FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.01.2023 klo 21:14:31 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Kirjoittaja Aihe: Visio 2020 ja suomalaisen jalkapalloperheen yhdistäminen  (Luettu 119453 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
pende

Poissa Poissa


Vastaus #100 : 08.02.2011 klo 19:48:05

Palloliiton järjestämälle "Pihapelien paluu" -kampanjalle olisi varmasti myös yhteiskunnallista tilausta vastaiskuna lisääntyneelle virtuaaliurheilulle ja muulle dataamiselle. Ylos

ja vastaiskuna myös pakonomaiselle "huipulle viemiselle", jolla ei ketään sinne huipulle saada lopultakaan raahattua
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #101 : 16.02.2011 klo 13:37:06

Tarkemmin sanottuna raportti löytyy tuolta:
http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=179863

http://www.thefa.com/TheFA/NewsAndFeatures/2010/technical-guide-180510

Englannissa on myös laadittu viimeisen vuoden aikana omia tulevaisuuden visioita ja ainakin epäsuorasti todettu, että oma pelaajatuotanto on keskimäärin huonoa verrattuna johtaviin eurooppalaisiin jalkapallomaihin. Tähän liittyen on myös julkaistu viime keväänä pelaajakoulutuksen filosofiaan liittyvä pläjäys esimerkkiharjotteiden kera. Onko kukaan ehtinyt tutustumaan ja miten suhtautuu meidän näkemyksiin pelaajakoulutuksesta? Siellähän muuten on kehitelty myös viime aikoina kansallista jalkapallon koulutuskeskusta jne. Kyseinen pruju näyttää olevan myynnissä, mutta jos jollain sattuu olemaan pdf-linkkiä, niin kiinnostaisi toki tämäkin.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #102 : 24.01.2013 klo 20:15:49

Visio 2020 on totetumassa paremmin kuin kukaan on koskaan osannut unelmoidakaan:

Suomi on jalkapallon MM-finaalissa jo vuonna 2013!
BrDead
Vastaus #103 : 28.04.2013 klo 10:40:16

Syyskuussa tulee kolme vuotta täyteen tämän vision lanseeraamisesta. Saadaanko silloin jo jokin väliraportti siitä, miten hyvin on edetty vision mittareilla kohti tavoitetta?
Led It Be

Poissa Poissa


Vastaus #104 : 28.04.2013 klo 18:30:53

Visio 2020 on totetumassa paremmin kuin kukaan on koskaan osannut unelmoidakaan:

Suomi on jalkapallon MM-finaalissa jo vuonna 2013!
Näinhän siinä kävi ja tulos vielä 1-1!
tamman siika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki kuolleet ja kuopattu


Vastaus #105 : 31.05.2013 klo 11:51:29

Hymistellen tuli luettua vanhaa ketjua läpi, kun nyt SUUREN MUUTOKSEN päänäyttelijät Jakonen ja Kimmo J. ovat jo poistuneet lavalta (Jakosen uusi pesti Eerikkilässä alkaa tosin vasta syksyllä). Kovalla äänellä tuotiin tätäkin projektia laji-ihmisille tyyliin "Nyt on kerrankin määritelty suunta, jonka mukaan voidaan toimia!", mutta mitkä olivat ne käytännön toimenpiteet joilla Euroopan kärkeen pitäisi futiskansakuntana tälläkin hetkellä pyrkiä? Jos siis mukaan ei lasketa tätä pienen asiantuntijapiirin masinoimaa sarjajärjestelmän uudistamista, jonka väitettiin muka olevan suunniteltu seurojen kanssa yhteistyössä, vaikka ainutkaan Ykkösen tai Kakkosen seura ei tiedä vielä tänäkään päivänä ko. suunnitteluvaiheesta yhtään mitään. Voi olla, että tämä Visio on nyt kaikkien liiton henkilöidenkin osalta haudattu ja ko. huruprojektista pidetään mahdollisimman vähän ääntä toivoen, että muutkin sen sitä myötä unohtavat.

Jos katselee kaikilta tasoilta suomalaista jalkapalloa esim. viimeisen kolmen vuoden säteellä, niin voisi todeta, että syvässä suossa ollaan. Valitettavasti Alaja saatiin jonkin suhmuroinnin myötä Palloliiton johtoon, joten en tämänkään vuoksi uskalla toivoa minkäänlaisia positiivisia uudistuksia ruohonjuuritason kehittämiseen liittotasolla. Valitettavasti nojailut Mestarien Liiga -matsien buffetpöytiin eivät sellaisia ole.
koera

Paikalla Paikalla


Vastaus #106 : 31.05.2013 klo 21:24:51

No SHA nyt esimerkiksi on aika radikaali uudistus, Fortum Tutor -ohjelma on uutta, valmennuskolutuksessa linjaukset ovat muuttuneet ja niin edelleen. Hyvin mahdollisesti aikaansaavin porukka liiton historiassa. Harmi vaan että liiton talouden jo kertaalleen kestityksillä kuralle saanut, ensimmäisen katastrofaalisen Kaikki Pelaan isä, luottamustehtävässä rikokesta tuomittu ja edelliselle porukalla kaunaa kantava Alaja pääsi uudelleen valtaan.

Jos SHAn hyödyllisyys epäilyttää, tuolta taktiikkaosiosta löytyy paljon keskustelua. Toiminnasta, linjauksista ja tavoitteesta pääsee taas hyvin selville SHAn omilta sivuilta.
tamman siika

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki kuolleet ja kuopattu


Vastaus #107 : 08.06.2013 klo 18:52:36

SHA toki oli ihan tervetullut uudistus, myönnettäköön, mutta eikö se jo sinällään yhdessä Fortum Tutorin kanssa sisällä valmennuskoulutuksen kehittämisen? Näin se meikäläisenkin muisti pätkii, vaikka Tutor-ohjelmakin aloitettiin vasta neljä vuotta sitten. :)
Ia

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP, PeKa, Çaykur Rizespor


Vastaus #108 : 16.11.2018 klo 18:25:21

Visio 2020 on kenties enää neljän voiton päässä! Kaksi jatkokarsintavoittoa, yksi lohkopelin voitto ja neljännesvälierän voitto, niin olemme Euroopan kahdeksan parhaan joukossa!
Snoopy

Poissa Poissa


Vastaus #109 : 23.02.2019 klo 16:49:50

Täytyypä käydä pitkästä aikaa tälläkin osiolla... :)


Palloliiton järjestämälle "Pihapelien paluu" -kampanjalle olisi varmasti myös yhteiskunnallista tilausta vastaiskuna lisääntyneelle virtuaaliurheilulle ja muulle dataamiselle. Ylos

Maailmalla PS/PC sukupolvi ei ole sen erilaisempi kuin meilläkään, periaatteessa tämä sukupolvi on jo suurelta osin -80luvun lapsia jotka kerkesivät näkemään Nintendo/PC/PS/Amiga elämän.

Kehitys maailmalla silti kulkee eteenpäin, mutta me löydämme ongelmat E-urheilusta? Helpon tapa on syyttää E-urheilua vaikka esim. muut lajit pärjäävät maailmalla paremmin kuin ennen?
Itse huomannut, että ehkä jalkapallo ei olekkaan enää niin vetovoimainen kuin Litmasen, Hyypiän, Antti Niemen … yms aikaan. Mm. koripallo vie entistä enemmän lahjakkaita jalkapalloilijoita, jääkiekko tietenkin myös.
Mutta syitä täytyy etsiä muualta kuin vain toisesta kiinnostavasta lajista. Ehkä tuossa alla on yksi syy...

Ps. E-urheilu on huomattu kehittävä henkisiä ominaisuuksia paljon ja varmasti osa pelaajista on Fifan takia paljon tietoisempi taktiikoista ja omaa paremman peliälyn.

Hollannin MM-joukkueen pelaaja 1974 MM-kisoissa Piet Keizer: "Pelasimme jalkapalloa 7 päivää viikossa. Pelasimme välitunneilla, puistoissa jne. aina kun se vaan oli mahdollista. Joukkueharjoituksissä käyt ehkä kaksi kertaa viikossa, mutta se ei korvaa pelaamista niitten ulkopuolella."

Espanjan leireillä joka vuosi ollessa on aikaa päivällä nähdä muutakin kuin vain jalkapallokenttiä. Tulee paljon pyöräiltyä alueilla ja paljon kouluja tullut siinä ohessa nähtyä. Se mikä ero meillä näkyy on se, että kaikki koulut on käytännössä täytetty jalkapallomaaleilla ja koripallokoreilla. Ne ovat myös käytössä ja pihat ovat täynnä palloja joilla pelata. Kun puhutaan pihapelikulttuurista, niin se ei tarkoita, että ns. iltavapaa aikaa tulee käyttää omatoimiseen treenaamiseen ja pelaamiseen vaan että sille tulee tehdä aikaa myös päivittäisessä arjessa. Meillä on mm. paljon kouluja joissa pallopelit ovat kielettyjä välitunneilla. Meidän kouluissa liikunnan osuutta on pienennetty koko ajan eikä meillä ole tarpeeksi kouluja jotka ovat liikunta painotteisia.

Aina ei voida osoittaa itse pelaajaa ja sanota, että "tee enemmän" vaan joskus tulisi ensin katsoa onko se mahdollista. Meidän perheessä vanhimman junnun omatoimiset treenaamiset ovat ongelmissa koska koulu vie nykyään niin paljon enemmän aikaa. Jos hän saisi muiden lasten kanssa pelata välitunnit saisi hän pallollista tekemistä karkeasti 7*15min per päivä. Nyt tämä aika käytetään odottamiseen yms. muuhun mikä ei kehitä aivoja eikä fysiikkaa.

-Snoopy-
TED MEAT

Poissa Poissa


Vastaus #110 : 23.02.2019 klo 18:23:07

Meillä on mm. paljon kouluja joissa pallopelit ovat kielettyjä välitunneilla.

Tämä on kyllä todella surullista. Omana ala-asteaikana välitunnit pelattiin futista. En muista oliko jo yläasteella välituntipelit kielletty, mutta futiksen peluu loppui silloin, pelaamisen sijaan seisoskeltiin ympyrässä ja syljeskeltiin siihen keskelle.
Snoopy

Poissa Poissa


Vastaus #111 : 23.02.2019 klo 19:06:21

Tämä on kyllä todella surullista. Omana ala-asteaikana välitunnit pelattiin futista. En muista oliko jo yläasteella välituntipelit kielletty, mutta futiksen peluu loppui silloin, pelaamisen sijaan seisoskeltiin ympyrässä ja syljeskeltiin siihen keskelle.

Oma poika tosiaan kävi ala-asteen joka oli kulttuuri/taide painotteinen, ei siis kuitenkaan mistään erityisestä syystä vaan oli lähikoulu. Jos muistan oikein niin pari tuntia oli liikuntaa viikossa ja välitunnilla ei pelattu.
Ihmettelin tätä niinkin paljon, että jouduin jäämään pois vanhempien tapaamisista, koska ei oma pää kestänyt sitä keskustelun tasoa.
Tein empiiristä tutkimusta ja tosiaan kautta Etelä-Suomen ei kouluissa todellakaan pelattu tai jos pelattiin niin pallot tuli oppilailta ja maalit olivat kunnostamattomat...
Nyt kun poika kävi ylä-asteen niin tilanne jopa huonompi.

Nyt olen ilokseni nähnyt että esim. Järvenpää, Kellokoski, Tuusula, Mäntsälä akselilla on ilmaantunut aidattuja minikenttiä koulujen pihoille joten suunta on parempi... Kuitenkin esim. Espanjassa Saloun alueella on koulujen pihoille useita kenttiä ja maaleja. Katsoin viime syksynä kahta vierekkäistä koulua jossa toisessa oltiin koulupuvussa ja toisessa normaaleissa vaatteissa. Molemmissa kuitenkin viisi minikenttää jossa vedettiin ihan täydellä sykkeellä... Ehkä jotain syytä miksi lapset liikkuu enemmän Espanjassa?

-Snoopy-
Takatasku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: LFC


Vastaus #112 : 01.03.2019 klo 16:22:50

Plussaa voi antaa myös liikkuva koulu -hankkeelle. Tosin senkin toteutuminen on sitten aika lailla paikkakunnasta ja koulusta kiinni. Useissa paikoissa on kuitenin saatu liikuntaan kannustavaa infrastruktuuria aikaiseksi. On näitä aidattuja pelikenttiä, parkouralueita, kiipeilytelineitä jne. Jopa koulujen lukujärjestyksiin on mahdutettu 1-2 pidempää välituntia, jotta lapset ehtivät liikkumaan pidempään. Toki tämä pitäisi jo pelkästään kansanterveyden vuoksi saada pakolliseksi joka koulussa.
Game

Poissa Poissa


Vastaus #113 : 05.03.2019 klo 20:02:20

No niin, miksikäs Ricardo Duarten työsopimus loppui näin lyhyeen?
Pioneer

Poissa Poissa


Vastaus #114 : 05.03.2019 klo 21:06:37

No niin, miksikäs Ricardo Duarten työsopimus loppui näin lyhyeen?

Kertoi haluavansa päästä työskentelemään päivittäin ammattilaisten kanssa, mikä ei täällä onnistunut, mutta piti suomalaisia muuten ihan vekkuleina.
laivakoira

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Joken lompakko


Vastaus #115 : 17.06.2019 klo 21:18:15

Meinas olla liian lähellä ni laitettiin sitten kaasua kaikille.
kalajärven pirlo

Poissa Poissa


Vastaus #116 : 16.11.2019 klo 12:08:57

Projekti on aikataulussaan.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #117 : 25.11.2019 klo 10:28:01

Projekti on aikataulussaan.

Eikös tuossa Visiossa 2020 ollut tavoitteena nostaa Suomi Euroopan TOP 10:een vuoteen 2020 mennessä? Nythän Suomi on sijalla "ynnä muut". Eli voi kyllä vähän tehdä tiukkaa kumminkin.

Nyt olisi toki oiva hetki asettaa uusi visio realistisemmalla aikataululla.
Jalitsumies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Nigel Winterburnin munat ja pekoni


Vastaus #118 : 27.11.2019 klo 12:11:04

Eikös tuossa Visiossa 2020 ollut tavoitteena nostaa Suomi Euroopan TOP 10:een vuoteen 2020 mennessä? Nythän Suomi on sijalla "ynnä muut". Eli voi kyllä vähän tehdä tiukkaa kumminkin.

Nyt olisi toki oiva hetki asettaa uusi visio realistisemmalla aikataululla.
???
2020-kisoissa 10 sakkiin niin se on siinä!
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #119 : 27.11.2019 klo 13:58:57

???
2020-kisoissa 10 sakkiin niin se on siinä!

Oikea asenne! Tuossapa olisikin Riven Huuhkajille hyvä ja realistinen tavoite. Toki ei edelleenkään helpoimmasta päästä, mutta ottelu kerrallaan. Kilon palasissa se norsukin syödään ja toisaalta yksittäisissä otteluissa voi tapahtua mitä tahansa.
rangaistuspotku

Poissa Poissa


Vastaus #120 : 12.06.2021 klo 15:18:38

Nostetaanpa tämä. Kuka olisi uskonut että visio 2020 toteutuu?! Palloliiton pomot olivat neroja, kun tämän vision keksivät.
Sangen Kulmikas

Poissa Poissa


Vastaus #121 : 12.06.2021 klo 22:45:44

Kiitos Kimmo ”J” Lipponen!
aNdero

Poissa Poissa


Vastaus #122 : 14.06.2021 klo 10:30:08

Vaikka tämän projektin tavoitteista jäi muutama saavuttamatta niin ei tämä ihan persiilleen mennyt. Huuhkajat, Helmarit ja futsal EM-kisoissa. Turhat piiriorganisaatiot purettu ja hallintoa sen myötä kevennetty. EOM!
kalajärven pirlo

Poissa Poissa


Vastaus #123 : 21.06.2021 klo 17:13:42

Vaikka tämän projektin tavoitteista jäi muutama saavuttamatta niin ei tämä ihan persiilleen mennyt. Huuhkajat, Helmarit ja futsal EM-kisoissa. Turhat piiriorganisaatiot purettu ja hallintoa sen myötä kevennetty. EOM!

Eikä tässä enää olla kuin kolmen voiton päässä top10-paikasta.
casall

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tintti Johansson


Vastaus #124 : 03.07.2021 klo 11:44:36

Tämä on hyvä esimerkki siitä, että visio harvoin toteutuu täydellisesti. VISIO 2020 on kuitekin toteutunut isojen äärilinjoja tarkastellen oikein mallikkaasti. Tästä on hyvä jatkaa kohti mahdollista VISIO 2030, jos sellaista liitossa aletaan virittelemään. 

 
Sivuja: 1 ... 4 [5] 6
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa