FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
17.07.2024 klo 22:35:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Kirjoittaja Aihe: Belgia  (Luettu 77618 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #100 : 20.04.2023 klo 23:38:00

15.4. Westerlo - Brugge. Ilmeisesti ei vaaraa että myytäisi loppuun tai lippujen saanti vielä ottelupäivänä olisi ongelma?

Kyllähän tämä kuitenkin myytiin loppuun. Oikein mukava tunnelma tuolla kyllä oli, vaikka 0-0. Voisi jonkun muunkin käydä katsomassa.
Jimmy Cooper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Toksinen maskuliinisuus jalkapallokatsomoissa


Vastaus #101 : 12.08.2023 klo 16:50:22

Liverapoa Moleenbeekista. RWDM-Mechelen alkaa vartin päästä. Belgian pääsarjaa pelataan, mutta sympaattisen kotikutoinen meininki stadionilla. Iso Tuoppi irtosi neljällä eurolla. Kotijoukkueen parisataapäinen mobi pitää hyvää ääntä ja vieraskannattajiakin näyttää parisataa olevan. Aurinko paistaa ja stadionilta uloskatsoessa näkyy lähinnä 8-15 kerroksisia betonikuutioita Ylos
laardi79

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Großverdiener


Vastaus #102 : 13.08.2023 klo 19:08:59

Belgian stadionit ovat mahtavia. Hollannissa liian kliinisiä.
Alty

Paikalla Paikalla


Vastaus #103 : 13.08.2023 klo 23:10:22

Liverapoa Moleenbeekista. RWDM-Mechelen alkaa vartin päästä. Belgian pääsarjaa pelataan, mutta sympaattisen kotikutoinen meininki stadionilla. Iso Tuoppi irtosi neljällä eurolla. Kotijoukkueen parisataapäinen mobi pitää hyvää ääntä ja vieraskannattajiakin näyttää parisataa olevan. Aurinko paistaa ja stadionilta uloskatsoessa näkyy lähinnä 8-15 kerroksisia betonikuutioita Ylos

Molenbeek on käymisen arvoinen paikka. Ei tosiaan välttämättä sitä kaikista hienointa osaa Brysseliä tuo seutu. Belgia on muutenkin todella aliarvostettu futismatkailukohde. Tunnelma on yleensä hyvä, lippuja on useimpiin peleihin helppo saada, eivätkä ole kauhean kalliita. Sen lisäksi etäisyydet on tosi lyhyitä. Eikä hintatasokaan mikään älytön ole.
Purple Dynamite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RSC Anderlecht


Vastaus #104 : 16.08.2023 klo 11:27:24

Brysselin futisskene on kyllä tällä hetkellä erittäin kova. Katalogissa on kolme täysin erilaista kokemusta, joista Anderlecht tietysti se suurin ja tunnetuin. Fanikunta on pääosin brysseliläistä, mutta merkittävä osa kannattajista tulee ympäri Belgiaa, niin kuin isoilla seuroilla yleensäkin. Seura on viimeiset vuodet ollut aikamoisessa ahdingossa, niin pelillisesti, kuin taloudellisestikin. Vuosikausia successupportereiksikin haukutut violettivalkoiset kannattajat ovat kuitenkin osoittaneet viime vuosina, että uskollisuutta löytyy. Kausikortit ovat menneet joka vuosi kuin kuumille kiville, eikä kauden aikana montaa matsia pelata, jotka eivät olisi loppuunmyytyjä. Jos on lipunmyynnin suhteen aikaisin hereillä, niin tikettejä kyllä saa – muutamaa vastustajaa (Standard, Brugge, RUSG) lukuun ottamatta.

Noin puolitoista kilometriä Anderlechtin Parc Astridista kaakkoon sijaitsee violettivalkoisten uusi noisy neighbour, Royal Union St-Gilloise. RUSG onkin, hieman oudosti, se brysseliläisseura, joka on viime aikoina tehnyt itsestään eniten mekkalaa niin kansallisilla, kuin kansainvälisilläkin kentillä. Yli 40 vuoden alasarjaseikkailun jälkeen seuralla on nyt takana kaksi kautta pääsarjaa ja näistä saaliina sijat 2. ja 3. Viime kaudella mestaruus oli muutaman minuutin päässä. Tähän päälle, kun lisätään puolivälieräpaikka Eurooppaliigassa, niin voidaan puhua maailman mittakaavassakin aikamoisesta tuhkimotarinasta. RUSG pelaa kotiottelunsa Forestin kaupunginosassa, aivan seuran kotikaupunginosan St-Gillesin vieressä. Stadion itsessään on jo käymisen arvoinen jokaiselle groundhoppaamisesta kiinnostuneelle. Pääkatsomon art deco -fasaadi on kerrassaan upea ja vanhan koulukunnan pitkän sivun seisomakatsomot vievät katsojan aikakaudelle, jolloin futis oli vielä futista. Kannattajakunta on todella nuorta, st-gilleläistä boboa (Bruxelles Bourgeois), eli paikallista hipsteriä. Lippuja on vaikea saada, erityisesti isoihin otteluihin. Pienimpiin pitäisi irrota. Europelit RUSG pelaa Anderlechtin stadionilla, joka on kismittänyt sekä Unionin, että Anderlechtin ultria.

Molenbeekissä majaansa pitävä RWDM on puolestaan RUSG:n vastakohta. Kaupunginosa on koko Belgian pahamaineisin, jota maailmallakin pidetään terrorismin kehtona. Nämä nyt ovat vähän liioittelua, mutta työväenluokka kyllä huokuu, kun Edmond Machtens Stadionille astelee. Stadion on parhaat päivänsä nähnyt ja vanha brusseleir -dialekti iskee korvaan joka puolelta. Lippuja irtoaa kyllä peliin, kuin peliin. Tunnelma on varsin erinomainen, sillä seuralla on erittäin uskollinen fanijoukko, joka on tarponut seuran kanssa alasarjoissa viimeiset vuosikymmenet. Erittäin perinteinen seura onkin lähes koko 2000-luvun kahlannut ongelmasta ja kohusta toiseen. Nyt Lyonin omistava amerikkalainen liikemies John Textor on nostanut seuran takaisin pääsarjaan ja uhkailee suureen ääneen nostavansa seuran koko kaupungin ykköseksi. Itsevaltainen omistaja on potkinut pellolle entisen erittäin arvostetun presidentin Thierry Daillyn, sekä 5 päivää ennen kauden alkua nousun varmistaneen valmentajan Vincent Euvrardin. RWDM:n kannattajat uhkasivat keskeyttää jokaisen pelin kauden aikana, kunnes Textor on pakannut laukkunsa ja poistunut. Lieneekö 6/9 pistettä kauden ensimmäisestä kolmesta matsista kuitenkin pehmittänyt kovimpienkin kannattajien ajatukset. Oli miten oli, niin Textor jakaa vahvasti kannattajien mielipiteet.
Jimmy Cooper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Toksinen maskuliinisuus jalkapallokatsomoissa


Vastaus #105 : 17.08.2023 klo 16:43:31

Aluksi oli tarkoitus mennä St Gilloisin matsiin, mutta verkossa lippuja myytiin vain jäsenille, joten tämän takia Molembeekiin, jonka verkkokaupassa homma onnistui.

Mainittakoon että tuolla oli reissun englanninkielentaidottomin porukka. Eka turvatarkastusjäbä ei tuntunut puhuvan sanaakaan englantia ja apuun pyydetty rouva onnistui jotenkuten selittämään, ettei reppua saa viedä stadionille vaan se pitää jättää muiden laukkujen kasaan nurmikkorinteeseen. Onneksi ei ollut mitään arvokasta tai tärkeää kamaa mukana.

Kepun tilaamisessakin vierähti hetki kun vasta pitkän säädön jälkeen onnistuivat ymmärrettävästi selittämään, että pitää ostaa seuran oma Cashless card, jolle rahaa ladataan ja jolla sitten maksetaan. Tuon jälkeen homman sujui kyllä ihan iisisti eikä itse kortti kustantanut kuin euron.

Kokonaisuutena kuitenkin ehdoton suositus RWDM:n matseille.

Eikä tuo Molembeek läpikävelyllä niin etnohelvetti ghettolta tuntunut, mitä nyt toisesta sivukatsomosta katsoessa taivaanranta tosiaan täyttyi härskistä betonibrutalismista. Vajaavaisilla kokemuksillani Koillis-Bryssel jopa epämääräisemmän tuntuista seutua.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #106 : 17.08.2023 klo 16:55:39

Kyllähän tuo Royal Union on ihan must kohde joskus, jos ei muuten niin ainakin sen takia että peleissä myydään Cantillonia :D Ylos

Tainnut Cantillon tehdä oman Gueuzenkin noille.
Tölkkivaari

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: #TunnenSielläTyyppejä


Vastaus #107 : 17.08.2023 klo 19:14:20

Oliko noissa missään katsomoissa sitä Brysselin alkuperäisväestöä eli hollanninkielisiä?
Jimmy Cooper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Toksinen maskuliinisuus jalkapallokatsomoissa


Vastaus #108 : 17.08.2023 klo 19:29:14

Oletan että omassa matsissani nuo päätykatsomon sadat Mecheleninin kannattajat olivat lähinnä hollanninkielisiä. Mutta noin muuten tuntui, että väestönvaihto toteutettu kun lähinnä ranskaa kuuli Alas
Purple Dynamite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RSC Anderlecht


Vastaus #109 : 17.08.2023 klo 21:49:52

Anderlechtissa kuulee kyllä enemmän flaamia kuin ranskaa. Joidenkin tutkimusten mukaan fanikunnasta 60-70 pinnaa on flaamilaisia. Mitä nuorempi/brysseliläisempi kannattaja on, sitä todennäköisemmin puhuu kyllä nykyään ranskaa.

Molenbeekissäkin kuulee kyllä flaamia, erityisesti "asiantuntijakatsomoissa".
Takkulakengät

Poissa Poissa


Vastaus #110 : 18.08.2023 klo 08:53:06

Europelit RUSG pelaa Anderlechtin stadionilla, joka on kismittänyt sekä Unionin, että Anderlechtin ultria.

Nehän pelas ainakin lohkot viime kaudella Leuvenissa, kui ne nyt Anderlechtin stadikalla pelaa, ja mikseivät pelanneet jo viime kaudella?
Purple Dynamite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RSC Anderlecht


Vastaus #111 : 18.08.2023 klo 09:54:41

Pudotuspelit pelasivat jo viime kaudellakin Anderlechtissa. Pääsivät ilmeisesti tässä vaiheessa sopuun vuokrahinnasta ja onhan tuo nyt kannattajillekin helpompi, kuin Leuven. Unionin ultrat boikotoivat ekaa matsia, mutta kun voittoja ja jatkoonpääsyjä alkoi tippumaan, niin yllättäen boikotit loppuivat aika lyhyeen. Päättivät sitten lopuissa peleissä töhriä stadionia, mikä ei Anderlechtin kovinta kaartia oikein miellyttänyt. Tämmöiset tapaukset ovat viime vuosina kiristäneet seurojen välejä ja luoneet vastakkainasettelua myös kannattajien keskuudessa. Aikanaan saattoi Anderlechtin kannattaja käydä sekä violettivalkoisten, että Unionin matseissa, ja toisinpäin. Vaan eipä enää. Kauden avausmatsin alla Anderlechtin fanit olivat ilmeisesti murtautuneet RUSG:n klubitaloon kostoksi. Se siitä ystävällisestä suhteesta.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2023 klo 13:36:41 kirjoittanut Purple Dynamite »
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #112 : 28.08.2023 klo 11:21:56

 Milloin pelipäivät Belgiassa varmistuu? RUSG-Eupen olisi syyslomalla, niin voisi superjunnun kanssa pikku reissun Belgiaan tehdä. Maaottelutaukoa tuolla viikolla, niin torstaille ei vissiin ainakaan pelejä, mutta pe-la-su vissiin sijoittuu? Lippuja tuohon peliin saanee?
Purple Dynamite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RSC Anderlecht


Vastaus #113 : 29.08.2023 klo 13:27:30

Milloin pelipäivät Belgiassa varmistuu? RUSG-Eupen olisi syyslomalla, niin voisi superjunnun kanssa pikku reissun Belgiaan tehdä. Maaottelutaukoa tuolla viikolla, niin torstaille ei vissiin ainakaan pelejä, mutta pe-la-su vissiin sijoittuu? Lippuja tuohon peliin saanee?

Muutamaa viikkoa ennen varmistuu. Pelipäivä riippunee seuraavan viikon europeleistä, eli mikäli RUSG pelaa europelejä, niin tällöin matsi sijoittunee pe-la akselille. Muuten tosiaan voi olla pe-su välillä. Lippuja kyllä tuohon peliin irtoaa.
BenQu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuomarit, HJK, Hertha BSC, JäPS


Vastaus #114 : 05.09.2023 klo 09:35:00

Brysselin reissun päälle napsahti näköjään 25.10. sieniliigan Antwerpen - Porto. Onko täällä tietäjiä, että onko iltasuhaaminen Brysselistä millään tasolla realistista? Lisäksi onko liput täyttä utopiaa?

E: Vastaan itselleni. Näköjään virallisia teitä ei ainakaan lipun hankinta onnistu, sillä vaatii ennen 1.6. luotua tiliä verkkokauppaan.
« Viimeksi muokattu: 05.09.2023 klo 09:37:06 kirjoittanut BenQu »
Alty

Paikalla Paikalla


Vastaus #115 : 05.09.2023 klo 10:17:15

Brysselin reissun päälle napsahti näköjään 25.10. sieniliigan Antwerpen - Porto. Onko täällä tietäjiä, että onko iltasuhaaminen Brysselistä millään tasolla realistista? Lisäksi onko liput täyttä utopiaa?

E: Vastaan itselleni. Näköjään virallisia teitä ei ainakaan lipun hankinta onnistu, sillä vaatii ennen 1.6. luotua tiliä verkkokauppaan.

Belgiassa junat kulkee kyllä vielä tosi myöhään, että.pitäisi onnistua.
Jimmy Cooper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Toksinen maskuliinisuus jalkapallokatsomoissa


Vastaus #116 : 05.09.2023 klo 20:42:53

Belgian viime vuosiin perehtymättä luulin, että jossain Antwerpenissä saa lipun helposti kauden avaukseen, mutta ei netissä onnistunut. Joten ei varmaan chämppäri-matseissa onnitustu mitenkään helposti.
Thouni

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #117 : 06.09.2023 klo 08:40:32

Perinteiltään, kooltaan ja kannattajatoiminnaltaan Belgian isoimpia seuroja. Luulisi että harvinaiset chämppärimatsit varsinkin ovat sellaisia, että täytyy tyytyä mustaan pörssiin tai muihin jälleenmyyntisivustoihin.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #118 : 07.09.2023 klo 08:40:57

Muutamaa viikkoa ennen varmistuu. Pelipäivä riippunee seuraavan viikon europeleistä, eli mikäli RUSG pelaa europelejä, niin tällöin matsi sijoittunee pe-la akselille. Muuten tosiaan voi olla pe-su välillä. Lippuja kyllä tuohon peliin irtoaa.
Perjantaille varmistui. Sikälikin jees, että mahdollistaa lauantaille jonkun toisen matsin (Belgiliigaa, Hollanti tai mahdollisesti myöhemmin pelipäivältä varmistuva Lille-Brest).
 Onko tuo RUSG:n nettilipunmyynti kusinen katiska. Mielestäni kirjautuminen onnistui, mutta en tällä hetkellä myynnistä olevaan Union-Genk-peliin "Buy"-nappia painaessa pääse mihinkään? Vai onko tuo loppuunmyyty? e. Näköjään category 1-peli, joten vaikuttaneeko tuo johonkin?
« Viimeksi muokattu: 07.09.2023 klo 09:04:48 kirjoittanut Metsän poika »
Contto

Poissa Poissa


Vastaus #119 : 07.09.2023 klo 14:02:01

Club Brüggen viime kauden champparimatseihinkin lippuja oli myynnissä ihan random-turistille vielä peliä edeltävinä päivinä. Osaltaan siihen vaikutti selvästi normipelejä korkeammat lipunhinnat UCL-matseihin. Lisäksi UEFA:n kiintiöstä vapautui useita satoja lippuja peliä edeltävänä päivänä joka matsiin. (sama käytäntö muuten tullut vastaan monissa muissakin UEFA-peleissä..viime hetken lippuja on usein paljon myynnissä vaikka ensin on pitkääny myyty ei oota)
Myös mm. Genkin kotimatseihin mahtuu hyvin kun ajoissa ostaa lipun, stadion on niin iso ja keskellä peltoa keräten lähitienoon maajussit kerran viikossa matsiin. Tunnelmaa oli ainakin viime kaudella kun joukkue oli kova.

RUSG taitaapi olla vähän sellainen peltokenttä eli ei stadionbongarille suuria elämyksiä tarjoa, nöyrtyivät pelaamaan Eurokarsintojakin naapurikaupunginosassa, Anderlechtin perinteikkäällä Lotto Parkilla.
Teithän Metsän poika käyttäjätilin ennen kuin painoit buy ticket-nappia?

Lillen kotimatseissa on hyvä tunnelma ainakin fanikatsomon lähellä ja ei varmasti myy normiliigamatsia täyteen. PSV:lle ja Eindhovenin vierailulle silti suositus, jos vaan saat matsilipun jotenkin ongittua. (sielläkin ticket officessa vielä on pelipäivänä myyty lippuja vaikka netissä on loppuunmyyty..mutta eipä sitä varmaksi voi etukäteen tietää)

Ja vielä tuohon Antwerpiin, ovat tehneet mittavaa stadionremonttia jo monta vuotta. Jokohan se on valmis vai vieläkö on osa katsomoista suljettuina..
drakon

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TSV+RJC+KVM


Vastaus #120 : 07.09.2023 klo 18:28:12

RUSG taitaapi olla vähän sellainen peltokenttä eli ei stadionbongarille suuria elämyksiä tarjoa, nöyrtyivät pelaamaan Eurokarsintojakin naapurikaupunginosassa, Anderlechtin perinteikkäällä Lotto Parkilla.


Sata vuotta kaupunkikulttuuria ja Art Deco julkisivu ei riitä? Pääsarjan sympaattisin ja lutuurisin pelipaikka.
Metsän poika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, TPV


Vastaus #121 : 07.09.2023 klo 19:28:08

 Juu, käyttäjätilille kirjautuneena olin. No täytyy kokeilla seuraavaa peliä, miten toimii.
 Kortrijk, RWDM, Charleroi; Feyenoord, Waalwijk, PSV, AZ ja NEC tuossa sille lauantaille olisi vaihtoehtoja.
 
Sata vuotta kaupunkikulttuuria ja Art Deco julkisivu ei riitä? Pääsarjan sympaattisin ja lutuurisin pelipaikka.
Tuohan kuulostaa erinomaiselle.
linkku

Poissa Poissa


Vastaus #122 : 07.09.2023 klo 21:46:51

Juu, käyttäjätilille kirjautuneena olin. No täytyy kokeilla seuraavaa peliä, miten toimii.
 Kortrijk, RWDM, Charleroi; Feyenoord, Waalwijk, PSV, AZ ja NEC tuossa sille lauantaille olisi vaihtoehtoja.
  Tuohan kuulostaa erinomaiselle.


Feyenoordille ja Nijmegenille suositukset. Rotterdam on kaupunkina siisti ja De Kuip upea stadikka. Nijmegen taas paljon sympaattisempi ja stadikka metsän keskellä.
Purple Dynamite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RSC Anderlecht


Vastaus #123 : 08.09.2023 klo 13:31:56

Perjantaille varmistui. Sikälikin jees, että mahdollistaa lauantaille jonkun toisen matsin (Belgiliigaa, Hollanti tai mahdollisesti myöhemmin pelipäivältä varmistuva Lille-Brest).
 Onko tuo RUSG:n nettilipunmyynti kusinen katiska. Mielestäni kirjautuminen onnistui, mutta en tällä hetkellä myynnistä olevaan Union-Genk-peliin "Buy"-nappia painaessa pääse mihinkään? Vai onko tuo loppuunmyyty? e. Näköjään category 1-peli, joten vaikuttaneeko tuo johonkin?

Ainakin omassa katiskassa lukee, että myynnissä vain kausarilaisille, sekä Union+ jäsenyyden omaaville.

Sata vuotta kaupunkikulttuuria ja Art Deco julkisivu ei riitä? Pääsarjan sympaattisin ja lutuurisin pelipaikka.

Pakko kompata tätä. Unionin stadikanhan nimenomaan pitäisi olla stadionbongareiden listojen kärkipäässä.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2023 klo 13:34:46 kirjoittanut Purple Dynamite »
Purple Dynamite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RSC Anderlecht


Vastaus #124 : 08.09.2023 klo 13:49:31

Ja vielä tuohon Antwerpiin, ovat tehneet mittavaa stadionremonttia jo monta vuotta. Jokohan se on valmis vai vieläkö on osa katsomoista suljettuina..

Kaksi uutta katsomoa on jo pystyssä, mutta videokuvassa huomion vie koko sivun vanha, ja nykyään huonon kuntonsa vuoksi käyttökiellossa oleva entinen fanikatsomo. Tuosta on käynnissä joku juridinen tappelu katsomon maa-alueen omistavan naisen ja seuran välillä, eikä purku ja uuden rakentaminen tämän takia etene. Belgialaisinta mitä tiedän -topicin arvoista settiä...

Tässä jutussa tuota outoa tilannetta avattu vähän: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/05/28/lege-tribune-tijdens-antwerp-union/

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa