FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
02.03.2024 klo 16:12:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Ansaittu vai ei?
ANSAITTU! - 103 (36.4%)
TODELLAKIN ANSAITTU - 180 (63.6%)
Äänestäjiä yhteensä: 282

Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Kirjoittaja Aihe: ESPANJA ON MAAILMANMESTARI!!!!  (Luettu 19942 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Joey

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #125 : 17.07.2010 klo 20:10:00

Tulen aina muistamaan Iniestan kuten Materazzin: eli pelilliset avut eivät aivan riittäneet, mut varmasti molemmat voivat vielä katsoa itseään peilistä. Hienoja miehiä. Myös tuomarit olivat kisoissa hyviä!
:D Alas

Zibiin privaviestille huutonaurua.
Laitahan itkupotkut julki!
zän

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid. Stephen Ireland


Vastaus #126 : 18.07.2010 klo 09:55:10

Kuulkas nyt.Kaikki jotka valittaa että väärä voittaja ja että kusetusta on koko voitto niin perustakaa oma foorumi niin kaikki rääkyjät voi sinne mennä valittamaan.Espanja voitti ja sillä selvä.Mun suvulla (Ei kokolla)Oli sellanen karkkiveto.Minäpä veikkasin Espanjaa ja käteen tuli 6karkkipussia.(olisi tullut 8 mutta kaksi muuta veikkasi myös espanjaa)Niitä on nyt kiva mässytellä.:D
zän

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Real Madrid. Stephen Ireland


Vastaus #127 : 18.07.2010 klo 10:03:33

Yksi tärkeä syy Espanjan maailmanmestaruuden on se, ettei Raul ole enää riippakivenä kärjessä.
« Viimeksi muokattu: 06.08.2010 klo 07:38:13 kirjoittanut zän »
Jääskraba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kaikki jotka pärjää


Vastaus #128 : 18.07.2010 klo 12:45:27

Haha, hieno provo. Tähän oli oikein paneuduttu. Karkkipussit ja kaikki...:D
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #129 : 22.07.2010 klo 18:11:59

Espanjan pelityylin arvostelu on kohdannut paljon vasta-arvostelua. Itse en ainakaan missään vaiheessa ole Espanjaa kritisoinut, halunnut vain riisua keisarilta vaatteita: Espanjan peli oli montaa asiaa, mutta hyökkäysvoittoista se ei kyllä ollut. Espanjan peli oli pallollisena vahvaa syöttelyä, kovaa prässiä ja näin ehkä aktiivista. Mutta joukkueen hyökkäyskolmannekselle nostamien pelaajien määrä oli vähäinen, puhumattakaan siitä, että pelinopeus oli kautta turnauksen kaukana potentiaalista.

Vaikka Espanjan materiaali on kiistatta maailman paras, siitä huolimatta tämä jää historiaan ennen kaikkea valmentajan mestaruutena. Huippujoukkueilla on hävitty ennenkin, mutta Espanjan peli oli niin laskelmoitua ja tasapainoista, että lopputulos oli lähes väistämätön.

Del Bosquen analyysi ennen turnausta oli selkeä: käytännössä jokainen joukkue lähtee Espanjaa vastaan bussitaktiikalla. Siksi Espanja ei lähtenyt hyökkäämään päättömästi, menettämään palloja vastustajan miesmassaan ja juoksemaan omaa maalia kohti. Sen sijaan palloa syöteltiin rauhassa keskialueella, annettiin vastustajan juosta sen perässä ja iskettiin vain silloin, kun maalitilanteen luominen näytti todennäköiseltä.

Mursun tikitakan idea oli - kuten aiemminkin on kirjoitettu - joukkueen muodon pitäminen kasassa. Syöttömyllyn ykköstavoite oli saada joukkue tilanteeseen, jossa on jo valmistauduttu tulevaan pallonmenetykseen. VdB myös tiesi, että otteluiden edetessä kello käy aina Espanjalle, koska vastustaja väsyy aina enemmän. Espanja oli kuin RAY:n automaatti, tietyllä aikavälillä se jauhaa aina tietyn tuloksen. Tällä kertaa yksi ottelu (jatkoaikoineen) oli onneksi aina tarpeeksi pitkä. Omiin ei mennyt pudotuspeleissä yhtään, mikä oli mestaruuden päätakuu. Iniesta ja Villa taas lopulta aina juonivat sen yhden ratkaisevan maalin.

Del Mursun strategiassa aivan liian vähän huomiota saanut asia ovat vaihdot. Jokainen vaihto toi yleensä jotain uutta hyökkäykseen ja aiheutti näin ongelmia jo väsyneelle vastustajalle. Epäilemättä nämä noin tunnin pelin jälkeen alkaneet vaihdot olivat pitkälti ennalta suunniteltuja. Vaihdot muuttivat hyökkäysten painopistettä juuri ratkaisevasti. Myös erikoistilanteissa Espanja oli vahva, omiin ei mennyt yhtään, muun muassa taas Saksalta otettiin voitto kulmasta hienosti suunnitellulla kuviolla.

Viime vuosien Espanja on melko kiistatta kaikkien aikojen paras maajoukkue. Ja jos del Bosque on hereillä, mikä lienee selvää, dynastia voi hyvinkin saada jatkoa kahden vuoden päästä.
« Viimeksi muokattu: 22.07.2010 klo 18:42:37 kirjoittanut Josef K. »
Eräät tyypit

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Raúl


Vastaus #130 : 23.07.2010 klo 09:58:23

Komppailen kevyesti, muutamaan kohtaan pari riffii, tappoo ja kampee... Espanjallahan oli myös niin lyhyt voittoputki alla (Sveitsi), että olisi ollut mahdotonta ottaa tilille toista tappiota niin lyhyeen aikaväliin. Sitä Espanjassa ei nykyään harrasteta :D

Vai niin.Minusta Raul on hieno mies.Käy Goalin sivulla ja sieltä clubeista Real madrid.Raul on Madridin legendojen joukossa toisena kärkenä.Sehän on totta että David villa ja Torres vievät hänen paikkansa heleposti.Mutta silloin kun Torres ja Villa olivat Espanjan Kutosdivarin häntäjoukkueessa niin Raul Oli kuin Sir.Bob aikoinaan.
 

Hienosti sanottu Suurimmasta futis - Sankaristani,  kiitos:)
« Viimeksi muokattu: 23.07.2010 klo 10:01:45 kirjoittanut Eräät tyypit »
Lampinho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Cristiano Ronaldo & Bale ♥


Vastaus #131 : 23.07.2010 klo 10:37:07

Mursun tikitakan idea oli - kuten aiemminkin on kirjoitettu - joukkueen muodon pitäminen kasassa. Syöttömyllyn ykköstavoite oli saada joukkue tilanteeseen, jossa on jo valmistauduttu tulevaan pallonmenetykseen. VdB myös tiesi, että otteluiden edetessä kello käy aina Espanjalle, koska vastustaja väsyy aina enemmän. Espanja oli kuin RAY:n automaatti, tietyllä aikavälillä se jauhaa aina tietyn tuloksen. Tällä kertaa yksi ottelu (jatkoaikoineen) oli onneksi aina tarpeeksi pitkä.

Tämä on täysin totta. Pelaajien kohdalla kärsivällisyys oli myös suuri tekijä ja tuo onnistui Espanjalta loistavasti Tuoppi Ainoa turhautuminen tuli välierässä Saksaa vastaan, kun Iniestalla paloi käämit van pellebommeliin.

Topicille Ylos
Loordie

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Deal with it


Vastaus #132 : 23.07.2010 klo 11:12:17

Ainoa turhautuminen tuli välierässä Saksaa vastaan, kun Iniestalla paloi käämit van pellebommeliin.

Virhe vai joku outo vitsi? ;)
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #133 : 23.07.2010 klo 14:19:15

Kyllähän mursupallo tosiaan vaati äärimmäistä henkistä vahvuutta ja kärsivällisyyttä pelaajilta. Ei siksi, että maalia jouduttiin aina odottamaan niin kauan, koska kaikki tiesivät, että kyllä se lopulta aina tulee. Vaan siksi, että pelko takaiskumaalista eli kuitenkin koko ajan perseessä, voihan vastustaja saada vaikka minkä säkämaalin. Jää ikuiseksi arvoitukseksi, miten olisi käynyt, jos Espanja olisikin joutunut pudotuspelivaiheessa tappioasemaan. Toki joukkueella oli maailman paras maalivahti Casillas, ja se pelasti heidät muutamaan kertaan.

Espanjahan pelasi käytännössä neljällä keskikentän keskustan pelaajalla, kun vapaan roolin Iniesta leikkasi sisään. Näin lyhytsyöttöpeli ja sen mukanaan tuoma kontrolli maksimoitiin.

Moni niin-kutsuttu-asiantuntija piti Espanjan jauhamista "tehottomana". Todellisuudessahan asia oli liki päinvastoin - siis huomioiden sen, että se nosti niin vähän pelaajia hyökkäyksiin (kuinka moni joukkue pelasi kahdella niin puhtaalla ankkurilla kuin Espanja?), ja erityisesti sen, että joukkueen hyökkäyspelinopeus oli korkeintaan puolet maksimista. Tämän hidastetun näytelmän ideana oli tietysti pallonmenetysten välttäminen ja niiden saaminen juuri halutuille alueille.
Bobeda

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Espanja since 2008, Chelsea FC, FC Barcelona


Vastaus #134 : 24.07.2010 klo 06:27:25

Helppoa rahaa, kun tietää ;)
FCVaajakoski

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCVaajakoski


Vastaus #135 : 29.08.2010 klo 13:00:53

Espanja ansaitsi voittonsa. Oli sen verran upeeta pelii.

 
Sivuja: 1 ... 5 [6]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa