FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
03.12.2024 klo 15:08:00 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen jalkapallo - tarvitaan ryhtiliikeitä, joka osa-alueella!  (Luettu 20012 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
tepikok

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: F.C. Barcelona


Vastaus #75 : 08.08.2011 klo 21:24:14

Ja tämän kerrot, koska...?
Jotta heräisitte haavemaailmoistanne todellisuuteen.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #76 : 08.08.2011 klo 21:28:50

Jotta heräisitte haavemaailmoistanne todellisuuteen.
Niin, eihän tässä mitään kannata tehdä - me ollaan kuitenkin hävitty tää peli. Espanjan ja Barcan jalkapallohan on aina ollut maailman parasta ja menestystä on tullut ja pokaaleita satanut....Vai olisiko sielläkin kuitenkin otettu viime vuosina jotain edistysaskelia? Suomessahan tätä ei kannata yrittääkään, menee vaan rahaa ja aikaa hukkaan. Eli mitä jos vaan pysyisit esim. siellä seurajoukkue-puolella, jos et edes halua tuoda mitään uutta keskusteluun. 
Hisingen

Poissa Poissa


Vastaus #77 : 08.08.2011 klo 21:30:41

Laitetaan tänne jos jotakin kiinnostaa ruotsalainen pelaajakasvatus.
http://www.dn.se/sport/fotboll/sa-skapas-svensk-fotbolls-stjarnor
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #78 : 08.08.2011 klo 21:48:49

Laitetaan tänne jos jotakin kiinnostaa ruotsalainen pelaajakasvatus.
http://www.dn.se/sport/fotboll/sa-skapas-svensk-fotbolls-stjarnor
Tack, ihan mielenkiintoista juttua. Juuri tuon tyylistä toimintaa kaipaisi Suomeenkin. Turussahan tehdään jo nyt hyvää juniorityötä, kun taas esim. Klubi tuntuu hukkaavan todella paljon potentiaaliaan tuollakin saralla. Toki parantamisen varaa on vielä Aurajoen varressakin.
Shefki Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Megaforce Eisenhüttenstadt


Vastaus #79 : 08.08.2011 klo 21:51:54

Varmaan aika monella haraa geenit 2.divaritasoakin vastaan, muttei kai kuitenkaan kovinkaan monilla niistä, jotka jaksavat painaa 19-vuotiaaksi asti. En siis koe 2.divaritasoa huipputasoksi. Tuo siis selvennykseksi.

Kovempaa urheilua se on kuin jotkut kalevalan kisat. Ihan mutuna arvioisin, että alle prosentti futista harrastaneista pojista pääsee koskaan noin korkealle. Ihan sammakkoperspektiivistä sitä voidaan pitää jos ei huipputasona, niin kovana ainakin.

Anyway, ot:ssä jatkaen kerron ihan hauskan tarinan. Jengiin liittyi joskus yhden joukkueemme hyvän pelaajan pyytämänä kaveri, josta huomasin heti, että se on ihan poskettoman liukas pallon kanssa sekä nopea. Myös kosketus oli hyvä, ja laukaus löysi maaliin. Aika monen oli kuitenkin vaikea hyväksyä sitä täysvaltaiseksi pelikaveriksi, koska "se oli junnuna (joskus 10v ikäisenä) ihan jengin huonoimpia". Kyse oli kuitenkin suht tunnollisen treenin ja pelikokemuksen mukanaan tuomasta taidosta, joka riitti täysin puolivaloillakin neloseen. Epäilen myös, että poika oli pikkujunnuna ollut liian arka yrittämään mitään ihmeellisempää kentällä. Helvetin pienellä lisäpanostuksella tsemppiin ja fysiikkaan kaveri olisi ollut selvää kolmosen ja kakkosen tasoa.

Ehkä voisimme kutsua ilmiötä kastimerkkisyndroomaksi.
hoppis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi & suomalaiset


Vastaus #80 : 09.08.2011 klo 07:21:49

Tepikokin höpöttely veti kyllä ahdistuneeksi. Juuri se, mistä olen suomalaisissa kannattajissa puhunut, tuli sieltä hienosti esiin. Toivottavasti olit edes trolli, jos taas et ollut, niin okei, keskity sinä vaan jatkossa Barcelonan ihannointiin ja jätä Suomi-futiksen pohtiminen muille. Kiitos.
hoppis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi & suomalaiset


Vastaus #81 : 09.08.2011 klo 07:24:29

Jotta heräisitte haavemaailmoistanne todellisuuteen.

Ja vielä, anteeks, mutta missä helvetin haavemaailmassa? Ollaanhan me täällä todettu realistisesti suomalaisen jalkapalloilun taso ja mietitty ryhtiliikkeitä, jolla sitä voi parantaa. Onko se haavemaailmaa?
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #82 : 09.08.2011 klo 09:37:50

Mietin tuossa aamukahvilla jalkapallon lajievoluutiota maallikon näkökulmasta vaikkapa vuotta 2030 ajatellen. Paljon puhutaan, että tämä koskisi erityisesti sitä, että pelaajista tulee isompia ja vahvempia. En itse oikein usko, että tämä olisi sellainen kysymys jota kannattaisi erityisesti huomioida pelaajakehityksessä. Toki aina valitaan fyysisesti parasta, mutta se onko pelaaja 170 cm vai 176 cm ei tässä ole se oleellisin kysymys. Se on kyllä itsestään selvää, että pelaajat tulevat olemaan fyysisesti yhä kyvykkäimpiä tarkoittaen lähinnä nopeutta, koordinaatiota ja räjähtävyyttä. Miksi ei siinä sitten ihan jonkinlainen raaka voimakin näkyisi.

Mutta uskoisin silti, että linja mihin mennään on se, että äärettömän hyvä syöttöpeli tulee olemaan tulevaisuudessa standardi kautta linjan. Tämä tarkoittaa sitä, että jalkapallosta tulee taktisesti yhä monipuolisempi, monivivahteisempi ja pikkutarkempi laji niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan ja näihin tehtäviin osallistuu yhä enemmän ja enemmän kaikki kentällä olevat pelaajat. Pelaajakehityksessä tämä tarkoittaa sitä, että huipputasolle pystyvien pelaajien tulee olla yhä sopeutumiskykyisempiä erilaisiin vaativiinkin taktisiin muutoksiin pelin sisällä. Hyökkäyspelaamisessa erilaisten yhä vaikeampien kombinaatioiden merkitys korostuu ja puolustaessa yhä vain vaativampi joukkuepelaaminen saa yhä suuremman merkityksen. Tämä tulee tarkoittamaan, että pelaajien valmentamisessa tulee tapahtua Suomen oloissa aivan huimaa kehitystä, että pysytään ollenkaan mukana. Ei riitä, että on yksi pelaaja jota pystyttäisiin teoriassa valmentamaan ja muuten läiskitään pelaajat johonkin muotoon ja tullaan sata vuotta kaikesta jäljessä jauhaen jotain yhtä muotijuttua kuten vasenjalkaisen pelaamista oikealla laidalla tai mantraa moderneista laitapakeista, vaan tarvitaan ehdottomasti kokonaiset joukkueet joilla on valmiudet liikkua melko nuoresta iästä lähtien kohti huipputasoa, niin että erilaiset (tässä erittelemättömät) taktiset variaatiot eivät tuota ongelmia. Meillä sinänsä ihan hyvin korostettu omalla ajalla tekemisen merkitys ei tule riittämään mihinkään, jos tätä ei esim. viimeistään 12-vuotiaasta lähtien voida yhdistää vakavasti otettavaan ammattivalmennukseen, jossa harjoitellaan ja pelataan nykyiseen verrattuna todella paljon.

Tämä vaatii siis erittäin paljon panostusta. Vapaaehtoistyö ei voi mitenkään tähän riittää. Tarvitaan rahaa ja oikeita satsauksia junioripuolelle. Jos olisin Harkimo ja ajattelisin jalkapallon puolelle satsaamista, pistäisin pystyyn pelkästään junioriakatemian, jota hakisin johtamaan ulkomailta jonkun oikeasti kannukset juniorikehityksessä ansainneen aidosti motivoituneen valmentajan joka saisi sitten melko vapaat kädet rakentaa oman systeeminsä kuitenkin niin että konsulttiapuna on osaajia Suomesta ja johon houkuttelisin kaikki alueen parhaat pelaajat erityisesti sillä valttikortilla, että koko toiminta on rahoitettu muuten kuin vanhempien pussista. Kaiken parhaan lahjakkuuden "kaappaaminen" tapahtuisi lisäksi itsestään, kun mitään vastaavaa ei ole muilla tarjolla. Täten Suomi olisi melkeinpä otollinen paikka tällaiselle sijoitukselle. En uskoisi, että lopulta tuottaisi vaikeuksia sponsoroinnin hankkiminen tällaiselle uraauurtavalle hankkeelle. Miettisin sitten myöhemmin miten osallistuisin pääsarjatason palloiluun ja katsojien houkutteluun. Tämä hyödyttäisi koko Suomen jalkapalloa huimasti kun muiden suurempien seurojen olisi pakko seurata perässä ja lopettaa se muniin puhaltelu. En tiedä olisiko tämä taloudellisesti lyhyellä tähtäimellä kannattavaa, mutta uskoisin, että tämä olisi tapa pystyä saamaan aikaan Suomen ainoa tällä hetkellä kv. vakavasti otettava junioriakatemia. Yhden ihan oikean huippupelaajan arvo on huima erityisesti Suomen näkökulmasta katsoen. Erityinen dilemma on, että sellaisia ei yksinkertaisesti voi syntyä kuin suunnilleen vertaisten joukossa pelatessa ja harjoitellessa pienestä lähtien (jalostuminen). Täten pitäisi omasta mielestäni erityisesti miettiä miten se voidaan ylipäätään tehdä mahdolliseksi. Vuosikymmenet ovat selvästi osoittaneet, että nykyiset rakenteet eivät riitä. Täten pitää asioita tehdä toisin.

No, mitä lajievoluutio tarkoittaisi mahdollisesti sitten konkreettisesti 2030-luvulla yksittäisen pelaajan suhteen? Kauttaaltaan huipputasolla pelaavat pelaajat ovat varmasti huimasti nykyistä parempia ja erityisesti taktisesti aivan toisessa ulottuvuudessa. Lisäksi uskoisin, että erityisesti molempijalkaisuus tulee jatkossa olemaan enemmän sääntö kuin poikkeus, joka sitten mahdollistaa aivan erilaisten taktisten ratkaisujen tekemisen. Maalintekotaito erityisesti parantuu tulevaisuudessa, nykyään huipullakin on tekniikaltaan vielä hyvin keskinkertaisia pelaajia. Erityisesti sellaiset pelaajatyypit kuin Giggs ja ehkä myös joku Losa poistuvat kartalta ja koko kentän käyttäminen pelaamisessa muuttuu suuresti sen myötä kun pelaajista tulee huomattavasti monipuolisempia.

Tämä nyt siis tällä lailla aamukahvilla lonkalta. Kertokaa muut lisää.
Viinioksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingland


Vastaus #83 : 09.08.2011 klo 15:33:44

sääntö kuin poikkeus, joka sitten mahdollistaa aivan erilaisten taktisten ratkaisujen tekemisen. Maalintekotaito erityisesti parantuu tulevaisuudessa, nykyään huipullakin on tekniikaltaan vielä hyvin keskinkertaisia pelaajia. Erityisesti sellaiset pelaajatyypit kuin Giggs ja ehkä myös joku Losa poistuvat kartalta ja koko kentän käyttäminen pelaamisessa muuttuu suuresti sen myötä kun pelaajista tulee huomattavasti monipuolisempia.

Pisti silmään. Tarkoitatko ettei yhtä monipuolista ja ylivoimaista pelaajaa enää tule, vai mikähän oli pointti? :D
mtontola

Poissa Poissa


Vastaus #84 : 09.08.2011 klo 15:41:51

Pisti silmään. Tarkoitatko ettei yhtä monipuolista ja ylivoimaista pelaajaa enää tule, vai mikähän oli pointti? :D

tarkoitin nyt lähinnä tuota esimerkkiä pelaajasta joka onnistuakseen joutuu pläräämään sen pallon sille paremmalle jalalle, joka määrittää sitä miten pelaaja pystyy toimimaan. Hieno pelaaja muuten, ei siinä mitään.

http://www.youtube.com/watch?v=xSfwcI8wsMY
defcon1

Poissa Poissa


Vastaus #85 : 09.08.2011 klo 17:09:18

Mietin tuossa aamukahvilla[...]
Yhden ihan oikean huippupelaajan arvo on huima erityisesti Suomen näkökulmasta katsoen. Erityinen dilemma on, että sellaisia ei yksinkertaisesti voi syntyä kuin suunnilleen vertaisten joukossa pelatessa ja harjoitellessa pienestä lähtien (jalostuminen).
Kommentoin sitte iltapäiväkaffilla ;)
Tuo boldaamani ja lainaamani kohta on kans yks mantra, jolla tämän hetken suuntauksessa puolustetaan tuota lahjakkaiden keräilyä yhteen seuraan/joukkueeseen. Joku aika sitten lahjakkaan pelaajan piti pelata vanhempien ikäluokkien mukana (ja näin on vieläkin erityisesti tyttöjen puolella).

Iso ongelma tässä on se lahjakkuuden tunnistaminen noinkin aikaisessa vaiheessa. Ruotsin mallissa (linkki tuolla yllä) haetaan oikeastaan sitoutumista siihen 10000 tunnin treenaamiseen yhtä lailla kuin talenttia. Ja meillä, kun pelaajien määrä on se mitä on, ei olisi varaa menettää yhtään lupausta siihen että portti meni jo kiinni.
(Sivuhuomautuksena: jotain hyötyä voisi olla olisi siitäkin, että se lupaava pelaajanalku huomaisi olevansa muita parempi pelatessaan ihan normaalissa ympäristössä; itseluottamus kun on usein mainittu syyksi suomalaisten alisuorittamiseen tai kisajännitykseen...)

Jos meillä saataisiin aikaiseksi tuo Tonton haaveksima Hjakatemia, se olisi kuitenkin todella pienen piirin ryhmä. Tulisko sellaisesta sitten enemmän niitä huippupelaajia kuin nykysysteemiä kehittämällä?

Älkääkä lukeko tätä väärin, en ole eliittiryhmiä vastaan. Minusta vaan se suurin ongelma on muualla: pääasiassa harrastuksen laajuudessa.
Lainataan hiukan Islannissa tutkittua: Pohjoismaissa 5-34 vuotiaista miehistä harrastaa jalkapalloa Norjassa 38.1 %; Tanskassa 38 %; Ruotsissa 24.5 %; Islannissa 24.3 % ja  Suomessa 11.3 %...
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #86 : 09.08.2011 klo 18:52:52

Huomasin järkytyksekseni, että sitten 30-luvun suomessa on tiet asfaltoitu ja että säbässä b-junnutkin pelaa valtakunnan sarjaa...

Eli olisiko aika suomessakin siirtyä ihan liigasta neloseen asti vain yhden sarjan systeemiin ja vasta vitosessa aloittaa pyramidin rakentaminen. Liigasta neloseen ois 12 joukkueen sarjoissa 60 joukkuetta ja en kyllä ihan hevin usko, että tälläkään hetkellä on edes 20 porukkaa, jossa toiminta olisi laadukasta. Tippuminen vitoseen voisi kummasti pistää seuran johdon toimeen ja joukkueen treenaamaan.

Seurat olisivat pakotettuja kehittämään omaa toimintaansa, koska kilpailu edes kakkosen tasolla pysymiseen olisi aika veristä, luulen. Seurojen toiminta on avainasia myös yksilöiden harjoittelussa ja tälläinen kilpasarjoissa kipuaminen, olisi aika hyvä kehityspolku nuorelle futarille.

Junnut eivät ihan heittämällä enää kykenisi kävelemään kakkosen avaukseen ja A-junnusarjakin palaisi tasolle, johon se kuuluu.

Ja perusteluna moiseen toimenpiteeseen...Isommissakaan futismaissa ei taso riitä ylläpitämään monilohkoista 2divaria ja alasarjat toimivat hyvinä kehityalustoina lahjakkaille nuorille.
fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #87 : 09.08.2011 klo 20:20:28

Eli olisiko aika suomessakin siirtyä ihan liigasta neloseen asti vain yhden sarjan systeemiin ja vasta vitosessa aloittaa pyramidin rakentaminen. Liigasta neloseen ois 12 joukkueen sarjoissa 60 joukkuetta ja en kyllä ihan hevin usko, että tälläkään hetkellä on edes 20 porukkaa, jossa toiminta olisi laadukasta....

(1) Mistä löydät vuosittain konkkaan menevät 60 seuraa, jotka palkkaisivat ne 1800 pelaajaa ja taustat, sillä tämähän tarkoittaisi toimiakseen ammattilaissarjaa? Se tarkoittaisi pelkästään pelaajilla yhteensä noin 71 miljoonan palkkakuluja 2500 een keskimääräisellä kuukausiliksalla, joka siis olisi minimiliksa, jolla mihinkään muualle kykenevä pelaaja saataisiin pysymään. Kun nyt kakkosessa voi ihan hyvin toimia siinä 40-50 donan kausibudjetilla, niin olisihan se nousu aika räväkkä.

Mitenkäs nämä muut kulut? Miksi stadi esimerkiksi rakentaisi puhtaalle liiketoiminnalle yhtään mitään ilman korvausta?
(2) Vai olisko aikomus lopettaa harrastusluonteinen futis kokonaan ja mitä etua siitä olisi?
(3) Vai olisiko aikomus rakentaa tämä neliportainen ammattilaissarja ja sitten vielä siitä alaspäin amatöörisarja? Kummassa luulisit ulkomaiden ammattilaisurasta haaveilemattomien, mutta laadukkaiden harrastajien viihtyvän ja kumpi imisi ne lukuisat tyhjäpäät?

« Viimeksi muokattu: 09.08.2011 klo 20:23:47 kirjoittanut fingerström »
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #88 : 09.08.2011 klo 20:56:11

Tässä maassa usean tuhannen palloilijan vanhemmat maksaa 2500 siitä, että lapsi pääsee pelaamaan lajia mitä rakastaa.

Valitettavan harva vain näistä junnuista rakastaa jalkapalloa. Koriksen, jääkiekon, säbän, pesiksen yms jne.. sarjat ovat valtakunnan sarjoja jo c-b-junioreissa.

Ja pitäskö suomen 800:ksi parhaalle keskimatkanjuoksijalle tai suunnistajalle maksaa jotain? Väittäsin että suomessa on tuhansia sata prosenttisesti lajissaan huipulle yrittävää urheilijaa, jotka tekevät sitä omakustanteisesti ja käyvät osa jopa ulkomailta oppia itsenäisesti hakemassa. Vain promille heistä kykenee urheilemalla koskaan rahaa ansaitsemaan.



Eikös se palkka muutenkin makseta vasta ammattiin valmistuttua? Moniko kakkosen/ tai edes ykkösenkään kaveri oikeasti kulukorvauksensa ansaitsee? Pitäs oppia olemaan kiitollinen, että saa mahdollisuuden pelata, vielä jossain kakkosen tasolla ja sitten kun lajin oppii ja pääsee esim. liigaan, niin sit voi jo nauttia ja vaatia palkkaa...Eri juttu jossain englannin kakkosessa kuitenkin toi pelaaminen,heh.

Ja jos sulla ei asenne riitä juniorina, (jolla on halu huipulle) istumaan bussissa, että pääset pelaamaan pelin kovaa tasaväkistä vastustajaa vastaan, niin ei sinusta tule pelastajaa suomalaiselle futiksellekkaan. Ja jos olet niin kova aikuinen, että ansaitset pelaamalla palkkasi, olet siihen vaadittavan työn joskus nuorena ihan rakkaudesta lajiin tehnyt.


fingerström

Poissa Poissa


Vastaus #89 : 09.08.2011 klo 21:20:59

Tässä maassa usean tuhannen palloilijan vanhemmat maksaa 2500 siitä, että lapsi pääsee pelaamaan lajia mitä rakastaa.

Ai kuukaudessa?

Ja pitäskö suomen 800:ksi parhaalle keskimatkanjuoksijalle tai suunnistajalle maksaa jotain?

Ei kuten ei myöskään jalkapalloilijalle, jossei tämä kykene tuomaan katsojia katsomoon.

Pitäs oppia olemaan kiitollinen, että saa mahdollisuuden pelata, vielä jossain kakkosen tasolla ja sitten kun lajin oppii

Jos se edellyttää lähestulkoon ammattimaista matkustamista ilman liksaa, pelaaja valitsee sun kuviossasi vitosen. Samoin järkevä seura.

ja pääsee esim. liigaan, niin sit voi jo nauttia ja vaatia palkkaa...

Miksi ihmeessä voi nauttia jo palkkaa, jos ei kykene suorituksellaan tienaamaan rahaa? Futaajat ovat viihdetaiteilijoita, joitten liksan terveessä toiminnassa maksaa katsoja. Harrastustoiminta on asia erikseen ja sitä rahoitetaan myös verovaroin.

Ja jos sulla ei asenne riitä juniorina, (jolla on halu huipulle) istumaan bussissa, että pääset pelaamaan pelin kovaa tasaväkistä vastustajaa vastaan, niin ei sinusta tule pelastajaa suomalaiselle futiksellekkaan.

Bussissa istumalla sä et kehity yhtään mihinkään paitsi bussissa istumiseen.
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #90 : 09.08.2011 klo 21:45:36

No, selvä. Olen väärässä.
Ehkä olisi viisampi siirtyä useampilohkoiseen liigaan.
Silloin jokainen voisi pelata huipulla, esim. kotikaupungissaan ja katsojia olisi ihan älyttömästi, kun kaikki pelaajatkin olisivat naapuruksia.
Sitten kun kaupungissa olisi vaikka kuusi liigajoukkuetta, kaupunki varmasti rakentaisi stadikan.
Junnuillekkin voisi taata, että maksa lisenssi, pääset liigaan pelaamaan.

Oltas varmasti maailman kovin jalkapallomaa, jossa mestaruuksiakin jaettas vuosittain useita ja kaikista junioreista kehittyy liigatason pelureita. Ja kaikki vain paikallisbussin hinnalla....
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #91 : 11.08.2011 klo 09:59:52

Junioripuoli on oma haasteensa ja siitä ei tässä sen enempää.

Maajoukkueelle enemmän otteluita etenkin näin nuorennusleikkauksen aikana, jossa paljon pelaajia tulee kotimaan sarjoista (muutama ulkomailla pelannut avainmieskin on vailla seuraa ja siten joutilaita edustamaan maajoukkuetta). Otteluita liigajoukkueita/Ykkösen joukkueita vastaan etc. (Tuleehan tänne brittiseurojakin harjoittelemaan, miksei mieluummin Suomen maajoukkue?) Pitää löytyä yhteinen, oma suomalainen pelitapa, jaksaa pelata 90 min ja löytää draivi, joka kantaa ottelusta toiseen.
Stig Tøfting

Poissa Poissa


Vastaus #92 : 12.08.2011 klo 03:04:55

Eli olisiko aika suomessakin siirtyä ihan liigasta neloseen asti vain yhden sarjan systeemiin ja vasta vitosessa aloittaa pyramidin rakentaminen. Liigasta neloseen ois 12 joukkueen sarjoissa 60 joukkuetta ja en kyllä ihan hevin usko, että tälläkään hetkellä on edes 20 porukkaa, jossa toiminta olisi laadukasta.

Sarjajärjestelmistä en tiedä, mutta alasarjojen kilpailullisuuteen pitäisi panostaa nykyistä enemmän. Se, että edarit höntsäilevät puolivaloilla Kolmosessa, heijastuu välillisesti myös pelaajakasvatukseen. Edustusjoukkueen pitäisi olla aina ensisijainen (väli)tavoite junnupelaajalle, mutta jos joukkueet siirtyvät sarjatasolta toiselle vähän miten sattuu, joukkueita on vaikeuksia saada muodostettua ja kentällä kirmaa pääasiallisesti pikkupoikia aikuisten peleissä, niin ei edari ole millään tavalla mielekäs tavoite junnulle. Ongelman ydin on piirien puuhasteluilmapiiri ja hyvävelikerhot. On aivan turha vaatia ammattimaisuutta pelaajakehitykseen, jos sarjat ovat täyttä puuhastelua, eikä huonosti johdettuja joukkueita rankaista kunnolla.

Kilpailullisuuden lisääminen nostaisi myös yleistä kiinnostavuutta.
Juoksentelija

Poissa Poissa


Vastaus #93 : 12.08.2011 klo 05:24:50

Isommissakaan futismaissa ei taso riitä ylläpitämään monilohkoista 2divaria

Tässä nyt on sellainen ero, että esim. League One on käsittääkseni ammattilaissarja, siinä missä Veikkausliiga on puoliammattilaissarja, ja Suomen kakkonen täysin amatöörisarja. Ammatikseen pelaavalta on kohtuullista edellyttää matkustamista, amatööriltä ei. Amatöörin kun pitää tehdä jotain jalkapallon ohella elääkseenkin.
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #94 : 12.08.2011 klo 13:56:42

Ongelman ydin on piirien puuhasteluilmapiiri ja hyvävelikerhot. On aivan turha vaatia ammattimaisuutta pelaajakehitykseen, jos sarjat ovat täyttä puuhastelua, eikä huonosti johdettuja joukkueita rankaista kunnolla.

Kilpailullisuuden lisääminen nostaisi myös yleistä kiinnostavuutta.

Kenen suuntaan sivalletaan taistelukirveellä? Liiton vai seurojen?
Koska jossakin vaiheessa sanojen on muututtava teoiksi, jotta jotain tapahtuisi.
Jos tämä vika on seuroissa, eivätkö seuran kannattajat voi yhdistää voimiaan ja tempaista tilanteen korjaamiseksi ja hyväveli-kerhojen murentamiseksi?
hoppis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi & suomalaiset


Vastaus #95 : 20.08.2011 klo 10:05:40

Tämä HJK:n toissapäiväinen huipputempaus oli kyllä sellainen juttu, että varmasti nostattaa futiskiimaa. Viime viikolla taas Suomi, Suomi-u21 ja Suomi-u19 nappasivat voitot, hieno homma!

Mikäli HJK Schalken tuosta parista kaataa, niin luulisi, että futiskiima ja HJK-kiima nousevat vielä reilusti. Todella hienoa! Tällainen auttaa varmasti suomalaisen jalkapallon eteenpäinmenemisessä.
Pussikalja

Poissa Poissa


Vastaus #96 : 23.08.2011 klo 21:35:31

Kertaus on opintojen äiti, joten herätetääns keskustelua...

Jos oletetaan että jalkapallojoukkue koostuu 20 pelaajasta, 12 joukkueen sarjassa on 240 pelaajaa.

Meillä on sarjasysteemi, jossa on kaksi sarjaa ja sitten kolmelohkoinen kakkonen, lukuisia kolmosen sarjoja jne..Eli käytännossä 480 futaria, ikähaarukassa 16-40 pelaa suomessa kilpailullista jalkapallosarjaa, ja suuri massa tahkoaa alueellisia potkupallosarjoja. Minusta n.500 aktiiviurheilijaa pallopelissa, on erittäin pieni massa ammentaa lahjakkaita lajin taitajia..

No, jokainen kakkosta pelannut tai katsonut, tietää että neljä treeniä viikossa riittää siellä pärjäämiseen ja jos on vähän lahjoja, vähempikin riittää. Kakkosen taso on siis mitä on.. Hyvä sarja 16v juniorille, mutta hurjat on joukkueiden tasoerot.

Helpoin tapa lisätä kilpailullista jalkapallotoimintaa, olisi luoda ainakin yksi sarja ykkösen alle yhdellä lohkolla, mieluummin kaksi. Kolmella kilpasarjalla n. 750 pelaajaa, saisi tasaisempia, ehkä jopa kilpailullisia pelejä useita per kausi, nykyisen kakkosen 2-4 kovaa peliä sijaan. Jalkapallo muuttuu suomessa potkupalloksi, aika tarkkaan kakkosen kärkikolmikon takana, väitän.

Jos jalkapalloa miettii suomessa hetken Oulun, Kemin tai Rovaniemen näkökulmasta, välimatkat eivät ole olleet ongelma. Itkua on tullut lähinnä pääkaupunkiseudulta, niistä 1-2 "pitkästä" pelireissusta pohjoiseen. Keskisuomesta pelaaminen niin etelässä kuin pohjoisessa maksaa noin 3000€ per/reissu. 40000 riittää pelimatkoihin aika kivasti kaudeksi ja siinä ois palloliitollekin hyvä paikka tukea....Rahasta ei siis ole pelaaminen valtakunnan sarjassa kiinni..

Jos ajattelee katsojia, niin eihän kukaan mene kolmosta katsomaan nähdäkseen jalkapalloa, vaan moikatakseen tuttuja ja kavereita. 11-111 katsojaa, lienee haarukka näissä peleissä. Se, että kyläporukka taistelisi sarjassa ollakseen suomen 40:ksi paras jalkapallojoukkue, voisi jopa tuoda katsomoon urheilustakin kiinnostuneita...

Tämä voi olla tietysti vaikea ajatus ymmärtää, jos ajattelee itsensä suomen kolmanneksi korkeimman sarjatason pelaajaksi...Mutta jos pelaisi siellä kolmanneksi korkeimmalla tasolla yhdessä ainoassa lohkossa, voisi heti kauden jälkeen katsoa, monesko meijän jengi on suomen futiskartalla...

Ja Fingerström...Vedä sinä ne 2500€ kuukausipalkat pelaajille suomen futiksessa...Saat olla kyllä tosi kova pelimies.

vlainen

Poissa Poissa


Vastaus #97 : 16.06.2012 klo 13:56:11

Paljonko Palloliitto hyötyy rahallisesti siitä että miesten A-maajoukkue pääsisi EM tai MM kisoihin? Tuleeko sieltä samantyyliset bonukset kun Chämppäristä ja Eurooppaliigasta?

Ja sitten vielä jatkokysymys, paljonko Palloliitolla on budjetti kaudessa ja minne palloliitto jakaa tai käyttää rahat? Onko tämä julkista tietoa vai onko vaan arvailujen varassa?
Mansen Miäs

Poissa Poissa


Vastaus #98 : 17.06.2012 klo 02:55:34

Pussikalja puhuu asiaa. Nykyinen sarjajärjestelmä on ihan vitusta ja pelit ovat heikkotasoista paskaa. Jotain järkeähän tuohon on tulossa kun sarjajärjestelmää muutetaan ja joukkueita karsitaan. Kilpailullisia sarjoja pitäisi olla enemmän ja kakkosdivarin kaljamahat pitäisi savustaa hiuksista vittuun.

Aina höpötetään siitä, kuinka junnujen kannattaisi jäädä kehittymään Feikkausliigaan ja blaablaa. Tottakai jos vaihtoehtona on istua penkillä jossain perseessä. Veikkausliiga nykyisellään on aivan liian heikkotasoista ja ei anna oikeaa haastetta ja valmista niitä kunnon talentteja huippuseuroissa pelaamista varten. Täällä dominoivat lähtevät aina huikein odotuksin maailmalle ja lopulta löytävät itsensä jostain Sveitsin liigaseuran penkiltä tai Ruotsista rotaatiopelaajana. Joku Roni Porokarakin teki aikoinaan täällä ihan mitä halusi. Nykyään en edes tiedä missä pelaa? Maalikuninkuudet menevät Herkku "Norjan pimppi" Vuorisille ja Juho "Kengurunnussija" Mäkelöille. Eikös joku vuosi TamU heittänyt topparin vuodeksi kärkeen ja maalikuninkuus livahti tälle Myntille tjsp. Matti Hiukka missä pelaa?

"Pelillinen taso on lähellä Allsvenskania". Futiskatsomoiden perusjargonia. Allsvenskanin pelejä kun katsoo niin ei siellä näy yhtään vitun terotaipaletta potkimassa kungfu-tyyliin palloa mahdollisimman korkealle tai mahdollisimman pitkälle rajasta yli. Tällaiset oikeasti edes vähän lahjakkuutta omaavat jätkät kuten Ojala, Ääritalo, Pukki, Ring, Medo jne. dominoivat tätä sarjaa ihan mennen tullen. Ei sen pitäisi olla niin. Ja jos ei peli kulje niin aina voi jonkun tummahipiäisen tai muun hiippailijan napata kakkosdivarista. Vähintään vuoden totuttelun jälkeen Bahit, Savaget, Bothat, Sirbiladzet sun muut dominoivat ihan täysin. En yhtään epäile etteikö Stanley Festuskin olisi heittänyt 15 kaappia liigassa.

Näillä edellämainituilla sankareilla on jäätävän pitkä matka vielä kansainväliselle huipulle. Osalla sentään oikeasti on potentiaalia siihen. Joku Pohjanpalo on vielä niin nuori, että Veikkausliiga voi palvella hänen kehitystään. Kyllä kuitenkin kaikki nämä U21-majuiän ylittäneet pitäisi jo skulata jossain järkevämmässä paikassa. Kun tottuu tähän kotoisen liigan paskapeliin niin siitä on vaikea hypätä isompiin ympyröihin. Lupikin hävisi näille tietyille jengeille europeleissä viime kaudella ihan vaan siksi, ettei niillä ollut rutiinia kovatasoisista peleistä kun on vähe höntsätty MIFKiä ja KuPSia vastaan. Kaikki kunnia Pekoselle mutta jengis on paska!

Liigan tasoa pitäisi nostaa. Taipaleen Tertsille kylmästi ilmoittaa ettei oo käyttöö just ny. MYPASIMYPASIt ja paskahajumestan kyläseurat kylmästi ulos. Näiden alempien divareiden pitäisi sitten olla niitä välietappeja nuorille pelaajille. Kertoo aika hyvin tasosta kun joku 16v junnu paukuttaa sata kaappia kakkosdivarissa. Itsehän tykkään väijyä näitä kakkosen pelejä kun pelaajien taso on niin heikko että virheitä tulee jatkuvalla syötöllä ja peleissä tapahtuu. Mutta pääsarjan pitäisi oikeasti olla kovatasoista peliä. Eikä suomalaisen topparin hiusmallin ole pakko olla blondi polkkatukka.

Turhaan sitä kilpaillaan brassien kanssa jossain taidossa. Ei Suomessa ikinä olla tilanteessa, missä kolmevuotiaasta lähtien joka junnu neppailee pallon kanssa ja pelailee pihapelejä kaiket päivät. Nykyäänkään tuolla kentillä ei kukaan ole edes pelaamassa. Ja jos niitä muutamia velttoperseitä pyytää pelaamaan niin eihän ne uskalla kun pitää vittu potkia superteleä seinään. Tottakai taitoakin pitää kehittää mahdollisimman paljon, mutta panostetaan enemmän fysiikkaan. Juostaan niin saatanasti että aivot räjähtää. Kun meidän jengiin tuli uusi koutsi ja se laittoi ekoissa reeneissä porukan juoksemaan kolme kertaa kentän ympäri heti alkuun niin puolet pelaajien vanhemmista oli vaatimassa potkuja samantien. Mitäpä vittua? Juoksua, juoksua ja vielä vähän juoksua kehiin vaan. Eikä pelkkää kestävyysjuoksua vaan räjähtävyyttä janareille. Suomalainen pelaaja on niin veltto löysä paska, että hävettää kattoa. Pelataan muka taitopeliä ja neppaillaan kivasti jotain eestiä vastaan. Otetaan vähe maalin voittoa mjötöh ja mennään hotellille facebookiin päivittelemään lopputulosta pillun toivossa. Kendojengin cheerleader likes this. Mutta antaa silti ennemmin sille IFK:n A-junnulle. Ja myös ne isokokoiset jätkät saavat juosta! Ei mitään löntystelyä á la Tim Väyrynen vaan fysiikka oikeasti kuntoon. Räjähtävyyttä. C4! We are fucking dynamite. Katsokaa vaikka jotain kroaatteja. Siellä on porukkaa paljon vähemmän kuin Suomessa, mutta futiksen taso ihan toiselta planeetalta. Äijät on fyysisesti ihan huipputikissä. Sitä taitoakin on helpompi hyödyntää kun fysiikka riittää. Suomalaisten pullaposkimutustelijahomorunkkareiden fysiikka ei riitä.

Pelataan sitten vaikka kuten Kreikka. Mää haluan tän maan arvokisoihin! Mutta Kreikallakin jätkät on 1v1-tilanteissa helvetin kovia. Se joku poninhäntäpartajanarikin näyttää niin kankealta, mutta kevyesti jäi posshan juoksukone taakse kun vähe lähettiin spurttaamaan. Niin ja junnukoutsit vittu järki päähän. Ketä kehittää potkia vähän rivissä palloa maaliin. Nojooo joku Dunkku Tammilehto on varmaan hyötynyt näistä reeneistä ja osuu kerran kymmeneen vuoteen neljästäkympistä. Enemmän pelinomaista harjoitusta. Suorituksia kovemmassa tempossa. Opettakaa niille pikkuotuksille miten tätä lajia pelataan. Veikkausliigatasolla keskivertopelaajan pelikäsitys on jotain niin luokatonta että hävettää. Yleensä palloa ei saada edes haltuun, mutta jos saadaan niin se kuoletetaan jatkopelin kannalta väärään paikkaan. Ihan jo siinä vaiheessa kun pallo on tulossa niin pitäisi olla joku käsitys mitä siellä tapahtuu ja suorittaa se haltuunotto sen mukaan.

Emmäätiiä. Tehkää mitä huvittaa. Itsehän supistaisin liigan kahteen jengiin ja siellä pelaisi Ojalat, Pohjanpalot ja muut mestarilliset otukset. Turhake-Dudut voivat sitten vedellä siellä kolmosdivarissa.
« Viimeksi muokattu: 17.06.2012 klo 02:58:43 kirjoittanut Mansen Miäs »
koera

Paikalla Paikalla


Vastaus #99 : 17.06.2012 klo 04:50:58

Mitäpä vittua? Juoksua, juoksua ja vielä vähän juoksua kehiin vaan. Eikä pelkkää kestävyysjuoksua vaan räjähtävyyttä janareille. Suomalainen pelaaja on niin veltto löysä paska, että hävettää kattoa. Pelataan muka taitopeliä ja neppaillaan kivasti jotain eestiä vastaan.

Tämä on se typerin mahdollinen ratkaisu. Juniorivalmennuksessa kuntopuolen ylikorostaminen tarkoittaa käytännössä sitä että käytetään aikaa sellaisten ominaisuuksien kehittämiseen joistä ei periydy yksikään mahdolliselle ammattilaisuralle. Varsinainen fysiikkatreeni kuluu aloittaa aikaisintaan siinä vaiheessa kun murrosikä on ohi (tässäkin tapauksessa yksilö on otettava huomioon). Jos pelinomaiset treenit eivät riitä tarvittavan kuntopohjan ylläpitämiseen, vika ei johdu siitä että kuntoa ei treenata riittävästi, vaan siitä ettei taitotaso ja asenne tuota riittävän kovatempoisia pienpelejä.  

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa