FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.11.2020 klo 04:36:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: The Blizzard - laadukas jalkapallojulkaisu  (Luettu 8804 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


: 30.08.2011 klo 14:37:15

Laadukkaksi ainakin mainostavat itseään:
http://www.theblizzard.co.uk/product/issue-one-print/

Onkohan joku forumisti jo ehtinyt tutustua?
Tresjoli

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 30.08.2011 klo 15:52:57

Laadukkaksi ainakin mainostavat itseään:
http://www.theblizzard.co.uk/product/issue-one-print/

Onkohan joku forumisti jo ehtinyt tutustua?
Highlightsit vakuutti, tilaanpas.
Puoliaika

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 31.08.2011 klo 08:59:45

Blizzard on 200 sivua parasta futisjournalismia, jota englanninkielinen maailma päällään kantaa. Jutut ovat syvällisiä ja pitkiä. Kirjoittajina toimivat muun muassa päätoimittaja Jonathan Wilson (Pelien peli) ja Simon Kuper (Matka pallon ympäri) sekä tukku muita nimekkäistä kynäniekkoja. Suosittelen todellakin tutustumaan - ihan siksikin, että lehden laatu on kohdillaan ja hinnan voi laittaa mieleisekseen.

Blizzard nimittäin toimii "maksa mitä haluat"-periaatteella. Sähköisen pdf-version saa itselleen jo nimellisellä 0,01 punnan korvauksella (enemmänkin siitä saa ja kannattaakin maksaa, jotta toiminta jatkuu). Paperiversiosta pitää maksaa tässä numerossa ainakin viisi puntaa ja postikulut. Ainut huono puoli hommassa on se, että Blizzard ilmestyy varsin harvoin, käsittääkseni neljä kertaa vuodessa. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa, ja yhdessä numerossa riittää kyllä lukemista pidemmäksikin aikaa.
bamse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: maapisteet


Vastaus #3 : 30.03.2012 klo 22:43:15

Laitoin numerot 1-4 tilaukseen kovakantisina. Tuolla toimittajakaartilla (Kuper, Wilson, Hesse jne.) on turha odottaa muuta kuin laatutavaraa.
Ryan Joseph Wilson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TKT


Vastaus #4 : 22.01.2013 klo 13:30:22

Nostetaanpa otsikko viimeisimmän, viikko sitten kuvatun, paneelikeskustelun merkeissä ylös: http://www.theblizzard.co.uk/events/

Jonathan Wilson, Iain Macintosh, Ben Lyttleton ja Philippe Auclair vastailevat kuuntelijoiden sekä Twitter-käyttäjien kysymyksiin englantilaisten joukkueiden vaikeuksista Mestarien liigassa, dopingin käytöstä jalkapallossa, taktiikoiden (yli?)korostumisesta futiskirjoittamisessa, Financial Fair Playsta, FIFA:n tulevaisuuden näkymistä ja paljosta muusta. Tapahtuma järjestettiin Bloomberg Sportsin tiloissa Lontoossa ja kestää puolitoista tuntia, varsinainen kyselysessio alkaa lyhyen esittelyn jälkeen ensimmäisessä osassa noin yhdentoista minuutin kohdalta. Myös muutama vanhempi kysymys- ja vastaustuokio löytyy samaisen linkin takaa.

Onko journalistinen laatujulkaisu voittanut foorumistit puolelleen vai vievätkö Goalin top-listat mielenkiinnon? Mitä mieltä levitystavasta? Entä juttujen tasosta ja kiinnostavuudesta? Vieläkö jollakulla on Wilsonin pyramidikirja lukematta?

http://www.theblizzard.co.uk/
https://twitter.com/blzzrd
Tresjoli

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 22.01.2013 klo 13:41:57

Onhan tämä nyt laatujulkaisu. Jos tykkää jalkapallosta ja tykkää lukea niin kannattaa lukea tätä.
bamse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: maapisteet


Vastaus #6 : 22.01.2013 klo 15:25:04

Onhan tämä erittäin laadukas julkaisu. Olen kestotilaaja, neljä kertaa vuodessa kilahtaa postilaatikkoon suoraveloituksella. Jos jotain voisi toivoa lisää, niin laadukkaita valokuvia. Yksittäisiä kuvaraportaaseja (Zenitin kannattajien matkassa, River Platen tuskainen divarikausi jne.) on lehdessä ollutkin, mutta muuten valokuvia ei lehdestä löydy.

Toisaalta aina ei myöskään 40 sivun raportaasi Kolumbian jalkapallon rahakorruptiosta jaksa kiehtoa. Yleensä tulee luettua kiinnostavat jutut ensin, ja sitten käytettävissä olevan vapaa-ajan puitteissa niitä lähtökohtaisesti vähemmän kiinnostavia juttuja.
Umpivasuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hames Collins


Vastaus #7 : 23.01.2013 klo 09:07:06

Onpas tämä jäänyt rikollisen vähälle huomiolle täällä. Ei toki sillä; itsekin törmäsin tähän vasta eilisen noston ansiosta, joten kiitokset siitä!

Julkaisu ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja digitaalinen kestotilaus maksaa kolme puntaa (eilisellä kurssilla 3,73e) per numero. Yhdessäkin numerossa näyttää olevan luettavaa varsin paljon, mutta todellista lukijan palvelua on se, että myös uusi tilaaja saa ladata vapaasti kaikki vanhatkin numerot. Tuolla vajaalla neljällä eurolla pääsee siis käsiksi kaikkiin seitsemään numeroon.

Aloitin lukemisen eilen, ja pitää nostaa projektille hattua. Erittäin laadukasta tekstiä, ja hinta/laatusuhde on tosiaan huikea. Jos taso pysyy näin korkeana, pitänee tilata hyllyyn myös noita painettuja versioita.

Jos jotain voisi toivoa lisää, niin laadukkaita valokuvia. Yksittäisiä kuvaraportaaseja (Zenitin kannattajien matkassa, River Platen tuskainen divarikausi jne.) on lehdessä ollutkin, mutta muuten valokuvia ei lehdestä löydy.

Uskoisin, että kyse on ihan yksinkertaisesti rahasta. Kuvien käyttöön jouduttaisiin todennäköisesti hankkimaan tekijänoikeudet, mikä taas tietäisi lisää kustannuksia. Juttujen kirjoittajat toimivat ymmärtääkseni provisiopalkalla, mutta kuvista pitäisi luultavasti maksaa ennakkoon.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2013 klo 14:30:26 kirjoittanut Umpivasuri »
Kyykky

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 23.01.2013 klo 14:17:56

Julkaisu ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja digitaalinen kestotilaus maksaa kolme taalaa (eilisellä kurssilla 3,73e) per numero.

Aika huikea kurssimuutos, jos tarkoitat USDollaria ja Euroa...
Umpivasuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hames Collins


Vastaus #9 : 23.01.2013 klo 14:30:06

Aika huikea kurssimuutos, jos tarkoitat USDollaria ja Euroa...

Hupsista. Kolmesta punnasta oli toki kyse. :)
bamse

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: maapisteet


Vastaus #10 : 23.01.2013 klo 19:50:53

Tuo hintahan menee omatunnon mukaan. Ainakin aikaisemmin pelkän digitaalisen version sai lähes ilmaiseksi. Paperitilaaja saa tietysti oikeudet myös digitaalisten numeroiden koko kataloogiin.
Umpivasuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hames Collins


Vastaus #11 : 23.01.2013 klo 20:26:43

Tuo hintahan menee omatunnon mukaan. Ainakin aikaisemmin pelkän digitaalisen version sai lähes ilmaiseksi.

Mielestäni enää ei näyttäisi olevan mitään maksa mitä haluat -tyyppistä digitaalista versiota, vaan hinta on tuon kolme puntaa numerolta. Jos haluaa tukimielessä maksella enemmän, pitänee hankkia paperitilaus, josta tuo "pay what you want"-vaihtoehto näytti olevan olemassa.
HÄI

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkoposkihanhet & merimetsot


Vastaus #12 : 25.01.2013 klo 01:43:55

Mielestäni enää ei näyttäisi olevan mitään maksa mitä haluat -tyyppistä digitaalista versiota

http://www.theblizzard.co.uk/product/issue-seven-digital-download/

Maksoin taas sen kolme puntaa, vaikkei siinä mitään erityisen kiinnostavaa tällä kertaa näyttänytkään olevan. Onhan tämä nyt paras jalkapallojulkaisu suunnilleen ikinä missään.
Umpivasuri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hames Collins


Vastaus #13 : 25.01.2013 klo 09:03:48


Aah, kappas. Yksittäiset numerot voi siis näemmä digitaalisestikin ostaa haluamallaan hinnalla, mutta kestotilausta ei sentään sillä tavalla saa.

Hyvin ovat kyllä tarjonneet erilaisia mahdollisuuksia hankkia nuo haluamallaan hinnalla. Etenkin kun tuo kolmen punnan oletushinta tuntuu melkoiselta ryöstöltä keskellä päivää sekin.
HÄI

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkoposkihanhet & merimetsot


Vastaus #14 : 26.01.2013 klo 03:40:12

Olihan tuo juttu Kolumbian "El Doradosta" muuten helvetin mielenkiintoinen. En ollut ikinä kuullutkaan koko kuviosta, maailman paras seurajoukkue Di Stefanon johtamana FIFAn boikotoimassa Kolumbiassa...
Nipponheimer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Disneyland Masonic Club


Vastaus #15 : 07.08.2013 klo 22:29:43

Otetaan tämä nyt mainostuksena ylös kun suomalainen futismedia-yleiskeskustelusta löysin. Paras syväluotaava futisjulkaisu tyyliin koskaan missään ja täysin naurettavaan hintaan. Uusimmassa numerossa seksikkäästi Pepin Barkan taktiikan ruumiinavaus neljällä pääpointilla, Man Cityn myyntikuvioiden peilaamista kaupungin rähjäiseen arkitodellisuuteen ja historiaan sekä katsaus Aasian maanosaliiton poliittiseen valtaistuinpeliin ja siihen kuinka Sepp Blatteria on loppuviimeksi turha henkilökohtaisesti syyttää Qatariin myönnetyistä kisoista. Muut jutut vielä lukematta, mutta kyllä tää musta kestotilaajan jo näillä saa.
ykkösel liikkeelle

Poissa Poissa


Vastaus #16 : 08.08.2013 klo 00:22:05

Joo, erittäin lämpimästi voin suositella: kertakaikkisen laadukas teos. Sain tuliaisena yhden numeron ja samantien laitoin kestotilaukseen. Nykypäivänä on miltei mahdotonta löytää juuri mitään samanlaisella hinta-laatu- suhteella.
Tango Rosario

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klaanilaiset ja panikoijat


Vastaus #17 : 08.08.2013 klo 01:18:46

Olihan tuo juttu Kolumbian "El Doradosta" muuten helvetin mielenkiintoinen. En ollut ikinä kuullutkaan koko kuviosta, maailman paras seurajoukkue Di Stefanon johtamana FIFAn boikotoimassa Kolumbiassa...

Mitäs Kurikkaan muuta?
Barrett

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 11.08.2015 klo 12:59:57

Nostetaanpas tämä ylös.

Viikko sitten tuli tilattua. Mikäli jollekin vielä tuntematon julkaisu niin voin suositella varauksetta. Kirjoitusten aiheiden skaala erittäin laaja
JoggerInRed

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KäPa, ToTe, 150-senttiset itävaltalaiset


Vastaus #19 : 29.06.2017 klo 15:32:49

Ansaitsisi noston useammin.

Tutustumiskynnys on pistetty kohtuullisen matalalle uudistetussa www.theblizzard.co.uk:ssa. Tilaamatta voi lukea 3 artikkelia kuukaudessa koko arkistosta. Arkistoa kannattaa kyllä plärätä, koska suurelle osalle jutuista ei ole mitään parasta ennen -päiväystä.

Online+e-kirja -vuositilaus on nyt 20 £, mutta yksittäisiä sähköisiä lehtiä en löytänyt enää myynnistä. Hintalaatu tuskin on edelleenkään kovin paha.
Manfred Fandango

Poissa Poissa


Vastaus #20 : 29.06.2017 klo 16:23:47

Kyseessä on erittäin kovatasoinen jalkapallojulkaisu ja on ollut kestotilauksessa jo useamman vuoden. Suomesta ei ikävä kyllä löydy näin kunnianhimoista journalismia juurikaan. Ainoa yhtä kovalle tasolle yltävä julkaisu on mielestäni tietotekniikka-lehti Skrolli, mutta se on enemmän meidän kaulapartojen juttuja. The Blizzardia en voi kuin kehua ja suositella.
Käpylän Harakka

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, JäPS, NUFC ja Suomi


Vastaus #21 : 29.06.2017 klo 17:34:23

Ansaitsisi noston useammin.

Tämä!

Mainitaan vielä lehden oma podcast, jossa luetaan viikoittain joku tuoreempi tai vanhempi juttu. Tämän lisäksi podissa (ja oikeastaan on silloin parhaimmillaan) loistavia Q&A-settejä, mitä käyvät silloin tällöin pitämässä muun muassa Irkuissa ja Skoteissa.
Leyton Orient

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 30.06.2017 klo 15:24:36

Loistava julkaisu! Poistin itsekin muutaman irtonumeron luettavaksi. Ylos
Barrett

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 03.04.2018 klo 23:34:48

Nostetaanpas tämä taas ylös.

The Blizzard on taattua laatua. Uusimmassa numerossa aiheina mm. Brexit, Brasilia, (jalkapallo)journalismin nykytila, Béla Guttmann jne.
Tango Rosario

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Klaanilaiset ja panikoijat


Vastaus #24 : 04.04.2018 klo 08:18:49

Ilmeisesti tätä ei enää saa hankittua yksittäiskappaleina, vaan pitää olla tilaaja? 20 £ per vuosi sähköisestä versiosta ei toki ole paljoa näin laadukkaan julkaisun tapauksessa, mutta pidin aiemmasta käytännöstä, jossa sai vain ne lehdet, jotka halusi.

Edellä mainittujen podcastien osoite: https://soundcloud.com/blizzard-podcasts
« Viimeksi muokattu: 04.04.2018 klo 08:22:30 kirjoittanut Paremmin tietävä nimimerkki »

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines