FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.04.2024 klo 15:17:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Suomen divareiden tasoero  (Luettu 13007 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
pami

Poissa Poissa


: 05.04.2011 klo 20:21:08

Terve vaan, olen 16v kolmos-divarijoukkueen mukana harjoitteleva/pelaava poika.

Pelaan yleensä hyökkääjän paikalla tai ainakin hyökkäävässä roolissa.
Olen mielestäni melko tekninen, pallon pomputtelua tuli harjoiteltua varsinkin pienempänä.

Harjoittelen melko paljon kesäisin, talvi on syvältä perseestä kun pitää könnätä sisällä vaikka motivaatiota olisi harjoitella!

Ajattelin tässä kysäistä, että mikähän on näiden suomen sarjojen tasoero?
Jos pärjää jotenkuten esim.kolmosessa, onko silti turha edes haaveilla kakkosesta saati ykkösestä?
Ja jos taas ei pärjää minun iässäni kolmosessa, ehtiikö millään kehittyä koskaan 1div/2div pelaajaksi?

Olen aikalailla normaalin kokoinen, eli fyysisyyttä pitäisi hankkia lisää puntilla.

Ja onkohan eri piirien divareiden tasolla paljonkin eroa?


En nyt ole edes varma tuliko oikealle alueelle kirjoitettua, mutta täällä voi jatkaa keskustelua näiden divareiden tasosta :)
« Viimeksi muokattu: 06.04.2011 klo 16:48:26 kirjoittanut pami »
Imotti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ;D


Vastaus #1 : 05.04.2011 klo 20:45:38

Kaikki on susta itestäs kiinni. Kuinka paljon haluat futikselta, kuinka paljon oot valmis panostamaan siihen. 16-vuotiaana kaikki on auki. Jalkapallo maksaa aina panostuksen takaisin.

16-vuotiaana jäät varmasti fyysisyydessä jälkeen aikuisia miehiä vastaan. Tämä tasoittuu iän myötä, mutta kentän ulkopuolella treenaamista (puntti ynnä muut) ei saa unohtaa, jos oikeasti haluat jalkapallolta jotain.

Kuten sanoin, kaikki on itsestäsi kiinni.

Tasoero kolmosesta kakkoseen on suuri, mutta ei tietenkään mahdoton.
Mir Fudi

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 05.04.2011 klo 21:09:11

1. Olet erityisen lahjakas superjunnu, olet mahdollisesti nuorten maajoukkueessa, Travellerin autotalli on tuttu. 16-vuotiaana todennäköisimmin pärjäät kelvollisesti 2-divisioonassa ja dominoit 3-divisioonaa.

2. Olet seurasi lupaavimpia junioreita ja pärjäät seurasi edustusjoukkueen mukana. Fyysisyydeltäsi kuitenkin jäät useimmiten jalkoihin, etkä sen vuoksi pääse kuitenkaan vielä pelaamaan.

-->

1.1. --> Mikäli jatkat kehittymistä, todennäköisesti tulet yltämään liigaan saakka.
1.2. --> Mikäli et enää kehity, jäät luultavimmin ikuiseksi 2-divari-palloilijaksi. Todennäköisin seuraus tästä on kuitenkin peliuran loppuminen jo nuorella iällä.

2.1. --> Mikäli jatkat kehittymistä, todennäköisesti tulet yltämään 2.divisioonaan saakka.
2.2. --> Mikäli et enää kehity, tulet jäämään ikuiseksi alasarjapalloillijaksi. Todennäköisin seuraus tästä on peliuran jatkuminen KKI-sarjoihin, ja liittyminen FutisForum2:lle.
2.3. --> ns. takaportti. Teet työtä kehityksesi eteen suuressa määrin. Voit saavuttaa liigakentät. (16-vuotias pelaaja on kuitenkin liian vanha parantaakseen tiettyjä ominaisuuksia, kuten nopeutta, joten tämä tulee ottaa huomioon. Lähtökohtaisesti perusominaisuudet tulee olla kunnossa, jotta takaportin-kortti on mahdollinen.)
defcon1

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 05.04.2011 klo 21:18:46

Muuten sinänsä ansiokkaasta MF:n katsauksesta pisti silmään tämä:
(16-vuotias pelaaja on kuitenkin liian vanha parantaakseen tiettyjä ominaisuuksia, kuten nopeutta, joten tämä tulee ottaa huomioon.
Älä usko ihan sellaisenaan - erittäin harva pikajuoksijakaan on 16-vuotiaana nopeimmillaan.

Positiivinen ote hommaan: liigatasokin on ihan mahdollinen, ykkös/kakkostaso todennäköinen kunhan jatkat treenaamista.
janijee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: JTFC, FC Honka


Vastaus #4 : 05.04.2011 klo 21:24:17

Ei tietenkään ole nopeimmillaan 16- vuotiaana, ja jos on ns. lahjakas pikajuoksija, niin syynä on todennäköisesti fysiikka. Fakta nyt kuitenkin on se, että jouksutekniikkaa on vaikea lähteä kauheasti kehittämään tuossa iässä, vaikka nopeutta toki lisää tuleekin fysiikan kehittyessä.
[Machete]

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 05.04.2011 klo 22:27:36

Terve vaan, olen 16v kolmos-divarijoukkueen mukana harjoitteleva/pelaava poika.
---
Jos pärjää jotenkuten esim.kolmosessa, onko silti turha edes haaveilla kakkosesta saati ykkösestä?
Ja jos taas ei pärjää minun iässäni kolmosessa, ehtiikö millään kehittyä koskaan 1div/2div pelaajaksi?

Ehtii. Helposti. Tai ei "helposti" siinä mielessä, että työtä ja halua se vaatii, mutta helposti siinä mielessä että aikaa on. Tällaiset kehittymiseen liittyvät asiat ovat niin yksilöllisiä, että mahdoton kenenkään on sanoa näkemättä tai tietämättä. Tsemppiä.
Mixam

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 05.04.2011 klo 23:28:32

Väyrysen Mika pelas miesten 3div 15-vuotiaana ja oli joukkueensa avauskokoonpanon pelaaja. Missä Väykkä on nyt?
Mir Fudi

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 05.04.2011 klo 23:41:29

Missä Väykkä on nyt?

Hollannissa.
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #8 : 05.04.2011 klo 23:43:17

Missä Väykkä on nyt?

tuvilla? (villi arvaus)
Mixam

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 05.04.2011 klo 23:54:46

Hollannissa.


Eli mahiksia on.

Mutta sun pitää rakastaa sitä palloa ja unohtaa kaikki muu mikä siihen 16-20 ikävuoteen kuuluu, eli se normaali elämä ja kännääminen
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 06.04.2011 klo 00:03:04

Joo kyllä tuossa hyvät mahdollisuudet on vähintään Kakkosen tasolle, toki Ykköseenkin. Liiga ja korkeammat tavoitteet on sitten vaikeammin saavutettavia, en sano etteikö saumoja olisi, mutta tämä on kuitenkin niin tapauskohtaista. En tunne tapausta, joten en kommentoi. Mutta kuten Mixam totesi, töitä pitää paiskia kehityksen eteen. Eikä saa lannistua, vaikka todennäköisesti oletkin vielä fyysisesti muita perässä miesten sarjassa. Tsemppiä!
rippe

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 06.04.2011 klo 00:33:10

Vuonna 1983 siirtyi silloin 16-vuotias Mixu Paatelainen Hakan junioreista Kolmosessa silloinkin (myös v. 2011) pelaavan Valkeakosken Pallo-Sepot 44 riveihin jatkaen joukkueessa vielä kauden 1984. Molempina kausina Mixu voitti joukkueen sisäisen maalipörssin (11 ja 10 maalia).

Isä Matti Paatelainen oli ainakin Mixun kohdalla sitä mieltä, että miesten kanssa pelaaminen kehittää enemmän kuin junnupelit ja ainakin Mixulle siitä varmaan oli hyötyä. Tosin hän oli kyllä aika vahva jässikkä jo 16-17 vuotiaana.

Onhan tuosta tietysti vuosia jo kulunut, mutta kyllä varmasti tänä päivänäkin nuori kaveri voi Kolmosesta ponnistaa ihan mihin tahansa, jos on valmis tekemään kovasti töitä (myös omalla ajalla) ja omaa tarvittavat lahjat. Kolmostakin seurataan jo sen verran tarkkaan, että kyllä sieltäkin kovat pelimiehet löydetään korkeampiin sarjoihin, jos pelaaja ylöspäin haluaa.
BrDead
Vastaus #12 : 06.04.2011 klo 01:54:27

Voi olla vanhan toistoa, mutta häviävän harvaa nykyjunnaria se omalla ajalla treenaaminen vaan kiinnostaa. Osaavassa valmennuksessa Kolmonen on ihan loistava ponnahduslauta isompiin ympyröihin juuri tuossa iässä jos/kun treeni-intoa vain riittää.


Mutta vaikka olisi kuinka lahjakas, niin kyllä ne koulut ja niiden jälkeiset duunit kandee hoitaa kunnialla. Kannattaa muistaa, että suomalaisista veikkausliigan "ammattilaisistakin" harva juuri siivoojan liksaa kummempaa tienaa pelivuosinaan. Puhumattakaan Ykkösestä. Ammattilaishaaveita toki saa ja pitääkin olla, mutta tietty realismi niissäkin kannattaa säilyttää.
FCH77

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 06.04.2011 klo 01:55:40

Ei muuta kuin treenii treenii myös omalla ajalla... jos on lahjakkuutta ja motivaatiota, niin taivas on rajana, niinkuin tossa aikaisemmin joku jo Väykästä sanoi. Ei muuta kuin onnea valitsemallasi uralla. Välillä tulee varmasti takapakkia, mutta älä anna sen lannistaa !!! Sit vaan enemmän duunia. Tulee valmentajia jotka kannustaa ja niitä jotka ei tykkää, mut kuhan jaksat painaa, niin hyvä tulee.
Nickname

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 06.04.2011 klo 13:29:55

Mielestäni sinun ei kannata miettiä Suomen divarien tasoeroja, ne elävät koko ajan suuntaan ja toiseen. Olettaisin myös, että haaveesi on korkeammalla kuin divarissa. Lähtökohaisesti tuossa iässä ja paljon aikaisemmin, pitäisi keskittyä harjoittelemaan taitoa. Pallolla pitää pystyä tekemään asioita luonnollisesti. Kuljetukset, haltuunotot, syötöt, potkut molemmilla jaloilla ja harhautukset pitäisivät olla vaivattomia, jotta aikaa jää seuraamaan ympäröivää peliä. Hyvä taito lisää pelaajan aikaa tehdä ratkaisuja, taito tuo myös uusia näkökulmia, luovuutta ja tehokkuutta. Pallo kulkee nopeammin kuin yksikään pelaaja, kuitenkin äly on kaikista nopein. Pelinluku ja sitä kautta sijoittuminen vähentää pelaajan kilometrejä kentällä. Ei kuitenkaan pidä unohtaa työtä, ilman haastamista ja raatamista puolustussuuntaan ei tule tulosta kentällä, eikä myöskään henkilön kehityksessä. Geenit ovat määränneet tietyt ominaisuudet fysiikassasi, kaikista pelaajista ei tule nopeimpia. Fyysiseti kuitenkin vielä kehityt ja vuosia, muistat vain aina kauden jälkeen pitää peruskuntoa yllä ja aina hioa taitoa, etkä likaa kaljottele tai nusuttele. Jalkapallo on ennen kaikkea kestävyyslaji, jossa tarvitsee kaikkia kestävyyden eri lajeja, joten pidä jalat liikkeessä monipuolisesti unohtamatta lihaskoordinaatiotasi. Pelaa myös muita lajeja. Punttiharjoittelua voi käyttää hyväksi, mutta tietyin varauksin, ei liian isoja painoja, tekniikkaa suorituksiin ja ennen kaikkea mitä ominaisuutta haluat puntilla parantaa!!! Reenaa itsesi mieluummin volttiapinaksi, kuin kyykkykeisariksi. Sinun ikäisellä pelaajalla on  vielä kaikki edessä, työtä se vain vaatii ja rahtusen onnea. Ota roolimalli lähempää kuin eurokentiltä, kontrasti ronaldoihin sun muihin voi tuntua liian isolta. Käy katsomassa pelejä paikan päällä, veikkausliigaa, ykköstä ja kakkosta. Ruotsissakin voi olla nasta pelata? Muista, että futarin elämä on antoisaa ja monesti mukavaa, riippumatta sarjatasosta. Elä kuitenkaan jätä eläämääsi yhden kortin varaan, koska ikinä ei tiedä mitä huominen tuo tulleessaan. Muista myös, että Suomessa annetaan hyvää koulutusta, esim. liikunnan puitteissa. Ex-lupaus/talentti, joka luuli tuossa iässä kaiken olleen ohi.
Kaiseri

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 06.04.2011 klo 14:56:57

Paljon hyviä pointteja on tässä jo kirjoitettukin.

Oma alustuksesi ei ihan hirveästi kerro sinusta. Sanot pelaavasi/harjoittelevasi Kolmosen jengissä 16-vuotiaana, mikä kertoo perin vähän nykyisestä tasostasi. Kolmosen jengin mukana voi harjoitella 16-vuotias, jolla ei välttämättä ole mitään saumaa Liigaan tai edes Ykköseen vaikka tekisi jatkossa mitä hyvänsä. Toisaalta, jos 16-vuotiaalla on jo nyt hyvät perusominaisuudet eikä isoja puutteita, ja hän pärjää esim. taidollaan komeasti Kolmosessa, niin tästä on hyvä rakentaa. 16-vuotiaana ei kukaan fyysisyydellään dominoi, mutta sanoisin, että tuon ikäisen pitää olla taidollisesti erittäin hyvä Kolmosen tasolla, jos esim. Liigatasolle meinaa ikinä päästä. 16-vuotias pystyy kehittymään vielä paljon, mutta tietylle tasolle on pitänyt tuohon ikään mennessä nousta nimenomaan taidollisesti, mikäli isommista areenoista aikoo haaveilla.
Mixam

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 06.04.2011 klo 15:01:09

Mielestäni sinun ei kannata miettiä Suomen divarien tasoeroja, ne elävät koko ajan suuntaan ja toiseen. Olettaisin myös, että haaveesi on korkeammalla kuin divarissa. Lähtökohaisesti tuossa iässä ja paljon aikaisemmin, pitäisi keskittyä harjoittelemaan taitoa. Pallolla pitää pystyä tekemään asioita luonnollisesti. Kuljetukset, haltuunotot, syötöt, potkut molemmilla jaloilla ja harhautukset pitäisivät olla vaivattomia, jotta aikaa jää seuraamaan ympäröivää peliä. Hyvä taito lisää pelaajan aikaa tehdä ratkaisuja, taito tuo myös uusia näkökulmia, luovuutta ja tehokkuutta. Pallo kulkee nopeammin kuin yksikään pelaaja, kuitenkin äly on kaikista nopein. Pelinluku ja sitä kautta sijoittuminen vähentää pelaajan kilometrejä kentällä. Ei kuitenkaan pidä unohtaa työtä, ilman haastamista ja raatamista puolustussuuntaan ei tule tulosta kentällä, eikä myöskään henkilön kehityksessä. Geenit ovat määränneet tietyt ominaisuudet fysiikassasi, kaikista pelaajista ei tule nopeimpia. Fyysiseti kuitenkin vielä kehityt ja vuosia, muistat vain aina kauden jälkeen pitää peruskuntoa yllä ja aina hioa taitoa, etkä likaa kaljottele tai nusuttele. Jalkapallo on ennen kaikkea kestävyyslaji, jossa tarvitsee kaikkia kestävyyden eri lajeja, joten pidä jalat liikkeessä monipuolisesti unohtamatta lihaskoordinaatiotasi. Pelaa myös muita lajeja. Punttiharjoittelua voi käyttää hyväksi, mutta tietyin varauksin, ei liian isoja painoja, tekniikkaa suorituksiin ja ennen kaikkea mitä ominaisuutta haluat puntilla parantaa!!! Reenaa itsesi mieluummin volttiapinaksi, kuin kyykkykeisariksi. Sinun ikäisellä pelaajalla on  vielä kaikki edessä, työtä se vain vaatii ja rahtusen onnea. Ota roolimalli lähempää kuin eurokentiltä, kontrasti ronaldoihin sun muihin voi tuntua liian isolta. Käy katsomassa pelejä paikan päällä, veikkausliigaa, ykköstä ja kakkosta. Ruotsissakin voi olla nasta pelata? Muista, että futarin elämä on antoisaa ja monesti mukavaa, riippumatta sarjatasosta. Elä kuitenkaan jätä eläämääsi yhden kortin varaan, koska ikinä ei tiedä mitä huominen tuo tulleessaan. Muista myös, että Suomessa annetaan hyvää koulutusta, esim. liikunnan puitteissa. Ex-lupaus/talentti, joka luuli tuossa iässä kaiken olleen ohi.

Oli kyl semmonen teksti, et arvasin taustalla olevan just tuo ex-lupaus :)
BorisC

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: MyPa, Purha


Vastaus #17 : 06.04.2011 klo 15:13:31

On mahdoton ennustaa mille tasolle päätyy tulevaisuudessa. Jokainen kehittyy omaa tahtiaan, ja jotkut pärjäävät kovemmissa peleissä nuorempina kun taas jotkut samanikäiset voivat olla täysin raakileita. Oman kehityksen kannalta on tärkeintä tehdä töitä kentän ulkopuolella, kuten edellisissä viesteissä todettiinkin.
Mahdollisuuksia on aina, on niitä divaripelaajia kulkeutunut jopa Veikkausliigatasollekin asti, esimerkkinä voidaan mainita vaikkapa Toni Lindberg jonka ensimmäiset miesten pelit taisivat tulla Elimäen Villisioissa ja Valkealan Kajossa kutakuinkin ketjun avaajan ikäisenä tai vähän vanhempana.
pami

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 06.04.2011 klo 16:57:17

Kiitos kaikille, todella hyviä vastauksia on tullut! :)

Muokkasin vähän tuota aloitusviestä..
fanikatsomo.com

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 06.04.2011 klo 20:47:55

Väykän reeniviikkoon mahtui erilaisia harjoituksia noin 18-21 TUNTIA tuossa iässä YMPÄRI VUODEN, joista pari kertaa päivässä pallon kanssa. Yks lepopäivä viikossa, jolloin kuitenkin palauttava reeni, koska se palauttaa puhdasta lepoa paremmin. Ja näkeehän sen että loukkaantumisista huolimatta teku on hallussa ja vieläkin pärjää kovalla kansainvälisellä tasolla, koska pohjat luotiin nuorena. Mieti paljonko reenaat ja mihin se riittää.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 06.04.2011 klo 21:04:22

Jep, nimenomaan tuo ympäri vuoden harjoittelu on tärkeää, mikäli tavoitteet on asetettu korkealle. Talvihan on erinomaista aikaa paitsi peruskunnon, myös etenkin tekniikan kehittämiseen. Aina jostain paikan löytää, jos vain tarpeeksi haluaa.
OddBall

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 22.04.2011 klo 14:59:43

Ei tietenkään ole nopeimmillaan 16- vuotiaana, ja jos on ns. lahjakas pikajuoksija, niin syynä on todennäköisesti fysiikka. Fakta nyt kuitenkin on se, että jouksutekniikkaa on vaikea lähteä kauheasti kehittämään tuossa iässä, vaikka nopeutta toki lisää tuleekin fysiikan kehittyessä.
Juoksutekniikkaa saa kyllä korjattua läpi elämän ja 16-vuotias on vielä niin nuori, että oikein toteutettu juoksuharjoittelu kehittää satavarmasti sitä parasta vauhtia. Eli ei se toivo hyvästä perusnopeudesta menetetty ole, vaikka ei olisi 16-vuotiaana armoitettu pikakiituri.
Jos juoksupuolelta esimerkin haluaa, Jonathan Åstrand, Suomen tämän hetken ykkömenijä, on juossut tähän mennessä parhaan (teknisesti ja tuloksellisesti) kautensa viime vuonna 25-vuotiaana.
funksane

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 12.03.2017 klo 20:49:57

Vanha aihe, mutta haluaisin silti herätellä tätäkin ainakin itseäni kiinnostavaa aihetta. Niin ja onhan tässä noin kuuden vuoden
aikana varmasti tapahtunut aika paljon aladivareiden tasoeroihin liittyen.

Itse voisin aloittaa vaikka seuraavalla väittämällä: Kolmosen ja Nelosen tasoerot ovat hyvin pieniä puhuttaessa keskikastin joukkueista.
Samoin Vitosen ja Kutosen tasoerot ovat pääosin hyvin pieniä. Kolmosesta ylöspäin mentäessä taso kasvaa jo sen verran, että eron yleensä huomaa.
Varmasti jo aiemminkin käsiteltyjä sekä monelle itsestään selviä asioita, mutta kuten jo kirjoitin, paljon on ehtinyt tahahtua kuudessa vuodessa.
Nyt kun sarjajärjestelmät "päivitettiin" niin haluaisin kovasti uskoa esimerkiksi Kutosen olevan tasoltaan selvästi viimevuotista kovempi.
Linkki

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 12.03.2017 klo 21:22:45

Jos jotain divarivertailuja halutaan tehdä, niin mainitkaa nyt edes piiri. Uudenmaan Vitonen on hivenen toista kuin Kaakkois- tai Itä-Suomen Vitonen. Vai käsitinkö jotain nyt väärin? Kakkonen ja Ykkönen tietysti eri asioita, mutta on siinä nyt pieni ero, että lähteekö jostain Kaakkois-Suomen Kolmosesta opiskeluiden perässä Helsinkiin ja olettaa sikäläisen Kolmosen olevan samaa tasoa.
Tri Pe

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 12.03.2017 klo 21:33:22

Olisi muuten mielenkiintoista tietää millä tasolla (jos millään) topicin avaaja nyt kuusi vuotta myöhemmin pelaa?!

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa