FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
11.01.2025 klo 07:55:18 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 54 [55] 56 ... 68
 
Kirjoittaja Aihe: Roope Riski - Vahvistaisi Derbya  (Luettu 328110 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Herstein

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Heitto


Vastaus #1350 : 02.08.2011 klo 14:10:44

Cerclessä on ykkösjoukkueessa Wikipedian perusteella kirjoilla kuusi hyökkäyspään pelaajaa. 20-vuotias portugalin U-21 pelaaja Amido Baldé ei ole tainnut miesten pelissä vielä kertaakaan maalata, tuli Sportingista hakemaan peliaikaa vuoden lainasopparilla. Oleg Iachtchouki on tekijämies, joka on paukutellut ihan kivoja maalimääriä Belgian liigassa monen kauden aikana. Wang Yang on kiinalainen nallipyssy, joka viime kauden 20 pelissään ei tehnyt maalin maalia. Dominic Foley on vanha Irlannin maajoukkuemies, joka on paukutellut kahden kauden aikana 16 maalia Cerclelle. Ihan pelimies, muttei mahdoton syrjäytettävä. Arne Naudts on seuran oman junnuakatemian kasvatti, joka teki viime kaudella 16-vuotiaana liigadepyyttinsä. Honour Gombami on Zimbabwen maajoukkueratsu, joka enemmänkin on pelaillut laidalla, joten ei suoranaisesti kilpaile Roopen kanssa peliajasta.

Eli mahdollisuudet peliaikaan tuolla olisivat ihan realistiset. Lisäksi joukkueen kärjistä ne suurimmat tekijät, eli Iachtchouki ja Foley alkavat olla jo suhteellisen iäkkäitä, joten onnistunut lainapesti voisi poikia vaikka ihan lopullisenkin siirron.
Erkka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, RFC Liége


Vastaus #1351 : 02.08.2011 klo 14:27:26

-- Dominic Foley on vanha Irlannin maajoukkuemies, joka on paukutellut kahden kauden aikana 16 maalia Cerclelle. --
Täh? :D Tossa on pakko olla mukana harjoituksetkin. Muutamia Cerclen matseja/koosteita tullut nähtyä ja viimestelytehokkuus ollut samaa tasoa kuin Wusulla ekalla Tepsin visiitillä. Cerclen kannattajat eivät myöskään ko. jantteria juurikaan arvosta kun vie minuutteja omilta junnuilta, jotka eivät millään voisi olla huonompia.

Sangen vähälle on jäänyt Cerclen seuranta, mutta mutulla väittäisin Iachtchoukin olevan ykköskärki ja Baldén ja Riskin olevan sitten seuraavat nokkimisjärjestyksessä.
kosh

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS Turku ja RFC Liège


Vastaus #1352 : 02.08.2011 klo 17:26:55

Täh? :D Tossa on pakko olla mukana harjoituksetkin.
Edelliskaudella teki hyvin maaleja. 25 sarjapelissä kentällä ja 14 nyyttiä. Viime kausi olikin tuota mainitsemaasi Wusu-tasoa eli 15 sarjapelissä kentällä ja kolme maalia (+ yksi maali cupissa ja yksi Europa Leaguessa).
superDISA

Poissa Poissa


Vastaus #1353 : 02.08.2011 klo 17:32:41

Mikä tää Cercle -vitsi on. En ole missään mediassa nähnyt edes arveluja tähän suuntaan.
Kohis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suolahden Urho 1908,Suomalaiset pelaajat mailmalla


Vastaus #1354 : 02.08.2011 klo 22:36:56



Eikö nämä kaikki vastaavat tapaukset voisi koota yhdeksi keskustelualueeksi: "suomalaiset nuoret janarit, jotka ei käytännössä pelaa missään, mutta käy välillä vähän höntsäämässä treeneissä (jos valkku muistaa ilmoittaa niille niistä), ja pelaavat ö-jengejä vastaan pari peliä kesällä

Täysin sama!
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ♥


Vastaus #1355 : 03.08.2011 klo 18:40:08

No mitäs itse tuumaisit, jos työsuhdeasunto olisi sanottu irti loman aikana ja vieläpä ilman mitään ennakkoilmoitusta? Onhan toi oikeasti ihan käsittämätöntä toi italialaisten käytös.

.. pahaltahan tämä kuulostaa. Roope tosin on inissyt, vinkunut ja nyyhkinyt heti alusta asti, joten voihan olla, että tässäkin tapauksessa joku kovan onnen segretarian yhteydenotto on itse asiassa keskeyttänyt suomalaisten huippulupausten villit pussikaljabileet jokivarressa, ja jolle on sitten kenties vastattukin ne kaikki kolme kaudessa opittua sanaa: tutti, frutti, vaffanculo. Toisenlaisessa tapauksessakin pitää nyt kuitenkin muistaa, että koko ajan puhutaan DNA:ltaan vain 'alasarjaseurasta'. En panisi päätäni pantiksi siitä, että jollain Swansealla tiedotusorganisaatio tai nuorten ammattilaispelaajien "Turvasatama" -koulutusryhmät olisivat ratkaisevasti mittavammin miehitetty.

Italialaisissa Primavera -joukkueissahan näitä rääväsuisia mammanpoikia ammattimaisesti koulitaan kädestä pitäen, eli siellä on yleensä pedagogiikka paremmin hallussa. Miesten joukossa, kun rinnalla on ammattilaisia, varmasti on niinkin, ettei kauhukakaralle erityishuomiota seuran taholta enää tarjota, ainakaan kotona totuttuun malliin. Toisaalta Roopehan totesi, että pelaajista ainakin Venäjällä skulannut Rosina (ITA) oli kuitenkin ehtinyt olla tärkeänä tukena.

Haastavaahan se vieraassa kulttuurissa luoviminen alkuun on, puhumattakaan millaista se saattaa olla italialaisessa ammattifudiksessa. Sitä ei nimittäin käy kiistäminen, etteikö saapasmaassa Calcion kultti olisi niin perinteikäs ja vahva, että jos sadalta nulikalta kysytään, haluavaisitko he olla rock-tähtiä, leffastaroja vai serie A -futareita, keräävät ensimmäiset vaihtoehdot lähinnä tyttöjen ääniä. Kilpailu maan työmarkkinoilla on myös kauttaaltaan julmaa ja kovaa, ja ikähierarkia vahvasti voimissaan, eikä jalkapallomaailmaa todellakaan tee poikkeusta. Tämän myös Milanosta junalla puksuttanut Lauri "latte" Dee Vee ehti nopeasti huomata.

.. tämä kaikki kuitenkin kasvattaa pelaajaa, ja vain harva on eri mieltä siitä, etteikö Covercianon valmentaja-akatemia metodologioineen olisi edelleen maailman absoluuttista huippua. Siksi itseäni ainakin harmittaa, että tulevaisuuden suomalaisista pelaajista kasetti näyttää kestävän vain Perparimilla ja Mehmetillä. Muitakin kouliintuneita ammattilaisia Huuhkaja-paitaan kaivattaisiin.
« Viimeksi muokattu: 03.08.2011 klo 18:47:16 kirjoittanut Lambrusco e popcorn »
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #1356 : 03.08.2011 klo 19:02:56

.. tämä kaikki kuitenkin kasvattaa pelaajaa, ja vain harva on eri mieltä siitä, etteikö Covercianon valmentaja-akatemia metodologioineen olisi edelleen maailman absoluuttista huippua. Siksi itseäni ainakin harmittaa, että tulevaisuuden suomalaisista pelaajista kasetti näyttää kestävän vain Perparimilla ja Mehmetillä. Muitakin kouliintuneita ammattilaisia Huuhkaja-paitaan kaivattaisiin.

"Harvoihin" toisinajattelijoihin kuuluu mm. Carlo Ancelotti, jonka mielestä Italian pelaajatuotanto on nykypäivänä kuraa.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #1357 : 03.08.2011 klo 19:10:42

"Harvoihin" toisinajattelijoihin kuuluu mm. Carlo Ancelotti, jonka mielestä Italian pelaajatuotanto on nykypäivänä kuraa.
Onko Ancelotti parempi tekemään asiasta arvioita kuin ne lukemattomat "asiantuntijat", jotka ovat erehtyneet sanomaan samaa Englannin pelaajatuotannosta?
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #1358 : 03.08.2011 klo 20:12:05

"Harvoihin" toisinajattelijoihin kuuluu mm. Carlo Ancelotti, jonka mielestä Italian pelaajatuotanto on nykypäivänä kuraa.

Hieno kirjoitus Lep:iltä.

Viinioksaltakin ihan asiallinen kommentti siinä valossa, että Viinioksan tuntemissa ympyröissä ei keskustella. Tietenkään Ancelotti ei ole väittänyt pelaajatuotannon olevan kuraa, mutta hyvin, hyvin rankalla kädellä siellä on aina käsitelty omaa tekemistä ja varsinkin viime vuosina on keskustelu ollut voimakasta. Myös Trapattoni vanhana junnuvalmentajana on sanonut sanasensa, btw.

Teemoja on ollut muun muassa
- ulkolaisia keskinkertaisuuksia on liikaa viemässä omilta junnuilta peliaikaa
- eritoten tämä koskee hyökkääjiä, joitten kasvattaminen on vaikeaa, onnistumisprosentti huono ja peliaika mielettömän tärkeä
- ylipäänsä nuorten pelaajien vaikeudet päästä pelaamaan huolestuttavat. Vaaditaan jopa nuorennusleikkausta.
- panostusta junnuvalmennukseen pitää vahvasti lisätä
- stadionit pitää saada kuntoon ja tässä yhteydessä tuon tuostakin esitellään esimerkkeinä brittistadikoita
- katsomoräyhääminen pitää saada kuriin, sillä suoraan tilastoista on nähtävissä, miten maksaneiden katsojien määrä ja katsomokulttuurilaisten määrä on suhteeltaan kääntäen verrannollinen. Jotain vuosi sitten tästä sitten esiteltiinkin jo positiivisia tilastoja.

Nämä edelliset eivät ole siis mitään mielipiteitä vaan asioita, joita Italiassa on viime vuosina pyöritelty sikäläisessä futismediassa. Tuntuvat tutuilta eiks je? No, pitää ottaa huomioon lähtötilanne.

Kuten Lepin asiallisessa kirjoituksessa todettiin, varmasti nuorella hepulla on vaikeuksia sopeutua. Onhan kautta aikojen ollut pelaajia, joilla ei ole Italiassa oikein pyyhkinyt, mutta muualla on sitten luotu joltisenkinmoinen ura. Ei Thierry Henryllekaan huonosti käynyt. Mutta väitän kyllä, ettei se sopeutuminen minnekään ole helppoa, jossei ole halua. Kyllä se vaatii raakaa tahtoa tulla toimeen ammattilaismaailmassa oli se ala mikä tahansa viihde-, urheilu- tai taideala. Kyllä se kilpailu paikasta auringossa on kova.

Riskille propseja siitä, että hän on nostanut asiat esille ja siitä, että ainakin nyt tuntuu siltä, että halua yrittää on. Mutta jos esimerkiksi halua oppia kieltä ei ole, niin kyllähän poika tekee olemisen itselleen aivan perkeleen vaikeaksi. Kandeisi käydä juttelemassa esimerkiksi juuri Rautiaisen tms. sankarin kanssa.
paavi johannes

Poissa Poissa


Vastaus #1359 : 03.08.2011 klo 22:19:06

Viittasin Sveitsiin asuinpaikkana, olen asunut jonkin aikaa Sveitsissä. Maassa on varsin voimakas jako paikallisiin ja siirtotyöläisiin, myöskään yleinen kulttuuri ei ole kovin sosiaalinen, vaan aika individualistinen. Aika vaikea maa luoda sosiaalista piiriä.
Totta.
rupsupylly

Poissa Poissa


Vastaus #1360 : 04.08.2011 klo 11:44:51

Onko Ancelotti parempi tekemään asiasta arvioita kuin ne lukemattomat "asiantuntijat", jotka ovat erehtyneet sanomaan samaa Englannin pelaajatuotannosta?

Anglofiilinä pakko tarttua tähän.

Englannin pelaajatuotantohan ON kuraa, mutta toisaalta se on ehkä sittenkin vähintään takavuosien tasolla. Historiassa ei juuri ole sellaisia ajanjaksoja, jolloin englantilaiset pelaajat olisivat dominoineet yksilötasolla Euroopassa. Yksittäisiä helmiä toki on, mutta vertailu Saksaan ei sittenkään ehkä ole englantilaisille ihan katastrofaalista: Saksakin tuottaa korkealaatuisia duunareita enemmän kuin helmiä.

Myönnän silti auliisti, että saksalaiset korkealaatuiset duunarit ovat keskimäärin parempia kuin englantilaiset kollegansa. Valioliigajoukkue ilman ulkomaanapuja ei pärjää. Bundesligajengi ilman ulkomaanapuja voi voittaa mestaruuden (ei ehkä todennäköistä, mutta kumminkin).

Mitä RR:in tulee, turkulaisella nuuskahuulella on varmaankin kovin vaikeaa sivistyneessä Euroopassa, kun pitäisi osata muutakin kuin solmia kengännauhat. Pelaajana rahkeet voisivat riittää jonkinmoiseen läpimurtoonkin, mutta kuten vaikkapa tuon Englannin parhaat kyvyt ovat aina silloin tällöin osoittaneet, huippufutarin pitää osata vähän muutakin kuin tie stadikalle. Eli haalarit päälle kaikilla rintamilla, niin voi olla, että joskus tulee joku kiitoskin.
paavi johannes

Poissa Poissa


Vastaus #1361 : 04.08.2011 klo 13:14:53

Tietysti englannin osaaminen suomalaiselle on itsestään selvyys kuin hengitys. Jos haluaa esim. eteläiseen eurooppaan on maan kielen oppiminen kuitenkin hyvin tärkeää.Esimerkkinä, vaikkei etelän kiertueelta, on Hannu Tihinen joka puhuu suomea ,englantia ,norjaa ,ranskaa ,flaamia ja saksaa. Hänhän oli Sveitsissä jopa FC Züricin kateeni. Tietysti pelitaidot ovat tärkeintä ,mutta jos olet nuori futari joka taistelee pelipaikasta,  on maan kielen osaaminen tärkeää. Muuten täällä ei paljoa puhuta  pelaaja-angenteista, jotka eivät paljoakaan pelurin  urasta piittaa ,kunhan  saavat itse kiliseviä.Nykyisin futiksen maailma on raakaa ja täynnä valhetta.  Ura -suunnittelun  konsultointiin olisi tarvetta.Nykyisin taas Suomessa asuva Tihinen olisi tehtävään kuin valettu.
rupsupylly

Poissa Poissa


Vastaus #1362 : 04.08.2011 klo 13:30:42

Tietysti englannin osaaminen suomalaiselle on itsestään selvyys kuin hengitys. Jos haluaa esim. eteläiseen eurooppaan on maan kielen oppiminen kuitenkin hyvin tärkeää.Esimerkkinä, vaikkei etelän kiertueelta, on Hannu Tihinen joka puhuu suomea ,englantia ,norjaa ,ranskaa ,flaamia ja saksaa. Hänhän oli Sveitsissä jopa FC Züricin kateeni. Tietysti pelitaidot ovat tärkeintä ,mutta jos olet nuori futari joka taistelee pelipaikasta,  on maan kielen osaaminen tärkeää. Muuten täällä ei paljoa puhuta  pelaaja-angenteista, jotka eivät paljoakaan pelurin  urasta piittaa ,kunhan  saavat itse kiliseviä.Nykyisin futiksen maailma on raakaa ja täynnä valhetta.  Ura -suunnittelun  konsultointiin olisi tarvetta.Nykyisin taas Suomessa asuva Tihinen olisi tehtävään kuin valettu.

Totta, tukea ei tuolta osastolta juuri tule ja melkoisia haikalojahan ne agentit pahimmillaan tuppaavat olemaan. Mitä taas Riskin kaltaisiin jeppeihin tulee, esitysten pitäisi kentällä olla melko pysäyttäviä, jotta mitään muuta ei tarvitsisi osata. Afrikasta ja Etelä-Amerikasta tulee silloin tällöin talentteja, joiden osaamattomuus kentän ulkopuolella ei merkitse mitään, koska kentällä tapahtuu niin paljon. Tässä tavallisten kuolevaisten sarjassa on kuitenkin parasta pyrkiä sopeutumaan, ja eka puolivuosi Italiassa ei Riskin kohdalla paljoa lupaa.

En edes lainkaan haluaisi olla tällainen pessimisti, mutta näillä näytöillä ei juuri muuta voi kuin toivottaa miehen tervetulleeksi vaikkapa Viikkarien treeneihin. Sarjajyrän status odottaa. Suomessa, ehkä.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #1363 : 04.08.2011 klo 15:01:41

Anglofiilinä pakko tarttua tähän.

Englannin pelaajatuotantohan ON kuraa, mutta toisaalta se on ehkä sittenkin vähintään takavuosien tasolla. Historiassa ei juuri ole sellaisia ajanjaksoja, jolloin englantilaiset pelaajat olisivat dominoineet yksilötasolla Euroopassa. Yksittäisiä helmiä toki on, mutta vertailu Saksaan ei sittenkään ehkä ole englantilaisille ihan katastrofaalista: Saksakin tuottaa korkealaatuisia duunareita enemmän kuin helmiä.

Myönnän silti auliisti, että saksalaiset korkealaatuiset duunarit ovat keskimäärin parempia kuin englantilaiset kollegansa. Valioliigajoukkue ilman ulkomaanapuja ei pärjää. Bundesligajengi ilman ulkomaanapuja voi voittaa mestaruuden (ei ehkä todennäköistä, mutta kumminkin).

Mitä RR:in tulee, turkulaisella nuuskahuulella on varmaankin kovin vaikeaa sivistyneessä Euroopassa, kun pitäisi osata muutakin kuin solmia kengännauhat. Pelaajana rahkeet voisivat riittää jonkinmoiseen läpimurtoonkin, mutta kuten vaikkapa tuon Englannin parhaat kyvyt ovat aina silloin tällöin osoittaneet, huippufutarin pitää osata vähän muutakin kuin tie stadikalle. Eli haalarit päälle kaikilla rintamilla, niin voi olla, että joskus tulee joku kiitoskin.

Sivistyneelle Italialle... Ylos :D
rupsupylly

Poissa Poissa


Vastaus #1364 : 04.08.2011 klo 15:07:19

Sivistyneelle Italialle... Ylos :D

Huutelee joku "hei me pudottiin sata vuotta sitten puusta" -Suomesta.

V*ttu please.
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #1365 : 04.08.2011 klo 16:41:16

Totta, tukea ei tuolta osastolta juuri tule ja melkoisia haikalojahan ne agentit pahimmillaan tuppaavat olemaan

Tässä vastikään norjalaisagentti Jim Solbakken sanoi ettei kovinkaan moni pelaaja edes tarvitsisi agenttia. Tietty siinä vaiheessa kun aletaan näitä ulkomaansiirtoja sorvailla on kokeneesta ketusta jotain hyötyäkin.
niftan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Helsingin Jalkapalloklubi


Vastaus #1366 : 04.08.2011 klo 16:48:34

Huutelee joku "hei me pudottiin sata vuotta sitten puusta" -Suomesta.

V*ttu please.

Suomessa on menty muihin nähden eteenpäin huimaa vauhtia viimeiset 100 vuotta, Italia sen sijaan on jäänyt keskiajalle. Tuskin mikään on niin säälittävää kuin pitää takapakkia isolla vaihteella vetäneen maan satoja vuosia sitten ollutta asemaa sivistysvaltiona jonkinlaisena ylpeydenaiheena. Paitsi ehkä se, kun Italian asemaa nykystandardien mukaisena sivistysvaltiona Suomeen nähden puolustelee italofiili suomalainen.
Jii

Poissa Poissa


Vastaus #1367 : 04.08.2011 klo 17:02:18

Pitää muistaa, että eurooppalainen sivistys lähti Välimeren rannoilta.























Eikä ole palannut takaisin :D :o Tuoppi
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #1368 : 04.08.2011 klo 17:41:52

Italian historiallinen "sivistys" liittyy lähinnä kuvataiteisiin. Älystään luigit eivät koskaan ole olleet tunnettuja. Löytyy yksi säännön vahvistava poikkeus - Galileo Galilei.
Tresor

Poissa Poissa


Vastaus #1369 : 04.08.2011 klo 17:45:15

Italian historiallinen "sivistys" liittyy lähinnä kuvataiteisiin. Älystään luigit eivät koskaan ole olleet tunnettuja. Löytyy yksi säännön vahvistava poikkeus - Galileo Galilei.


Ei oo Machiavelli tai Da Vinci osunu silmiin?
iivu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ♥


Vastaus #1370 : 04.08.2011 klo 17:47:45

Suomessa on menty muihin nähden eteenpäin huimaa vauhtia viimeiset 100 vuotta, Italia sen sijaan on jäänyt keskiajalle. Tuskin mikään on niin säälittävää kuin pitää takapakkia isolla vaihteella vetäneen maan satoja vuosia sitten ollutta asemaa sivistysvaltiona jonkinlaisena ylpeydenaiheena. Paitsi ehkä se, kun Italian asemaa nykystandardien mukaisena sivistysvaltiona Suomeen nähden puolustelee italofiili suomalainen.


Uutinen
Italia lumosi Goethen

Julkaistu: 4.12.2004
Marko Jokela
HELSINGIN SANOMAT

http://www.hs.fi/kirjat/artikkeli/Italia+lumosi+Goethen/HS20041204SI1ME039l6

Saksan kirjallisuuden suurnimi Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) oli innokas ja sivistynyt matkailija, joka kulki avoimin silmin. Erityisen merkittävä oli Goethen matka Italiaan 1786-88. Italian matka päiväkirjoineen on virkistävän erilainen matkakirja.

Taide, etelämainen elämäntyyli ja maisemat vaikuttivat Goetheen syvästi. Olkoon Rooma minun yliopistoni, julisti mies, joka lumoutui lähes kaikesta: taideaarteista kotitekoisen pastan valmistukseen.

Aika Roomassa jätti Goetheen pysyvän jäljen. Muutamia vuosia ennen kuolemaansa Goethe muisteli matkaansa: "En oikeastaan milloinkaan myöhemmin ole ollut iloinen."

Kirja on aikansa ja tekijänsä näköinen - monissa aiheissa rönsyilevä. Rönsyilyä voi kutsua myös runsaudeksi. Tai kirjoittajansa sivistykseksi.

Goethe jakaa lukijalle matkavinkkejä, jotka ovat leikiten kestäneet ajan hampaan puraisun.

Ennen matkaa on syytä perehtyä alueen luontoon; kasvistoon ja kivistöön, kirja opastaa. Goethen tiedot esimerkiksi kivistä ja mineraaleista ovat ällistyttävän laajat. Hänen suosikkejaan ovat ne akaatti-kvartsit, joissa epäsäännöllisinä täplinä on "keltaista tai punaista jaspista ja lomassa ikään kuin jäätynyttä valkoista kvartsia, mistä syntyy tavattoman kaunis vaikutelma".

Merkittävimmät nähtävyydet, kuten kulttuuriaarteet, on Goethen mielestä syytä tutkia hartaasti, aikaa säästämättä. Goethellä aikaa oli kateelliseksi tekevän runsaasti.

Goethe on aina valmis kiipeämään näköalapaikoille ja etsimään vuoria.

"Kiipesin illalla ylös Trajanuksen pylvään huippuun nauttiakseni verrattomista näkymistä. Ylhäältä näyttää Colosseum auringon laskiessa kerrassaan ihanalta, aivan lähellä on Capitolium, taaempana Palatinus, koko siihen liittyvä kaupunki (Rooma)."

Ruoka on Goethellekin matkailun intohimoja.

Sisiliassa esimerkiksi kalat ovat ensiluokkaisia, herkullisia. Puutarhojen antimet vievät niin ikään kielen. "Salaatti on suussa sulavaa ja lempeän makuista kuin maito."

Matkakumppaniksi Goethe suosittelee kynää ja lehtiötä. Havaintoja ja ajatuksia tulisi kirjata aina kun mahdollista.

Matka kannattaa myös yhyttää kansallisiin juhlapäiviin, koska silloin on paljon nähtävää.

Näkemäänsä Goethe kuvaa taiten, vai mitä mieltä olette Palermoon 13. huhtikuuta 1787 päivätyistä riveistä:

"Italia ilman Sisiliaa ei herätä sielussa minkäänlaista kuvaa: vasta täällä on avain kaikkeen. - - tänään jyrisee ukkonen ja salamat lyövät, ja kaikki muuttuu yhdellä iskulla vihreäksi. Pellavalla on jo osaksi varsi nystyröillä, toinen puoli on kukassa vielä. Painanteissa luulee näkevänsä pieniä lampia, niin kauniin sinivihreitä ovat pellavaviljelmät."

Goethella on matkoillaan silmää ja aikaa arjen sattumuksille.

"Kansa kiinnostaa minua suunnattomasti. Tänään olin pitkään kalatorilla ja katsoin ihmisiä, miten he tavattomalla innolla, tarkkaavaisuudella ja viisaudella tinkivät ja ostivat."

Johann Wolfgang von Goethe: Italian matka päiväkirjoineen, Taide, 1999, 377 s., 20 e. Valikoiden suomentanut ja johdannon laatinut Sinikka Kallio.



Italian historiallinen "sivistys" liittyy lähinnä kuvataiteisiin. Älystään luigit eivät koskaan ole olleet tunnettuja. Löytyy yksi säännön vahvistava poikkeus - Galileo Galilei.


Uutinen
An alphabetical list of Italian inventions

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Italian_inventions

A

Airpower, strategic doctrine first formulated by Giulio Douhet[1]
Aerial warfare, airstrike, aerial resupply and aerial reconnaissance. The first use of airplanes in an actual war occurred in the 1911 Italo-Turkish War with the Italian Army Air Corps conducting reconnaissance missions by airplane and bombing a Turkish camp at Ain Zara, Libya [2]
Alpini, first unit of mountain troops, created in 1872 [3]
Amici roof prism invented by Giovan Battista Amici [4]
Amici prism invented by Giovan Battista Amici [4]
Anemometer developed by Leon Battista Alberti in 1450.[5]
Architonnerre, steam-powered cannon invented by Leonardo da Vinci
Artificial insemination first studied and developed by Lazzaro Spallanzani in 1784 at the University of Pavia [6] [7]
Artificio de Juanelo, mechanical water pumps built in Toledo
Anatomical theatre
Avogadro constant, a chemical concept relating to the Mole, discovered by Amedeo Avogadro .[8]

B

Ball bearings invented by Leonardo Da Vinci in the 1500s [9]
Ballistics the discipline of ballistics was initially studied and developed by Italian mathematician Niccolo Tartaglia[10]
Bank, the Bank of San Giorgio opened for business in Genoa, Italy in 1149[11][12]
Barometer invented by Evangelista Torricelli in 1643 [13][14][15]
Battery (electricity) constructed by Alessandro Volta in 1800 .[16] [17]
Battledress The first mass-produced military camouflage was the Italian telo mimetico ("mimetic cloth") pattern of 1929, used to cover a shelter-half (telo tenda). [18] [19]
Binishell a rapidly erected building invented by Dante Bini using airforms.[20][21]
Bossi-Bonomi Pedaliante a man powered aircraft which flew successfully [22]

C

Calcio (Fiorentino)
Carbon filament light bulb a light bulb invented by Alessandro Cruto in 1881 [23]
Carbon paper Invented by Pellegrino Turri in 1806 [24]
Carburetor invented by Luigi De Cristoforis in 1876 [25] [26]
Cephalosporins antibiotics. Discovered by Giuseppe Brotzu in 1948.[27]
Cloning (the first horse) accomplished by Cesare Galli in 2003 [28]
Cloning (endangered species of wildlife) first Gaur cloned by Philip Damiani in 2001 (Damiani is an italian-american scientist.[29]
Codex the precursor of modern books, invented during Roman times [30]
Condom invented by Gabriele Fallopio in 1564 [31]
Coronary stent, medical device co-invented by Dr. Cesare Gianturco in 1976[32]

D

Decompression chamber invented by Alberto Gianni in 1916.[33][34]
Digital Synthesizer (musical computerized instrument). Fist practical Synthesizer was created by Giuseppe di Giugno in 1976.[35]
Dictionary invented by Ambrogio Calepino in 1502.
Dipleidoscope invented by Giovan Battista Amici.
Doppio Borgato
Double-entry bookkeeping system, invented in the mercantile city-states of medieval Italy and first documented by Lucas de Burgo in Venice. Perfected by Amatino Mannucci in the 14th century.[36]
Doxorubicin a chemotherapy agent invented by Farmitalia Spa in the 1950s .[37]
Dulbecco’s modified Eagle's medium (DMEM), a culture medium invented by Renato Dulbecco, which is suitable for most mammalian cells, making it possible to grow them in culture. See Eagle's minimal essential medium
Dynamo the first practical electric generator was described in 1863 by Antonio Pacinotti in a paper in the Physics Journal "Il nuovo cimento" [38]

E

Eau de Cologne (perfume) developed by Johann Maria Farina in 1709 [39]
Electroplating a manufacturing technique invented by Luigi Brugnatelli in 1805.[40]
Epidemiology. This discipline was created by Girolamo Fracastoro in the mid 16th century.[41]
Espresso machine invented by Achille Gaggia in 1946.
Eyeglasses invented by Salvino Armati in 1280

F

Fabian strategy. A guerrilla-warfare strategy first impelemented by Quintus Fabius Maximus “Cunctator” in 217 BC [42]
Frogmen, introduced in 1938 by the Italian navy

G

Geothermal energy harnessed to heat public baths in Aquae Sulis (Bath, England)
Girandoni Air Rifle, first repeating rifle used in combat, 50 years before the Henry repeating rifle[43][44]

H

Helicopter In 1877 Enrico Forlanini's unmanned helicopter, powered by a steam engine was the first that rose to a height of 12 meters (40 ft), hovering for some 20 seconds after a vertical take-off. [45][46]
Highway, first Autostrada built in 1921
Human torpedo the first example of a swimmer delivery vehicle used in combat
Hydrofoil, developed by Enrico Forlanini in 1900

I

Induction motor Invented by Galileo Ferraris (Nikola Tesla developed a similar invention around the same time) [47][48][49][50][51][52][53]
Induction regulator[citation needed]
In vitro fertilization first performed by Lazzaro Spallanzani at the University of Pavia [54] [55]
Italian school of swordsmanship
Internal combustion engine, first four-cylinder engine credited to Eugenio Barsanti and Felice Matteucci[56]

J

Jacuzzi (Pool tub) developed by Italian-American inventor Roy Jacuzzi in 1968
Jetboat Italian engineer Secondo Campini demonstrated a jet boat in Venice in 1932 [57]
Jumping position in horsemanship, developed by Federico Caprilli

K

Knockout mice, genetically engineered mice which are used to study the function of genes, developed by Italian-born US Scientist Mario Capecchi in 1989. Prof Capecchi was awarded the 2007 Nobel Prize in Medicine for this innovation. [58]

L

Latin alphabet
Law School The Studium of the University of Pavia was founded in AD 825 and is the oldest law school in the world.
Liposuction medical procedure invented by Dr Giorgio Fischer in 1974.

M

Magic lantern, sometimes credited to 15th century Venetian engineer Giovanni Fontana
MAS (boat) one of the first examples of fast attack craft which demonstrated its effectiveness in the sinking of the Austrian battleship SMS Szent Istvan in 1918 at the closing of the First World War.
Medical School (Schola Medica Salernitana)
Medical thermometer invented by Sanctorius in the early 1600s
Microprocessor, developed by Italian-born American engineer Federico Faggin[59]
Microscopic anatomy and histology pioneered by Marcello Malpighi in the 1660s
Mile, a unit of distance based on the distance covered in 1,000 steps by a Roman legionnaire
Moka pot
Molecular engine, a nanoscale engine whose first example was built by italian-born American scientist Carlo Montemagno in 1996. [60]
Montessori education developed by Maria Montessori in 1907.
MOPP (medicine), a combination chemotherapy regimen used to treat Hodgkin's disease. MOPP was the first combination chemotherapy brought in that achieved a high success rate. It was developed in the 1960s by a team led by Vincent DeVita, Jr..[61]
Mountain paratroopers. created in the 1950s with the Alpini Paracadutisti platoons that later formed the Monte Cervino Battalion
MPEG. This technology which is the basis for MP-3 was developed by Leonardo Chiariglione in 1988 .[62][63][64]
Musical notation, staff notation invented by Guido d'Arezzo in 1028 AD.

N

Nail (fastener) invented during the Roman era
Newspaper the first newspaper started circulating in Venice in 1563.
Nitroglycerin, first synthesized by Ascanio Sobrero in 1847
Nuclear reactor, first artificial reactor built by Enrico Fermi in 1942 [65]

O

Oxygen rebreather a design for an ARO apparatus which was practical and reliable was developed in Italy by Dario Gonzatti-Emilio Cressi—Duilio Marcante in the 1930s. Emilio Cressi became the founder of the Italian company Cressi-Sub. [66]

P

Pantelegraph, a device for telegraphic transmission of writing and drawing invented by Giovanni Caselli. Commercial service started in 1865.[67])
Paratroopers, first drop carried out in 1927[citation needed]
Patent law
Pendolino a tilting train developed by Fiat Ferroviaria in the 1960s.
Piano a musical instrument invented by Bartolomeo Cristofori in 1709.
Pistol invented in Pistoia, Italy by Caminello Vitelli [68]
Polymers, invented by Giulio Natta
Polypropylene, invented by Giulio Natta [69]
Porro prism

Q

Quick release skewer

R

Radiator (heating) developed by Polish/Russian Engineer Franz San Galli who was of Italian Descent.[70][71]
Radio, first long-range transmission by Guglielmo Marconi in 1895
Radio direction finder improved version invented by Ettore Bellini and Alessandro Tosi in 1907.[72]
Recombinant DNA Vaccine developed in 1983-1984 by Enzo Paoletti and Dennis Panicali.[73]
Reggio Emilia approach, education method
Roman acqueduct a practical system to transport water over very long distances [74]
Roman bridge
Roman law[75]
Roman roads the first extensive network of paved roads

S

Scuderi Engine developed by Italian-born American engineer Carmelo Scuderi
Stem cells as vectors for Gene Therapy in 1992 Doctor Claudio Bordignon working at the Vita-Salute San Raffaele University, Milan, Italy performed the first procedure of gene therapy using hematopoietic stem cells as vectors to deliver genes intended to correct hereditary diseases [76]
Stem Cell transplant to treat Systemic Lupus Erythematosus. Developed in 1996 by Alberto Marmont De Haut Champs [77]
Scissors, pivoted version invented by Romans around 100 AD
Stiletto

T

Telephone[78][79][80]
Thermometer invented by Galileo Galilei
TX-Active Pollution-mitigating concrete invented by Italian company Italcementi in 2009 [81]
Typewriter first practical and perfectly working typewriter invented by Pellegrino Turri in 1808 [82]

U

Universal joint, invented by Gerolamo Cardano in 1545[83]
University. The University of Bologna was founded in 1083 and is still operating to this day.

V

Vermouth first marketed by Antonio Benedetto Carpano in 1786.[84][85][86]
Vespa a successful Motor scooter developed by engineer Corradino d'Ascanio in 1946
Vibram rubber soles, invented in 1937
Violin, four stringed

W

Waterbed invented by Sanctorius in the early 1600s

Z

Zamboni pile.[87]
Ziegler-Natta catalyst, catalyst to produce polymers co-invented by Giulio Natta[88]

External Links

One Thousand Years of Science In Italy
« Viimeksi muokattu: 04.08.2011 klo 17:50:23 kirjoittanut Lambrusco e popcorn »
Willer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #1371 : 04.08.2011 klo 17:50:38

Ei oo Machiavelli tai Da Vinci osunu silmiin?

Ei taida. Eikä Dante ja/tai Petrarca.

Mut ei helevetti hyvin te vedätte. :D Roopelle tsemiä mahdolliseen lainasoppariin ja voisit vähentää sitä nuuskan käyttöä. Ylos
Nahka_Tapsa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapio-san


Vastaus #1372 : 04.08.2011 klo 18:04:23

Täydellisenä off-topikkina, Roy Jacuzzi olisi melkoisen hyvä aikuisviihdenimi Ylos

Roopelle lainapestiä paikkaan, jossa tarjotaan kämppä, valkku muistaa hakea ovelta reeneihin ja peliaikaa tippuu. Siinä kai ne tärkeimmät.
AndyLove

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JäPS & Liverpool


Vastaus #1373 : 04.08.2011 klo 18:10:50

Huutelee joku "hei me pudottiin sata vuotta sitten puusta" -Suomesta.

V*ttu please.

Missä oli Suomi sata vuotta sitten ja missä oli Italia? Missä on Suomi nyt ja missä on Italia? Niinpä. Touché. AndyLove / Suomi 1 - rupsuperse / Italia 0.

edit. sori offtopic, Roopelle voimia niiden kuraperseiden kanssa ja tsemppiä tulevaisuuteen. Ylos

edit2. ja tässä nyt  vielä mielestäni varsin hauska ja ennenkaikkea osuva vertaus Italiaan ja (muuhun?) eurooppaan: http://www.youtube.com/watch?v=nQWNGLv8w74

Terveisin,

Roomassa viikon aikana melkein 4 kertaa auton tai skootterin alle jäänyt
« Viimeksi muokattu: 04.08.2011 klo 18:13:35 kirjoittanut AndyLove »
Erkki Rapala

Poissa Poissa


Vastaus #1374 : 04.08.2011 klo 18:14:16

Roopelle lainapestiä paikkaan, jossa tarjotaan kämppä, valkku muistaa hakea ovelta reeneihin ja peliaikaa tippuu. Siinä kai ne tärkeimmät.

Näillä ja Tainion Teemun kokemuksilla oitis Auxerreen. Ylos Siellähän se valkku kävi Tainion perheen kotonakin välillä juomassa teetä, kun herra sairasteli..

 
Sivuja: 1 ... 54 [55] 56 ... 68
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa