FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.05.2018 klo 17:37:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-futisturnaus 2018, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: [1] 2 3
 
Kirjoittaja Aihe: Matka Mini-Euroon 2011 - neljän eri seuran yhteishanke  (Luettu 8718 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


: 01.03.2011 klo 13:26:29

Kun tämä hukkui samantien tuonne toisen otsikon alle niin avataan uusi topic tälle, jotta hankkeen osalta keskustelu olisi yhdessä paikkaa. Toki tämä sopisi myös tuonne Nuoret-osioon, mutta mielestäni täällä ehkä saamme aikaiseksi parempaa keskustelua aiheen tiimoilta - ja varsinkin pelaajakehityksen ja valmennuksen näkökulmasta. Alla toiseen topiciin kirjoittamani viesti aiheesta sekä mtontolan hyvä vastaus ja keskustelun avaus kyseiseen viestiin liittyen (taisi olla ainut viesti mitä sinne ehdittiin asiasta kirjoittaa ennenkuin aihe vaihtui täysin toiseksi).

http://sites.google.com/site/minieuroturnausmatka/home

En jaksanut avata uutta topikia tälle. Joten jos on mielestänne väärällä alueella tai oman topikin arvoinen juttu niin modet voivat siirtää (koera?)

Nyt kun hankkeen sivutkin ovat avattu virallisesti niin uskaltaa laittaa asiasta tännekin. Eli kyseessä 4 seuran yhteishanke E11-ikäryhmässä, jonka tuloksena Suomesta lähtee yhdistetty joukkue edustamaan vuoden 2011 Mini-Euro turnaukseen. Itse seuraan mielenkiinnolla tätä hanketta ja varsinkin odotan mielenkiinnolla sitä, miten pojat pärjäävät kovimpia Eurooppalaisia joukkueita vastaan. Itsellä on se etuoikeus, että kuulen varmuudella asianosaisilta hankkeen edistymisestä ja lopputuloksista. Onnea matkaan!

En ollut kuullut, mutta siis aivan erinomaisen hieno juttu! Näillä askelilla saadaan koko hommaan selkärankaa ja ymmärrystä siitä mitä pitää tehdä. Samalla kun tiedottaminen on avointa, niin jokainen ulkopuolinenkin ymmärtää, että idea ei ole, että tässä nyt yritetään väkisin käydä voittamassa jotain pelejä, vaan saada meidän toiminta kansallisesti sellaiseen kuntoon, että päästään eurooppalaiselle tasolle.

Eli keskustelu on avattu aiheesta. Kommentoikaa asiaa, keskustelkaa, kyseenalaistakaa, esittäkää omia ideoita... Tiedän varmuudella, että hankkeen puuhamiehet ovat kiitollisia kaikesta keskustelusta mitä asia herättää ja myös ainakin osa lukee näitä tämän osion viestejä aktiivisesti. Itse yritän päivitellä tänne asioita sitä mukaa kun niitä päivitellään tuonne hankkeen kotisivuille...
viskä

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 02.03.2011 klo 11:43:07

Hieno projekti! Seuraan mielenkiinnolla.

Toivon että hankkeen tavoitteet toteutuvat ja kertyneet tulokset tulevat näkyville.

Olisi mukava kuulla joukkueista, mukaan lukien tämä oma ryhmä, analyyseja mm. pelitavasta, ryhmityksestä, tekniikasta, fysiikasta, mentaalipuolesta, johtajuudesta, puutteista (kertoo painotuksista ja opetus järjestyksestä) jne. Nuorten kohdalla hyvistäkin analyyseistä puuttuu monesti, kuinka pelaajien keskinen kommunikointi ja ohjaus toimivat.

Jostain ryhmän harjoitus ottelusta voisi ehkä tehdä analyysin, itselle harjoitus mielessä ja opiksi ja täydennettäväksi foorumisteille.

   
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #2 : 02.03.2011 klo 11:50:37

Ne on 11. Ryhmitys ja mentaalipuoli ovat vielä aika saatanan toissijaisia seikkoja. Fysiikkaankin lienee turha kiinnättää liika huomiota, kun pelaajat lienevät fyysiseltä iältään kaikkea yhdeksän ja kolmentoista ikävuoden välillä.

Taito ja taitavuus lienevät ensisijaisen tärkeät tarkasteltavat vertailukohdat, minkä jälkeen voi toki kiinnittää esimerkiksi pelikäsityksen kehittyneisyyteen.

Ihan mielenkiintoinen projekti. Otetaan seurantaan.
viskä

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 03.03.2011 klo 10:24:35

Aloittaessaan pelaajat eivät osaa yleensä paljoakaan ja aikuisena osataan kaikki se mitä osataan, joku hyvin ja toinen paremmin. Aikuisikään mennessä kaikkia asiota ovat kaikki varmaan harjoiteleet, silloin voi olla vaikea enää sanoa, miksi joistain paikoista tulee systemaattisesti parempia pelaajia kuin toisista. Ideaali tilanne on päästä kurkkaamaan asiota silloin kun oppimisprosessi on kesken, jolloin voidaan huomata, että joillekin opetetaan joitain asiota pidemmällä ajalla ja toisin painottaen kuin toisille.

11 vuotiaat pelaajat ovat pelanneet jo monta vuotta ja heille on opetettu ja he ovat oppineet jo paljon asiota, mutta eivät ole missään suhteessa valmiita. Tällöin päästään hyvin kiinni juuri siihen mitä asiota ja minkä ikäisille painotetaan. Yhtä paljastavaa, kuin mitä on jo opetettu tai opittu on silloin, mitä ei ole vielä opetettu tai opittu.

Fyysisen puolen otin esille lähinnä sen vuoksi, että se kertoo valmentajien arvomaailmasta ja suhteesta peliin ja toisaalta siksi, että fyysiikka vaikuttaa otteluiden luonteeseen ja tuloksiin paljon. Ottelu analyyseja voi mieltää paremmin, kun fyysiset seikat tulevat lyhyesti ilmi. Jos suuressa seurassa kaikki 1-nyrkin pelaajat eivät ole taitavia ja fysiikaltaan muita edellä, niin se kertoo siitä, että painotetaan vahvasti jotain muita asiota, kuin fyysisiä asiota. Vastaavasti sekin on paljastavaa jos pienemmällä seuralla kaikki ovat fysiikka ihmeitä.

Taito ja taitavuus ovat tärkeitä ja hyvien joukkueiden osalta hyvässä mallissa ja sieltäkin puolelta löytyy takuulla painotus eroja. Näitä asiota pidetään esillä täälläkin. Kun taito ja taitavuus sidotaan pelitilanteeseen, eikä niitä mielletä irrallisina tekijöinä tullaan pian jo pelikäsitykseen ja ryhmitykseen. Tämän ikäisillä ei peli ole mitään mehiläisparvipörräystä pallon ympärillä. Kyllä siellä on ryhmitys ja tehtävien jako. Ryhmitystä tärkeämpi on pelitapa, mutta ryhmityksen tietäminen auttaa mieltämään pelin kulkua ja pelitavan toteuttamista. Tärkempänä vielä se kertoo miten valmentajat haluavat opettaa jalkapalloa. Toiset ryhmitykset minivoivat liikeen ja ohjaavat pelaajia liikkumaan kokonaisena joukkueena toisiinsa nähden tietyllä tavalla staattisena ryhmänä. Toiset ohjaavat ryhmityksen dynaamiseen muuttamiseen ja  paikan vaihtoihin.

Mentaalisiin tekijöihin kasvetaan ja myös kasvatetaan. Suhtautuminen kilpailuun, ympäristö ja valmennus jne vaikuttavat kaikki tietysti. Onko meillä tämä ympäristö sopiva? Esim johtajuuteen kentällä vaikuttaa mm. mentaalipuoli ja kommunikointi. Ohjaavatko pelaajat itse toisiansa kentällä. Antaako molkke tai toppari tai joku muu ohjeita kanssapelaajilleen, ensin yksittäisissä tilanteissa ja sitten yhä vaikeammissa. Alkaen staattisesta tilanteesta, jossa on aikaa. Vaikkapa siitä kuka pitää kenet kulmapotkussa vai antaako ohjeet valmentaja ja miksi ei pelaajat?

Jatkuu kun on aikaa ja jos ajatukset jäsentyvät boltsissa sopivasti.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 03.03.2011 klo 11:59:56

Niin jos mentaalisella puolella tarkoitetaan kommunikaatiota toisten kanssa kentällä, jne. niin sitten tuon ikäisissä sitä voi miettiä. Mielestäni kuitenkaan termi sinällään ei sitä tarkoita, vaan mentaalinen puoli terminä lähinnä sivuaa asioita joiden suhteen 11-vuotiaat eivät vielä kovinkaan kattavasti osaa kommunikoida tai itse edes tunnistaa.

Kyllä tämän ikäisissä mielestäni ne tärkeimmät huomiot pitää kohdistaa siihen miten pelaajat liikkuvat kentällä, miten käsittelevät palloa ja miten hahmottavat peliä. Näissäkin ikä luo tiettyjä rajoitteita, mutta toisaalta mahdollisuuksia. Varsinkin niihin pelaajiin kiinnitän huomion jotka selvästi ajattelevat kentällä. Tämä korostuu hyvin kun jo ennen pallon saantia joku poika osaa miettiä mitä sillä tulee seuraavaksi tekemään. Näitä on kuitenkin harvassa, mutta sellaiset pelaajat muun pelikäsityksen ohella pomppaavat silmiini.

Sitten itse hankkeeseen. Hienoa että seurojen välillä saatu yhteistyötä. Suomi on pieni maa, meillä on rajalliset resurssit ja se omissa pikku piireissään kyräily ei sitä ainakaan paranna pitkässä juoksussa. Toivotaan siis että homma toimii. Ainoa mikä vähän mietityttää on se, että kuinka objektiivisesti tässä taas toimitaan. Ettei se mene siihen että ei välttämättä ole mukana parhaat pelaajat, vaan ne tietyt pelaajat tietyistä seuroista...
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 03.03.2011 klo 14:59:43

Sitten itse hankkeeseen. Hienoa että seurojen välillä saatu yhteistyötä. Suomi on pieni maa, meillä on rajalliset resurssit ja se omissa pikku piireissään kyräily ei sitä ainakaan paranna pitkässä juoksussa. Toivotaan siis että homma toimii. Ainoa mikä vähän mietityttää on se, että kuinka objektiivisesti tässä taas toimitaan. Ettei se mene siihen että ei välttämättä ole mukana parhaat pelaajat, vaan ne tietyt pelaajat tietyistä seuroista...

Kyseessä ei ymmärtääkseni ole Suomen maajoukkue, vaan yritys tehdä seurayhteistyötä tällaisessa muodossa. Ottaen huomioon, että ymmärtääkseni yli kahden seuran välistä yhteistyöyrityksiä nappuloissa ei hirveästi ole harrastettu, on tämä omasta mielestäni jo tällaisena hankkeena selvä edistysaskel ihan vain yksistään yhteistyön ja siitä syntyvän esimerkin kautta. Toki olettaen, että hanke ei riitaannu kun sitä viedään eteenpäin, mitä en kyllä usko tapahtuvan.

Tämähän on tietysti ikuinen kysymys tämä kuka kuuluu joukkoon. Omasta mielestäni homman pitäisi mennä suunnilleen niin, että ensin pitää olla organisaatio (valmennus jne.) johon kaikki luottaa. Tässä ymmärtääkseni on. Mukana olevat seurat ovat jo pitkään harjoittaneet edustusryhmien kokoomista nappuloissa, joten eivät varmaankaan enää hölmöile sen kanssa, että tietyille pojille on paikka jostain muusta syystä kuin jalkapallosta johtuvista. Ilman muuta niin, että valmennus miettii tehtävän kautta (pelattava turnaus) ketä pelaajia millekin pelipaikalle halutaan pyytää. Materiaali mistä valita sopii olla riittävän laaja, kuten tässä varmaankin on. Toki aina voi miettiä miksi joitain seuroja on mukana ja toisia ei, mutta tämä on varmaankin enemmän seurojen välinen kysymys. Hirveästi ei ehkä kannata myöskään miettiä mitään kiintiömääriä per seura, kaikki seurat saavat kuitenkin edustusta jotka oman toiminnan kautta ovat riittävän hyviä (pitkässä juoksussa ts. vuosien saatossa määrät myös tasoittuvat ansioiden mukaan, jos toimitaan terveeltä pohjalta). Näin muodostuu luonnostaan ihan järkevä joukkue. Hyvä valmentaja jolla on riittävä tietämys tämän ikäisistä pelaajista osaa kyllä miettiä ketkä kutsua.
randymarsh

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 03.03.2011 klo 16:09:17

Vai seurayhteistyötä :D , kyllä tämä on ihan selkeä avunhuuto klubin puolelta. Kun omissa ei ole pelimiehiä niin aletaas kurkistelemaan aidan taakse löytyisikö sieltä edes pelimiehiä. Käpahan on ajanut jokaisessa ikäryhmässä ohi klubista, joten ei ihme että kiinnostaa muiden pelaajat.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #7 : 03.03.2011 klo 16:30:34

Raporttia ensimmäisen leiripäivän tunnelmista ja tapahtumista eiliseltä

Seuraava tapahtuma 10.3. Helsingissä
« Viimeksi muokattu: 03.03.2011 klo 16:33:55 kirjoittanut Kaihlamo »
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 04.03.2011 klo 02:38:18

Vai seurayhteistyötä :D , kyllä tämä on ihan selkeä avunhuuto klubin puolelta. Kun omissa ei ole pelimiehiä niin aletaas kurkistelemaan aidan taakse löytyisikö sieltä edes pelimiehiä. Käpahan on ajanut jokaisessa ikäryhmässä ohi klubista, joten ei ihme että kiinnostaa muiden pelaajat.


Joskus sattuma vie asioita oikeaan suuntaan. Tämän jälkeen perisuomalainen kateus/kyräily sakkaa lennon ja lopulta ollaan huonomassa tilanteessa kuin liikkeelle lähdettäessä. Ehkä enää ei suunta ole kuitenkaan taaksepäin? Aina riittää niitä jotka seisovat kehityksen tiellä poikittain kun on ennenkin seisty, mutta se ei tarkoita etteikö muut voisi näitä tyyppejä heivata hiuksista ulos. Uusi uljas huominen jo tänään? Ei ehkä tämän hankkeen takia, mutta alkaa olla jo jonkinverran kriittistä massaa joka ei vanhan liiton mielipiteistä yksinkertaisesti enää välittää.
viskä

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 04.03.2011 klo 09:48:08

Niin jos mentaalisella puolella tarkoitetaan kommunikaatiota toisten kanssa kentällä, jne. niin sitten tuon ikäisissä sitä voi miettiä. Mielestäni kuitenkaan termi sinällään ei sitä tarkoita, vaan mentaalinen puoli terminä lähinnä sivuaa asioita joiden suhteen 11-vuotiaat eivät vielä kovinkaan kattavasti osaa kommunikoida tai itse edes tunnistaa.

Mentaalinen puoli ei ole yhtä kuin kommunikointi, mutta kommunikointi edelellyttää monipuolisia mentaaliset prosesseja. Johtajuus ja kommunikaatio oli esimerkkeinä joiden kautta mentaalista toimintaa voi havannoida ja kasvattaa. Jos tämän ikäiset ehtivät sanallisesti kommunikoida, niin monta asiaa  tunnistetaan ja mielletään ennalta ja mentaalinen puoli on kehittymässä. Kun peli on poikki, kuten kulmapotkuissa, aikaa on enemmän ja sellaiset tilanteet ovat hyviä tilantieta aloittaa. Näitä asiota tuli äkkiseltään mieleen mitä ohjaus vaatii. Tunnista tilanne ennakoivasti, tiedosta omat tehtävät, havannoi  oma toiminta suhteessa vastustajaan ja omaan joukkueeseen, miellä tilanne muiden kannalta, päätös otanko vastuun muiden ohjauksesta, päätös kommunikoinnista ja ohjauksesta: tapa ja kohteet, asenne onnistuneesen tai varsinkin epäonnistuneeseen tilanteeseen.       

Kyllä tämän ikäisissä mielestäni ne tärkeimmät huomiot pitää kohdistaa siihen miten pelaajat liikkuvat kentällä, miten käsittelevät palloa ja miten hahmottavat peliä. Näissäkin ikä luo tiettyjä rajoitteita, mutta toisaalta mahdollisuuksia. Varsinkin niihin pelaajiin kiinnitän huomion jotka selvästi ajattelevat kentällä. Tämä korostuu hyvin kun jo ennen pallon saantia joku poika osaa miettiä mitä sillä tulee seuraavaksi tekemään. Näitä on kuitenkin harvassa, mutta sellaiset pelaajat muun pelikäsityksen ohella pomppaavat silmiini.
Jep samaa mieltä ja lisäksi, kun tarkkaillaan asiota, jotka eivät ole tässä vaiheessa vielä niitä tärkeimipiä, niin päästään jäljille, miten siirrytään seuraavaan vaiheeseen.

mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 04.03.2011 klo 11:41:50

Tässä kun me väitellään siitä mitä pitää ja pitää olla tekemättä, niin katsotaanpa mitä tapahtuu siellä jalkapallopiireissä usein lainattavan musiikin puolella (ihan vain sen takia, että säilyy perspektiivi tekemisen meininkiin ja perinteisiin kun vertaillaan jalkapalloa ja musiikkia Suomessa - jota kyllä pitää tehdä, ei siinä mitään):

Suomen musiikkitiede täyttää tänä vuonna 100 vuotta, seminaaria pukkaa:

”Musiikkitieteen vahva suomalainen traditio on rakentunut niin perinteen hyödyntämiseen kuin pioneerihenkiseen, uusien lähestymistapojen kehittämiseen.”

Järjestävinä tahoina:

Suomen musiikkitieteellinen seura, suomen etnomusikologinen seura, Helsingin yliopiston musiikkitieteen oppiaine, Sibelius-Akatemian tohtorinkoulutusyksikkö DocMus, Jyväskylän yliopiston ja Helsingin yliopiston Musiikintutkimuksen monitieteinen huippututkimusyksikkö, Turun musiikkitiede, Tampereen musiikkitiede, Joensuun musiikkitiede, Musikvetenskap vid Åbo Akademi

Löytyy institutionaalista pohjaa, ei puhuta isävalmennuksesta, traditio on vahva ja tulokset sen mukaisia.
randymarsh

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 04.03.2011 klo 11:44:56

Joskus sattuma vie asioita oikeaan suuntaan. Tämän jälkeen perisuomalainen kateus/kyräily sakkaa lennon ja lopulta ollaan huonomassa tilanteessa kuin liikkeelle lähdettäessä. Ehkä enää ei suunta ole kuitenkaan taaksepäin? Aina riittää niitä jotka seisovat kehityksen tiellä poikittain kun on ennenkin seisty, mutta se ei tarkoita etteikö muut voisi näitä tyyppejä heivata hiuksista ulos. Uusi uljas huominen jo tänään? Ei ehkä tämän hankkeen takia, mutta alkaa olla jo jonkinverran kriittistä massaa joka ei vanhan liiton mielipiteistä yksinkertaisesti enää välittää

Enpä ymmärtänyt sanaakaan mitä tuossa kirjoitettiin? kateus? parempi sana pitäisi olla realismi.
Tällä tempulla olet kyllä tehnyt itsestäsi totaalisen pellen ja murskannut klubin nappula-ja junioritoiminnan täysin... Onnea valitsemallasi tiellä.
Hieronymus

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki tarkoituksensa ymmärtävät seurat


Vastaus #12 : 04.03.2011 klo 11:53:58

Joskus sattuma vie asioita oikeaan suuntaan. Tämän jälkeen perisuomalainen kateus/kyräily sakkaa lennon ja lopulta ollaan huonomassa tilanteessa kuin liikkeelle lähdettäessä. Ehkä enää ei suunta ole kuitenkaan taaksepäin? Aina riittää niitä jotka seisovat kehityksen tiellä poikittain kun on ennenkin seisty, mutta se ei tarkoita etteikö muut voisi näitä tyyppejä heivata hiuksista ulos. Uusi uljas huominen jo tänään? Ei ehkä tämän hankkeen takia, mutta alkaa olla jo jonkinverran kriittistä massaa joka ei vanhan liiton mielipiteistä yksinkertaisesti enää välittää

Enpä ymmärtänyt sanaakaan mitä tuossa kirjoitettiin? kateus? parempi sana pitäisi olla realismi.
Tällä tempulla olet kyllä tehnyt itsestäsi totaalisen pellen ja murskannut klubin nappula-ja junioritoiminnan täysin... Onnea valitsemallasi tiellä.

Olikohan tämä provo vai enkö tosiaan ymmärtänyt, että joku ei voisi ymmärtää, mitä nyt jo niin moni ymmärtää...:)
randymarsh

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 04.03.2011 klo 12:28:58

eipä ollut provo ;D koska muuten saamme lukea tästä hienosta yhteistyöstä klubin nettisivuilta?
Mahtaa lentää faneilta kahvit näppikselle, kun huomataan että klubin junirityö tehdään turussa.
randymarsh

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 04.03.2011 klo 12:33:12

...ja samalla kustaan omaan pesään...varsinkin niitä vanhempia ja pelaajia kohtaan jotka luulivat että klubissa tehdään laadukasta työtä junioreiden eteen.
randymarsh

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 04.03.2011 klo 12:46:39

Itse turnauksesta: toivottavasti tulee menestystä, sillä vastuuvalmentajalla on alla kiusallinen ja katastrofaalinen kausi takana..jollain pitää saada kurssi käännettyä..on se sitten vaikka turkulaiset ja naapurin juniorit. :D
Viimeisimmän kauden saldona mainittakoon: omassa turnauksessa kaupunginosa joukkue pudotti nappulaklubin häntäsijoille, kaikkien aikojen huonoin menestys helsinkicupissa (no joku ikäryhmä taisi päästä finaaliin) sekä Nike premier cupissa. Mahtavasti kaksi pelaajaa 96 nuorisomaajoukkueeseen (joista toinen taitaa pelata junioreissa)... yleensä saldo on ollut lähempänä kymmentä. Tämä kyseinen ikäluokka muuten taitaa olla se ensimmäinen nappulaklubin läpikäynyt joukkue (en tiedä monta siitäkään on enää jäljellä)
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 04.03.2011 klo 13:16:41

eipä ollut provo ;D koska muuten saamme lukea tästä hienosta yhteistyöstä klubin nettisivuilta?
Mahtaa lentää faneilta kahvit näppikselle, kun huomataan että klubin junirityö tehdään turussa.

...ja samalla kustaan omaan pesään...varsinkin niitä vanhempia ja pelaajia kohtaan jotka luulivat että klubissa tehdään laadukasta työtä junioreiden eteen.

Mun mielestä on positiivista, että tulee ilmaa pihalle.

En ota kantaa Klubin juniorityön tasoon, miten Nappulaklubissa on onnistuttu tai siihen kuinka isoista massoista puhutaan sen enempää kuin että totean että tiettyä eteenpäin menoa on se, että enää ei pysty pärjäämään tekemättä yhtään mitään niin kuin esim. 5-10 vuotta sitten. Aikaisemmin (ja tietyissä paikoissa vieläkin) ajateltiin, että paras tapa osoittaa omaa erinomaisuutta on kampittaa kaikin mahdollisin keinoin kilpakumppaneita. Kun muut on huonoja, niin näyttää itse paremmalta. Sulla ei ole koskaan käynyt mielessä, että saattaisiko jotkut asiat johtua siitä, että nyt on vasta ALOITETTU junioreiden kehittäminen kunnolla? Edelleen se Suomi-futiksen taso on aivan rotsi. Suhteellisia tuloksia tehtiin ehkä klubissa enemmän aikaisemmin, mutta niillä ei ole mitään merkitystä laajemmassa eurooppalaisessa vertailussa. Musta näyttää siltä, että tällainen perspektiivin kapeus edustaa juuri sitä nurkkakuntaisuutta mistä pyritään pääsemään eroon. Olettaen siis edelleen, että tämä ei ole puhdasta provoa.

Edelleen, kuinka paljon niitä huippufutareita se Klubin juniorimylly on jauhanut aikaisemmin? Meillä ei ole Suomessa sellaisia kovin montaa ylipäätään, joista voi sanoa, että pelaa huipulla. Se että on paskakasan kuningas ei tarkoita etteikö olisi sitä paskaa lahkeissa. Mutta, jos halutaan lähteä liikkeelle siitä, että tärkeintä on vain ja ainoastaan kuka vertaantuu parhaiten niihin naapureihin, niin sitten juuri tällä sun linjalla. Ojassa on oltu jo pitkään ja olen varma että osa haluaa sinne myös edelleen jäädä.

Tähän liittyy myös sellainen asia, että lähtökohtaisesti kaikista harrastajista ei voi tulla huippufutareita ja silloin se, että joku on joskus vienyt poikansa klubiin, ei tarkoita että pitäisi edistää juuri kyseisen tyypin kuplaa siitä kuinka erinomainen vesseli se meidän Kekko sattuu olemaan.
randymarsh

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 04.03.2011 klo 17:48:12

Siis kerroppa nyt...millä klubissa/nappulaklubissa mitataan menestymistä?
Eikö sarjataulukot kerro mitään? onko se menestyminen jossain eurooppalaisessa turnauksessa muiden pelaajilla?
Uudenkoulun valmentaja on nyt saanut "mellastaa" omiin nimiinsä aika monta vuotta, ja laihoin tuloksin.
Hienoa muuten että haukuit koko suomalaisen jalkapallon tuossa ohimennen... sinusta on todellakin tätä hommaa kehittämään
ja varsinkin etulinjassa.
Olen pahoillani että nämä asiat tulee esille tässä topicissa, ehdotankin että siirretään tämä keskustelu vaikka klubin junnut osioon
ja tätä jatketaan turnauskeskustelulla muuten.
Seuraan mielenkiinnolla mitä tästä tulee
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 04.03.2011 klo 18:55:43

Kyseessä ei ymmärtääkseni ole Suomen maajoukkue, vaan yritys tehdä seurayhteistyötä tällaisessa muodossa. Ottaen huomioon, että ymmärtääkseni yli kahden seuran välistä yhteistyöyrityksiä nappuloissa ei hirveästi ole harrastettu, on tämä omasta mielestäni jo tällaisena hankkeena selvä edistysaskel ihan vain yksistään yhteistyön ja siitä syntyvän esimerkin kautta. Toki olettaen, että hanke ei riitaannu kun sitä viedään eteenpäin, mitä en kyllä usko tapahtuvan.

Niin, itsekkin olin juurikin hyvin iloinen tälläisestä yhteistyöstä. Huoleni kohdistui lähinnä suomalaiseen perusluonteeseen ja siihen ettei se tässäkin hankkeessa pääse nostamaan liikaa päätään. Eli kokoajan, kaikki tekijät/suunnittelijat, osaavat hahmottaa että kyseessä on yhteinen hyvä, eikä se yksittäisen yksilön(tässä tarkoitan siis esim. valmentajia, jne.) aja pelaajien ja yhteisen hyvän ohitse.

Toivon siis sydämestäni hyvää menestystä ja varmasti tulee seurattua toimintaa.
harmooni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK


Vastaus #19 : 04.03.2011 klo 19:04:19

Vai seurayhteistyötä :D , kyllä tämä on ihan selkeä avunhuuto klubin puolelta. Kun omissa ei ole pelimiehiä niin aletaas kurkistelemaan aidan taakse löytyisikö sieltä edes pelimiehiä. Käpahan on ajanut jokaisessa ikäryhmässä ohi klubista, joten ei ihme että kiinnostaa muiden pelaajat.
eipä ollut provo ;D koska muuten saamme lukea tästä hienosta yhteistyöstä klubin nettisivuilta?
Mahtaa lentää faneilta kahvit näppikselle, kun huomataan että klubin junirityö tehdään turussa.

Ihan mielenkiinnosta, millä perusteella tämä olisi HJK:n yritys hankkia uusia pelaajia eikä esimerkiksi KäPan tai TPS:n?

Ihmeellistä miten joku voi kuvitella tällaisen seurayhteistyön tavoitteena olevan pelaajarekrytointi. Omasta mielestäni tällaista toimintaa pitäisi olla huomattavasti enemmän. Hyöty ei rajoitu vain pelaajiin vaan myös valmentajiin, jotka näkevät miten asioita tehdään muissa seuroissa. Tällaiset projektit ovat hyviä tilaisuuksia jakaa tietotaitoa seurasta toiseen. Seurantaan Ylos
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 04.03.2011 klo 23:49:07

Siis kerroppa nyt...millä klubissa/nappulaklubissa mitataan menestymistä?
Eikö sarjataulukot kerro mitään? onko se menestyminen jossain eurooppalaisessa turnauksessa muiden pelaajilla?
Uudenkoulun valmentaja on nyt saanut "mellastaa" omiin nimiinsä aika monta vuotta, ja laihoin tuloksin.
Hienoa muuten että haukuit koko suomalaisen jalkapallon tuossa ohimennen... sinusta on todellakin tätä hommaa kehittämään
ja varsinkin etulinjassa.
Olen pahoillani että nämä asiat tulee esille tässä topicissa, ehdotankin että siirretään tämä keskustelu vaikka klubin junnut osioon
ja tätä jatketaan turnauskeskustelulla muuten.
Seuraan mielenkiinnolla mitä tästä tulee


Olettaen, että tämä on osoitettu kirjoituksiini:

Hyvä nimimerkki randymarsh, minusta on ratkiriemukasta kun ihmiset veikkailevat keskustelufoorumilla toisten kirjoittajien henkilöä. Johtuen nyt kuitenkin siitä, että ihmiset eivät turhaan ryhtyisi dumaamaan muita sen takia mitä itse tällä nimimerkilläni kirjoitan, niin joudun nyt tylsästi toteamaan, että minulla ei ole HJKn tekemisien suhteen osaa eikä arpaa.
randymarsh

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 05.03.2011 klo 09:32:23

Oot kyllä kova kaveri väistelemään luoteja, vastailet vain itseä miellyttäviin kysymyksiin ja muut ohitat olan kohauksella.
Onnea valitsemallasi tiellä.
randymarsh

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 05.03.2011 klo 09:34:39

...ja muuten selaamalla tätä topikkia hiukan ylöspäin, huomaat että itse taisit aloittaa tuon henkilöllisyyden "tutkimisen"...ja metsään meni, jälleen kerran.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #23 : 09.03.2011 klo 15:55:38

2. leiripäivä Käpylässä tulevana torstaina

Linkin takana uteliaille (lähinnä pääkaupunkiseudulla asuville) foorumin valmentajille tiedoksi toisen leiripäivän ohjelma.
Prince Domenech III

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Espoo & Sporting Clube de Braga & 曼聯


Vastaus #24 : 09.03.2011 klo 19:40:42

2. leiripäivä Käpylässä tulevana torstaina

Linkin takana uteliaille (lähinnä pääkaupunkiseudulla asuville) foorumin valmentajille tiedoksi toisen leiripäivän ohjelma.
Hieno projekti Ylos Huomenna ei luultavasti parempaakaan tekemistä ole niin voisi lähteä katsastamaan näitä tulevia Roninhoja ja Hetemaj'ta.

 
Sivuja: [1] 2 3
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines