FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.02.2018 klo 01:07:20 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org
Sivuja: 1 ... 11 [12]
 
Kirjoittaja Aihe: Ilveksen juniorit  (Luettu 69811 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
fukkone

Poissa Poissa


Vastaus #275 : 04.12.2017 klo 18:14:10

Taitokisoilla ei ole paria ihan ok rastia lukuunottamatta mitään tekemistä jalkapallon kanssa ja onkin käsittämätöntä että kyseinen traditio on edes olemassa enää. Onhan noiden lopettamisesta hyödyttöminä huhuttu jo ainakin 10 vuotta?

Ei toki koske Ilvestä, mutta pienemmissä seuroissa on oikeasti se vaara että taitokisojen alla joku kiiltävän perään oleva koutsi alkaa treenauttamaan junnujaan taitokisoja, ei jalkapallouraa silmälläpitäen. Tällaiset valmentajan irvikuvat yleensä myös luovat pelitapansa tulos edellä, pelaajakehityksestä piittaamatta. Mahdollisimman vähän pallokosketuksia ja bussi parkkiin, sitten ihmetellään miksi teinin mielestä mopot ovat hauskempaa puuhaa kuin futiksen pelaaminen.
MARADONNA

Poissa Poissa


Vastaus #276 : 04.12.2017 klo 18:46:32

Olin itsekin joskus taitokilpailujen kannattaja mutta olen joutunut muuttamaan mielipiteeni.
Taitokilpailuilla ei ole juuri mitään tekemistä jalkapallon kanssa. Tämä laji on ilmeiseti kopiotu
DDR:stä joskus 1960-luvulla. DDR:ssäkin tästä luovuttiin hyvin nopeasti. Jos tämä harjoittelumuoto
olisi hyödyllinen olisimme menestyvä jalkapallo maa.
Esittelin tätä meidän taitokilpailu systeemiä muutama vuosi sitten Saksassa eräälle huippu akatemialle
ja hei kysyivät minulta onko Suomessa paljon sirkuksia. Kysyin kuinka niin ja he vastasivat että siihen
tästä olisi hyötyä mutta ei jalkapalloon.
JayAi

Poissa Poissa


Vastaus #277 : 04.12.2017 klo 21:21:13

Aika moni joukkuehan noita ihan harjoittelee. Siis käyttää joukkueharjoituksia taitokilpailurastien harjoitteluun. Tampereen piirin alueellakin tiedän noista ainakin 4-5 seuraa tätä tekevän säännöllisesti. Ilves ei niihin tosin lukeudu.

Taitokilpailut toimii ihan hyvänä testinä perustaidosta, jos siis ne tehdään vaint testeinä, eikä harjoitella niitä. Tosin niistäkin vain osa testeistä on hyviä.
nitrocharge

Poissa Poissa


Vastaus #278 : 04.12.2017 klo 23:06:49

Kovin on katkeransuloista tekstiä neiti maradonnalla. Itse kysyin kerran eräältä valioliiga huippu akatemialta vastausta taidon merkitykseen jalkapallossa ja esittelin taitokilpailuja yhtenä hauskana lisä- motivaation lähteenä harjoitteluun 7- 14 vuotiaille. Vastasivat, että hieno homma mutta ihmettelivät, etteivätkö kaikki saa kultamerkkiä, kun se näyttää niin helpolta. Sanoivat, että eipä sitten tarvitse ihmetellä Suomalaisten nykyistä menestystä, kun ei edes perustekniikkaa tuon laajemmin osata.
fukkone

Poissa Poissa


Vastaus #279 : 04.12.2017 klo 23:37:05

Mä puolestani en ole esitellyt taitokilpailujen konseptia huippuakatemioissa enkä kuunnellut Cruyffin legendaarista sirkus-kommenttia livenä, sen sijaan mulla on kaapin perukat pullollaan näitä pokaaleja, kultamerkkejä ja ykkössijoja vaikka oikeissa matseissa istuin aina penkillä ja ihan syystä.

Pari tyyppiä, jotka hävisivät mulle taitokisoissa, saavat tälläkin nimenomaisella hetkellä rahaa jalkapallon pelaamisesta. Nimenomaan pelaamisesta, eivät pompottelusta tai jostain tötsän päältä yläkulmaan pallon potkaisusta à la taitokilpailut.
Mulder

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilves


Vastaus #280 : 05.12.2017 klo 07:09:45

Taitokisoilla ei ole paria ihan ok rastia lukuunottamatta mitään tekemistä jalkapallon kanssa ja onkin käsittämätöntä että kyseinen traditio on edes olemassa enää. Onhan noiden lopettamisesta hyödyttöminä huhuttu jo ainakin 10 vuotta?

Palloliiton sivuilta tuli katsottua näiden kisojen sisältöä ja hämmentävän samanlaisia osioita siellä näyttää olevan kuin joskus 90-luvulla. Luulisi näitä kilpailuja pystyttävän ideoimaan ja kehittämään eteenpäin niin että pelaajalta vaaditaan kilpailutilanteessa myös esim. ennakointia, havainnointia ja päätöksentekoa tai vaikka suorittamaan jonkun keinotekoisen vastustajan häiritessä. Nythän termi taitokilpailu kuulostaa harhaanjohtavalta, kun pitäisi puhua pelkästä tekniikkakilpailusta.

Lainaus
Ei toki koske Ilvestä, mutta pienemmissä seuroissa on oikeasti se vaara että taitokisojen alla joku kiiltävän perään oleva koutsi alkaa treenauttamaan junnujaan taitokisoja, ei jalkapallouraa silmälläpitäen. ...

Noita kilpailtutilanteita tai niitä vastaavia harjoitteita pystyy helposti reenaamaan itsekseen, joten kuulostaa oudolta jos näihin uhrataan merkittävästi aikaa joukkueharjoituksista. Nuoren pelaajan kehityksen kannalta tuossa on myös omat ongelmansa jos näihin kisoihin panostavassa seurassa nuoren annetaan ymmärtää olevan "taitava" pelaaja vaikka kyse on ollut täysin pelistä irrallisista tilanteista jotka voi suorittaa katse tiukasti omissa jaloissa.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2017 klo 07:29:53 kirjoittanut Mulder »
KVilho

Poissa Poissa


Vastaus #281 : 05.12.2017 klo 08:53:08

Pojan porukassa (9 vee) meni näiden taitokisojen osalta erikoisesti. Viime vuonna niistä ei puhuttu yhtään mitään, eikä kukaan varmaan niihin osallistunutkaan. Tänä vuonna viikko ennen seuran sisäisiä sanotttiin että saa käydä kuplassa kokeilemassa parina päivänä jos haluaa. Muutama poika kävi katsomassa mutta eipä ollut kukaan opastamassa mitä pitäisi tehdä. No pari poikaa ilmaantui seuran sisäisiin ja käytännöllisesti katsoen kokeili 1. kertaa koko touhua. Siitä sitten suorin vartaloin piirin kisoihin. Viidestä pojasta kolme uskaltautui paikalle. Kaksi pystyi ehjään suoritukseen ja taisipa vähän aika parantuakin. Yhdellä meni jännityksen takia homma piloille.

Mielstäni aivan loistava tilanne treenata jännitystä ja kilpailutilannetta, yksilösuorituskin oli monelle uusi kokemus. Varmana pojat ajattelivat myös että ovat seuransa edustajia kisoissa. Oli kuuluttujat, katsojia ja suurin osa muista huomattavasti paremmin valmistautuneita (ja taitavampia), eli kilpailutilanne vimosen päälle.

Parannettavaahan noiden rastien suunnittelussa olisi. Jotenkin katse pitäisi saada ylös pallosta. Jos vaikka kertolaskuja pitäisi ratkoa samalla tai muistaa esim. syöttöseinän yläpuolella olevia kirjaimia tai numeroita :)


 
Sivuja: 1 ... 11 [12]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines