FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.03.2024 klo 03:57:47 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Kirjoittaja Aihe: Taikasana sisäänajo - mutta kuka on ajettu sisään?  (Luettu 10510 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Callit

Poissa Poissa


: 06.09.2010 klo 12:07:29

Kohta 1,5 vuotta sitten Venäjän kylvetettyä Suomea urakalla Suomen futisherrat, nuo selittelyn ylimmät imaamit, ryhtyivät yksissä suin puhumaan Huuhkajien nuorentamisesta ja uuden pelaajapolven sisäänajamisesta. Omaan nenuuni puhe haisi paskalle koko kauniin maamme päästä päähän, ja kyselinkin silloin sen perään, että onko esimerkkejä maajoukkueista, jotka ovat onnistuneet ikään kuin vetämään henkeä heittämällä puoliraakileita altaan syvään päähän, ja saaneet siten kasvatettua parempia maajoukkuepelaajia tai paremmin yhteen pelaavan maajoukkueen.

Nyt sama paskanjauhanta jatkuu, ja selittelyn yliajatollah Stuart Baxter on nyt loihe lausumaan, että nuorennusleikkaus on aikatauluaan edellä. Aika uskomaton veto, kun avauksessa oli Litti, Hyypiä ja Johansson. No, anyway, nyt herääkin kysymys, että kuka Huuhkajista on "sisäänajettu" siten, että on kasvanut joukkueen mukana pelien myötä ja antaa nyt joukkueelle suuremman/paremman kontribuution kuin mitä hän olisi tehnyt , jos olisi noussut pelaavaan joukkueeseen ihan puhtailla pelillisillä ansioillaan. - Itselleni ei tule mieleen ainoatakaan. Nuoria tai nuorempia pelaajia on avainrooliin noussut Porokara, Moisander ja Sparv, mutta omasta mielestäni kaikki kolme ovat nousseet rooliinsa ihan omalla seurajoukkueessa osoitetulla tasollaan, joka on todistanut heidän olevan pelipaikkansa aatelia suomalaisista. Jokainen on myös pelannut alusta lähtien vähontään sillä tasolla kuin parissa viimeisessä maaottelussa, joten sikälikään ei ole näkynyt mitään sisäänajon tuomaa lisäarvoa.

Siis lyhyesti: Pidän puheita sisäänajosta puhtaana paskanjauhantana vailla substanssia. Joukkue on nuorentunut, koska ikääntyminen ja loukkaantumiset ovat tehneet tilaa nuoremmille, jotka ovat sitten Huuhkajissa pelanneet oikeastaan täsmälleen sillä tasolla, mitä seurajoukkue-esitykset ovat edellyttäneet.

Mutta koska tämä on keskustelupalsta, luen mielelläni vastakkaisia käsityksiä. Kuka on hyötynyt "sisäänajosta"?
Matumona

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 06.09.2010 klo 12:26:28

Roni Porokarakin täyttää tänä vuonna 27 vuotta, missään muussa maassa kuin Suomessa ei tällaista pelaajaa kutsuttaisi nuoreksi sisäänajettavaksi pelaajaksi. Mutta toisaalta kun joukkueessa on Hyypiä, Litmanen ja Johansson avainrooleissa, niin kyllähän kummasti Porokara onkin nuori pelaaja näihin verrattuna.

Tim Sparv on ainoa pelaaja, jonka Baxter on ajanut sisään nuorista pelaajista. Roman Eremenko tuli Hodgsonin aikana ja Kasper Hämäläinen on pelannut nyt muutamassa pelissä, mutta ei voi sanoa mitenkään että olisi ottanut mitään roolia maajoukkueessa. Veli Lampi (26v) on myös hyvin kaukana mistään sisäänajettavasta nuoresta pelaajasta, vaikka rooli onkin kasvanut vasta Baxterin aikana enemmän, mutta sekin enemmän siksi että on ainoa varteenotettava vaihtoehto.

Kun katsoo Moldova-peliä:

Otto Fredrikson (s. 1981, maajoukkuedebyytti 2008)
Petri Pasanen (s. 1980, maajoukkuedebyytti 2000)
Niklas Moisander (s. 1985, maajoukkuedebyytti 2008)
Sami Hyypiä (s. 1973, maajoukkuedebyytti 1992)
Roman Eremenko (s. 1987, maajoukkuedebyytti 2007)
Jari Litmanen (s. 1971, maajoukkuedebyytti 1989)
Tim Sparv (s. 1987, maajoukkuedebyytti 2009)
Jonatan Johansson (s. 1975, maajoukkuedebyytti 1996)
Roni Porokara (s. 1983, maajoukkuedebyytti 2006)
Alexei Eremenko Junior (s. 1983, maajoukkuedebyytti 2003)
Markus Heikkinen (s. 1978, maajoukkuedebyytti 2002)

Kasper Hämäläinen (s. 1986, maajoukkuedebyytti 2008)
Mika Väyrynen (s. 1981, maajoukkuedebyytti 2002)
Mikael Forssell (s. 1981, maajoukkuedebyytti 1999)

Kuten huomaa, Moldova-ottelussa Baxterin aikana debytoneita ovat vain Kasper Hämäläinen, Tim Sparv, Niklas Moisander ja Otto Fredrikson. Näistä pelaajista Moisander olisi debytoinut tasan kenen tahansa valmentajan alaisuudessa ja oikeastaan mies tuli A-maajoukkueen mukaan yllättävän myöhään, Otto Fredrikson on kokeneempi maalivahti joka ei ole Niemen/Jässin takana päässyt aiemmin pelaamaan ja Hämäläinen on pelannut vain satunnaisesti. Eli yhden pelaajan tuominen maajoukkueen kokoonpanoon pysyvästi ei oikein käy nuorten sisäänajona.

Viimeisten vuosien (2010, 2009) aikana on siis joukkueeseen noussut pysyvästi vain Tim Sparv.
Jack the Ripper

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: IF Gnistan, sympatiat AFCW, SAFC


Vastaus #2 : 06.09.2010 klo 12:39:10

Hyvä, että joku(Callit) nosti kissan pöydälle tässäkin asiassa. Itse pidin alusta lähtien Palloliiton kauniita puheita nuorten pelaajien sisäänajosta typeränä hurskasteluna ja toistaiseksi tämä "sisäänajo" on ollutkin melkoinen pannukakku. Samat Litmaset, Johanssonit ja Pasaset siellä tahkoavat edelleen ja eiköhän Hollanti-pelin avaus koostu näistä dinosauruksista höystettynä "tuulennopealla" Joonas Kolkalla.

Olisi hauska kuulla palloliitolta hieman lisätietoja tämän sisäänajon strategiasta ym. Millä aikajänteellä näitä uusia nuoria kasvoja ajetaan sisään? Jos ja kun Hollannissa tulee pataan, niin nämä karsinnat alkavat olla jo käytännössä taputeltu. Siinäpä olisi ainakin hyvä sauma aloittaa se nuorten sisäänajo muutenkin kuin vain puheissa. Vaikka sitten tulosten kustannuksella. Todennäköisesti esimerkiksi San Marino-peleistä tulisi parempi tulos nuorten nälkäisten pelimiesten taistellessa kentällä kuin vanhojen dinosaurusten kanssa.
Timpe

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 06.09.2010 klo 12:44:26

Optimitilanteessa ja oikeissa futismaissa Litmanen ja Hyypiä olisivat korvautuneet jo nuoremmilla pelaajilla, koska takaa oltaisiin tultu ohi. Monestihan vanhat pelaajat lopettavat uransa maajoukkueessa viimeistään 35-vuotiaana. Varmasti yksi syy lopettamisiin on se, että halutaan lopettaa ns. huipulla, ei niin että nuoremmat korvaavat vanhat sotaratsut.

Italian vuoden 2000 EM-joukkueen nuori runko näytti silloin, että Italian maajoukkueella on tulevaisuutta. Parhaimmat pelaajat olivat tuolloin 23-26 vuotta, Totti, Nesta, Cannavaro, Del Piero jne. Tämä homma realisoitui kun tämä joukko pääsi parhaaseen ikäänsä vuonna 2006. Oliko kyse jostain sisäänajosta? Tuskin. Näiden pelaajien taso vain riitti ja silloin toki oli myös mukana kokeneita pelaajia opastamassa. Suomen maajoukkueessa tämä ikäjakauma ei vain toteudu.
Exu

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 06.09.2010 klo 12:52:15

Viimeisten vuosien (2010, 2009) aikana on siis joukkueeseen noussut pysyvästi vain Tim Sparv.

Olemme siis selvästi edellä aikataulua, kuten päävalmentaja meitä asiassa muistutti.
Kermaperunat

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 06.09.2010 klo 13:13:48

Kai maajoukkueen avariin voi heittää kylmiltään niin paljon jengiä kuin haluaa, kun ei kerta oo mitään mainittavaa peli-identiteettiä, joka pelaajien pitäis sisäistää. Sisäänajosta vois puhua vasta, jos Suomella olis oikeesti joku ajatus pelin taustalla.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 06.09.2010 klo 13:17:17

Koko helvetin sana ja ajatus sisäänajosta pitäisi kieltää. Sen sijaan pitäisi keskittyä siihen miten saadaan kehitettyä pelaajia joista löytyy myös A-maajoukkuetta vahvistavia yksilöitä. Kukaan keskikertaisuus ei siitä muutu että ruvetaan väkisin peluuttamaan A-maajoukkueessa.
Natte

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 06.09.2010 klo 13:18:33

Koko helvetin sana ja ajatus sisäänajosta pitäisi kieltää. Sen sijaan pitäisi keskittyä siihen miten saadaan kehitettyä pelaajia joista löytyy myös A-maajoukkuetta vahvistavia yksilöitä. Kukaan keskikertaisuus ei siitä muutu että ruvetaan väkisin peluuttamaan A-maajoukkueessa.

Täsmälleen näin! Huutonaurua näille, jotka kuvittelevat, että nimeämällä maajoukkueeseen, pelaaja jotenkin automaattisesti muuttuu kansainvälisiin peleihin soveltuvaksi.
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 06.09.2010 klo 13:26:22

Koko helvetin sana ja ajatus sisäänajosta pitäisi kieltää. Sen sijaan pitäisi keskittyä siihen miten saadaan kehitettyä pelaajia joista löytyy myös A-maajoukkuetta vahvistavia yksilöitä. Kukaan keskikertaisuus ei siitä muutu että ruvetaan väkisin peluuttamaan A-maajoukkueessa.

Ere juniorilta kysyttiin Urheilulehden haastattelussa maajoukkueen "nuorentamisesta" ja Losakin sanoi että parhaat pelaa ja sillä hyvä, oli sitten 20- tai 40-vuotias. Toisaalta mielestäni kahdesta tasavahvasta vaihtoehdosta pitäisi pyrkiä valitsemaan se, joka edustaa enemmän maajoukkueen tulevaisuutta kuin menneisyyttä. Roman Eremenko ennen Tainiota, Moisander ennen Pasasta ja Losa ennen Littiä. Tietenkin voidaan vääntää loputtomiin siitä, kuka on "tasavahva" kenen kanssa...
Ehis

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 06.09.2010 klo 13:58:44

Toisaalta mielestäni kahdesta tasavahvasta vaihtoehdosta pitäisi pyrkiä valitsemaan se, joka edustaa enemmän maajoukkueen tulevaisuutta kuin menneisyyttä. Roman Eremenko ennen Tainiota, Moisander ennen Pasasta ja Losa ennen Littiä. Tietenkin voidaan vääntää loputtomiin siitä, kuka on "tasavahva" kenen kanssa...

Näin on, mutta en unohtaisi sitä, että ketä vastaan pelataan. Voi tulla jollekin Sparville melko kiirus Hollantia vastaan, joten kyllä sinne nopeita jalkoja tarvitaan. Heikkinen kun on päätetty laittaa toppariksi, kyllä sinne kohtuuikäinen ja nopeampi Tainio pitäisi avaukseen laittaa.
Vähän OT:ta ja pilkunviilausta...
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #10 : 06.09.2010 klo 14:07:03

Baxteria voidaan kritisoida monesta asiasta, mutta tästä ei. Baxter on juurikin oikeasti ajanut sisään aika monta pelaaja, kuten Moisanderin, Sparvin, Hämäläisen ja Porokaran sekä nyt Fredriksonin. Nuorentamista vaadittiin jo Hodgsonilta, mutta hän ei sitä tehnyt, koska Tihinen, Nurmela, Riihilahti ja Wiss sekä Kolkka, Tainio ja Forssell olivat vielä jossain kunnossa. Baxterin toiminnan takana ei ole idealismi vaan pakko. On ollut pakko koota noin 20 pelaajan rinki, jolla on edes vähän kovaa maaottelukokemusta.
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #11 : 06.09.2010 klo 14:54:03

Baxteria voidaan kritisoida monesta asiasta, mutta tästä ei. Baxter on juurikin oikeasti ajanut sisään aika monta pelaaja, kuten Moisanderin, Sparvin, Hämäläisen ja Porokaran sekä nyt Fredriksonin. Nuorentamista vaadittiin jo Hodgsonilta, mutta hän ei sitä tehnyt, koska Tihinen, Nurmela, Riihilahti ja Wiss sekä Kolkka, Tainio ja Forssell olivat vielä jossain kunnossa. Baxterin toiminnan takana ei ole idealismi vaan pakko. On ollut pakko koota noin 20 pelaajan rinki, jolla on edes vähän kovaa maaottelukokemusta.

Vaadittiin kylläkin jo Muuriselta. Jos nuorentaminen olisi aloitettu Muurisen kolmansissa tai Hodarin ainoissa karsinnoissa olisi Hodarin karsintoihin tai viimeistään Baxterin ensimmäisiin voitu lähteä hyvällä pääosin 80 syntyneiden pelaajien nipulla. Ehkä paria vanhempaakin olisi voitu pyörittää mukana mutta niin että nuoremmille olisi todella annettu vastuuta. Litti on edelleen ollut kentällä ollessaan useimmiten ihan hyvä, mutta jos maajoukkueelle haluttaisiin uusi toimiva hyökkäys pitäisi hänet ensimmäisenä poistaa vakioavauksesta. Jo parit karsinnat paljon hyökkäyssuuntaan tehokkaampi Eremenko pitäisi nostaa tilalle ja muutakin hyökkäyspäätä uusia sen mukaisesti. Litille sitten minuutteja kun tilanne sitä vaatii, useimmissa matseissa hänen hitaudesta ja laukaisukyvyttömyydestään (missä on se 15 vuoden takainen Litti joka voitti maalikuninkuuksia?) on kuitenkin paljon enemmän haittaa kuin hyvästä pelisilmästä (jonka hyödyllisyys kärsii kun syötötkään ei enää mene perille yli 90% varmuudella) hyötyä. Baxter älysi sentään nopean hyökkäämisen ensimmäisissä matseissaan nostamalla Väykän kymppipaikalle, mutta parin hyvän esityksen jälkeen Litti on taas lunastanut kausikortin avauskokoonpanoon. Itsekin kuitenkin olen sitä mieltä ettei Baxteria voi hirveästi syyttää uudistuskyvyttömyydestä, ainakaan jos häntä vertaa aiempiin valmentajiin. Nyt on vähän reiluissa karsinnoissa tullut enemmän uusia pelaajia kuin kaksissa edellisissä karsinnoissa kolmen valmentajan valmentamana.

Viimeaikaisista valmentajista ainut Baxteria enemmän joukkuetta kautensa pituuteen nähden uudistanut on ollut Jyrä. Hän sentään toi mukaan Kallion ja Heikkisen jotka sittemmin olivat Hodarin karsintojen 0-0 putken takuumiehiä. Myös Hodarin aikana hyvänä varamiehenä toiminut Nyman pääsi Jyrän aikana ensimmäistä kertaa kentälle. Lisäksi joukkueen peluuttaminen oli suht ennakkoluulotonta, esimerkkeinä mm Kuqi, Miklu ja Losa hyökkäyskolmikkona, kolmen topparin puolustuslinja ja Riihilahti ylimpänä keskikenttäpelaajana.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 06.09.2010 klo 14:54:06

Baxteria voidaan kritisoida monesta asiasta, mutta tästä ei. Baxter on juurikin oikeasti ajanut sisään aika monta pelaaja, kuten Moisanderin, Sparvin, Hämäläisen ja Porokaran sekä nyt Fredriksonin.
Otettu sisään, joo. Ajettu sisään, mitä vittua. Moisander on "ajettu sisään" Hollannin mestarina, ja se pelasi hyvin jo ekoissa maaotteluissa. Sama pätee Porokaraan ja Sparviin, Hämäläinen taas ei ole kansainvälisen tason pelimies, ja sille saa antaa 100 maaottelua sisäänajoa, niin se ei edelleenkään tuo Huuhkajille lisäarvoa.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 06.09.2010 klo 14:56:39

Vaadittiin kylläkin jo Muuriselta. Jos nuorentaminen olisi aloitettu Muurisen kolmansissa tai Hodarin ainoissa karsinnoissa olisi Hodarin karsintoihin tai viimeistään Baxterin ensimmäisiin voitu lähteä hyvällä pääosin 80 syntyneiden pelaajien nipulla.
Ja keitähän nämä hyvät 80-luvulla syntyneet ovat? Nimeäpä yksikin maajoukkueessa liian vähälle peliajalle jäänyt 80-luvulla syntynyt, joka on kansainvälistä maaottelutasoa.
sopuli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Juti maricon!


Vastaus #14 : 06.09.2010 klo 15:16:22

Ja keitähän nämä hyvät 80-luvulla syntyneet ovat? Nimeäpä yksikin maajoukkueessa liian vähälle peliajalle jäänyt 80-luvulla syntynyt, joka on kansainvälistä maaottelutasoa.
Totuus taitaa vaan olla se, että ei ole mitään sisäänajettavaa.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 06.09.2010 klo 15:25:36

Jokainen on myös pelannut alusta lähtien vähontään sillä tasolla kuin parissa viimeisessä maaottelussa, joten sikälikään ei ole näkynyt mitään sisäänajon tuomaa lisäarvoa.

Siis lyhyesti: Pidän puheita sisäänajosta puhtaana paskanjauhantana vailla substanssia.

Treenaaminen ei siis kannata, koska kehitystä ei tapahdu.

Kukaan keskikertaisuus ei siitä muutu että ruvetaan väkisin peluuttamaan A-maajoukkueessa.

Mutta jos se keskinkertaisuus on ainoa mahdollisuus, niin miten tekisit? Soittaisit  karsintapelipäivänä, että nyt verkkarit jalkaan, jotta kaveri ei ehtisi vain treenata joukkueen kanssa? Vaiko lähtisit vajaalla?

Täsmälleen näin! Huutonaurua näille, jotka kuvittelevat, että nimeämällä maajoukkueeseen, pelaaja jotenkin automaattisesti muuttuu kansainvälisiin peleihin soveltuvaksi.

Juuri näin, ihmettelen tosi paljon just sitä, että Callitinkin kaltaiset fiksut kaverit vastustavat treenaamista ja kuvittelevat pelaajien tulevan automaattisesti kv. peleihin soveltuviksi maajoukkueeseen nimeämällä, kun se ei näytä onnistuvan ilman treenaamista edes Hyypiältä, jolla sentään on tota seurassa saavutettua meriittiä.

...Hämäläinen taas ei ole kansainvälisen tason pelimies, ja sille saa antaa 100 maaottelua sisäänajoa, niin se ei edelleenkään tuo Huuhkajille lisäarvoa.

Mitä lisäarvoa sen sitten pitäisi tuoda? Jos pelaaja täyttää roolinsa, niin se riittää mulle oikein hyvin. Sitten on pelaajia, joilta voi ja pitää odottaa ja vaatia enemmän. Niitä kutsutaan tähdiksi, mutta ilman noita runkopelaajia eivät tähdetkään kentällä saa mitään aikaiseksi. Jos saisivat, olisi valittava vain tuo Kainalniemen poika jengiin ja säästettäisiin hotellikuluiltakin.

Summa summarum: onpas mielipuolista "keskustelua".

PS EDIT: Jatketaan vielä tuosta lisäarvosta. Lisäarvoa voivat tuoda siis tähdet ja asia on niin, että Suomella ei ole tällä hetkellä joukkueessa yhtään tähteä. Siksi vaadittava lisäpinnistys on joukkueen tehtävä joukkueena. Jos joukkue on edes jollain tavoin kehkeytynyt toisiaan lukevaksi jengiksi, luulisin tehtävän olevan paljon helpomman kuin Callitin ja kaiken maailman savonkeisareitten esittämällä tavalla, missä jengi vain napataan yhteen ja se on siinä, koska kv. tason pelurit eivät treenaa ja kv. tasottomat eivät treenaamalla kehity.
« Viimeksi muokattu: 06.09.2010 klo 15:42:18 kirjoittanut fingerström »
abuuva

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Palloliitto


Vastaus #16 : 06.09.2010 klo 15:29:54

Ensin pitäis saada sellanen valmentaja, joka ei aja itteensä sisään pari vuotta.
pilkku seiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Just leave me alone - I know what i´m doing


Vastaus #17 : 06.09.2010 klo 15:42:35

En tiedä, mitenpäin minun pitäisi esimerkiksi Litmasen otteita katsoa, kun en näe niissä mitään tasokasta enää? Näen vain äärimmäistä hitautta, lukuisia harhasyöttöjä ja kompurointia. Miksi nämä "parhaat pelaa"-jankuttajat vetoavat aina Litmasen huikeaan pelaamiseen? Kuinka kauan hänen pitää vielä hidastella ja kompuroida, että faktat siirtyisivät silmien verkkokalvoilta faktoina myös ajatuskeskukseen asti? Monilla tuntuu tuollakin välimatkalla olevan jonkinlainen valheellistava toiminto.

"Hauki on kala, Hauki on kala. Mikä se hauki on?"

Sisäänajoa on alettava tapahtumaan, vaikka se koituisikin nelikymppisten dinosaurusten kohtaloksi. Ja paskaahan tuo "parhaat pelaa"-lässytys muutenkin on: Miksi toppareina sitten pelaavat Heikkinen ja Sparv, eikä esimerkiksi Miika Koppinen?
« Viimeksi muokattu: 06.09.2010 klo 15:47:14 kirjoittanut pilkku seiska »
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 06.09.2010 klo 15:53:23

Treenaaminen ei siis kannata, koska kehitystä ei tapahdu.

Juuri näin, ihmettelen tosi paljon just sitä, että Callitinkin kaltaiset fiksut kaverit vastustavat treenaamista ja kuvittelevat pelaajien tulevan automaattisesti kv. peleihin soveltuviksi maajoukkueeseen nimeämällä, kun se ei näytä onnistuvan ilman treenaamista edes Hyypiältä, jolla sentään on tota seurassa saavutettua meriittiä.
Eipäs nyt käännellä asioita, en ole koskaan vastustanut treenaamista. Maajoukkueelle on erittäin tärkeätä treenata yhdessä paljon ja mahdollisimman hyvin. Nyt vain sattuu olemaan niin, että kv-pelipäivien aikataulut asettavat tiukat rajat tuolle määrälle, ja vastaavasti valmentajan taso laadulle.

Minun pointtini on ja on koko ajan ollut se, että kukaan yksittäinen pelaaja ei kehity tasoltaan maajoukkuepelaajaksi maaotteluissa tai maaotteluleireillä. Toki minä sen uskon, että 11 kappehämäläistä ja velilampea pelaisi aavistuksen paremmin, jos ne saisi treenata yhdessä kuin seurajoukkue tai Etelä-Korea kotikisoihinsa. Se nyt ei kuitenkaan ole mikään realistinen vaihtoehto.
The Real Wolf

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 06.09.2010 klo 16:00:51

Minun pointtini on ja on koko ajan ollut se, että kukaan yksittäinen pelaaja ei kehity tasoltaan maajoukkuepelaajaksi maaotteluissa tai maaotteluleireillä.

- Kokemus maajoukkueesta, ja nimenomaan kovista maajoukkuepeleistä ei ole merkityksetöntä. Joillekin pelaajille maajoukkue saattaa olla myös tie parempiin seurasopimuksiin, ja sitä kautta kehittävämpiin ympyröihin.
Dixi

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 06.09.2010 klo 16:02:48

Ja keitähän nämä hyvät 80-luvulla syntyneet ovat? Nimeäpä yksikin maajoukkueessa liian vähälle peliajalle jäänyt 80-luvulla syntynyt, joka on kansainvälistä maaottelutasoa.

Onko niin, että jos ei ole pelannut maajoukkuessa tähänkään asti ei ole "kansainvälistä maaottelutasoa"? Millä ihmeen perusteella debytantit (ts. ei vielä tähän mennessä maajoukkueessa pelanneet) valitaan jatkossa, kun nykyiset huru-ukot ovat kuolla kupsahtaneet vanhuuttaan? Sillä niin Johansson, Kolkka, Litti kuin Hyypiäkin aloittivat aikoinaan maajoukkueessa veikkausliigapohjalta ja vanha muistaa, että kovin vähissä olivat ne, jotka näille tuolloin (ehkä Litti poislukien) povasivat sitä mittavaa kv. uraa joka sittemmin mm. maajoukkueessa annettujen näyttöjen myötä aukeni. Ja toki on syytä muistaa, että "kultainen sukupolvi" ei koskaan pystynyt pelaamaan itseään "edes" oman ikäluokkansa maaosan 8 parhaan lopputurnaukseenkaan...ja kelpasivat kuitenkin ihmeesti A-maajoukkueeseen jo suoraan kotimaan kentiltä. Ilmeisesti viimeinen pystyssä pysyvä sammuttaa maajoukkueen pukukopin valot?
Kossi Agassa

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 06.09.2010 klo 16:18:06

Baxteria voidaan kritisoida monesta asiasta, mutta tästä ei. Baxter on juurikin oikeasti ajanut sisään aika monta pelaaja, kuten Moisanderin, Sparvin, Hämäläisen ja Porokaran sekä nyt Fredriksonin.
Kuten Callit jo avausviestissä sanoi, niin Sparv korkeintaan menee sisäänajettuihin pelaajiin. Moisanderinkin edellä oli pitkään täysin ilmaa peliaikaa seurassaan ollut Kallio, kun Baxter ei halunnut viedä nuorelta pelaajalta itseluottamusta. Vasta Venäjä-pelin ja Kallion virheiden jälkeen paikka aukesi. Hämäläinen ei varmaankaan olisi pelannut minuuttiakaan, jos Miklu ei olisi ollut loukkaantuneena ja Tinttiä ei olisi tarvinnut siirtää kärkeen. Porokarakin sai peliakaa vasta, kun Baxter huomasi, että Kolkkasta ei ole enää mitään apua ja Dajakin oli luokkaantuneena. 
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 06.09.2010 klo 16:26:04

Onko niin, että jos ei ole pelannut maajoukkuessa tähänkään asti ei ole "kansainvälistä maaottelutasoa"?
Kyllä ja ei. Se, että nykyään löytyisi kv-tason pelaaja kotimaan kentiltä, on erittäin epätodennäköistä, kyllä sen on todennäköisesti joku jo vienyt. Mutta toki se on mahdollista. Pointtini nyt vain on se, että pelaajat eivät nouse kansainvälisen tason pelaajiksi maajoukkueleireillä tai maaotteluissa.

Hukka:
Lainaus
Joillekin pelaajille maajoukkue saattaa olla myös tie parempiin seurasopimuksiin, ja sitä kautta kehittävämpiin ympyröihin.
Tästä on ollut usein muissa yhteyksissä puhetta, ja tuo pitää ihan paikkaansa. Mm. Pekka Lagerblomia ja Njasse Kuqia auttoi kovasti maaottelukokemus. Hyöty maajoukkueelle jäi kummankin osalta marginaalsieksi. Eli en usko, että jatkossakaan kannattaa käyttää maajoukkuetta pelaajabasaarina. Se mikä sopimuksissa voitetaan, se tuloksissa hävitään. Ainakin Nigeriassa ja Brasiliassa on maajoukkuevalmentajat ottaneet seuroilta lahjuksia hilatessaan pelaajien arvoja ylös päin.
Okan Sakset

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #23 : 06.09.2010 klo 18:22:37

Sisään on ajettu Stuart Baxter ja Tim Sparv.
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #24 : 06.09.2010 klo 18:27:40

Sillä niin Johansson, Kolkka, Litti kuin Hyypiäkin aloittivat aikoinaan maajoukkueessa veikkausliigapohjalta ja vanha muistaa, että kovin vähissä olivat ne, jotka näille tuolloin (ehkä Litti poislukien) povasivat sitä mittavaa kv. uraa joka sittemmin mm. maajoukkueessa annettujen näyttöjen myötä aukeni.

Litti ja Kolkka olivat aikansa hyperlupauksia. Tinttiäkin esim. Möller-Nielsen ylisti jo hänen pelatessaan Veikkausliigaa.

Lainaus
Ja toki on syytä muistaa, että "kultainen sukupolvi" ei koskaan pystynyt pelaamaan itseään "edes" oman ikäluokkansa maaosan 8 parhaan lopputurnaukseenkaan...

Hyypiän ja Kolkan U21 oli yksi Suomen historian parhaista. Kisoihin menneestä U21:stä täytyy muistaa se, että reitti ole todella onnekas, karsinnassa ei kohdattu yhtään kovaa maata.

 
Sivuja: [1] 2 ... 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa