FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.03.2024 klo 14:45:28 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 210 [211] 212 ... 268
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen juniorivalmennus tarvitsee ryhtiliikettä  (Luettu 849330 kertaa)
2 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #5250 : 07.04.2022 klo 12:31:59

Isoin ongelma tällä kaudella on aikataulut. Ei palvele ketään että näitä pelataan kesken sarjakauden. Kaikkien etu olisi että pelit pelattaisiin talvella, jolloin saataisiin talveen merkityksellisiä pelejä ja kalenteriin tapahtumia näistä tapahtumista. Nyt kun mietitään että jollain voi olla sarjapeli sunnuntaina ja tiistaina pelataan huuhkaja-/helmaripäivää, niin ei se ketään palvele. Tai toisinpäin voi olla torstaina päivä ja lauantaina sarjapeli. Eli aikataulut kuntoon ja näistä ajoissa seuroille tiedottaminen olisi toivottavaa. Nyt tuntuu että tapahtumia "kehitetään lennosta" eikä ole mitään selkeää aikataulutusta ollut ajoissa valmiina.
KVilho

Poissa Poissa


Vastaus #5251 : 07.04.2022 klo 13:46:40

Isoin ongelma tällä kaudella on aikataulut. Ei palvele ketään että näitä pelataan kesken sarjakauden. Kaikkien etu olisi että pelit pelattaisiin talvella, jolloin saataisiin talveen merkityksellisiä pelejä ja kalenteriin tapahtumia näistä tapahtumista. Nyt kun mietitään että jollain voi olla sarjapeli sunnuntaina ja tiistaina pelataan huuhkaja-/helmaripäivää, niin ei se ketään palvele. Tai toisinpäin voi olla torstaina päivä ja lauantaina sarjapeli. Eli aikataulut kuntoon ja näistä ajoissa seuroille tiedottaminen olisi toivottavaa. Nyt tuntuu että tapahtumia "kehitetään lennosta" eikä ole mitään selkeää aikataulutusta ollut ajoissa valmiina.

Voisiko yksi syy olla että liitossa toimintaa kehitetään "kalenterivuosisyklillä", eli uusi toimintatapa voidaan aloittaa hallinnolisesti vasta kun uusi toimintakausi alkaa?

Ideanahan tuo on aivan loistava, että tämä homma vedettäisiin läpi talvi-aikaan.

Kun pojan valmentajalta koitin joku aika sitten kysellä että "Mikä tämä huuhkalaliigahomma on?" ei hänkään oikein tuntunut tietävän. Aika paljon ylimääräisiä tapahtumia tulee keskellä kautta aikaan jolloin tahtoo muutenkin olla pelejä yms.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #5252 : 07.04.2022 klo 15:18:37

Ei kannata hirveästi pohtia tuota systeemiä, sillä loppuviimein sillä ei ole mitään väliä, että kuka voittaa, vaan tärkeintä on, että pelaajat pääsevät esille. Ja siihen tämä uusi systeemi on tosi paljon parempi kuin vanha.
Nuorenanätti

Poissa Poissa


Vastaus #5253 : 07.04.2022 klo 16:06:33

Ei kannata hirveästi pohtia tuota systeemiä, sillä loppuviimein sillä ei ole mitään väliä, että kuka voittaa, vaan tärkeintä on, että pelaajat pääsevät esille. Ja siihen tämä uusi systeemi on tosi paljon parempi kuin vanha.

Minusta tässä on loppuviimein juuri sillä voittamisella väliä ja se on vain hyvä asia. Paljon Suomessa mennään pelaajakehitys edellä ja niin tietysti pitää ollakin, mutta minua jo jonkin verran rassaa se, että kilpailulle ja voittamiselle ei anneta arvoa. Kyllä tuossa systeemissä nimenomaan sillä voittamisella on väliä ja niin pitää ollakin. Ja mitä pelaajakehitystä se sellainen on, jossa ollaan tosi kovia kehittämään pelaajia ja silti ei osata voittaa. Hävittiin kaikki, mutta päästiin hyvin esille? Aloitetaanko se voittaminen vasta sitten kun ollaan kehitytty valmiiksi?
Mainettaan parempi

Poissa Poissa


Vastaus #5254 : 08.04.2022 klo 16:51:27

Jokainen foorumilainen näyttää ymmärtävän, että suomalainen juniorivalmennus tarvitsee ryhtiliikettä. Avaintekijät ovat ammattimainen valmennus varhaisista pelaajavuosista alkaen, henkisen valmennuksen merkitys, kansainvälistyminen (osaamisen tuominen ulkomailta seurojen toimintaan, junnujen pelit suurista futiskulttuureista tulevia joukkueita vastaan jo varhaisessa iässä, jolloin mahdollisista tappioistakin voidaan vielä aidosti oppia), ammattijalkapalloilijan "uraputken" luominen Suomeen sekä tietenkin riittävän hyvät olosuhteet ympärivuotiseen harjoitteluun.
quote]

Useat viestiketjun aloittajan toiveista ovat reilussa kymmenessä vuodessa toteutuneet tai toteutumassa Palloliiton toimesta. Peli- ja harjoitteluolosuhteet paranevat, ammattimaisia, koulutettuja valmentajia on yhä enemmän. Potentiaalisia pelaajia voidaan tunnistaa testien, huuhkaja- ja helmariliigojen avulla, ja tarvittaessa ohjata kehittymisen kannalta parempaan ympäristöön. Kansainvälisiä pelejäkin on tarjolla. Prosessi alkaa toimia keskimääräisen pelaajan osaamistason parantamisessa. 

Valitettavasti aloittajan toiveista kunnianhimoisin, ammattijalkapalloilijan "uraputken" luominen Suomeen ei ole juuri edennyt. Eikä se tule myöskään etenemään nykyisellä seura- ja sarjatoimintamallilla. Ammattijalkapalloilijan kehittämiseksi tulisi tietää, mitä tulevalta ammattilaiselta vaaditaan. Millaista peli on kymmenen vuoden päästä? Sitten pitäisi valita putkeen pelaajat, joilla on tulevaan peliin vaaditut ominaisuudet. Ei niitä, joilla voitetaan lähivuosien junnuturnaukset. Pitäisi myös rakentaa ympäristö, jossa noita tärkeitä ominaisuuksia voi jokainen valituista maksimaalisesti päivittäin kehittää. Rakentaa harjoitukset ja pelit pelaajakehityksen ympärille. Vaikka se vaatisi isompien peluuttamista vanhempien ikäluokkien mukana tai alivoimalla pelaamista heikompaa vastustajaa vastaan riittävien haastotilanteiden synnyttämiseksi.

Malli voi kuulostaa utopistiselta, muttei sitä ole. Näin toimii jo Glasgow Rangersin akatemia, jota johtaa juniorijalkapallon terävin kaveri, Zeb Jacobs, ikää 26 vuotta. Rangersissä on ratkaistu useimmat edellä kuvatuista haasteista. Kuin myös loppuvuodesta syntyneiden ja myöhään murrosikään tulevien mukana pysyminen. Saa kopioida vapaasti. Tarkoittaisi valitettavasti isoja muutoksia nykyiseen akatemiatoimintaan. Vähemmän junnupokaaleja valmentajan takan päälle. Vähemmän oman huippujunnun menestyksestä riemuitsevia vanhempia. Enemmän huipulle yltäviä aikuispelaajia.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11043894/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5805271/#pone.0192209.s001
https://podcasts.apple.com/gb/podcast/73-zeb-jacobs-glasgow-rangers-head-of-coaching/id1160187750?i=1000554685766
KVilho

Poissa Poissa


Vastaus #5255 : 05.05.2022 klo 08:15:27

Meinasin jo tehdä uuden aiheen, mutta laitan kuitenkin tänne jatkoksi.

Viime vuonna jo huomasin "ilmiön" ja kun tällä kaudella näyttää sama jatkuvan, niin laitetaan tännekin aiheesta kysymystä.

Tiedän että aikuisillakin puhutaan kotiedusta ja vieraissa ollaan usein tyytyväisiä siihen pisteeseen, mutta lapsilla/nuorilla tuntuu merkitys olevan todella paljon suurempi.

Viime kaudella kevään ja syksyn sijoitukset menivät sen mukaan kuka kohtaa kenetkin vieraissa ja mikä jengi sitten tulee vastaan kotona. Vieraissa saattoi tulla melko selvä häviö, mutta kotona tilanne kääntyikin täysin päinvastaiseksi. Selkeältä sarjan ykkösjengiltä tuli köniin vieraissa, mutta kotona sitten saattoikin tulla voitto. Tämä siis toistuva trendi myös muilla saman sarjan porukoilla.

Miten valmentajat pyrkivät varmistamaan sen että peli olisi vieraissa mahdollisimman hyvää? Täällä ylempänä välimatkat ovat pitkiä ja reissuun saatetaan joutua lähtemään jo pikkutunneilla. Miten saatte pojat/tytöt hereille monen tunnin autossa istumisen jälkeen?

Varmasti pelaaja itsekin voi vaikuttaa asiaan ja tämäkin on asia mikä pitää opetella / opettaa. Varsinkin pärjäämistä havittelevalle porukalle tärkeä juttu.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #5256 : 09.05.2022 klo 14:48:50

Aika usein kuuluu mantraa että "ollaan vielä lähellä maailman huippua U12 ennen, sitten maailmalla karataan". Nyt HJK:n U10, joka ikäluokassaan(-12) Suomen parhaita kävi maailmalla. Euroopassa todella kovatasoisessa turnauksessa. Saldona taisi olla 3 voittoa ja 8 tappiota. Toki hienosti voitto PSG:stä, Veronasta ja ManU:sta, mutta kuitenkin 8 peliä sitten tukkaan, niin voinee sanoa että ollaan jäljessä jo tuossa vaiheessa. Mistä se kertoo että maailmalla yhä kauempana ollaan? Ainakin siitä että maailmalla panostetaan nykyisin aiempaa enemmän jo ensimmäiseen vaiheeseen ja kilpailu kovenee kokoajan jo nuoresta pitäen.
KVilho

Poissa Poissa


Vastaus #5257 : 10.05.2022 klo 10:08:49

Miten perustelet / mihin perustat ajatuksen että kyse on nimenomaan siitä että taito ei riitä valitun ratkaisun toteuttamiseen (ilman sarvia ja hampaita)?

Kun pelejä (niin junnu kuin aikuistenkin) katsoo, niin usein näkee että itse suorite on todella yksinkertainen. Esimerkiksi pallon ottaminen haltuun johonkin sopivaan tilaan. Kun kentälle laitetaan tötsä jolla pelaaja seisoo ja tehdään toisista tötsistä neliö, johon pelaajan tulee syöttö ottaa haltuun, niin taitava pelaaja onnistuu siinä vähintään 8-9 / 10 kerrasta, vaikka syöttö olisikin kova ja aika jolla suorite tehdään, todella pieni.

Peleissä kuitenkin näkee tilanteita joissa suorite epäonnistuu kerta kerran jälkeen, vaikka teknisesti suorite ko. pelaajalle on kävely puistossa.

Itse päättelen tämän niin että se vika on jossain muussa kuin tekniikassa. Kun pelaajalla on kyky hahmottaa tilanne niin että oikea ratkaisu on tiedossa enne pallon saamista, tai heti sen jälkeen aiheuttaa sen että teknisesti helppo suorite pystytään tekemään. Pelaaja joka ei ole varma ratkaisusta, hahmota tilannetta tai on jopa häkeltynyt tilanteen sekavuudesta ei haltuunotossa onnistu. Lopputulos taas näyttää siltä että tekniikka ei riitä, vaikka taustalla on ihan muu ongelma. Vähän samaan tapaan kuin autokoululainen joka kyllä osaa veivata vaihdekeppiä , jarruttaa / kaasuttaa ja laittaa vilkun päälle ei osaa ajaa liikenteen seassa / keskittää huomiotaan oikeisiin asioihin.

Palataaan vaikka ontuvaan shakkiesimerkkiin. Kun perinteisestä shakista, jossa aikaa hahmottaa tilanne ja miettiä ratkaisu, siirryttään pelaamaan aikaa vastaan (pikashakki vai mikä lie), niin harvalla pelaajalla ongelmaksi muodostuu se että ei sorminäppäryys riitä nopeisiin siirtoihin vaan joku muu.

... siis tämä on mun näkemys ja onneton perustelu siihen...

En tiedä onko korrektia lainata itse itseään...

Toiseen asiaan liittyen vähän surffailin ja törmäsin yhteen juttuun Zlatanista. Lainaan yhtä kohtaa tekstistä koska se juurikin kuvaa hyvin sitä mitä koitan hakea.

“I try to anticipate what is going to happen before I get the ball; where my opponents and team-mates are and where they will be in a few seconds. I look and sense and know what certain players are likely to do. But it’s also impossible to get it right every time. Those who get it right the most are the better players. That’s the difference between a top-class player and a simple one – the best players think alike.”

Tossa puhutaan juurikin katsomisen ja järkeilyn lisäksi asioiden aistimisesta. Hän on myös sitä mieltä että tämä erottaa jyvät akanoista.

Tuota asiaa ei opita staattisella pompottamisella. Nämä opitaan vain pelaamalla - pelaamalla ja pelaamalla.

Rakennetaan samalla aasinsilta tohon Jortsukan viestiin ...

Mun silmään pärjääminen noita kolmea vastaan jo osoittaa että kilpailullisesti tossa iässä ei olla perässä. Jos meillä kilpailua ei ole tarpeeksi niin sittenhän voisimme päätellä että PSG:llä, Veronalla ja ManUlla vasta heikosti onkin. Vai voisiko vaan olla että ton ikäisissä tehdään jotain asioita eri lailla kuin meillä?

Jotenkin on semmoinen olo että Zlatanin kertoma, voitot huippujengejä vastaan lapsivaiheessa ja se että myöhemmin ei pärjätä liittyy toisiinsa.
Jape77

Poissa Poissa


Vastaus #5258 : 11.05.2022 klo 10:12:06

Ongelma voi olla myös siinä, että meidän kovimmat jengit (Ilves, Hjk, Käpä, tps) eivät saa näitä kovia pelejä kuin harvakseltaan. Jos vaatimustaso jokaisessa pelissä olisi kovempi niin kehittyminen varmaan olisi myös nopeampaa.
Esim TPS on pelannut P12 länsi ykköstä 5 peliä ja maaliero on 47-8. Ei ole ihan tiukkoja pelejä ollut.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #5259 : 11.05.2022 klo 10:59:59

Ongelma voi olla myös siinä, että meidän kovimmat jengit (Ilves, Hjk, Käpä, tps) eivät saa näitä kovia pelejä kuin harvakseltaan. Jos vaatimustaso jokaisessa pelissä olisi kovempi niin kehittyminen varmaan olisi myös nopeampaa.
Esim TPS on pelannut P12 länsi ykköstä 5 peliä ja maaliero on 47-8. Ei ole ihan tiukkoja pelejä ollut.

On vähän absurdia että seurojen itsensä järjestämät miniliigat kun poistuvat ja liiton alaiset sarjat alkavat, niin pelien haastavuus laskee. Alueellisen siirtymisen jälkeen kun mennään yli-alueelliseen, niin sekään ei palvele tuota. Miksikö? Siksi että Eteläliigassa paikat jakaantuvat niin että 12 joukkuetta ja 6 etelästä sekä 6 lännestä. Tähän varsinkaan lännen pelaajamassa ei riitä, joka tarkoittaa sitä sarjan peleistä aika moni on suht. läpihuutojuttuja etelän parhaille.

Mun silmään pärjääminen noita kolmea vastaan jo osoittaa että kilpailullisesti tossa iässä ei olla perässä. Jos meillä kilpailua ei ole tarpeeksi niin sittenhän voisimme päätellä että PSG:llä, Veronalla ja ManUlla vasta heikosti onkin. Vai voisiko vaan olla että ton ikäisissä tehdään jotain asioita eri lailla kuin meillä?

Jotenkin on semmoinen olo että Zlatanin kertoma, voitot huippujengejä vastaan lapsivaiheessa ja se että myöhemmin ei pärjätä liittyy toisiinsa.

Mitä tulee aiemmin mainittuihin seuroihin (PSG, Verona ja ManU), niin en tiedä Veronasta mutta ainakin ManU kohdalla tilanne on se että tuossa U10 vaiheessa pelaajien pitää olla ihan seuran vierestä tulevia pelaajia. Englannissa oli joku mailirajakin tuolle, mutten muista nyt mikä se oli. Kuitenkin esim. HJK:ssa voi olla pelaajia esim. Hämeenlinnasta saakka(useammassa ikäluokassa) jo tuossa U10 vaiheessa ja muutenkin E-Suomen parhaat kerättänynä. PSG:n osalta tiedän taas että ainakin muutama vuosi sitten tuossa U10 vaiheessa joukkuekollektiivi oli aika pienessä roolissa ja korostettiin puhtaasti pelaajien henkilökohtaista taitoa. Tämä tarkoittaa että esim. HJK varmasti pelasi joukkuekollektiivisesti paremmin, syötti palloa enemmän ja erilaiset roolit olivat varmasti paremmin hallussa. Veronasta en tiedä muuta, mutta ei junnuissa puhuta mistään erityisen hyvästä kasvattiseurasta(mallia Atalanta) Italian tasollakaan ja Italiassahan pelaajakehitys laahannut paljon muita suurmaita jäljessä viime vuosina.
KVilho

Poissa Poissa


Vastaus #5260 : 11.05.2022 klo 11:00:27

Ongelma voi olla myös siinä, että meidän kovimmat jengit (Ilves, Hjk, Käpä, tps) eivät saa näitä kovia pelejä kuin harvakseltaan. Jos vaatimustaso jokaisessa pelissä olisi kovempi niin kehittyminen varmaan olisi myös nopeampaa.
Esim TPS on pelannut P12 länsi ykköstä 5 peliä ja maaliero on 47-8. Ei ole ihan tiukkoja pelejä ollut.

Eikös etelässä ole liigakin vielä ykkösen yläpuolella jo tässäkin ikäluokassa? Täälläpäin ongelmaa taidettiin ratkoa sillä että pelattiin vuotta vanhemmissa, mikä ei kaikissa tapauksissa ole se paras vaihtoehto.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #5261 : 11.05.2022 klo 11:01:02

Eikös etelässä ole liigakin vielä ykkösen yläpuolella jo tässäkin ikäluokassa? Täälläpäin ongelmaa taidettiin ratkoa sillä että pelattiin vuotta vanhemmissa, mikä ei kaikissa tapauksissa ole se paras vaihtoehto.

Liiga alkaa P12 vasta syksyllä ja kuten ehdin todeta, ei sekään ratkaise ongelmaa.
Niikko

Poissa Poissa


Vastaus #5262 : 11.05.2022 klo 11:03:05

HJK:n 2012 syntyneet taisi tuossa turnauksessa hävitä 8 peliä, mutta tulosten perusteella pelit oli suht tasaisia. Hävittiin pienin numeroin. Tuo jengi perustettiin vasta viime lokakuussa, eivät ole pitkään pelanneet yhdessä. Ei tässä minusta ole vielä ratkaisevasti jääty jälkeen. Eikö isoissa futismaissa akatemioita perusteta jo 7-8-vuotiaille?
En kyllä nähnyt pelejä, katselin vain tuloksia.
KVilho

Poissa Poissa


Vastaus #5263 : 11.05.2022 klo 11:17:18

...ManU kohdalla tilanne on se että tuossa U10 vaiheessa pelaajien pitää olla ihan seuran vierestä tulevia pelaajia. Englannissa oli joku mailirajakin tuolle, mutten muista nyt mikä se oli. ...

Kiinnostavaa tietoa. Kiitosia.

Tätä jäin miettimään. Mitäs ne parhaat junnut tuolla jotka joutuvat aluerajoitusten takia pelaamaan kaikenlaisten lahjattomien kanssa eivätkä siis pääse yhteen muiden huippujen kanssa kehittymään? Lähinnä vaan sitä että miksi Englannissa toimitaan noin vaikka täällä meillä jo ihan pienissä pitäisi saada huiput yhteen nippuun, vaikka vähän kauempaakin. Mulla on kuitenkin semmoinen kuva että nuo engelsmannit jotain jalkapallon päälle ymmärtää.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #5264 : 11.05.2022 klo 11:39:59

Mä kävin lomamatkalla pari viikkoa sit muuten katsomassa ton saman u10 ikäluokan treenejä Pariisissa ja jäin myöskin tuolla siihen ymmärrykseen, että niillä ei ole vielä varsinaista akatemiatoimintaa tässä vaiheessa. Sen perusteella mitä yks paikallinen siellä mulle tulkutti jäin siihen käsitykseen että meikäläinen akatemiatoiminta alkaa vasta pari vuotta myöhemmin ja sit toi jengi menee täysin uusiks kun muistakin lähialueen toimijoista tulee parhaita junnuja mukaan. Suomessahan tossa Klubin u10 ikäluokassa on jo nyt sellasia kundeja jotka vuos-kaks sitten oli FC Kirkkonummen tai Granin parhaimmistoa.
KVilho

Poissa Poissa


Vastaus #5265 : 11.05.2022 klo 12:56:04

Liiga alkaa P12 vasta syksyllä ja kuten ehdin todeta, ei sekään ratkaise ongelmaa.

Juu. Lähinnä tarkoitin että nimenomaisen ongelman (TPS) se ainakin menneiden kausien tulosten perusteella tuntuisi ratkaisevan.
Matti Lintunen

Poissa Poissa


Vastaus #5266 : 11.05.2022 klo 13:05:16

Kiinnostavaa tietoa. Kiitosia.

Tätä jäin miettimään. Mitäs ne parhaat junnut tuolla jotka joutuvat aluerajoitusten takia pelaamaan kaikenlaisten lahjattomien kanssa eivätkä siis pääse yhteen muiden huippujen kanssa kehittymään? Lähinnä vaan sitä että miksi Englannissa toimitaan noin vaikka täällä meillä jo ihan pienissä pitäisi saada huiput yhteen nippuun, vaikka vähän kauempaakin. Mulla on kuitenkin semmoinen kuva että nuo engelsmannit jotain jalkapallon päälle ymmärtää.

Ei täällä oikein järkevästi toimitakaan. Ei ole mitään järkeä kuljetella 10-vuotiaita tunti per suunta treeneeihin joka päivä jne. Parempi malli on yhdistelmä lähiharjoittelua omassa seurassa/lähikentällä ja sitten kerran kaksi viikossa ehkä sinne kovien pelaajien joukkoon.

Saksassa tutustuin paikallisten tyttömaajoukkuepelaajien kuvioon.

Harjoittelivat kaksi kertaa viikossa kotiseurassaan ja pelasivat siinä kaupunkisarjaa. Kaksi kertaa viikossa kaupunki-/aluejoukkueen mukana treeneissä ja sen kanssa turnauksia/aluesarjaa. Tasaiseen tahtiin maajoukkue-ehdokkaiden tapahtumia ja henkilökohtaiset ohjelman majuvalkuilta plus jatkuva yhteistyö ja kommuinikointi eri valmentajien välillä. Tietysti tilanne on eri, B-ikäisissäkin Saksassa oli Tamperetta pienemmän kaupungin kaupunkisarjassa 12 joukkuetta....eli massaa on.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #5267 : 11.05.2022 klo 13:43:19

Mä kävin lomamatkalla pari viikkoa sit muuten katsomassa ton saman u10 ikäluokan treenejä Pariisissa ja jäin myöskin tuolla siihen ymmärrykseen, että niillä ei ole vielä varsinaista akatemiatoimintaa tässä vaiheessa. Sen perusteella mitä yks paikallinen siellä mulle tulkutti jäin siihen käsitykseen että meikäläinen akatemiatoiminta alkaa vasta pari vuotta myöhemmin ja sit toi jengi menee täysin uusiks kun muistakin lähialueen toimijoista tulee parhaita junnuja mukaan. Suomessahan tossa Klubin u10 ikäluokassa on jo nyt sellasia kundeja jotka vuos-kaks sitten oli FC Kirkkonummen tai Granin parhaimmistoa.

Juurikin näin.

Ja hyvä huomioida että niin Ranskassa, Saksassa, kuin Englannissakin ne pienemmätkin seurat ovat selvästi isommin organisoituja ja rahaa seuroilla enemmän panostaa esim. valmennukseen ja olosuhteisiin, kuin Suomessa.

HJK:n 2012 syntyneet taisi tuossa turnauksessa hävitä 8 peliä, mutta tulosten perusteella pelit oli suht tasaisia. Hävittiin pienin numeroin. Tuo jengi perustettiin vasta viime lokakuussa, eivät ole pitkään pelanneet yhdessä. Ei tässä minusta ole vielä ratkaisevasti jääty jälkeen. Eikö isoissa futismaissa akatemioita perusteta jo 7-8-vuotiaille?
En kyllä nähnyt pelejä, katselin vain tuloksia.

Toki tuolla turnauksessa, kuten Euroopassa yleensäkkin pelataan nämä pelit ns. minipelejä. Tarkkaa aikaa en tiedä, mutta varmaan jossain 15-20minuutin välissä peliaika. Joten ei siinä nyt kauhean isoa eroa tule, jos vaan puolustaa hyvin ja on HJK:n tasoinen ryhmä kuitenkin. Tuolla peliajalla siis joku 0-2 tai 0-3 on jo suht. iso tulos.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #5268 : 19.05.2022 klo 13:26:13

Just satuin juttelemaan yhden ton puhutun u10-ikäluokan kundin kanssa ja jäin ton keskustelun pohjalta miettimään, että minkälaisilla pelaajamäärillä muualla euroopassa pelataan. Toi kundi sanoi että turnauksen kaikki pelit pelattiin 7v7, mikä on luonnollisesti suomalaisjengille vähän epäortodoksinen ryhmitys, kun käytännössä u10 ikäluokat treenaa 8v8 pelejä varten. Tää on varmaan käyty n+500 kertaa läpi eri keskusteluissa, mut jos keskieuroopassa pelataan 7v7 tämän ikäisissä, niin miksi ihmeessä meillä tahkotaan 8v8? Ilmeisesti jotkut vihut oli pelannu 3-3-1 nousevilla laitapakeilla ja pallonhallintavaiheessa keskelle leikkaavilla laitureilla. En oo nähnyt kaikkien pk-seudun u10 akatemioiden pelejä, mutta useimmat mitä oon nähnyt on pelannu 2-4-1.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #5269 : 19.05.2022 klo 13:36:47

Just satuin juttelemaan yhden ton puhutun u10-ikäluokan kundin kanssa ja jäin ton keskustelun pohjalta miettimään, että minkälaisilla pelaajamäärillä muualla euroopassa pelataan. Toi kundi sanoi että turnauksen kaikki pelit pelattiin 7v7, mikä on luonnollisesti suomalaisjengille vähän epäortodoksinen ryhmitys, kun käytännössä u10 ikäluokat treenaa 8v8 pelejä varten. Tää on varmaan käyty n+500 kertaa läpi eri keskusteluissa, mut jos keskieuroopassa pelataan 7v7 tämän ikäisissä, niin miksi ihmeessä meillä tahkotaan 8v8? Ilmeisesti jotkut vihut oli pelannu 3-3-1 nousevilla laitapakeilla ja pallonhallintavaiheessa keskelle leikkaavilla laitureilla. En oo nähnyt kaikkien pk-seudun u10 akatemioiden pelejä, mutta useimmat mitä oon nähnyt on pelannu 2-4-1.

Suomi koitti kopioida Tanskasta mallin missä 5vs5->8vs8->11vs11. Itse tykkäisin että 5vs5 ja 8vs8 välissä olisi ainakin vuosi 7vs7. Miksikö? Ensinnäkin siksi että suurin osa joukkueista ei ole vielä riittävän hyviä pelaamaan organisoidusti 8vs8. Organisoitumisella en tarkoita mitään tarkkaa joukkuetaktista järjestäytymistä, vaan sitä että pelataan niin että se kehittää pelaajia ja peli ei ole kaaosta ilman päämäärää. Toisekseen 7vs7 tulee suhteessa enemmän kuljettamista kuin 8vs8. Ja kolmannekseen 7vs7 voisi pelata suht. pienillä kentillä ja sitten kasvattaa 8vs8 kohti kenttiä.

Nykymallissa mielestäni mennään liian nopeasti kaikkiin vaiheisiin. 5vs5 ennen voisi pelata 3vs3, sitten 5vs5 jälkeen 7vs7, sitten 8vs8 ja kun siirrytään 11vs11 pitäisi tätä pelata pienemmillä kentillä. Välivaiheena 9vs9 oli myös ihan ok, mutta ymmärrän toki syyt miksi se poistettiin.

Mitä tulee pelimuotoihin ja niiden käyttämiseen, niin tuntuu tosiaan olevan joku huuma käyttää tuota 2-4-1, ehkä siksi että HJK pelaa sillä? Itse kaipaisin huomattavasti enemmän 3-1-3/3-3-1 pelaavia joukkueita, joissa olisi nousevat laitapuolustajat.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #5270 : 20.05.2022 klo 07:31:50

Mitä tulee pelimuotoihin ja niiden käyttämiseen, niin tuntuu tosiaan olevan joku huuma käyttää tuota 2-4-1, ehkä siksi että HJK pelaa sillä? Itse kaipaisin huomattavasti enemmän 3-1-3/3-3-1 pelaavia joukkueita, joissa olisi nousevat laitapuolustajat.

Puolustaminen on suhteessa sen verran helppoa, että sinne riittää kyllä kaksi pelaajaa. Kolmen pakin muodostelmat vaativat enemmän joukkueelta, kun niiden laitapakkien pitää oikeasti osata nousta sopivissa paikoissa, jotta hyökkäykseen riittää voimaa. Veikkaan, että tähän ei valmentajilta riitä joko osaaminen tai hermot, joten on valittu selkeämpi systeemi.
sasa2

Poissa Poissa


Vastaus #5271 : 20.05.2022 klo 08:29:00

Suomi koitti kopioida Tanskasta mallin missä 5vs5->8vs8->11vs11. Itse tykkäisin että 5vs5 ja 8vs8 välissä olisi ainakin vuosi 7vs7. Miksikö? Ensinnäkin siksi että suurin osa joukkueista ei ole vielä riittävän hyviä pelaamaan organisoidusti 8vs8. Organisoitumisella en tarkoita mitään tarkkaa joukkuetaktista järjestäytymistä, vaan sitä että pelataan niin että se kehittää pelaajia ja peli ei ole kaaosta ilman päämäärää. Toisekseen 7vs7 tulee suhteessa enemmän kuljettamista kuin 8vs8. Ja kolmannekseen 7vs7 voisi pelata suht. pienillä kentillä ja sitten kasvattaa 8vs8 kohti kenttiä.

Nykymallissa mielestäni mennään liian nopeasti kaikkiin vaiheisiin. 5vs5 ennen voisi pelata 3vs3, sitten 5vs5 jälkeen 7vs7, sitten 8vs8 ja kun siirrytään 11vs11 pitäisi tätä pelata pienemmillä kentillä. Välivaiheena 9vs9 oli myös ihan ok, mutta ymmärrän toki syyt miksi se poistettiin.

Mitä tulee pelimuotoihin ja niiden käyttämiseen, niin tuntuu tosiaan olevan joku huuma käyttää tuota 2-4-1, ehkä siksi että HJK pelaa sillä? Itse kaipaisin huomattavasti enemmän 3-1-3/3-3-1 pelaavia joukkueita, joissa olisi nousevat laitapuolustajat.
Ja kenttäkoko olisi millainen? 7v7/8v8.
Jape77

Poissa Poissa


Vastaus #5272 : 20.05.2022 klo 08:36:19

Toi 9vs9 olisi hyvä välimalli ennen siirtymistä isolle kentälle. Nykyään siirrytään liian nopeasti isolle kentälle.
Pallokosketukset vähenee huomattavasti ja pelissä liikutaan huomattavasti ilman palloa verrattuna 8vs8 peliin.
Tämä vaikuttaa kehitykseen.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #5273 : 20.05.2022 klo 09:46:32

Puolustaminen on suhteessa sen verran helppoa, että sinne riittää kyllä kaksi pelaajaa. Kolmen pakin muodostelmat vaativat enemmän joukkueelta, kun niiden laitapakkien pitää oikeasti osata nousta sopivissa paikoissa, jotta hyökkäykseen riittää voimaa. Veikkaan, että tähän ei valmentajilta riitä joko osaaminen tai hermot, joten on valittu selkeämpi systeemi.

Näinhän se on. Kun nähnyt tuota 3-1-3/3-3-1:stä niin käytännössä siinä melkein joka jengillä se tilanne että onkin 3 topparia. Eikä niin että yksi toppari ja kaksi nousevaa laitapakkia(tilanteen mukaan). Samaa mieltä myös vaativuudesta ja siitä että 2-4-1 on "helppo systeemi" kun siinä saa kentän täytettyä helposti ja tasapaino säilyy myös helposti molempiin suuntiin.

Ja kenttäkoko olisi millainen? 7v7/8v8.

8vs8 kentät voisivat olla edelleen niitä mitä nykyisin ja sieltä isommasta päästä käyttää 8vs8:ssa ja sitten taas 7vs7:ssa käyttää pienempiä kenttiä. 7vs7 sopisi varmaan sellaiset 50-60m pituus ja 40-45 leveys. Sitten 8vs8 tuosta isommat kentät. Toki ymmärrän että vaatii paikoissa missä vähemmän kenttiä useampia viivoja, mutta useimmitenhan tuo ratkeaa niin että pienemmällä 11vs11 kentällä 7vs7 voisi pelata poikittain ja 8vs8 sitten pitkittäin. Ja taas isommilla 11vs11 kentillä 7vs7 peliä varten 8vs8 kenttää voisi vähän pienentää.

Nykyisellään pelataan 8vs8 viimeinen vuosi kyllä tosi pienillä kentillä suhteessa pelaajien fyysiseen kokoon ja sitten siirtyminen taas tuplasti isommalle 11vs11 baanalle on aika iso shokki.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2022 klo 09:51:18 kirjoittanut Jortsukka »
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #5274 : 20.05.2022 klo 10:38:54

Mutta tota samaahan näkee myös pienemmissä junnuissa. Kun on kattonut vaikka Ajaxin 5v5 pelejä, niin se formaatio on flexi laatikon ja  timantin välillä, eli kaiketi tuon opettaminen alkaa jo aikaisemmassa vaiheessa. Edelleen Suomessa useimmat jengit vetävät mun silmiin aika tiukalla timanttimuodostelmalla, josta on erotettavissa käytännössä kapeampi ja leveämpi timantti.

 
Sivuja: 1 ... 210 [211] 212 ... 268
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa