FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
15.07.2020 klo 01:59:49 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Fédération Internationale de Football Association  (Luettu 3116 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ricky Rocket

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Los Búhos Reales


: 07.07.2006 klo 08:02:23

Mielenkiintoisia juttuja FIFAsta tänne..


Uutinen
Blatter haluaa lisää maaleja jalkapalloon
06.07.2006 19:28

Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan puheenjohtaja Sepp Blatter kertoi olevansa tyytyväinen jalkapallon tasoon MM-turnauksessa, mutta moitittavaa ja kehitettävääkin löytyy. MM-turnauksessa on sveitsiläisen mukaan tehty auttamattoman vähän maaleja, vain 2,27 ottelua kohden.

- Vähäiset maalimäärät karkottavat yleisön katsomoista. Maalit ovat olennainen osa jalkapalloa, Blatter kertoi.

Jos loppu- ja pronssiottelussa ei tehdä maaleja, MM-turnauksen ottelujen maalikeskiarvo putoaa kaikkien aikojen alhaisimmaksi. Tällä hetkellä kyseenalainen ennätys, 2,21 maalia, on vuoden 1990 Italian MM-turnauksen hallussa.

Blatter aikoo puuttua muun muassa tähän MM-turnauksen jälkeisessä, jo perinteeksi muodostuneessa kokouksessa yhdessä 32 MM-turnausmaan valmentajan, erotuomarien, lääkintäryhmän ja Fifan teknisen johtoryhmän kanssa.

- Aion kuunnella, mitä heillä on sanottavaa, ja mitä on tehtävissä jalkapallon kiinnostavuuden lisäämistä varten, Blatter jatkoi.

Italian 16 vuoden takainen maalitiukkuus sai Fifan muun muassa nopeuttamaan peliä kieltämällä maalivahtien haltuunotot käsillä omien pelaajien syöttöihin taaksepäin. Uusimpien sääntömuutosehdotuksien joukossa on ollut muun muassa maalien suurentaminen, paitsiosäännön kehittäminen hyökkääjien eduksi, maalivahtien kädellä pelaamisen alueen pienentäminen ja jopa pelaajamäärän pudottaminen yhdestätoista kymmeneen.

Viimeisin ehdotus tuli jo ennen MM-turnausta Brasilian pelaajalegenda Socratesilta. Hänen mukaansa pelaajamäärän vähentäminen antaisi lisää tilaa kentällä taiturimaisille pelaajille, kuten Brasilian Robinholle ja Portugalin Cristiano Ronaldolle. Blatterille tämä muutos olisi kuitenkin liikaa.

- Kun peli on avointa, kentällä on tilaa 11 pelaajalle joukkuetta kohden. Tilaa ei ole, jos joukkue puolustaa 11:llä miehellä. Pelin olisi kuitenkin pysyttävä ennallaan, Blatter totesi.

(MTV3-STT-DPA)


"Uusimpien sääntömuutosehdotuksien joukossa on ollut muun muassa maalien suurentaminen, paitsiosäännön kehittäminen hyökkääjien eduksi, maalivahtien kädellä pelaamisen alueen pienentäminen ja jopa pelaajamäärän pudottaminen yhdestätoista kymmeneen."  ::) Ylos
luckyiam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jan Walden.


Vastaus #1 : 07.07.2006 klo 08:05:31

Blatterille :

www.jatkoaika.com   :keskari:

En jaksa ymmärtää tosta maalimäärästä itkemisestä. Sama juttu myös, jos itketään varoituksista ja ihan mistä tahansa. Peli on peliä ja maaleja tulee niin paljon kuin on tullakseen. Jos Blatterinkin mielestä kisojen taso oli hyvä, miksi pitäisi tulla enemmän maaleja?
Jos Blatter jatkaa vielä kauankin FIFAn johdossa niin seuraaviin mm-karsintoihin saadaan varmaan jo ainakin mailat ja reunat.
Jorma Koskenkorva

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 07.07.2006 klo 12:38:37

Ja sopisihan jalkapalloon todella hyvin jonkinlainen keskialuuen paitsio... hyökkäävällä joukkueella pitää olla yksi pelaaja enemmän keskiviivan yläpuolella hyökkäykseen lähtiessä kuin puolustavalla joukkueella.
Sallitaanko vielä tappelut joista tulee vain keltainen kortti ja kaikilla on kivaa.
Blatter, nyt hereillä.
luckyiam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jan Walden.


Vastaus #3 : 07.07.2006 klo 12:43:25

Joo, tappelut!
Ja luonnollisestikaan tuomari tai muut ei saa mennä väliin ennen kuin toinen on selvästi hävinnyt, tai vaihtoehtoisesti toinen saa toiselta paidan pois. Tappelut voitaisiin hoitaa mielellään keskiympyrässä, jotta kaikki katsojat näkisivät kunnolla. Korttia ei mielestäni rehellisestä tappelusta tarvitsisi antaa. Aplodit riittäkööt.

Keskialueen patsio olisi mieletön juttu. Mutta pitäisikö ottaa käyttöön myös ns. b-pisteen aloitus, jos maalivahti sulkee pallon. Vapari 25-metristä.

 :keskari: :-[ :keskari:
Lounasseuralainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilir Zenelin mustat alistajat


Vastaus #4 : 07.07.2006 klo 12:56:29

Blatterille aina  :keskari:

Eikö se edellinen kuningasidea ollut MM-kisojen järjestäminen joka toinen vuosi? FIFAn plösöt on niin televisiointimiljooniensa sumentamia, että kohta ne ajaa varmaan mainoskatkot otteluihin vartin välein, että saadaan sponsorit tyytyväisiksi ja amerikkalaisetkin voisi paremmin jaksaa katsoa socceria.

Alkusarjan pelit oli runsasmaalisia ja vauhdikkaita, mutta pudotuspeleissä on taktikoitu ja pelattu enemmän varman päälle, kuten luonnollista onkin. Suurin osa matseista on silti ollut erittäin jännittäviä.

Jorma Koskenkorva

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 07.07.2006 klo 12:58:44

Ja missä sanotaan että joka turnauksessa pitää tulla enemmän maaleja kuin edellisessä?
Otetaan vaan lisää kaikki pelaa maita mukaan niin lukemat nouseva, Fijillä on tosi kova jengi kasassa.
Jorma Koskenkorva

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 07.07.2006 klo 13:16:16

Pitäisiköhän meidän olla Fifan teknisessä johtoryhmässä kun näin hyviä ideoita riittää?
Ricky Rocket

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Los Búhos Reales


Vastaus #7 : 07.07.2006 klo 17:14:39

Työpäivän aikana ruokakärryjä kuskaillessani mieleeni tuli loistava ehdotus tuohon Blädderin ongelmaan - Mitä jos maalivahti ei saisi pelata palloa käsillään..  Ylos Tuoppi
Kutvonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valioliiga-RoPS


Vastaus #8 : 07.07.2006 klo 18:34:11

Blatter se jaksaa yllättää, vai konsultin perhanatko ne taas ovat olleet asialla? Järjestetään tosiaan MM-kisat joka toinen vuosi (ja EM-kisat välivuosina samalla aikavälillä), vähennetään kenttäpelaajien määrä yhdeksään tai kahdeksaan, pienennetään maalivahdin alue, muutetaan paitsiosääntö, lisätään tehokas peliaika, asetetaan pakollinen hyökkäykseenlähtöaika tms. vähän koripallon tyyliin, lisätään jäähyt, lentävät vaihdot ...

Eiköhän tälle ukolle olisi jo aika siirtyä keulimaan kiikkustuolilla ja kiusaamaan lapsenlapsiaan näillä kuningasideoilla? Ja nuo hyviä "ideoita" suoltavat konsultit voisi karkoittaa vaikkapa Lostin saarelle.
Kutvonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valioliiga-RoPS


Vastaus #9 : 08.07.2006 klo 11:39:21

No näinhän se pitäisi olla. Paitsion pitäisi olla paitsio eikä mitään helvetin kikkailuja tyyliin vaikuttaa peliin / ei vaikuta peliin. Johan se joku mainitsikin että pelaaja vaikuttaa aina peliin kentällä ollessaan.
Tilanteen Herra

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seinäjoen Sisu, Ilves ja Manchester United


Vastaus #10 : 08.07.2006 klo 14:21:49

Blatterille aina  :keskari:

Eikö se edellinen kuningasidea ollut MM-kisojen järjestäminen joka toinen vuosi? FIFAn plösöt on niin televisiointimiljooniensa sumentamia, että kohta ne ajaa varmaan mainoskatkot otteluihin vartin välein, että saadaan sponsorit tyytyväisiksi ja amerikkalaisetkin voisi paremmin jaksaa katsoa socceria.Eikös mtv3:lla ollut ainakin joskus tapana heittää hokimaiset mainokset kerran kesken puoliaikaa suorassa lähetyksessä.. Muistan, kun kirosin itekseni tälle tapahtumalle  :keskari: Sen jälkeen aloin karttaa kolmosen futislähetyksiä
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #11 : 08.07.2006 klo 15:29:28

Uusi paitsiosääntä tosiaan sekavuudellaan pakottaa puolustavampaan taktiikkaan. Kortteja pitäisi tulla helpommin kuten alkusarjan peleissä tehtiin. Tämä on lähes aina hyödyllistä sille joukkueelle joka saa luoduksi maalipaikkoja ja pidettyä palloa, jos kentällä olevien pelaajien määrä sen vuoksi vähenee niin sehän tudennäköisesti lisää maalin tekemisen mahdollisuutta.

Itse mietin yhtenä hyökkäyspeliä auttavana mahdollisena uudistuksena neljättä vaihtoa. Tällöin esimerkiksi saksa-argentiina-matsin lopussa argentiinalaiset olisivat vielä voineet maalivahdin loukkaantumisen jälkeenkin vaihtaa kärkipelaajan, jonka olisivat varmasti muuten tehneetkin. Lisäksi tappotaklausten hyöty pienenisi kun yleensä kohteena olevan vastustajan parhaan pelaajan lisäksi joukkueelta lähtevä yksi vaihto ei olisi niin merkittävä. Puolustuspäähän tehtävät vaihdohan ovat joka tapauksessa aina riskialttiita kun peli voi uuden pelaajan myötä mennä sekaisin, hyökkäyspäähän taas vaihdot tuovat lisää voimaa suurella todennäköisyydellä niillä joukkueilla, joilla hyviä vaihtokärkiä on.

Bladderin itse miettimät uudistukset olivat kyllä totutun huonoja. Maalien suurentaminen olisi jo siksikin naurettavan tyhmää että maailmassa on miljoonia jalkapallomaaleja, joiden vaihtaminen uusiin olisi pidemmälläkin aikavälillä aika kallista...
Gunner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nuolen pääkirjoitusta


Vastaus #12 : 08.07.2006 klo 17:48:55

Saako UEFA:stakin laittaa mmajata?!??


Uutinen
Italia menettämässä mahdollisuudet EM-kisaisännäksi


Italiaa ravisteleva jalkapalloskandaali uhkaa viedä maan mahdollisuudet vuoden 2012 EM-kisaisännäksi. Italian lisäksi kisoja tavoittelevat yhdessä Puola ja Ukraina, sekä myös yhdessä Unkari ja Kroatia.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan virkailija kertoi uutistoimisto Reutersille, että ellei Italian jalkapalloliitto järjestäydy täysin uudelleen, ei maalla ole mahdollisuuksia saada isännöidä 16 joukkueen EM-turnausta. Uefa päättää kisaisännästä 8. joulukuuta, joten Italialla on aikaa muutokseen.

- Tietysti skandaali on kisoihin mennessä jo ohi, mutta Uefa ei voi tukea Italian jalkapalloliittoa, ellei tämä järjestäydy uudelleen päätöksen tekoon mennessä. Olemme vaikeassa tilanteessa. Jos äänestettäisiin huomenna, en ole varma voittajasta muuten kuin että se ei voisi olla Italia, Reutersille kerrottiin.

Italia isännöi EM-lopputurnausta 1968 ja 1980.

STT Ylos Tuoppi Punainen
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 08.07.2006 klo 18:29:32

Itse mietin yhtenä hyökkäyspeliä auttavana mahdollisena uudistuksena neljättä vaihtoa. Tällöin esimerkiksi saksa-argentiina-matsin lopussa argentiinalaiset olisivat vielä voineet maalivahdin loukkaantumisen jälkeenkin vaihtaa kärkipelaajan, jonka olisivat varmasti muuten tehneetkin.

Minä ei kannata. Jo nyt ääriharvinainen, mutta hauska, kuriositeetti eli kenttäpelaajan joutuminen maalivahdiksi harvinaistuisi entisestään  :(


edit: miksi joidenkin lainaukset ovat hinttariväri-vaaleanpunaisia, mutta esim. minulla karismaattisesti vihreää? Pelihahmoja?
« Viimeksi muokattu: 08.07.2006 klo 18:30:38 kirjoittanut Ben »
Gunner

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nuolen pääkirjoitusta


Vastaus #14 : 08.07.2006 klo 18:52:56

Uutinen
edit: miksi joidenkin lainaukset ovat hinttariväri-vaaleanpunaisia, mutta esim. minulla karismaattisesti vihreää? Pelihahmoja?


Koska käytät lainausta etkä uutista (viereinen kirjekuorennäköinen ikoni..)
luckyiam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jan Walden.


Vastaus #15 : 08.07.2006 klo 18:53:13

Minä ei kannata. Jo nyt ääriharvinainen, mutta hauska, kuriositeetti eli kenttäpelaajan joutuminen maalivahdiksi harvinaistuisi entisestään  :(


edit: miksi joidenkin lainaukset ovat hinttariväri-vaaleanpunaisia, mutta esim. minulla karismaattisesti vihreää? Pelihahmoja?

Hinttivaaleenpunanen on uutinen ja toi vihreä tai mikä ikinä on lainaus. kaks eri tagia.
Boris Godunov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Chelsea FC ja Minnesota Vikings


Vastaus #16 : 09.07.2006 klo 02:47:10

Yksi keino, millä maaleja voisi tulla lisää ihan nykysäännöilläkin voisi olla, että vapaapotkutilanteissa muuri olisi siellä, missä se sääntökirjan mukaan kuuluu olla, eikä paria metriä lähempänä. Ja korttia heti, kun muuri hiipii lähemmäs.
kaksi vasenta jalkaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Alasarjat


Vastaus #17 : 09.07.2006 klo 11:09:02

Mielestäni paitsiosääntöä tulisi muuttaa sellaiseksi, että puolustajat, jotka eivät vaikuta peliin eivät myöskään vaikuta paitsion muodostukseen. Eihän tämä maaleja lisäisi, mutta minulle riittää tämäkin. Maalimäärät kasvavat ainoastaan laadukkailla yksilöillä eikä jollain Pauletoilla.

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines