FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
13.10.2024 klo 12:15:21 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Mixu -barometri
(+2) Arvokisapaikkaa valtaamaan, MIXUN JOHDOLLAA! - 19 (6.4%)
(+1) Suht hyvin menee - 133 (44.6%)
(0) Ei nyt hyvä, muttei huonokaan. - 93 (31.2%)
(-1) Vähän heikolta näyttää - 30 (10.1%)
(-2) ULOS, ULOS, ULOS! - 23 (7.7%)
Äänestäjiä yhteensä: 298

Sivuja: 1 ... 98 [99] 100 ... 263
 
Kirjoittaja Aihe: Paatelaisen aikakausi - alustavat tunnelmat?  (Luettu 404935 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #2450 : 06.01.2012 klo 19:57:27

Hyvä kysymyksenasettelu Tresorilta, sillä mielestäni juuri tässä Suomen pelin suurimmat ongelmat ovat - eli suunnanmuutospelaamisessa ja pelirohkeuden puutteessa. Se onko kyse valmentajan käskystä vai pelaajien kyvyttömyydestä kääntää peliä nopeasti ehkä pallonhallinnan kustannuksella on epäselvää.

Ennustan, että Suomi pelaa kaksi periaatteessa hyvää peliä Espanjaa vastaan, mutta takkiin tulee ja omiin menee 4-5 maalia, joista enemmistö 5 - 10 sekuntia sen jälkeen, kun Suomi on saanut Espanjan myllyn katkaistua omalla puolustualueellaan.. ja menettänyt pallon heti katkon jälkeen. Espanjahan pyrkii iskemään kiinni heti pallolliseen noissa tilanteissa

Tämä on totta, mutta Espanja ei ole onneksi aivan yhtä ylivoimaisella tavalla onnistunut tässä kuin viime kauden Barcelona. Tämä tosiaan vaan ihan sivuhuomautuksena, joka ei muuta pointtiasi mihinkään.

Eli kuvitellaan tilanne, jossa Espanja hieroo lyhytsyötöin laidalta laidalle keskialueella siinä 25 - 45 m Suomen maalista, ja sitten prässin ansiosta Sparv pääsee lähellä vasenta sivurajaa katkaisemaan. Miten toimia?

Suomi on tähän mennessä pyrkinyt useinmiten riistoihin keskellä kenttää, joko suoraan prässäämällä ja riistämällä tai niin että Roma pääsee katkaisemaan vastustajan prässätyn keskikentän keskustan pelaajan huonon syötön. Riisto on siis pyritty saamaan siten, että Roma on heti pallon kanssa keskellä kenttää naama kohti vastustajan maalia.

En tosin tiedä, onko keskustaan ohjaaminen Espanjaa vastaan samalla tavalla järkevää, kun xavit ja kumppanit ei pahemmin niitä hätäisiä syöttöjä Suomen prässin takia jakele... Josta tullaankin siihen, että jos pyritään esimerkiksi Espanjaa vastaan saamaan riisto laidalla ja kääntämään peliä nopeasti, niin Roma menee silloin täysin hukkaan pohjalla tai häntä ei saada ainakaan optimaalisesti hyödynnettyä. Minä muuttaisin siis ehkä kuvaamassasi tilanteessa Roman jompaan kumpaan laitaan ja eri tyylisen, varmaotteisen puolustusvoittoisen pohjapelaajan nykyisen pohjan pelinrakentajan paikalle. Toisin sanoen Mako Heikkinen tulisi kyseeseen, mutta se onkin jo savustettu pihalle...

Mutta jos mennään silti kuvaamaasi skenaarioon.

Lainaus
A) Roiskaista saman tien kohti vastaustajan kulmalippua, jottei palloa menetetä. Toivotaan, että saadaan hyökkäys aikaiseksi tai edes paine kauemmas omalta maalilta. Kaksi ylimmistä pelaajista lähtee pallon suuntaan hyökkäystoiveissa.
B) Kuten tähänkin asti, eli jos ei vieressä ole vapaata (kuten ei todnäk ole), reippaasti palloa alas maalivahdille asti, joka tuttuun tapaan Romalle, joka kääntyilee pallon kanssa aikansa ja löytää ehkä syöttötilaa ylöspäin. Joukkueen hyökkäävä liike tapahtuu samanaikaisesti kuten syksyn aikana nähtiin.
C) Tim yrittää itse löytää syöttötilan ja kierrättää pallo lyhytsyötöin paineettomammalle alueelle. Sieltä yritetään sitten jonkinlaista nopeaa hyökkäystä mahdollisesti laitaan tukeutuen.
D) Muu, mikä?

D) Riistävä pelaaja on pelirohkea, eli uskaltaa itse tehdä heti pallonriiston jälkeen jonkin pienen liikkeen tai seinäpelin, jolla saa jalan vapaaksi tai pääsee liikkumaan itse laitaa eteenpäin ja pelaamaan sen jälkeen eteenpäin. Kuvaamistasi vaihtoehdoista ehkä A) on lähimpänä, eli toisin sanoen rohkeaa pystysyöttöä pitää yrittää epäonnistumisen ja "roiskimisen" uhallakin. Ero on kuitenkin siinä, että palloa ei silmät kiinni roiskita, vaan ollaan rohkeita pallon kanssa heti riiston jälkeen.

Ongelmana tietysti on tässä ne pallonmenetykset, joita väistämättä tulee heti sen riiston jälkeen haastamisen/pienen liikkeen/seinän epäonnistumisen seurauksena. Ongelma ei kuitenkaan ole niin suuri, koska pallo on edelleen siellä laidassa suhteellisen vaarattomalla alueella ja siellä on myös tällöin Suomella ollut jo valmiiksi ryhmitys hyvin lähellä, koska riisto on alunperin saatu, ja siten valmis uudelleen prässäämään/ohjaamaan Espanja pelaamaan alaspäin. Lisäksi eteenpäin suuntautuvat suhteellisen pitkät syötöt eivät ole lähellekään niin riskialttiita kuin poikittaiset syötöt (eli tilanne C) sinne missä on tilaa, mutta missä Suomen ryhmitys ei ole.

Jos valitaan tilanne B, niin ensinnäkään ei saada koko ottelussa tuskin yhtään maalipaikkaa edes vahingossa ja tilanne tulee lopulta päättymään joko pallonmenetykseen mahdollisesti jopa kriittisellä alueella kenttää tai roiskaisuun kohti ei mitään, mikä olisi voitu tehdä jo heti riiston jälkeen.

Lainaus
, enkä ole vakuuttunut, että Sparv, Perpa, Kappe ja  Väykkä ehtivät saada palloa eteenpäin riiston jälkeen ennen kuin syöttösuunnat on tukossa ja punapaidat ympärillä. Roma ja ehkä Ring voivat pärjätä paremmin, mutta jo Tanskaa vastaan nähtiin, että Roman peliin osallistumista voidaa rajoittaa.

Eli tiivistettynä: vaikka minäkään en ole vakuuttunut niin tähän pitää kuitenkin luottaa ja rohkaista pelaajia uskaltamaan. Ja siirretään ehkä se Roma laidalle.
defcon1

Poissa Poissa


Vastaus #2451 : 06.01.2012 klo 20:03:02

Espanjan voittaminen on epätodennäköistä, mutta mahdollista se on, kunhan pelataan täysin opportunistisesti tyylipisteistä piittaamatta. Espanjan mystifiointi ja kirveen heittäminen kaivoon on naurettavaa.
Todellisuudessa ainoa mahdollisuus millä Suomi nappaa pisteet spanskeilta on ns. tilastotappio. Eikä tässä ole kyse mistään mystifioinneista tai hävitään kenelle kuuluu -asenteista. Joku roti kerjäämisessäkin sentäs.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #2452 : 06.01.2012 klo 20:04:34

Todellisuudessa ainoa mahdollisuus millä Suomi nappaa pisteet spanskeilta on ns. tilastotappio.

Niinpä. Mutta tilastotappiotakaan (tai edes tasuria) ei tule, jos Suomi ei onnistu aivan täydellisesti omassa pelissään.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #2453 : 06.01.2012 klo 20:58:30

P-Irlanti ja Sveitsi kaatoivat siis Espanjan aktiivisella pelillä?

Tarkentaisitko hieman, kun en ole selvänäkijä? Mitä tarkoitat?
Holmgård

Poissa Poissa


Vastaus #2454 : 06.01.2012 klo 21:33:18

Sveitsi voitti Espanjan koska ovat olleet Euroopan parhaiten puolustavia maajoukkueita, tarkkoja kuin sveitsiläinen kello. Suomi on tällä osastolla pohjasakkaa, osin siksi koska vallitseva ilmapiiri on painottanut toppareille syöttötaitoa ja sitä valaistuksen sanaa, " pelaavuutta". Laitapakeille tärkeää on ollut alue mahdollisimman kaukana maaleista, keskialueen laita. Boksien lähistöillä nämä ovat huonoja kaikessa, näiden painotusten takia.

--
Tuli mieleen Mixun hokema kymppitaskusta Hollanti- matsin loppuhetkillä. Eli tuleepa aika tylsä peli spanskien ekan jälkeen kun he siirtelevät sivuttain hamaan loppuun asti ja Mixu vapisee kymppitaskusta.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #2455 : 06.01.2012 klo 21:46:25

Sveitsi voitti Espanjan koska ovat olleet Euroopan parhaiten puolustavia maajoukkueita, tarkkoja kuin sveitsiläinen kello.
Juuuuri näin, asia joka nyt jostain syystä halutaan unohtaa. Hitzfeldiä parhaimmillaan = tylsimmillään. Toisaalta sveitsiläisillä faneilla ei varmasti ollut tylsää.
Lainaus
Suomi on tällä osastolla pohjasakkaa, osin siksi koska vallitseva ilmapiiri on painottanut toppareille syöttötaitoa ja sitä valaistuksen sanaa, " pelaavuutta". Laitapakeille tärkeää on ollut alue mahdollisimman kaukana maaleista, keskialueen laita. Boksien lähistöillä nämä ovat huonoja kaikessa, näiden painotusten takia.
Asian voi pelkistetysti sanoa noinkin. Toinen piste.
Lainaus
Tuli mieleen Mixun hokema kymppitaskusta Hollanti- matsin loppuhetkillä. Eli tuleepa aika tylsä peli spanskien ekan jälkeen kun he siirtelevät sivuttain hamaan loppuun asti ja Mixu vapisee kymppitaskusta.
Mikä vittu on "kynppitasku"? Kuten olen jo aiemmin todennut, Mixu vie mediaa kuin pässiä narussa. Ehkä se on asetttanut tavoitteekseen lanseerata kymmenen uutta futissanaa vuoteen 2016 mennessä. Niitä media sitten toistelee papukaijan lailla. Lupaan kyllä itsekin ottaa tuon kynppitaskun aktiivikäyttöön kunhan kerrotte mitä se tarkoittaa. Gert Remmel bilateraalisine syöttöineen ja pelaajineen on myös hyvä keksimään näitä uusia sanoja.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #2456 : 06.01.2012 klo 21:51:29

Mikä vittu on "kynppitasku"?

Oletko tosissasi? Uusi sana?

Olisiko vaikka alue toppareden ja alemman/alempien keskikenttäpelaajien välissä?
Holmgård

Poissa Poissa


Vastaus #2457 : 06.01.2012 klo 22:01:49

Matsin jälkeen toimittaja kysyi, miksi varmisteltiin maalin tappiota loppuhetkillä eikä edes yritetty 1. riistämään peliväline 2. toimittamaan sitä kohti ränkkialuetta. 3. Tasoittamaan ottelu.

Mixu tuohtui, otsa hyppäsi pari kertaa ja vastaus tuli etukenosta; KYMPPITASKU JÄIS VAPAAKSI JA SE OIS *FHIPS* PALLO SNEIJDERILLE JA PÖNÖ. KYMPPITASKUA EI VOI JÄTTÄÄ MEIÄT TUHOTAAN!

Ja tuohon aiempaan puolustuskommenttiin lisäyksenä että Italiassa painettiin jo vuosia sitten paniikkinappulaa kun puolustajat eivät enää puolustustaidollisissa asioissa ( pääpeli, merkkaus, sijoittuminen, kontaktitilanteet jne) olleet takavuosien äijien tasolla juuri uusien trendien vietyä huomiota perusasioista.

Mutta puolustetaan me vaan ei- puolustamalla vielä parit karsinnat ja havahdutaan sitten myöhässä tähänkin. Konkassa ollaan silti joten samapa se.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #2458 : 06.01.2012 klo 22:21:01

Sveitsi voitti Espanjan koska ovat olleet Euroopan parhaiten puolustavia maajoukkueita, tarkkoja kuin sveitsiläinen kello. Suomi on tällä osastolla pohjasakkaa, osin siksi koska vallitseva ilmapiiri on painottanut toppareille syöttötaitoa ja sitä valaistuksen sanaa, " pelaavuutta". Laitapakeille tärkeää on ollut alue mahdollisimman kaukana maaleista, keskialueen laita. Boksien lähistöillä nämä ovat huonoja kaikessa, näiden painotusten takia.

Aika surullista, että huuhkajapulustuksen taso romahti jo ennen nuorennusleik...siis sitä kuviteltua vaihetta, jonka aikana vanhat pelaajat ovat lopettaneet ja nuoria on tullut tilalle, mutta jota ei saa sanoa nuorennusleikkaukseksi. Hodari hioi Suomen pulustuksesta aivan timanttia, sillä Suomi päästi vain 7 maalia 14 ottelussa euro2008-karsintojen aikana (huokaus). Baxterin kaudella tämä ainoa vahva tukijalka lahosi alta aikayksikön. Nykyisessä pulustuslinjassa Moisander on kai se johtaja ja kivijalka. Niin paitsi että hänkin höntyili maalin omaan päähän juuteissa. Aika epävarmoilla vesillä soudetaan pulustuksen osalta, kun maalivahtivalintakin on vielä vähän auki.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #2459 : 06.01.2012 klo 22:35:54

Ja tuohon aiempaan puolustuskommenttiin lisäyksenä että Italiassa painettiin jo vuosia sitten paniikkinappulaa kun puolustajat eivät enää puolustustaidollisissa asioissa ( pääpeli, merkkaus, sijoittuminen, kontaktitilanteet jne) olleet takavuosien äijien tasolla juuri uusien trendien vietyä huomiota perusasioista.

Mutta puolustetaan me vaan ei- puolustamalla vielä parit karsinnat ja havahdutaan sitten myöhässä tähänkin. Konkassa ollaan silti joten samapa se.
Eli italialainen versio Jackie Charltonin kommentista "kun kuulen, että toppari on hyvä jalalla, huolestun". Totuushan on tässäkin asiassa se, että on palveltava kahta herraa. Hyvän nykyaikaisen topparin on osattava vanhojen hyveitten lisäksi pelata jalkapalloa.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #2460 : 06.01.2012 klo 23:23:35

Ja tuohon aiempaan puolustuskommenttiin lisäyksenä että Italiassa painettiin jo vuosia sitten paniikkinappulaa kun puolustajat eivät enää puolustustaidollisissa asioissa ( pääpeli, merkkaus, sijoittuminen, kontaktitilanteet jne) olleet takavuosien äijien tasolla juuri uusien trendien vietyä huomiota perusasioista.

Kannattaa tietysti ottaa huomioon, että italialaiseen puolustamiseen on aina, poikkeuksetta kuulunut lähtökohtaisesti, että...

...vallitseva ilmapiiri on painottanut toppareille syöttötaitoa ja sitä valaistuksen sanaa, " pelaavuutta".

Ja tietysti myös kaikille muille pelaajille. Ratkaisu ei siis ole, hör och häpna, se, että puolustajat olisivat huonompia jalkapalloilijoita.
Tresor

Poissa Poissa


Vastaus #2461 : 06.01.2012 klo 23:28:08

Mitä näistä perustelluista vastauksista voi päätellä, niin pallonriiston jälkeen pitisi pyrkiä pelaamaan nopea syöttö ylöspäin, joko suunnattu, tai jos se ei millään onnistu, roiskaisu. Niiden varalta pitäisi sitten ylemmän kolmikon kyetä prässin ohella sijoittumaan niin, että pari heistä olisi pelattavana heti ja yksi nousemassa jo ylös kohti roiskaisua. Yläkolmion fyysinen rasitus vaikuttaa aika kovalta, koska aktiivisuutta tarvitaan molempiin suuntiin. Ehkä pitäisi oppia säännöstelemaan ja pelata aktiivisempia ja passiivisempia kausia.

SirLoserille lisoin tarjoamassa Ringiä tuohon keskimiehen rooliin, jos Roma on laidassa. Joo, ei ole pelannut ns. ankkurina, mutta eiköhän jo 14 kuukauden päästä ole tasoltaan riittävä mihin vaan, ja koska on ajatteleva pelaaja, voi omaksua perusvarman roolin ilman höntyilyjä siinä missä nykyisenkin.

Tarjosin Ringiä siihen muuten jo Latvia-pelin jälkeen.
Holmgård

Poissa Poissa


Vastaus #2462 : 06.01.2012 klo 23:36:21


Ja tietysti myös kaikille muille pelaajille. Ratkaisu ei siis ole, hör och häpna, se, että puolustajat olisivat huonompia jalkapalloilijoita.

Huokaisten totean etten näin ole väittänyt. Tietenkin on hyvä asia että puolustaja on taitava. Mutta nyt esim meidän kapteeni ja johtava puolustaja on taustoiltaan kontakteja ehkä hivenen kaihtava, hento kevytjalkainen taitoniekka, joka laidallaan jallitteli ja jakeli namupasseja.

Ja Toiviollekin on läpi uran varmaan stressattu syöttöjä ym enemmän kun topparipelin fundamentaaleja, eli keinoja ja tapoja- suuresta kuvasta pieneen- eliminoida vastustajan aikeet päästä maalipaikoille.

Gerard Pique on maailmanluokan toppari sekä niin taitava ja juonikas, että voisi pelata ihan huipulla kärkenäkin. Plus nappasi Shakiran, mikä on latinoille sekin aika kova temppu. Hyvä hänelle ja hänen joukkueilleen, mutta harva saa kaiken, ja silloin pitää priorisoida.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #2463 : 06.01.2012 klo 23:40:25

...ja silloin pitää priorisoida.

Ja tämä tarkoittaa tässä yhteydessä siis mitä?

PS EDIT: Pitääkö sinusta kärkipelaajan olla siis "juonikkaampi" kuin puolustajan tai täsmennetään topparin? Mitä se juonikkuus siinä sitten tarkoittaa?
Holmgård

Poissa Poissa


Vastaus #2464 : 06.01.2012 klo 23:48:05

Ja tämä tarkoittaa tässä yhteydessä siis mitä?

Sitä että joku Jari Europaeus oli varmaan nykyistä kaksikkoa parempi puolustamaan vaikkapa keskityksiä, koska pienestä pitäen koki sen päätehtäväksi, jolloin asiaan oli fokusta, ylpeyttä ja treenimääriä. Ei se himaan käppäillessän varmaan miettinyt yhden tatsin skip passeja laitapakille kuten nykyiset janarit vaan manasi jos Kalle oli loppupeleissä puskenut maalin sen tontilta ja vannotti että huomenna näin ei tapahdu.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #2465 : 07.01.2012 klo 00:11:59

SirLoserille lisoin tarjoamassa Ringiä tuohon keskimiehen rooliin, jos Roma on laidassa. Joo, ei ole pelannut ns. ankkurina, mutta eiköhän jo 14 kuukauden päästä ole tasoltaan riittävä mihin vaan, ja koska on ajatteleva pelaaja, voi omaksua perusvarman roolin ilman höntyilyjä siinä missä nykyisenkin.

Tarjosin Ringiä siihen muuten jo Latvia-pelin jälkeen.

Eihän se tietysti mahdotonta ole, mutta toistaiseksi mielestäni nimenomaan Ringin heikkoudet ovat niissä asioissa, mitä tuossa roolissa vaaditaan. Eli sijoittuminen, jatkuvasti oikeiden valintojen tekeminen ja järkevä virheetön peli.

Toisaalta taas Ringin vahvuudet eli juoksuvoima ja pelirohkeus ei pääsisi tuolla pohjalla täysin oikeuksiinsa. Pitäisin Ringin siis itse edelleen kolmen keskikentän laidalla, missä on mielestäni omimmillaan. Ja tämä siis tilanteessa, jossa pyritään riistoihin laidalla ja kääntämään nopeita vastahyökkäyksiä.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2012 klo 00:14:05 kirjoittanut SirLoser »
sheng

Poissa Poissa


Vastaus #2466 : 07.01.2012 klo 05:05:05

Paljon hyvää tutkailua pallonriistosta ja sen jälkeisestä hyökkäämisestä. Vähän askarruttaa kuitenkin kielteisempi skenaario, eli että Suomen pallonriiston jälkeen hyökkääjä ei olekaan Suomi vaan se Espanja...

Ennustan, että Suomi pelaa kaksi periaatteessa hyvää peliä Espanjaa vastaan, mutta takkiin tulee ja omiin menee 4-5 maalia, joista enemmistö 5 - 10 sekuntia sen jälkeen, kun Suomi on saanut Espanjan myllyn katkaistua omalla puolustualueellaan.. ja menettänyt pallon heti katkon jälkeen. Espanjahan pyrkii iskemään kiinni heti pallolliseen noissa tilanteissa, enkä ole vakuuttunut, että Sparv, Perpa, Kappe ja  Väykkä ehtivät saada palloa eteenpäin riiston jälkeen ennen kuin syöttösuunnat on tukossa ja punapaidat ympärillä. Roma ja ehkä Ring voivat pärjätä paremmin, mutta jo Tanskaa vastaan nähtiin, että Roman peliin osallistumista voidaa rajoittaa.

Eli kuvitellaan tilanne, jossa Espanja hieroo lyhytsyötöin laidalta laidalle keskialueella siinä 25 - 45 m Suomen maalista, ja sitten prässin ansiosta Sparv pääsee lähellä vasenta sivurajaa katkaisemaan. Miten toimia?

A) Roiskaista saman tien kohti vastaustajan kulmalippua, jottei palloa menetetä. Toivotaan, että saadaan hyökkäys aikaiseksi tai edes paine kauemmas omalta maalilta. Kaksi ylimmistä pelaajista lähtee pallon suuntaan hyökkäystoiveissa.
B) Kuten tähänkin asti, eli jos ei vieressä ole vapaata (kuten ei todnäk ole), reippaasti palloa alas maalivahdille asti, joka tuttuun tapaan Romalle, joka kääntyilee pallon kanssa aikansa ja löytää ehkä syöttötilaa ylöspäin. Joukkueen hyökkäävä liike tapahtuu samanaikaisesti kuten syksyn aikana nähtiin.
C) Tim yrittää itse löytää syöttötilan ja kierrättää pallo lyhytsyötöin paineettomammalle alueelle. Sieltä yritetään sitten jonkinlaista nopeaa hyökkäystä mahdollisesti laitaan tukeutuen.
D) Muu, mikä?

Vaihtoehdot tietysti karkeita prototyyppejä, mutta alkutilanne on reaaliteetti. Ja se, että toimintavaihtoehdot ovat melko niukat ja nuivat.

Tarkastelen viestissäni millaisia maaleja Espanjaa vastaan on viimeisissä maaotteluissa tehty. Paljolti offtopikkia mutta liittyy kuitenkin useissa tapauksissa oleellisesti siihen mitä poikain pitäisi tehdä riiston tai syötönkatkon jälkeen kollektiivisesti oikein, jotta kuula löytyisi vastustajien - tässä kohtaa Epsanjan - verkosta.

Espanja - Sveitsi 0 - 1 (MM-2010)
http://www.youtube.com/watch?v=4qH9GD_WQfQ
Iso avaus kärjelle, jonko jatko omalle. Nopea kääntö linjan läpi juoksevalle ilmakaksinkamppailun voittaneelle hyökkääjälle ja pallo lopulta onnekkaiden sattumien kautta maaliin.

Argentiina - Espanja 4 - 1 (harjoitushöntsä 7.9.2010)
http://www.youtube.com/watch?v=14qnl5baq1E
1. maali: Katkosta nopea kontra neljän miehen voimin ja viimeistely huikealla yksilötaidolla.
2. maali: Laitarakentelusta keskustaan ja tappopallo linjan taakse.
3. maali: Korkean kollektiivisen prässin tuloksena pallo löytyy maalista Reinan liukastumisen jälkeen.
4. maali: Alhaalta rakentaen, laidanvaihto nousevalle laitapakille ja nappikeskityksestä puskumaali.

Espanja - Liettua 3 - 1 (ECQ 8.10.2010)
http://www.youtube.com/watch?v=y2Z4AxfuKdE (ajassa 2.33)
Maali: Kuljetus keskikaistalta ja läpisyöttö topparin ja oikean pakin välistä. Linjalle merimiesnaurua.

Skotlanti - Espanja 2 - 3 (ECQ 12.10.2010)
http://www.youtube.com/watch?v=o1og_63cqAI (3.19; 3.49)
1. maali: Keskialueelta pallo ylös kärjelle, kuljetus boksia kohti ja keskitys puolustajien väliin vitosen alueelle.
2. maali: Laidalta seinäpelillä murtautuminen ja kova pallo maalin eteen.

Portugali - Espanja 4 - 0 (harjoitushöntsä 17.11.2010)
http://www.youtube.com/watch?v=ih77vZ16Dbc
1. maali: Harppuuna 4v4, rebound sisään.
2. maali: Keskialueelta kahdella pystysyötöllä boksiin ja hyökkääjillä on kissanpäivät.
3. maali: MV:n pitkä avaus vasempaan laitaan, kaksinkamppailun voitto taidolla, haasto boksissa ja puolustuksen sekoilun myötä portit on levällään. Viisi valkoista pallon lähettyvillä.
4. maali: Alhaalta keskisektorin kautta vauhdilla ylös, läpisyötön antajana komea Pepe. Korkeaa linjaa rankaistaan, upea hyökkäys.

Espanja - Tsekki 2 - 1 (ECQ 25.3.2011)
http://www.youtube.com/watch?v=9YjStD0oMAc (3.33)
Maali: Rajaheitosta muutama nopea siirto ja kaukolaukaus 25 metristä alakulmaan.
Videolla ajassa 15.20 -> näkyy Tsekin vastahyökkäys väsyneillä jaloilla pelin loppuhetkillä; samanlaisia sommitelmia nähdään todennäköisesti myös huuhkajilta.

Liettua - Espanja 1 - 3 (ECQ 29.3.2011)
http://www.youtube.com/watch?v=LwU38hbfAmg (0.55)
Maali: Syötönkatko spanskien puolustuskolmanneksella, peliväline laatikkoon, epäonnistuneesta purusta kiskaisu vastapalloon 30 metristä. Viisi keltaista tappelemassa boksissa ja taustalta löytyi onnekas viimeistelijä.

Italia - Espanja 2 - 1 (harjoitushöntsä 10.8.2011)
http://www.youtube.com/watch?v=0c4w82MRg0k
1. maali: Keskelta laitaan ja pistopallo ykkösellä linjan taakse.
2. maali: Löysähkö laukaus 20 metristä muuttaa puolustajasta suuntaa ja valuu maaliin.

Espanja - Chile 3 - 2 (harjoitushöntsä 2.9.2011)
1. maali: Laidalta alaspäin, jumalainen ristipallo topparin ja vaspan väliin, puolivolleylla kuula ylänurkkaan.
2. maali: Syötönkatko keskialueella oikealla, heti pystyyn kärjelle ja seinän kautta keskeltä läpiajoon. (http://www.youtube.com/watch?v=__t7wH0N9dg 0.43)

Espanja - Skotlanti 2 - 1 (ECQ 11.10.2011)
http://www.youtube.com/watch?v=xYzEhFqATPc (9.24)
Maali: Rankkipotku. Keskialueelta korkea pallo boksiin, jatko kohti maalia ja mv:n rike pilkun arvoisesti.

Englanti - Espanja 1 - 0 (harjoitushöntsä 12.11.2011)
http://www.youtube.com/watch?v=Nb36OBuFIuE (0.36)
Maali: Vapaapotku boksin laidalta vasemmalta, pusku keskityksestä pilkun kohdalta tolppaan ja karat sisään.

Costa Rica - Espanja 2 - 2 (15.11.2011)
http://www.youtube.com/watch?v=dspb_OrBkV8
1. maali: Riisto omassa boksissa, pallo nopeasti ylös laitaan, menetyksen jälkeen prässi Ikeriä kohtaan ja uunoilusta välitön rankaisu.
2. maali: Avaus kk:n pohjalle, upea painopisteen vaihto pitkällä diagonaalilla toiseen laitaan, pallo taskuun ja laukaus takakulmaan.


Harmittavasti kaikista klipeistä ei näy mitä edeltävissä tilanteissa on tapahtunut: onko joukkue saanut pelivälineen tyylipuhtaasta riistosta vai onko hyökkäys tulosta ahnaasta prässistä, josta syötönkatko on ollut seuraus. Vai onko peli avattu ja rakennettu mv:lta asti omin voimin hyökkäyskolmannekselle asti? Höntsissä maailmantähdet (pl. toki lädit) ovat rankaisseet spanskeja pääsääntöisesti nopeilla vastahyökkäyksillä ja huikealla yksilötaidolla, karsinnoissa vastustajat ovat iskeneet enemmänkin keskinopeista rakenteluista, keskityksistä ja kaukolaukauksilla. Käsittääkseni Espanjan vastustajista yksikään ei tosin ole pelannut joulukuusella joten vertailu pelitapojen ja roolitusten osalta Suomeen on hankalaa ja kenties turhaakin. Ehkäpä näistä huomioista löytyy kuitenkin jotain pureksittavaa foorumisteille vaikka tuota ohjausta, prässiä ja pelitapaa kokonaisuudessaan onkin jo mutustelu ansiokkaasti sivutolkulla. Suunnanmuutospelin sietämätön vaikeus Suomen materiaalilla ja pelitavalla...
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #2467 : 08.01.2012 klo 00:48:30

Sveitsin voitto Espanjasta oli toki ennen kaikkea tilastovoitto, mutta se ei kuitenkaan johtunut siitä, että he vain päättivät parkkeerata bussin, vaan siitä että maan joukkuepuolustus on ollut Köbi Kuhnin ajoista lähtien Euroopan parhaita.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2012 klo 01:26:01 kirjoittanut Josef K. »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #2468 : 09.01.2012 klo 14:51:33

Gerard Pique on maailmanluokan toppari sekä niin taitava ja juonikas, että voisi pelata ihan huipulla kärkenäkin. Plus nappasi Shakiran, mikä on latinoille sekin aika kova temppu. Hyvä hänelle ja hänen joukkueilleen, mutta harva saa kaiken, ja silloin pitää priorisoida.

Toisaalta Pique oli eilen pulassa kun Espanyol prässäsi kovaa ja pystyi nopeisiin vastahyökkäyksiin.
Ongelma on siinä, että Barcelonan ja Espanjan pelin hankaloittaminen on aika selvää hommaa: prässätään puolessa kentässä, pidetään ylivoima puolustuksessa ja pallonriiston nopea vastahyökkäys. Ongelmahan alkaa siitä, että Suomella ei ole oikein pelaajia näihin tarkoituksiin ja toinen vaihtoehto oli bussipysäkki on lähinnä väistämättömän viivyttelyä, koska Espanja saa tuotua pelinsä lähemmäs boksia.

Tokihan tietysti voidaan lähteä näiden sekoituksesta eli nostetaan Roman ylemmäs ja kärkeen esimerkiksi Pukki ja Kappe tai joku vastaava pelaaja, joka on aiemmin tehnyt taustajuoksuja. Tällöin neljän linjan edessä on kolme alempaa keskikenttää ja kolme pelaajaa häiritsee vastustajan pelinpyöritystä ja kärkkyy taustajuoksuja Suomen saadessa pallon. Tällöin tosin hyökkäykset jäävät nopeisiin ryntäyksiin tai menetetään puolustuksen miesylivoima. Tämäkin valitettavasti edellyttää sitä, että Espanjalla on huono päivä ja tulee normaalia enemmän harhasyöttöjä eikä vastaavasti Suomi sorru tyhmiin virheisiin.
murdock

Poissa Poissa


Vastaus #2469 : 09.01.2012 klo 15:00:29

Suomen parhaat vastahyökkäyspelaajat taitavat olla Pukki, Porokara ja Hämäläinen. Bubbling under Riskin veljesket.
Footballnumber1

Poissa Poissa


Vastaus #2470 : 18.01.2012 klo 00:50:31

Jari Litmanen maajoukkueeseen! Ei välttämättä tarvi pelata pelejä, en ymmärrä Mixua tässä asiassa että miksi Litmasta ei voida ottaa maajoukkueeseen. Viime kaudella näimme että Jarilla oli suuri merkitys HJK:ssa kentälle että myös penkin puolella. Onko sattumaa, että mm. nuoret Pukki ja Ring nousivat yhden kauden aikana Bundesliigan kärkijoukkueisiin tuskinpa vain ja muissakin HJK:n pelaajissa oli huomattavissa tason nostoa.

Ja tässä linkki Jari Litmasesta tehtyyn 11min pätkään kaudesta 2011. Eikö häntä tosiaan tarvita maajoukkueessa eikö Mixu?
http://www.youtube.com/watch?v=IvzXXg9PrOg
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #2471 : 18.01.2012 klo 00:53:13

Ei.
Jos haluaa valmentaa niin mikäs siinä, mutta nelikymppinen Veikkausliigan vaihtopelaaja ei pilaa kuin ihmisten muistot.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #2472 : 18.01.2012 klo 21:43:04

Onko sattumaa, että mm. nuoret Pukki ja Ring nousivat yhden kauden aikana Bundesliigan kärkijoukkueisiin tuskinpa vain ja muissakin HJK:n pelaajissa oli huomattavissa tason nostoa.

Eihän se sattumaa toki ole. Kundeilla oli tehtynä hyvä pohjatyö, hyvä asenne työn tekoon ja Muurisen johdolla joukkue pelasi älykkäästi ja voimalla niin, että kundit saivat tehdä duunia kunnolla. Kundien omasta työstä eteneminen on kumminkin lähtöisin, kukaan ei voi tehdä työtä toisen puolesta. Muurinen antoi vain taktisesti tarpeeksi oivaltavan ympäristön, missä pojat saivat toteuttaa itseään.
koera

Paikalla Paikalla


Vastaus #2473 : 18.01.2012 klo 22:06:33

Veikkaat ettei asiantuntijapiireissä jo pitkään tiedossa olleella Jarin taipumuksella opastaa ja neuvoa kanssapelaajia ole mitään tekemistä asian kanssa?

Ei siis sillä että kaipailisin Littiä nykyjengiin.
Syöttöharhojen maailma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kovat kansainväliset pelit


Vastaus #2474 : 18.01.2012 klo 23:44:30

Veikkaat ettei asiantuntijapiireissä jo pitkään tiedossa olleella Jarin taipumuksella opastaa ja neuvoa kanssapelaajia ole mitään tekemistä asian kanssa?

Edeltävällä kaudella Kuningas nostatti Juho Mäkelän uuteen liitoon ilman, että edes pelasi koko seurassa. Harmi, kun Westö pääsi karkaamaan levytysmatkalle Pattayalle ennen kuin miehen ura ehdittiin laittamaan Saksan Bundesliiga-raiteille.

Henkilökohtaisesti jaottelisin kehityksen mahdollistaneet osa-alueet kymmeneen osaan näin:

Potentiaali: 5/10
Vastuu: 4/10
Kokeneempien pelaajien opastus ja malli treeneissä: 1/10 (Jari Litmanen 0,5)

 
Sivuja: 1 ... 98 [99] 100 ... 263
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa