FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.03.2023 klo 18:06:27 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 18
 
Kirjoittaja Aihe: Hassutteluspekulaatiota tulevaisuuden uusista maajoukkueista  (Luettu 164769 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
barbarian

Poissa Poissa


: 02.07.2010 klo 13:06:06

Maailman valtiothan elävät jatkuvasti. Ajoittain useammat valtiot yhdistyvät yhdeksi, mutta nykyisin trendi tuntuu olevan pikemminkin hajoava. Viimeisimpänä esimerkkinä maailman jalkapallokartalle on tullut vuonna 2006 itsenäistynyt Montenegro, joka onkin neljässä vuodessa kohonnut FIFA-rankingin peränpitäjästä jo noin 15 sijan päähän Suomen taakse. Vuotta aikaisemmin FIFA:n jäseneksi liittyi maailman heikoimpiin jalkapallomaihin kuuluva Itä-Timor.

Tässä ketjussa yhdistelemme politiikkaa ja jalkapalloa ja pohdimme, minkälaisia uusia maajoukkueita saatamme valtioiden repeämisten tai yhdistymisten myötä tulla lähitulevaisuudessa näkemään. Monet skenaariot tuntuvat epäuskottavilta, mutta pidetään suosiolla kieli poskessa. Itse en ole mikään kansainvälisen politiikan asiantuntija, mutta aloitan muutamalla spekulaatiolla. Mainittujen lisäksi on mahdollista, että usein maailman viimeisimpinä imperiumeina pidetyt Venäjä, Kiina ja Indonesia menettävät viimeisetkin reuna-alueensa niiden itsenäistyessä, joten jossakin vaiheessa voidaan myös nähdä esimerkiksi itsenäisen Tšetšenian, Tiibetin tai Kiinan uiguurialueiden muodostamia maajoukkueita. Puhumattakaan itsenäisen Palestiinan aina vaarallisesta maajoukkueesta. (Edit: näköjään Palestiinalla onkin jengi, joka kuuluu jopa FIFA:an.)

Kosovo (2,2 milj. as.)

Kosovon maajoukkue on jo olemassa, mutta sitä ei valtion kyseenalaisen statuksen takia ole hyväksytty FIFA:n tai UEFA:n jäseneksi. FIFA:n mukaan kansainvälisen yhteisön on ensin tunnustettava Kosovon itsenäisyys ja olympiakarsintoihin maalla ei ole asiaa ennen YK-jäsenyyttä. Tulevaisuudessa saatamme kuitenkin saada jälleen yhden uuden pienen itäeurooppalaisjoukkueen kisaamaan MM- ja EM-paikoista. Kosovo on 2,2 miljoonalla asukkaallaan hieman Sloveniaa suurempi. Nähtäväksi jäisi, pääsisikö Kosovon maajoukkue nauttimaan ympäri Eurooppaa sijoittuneiden paluumuuttajien palveluksista: esimerkiksi Suomen maajoukkueessa nähdyt Hetemaj'n veljekset ovat syntyperältään kosovolaisia ja kosovolaissyntyisiä pelaajia löytyy monista muistakin eurooppalaisista maajoukkueista. Myös Kosovo vs. Serbia -derby voisi muodostua melkoiseksi hulinaksi.

Flanders (n. 6 milj. as.) ja Wallonia (n. 3,4 milj. as.)

Viime vuosina Belgiassa on nostanut päätään flaamien asuttaman pohjoisen Belgian itsenäisyyttä ajava liike, joka on uhannut repiä maan kahtia. Nopean ja huolimattoman vilkaisun perusteella ja valtavalla virhemarginaalilla noin puolet Belgian maajoukkuepelaajista on syntynyt Flandersin alueella. Seurauksena Belgian jalkapallomaajoukkue siis hajoaisi kahtia, ja etenkin Wallonian rooli näyttäisi huonolta. Alue on selkeästi pohjoista Flandersia köyhempi ja lienee selvää, että aluksi Wallonia suuremmasta väkiluvustaan huolimatta taistelisi ehkä Albanian ja Luxemburgin tasolla. Flanders saattaisi kyetä siirtymävaiheen jälkeen lunastamaan roolinsa Belgian maajoukkueen jatkumossa, mutta asiaa arvokisoihin ei varmastikaan heilläkään olisi. Hollanninkielisestä Flandersista pelaajia lähtisi varmasti Hollannin liigoihin pelaamaan, kun taas ranskankielinen "Tynkä-Belgia" eli Wallonia katsellisi yhteistyökuvioita Ranskan puolelta. Wallonian ja Flandersin derby olisi sekin kova juttu. Ylos

Padania (32,8 milj. as.) ja Etelä-Italia (n. 27,4 milj. as.)

Italiassa tilanne on hyvin samankaltainen, tosin rikkaamman Pohjois-Italian itsenäisyyttä ajava äärioikeistolainen Lega Nord -puolue on vielä suhteellisen pieni tekijä. Puolue on kuitenkin ollut useita kertoja mukana Berlusconin johtamissa hallituksissa ja onnistunut monissa asioissa vaikuttamaan Berlusconin linjauksiin. Italian hajoaminen tuntuu kuitenkin erittäin epärealistiselta, mutta tässä ketjussa saa spekuloida vapaasti. Padania on selvästi rikkaampi kuin eteläinen Italia, ja siitä muodostuisikin varmaankin italialaisen jalkapalloperinteen fyysinen jatkaja. Toisaalta Padanian itsenäisyyttä ajavat ryhmittymät ovat esittäneet Padanialle myös uutta lippua ja kansallislaulua, joten myös selkeä irrottautuminen italialaisesta perinteestä olisi todennäköinen. Tynkä-Italia olisi tässä pelissä häviäjä, mutta kuten Belgiankin hajoamisessa, suurimpana kärsijänä olisi italialainen jalkapallo sinänsä. Itse näkisin Padanian ehkä suurinpiirtein Sveitsin tasoisena maajoukkueena: paikka arvokisoissa aukeaisi säännöllisesti, mutta liiemmin menestystä olisi turha odottaa. Etelä-Italialle olisi jo arvokisoihin pääseminen alkuvaiheessa kova juttu.

Yhdistyneet Koreat (n. 74 milj. as.)

Jossakin tulevaisuudessa vaanii sota. Huolimatta ajatuksen naurettavuudesta tällä hetkellä, itse näen sodan todennäköisimpänä seurauksena Koreoiden yhdistymisen Pohjois-Korean hallinnon kaatumisen myötä. Jätetään ne ydinsotaspekulaatiot kuitenkin tästä pois, ja mietitään yhdistyneiden Koreoiden maajoukkuetta. Tällä joukkueella olisi mieletön potentiaali ainakin Aasian mittakaavassa. Etelä-Korea on jo nyt Aasian ehdotonta kärkeä ja muutamat pohjoiskorealaiset pelaajat vahvistaisivat joukkuetta entisestään. Yhä suurempia hyötyjä saataisiin pidemmällä aikavälillä, kun pohjoisen Korean jalkapalloelämä saataisiin organisoitua paremmin.

Malediivit (270 000 as.)

Tämä menee miltei offtopiciksi, mutta menköön. Vain 1,5 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitseva Malediivien saarivaltio uhkaa upota. Malediivien presidentti Mohamed Nasheed on ilmaissut halunsa ostaa valtiolle uudet "tilat" Sri Lankan, Intian tai Australian alueelta. Tällä hetkellä Malediivit on FIFA:n rankingissa sijalla 142. Päiväntasaajan Guinean ja Tšadin välillä. Luotettavampi maa-ala ja vakaampi ilmapiiri edistäisi varmasti myös Malediivien jalkapalloa. Etenkin jos Malediivit saisivat ostettua maa-alansa Australiasta, voisivat malediivilaiset pelaajat päästä kohtalaisen kovaan naapuriliigaankin pelaamaan. Sri Lankalla ja Intialla sen sijaan ei olisi Malediiveille jalkapallollisesti paljoa annettavaa: Malediivit on jopa pyöritellyt näitä maita muutamia kertoja viime vuosien Etelä-Aasian mestaruuskilpailuissa. Malediivit jopa voittivat kyseisen skaban vuonna 2008.

Ehdotelkaapa muita vastaavia skenaarioita ympäri maailmaa. Tai jos ketjun aihe on liian naurettava, niin saa laittaa lukkoakin. Sainpahan hieman tylsää iltapäivää kulutettua. :)
« Viimeksi muokattu: 02.07.2010 klo 14:32:35 kirjoittanut barbarian »
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 02.07.2010 klo 13:20:34

Myös Kosovo vs. Serbia -derby voisi muodostua melkoiseksi hulinaksi.

Eiköhän UEFA hyssyttele nämä derbyt unholaan (vrt. Venäjä-Georgia, Armenia-Azerbaidžan).
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 02.07.2010 klo 13:29:05

Mielenkiintoinen tilanne on esimerkiksi Grönlannin tulevaisuus. FIFA on hyväksynyt tekonurmet viralliseksi pelialustaksi, mikä antaa saarelle vihdoin mahdollisuuden osallistua "oikeisiin" kansainvälisiin otteluihin. Grönlanti on jo FIU:n alustava jäsen, mutta tulevaisuudessa siintänee hakemus joko UEFAn tai CONCACAFin alaisuuteen. Tiedä vaikka jopa Jesper Grønkjær saattaisi innostua pelaamaan synnyinpaikkansa maajoukkueessa, kun kerta jo lopetti Tanskan paidassa (tämä lienisi mahdollista poikkeusluvalla, jos Grönlanti pääsisi mukaan FIFAan, vaikka suoranaisia ennakkotapauksia ei olekaan), vaikkakin mies on kyllä kasvanut Tanskan puolella.
Wk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: lupi, parsa ja muut horottelut


Vastaus #3 : 02.07.2010 klo 13:56:16

Tarkempaa analyysiä kirjoittakoon joku muu myöhemmin, mutta ehdotan melko selkeäksi kovimmaksi uudeksi maajoukkueeksi noin 7 miljoonan asukkaan Kataloniaa.

Toki tiedän että sieltä löytyy oma joukkue jo nyt, mutta virallisissa peleissä se ei tunnetusti pelaa. Jos Espanja nyt pilkottaisiin niin olisi luultavasti kovin jäljelle jäävä osajoukkue, oikeastaan ainoa heikkous on kunnon hyökkääjien puute.

Lisäksi odotan syvä-anal-yysiä Iso-Britannian joukkueesta. Ainakin maalivahtipeli voisi olla asteen varmempaa kun saisivat näin alkuun Shay Givenin sinne ;)
sopraano

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 02.07.2010 klo 13:59:10

Balkanilta nyt ainakin Bosnian serbitasavallan itsenäistyminen toisi jonkin verran muutoksia. Toki edelleen lahjakkaimmat menisivät varmastikin Serbian maajoukkueeseen, mutta ne loput, jotka valitsevat kieltäytymisen kokonaan tai sitten Bosnian, voisivat pelata Republika Srpskassa. Bosnian maajoukkueelle tämä olisi kova takaisku, koska se heikentäisi nykyistä jengiä huomattavasti ja maa taantuisi todennäköisesti jonnekin Albanian tasolle taistelemaan nelos-vitospaikoista karsinnoissa.

Loppukevennyksenä video Serbia-Bosnia otteluista
http://www.youtube.com/watch?v=5K1bD7OBUXI&feature=related
kokistuoppi

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #5 : 02.07.2010 klo 14:04:22

Lisäksi odotan syvä-anal-yysiä Iso-Britannian joukkueesta. Ainakin maalivahtipeli voisi olla asteen varmempaa kun saisivat näin alkuun Shay Givenin sinne ;)

Irlanti ei kuulu Iso-Britanniaan ;)
« Viimeksi muokattu: 02.07.2010 klo 14:07:57 kirjoittanut kokistuoppi »
Von Tööpel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 23.3.2011 Kiistala vihdoin ulos!!


Vastaus #6 : 02.07.2010 klo 14:10:34

Suomi - Turku, Suomi - Ahvenanmaa, Helsinki- kehä 3:n ulkopuoli (muu suomi)
barbarian

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 02.07.2010 klo 14:21:35

Ahvenanmaa

Ahvenanmaa on sikäli mielenkiintoinen tapaus, että ajoittainhan affenanmaalaiset uhkailevat purkaa valtioyhteyden Suomen kanssa ja hakeutua esimerkiksi Ruotsin hellään helmaan. Daniel Sjölundin siinä voisi Suomen maajoukkue menettää, ja Veikkausliigasta lähtisi yksi jengi, mutta ei kai tuo hirveän kova kolaus olisi. Itsenäinen Ahvenanmaa olisi juttu erikseen, mutta eiköhän se jäisi taistelemaan San Marinojen ja Liechtensteinien kanssa jämäsijoista.

Täältä ja täältä löytyy listaa kaikista näistä "epävirallisista" maajoukkueista. Tällä hetkellä Kosovon ohella Monaco, Nauru, Iso-Britannia ja Vatikaani ovat itsenäisistä maista ilman virallisen FIFA-aseman omaavaa jalkapallojoukkuetta. Näiden ohella neljä epävarman statuksen omaavaa valtiota ovat ilman omaa jalkapallojoukkuetta: Abhasia, Vuoristo-Karabah, Etelä-Ossetia and Moldovan sisältä löytyvä kääpiö Transnistria.

(Ilmeisesti myös Tuvalu, Kiribati, Mikronesia, Marshall-saaret ja Palau ovat ilman edustusoikeudellista futisjengiä.)
« Viimeksi muokattu: 02.07.2010 klo 14:34:50 kirjoittanut barbarian »
pyry

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Start 09.08.1942


Vastaus #8 : 02.07.2010 klo 14:41:18

Mielenkiintoinen topic... Euroopan epäselvistä itsehallintoalueista myös Tatarstan saisi jonkinlaisen porukan kasaan, eikö osa Rubin Kazanin pelaajista ole ihan paikallisia?
Wk

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: lupi, parsa ja muut horottelut


Vastaus #9 : 02.07.2010 klo 15:00:45

Irlanti ei kuulu Iso-Britanniaan ;)
Hups, my bad :) No eihän se sitten mihinkään kyllä parane.
sopraano

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 02.07.2010 klo 15:06:00

Mielenkiintoinen topic... Euroopan epäselvistä itsehallintoalueista myös Tatarstan saisi jonkinlaisen porukan kasaan, eikö osa Rubin Kazanin pelaajista ole ihan paikallisia?
Tatarstania en nyt pitäisi kovinkaan epäselvänä tapauksena, mutta kuten topikin henkeen kuuluu niin sitä voi toki pohdiskella siinä missä Lapin tai Pohjanmaan maajoukkueitakin. Venäjä voitaisiin toki pilkkoa lukuisiin eri maajoukkueisiiin kansallisuuksien mukaan ja jotkut kansat saisivat ihan ok porukoitakin kasaan.

Rubinin ykkösjoukkueessa ei taida olla tällä hetkellä yhtään tataaria (voi korjata jos olen väärässä).Tatarstanin maajoukkeeseen toki muutama varsin kelvollinen pelaaja löytyisi muista seuroista, kuten vaikkapa Izmailov tai Bilyaletdinov.
Map to the Stars Eddie

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: L'pool F.C.


Vastaus #11 : 02.07.2010 klo 15:06:20

Belgian hajoaminen olisi toivottu skenaario. Italian ei niinkään, koska sieltä tullee kaksi Suomen lautaselta syövää maajoukkuetta. Sama juttu Espanjan kohdalla, olisi kestämätöntä jos Valencialla, Katalonialla, Madridilla, Asturialla jne. olisi omat maajengit. Koko Jugoslavian voisi lyödä taas yhteen. Korean maajoukkue ei paljoa paranisi Pohjoisen naapurin antimista.
Susi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Roma, Fingerpori & Kaisa Mäkäräinen


Vastaus #12 : 02.07.2010 klo 15:40:46

Jos tässä topikissa kerran Italiaakin jaetaan, niin heitetään saman tien Acehin ja Kurdistanin maajoukkueet. Kumpikaan ei ole itsenäinen valtio eikä futismaajoukkueesta ole tietoakaan.

Aceh on n. 4 miljoonan asukkaan erityisalue Indonesian länsiosissa Sumatran saarella. Siellä kapinoitiin itsenäisyyden puolesta ennen kuin meidän Martti välitti rauhansopimuksen.
Kurdistanin rajoja ei ole tarkkaan määritelty, mutta se sijaitsisi jotakuinkin Turkin itä- Irakin ja Syyrian pohjois- sekä Iranin luoteisosissa merkittävän kurdivähemmistön alueella. Arviot asukasmäärästä vaihtelee 25-40 miljoonan välillä. Kansalla oli oma valtio hetkellisesti v. 1946-47. Olisi kiva tietää, oliko esim. Irakin Aasian mestarijoukkueessa kurdipelaajia.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 02.07.2010 klo 18:24:34

Kurdistanin rajoja ei ole tarkkaan määritelty, mutta se sijaitsisi jotakuinkin Turkin itä- Irakin ja Syyrian pohjois- sekä Iranin luoteisosissa merkittävän kurdivähemmistön alueella. Arviot asukasmäärästä vaihtelee 25-40 miljoonan välillä. Kansalla oli oma valtio hetkellisesti v. 1946-47. Olisi kiva tietää, oliko esim. Irakin Aasian mestarijoukkueessa kurdipelaajia.
Mitenkähän kurdistanilaisia löytyy Turkin maajoukkueesta? Voisi Berliinistäkin löytyä jokunen vahvistus. - Tiesittekö muuten, että suurin osa Helsingin "karvakäsien" (hyväntahtoinen ilmaisu, ei rasistinen) omistamista kebap- ja pizzapaikoista on nimenomaan kurdien omistamia.

Hassuttelutopicista kun on kyse, niin voi todeta, että Bayernin osavaltion (n.12miljoonaa asukasta) maajoukkue olisi tällä hetkellä yksi Euroopan parhaista. Misimovic, Hummels, Lahm, Schweini, Müller, ...
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 02.07.2010 klo 18:29:39

Juba liittynee kohta näihin karkeloihin, vaikka kovin kummoista futisjengiä ei taidakaan saada kasaan.
Keiko

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, JJK, HJK, FC Barcelona


Vastaus #15 : 02.07.2010 klo 18:32:18

Tiesittekö muuten, että suurin osa Helsingin "karvakäsien" (hyväntahtoinen ilmaisu, ei rasistinen) omistamista kebap- ja pizzapaikoista on nimenomaan kurdien omistamia.

Eiköhän aika helvetin iso osa Suomeen muuttaneista turkkilaisista, iranilaisista ja irakilaisista ole kurdeja pakoilaisasemansa takia. Eli ei mikään yllätys.
joe

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Evo Morales


Vastaus #16 : 02.07.2010 klo 18:41:07

Gibraltar olisi ihan vekkuli nähdä karsinnoissa. Jos kerran muillakin Iso-Britannian alaisuudessa olevilla mailla on oma maajengi niin miksei myös Gibraltarilla?
barbarian

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 02.07.2010 klo 19:38:18

Gibraltar olisi ihan vekkuli nähdä karsinnoissa. Jos kerran muillakin Iso-Britannian alaisuudessa olevilla mailla on oma maajengi niin miksei myös Gibraltarilla?

Puhumattakaan Falkland-saarista. Ovat pelanneet surkealla menestyksellä muun muassa vuoden 2009 Island Games -turnauksessa, jossa takkiin tuli tylyin numeroin niin Isle of Manilta, Gotlannilta kuin Ulko-Hebrideiltäkin.
Halloween

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 02.07.2010 klo 22:17:24

Lappi haluaa itsenäiseks ja eroaa Suomesta :D Lappiin nousee uus iso stadion jossa kuumakin kuumempi derby Lappi vs. Suomi :D :D
Map to the Stars Eddie

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: L'pool F.C.


Vastaus #19 : 03.07.2010 klo 19:39:58

Lappi haluaa itsenäiseks ja eroaa Suomesta :D Lappiin nousee uus iso stadion jossa kuumakin kuumempi derby Lappi vs. Suomi :D

Vaikka Lapilla onkin hallussaan puolet Suomen pinta-alasta, populaa siellä on vain puolisen miljoonaa, tulevaisuudessa vieläkin vähemmän. Ei siinä mitään, porotokka ei ole koskaan tuottanut kunnon futareita pl. Nure. Haluaisin tietty nähdä, kuinka Suomi murskaisi lappilaiset kunnolla jossain MM-karsinnoissa Ylos
barbarian

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 03.07.2010 klo 19:48:31

Mitenkäs Länsi- ja Itä-Suomen voimasuhteet menisivät? Eilisen Hesarin uutisen mukaanhan suomalaiset ovat kahta kansaa: itäsuomalaisten ja länsisuomalaisten välillä on yhtä suuri geneettinen kuilu kuin ruotsalaisten ja italialaisten välillä. Kummalle puolelle ovat siunaantuneet suuremmat lahjat jalkapallossa?
eratt

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 03.07.2010 klo 22:58:23

Vaikka Lapilla onkin hallussaan puolet Suomen pinta-alasta, populaa siellä on vain puolisen miljoonaa, tulevaisuudessa vieläkin vähemmän. Ei siinä mitään, porotokka ei ole koskaan tuottanut kunnon futareita pl. Nure. Haluaisin tietty nähdä, kuinka Suomi murskaisi lappilaiset kunnolla jossain MM-karsinnoissa Ylos

Lappilaisia futareita toki myös esim. Hannu Tihinen. Ylos

Lisäksi topicciin on mainittava Quebecin halut itsenäistyä Kanadasta. Jossain vaiheessa lähes puolet quebeciläisistä ilmaisi halunsa irtaantua kansanäänestyksessä. Nykyään kai hieman vähentymässä itsenäisyyden kannatus sielläpäin. Toki kendon puolella olisi kovemmat väännöt Kanada-Quebec -otteluissa.
Valonheitin

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 06.07.2010 klo 16:41:23

Lappi haluaa itsenäiseks ja eroaa Suomesta :D Lappiin nousee uus iso stadion jossa kuumakin kuumempi derby Lappi vs. Suomi :D : D

Vieläkin "kuumempi" ottelu nähtäisiin Lapin kohdatessa Saksan Rovaniemellä :) Voi sitä reppanaa sakemannia, joka tohtisi heilua soihdun kanssa kadulla...
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 06.07.2010 klo 16:47:40

Gibraltar olisi ihan vekkuli nähdä karsinnoissa. Jos kerran muillakin Iso-Britannian alaisuudessa olevilla mailla on oma maajengi niin miksei myös Gibraltarilla?

Gibraltar haki UEFA:n jäsenyttää, mutta pitkälti Espanjan uhkailun ja lobbauksen johdosta kaikki muut paitsi Brittein saarten liitot äänestivät tätä vastaan. Espanja jopa uhkasi boikotilla.

Asia vietiin urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen, joka päätti että niin Gibraltarilla kuin muillakin epäitsenäisillä alueilla pitäisi olla oikeus maajoukkueisiin, koska Brittein saarten mailla historiallisen poikkeusluvan mukaan sellaiset on. Pariin vuoteen ei nyt kuitenkaan ole asiasta mitään kuulunut.

Kosovon kohdalla olisi varmaankin sama homma paitsi että vielä isompi juntta ajamassa boikottia.
Ares

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suomalaiset eurokentillä 2011


Vastaus #24 : 06.07.2010 klo 19:46:47

Gibraltar haki UEFA:n jäsenyttää, mutta pitkälti Espanjan uhkailun ja lobbauksen johdosta kaikki muut paitsi Brittein saarten liitot äänestivät tätä vastaan. Espanja jopa uhkasi boikotilla.

Asia vietiin urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen, joka päätti että niin Gibraltarilla kuin muillakin epäitsenäisillä alueilla pitäisi olla oikeus maajoukkueisiin, koska Brittein saarten mailla historiallisen poikkeusluvan mukaan sellaiset on. Pariin vuoteen ei nyt kuitenkaan ole asiasta mitään kuulunut.

Kosovon kohdalla olisi varmaankin sama homma paitsi että vielä isompi juntta ajamassa boikottia.

Politiikkaa ei saa sotkea jalkapalloon vain miten se nyt meni?

 
Sivuja: [1] 2 ... 18
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa