FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.08.2020 klo 11:05:59 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 63
 
Kirjoittaja Aihe: Sami Hyypiä Akatemia  (Luettu 201869 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
mtontola

Poissa Poissa


: 30.06.2011 klo 17:11:59

Nyt kun tämä instituutio on saanut nimensä ja ensimmäiset konkreettisemmat suunnitelmia koskevat linjaukset julkaistu, niin varmaan yleistä keskusteluakin sopii käydä. Vetäjät ovat ainakin hiljattain jo blogittaneet näkemyksistään. Hienoa on, että todella näyttää olevan käytäntöön orientoitunut hanke tällä kertaa, eikä ajatus kehittää lisää kehittämistä jotta saataisiin lisää rattaita mikittimeen:

http://www.samihyypiaakatemia.fi/blogi/?month=2011-06

Voitaisiin aloittaa listaamalla nuo 8 yhteistyö-seuraa. Arvauksia?
« Viimeksi muokattu: 30.06.2011 klo 17:24:34 kirjoittanut mtontola »
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 02.07.2011 klo 09:52:40

-
« Viimeksi muokattu: 28.04.2019 klo 10:34:28 kirjoittanut Lenko »
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #2 : 03.07.2011 klo 20:11:57

Omat valistuneet arvaukset ovat seuraavat seurat (otettu huomioon se, että seurat on käsittääkseni tarkoitus valita Jyväskylän eteläpuolelta alkuvaiheessa tai näin ainakin asia on alunperin suunniteltu):


1. HJK
2. Honka
3. TPS+TuNL/pelkkä TPS (Riippuu siitä mikä ratkaisu asian suhteen Palloliitolle kelpaa)
4. JJK
5. Ilves
6. MyPa
7. Kuusysi
8. KäPa, jos pääkaupunkiseudulta otetaan kolme seuraa. Jos ei, niin kahdeksas on Haka
  

Seurat jotka Jyväskylän pohjoispuolelta olisi kriteerit täyttäviä valintoja:

OLS
KuPS
Jaro
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #3 : 04.07.2011 klo 22:59:43

Mielenkiintoinen projekti todellakin. Toivotaan että lähtee toimimaan ja tuloksia syntyy. Sen verran olen kuullut huhuja, että Ilves ainakin olisi toiminnassa mukana...
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 05.07.2011 klo 09:55:35

Toivon ja uskon, että SHA keskeisesti auttaa siinä, että ne harvassa olevat erityistä motivaatiota ja lahjakkuutta osoittavat pojat ja heidän vanhempansa ymmärtävät, että heidän kannattaa olla mukana tällaisessa toiminnassa ja hakeutuvat osallistuviin seuroihin nyt aluksi. Saataisiin hakupainetta ja oikeat, eikä ns., kilparyhmät. On todellinen katastrofi tämä nykymalli jossa tulee näitä mukamas kilparyhmiä joissa aina ryhmän koostumus sanelee sen miten edetään. Alun kova touhotus lopahtaa, toiminta laskee kuin lehmän häntä ja taas se harmaa keskinkertaisuus voittaa. Kun tullaan 15-ikään, ei todellakaan olla siellä missä pitäisi.

Ensi syksyä kohti toivottavasti SHAta ja osallistuvia seuroja rummutetaan oikein kunnolla ja päästään tilanteeseen jolloin lahjakkaimmat ja motivoituneimmat todella haluavat tämän toiminnan piiriin. Kun valitaan missä pelataan, osataan miettiä onko kyseessä uskottavaa kilpatoimintaa harrastava ryhmä. Sitä kautta yleinen taso sitten nousee ja myös pienellä viiveellä tekemisen taso niillä jotka mukana eivät ole paranee. Kilpaurheilu kilpaurheiluna ja sitä kautta eteenpäin.

Linkki Hannele Forsmanin blogiin ” Tietävätkö pelaajamme, paljonko tulisi harjoitella?”:

http://www.samihyypiaakatemia.fi/blogi/?month=2011-07

”…Kokonaisharjoittelumäärä on todella pieni ajatellen sitä tosiasiaa, että 15-vuotiaan pelaajat tulisi huipulle päästäkseen harjoitella yli 20 tuntia viikossa nuoruusvaiheessa. Toteutetun kyselyn perusteella noin puolet siitä tulisi olla pelaajien itse suunnittelemaa ja toteuttamaa harjoittelua. Onko tämä realistista toteutuakseen vai pitäisi pelaajien harjoittelua ohjeistaa tarkemmin? On aika ristiriitaista vaatia pelaajalta 20 tunnin viikkoharjoittelumäärää ja sitten ohjeistaa/ ohjata harjoittelua vain kymmenen tunnin osalta. Tietävätkö pelaajat edes kuinka paljon pitäisi harjoitella?...”

Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #5 : 16.08.2011 klo 15:53:34

Nyt on sitten peli avattu tämänkin osalta Turussa, vaikka ollaankin SHA:n hakuvaiheessa vasta: http://www.tpsjuniorijalkapallo.fi/index.php?bW9kPWNvbnRlbnQmYWN0PXZpZXdhY29udGVudGl0ZW0mcGFnZV9pZD00ODkxMCZjaGVjaz04OWZkMDUwNmYzNjRhZGVjOGFhYWVmMTJiMjc4YmI2NQ==

Ja tämän myötä on vuodesta 1965 toimineen Nappulaliigan toiminta uhattuna - tuskin muut seurat katsovat vain vierestä TPS:n tunkeutumista nappulapuolelle. Tämän aiheuttamia rakenteellisia muutoksia koko turkulaiseen jalkapalloon on vaikeata vielä kokonaan ennustaa, mutta oma valistunut pelkoni on se että muutokset tulevat olemaan rajuja ja jopa pahimmassa tapauksessa sellaisia, että ruohonjuuritasolla asia tulee pitkässä juoksussa näkymään harrastajamäärien suurena laskuna.
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 16.08.2011 klo 16:13:05


No, lyhyellä tähtäimellä pelko on varmaan jossain määrin aiheellinen. Pitkässä juoksussa voi olla, että tuo olisi väistämättä mennyt tuohon suuntaan. Varsinaisen TuNL kohdallahan tämä muutos koskee lähinnä ykkösedustusjoukkueita. Eikös toimintaa tehdä huomattavasti myös muiden joukkueiden kanssa? Näin ollen, potentiaalisia pelaajia on Turun suunnallakin varmasti enemmän kuin se 12-16. Tämä voi olla myös mahdollisuus rakentaa huomattavasti laajempi pohja eri ikäluokkiin kun panoksia on hieman enemmän satsata toimitaan, olosuhteisiin ja valmennukseen niin että toiminnalla on 10-v. lähtien eri tasot.

Ihanteellinen tilannehan olisi, että pääsarjatason seuralla ei olisi mitään muuta junioritoimintaa kuin edustusjoukkueet. Muut tasot organisoitu sitten muualle. Päästäisiin eroon kaikenlaisesta amatöörimäisestä puuhastelusta, pelaajien skouttaus saataisiin vihdoin toimimaan ja ennen kaikkea edustusryhmät ei rakennettaisi niin että niihin otetaan joku keinotekoisesti valittu runko pohjaksi jota sitten tekohengitetään ja ryhmää pystytään/halutaan muokata vain hyvin hissukseen.

Yksityiskohtia tietämättä mielestäni tämä on siis positiivinen uutinen jos TPSllä on tosiaan panostaa nuorimpiin ikäluokkiin 10-v. lähtien niin että koko hommaa ei pyöritetä isävalmennuspohjalta pelaajien kotitalouksiin pelkästään nojaten, niin tässä voi olla esimerkki muille siitä miten asioiden kuuluu mennä – siis koko Suomen tasolla. Nappulaliigan toiminta on ollut mielestäni myös todella hienoa, mutta voi tosiaan olla aika kehittää toimintaa yhä edelleen.

Sen voin myös todeta, että suuria ongelmia syntyy heti kun kilparyhmätoimintaa tehdään muuten kuin tietyistä kriteereistä tinkimättä ammattiorganisaatioiden pohjalta. Säälittävää on, että tätä ei Suomessa välttämättä pystytä huomaamaan koska hiekkalaatikko on vielä tällä hetkellä niin olematon ja pohjoismaiden taso keskiseen Eurooppaan verrattuna kuraa.

e. hiekkalaatikko (ei -kenttä). Nehän meillä on jo kehitetty tekonurmeksi melko pitkälti. Vielä jos se nurmikenttäpuoli saataisiin kuntoon kun valmistellaan pelaajia maailmalle niin hyvin menisi. Aki Riihilahdelta kannattaa ottaa opiksi tuo nurmikentän merkitys ammattilaiskentillä.
« Viimeksi muokattu: 16.08.2011 klo 16:28:04 kirjoittanut mtontola »
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #7 : 16.08.2011 klo 17:02:00

Yksityiskohtia tietämättä mielestäni tämä on siis positiivinen uutinen jos TPSllä on tosiaan panostaa nuorimpiin ikäluokkiin 10-v. lähtien niin että koko hommaa ei pyöritetä isävalmennuspohjalta pelaajien kotitalouksiin pelkästään nojaten, niin tässä voi olla esimerkki muille siitä miten asioiden kuuluu mennä – siis koko Suomen tasolla. Nappulaliigan toiminta on ollut mielestäni myös todella hienoa, mutta voi tosiaan olla aika kehittää toimintaa yhä edelleen.

Sen voin myös todeta, että suuria ongelmia syntyy heti kun kilparyhmätoimintaa tehdään muuten kuin tietyistä kriteereistä tinkimättä ammattiorganisaatioiden pohjalta. Säälittävää on, että tätä ei Suomessa välttämättä pystytä huomaamaan koska hiekkakenttä on vielä tällä hetkellä niin olematon ja pohjoismaiden taso keskiseen Eurooppaan verrattuna kuraa.

Vaatisi jonkunnäköistä asennemuutosta, että seura joka on systemaattisesti vähentänyt panostustaan junioritoimintaan yhtäkkiä alkaisi panostaa yhtään sen enempää nappulatoimintaan. Joka tapauksessa valmennuksellisesti ei varmastikaan mitään järin suurta eteenpäinmenoa tulla näkemään - siis mitä se valmennus olisi näillä samoilla pelaajilla ollut TuNL:n kaupparissa. Muistetaan kuitenkin se, että TuNL:n kauppareissa tehdään ihan laadukasta duunia kautta linjan. Toki Palloseuraan ollaan vahvojen huhujen mukaan tuomassa kovaa vauhtia ns. kovaa nimeä (jos on epäilemäni kaveri niin on oikeasti kovanluokan tekijä tässä maassa) uudeksi junnu/nappulavalmennuspäälliköksi, joten siinä mielessä jotain heräämisen merkkejä asian suhteen on olemassa.

Tällä hetkellä tuntuu, että omalta kohdalta näkee vain mahdollisia uhkakuvia. Toisaalta kohtuu normaalia, kun asia koskettaa kuitenkin aika läheisesti omien valmennettavien lähitulevaisuutta sekä omia suunnitelmia valmentajana lähivuosina. Menee varmaan kaikki suunnitelmat täysin uusiksi omalta kohdalta...
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 16.08.2011 klo 17:08:21

Vaatisi jonkunnäköistä asennemuutosta, että seura joka on systemaattisesti vähentänyt panostustaan junioritoimintaan yhtäkkiä alkaisi panostaa yhtään sen enempää nappulatoimintaan. Joka tapauksessa valmennuksellisesti ei varmastikaan mitään järin suurta eteenpäinmenoa tulla näkemään - siis mitä se valmennus olisi näillä samoilla pelaajilla ollut TuNL:n kaupparissa. Muistetaan kuitenkin se, että TuNL:n kauppareissa tehdään ihan laadukasta duunia kautta linjan. Toki Palloseuraan ollaan vahvojen huhujen mukaan tuomassa kovaa vauhtia ns. kovaa nimeä (jos on epäilemäni kaveri niin on oikeasti kovanluokan tekijä tässä maassa) uudeksi junnu/nappulavalmennuspäälliköksi, joten siinä mielessä jotain heräämisen merkkejä asian suhteen on olemassa.

Tällä hetkellä tuntuu, että omalta kohdalta näkee vain mahdollisia uhkakuvia. Toisaalta kohtuu normaalia, kun asia koskettaa kuitenkin aika läheisesti omien valmennettavien lähitulevaisuutta sekä omia suunnitelmia valmentajana lähivuosina. Menee varmaan kaikki suunnitelmat täysin uusiksi omalta kohdalta...

Ymmärrän erittäin hyvin huolen. Nämä ovat aina vakavastiotettavia juttuja ja erityisesti tulee olla varmuus siitä, että todella tiedetään mitä ollaan tekemässä, eikä vain maalailla jotain skenaarioita ja lähinnä toivota parasta vaikka ei mitään varsinaisia panostuksia olisikaan laittaa peliin.

Toivotaan kaikki, että Turussa tämän suhteen onnistutaan, eikä hyvälle pohjalle rakennettu toiminta (TuNL) ota takapakkia esim. keskinäisen kinastelun takia. Asenne on tosiaan se keskeinen juttu. Ylimielinen seuratoimija pystyy laittamaan pahimmillaan kaiken paskaks, jos joku on sille erehtynyt antamaan valtaa. Joku kirjoitti, että ylpeä pitää olla tekemisistään, mutta ylimielinen ei koskaan. Just näin. Kun rauhassa tehdään ja tiedetään mitä tehdään niin hyvä tulee, vaikka lyhyellä tähtäimellä muutos on aina uhkakuva.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #9 : 17.08.2011 klo 10:24:22

Tällä hetkellä tuntuu, että omalta kohdalta näkee vain mahdollisia uhkakuvia. Toisaalta kohtuu normaalia, kun asia koskettaa kuitenkin aika läheisesti omien valmennettavien lähitulevaisuutta sekä omia suunnitelmia valmentajana lähivuosina. Menee varmaan kaikki suunnitelmat täysin uusiksi omalta kohdalta...

Täytyy myöntää, että maallikon on aika vaikea ymmärtää tätä keskustelua. Jossain määrin ymmärrän sellaisen "uhkakuvan", että muiden seurojen toimintaa voisi näivettää yksi iso seura, joka "rohmuaisi" parhaat juniorit. Siinä mielessä kai on "ideaalitilanne" tuo mtontolan mainitsema, että isolla seuralla olisi junioreissakin vain edustusjoukkueet.

Mutta kai se nyt voidaan kuitenkin eteenpäinmenoksi lukea, jos iso seura alkaa määrätietoisesti kehittää junioritoimintaansa?
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #10 : 17.08.2011 klo 10:36:55

Juuri saamamme tiedon mukaan valmennuspäälliköksi on valittu Tommi Pikkarainen:
http://www.tpsjuniorijalkapallo.fi/index.php?bW9kPWNvbnRlbnQmYWN0PXZpZXdhY29udGVudGl0ZW0mdG9waWNpZD0xJnBhZ2VfaWQ9NDg5MjMmc3JhPTAmc3J0PTAmY2hlY2s9NWM4NjhhOWNlY2M1YTJjNGUyYjhiNTZiZTZmNzcwNjI=

Jutun mukaan valmentaja vaikuttaa varsin pätevältä, vaikka kansainvälistä kokemusta ei ainakaan minun silmiini pistäkään.
Hän vaikuttaa painottavan myös alueellista yhteistyötä.

P.S. Jos suomalaisen jalkapallon kehitys todella tyssää seurojen väliseen kinasteluun, niin minä sanon kyllä kohta morjens koko tälle touhulle.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #11 : 17.08.2011 klo 11:16:23

Täytyy myöntää, että maallikon on aika vaikea ymmärtää tätä keskustelua. Jossain määrin ymmärrän sellaisen "uhkakuvan", että muiden seurojen toimintaa voisi näivettää yksi iso seura, joka "rohmuaisi" parhaat juniorit. Siinä mielessä kai on "ideaalitilanne" tuo mtontolan mainitsema, että isolla seuralla olisi junioreissakin vain edustusjoukkueet.

Mutta kai se nyt voidaan kuitenkin eteenpäinmenoksi lukea, jos iso seura alkaa määrätietoisesti kehittää junioritoimintaansa?

Niin tässä tapauksessa pitäisi tuntea sitä miten turkulainen nappulajalkapallo rakenteellisesti eroaa kaikesta muusta Suomessa harjoitetusta jalkapallotoiminnasta. Itse ainakin näen niin, että turkulaisen jalkapalloilun vahvuus on ollut aina Nappulaliiga ja sen mukanaan tuomat hyödyt. Eli aikamoinen etu se, että ne lahjakkaimmat pelaajat on kerätty koko kaupungin alueelta 9-11 vuotiaana samaan ryhmään harjoittelemaan ja pelaamaan - suomeksi siis koko n. 300 pelaajan ikäryhmästä on muodostettu edustusryhmät. Muutenkin köydenveto pelaajista on rauhoitettu koko nappula-ajaksi - koska on vain ollut yksi seura joka hoitaa ja keskittyy pelkästään nappulatoimintaan. Jatkossa ei enää olla tässä samassa tilanteessa vaan se köydenveto alkaa jo kahta vuotta aiemmin. Asia ei välttämättä muodostu ongelmalliseksi pelkästään tämän TPS:n ilmoituksen myötä vaan sen myötä, että muut seurat aloittavat vastaavan toiminnan, jolloin se parhaimmisto ei enää yhtäkkiä olekaan samassa ryhmässä vaan ripoteltuna eri ryhmiin - pelkästään jo se, että ne parhaimmat 10-15 pelaajaa ovat jaettuna kahden suuren kesken on jo selvä heikennys nykyiseen toimintaan.

Ennustankin siis, että viikon sisällä vastaava ilmoitus tulee Interiltä ja jos Åifk, TPK ja TUWE seuraavat perässä niin soppa on valmis ja nappulalligan toiminta 10-11-vuotiaissa sen jälkeen - jollei nyt täysin nollissa niin ainakin todella suurissa vaikeuksissa.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #12 : 17.08.2011 klo 15:41:15

Ennustankin siis, että viikon sisällä vastaava ilmoitus tulee Interiltä ja jos Åifk, TPK ja TUWE seuraavat perässä niin soppa on valmis ja nappulalligan toiminta 10-11-vuotiaissa sen jälkeen - jollei nyt täysin nollissa niin ainakin todella suurissa vaikeuksissa.

En tiedä, tajuanko tilannetta täysin vieläkään. Miten kokonaistilanne voi huonontua, jos juniorityöhön panostaa jatkossa yhden seuran asemesta useampi seura?
Toisaalta, tarvitseeko vallinnutta hyvää käytäntöä (Nappulaliiga) automaattisesti romuttaa? Kabineteissa on tapana sopia monenlaisista asioista. Eikö voida sopia, että kaikista lahjakkaimmille junioreille tarjottaisiin jatkossakin mahdollisuus harjoitella yhdessä, seurarajoista piittaamatta?
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 17.08.2011 klo 15:44:13


Eikö voida sopia, että kaikista lahjakkaimmille junioreille tarjottaisiin jatkossakin mahdollisuus harjoitella yhdessä, seurarajoista piittaamatta?


Erinomainen kysymys. Jos on aikaa ja halua, niin samaa voisi tiedustella suoraan myös pääkaupunkiseudulla. Taitaa syynä olla pelko pelaajien menettämisestä ja yleinen epäluottamus. Näistä kaikista pitäisi päästä eroon, mutta arvaa onko päästy? ... merkantilismi ... nollasummapeli .... suomalainen juniorijalkapallo.
« Viimeksi muokattu: 17.08.2011 klo 15:46:23 kirjoittanut mtontola »
Velmu

Paikalla Paikalla


Vastaus #14 : 17.08.2011 klo 15:50:20

Erinomainen kysymys. Jos on aikaa ja halua, niin samaa voisi tiedustella suoraan myös pääkaupunkiseudulla. Taitaa syynä olla pelko pelaajien menettämisestä ja yleinen epäluottamus. Näistä kaikista pitäisi päästä eroon, mutta arvaa onko päästy? ... merkantilismi ... nollasummapeli .... suomalainen juniorijalkapallo.
Niinpä. Kyllähän tuollaisissa tulisi heti tappelu että ketä valmentaa ja onko pätevämpi kuin tämä yms yms. Niin se, ikävä kyllä, vaan suurimmassa osassa tapauksista menee.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #15 : 17.08.2011 klo 16:01:12

Erinomainen kysymys. Jos on aikaa ja halua, niin samaa voisi tiedustella suoraan myös pääkaupunkiseudulla. Taitaa syynä olla pelko pelaajien menettämisestä ja yleinen epäluottamus. Näistä kaikista pitäisi päästä eroon, mutta arvaa onko päästy?

Niin se ongelma ehkä juurikin piilee tässä, että Turussa ne parhaimmat ovat harjoitelleet ja pelanneet tähän saakka 11-vuotiaiksi oikeasti yhdessä. Varsinkin sen jälkeen kun kaupparitoiminnassa tapahtui muutos parempaan suuntaan - oikeastaan 99-kauppari oli ensimmäinen laatuaan, jossa toiminta oli sillä tasolla että sitä voidaan kutsua kaupungin edustusJOUKKUEEKSI. Jatkossa näin ei tule enää olemaan. Pahimmassa tapauksessa se noin 10-15 pelaajan kärkiryhmä tulee olemaan ripoteltuna useaan eri seuraan. Joka tapauksessa TuNL:n kaupparit tullaan säilyttämään (tähän sain vahvistuksen jo eilen), johon siis lisänä nyt sitten ainakin TPS sekä melko varmasti Inter. Ja katsotaan mitä tekee muut pienemmät seurat. Åifk:hon kun menee vielä perinteitä kunnioittaen "ruotsinkieliset" niin voi hyvinkin käydä niin, että nykyisen ehdottoman 1 kilparyhmän sijasta onkin 3-5 ns. kilparyhmää E10 ja E11 ikäryhmissä, joiden kanssa ei edes ulkomaille enää kehtaa lähteä. Ja silloin myös se tiivistäminen voi olla myöhemmin hankalampaa tai jopa jo liian myöhäistä. Vaikka haluaisin kuinka uskoa eri seurojen yhteistyöhön niin se ei ainakaan nykytoimijoiden aikana tule olemaan mahdollista. Kaukana ollaan siitä tilanteesta (ainakin vielä), että Turun kokoisessa kaupungissa voitaisiin pitää nappulapuolella useaa eri edustusryhmää niin ettei ryhmien taso siitä kärsisi paljoa. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että nykyiset kaupparin ykkösryhmän jätkien pitää olla myös nappulaliigan jälkeen samassa joukkueessa. Aivan sama minkä seuran alla joukkue toimii, kunhan ne ikäluokan kaikki parhaimmat on samassa ryhmässä.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #16 : 17.08.2011 klo 16:13:22

En tiedä, tajuanko tilannetta täysin vieläkään. Miten kokonaistilanne voi huonontua, jos juniorityöhön panostaa jatkossa yhden seuran asemesta useampi seura?
Toisaalta, tarvitseeko vallinnutta hyvää käytäntöä (Nappulaliiga) automaattisesti romuttaa? Kabineteissa on tapana sopia monenlaisista asioista. Eikö voida sopia, että kaikista lahjakkaimmille junioreille tarjottaisiin jatkossakin mahdollisuus harjoitella yhdessä, seurarajoista piittaamatta?


Niin se vaihtoehto olisi ollut edelleen se, että esim. Kaupparin valkoiset ryhmät (ykkösedarit) olisivat siirtyneet vain nimellisesti pelaamaan TPS:n alle, mutta olisivat olleet kuitenkin käytännössä täysin TuNL:n joukkueita. Kun kerran ainut tarkoitus on täyttää SHA:n valintakriteerit. Eiköhän tämä olisi käynyt myös Pöllöliitolle. Mutta nyt tämä on signaali muille, että mitään yli 35-vuotta voimassa olleita herrasmiessopimuksia ei enää ole voimassa ja ihan luvalla voivat perustaa kilpailevat ryhmät, jolloin vaarana on se, että Nappulaliigan-alueille ei enää jää riittävästi pelaajia, jotta toiminta pystyttäisiin pitämään yhtä laadukkaana tai ylipäätään järkevänä. Ja edelleen kyllä se yhden laadukkaan toimijan vaihtoehto on aina parempi kuin usean kilpailevan toimijan vaihtoehto ilman mitään laatutakeita - varsinkin kun on kyseessä n. 10 vuotiaat pelaajanalut.

Realiteetit ovat kuitenkin ne, että vaikka ikäluokassa olisikin noin 300 pelaajaa niin aidosti lahjakkaita näistä on vain murto-osa, jolloin tullaan siihen, että vaikka toimintaan panostettaisiinkin useassa seurassa niin ainoastaan yhdessä pitäisi olla ne kaikkein lahjakkaimmat pelaajat. Ei seurat tätä ajattele vaan haluvat kaikki saada itselle ne parhaimmat pelaajat - ja jollei saa kaikkia niin ainakin mahdollisimman monta.
PallonPyörittäjä

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 17.08.2011 klo 16:39:09

Niin se vaihtoehto olisi ollut edelleen se, että esim. Kaupparin valkoiset ryhmät (ykkösedarit) olisivat siirtyneet vain nimellisesti pelaamaan TPS:n alle, mutta olisivat olleet kuitenkin käytännössä täysin TuNL:n joukkueita. Kun kerran ainut tarkoitus on täyttää SHA:n valintakriteerit. Eiköhän tämä olisi käynyt myös Pöllöliitolle. Mutta nyt tämä on signaali muille, että mitään yli 35-vuotta voimassa olleita herrasmiessopimuksia ei enää ole voimassa ja ihan luvalla voivat perustaa kilpailevat ryhmät, jolloin vaarana on se, että Nappulaliigan-alueille ei enää jää riittävästi pelaajia, jotta toiminta pystyttäisiin pitämään yhtä laadukkaana tai ylipäätään järkevänä. Ja edelleen kyllä se yhden laadukkaan toimijan vaihtoehto on aina parempi kuin usean kilpailevan toimijan vaihtoehto ilman mitään laatutakeita - varsinkin kun on kyseessä n. 10 vuotiaat pelaajanalut.

Realiteetit ovat kuitenkin ne, että vaikka ikäluokassa olisikin noin 300 pelaajaa niin aidosti lahjakkaita näistä on vain murto-osa, jolloin tullaan siihen, että vaikka toimintaan panostettaisiinkin useassa seurassa niin ainoastaan yhdessä pitäisi olla ne kaikkein lahjakkaimmat pelaajat. Ei seurat tätä ajattele vaan haluvat kaikki saada itselle ne parhaimmat pelaajat - ja jollei saa kaikkia niin ainakin mahdollisimman monta.
Ei kai seurojen nappulaliigalta lupaa tarvise kysellä ja mitä herrasmiessopimukseen tulee, niin Tepsi on kyllä tähän asti sitä kunnioittanut, toisin kuin esim.Inter !
Annetaan nyt ajan kulua ja katsotaan mitä tuleman pitää
Alain Robbe-Grillet

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dans le labyrinthe ja Vihavaisen tahtotila


Vastaus #18 : 17.08.2011 klo 17:37:07

Ennustankin siis, että viikon sisällä vastaava ilmoitus tulee Interiltä ja jos Åifk, TPK ja TUWE seuraavat perässä niin soppa on valmis ja nappulalligan toiminta 10-11-vuotiaissa sen jälkeen - jollei nyt täysin nollissa niin ainakin todella suurissa vaikeuksissa.

Turussa TPS näköjään haluaa siirtyä oululaiseen valmennuskulttuuriin ja eikö se vanha sananlaskukin kehoita laittamaan kaikki munat samaan koriin. Noista Interistä, Åifksta, TPKsta ja TUWEsta tuli mieleen, että eikö noiden seurojen kannata perustaa edustusjoukkueet 2000, 2001 ja 2002 ikäluokkien lisäksi 2003, 2004 ja 2005 ikäluokkiin, niin saavat pikkuisen etumatkaa TPSn.
Kaihlamo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jalkapallo


Vastaus #19 : 17.08.2011 klo 21:52:34

Turussa TPS näköjään haluaa siirtyä oululaiseen valmennuskulttuuriin ja eikö se vanha sananlaskukin kehoita laittamaan kaikki munat samaan koriin. Noista Interistä, Åifksta, TPKsta ja TUWEsta tuli mieleen, että eikö noiden seurojen kannata perustaa edustusjoukkueet 2000, 2001 ja 2002 ikäluokkien lisäksi 2003, 2004 ja 2005 ikäluokkiin, niin saavat pikkuisen etumatkaa TPSn.

No se tästä vielä puuttuisikin Alas
joks11

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Rakennusliike M. Seppälä Oy


Vastaus #20 : 17.08.2011 klo 22:01:27

Erinomainen kysymys. Jos on aikaa ja halua, niin samaa voisi tiedustella suoraan myös pääkaupunkiseudulla. Taitaa syynä olla pelko pelaajien menettämisestä ja yleinen epäluottamus. Näistä kaikista pitäisi päästä eroon, mutta arvaa onko päästy? ... merkantilismi ... nollasummapeli .... suomalainen juniorijalkapallo.
Ainakin Helsingissä kyräilystä ja omista loppuun asti kiinnipitämisestä ollaan jo hyvää vauhtia kasvamassa ulos. Hyvä niin.
Alain Robbe-Grillet

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dans le labyrinthe ja Vihavaisen tahtotila


Vastaus #21 : 18.08.2011 klo 07:40:17

Ainakin Helsingissä kyräilystä ja omista loppuun asti kiinnipitämisestä ollaan jo hyvää vauhtia kasvamassa ulos. Hyvä niin.

Jos kaupungilla liikkuviin juttuihin on uskominen, Oulussa edelleenkin pidetään kynsin ja hampain kiinni joukkueeseen saaduista pelaajista ja uhataan vetää turpaan niitä, jotka soittelevat pelaajien äideille saadakseen hyviä pelaajia joukkueeseen, koska omaan porukkaan on eksynyt muutama surkia. Mutta eiköhän Oulussakin vähitellen tajuta, että kasvu on tämän aikakauden juttu. Ongelmana tuossa toki on ihmisluonne, joka tuppaa olemaan sellanen, että se ei tykkää siitä jos joku luulee olevansa kovempi valmentaja ja pelaajien kehittäjä kun ite.
Lenko

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 18.08.2011 klo 09:53:04

-
« Viimeksi muokattu: 28.04.2019 klo 10:28:29 kirjoittanut Lenko »
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #23 : 18.08.2011 klo 10:16:09

Ongelmana tuossa toki on ihmisluonne, joka tuppaa olemaan sellanen, että se ei tykkää siitä jos joku luulee olevansa kovempi valmentaja ja pelaajien kehittäjä kun ite.

Olisi siis varmasti enemmän kuin tavoittelemisen arvoista hieman nähdä vaivaa sen eteen, että luulojen sijaan tulisi tieto ja suurien puheiden sijaan näytöt...

Näin penkkiurheilijan näkökulmasta on lievästi sanoen huvittavaa kuunnella esim. HJK-johdon hehkutuksia "eteenpäin on menty"-hengessä näin Schalke-ottelun alla. Samat liturgiat on kuultu jo aika moneen kertaan vuosien varrella. En voi sanoa, ettei minua kiinnostaisi, meneekö Klubi jatkoon tästä otteluparista vai ei. Mutta kyllä se todellinen eteenpäinmeno mitataan minun mielestäni mm. juuri junioriseurojen välisen yhteistyön toimivuudessa, olosuhteissa, nappulavalmennuksen osaamisessa, juniorien harjoittelumotivaatiossa, harrastajamäärissä jne. Sinne kaivataan tervettä kilpailua, ei vain kotoisten seurojemme välillä, vaan myös esim. Suomen ja Ruotsin tai Suomen ja Kroatian välillä. Juniorityön hedelmät alkavat kyllä vääjäämättä jossain vaiheessa näkyä myös aikamiesten ja -naisten otteissa.
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 18.08.2011 klo 10:28:16

Kaikkia näitä erilaisia kuvioita liikaa, ihmisluonnon olemuksesta lähtien, pohtineena alan hiljalleen kallistua sen kannalle minkä olisi aina pitänyt olla itsestään selvää: ulkopuolisten koulutettujen ammattilaisten määrä kentällä on se mikä ratkaisee suomalaisen jalkapallon tulevaisuuden ja kaikkien tasojen harrastuksen laadun.

Mitä enemmän rahaa panostaa ja palkata koulutettuja, oppimiskykyisiä ammattilaisia, sitä paremmin tulee menemään. EOM mittarina siis juuri tuo ammattilaisten määrä nappula- ja junioritoiminnassa. Sitä voidaan rahoittaa menestymällä jo nyt europeleissä tai hankkimalla sponsoreita, mutta tästä lähdin kun mietin onko jollain seuralla hyvä junioritoiminta, kysyn ensimmäisenä: kuinka monta koulutettua täysammattilaista teillä on kiinnitettynä junioritoimintaan?

 
Sivuja: [1] 2 ... 63
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines