FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
18.06.2018 klo 02:57:29 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Kirjoittaja Aihe: MM 2014 -karsinta: Afrikka  (Luettu 16386 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Pilluharja

Poissa Poissa


: 07.11.2011 klo 14:42:57

Tulevana viikonloppuna alkavat Afrikan mantereen MM-karsinnat. Avataan niillekin oma otsikko, etteivät vallan Viron kisamarssin jalkoihin jää. Afrikan MM-karsinnat suoritetaan kolmessa vaiheessa

Ensimmäisellä kierroksella kohtaavat Afrikan mantereen 24 heikoiten rankattua maata. Näistä muodostetaan 12 kaksiosaista otteluparia. Otteluparien voittajat etenevät toiselle kierrokselle. Ottelut pelataan 11.11. ja 15.11. poikkeuksena Somalia-Djibouti ottelupari, jonka molemmat ottelut pelataan päivä muita myöhemmin.

Toisella kierroksella mukaan astuvat loputkin Afrikan maat. Muodostetaan 10 neljän maan lohkoa. Lohkoissa pelataan kaksinkertainen sarja, ja vain lohkovoittajat etenevät kolmannelle kierrokselle.

Kolmannella kierroksella kymmenestä lohkovoittajasta muodostetaan viisi kaksiosaista otteluparia. Otteluparien voittajat etenevät MM-kisoihin

Ilman poisjääntejä ei Afrikassa selvitty. Mauritania ilmoitti jo hyvissä ajoin jättävänsä karsinnat väliin. Mauritius ilmoitti vetäytymisestään vasta viikko sitten. Karsintaohjelmaa ei enää millään ehditty muuttamaan, joten Mauritiuksen vastustaja Liberia etenee suoraan toiselle kierrokselle ja neljänteen arvontakoriin. Neljänteen arvontakoriin päätyvät muutkin voittajat, lukuunottamatta kahta ensimmäistä otteluparia, joiden voittajat pääsevät kolmanteen koriin

Ensimmäisen kierroksen otteluparit ovat:

Seychellit - Kenia

Guinea-Bissau - Togo

Djibouti - Namibia

Komorit - Mosambik

Päiväntasaajan Guinea - Madagascar

Somalia - Etiopia
Somalian kotiottelu pelataan Djiboutissa

Lesotho - Burundi

Eritrea - Ruanda

Swazimaa - Kongon Demokraattinen Tasavalta

Sao Tome ja Principe - Kongo

Tsad - Tansania
Måtti

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 08.11.2011 klo 18:15:23

Onko Togo todellakin taantunut niin paljon sitten vuoden 2006, että joutuu jo esikarsinnassa pelaamaan?

Toivottavasti Egypti pääsee vihdoin ja viimein MM-kisoihin. Ja pelaa siellä samalla tasolla kuin viime vuosina Afrikan mestaruuskisoissa (ei karsinnoissa).
« Viimeksi muokattu: 10.11.2011 klo 17:27:46 kirjoittanut Måtti »
M. Deianov

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 08.11.2011 klo 20:56:09

Ja pelaa siellä samalla tasolla kuin viime vuosina Afrikan mestaruuskisoissa.

Jonne ei tällä viimeisellä kerralla edes päässyt jääden karsintalohkonsa viimeiseksi.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 08.11.2011 klo 23:27:27

Hyvä ja tärkeä avaus. Itsekin olin jo suunnitellut Afrikan suuntaan vilkaisua, mutta Pilluharja ehti ensin.

Todella raaka on tämä Afrikan karsinnan nykysysteemi, ja viimeisellä kierroksella voidaan saada aikamoisia kuolemanpareja ja lottoa. Isoja ruumiita Afrikan karsinnoissa on toki nähty ennenkin, mutta kyllä nyt arvonnan merkitys korostuu jo todella paljon. Ja kyseessä on kuitenkin tason leveyden puolesta (suhteessa kisapaikkalukuun) ehkä se kaikkein tasaisin maanosakarsinta (joskin Etelä-Amerikka pitänee toki laskea edellä, mutta siellä osallistujamäärä on kuitenkin selkeästi pienempi).

Togon viime vuodet ovat olleet todellakin melkoista telenovelaa, ja itse pidän sitä helposti avauskierroksen mielenkiintoisimpana joukkueena. Toinen isomman mielenkiinnon kohde on Päiväntasaajan Guinea, joka on kisaisäntänä suoraan mukana ensi vuoden Cup of Nationsissa. PG:n fifa-ranking on todella alhainen, ja heittopussin hommat ensi vuoden kisoissa uhkaavat. Nyt Madagaskaria vastaan olisi kuitenkin hyvä paikka osoittaa edes jonkinlaista tasoa.
Palaun_meduusa

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 09.11.2011 klo 23:31:32

Tässä jonkinmoista löpinää ja spekulointia ensimmäisestä karsintakierroksesta:

http://maailmanfutis.suntuubi.com/

Yritin myös kertoa mantereen sekavista ottelukuvioista; turnauksia ja karsintoja kun sielläpäin lähitulevaisuudessa riittää. Yrityksestä tuli toisaalta yhtä lailla sekavan oloinen...
Kohtalaisen selviltä peleiltä nuo vaikuttavat. Tosin juuri Afrikassa on viime aikoina nähty suuriakin yllätyksiä. Aika pitkällä aikavälillä näitäkin pelejä lopulta pelataan.
Pilluharja

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 12.11.2011 klo 14:07:51

Ensimmäiset osaottelut on pelattu

Seychellit 0-3 Kenia

Guinea-Bissau 1-1 Togo

Djibouti 0-4 Namibia

Komorit 0-1 Mosambik

Päiväntasaajan Guinea 2-0 Madagascar

Lesotho 1-0 Burundi

Eritrea 1-1 Ruanda

Swazimaa 1-3 Kongon Demokraattinen Tasavalta

Sao Tome & Principe 0-5 Kongo

Tsad 1-2 Tansania


Palaun_meduusan ennakkokaavailut osoittautuivat pitäviksi tällä kotijoukkueille murheellisella kierroksella. Lesothon voitto Burundista ehkä pienoinen yllätys. Kongot, Namibia ja Kenia ovat hyvin lähellä jatkopaikkaa mutta muualla on ainakin teoriassa vielä paljon auki. Tänään pelattava Somalia-Etiopia viimeistelee ensimmäisen ottelukierroksen
HÄI

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 25.4.


Vastaus #6 : 13.11.2011 klo 01:06:40

Somalia-Etiopia päättyi 0-0. Kumpikaan Djiboutin joukkueista ei pärjää :(
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #7 : 16.11.2011 klo 00:25:48

Afrikassa tänään (jatkoonmenijät lihavoituna):

Namibia-Djibouti 4-0
Mosambik-Komorit 4-1
Kenia-Seychellit 4-0
Tansania-Tsad 0-1
Madagaskar-Päiväntasaajan Guinea 2-1
Ruanda-Eritrea 3-1
Kongo-Sao Tome ja Principe 1-1
Togo-Guinea-Bissau 1-0
Kongo DR-Swasimaa 5-1
Burundi-Lesotho 2-1

Huomenna vielä Somalian ja Etiopian välinen toinen osaottelu. Avaus päättyi 0-0.

Seuraavassa vaiheessa jatkaa 40 maata kymmenessä neljän joukkueen lohkossa. Vain voittajat jatkoon, ja viimeiseen, playoff-menetelmällä käytävään karsintavaiheeseen. Lohkot ovat:

A: Etelä-Afrikka, Botswana, Keski-Afrikan Tasavalta, Etiopia/Somalia
B: Tunisia, Kap Verde, Sierra Leone, Päiväntasaajan Guinea
C: Norsunluurannikko, Marokko, Gambia, Tansania
D: Ghana, Sambia, Sudan, Lesotho
E: Burkina Faso, Gabon, Niger, Kongo
F: Nigeria, Malawi, Kenia, Namibia
G: Egypti, Guinea, Zimbabwe, Mosambik
H: Algeria, Mali, Benin, Ruanda
I: Kamerun, Libya, Togo, Kongo DR
J: Senegal, Uganda, Angola, Liberia

Aikaa spekuloinnille on riittämiin, sillä lohkovaihe käynnistyy vasta kesäkuussa. Siinä välissä tarjolla toki mukavasti voimasuhteista suuntaa antava maanosan mestaruusturnaus tammi-helmikuussa.

Pilluharja

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 29.04.2012 klo 00:24:32

Edelleen tylsistynyt, joten liian varhainen ennakko Afrikan karsintojen toisesta kierroksesta on tässä. Julmien karsintojen toisella kierroksella pelataan kymmenessä lohkossa kaksinkertainen sarja ja vain lohkovoittajat etenevät jatkoon. Ottelut pyritään pelaamaan välillä 1.6.2012 - 6.9.2013.

Lohko A
Etelä-Afrikka
Botswana
Keski-Afrikan tasavalta
Etiopia

Tasoltaan Etelä-Afrikka on tässä lohkossa ylivoimainen, mutta kotikisojensa jälkeen maajoukkue on vaeltanut täysin yössä. Afrikan mestaruusturnauksesta karsiutuminen oli surkeuden huippu. Mikäli joukkue on saanut rivinsä kuntoon, tulee se menemään jatkoon tästä lohkosta. Mestaruusturnauksessa lohkojumboksi pisteittä jäänyt Botswana on kovin haastaja.


Lohko B
Tunisia
Kap Verde
Sierra Leone
Päiväntasaajan Guinea

Lohko saattaa kostautua todella tasaiseksi. Tunisia on ennakkosuosikki, mutta Mestaruusturnauksessa kypsää jalkapalloa pelannut Päiväntasaajan Guinea on lohkon musta hevonen. Erinomaista työtä tehnyt valmentaja Gîlson Paulo jatkaa joukkueessa (ainakin toistaiseksi) mikä on äärimmäisen tärkeää. Kap Verden laskeminen ulos jatkotaistelusta olisi typeryyttä. Sierra Leonen rahkeet tuskin riittävät jatkoon, mutta kotonaan se tulee napsimaan pisteitä.


Lohko C
Norsunluurannikko
Marokko
Gambia
Tansania

Kova kärkikaksikko täällä. Norsunluurannikko on suosikki, Marokko haastaa rajusti. Gambia tekee kiusaa mutta on ylivoimaisen haasteen edessä. Tansania on hakemassa lähinnä oppia.


Lohko D
Ghana
Sambia
Sudan
Lesotho

Teen veikkauksissani tähän yllätyksen ja nostan Sambian ennakkosuosikiksi! Olkoonkin että Ghana on erinomainen joukkue, mutta Mestaruusturnauksessa Sambia pelasi loistavaa jalkapalloa. Tiukka taistelu tullaan näkemään ja kysymysmerkkejä on ilmassa. Miten Ghanan uusi valmentaja James Kwesi Appiah tulee onnistumaan? Kääntyykö Hervé Renardin vaativa valmennustyyli Sambiaa kuluttavaksi voimaksi? Ja mitä tekee Sudan, joka todisti Mestaruusturnauksessa pystyvänsä pelaamaan kelvollista jalkapalloa, mutta jonka keskittymistä saattaa häiritä ulkojalkapalloilulliset seikat? Voi olla, että Sudan ei voi pelata kotiotteluitaan Sudanissa (tai pelata ollenkaan!) mikäli sota syttyy Etelä-Sudanin kanssa. Ikäviä asioita, joiden rinnalla jalkapallollakaan ei ole mitään merkitystä.


Lohko E
Burkina Faso
Gabon
Niger
Kongo

Pidän Gabonia tämän lohkon ennakkosuosikkina. Maa on ottanut isoja askeleita eteenpäin, ja kisapaikkakin on ollut jo ulottuvilla, mutta viimeinen askel on vielä jäänyt ottamatta. Ehkä tällä kertaa? Mestaruusturnauksessa Gabon pelasi hyvin, vaikka sekin taival päättyi katkeriin kyyneliin. Burkina Faso on laadukas joukkue joka taistelee tasapäisesti jatkopaikasta. Kongollakin on kaiken nappiin mennessä mahdollisuus edetä jatkoon. Nigerin paukut tuskin riittävät tällä kertaa.


Lohko F
Nigeria
Malawi
Kenia
Namibia

Nigeria on ylivoimainen suosikki. Sitä ahdistelee melko tasapäinen kolmikko, mutta vain täydellinen epäonnistuminen voi estää Nigerian lohkovoiton.


Lohko G
Egypti
Guinea
Zimbabwe
Mosambik

Egypti on tasollisesti ennakkosuosikki, vaan miten maan jalkapalloilu on toipunut Port Saidin traagisista tapahtumista? Olkoonkin että tapahtumat eivät tainneet johtua jalkapallosta, mutta kovan jäljen se on jättänyt. Pystyykö joukkue kääntämään tapahtumat voimanlähteekseen? Jos pystyy niin menee jatkoon, muuten Guinea.


Lohko H
Algeria
Mali
Benin
Ruanda

Pitäisin Algeriaa lohkon ennakkosuosikkina. Mali on tasoltaan vähintään tasaväkinen, mutta vaikuttaako maan sekava tilanne joukkueen peliesityksiin? Beninin jatkoonmeno vaatii kärkikaksikon kovaa haparointia, toki sekään ei ole mahdotonta. Ruandalla ei juurikaan mahdollisuuksia jatkoon ole, mutta se voi hämmentää pakkaa kotiotteluissaan. Ruanda kun taitaa olla vierasjoukkueille yksi viheliäisimpiä paikkoja koko maailmassa pelata.


Lohko I
Kamerun
Libya
Togo
Kongon demokraattinen tasavalta

Kamerun on lohkon ennakkosuosikki, mutta tätä lohkoa ei voi pitää läpihuutojuttuna, sillä Kamerun on todistanut "kykynsä" epäonnistua karsinnoissa aikaisemminkin. Vähänkin haparointia ja kuka tahansa lohkon joukkueista voi purjehtia sen ohitse lohkovoittajaksi. Kyllä, jopa Libyakin, joka todisti Mestaruusturnauksessa osaavansa pelata jalkapalloa. Sehän mm. kaatoi Senegalin ja oli turnauksen ainoa Sambian kohdannut joukkue, joka ei sille hävinnyt.


Lohko J
Senegal
Uganda
Angola
Liberia

Senegal tasoltaan, tietenkin, muttei läpihuutojuttu tietenkään. Senegalin Mestaruusturnaus oli onneton! Jos uusi valmentaja Pierre Lechantre saa joukkueen tasolleen niin se on vahvoilla. Jos ei niin Angola on.
Hyp0x

Poissa Poissa


Vastaus #9 : 29.04.2012 klo 10:19:01

Mielenkiintoinen ennakko!

Kyllä monta kovaa joukkuetta putoaa jo tässä vaiheessa karsintoja. Eikös näistä 10:stä lohkovoittajasta muodosteta sitten 5 paria, jotka pelaavat kaksiosaisen ottelun, josta voittajat etenevät Brasilian lopputurnaukseen?
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 29.04.2012 klo 16:21:08

Eikös näistä 10:stä lohkovoittajasta muodosteta sitten 5 paria, jotka pelaavat kaksiosaisen ottelun, josta voittajat etenevät Brasilian lopputurnaukseen?

Juurikin näin.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #11 : 22.05.2012 klo 23:03:23

Kohta mennään Afrikassa! Kesäkuun ensimmäisen viikonlopun otteluohjelma on seuraavanlainen:

01/06/12 17:00   Kumasi       Ghana-Lesotho   
01/06/12 20:00   Alexandria       Egypt-Mozambique   
02/06/12 15:00   Bangui       Central African Republic-Botswana   
02/06/12 15:30   Yaounde       Cameroon-Congo DR   
02/06/12 16:00   Nairobi       Kenya-Malawi   
02/06/12 16:30   Freetown       Sierra Leone-Cape Verde Islands   
02/06/12 16:30   Bakau       Gambia-Morocco   
02/06/12 17:00   Abidjan       Côte d'Ivoire-Tanzania   
02/06/12 18:00   Monastir       Tunisia-Equatorial Guinea   
02/06/12 18:00   Ouagadougou    Burkina Faso-Congo   
02/06/12 18:00   Dakar       Senegal-Liberia   
02/06/12 20:00   Khartoum       Sudan-Zambia   
02/06/12 20:30   Blida               Algeria-Rwanda   
03/06/12 15:00   Rustenburg       South Africa-Ethiopia   
03/06/12 15:00   Harare       Zimbabwe-Guinea   
03/06/12 15:30   Lome               Togo-Libya   
03/06/12 16:00   Niamey       Niger-Gabon   
03/06/12 16:00   Cotonou       Benin-Mali   
03/06/12 16:00   Luanda       Angola-Uganda   
03/06/12 17:00   Abuja       Nigeria-Namibia   
Dimes

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: iloiset ja epäorganisoidut afrikkalaiset


Vastaus #12 : 01.06.2012 klo 23:18:02

Miksi Ghana-Lesotho-pelin tulos on hylätty?

E. Ottelu jatkuikin ja Ghana voitti 7-0 (3-0)
« Viimeksi muokattu: 01.06.2012 klo 23:36:17 kirjoittanut JJTL »
Incrível

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Talouspaperimies, jaxuhail


Vastaus #13 : 01.06.2012 klo 23:45:00

Egyptikin otti voiton tämän vaiheen avausottelustaan, kun Mosambik kaatui Alexandriassa 2-0.

Ghanassa oli ollut kai ongelmia valojen kanssa, mistä johtui tuo pelin keskeytyminen.
Palaun_meduusa

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 02.06.2012 klo 16:41:35

Kaveri sai viimein tämän Afrikan ennakon nettiin. siispä tänne:

http://maailmanfutis.suntuubi.com/

Karsinnat ehtivät jo eilen alkaa ilam suurempia yllätyksiä. Ghanassa valot todellakin pettivät. Yleensä Afrikassa on pelattu paljon päivisin, eikä ihme...
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 02.06.2012 klo 19:52:20

Demba Savage ja Ebrima Sohna Gambian avauksessa kotiottelussa Marokkoa vastaan.

Kamerunille voitto 1-0 Kongon demokraattisesta tasavallasta Choupo-Motingin rankkarilla. Keski-Afrikan tasavallan 2-0-voitto Botswanasta on ainakin FIFA:n live-seurannan mukaan sen historian ensimmäinen karsintaotteluvoitto.

edit: Mo Kamara on tehnyt Sierra Leonelle maalin Kap Verdeä vastaan. Kyseinen janari lienee Medo?
« Viimeksi muokattu: 02.06.2012 klo 19:58:39 kirjoittanut Jorma Teräs »
Hitti-Litti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SC Riverball


Vastaus #16 : 02.06.2012 klo 20:14:36

edit: Mo Kamara on tehnyt Sierra Leonelle maalin Kap Verdeä vastaan. Kyseinen janari lienee Medo?

Ainakin tämän sivuston mukaan: http://africansoccer.weebly.com/sierra-leone-vs-cape-verde-wc---2612.html
Kikkara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sarjapaikka


Vastaus #17 : 02.06.2012 klo 20:56:44

http://www.fifa.com/worldcup/preliminaries/matchcast/index.html?intcmp=promo_fwcq_mathcast_en

Tuon mukaan Sohna ei ole mukana. Savage taas on.
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 02.06.2012 klo 22:09:00

Joo, Sohna poistui kokoonpanoista kokonaan kesken ottelun. Melkoisesti elävät nuo Afrikan matsien kokoonpanot otteluiden aikana muutenkin ::)

Afrikan mestari sai aika karmean alun karsintarupeamalle kun Sudanin vierailu toi Sambialle tappion luvuin 2-0.
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 03.06.2012 klo 01:33:02

Afrikan mestari sai aika karmean alun karsintarupeamalle kun Sudanin vierailu toi Sambialle tappion luvuin 2-0.

Saattoi olla kyllä todella kallis tappio tuo. Krapula vielä päällä? Muuten suosikit avasivat melko vakuuttavasti karsinnan. Marokko ja Burkina Faso jäivät tasapeleihin omissaan (ensinmainittu Gambiaa ja toinen Kongoa vastaan), mutta muuten kolme pistettä napsuilivat sinne, minne odotettiinkin.
Hitti-Litti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SC Riverball


Vastaus #20 : 03.06.2012 klo 10:59:21

Lainaus
Three minutes later Leone Stars responded with the opening goal of the game as Serbia based Mohamed 'Medo' Kamara scored direct from a corner kick from the left to register his first international goal.

http://sierraleonefootball.com/index.php/component/content/article/1-latest-news/947-leone-stars-defeat-cape-verde#
Dimes

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: iloiset ja epäorganisoidut afrikkalaiset


Vastaus #21 : 03.06.2012 klo 12:20:06

Tänäänkin pelataan Afrikassa ja MM-karsintojen toisen vaiheen aloittavat mm. Nigeria ja Etelä-Afrikka. Nigeria kohtaa kuudelta illalla Namibian ja Etelä-Afrikka iltapäivällä Etiopian.
kivenkova sadisti

Poissa Poissa


Vastaus #22 : 03.06.2012 klo 12:31:17

Seurantaan! Etiopian bandwagonissa, vaikka maalla ei ilmeisesti minkäänlaisia mahdollisuuksia olekaan :(
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #23 : 03.06.2012 klo 17:17:50

Etiopian bandwagonissa, vaikka maalla ei ilmeisesti minkäänlaisia mahdollisuuksia olekaan :(
Etelä-Afrikka-Etiopia tunnin kohdalla 0-1...

edit: tasurin sai Bafana Bafana sentään raavittua. Ei ihan paras mahdollinen alku sielläkään suunnalla...
« Viimeksi muokattu: 03.06.2012 klo 18:07:54 kirjoittanut Jorma Teräs »
Töhnä

Poissa Poissa


Vastaus #24 : 03.06.2012 klo 18:57:26

Medo iskeny Sierra Leonelle maalin. 7. päivä seuraava peli Tunisiaa vastaan.

 
Sivuja: [1] 2 ... 7
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines