FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
15.12.2018 klo 07:05:40 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Vuoden Foorumisti 2018, Joulupata 2018, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: TopSpot - täällä seurataan Herkun agenttitoimiston värikkäitä vaiheita  (Luettu 14332 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Herkku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, JS Hercules


Vastaus #25 : 04.04.2011 klo 22:51:17

Jalkapallon pelaajavälitys herättää suuria tunteita, mutta eroaako se loppujen lopuksi suuresti minkään muun alan työnvälityksestä? Työnvälittäjistä osa on kepulifirmoja, jotka riistää asiakkaitaan lupaamalla suuria rahoja ja hyviä työnäkymiä. Samalla tavalla joskus osa työntekijöistä huijaa työnvälittäjää väärennetyillä CV:illä tai huonolla asenteella. Joskus taas asioissa ei ole mitään hämärää, mutta silti kaikki ei mene niin kuin elokuvissa. Jälkimmäiset tapaukset ovat omiaan levittämään paljon ilkeitä huhuja. Suurin osa kuitenkin on tyytyväisiä saamaansa palveluun ja työstä saatuun korvaukseen.

Urheilussa nämä asiat henkilöityvät. Siihen kun lisätään vielä huomionhakuinen julkisuus & media, suuret egot ja pelaajien kohdalla todellisia taitoja suuremmat luulot pelikyvyistä, niin ei ole ihme, että tällä alalla toimivat ihmiset ovat leimattu lähtökohtaisesti huijareiksi, riistäjiksi tai muuten vain mulkuiksi. Eikös tässä ylempänäkin jo annettu ymmärtää, että Herkku = Sopupelejä järjestävä ihmiskauppias.

Tällä palstalla viitattiin paheksuvasti Ac Kajaanin pelaajapolitiikkaan. Jokainen saa olla siitä ihan mitä mieltä tahansa. Jos jotakin kiinnostaa minun mielipiteeni, niin tietämättä Ac Kajaanin junioritoiminnan tilasta ja sen kehittämisestä yhtään mitään, toivon että sinnekin riittää ropoja tarpeeksi. Ja ehkä myös sitä, että mikäli ulkomaanvahvistuksia otetaan, niin hankitaan sitten sellaisia, joilla on tulevaisuutta korkeimmilla tasoilla, Suomen ulkopuolella. Tällöin myös seura voi tienata sijoituksestaan ja investoida ne rahat joko uusiin pelaajiin tai parempiin saunailtoihin.

Pari meidän välittämää pelaajaa siellä on pelannut ja he ainakin ovat palkkansa saaneet. Alasarjoja myöten seurat järjestävät ulkomaan vahvistuksilleen ilmaisen asunnon ja jotkut myös ruuan. Varusteet tulevat seuran puolesta. Tässä valossa 800€/kk käteen ei ole mielestäni ensimmäiseksi ammattilaissopimukseksi mitään riistoa.

Ja liiketoiminnan näkövinkkelistä, kuten jo joku ounastelikin, ei Suomi ole välittäjälleen mikään business. Se on enemmänkin astinlauta maailman turuille - välivaihe, josta haetaan vauhtia seuraavalle tasolle. Me emme ota komissiota pelaajilta ja seuratkin yleensä korvaavat vain kulut, mitä pelaajan tuomisesta tänne koituu. Näin siis, kun on kyse pelaajasta, joka on vielä Euroopassa kirjoittamaton kortti. Mikäli junailemme lainasiirron, kokeneemman vahvistuksen tai toisen agentin pelaajan, niin silloin olemme käsi ojossa.

Toisen agentin pelaajista puheen ollen; Kwon on korealaisen Isaac -nimisen agentin asiakas, jonka kanssa Marko Saranlinna on tehnyt yhteistyötä aikaisemminkin pelaajavälityksessä. Meillä ei ole mitään syytä epäillä, että Herra Isaac olisi jotenkin sotkeutunut sopupelisoppaan, joten mikäli Kwon on johonkin kätensä liannut, niin se on tapahtunut varmaankin ihan omasta vapaasta tahdosta. Eli mikäli korealaisella agentilla on hyvä pelaaja tarjolla ja meillä löytyy sopiva seura, niin uskallamme kyllä yhdistää nämä kaksi tahoa. Ihan turhaa lähteä maalailemaan piruja seinille. Eivätköhän ne ole tämän keissin osalta jo vankilassa.

On minulla paljon kauaskantoisempiakin suunnitelmia TopSpotin suhteen kuin perinteinen, konservatiivinen futisagenttuuri. "Pitkätakkiset miehet kentän laidalla lehtiö käsissään" ei ole se visio, joka minulla oli mielessä, kun firmaa lähdin perustamaan. Ja mielestäni olemme matkalla oikeaan suuntaa. Mutta mikä se suunta tarkalleen on, selviää seuraavassa jaksossa!
tetapi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio, AC Oulu ja FC Schalke 04


Vastaus #26 : 14.09.2011 klo 20:51:18

Periaatteessa reissutkin kiinnostaa, mutta kysymykset sopinevat paremmin tähän ketjuun. Kuinka monta pelaajaa listoilta löytyy tällä hetkellä? Onko "perinteisen" toiminnan lisäksi muuta toimintaa (esim. kehittymässä)?  Kuinka paljon teette yhteistyötä muiden agentuurien kanssa?
« Viimeksi muokattu: 14.09.2011 klo 21:18:14 kirjoittanut tetapi »
Herkku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, JS Hercules


Vastaus #27 : 15.09.2011 klo 09:58:36

Meillä on aika paljon nuoria afrikkalaisia pelaajia huolehdittavana johtuen meidän omasta toiminnasta Nigeriassa. Suomalaisia pelaajia on viime aikoina otettu muutama mukaan. Lähinnä sellaisia, joilla ei mene pupu pöksyyn, vaikka seura löytyisikin perinteisen kansainvälistymisreitin ulkopuolelta. Sitten löytyy aika monta sellaista pelaajaa, jotka tulevat jonkun muun agentin välityksellä Suomeen ja me huolehdimme sitten heille seuran täältä. Sivuilta löytyy tuo tarkempi lista. Se tulee täydentymään muutamilla pelaajilla lähiaikoina. Pelaajaesittelyt tulevat muutenkin vähän täydentymään. Venäjänkieliset sivutkin tulossa.

Tärkein yksittäinen konsepti, ehkä Nigerian akatemian lisäksi, meillä on tuo Turkissa tammi-helmikuussa tapahtuva training camp, johon viemme omien pelaajien lisäksi muiden agenttien pelaajia sekä pelaajia seuroista, jotka haluavat lainata heitä itäiseen Eurooppaan.

Olemme myös luomassa aitoon seurayhteistyöhön perustuvaa verkostoa Pohjois-Kalotin alueelle, mutta se lähtee käyntiin vasta ensi vuoden puolella. Teen työtä sen eteen suurella innolla ja mielenkiinnolla.

Yhteistyötä muiden kanssa teemme niin paljon kuin mahdollista. Yksikään yhteydenotto ei jää minulta vastaamatta. Perinteisesti alalla ollaan aika lyhytnäköisiä omaan napaan tuijottelijoita, mutta nykyään löytyy jo vähän avoimemmalla mielellä liikenteessä olevia ihmisiä, joiden toimintaa ohjaa pitkäjänteisyys ja kyky kaikkia tahoja hyödyttävään yhteistyöhön.

Muutamia ulkomaisia seuroja ollaan tuomassa Suomen kierrokselle lokakuussa ja katsotaan innostuvatko he yhdestäkään pelaajasta.
tetapi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: S.S Lazio, AC Oulu ja FC Schalke 04


Vastaus #28 : 05.01.2012 klo 21:07:02

Tuosta toisaallakin sivutusta leiristä tuli mieleen muutama juttu lisää. Turkissahan on hyytävä määrä porukoita leireilemässä, mutta kontakteissa mietyttyvät hieman. Pohjoismaissa lienee kohtuulliset kontaktit, mutta kuinka laajat esim keski-euroopassa?? Risserhän on tietynlainen esimerkki muistakin suunnista. Onko muualta tulevissa pelaajissa muita mielenkiintoisia Turcioksen lisäksi?

Millaisia mahdollisuuksia leirillä näet suomailaisten joukkueiden kantilta (ts. pelaajia)? Tutuista pelaajista Jibrin taitaa olla ennakkoon helpoin tapaus siirtojen kannalta, vaikka muutkin vähintäänkin ok tasoa. Mielenkiintoisiahan nämä matkat ja vaiheet on joten lisäähän näitä juttuja janoaa.
Herkku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, JS Hercules


Vastaus #29 : 11.01.2012 klo 11:56:06

Ajattelin, että kommentoin mieluummin tuolla omassa blogi-topikissani näitä juttuja: http://futisforum2.org/index.php?topic=113513.new#new

Eli vastaan sulle siellä! :)
ilpo

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 13.01.2012 klo 14:50:14

Onhan tämä yksi foourmin parhaista ja mielenkiintoisimmista topiceista ehdottomasti. Täällä on kuitenkin oikeata juttua eikä pelkästään foorumistien mutuiluja. Jatkoa vain ehdottomasti lisää!

EDIT: Meni väärään topicciin, siirsin toiseen.
Syöttöharhojen maailma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kovat kansainväliset pelit


Vastaus #31 : 04.03.2012 klo 15:34:57

Miksi TopSpot ei ole lisännyt Suomen johtavaa jalkapalloblogistia Andrew 'Dick' Smalleytä pelaajalistoilleen? Moniulotteinen signeeraus mahdollistaisi esimerkiksi kirjoitusyhteistyön pelaajahommien lisäksi.
Syöttöharhojen maailma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kovat kansainväliset pelit


Vastaus #32 : 07.11.2012 klo 19:49:12

Lindbergin blogiin ei sitten saatu jatkoa? Olisihan se kiva kuulla edes jonkun suulla vähän yksityiskohtaisemmin tästäkin saagasta vaikka syynä eroon olisikin pelkkä sopeutumattomuus ulkomaalaistähden saappaisiin Uzbekistanin liigassa.
Herkku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huuhkajat, JS Hercules


Vastaus #33 : 07.11.2012 klo 20:45:58

Lindbergin blogiin ei sitten saatu jatkoa? Olisihan se kiva kuulla edes jonkun suulla vähän yksityiskohtaisemmin tästäkin saagasta vaikka syynä eroon olisikin pelkkä sopeutumattomuus ulkomaalaistähden saappaisiin Uzbekistanin liigassa.

Olen kyllä pyytänyt Tonia kirjoittamaan bloginsa loppuu. Pitää muistuttaa vielä kertaalleen.
BrDead

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: John Rambo, koera


Vastaus #34 : 17.11.2012 klo 22:28:31

http://yle.fi/urheilu/afrikkalaispelaajien_virta_eurooppaan_tuo_mukanaan_ikavia_lieveilmioita/6380655 Ylös!
Riukulehto

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: OTC-sijoitus Oy


Vastaus #35 : 18.01.2015 klo 18:44:13

Lainaus
Video: Kylmä Pohjola on afrikkalaispelaajalle shokki - "Valoa kolme tuntia ja räntää"
Pelaaja-agentti Marko Saranlinna työskentelee oululaisessa yrityksessä nimeltään TopSpot. Yritys tarkkailee nuoria afrikkalaispelaajia ja tarjoaa heille näytönpaikkoja Suomessa.

http://yle.fi/urheilu/video_kylma_pohjola_on_afrikkalaispelaajalle_shokki_-_valoa_kolme_tuntia_ja_rantaa/7744184
hhudberg
Vastaus #36 : 05.11.2015 klo 18:46:10


Vanha nosto kyllä mutta:

Uutinen
Afrikkalaisten jalkapalloilijoiden virta Eurooppaan on tuonut mukanaan myös lieveilmiöitä. Suomessakin on nähty viitteitä jopa ihmiskaupasta ja laittomasta maahanmuutosta, kertoo Urheiluruudun raportti Nigeriasta.


TopSpotin uusittu nettisivusto ei ainakaan vähennä mielikuvaa nätisti sanottuna "lieveilmiöistä".

http://www.topspot.fi/

Eli onko kuvio nyt niin, että TopSpot alkaa pyörittämään Afrikassa omaa tosi-tv-sarjaansa pelaajien värväämiseksi ulkomaille:

http://yle.fi/urheilu/suomessa_tehdaan_tosi-tvta_afrikkalaisjalkapalloilijoiden_unelmista/7689626

Ja firman sivusto on pistetty uusiksi oikein kunnon namusetätyyliin. Tule tänne, pieni köyhä poika, tule tänne ja potkaise valkoisen sedän mieliksi vähän palloa.

"Watch me on TV and online as I travel from my home village to the biggest stadiums in the world. Follow my journey from zero to hero, " sanoo värikkäällä karkkisivustolla iloinen pieni afrikkalaispoika.

"In TopSpot's TV-format over 2000 undiscovered football talents compete to win a place on a bus that takes them on an adventure and carries them closer to their dreams - A professional career in Europe."

Toki, kehitystä tapahtunut sitten 1500-luvun. Enään ei lahdata sentään rahtiruuman alakannelle, vaan pääsevät sentään bussin kyytiin.

Kikkara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sarjapaikka


Vastaus #37 : 05.11.2015 klo 18:55:34

Onnetonta.
« Viimeksi muokattu: 19.01.2016 klo 15:22:27 kirjoittanut Kikkara »
Weikkonen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS, Liverpool FC, 49ers, Devils


Vastaus #38 : 19.01.2016 klo 15:16:56

Lienee tarvetta nostaa tämä aihe taas ylös Obilor-sekoilun ansiosta. Kuten Kikkara jo osuvasti Obilorin topicissa:

Kilpailevat laittaa Kaukuaa Partizaniin ja Baahia Espanjaan. Onneton lafka teillä.
1950

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Göksel Belet


Vastaus #39 : 19.01.2016 klo 15:20:32

Huikea pulju tämä.
Gogoua -> Partizan
Baah -> FC Barcelona B
Obilor -> FC Inter Turku

En tiedä, sitten kertooko jostain tämä.
Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #40 : 19.01.2016 klo 15:29:50

Herkku ja surunlinna hoitaa businekset niin, että nyt tehdään RAHAA JA TILIÄ. 8)

Doers do ja pelaajalle hilut? :(
Ikifani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RoPS


Vastaus #41 : 19.01.2016 klo 17:54:11

Vanha nosto kyllä mutta:

Uutinen
Afrikkalaisten jalkapalloilijoiden virta Eurooppaan on tuonut mukanaan myös lieveilmiöitä. Suomessakin on nähty viitteitä jopa ihmiskaupasta ja laittomasta maahanmuutosta, kertoo Urheiluruudun raportti Nigeriasta.


TopSpotin uusittu nettisivusto ei ainakaan vähennä mielikuvaa nätisti sanottuna "lieveilmiöistä".

http://www.topspot.fi/

Eli onko kuvio nyt niin, että TopSpot alkaa pyörittämään Afrikassa omaa tosi-tv-sarjaansa pelaajien värväämiseksi ulkomaille:

http://yle.fi/urheilu/suomessa_tehdaan_tosi-tvta_afrikkalaisjalkapalloilijoiden_unelmista/7689626

Ja firman sivusto on pistetty uusiksi oikein kunnon namusetätyyliin. Tule tänne, pieni köyhä poika, tule tänne ja potkaise valkoisen sedän mieliksi vähän palloa.

"Watch me on TV and online as I travel from my home village to the biggest stadiums in the world. Follow my journey from zero to hero, " sanoo värikkäällä karkkisivustolla iloinen pieni afrikkalaispoika.

"In TopSpot's TV-format over 2000 undiscovered football talents compete to win a place on a bus that takes them on an adventure and carries them closer to their dreams - A professional career in Europe."

No niin Herkku, nyt on sitten näytöt annettu Obilorin suhteen ja maine suurena pelaaja-agenttina Nigeriassa varmasti kasvanut. Toivottavasti tässä farssissa rikastui joku, Suomessahan ei työllä (jalkapalloa pelaamalla) rikastu mutta kauppamiehet pärjää aina.
Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 20.01.2016 klo 09:27:03

Voisko Herkku myös valaista Goal Management Groupin roolia tässä kaikessa, kun se meillä tuossa tupakkipaikalla alkoi kiinnostamaan?
Nyrre

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Versacen mehujää


Vastaus #43 : 20.01.2016 klo 23:02:59

Aivan onneton pulju.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #44 : 21.01.2016 klo 16:40:22


TopSpotin uusittu nettisivusto ei ainakaan vähennä mielikuvaa nätisti sanottuna "lieveilmiöistä".

http://www.topspot.fi/

Eli onko kuvio nyt niin, että TopSpot alkaa pyörittämään Afrikassa omaa tosi-tv-sarjaansa pelaajien värväämiseksi ulkomaille:

Onko TopSpot tosiaankin siirtynyt agenttitoiminnasta reality-tv-tuottajaksi? Ja koska Friday on yksi kahdesta pelaajasta, jota sarjassa seurataan, niin tarvittiinko käsikirjoitukseen vähän draamaa sillä, että toivottu ulkomaansiirto kariutuu dramaattisesti ja kaveri joutuu palaamaan takaisin Suomeen?

Sellainen vaikutelma on muutenkin tullut, että TopSpot on hyvä spottaamaan talenttia Afrikasta ja tuomaan sen "entry-level" duuniin Eurooppaan (=Suomeen), mutta olisikohan syytä partneroitua sen jälkeen enemmän niiden agenttien kanssa, joiden ydinosaamista on markkinoida näitä läpilyöntinsä jo tehneitä pelaajia isompiin sarjoihin? Erikoistuminen on päivän sana. Ei kannata yrittää hanskata kaikkea itse, vaan keskittyä siihen missä on todella hyvä.
Moby Dick

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: milf & cookies


Vastaus #45 : 22.01.2016 klo 12:51:06

Erikoistuminen on päivän sana. Ei kannata yrittää hanskata kaikkea itse, vaan keskittyä siihen missä on todella hyvä.

laadukkaisiin kebab-annoksiin siis :)
Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #46 : 22.01.2016 klo 17:29:37

laadukkaisiin kebab-annoksiin siis :)


Rahan latomisesta liivien rintataskuun. Ylos
Obsy

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 22.01.2016 klo 18:17:12

Saranlinnan preesenssiä on mahdollisuus seurata Oulun Työväen Näyttämöllä seuraavat kolme kuukautta:

http://www.otn.fi/ohjelmisto/flirttikurssi-55/
Metelihanska

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 26.01.2016 klo 20:46:57

Voisiko joku lyhyesti selittää miksi tämä firma aiheuttaa tuollaiset reaktiot.

-tapahtuuko tahallista huijausta?
-tahatonta huijausta?
-puuhastelua?
-jotain muuta?
Obsy

Poissa Poissa


Vastaus #49 : 13.03.2018 klo 00:01:02

Nostellaanhan, kun Saranlinna on nyt näkyvästi mukana Herkun toiminnassa. Topspot on osin jäädytetty, kun netistä ei löydy enää muuta, kuin tämä sinänsä mielenkiintoinen lause: 

We have taken storytelling as a key element in attracting and holding on to the talent and in marketing the players

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines