FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.10.2024 klo 11:24:17 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 85 [86] 87 ... 299
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen juniorivalmennus tarvitsee ryhtiliikettä  (Luettu 941637 kertaa)
0 jäsentä ja 3 vierasta katselee tätä aihetta.
Messi

Poissa Poissa


Vastaus #2125 : 26.05.2013 klo 18:22:43

Ihan tosissaanko nää vatipäät kuvittelee että ULKOMAILLA treenataan ja pelataan samalla tavalla kuin 70-luvulla? Menkää nyt oikeasti jo vittuun.
En tiedä kuulunko kyseiseen joukkoon. Tuskin kukaan noin kuvittelee. Valmennustiede jalkapallossa on todellakin kehittynyt. Ihmisillä tuppaa olemaan tapa lokeroida asioita ihan oman mielenrauhansa vuoksi. Silloin voi olla vaikea hyväksyä erilaisia tapoja toimia. Itse kyllä hyväksyn kaikki toimintatavat (pl. douppaukset ja muu paska) joilla omaa toimintaa pyritään kehittämään. En siis tuomitse KäPaa enkä muitakaan etelän seuroja. Hyvä vain, että olette löytäneet teille sopivan toimintatavan. Voihan ola, että jonain päivänä huomaatte valinneenne väärä polun, mutta sitähän tämä "jalkapallotiede" on; yrityksiä, projekteja, erehdyksiä, korjausliikkeitä, onnistumisia, menestystarinoita jne. Mitään ei kannata hakata kiveen kovin pitkäksi aikaa vaan toimintaa pitää tarkastella lyhyin aikajäntein.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #2126 : 26.05.2013 klo 21:42:11

Millä kriteerillä Fingersström muuten tekee Urheilusanomissa äänessä olleesta KäPasta eliittiseuran? Vaivainen Kakkosdivarin amatööriseura.

En millään, koska en edes väitä, että KäPa on eliittiseura. Paitsi siten, että koska luokkajako tulee Suomen kaltaisissa yhteiskunnissa tapahtumaan sen pohjalta, kuka on fyysisessä ja henkisessä kondiksessa, niin se tarkoittaa sitä, että kaikki, jotka nyt treenaavat seuroissa futista, ovat jo eliittiä. Tämähän sitten korreloi vahvasti esimerkiksi Ysikymppisessä olleen tutkimusreferaatin mukaan kyläkunnan sosiaalisen aseman kanssa siten, että Kauniaisissa osallistumisprosentti järjestäytyneeseen treenaamiseen on korkein ja köyhimmissä lähiöissä matalin. Tämä on realiteetti, joka tekee meidän asemamme hyvin, hyvin erilaiseksi verrattuna esimerkiksi Etelä-Eurooppaan. Mutu -tuntuma olisi eri, mutta eihän se niin mene ja sen huomaa, kun seuraa maailman menoa.

Tottakai tässä on takana myös Palloliiton monopoli, jolla saadaan kaikki futiksen harrastus luvanvaraiseksi ja siten harrastajamäärät näyttämään huikeilta verrattuna moneen ns. oikeaan palloilukulttuuriin.

Mutta hakemalla eristäytymistä muista KäPa ja muut eristäytyjät itse julistavat olevansa eliittiä. Tämä puolestaan on aika kaukana eliitistä sen positiivisessa merkityksessä ja lähellä elitismiä, millä ei ole puolestaan mitään hyvää annettavaa. Siihen viittasin härkäsammakkovertauksella. TJEU vanha satu.

Tosiasiassa KäPa:nkin toiminnassa on hyviä ja huonoja joukkueita. Hyvillä on hyvät ja ennenkaikkea innostuneet valmentajat ja joukkueenjohdot, huonoilla puolestaan ei muuta kuin asennevamma. Niinkuin muuallakin. KäPa:n historiakin on komea: Nappulaliiga on ollut hieno juttu.

On muuten mielenkiintoista nähdä, mitä tuumaavat näitten seurojen nappulavalmentajat ja lasten vanhemmat, jos tämä kuvio Palloliiton järjestämien sarjojen ja tietty myös peli-iltojen hylkäämisestä toteutuu. Miten se kilpailullisuus toteutuu, jos pelaillaan vain keskenään? Pikkaraisellahan ei tätä huolta sillai ole, koska eihän TPS kai vieläkään järjestä nappulatoimintaa, mutta pitkä matka sieltäkin on stadiin tai jonnekin Vaasaan, jos halutaan pelata kerran viikossa -rytmillä. Kandeeko mieluummin istua bussissa vai pelata ja treenata?

Mitä tulee noihin treenimääriin, niin veikkaan, että tässä muistelossa on kyse samasta asiasta, kuin Lampisen haastattelussa Hesarissa tuossa talvella. Mies väitti, että ennen hänen messiasmaista toimintaansa futaajat liikkuvat pari tuntia viikossa ja hänen teesinsä oli määrän moninkertaistaminen. Kun luki tarkemmin, huomasi, että omatoimista puissakiipeilyä ja pihapelejä ei laskettu mukaan ennen hänen kuvaan astumistaan, vaan mukaan laskettiin vain seuran joukkuetreenit. Hänen laskutoimistustensa ja ohjeistustensa jälkeen nämä omat toimet olivatkin jo ratkaisevan iso juttu. En usko, että kukaan on ollut kieltämässä lapsia liikkumasta, lukuunottamatta ehkä Sauli Niinistöä, vaan kyse on ollut sopivan joukkuetreenimäärän hakemisesta, mikä on aivan eri asia. Joukkuetreeneissä ei nimittäin futaajaa tehdä vaan annetaan vain suuntaviivat. Työn tekee futaaja itse.

On myös hivenen omituista, että joku Kaikki pelaa -ohjelma olisi pitänyt lähtökohtaisesti täydelllinen ja siihen heti vuoden-parin sisällä tehdyt korjausliikkeet eivät merkkaa mitään, kun toisaalta esimerkiksi Fortumin lähtökohta eli, että mukaan houkuteltiin entisiä pelaajia yms. väkeä perusteella, että tässä hommassa ei tarvitse nähdä vaivaa, seisoskelemaan valmentajien selän takana ei puolestaan merkkaa mitään, kun siihen nyt, vuosia ohjelman alkamisen jälkeen, on tehty korjausliikkeitä vaan tässä tapauksessa nämä korjausliikkeet ovat se merkittävä juttu. Hivenen suhteellisuutta, pliis.

Hyvää ja valaisevaa keskustelua on ollut ilmassa. Haluaisin vain, että nämä koeran tapaiset kiihkoilijat hieman miettisivät, mitä esittävät.

Ihan tosissaanko nää vatipäät kuvittelee että ULKOMAILLA treenataan ja pelataan samalla tavalla kuin 70-luvulla? Menkää nyt oikeasti jo vittuun.

Minkä ihmeen takia sä siteerasit tämän infantiilin, mihinkään liittymättömän onelinerin yhteyteen mua?
« Viimeksi muokattu: 26.05.2013 klo 21:45:27 kirjoittanut fingerström »
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #2127 : 26.05.2013 klo 21:52:45

Ihan tosissaanko nää vatipäät kuvittelee että ULKOMAILLA treenataan ja pelataan samalla tavalla kuin 70-luvulla? Menkää nyt oikeasti jo vittuun.

Tämä on varmaan minulle kohdistettu, eikä fingerille, luulen.

No tajuatko vatipää, että pelkästään jalkapalloa pelaava nuori on meidän valmennustaidoilla ikävuodet 6-12 lähinnä nähnyt vain varpaansa, pallon ja kaksi neliötä maata varpaitten edessä. 70-lukulainen kun pelasi myös pelejä, jossa näkee ympärilleen, sen valmiudet pelata jalkapalloakin oli ihan toisella tasolla, kuin mitä jalkapallovalmennus meillä lapselle antaa. Taito katsos kun ei takaa, että osaa pelata, kun ei ole tarjottu keinoja nähdä ja ymmärtää peliä. Jossain jalkapallokulttuurissa ne taas valmentaa lapsen jalkapallon yhteydessä myös näkemään ja oppimaanpelin. Ymmärrätkö eron, vatipää?
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #2128 : 26.05.2013 klo 22:15:48

Pikkaraisellahan ei tätä huolta sillai ole, koska eihän TPS kai vieläkään järjestä nappulatoimintaa, mutta pitkä matka sieltäkin on stadiin tai jonnekin Vaasaan, jos halutaan pelata kerran viikossa -rytmillä. Kandeeko mieluummin istua bussissa vai pelata ja treenata?

Mitä nyt neljässä ikäryhmässä Tepsillä nappulapelaajia, mutta mitä nyt faktoilla väliä kun voi paskaakin asiasta jauhaa yhtälailla. Kerro mitä palloliiton tai piirien alaiset pelit näille ryhmille tuo sellaista jota ei turnaus- ja harkkapelien muodossa saa? Kilparyhmille ainakin piirisarjan pelit ovat aika yhdentekeviä omassa ikäryhmässä ja vuotta vanhemmissakin suurin osa peleistä menee aika hassuttelun puolelle. Toki pääkaupunkiseudulla asia on eri kun hyviä joukkueita on enemmän, mutta Turun Piirissä ei ainakaan käytännössä taso riitä hyviin peleihin muutamaa joukkuetta pidemmälle. Sen sijaan n. 2 tunnin ajomatkan säteellä sitten onkin enemmän kuin riittävä määrä hyviä joukkueita omassa ikäryhmässä joita vastaan pelejä voi pelata ilman liittovetoisia sarjojakin - miniliiga tästä hyvä esimerkki. Säännöllisiä kilpailullisia otteluita turnausmuotoisesti ilman merkittäviä kustannuksia.
« Viimeksi muokattu: 26.05.2013 klo 22:17:55 kirjoittanut Kaihlamo »
koera

Poissa Poissa


Vastaus #2129 : 26.05.2013 klo 22:39:12

Haluaisin vain, että nämä koeran tapaiset kiihkoilijat hieman miettisivät, mitä esittävät.

Edellä esittämäni on hyvin tarkkaan mietitty, toki yritän kirjoittaa kärkevästi luodakseni keskustelua. Jos olen väärässä, voisit vaikka korjata pääkohdat, jotka aiemmin kirjoittamassani viestissä ovat väärin. Lupaan lukea itsekriittisesti ja avoimin mielin.

Aiemmin kysyit lähteitä Kaikki Pelaan harjoitteluajan rajoittamisesta ja sait niitä, sait vieläpä motivaatiotutkimuksen jossa kilpailun tärkeys todettiin. Totta kai Kaikki Pelaaseen tehtiin korjauksia. Itseasiassa nykyisellä versiolla on hyvin vähän tekemistä alkuperäisen kanssa. Kun keskustelu koskee Alajaa ja tämän mahdollisia uusia linjauksia, on mielestäni luonnollista tarkastella noita ensimmäisiä versoita, joissa Alajan kädenjälki oli näkyvin. Muistetaan nyt että lähes kaikki alkupään muutokset saatin läpi vasta hirveän tappelemisen jälkeen eikä Alaja ole vieläkään myöntänyt että minkäänlaisia virheitä oltaisiin tehty.
ZZlatan

Poissa Poissa


Vastaus #2130 : 26.05.2013 klo 22:40:06

Mutta hakemalla eristäytymistä muista KäPa ja muut eristäytyjät itse julistavat olevansa eliittiä. Tämä puolestaan on aika kaukana eliitistä sen positiivisessa merkityksessä ja lähellä elitismiä, millä ei ole puolestaan mitään hyvää annettavaa. Siihen viittasin härkäsammakkovertauksella. TJEU vanha satu.


Mitä ihmeen eristäytymistä? Faktoja tästä?

Seurat ovat aivan viime vuosina päinvastoin löytäneet toisensa paremmin ja paremmin, ja osa tekee todella tiivistä yhteistyötä - juuri erilaisten turnausten ja sarjojen muodossa (kuten Miniliiga), mutta myös kokemusten ja käytäntöjen vaihdon osalta.

Nykyään toinen jalkapalloseura alkaa olla toiselle tärkein kumppani, eikä suurin vihollinen.
PallonPyörittäjä

Poissa Poissa


Vastaus #2131 : 26.05.2013 klo 23:28:24

Mitä nyt neljässä ikäryhmässä Tepsillä nappulapelaajia, mutta mitä nyt faktoilla väliä kun voi paskaakin asiasta jauhaa yhtälailla. Kerro mitä palloliiton tai piirien alaiset pelit näille ryhmille tuo sellaista jota ei turnaus- ja harkkapelien muodossa saa? Kilparyhmille ainakin piirisarjan pelit ovat aika yhdentekeviä omassa ikäryhmässä ja vuotta vanhemmissakin suurin osa peleistä menee aika hassuttelun puolelle. Toki pääkaupunkiseudulla asia on eri kun hyviä joukkueita on enemmän, mutta Turun Piirissä ei ainakaan käytännössä taso riitä hyviin peleihin muutamaa joukkuetta pidemmälle. Sen sijaan n. 2 tunnin ajomatkan säteellä sitten onkin enemmän kuin riittävä määrä hyviä joukkueita omassa ikäryhmässä joita vastaan pelejä voi pelata ilman liittovetoisia sarjojakin - miniliiga tästä hyvä esimerkki. Säännöllisiä kilpailullisia otteluita turnausmuotoisesti ilman merkittäviä kustannuksia.
no kyllähän näille neljälle nappularyhmällle löytyy haastetta ihan turun seudultakin, ei mitään tarvetta hakea muualta niitä kovia pelejä...
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #2132 : 27.05.2013 klo 00:27:20

no kyllähän näille neljälle nappularyhmällle löytyy haastetta ihan turun seudultakin, ei mitään tarvetta hakea muualta niitä kovia pelejä...

Mistä? Omaikäisistä ei ainakaan. Vai meinaatko, että motivoi pelaajia pelata 1-3 samaa joukkuetta vastaan joka viikko ympäri vuoden? Loput pelit on verrattavissa nappulaliigan aluepeleihin pelaajien kehittämisen kannalta eli ihan kivaa ja leppoisaa neppailua mutta eipä ne pitkässä juoksussa oikein pelaajakehitystä hirveästi tue huippujalkapallon näkökulmasta. Toki voi pelata vanhempia vastaan aina, mutta se ei vaan vastaa ihan samaa tarkoitusta kuin suunnilleen samantasoisia omanikäisiä pelaajia vastaan pelaaminen.

Toki ideoita otetaan vastaan Tepsin toimistolla ja valmennuksessa jos sinä kerran olet löytänyt näitä hyviä joukkueita lähiympäristöstä riittävästi. Se on vaan hieman kumma, että työkseen näiden asioiden kanssa painivat ihmiset ei asiaa samalla tavalla näe kuin sivusta seuraavat "asiantuntijat"... taaskaan...
« Viimeksi muokattu: 27.05.2013 klo 00:34:00 kirjoittanut Kaihlamo »
Messi

Poissa Poissa


Vastaus #2133 : 27.05.2013 klo 07:23:01

Etelässä näköjään melkoset pippelinvenytyskisat meneillään.

koera

Poissa Poissa


Vastaus #2134 : 27.05.2013 klo 07:42:07

Oisko tarjota etelänmiehelle ohvia?
Vilu

Poissa Poissa


Vastaus #2135 : 27.05.2013 klo 09:06:48

Kyllä pohjoisessa on juuri nuo samat Kaihlamon esille tuomat vaikeudet tarpeeksi vaativien pelien järjestämisessä. Ja ehkä vielä korostetummin, koska joukkueita on vähemmän ja välimatkat on pitempiä. Kerroppa Messi näkemyksesi Pohjois-Suomen piirisarjan tasosta ja tasoeroista.

Messi

Poissa Poissa


Vastaus #2136 : 27.05.2013 klo 09:50:51

Kyllä pohjoisessa on juuri nuo samat Kaihlamon esille tuomat vaikeudet tarpeeksi vaativien pelien järjestämisessä. Ja ehkä vielä korostetummin, koska joukkueita on vähemmän ja välimatkat on pitempiä. Kerroppa Messi näkemyksesi Pohjois-Suomen piirisarjan tasosta ja tasoeroista.
Riippuu toki sarjoista l. ikäluokista mistä puhutaan. Onhan esim. OLS (joka on teille etelän herroille varmasti se tutuin seura) kierrellyt eri ikä-luokilla ympäri eurooppaa pelaamassa noita kovempia pelejä jo vuosikaudet. Yleensä Olssin joukkueet pärjää pohjoisessa hyvin oman ikäluokan sarjoissa, mutta vaihtelevasti kun pelaavat vuotta vanhempia vastaan. Sanoisin, että joukkuetasolla ollaan etelää vähän jäljessä. OLS on ollut ainakin meidän alueella se "magneetti", johon on valikoitunut "paras aines". Joten mikään ei täällä muutu vaikka Olssi pelaisi etelän joukkuiden kanssa omaa "eliittisarjaansa". Ehkä vain imu tuollaiseen joukkueeseen olisi kovempi (vanhempien taholta imu on sen suurempi mitä pienemmistä pelaajista on kyse). Joka tapauksessa kustannukset alkaa olla jo melkoista luokkaa, jos täältä aletaan tiuhaan ajelemaan etelään bussilla... = vain eliittiväki pysyy mukana, köyhät pelimiehet hakeutuu takaisin pikkuseuroihin joissa saa loistaa ja kustannukset on matalammat.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #2137 : 27.05.2013 klo 09:56:29

Tämä on varmaan minulle kohdistettu, eikä fingerille, luulen.

No tajuatko vatipää, että pelkästään jalkapalloa pelaava nuori on meidän valmennustaidoilla ikävuodet 6-12 lähinnä nähnyt vain varpaansa, pallon ja kaksi neliötä maata varpaitten edessä. 70-lukulainen kun pelasi myös pelejä, jossa näkee ympärilleen, sen valmiudet pelata jalkapalloakin oli ihan toisella tasolla, kuin mitä jalkapallovalmennus meillä lapselle antaa. Taito katsos kun ei takaa, että osaa pelata, kun ei ole tarjottu keinoja nähdä ja ymmärtää peliä. Jossain jalkapallokulttuurissa ne taas valmentaa lapsen jalkapallon yhteydessä myös näkemään ja oppimaanpelin. Ymmärrätkö eron, vatipää?
En tajua.
Vilu

Poissa Poissa


Vastaus #2138 : 27.05.2013 klo 12:40:05

Riippuu toki sarjoista l. ikäluokista mistä puhutaan. Onhan esim. OLS (joka on teille etelän herroille varmasti se tutuin seura) kierrellyt eri ikä-luokilla ympäri eurooppaa pelaamassa noita kovempia pelejä jo vuosikaudet. Yleensä Olssin joukkueet pärjää pohjoisessa hyvin oman ikäluokan sarjoissa, mutta vaihtelevasti kun pelaavat vuotta vanhempia vastaan. Sanoisin, että joukkuetasolla ollaan etelää vähän jäljessä. OLS on ollut ainakin meidän alueella se "magneetti", johon on valikoitunut "paras aines". Joten mikään ei täällä muutu vaikka Olssi pelaisi etelän joukkuiden kanssa omaa "eliittisarjaansa". Ehkä vain imu tuollaiseen joukkueeseen olisi kovempi (vanhempien taholta imu on sen suurempi mitä pienemmistä pelaajista on kyse). Joka tapauksessa kustannukset alkaa olla jo melkoista luokkaa, jos täältä aletaan tiuhaan ajelemaan etelään bussilla... = vain eliittiväki pysyy mukana, köyhät pelimiehet hakeutuu takaisin pikkuseuroihin joissa saa loistaa ja kustannukset on matalammat.

Kehittymisen kannalta pidetään yleensä toivottavana että iso osa joukkueen peleistä olisi tiukkoja, ja pienempi osa sellaisia joissa olla selvästi altavastaajia tai selvästi dominoivia (esim 50/25/25). Tiukkuudella ei viitata pelkästään lopputulokseen vaan myös tilanteisiin, pelikulkuun jne. ja myös pelitavallisilla asioilla on merkityksensä, jos mietitään millaisen haasteen se tarjoaa pelaajille.

Tavoitteellisemmille joukkueille piirisarjat ovat ongelmallisia siitä syystä että suurin osa peleistä menee hassuttelun puolelle. Se ei tarkoita etteikö yksittäinen helppo peli voisi olla silti hyödyllinen, mutta jos niitä on liikaa, niin sarja ei vastaa tarkoitustaan tällaiselle joukkueelle.

En näkisi että miniliigoissa ole mistään elitismistä kyse, vaan niissä haetaan joukkueille tasaisia pelejä sellaisia vastustajia vastaan, jotka pystyvät haastamaan myös pelillisesti.

Matkustaminen kovien pelien perässä on iso ongelma pohjoisessa, bussissa istuminen ei kehitä ketään. Oleellista on keskittyä oman paikallisen tason kehittämiseen joka kaupungissa ja kylällä.

PS. itse toimin kohtuu pienessä seurassa eliittisarjojen ulkopuolella.

Messi

Poissa Poissa


Vastaus #2139 : 27.05.2013 klo 13:20:05

Kehittymisen kannalta pidetään yleensä toivottavana että iso osa joukkueen peleistä olisi tiukkoja, ja pienempi osa sellaisia joissa olla selvästi altavastaajia tai selvästi dominoivia (esim 50/25/25). Tiukkuudella ei viitata pelkästään lopputulokseen vaan myös tilanteisiin, pelikulkuun jne. ja myös pelitavallisilla asioilla on merkityksensä, jos mietitään millaisen haasteen se tarjoaa pelaajille.

Tavoitteellisemmille joukkueille piirisarjat ovat ongelmallisia siitä syystä että suurin osa peleistä menee hassuttelun puolelle. Se ei tarkoita etteikö yksittäinen helppo peli voisi olla silti hyödyllinen, mutta jos niitä on liikaa, niin sarja ei vastaa tarkoitustaan tällaiselle joukkueelle.

En näkisi että miniliigoissa ole mistään elitismistä kyse, vaan niissä haetaan joukkueille tasaisia pelejä sellaisia vastustajia vastaan, jotka pystyvät haastamaan myös pelillisesti.

Matkustaminen kovien pelien perässä on iso ongelma pohjoisessa, bussissa istuminen ei kehitä ketään. Oleellista on keskittyä oman paikallisen tason kehittämiseen joka kaupungissa ja kylällä.

PS. itse toimin kohtuu pienessä seurassa eliittisarjojen ulkopuolella.


Aivan. Mutta miten kehität toimintaa, jos parhaat tavoitteellisimmat pelaajat lähtevät jo 10 vuotiaana "suurseuraan" ja oma joukkue hajoaa. Ainut vaihtoehto meillä on toimia verkostomallin mukaisesti. Jos alueelle muodostuu yksi keskittymä (keskuspaikka, meillä esim OLS), niin silloin tämän seuran pitää verkostoitua järkevästi alueen muiden seurojen kanssa. Tämän ison seuran pitää toimia vastuullisesti ja ottaa aina huomioon pienempi seura, josta pelaajia joukkueisiin halutaan. Ehdottomuus pitäisi poistaa, esim. "Pelaajan on käytävä 5 kertaa viikossa treeneissä". Tämä kun on esim. meidän pelaajille täysi mahdottomuus (75+75 km) pitkässä juoksussa.  Toisaalta joku tuolla viittasi siihen, että näiden "superjoukkueiden" tulisi pysyä mahdollisimman yhtenäisinä eikä tuollaiset "kerätyt" porukat oikein tuntuneet toimivan. Toki, jos pelaaja on riittävän lahjakas, niin hänet halutaan joukkueeseen vaikkei joka treeneissä ehtisi käymäänkään. Mutta tässä tullaan taas niihin myöhempään kypsyviin puurtajalahjakkuuksiin. Jaksaako kukaan enää puurtaa, kun palkintoa ei oikein tule mistään suunnasta? Piirijoukkuepaikat alkaa mennä yhä enenevissä määrin "superjoukkueiden" pelaajille, samoin maajoukkuepaikat. Kuitenkin siellä pikkukylän joukkueessa saattaa olla ihan yhtä varteenotettava vaihtoehto samalle pelipaikalle, mutta tätä ei vain huomata. Onko meillä valmentajissa niin paljon kykyjä, että he pystyvät havaitsemaan myös tällaiset lahjakkuudet?

Kaikki toiminta mikä ajaa pelaajien etua kehittyä jalkapalloilijana on hyvää toimintaa. On kuitenkin muistettava ympäristö jossa toimimme.
Keijo K. Kojootti

Poissa Poissa


Vastaus #2140 : 27.05.2013 klo 14:18:44

Lainaus
Lainaus käyttäjältä: Pussikalja - eilen kello 21:52:45
Tämä on varmaan minulle kohdistettu, eikä fingerille, luulen.

No tajuatko vatipää, että pelkästään jalkapalloa pelaava nuori on meidän valmennustaidoilla ikävuodet 6-12 lähinnä nähnyt vain varpaansa, pallon ja kaksi neliötä maata varpaitten edessä. 70-lukulainen kun pelasi myös pelejä, jossa näkee ympärilleen, sen valmiudet pelata jalkapalloakin oli ihan toisella tasolla, kuin mitä jalkapallovalmennus meillä lapselle antaa. Taito katsos kun ei takaa, että osaa pelata, kun ei ole tarjottu keinoja nähdä ja ymmärtää peliä. Jossain jalkapallokulttuurissa ne taas valmentaa lapsen jalkapallon yhteydessä myös näkemään ja oppimaanpelin. Ymmärrätkö eron, vatipää?

Meidän valmennustaidoilla? Jos sinulla ei oikeasti osaaminen ja kapasiteetti riitä siihen että saisit pelaajan katseen ylös pallosta ennen 12-ikävuotta niin älä nyt herranjumala yleistä sitä muihin. Sinun joukkueen pelaajille on todennäköisesti silloin ihan hyvä vaihtoehto pelata talvet lätkää, mutta suosittelisin nyt ihan oikeasti että menet seuraamaan johonkin toiseen seuraan kuinka se jalkapalloharjoitus toteutetaan monipuolisesti, ilman että tarvii mailan kanssa heilua 15-vuotiaaksi asti ja sen jälkeen todeta että tulipa hyvä 4. divari pelaaja kylän ykkösjengiin.


Lainaus
Onko meillä valmentajissa niin paljon kykyjä, että he pystyvät havaitsemaan myös tällaiset lahjakkuudet?

On. En usko että piirijoukkueista on kukaan oikeasti lahjakas jäänyt pois. Ja lahjakkuudella tarkoitan jotain muuta kuin "naapurin Penakin on sitä meidän poikaa niin kehunut."


Pitäisköhän laittaa ihan oikeasti pystyyn topicci jossa puhuttais asiaa jalkapallosta ja tietyillä nimimerkeillä olisi ikibänni sinne. Vois tulla oikeasti hyvää jalkapallo keskustelua. Tämä alkaa olemaan aika vitun väsynyttä toistamista.
Messi

Poissa Poissa


Vastaus #2141 : 27.05.2013 klo 15:22:14

Meidän valmennustaidoilla? Jos sinulla ei oikeasti osaaminen ja kapasiteetti riitä siihen että saisit pelaajan katseen ylös pallosta ennen 12-ikävuotta niin älä nyt herranjumala yleistä sitä muihin. Sinun joukkueen pelaajille on todennäköisesti silloin ihan hyvä vaihtoehto pelata talvet lätkää, mutta suosittelisin nyt ihan oikeasti että menet seuraamaan johonkin toiseen seuraan kuinka se jalkapalloharjoitus toteutetaan monipuolisesti, ilman että tarvii mailan kanssa heilua 15-vuotiaaksi asti ja sen jälkeen todeta että tulipa hyvä 4. divari pelaaja kylän ykkösjengiin.


On. En usko että piirijoukkueista on kukaan oikeasti lahjakas jäänyt pois. Ja lahjakkuudella tarkoitan jotain muuta kuin "naapurin Penakin on sitä meidän poikaa niin kehunut."


Pitäisköhän laittaa ihan oikeasti pystyyn topicci jossa puhuttais asiaa jalkapallosta ja tietyillä nimimerkeillä olisi ikibänni sinne. Vois tulla oikeasti hyvää jalkapallo keskustelua. Tämä alkaa olemaan aika vitun väsynyttä toistamista.
Hei vain Keijo. Kävin pikaisesti katsastamassa oman antisi tälle keskustelulle viimeisen puolen vuoden ajalta. viime vuoden puolelta muutama asiallinen kommentti ja muutama lähinnä vain vittuiluksi tarkoitettu kommentti. Ei ehkä kannattaisi itseä ihan asiantuntijaksi / asiakirjoittajaksi ristiä.
hauman

Poissa Poissa


Vastaus #2142 : 27.05.2013 klo 18:17:54

Meidän valmennustaidoilla? Jos sinulla ei oikeasti osaaminen ja kapasiteetti riitä siihen että saisit pelaajan katseen ylös pallosta ennen 12-ikävuotta niin älä nyt herranjumala yleistä sitä muihin. Sinun joukkueen pelaajille on todennäköisesti silloin ihan hyvä vaihtoehto pelata talvet lätkää, mutta suosittelisin nyt ihan oikeasti että menet seuraamaan johonkin toiseen seuraan kuinka se jalkapalloharjoitus toteutetaan monipuolisesti, ilman että tarvii mailan kanssa heilua 15-vuotiaaksi asti ja sen jälkeen todeta että tulipa hyvä 4. divari pelaaja kylän ykkösjengiin.


On. En usko että piirijoukkueista on kukaan oikeasti lahjakas jäänyt pois. Ja lahjakkuudella tarkoitan jotain muuta kuin "naapurin Penakin on sitä meidän poikaa niin kehunut."


Pitäisköhän laittaa ihan oikeasti pystyyn topicci jossa puhuttais asiaa jalkapallosta ja tietyillä nimimerkeillä olisi ikibänni sinne. Vois tulla oikeasti hyvää jalkapallo keskustelua. Tämä alkaa olemaan aika vitun väsynyttä toistamista.

Vitun väsynyttä toistamista niille, jotka eivät pysty näkemään tai hyväksymään  kuin yhden totuuden. Tämä yksi totuus mitä täälläkin toitotetaan ei välttämättä ole se ainoa oikea. Itse muutaman vuoden palloilun parissa pyörineenä hyväksyn tosissaan tekemisen, tosissaan harjoittelun ja tavoitteellisuuden, mutta en millä tahansa hintaa.
Avoimuus, selkeät kriteerit ja vuorovaikkutteinen toiminta ryhmien(seurojen/joukkueiden) välille pitää luoda. Lasten ja nuorten harrastamisesta- huom ei ammatista- on kuitenkin kyse.

Joidenkin tällekin palstalle kirjoittavien mielissä jalkapallo ei ole enää harrastus vaan elitistinen valikoitujen  harvojen herkku. Kuinkahan pitkälle ollaan valmiita menemään- alkaako valinta ja kilpailu jalkapallon pariin pyrkivistä jo imeväisikäisinä ja valintatilanteessa kiinnitetään huomio vanhempien urheilutaustaan, ropan malliin ja geeneihin. sekä haastatellaan vanhemmat ja viisivuotias kuinka paljon on valmis satsaamaan ja unohtamaan muun elämän, leikit ja mahdolliset toiset harrastukset  jalkapalloilun tielle lähdettyään. Ikibänniä teidän ei kannata hankkia - soittakaa toisillenne ja haukkukaa keskenänne kanssanne eri mieltä olevat jalkapallosta ymmärtämättömät tollot.

Määritä muuten kriteerit lahjakkuudelle- niin, että naapurin Penakin sen ymmärtää.
zekki

Poissa Poissa


Vastaus #2143 : 27.05.2013 klo 19:09:27

Nuorisovaihe on Suomen futiksen pullonkaula. Enkä ole varma parannetaanko sillä kaikella säätämisellä, jota on ehdotettu ollenkaan tilannetta.
Helposti ollaan vaatimassa totista tekemistä ja ryhtiliikettä! Menestyksen pitäisi kuitenkin olla jännittävää ja kiinnostavaa.

Suomalainen futis kaipaisi kuitenkin enemmän sellaista "lumilautahenkeä". Omasta jutustaan kiinnostuneet nuoret voisivat heittäytyä omaan tekemiseen. Miksi vanhempien pitää aina olla joukkueiden perustamisen takana. Säätämässä asioita. Totta puhuenhan joukkueet perustetaan usein enemmän vanhempien kuin nuorten intressien pohjalta. 

Miksei vaikka 16v junnut voisi perustaa futisjengiä omilla ehdoillaan. Vähän sama kuin vaikka musiikissa perustetaan bändi. Nuoret olisivat sitten niitä, jotka asioista päättävät. Ei silloin kukaan laske tunteja kun treenataan ja tähdätään huipulle oman jutun kanssa. Valmentaja olisikin sitten kuin "tuottaja", joka auttaa joukkuetta menestymään.  Mitä menestystä musiikissakaan syntyisi, jos vanhemmat alkaisivat säätämään menestystä sen kautta montako tuntia viikossa nuoren on kitaraansa soitettava.

Seuroissa on aika työ muuttaa kulttuuriaan nuorisokeskeisemmäksi ja -myönteisemmäksi.
joosar

Poissa Poissa


Vastaus #2144 : 27.05.2013 klo 19:44:13

Tässä pienen pieni pintaraapaisu, siitä miten Belgia on noussut viime vuosina kohti maailman futiskärkeä.

http://www.fcjazz.com/seura/uutiset/uefa-study-scheme-belgiassa
Osaisikohan joku kertoa tämmöiselle aloittelevalle vetäjälle mitä tämä tarkoittaa: kun Belgiassa on lasten valmennusta tehty aikoinaan samanlaisesti kuin aikuisia on valmennettu. Mitä tämä niinkuin vois käytännössä tarkoittaa? Tuskinpa kuitenkaan sielläkään on lapsille mitään aikuisten taktiikoita/systeemejä yms. opetettu pikkufutaajille? Sitten tämä herätti kans kysymyksiä että mitä harkkoja vois olla muutakin kuin kisailuja että harkat olis niitä hauskoja,hauskoja...
PuumaTekki

Poissa Poissa


Vastaus #2145 : 27.05.2013 klo 20:23:17

Suomalaisessa fudiksessa väheksytään taktiikan merkitystä junnuilla. Lasten kykyä oppia helppoja(ja vaativampia) taktiikoita väheksytään, mutta joillekin pelaajille perustaktiikan sisäistäminen ja sitä kautta oman tehtävän löytyminen helpottaa oppimista.
6-7 vuotiaita yksi valkku kehotti joka pelin alussa harjoittelemaan askelharhautusta pelitilanteessa. Yksi pelaaja kykeni tekemään askelharhautuksen pelissä. Muut olivat nostamassa jalkaa pallon yli niin vastustaja veikin jo pallon ja teki maalin. Ja sama kehotus toistuu pelistä toiseen.
Superjunnukoutsi

Poissa Poissa


Vastaus #2146 : 27.05.2013 klo 20:28:35

Osaisikohan joku kertoa tämmöiselle aloittelevalle vetäjälle mitä tämä tarkoittaa: kun Belgiassa on lasten valmennusta tehty aikoinaan samanlaisesti kuin aikuisia on valmennettu. Mitä tämä niinkuin vois käytännössä tarkoittaa? Tuskinpa kuitenkaan sielläkään on lapsille mitään aikuisten taktiikoita/systeemejä yms. opetettu pikkufutaajille? Sitten tämä herätti kans kysymyksiä että mitä harkkoja vois olla muutakin kuin kisailuja että harkat olis niitä hauskoja,hauskoja...

Veikkaisin, että siinä tarkoitettiin drillimuotoista harjoittelua, ison kentän pelaamista ja valmentajan sanelemaan taktiikkaan lukkiutumista. Nykysysteeminä pienpelit, pelinomaiset harjoitteet ja yksilötaktisten ratkaisuiden löytyminen omien oivallusten kautta.

Kisailut, pienpelit, "oikeat" pelit, valmentajan persoonallisuus, tutuiksi käyneiden valmennettavien kanssa oppii tietämään mikä toimii, ja kaikkien harkkojen ei tarvitse olla hauskoja.
Messi

Poissa Poissa


Vastaus #2147 : 27.05.2013 klo 21:02:55

http://www.fcjazz.com/seura/uutiset/uefa-study-scheme-belgiassa
Tämä artikkeli kannattaa meidän kaikkien lukea ajatuksella läpi. On omahyväistä väittää, että meillä scouttaus olisi tuolla tasolla ja ettei talentteja jäisi löytymättä. Omasta mielestäni on hyvä että suuret seurat suunnittelevat omaa toimintaansa huippujalkapallon suuntaan. Samalla tavalle me pienet voidaan kehittää omaa toimintaa ja tukea omalla toiminnallamme suurten toimintaa ja suomalaista futista. Yhdessä tekemällä ei omiin pieniin poteroihin kaivautumalla saamme ihmeitä aikaiseksi. Kuten Belgia.
TE

Poissa Poissa


Vastaus #2148 : 27.05.2013 klo 21:23:28

Osaisikohan joku kertoa tämmöiselle aloittelevalle vetäjälle mitä tämä tarkoittaa: kun Belgiassa on lasten valmennusta tehty aikoinaan samanlaisesti kuin aikuisia on valmennettu. Mitä tämä niinkuin vois käytännössä tarkoittaa? Tuskinpa kuitenkaan sielläkään on lapsille mitään aikuisten taktiikoita/systeemejä yms. opetettu pikkufutaajille? Sitten tämä herätti kans kysymyksiä että mitä harkkoja vois olla muutakin kuin kisailuja että harkat olis niitä hauskoja,hauskoja...

Hauskuus tulee monesta tekijästä. Niitä ovat muun muassa tavoitteellisuus, toiminnan selkeys, pelisäännöt, reilu ja tasapuolinen kohtelu, kannustaminen, positiivinen palaute, sopivasti viljelty lapsille sopiva huumori, välittäminen, valmentajan heittäytyminen - persoonansa peliin pistäminen jne.

Voittamista ja kilpailua Belgiassa korostetaan hyvin paljon. Ne eivät mitenkään ole toiminnan hauskuutta poissulkevia asioita, päinvastoin oikein toteutettuna pelkästään lisääviä.

Aiemmin Belgiassa ei nähty lasten jalkapalloa osana pelaajakehitysputkea, vaan töitä alettiin tehdä vasta n. B-ikäisenä tavoitteellisemmin. Lasten valmennus oli kirjavaa: lasten kehitystasoa eikä maailmankuvaa ei ymmärretty, negatiivista palautetta ja sitä kautta lannistava ilmapiiri, vanhanaikaisia kiertoharjoituksia, pelimuodot isoja, suunnitelmallisuus puuttui täysin - jokainen teki mitä itse halusi, harjoitusmäärät vähäisiä (3xvk) jne. Tällaisia vastauksia sain kun asiaa pelipaikalla kysyin.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #2149 : 28.05.2013 klo 00:30:10

Suomalainen futis kaipaisi kuitenkin enemmän sellaista "lumilautahenkeä". Omasta jutustaan kiinnostuneet nuoret voisivat heittäytyä omaan tekemiseen. Miksi vanhempien pitää aina olla joukkueiden perustamisen takana. Säätämässä asioita. Totta puhuenhan joukkueet perustetaan usein enemmän vanhempien kuin nuorten intressien pohjalta. 

"Lumilautahenki" on mielestäni melko hyvä synonyymi puuhastelulle. Vähän niin kuin sählyhenkikin oli kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten. Tai jalkapallohenki satakunta vuotta sitten. Kun jossain asiassa keksitään alkaa kilpailla niin se on menoa.

Ja toisaalta, jos ei halua edes puolivakavissaan kilpailla, niin joukkueita sellaiseenkin löytyy tai niitä voi aivan hyvin perustaa.

Jos "lumilautahengellä" kuitenkin tarkoitetaan lasten omatoimista ja omaehtoista harjoittelua, suomeksi sanottuna pihapelejä, niin olen ehdottoman samaa mieltä.

 
Sivuja: 1 ... 85 [86] 87 ... 299
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa