FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.05.2024 klo 05:05:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 10
 
Kirjoittaja Aihe: Tässä otsikossa seuraamme Euroopan pienempiä sarjoja  (Luettu 44870 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 07.04.2021 klo 16:24:14

Vielä Maltan sarjaa koskien, että viime vuotisista kokemuksista oppineena sääntöihin tehtiin syksyllä muutoksia kauden loppumisesta kesken. Sitä ennen ei ollut olemassa mitään sääntöjä kauden kesketymistä koskien ja säännöt keksittiin lennosta (monet vastustivat mestarin julistamista esim.).

Eli jos 75 % kaudesta on pelattu, niin taulukko jää voimaan, jos alle sen, niin kausi mitätöidään eikä kukaan voita mestaruutta tai putoa. Tämä raja ylitetään niukasti Liigassa, joten mitään ongelmaa ei ole. Mestari (Hamrun), muut eurojoukkueet (Hibernians, Gzira, Birkirkara) ja putoajat (Zejtun, Tarxien, Lija ja Senglea) voidaan julistaa.

Ongelmallisempaa on, että divarissa rajaa ei ylitetä kaikkien joukkueiden toimesta, joka sääntöjen mukaan tarkoittaa, että divarin kausi on null and void. Taas amatöörisarjassa kausi on jo päättynyt ja nousijat selvillä.

Tämä tarkoittaa, että sääntöjen mukaan Liigan neljä huonointa putoavat, mutta divarista kukaan ei nouse eikä putoa. Amatöörisarjasta taas divariin nousee neljä joukkuetta. Tämä tarkoittaa sitä ensi kaudella Liigassa pitäisi sääntöjen mukaan pelata vain 12 joukkuetta, kun tavoite on 14 joukkuetta, mutta divarissa peräti 23 joukkuetta, kun tavoite on 14 joukkuetta. Kaiken lisäksi divarin kärkikaksikko oli jo 6 kierrosta ennen loppua lähes matemaattisestikin varmoja nousijoita ja jumbo matemaattisestikin varma putoaja.
« Viimeksi muokattu: 07.04.2021 klo 16:35:43 kirjoittanut Ben »
Ben

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 09.04.2021 klo 17:22:14

Terveysministeri ilmoitti, että urheilua koskevia rajoitteita ei tulla höllentämään myöskään seuraavassa erässä 26.4.

Näin ollen, tänään tehdyllä päätöksellä Maltan liigakausi päätetään 23/30 kierroksen kohdalla. Koska viime syksynä muutettujen sääntöjen mukainen 75 % on ylitetty, mestari voidaan julistaa kivuttomasti.

Hamrun Spartans voitti mestaruuden 30 vuoden tauon jälkeen ja menee Mestareiden liigan karsintoihin. Toiseksi, kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneet Hibernians, Gzira United ja Birkirkara menevät UEFA Conference Leaguen karsintoihin.


Sen sijaan putoajista ei vielä tehty päätöstä vaan päätökset tehdään ensi viikolla. Putoamassa ovat Senglea Athletic, Tarxien Rainbows, Lija Athletic ja Żejtun Corinthians. Sääntöjen mukaan niiden pitäisi pudota, mutta ongelmallisen asiasta tekee, että toiseksi ylin sarjataso, eli Haastajaliiga ei ole ylittänyt 75 % rajaa, joten sääntöjen mukaan siellä kausi pitäisi mitätöidä ilman nousijoita ja putoajia. Tämä taas tarkoittaisi sitä, että jo nyt 15 joukkueen sarja laajentuisi potentiaalisesti 23 joukkueen sarjaksi (koska kolmanneksi ylin ja samalla alin sarjataso on jo kautensa päättänyt ja neljä nousijaa selvittänyt)

Hallitseva mestari Floriana oli karsijan paikalla, mutta se nyt ainakin tulee sarjapaikkansa säilyttämään. Viime vuonna vastaavassa tilanteessa kukaan ei pudonnut, mutta Haastajaliigasta nousi kaksi parasta, mutta silloin ei ollut mitään sääntöjä sille, kuinka toimitaan jos kautta ei pysty pelaamaan loppuun.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2021 klo 17:27:26 kirjoittanut Ben »
citykarhu

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 11.04.2021 klo 20:09:03

Sofian punaisessa leirissä kuohuu taas vaihteeksi. Oligarkki Grisha Ganchev on uhannut vetää rahoituksensa pois. Ganchev oli sen taustalla, että Litex Lovechin sarjapaikka siirrettiin muutama vuosi sitten tälle CSKA-Sofian inkarnaatiolle ja 2.divariin vajonnut CSKA pääsi ohituskaistaa pitkin pääsarjaan. Sinällään kausi on ollut CSKA:lle paras vuosiin, kun se pääsi jopa Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen pitkästä aikaa ja taistelee tiukasti liigan 2.sijasta. Huomiona toinen CSKA, CSKA 1948 on heti ensimmäisellä liigakaudellaan tällä hetkellä kuudentena ja taistelemassa myös europaikoista.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #28 : 11.04.2021 klo 20:59:42

Eipä ole sinänsä hirveän yllättäviä uutisia, vaikka tämä Litex Lovech onkin nyt menestynyt oikein hyvin ja saanut lopulta taakseen lähes kokonaan alkuperäisen CSKA:n kannattajakunnan. Levskillähän oli niin ikään todella suuria talousongelmia pitkän aikaa, ja mm. nyt koronan aikana seura on kerännyt rahaa ihan jo sillä tasolla että netissä on levitetty tilinumeroa ja sanottu että jos haluatte Levskin pelastaa niin olkaa ystävällisiä ja laittakaa edes euro tai pari tilille. Tilanne ei todellakaan ole vielä ohi, mutta onneksi kentällä Levski on saanut sen verran skarpattua että on jättänyt pahimman putoamisuhan taakseen ja säilyttää paikkansa pääsarjassa jollei sitten ihan täysin romahda loppukaudesta. Vaikeaa aikakautta ei hirveästi helpota kannattajien erimielisyydet. Ultras Levski erosi omaksi ryhmäkseen kotiotteluissa Sector B:stä jo muutama vuosi sitten, mutta tämän kauden aikana erimielisyydet ovat eskaloituneet ihan sisäisiin tappeluihin asti.
Taloudelliset ongelmat ovat toki Bulgarian isoillakin seuroilla ihan arkipäivää. Ehkä poislukien Ludogoretsin joka on ottamassa taas helpon mestaruuden. Muutama vuosi sitten Ilvestä vastaan Euroopassa pelannut Sofian kolmosjoukkue eli Slavia Sofia joutunee karsimaan paikastaan pääsarjassa. Plovdivin joukkueista Lokomotiv on menossa eurokentille, mutta Botev löytää itsensä taistelemassa sarjapaikasta ja odottelee edelleen sen oman stadioninsa rakentamista mikä on nyt ollut työn alla kymmenisen vuotta.
« Viimeksi muokattu: 11.04.2021 klo 21:03:37 kirjoittanut Thouni »
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #29 : 21.04.2021 klo 12:19:07

Jos on Bulgarissa pelattu tällä kaudella pääsarjassa CSKA Sofia vastaan CSKA Sofia otteluita, niin Romaniassa on todennäköisesti ensi kaudella edessä samanlainen tilanne kun U Craiova 1948 on nousemassa pääsarjaan, missä pelaa jo ennestään eurokentiltäkin tuttu Universitatea Craiova. Jos Sofiassa tilanne CSKA:n sotkujen suhteen on suht yksinkertainen, niin Craiovan seuran historia on erittäin sekavaa sotkua. Ehkä tuota kuvaavinta on se, että ultratkaan eivät ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä että kumpaa näistä joukkueista nyt pitäisi kannattaa. Molempien joukkueiden tukena on omat kannattajaryhmänsä, ja näiden välillä on toki erimielisyyksiä mutta mitään väkivaltaan yltyvää vihanpitoa ei juurikaan ole.
Toisessa nousijan paikassa on tällä hetkellä kiinni Rapid Bucharest jonka paluu pääsarjaan tekisi oikein hyvää Romanian pääsarjalle. Pääsarjan puolella Rapidin paikallisvastus Dinamo on edelleen aikamoisissa vaikeuksissa niin kentällä kuin myös sen ulkopuolella. Pääsarjahan on jaettu loppukaudeksi ylempään ja alempaan loppusarjaan, ja Dinamo on tuossa noin kuuden joukkueen tasaisessa sakissa joista kaksi lähtee suoraan divariin ja kaksi joutuvat karsimaan. Ehkä hiukan yllättäen tuosta joukosta löytyy Romanin jalkapallon suurimpien legendojen eli Gheorge Hagin ja Gheorghe Popescu muoviprojekti eli Viitorul Constanta. Mestaruudesta taistelevat taas tutut joukkueet eli FCSB sekä CFR Cluj. Kaksi seuraa joilta niin ikään löytyy toiset versiot alemmilta sarjatasoilta.
Holmgård

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 24.04.2021 klo 23:19:20

Ei varsinaisesti liity topaasin aiheeseen, onhan Ukraina eurooppalainen suurmaa ja sen kansa futishullua, mutta parempaakaan paikka ei forkalla ole;
Kolos Kovalivka on nousemassa europeleihin oikeuttaville sijoille Persha lihassa, vaikka seura tulee 1 500 asukkaan kylästä, sen kenttä oli koiranputkea puskeva raunio vielä hetki sitten ja evakossa pelailtiin nelosdivaria. Paljolti lienee kiittäminen entistä Dnipron avainpelaajaa Ruslan Kostyshinia, joka kyläseuraa on vuodesta 2014 luotsannut.
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 25.04.2021 klo 11:43:31

Sen verran täytyy korjata, että tuo Persha Liha on divari, Premier Liha pääsarja.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #32 : 25.04.2021 klo 19:53:20

Serbiassa taistelu putoamista vastaan kiihtyy entisestään, ja kun 5 kierrosta on kautta jäljellä niin tuossa on 7-8 joukkuetta jotka ratkovat nuo vielä pelissä olevat 2 putoajaa. Edellisellä sivulla mainittujen kolmen seuran lisäksi paraikaa Zvezdalta kakkoseen ottava Indija alkaa olla varmahko putoaja. Heikon vireen ansiosta tuohon putoajien joukkoon, ja tällä hetkellä jopa putoajan paikalle on tippunut Serbian mittapuulla suht iso seura eli eurokentilläkin lähivuosina pelannut Radnicki Nis. Belgradin ja Cacakin välisen moottoritien varrella majaansa pitävä Metalac otti tänään dramaattisen ja elintärkeän yllätysvoiton Vojvodinasta 94 minuutin voittomaalilla ja paranteli asemiaan tuossa putoamistaitelussa merkittävästi. Tässä topicissa jo mainittujen seurojen lisäksi putoamistaistelussa on mukana myös belgradilaisen ostoskeskuksen päälle rakennetulla stadionilla pelaava Vozdovac. Napredak ja Ivan Ostojicin edustama Javor saisivat minun puolestani lähteä divariin, mutta kyllähän tämä ratkaisu venyy ihan vikalla kierrokselle asti.

Pohjois-Makedoniassa Shkendija varmisti tänään odotetun mestaruutensa, ja on ollut aivan omaa luokkaansa koko kauden. Putoamistaistelussa maan isoin seura eli Vardar helpotti hiukan oloaan, ja päätti katastrofaalisen putkensa ottamalla eilen tämän vuoden ensimmäisen voittonsa. Vardarilla on nyt kaksi voittoa viimeisestä 16:sta ottelusta.

Kroatiassa mestaruustaisto alkaa tuttuun tapaan kääntyä sittenkin Dinamon eduksi, vaikka Osijek onkin parhaansa tehnyt. Joukkueet kohtasivat menneellä viikolla, ja vaikka Osijek onnistuikin lopussa nousemaan tasoihin niin kyllä tuo peli olisi voittoa vaatinut. Tänään illalla pelataan Kroatian derby Zagrebissa, ja kun tänään Osijek jäi toisessa isossa ottelussa tasapeliin Rijekaa vastaan niin mestaruus pysyy Zagrebissa jollei loppukaudesta jotain dramaattista sulamista nähdä.

Montenegrossa pääkaupunki Podgorican ainoa nähtävyys Buducnost marssii ylivoimaiseen mestaruuteen ja on jopa Serbian Crvena Zvezdaa ylivoimaisempi omassa sarjassaan. Peräpäässä sympaattisen rantakylän OFK Petrovac yrittää great escapea kun on nyt ottanut kolmesta viimeisestä pelistä 7 pistettä ja erittäin todennäköiseltä näyttänyt putoaminen on vaihtunut tiukkaan taistoon Titogradin kanssa siitä kumpi välttää suoran putoamisen. Titograd ei ainakaan maaleja tekemällä itseään kuiville hinaa, sillä joukkue on 31 ottelussa tehnyt 17 maalia ja viimeisessä kymmenessä ottelussa Titograd on tehnyt yhden maalin. Tällä hetkellä joukkue on kiinni kolmannessa perättäisessä 0-0 tasurissa. Jos seura pääsarjassa säilyy niin jopa noin vartin kestävä Podgorican sightseeing-kierros kuulostaa jännemmältä kuin Titogradin ottelu.
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 25.04.2021 klo 21:29:12

Puolassa muuten Raków Częstochowa varmisti tänään ensimmäisen mitalinsa ja samalla europaikkansa. Mestaruuteenkin on vielä pienet mahdollisuudet, tosin ottelun enemmän pelannut Legia on jo kymmenen pinnaa edellä, kun Rakówilla on jäljellä neljä ottelua. Joka tapauksessa loistokausi viime kaudeksi pääsarjaan nousseelta porukalta, sillä odotettavissa on vielä cupin finaali, jossa se on selkeä ennakkosuosikki divarin Arka Gdyniaa vastaan.
citykarhu

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 25.04.2021 klo 21:30:26

Craiovan osalta taitaa olla vielä se tilanne, että pääsarjassa oleva seura on oikeuden päätöksellä katsottu olevan vuonna 1991 kuopatun historiallisen seuran jatke ja sen historiaan lasketaan ennen vuotta 1991 saavutetut pokaalit. Vuonna 1991 tämän seuran tilalle perustettiin FC U. Craiova, joka taasen meni 2010-luvulla pariin kertaan konkkaan ja divarin FC U katsoo olevan tämän seuran perinteiden jatkaja. Tämä sekoilu on toki aika perusmenoa nyky Romaniassa.

Divarissa Rapidin lisäksi myös perinteisellä Poli Timisoaralla on vielä pienet mahdollisuudet päästä ainakin nousu playoffssiin. Kyseessä on siis kannattajien perustama seura alkuperäisen Timisoaran mentyä konkurssiin 2012. Romanialaiseen tapaan kolmannelta sarjatasolta löytyy myös toinen kaupungin omistama Poli Timisoara.

Steaua Bukarestin nousu toiselle sarjatasolle alkaa olla selvää, joten ikuinen derby saattaa olla edessä Dinamon kanssa jo ensi vuonna. Olettaen, että Dinamo pysyy pystyssä taloudellisesti eikä jakaudu useammaksi seuraksi alasarjoihin..
Steauan kunnostettu ja perinteinen stadion pitäisi olla myös ennakkotietojen mukaan tässä kuussa valmiina (kapasiteetti 31.000), joten olosuhteiden puolesta Steaua olisi valmis palaamaan pääsarjaan.
« Viimeksi muokattu: 25.04.2021 klo 21:32:34 kirjoittanut citykarhu »
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #35 : 30.04.2021 klo 21:29:58

Crvena Zvezda varmisti eilen taas odotetusti ylivoimaisen mestaruutensa, mutta Bosnia ja Hertsegovinassa on käynnissä aika huima mestaruustaistelu. Monivuotinen mestari ja kestomenestyjä FK Sarajevo joutuu toden teolla tekemään kaikkensa uusiakseen mestaruutensa. Mostarissa käynnistyi hetki sitten kärkikamppailu Velezin ja Borac Banja Lukan välillä. Yleisöä ei peleihin edelleenkään päästetä, mutta Velezin kannattajat ostivat 10 000 pääsylippua otteluun tukeakseen seuraansa. Velez ei ole koskaan juhlinut mestaruutta ennen eikä jälkeen itsenäisyyden, ja vastikään meni muutama vuosi divarissa joten Velezin tämän kauden menestys on tullut hiukan puskista vaikka kyseessä aika iso ja merkittävä seura onkin. Republika Srpskan suurin ylpeys eli Borac johtaa tällä hetkellä sarjaa tasapisteissä Sarajevon kanssa, ja Velez on kahden pisteen päässä. Kaiken lisäksi Mostarin kroatialaisten joukkue Zrinjski on vain 4 pisteen päässä kärkikaksikosta. Boracilta edellinen ja tähän asti ainoa mestaruus löytyy 10 vuoden takaa. Jos tämä viikonloppu alkaa Bosnia&Hertsegovinassa massiivisella kärkikamppailulla, niin sama rytinä jatkuu huomenna kun 17:55 pelataan Sarajevon paikallismatsi jossa Zeljo varmasti haluaa vaikeuttaa Sarajevon tehtävää mestaruustaistelussa. Kaiken kukkuraksi lauantai-iltana pelataan vielä Hertsegovinan derby missä Zrinjski matkaa naapurikaupunkiin kohtaamaan niin ikään kroatialaisten joukkueen eli Siroki Brijegin. Voittamalla tuon ottelun Siroki on vielä mukana taistelemassa europaikoista, mutta jos tappio tulee niin europelitkin jää tänä vuonna pelaamatta. Kolme huippukamppailua joissa tunnelma olisi taatusti huikea, jos vain yleisö olisi paikalla. Tunnetta varmasti silti kentillä piisaa.
« Viimeksi muokattu: 30.04.2021 klo 21:33:15 kirjoittanut Thouni »
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 01.05.2021 klo 22:34:29

Jotenkin särähti tämä Sveitsin niputtaminen "pienemmäksi" sarjaksi jonkun Pohjois-Makedonian kanssa. Maalla on kuitenkin aika ajoin ollut 1+1 paikkaa Mestareiden liigaan.

Oli miten oli, niin päivitetään sen verran, että Young Boysillä on ihan hyvä mahdollisuus tehdä Euroopan ennätys ylivoimaisimmassa mestaruudessa, kun se (kai?) on PSG:n 31 pistettä jokunen kausi sitten. Nyt eroa Baseliin ja Servetteen 28 pinnaa ja viisi kierrosta jäljellä.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #37 : 01.05.2021 klo 23:49:34

Velez oli eilen pitkään kiinni isossa voitossa, mutta Borac Banja Luka tasoitti pelin minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua rankkarista. Sarajevon derbyssä FK Sarajevo oli tänään suvereeni rautatien joukkuetta vastaan. Zeljon ainoaksi lohduksi viikonlopusta jäi moraalinen voitto kaduilla ja Sarajevon kannattajilta pöllitty bandis. Voitto oli tottakai iso FK Sarajevolle, mutta kun katsoo kärkikastin joukkueiden kauden loppuohjelmaa niin tätä voisi jopa pitää mestaruuden ratkaisseena kierroksena. Sarajevo kohtaa lopuilla kierroksilla molemmat Tuzlan joukkueet joilla kummallakaan ei ole juuri panosta, ja häntäpään Mladostin sekä Radnik Bijeljinan.

Kosovossa on jopa Bosnia&Hertsegovinaa tiukempi mestaruustaisto. Viime vuonna mestaruutta juhlinut Gjilanin toinen joukkue eli Drita ratkoo mestaruuden FC Prishtinan sekä viehättävän Prizrenin kaupungin lähettyviltä tulevan FC Ballkanin kanssa. Mestaruus on tottakai aina mestaruus mutta Uefan uuden Confrence Leaguen ansiosta pienemmillä mailla on mahdollisuus saada lisää eurokierroksia ja täten lisää rahaa, ja jos Euroopassa jonkun maan pääsarja todellakin kaipaa jokaista mahdollista lisäeuroa niin se on Kosovon pääsarja. Jos ja kun Pristina sekä Ballkani hoitavat huomenna omat ottelunsa, niin 4 kierrosta ennen loppua jokaisen joukkueen välillä on 1 piste järjestyksessä Ballkani, Prishtina, Drita.
« Viimeksi muokattu: 01.05.2021 klo 23:53:40 kirjoittanut Thouni »
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 02.05.2021 klo 21:21:42

Puolassa muuten Raków Częstochowa varmisti tänään ensimmäisen mitalinsa ja samalla europaikkansa. Mestaruuteenkin on vielä pienet mahdollisuudet, tosin ottelun enemmän pelannut Legia on jo kymmenen pinnaa edellä, kun Rakówilla on jäljellä neljä ottelua. Joka tapauksessa loistokausi viime kaudeksi pääsarjaan nousseelta porukalta, sillä odotettavissa on vielä cupin finaali, jossa se on selkeä ennakkosuosikki divarin Arka Gdyniaa vastaan.

Raków nappasi myös cupin voiton, vaikka Arka hyvän vastuksen antoikin ja johti aina viimeiselle kympille asti.

Taisin jinxata Young Boysin EE-yrityksen, sillä se koki kauden toisen tappionsa ja senkin Servettelle. Eroa enää 25 pinnaa.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #39 : 09.05.2021 klo 19:08:45

Ja näin sieltä varmistui Vardarin putoaminen divariin yksi kierros ennen kauden päätöstä. Näin ainakin pelillisesti. Saa nähdä onnistuvatko "pelaamaan" itselleen pääsarjapaikan kabineteissa. Tilalle olisi tulossa mm FK Skopje joka viimeksi pelasi pääsarjaa 10 vuotta sitten. Olisihan tuo aikamoista jos pääsarjassa pelaisi 4 joukkuetta Skopjesta mutta Vardar vääntäisi divaria tyhjällä mammuttistadionillaan. Struga on puolestaan menossa muutaman vuoden vanhan seurahistoriansa ensimmäisiin europeleihin. Siitä oikein mukava vieraskohde kesällä jollekkin onnekkaalle.
« Viimeksi muokattu: 09.05.2021 klo 19:56:00 kirjoittanut Thouni »
citykarhu

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 14.05.2021 klo 20:54:04

Albaniassa Tiranan "kolmosjengi" Dinamo varmisti nousun pääsarjaan 9 vuoden jälkeen. Dinamo oli vielä 2000-luvun ensipuoliskolla tuttu joukkue eurocupeissa pelaten FC Lahtea vastaan 2009.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #41 : 15.05.2021 klo 13:27:31

Dinamolla ei yhtä isoa kannattajakuntaa ole kuin Tiranalla ja Partizanilla, mutta on oikein tervetullut lisä pääsarjaan. Viimeisimmässä derbyssähän Partizani jäi tasapeliin FK:n kanssa ja ylihuomenna Teutalla on käytännössä mahdollisuus jo varmistaa mestaruus, jos se pystyy voittamaan Partizanin kotikentällään. Jos taas Partizani ottaa vierasvoiton, niin sitte on täysin mahdollista että mestaruus ratkotaan maalierolla joka on tällä hetkellä Partizanilla hiukan Teutaa parempi. 3 kierrosta on siis kautta jäljellä, ja molemmilla on päätöskierroksella helpohkot ottelut mutta tuon keskinäisen kamppailun jälkeen molemmat pelaavat vielä toiseksi viimeisellä kierroksella vaikeat ottelut kolmannesta europaikasta taistelevia Lacia ja Vllazniaa vastaan joten todella kutkuttavaksi menee jos Partizani keskinäisen pelin vie.

Serbiassa alkaa tunnin päästä kauden toiseksi viimeinen kierros, ja putoamisen suhteen kaikki on vielä avoinna. Radin, Radnicki Nisin, Cukarickin, Mladostin ja Novi Pazarin voitot tilattu. Kroatiassa taas Istralla on illalla edessä pakkovoitto, tai sitten joukkue ei ole pelkästään Pulassa vaan todella kusessa.
Edit: Rad hoitaa homman tyylillä ja alkaa olla turvassa Ylos Radilla on tosin päätöskierroksella suht vaikea peli pohjoisessa, kun taas Radnicki ja Novi Pazar pääsevät pelaamaan kotonaan. Se on selvää että Vozdovakin ostarin katolla tullaan ratkaisemaan yksi putoaja.
« Viimeksi muokattu: 15.05.2021 klo 17:56:38 kirjoittanut Thouni »
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja alustava tieto


Vastaus #42 : 16.05.2021 klo 20:25:21

Bosniassa Borat Banjo Luka siirtyi väkevästi kuskin paikalle ja kohti mestaruutta, Sarajevo on (melkein) lyöty! Armeniassa ja Azerbaizanissa myös mestaruuskamppailu käy kuumana. Viimeksimainitussa Neftci v. Qarabag viimeisellä kiekalla ja vain voitto kelpaa Neftcille. Luxemburgoksessa myös tasaista Dude Lange nousussa vai viekö Hesperantze pytyn, Fola piiputtaa väkevästi ja on jo lähes ulkona korjaus: Folalla yksi matsi handussa, joten voi se vielä seistäkin vaikka hirveältä näyttää ...
« Viimeksi muokattu: 16.05.2021 klo 20:30:17 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
ensijokolmas

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 17.05.2021 klo 19:54:30

Jos taas Partizani ottaa vierasvoiton, niin sitte on täysin mahdollista että mestaruus ratkotaan maalierolla joka on tällä hetkellä Partizanilla hiukan Teutaa parempi. 3 kierrosta on siis kautta jäljellä, ja molemmilla on päätöskierroksella helpohkot ottelut mutta tuon keskinäisen kamppailun jälkeen molemmat pelaavat vielä toiseksi viimeisellä kierroksella vaikeat ottelut kolmannesta europaikasta taistelevia Lacia ja Vllazniaa vastaan joten todella kutkuttavaksi menee jos Partizani keskinäisen pelin vie.

Niinhän se kävi, että Partizani otti tuon vierasvoiton lukemin 0-1.

Tim Väyrynen tuli lopussa kentälle, mutta ei onnistunut tasoittamaan Lacia vastaan ja kun Vllaznia voitti myös oman ottelunsa, niin tilanne on itseasiassa se, että tuo taistelu kolmossijasta vaihtuukin ihan täyspainoiseksi mestaruustaistoksi tilanteen ollessa kaksi kierrosta ennen loppua seuraava:

Partizani 62p
Teuta 62p
Laci 60p
Vllaznia 60p

Perjantaina klo 18 pelataan siis:
Laci-Teuta
Partizani - Vllaznia

e: Lisäys vielä, että koska Skënderbeu on bännitty Euroopasta ja Vllaznia on cup-finaalin toinen joukkue, niin itse asiassa neljänneltäkin sijalta pääsee UEL/Conference League -karsintoihin.
« Viimeksi muokattu: 17.05.2021 klo 20:04:04 kirjoittanut ensijokolmas »
Kosmoksen Härkä

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ennakollinen näkemys ja alustava tieto


Vastaus #44 : 19.05.2021 klo 19:50:36

Mestaruus ratkeaa Azerbaizanissa - Neftci tarvitsee voiton (muuten sininen Qarabag vie sen): https://www.youtube.com/watch?v=-OIq68sWtuI

e. Keisuke Honda näköjään pelaa Neftcissä.
ee. FT 1-0 - N. mestari. Kun tekee lopussa maalin, niin vastustaja ei ehdi enää tehdä - hyvä strategia. Taidettiin siinä lopussa kyllä viedä Q:lta pilkku.
« Viimeksi muokattu: 19.05.2021 klo 21:37:54 kirjoittanut Kosmoksen Härkä »
Latvis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: MP


Vastaus #45 : 19.05.2021 klo 19:54:38

Kappas, kv-puolelta löytyi joku kiinnostavakin topic. Seurataan Ylos
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #46 : 19.05.2021 klo 22:44:36

Serbiassa saatiin tänään ylimmät sarjatasot päätökseen ja Super Ligan putoamiskamppailun huipennus oli juuri niin dramaattinen kuin olikin lupa odottaa. Radnicki Nis hoiti ensin itsensä turvaan ilman minkäänlaisia ongelmia. Jo aikoja sitten sarjajumboksi jymähtänyt nimensä veroinen Backa Palanka jäi Radnickin jalkoihin 5-1. Myös Novi Pazar pysyi pääsarjassa kun Napredak kaatui 2-1. Paljon tunteita herättävä Nozi Pazar pääsee siis ensi kaudellakin kohtaamaan mm. Belgradin suuret ja kuuntelemaan Jebi jebi jebi Balije-lauluja. Vozdovac puolestaan pelasi kotonaan 0-0 Javorin kanssa mikä tarkoitti sitä että Ivan Ostojicin Javor lähti alas. Tuolla tuloksella Vozdovac säästyisi jos Rad ei voittaisi omaa otteluaan. Rad matkusti siis pohjoiseen Spartak Subotican vieraaksi. Peli oli pitkään 1-1 ja vaihtopenkillä taatusti laskettiin maalieroja ja tutkittiin sarjan sääntöjä. Moiset laskelmat olisi saanut heittää romukoppaan jos Rad pelin voittaisi ja 10 minuuttia ennen loppua Rad saikin rankkarin. Kokenut ja pitkin maailmaa kiertänyt Andrija Kaludjerovic kuitenkin tuhri tuon rankkarin jolla sarjapaikka olisi säästynyt. Mieheltä löytyy kokemusta esimerkiksi Kiinasta, Kyprokselta, Espanjasta, Intiasta, Australiasta ja Thaimaasta mutta tässä tilanteessa ei pää kestänyt, ja Rad Beograd putoaa ensi kaudeksi Prva Ligaan. Belgradissa pääsee siis ensi kaudellakin päivällä shoppailemaan Vozdovakin moderniin ostoskeskukseen ja shoppailujen päätteeksi ostarin katolle seuraamaan pääsarjafutista. Vozdovakilla ja Radilla oli lopulta pisteitä saman verran, keskinäisissä otteluissa molemmat voittivat yhden pelin mutta maaliero oli Vozdovakilla kolmen maalin verran parempi.

Pääsarjan uudistamisen myötä myös Prva Ligasta putosi iso nippu joukkueita, ja alempiin alueellisiin sarjoihin putosi myös monia pääsarjasta viime vuosilta tuttuja joukkueita kuten Jagodina, Borac Cacak ja Dinamo Vranje. Hyvin kannustusta keräävä Zemun lähti niin ikään Srpska Ligaan. Pienenä lohdutuksena sentään Zemunin kannattajille on tulevat derbyt OFK Beogradia vastaan, joissa on menneinä vuosina pieniä välikohtauksia katsomoissa nähty. Ja olihan toinen ylöspäin Super Ligaan nousseista joukkueista Radnicki Kragujevac jonka kannattajiin Zemunin faneilla on erittäin lämpimät ja läheiset välit. Toinen pääsarjaan noussut joukkue on Belgradin lähiöistä ponnistava FK Kolubara. Jos Kragujevac on ihan tervetullut lisä pääsarjaan, niin Kolubaralla ei pahemmin mitään annettavaa sarjaan ole kentällä eikä katsomossa.
« Viimeksi muokattu: 19.05.2021 klo 23:58:18 kirjoittanut Thouni »
nptuomin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, ManU, Argentiina, PeU-Basket, PuMu


Vastaus #47 : 20.05.2021 klo 20:59:35

Armeniassa on aika kimurantti loppuhuipennus, kun käytännössä neljällä ja teoriassa viidellä seuralla on mahdollisuus voittaa mestaruus, kun sarjaa on jäljellä 1-3 ottelua:

FC Noah 23o/41p
Ararat Armenia 22/38
Ararat 21/37
Alashkert FC 21/37
Urartu FC 22/35

Alashkert kohtaa vielä Ararat Armenian kahdesti ja toisen Araratin kerran. Viimeinen kierros pelataan 28.5.

Ararat voitti cupin ja heillä on siis jo europaikka taskussa.

Sen sijaan sarjan entinen dominoija ja useammallekin suomalaisseuralle tuttu Pyunik Jerevan on sarjassa vasta seitsemäntenä.
citykarhu

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 20.05.2021 klo 22:44:31

Latviassa ihan mielenkiintoinen sarjanaloitus. Sarja aloitettiin alun perin 10 joukkueen sijaan 8 joukkueella, kun Jelgavan lisenssi evättiin ja Lokomotiv Daugavpilssin sarjapaikan ostanut Noah Jurmala näytti olevan myös ulkona sarjasta. Kun sarjaa oli pelattu jo 5 kierrosta niin Noah Jurmalakin ilmestyi yhtäkkiä sarjaan. Tällä hetkellä Noah on siis pelannut 4-5 ottelua vähemmän kuin kaikki muut joukkueet.

Jurmalan muoviviritelmällä on ilmeisesti Armenian kaimaansa suhteita (sama omistaja?). Ainakin muutama pelaaja on Noah Yerevanista Jurmalaan saapunut.
Eremenkojen Spartaks Jurmalalla ei mene yhtään sen paremmin, vaan ovat ajautumassa putoamistaisteluun perinteisesti kärkipäässä olleen Ventspilssin kanssa.
« Viimeksi muokattu: 20.05.2021 klo 22:46:46 kirjoittanut citykarhu »
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 20.05.2021 klo 22:56:18

Eremenkojen Spartaks Jurmalalla ei mene yhtään sen paremmin, vaan ovat ajautumassa putoamistaisteluun perinteisesti kärkipäässä olleen Ventspilssin kanssa.

Ei kai siellä ole enää kuin Losa.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 10
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa