FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
12.10.2024 klo 10:29:16 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Äänestys
Kysymys: Mixu -barometri
(+2) Arvokisapaikkaa valtaamaan, MIXUN JOHDOLLAA! - 19 (6.4%)
(+1) Suht hyvin menee - 133 (44.6%)
(0) Ei nyt hyvä, muttei huonokaan. - 93 (31.2%)
(-1) Vähän heikolta näyttää - 30 (10.1%)
(-2) ULOS, ULOS, ULOS! - 23 (7.7%)
Äänestäjiä yhteensä: 298

Sivuja: 1 ... 121 [122] 123 ... 263
 
Kirjoittaja Aihe: Paatelaisen aikakausi - alustavat tunnelmat?  (Luettu 404905 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
elinho

Poissa Poissa


Vastaus #3025 : 13.03.2012 klo 14:34:45

Koera;Alankomaissahan nimenomaan mennään yksilön kehittämisen ehdoilla. Pienpelejä pelaamalla toki pelikäsitys, pallottomana liikkuminen ja monet muut taidot kehittyvät siinä samalla. Yksilön painotus ei siis ole välttämättä pois joukkuepelaamisen osaamisesta. Sen sijaan liian varhainen voittojen haku sitouttamalla pelaajat tiukkoihin taktisiin raameihin hidastaa helposti pelaajien kehitystä. Muun muassa Italiassa on tehty korjausliikkeitä tämän suhteen.

Pelaajien kasvatuksen mukaan aivan samoilla linjoilla. Muuten ymmärsit hieman väärin viestin sisällön.

Tässä yhteydessä vertaisin tilannetta kiekkoon 20 vuotta sitten. Silloin maju valittiin ihan julkisen keskustelunkin mukaan, jännäten suomalaisten NHL pelaajien pistepörssi sijoituksia aamuyöstä teksti tv:ltä ja sitten joukkuetta täydennettiin kotimaan pistepörssi miehillä. Jalkeilla oli aina ehdottomasti nimekkäin suomalainen kiekkojoukkue, joka ei yhdessä osannut pelata lainkaan. Futiksessa tilanne on tällä hetkellä täsmälleen sama.

Jossain vaiheessa 90-luvun  alussa kiekossa alettiin miettiä joukkueen rakentamista pelitavan ympärille. Yllättäin tulokset paranivat. Joukkueesta jäi ulos nimekkäitäkin pelaajia, jos he eivät pelitavalle lisäarvoa tuoneet. Ihan sama ymmärrys pitäisi jossain vaiheessa saada futikseenkin. Nyt julkisessa keskustelussa majuvalmentaja Mixu murehtii, kun ei suomipelurit saa ulkomailla peliaikaa. Ei se ole pelin ydin. Pitää luoda pelitapa ja jos siihen etsitään tasapainottavaa keskikenttämiestä se valitaan tasapainottavista keskikenttämiehistä, eikä siten, että joku suomalaisista kymppipaikan pelaajista siihen isketään, kun ne nyt nimekkäimpiä sattuu olemaan, näin karrikoiden. Tätä tarkoitan joukkue edellä rakentamisella. Ja tämä erottaa meidät futismaana mm. muista pohjoismaista. Ne uskaltaa jättää Top 4 pelaajia pois ringistä ja valita mukaan parhaiten pelipaikalle sopivan pelaajan, pelasi se sitten seurassaan missä tahansa.

Ja jos joku nyt menettää idean siksi, että esimerkkinä käytettiin kiekkoa, se kielii enemmän lukiasta...

Asiaa!
Tosin ensin vain pitäisi valita osaava ja ammattitaitoinen valmentaja
KarlLagerman

Poissa Poissa


Vastaus #3026 : 13.03.2012 klo 14:36:09

Sattuneista syistä moderoin tätä osastoa Ylos

Do you like your work?

Mitä sitten, ketä kiinnostaa? Vai luuletko, että kiinnostaisi? Yleensä kyttääjät on alinta pohjasakkaa, joilta puuttuu kompetenssi täysin.
KarlLagerman

Poissa Poissa


Vastaus #3027 : 13.03.2012 klo 15:11:35

ilmeisesti puhut tulevista peleistä

Peli kuin peli, niin suomalaiset tekee samat virheet.

Tässä klippi Suomi - Hollanti matsista:
http://www.youtube.com/watch?v=d7t9uGaQQwA

Tapaus1)
Hollannin 1-0 maali on tietyllä tavalla identti siihen mitä tapahtui Amsterdamissa, kun van Bommel hankki rangaistuspotkun. Pystysyöttö yht'äkkiä ylös nousevalle pelaajalle läpi linjan.

Tässä hollantilaiset kertoo filosofiastaan: (tämä taas eri asia kuin pelaajien kollektiivinen liike ja sijoittuminen kentällä)
"..on kuuluista sekä tekniikastaan että ainutlaatuisen hollantilaisesta kyvystään suhtautua peliin ikään kuin se olisi eräänlaista fyysistä shakkia. ’Se on ajattelupeliä. Se ei merkitse juoksemista ympäriinsä ja vain kovan työn tekemistä, vaikka tietenkin täytyy myös tehdä kovasti töitä. Jokainen hollantilainen pelaaja haluaa kontrolloida peliä. Pelaamme mieheltä miehelle; odotamme avaussyöttöjä. Niin jalkapalloa täytyy pelata: aivoilla, ei jaloilla."

Hollannin maali Amsterdamissta tuli, kun Van Bommel lähti yht'äkkiseen pystyjuoksuun (sitä ennen hollantilaiset pyöritti peliä mieheltä miehelle edes takaisin jauhaen, syötellen keskenään, siten, ettei vastustaja pääse palloon) ja pallo pelattiin tarkasti juoksuun Bommelille. Heikkinen iski rangaistusalueella leukaan ja Huntelaar toimitti pallon verkon perukoille.

Helsingissä puolestaan hollantilaiset pyörittivät peliä mieheltä miehelle ja taas tapahtui pystyjuoksu kuin varkain linjan taakse, joka näkyy videolla. Teknisesti hallittu ja  oikein ajoitettu syöttö, joka on osa filosofiaa.

Johan Cruyff:
“Technique is not being able to juggle a ball 1000 times. Anyone can do that by practicing. Then you can work in the circus. Technique is passing the ball with one touch, with the right speed, at the right foot of your team mate

Tapaus 2)

Hollannin toisessa maalissa oheisessa klipissä näkee jälleen kerran suomalaisten tyypillisen perusvirheen. Juostaan kahdella miehellä kohti palloa. Tämä toistui jo aikaisemmin tässä keskustelussa mainitussa klipissä 0-4 häviössä, jossa Väyryrynen juoksee / juostaan kahdella miehellä samaan palloon ja jätetään miehet (maalille) vapaaksi.

Nämä kaksi pelaajaa voidaa pelata pelistä pois kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla.
 
Tässä kyseissä pätkässä Moisander juoksee keskellä aivan turhan juoksun. Kuin päätön kana. Pelikäsitys on niin heikko, että ei ymmärretä, että jos pallo on jonkun pelaajan hallussa, niin tottakai se pyrkii mahdollisesti syöttämään sen pois tai harhauttamaan pelaajan. Nyt Moisander lähtee juoksemaan kohti palloa, vaikka toinen suomalainen on jo jahtaamassa palloa. Tämä virhe toistuu jatkuvasti Suomen peleissä.

Kuva1, Syöttö:


Kuva2, Laitajuoksu


Kuva2, Taktinen virhe

Taktinen kardinaalimunaus, joka toistuu Suomen peleissä vuosikymmenestä toiseen. Onko vika valmennuksessa vai missä?
« Viimeksi muokattu: 13.03.2012 klo 15:36:00 kirjoittanut KarlLagerman »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #3028 : 13.03.2012 klo 16:15:33

Yleensä kyttääjät on alinta pohjasakkaa, joilta puuttuu kompetenssi täysin.

No niin sultakin.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #3029 : 13.03.2012 klo 16:22:36

Taktinen kardinaalimunaus, joka toistuu Suomen peleissä vuosikymmenestä toiseen. Onko vika valmennuksessa vai missä?

Kyseessä on todellakin ehdottomasti alkeellinen yksilötaktinen virhe. Eivätkä hollantilaiset amatöörit ole osanneet vuosikymmenessäkään aikuiselta mieheltä moista höntyilyä karsia. Jälleen yksi syy olla kopioimatta hollantilaisia. Tulisi Suomeen opettelemaan alkeet uudestaan. Wööörd.
Rusagov

Poissa Poissa


Vastaus #3030 : 13.03.2012 klo 16:26:29

Pussikaljalta tosiaan asiallinen kirjoitus. Erona kiekkoon on kuitenkin realistisesti käytettävissä olevan pelaajamateriaalin laajuus. Suomen omastakin pääsarjasta löytyy ainakin teoriassa ehkä hiukan toistakymmentä pelaajaa, joita voi ihan huoletta käyttää keväisissä MM-kisoissa muutenkin kuin penkinlämmittäjänä.

Futispuolella on kuitenkin vähän eri mittakaava, ja minusta se aloittava kokoonpano on joka tapauksessa valittava noin 20 pelaajan ryhmästä. Sen enempää tarpeeksi hyviä jalkapalloilijoita ei Suomella vielä ole. Tietysti siitäkin olisi rakennettavissa pelitapa, jossa pelaajat pelaisivat omilla seurajoukkueista tutuilla paikoillaan ja omilla vahvuusalueillaan. Tämänhetkinen joulukuusi vaatisi hiukan viilailua tämän suhteen. Toki olen samaa mieltä siitä, että oikein roolitettuna maajoukkueella voi olla enemmän käyttöä osaamisalueellaan pelaavalle Veikkausliigapelaajalle kuin väärällä pelipaikalla pyörivälle "nimimiehelle".
murdock

Poissa Poissa


Vastaus #3031 : 13.03.2012 klo 16:59:09

Jääkiekkovertaus nyt oli täyttä paskaa kun lätkässä Suomen materiaalin laajuus vastaa jotain Hollantia jalkapallossa. Jääkiekkomaajoukkue ja Hollanti voivat valita systeemin ja siihen sopivimmat pelaajat, Suomen maajoukkueen pitää taas valita systeemi sopimaan parhaimpien pelaajien vahvuuksiin.
elliott

Poissa Poissa


Vastaus #3032 : 13.03.2012 klo 18:08:39

Anteeksi offtopic, mutta jääkiekossa yksilötason kehitys on 90-luvun jälkeen ollut todella heikkoa ja vasta nyt on alkanut pulpahtamaan uusia kovia pelaajia näiden kaiken maailman Nokelaisten ja Korpikoskien sijaan. Pelkkä "jääkiekosta pitäisi ottaa mallia strategian merkityksestä pelissä" on nollatason kommentti.

Tuossa kuvasarjassa ei ollut yksittäistä pahaa virhettä, vaan siinä oli hollantilaisten hyvä pystysyöttö, laitapakin hävitty kilpajuoksu ja keskuspuolustajan pieni virhearviointi joka johtui siitä että piti lähteä tukkimaan mahdollisesti keskelle leikkaavan laitahyökkääjän vetopaikkaa, siinä oli yhteensä kolme puolustajaa myöhässä juoksukilpailussa.
KarlLagerman

Poissa Poissa


Vastaus #3033 : 13.03.2012 klo 18:23:40

Tuossa kuvasarjassa ei ollut yksittäistä pahaa virhettä, vaan siinä oli hollantilaisten hyvä pystysyöttö, laitapakin hävitty kilpajuoksu ja keskuspuolustajan pieni virhearviointi joka johtui siitä että piti lähteä tukkimaan mahdollisesti keskelle leikkaavan laitahyökkääjän vetopaikkaa, siinä oli yhteensä kolme puolustajaa myöhässä juoksukilpailussa.

Tuossa kuvasarjassa toistuu tämä sama virhe, mikä on toistunut ennenkin Suomen peleissä. Sattumaako?

http://www.youtube.com/watch?v=GfnRCslqsIU&feature=player_embedded

Yllä olevassa linkissä pätkä, jossa 3 pelaajaa juoksee pitkin ja poikin kenttää kuin 'päättömät kanat'.

Eri joukkue, samat virheet. Vuodesta toiseen. Taktinen osaaminen, nolla.

Milloin näihin asioihin aletaan kiinnittämään huomiota?
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #3034 : 13.03.2012 klo 18:24:03

Kiitos, tervetullut offtopic
Lainaus
Anteeksi offtopic, mutta jääkiekossa yksilötason kehitys on 90-luvun jälkeen ollut todella heikkoa ja vasta nyt on alkanut pulpahtamaan uusia kovia pelaajia näiden kaiken maailman Nokelaisten ja Korpikoskien sijaan. Pelkkä "jääkiekosta pitäisi ottaa mallia strategian merkityksestä pelissä" on nollatason kommentti.


Myös junioripuolella ollaan 20 vuotta jäljessä. Futispuolella ollaan vasta menossa toistamaan täysin samoja virheitä juniorivalmennuksessa, mihin kiekkopuolella on jo reagoitu ja virheet korjattu. Mutta juniorien kasvatus ja miesten edustusjoukkueen pelit ovat kaksi täysin eri lähtökohdista ajateltavaa asiaa. Olisihan esimerkin varmasti voinut myös lentopallosta tai koripallosta nykäistä, mutta se ei asian ydintä muuta. Kansainvälisestä jalkapallosta moista on hieman hankala löytää, koska tuskin missään muualla jalkapalloon tai yleensäkkään pallopeleihin suhtaudutaan näin yksilölajisesti, kuin suomessa. Nähdään puu, mutta ei tajuta olevamme metsässä, näin vanha sananlaskua muokaten...
KarlLagerman

Poissa Poissa


Vastaus #3035 : 13.03.2012 klo 18:40:32

Kansainvälisestä jalkapallosta moista on hieman hankala löytää, koska tuskin missään muualla jalkapalloon tai yleensäkkään pallopeleihin suhtaudutaan näin yksilölajisesti, kuin suomessa. Nähdään puu, mutta ei tajuta olevamme metsässä, näin vanha sananlaskua muokaten...

Nimenomaan.

Väitän, että mikäli kaikille jalkapalloa pelaaville (kaikki kävisi läpi saman myllyn ~ eli käytännössä koulutermein peruskoulun, lukion/ammattikoulun/jatko-opinnot; toisin sanoen kaikille taattaisiin sama opetus)  opettettaisiin samat asiat kuin esim. Hollannissa, niin täältä alkas tulla todella lahjakkaita jalkapalloilijoita ja joukkuepelaajia.

Ilmeisesti Hollannissa tämä oppi on koottu yhteen teokseen, joka on Hollannin jalkapalloliiton KNVB virallinen opus. Tietääkö kukaan mistä tämän opuksen saa? Bert van Lingen lienee yksi tekijöistä. Luulisi Palloliiton olevan kiinnostunut!?!?
Earl Godwin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Democracy Dies in Darkness


Vastaus #3036 : 13.03.2012 klo 18:45:14

Kiitos, tervetullut offtopic

Myös junioripuolella ollaan 20 vuotta jäljessä. Futispuolella ollaan vasta menossa toistamaan täysin samoja virheitä juniorivalmennuksessa, mihin kiekkopuolella on jo reagoitu ja virheet korjattu.

Jääkiekossa tilanne vain on aika lailla toinen kuin futiksessa.

1. Lätkä on Suomen ykköslaji. Motivoituneita junnuja (vaikka junnujen kokonaismäärä futiksen puolella onkin) ja rahaa satsata valmennukseen löytyy eri tavalla kuin futiksen puolelta.

2. Lätkässä kilpailu ei ole likimainkaan yhtä kovaa. Kun lätkässä saavutat Ruotsin tason, olet maailman top-2:sessa. Kun futiksessa saavutat Ruotsin tason, olet maaiman top-20:sessä.
KarlLagerman

Poissa Poissa


Vastaus #3037 : 13.03.2012 klo 18:49:34

Jääkiekossa tilanne vain on aika lailla toinen kuin futiksessa.

1. Lätkä on Suomen ykköslaji. Motivoituneita junnuja (vaikka junnujen kokonaismäärä futiksen puolella onkin) ja rahaa satsata valmennukseen löytyy eri tavalla kuin futiksen puolelta.

2. Lätkässä kilpailu ei ole likimainkaan yhtä kovaa. Kun lätkässä saavutat Ruotsin tason, olet maailman top-2:sessa. Kun futiksessa saavutat Ruotsin tason, olet maaiman top-20:sessä.

Se on merkillinen juttu, että lähes kaikki muut Euroopan maat 'on saanut' futiksen ykköslajikseen, mutta ei Suomessa. Lähes jokaisessa muussa Euroopan maassa futis on ykköslaji. Mutta ei Suomessa.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #3038 : 13.03.2012 klo 20:13:54

Tietääkö kukaan mistä tämän opuksen saa? Bert van Lingen lienee yksi tekijöistä. Luulisi Palloliiton olevan kiinnostunut!?!?

Coaching Soccer - The official coaching book of the Dutch Soccer Association (Bert van Lingen 1997) -kirjaa saa tilaamalla kirjakaupoista. Vähän aikaa sitten oli tosin joiltakin toimittajilta varastoista loppu, mutta eiköhän sieltä uusi painos tule, jos entinen käy vähiin. Kirja on kirjoitettu reilu kymmenen vuotta sitten ja sitä on jokainen vähänkään tilanteen tasalla ollut juniorivalmentaja kahlannut siitä saakka. Uskoisin aika monen palloliiton työntekijänkin omistavan tämän. Kyseessä ei ole mikään varsinaisesti uusi asia, joka vaatisi huuto- ja kysymysmerkkejä lauseen perään kuin Jeesuksen toinen tuleminen.

Vastaavia kirjasia on muillakin mailla ja hyviä valmennusoppaita on käännetty lontooksi esimerkiksi Horst Weinilta.

Tuossa linkissä on mainittu muutama tutustumisen arvoinen kirjanen: http://futisforum2.org/index.php?topic=61390.0

Jos juniorivalmennuksesta haluaa vääntää peistä, yksi keskustelu löytyy tuolta: http://futisforum2.org/index.php?topic=108352.0
« Viimeksi muokattu: 13.03.2012 klo 20:23:15 kirjoittanut Lenko »
Earl Godwin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Democracy Dies in Darkness


Vastaus #3039 : 13.03.2012 klo 20:43:39

Se on merkillinen juttu, että lähes kaikki muut Euroopan maat 'on saanut' futiksen ykköslajikseen, mutta ei Suomessa. Lähes jokaisessa muussa Euroopan maassa futis on ykköslaji. Mutta ei Suomessa.

Eipä se kovinkaan kummallinen juttu ole, jos viitsii edes vähän harjoittaa älyllistä ana lyysiä ja tuntee historian.

Ensin on kaksi perustekijää: lajille huonosti sopivat pohjoiset olosuhteet ja sijainti Euroopan äärilaidalla.

Yhdessäkään Baltian maassa futis ei myöskään ole ykköslaji (pohjoisuus, Euroopan äärilaita) eikä myöskään Irlannissa (Euroopan äärilaita).

Toinen juttu sitten on Saksaan ja myöhemmin Venäjään suuntautuneen Suomen oma historia, jossa futista ei "anglosaksisena hapatuksena" juurikaan hyvällä katsottu. Saksassakin jalkapallo on ykköslaji vain siitä syystä, että se otti täysin pataan 2. maailmansodassa ja joutui luopumaan ennen sotaa vallinneesta arvomaailmastaan. Ennen sotaa siellä suosittiin muita lajeja.
KarlLagerman

Poissa Poissa


Vastaus #3040 : 13.03.2012 klo 20:54:30

sitä on jokainen vähänkään tilanteen tasalla ollut juniorivalmentaja kahlannut siitä saakka.
Todellako?

Uskoisin aika monen palloliiton työntekijänkin omistavan tämän.
Uskoisitko?

Mikään ei viittaa siihen, että kyseisestä teoksesta ymmärrettäisiin yhtään mitään. Puhumattakaan, että oppi siirrettäisiin käytäntöön.

Toinen asia on se, että esim. Hollannissa on luotu koko maan kattava järjestelmä, jonka tarkoituksena on tuottaa huippupelaajia.

Sen verran tunnen käytännössä suomalaista futista, että siellä tehdään koko ajan asioita väärin tai sitten ei tehdä mitään.

Vaikka käytännössä jaettuna pieniin osiin nuo asiat mitä pitää pelaajilla opettaa on periaatteessa yksinkertaisia, niin en minä sentään asioita, niin yksinkertaisena pidä, että tilataan yksi opus kaupasta ja ongelmat on ratkaistu. Tarkoitan sitä, että Palloliiton pitäisi ruveta pistämään järjestelmää kuntoon. Sen voisi vaikka aloittaa tilaamalla tuon opuksen. Ilmeisesti edes siihenkään ei kyetä.
« Viimeksi muokattu: 13.03.2012 klo 21:01:44 kirjoittanut KarlLagerman »
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #3041 : 13.03.2012 klo 20:59:25

Suomen jalkapallo on paskaa ihan siksi, koska Suomessa jalkapalloväki on puuhastellut sata vuotta. Sata vuotta lienee riittävä aika että voidaan tosiasiat tunnustaa.

Suomalainen jalkapallo on kuin eukon kanto, Suomi pärjäsi futiksessa (Tukholma 1912) ennen kuin muut rupesivat sitä tosissaan harjoittelemaan, samaan tapaan kuin eukonkannossa heti toisissa MM-kisoissa mestaruus karkasi ulkomaille. Saunomisessa viimeisin valtikka taisi mennä ulkomaille kun kärkikaksikko suomalainen ja venäläinen hylättiin ja voiton vei kolmanneksi tullut saksalainen.

Samanlaista angosaksista hapatusta se jääkiekkokin on, ja nämä molemmat anglosaksiset hapatukset yhdessä mm. koripallon kanssa kelpasivat myös sosialistisille Itä-Euroopan maille.

Tietysti ilmasto-olosuhteilla on merkitystä, mutta niille ei voi mitään ja tästä syystä jalkapalloväen pitäisi laittaa vaan isompaa vaihdetta silmään eikä surkutella. Kylmähkö ilmasto se on Ruotsissa, Norjassa ja Venäjälläkin.
KarlLagerman

Poissa Poissa


Vastaus #3042 : 13.03.2012 klo 21:18:55

Suomen jalkapallo on paskaa ihan siksi, koska Suomessa jalkapalloväki on puuhastellut sata vuotta. Sata vuotta lienee riittävä aika että voidaan tosiasiat tunnustaa.

Suomalainen jalkapallo on kuin eukon kanto, Suomi pärjäsi futiksessa (Tukholma 1912) ennen kuin muut rupesivat sitä tosissaan harjoittelemaan, samaan tapaan kuin eukonkannossa heti toisissa MM-kisoissa mestaruus karkasi ulkomaille. Saunomisessa viimeisin valtikka taisi mennä ulkomaille kun kärkikaksikko suomalainen ja venäläinen hylättiin ja voiton vei kolmanneksi tullut saksalainen.

Samanlaista angosaksista hapatusta se jääkiekkokin on, ja nämä molemmat anglosaksiset hapatukset yhdessä mm. koripallon kanssa kelpasivat myös sosialistisille Itä-Euroopan maille.

Tietysti ilmasto-olosuhteilla on merkitystä, mutta niille ei voi mitään ja tästä syystä jalkapalloväen pitäisi laittaa vaan isompaa vaihdetta silmään eikä surkutella. Kylmähkö ilmasto se on Ruotsissa, Norjassa ja Venäjälläkin.

Niinpä. Minun mielestä on erittäin rohkaisevaa, että esim. hollantilaisesta jalkapallossa sanottiin vuosikymmeniä sitten näin:

'1960-luvun alussa hollantilainen jalkapallo – jota alle vuosikymmenen sisällä tultaisiin pitämään kaikista innovatiivisimpana ja hienostuneimpana maailmassa – oli huomiota herättävän puhdistamatonta, amatöörimäista ja taktisesti köyhää.'

Joten käytännössä 'tyhjästä' on mahdollisuus nousta. Ja se mahdollisuus on Suomessa, kun pistetään vaan tosiaan kuten yllä mainitaan isompaa ja isompaa vaihdetta silmään. Asiat on lopulta hyvin pienestä kiinni. Ero voittamisen ja häviön välillä on todellisuudessa yllättävänkin pieni.
Toki se, että kännetään häviöt voitoiksi tarvitsee suuren työmäärän, mutta monessa asiassa on käytännössä todettu, että kun tehdään asiat oikein, niin voittaminen on mahdollista ihan samalla työmäärällä kuin häviäminenkin.

Asiat pitää tehdä oikein. Ja se on se pointti mihin pitää keskittyä ja tietoa hakea. Asioitten oikein tekemiseen.

Kun mylly alkaa pyöriä oikeaan suuntaan, niin lopulta kaikki loksahtaa paikalleen. Väitän, että Suomella on tähän kaikki mahdollisuudet, jopa lyhyemmässä ajassa kuin uskotaankaan. Mutta se vaatii vaatimustason nousua ja asioitten kyseenalaistamista.

Koulumaailma on aivan erinomainen esimerkki. Jos suomalaiset pystyy luomaan maailman parhaan koulutusjärjestelmän, niin suomalaiset pystyy luomaan myös maailman parhaan koulutusjärjestelmän jalkapalloilijoille.

On myös fakta, että suomalaiset on mitä parhaimpia omimaan 'toisten tekemät asiat' lue muunmaalaiset asiat omikseen. Miksipä ei kopioitaisi myös maailman parasta koulutusjärjestelmää hollantilaisilta ja tuotaisi sen parhaat puolet Suomeen?

Kun näillä opeilla mennään EM-kisoihin 2016 ja isolta screeniltä katsotaan 50000 henkilön voimin keskustorilla matsia, niin varmasti joku jantteri olkapään takana tulee koputtamaan olkapäälle ja sanoo, "Ei tää ole oikeata menestystä, nämä opithan on kopioitu?"

Mitä vastaat?
« Viimeksi muokattu: 13.03.2012 klo 21:33:06 kirjoittanut KarlLagerman »
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #3043 : 13.03.2012 klo 22:01:23

Mikään ei viittaa siihen, että kyseisestä teoksesta ymmärrettäisiin yhtään mitään. Puhumattakaan, että oppi siirrettäisiin käytäntöön.

Äsken huutelit mahdollisuutta ostaa kirja ja nyt väität, että kukaan ei ymmärrä kirjasta mitään tai ole oppia siirtämässä käytäntöön. Miten voit väittää jotain tuollaista, kun et ole ilmiselvästi kirjaa edes nähnyt? Mikään ei muutenkaan viittaa siihen, että olisit kovin perillä juniorivalmennuksesta tai sen piirissä parhaillaan tapahtuvista muutoksista.

Jotta olet edes vähän kartalla: Palloliitto on muun muassa valmistelemassa uusia ikäluokkien valmennusohjelmia, joissa esimerkiksi Horst Weinin, hollantilaisten ja espanjalaisten pienpeleihin perustuvat valmennusteoriat ovat pohjalla.

Toinen asia on se, että esim. Hollannissa on luotu koko maan kattava järjestelmä, jonka tarkoituksena on tuottaa huippupelaajia.

Tätä varten on Suomessa perustettu Eerikkilään Sami Hyypiä -akatemia. Vastaavia valmennuskeskuksia on tarkoitus muutaman vuoden sisällä perustaa Ouluun ja Jyväskylään. Jalkapallon lisäksi koko suomalainen huippu-urheilun valmennus- ja valmentajien koulutusjärjestelmä on tällä hetkellä voimakkaassa muutoksessa. Palloliitto on tässäkin prosessissa mukana. Järjestelmää ollaan luomassa.

Vaikka käytännössä jaettuna pieniin osiin nuo asiat mitä pitää pelaajilla opettaa on periaatteessa yksinkertaisia, niin en minä sentään asioita, niin yksinkertaisena pidä, että tilataan yksi opus kaupasta ja ongelmat on ratkaistu.

Kuitenkin kysyit huutomerkkien kera, että mistä tuon kirjan saa ja kehotit myös palloliittoa tilaamaan sen, ihan kuin olisi suurikin ihme, että hollantilaisilla on valmennusopas. Lisäksi joka toisessa lauseessa lainaat hollantilaisia kuin uskonfanaatikko raamattua.

Tarkoitan sitä, että Palloliiton pitäisi ruveta pistämään järjestelmää kuntoon. Sen voisi vaikka aloittaa tilaamalla tuon opuksen. Ilmeisesti edes siihenkään ei kyetä.

Toistelet samaa syyttävää mantraa näkemättä kirjaa tai ilmiselvästi tietämättä, mitä Palloliitossa tai suomalaisissa jalkapalloseuroissa tehdään. Pelkkä Palloliiton tai juniorivalmennuksen kärkäs haukkuminen ei tee kenestäkään jalkapallogurua.

Sen verran tunnen käytännössä suomalaista futista, että siellä tehdään koko ajan asioita väärin tai sitten ei tehdä mitään.

Jos sinun tuntemasi ihmiset tai organisaatiot tekevät futiksessa asioita väärin, ei tarkoita sitä, että kaikki niin tekevät. En tarkoita, etteikö Suomessa olisi tehty virheitä tai edelleen niitä tehtäisi. Tarkoitan, että juniorivalmennuksen ohjausta ja valmentajakoulutusta ollaan parhaillaan uusimassa ja suunta on oikea.

e: Tämän keskustelun paikka ei ole tämä topic.

e2: Kehotan lukemaan tuon aiemmin postaamani topicin juniorivalmennuksesta. Siihen voi sitten kirjoittaa esityksen valmennusjärjestelmän ja valmentajakoulutuksen uusimisesta, jos mitään tyydyttävää vastausta ei viesteistä ole löytynyt.
« Viimeksi muokattu: 13.03.2012 klo 22:20:35 kirjoittanut Lenko »
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #3044 : 13.03.2012 klo 22:41:17

Koulutusjärjestelmä on kyllä ihan hyvä vertailukohta jalkapalloilukoulutusjärjestelmäämme, mutta hieman eri tavalla ehkä mitä nimim. KarlLagerman tarkoitti.

Suomalaisethan ovat luoneet peruskoulujärjestelmän, joka tuottaa keskimäärin muihin verrattuna parempaa ainesta, ts. heikompilahjaisetkin oppivat lukemaan ja laskemaan vähän alusta. Sen sijaan Suomen koulutusjärjestelmä ei tuota huippuja. Suomesta on tasan yksi tiedealoilta Nobelin palkinnon saanut ihminen, Artturi Ilmari Virtanen, lähes 70 vuotta sitten. Matematiikan Fieldsin mitalin ainoa suomalainen saaja on Lars Ahlfors ja tästä on jo kohta 80 vuotta aikaa. Noin laajemminkin Suomi on tieteellisessä tutkimuksessa maailman huippua vain muutamalla marginaali
sella alalla.

Jalkapallo ei paljoa tästä eroa yleisellä tasolla. Kaikki pelaa -järjestelmä huolehtii että  paskemmatkin oppivat potkimaan, mutta huippupelaajia ei kehity, vain tasapäisiä. Maailman huipputason pelaajia tulee pari kappaletta vuosisadassa systeemistä huolimatta, ei sen ansiosta.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #3045 : 13.03.2012 klo 22:58:20

Kaikki pelaa -järjestelmä huolehtii että  paskemmatkin oppivat potkimaan, mutta huippupelaajia ei kehity, vain tasapäisiä.

Kaikki pelaa -järjestelmää on kieltämättä tulkittu melko laajassa mitassa väärin. Tähänkin on jo Palloliitolta tullut työvälineitä ja järkevämpiä tulkintoja. Tästä esimerkkinä turnauksissä käytettävä joukkueiden tasoluokittelu.
Kaikki pelaa -periaate on kuitenkin pohjaltaan oikea. Se, että kaikki pelaavat ei ole poissa huipulle tähtääviltä. Päinvastoin. Laaja harrastajapohja on koko lajille eduksi.

Tämä ei tosin ole tämän topicin asia ja kehotan osallistumaan tuohon aiemmin postaamaani keskusteluun.
KarlLagerman

Poissa Poissa


Vastaus #3046 : 14.03.2012 klo 00:10:07

Koulutusjärjestelmä on kyllä ihan hyvä vertailukohta jalkapalloilukoulutusjärjestelmäämme, mutta hieman eri tavalla ehkä mitä nimim. KarlLagerman tarkoitti.

Tarkennuksena, että peruskoulu pitäisi olla tarjolla kaikille halukkaille (nyt puhun jalkapallosta). Tottakai tämä tarkoittaisi mahdollisimman ideaalista oppia, jossa tehdään oikeita asiota ja ne, jotka eniten panostaa myös parhaiten menestyy. Eli tasokasta ja ammattimaista valmennusta olisi tarjolla kaikille. Loppu jäisi (kehittyminen huipuksi) tietenkin jokaisen yksilön itsensä kontolle.

Mutta valmennuksen taso oli huippuluokkaa kaikille ja mahdollistaisi kehittymisen huippupelaajaksi.

KarlLagerman

Poissa Poissa


Vastaus #3047 : 14.03.2012 klo 00:14:28

Kuitenkin kysyit huutomerkkien kera, että mistä tuon kirjan saa ja kehotit myös palloliittoa tilaamaan sen, ihan kuin olisi suurikin ihme, että hollantilaisilla on valmennusopas. Lisäksi joka toisessa lauseessa lainaat hollantilaisia kuin uskonfanaatikko raamattua.

Ihan samaa voin sanoa sinun jutuista. Missä näytöt? Nyt on vain (sinun) tyhjät puheet.

Käsittääkseni tämä on keskustelufoorumi, jossa keskustellaan asiasta, eikä hyökätä yksittäisten keskustelijoiden kimppuun näitten mielipiteitten vuoksi?

Kuten sanottua puheesi ovat pelkkää sanahelinää. Tuo esiin näyttöjä.

Vai onko näyttöjä kenttien järjestelmällinen tuhoaminen muovilla ja jatkuva häviäminen kaikissa ikäluokissa.

Jos viittaat Palloliiton muutostyöryhmän väsäämään paperinpalaseen, niin se on pelkkää sanahelinää.

Siis mitä, siis noissa keskusteluketjuissako on kaikki mitä suomalainen futis tarvitsee? Onko ne Palloliiton tukemia? Sielläkö selitetään uudet systeemit?
« Viimeksi muokattu: 14.03.2012 klo 00:24:10 kirjoittanut KarlLagerman »
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #3048 : 14.03.2012 klo 00:26:42

Siis mitä, siis noissa keskusteluketjuissako on kaikki mitä suomalainen futis tarvitsee? Onko ne Palloliiton tukemia? Sielläkö selitetään uudet systeemit?

Ei. Koetin ohjata sinut oikeisiin topiceihin. Toisessa keskustellaan ulkomaisista valmennusoppaista, toisessa suomalaisesta juniorivalmennuksesta. Taktiikka ja valmennus alueella on muitakin hyviä topiceja, joita kannattaa käydä lueskelemassa.

Kyseessä ei ole hyökkäys mielipiteitäsi tai henkilöäsi vastaan. Pahoittelen, jos koit niin.
« Viimeksi muokattu: 14.03.2012 klo 00:41:14 kirjoittanut Lenko »
koera

Poissa Poissa


Vastaus #3049 : 14.03.2012 klo 00:54:51

Lue Lasu nyt kuitenkin ne pari Lenkon linkittämää ketjua ja vaikka vähän noita Sami Hyypiä Akatemian blogeja. Taktiikkaosiossa on pyöritelty kymmenien valmentajien voimin näitä juttuja jo aika monta vuotta. Tuo ihannoimasi alankomainen malli on viety ajat sitten Espanjaan, jossa sitä on edelleen kehitetty. Myös Saksassa on tehty liittotasolta johdettu koulutusuudistus, joka on jo kantanut hedelmää. SHA:ssa ollaan kyllä perehdytty nykysuuntauksiin ja uudistuksia viety jo käytännön tasolle, kuten Lenko edellä totesi.

Mutta jos haluat edelleen mutuilla vittumaiseen sävyyn (päin persettä tehtyjen, lähinnä lillukanvarsia hipovien videoanalyysejen kera) konkreettista työtä suomifutiksen eteen tekeville nikeille, niin tee se pliis edes tuolla taktiikkaosissa.  
« Viimeksi muokattu: 14.03.2012 klo 01:00:26 kirjoittanut koera »

 
Sivuja: 1 ... 121 [122] 123 ... 263
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa