FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.10.2024 klo 23:25:09 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 13 [14] 15 ... 299
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen juniorivalmennus tarvitsee ryhtiliikettä  (Luettu 940725 kertaa)
1 Jäsen ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #325 : 24.04.2011 klo 21:36:57

Pakko ottaa vielä kantaa tuohon kääntymiseen vastustajan selässä ollessa opettamiseen.

Eikö tuo oikea opetusmalli nyt ole aivan hävyttömän yksinkertainen!? Suojatulla puolella olevan jalan sisäsyrjällähän se käännös tehdään sinne tilan puolelle. Ulkosyrjäneppiskäännökset voi sitten säästää sinne kikka- tai kykykouluihin tai vaikkapa omalla takapihalla treenattaviksi. Varsinkin, kun on noin nuorista junnuista kyse niin, kannattaa varmasti opettaa se kaikkein luonnollisin ja yleisin tapa kääntyä.

Mitenkään ulkosyrjää väheksymättä, mutta jos noin nuorille opettaa ulkosyrjäkäännöksiä(tai potkuja, mitä vaan) sisäsyrjän kustannuksella niin pelaajien perustaidot saattavat helposti jäädä puutteellisiksi.

Kyllä ulkosyrjän käyttäminen pitäisi käännöksissä, harhautuksissa, haltuunottamisessa ja kuljettamisessa olla nimenomaan täysin perustaitoja hyvässä valmennuksessa olleille E-junnuille. Syöttäminen tai ylipäätään potkaiseminen sitten erikseen...
A.I.Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #326 : 23.06.2011 klo 11:12:13

Tällaiset tapaukset olisi syytä potkia pihalle pikimmiten. Nikki esiin?

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194684321759/artikkeli/lapsen+hyvaksikayttaja+valmentaa+juniorijoukkuetta+eu+haluaa+kitkea+rikolliset+yhdistyksista.html

Uutinen
Keski-ikäinen pirkanmaalaismies tuomittiin viime viikolla ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeuden mukaan mies juotti vuosia sitten viiniä 12–13-vuotiaalle tytölle ja oli sitten tämän kanssa sukupuoliyhteydessä.

Aamulehti selvitti, että tuomittu valmentaa Pirkanmaalla alaikäisten tyttöjen jalkapallojoukkuetta. Mies ei aio erota tehtävästään. Hän ei myöskään aikonut itse kertoa tuomiostaan seurajohdolle.

– Aion valittaa asiasta niin kauan kunnes oikeus toteutuu, mies sanoo.

Seuran johdolle tapaus tuli täytenä yllätyksenä. Hallitus tekee vaikean päätöksen miehen jatkosta lähitulevaisuudessa.

– Olen jutellut hänen kanssaan. Hän ei ole tapahtuma-aikaan ollut meidän palveluksessamme. Meillä hän on hoitanut tehtävänsä oikein hyvin, seuran johtoon kuuluva henkilö kertoo.

Urheiluseurat tai muut yhdistykset eivät lain mukaan voi vaatia vapaaehtoistyöntekijöiltään rikostaustaotetta. Uusi EU-direktiivi on kuitenkin muuttamassa tämän.

Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä tuli voimaan 2003. Lainsäädäntösihteeri Mirja Salonen oikeusministeriöstä kertoo, että uusi EU-direktiivi on valmistumassa ensi syksynä. Näillä näkymin direktiivi antaisi yhdistyksille mahdollisuuden tarkistaa vapaaehtoistyöntekijöiden rikostaustan, mutta ei velvoittaisi siihen kuten työnantajien kohdalla.

Direktiivin valmistumisen jälkeen jäsenvaltioilla on kaksi vuotta aikaa säätää omat lakinsa EU-direktiivien mukaiseksi. Suomi voi halutessaan myös velvoittaa yhdistykset rikostaustan tarkistamiseen.


Kalassa247

Poissa Poissa


Vastaus #327 : 23.06.2011 klo 16:31:57

Tällaiset tapaukset olisi syytä potkia pihalle pikimmiten.

Suomessa on sellainen hassu käytäntö kuin rangaistus. Luultavasti on rangaistuksensa kärsinyt ja nyt haluaa auttaa suomalaista jalkapallo valmentamalla. Mitään väärää ei jutun mukaan ollut juokkueessa tehnyt.

Ps. En ole pirkanmaalainen keski-ikäinen mies.
A.I.Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #328 : 23.06.2011 klo 16:44:46

Suomessa on sellainen hassu käytäntö kuin rangaistus. Luultavasti on rangaistuksensa kärsinyt ja nyt haluaa auttaa suomalaista jalkapallo valmentamalla. Mitään väärää ei jutun mukaan ollut juokkueessa tehnyt.

Joo, voihan se olla ettei toista tekoaan enää koskaan. Seurajohtajana en kylläkään päästäisi tuollaisen taustan omaavaa kaveria valmentamaan ainakaan tyttöjoukkuetta.
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #329 : 02.07.2011 klo 19:43:21

Suomalainen junioritoiminta on yhtä tyhjän kanssa kun pohtii sen kautta, että suurin ja kaunein HJK hakuampuu jatkuvalla syötöllä silmät kiinni metsään ja toivoo parasta. Suurin osa muista toki piirun verran vielä vähemmän uskottavia.
hatsi

Poissa Poissa


Vastaus #330 : 03.07.2011 klo 18:21:36

Mä oon niin vitun täynnä nuorta suomea, kaikki pelaa kakkaa ja tätä suomalaista saatanan olympiahenkeä.
Ei ihmekään, miksi isojen kisojen paikka antaa odottaa itseään.
"Me mennään tonne kentälle pelaamaan parasta peliämme. me mennään tekemään parhaamme ja pelataan rehellistä ja taitavaa peliä. Katsotaan kuinka pitkälle se riittää. Vastustaja on vaikea kun ne pelaa fyysistä ja rikkovaa peliä. pitää vaan pitää pää kylmänä ja keskittyä omaan tekemiseen"

Mitä vittua?

Miksi edes tolla asenteella vaivautua, luovuttaa vaan vittu saman tien niin voidaan mennä paikalliseen mäkkäriin vetämään jotain vitun lohdutus hampparia kun oli kiva päiväreissu yhdessä uuteen paikkaan.

Mennään mieluummin sinne vitun kentälle
Jos susta ei ole tekemään siellä, niin tule vittu pois!
Sano valmentajalle että nyt ei kulje, ei pysty niin heti vaan tilalle joku jolla on nälkä, joku joka ei pelkää kipua vaan haluaa voittaa.
Kaupparijoukkueet on erikseen, niissä on kivaa yhdessä tekemistä.

Kun pelataan niin sitten pelataan!
Jos se kaveri rikkoo niin rikotaan takaisin
Jos ne juoksee kovempaa kuin me niin sitten vaikka sinappia anukseen että jalka liikkuu nopeammin, mutta mitään vitun me katotaan mihin meidän paras riittää ruikutusta ei kuunnella.

"Me koitettiin parhaamme ja lopputulos oli 6-0"
Mikä paras toi on?
Jos toi on sun paras niin sä olet aivan vitun väärässä paikassa, tilaa niille jotka jaksaa, niille jotka omistautuu ja tekee kaikkensa ollakseen nopeampia, vahvempia, rumempia, ilkeämpiä ja pahan hajuisempia kuin ne toiset
Rino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Zokora + Adebayor


Vastaus #331 : 04.07.2011 klo 10:52:44



Olemalla rumempi ja pelaamalla väärin ei kisoihin päästä. Sillä voi voittaa jonkun naurettavan junnuturnauksen, mutta yli 20-vuotiaana ketään ei enää pelota huonoa jalkapalloa pelaavat sikailijat. Lasten täytyy saada haluta voittaa ja heitä on siihen kannustettava, siitä olen samaa mieltä. Kun tappion hetkellä tulee itku, niin se tarkoittaa että voittoa halutaan. Jos tappion hetkellä aletaan rapata, sekä haukutaan  vastustajia ja huudetaan tuomarille valmentajien, poikien ja vanhempien toimesta, niin ollaan väärällä tiellä kahdesta syystä. Se ei kehitä suomalaista jalkapalloa hevon vittua ja kasvatuskultuurina se on säälittävä. Siitä voidaan aina keskustella, pitäisikö tasoryhmiä perustaa jo 6-vuotiaana + jalkapalloperuskouluja ja jalkapallolukioita. Suomen pahimmat esteet ovat nähdäkseni kuitenkin olematon katupelikulttuuri ja ympärivuotisten harjoituspaikkojen vähyys verrattuna lähes kaikkiin maailman maihin. Ehkä koulujen kesälomat pitäisi siirtää marras-tammikuulle, jotta kesäkuukausina voitaisiin pelata jalkapalloa välitunneilla mummolareissujen sijaan?
defcon1

Poissa Poissa


Vastaus #332 : 04.07.2011 klo 11:50:05

"Me mennään tonne kentälle pelaamaan parasta peliämme. me mennään tekemään parhaamme ja pelataan rehellistä ja taitavaa peliä. Katsotaan kuinka pitkälle se riittää. Vastustaja on vaikea kun ne pelaa fyysistä ja rikkovaa peliä. pitää vaan pitää pää kylmänä ja keskittyä omaan tekemiseen"
Tuon ideologian valmennuksen kasvatit voitti just kendopuolella maailmanmestaruuden.
Reisi-Denis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suomalaisessa divarissa


Vastaus #333 : 04.07.2011 klo 12:03:13

Keskittymällä vain voittamiseen ei jalkapalloilu edisty mihinkään. Tärkeintä on yksilöiden kehitys, eikä pelien lopputuloksella ole mitään merkitystä kehittymisen kannalta.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #334 : 04.07.2011 klo 13:08:43

-
« Viimeksi muokattu: 28.04.2019 klo 10:33:45 kirjoittanut Lenko »
TheSlave

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomifutis


Vastaus #335 : 04.07.2011 klo 18:28:52

Oli huumoria tai ei niin pointti tuossa kirjoituksessa kyllä oli ja se viuhahti monelta ohi. Kyllähän Suomessa ihan liikaa keskitytään tähän omaan peliin tilanteissa joissa pitäisi antaa vastustajalle takaisin, muuten sitä paskaa tulee aina niskaan. Junnuissa luonnollisesti pelaajakehitys on kaikkein tärkeintä mutta perisuomalainen anteeksipyyntely pitäisi kitkeä sieltäkin pois. Ollaan sitten vaikka kusipäitä kunhan pelataan sen oman tason mukaan eikä mennä "tekemään parastaan" joka yleensä tarkoittaa vähemmän kuin se oma paras. Jos pelaaminen kerran kehittää niin silloinhan pitäisi olla ihan mahdollista tehdä 102% omasta (aiemmasta) parhaastaan, tähän ei vaan päästä jos ei asenne ole se että nyt näytetään noille (vastustajan tasosta riippumatta). Tämä asenne näkyy hyvin esimerkiksi Shefkin ja Riihilahden tekemisissä, ei Shefkin taidoilla pitäisi päästä Valioliigaan asti eikä Riihilahden taidoilla ja roolilla pitäisi tehdä 11 maaottelumaalia.

Kiekkoa en ottaisi tähän keskusteluun mukaan kun tiedetään kuinka helppoa siinä on (Suomen) pärjätä sillä omallakin pelillä, jatkopeleihin pääsee aina ja pienellä tsempillä mitalipeleihinkin.
hatsi

Poissa Poissa


Vastaus #336 : 04.07.2011 klo 21:12:17

Ei ollut mikään huumorikirjoitus. Ei ehkä ollut tarkoitus, että kukaan lukee sitä kuin piru raamattua.

En tietääkseni puhunut mitään rappauksen ihanuudesta, vaan siitä asenteesta millä kentälle mennään.
Puhuin voitontahdosta ja siitä, että nuori suomi pilaa urheilun sillä, että jokaiselle taataan joitain minuutteja.
En puhunut 6-vuotiaista.
Puhun kuitenkin vahvasti sen puolesta, että joukkueen heikoin lenkki on se kaveri, joka sanoo ettei pysty tai jaksa.
Asenteesta ihmiset. Asenteesta.
Kyllä juniorijoukkueetkin pitäisi kasata samantasoisesta materiaalista ja tarpeeksi pienestä pelaajaringistä. Tasoryhmissä ei ole mitään vikaa.
Voittamaan opitaan ja häviämään tottuu liian helposti.
Ketäköhän palvelee ne pelit, missä vastustaja on täysin vastaantulija ja tuomari päättää jäädyttää pelin kymmenen minuuttia ennen loppua, kun 10-0 on niin mukavan pyöreä luku.
Ei huvita hävinneen joukkeen isiä juuri ajaa sitä sataa kilometriä piirinsarjan peliin.
Ei kiinnosta voittaneen joukkueen poikia tuollainen tulos, kun toinen ei tarjoa mitään vastaan.
Ja vielä päälle haistapaska-puhallukset kun toista on jo "tarpeeksi nöyryytetty"
Kovia pelejä ja totta helvetissä sitä fyysistä.
Tuomari kyllä puhaltaa. Mun joukkueeni ainakin menee kovaa joka palloon, eikä koskaan vahingoittamistarkoituksessa.
Jos ei mene tarpeeksi kovaa, niin satavarmasti puhuttelen.
Jo vammautumisriskin vuoksi. On aika iso riski rikkoa itsensä, jos on ensin menossa tilanteeseen ja sitten viime hetkellä peruuttaa päätös, kun liikettä ei enää pysty muuttamaan.

Lainaus
Tämä oli hieno puhe. Piti lainata kokonaisena, jotta säilyy jälkipolville, jos vaikka kirjoittaja poistaa tekstin sivuilta
miksi tahtoisin näin toimia, kun vilpittömästi näin ajattelen?

edit: TheSlave onnistui löytämään sen jyväsen, mitä haettiin
edit2: Multa henkilökohtaisesti löytyy muuten paljon arvostusta ja kunnioitusta sellaisiakin kavereita kohtaan, kuin Gattuso, Gravesen ja Materazzikin. Eipä mun treeneissä mitään sukituksia silti harjoitella. Duunin tekemistä ja teknistä suorittamista kyllä. Peleissä vaadin kovaa asennetta sekä nälkää
« Viimeksi muokattu: 04.07.2011 klo 23:20:05 kirjoittanut hatsi »
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #337 : 04.07.2011 klo 22:31:55

Niin tasoryhmät on siitä hyviä, että pystytään myös hoitamaan nuoretsuomet, kaikkipelaat ja puolenpelitakuut niin että niiden lahjakkaimpien ja innokkaimpien kehittymistä ei uhrata siinä samassa. Itse - näin jälkiviisaana - olisin aloittanut tasoryhmät jo aiemmin kuin vasta tällä kaudella (P2003), sen verran loistavasti on kaikki mennyt sen suhteen ja pojat ovat kehittyneet kaikilla rintamilla. Tokihan meidänkään tasoryhmät eivät todellakaan vielä takaa sitä, että vastustajat olisi riittävän tasokkaita kaikissa peleissä. Iso osa peleistä on ollut liian helppoja kaikille ryhmille. Mutta aika hyvin olen saanut pojille iskostettua sellaisen ajattelumallin kevään aikana, että miksi voittaa joku 10-0 jos voi voittaa 20-0.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #338 : 05.07.2011 klo 10:06:10

Hatsi voisi vielä kerrata miten nuorisuomi pilaa asenteen. jäi vähän epäselväksi.

arvaan etukäteen ettei vastauksessa puhuta ohjelmasta vaan länkytetään jostain puolen pelin takuusta.
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #339 : 05.07.2011 klo 10:10:08

Hatsin hieman amis-henkisessä viestissä on kyllä kova ydin jota ei voi sivuttaa. Kyse on siitä asenteesta miten asioita tehdään. Jos ei aina haluta voittaa, ei koskaan myöskään voiteta kun vastaan asettuu edes oman tasoinen vastus. Olen noita suomalaisia juniorimaajoukkueita ja parempia edustusjoukkueita siinä 15-16 ikävuoden nurkilla käynyt aina silloin tällöin katselemassa. Silmään pistävää on ollut juuri ennen peliä sellainen lammasmainen olemus, hiljainen ja haluton meininki. Siinä ei hienot alkulämmöt ja muutama väkinäinen camoon’ huuto ja käsien taputus auta vaikka kuinka olisi ymmärretty kuunnella hiljaa mitä kerrottavaa valmentajalla on joukkuetaktiikasta. Tämä on oman tulkintani mukaan sitä mukamas hillittyä ammattimaisuutta joka on opittu jostain hienosta valmennusideologiasta ja joka on tuhoava juttu. Kyllä nyt perkele silmät pitää kiilua ja kova halu näkyä pelaajasta kun ollaan menossa kentälle. Sellaista harmaata sakkia valuu kohti keskiympyrää, eikä ne edes hymyile, eikä kehon kieli kerro mitään hyvästä itseluottamuksesta. Mitäs se sellainen on? Tämä kaikki tulee sieltä juniorivuosilta ja tätä erityisesti osaavat valmentajat viedä pelaajilta pois. Korjauksia Hatsin hahmotteluihin tuli toki jo edeltä, ihan varma en ole onko syynä nuori-suomi, mutta tästä asenteesta ja suomalaisesta yleisestä asenneongelmasta kun ei löydy se peli-ilo (johon loppuun asti taisteleminen kuuluu) jokseenkin samaa mieltä.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #340 : 05.07.2011 klo 11:41:06

-
« Viimeksi muokattu: 28.04.2019 klo 10:31:08 kirjoittanut Lenko »
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #341 : 05.07.2011 klo 11:53:44

Taitaa olla yleisesti hyväksytty totuus, että suomalaisten junioreiden peli- ja reaktionopeus, aggressiivisuus ja voittamisen tahto ovat jäljessä eurooppalaisesta tasosta. Ero näkyy paitsi junioripeleissä myös Veikkausliigan otteluissa. Mutta jos aiempaa viestiä ei pidä lukea kuin piru raamattua, ei kai Kaikki pelaa -periaatettakaan ole tarpeen lukea siten. Se, että läski likinäköinen kampurajalka pelaa jalkapalloa, ei ole millään tavalla pois siltä sinappia perseessä juoksevalta kiilusilmältä, joka vaikka syö vastustajan sisäelimet, että voittaa. Sen sijaan, jos nämä kaverit ovat samaan aikaan kentällä, samassa pelissä, on joku munannut jotain. Ongelma ei kuitenkaan ole kumpikaan pelaajista, Nuori Suomi tai Kaikki pelaa vaan valmentaja tai seura, joka ei kykene asioiden tarkoituksenmukaiseen organisointiin.

Laajat harrastajajoukot (johon Nuori Suomi ja Kaikkii pelaa tähtäävät) ja huippua tavoitteleva kilpaurheilu eivät ole millään tavalla vastakkain, päinvastoin. Hyvin toteutettuna ne palvelevat toisiaan, mitä suurimmassa määrin. Tasoryhmät ja -turnaukset ovat aivan turha tabu ja oikein toteutettuina vastaus moneen ongelmaan.

Ja alkuperäisen viestin pointti pitää paikkansa. Kun pelataan kilpasarjaa, pelataan sellaisella asenteella, että heikommilla kivekset vetätyvät. Asenteen vastakkainasettelu Kaikki pelaa -periaatteen kanssa sen sijaan on täysin tarpeeton.




Hyvä viesti ja täsmälleen näin. Siinä vaiheessa kun valmentajan takataskussa vilkkuu Turun tai joku muu sinappi, niin voidaan päätellä, että ihan kaikki ei ole mennyt oikein. Kysehän on juuri tästä miten se oikea asenne ja oikeanlainen voittava kulttuuri luodaan. Olemme tässä ilmeisen huonoja ja ensimmäisenä pitäisi tehdä töitä ihan peruskasvatustyössä niin kotona kuin kentällä. Kova uho myös useinhan on juuri sitä heikkoa itsetuntoa, joka tuottaa vain huonoja juoksulinjoja jotka välttämättä jossain vaiheessa loppuvat umpikujaan vaikka jotain pikavoittoja olisikin saavutettu.

Nuori Suomi ja tulos nyt heti jutun kanssa tämä on omasta mielestäni vähän eri kysymys. Pitäisi ymmärtää mitä tehdään ja missä sekä minkä takia ja sitten siitä eteenpäin. Kilpaurheilun ei myöskään koskaan pitäisi olla mitään pois muilta harrastajilta. Ongelma tässä on enemmänkin se, että kaikkien pitäisi saada olla aina siinä parhaassa A-ryhmässä tai muuten äiti ja poika alkaa itkemään.
hatsi

Poissa Poissa


Vastaus #342 : 05.07.2011 klo 15:10:20

Hatsi voisi vielä kerrata miten nuorisuomi pilaa asenteen. jäi vähän epäselväksi.

arvaan etukäteen ettei vastauksessa puhuta ohjelmasta vaan länkytetään jostain puolen pelin takuusta.

Nuori Suomi vastaa:

Lainaus
Mikä vikana lasten ja nuorten kilpailutoiminnassa?
 - vakavahenkisyys, aikuismaisuus
 - eriarvoisuus (vilttiketjut, kaikkien tasapuolinen huomiointi…)
 - liika kilpaileminen häiritsee fyysis-motorista kehitystä
 - liian aikainen voittamisen ylikorostaminen ohjaa vääränlaiseen harjoitteluun
 - kustannuksia nostava vaikutus
 - kiire: aikainen aloitusikä, aikainen erikoistuminen, aikainen lopettaminen
 - murrosiässä paljon lopettajia
 - harrasteurheilua ei huomioida tarpeeksi

Tosissaan pitää ottaa, vaikkakaan ei vakavissaan. Mua henkilökohtaisesti vituttaa katsella treenejä, missä murrosikäiset jampat pääsääntöisesti perseilevät ja pilaavat koko tapahtuman niidenkin osalta, jotka vetävät silmät kiimasta kiiluen.
Vilttiketjuhan on juuri näille perseilijöille oikea paikka. Jos ei huvita treenata, ei voi olettaa, että huvittaa pelata. Tietysti sitten on se äiti, jonka poika sattuu olemaan joukkueen kakkosmaalivahti ja soittelee perään ihmetelläkseen, miksi poika ei pelannut pelissä vaikka sitten kenttäpelaajana, vaan istui koko pelin penkillä. Ehkä olisi hyvä ajatus kysyä asiaa siltä pojalta että mistähän mahtaa johtua...
Kilpailuun kuuluu kilpailu. Ei treeneissä vedetä mitään sukkaharkkoja, mutta pelissä kiiman pitää näkyä. Penkiltä yleisesti aloittavat pojat voivat vaikka harkita kovempaa omatoimista harjoittelua syrjäyttääkseen avauksessa olevan pelaajan. Avauksen pojalle taas tekisi todellakin hyvää taistella avauspaikastaan.
Aikainen erikoistuminen? Jos sä oot hyvä maalissa ja paska piikissä, niin maaliin. Jos sä oot huikea topparissa, heikko laitalinkkinä, toppariin. Mikä tässä on ongelma.
Motocrossissakin on paljon murrosikäisiä lopettajia. Murrosikään kuuluu mielenkiinnonkohteiden muuttuminen. Tytöt, mopot, kitara, tupakka ja viina on saaneet ihmeitä aikaan. Tässä sitä omistautumista juuri mitataan, kenessä on materiaalia ja kenessä ei. Lahdessa on varmaan kuppilat puolillaan ikäluokan 71 jamppoja kaljuuntumisineen ja kaljamahoineen, jotka puhelevat nestemäiseen leipäänsä tuijotellen, kuinka joskus veivät Litmasta kuin litran mittaa.
Mun mielestä harrasteurheilua huomioidaan parhaiten juuri niin, että ne vapaamatkustajat pudotetaan kylmästi siitä ringistä, joka tahtoo vetää kiimassa.

Joku tulosten ja sijoitusten julkistaminen esimerkiksi kuuluu mun mielestäni juoksukisoihin ihan pikkukilleistä vaareihin.
Mitä varten kerätään futisturnauksissa maalintekijöitä ja otteluiden tuloksia, jos ei siksi, että kerätään dataa pelaajamateriaalista?
Tämän datan ja näyttöjen perusteellahan niitä ikäkausiporukoita ja tasoryhmiä kasataan

joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #343 : 05.07.2011 klo 15:17:21

Lainaus
Mikä vikana lasten ja nuorten kilpailutoiminnassa?
 - vakavahenkisyys, aikuismaisuus
 - eriarvoisuus (vilttiketjut, kaikkien tasapuolinen huomiointi…)
 - liika kilpaileminen häiritsee fyysis-motorista kehitystä
 - liian aikainen voittamisen ylikorostaminen ohjaa vääränlaiseen harjoitteluun
 - kustannuksia nostava vaikutus
 - kiire: aikainen aloitusikä, aikainen erikoistuminen, aikainen lopettaminen
 - murrosiässä paljon lopettajia
 - harrasteurheilua ei huomioida tarpeeksi
Vielä pitäisi tietää mihin näistä ei sinun mielestäsi pitäisi kiinnittää huomiota. Pidetään keskustellessa mielessä konteksti, eli syy NuoriSuomen olemassaoloon. Kilpajoukkueet eivät ole se syy, vaan harrastejoukkueet joita johdetaan kilpajoukkueen tavoin koska valmentajalla ja vanhemmilla on jäänyt muutama mitali saavuttamatta oman "uran" ajoilta. Kilpajoukkueita on ollut aina eikä niitä kukaan täysijärkinen olekaan kritisoinut.

Drop-out on ihan oikeasti niin suuri ilmiö, ettei sitä voida kuitata tuolla sinun tavallasi. Jos et usko niin tarkista. En etsi linkkiä.

Tällä hetkellä mennään vissiin siinä vaiheessa, että tasoryhmät ja PPT eivät enää ole mitään kirosanoja vaan asioista pystytään keskustelemaan rakentavasti. Toivottavasti seuraava askel olisi seurojen toiminnan järkeistäminen niin, että saman seuran sisälläkin pystytään tarjoamaan sekä kilpa- että harrastetoimintaa.

Miten harrasteurheilijan harrastamista tuetaan jos harrasteurheilijaa estetään harrastamasta? Toistan: ongelmana ovat harrastejoukkueet joita johdetaan kilpajoukkueen tavoin.

Kyllä jokainen voi kerätä junnuturnauksista dataa ihan niin paljon kuin haluaa. Tuloksethan on yleensä nykyaikana jopa internetissä tarkistettavissa. Toista se oli ennen kun piti mennä katsomaan sarjataulukkoja "kisatoimiston" seinästä.
« Viimeksi muokattu: 05.07.2011 klo 15:22:29 kirjoittanut joks11 »
hatsi

Poissa Poissa


Vastaus #344 : 05.07.2011 klo 15:42:57

Mihin kohtaan ikävuosissa olisi sun mielestäsi hyvä ajoittaa se päätös, että joukkue pelaa kilpailumielessä, eikä hönsämielessä?
Jos ollaan sitouduttu joihinkin nuoren suomen sääntöihin seuratasolla, kuten yleisesti tilanne on, ollaan ongelmissa. Millä tiivistät peliä ja suojaat johtoa, kun puujalka-Mauri tarvitsee minuutteja ja perseilijä-Veikko naureskelee omille jutuilleen?
Kuten sanoin... Jos ei oo tekemään, niin ulos ja tilalle kaverit, jotka tekee sen joukkueen eteen mitä vain tarvis on ja vähän enemmänkin.
Ei siihen mitään valmentajien ja / tai vanhempien intressejä tarvita.
Kun on sitouduttu toimimaan jollain tietyllä tavalla, niin käy kyllä siten että sekä Maurin, että Veikon edunvalvojat vaativat oikeuksiaan.
Nuori suomi on ihan hyvä ajatus johonkin kaupparisarjaan, mutta jos porukka pelaa piirinsarjaa, niin voittamassa siellä ollaan.
Sitten on vastassa niitä kauppariporukoita jotka pelaavat niitä piirejä. Aivan turhaa paskaa mennä pelaamaan sarjaan, ottaa alkusarjassa 70 omiin ja tehdä kaksi. (joka asiana ei liity nuoreen suomeen oikeastaan mitenkään, kunhan mainitsin)

Lopettajista kuitenkin sen verran vielä, että jos ei pää kestä kilpamenoa, niin ehkä se oikea paikka on todellakin se kauppari. Minkä ihmeen vuoksi niitä vapaamatkustajia, tai kavereita joiden taso vaan ei riitä, pitäisi roikottaa mukana. Antaa paskan tippua rattailta vaan.

Lainaus
Tällä hetkellä mennään vissiin siinä vaiheessa, että tasoryhmät ja PPT eivät enää ole mitään kirosanoja vaan asioista pystytään keskustelemaan rakentavasti. Toivottavasti seuraava askel olisi seurojen toiminnan järkeistäminen niin, että saman seuran sisälläkin pystytään tarjoamaan sekä kilpa- että harrastetoimintaa.

Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä. Muutenkin pitäisi järjestellä kaikenlaista seurayhteistyötä että voidaan siirrellä niitä kavereita, jotka eivät mahdu porukkaan jotain syystä (liian hyvää harvemmin lähetetään muuas), toisiin seuroihin tai sarjoihin.
« Viimeksi muokattu: 05.07.2011 klo 15:51:32 kirjoittanut hatsi »
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #345 : 05.07.2011 klo 16:12:08

Lievänä ot:na niin tuntuu jotenkin hassulta lukea tamperelaisen(?) kirjoituksia kaupparijoukkueista harrasteporukoina, kun meilläpäin "Kauppari"-nimellä kulkee Nappulaliigan edustusryhmät ja harrasteporukat on aluejoukkueita. Kauppari on siis Turussa koko kaupungin yhdestä nappulaikäryhmästä koottu edustusryhmä ja Tampereella kaupunginosajoukkue. Aika iso ero ::)
BrDead
Vastaus #346 : 05.07.2011 klo 18:03:51

PK-seudulla taas ei muita olekaan kuin kaupunginosaSEUROJA :) Joissa sitten on resursseista riippuen niitä joukkueita x määrä per ikäluokka. Isommissa seuroissa näistä joku saattaa jopa täyttää tuon kilpajoukkueen kriteerit.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #347 : 05.07.2011 klo 20:30:19

Mihin kohtaan ikävuosissa olisi sun mielestäsi hyvä ajoittaa se päätös, että joukkue pelaa kilpailumielessä, eikä hönsämielessä?
Jos ollaan sitouduttu joihinkin nuoren suomen sääntöihin seuratasolla, kuten yleisesti tilanne on, ollaan ongelmissa. Millä tiivistät peliä ja suojaat johtoa, kun puujalka-Mauri tarvitsee minuutteja ja perseilijä-Veikko naureskelee omille jutuilleen?
Kuten sanoin... Jos ei oo tekemään, niin ulos ja tilalle kaverit, jotka tekee sen joukkueen eteen mitä vain tarvis on ja vähän enemmänkin.
Ei siihen mitään valmentajien ja / tai vanhempien intressejä tarvita.
Kun on sitouduttu toimimaan jollain tietyllä tavalla, niin käy kyllä siten että sekä Maurin, että Veikon edunvalvojat vaativat oikeuksiaan.
Nuori suomi on ihan hyvä ajatus johonkin kaupparisarjaan, mutta jos porukka pelaa piirinsarjaa, niin voittamassa siellä ollaan.
Sitten on vastassa niitä kauppariporukoita jotka pelaavat niitä piirejä. Aivan turhaa paskaa mennä pelaamaan sarjaan, ottaa alkusarjassa 70 omiin ja tehdä kaksi. (joka asiana ei liity nuoreen suomeen oikeastaan mitenkään, kunhan mainitsin)

Lopettajista kuitenkin sen verran vielä, että jos ei pää kestä kilpamenoa, niin ehkä se oikea paikka on todellakin se kauppari. Minkä ihmeen vuoksi niitä vapaamatkustajia, tai kavereita joiden taso vaan ei riitä, pitäisi roikottaa mukana. Antaa paskan tippua rattailta vaan.

Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä. Muutenkin pitäisi järjestellä kaikenlaista seurayhteistyötä että voidaan siirrellä niitä kavereita, jotka eivät mahdu porukkaan jotain syystä (liian hyvää harvemmin lähetetään muuas), toisiin seuroihin tai sarjoihin.

En tiedä mistä sarjoista sinä puhut. Meillä täällä pk-seudulla on piiri- ja aluesarjat ja niissä vääntävät sekä harraste- että kilpajoukkueet. Sen takia ne tasolohkot on keksitty.

Mitään ikävuotta ei kilpa- ja harrastejaolle voi määrätä. Osa joukkueista voi olla harrastejoukkueita koko ikäluokan pelihistorian ajan. Jos taas jonkun seuran ikäluokassa ei ole riittävästi massaa vähintään yhden kilpa- ja yhden harrastejoukkueen muodostamiseksi missään vaiheessa, ollaan jo valmiiksi melko hankalassa tilanteessa. Suuremmissa kaupungeissa voidaan melko surutta todeta seuran/ikäluokan tehneen jo valmiiksi jotain totaalisen päin persettä tuossa vaiheessa. Pienemmillä paikkakunnilla sen sijaan ne harraste-Petterit sattuvat olemaan kullanarvoisia myös niille kilpa-Jaakoille, sillä ilman heitä ikäluokan pelaajamäärä ei usein riitä edes isolle kentälle asti, saati sitten siitä eteenpäin.

Isommilla paikkakunnilla yleensä taas on niitä kunnollista kilpaurheiluakin tarjoavia seuroja kohtuullisen matkan päässä, joten jos seura ei pysty tarjoamaan sitä mitä haasteita ja kehittymismahdollisuuksia kaipaava juniori tarvitsee ei seuranvaihto voi olla liian vaikeaa. Tähänkään NuoriSuomi ei muodosta mitään mahdottomia esteitä.

Loppujen lopuksi ongelmana ovat tekijät. Vanhemmat, valmentajat, muut seuratoimijat, nettihuutelijatkin. Pitää ymmärtää omat rajat ja mitä pystyy tarjoamaan ja "omista" ei voi olla liian mustasukkainen. Pitää ymmärtää milloin pelaajalle kannattaa ehdottaa esimerkiksi siirtymistä isompiin ympyröihin.

Ja ei, harraste-Petterin peliaika ei todellakaan ole kilpa-Jaakolta pois. Ei niin mitenkään. Jos on niin vika on jossain muualla kuin systeemissä.
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #348 : 05.07.2011 klo 22:31:14

Ihan varauksetta en lähtisi kehumaan pääkaupunkiseudulla hyvin toimivia kilparyhmiä. Potentiaalia toki riittää, mutta hommat vaan hoidetaan niin päin hanuria suurimman osan aikaa, että ei kyllä ollenkaan ihmetytä suomifutiksen taso. Lisäksi syntyy jonkinlainen kummallinen kupla kun pyöritään niissä hyvin rajoittuneissa oman ikäluokan ympäröissä ja jotkut pelit latvialaisia porukoita vastaan ovat jotenkin suurta ja hienoa, kunnes todetaan ettei ne ole suurta ja hienoa ja sitten yritetään jotain epätoivoisempaa. Puhutaan kyllä koko ajan toiseen suuntaan juttuja, mutta silti vain junnataa ikäluokasta toiseen paikoillaan. Mitään siirtymää laatikkotelevisiosta flat-screen versioon ei ole tapahtunut. Kaikki eteenpäin meno on erittäin, erittäin marginaalista. Paremminkin niin, että muualla kuin pääkaupunkiseudulla on onnistututtu ottamaan suhteellista eroa kiinni samalla kun varsinainen taso ei ole noussut suhteessa siihen eurooppalaiseen tasoon juuri yhtään. Ei vaikka erilaisia kuvioita on viritelty jne.

Brdeadin viesti on juurikin oikea, meillä on vain kaupunginosaSEUROJA. HJKlla isompi kaupunginosa joka kerää vähän myös porukkaa muualta ja muilla sitten erilaiset leikkikentät. Todella, todella säälittäviä juttuja tuntuu olevan meneillään eri suunnilla. Ei sen näin vaikeaa pitäisi olla. Mutta kyllä se on, kun varsinainen osaaminen, resurssit ja voima tehdä oikeasti ammattimaista työtä juniorijalkapallon kanssa puuttuu.
joks11

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #349 : 05.07.2011 klo 23:50:36

Ainakaan minä en noita seuroja sen kummemmin kehunut, sanoin vain että näin on.

Kaikenlainen "yhyy kaikkipelaa pilaa kaiken"-marina on vain tekosyiden keksimistä. Tekijät ratkaisevat. Seuratoimijat ratkaisevat. Asiat voidaan tehdä harrastellen, samalla tavalla kuin ennenkin. Tai sitten voidaan parantaa. Kaikkea.

 
Sivuja: 1 ... 13 [14] 15 ... 299
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa