FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.03.2023 klo 21:37:49 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 11 [12] 13
 
Kirjoittaja Aihe: Ilveksen juniorit  (Luettu 98801 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
fukkone

Poissa Poissa


Vastaus #275 : 04.12.2017 klo 18:14:10

Taitokisoilla ei ole paria ihan ok rastia lukuunottamatta mitään tekemistä jalkapallon kanssa ja onkin käsittämätöntä että kyseinen traditio on edes olemassa enää. Onhan noiden lopettamisesta hyödyttöminä huhuttu jo ainakin 10 vuotta?

Ei toki koske Ilvestä, mutta pienemmissä seuroissa on oikeasti se vaara että taitokisojen alla joku kiiltävän perään oleva koutsi alkaa treenauttamaan junnujaan taitokisoja, ei jalkapallouraa silmälläpitäen. Tällaiset valmentajan irvikuvat yleensä myös luovat pelitapansa tulos edellä, pelaajakehityksestä piittaamatta. Mahdollisimman vähän pallokosketuksia ja bussi parkkiin, sitten ihmetellään miksi teinin mielestä mopot ovat hauskempaa puuhaa kuin futiksen pelaaminen.
MARADONNA

Poissa Poissa


Vastaus #276 : 04.12.2017 klo 18:46:32

Olin itsekin joskus taitokilpailujen kannattaja mutta olen joutunut muuttamaan mielipiteeni.
Taitokilpailuilla ei ole juuri mitään tekemistä jalkapallon kanssa. Tämä laji on ilmeiseti kopiotu
DDR:stä joskus 1960-luvulla. DDR:ssäkin tästä luovuttiin hyvin nopeasti. Jos tämä harjoittelumuoto
olisi hyödyllinen olisimme menestyvä jalkapallo maa.
Esittelin tätä meidän taitokilpailu systeemiä muutama vuosi sitten Saksassa eräälle huippu akatemialle
ja hei kysyivät minulta onko Suomessa paljon sirkuksia. Kysyin kuinka niin ja he vastasivat että siihen
tästä olisi hyötyä mutta ei jalkapalloon.
JayAi

Poissa Poissa


Vastaus #277 : 04.12.2017 klo 21:21:13

Aika moni joukkuehan noita ihan harjoittelee. Siis käyttää joukkueharjoituksia taitokilpailurastien harjoitteluun. Tampereen piirin alueellakin tiedän noista ainakin 4-5 seuraa tätä tekevän säännöllisesti. Ilves ei niihin tosin lukeudu.

Taitokilpailut toimii ihan hyvänä testinä perustaidosta, jos siis ne tehdään vaint testeinä, eikä harjoitella niitä. Tosin niistäkin vain osa testeistä on hyviä.
nitrocharge

Poissa Poissa


Vastaus #278 : 04.12.2017 klo 23:06:49

Kovin on katkeransuloista tekstiä neiti maradonnalla. Itse kysyin kerran eräältä valioliiga huippu akatemialta vastausta taidon merkitykseen jalkapallossa ja esittelin taitokilpailuja yhtenä hauskana lisä- motivaation lähteenä harjoitteluun 7- 14 vuotiaille. Vastasivat, että hieno homma mutta ihmettelivät, etteivätkö kaikki saa kultamerkkiä, kun se näyttää niin helpolta. Sanoivat, että eipä sitten tarvitse ihmetellä Suomalaisten nykyistä menestystä, kun ei edes perustekniikkaa tuon laajemmin osata.
fukkone

Poissa Poissa


Vastaus #279 : 04.12.2017 klo 23:37:05

Mä puolestani en ole esitellyt taitokilpailujen konseptia huippuakatemioissa enkä kuunnellut Cruyffin legendaarista sirkus-kommenttia livenä, sen sijaan mulla on kaapin perukat pullollaan näitä pokaaleja, kultamerkkejä ja ykkössijoja vaikka oikeissa matseissa istuin aina penkillä ja ihan syystä.

Pari tyyppiä, jotka hävisivät mulle taitokisoissa, saavat tälläkin nimenomaisella hetkellä rahaa jalkapallon pelaamisesta. Nimenomaan pelaamisesta, eivät pompottelusta tai jostain tötsän päältä yläkulmaan pallon potkaisusta à la taitokilpailut.
Mulder

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #280 : 05.12.2017 klo 07:09:45

Taitokisoilla ei ole paria ihan ok rastia lukuunottamatta mitään tekemistä jalkapallon kanssa ja onkin käsittämätöntä että kyseinen traditio on edes olemassa enää. Onhan noiden lopettamisesta hyödyttöminä huhuttu jo ainakin 10 vuotta?

Palloliiton sivuilta tuli katsottua näiden kisojen sisältöä ja hämmentävän samanlaisia osioita siellä näyttää olevan kuin joskus 90-luvulla. Luulisi näitä kilpailuja pystyttävän ideoimaan ja kehittämään eteenpäin niin että pelaajalta vaaditaan kilpailutilanteessa myös esim. ennakointia, havainnointia ja päätöksentekoa tai vaikka suorittamaan jonkun keinotekoisen vastustajan häiritessä. Nythän termi taitokilpailu kuulostaa harhaanjohtavalta, kun pitäisi puhua pelkästä tekniikkakilpailusta.

Lainaus
Ei toki koske Ilvestä, mutta pienemmissä seuroissa on oikeasti se vaara että taitokisojen alla joku kiiltävän perään oleva koutsi alkaa treenauttamaan junnujaan taitokisoja, ei jalkapallouraa silmälläpitäen. ...

Noita kilpailtutilanteita tai niitä vastaavia harjoitteita pystyy helposti reenaamaan itsekseen, joten kuulostaa oudolta jos näihin uhrataan merkittävästi aikaa joukkueharjoituksista. Nuoren pelaajan kehityksen kannalta tuossa on myös omat ongelmansa jos näihin kisoihin panostavassa seurassa nuoren annetaan ymmärtää olevan "taitava" pelaaja vaikka kyse on ollut täysin pelistä irrallisista tilanteista jotka voi suorittaa katse tiukasti omissa jaloissa.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2017 klo 07:29:53 kirjoittanut Mulder »
KVilho

Poissa Poissa


Vastaus #281 : 05.12.2017 klo 08:53:08

Pojan porukassa (9 vee) meni näiden taitokisojen osalta erikoisesti. Viime vuonna niistä ei puhuttu yhtään mitään, eikä kukaan varmaan niihin osallistunutkaan. Tänä vuonna viikko ennen seuran sisäisiä sanotttiin että saa käydä kuplassa kokeilemassa parina päivänä jos haluaa. Muutama poika kävi katsomassa mutta eipä ollut kukaan opastamassa mitä pitäisi tehdä. No pari poikaa ilmaantui seuran sisäisiin ja käytännöllisesti katsoen kokeili 1. kertaa koko touhua. Siitä sitten suorin vartaloin piirin kisoihin. Viidestä pojasta kolme uskaltautui paikalle. Kaksi pystyi ehjään suoritukseen ja taisipa vähän aika parantuakin. Yhdellä meni jännityksen takia homma piloille.

Mielstäni aivan loistava tilanne treenata jännitystä ja kilpailutilannetta, yksilösuorituskin oli monelle uusi kokemus. Varmana pojat ajattelivat myös että ovat seuransa edustajia kisoissa. Oli kuuluttujat, katsojia ja suurin osa muista huomattavasti paremmin valmistautuneita (ja taitavampia), eli kilpailutilanne vimosen päälle.

Parannettavaahan noiden rastien suunnittelussa olisi. Jotenkin katse pitäisi saada ylös pallosta. Jos vaikka kertolaskuja pitäisi ratkoa samalla tai muistaa esim. syöttöseinän yläpuolella olevia kirjaimia tai numeroita :)

Jariel Haan

Poissa Poissa


Vastaus #282 : 25.02.2018 klo 12:19:14

Katsoin A:n ja B:n karsinnan sarjatilannetta. Aika huolestuttavalta näyttää tässä vaiheessa. Mitä on tapahtunut? Viime kaudella SM-sarjassa pärjättiin hyvin. Nyt tekee tiukkaa päästä sinne.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #283 : 25.02.2018 klo 14:32:15

Katsoin A:n ja B:n karsinnan sarjatilannetta. Aika huolestuttavalta näyttää tässä vaiheessa. Mitä on tapahtunut? Viime kaudella SM-sarjassa pärjättiin hyvin. Nyt tekee tiukkaa päästä sinne.

Eipä noista karsinnoista koskaan olla menty heittämällä sisään. Viime talvenakin ihan nipin napin suoraan ainakin B-junnuissa.
sisuköpi

Poissa Poissa


Vastaus #284 : 25.02.2018 klo 23:34:16

Noin 15 -01 syntyneen (b:n vanhempi ikäluokka) lopettaminen  viime kauden jälkeen ei voi olla näkymättä tämän vuoden ilveksen b:n otteissa. Materiaali on kapea ja pienikokoinen. Joukkueesta pääosa -02 poikia, ihan koviakin on joukossa, mutta fysiikassa annetaan tasoitusta monelle vastustajalle.

Kannattaisiko ottaa pari yli-ikäistä varmistamaan sm-paikka?

A:n rämpimistä on vaikeampi ymmärtää. Joukkue pitäisi olla mitaliainesta paperilla.
Jariel Haan

Poissa Poissa


Vastaus #285 : 18.03.2018 klo 19:03:26

Nyt A:n ja B:n tilanne karsintasarjassa on jo valoisampi. Molemmilla mahdollisuus päästä suoraan läpi. A:lle voi tietysti vielä tulla karsijan paikka.

Reenaavatko alkukaudesta niin kovaa, että alku on aina hankala?
GERP

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta Käsi


Vastaus #286 : 18.03.2018 klo 21:20:59

Naatan Skyttä on aika hyvä nuori jalkapalloilijan alku.
sisuköpi

Poissa Poissa


Vastaus #287 : 18.03.2018 klo 21:24:56

B:lla ollut parissa viime pelissä kaksi yli-ikäistä. Toi hyökkäyspäähän ihan uudenlaista sähinää. Skyttä sai myös ensimmäiset minuutit tänään karsintasarjassa. Oli kyllä huikeassa vedossa. Nyt näyttää b:n osalta aika hyvältä. A joutunee karsiin.
sisuköpi

Poissa Poissa


Vastaus #288 : 18.03.2018 klo 21:29:43

Tai eipä taida A-kaan joutua karsimaan, kun katsoin noi viimeisen kierroksen otteluparit. Kaikki omissa käsissä.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #289 : 19.03.2018 klo 11:48:14

Molemmilla kaikki omissa käsissä. A:ssa oman pelin voitto varmistaa paikan suoraan, kun yläpuolella pelaavat keskinäisen.

Treenaamisesta...kovaa treenaavat varmasti molemmat, tuskin siellä hirveästi mitään kevyempää on vedetty vaan pitkän kehityksen suunnitelmalla mennään.
Hönö

Poissa Poissa


Vastaus #290 : 19.03.2018 klo 12:54:33

Eipä noista karsinnoista koskaan olla menty heittämällä sisään.

95–96-ikäluokka oli 2014 omissa karsinnoissaan toinen ja pääsi ASM-sarjaan kahden lähtöpisteen kanssa. Lopullinen sijoitus kesän sarjassa oli viides. Toki tästä on jo (liian) monta vuotta aikaa, mutta ajattelin silti tarttua.

Tätä vuosikertaahan pidettiin tuohon aikaan ihan seuran sisälläkin "menetettynä ikäluokkana", mutta niin vain yli puolet heistä pelaa nykyään liiton sarjoissa.

Mutta tokihan tärkeintä on, että SM-paikka saavutetaan, menee se tiukoille tai ei.

e. En nyt tarkistanut, miltä sijoilta SM-sarjaan on aikaisemmin päästy, mutta ainakin tuolla kaudella voisi sanoa A-junnujen menneen SM:ään "heittämällä".
« Viimeksi muokattu: 19.03.2018 klo 12:57:26 kirjoittanut Hönö »
fukkone

Poissa Poissa


Vastaus #291 : 19.03.2018 klo 17:02:44

Tätä vuosikertaahan pidettiin tuohon aikaan ihan seuran sisälläkin "menetettynä ikäluokkana", mutta niin vain yli puolet heistä pelaa nykyään liiton sarjoissa.

Ottaen huomioon että kyseessä on ihan kansallisestikin (sattumalta huipputason osalta myös kansainvälisesti) menetetty ikäluokka, niin kyllä nuo vuosien takaiset tuomiot ihan kutinsa pitivät.

Liiton sarjoissa potkiskelevien määrä puolestaan ei ole mikään mittari, erityisesti nyt TamU:n kaunistellessa tuota lukemaa kun puolet heidän rosterista on tuon ikähaitarin Ilves-junnuja. Kaksi verkkaribudjetilla operoivaa Kakkosen jengiä kaupungissa, ei tarvitse olla mikään omaehtoisen Odemwingie että portit tarunhohtoisiin liiton peleihin aukeavat.
Hönö

Poissa Poissa


Vastaus #292 : 19.03.2018 klo 19:02:21

Ottaen huomioon että kyseessä on ihan kansallisestikin (sattumalta huipputason osalta myös kansainvälisesti) menetetty ikäluokka, niin kyllä nuo vuosien takaiset tuomiot ihan kutinsa pitivät.

Liiton sarjoissa potkiskelevien määrä puolestaan ei ole mikään mittari, erityisesti nyt TamU:n kaunistellessa tuota lukemaa kun puolet heidän rosterista on tuon ikähaitarin Ilves-junnuja. Kaksi verkkaribudjetilla operoivaa Kakkosen jengiä kaupungissa, ei tarvitse olla mikään omaehtoisen Odemwingie että portit tarunhohtoisiin liiton peleihin aukeavat.

Olen eri mieltä. Mikä olisi mielestäsi parempi mittari? Toki Kakkosen pelaaminen nyt ei mitään huippulahjakkuutta vaadi, mutta ei sillekään tasolle kovin moni juniori (taitojensa puolesta) lopulta yllä.

95-syntyneistä liigassa kentällä on käynyt Zolameso, Kostiainen ja Miettunen, 96-syntyneistä Laine ja Kuusinen. Häviääkö vertailussa muille ikäluokille? 97-syntyneistä ainakin Ala-Myllymäki ja Tomas, 98-syntyneistä ei ketään ja 99-syntyneistä Haarala ja Haukioja.

Todetaan nyt vielä varmuuden vuoksi itsestäänselvyys, että kyllähän tässä vielä kaikilla on vuosia jäljellä Liigaan tai korkeammallekin yltää.
fukkone

Poissa Poissa


Vastaus #293 : 19.03.2018 klo 19:38:18

Olen eri mieltä. Mikä olisi mielestäsi parempi mittari? Toki Kakkosen pelaaminen nyt ei mitään huippulahjakkuutta vaadi, mutta ei sillekään tasolle kovin moni juniori (taitojensa puolesta) lopulta yllä.

95-syntyneistä liigassa kentällä on käynyt Zolameso, Kostiainen ja Miettunen, 96-syntyneistä Laine ja Kuusinen. Häviääkö vertailussa muille ikäluokille? 97-syntyneistä ainakin Ala-Myllymäki ja Tomas, 98-syntyneistä ei ketään ja 99-syntyneistä Haarala ja Haukioja.

Todetaan nyt vielä varmuuden vuoksi itsestäänselvyys, että kyllähän tässä vielä kaikilla on vuosia jäljellä Liigaan tai korkeammallekin yltää.

Kun nyt kerran kysyit, niin mielestäni jonkun tietyn ikäluokan "tason" mittaaminen ei ole kovin mielekästä toimi mittarina mikä hyvänsä, koska mukana on miljoona eri muuttujaa ynnä satunnaisvaihtelu sekä tuuri kaupan päälle. Tässäkin ikäluokassa olisi kyllä materiaalin perusteella useampikin avauksen pelaaja liiga-Ilvekselle, mutta jonkun ura on katkennut jo vuosia sitten loukkaantumisiin, osa taas ei koskaan ole panostanutkaan jalkapalloon täysillä vaan jättäytynyt vapaaehtoisesti sinne Kakkonen/Kolmonen akselille sen sijaan, että olisi edes yritetty murtaa edustuksen portteja.

Jälkimmäinen on ollut ihan järkyttävän iso ongelma läpi koko 90-lukulaisten ja sen suhteen tunnelissa on alkanut näkyä valoa vasta vähän aikaa sitten. Tulee mieleen kymmenkunta nimeä joihin seura on eittämättä upottanut roppakaupalla resursseja ilmeisen liigapotentiaalin takia, mutta kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta.

Johonkin Kostiaisen tai Laineen liigassa kentällä käymisiin en viitsi sen kummemmin edes takertua. Ajatellaan kuvitteellista skenaariota, jossa koutsi heittää junnun kärkeen näpäyttääkseen toimistoa siitä ettei pitkään mediassa vinguttuja vahvistuksia ole hankittu, niin en tiedä kannattaako hattua nostaa tällaisessa tilanteessa kellekään osapuolelle.
Hönö

Poissa Poissa


Vastaus #294 : 19.03.2018 klo 21:05:19

Samaa mieltä olen itsekin, että toimiva tasonmittaus on vaikeaa, jopa mahdotonta. Siksi se ärsyttääkin, että kyseiset ikäluokat on lynkattu avoimesti, vaikka sekä joukkue- että yksilötasolla eivät ole olleet sen huonompia kuin muutkaan. Tai no, jos se lasketaan, että ysivitoset eivät päässeet Kai Pahlmaniin C15-ikäisinä, niin ehkä sitten. Ihan hyvin kuitenkin menetetyltä ikäluokalta nousta divarista monen vuoden tauon jälkeen karsintojen kautta SM-sarjaan.

Kentälläkäymisistä sama kuin aiempaan viestiini, ei Veikkausliigaan kukaan sattumalta päädy, vaikka kuinka olisi näpäytystä seurajohdon suuntaan. Laine ja Kostiainen kuitenkin treenasivatkin tuolloin vakituisesti edustuksen mukana, jälkimmäinen pelasi myös cup-höntsissä ja oli jo Ykkösen ajoilla mukana kokoonpanossa. Yhtä monta Liiga-peliä Zolamesolla ja Kuusisellakin vyöllään on (1), vaikka kauemmin ovatkin edustuksen mukana olleet.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #295 : 20.03.2018 klo 06:58:31

Itse tarkoitin tuolla "heittämällä sisään" -heitollani sitä, että ei taida mikään ikäluokka vielä sarjan puolivälissä ollut siinä tilanteessa, että on voinut pitää SM-sarjapaikkaa salettina. Monena edellisenä vuonna on menty ihan rimaa hipoen sisään ja sitten syksyllä oltu sarjassa kärkitaistossa.
13ergkamp

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Slavia Sofia


Vastaus #296 : 24.03.2018 klo 16:45:55

A-juniorit SM:ään 3.paikalta.
GERP

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Musta Käsi


Vastaus #297 : 25.03.2018 klo 18:00:42

B-junnut varmistivat myös tänään paikkansa SM-sarjaan voittamalla vieraissa OLS:in 3-0.
Yourworstnightmare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves, Suomi, West Ham


Vastaus #298 : 25.03.2018 klo 22:04:49

Juu, eihän tuo nyt niin huonolta taas näytä. Edustus Liigassa, Naiset liigassa, A- ja B-junnut SM-sarjassa, B-tytöt SM-sarjassa...aika vähissä ne seurat lopulta on joilla sama tilanne.
Zama

Poissa Poissa


Vastaus #299 : 26.03.2018 klo 00:27:14

Juu, eihän tuo nyt niin huonolta taas näytä. Edustus Liigassa, Naiset liigassa, A- ja B-junnut SM-sarjassa, B-tytöt SM-sarjassa...aika vähissä ne seurat lopulta on joilla sama tilanne.

+ toki -03, -04 ja -05 kaikki pelaavat ELL:ää. Eli varsin mallikkaasti asiat Ilveksen leirissä. Eivät toki ole -03 ja -04 -ikäluokissa ihan sitä Suomen kovinta kärkeä, mutta kuitenkin vahva edustus kauttaaltaan korkeimmilla sarjatasoilla. 05:stä ei tietoa.

 
Sivuja: 1 ... 11 [12] 13
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa