FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
06.10.2022 klo 15:57:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 22 [23]
 
Kirjoittaja Aihe: Valmentajakoulutukset  (Luettu 84781 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kaihlamo

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #550 : 13.07.2020 klo 15:03:55

Kyllä Palloliiton koulutukset ovat surkeita. Kävin aikoinaan B-kurssin ja se oli ainakin ihan turhaa ajankäyttöä. Vanhat pelaajat pitävät vanhoilla ajatuksilla kursseja ilman minkäänlaista opetuksen peruskoulutusta.
Pitäisi saada kouluttautuneita Jyväskylän liikunnan ihmisiä opettamaan faktoja eikä musta tuntuu -ideoita  70-luvulta.
Ei Suomen jalkapallo nouse ilman päteviä juniorivalmentajia yhtään mihinkään. Nykyään pelaajien vanhemmat valmentaa ja sen kaikki ymmärtää, ettei siitä taso parane?

Boldasin olennaisen. Viimeisen 12 vuoden aikana ainakin koulutukset muuttuneet valovuoden paremmiksi. Ja ei meillä ainakaan koko seurassa taida ikäluokan vastuuvalmentajina olla enää kuin muutama, jonka oma lapsi pelaa samassa joukkueessa. Ja monessa ikäluokassa on koko valmennustiimi jo sellainen ettei valmentajien lapset pelaa samassa joukkueessa.

Kouluttajilta tarvitaan ensisijaisesti vahva oma kokemus lajivalmentamisesta sekä ymmärrys lajista eli tietää mistä puhuu. Toinen tärkeä seikka on se, että  tietää miten puhuu eli osaa esittää asiansa muodossa, jonka kuulijat pystyy sisäistämään.

Faktan määrä lisääntyy koko ajan ilman Jyväskylän liikunnan ihmisiä. SHA:n tekemä työ on tuonut aika paljon niitä faktoja ja ennen kaikkea on lisännyt tosi paljon faktoihin pohjautuvaa keskustelukulttuuria pelkän mutuilun sijaan.
ulkokierre

Poissa Poissa


Vastaus #551 : 14.07.2020 klo 12:25:29

Aivan näin. Hyvä, että mennään parempaan suuntaan.
Lajitietoisuus on hyväksi pallon kanssa toimiessa, mm. ykköskosketus, joka meillä suomalaisilla on monestikin luokattoman huono. Tämän huonouden jälkeen ei ole pelaajalla muuta tehtävää kuin pelastaa/taistella kosketuksen jälkeen palloa uudelleen itselleen.
Jyväskylän oppilaita kaivataan muuhun työhön, joka jalkapallossa on suuressa arvossa, liikkuminen, peruskunto jne. Tähän ei SPL:llä ole osaamista.
Meillä elää edelleen harjoituksissa jonottamisen kulttuuri. Kosketuksia palloon harjoituksissa tulee eniten niille, jotka eivät näitä kosketuksia niin paljon tarvitse kuin kehityksen alkuvaiheessa olevat pelaajat, koska dominoivat harjoitteita aikaisemmassa vaiheessa syntyneestä taidosta.
Enemmän yksilöharjoitteita. Mutta, kun siihen ei ole eväitä suomen valmentajilla.
Täällä Länsi-Suiomessa yhdistykset rummuttaa mahtavaa juniorimyllyä. Lukumäärää on, kun lasketaan kaikki kentällä joskus käyneet yhteen.
Mutta, kun lähestytään B-A -juniori ikää, niin pelaajia ei ole nyt eikä ole ollut moneen aikaan.
En tiedä johtuuko vierastyöläisten suuri osallisuus miesten joukkueissa jo kakkosdivisioonasta ylöspäin tästä ilmiöstä. Kyllä suomifutis on suurissa vaikeuksissa tulevaisuudessa juuri tämän takia. Suomipoika istuu penkillä, kun vierastyöläiset kattavat pelipaikat seurojen "tyhmän" kilpailun takia.
Kertokaapa?
Kaihlamo

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #552 : 14.07.2020 klo 12:55:41

Ihan tarkistuksena ollaanko edelleen vuodessa 2020? Aika erikoisia huomioita ylipäätään. Suomalainen koulujen liikuntaopetus on niin alamaissa tällä hetkellä, että en hakisi kyllä sieltä suunnasta mitään oppia tai osaamista. SPL käytää mun kokemuksen mukaan fysiikkaan liittyvissä koulutuksissa tämän maan parhaimpia ulkopuolisia asiantuntijoita, joten en nyt ymmärrä mistä puhut.

Isoin ongelma valmentaja puolella on se, että määrällisesti liian harvat ylipäätään haluaa kouluttautua ja niistäkin kouluttautuneista iso osa katoaa valmentajakartalta niin nopeasti ettei kokemuksen (joka mun mielestä on vähintään yhtä tärkeää kuin koulutus) tuomaa hyötyä ehdi tulla. Itsella esim. on nyt vanhimmat ex-valmennettavat aikuisuuden kynnyksellä ja nuorimmat 11v. Neljää eri ikäluokkaa valmentanut ja syksyllä alkaa viides uusi. Ja joka vuosi tulee lisää osaamista ja näkemystä sekä uusia ajatuksia itselle pelkästään siitä kun näkee ulkopuolelta noiden aiemmin valmennuksessa olleiden kasvun ja kehityksen...
Unohtumaton

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Rakkaudesta futikseen


Vastaus #553 : 29.10.2021 klo 00:44:02

Vieläkö voi saada C-lisenssin pelkällä pelaajataustalla? Ainakaan Palloliiton sivuilta en löytänyt tästä mainintaa.
Metsurin koira

Poissa Poissa


Vastaus #554 : 29.10.2021 klo 11:11:28

Vieläkö voi saada C-lisenssin pelkällä pelaajataustalla? Ainakaan Palloliiton sivuilta en löytänyt tästä mainintaa.
Ei voi. Pitää käydä lisäksi alemmat kurssitukset ensin eli min. ikävaihekoulutus + yksi teemakoulutus ja sen jälkeen voi hakea C-kurssille.

Noin muutoinkin on täysin absurdia, että valmentajatutkintoja jaettaisiin noin vain ilman koulutuksia pelkästään sen vuoksi, että on kokemusta pallon potkimisesta. 
Sokrateen puskumaali

Poissa Poissa


Vastaus #555 : 29.10.2021 klo 11:34:40

Voi siirtyä suoraan uefa-b lisenssiä suorittamaan:

https://www.palloliitto.fi/palvelut/valmentajakoulutus-huippuvaihe/uefa-b-valmentajakoulutus

C ei taida olla varsinainen lisenssi.

 
Sivuja: 1 ... 22 [23]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa