FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
01.06.2020 klo 19:16:38 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Kirjoittaja Aihe: Kissa pöydälle: Onko HJK kasvamassa liian isoksi Veikkausliigaan?  (Luettu 20781 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Dominoteoria

Poissa Poissa


: 18.08.2011 klo 23:31:33

Tämän illan esitys kirkasti varmasti viimeisillekin epäilijöille sen kurssin, jolla maamme johtava jalkapalloseura tällä hetkellä seilaa. HJK on TamUn vanavedessä kasvumatkalla kohti mammuttien mittakaavaa.

Mitä nämä "suurten poikien ympyrät" voisivat Klubin kohdalla olla? Miten siellä pysytään pitempään kuin viimeksi?

Klubi on saapumassa risteykseen, jossa seura on yksinkertaisesti liian suuri kotimaisiin ympyröihin. Jo pitkään on valtakunnan kärkitalentti valunut raitapaitoihin - niin kentällä kuin kentänlaidallakin. Samaan aikaan kun muut seurat ovat sukeltaneet kohti amatööripuuhastelua, on Klubi kyennyt pitämään yllä uskottavuutta ja jopa satsaamaan tomintaansa. Tämä kierre tulee jatkumaan lähimpien vuosikymmenien aikana yhä kiihtyvämpään tahtiin. Klubin ollessa jo nyt oikeastaan ainoa kotimainen ponnahduslauta Eurooppaan, haluavat suomalaiset kyvyt yhä suuremmalla kiimalla saapua Töölöön pelaamaan.

Klubin kasvu ja tuleva menestys euroopassa tulee kuihduttamaan muita seuroja - vaikka kotimainen jalkapallo tulee Klubin menestyksestä hyötymäänkin. Maakuntien joukkueet muodostavat Klubin organisaatiolle eräänlaisen suppilon, josta muutama terävin hippu valuu lopulta raitapaitojen kautta Eurooppaan. Samalla Klubi uudistaa omaa runkoaan yhä vahvemman juniorimyllyn kautta - juniorit kun tulevat saamaan oman harjoituskeskuksen - todellisen Akatemian. Hyvät puitteet ja lupaavat juniorimassat houkuttelevat myös parhaat juniorivalmentajat Klubiin. Hiljalleen Helsinkiin syntyy suomalaisen jalkapallon osaamiskeskus, joka kasvattaa etumatkaan muihin kotimaisiin organisaatioihin. Tähän kehitystyöhön tulee myös kansallisesti panostaa. Tämä on ainoa tie!

Menestys ja kohonnut suoritustaso näkyy hiljalleen myös kabineteissa. Uusi, ammattimainen osaaminen ja ennen kaikkea kunnianhimo saapuu myös Klubin taustalle. Pelaamisen uskottavuuden kohotessa, pystytään pelaajista pyytämään myös enemmän kuin kahvipaketteja. Tämä voimistaa kierrettä, koska käyttöön vapautuu enemmän varoja. Myös täsmähankintoja voidaan tehdä tasoittamaan ajoittaista osaamisvajetta kentällä. Kansainvälisyys ja kohonnut imago urahautomona houkuttelee yhä kovemman luokan talentteja myös kansainvälisesti.

Klubin nousun vanavedessä seuraa myös kansallinen kiinnostus ja kulttuurin kehitys. Pelien seuraaminen ei jää enää suljetun porukan puuhasteluksi, vaan menestysnälkäiset kansalaiset parveilevat "hyväksyttävän tuotteen" ympärillä. Lipputulot kasvavat ja etenkin Helsingissä on edessä aika, jossa merkittävimmät ottelu joudutaan viemään stadionille. Otteluiden tunnelma kasvaa ja muutkin kuin lajifriikit huomaavat, että otteluihin eläytyminen antaa myös itselle paljon enemmän.

Klubi on oikealla tiellä, mutta missä sitten tulevat kasvun rajat? Onko mielekästä läiskiä kaikenmaailman tepsejä ja muita maalaisia viikosta toiseen vailla vastusta? Koska HJK saavuttaa TamUn ja kasvaa konkreettisesti ulos liigasta? Mikä on tuolloin seuraava askel?

Tulevaisuus on vielä osin auki, mutta se on varmuudella sinivalkoinen.
Sheriffi8

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: \o/ _o_ HUUUUUU HUUUUUU _o_ \o/


Vastaus #1 : 18.08.2011 klo 23:41:10

Hold your horses. Katotaan nyt se toinen osa-ottelu vielä. Tänään toki HJK:lta kovin suomalainen urheilusaavutus moneen vuoteen mutta se ei vaan riitä tämän tasoisessa lajissa yhtään mihinkään. Vielä pitää rutistaa selvästi keskitasoa parempi esitys Saksassa. Toki tämä on nyt vain yksi sarja ja jos se taso ei riitä niin se ei riitä. Ilahduttavaa että Klubi on kuitenkin tällä hetkellä tasolla, jolla voidaan realistisesti haaveilla vuodesta toiseen eurocupin lohkovaiheesta mikäli joukkue vaan ei heikenny...

Mutta saas tosiaan nähdä mihin kiima riittää. Pessimistin veikkaus: 10 vuoden päästä Klubi ja suomalainen futis ei ole yhtään sen kovemmalla tasolla kuin nytkään. Muutkin maat kehittyvät ja tälläisseessä kendo- ja pesispitäjässä on ihan mahdotonta pärjätä futiksessa ellei isommat asiat muutu
sääripotku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 70500


Vastaus #2 : 18.08.2011 klo 23:41:48

HJK on TamUn vanavedessä
Lopetin lukemisen tähän.
Samson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, New England Patriots


Vastaus #3 : 18.08.2011 klo 23:45:32

Jäitä hattuun. Katsellaan parin vuoden päästä uusiksi.
Jau

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 18.08.2011 klo 23:48:07

Mikäli HJK klaaraa ensi viikon ottelun kotiin, on aiheutuvalla kassavirralla mahdollisuuksia karata ainakin hetkeksi kotimaisella kartalla muilta karkuun. Pidempiaikainen karkumatka toki vaatii vastaavanlaista tapahtuvan melkein vuosittain.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 18.08.2011 klo 23:52:33

Ilahduttavaa että Klubi on kuitenkin tällä hetkellä tasolla, jolla voidaan realistisesti haaveilla vuodesta toiseen eurocupin lohkovaiheesta mikäli joukkue vaan ei heikenny...

Suurin riskihän tuossa on nykyjoukkueen runko.
Futisjoukkueen toimiva elinikä on noin kolme vuotta, Suomessa edes HJK:n resursseilla vuosi on ikävä kyllä se realistinen. Ojala jo lähti, Ring ja Pukki seuraavat ja mahdollisesti Rafinha sekä Bah. Tässä onkin Schalke-ottelun suurimmat onnistujat. Litmasen, Riihilahden ja Wallenin jatkaminen on myös asia erikseen. Jäljelle jää siis pelaajia tyyliin Lindström, Sorsa ja Kansikas, jotka tuskin ulkomaille lähtevät, pärjäävät europeleissä, tuskin vaihtavat seuraa Suomessa ja pelivuosia on edessä vielä useampia. Tällaisia pelaajia pitäisi olla useampi, että pitkäjänteinen menestys olisi varmaa.

Muutenhan HJK:n juniorimylly on tuottanut hyviä pelaajia ja tuottanee jatkossakin esitysten perusteella. Samoin HJK pystyy haalimaan paluumuuttajia ja Pukin kaltaisia uutta vauhtia hakevia. Näin joukkueella on mahdollisuus saada hyvä tasapaino lupaavia junnuja, europeleihin riittäviä liigajyriä ja kokemusta sekä varmuutta tuovia paluumuuttajia. Jos siis hankintapolitiikkaa terävöitetään eikä hankita nykyiseen malliin suunnilleen kaikkia ulkomailla joskus piipahtaneita, joista osa on pysyvästi rikki ja osan taso vain surkea. Tähän terävyyttä ja samoin myös terävyyttä ulkomaalaisvahvistuksiin, niin runko on kunnossa. Seuraava askel on sitten pitänee Pukin, Ringin, Ojalan, Raitalan ja vastaavien tasoiset junnut joukkueessa yhden kauden pidempään. Silloin voitaneen puhua joukkueesta ja nimenomaan joukkueesta, joka varmasti dominoi Suomen kenttiä.

Palataan siis asiaan sitten.
Samoin kuin sen suhteen, että pärjäisikö nyky-HJK maajoukkueelle...
Decarol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomifutis


Vastaus #6 : 19.08.2011 klo 00:01:10

Näitä topiccejahan aukesi TamU:n mestaruusvuosina kuin sieniä sateella ja kuinkas sitten kävikään? En usko, että Klubille voi sama kohtalo käydä missään tilanteessa, mutta silti jäitä hattuun. Palataan asiaan parin vuoden päästä, jos Klubi on edelleen mestari ja vakituisesti mukana europeleissä.
svainstaiger

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PEPO


Vastaus #7 : 19.08.2011 klo 00:16:09

Jeps, ihan rauhassa nyt vaan. Tosiasiahan on, että mikäli tässä aletaan nyt hötkyilemään ja tekemään radikaalia muutosta HJK:ssa esim. pelaajapolitiikassa (taloudellista riskiä), niin TamU:n kohtalo saattaisi näin kärjistetysti olla edessä.

HJK:lla on käsittääkseni edelleenkin Suomen parhaita juniorituotantoja, mutta sinne pitäisi luonnollisesti panostaa vielä enemmän - esim. juuri tämän kauden kaltaisen eurohuuman nostattaman juniorien kasvun määränä ja siellä jo olevien motivaation kasvattamisen takia, jotta sieltä sitten alkaisi vuodesta toiseen tulla niitä juhaniojaloita ja teemupukkeja.

HJK:lla on kaikki edellytykset nousta ainakin pohjoismaalaiseksi suurseuraksi seuraavan 10 vuoden sisään, kunhan pelaa korttinsa oikein.
Venire

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Inter Turku


Vastaus #8 : 19.08.2011 klo 00:17:32

Kyllä mulle kelpaisi jos HJK siirtyisi San Marinon pääsarjaan.
Mágico Madrid

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: el 7, Raul


Vastaus #9 : 19.08.2011 klo 00:23:29

Jos nyt katsotaan rauhassa tuo toinen osaottelu. Se sentään pelataan kunnon nurmella :D

Hienoa toki, että suomalainen joukkue voitti. Ylos
Larry Thorne

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 19.08.2011 klo 00:23:56

Eiköhän se ole ihan selvää, että Klubi on liian iso Veikkausliigaan. Minun mielestäni muiden seurojen pitäisi aloittaa HJK:n tukeminen, jotta suomalainen seurajoukkue dominoisi toden teolla eurokentille: oli se sitten parhaiden pelaajien luovuttamista (oleellisesti alehintaan) tai muuten vaan kannattamista ja yhdessä tsemppaamista.

Klubi voisi siirtyä esimerkiksi Ruotsin tai Norjan pääsarjaan.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 19.08.2011 klo 01:03:28

HJK:lla on käsittääkseni edelleenkin Suomen parhaita juniorituotantoja, mutta sinne pitäisi luonnollisesti panostaa vielä enemmän - esim. juuri tämän kauden kaltaisen eurohuuman nostattaman juniorien kasvun määränä ja siellä jo olevien motivaation kasvattamisen takia, jotta sieltä sitten alkaisi vuodesta toiseen tulla niitä juhaniojaloita ja teemupukkeja.

Ymmärsin pointin, mutta silti hyvät esimerkkipelaajat kun Ojala on suurelta osin VJS:n kasvatti ja Pukkihan on täysin kotkalainen.
JDredd

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: DEVGRU


Vastaus #12 : 19.08.2011 klo 01:45:53

Ihan kiva mutta vastaava manaustopik on jo olemassa. Lukkoon.
Erkka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, RFC Liége


Vastaus #13 : 19.08.2011 klo 03:30:42

Klubin ollessa jo nyt oikeastaan ainoa kotimainen ponnahduslauta Eurooppaan
Kasper Hämäläinen, Riku Riski, Roope Riski jne. Luultavasti melko pian Mika Ojala, Jere Uronen, Jukka Lehtovaara.
haluavat suomalaiset kyvyt yhä suuremmalla kiimalla saapua Töölöön pelaamaan.
Toni Kolehmainen, Petteri Pennanen, Jarkko Hurme, Timo Furuholm, Juho Lehtonen.

Minun mielestäni muiden seurojen pitäisi aloittaa HJK:n tukeminen,  oli se sitten parhaiden pelaajien luovuttamista (oleellisesti alehintaan)

Klubi voisi siirtyä esimerkiksi Ruotsin tai Norjan pääsarjaan.
Eri. Jos Klubi alkaisi tasaisin väliajoin UCL-lohkovaiheessa juoksemaan, niin mielestäni Klubin pitäisi siinä vaiheessa nousta kilpailemaan muiden pohjoismaisten (ja toki muidenkin) kanssa, jotka näitä Veikkausliigan helmiä napsivat itselleen vajaan puolen miljoonan siirtokorvauksilla. Siten saataisin rahaa jalkapalloseuroille ympäri maata, treeniolosuhteita paremmiksi, lisää parempia pelaajia. "Kaikki parhaat" eivät enää mahtuisikaan Klubiin. Klubi olisi samalla napsinut sen verran maapisteitä että muiden suomalaisten eurotaipaleet helpottuisivat ja myöhemmin nähtäisiin lohkovaiheessa (tai edes tässä isojen vieraiden saamis- vaiheessa) muitakin suomalaisia. Ainakin Football Managerissa tämä on ainut tapa saada Suomifutis nousuun, nimim. TPS:n managerina FC Lahden Uefa Cupin neljännesvälierissä tiputtanut :)

Jos Klubi isompaan liigaan pitää siirtää, niin eikai tässä muita vaihtoehtoja ole kuin Venäjä. Helsingistähän pääsee nykyisin junalla Pietariin nopeammin ku melkein puoleen Veikkausliigakaupungeista bussilla.

Sinänsä toki sääli, että suomalaisen jalkapallon lippulaivan aivoihin istutettiin tämä syöpäsolu. Jos vanhat merkit (FC Jokerit, TamU) pitävät paikkansa niin 2015 foorumin kuvapuolella Sakilaiset koittavat kalastaa peukutteluja hiekankentän laidalla soihduttamalla.
« Viimeksi muokattu: 19.08.2011 klo 03:51:24 kirjoittanut Erkka »
bjorn

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 19.08.2011 klo 04:49:10

Näkisin ettei liian isona oleminen Suomessa ole taloudellisesti mahdollista. Se vaatisi vuosittaisia euromiljoonia, joita ei nyt sentään yhden voitoon jälkeen kannata pitää mitenkään itsestäänselvyytenä.

Jos klubilla olisikin tällä hetkellä fantastinen joukkue kotimaan liigaan - se tarkoittaa että muuttoliike kauden päätteeksi on vastaavasti sitäkin suurempi. Ja uuden yhtä hyvän joukkueen rakentaminen on paria kertaluokkaa kalliimpaa. Hjk tulee varmaan aina olemaan kotimaan kärkikahinoissa, mutta kannatuspohjan kapeus, talousalueen koko jne. tulee pitämään huolen siitä, ettei ylivoimaisen joukkueen koossapitäminen pitkällä aikavälillä ole mahdollista.
Ricochet

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klubi


Vastaus #15 : 19.08.2011 klo 11:49:23

Näkisin ettei liian isona oleminen Suomessa ole taloudellisesti mahdollista. Se vaatisi vuosittaisia euromiljoonia, joita ei nyt sentään yhden voitoon jälkeen kannata pitää mitenkään itsestäänselvyytenä.

Jos klubilla olisikin tällä hetkellä fantastinen joukkue kotimaan liigaan - se tarkoittaa että muuttoliike kauden päätteeksi on vastaavasti sitäkin suurempi. Ja uuden yhtä hyvän joukkueen rakentaminen on paria kertaluokkaa kalliimpaa. Hjk tulee varmaan aina olemaan kotimaan kärkikahinoissa, mutta kannatuspohjan kapeus, talousalueen koko jne. tulee pitämään huolen siitä, ettei ylivoimaisen joukkueen koossapitäminen pitkällä aikavälillä ole mahdollista.

Olen valitettavasti samaa mieltä. Juniorivalmennus on tosin sellainen asia, johon kunnon satsauksilla voidaan joukkueen kannalta saavuttaa eniten hyötyä tulevaisuutta ajatellen. 5-10 vuoden sisällä nähdään, kuinka pitkälle viime vuosien EOM tässä suhteessa kantaa.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #16 : 19.08.2011 klo 12:31:40

Kasper Hämäläinen, Riku Riski, Roope Riski jne. Luultavasti melko pian Mika Ojala, Jere Uronen, Jukka Lehtovaara.

Se että TPS:stä lähti parin vuoden sisään muutama jätkä Puolaan, Ruotsiin ja Serie A:han ei kuitenkaan muuta sitä fatkaa että millään muulla aikavälillä tarkasteltuna TPS:ää ei voi pitää kummoisenakaan kasvattiseurana. Toki jos meno jatkuu vielä, niin...

Lainaus
Toni Kolehmainen, Petteri Pennanen, Jarkko Hurme, Timo Furuholm, Juho Lehtonen.

Näistä Furkkaa lukuunottamatta kukaan ei mahtuisi pelaamaan tämän hetken Klubissa, ainakaan avauskokoonpanossa. Furkkakin on siinä ja siinä, on vähän erilainen kärki kuin mitä tuossa käytettään.
bjorn

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 19.08.2011 klo 12:57:34

Olen valitettavasti samaa mieltä. Juniorivalmennus on tosin sellainen asia, johon kunnon satsauksilla voidaan joukkueen kannalta saavuttaa eniten hyötyä tulevaisuutta ajatellen. 5-10 vuoden sisällä nähdään, kuinka pitkälle viime vuosien EOM tässä suhteessa kantaa.

Niin eikä se nyt ole edes valitettava asia. Mielummin hyvällä työllä organisaatiossa, junnutoiminnassa, fasiliteeteissa, fanitoiminnassa jne. jne. saadaan hinattua muitakin perässä ja näin ollen koko suomen fudis kehittyy. (Ja en nyt tarkoita tätä minään vittuiluna periferioita kohtaan). Vaan on hyvä, että laitetaan rima tasolle jolle kaikkien on hyvä tähdätä. Ei sekään kovin hyvä tilanne olisi, jossa yksi joukkue dominoisi kotimaassa niin paljon ja kauan, että kiinnostus tipahtaa. Turha koittaa, ei voi voittaa jne.

Se nyt on vaan luonnonlaki ettei loputtomiin voi lihota ilman että ruoka loppuu. Sitten laihdutaan. Loppuun pari päivää valvoneen kuningasvertaus: Vähän sama kun Särkänniemen tilalle laitettaisiin Disneyland. Ei vaan riitä turistia tarpeeksi ja homma kuihtuu lopulta takaisin Särkänniemen tasolle (tai menee konkkaan, niin että humisee).
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #18 : 19.08.2011 klo 13:14:41

Jos tuohon TamU:n haluaa väkisin verrata, niin tilanteessa on pari eroavaisuutta:
1. Klubi on onnistunut jo melko pitkään myymään noin yhden pelaajan per vuosi ulkomaille
2. Klubilla on taustalla melko varakas jampesteri
3. Nykyisillä säännöksillä Suomessa mestaruuden voittaneen joukkueen pitäisi saada suhteellisen helpolla paikka tähän eurooppa liigan Playoff -vaiheeseen ja sitä kautta ihan hyvä tulotaso tuosta eurotaipaleesta. Sehän ei siis vaadi kuin yhden (1) voiton CL q2:ssa.
kikkeliritari

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 19.08.2011 klo 13:17:27

Ei vittu mitä keulimista topicin pystyttäjältä. Nyt on lähteny mopo käsistä. Lukkoon ja avaajalle pill..bänniä!
Basler

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 19.08.2011 klo 13:52:57

Avausviestissä on osin asiaakin, muttei Klubi silti ole tai tule olemaan liian iso Veikkausliigaan. Se tulee olemaan Veikkausliigan isoin ja toivotaan, että muutkin kasvavat siinä vanavedessä. Liigahan siinä kehittyisi. Ei tämä ole mitään nollasummapeliä.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 19.08.2011 klo 14:14:08

Avausviestissä on osin asiaakin, muttei Klubi silti ole tai tule olemaan liian iso Veikkausliigaan. Se tulee olemaan Veikkausliigan isoin ja toivotaan, että muutkin kasvavat siinä vanavedessä. Liigahan siinä kehittyisi. Ei tämä ole mitään nollasummapeliä.

Nythän HJK on tekemässä on niitä asioita, joita siltä on vaadittu jo pari vuosikymmentä ja HJK ottamassa paikkansa suomalaisen jalkapallon veturina, joka sille itseoikeutetusti kuuluu. Merkittävin ero on, että aiemmin moiset vaatimukset ja ehdotus Klubista suomalaisen seurajalkapallon veturina oli kateellisten maalaisten huutelua ja realismin puutetta, kun taas nyt toiminta on järkevää ja vastaa jokaisen Klubifanin päiväunia.
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #22 : 19.08.2011 klo 14:52:35

Jos tuohon TamU:n haluaa väkisin verrata, niin tilanteessa on pari eroavaisuutta:
1. Klubi on onnistunut jo melko pitkään myymään noin yhden pelaajan per vuosi ulkomaille
2. Klubilla on taustalla melko varakas jampesteri
3. Nykyisillä säännöksillä Suomessa mestaruuden voittaneen joukkueen pitäisi saada suhteellisen helpolla paikka tähän eurooppa liigan Playoff -vaiheeseen ja sitä kautta ihan hyvä tulotaso tuosta eurotaipaleesta. Sehän ei siis vaadi kuin yhden (1) voiton CL q2:ssa.

Kahden ensimmäisen ansiosta erona TamUun tulee olemaan se että HJK ei tule menemään konkurssiin ja kolmas kohta helpottaa ihmeesti rahankeruuta ja buumin kestävyyttä. Siltikin mistään pysyvämmästä Euromenestyksestä on suhteellisen turha haaveilla, edes optimistisissa scenaarioissa. Eurooppaliigan lohkopaikalla ja yleisömäärät vaikkapa tuplaamalla HJK:n vuositulot olisi edelleen vasta seitsemännumeroiset. Jäljessä siis esimerkiksi Ruotsin kärkiseuroista, joiden euromenestys ei ole sekään mitään päätä huimaavaa. Ei noillakaan tuloilla ole mahdollista päästä säännöllisesti (tyyliin joka toinen vuosi) lohkovaiheeseen, mutta ehkäpä pari kertaa vuosikymmenessä useammin kuin mitä nykyresursseilla käy. Säännöllisempään euromenestykseen tarvittaisiin myös muutaman muun seuran kasvua ohi Klubin nykyisen tason, jotta veikkausliigasta tulisi lisää tuloja, kovempia matseja ja parempia pelaajia "ryövättäväksi".

Budjetin vaikkapa tuplaamalla HJK ei myöskään edelleenkään olisi mikään varma liigamestari joka vuosi. Ehkä mestaruuksien määrä nousisi jonnekin 50 prosenttiin mahdollisista, mutta yllättäjiäkin edelleen löytyisi. Inhimillisen kokoisista resurssieroista johtuen mestaruus olisi edelleen muillekin mahdollista taitavalla joukkueen rakentamisella mahdollisesti yhdistettynä yksittäisen kauden tahallaan suht isolla persnetolla pelaamiseen, jota esim kendoliigan häntäpään seurat tekevät muutaman vuoden sykleissä. En yhtään ihmettelisi jos jo ensi vuonna mestari vaihtuisi. Klubille tulee olemaan vaikeaa kasata ensi kaudelle yhtä hyvä joukkue, vaikka laittaisivat muutama sataa tonnia lisää pelaajabudjettiinsa.

edit: Avauksesta tulee muuten mieleen eräs nimimerkin "puusilma" viesti vanhalla forumilla :D Oi niitä aikoja...
« Viimeksi muokattu: 19.08.2011 klo 15:04:15 kirjoittanut idänihme »
k-211619

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seura jolla ei ole historiaa eli ei tulevaisuutta


Vastaus #23 : 19.08.2011 klo 15:04:02

Nythän HJK on tekemässä on niitä asioita, joita siltä on vaadittu jo pari vuosikymmentä ja HJK ottamassa paikkansa suomalaisen jalkapallon veturina, joka sille itseoikeutetusti kuuluu. Merkittävin ero on, että aiemmin moiset vaatimukset ja ehdotus Klubista suomalaisen seurajalkapallon veturina oli kateellisten maalaisten huutelua ja realismin puutetta, ...

Veturin paikka on jatkuvasti auki, edellenkään mikään seura Suomessa ei kunnioita edes itseään. Missä on esim. Klubin sivun asialliset eurotilastot, kuka pelannut eniten europelejä, kuka eniten maaleja jne.
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #24 : 19.08.2011 klo 15:23:47

Veturin paikka on jatkuvasti auki, edellenkään mikään seura Suomessa ei kunnioita edes itseään. Missä on esim. Klubin sivun asialliset eurotilastot, kuka pelannut eniten europelejä, kuka eniten maaleja jne.
Veturin paikka ei tosin ole auki kaikille. Suomifutis ei ainakaan "veturiefektillä" (toki muilla keinoin, mutta hitaammin ja varmemmin) lähde nousuun jonkun pikkuseuran voimin, vaikka miten hyvin tekisivät hommansa.

Jos joku veturiksi ryhtyy niin vaatimuksina lienee se että:
1. Taustalla on namusetä
2. Joukkueella on jonkinlainen sauma nousta talousalueensa johtavaksi seuraksi (ei menestys vaan kansansuosio ja näkyvyys) tai edes kunnolla kilpailemaan tuosta asemasta.
3. Talousalue on riittävän iso, Kuopio, Lahti ja Jyväskylä alkaa olemaan jo vähän rajatapauksia tämän suhteen, liian pieniä ainakin "alueen kakkosseuroille", siinä missä pääkaupunkiseudulla toiseksi/kolmanneksi suosituimmallakin seuralla on saumansa.

Jos nykyseuroista katsotaan niin se toiseksi todennäköinen löytynee joko kolmikosta TPS (suosio), Inter (namusetä), Honka (ei kumpaakaan, mutta iso ja rikas kaupunki) tai sitten joko Oulun tai Tampereen seuraavasta "koko kaupungin seurasta", jolle jostain ihmeestä kaivettaisiin rikas rahoittaja, suht täysjärkinen johtaja ja toimiva junnutoiminta. Myös joku uusi haastaja PK-seudulta (IFK?) ei liene täysin mahdoton vaihtoehto.

 
Sivuja: [1] 2 ... 4
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines