FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.05.2019 klo 19:23:15 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 108 [109] 110 ... 117
 
Kirjoittaja Aihe: Etelä-Amerikan sarjat 2011 - 2018 -->  (Luettu 185835 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Mikaeli

Poissa Poissa


Vastaus #2700 : 19.02.2018 klo 16:51:05

Minulla on ollut juurikin se käsitys, että viime vuosina ne pahemmat tai ainakin aktiivisemmat hulinat ovat olleet nimenomaan Sao Paulossa, mutta en puolestani ole sitä skeneä aktiivisesti seurannut. Riossa lienee poliisin provoaminen tai ylireagointi ollut se suurin ongelma viime aikoina.


Pääsääntöisesti näin, mutta São Paulossa väkivalta keskittyy lähinnä, eurooppalaisittain, ultrien välille, juurikin siitä syystä, että vierasfaneja ei pääse stadionille. Näin ollen neutraalit/tuulipuvut eivät ole tulilinjalla. Riossa taas Flamengistat voivat käydä kenen tahansa kimppuun, jos värit ovat väärät. Kyllähän esim. hulinat Independienten kannattajien kanssa saivat aika huonoa julkisuutta koko Etelä-Amerikassa, siitä ei tosin voi syyttää flamengistoja yksistään.

Ei voida sanoa, että kaikki Flamengon kannattajat ovat yhteiskunnan pohjasakkaa, mutta kaikki yhteiskunnan pohjasakka Riossa on kyllä Flamengon kannattajia. Brasiliassa muutenkin ultrakannattajat eivät millään muotoa ole ihannoitua, tai edes hyväksyttyä, vaan ko. kannattajaryhmiä halveksitaan ihan avoimesti jopa omien kannattajien keskuudessa. Siksi onkin hauska nähdä gringojen kävelevän Flamengon paita päällä ja puolustelemassa omien kannattajiensa tekosia. Sama pätee tietyllä varauksella myös Corinthiansiin, mutta heillä sentään on kannattajia laajemmin kaikista yhteiskuntaluokista.
sheng

Paikalla Paikalla


Vastaus #2701 : 20.02.2018 klo 02:40:41

Kolumbian divarissa Unión Magdalena sai pelata kivan sinisellä kakkospaidallaan Tigresiä vastaan vieraissa.Unión Magdalenan kotipaita olisi erottunut liian hyvin, joten arvattavissa tekijöistä johtuen joukkue sai pelata vieraspaidallaan. Ottelu päättyi 0-0.

Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #2702 : 22.02.2018 klo 04:12:58

Tähän väliin on hyvä ottaa pieni katsaus suurimman ja kauneimman; taitavimman, villeimmän, alati vallattoman ja tunteita kylmän Pohjolan perukoillakin vuodesta toiseen kuohuttavan Brasilian jalkapallosarjojen tilanteeseen. Alkuvuosihan Brasiliassa on osavaltiosarjojen aikaa, valtakunnalliset Serie A, B, C ja D alkavat huhtikuussa.

Campeonato Paulista

Sao Paulon osavaltiosarjan yhdeksännelle kierrokselle edennyt ensimmäinen vaihe on sujunut varsin yllätyksettömästi suurten joukkueiden johtaessa lohkojaan.

Hommahan toimii niin, että 16 joukkuetta on jaettu neljään lohkoon, joissa neljä suurta Palmeiras, Corinthians, Sao Paulo ja Santos sijoitettuna eivät voi olla samassa lohkossa. Kukin lohko pelaa kertaalleen jokaisen muun lohkon joukkueita vastaan, jonka jälkeen jokaisen lohkon kaksi parasta etenee cup-muotoiseen loppuvaiheeseen.

Suurista Palmeiras on toistaiseksi ollut vakuuttavin, eikä se ole hävinnyt vielä kertaakaan, rasitteenaan ainoastaan kaksi tasapeliä. Todellinen mittari on edessä lauantaina, kun Verdao kohtaa verivihollisensa, hallitsevan mestarin Corinthiansin kuumottavassa Paulistan derbyssä.

Sao Paulon pikkuseuroista ei tällä kaudella ole noussut esiin merkittävää yllättäjää, ja lohkojen kakkossijoista käydään tiukkaa vääntöä. Yllätykseksi voisi toki laskea piskuisen Sao Benton, joka on onnistunut vääntämään voitot sekä Sao Paulosta että Corinthiansista.

Palmeirasin Miguel Borja ja Botafogo SP:n Bruno Moraes ovat paukuttaneet tässä vaiheessa viisi maalia mieheen.

Campeonato Carioca

Rio de Janeirossa sarjan ensimmäinen vaihe, Taca Guanabara napsuteltiin pakettiin, kun Flamengo voitti viikonlopun finaaliin hieman yllättäen tiensä selvittäneen pienen Boavistan.

Riossa 12 joukkuetta on jaettu kahteen lohkoon, neljästä suuresta kaksi kumpaankin. Taca Guanabarassa joukkueet pelaavat oman lohkonsa joukkueita vastaan, jonka jälkeen lohkojen kaksi parasta finaaleihin.

Välittömästi Taca Guanabaran jälkeen käyntiin pyörähtäneessä Taca Riossa joukkeet pelaavat puolestaan vieraan lohkon joukkueita vastaan, ja lopuksi taas finaalit. Homma ei kuitenkaan ole vielä tämän jälkeen selvä, vaan molempien turnausten yhteispisteiden perusteella valikoituu neljä parasta joukkuetta, jotka pelaavat päätteeksi vihoviimeiset finaalit, joiden voittaja on mestari.

Rion suurista Flamengo on ollut toistaiseksi selvästi vakuuttavin, ja lienee ennakkosuosikki. Botafogolla, Vascolla ja Fluminensella on ollut hieman nihkeämpää, muttei kovin merkittävästi. Taca Guanabaran pisteet jakautuivat Flamengoa lukuunottamatta niin tasan, että kolmea muuta finalistia on turha lähteä vielä arvaamaan. Suodaan pienille yllätyksen mahdollisuus.

Campeonato Gaucho

Rio Grande do Sulin osavaltiosarja on perinteisesti ollut Porto Alegren kahden suuren, Gremion ja Internacionalin välinen kauppa, vaikka viime kaudella pyttyä pääsikin nostamaan superyllättäjä Novo Hamburgo. Sarjan 12 joukkuetta pelaavat yksinkertaisen sarjan, jonka jälkeen kahdeksan parasta jatkavat finaaleihin.

Kun pelaamatta on neljä kierrosta, Gremion tilanne näyttää tukalalta: vain neljä pistettä keräänyt joukkue on sarjan hännillä. Ei syytä huoleen, vakuuttaa kuitenkin valmentaja Renato Gaucho. Gremion viime kausi venähti Copa Libertadoresin mestaruuden ja FIFA:n seurajoukkueiden MM-turnauksen vuoksi ylipitkäksi, ja joukkue on pallotellut osavaltiosarjaa toistaiseksi reserveillä.

Reserveillä joukkue aikoo myös jatkaa ainakin seuraavan viikonlopun yli, sillä suurimmat paukut on satsattu tässä vaiheessa tärkeämpiin koitoksiin, ensi yönä pelattavaan Recopa Sudamerican ratkaisevaan finaaliin ja Copa Libertadoresiin. Gremion etuna on, että matkaa hänniltä osavaltiosarjan kahdeksanteen sijaan on vain kolme pistettä, joten ero on vielä kurottavissa umpeen, ja jatkopeleihin on otteluruuhkan helpottaessa vara pistää myös järeämpää kalustoa.

Campeonato Mineiro

Minais Geraisin osavaltiossa valtikka on vahvasti Cruzeiron hallussa, ja Belo Horizonten sinipaidat porskuttavat sarjan kärjessä rasitteenaan ainoastaan yksi tasapeli seitsemästä ottelusta. America Mineiro ja Atletico Mineiro seuraavat perässä, mutta eroa on syntynyt reilusti.

Mineiron kaava on sama kuin Rio Grande do Sulissa, eli 12 joukkuetta, yksinkertainen sarja ja lopuksi finaalit. Vaikea nähdä tälle sarjalle muuta voittajaa kuin Cruzeiro, sen verran vakuuttavaa joukkueen meno on viimeisen vuoden aikana ollut.

Maaliskuun alun Classico Mineiro olisi varmasti mielenkiintoista katsottavaa, vaihtoihan Atletico Mineiron ikääntyvä maalipyssy Fred täksi kaudeksi pahimman mahdollisen vastustajan väreihin.

Campeonato Paranaense

Pieni miinus Brasilian osavaltiosarjoissa on se, että sarjamuodot vaihtelevat vuodesta toiseen vähän miten sattuu. Paranan osavaltiossa on vaihdettu täksi kaudeksi 12 joukkueen yksinkertaisesta sarjasta kahteen kuuden joukkueen lohkoon, jotka pelaavat Rion tavoin toisiaan vastaan ja väliin osafinaaleita.

Ensimmäinen vaihe on päättymäisillään ja viikonlopun finaalissa kohtaavat perinteikäs Coritiba ja astetta vähemmän perinteikäs Rio Branco, joka pudotti Curitiban toisen suuren, Atletico Paranaensen välierissä pilkkujen jälkeen. Tätä voinee pitää yllätyksenä, sillä Atletico lukeutuu Brasilian suurimpiin seuroihin, ja sai keräsi alkusarjasta 14 pistettä Rio Brancon jäätyä seitsemään.

Sarjan mestaruus ratkaistaan kuitenkin mitä suurimmalla todennäköisyydellä taas Coritiban ja Atleticon välillä. Pari vuotta sitten olin todistamassa tunnelmaa paikan päällä, kun joukkueet kohtasivat finaalissa. Atle-Tiba on suositeltava kokemus, ja kiitos aktiivisen mikroskenen, Curitibasta saa Etelä-Amerikan parasta olutta. Ylos Tuoppi

Campeonato Baiano

Bahian osavaltiosarjan piikkipaikalla porskuttaa yllätysnimi Juazeirense, joka tosin ei ole vielä kohdannut kumpaakaan osavaltion suurseuraa, forumnistien suureksi mielipahaksi edellisessä kohtaamisessaan pienet myllyt käyntiin laittaneita Bahiaa ja Vitoriaa.

Tämän kolkan futista ei juurikaan tule seurattua, joten saa nähdä kuka mestaruuden vie. Historian valossa se on joko Bahia tai Vitoria, jälleen kerran.


Sitten olisi vielä Catarinense, Cearense, Goiano, Pernambucano, Acreano, Alagoano, Amapaense, Amazonense, Brasiliense, Capixaba (Espirito Santo), Maranhense, Matogrossense, Paraense (ei pidä sotkeemaan Paranaenseen), Paraibano, Piauiense, Potiguar (Rio Grande do Norte), Rondoniense, Roraimense, Sergipano, Sul-Matogrossense (täällä hakataan pallopoikia) ja Tocantinse sekä vino pino kaikkien osavaltioiden aladivareita, mutta tilan ja ajan säästämiseksi ei niistä tämän enempää.

Brasilian koillisnurkan osavaltioiden Alagoasin, Bahian, Cearan, Maranhaon, Paraiban, Pernambucanon, Piauin, Rio Grande do Norten ja Sergipen osavaltiosarjoissa parhaiten pärjänneet joukkueet pelailevat myös Copa do Nordestea, jota voi seurailla Laola1.tv:stä. Karsinnan jälkeen 16 joukkuetta neljässä lohkossa ja finaalit. Sport Recifeä lukuunottamatta koillisnurkan kerma näyttäisi olevan mukana kekkereissä. Se, miksi Sport jättäytyi pois, ei ole tiedossani.

Lisäksi voisi nostaa esiin vielä pohjois- ja keskiosien osavaltioiden oman cupin Copa Verden, jota sitäkin pallotellaan parhaillaan. Tästäkin Laola1.tv näyttää matsin silloin tällöin, jolloin on mahdollista bongata varsin eksoottisia uusia tuttavuuksia. Real Ariquemes, missä pelaa?
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2703 : 22.02.2018 klo 07:15:24

Hyvä infopaketti Ylos. Edellä mainitun Corinthiansin ja Palmeirasin derbyn ohella lauantaina pelataan myös Fla-Flu. Molemmat alkavat klo 21.55 ja matseja voi tiirailla esim Viaplayn kautta. Vascon hieman vaisumpaa suoritusta selittänee se, että joukkue on vääntänyt alkukauden Copa Libertadoresin karsintoja.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2704 : 22.02.2018 klo 07:53:41

Vasco myös selvisi Copa Libertadoresin lohkovaiheeseen, mutta melkoinen pupellus meinasi tulla vieraspelissä Jorge Wilstermannia vastaan. Brassit reissasivat Cochabambaan (2,5 km korkeudella) neljän maalin johtoasemassa, mutta reilun kuudentoista minsan pelin jälkeen isännät olivat heiluttaneet verkkoa jo kolmasti. Tasoitus tuli sitten 70. minuutilla vaparista ja rankkarikisaan jouduttiin, Vascon uruguaylaisveskari nousi siinä sankariksi torjumalla kolme pilkkua ja näin brassijengi lohkovaiheeseen.

Nacional voitti kotonaan Banfieldin 1-0 ja eteni myöskin jatkoon. Matias Zunino iski voittomaalin 95. minuutilla lopettaen näin argojengin toiveet. Tasurikin olisi sinällään riittänyt isännille, sillä ensimmäinen osa Argentiinassa päättyi 2-2.

Kolumbialainen Santa Fe oli puolestaan vakuuttava kaataen Santiago Wanderersin molemmissa osissa. Meksikossa enemmän tai vähemmän epäonnistunut Wilson Morelos on ollut kovassa iskussa, sillä hyökkääjä latoi  karsintavaiheessa kuusi maalia

Viimeisestä jatkopaikasta kisaavat vielä Junior ja Guarani; ensimmäinen osaottelu päättyi kolumbialaisten niukkaan 1-0-voittoon ja paraguaylaiset yrittävät kääntää tuota ensi yön kotipelissään.

Wilstermann - Vasco 4-0, yhteistulos 4-4,rp. 2-3
https://www.youtube.com/watch?v=Y3aM9OKPIAQ

Nacional - Banfield 1-0, yhteistulos 3-2
https://www.youtube.com/watch?v=_jmQZbbq2ao

Santa Fe - Santiago Wanderers 3-0, yhteistulos 5-1
Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #2705 : 23.02.2018 klo 01:56:28

Copa do Nordesten parhaillaan meneillään olevaa Confianca-Treze -matsia seuraillessa huomio kiinnittyi Trezen häkellyttävällä itsevarmuudella pelaavaan numero kymppiin, joka paljastui Bundesliigassa parhaat vuotensa 2000-luvun alussa pelanneeksi, ja etenkin Herthan riveissä taikurimaisia otteita esittäneeksi, nyt kotiseudulleen palanneeksi Marcelinhoksi.

Kipinä pelaamiseen ei ole sammunut, vaikka ikää on mittarissa kohta 43 vuotta. Tempo näissä peleissä on kaukana Bundesliigan munaravista, joten vauhdissakin vahna herra pysyy vielä mukavasti mukana, ja paskemmille pelikavereille suunnatut syötöt napsuvat kohdalleen. Hattua päästä.

Tilanne puoliajalla kotijoukkueen hyväksi 2-1.
Hartikainen

Poissa Poissa


Vastaus #2706 : 23.02.2018 klo 05:03:47

Vasco myös selvisi Copa Libertadoresin lohkovaiheeseen, mutta melkoinen pupellus meinasi tulla vieraspelissä Jorge Wilstermannia vastaan. Brassit reissasivat Cochabambaan (2,5 km korkeudella) neljän maalin johtoasemassa, mutta reilun kuudentoista minsan pelin jälkeen isännät olivat heiluttaneet verkkoa jo kolmasti. Tasoitus tuli sitten 70. minuutilla vaparista ja rankkarikisaan jouduttiin, Vascon uruguaylaisveskari nousi siinä sankariksi torjumalla kolme pilkkua ja näin brassijengi lohkovaiheeseen.

Peli pelattiin muuten sucressa,  korkeutta suurinpiirtein samat.  Wilsterman oli huomattavasti parempi ja tuhlaili useita paikkoja vielä tuon 4-0 jälkeenkin.  Harmi että pilkut oli todella surkeaa tasoa.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2707 : 23.02.2018 klo 19:40:03

Peli pelattiin muuten sucressa,  korkeutta suurinpiirtein samat.  Wilsterman oli huomattavasti parempi ja tuhlaili useita paikkoja vielä tuon 4-0 jälkeenkin.  Harmi että pilkut oli todella surkeaa tasoa.
Katos vaan, liekö sitten Wilstermannin stadionolot estäneet kv. pelin? Harmi kyllä, että hävisivät, sillä bolivialaisjengejä tulee yleensä sympattua Libertadoresissa. Broidi muuten vieraili perheineen hiljattain Cuzcossa (3400 m) ja kertoi, että aluksi oli ihan kivaa, mutta sitten kaikille tuli päänsärkyä. Yksi joutui myöskin turvautumaan seuraavana päivänä lisähappeen. Tällaisten stoorien jälkeen ymmärtää hieman paremmin vierasfutaamisen vaikeutta yläilmoissa - tosin ammattilaisjengien pelaajat ovat toki ziljoonaa kertaa parempia fysiikaltaan kuin jotkut random-turistit ja valmistautuminen eri luokkaa eli paikalle tullaan  riittävän ajoissa paikalla jne, jne.

Copa Libertadoresin esikarsintojen viimeinen jatkopaikka meni Juniorille, joka haki maalittoman tasurin Guaranin kentältä. Sinällään ihan ansaittu jatkaja, sillä kolumbialaiset olivat selkeästi parempia eikä parin maalin voittokaan olisi ollut mikään huutava vääryys. Yimmy Charan ja Teo Gutierrezin MM-haaveiden kannalta ihan arvokas jatkopaikka ja molemmathan olivat suht aktiivisesti esillä matsissa.
https://www.youtube.com/watch?v=mdR6JVniyrY

bhootnike

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, C.F Pachuca, Chelsea FC, Huuhkajat, Meksiko


Vastaus #2708 : 23.02.2018 klo 21:25:05

Katos vaan, liekö sitten Wilstermannin stadionolot estäneet kv. pelin? Harmi kyllä, että hävisivät, sillä bolivialaisjengejä tulee yleensä sympattua Libertadoresissa. Broidi muuten vieraili perheineen hiljattain Cuzcossa (3400 m) ja kertoi, että aluksi oli ihan kivaa, mutta sitten kaikille tuli päänsärkyä. Yksi joutui myöskin turvautumaan seuraavana päivänä lisähappeen. Tällaisten stoorien jälkeen ymmärtää hieman paremmin vierasfutaamisen vaikeutta yläilmoissa - tosin ammattilaisjengien pelaajat ovat toki ziljoonaa kertaa parempia fysiikaltaan kuin jotkut random-turistit ja valmistautuminen eri luokkaa eli paikalle tullaan  riittävän ajoissa paikalla jne, jne.

Itse pelasin Meksikossa noin 2400 metrin korkeudella sijaitsevassa Pachucassa futista ja ensimmäisissä treeneissä meinasi lähteä taju kankaalle, vaikka olin jo reilun viikon korkeuksissa ollut. Melko nopeasti korkeaan ilmanalaan kuitenkin tottui urheillessa, mutta esimerkiksi La Pazin jengit ja Bolivian maajoukkue saavat kyllä mielestäni jo vähän liikaa etua 3600 metrin korkeudessa Estadio Hernando Silesillä pelatessaan.
Nuno

Poissa Poissa


Vastaus #2709 : 24.02.2018 klo 23:05:26

Tänään on hieno ilta brassifutiksen ystäville. Cariocassa Fla-Flu ja Paulistassa Corinthians-Palmeiras alkoivat juuri.

Fluminense siirtyi heti toisella peliminuutilla johtoon Flamengo-puolustuksen sekoilun ansiosta.

E: 2-0 kulmatilanteesta. Pallo pomppii tänään selvästikin Fluminenselle.

E: Fluminense jo 3-0 johtoon. Corinthians siirtyi samaan aikaan 1-0 johtoon Rodriguinhon hienolla maalilla.
« Viimeksi muokattu: 24.02.2018 klo 23:44:02 kirjoittanut Nuno »
Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #2710 : 24.02.2018 klo 23:54:56

Vähän hölmösti kaksi Palmeirasin pelaajaa syöksyy samaan palloon, häviävät tilanteen ja Rodriguinholle avautui kunniakuja maalintekoon. No, tämä derby ei ole vielä taputeltu.
Nuno

Poissa Poissa


Vastaus #2711 : 25.02.2018 klo 00:26:27

Hämmentävä tilanne. Jailsonille punainen napit edellä torjuntaan tulemisesta. Peli jatkui hyvän aikaa, kunnes pitkän torikokouksen jälkeen punainen ja pilkku. Corinthians ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään tilannetta, vaan pilkku meni maalin ohi.

Tuo taisi kyllä olla tuomarivirhe. Eikös Brasiliassakin ole luovuttu tuplarangaistuksista eli punainen+pilkku -yhdistelmistä? Vai koskiko tämä pelkkiä Uefan pelejä?
Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #2712 : 25.02.2018 klo 00:26:35

Palmeiras-veska Jailson lanaa ninjamaisella liukupotkulla Corinthiansin hyökkääjän boksissa, peli jatkuu, ja vasta myöhemmin pysäytetään. Punainen, häröilyä ja pilkku. Jadson vetää rankkarin metrin ohi. Tulee silti hankala loppu Verdaolle.
Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #2713 : 25.02.2018 klo 00:27:30

Tuo taisi kyllä olla tuomarivirhe. Eikös Brasiliassakin ole luovuttu tuplarangaistuksista eli punainen+pilkku -yhdistelmistä? Vai koskiko tämä pelkkiä Uefan pelejä?

En tiedä sääntöä, mutta Brasiliassa kaikki on mahdollista. Haiskahti kyllä paitsiolta tuo tilanne myös.
Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #2714 : 25.02.2018 klo 00:43:24

Toinen pilkku oli sitten liikaa. Tämä derby menee mustavalkoisille.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2715 : 28.02.2018 klo 20:21:58

Copa Libertadoresin lohkovaihe saatiin käyntiin ja tappolohkossa Racing aloitti hyvin kaatamalla kotonaan Cruzeiron 4-2. Parikymppinen Lautaro Martínez oli vauhdissa tekemällä hattutempun ja jossain videoissa asiaa juhlistettiin tyyliin "te vas a Rusia". Argentiinan majufutista tuntevat voinevat arvioida onko tähän mitään saumoja? Kohtuullisen tehokas Martínez näkyy olleen junnumaajoukkueissa, mutta jotenkin en jaksa uskoa kisaryhmäpaikkaan edes opintomatkalaisena. Pari ekaa maalia olivat sinällään ihan hienoja; ensimmäinen taitava jatko suoraan ilmasta ja toisessa toimi boksin sisällä sekä tilanteen luojana että viimeistelijänä.

Toisessa kovassa pelissä Colo-Colo kaatui kotonaan Atlético Nacionalille 0-1. Huono tulos sikälikin, että samasta lohkosta löytyy Bolivar, joka voi hyvinkin nykäistä yhdeksän pojoa vuoristokentällään. Tulos ei ollut välttämättä chileläisille täysin oikeutettu, sillä varsinkin avausjaksolla kotijoukkue painoi erittäin voimakkaasti.

Mestaruuden puolustaja Grêmio aloitti tasapelillä Uruguayssa. Ihan ok tulos, kun lohko on kuitenkin aika köykäinen ja brassit seilannevatkin tästä kevyesti jatkoon.

R1
Monagas - Cerro Porteño 0-2
Defensor Sporting - Grêmio 1-1

R2
Colo-Colo - Atlético Nacional 0-1
https://www.youtube.com/watch?v=tMIMLlbvSH8

R5
Racing - Cruzeiro 4-2
https://www.youtube.com/watch?v=672LEG_259Y 14+ min
Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #2716 : 05.03.2018 klo 15:22:18

Brasilian osavaltioissa pelattiin viikonloppuna muutama mielenkiintoinen, paikallistasolla hyvinkin kuumottava derby.

Alagoanon kahden suuren kohtaamisessa CRB voitti CBA:n 1-0. Maceion noin 20 000 henkeä vetävä, Pelen mukaan nimetty Estadio Rei Pele (Kuningas Pele) oli jaettu niin, että CRB:n punaisiin ja CBA:n sinisiin sonnustautuneet fanit pääsivät kannustamaan omiaan ja huutamaan viholliselle kumpikin omalta laidaltaan.

Molemmilla joukkueilla oli hetkensä, mutta CRB käytti omansa hitusen paremmin. Ainoa maali syntyi jo ensimmäisellä jaksolla, kun CBA:n maalivahti Mota pudotti pallon sylistään, ja Juninho Potiguar pääsi tuikkaamaan pienestä kulmasta tyhjään maaliin.

Muutama minuutti aiemmin Juninho Potiguar oli pelannut pikkunäppärällä päätyrajan vippauksella paikan Neto Baianolle, joka tälläsi avopaikasta taivaalle.

Ottelun loppu oli CBA:n hallintaa, pitkälti kiitos CRB:n Anderson Conceicaon, joka sukitti tylysti takaapäin läpi rynnineen Josimarin ja ajettiin ulos. Päivänselvästä tilanteesta huolimatta tähänkin toki saatiin useamman minuutin torikokous.

Bonuspiste vielä CSA:n laitapakin hipeille vanhemmille, jotka ovat antaneet pojalleen nimeksi John Lennon. Kyseessä siis etunimet, jotka selässään mies pelaisi, jos CSA ne paitaan painattaisi.

https://www.youtube.com/watch?v=3CVwQkBbGlM


Cearensessa maalivahtilegenda Rogerio Cenin valmentama Fortaleza oli pitkään kiinni voitossa, mutta verivihollinen Ceara tasoitti toisen jakson lisäajalla ja pisteet jaettiin maalein 1-1.

Itse ottelu oli kohtalaisen tarkkaa ja hidastempoista kyttäilyä, jossa Serie B:hen täksi kaudeksi noussut Fortaleza oli hitusen niskan päällä Serie A:han seitsemän vuoden tauon jälkeen palanneesta vastustajastaan.

Fortalezan maalissa Cearan puolustuslinja ei ollut hereillä, ja Gustavo pääsi pukkaamaan heppoisen keskityspallon yläriman kautta maaliin. Lisäajan tasoituksessa oli vanhan kunnon Suomi-Unkarin fiiliksiä, kun pallo lipui pelaajakasan keskeltä tolppaan ja siitä maaliviivalle, josta Arthur juoksi sen sisään.

Urallaan maalivahdiksi häkellyttävät 131 maalia rankkareista ja vapaapotkuista viimeistellyt Rogerio Ceni hyppäsi pelaajauransa päätteeksi heti edustamansa Sao Paulon valmentajaksi. Se ei mennyt ihan putkeen, ja mies sai heikkojen peliesitysten jälkeen potkut hyvinkin nopeasti. Fortaleza on nyt Cenin seuraava valmentajahaaste.

Mitä brasilialaiseen valmentajarulettiin tulee, edes seuralegendat eivät ole pyhiä, vaan monoa tulee armotta, jos kaivattuja tuloksia ei synny nopeasti. Pitkäjänteinen kehittäminen ei ole sambajannujen juttu.

https://www.youtube.com/watch?v=2FW7IChQ0Hc


Potiguarissa ABC niisti American nenän maalein 2-0, ja oli tällä kertaa kahdesta Natalin suuruudesta selvästi parempi. Selittelyjen sijaa ei jäänyt, ja lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin, joskin Americallakin oli vähät tilaisuutensa. Derbyissähän ei periaatteessa pitäisi koskaan olla suosikkia.

ABC:n avausmaali oli American puolustajalta vanhan liiton oma maali. Jos takaa tullut hyökkääjä olisi yrittänyt venyttää palloon, niin eihän varmasti olisi maalipuiden väliin osunut.

Toinen maali meni American maalivahdin piikkiin, joka hörppäsi Wallysonin laukoman, muurin läpi mutta suoraan kohti tulleen vaparin sisään.

Derbyille luonteenomaisesti ABC:n maalivahti Edson ei malttanut olla tuulettelematta selkänsä takana olleille American faneille, mikä kuumemman temperamentin yhteisöissä yleensä johtaa tilanteen jonkinasteiseen eskaloitumiseen. Niin nytkin.

American fanit heittelivät irtaimistoia kohti maalivahtia, ja ehtivät repiä yhden päätyaidoista irti, ennen kuin poliisin myllyosasto syöksyi ryminällä tilanteeseen ja sai homman joten kuten haltuun. Peli oli seis kymmenisen minuuttia ja Edsonille keltainen kortti.

https://www.youtube.com/watch?v=u725zwHlF90
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2717 : 10.03.2018 klo 15:21:05

Uruguay

Kaudesta pelattu kolmannes ja vähän nilkuttaen mennään, sillä pikkuseura El Tanque Sisley joutui luopumaan sarjasta, kun velkaa pelaajille oli turhan paljon. Reilut 300 000 dollaria tuota velkaa oli ja ilmeisesti 2/3 siitä saivat kasaan eli aika nakkikioskibudjeteilla nuo paikalliset pikkuseurat operoivat. Paikallinen Leicester eli Plaza Colonia palautettiin myös tylysti arkeen viime kaudella ja joukkue huseeraa nykyisin kakkosessa.

Mitä sarjatilanteeseen tulee, niin Peñarol johtaa tällä liigaa. Muutamia ihan mielenkiintoisia nimi joukkueesta löytyy, esim. Ecuadorin maajoukkueesakin usein esiintynyt laituri Fidel Marzínez siirtyi alkuvuodesta Liga MX:stä raitapaitoihin. Vanhoista jyristä voi nostaa esiin ex-maajoukkuemiehet Maxi Rodríguezin (arg) sekä Walter Garganon (uru), jotka ovat olleet tälläkin kaudella joukkueensa avauskalustoa. Myös Lucas Viatri kuuluu suurseuran ryhmään, mutta argohyökkääjä on ollut pari kuukautta sairastuvalla, saatuaan joulun juhlinnoissa ilotulitteen kasvoihinsa :-(. Pysyviä vammoja tuosta ei kuitenkaan tullut ja Viatrin odotetaan kuntoutuvan kevään aikana.

Maalipörssiä taas johtaa Gonzalo Bergessio, joka teki vuosikymmenen alkupuolella Serie A:n Catanian riveissä ihan kelvollista jälkeä. Meksikon stintillään argo oli melko täydellinen lapanen, mutta eläkeikää lähestyvä hyökkääjänäkyy löytäneen vielä uuden kevään Uruguayssa.  Ja voihan senkin mainita, että Manchester City on levitellyt lonkeroitaan myös Uruguayhin, sillä City Group osti viime vuonna pikkuseura Torquen, joka on noussut nyt pääsarjatasolle. Mitään suurempia panostuksia ei ole toistaiseksi tehty ja uutisjuttujen mukaan tässä on enemmän kyse siitä, että saadaan paremmin paikallista jalansijaa Etelä-Amerikan skouttausmaailmaan.

Peñarol  5  13 p
Danubio  5  13 p
Nacional  5  12 p
Progreso  5  10 p
Defensor Sporting  5  10 p
...
Torque  5  2 p


Paraguay

Perinteisten suurseurojen tahdissa mennään, sillä Olimpia ja Libertad johtavat sarjaa. Hieman vaisummin aloittaneella "kansan joukkueella" Cerro Porteñolla olisi tänään tilaisuus kuroa eroa umpeen, kun se kohtaa Clásico Paraguayossa juuri sarjakärki Olimpian. Alkaa meikäläistä aikaa klo 22 ja ainakin Betandwinillä on joku striimin tynkä. Luis Zubeldia näkyy muuten olevan nykyisin Cerron koutsi.

Olimpia  5  13 p
Libertad  6  11 p
Deportivo  Capiata  6  11 p
...
Cerro Porteño  5  6 p


Chile

Universidad Católica johtaa sarjaa puhtaalla pelillä La U:n hengittäessä niskaan. Colo-Colon ikämiesluokkaan kuuluva Esteban Paredes on yhä kovassa iskussa, sillä hyökkääjä on latonut viidessä matsissa kuusi osumaa johtaen maalikunkkukisaa. Panaman MM-ryhmästä luultavammin löytyvällä Gabriel Torresilla on ollut myös ruuti kuivaa, sillä Huachipaton ykköstykki on iskenyt viisi maalia. Metzissäkin piipahtanut "kokaa nokkaan" Brian Fernandez on ollut kenties vielä edellä mainittuja tiukemmassa tikissä, sillä argo on latonut seuransa Union La Caleran kaikki maalit (4 kpl).

Itseäni kiinnostaa tietysti myös Grupo Pachucan omistaman Evertonin tekemiset ja keskikastissa seura lymyää. Vuoden 2011 MM-ryhmään kuulunut hyökkääjä Marco Antonio Bueno on näköjään lähtenyt hakemaan peliaikaa Chilestä ja sitä on myös löytynyt. Hyökkääjä on kuulunut vakiokalustoon ja syöttöpörssistä Bueno löytyy aika korkealta. Toinen ikuisuuslupaus Ivan Ochoa (21 v) jatkaa myös lainareissuaan.

Universidad Católica  5  15 p
Universidad Chile  5  12 p
O'Higgins  5  10 p
Colo-Colo  5  10 p
...
 

Nuno

Poissa Poissa


Vastaus #2718 : 19.03.2018 klo 00:04:52

Aikamoista, sekä Corinthians että São Paulo laulukuoroon Paulistassa. Bragantino ja São Caetano sen sijaan jatkavat matkaa välieriin.
Ally

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rangers, Jeesusbrassit


Vastaus #2719 : 19.03.2018 klo 00:45:55

Aikamoista, sekä Corinthians että São Paulo laulukuoroon Paulistassa. Bragantino ja São Caetano sen sijaan jatkavat matkaa välieriin.

Kaksiosaiset puolivälierät ratkeavat vasta ensi viikolla. Joutaisivat toki pudota molemmat.
Nuno

Poissa Poissa


Vastaus #2720 : 19.03.2018 klo 18:55:25

Kaksiosaiset puolivälierät ratkeavat vasta ensi viikolla. Joutaisivat toki pudota molemmat.

Totta muuten, hyvä huomio.

Santosilla oli myös vaikeaa, 0-0 päättyi tuo ottelu viime yönä. Isoista ainoastaan Palmeiras hoiti hommansa kunnialla.

Ps. Jos jotakuta kiinnostaa Fanatizin ilmaiskoodit, niin täältä löytyisi kolme kappaletta. YV:tä vaan tänne niin pistän. Sain itse Allyn koodilla tuon 14 päivän kokeilujakson ja siihen päälle tuon kuukauden ilmaiskoodijakson eli yhteensä 1,5 kuukautta ilmaiseksi Ylos
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2721 : 07.04.2018 klo 13:24:47

Copa Libertadoresia on pelattu jo hyvä tovi ja osassa lohkoista on ehditty jo kolmannelle kierrokselle.

Kuolemanlohko vitosessa Racing jatkoi hyviä otteitaan hakien tällä kertaa tasurin Universidad de Chilen kotikentältä. Aika oikeutettu tulos, sillä paikat näkyvät menneen melko tasan. Lohkon toisessa matsissa Vasco ja Cruzeiro väänsivät kiikarituloksen, joten molemmat brassijengit ovat yhä voitoitta.

Neloslohko lukeutuu kanssa ennakolta turnauksen kovimpiin ja siellä on onkin pelattu ahkeraan tasureita. Sama laulu jatkui myös tällä viikolla, kun River joutui tyytymään kotonaan maalittomaan tasapeliin kolumbialaisen Santa Fen kanssa. River on tulokseen pettyneempi, sillä paikkoja oli voittoon asti, mutta vieraiden veskari oli hyvällä pelipäällään. Huonomminkin olisi toki voinut käydä, sillä isäntien veskari Franco Armani joutui venymään toisella puoliajalla todella huikeaan refleksitorjuntaan Ylos. Ehdottomasti katsomisen arvoinen pelastus.

Riverin verivihollinen Boca selvitti puolestaan oman hommansa hyvin,  sillä joukkue  kaatoi kotonaan kolumbilaisen Juniorin 1-0. Huomattavasti suurempaan voittoonkin oli tosin aineksia, mutta ruuti oli selkeissä paikoissa märkää ja lisäksi Ramon Abila ampui pilkun todella karkeasti yli maalin. Voittomaalista vastasi Cristian Pavon, joka tempaisi rankkarialueen kulmasta kierteisen vedon takanurkkaan. Lohkon toisessa matsissa Palmeiras näkyy hallinneen selkeästi omaa peliään ottaen lopulta 2-0 voiton Alianza Limasta. Omiin suosikkeihini kuuluva Miguel Borja pääsi tekemään aika halvan maalin, kun vieraiden veskari kohelsi urakalla perustorjunnassa ;-).

Yksi Argentiina v Brasilia-kohtaaminenkin nähtiin ja tässä Santos kävi ryöstöretkellä Estudiantesin kentällä. Voitto irtosi Arthur Gomesin hieman onnekkaalla tolppakimmokkeella, mutta matsin suurin sankari oli vieraiden veskari Vanderlei, joka venyi nippuun paraatitorjuntoja. Ilman näitä Estudiantes olisikin ottanut matsista helposti ainakin parin maalin voiton.

Muiden maiden osalta pistää silmään ainakin se, että Paraguayn jengit ovat aloittaneet yllättävän hyvin, sillä neljästä matsista on tullut täysi pistepotti. Libertad kyykytti tällä kiekalla The Strongestia, mutta koosteen perusteella peli ei ollut järin kaksista. Perulaisista jengeistä Real Garcilaso on ollut pirteä, mistä parhaimpana osoituksena avauskiekan kotivoitto Santoksesta (https://www.youtube.com/watch?v=Zx6aHfLMx8s). Joukkue onkin vielä  ihan hyvin mukana jatkopaikkakisassa olkoonkin, etten oikein jaksa tuohon uskoa.

Chileläisten osalta La U on aloittanut hyvin ja vierasvoitto Vascosta on hankalassa lohkossa kovaa valuuttaa (https://www.youtube.com/watch?v=VI1Sl7Ob1oI). Colo-Cololle alkaa sen sijaan tulla kiire, sillä joukkue on saanut kolmessa matsissan kasaan vain yhden pinnan. Tällä viikolla tuli pataan kotikentällä ecuadorilaiselta Delfiniltä. Matsissa oli vähän sama sävel kuin edellisessä kotipelissä, sillä isännät hallitsivat tapahtumia, mutta tähtäin ja tuuri eivät olleet kohdallaan. Vaikeaksi jatkopaikan haaliminen kyllä menee ja todennäköisempää onkin, että laulu loppuun alkulohkoon.

Kolumbialaisista taas Atlético Nacional on ollut totutun vahva ja joukkue johtaakin em. Colo-Colon lohkoa kuudella pinnalla. Tällä viikolla tosin tuli kuokkaan Bolivian reissulla, mutta tämä ei ole suoranaisesti mikään yllätys. Voisikin kuvitella, että joukkue löytyy alkulohkostaan kahden parhaan joukosta.


L1
Grêmio - Monagas 4-0

Cerro Porteño  2  6 p
Grêmio  2  4 p
---------------
Defensor Sporting 2  1 p
Monagas  2  0 p

L2
Colo- Colo - Delfin 0-2 (https://www.youtube.com/watch?v=EYhkoQdkCqU)

Atlético Nacional  3  6 p
Bolivar  3  5 p
-------------------
Delfin  3  4 p
Colo-Colo 1 p

L3
Libertad - The Strongest 3-0
Peñarol - Atlético Tucuman 3-1

Libertad 2  6 p
Peñarol  2 3 p
--------------
The Strongest  2  3 p
Atlético Tucuman 2  0 p


L4
River Plate - Santa Fe 0-0 (https://www.youtube.com/watch?v=769I9uLTFbE)

Flamengo  2  4 p
River Plate  2  2 p
------------------
Santa Fe  2  2 p
Emelec  2  1 p


L5
Universidad de Chile - Racing 1-1 (https://www.youtube.com/watch?v=R1dnT0BU_9I)
Vasco Da Gama- Cruzeiro 0-0

Racing  2  4 p
Universidad de  Chile 2  4 p
--------------------------
Vasco Da Gama  2  1 p
Cruzeiro 2  1 p

L6
Estudiantes - Santos 0-1  (https://www.youtube.com/watch?v=tkfMZ1RfGzM)
Real Garcilaso - Nacional 0-0

Santos  3  6 p
Estudiantes  3  4 p
-----------------
Real Garcilaso 3  4 p
Nacional  3  2 p


L7
Corinthians  2  4 p
Independiente  2  3 p
--------------------
Deportivo Lara  2  3 p
Millonarios  2  1 p

L8
Boca Juniors - Junior 1-0  (https://www.youtube.com/watch?v=En8tAxST8Dg)
Palmeiras - Alianza Lima 2-0  (https://www.youtube.com/watch?v=3yN9FB0UJng)

Palmeiras  2  6 p
Boca Juniors  2  4 p
---------------------
Alianza Lima  2  1 p
Junior  2  0 p
sheng

Paikalla Paikalla


Vastaus #2722 : 09.04.2018 klo 23:38:39

Argentina Superliga Fecha 22:

Argentiinalaista jalkapalloa ovat ravistelleet viime viikkoina paljastuneet laajamittaiset lasten hyväksikäyttötapaukset Independienten, Riverin ja Temperleyn akatemioissa, joissa pedofiiliringin uhreiksi on joutunut useita kymmeniä ammattilaisuudesta unelmoivia lapsia ja nuoria. Yksi pääsyytetyistä on Superliigassakin lippua heilutellut avustava erotuomari Martín Bustos, jonka isällä on myös tuomio lapsiin kohdistuneista hyväksikäytöistä. Sairas on maailma, mutta eipä näistä tapauksista niin yllättynyt voi olla. Hyväksikäyttöä tapahtuu valitettavasti kaikkialla. AFA reagoi "uutisiin" perustamalla työryhmän, jonka tehtävänä on valvoa, että sisäoppilaitoksissa asuvat lapset ja nuoret elävät säädyllisissä oloissa. AFAn toimintatavat tietäen olisin toivonut, että joku hieman vakuuttavampi instanssi olisi ottanut isompaa roolia tapausten tultua julki...

Palloakin on potkittu ja Boca painelee seitsemän pisteen kaulalla, vaikka hävisikin lauantaina Bomboneralla nolosti Defensa y Justicialle lukemin 2-1. Boca hallitsi ottelun kulkua ja pelivälinettä (72%-28%), mutta laukaukset painuivat jatkuvasti kohti päätykatsomoa. Halcónin sankari oli vieraiden molemmat maalit iskenyt hyökkääjä Fernando Márquez. Voittomaali syntyi toppari Lisandro Magallánin karmeasta epäonnistuneesta lateraalisyötöstä, johon Márquez pääsi väliin ja kuljettamaan vauhdilla kohti Agustín Rossin vartioimaa maalia.

Sunnuntain pelit olivat vierasjoukkueiden juhlaa ja kotijoukkueista ainoastaan Atlético Tucumán onnistui haalimaan pisteen plakkariinsa. Nuevo Gasómetrolla tehtiin historiaa kun hurjaa sesonkia pelaava Godoy Cruz murjoi San Lorenzon lukemin 5-0. Ciclón oli päästänyt 21 pelissä verkkoonsa vain 11 osumaa mutta nyt niitä lipsahti neljä jo avauspuolikkaan aikana. Maalipörssin voittoa tavoitteleva "Morro" García iski Tomballe kaksi osumaa ja vantteralla uruguaylaisella on kasassa näin jo mukavat 11 nyyttiä. Diego Daboven aikakaudella joukkue on ryhdistäytynyt etenkin vieraissa kun se aiemmin oli reissupeleissä lähinnä riepoteltavan roolissa. Ennen joulutaukoa Tomba ei ollut saalistanut yhtäkään täyttä pistepottia vierasotteluista, mutta valmentajavaihdoksen jälkeen se on kerännyt 26 pistettä 33:sta mahdollisesta ja on sarjassa upeasti jo toisena.

Córdobassa Kempesin stadikalla nähtiin kahden taitavan ryhmään kohtaaminen kun Talleres sai vastaansa Independienten. Argentiinan pääsarjassa kautta aikain eniten maaleja sylkenyt uruguaylainen - ja tilastoissa siis Enzo Francescolin ohittanut - Santiago Silva oli viedä kotijoukkueen johtoon vartin pelailun jälkeen, mutta ohjaus pilkun kohdalta pysähtyi Martín Campañan kätösiin. Hetkeä myöhemmin La T:n ecuadorilaislaituri Joao Rojas pääsi purjehtimaan vasemmalta laidalta boksin sisään mutta kierteinen veto kutitteli tolpan väärää puolta. Independiente käytti puolestaan ensimmäisen paikkansa hyväkseen kun avauskokoonpanoon noussut Gonzalo Verón puski maalin edestä vieraat johtoon avausjakson puolivälissä. Talleresilla oli useita laatutontteja maalintekoa varten, mutta uskomattoman ottelun pelannut Campaña oli ohittamattomassa vireessä torjuen kaiken mahdollisen. "Puma" Gigliotti taiteili lopulta loppulukemiksi 0-2 miehelle epätyypillisellä kauniilla kierteisellä sivalluksella yläkulmaan kun 90 minuuttia oli täyttymässä. Hieman onnekas voitto vieraille mutta kaikki lasketaan. Talleres hävisi edellisellä kierroksella Bocallekin ja on mielenkiintoista nähdä, miten Darío Kudelkan ryhmä kokoaa itsensä hankalaan reissupeliin NOB:ia vastaan seuraavaksi.

Avellanedan sylinterissä pelattiin puolestaan Racingin ja Riverin klassikko, jota oli seuraamassa tietysti Sampaolikin. Ilman alkoholiongelmaista ja pelikieltoaan kärsivää Ricky Centúriónia pelannut Racing tuli vahvasti ottelun alkuun ja punaraidan maalinsuulla seisonut majuehdokas Franco Armani oli täystyöllistetty. Maalit jäivät kuitenkin ekalta puolikkaalta uupumaan ja niitä saatiin odotella aivan ottelun loppupuolelle asti. Racing-vahti Juan Musson epäonnistuneen heiton katkaisi Exequiel Palacios (19v), joka vapautti Rafael Santos Borrén läpiajoon eikä lupaava cafetero jättänyt paikkaansa käyttämättä vaan viimeisteli hallitusti tyylitellen. Kauden seitsemättä liigapeliään pelannut Palacios pääsi itse vielä tuikkaamaan lopullisen niitin läpiajosta alakulmaan ottelun lisäajalla. Palacios on yksi Riverin akatemian mielenkiintoisimmista pelureista, jonka otteita kannattaa jatkossakin seurata tarkasti.

Ottelun jälkeen argentiinalaiset aviisit ja asiantuntijat ylistivät maajoukkuekandidaateista River-vahti Armanin fantastista esitystä ja molari halutaan ehdottomasti Albicelesten mukaan Venäjälle. Kehut mies on eittämättä ansainnut eikä pyttyjä voittanut vahti olisi ollenkaan pöllömpi valinta (kolmosvahdiksi). Laucha Martínez oli virkeällä pelipäällä ja Sampaolilla alkaa olla aika tarkka kuva nuorukaisen kyvyistä, kun pelejä hän on ollut jatkuvasti väijymässä. Viimeisestä hyökkääjän paikasta on kuitenkin armottoman kova kamppailu ja todennäköisemmin joku Serie A:ssa pelaava hyökkääjä ajaa  valinnoissa edelle.


Tigre - Gimnasia LP 2 - 0
T: 32' Mansilla, 83' Morales
https://www.youtube.com/watch?v=S-ce2KaEvCE

Argentinos - Unión 3 - 1
A: 38' Sandoval, 45' Barrios rp, 94' Barrios rp. U: 18' Gamba
https://www.youtube.com/watch?v=SyJbD5l1Tuw

Rosario Central - Belgrano 2 - 1
R: 35 Cabezas, 38' Zampedri. B: 92' Lema
https://www.youtube.com/watch?v=pkb3nl06MH0

Temperley  - Lanús 2 - 2
T: 38' Brandán, 94' Brandán rp. L: 44' Vides rp, 55' Acosta
https://www.youtube.com/watch?v=Mw19KifMjog

Colón - Vélez keskeytettiin
https://www.youtube.com/watch?v=-UZW-dcoVPk

Banfield - Olimpo 3 - 0
B: 11' Dátolo, 56' Ortíz, 84' Carranza
https://www.youtube.com/watch?v=VPNqHAwlrjc

Boca - Defensa y Justicia 1 - 2
B: 32' Gissi om. D: 5' Márquez, 76' Márquez
https://www.youtube.com/watch?v=ROrJoN_YBzA

San Lorenzo - Godoy Cruz 0 - 5
G: 9' Caruzzo om, 15' Cardona, 19' García, 34' Abecasis, 67' García
https://www.youtube.com/watch?v=vYwlsg7Affo

San Martín - Huracán 0 - 1
H: 22' Silva
https://www.youtube.com/watch?v=NhroYH0Te-o

Atlético Tucumán - Newell's 1 - 1
A: 26' Núñez. N: 94' Varela
https://www.youtube.com/watch?v=jKFTpMPTumE

Talleres - Independiente 0 - 2
I: 23' Verón, 90' Gigliotti
https://www.youtube.com/watch?v=Awg92yxFj70

Racing - River 0 - 2
R: 77' Borré, 90' Palacios
https://www.youtube.com/watch?v=yuIhu2Us8vk


Kiitos näistä! Täytyy yrittää päästä Libertadoresin lohkotilanteisiin ja tunnelmiin paremmin kiinni kunhan vauvanhoito- ja työkuviot antavat vähän enemmän tilaa vahdata striimejä yömyöhään. Niitä odotellessa Tuoppi


« Viimeksi muokattu: 09.04.2018 klo 23:51:24 kirjoittanut sheng »
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2723 : 13.04.2018 klo 08:19:25

Viikon ainoassa Copa Libertadores - pelissä Palmeiras ja Boca jakoivat pinnat 1-1-tasapelillä. Aika samanlaisia maaleja, sillä molemmissa laidalta tuli matala poikittaissyöttö, jonka hyökkääjä jatkoi  lähietäisyydeltä maaliin. Isäntien Keno iski ensin 90. minuutilla ja Carlos Tevez kuittasi pari minuuttia myöhemmin. Tasuri vaikuttaisi myös aika oikeutetulta tulokselta, sillä vaarapaikkoja ei näytä hirveästi olleen. Tulos kelvannee myös molemmille, sillä sen ansiosta joukkueet jatkavat vankasti lohkon jatkopaikoilla.

https://www.youtube.com/watch?v=bCXDCYImUOA

Copa Sudamericanan ykköskierrosta pelattiin myös ja tässä turnauksessa Atletico Paranaense tyrmäsi NOB:in kotonaan 3-0. Toinen matsi on toki vielä pelaamatta, mutta vaikeaksi argojen jatkopaikka menee. Toisessa suurten maiden kohtaamisessa San Lorenzo otti 1-0 kotivoiton Atlético Mineirosta Gabriel Gudinon maalilla. Rosario Central ja Sao Paulo taas jäivät edellisen kentällä kiikaritulokseen. Senkin voi minita, että LDU Quito haaveilee myös jatkopaikasta, sillä bolivialainen vastustaja kaatui kotonaan 2-1. Päästetty maali tekee toki Ligan elämän hankalammaksi Bolivian reissulla. Ja vanha konkari Hernan Barcos näkyy olevan yhä vauhdissa sillä argentiinalainen teki Ligan voittomaalin. Perulaisilla jengeillä tämä(kään) turnaus ei ole mennyt kovin vahvasti, sillä neljästä edustajasta vain Sport Huancayo selvisi jatkoon. Heille toki ihan mukava päänahka, kun verivihulaismaan Chilen edustaja Unión Española kaatui yhteismaalein 3-0.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #2724 : 01.05.2018 klo 18:50:55

Copa Libertadores

Pari kiekkaa taas vedetty, joten pieniä päivityksiä lohkotilanteisiin.


Ykköslohkossa
mennään yhä melko odotetuissa merkeissä, sillä Cerro Porteño ja Grêmio ovat menossa näillä näkymin jatkoon. Asiaa auttaa sekin, että vahvin haastaja Defensor meni kompuroimaan Venezuelan reissullaan ja hankalan loppuohjelman takia pinnoja ei irronne jatkopaikkaan oikeuttavaa määrää. Brassit isännöivät tällä viikolla juuri Cerroa ja voiton irrotessa mestaruuden puolustajat nousevat lohkokärkeen.

Atlético Nacional dominoi kakkoslohkoa, sillä El Verde on kerännyt neljässä pelissä yhdeksän pinnaa. Viimeksi kaatui lohkokakkonen Bolivar 4-1 Dayro Morenon heiluttaessa pari kertaa verkkoa. Tämän viikon ainassa matsissa lohkojumbo Colo-Cololla on pakkovoiton paikka, mikäli chileläiset aikovat vielä haaveilla cup-vaiheeseen pääsystä. Edessä on reissupeli ecuadorilaisen Delfinin vieraaksi, hommaa helpottaa jonkun verran se, että mistään vuoristomatsista ei ole kyse.

Kolmoslohkoon tuli uutta väriä, kun Peñarol kellisti puhtaalla pelillä marssineen Libertadin ja heikosti aloittanut Atlético Tucuman kaatoi The Strongestin kahdesti. Varsinkin voitto La Pazissa oli kova temppu ja sen ansiosta argojengi on vielä hyvin mukana jatkopaikkakisassa, Romat jysäytti noin 35 metristä kanuunan, jolle veskari ei voinut mitään ja toinen tuli isäntien puolustuksen möheltämisen myötä. Tällä viikolla Decano isännöi tasapinnoissa olevaa Peñarolia ja voitto tästä veisi joukkueen hyvin lähelle jatkopaikkaa. Lohkokärki Libertad taas reissaa Boliviaan ja tappio ei olisi mikään yllätys.

Kovassa neloslohkossa Santa Fe on käynyt ryöstöretkellä Flamengon kentällä ja tuloksena oli 1-1-tasuri. Ei kuvaa kyllä lainkaan kenttätapahtumia, sillä matsi oli jatkuvaa isäntien painostusta ja vieraiden pakit pelastivat mm. 2-3 kertaa pallon maaliviivan tuntumasta. Kolumbialaisten veskarilla ei tuntunut olevan myöskään tuo keskityspallojen torjuminen olevan oikein hanskassa :). Kovin tyhjältä stadion myös näytti, liekö ollut sitten joku sanktio päällä. River Plate on napannut pari voittoa Emelecistä, nousten samalla lohkonsa kärkeen. Mikäli kolumbialaisvierat kaatuvat tämän viikon reissupelissä, niin Miljonäärit voivat ryhtyä valmistautumaan jatkomatseihin.

Kuolemanlohko vitosessa Racing körmyytti Vascoa löylyttämällä ensin vieraansa 4-0 ja hakemalla sitten Riosta arvokkaan 1-1-tasapelin. Ja itse asiassa jälkimmäisessä ottelussa Academia oli selvästi parempi, mutta voittoa ei sillä kertaa irronnut. Lautaro Martínez oli vauhdissa tehden molemmissa matseissa maalin. Kotipelissä nuori hyökkääjä taisi hommata myös kolme rankkaria, mutta Lisandro López hukkasi kaksi näistä. Kohtuullisen jääräpäinen kaveri, kun ampui myös tuon viimeisen ja sai sen sentään sisään. La U:n hyvin alkaneella taipaleelle tuli taasen melkoinen kuoppa; kotipelissä Cruzeiroa vastaan jäätiin maalittomaan tasapeliin ja reissupelissä tuli kuonoon peräti 7-0 :-O. Oman boksin puolustaminen ei ollut ainakaan kohdallaan, sillä neljä-viisi maalia syntyi maalialueen rajan tutumasta. Tällä viikolla brassit pelaavat keskenään ja Racing isännöi La U:ta. Toiveissa Vascon voitto ja chileläisille ainakin pinna.

Kutoslohkossa Santoksen jatkopaikka alkaa olla jo käytännössä selvä, sillä brasseilla on eroa viivaan viisi pinnaa. Edellisessä matsissa joukkue kaatoi varsin helposti Estudiantesin, kun taas Nacional antoi shokkihoitoa Reall Garcilason jatkohaaveille maalein 4-0. Ero olisi voinut olla kyllä huomattavasti suurempikin, mutta isännät hukkailivat matsissa urakalla paikkoja. Mm Cataniaa ja Sampdoriaa aiemmin edustanut Gonzalo Bergessio pelaa näköjään nykyisin Nacionalissa ja heittikin tässä pelissä yhden ihan kohtuullisen maalin. Ensi yönä perulaiset isännöivät Estudiantesia ja voitolla jatkosaumat pysyisivät vielä elossa. Vuoristossa pelataan, joten ei mikään mahdottomuus. Uruguaylaiset haastavat puolestaan kotonaan lohkokärki Santoksen.

Seiskalohkossa Independiente teki elämänsä vaikeaksi häviämällä kotonaan Corinthiansille 0-1. Vaarapaikkoihin nähden voitto meni väärään osoitteeseen, mutta kaikki lasketaan. Jadson vastasi lopussa hieman onnekkaasta voittomaalista; hyökkääjä haki toki hyvin puskupaikkansa, mutta pallo päätyi verkkoon torjunnan, tolpan ja veskarin pään kautta :). Independiente on nyt lohkojumbona ja eroa viivan on kolme pojoa. Torstain Brasilian reissulta olikin syytä saada jotain, jotta jatkosaumat pysyvät hengissä.

Myös Boca Juniors on tukalassa tilanteessa kasilohkossa, sillä joukkue reissaa tällä kiekalla kolumbialaisen Juniorin vieraaksi ja tappio tietäisi jäämistä alkulohkoon. Syynä hankalaan asemaan on 0-2-kotitappio Palmeirasille yhdistettynä kolumbilaisten tuplavoittoon Alianza Limasta. Boca voi syyttää tappiosta kyllä omia virheitään, sillä avausmaalissa Keno jätettiin keskitystilanteessa aivan liian vapaaksi ja hyökkääjä puskikin tilanteesta maalin. Toisessa maalissa Bocan veskari seilasi jostain syystä rankkarialueen ulkopuolella puskuhommissa; yritys ei mennyt ihan putkeen ja Lucas Lima pääsi nostamaan kaaripallon tyhjään verkkoon. Kovasti argot myös matsissa painoivat, mutta sihti oli ratkaisupaikoissa kierossa. Lohkon toinen suurseura Palmeiras on jo varmistanut jatkopaikkansa.

L1
Defensor Sprting - Monagas 3-1
Cerro Porteño - Grêmio 0-0
Monagas - Defensor Sporting 1-0 (https://www.youtube.com/watch?v=8RpNyPgo3pA)

Cerro Porteño  3  7 p
Grêmio  3  5 p
---------------
Defensor Sporting 4  4 p
Monagas  4  3 p


L2
Atlético Nacional - Bolivar 4-1

Atlético Nacional  4  9 p
Bolivar  4  5 p
-------------------
Delfin  3  4 p
Colo-Colo 1 p

L3
The Strongest - Atlético Tucuman 1-2 (https://www.youtube.com/watch?v=JqgpsPwR7Bc)
Libertad - Peñarol 2-1
Atlético - Tucuman 3-0
Peñarol - Libertad 2-0

Libertad 4  9 p
Peñarol  4 6 p
--------------
Atlético Tucuman 4  6 p
The Strongest  4  3 pL4
Flamengo - Santa Fe 1-1 (https://www.youtube.com/watch?v=6NDwsG_0rFo)
Emelec - River Plate 0-1
Santa Fe - Flamengo 0-0
River Plate - Emelec 2-1

River Plate  4  8 p
Flamengo  4  6 p
------------------
Santa Fe  4  4 p
Emelec  4  1 p


L5
Racing - Vasco Da Gama 4-0 (https://www.youtube.com/watch?v=C1iqnmjWGYo)
Universidad de Chile - Cruzeiro 0-0
Cruzeiro - Universidad de Chile 7-0 (https://www.youtube.com/watch?v=mSkcenH_fIA)
Vasco da Gama - Racing 1-1 (https://www.youtube.com/watch?v=X-zwvD2zGQY)

Racing  4 8 p
Cruzeiro 4  5 p
--------------------------
Universidad de  Chile 4  5 p
Vasco Da Gama  4  2 p


L6

Santos - Estudiantes 2-0 (https://www.youtube.com/watch?v=yS_ame2AvQo)
Nacional - Real Garcilaso 4-0 (https://www.youtube.com/watch?v=CWiRbf22mGM)

Santos  4  9 p
Nacional  4  5 p
-----------------
Estudiantes  4  4 p
Real Garcilaso 4  4 p

L7
Millonarios - Deportivo Lara 4-0
Independiente - Corinthians 0-1
Deportivo Lara - Millonarios 2-1

Corinthians  3  7 p
Deportivo Lara  4  6 p
--------------------
Millonarios  4  4 p
Independiente  3  3 p


L8
Alianza - Junior 0-2
Boca Juniors -Palmeiras 0-2 (https://www.youtube.com/watch?v=F3wmGwtEIJ0)
Junior - Alianza Lima 1-0

Palmeiras  4 10 p
Junior  4  6 p
--------------------
Boca Juniors  4  5 p
Alianza Lima  4  1 p

 
Sivuja: 1 ... 108 [109] 110 ... 117
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines