FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
14.08.2022 klo 10:04:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Futissuomi.fi, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 111
 
Kirjoittaja Aihe: OmaSp Stadion - SJK sai oman kodin!  (Luettu 576194 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


: 08.09.2011 klo 23:31:23Seinäjoen Stadion rakennettaisiin joen rantaan, Uimahallin taakse. Siinä olisi iso päätykatsomo, jonka alla on ravintola- kioski yms. tilat. Toisessa päädyssä olisi pleksi.


SEINÄJOEN STADION HANKE

Seinäjoen Jalkapallokerhon puheenjohtaja Raimo Sarajärvi ja muu stadionin puuhaväki on jättänyt virallisen esityksensä stadionhankkeesta viime viikolla (Syyskuun 2011 alussa) Seinäjoen Kaupunginhallitukselle ja se ehti mukaan hallituksen talousarvioseminaarimatkalle Prahaan.

Sarajärvi kumppaneineen esittää että kaupunki tulisi mukaan kolmella miljoonalla eurolla ja luovuttaisi perustettavalle Stadionyhtiölle lisäksi tontin Uimahalli-Urheilutalon vierestä.

Hankkeen vetäjien mukaan sijainnin on oltava keskeinen, jotta Stadion palvelisi kaupungin muitakin mahdollisia tapahtumia ja messuja.

Sijainti olisi myös joen toiselle puolelle suunnitellun Areenaparkin takiakin ideaali. Messukäytössä pääosin oleva Seinäjoki Areena sijaitsee heti joen toisella puolella.

Kustannusarvioksi on laskettu 7,5 miljoonaa euroa.
Opetusministeriöltä haetaan 1,5 miljoonaa euroa. Ministeri Paavo Arhinmäen kanssa on jo sovittu tapaamisesta syyskuun 2011 aikana.
Pankkilainan osuus on miljoona euroa, loput 3 miljoonaa euroa tulee yksityisiltä sijoittajilta.

Hankkeen toteuttajana on Stadion Oy, jonka osakkaana olisi myös Seinäjoen Kaupunki.
Ylläpitokustannuksista vastaisi jalkapalloväki, ja vuosittaisiksi kuluiksi on arvioitu n. 300 - 400 tuhatta euroa.
Ylläpitoa ja toimintaa varten perustettaisiin Stadion management oy, joka on kokonaan jalkapalloväen omistuksessa ja se vastaa kaikista sen kuluista, sekä vuokraisi stadionin Stadion Oy:ltä 30 vuoden sopimuksella.

Esityksen allekirjoittajina on SJK taustainen ryhmä, Sarajärven lisäksi SJK:n varapuheenjohtaja Martti Lepistö ja hallituksen jäsen sekä entinen puheenjohtaja Mikko Latomäki.

Kaupunki ei ole vielä tehnyt asiasta päätöksiä.

Stadionin työnimenä on Seinäjoen Tapahtuma-Stadion ja siitä on tulossa puurakenteinen ja yleisökapasiteetii on 6000 henkeä.
Stadionin rakennus voitaisiin aloittaa heti kun kaupunki tekee päätöksensä ja tarkoitus olisi että se olisi täysin valmis viimeistään 2013.


Uimahalli-Urheilutalo toisesta suunnasta, ilman Stadion luonnosta. Tuolle takapiha-alueelle stadion olisi tarkoitus rakentaa.


Uimahalli-Urheilutalo lännestäpäin kuvattuna. Stadion olisi tarkoitus rakentaa tuohon oikealle.


Kuvassa näkyy Seinäjoki Areena, Stadion tulisi joen vastakkaiselle puolelle, kuvan oikeaan alareunaan.


Alunperin stadionia suunniteltiin Jouppilanvuoren juureen, tekonurmen paikalle tai sen päätyyn. Kuvassa näkyy myös tekojäärata, jääkiekkohallit ja Wallsport areena.

Stadionhankkeen julkinen historia lyhyesti:


Syyskuu 2009

Asiaa aletaan puuhaamaan ja siitä kerrotaan alueen vaikuttajille
Myös Klopit kuulee asiasta tässä vaiheessa.

Suunnitelmatkin on jo tehty ja piirrustukset on tehty Uimahallin takapihalle. Toisena paikkana huhuillaan Jouppiskan tekonurmea.


Tammikuu 2010

ILKKA lehti uutisoi:
Lainaus
Jouppilanvuoren stadionhanke elää  

SEINÄJOKI

 Seinäjoen Jalkapallokerhon puheenjohtajan Raimo Sarajärven haave jalkapallostadionista elää. Hankkeeseen on haettu opetusministeriön liikuntapaikkarakentamisrahaa.
– Kyllä rahoitusta on haettu, koska ajatus on stadion tehdä. Se vaatii kuitenkin toteutuakseen ehdottomasti tukea. Stadionin kustannusarvio on kolme miljoonaa euroa ja tukea tarvitsisimme noin 1,2 miljoonaa. Jos se saadaan, niin stadion tehdään varmasti tavalla tai toisella, Sarajärvi sanoo.
– Tärkeätä on näyttää, että olemme stadionin rakentamisen kanssa matkassa tosissamme, Sarajärvi muistuttaa.
Stadionin paikaksi on kaavailtu Jouppilanvuorella aluetta, jossa on nyt tekonurmikenttä.
– Paikkaa ei ole lopullisesti lyöty lukkoon, mutta ensisijainen tavoite on saada se sinne pystyyn.

Huhtikuu 2010

Kaupungin hallituksella on alueen kaava ns. "pöydällä". Huhujen mukaan kaupunki ei kuitenkaan antaisi kaavaan tilaa stadionille Jouppiskan alueelle. Sillä alueelle on tarkoitus tulla asuntoja ja se tie mikä menee Wallsportin ja uuden jäähallin välissä, tultaisiin jatkamaan jouppiskan taakse.

Kaupunki kaappasi Pikaluisteluhallin idean kuortaneelta, alkoikin kaavoitus ko. hallille nykyisen jääradan päälle ja nyt siihen on lisätty myös tekonurmen päälle tai sen päätyyn rakennettavalle jalkapallostadionille.

Mitään päätöksiä ei kaupunki kuitenkaan vielä tee.

Tähän asti kaikissa vuosien saatossa tehtyjä suunnitelmia tuon Jouppiskan rakentamisen suhteen on estänyt oikeastaan sen hiihtostadion käyttö talvella, mutta Seinäjoen hiihtoseuran mukaan kyseinen paikka ei käy edes siihen virallisissa kisoissa. Ainoastaan junnusarjoja voidaan hiihtää lähtemällä Jouppiskan kentän paikalta, sillä kansainvälisen hiihtoliiton mukaan lähtöpaikalta tulee olla alamäki ladulle. Seinäjoella pitää lähteä ylämäkeen.

Kaupungin haaveilema pikaluisteluhalli hanke kaatuu kevään 2010 aikana, joten myös Joupiskan stadionhanke joutuu vastatuuleen.


Helmikuu 2011


Stadionin "uudeksi" sijoituspaikaksi on palautettu suunnitteluissa alkuperäinen, eli uimahallin taakse. Joupiska olisi liian kallis hanke parkkitilojen yms. takia.
Kaupungin johdon kanssa palaveri Komia turnauksen yhteydessä, jossa vihreää valoa on näytetty alustavasti. Samalla rahoitus on jo yksityiseltä puolelta selvä.


Toukokuu 2011

Virallinen palaveri kaupungin johdon kanssa, jossa jälleen on kaupungin johto suostuvainen hankkeelle, mutta ehdottaa kuitenkin eri paikkaa stadionille kuin mitä SJK leiri.

Kaupungin ehdottama paikka on uimahallin takapihan vastapäinen liikennepuiston tila. Eli Lukion ja joen väliin. Paikka kelpaa hankkeen puuhamiehille, mutta vaatii uudet suunnitelmat ja laskelmat.


Kesäkuu 2011

Kaupungin ehdottama paikka ei kelpaakaan stadionia varten, sillä siinä kulkee jotain lämpöputkia ja tila on muutenkin ahdas.

Satdion hankkeen puuhamiehet jatkavat Uimahallin takapihan parissa.


Heinäkuu 2011

Asiasta kerrotaan ensimmäistä kertaa konkreettisemmin julkisuudessa, juttuja on televisiosta sanomalehtiin. Mitään piirustuksia tai rahoitussuunnitelmia ei vielä kuitenkaan julkisteta.


Elo-syyskuu 2011

Paikaksi julkistetaan Uimahallin takapiha ja kululaskelmia julkistetaan lehdissä. Myös Kaupungien isien mielipiteitä kuullaan ja alkaa mielipidekirjoittelut lehdissä.

LINKKEJÄ:

Google Maps sateliittikuva paikasta.

Skannattu Ilkka -lehden juttu 8.9. 2011, jossa kysellään kaupungin ihmisten mielipiteitä.

YLE alueuutiset kertoo aiheesta
Ajassa 4:50 alkaa

YLE Pohjanmaa: Jalkapalloväki kaipaa omaa pyhättöä Seinäjoella

MTV3: Kovat puheet - kovat teot Seinäjoella

« Viimeksi muokattu: 10.12.2016 klo 01:19:16 kirjoittanut euroflex »
shots

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 08.09.2011 klo 23:35:10

Päätykatsomoon otettu mallia pesisstadikoista?
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #2 : 08.09.2011 klo 23:38:58

Päätykatsomoon otettu mallia pesisstadikoista?

Käsittääkseni suunnittelija on Ruotsista... Tai jossain vaiheessa oli puhetta että on sama piirtäjä kuin Malmön uudella stadikalla.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 08.09.2011 klo 23:42:46

Käsittääkseni suunnittelija on Ruotsista... Tai jossain vaiheessa oli puhetta että on sama piirtäjä kuin Malmön uudella stadikalla.

Ok, ei siinä mitään. Ihan komean näköinenhän tuo on ja kyllä tuolla kelpaa temmeltää Ylos
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #4 : 08.09.2011 klo 23:46:51

Ok, ei siinä mitään. Ihan komean näköinenhän tuo on ja kyllä tuolla kelpaa temmeltää Ylos

Tuonne päätykatsomoon on piirretty vippitiloja ja ravintolakatsomoita katsomon yläosaan. Ja ainakin mulle aiemmin kerrottiin että noiden katsomoiden pitäisi jatkua suoraan tuosta päätykatsomosta reunoille, ilman mitään aukkoja.

Tuo kuva on ollut Ilkassa, joten en tiedä onko tuo se oikea piirrustus Stadionista kuitenkaan lopulta. Myös katsomoiden piti lähteä heti kentästä ja olla vähän ylempänä. No, eiköhän noi selviä tarkemmin. Tuohan voi olla vain luonnos.
Kuqqen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vaimo ei ymmärrä mitä Kiffen mulle merkitsee


Vastaus #5 : 08.09.2011 klo 23:53:33

Pistetääs puumerkki tänne.

Miks noin massiivinen pääty? Eikö vippi yms palvelut pitäisi olla parhailla paikoilla, eli sivussa? Todella typerän näköinen.
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #6 : 08.09.2011 klo 23:55:35

Pistetääs puumerkki tänne.

Miks noin massiivinen pääty? Eikö vippi yms palvelut pitäisi olla parhailla paikoilla, eli sivussa? Todella typerän näköinen.

Tilanpuute leveyssuunnassa ja ravintolat yms. halutaan kadunpuolelle. Ja kannattajat pääsee ainakin päätyyn korkealle.

EDIT: Jos tuossa olisi toinen samanlainen päädyssä, ei tuo olisi yhtään hassun näköinen.
« Viimeksi muokattu: 08.09.2011 klo 23:57:45 kirjoittanut Selkäsauna »
shots

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 08.09.2011 klo 23:55:57

Ei ihan samaa tasoa mutta tuli mieleen.
Vorssander

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 09.09.2011 klo 00:04:27

Ehdottomasti seurantaan! Mielenkiintoinen topic ja projekti, toivottavasti toteutuu Ylos
NumberTwentyOne

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FCV Reds


Vastaus #9 : 09.09.2011 klo 00:22:13

Päätykatsomoon otettu mallia pesisstadikoista?

Sama tuli heti mieleen. Pohojammaalla futisstadioninkin mallina toimii pesäpallostadion. Ja mikäli futis ei vedä yleisöä niin tuonhan saa muutettua pesisstadioniksi pienellä vaivalla.

Mutta vitsailut sikseen. Ylos hankkeelle.
Nahka_Tapsa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tapio-san


Vastaus #10 : 09.09.2011 klo 00:26:26

Toivottavasti toteutuu, paikka vaikuttaa hyvältä. Sitä paitsi keittolounaan nauttiminen lipan alla kuppipenkeillä toisi hyvää vaihtelua pussikaljoitteluun Keskarin aurinkokatsomon puupenkeillä. Ylos
SCR

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 09.09.2011 klo 00:30:25

Lainaus
[/quotTuo kuva on ollut Ilkassa, joten en tiedä onko tuo se oikea piirrustus Stadionista kuitenkaan lopulta. Myös katsomoiden piti lähteä heti kentästä ja olla vähän ylempänä. No, eiköhän noi selviä tarkemmin. Tuohan voi olla vain luonnos.e]

ilmeisesti tämä suunnittelija on ollut kaukaa viisas ja suunnitellut katsomot alkamaan 5-7m kentästä ihan vaan vittuillakseen palloliitolle että eivät voi sakottaa siitä koska muuten pääsee yleisö liian lähelle kenttää ja sekös jos joku tuottaa vaaratilanteita.
Jaarli

Poissa Poissa


Vastaus #12 : 09.09.2011 klo 09:23:36

Ylläpitokustannuksista vastaisi jalkapalloväki, ja vuosittaisiksi kuluiksi on arvioitu n. 300 - 400 tuhatta euroa.

Jalkapalloväki lienee tässä kohtaa SJK. Aika kova lisäys seuran budjettiin...
Tai nyt kun SJK saa myös junioreita, niin toki osa kuluista lisätään junioreiden kausimaksuihin.
Onko kaupungin muilla seuroilla kiinnostusta siirtyä pelaamaan uudelle stadionille, jos Keskuskentän vuokra/peli on paljon halvempi...?
v-rock

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #13 : 09.09.2011 klo 11:19:21

Mahtava juttu ja toivottavasti stadion saadaan. Ja sitten kunnollinen, eikä mitään Areena ja uusi jäähalli tyyppisiä alun alkaen liian pienenä tehtyjä räpellyksiä. Kerralla homma kuntoon.

Käyttökustannuksista vastaa "Stadion Management Oy", jonka omistaa jalkapalloväki. Seinäjoen "jalkapalloväki" on täynnä aikamoisia liikemiehiä, joten todennäköisesti ylläpitokulut eivät mitenkään erityisesti kaadu seurojen niskaan. Ko liikemiehet ovat kyllä nähneet stadion bisneksenä, jolla mm erilaisten tapahtumien myötä tehdään varmaan tiliäkin. Ei siinä toki sinänsä mitään väärääkään ole. Kunhan seurojen maksut stadionin käytöstä pysyy inhimillisenä.
header

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 09.09.2011 klo 11:22:49

Jalkapalloväki lienee tässä kohtaa SJK. Aika kova lisäys seuran budjettiin...
Tai nyt kun SJK saa myös junioreita, niin toki osa kuluista lisätään junioreiden kausimaksuihin.
Onko kaupungin muilla seuroilla kiinnostusta siirtyä pelaamaan uudelle stadionille, jos Keskuskentän vuokra/peli on paljon halvempi...?

Toivottavasti tosiaan toteutuu, mutta muita seurojahan ei kohta enää ole olemassa,joten mitään siirtymisongelmaahan ei ole. ;)
« Viimeksi muokattu: 09.09.2011 klo 11:25:01 kirjoittanut header »
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #15 : 09.09.2011 klo 11:39:52

Jalkapalloväki lienee tässä kohtaa SJK. Aika kova lisäys seuran budjettiin...
Tai nyt kun SJK saa myös junioreita, niin toki osa kuluista lisätään junioreiden kausimaksuihin.
Onko kaupungin muilla seuroilla kiinnostusta siirtyä pelaamaan uudelle stadionille, jos Keskuskentän vuokra/peli on paljon halvempi...?

Toisaalta samalla kaupungin muille seuroille vapautuu pelipaikkoja ja treeniaikoja lisää.
Eiköhän Sisupallon 4.divarijengille tai Sepsin 6.divarijengille (jos vielä jatkaa toimintaa, suljettiin tällä kaudella sarjasta) kelpaisi mainiosti jos pääsee Keskuskentällekin?
SeMi mun mielestä kuuluisi ehdottomasti uudelle Stadionille naisjalkapalloilun lippulaivana, jollei sitten sekin tule SJK:n kanssa kimppaan kuten on huhuiltu.
Hyllykallion Myrsky kai pelaa edelleen Nurmon Pallonurmella kutosessa?

Muita Seinäjoen seuroja ei sitten olekaan. SJK ja sen juniorijoukkueiden edustukset voisi pelata uudella stadionilla.
coraxo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tahiti 2013 FIFA Confederations Cup


Vastaus #16 : 09.09.2011 klo 14:29:04

-
« Viimeksi muokattu: 08.12.2012 klo 12:11:41 kirjoittanut coraxo »
Fred

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 09.09.2011 klo 14:50:24

Mitenkäs kentän alusta? Onko ollut puhettu tuleeko luonnonnurmi vai tekopaskaa. Vaasassa aihe on ainakin kirvoittanut kovat keskustelut, mutta lopulta tekonurmen moninkertaiset käyttötunnit ovat kääntämässä päätöstä tekonurmen suuntaan.
kunq

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: :keskari:


Vastaus #18 : 09.09.2011 klo 15:08:25

Peukuttelua täältäkin hankkeelle, sekä ihmettelyä pelkälle pleksille. Onko kyse vain budjetin pienuudesta vai missä idea? Tilaa ainakin riittäisi toisellekin päätykatsomolle. Toivottavasti suunnittelija ei "pilaa" arkkitehtuurisella pelisilmällään tätäkin stadionia kuten on pilattu kotoisa Sonera Stadium. Jos siihen päätyyn saisi pätkän tuota samanlaista katsomoa kuin laidoillakin tulisi olemaan, olisi tuokin jo huomattavasti vähemmän pesisstadikan näköinen.

Oli miten oli toivokaamme, että hanke on menestyksellinen. Ylos

e.

Mitenkäs kentän alusta? Onko ollut puhettu tuleeko luonnonnurmi vai tekopaskaa. Vaasassa aihe on ainakin kirvoittanut kovat keskustelut, mutta lopulta tekonurmen moninkertaiset käyttötunnit ovat kääntämässä päätöstä tekonurmen suuntaan.

Seinäjoella on tekonurmea Jouppilanvuorella, Wallsportilla, Areenassa... Eiköhän nyt olisi aika saada luonnonnurmea.
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #19 : 09.09.2011 klo 15:15:59

Mitenkäs kentän alusta? Onko ollut puhettu tuleeko luonnonnurmi vai tekopaskaa. Vaasassa aihe on ainakin kirvoittanut kovat keskustelut, mutta lopulta tekonurmen moninkertaiset käyttötunnit ovat kääntämässä päätöstä tekonurmen suuntaan.

Ei oo mulla tästä tietoa. Luonnonnurmesta jossain vaiheessa puhuttiin kyllä.


Erityisen paljon itteä vituttaa tuo MAAUIMALAn esiin nostaminen. Justiinhan se saatanan uimahalli remontoitiin ja uudistettiin. On tekojärvet, on joki 100 metrin päässä uimahallista ja kohtuullisen lähellä. On tekojärvet uimapaikkoineen jne, mutta pitää vielä tunkea joku maauimala uimahallin ja joen väliin. Onkohan se nyt suunnitelmissa ihan vaan uimareiden vuoksi vai ajaakohan joku muu bisnes tässä edelle, HMMM..

Tänään on Ilkka lehdessä mielipidesivulla joku itkemässä maauimalan puolesta.

Sen verran siitä pitänee mainita tässä topicissa, että aikoinaan kun Uimahalli rakennettiin vuonna 1978, oli tuohon taakse suunniteltu joskus rakennettavaksi myös maauimala. Uimahallia korjattiin uintikilpailujen mitat täyttäväksi ja muutenkin vuosina 2005-2006. Myös urheilutalon puolelle on tulossa remontti ja siinä yhteydessä oleva keilahalli jyrättäneen lisätilan takia pois.
Maauimalaa siihen ei ole kaupunki missään vaiheessa suunnitellut rakentaa ja Seinäjoella on tällä hetkellä Sahalammen uimaranta, Tanelinlammen uimaranta (valmistui 1991 ja sen maisemointi yms. valmistui 2006), Kalajärven uimaranta sekä Kyrkösjärven uimaranta, joka on on tekojärvi ja valmistettu vuonna 1980. Kyrkösjärven uimarantaa on kokoajan kehitetty ja sinne on tullut lisää palveluja. Se onkin kaupungin uimapaikoista ykkönen Uimahallin jälkeen.
Maauimala hössötys Seinäjoella kumminkin alkoi, kun Lapualle poliitikko Kai Pöntisen johdolla päätettiin semmoinen rakentaa. Samalla Kai Pöntinen alkoi puuhaamaan Seinäjoelle moisen rakentamista ja tässä on hänellä taatusti oma lehmä ojassa.
Mun mielestä Seinäjoelle ei ole tarvetta maauimalalle, jonka käyttöaika on aika rajallinen ja se ei varmaan mikään halpa ole ylläpidonkaan kannalta. Ja kun meille kerran on noita uimapaikkoja aika helvetisti siunattu kaupungin kokoon nähden. Ja ne on myös tasokkaitakin.
Tottakai joku uima-allas ulkona on aina kiva ja siistimpi kuin järvi tai joki. Mutta onko oikeasti tarve tämmöiselle?


Mitä taas tulee mahdolliseen Plan B -osastoon, eli josko stadion tulisikin rakentaa Jouppiskalle? Mua henkilökohtaisesti ei haittaisi yhtään vaikka stadion olisikin siellä, mutta siinä tulee ongelmaksi se että alueelle pitää rakentaa aivan kaikki infrakstuktuuri alusta alkaen. Parkkipaikat, tiet, sähköt, vedet ja kun alue on kalliota, pitäisi maamuokkaustakin tehdä räjäyttelemällä. Se tulisi varmasti kalliimmaksi paikaksi ja samalla taas synergiaetu tapahtumien kanssa katoaa ja kahvilat, ravintolat yms. vuokralaiset jäisivät pois. Eli ylläpito kulut kasvaisi.

Plan C on kai sitten Keskuskentän korjaus.
Seinäjoella Keskuskenttä tarvitsisi täysin uuden nurmen, lämmityksen alleen, valot, kokonaan uusitun aurinkokatsomon katteineen, uudet pukuhuoneet, parkkitilaa lisää huomattavasti, alueen aidat pitäisi uusia, medialle tilaa sekä ravintola/kioskitoimintaan tilat. Vessojakin taitaa olla liian vähän huvitoimen lakien perusteella. Myös kaikki yleisön kulkuväylät katsomoissa on ongelmalliset.

Huomioitavaa on että jo vuonna 1997, kun TP-Seinäjoki nousi liigaan, Seinäjoen Keskuskenttä valittiin silloin Veikkausliigan huonoimmaksi stadioniksi. Sen jälkeen sille ei ole pahemmin korjauksia tehty, joten ei taatusti täytä mitään kriteerejä nousun tullessa.

Eikä varmasti ole ainakaan halvempi ratkaisu kaupungille sen korjaaminen pelikelpoiseksi. Ja tuskinpa sitä voisi silloin hyödyntää messu- tai tapahtuma käytössä (mm. tangot ja vauhtiajot).

Juoksuradat tuo sitten taas tämän tunnelma ongelman ja nurmen käyttöjen päällekkäisyyden. Seinäjoellahan periaatteessa Kerho saattaa joutua pelaamaan neljällä eri kentällä pelejään kauden aikana: Wallsport areenassa, Joupiskan tekonurmella, Keskuskentällä ja Prunttimäessä. Muista joukkueista puhumattakaan.

Seinäjoella Jalkapallo on myös kaikkein harrastetuin laji. Sillä on myös pitkät perinteet täällä. Pidemmät mitä moni ymmärtääkään. Ja lajin suosio on Suomessa kasvanut valtavasti viimeisen parin kymmenen vuoden sisällä taas. Kyllä todellakin olisi aika Jalkapallon saada oma kotinsa.
« Viimeksi muokattu: 09.09.2011 klo 15:20:45 kirjoittanut Selkäsauna »
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #20 : 09.09.2011 klo 15:30:40

Muistutuksena vaan kaikille että vuonna 2012 on kunnallisvaalit.

Kannattaa alkaa miettimään ketä äänestää, kun lukee ehdokkaiden kommentointia Stadion hankkeesta.
coraxo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tahiti 2013 FIFA Confederations Cup


Vastaus #21 : 09.09.2011 klo 19:08:57

-
« Viimeksi muokattu: 08.12.2012 klo 12:11:54 kirjoittanut coraxo »
Rantasipi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eurokiimassa


Vastaus #22 : 09.09.2011 klo 22:01:49

Ilman Maila-Jussien surullisen kuuluisaa ja suuruuden hullua historiaa olisi tämäkin projekti huomattavasti realistisempi.
Pesis on perseestä 8)
coraxo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tahiti 2013 FIFA Confederations Cup


Vastaus #23 : 09.09.2011 klo 22:21:26

-
« Viimeksi muokattu: 08.12.2012 klo 12:11:14 kirjoittanut coraxo »
Selkäsauna

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SJK


Vastaus #24 : 09.09.2011 klo 22:50:57

Ilman Maila-Jussien surullisen kuuluisaa ja suuruuden hullua historiaa olisi tämäkin projekti huomattavasti realistisempi.
Pesis on perseestä 8)Onkohan kellään tarkkoja lukuja mitä tuo Pesäpallostadion on tullut aikoinaan maksamaan? Sitä käsittääkseni kunnostettiin vielä vuonna 2008. Jonkinmoista remonttia siihen on tehty vuosien 2002 - 2008 välillä ja ne on tullut maksamaan kaupungille 3 miljoonaa euroa. Eli samat 3 miljoonaa mitä nyt anellaan futistadioniin. Tämän lisäksi Seinäjoella on pesäpallostadionit Hyllykalliolla, Ylistarossa, Peräseinäjoella ja olikos vielä jossain?

Paljonkohan kaupunki laittoi omia rahojaan Seinäjoki Areenaan? Ja paljonko se tuli maksamaan? Siihenhän on tulossa vielä laajennuskin ja tosiaan parkkihalli, josta hyötyisi tämä Jalkapallostadionkin. Ei varmaan ole kovin halpaa?

Mitenköhän monta miljoonaa on mennyt kaupanalan infran rakentamisiin kaupungin rahaa? On laitettu Hyllykalliollakin liikennejärjestelyt uusiksi Citymarketin takia, Jouppiin puuhaavat kovaa vauhtia jotain jättimarkettia ja siihen kaupunki antaa tonttia ja tekee teitä kai? Mitähän sitä rahaa upotettiin Seinäjoen lentokentän pelastamiseen ja rakentamisiin?

Entä mitä maksoi kaupunki kun rakensivat uuden jäähallin, joka sitten osoittautui täydeksi fiaskoksi, kun siellä ei voi jääkiekkoa pelata edes Mestiksessä. Säästettiin väärässä paikassa ja nyt puhutaan lehdissä kovaan ääneen jostain jääkiekkoväen pompottelusta, vaikka niillä on siinä kaksikin hallia.

Osallistuiko kaupunki jotenkin salibandyväen Qmax areenan kustannuksiin, mikä on Hyllykalliolla?

Miten paljon kaupungin rahaa on uponnut vaikkapa viimeisen viiden vuoden aikana uimarantoihin Tanelinlammella ja Kyrkösjärvellä? Niitähän on molempia maisemoitu ja laitettu kuntoon.

Keskuskentällekin laitettiin juoksuradat vaatimuksia vastaaviksi, mutta muuta huoltoa ei tehty.

Nyt kun jalkapalloväki kyselee kolmea miljoonaa 7,5 miljoonan stadioniin, jonka ylläpitoakaan ei kustanna kaupunki, puhutaan jossain lehdissä että kuinka pitäisi koittaa olla tasapuolinen kaupungin rahojen kanssa... Tottakai pitää olla ja nyt on hitto soikoon futiksen vuoro!

 
Sivuja: [1] 2 ... 111
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa