FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.11.2024 klo 10:42:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 36
 
Kirjoittaja Aihe: U20 (-95)  (Luettu 205097 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #75 : 24.12.2010 klo 18:15:18

Jos vähääkään on kaverin otteita seurannut esimerkiksi viimekaudella Ilveksen A tai B nuorissa niin huomaa, että Gullit alkaa olla samalla tasolla kaikkien muiden kuolevaisten kanssa. Ei ole enää niin järkyttävän nopea tai reilusti muita lihaksikkaampi kuin 3-5 vuotta sitten!

Ehkä paluu Ylöjärven Ilvekseen pelastaisi ?

kokkimo

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 24.12.2010 klo 18:17:30

Ehkä paluu Ylöjärven Ilvekseen pelastaisi ?



Niin että pääsee höntsäileen B-junnun mitälie mutadivaria tehden 10 maalia pelissä ja näin vakuuttaen maajoukkuekoutsit? :D
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #77 : 24.12.2010 klo 18:41:55

Niin että pääsee höntsäileen B-junnun mitälie mutadivaria tehden 10 maalia pelissä ja näin vakuuttaen maajoukkuekoutsit? :D

Sieltähän se läpimurto taisi alun alkaenkin tulla, joten se siitä.  Ihmeesti vaan sillä "mutasarjataustalla" nöyryytettiin mahtiseurojen kovissa peleissä "kehitettyjä" superlupauksia Pohjola-cupissa...

Jos "suuressa ja mahtavassa" ei löydy tarvittavia resursseja nuorten pelaajien henkilökohtaiseen valmennukseen, niin pois vaan.  Vain Suomessa luullaan, että pelaajan kehittymiseen riittää istuminen jonkin ylemmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen vaihtopenkillä :D.  Tätä mielikuvaa toki vaalivat erityisesti ne seurat, jotka "pelaajan edun" nimissä keskittyvät haalimaan muista seuroista lupaavia junnuja oman toiminnan tason polkiessa paikallaan.  Miten mahtaa käydä niille lupausten perässä seuraa vaihtaneille?

MARADONNA

Poissa Poissa


Vastaus #78 : 24.12.2010 klo 22:23:39

Montako vuotta ehti olla YIlveksessä kun on ollut jo jonkun vuoden Ilveksessä ei kuitenkaan kovin monta edes Suomessa.
referee3000

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelainen jalkapallo & futsal


Vastaus #79 : 25.12.2010 klo 01:19:55

Gullitin tapauksessa siirto isompaan seuraan oli osittain pakon sanelema, mikäli hän halusi edustaa Suomen maajoukkuetta. Y-Ilveksellä ei pelannut juniorijoukkueita riittävän korkeilla sarjatasoilla, vaikka seurassa tunnutaan tekevän ihan hyvää duunia. Jossain vaiheessa tulee se raja vastaan, ettei maajoukkueen mukaan pääse, jos ei pelaa tietyillä sarjatasoilla. Näistä sarjatasoista en ole ihan varma, mutta piirinsarjajoukkueesta ei nousta ainakaan C-junnujen jälkeen pelaamaan maajoukkueeseen, jos olen oikein ymmärtänyt.

Itse muistan oikein hyvin kuinka Gullit pyöritti peliä Y-Ilveksen C-junnuista parin muun avustuksella. Silloin hän erottui kentällä edukseen, vaikka vastassa oli TPV. Nykyisestä vireestä en ole täysin perillä, sillä en ole nähnyt hänen otteitaan hetkeen. Totta on toki se, että hänen fysiikka oli ainakin vielä jossain vaiheessa kova ikätovereihin verrattuna. Kyseessä on kuitenkin 95-syntynyt pelaaja, joten virallisten ikärajojen puolesta hän pelaa vasta ensimmäistä vuottaan B-junnuissa. Sanoisin, että vielä ei pysty tekemään tarkkoja arvioita siitä mihin hän tulee etenemään, mutta parin tai kolmen vuoden päästä voimme nähdä riittääkö lahjakkuus, motivaatio ja taidot pelaamiseen korkealla tasolla.

Kun puhutaan -95 maajoukkueesta, niin esiin nousee omissa papereissani TKT:n Malundama, sillä hänen debytoidessaan maajoukkueessa hänestä tuli vuosikausien jälkeen seuraava maajoukkuepelaaja meidän seurasta. Toivottavasti TKT:sta nousee Henkan perässä muitakin maajoukkueeseen asti lähivuosina.
« Viimeksi muokattu: 25.12.2010 klo 01:22:26 kirjoittanut referee3000 »
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #80 : 25.12.2010 klo 12:44:03


Gullitin tapauksessa siirto isompaan seuraan oli osittain pakon sanelema, mikäli hän halusi edustaa Suomen maajoukkuetta.


Soopaa. Muutto Ylöjärveltä Tampereelle johtui ihan muista kuin urheilullisista syistä.  Samalla toki on muuttunut henk. kohtainen harjoitteluympäristö radikaalisti huonommaksi.  Toki tälle väitteellesi olisi mielenkiintoista lukea jotain virallistakin vahvistusta, mikäli tätä on esim. liiton taholta viestitty.  Sitten pitää tietysti muistaa, että SPL:n Tampereen piirin väestä suuri osa on Ipan miehiä ja joskus saattaa tulla varmasti kiusaus viestiä asioista "sopivasti"...


Y-Ilveksellä ei pelannut juniorijoukkueita riittävän korkeilla sarjatasoilla, vaikka seurassa tunnutaan tekevän ihan hyvää duunia. Jossain vaiheessa tulee se raja vastaan, ettei maajoukkueen mukaan pääse, jos ei pelaa tietyillä sarjatasoilla. Näistä sarjatasoista en ole ihan varma, mutta piirinsarjajoukkueesta ei nousta ainakaan C-junnujen jälkeen pelaamaan maajoukkueeseen, jos olen oikein ymmärtänyt.


Huvittavaa. YIlveksen B-tytöt nousivat yhden kesän aikana käytännössä piirinsarjasta BSM-tasolle, joten todellisuudessa joukkueen tekeminen oli siellä "mutasarjassa" ollut kuitenkin koko ajan valtakunnallista huippua, samoin pelaajat. Filosofiana olikin käyttää sarjapelejä vain opetustilaisuuksina, ei itseisarvoisena voiton ja gloorian tavoitteluna.  Että se siitä pelkän sarjatason ihmeitä tekevästä voimasta. Poikien puolella tilanne meni jopa niin hupaisaksi, että jätkät eivät halunneet nousta, kun eivät innostuneet pitkiin pelimatkoihin.  Silti sama jengi hoiteli esim. futsalin SM-pronssit himaan tyylikkäästi.  Mutta eihän ne tosiaan mitään voi osata, kun pelaavat väärässä divarissa :D.

Kuvaamasi kaltainen mutkat-suoriksi-ja-aivot-narikkaan -ajattelu on varmasti yksi syy siihen, että Suomessa mennään kansainvälisesti siellä missä mennään.  Jos pelaajatarkkailun kriteereinä edelleenkin on henkilökohtaisten taitojen ja kehityspotentiaalin sijaan oikeanväriset verkkarit ja/tai jonkun mielestä "riittävän" korkean sarjatason joukkue, niin metsään on menty ja pahasti. Tämän seurauksena monet seurat keskittyvät keräilemään sulkia junnuvalkkujen hattuihin sarjatasojen ja mitalitaulukoiden perusteella, mutta sortuvat helposti fuskaamaan omien junnujen kehittämisessä. Tämän oikotien taas mahdollistavat ne kaikki naapuriseurojen kehittämät pelaajat, joita innolla värvätään menestyksen takuumiehiksi kynät sauhuten.

Off-topiciksihan tämä nyt lipsahti, ja vain siksi, että tuossa aiemmin spekuloitiin pelaajan kehityksen hidastumisella Ilvekseen siirtymisen jälkeen.  Sen todenperäisyyten en ota tässä kantaa.

grave

Poissa Poissa


Vastaus #81 : 26.12.2010 klo 14:21:10

Sturmerin kanssa samaa mieltä.Näissä oikean värisien verkkareiden ja oikeiden sarjatasojen kanssa ollaan just niin metsässä kun vain voi olla.

Puupäät maajoukkue- ja piirijoukkuevalmentajat toitottavat kuinka junnujen maajoukkuekandidaatien pitää pelata aina vanhemmassa ikäluokassa ja jopa miesten joukkueissa aina 15-16 vuotiaista saakka.

Kas kun kukaan ei ole tuonut julki sitä taannoisen Barcelonan matkan antia.Siellä kerrottiin junnujen pelaavan jotain harvinaista poikkeusta lukuun ottamatta oman ikäisten joukkueissa.Täällä tasen laitetaan kokonaisia joukkueita vanhempiin pelaamaan.Kumpihan on oikeassa? 
Tsippi

Poissa Poissa


Vastaus #82 : 26.12.2010 klo 14:31:52

Asiaa!
Viisautta ja avarakatseisuutta tarkkailijoille, vaikka eihän verkkarin väri tai ylemmässä ikäluokassa pelaaminen jätkästä toki huonompaa tee, jos vaan peliaikaa tulee..
tamman siika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki kuolleet ja kuopattu


Vastaus #83 : 26.12.2010 klo 22:29:00

Kas kun kukaan ei ole tuonut julki sitä taannoisen Barcelonan matkan antia.Siellä kerrottiin junnujen pelaavan jotain harvinaista poikkeusta lukuun ottamatta oman ikäisten joukkueissa.Täällä tasen laitetaan kokonaisia joukkueita vanhempiin pelaamaan.Kumpihan on oikeassa? 

Tässä pitää kuitenkin muistaa juniorimassamme ero verrattuna esim. Espanjaan. Henkilökohtaisesti itse puollan juurikin Suomessa yleisesti käytettävää mallia, jossa lahjakkaimmat nostetaan vuotta ylempään ikäluokkaan, jolloin varsinkin kasvu-ikäisille asetetaan rima korkeammalle niin pelin temmossa kuin fyysisestikin. Varsinkin nuorissa kun pelaajat tuppaavat olemaan nykyisin melko heikkorakenteisia/heiveröisiä suhteessa muihin eurooppalaisiin. Sinänsä huomionarvoinen asia toki on, että trendi vahvoista, mutta taidollisesti vajavaisista kasvateista on saattanut jopa kääntyä päinvastaiseksi 2000-luvulla.

Tähän lievästi offtopicina voisin mainita, että mielestäni koko valtakunnallisesti olisi paikallaan tehostaa (jopa jo 15/16-vuotiaissa) painoarvoa entistä laadukkaampaan juoksu-, koordinaatio-, ketteryys-, kuin voimaharjoitteluunkin. Paljon tulee muutenkin vastaan "mutta ei sielläkään ja sielläkään tehdä sitä"-argumentointia, mutta ehkä itse ajattelen epäsuomalaisesti oman juniorikasvatuksen laaduntarkkailun johtavan korjaustoimenpiteisiin luottaen samalla omaan tietotaitoon, kuin että kehitysmallit pitäisi suoraan kopioida ulkomaan opintomatkoilta. Eri maat, eri kulttuurit, eri tavalla kasvavat nuoret.
käit18

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACO, Samipool


Vastaus #84 : 27.12.2010 klo 12:40:11

Munaravi ja fysiikkatreenaus kunniaan. Jää kiekkoilijatki nostaa punttia ja siinä Suomi on melkein maailman paras. Varsinki näin talvella ne pallot voi reilusti unohtaa, kun kovan fysiikkatreenin avulla juostaan kesällä sitte vastustajilta jalat alta. Pitkää päätyyn ja voitetaan sitte ne kulmaväännöt, sillä sieltä ne maalit kaivetaan.
Siperia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kunkkis


Vastaus #85 : 27.12.2010 klo 18:42:06

Munaravi ja fysiikkatreenaus kunniaan. Jää kiekkoilijatki nostaa punttia ja siinä Suomi on melkein maailman paras. Varsinki näin talvella ne pallot voi reilusti unohtaa, kun kovan fysiikkatreenin avulla juostaan kesällä sitte vastustajilta jalat alta. Pitkää päätyyn ja voitetaan sitte ne kulmaväännöt, sillä sieltä ne maalit kaivetaan.
Fysiikka on yksi ominaisuus missä Suomalaispelaajat ovat huomattavan paljon jäljessä esimerkiksi Euroopan huippumaita. Jos fyysiset ominaisuudet(koordinaatio, lihastasapaino, nopeusominaisuudet), on reenaaminenkin mitä todennäköisemmin helpompaa ja pystyy paremmin keskittymään oleelliseen. Mielestäni on toki tärkeää, että mahdollisimman paljon fyysisestä reenistä tehtäisiin pallon kanssa.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #86 : 28.12.2010 klo 18:45:49

Sieltähän se läpimurto taisi alun alkaenkin tulla, joten se siitä.  Ihmeesti vaan sillä "mutasarjataustalla" nöyryytettiin mahtiseurojen kovissa peleissä "kehitettyjä" superlupauksia Pohjola-cupissa...

Jos "suuressa ja mahtavassa" ei löydy tarvittavia resursseja nuorten pelaajien henkilökohtaiseen valmennukseen, niin pois vaan.  Vain Suomessa luullaan, että pelaajan kehittymiseen riittää istuminen jonkin ylemmällä sarjatasolla pelaavan joukkueen vaihtopenkillä :D.  Tätä mielikuvaa toki vaalivat erityisesti ne seurat, jotka "pelaajan edun" nimissä keskittyvät haalimaan muista seuroista lupaavia junnuja oman toiminnan tason polkiessa paikallaan.  Miten mahtaa käydä niille lupausten perässä seuraa vaihtaneille?



Täällä on taas jauhettu, jouluaattona, näinkin paljon asiasta, josta ei näemmä tiedetäkään paljoa.

Tietääkseni Gullit on kuulunut jo muutaman vuoden Ilveksen talenttiryhmään, joka on treenannut mm. fyysisiä ominaisuuksia pienemmässä ryhmässä melkoisen yksilöllisesti viikoittain. On kehonhallintaa, nopeutta, voimaa... Tätä on seurattu selvästi ja tehty nimenomaan poikien yksilöllisten tilanteiden mukaan. Tämän lisäksi Gullit on treenannut käsittääkseni koulun kautta (?) ja vielä Akatemian mukana, joten treenimäärät ainakin luulisi olevan suht kohdillaan. Pallollinen yksilöllinen treenaaminen vaan tuppaa olemaan niin, että pelaajien pitää itse tehdä hommansa siten kuin siihen pystyy...olosuhteetkin siihen sanovat osansa.

Muistetaan nyt kuitenkin, että Gullit on 15-vuotias...pelasi kuitenkin viime kaudella A- ja B-junnujen sarjaa säännöllisesti, saaden paljon peliaikaa. Täten en ymmärrä puheita penkillä istumisesta. Tulevan talvekauden aikana Gullit jatkaa mm. A:n mukana sekä edustuksessa. Lisäksi kait myös TamUn mukana käy treenaamassa.

Ylöjärvellä oli sopivan pienet piirit ja sopiva paikka kehittyä tiettyyn pisteeseen, mutta pelilliset haasteet eivät olisi enää kyllä riittäneet vaikka Stürmer kuinka uskotteletkin niin. Pelaaminen selkeästi heikompien pelaajien ja selvästi heikompien vastustajien kanssa riittää tiettyyn pisteeseen saakka, mutta sitten on jo aika ottaa uusi askel. Nyt Gullit sen otti ja ei kai tietääkkseni mitenkään väkisin? Vai raahattiinko poika mukamas väkisin Tampereelle? Tietääkseni oli siirtyminen mielessä ja sen jälkeen todella moni seura poikaa kyseli....lopulta valitsi Ilveksen.

Maajoukkueessa Gullit ei ole kkarsintapeleissä enää, koska pojalla ei ole kansalaisuutta. Lipponenkin sanoi syksyllä, että ottaisi pojan mielellään myös vuotta vanhempien harkkamaytseihin mukaan, mutta on tehty päätös, että jos ei ole kansalaisuutta, niin ei ole myöskään mitään järkeä ottaa mukaan tärkeisiin harkkapeleihin.
« Viimeksi muokattu: 28.12.2010 klo 18:51:13 kirjoittanut Yourworstnightmare »
ff-k

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, FCB


Vastaus #87 : 28.12.2010 klo 20:12:53

Lainaus
Tähän lievästi offtopicina voisin mainita, että mielestäni koko valtakunnallisesti olisi paikallaan tehostaa (jopa jo 15/16-vuotiaissa) painoarvoa entistä laadukkaampaan juoksu-, koordinaatio-, ketteryys-, kuin voimaharjoitteluunkin. Paljon tulee muutenkin vastaan "mutta ei sielläkään ja sielläkään tehdä sitä"-argumentointia, mutta ehkä itse ajattelen epäsuomalaisesti oman juniorikasvatuksen laaduntarkkailun johtavan korjaustoimenpiteisiin luottaen samalla omaan tietotaitoon, kuin että kehitysmallit pitäisi suoraan kopioida ulkomaan opintomatkoilta. Eri maat, eri kulttuurit, eri tavalla kasvavat nuoret.

Toki kaikkea treenamista voisi aina tehostaa enemmän, mutta kyllä juniorivuosina tärkeintä on panostaa siihen tekniikkaan ja pallolliseen tekemiseen. Väitätkö, että esim. maailmanmestari Espanja voitti fyysisyydellä, koordinaatiolla..? Maailmalla pelaavat suomalaiset eivät häviä fyysisissä ominaisuuksissa vaan se pieni ero muodostuu juuri siihen tekniikkaan yms. Toki pallollisten ominaisuuksien harjoittaminen on Suomessa vaikeaa pitkän talven vuoksi.
ikuisestitalentti

Poissa Poissa


Vastaus #88 : 28.12.2010 klo 20:31:01

.... Toki pallollisten ominaisuuksien harjoittaminen on Suomessa vaikeaa pitkän talven vuoksi.

Hupsista.
Esim. Robinho taisi olla 14 v kun pääsi kokeilemaan 11vs11 fudista nurmikentille.
Siihen asti VAAN futsalia. (....niin kuin kaikki muutkin brassit)
ff-k

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, FCB


Vastaus #89 : 28.12.2010 klo 20:33:36

Hupsista.
Esim. Robinho taisi olla 14 v kun pääsi kokeilemaan 11vs11 fudista nurmikentille.
Siihen asti VAAN futsalia. (....niin kuin kaikki muutkin brassit)

No joo nämä brassit nyt ovat omia tapauksiaan, mutta kyllähän monessa "lämpimässä" maassa pystytään pelaamaan futista ympäri vuodet kaduilla.
oezil

Poissa Poissa


Vastaus #90 : 28.12.2010 klo 20:47:30

Hupsista.
Esim. Robinho taisi olla 14 v kun pääsi kokeilemaan 11vs11 fudista nurmikentille.
Siihen asti VAAN futsalia. (....niin kuin kaikki muutkin brassit)


Jep, mutta se, että pääsee saleihin höntsäämään edes sitä futsalia, vaatii aika pitkälti futsal-jengiin liittymistä. Omatoiminen treenaaminen talvella on pirun hankalaa.
ff-k

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, FCB


Vastaus #91 : 28.12.2010 klo 21:13:08

Lainaus
Jep, mutta se, että pääsee saleihin höntsäämään edes sitä futsalia, vaatii aika pitkälti futsal-jengiin liittymistä. Omatoiminen treenaaminen talvella on pirun hankalaa.

Ei se nyt niin hankalaa ole jos osaa olla tarpeeksi röyhkeä ja aktiivinen. Oletan että tarkoitit omatoimista treenamista ylipäätänsä, etkä mitään salihöntsiä, niistä en tiedä.
oezil

Poissa Poissa


Vastaus #92 : 28.12.2010 klo 21:55:24

Ei se nyt niin hankalaa ole jos osaa olla tarpeeksi röyhkeä ja aktiivinen. Oletan että tarkoitit omatoimista treenamista ylipäätänsä, etkä mitään salihöntsiä, niistä en tiedä.

Minkä siis käsität omatoimiseksi treenaamiseksi? Missä talvella treenataan, jossei saleissa tai halleissa?

...niin, jonkun 10-15 vuotiaan junnun pitäisi olla röyhkeä ja aktiivinen, pitäisi mennä rohkeasti johonkin futishallin kulmaan neppailemaan ja ehkä viemään jengien harkkatilaa. Mennä koputtelemaan koulujen vaksikoppeihin, että päästäisi saliin vähän kikkailemaan. Ei tuosta omasta "junnuiästä" niin kauheasti aikaa ole, jouduin Espoossakin höntsäämään loskaisella ja lumisellä futiskentällä jossa maalit oli siirretty johonki sivuun odottelemaan ulkojäätä. Hankaluus söi treeni-intoa.

Ehdottomasti helpommin sanottu kuin tehty.
ff-k

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, FCB


Vastaus #93 : 28.12.2010 klo 22:17:03

Minkä siis käsität omatoimiseksi treenaamiseksi? Missä talvella treenataan, jossei saleissa tai halleissa?

...niin, jonkun 10-15 vuotiaan junnun pitäisi olla röyhkeä ja aktiivinen, pitäisi mennä rohkeasti johonkin futishallin kulmaan neppailemaan ja ehkä viemään jengien harkkatilaa. Mennä koputtelemaan koulujen vaksikoppeihin, että päästäisi saliin vähän kikkailemaan. Ei tuosta omasta "junnuiästä" niin kauheasti aikaa ole, jouduin Espoossakin höntsäämään loskaisella ja lumisellä futiskentällä jossa maalit oli siirretty johonki sivuun odottelemaan ulkojäätä. Hankaluus söi treeni-intoa.

Ehdottomasti helpommin sanottu kuin tehty.
Itselläni myöskin erittäin paljon kokemusta omatoimisesta treenistä. Minulla on kokemusta lähinnä Helsingistä, missä on varmaankin eniten kenttiä. Ymmärrän että muualla voi olla hankalaa.
tamman siika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki kuolleet ja kuopattu


Vastaus #94 : 28.12.2010 klo 23:58:05

Toki kaikkea treenamista voisi aina tehostaa enemmän, mutta kyllä juniorivuosina tärkeintä on panostaa siihen tekniikkaan ja pallolliseen tekemiseen. Väitätkö, että esim. maailmanmestari Espanja voitti fyysisyydellä, koordinaatiolla..? Maailmalla pelaavat suomalaiset eivät häviä fyysisissä ominaisuuksissa vaan se pieni ero muodostuu juuri siihen tekniikkaan yms. Toki pallollisten ominaisuuksien harjoittaminen on Suomessa vaikeaa pitkän talven vuoksi.

No juuri tässä fyysisten ominaisuuksien vertailussa ongelma korostuu, kun katsotaan nykyisten ulkomailla pelaavien suomalaisten huippujen ikäjakaumaa. Tässä topicissa puhuin nimenomaan nuorista ja siitä minkälaisista pelaajatyypeistä massan kärki koostuu. Yksittäinen pelaaja kun on paljon muutakin kuin lajiteknisten taitojensa summa.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #95 : 16.01.2011 klo 03:28:42

Huvittavaa. YIlveksen B-tytöt nousivat yhden kesän aikana käytännössä piirinsarjasta BSM-tasolle, joten todellisuudessa joukkueen tekeminen oli siellä "mutasarjassa" ollut kuitenkin koko ajan valtakunnallista huippua, samoin pelaajat. Filosofiana olikin käyttää sarjapelejä vain opetustilaisuuksina, ei itseisarvoisena voiton ja gloorian tavoitteluna.  Että se siitä pelkän sarjatason ihmeitä tekevästä voimasta. Poikien puolella tilanne meni jopa niin hupaisaksi, että jätkät eivät halunneet nousta, kun eivät innostuneet pitkiin pelimatkoihin.  Silti sama jengi hoiteli esim. futsalin SM-pronssit himaan tyylikkäästi.  Mutta eihän ne tosiaan mitään voi osata, kun pelaavat väärässä divarissa :D.

Kuvaamasi kaltainen mutkat-suoriksi-ja-aivot-narikkaan -ajattelu on varmasti yksi syy siihen, että Suomessa mennään kansainvälisesti siellä missä mennään.  Jos pelaajatarkkailun kriteereinä edelleenkin on henkilökohtaisten taitojen ja kehityspotentiaalin sijaan oikeanväriset verkkarit ja/tai jonkun mielestä "riittävän" korkean sarjatason joukkue, niin metsään on menty ja pahasti. Tämän seurauksena monet seurat keskittyvät keräilemään sulkia junnuvalkkujen hattuihin sarjatasojen ja mitalitaulukoiden perusteella, mutta sortuvat helposti fuskaamaan omien junnujen kehittämisessä. Tämän oikotien taas mahdollistavat ne kaikki naapuriseurojen kehittämät pelaajat, joita innolla värvätään menestyksen takuumiehiksi kynät sauhuten.

Off-topiciksihan tämä nyt lipsahti, ja vain siksi, että tuossa aiemmin spekuloitiin pelaajan kehityksen hidastumisella Ilvekseen siirtymisen jälkeen.  Sen todenperäisyyten en ota tässä kantaa.
No jopas nyt on avauduttu, oikein jouluna.

Ottelutapahtumat ovat opetustilanteita siinä missä treenit ja muukin joukkueen yhdessäolo. Otteluissa iso osa opetusta tapahtuu puntaroimalla omia kykyjä vastustajan kykyihin, eli siis pelaamalla vastustajaa vastaan(duh...). Jos vastustajajoukkueen pelaajat ovat järjestäen huonompia kuin mitä itse on niin mitäpä luulet kehitykselle käyvän? Kyse ei ole verkkareista, vaan vastustajien tasosta.

Esimerkkisi B-tytöistä ja futsalista kertovat ehkä enemmän noista sarjoista kuin jalkapallovalmennuksesta. Ja toki sekin ettei joku joukkue halua nousta kertoo pelaajien ja taustojen asenteesta omaa karua tarinaansa. Ehkä se kilpailullisuuden korostaminen ei ole ihan täysin huono juttu?

Ehkä minullakin on aivot narikassa, mutta mielestäni "peli on opetustapahtuma" ei poissulje sitä että pelaaminen tasokasta vastustajaa vastaan kehittää pelaajia keskimäärin paremmin kuin pelaaminen paskaa vastustajaa vastaan(huomioiden joukkueen oman tason, tietysti).

Toinen maajoukkuepaikkojen jaossa vaikuttava seikka on se, että Suomessa scouttaaminen on muun muassa resurssien vähyyden vuoksi aika lapsenkengissä, joten ihan jokaista kyläseuraa mj-koutsien on mahdotonta seurata.

Tai sitten Y-Ilves on keksinyt mikä suomalaisessa jalkapallossa menee vikaan.
Prince Domenech III

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Espoo & Sporting Clube de Braga & 曼聯


Vastaus #96 : 25.01.2011 klo 07:55:04

Uutinen
Suomen alle 16-vuotiaiden poikien (1.1.1995) maajoukkue kokoontuu leirille Eerikkilään 7. - 9.2.2011.

Belgiaan helmikuun lopulla
Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue kokoontuu vuoden 2011 toiselle leirilleen Eerikkilän Urheiluopistolle 7. - 9.2.2011. Pelaajalista on muuttunut hieman tammikuun leiristä, sillä ensimmäisen maajoukkuevuoden aikana on tarkoitus antaa näytönpaikka usealle lupaavalle nuorelle pelaajalle.

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueen vuosi jatkuu Eerikkilän leirin jälkeen Belgiassa 28.7. – 5.3. pelattavalla kansainvälisellä turnauksella, jossa Suomi kohtaa Slovakian, Pohjois-Irlannin sekä Belgian.

Eerikkilän maajoukkueleirille valitut pelaajat:
Ville Viljala (mv), JJK
Saku Eriksson (mv), HJK
Jiri Koski (mv), JJK
Ville-Valtteri Starck, TPS
Henri Malundama, TKT
Valtteri Voutilainen, IPS
Janne Sipinen, FC Honka
Markus Björs, FC Honka
Janne Kuronen, TPV
Saku Kvist, FC KooTeePee
Mikko Viitikko, HJK
Juuso Pöyhönen, KuPS
Lucas Gabrielsson, TPS
Riku Sjöroos, TPS
Tommi Saarinen, FC Honka
Matias Hilska, TPS
Teppo Syrjänen, TPV
Jerry Voutilainen, KuPS
Tim Tuomikoski, HJK
Jason Riikonen, FC Honka
Roni Rinne, FC Reipas
Vahid Hambo, HJK
Janne Paukkonen, FC Honka
Tobias Wentin, GBK
Teemu Valli, FC Honka

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=179890
Tsippi

Poissa Poissa


Vastaus #97 : 30.01.2011 klo 13:21:25

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien (1.1.1995) maajoukkue kokoontuu leirille Eerikkilään 7. - 9.2.2011.

Tainio Tommi, HJK (nimetty pelaajan Henri Malundama, TKT tilalle)


   
   
« Viimeksi muokattu: 05.02.2011 klo 10:09:58 kirjoittanut Tsippi »
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #98 : 01.02.2011 klo 14:43:16


Missä Ilveksen ja H*kan superjunnut?  Ili, hereillä nyt >:( !

Tsippi

Poissa Poissa


Vastaus #99 : 05.02.2011 klo 10:08:54

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien (1.1.1995) maajoukkue kokoontuu leirille Eerikkilään 7. - 9.2.2011.

Miro Tenho, PiPS (nimetty pelaajan Tommi Saarinen, FC Honka tilalle)

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 36
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa