset kannattajat kirkuivat stadionilla jatkuvasti punaisissa t-paidoissaan. Brasilian kulta ei miellyttänyt.

06: Odotus palkittiin vihdoin. Kivinen polkuni Azzurrin kannattajana viimein palkittiin. Voi sitä hikoilua finaalin rankkukisassa. Pystyisikö Italia muka hoitamaan kerrankin pilkut? Ja pystyi! Kultaa tuli ja juhlat oli sen mukaiset.
Ekat kisat missä myös itse paikan päällä aistimassa kisatunnelmaa, ikimuistoisia oli Berliinin fanzonen illat.
Välierä Saksa-Italia myös sykähdytti, etenkin kun Del Piero naulasi saksalaiset lopullisesti jatkoajalla. Hienot kisat. Andrea Pirlo!
 
« Viimeksi muokattu: 07.05.2010 klo 20:50:19 kirjoittanut Nick Nevada »
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 07.05.2010 klo 07:29:42

74: En muista nähneeni kisoja, mutta isoveljiltä opin yhden puolalaispelaajan nimen, Lato.

- Moi "pikkuveli" ! :)

...
1974: Müller, Cruyff, Lato ja Deyna. ...
D mies

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 07.05.2010 klo 09:55:13

Mitä lähemmäs nykypäivää tullaan, sitä heikommat on muistikuvat. Lähimuisti juotu?

1978: Ei muistikuvaa. Konfenttimuistot on tulleet kyllä myöhemmistä välähdyksistä.

1982: Ensimmäiset kisat joita seurasin. Ostin Lauritsalan R-kioskilta kisaohjelman (sellainen sinertävä kansi, edelleen tietysti tallessa!), johon merkkasin kaikki tulokset. Lopussa oli myös osio kotimaisesta jalkapallosta! Peleistä itsestään ei niinkään muistikuvaa. Kaikki kannatti Brasiliaa, mutta minun anti-brassi asenne oli nupullaan jo tuolloin. Puolivälierälohkovaiheessa oltiin seurakunnan poikaleirillä Tuosassa. Isosilta taisin kuulla Brasilian tippuneen. Olin salaa mielissäni.

1986: Thee Kisat. Raahasin vanhan sohvan ullakolta jo pari päivää ennen kisoja (80-lukulainen versio spämmiluolasta) Osmontie 15:ta yläkerran telkkarin ääreen. Herätyskello oli soimassa aamuyöllä, kun ei ollut kesätöitä rasitteena vielä tuolloin. Kerran nukuin pommiin - ja totta kai kyseessä oli Tanska-Uruguay! Aaargh! Yritin pitää jännitystä yllä päivälähetykseen saakka, mutta en malttanut olla menemättä ostamaan päivittäistä Ilta-Sanomaa ja otsikothan huusi jo kaukaa "Preben Elkjär - Mies kuin kymppi!". Tanskan fanitus maajoukkueena ja maana alkoi tuolloin. Lähes oli isänmaalliset fiilikset ja vähänkös vitutti kun Butragueno pisti juutit laulukuoroon. Tästä huolimatta Brasilia-Ranska oli ehkä peli, jonka jälkeen olen ollut kaikkein eniten ekstaasissa, jos Suomen maajoukkueen ja kotimaisten suosikkiseurajoukkueiden pelit lasketaan pois. Finaali oli sitten hälläväliä pohjalta, mutta anti-Saksa miehenä soin voiton Argentiinalle kyllä. Syksyllä otetiin YLEn kisakooste VHS-nauhalle, jonka sain vihdoin vuosi sitten siirrettyä DVD:lle. Sitä on kelattu sopivissa porukoissa taajaan viimeisen 25 vuoden aikana...

1990:Tässähän ollaan jo aikuisuuden kynnyksellä. Kovat odotukset, mutta pettymyshän ne kisat oli, vaikkei sitä heti kisojen jälkeen suostunutkaan myöntämään. Schillaci ja Italia-Irlanti Ruisrockin jollain klubilla telkkarista. Englannin tippuminen. Myös Kamerunin Milla on jäänyt mieleen.

1994: Omillaan jo. Sörnäisissä Vilhonvuorenkujalla tyttöystävän kanssa (Kisojen avauspäivänä käyty keskustelu: "MM-kisat alkaa tänään". "Tarkottaaks toi, ettei me mennä tänään minnekään?" "Se tarkoittaa, ettei mennä kuukauteen minnekään"). Roskildessa merkkasin bändilistaan pelit ja menin viereisen hotellin tv-huoneeseen kattomaan pelejä ruotsalaisten kanssa - missasin varmaan 50 ulkomaista huippuartistia. Kotimatkan tein tietysti Lundin (jossa oli oikein jonkinmoinen elokuvateatteri/auditorio buukattu kisojen katsomiseen) ja Rovaniemen (jossa katsottiin Saksa-Bulgaria -peliä silloisen Supperheads-basistin, nykyisen SonyBMG/Idols-guru Valtasen kotona). Nukahdin kesken finaalin ja heräsin jatkoajan toisen puoliskon alkaessa. Se kesä oli todella lämmin.

1998: Eka oikea kesätyö sanomalehden urheilutoimituksessa. Kirjoitin analyysin Ranskan joukkueen pelaajista valmiiksi ennen finaalia. Työkaveri kysyi että kai olin kirjoittanut samanmoisen myös Brasiliasta varmuuden vuoksi: "En, mä tiesin et Ranska voittaa". Englannin putoamista todistin Imatran Big Band festareilla, oiskohan ollu Jonna Tervomaan keikalla. Kroatian voitto meni ohi, kun olin kaverin häissä.

2002: Salossa. Töissä Senegalin avausvoitto Ranskasta. Etelä-Korean duracellpuput.

2006: Yhä Salossa. Laitoin telkkarin kiinni kun ZZ puski Materazzia ja kävin nukkumaan. Tuloksen katsoin aamulla teksti-tv:stä.
helgema

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: nufc, Oulun jengit


Vastaus #47 : 07.05.2010 klo 10:39:30

Kustuista vedoista Ylos
vasurinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta/valkotelevisioissa oikealle hyökkäävä Suomi


Vastaus #48 : 09.05.2010 klo 19:50:08

- Kaverin kanssa pihalla vuorollaan toinen veteli ja toinen torjui.  Yleensä Pele ja Felix.

Isommat kaverit nauroi jos halus olla ketsuppi. Kendomiehiä vissiin tänään..
TZagallo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eilen, tänään, huomenna


Vastaus #49 : 09.05.2010 klo 20:23:02

Niin ja 2002 Klose ei tehnyt pudotuspelivaiheessa yhtään maalia.
No hyvinhän minä nämä tunnun muistavan. Teki se niitä silti enemmän kuin kuvittelin.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 19
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa