FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
09.12.2023 klo 15:56:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 12 [13] 14
 
Kirjoittaja Aihe: Futsalin naisten maajoukkue?  (Luettu 76616 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
cougaref

Poissa Poissa


Vastaus #300 : 22.10.2022 klo 20:56:10

Jotenkin tuntuu ettei valmennuksen tekeminen riitä. Kuinka pitkä soppari nykyisellä poppoolla on?
Ruuttuu

Poissa Poissa


Vastaus #301 : 22.10.2022 klo 21:34:16

Jotenkin tuntuu ettei valmennuksen tekeminen riitä. Kuinka pitkä soppari nykyisellä poppoolla on?

Eiköhän liitto laita jatkosopimusta niin kauan kuin nykyinen valmennus haluaa jatkaa, pääsee helpolla.
FutsalNiilo

Poissa Poissa


Vastaus #302 : 22.10.2022 klo 22:00:36

Laitinen juuri siksi jätti Ilveksen seurajoukkueen pestin jotta voi keskittyä täysin majuhommiin,niin ainakin some kertoili aikoinaan joten tuskin mitään suuria muutoksia tulossa hetkeen?
Karvalakki

Poissa Poissa


Vastaus #303 : 22.10.2022 klo 22:26:18

Laitinenko ainoa, joka ei näe ongelmaa.
Onko toiminnassa liikaa hyvävelikerhoilua?
Taitoa naisista löytyy kyllä, kun sitä osaisi hyödyntää. Musa-kentät pois ja tasaisemmin naisille mahdollisuuksia näyttöihin. Olisiko Laitisen valmennukset nyt valmennettu.
santer

Poissa Poissa


Vastaus #304 : 22.10.2022 klo 22:48:13

   Hei.
Turnaus. Aikas hyvin onnistunut. Ainoa huono peli peli ruotsia vastaan. Jos ei lasketa ekaa 10 min Espanjaa vastaan. Tosiaan maalivahti ja puolustus ei näissä onnistunut. Mutta tänään oli vastassa ehdotonta eliittiä.. Niin ei huono. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ei mennä nega energillä..


Lainaus käyttäjältä: Ruuttuu l
Äink=topic=134106.msg14928173#msg14928173 date=1666467256
Eiköhän liitto laita jatkosopimusta niin kauan kuin nykyinen valmennus haluaa jatkaa, pääsee helpolla.
Tsiisus

Poissa Poissa


Vastaus #305 : 22.10.2022 klo 22:58:10

En nyt heittäisi Laitista tästä bussin alle ajatuksella, että Suomen naiset olisivat jotenkin paljon taitavampia kuin joukkue nyt osoitti. Eivät ole. Meinaatteko ihan tosissaan, että Suomi noin niin kuin heittämällä kuuluisi Euroopassa neljän parhaan joukkoon. Futikseen verrattuna harjoittelu liigassa on vähäisempää/kevyempää, ja futiksessakin jSuomi on kaukana huippumaiden takana.
Ruuttuu

Poissa Poissa


Vastaus #306 : 23.10.2022 klo 01:20:58

Hei.
Turnaus. Aikas hyvin onnistunut. Ainoa huono peli peli ruotsia vastaan. Jos ei lasketa ekaa 10 min Espanjaa vastaan. Tosiaan maalivahti ja puolustus ei näissä onnistunut. Mutta tänään oli vastassa ehdotonta eliittiä.. Niin ei huono. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ei mennä nega energillä..

Kilpaurheilu on Karua puuhaa. Ei karsintaturnauksessa, jossa 120 minuuttia futsalia ratkaisee kaiken, ole varaa vetää 50 minuuttia vihkoon.

En nyt heittäisi Laitista tästä bussin alle ajatuksella, että Suomen naiset olisivat jotenkin paljon taitavampia kuin joukkue nyt osoitti. Eivät ole. Meinaatteko ihan tosissaan, että Suomi noin niin kuin heittämällä kuuluisi Euroopassa neljän parhaan joukkoon. Futikseen verrattuna harjoittelu liigassa on vähäisempää/kevyempää, ja futiksessakin Suomi on kaukana huippumaiden takana.

Ainakaan oma tarkoitus ei ole Laitista lytätä ja on hyvä muistaa ettei Laitinen ole ainoa valmentaja joukkueessa, vaikka päävalmentajana vastuun kantaakin. Suomen pelaajien tekninen taitotaso verrattuna lajin huippumaiden pelaajiin on iso, mutta muilla osa-alueilla pystytään kilpailla.
Suomi ei kuulu Euroopan neljän parhaan joukkoon, eikä enää edes kahdeksan parhaan joukkoon, mutta kyllä Suomen naiset parempaan kykenevät kun mitä nyt saatiin nähdä. Kuten Santer aiemmin sanoi, Suomihan pelasi turnauksessa ihan kilpailukykyistä futsalia 70 minuuttia osoittaen mielestäni että parhaimmillaan pystytään kilpailla kärkimaita vastaan, valmennuksen tehtävä on repiä joukkueesta se paras mahdollinen läpi turnauksen ja siinä epäonnistuttiin. Suomen miesten maajoukkuepelaajien ero Euroopan huippuihin on aivan samanlainen kuin naistenkin, siellä kuitenkin on löydetty keinot isompien horjuttamiseen.

Ihan vastaavasti täällä on kritisoitu joidenkin pelaajien otteita kentällä, ei siksi että he ovat huonoja pelaajia, vaan siksi että vaikka he ovat hyviä pelaajia, he eivät joko yllä parhaimpaansa tai ole riittävän hyviä. Nykyinen valmennus on ollut hyvä, mutta jos kisoihin halutaan ja voittaa Euroopan kärkimaat, ei vaikuta siltä että riittävän hyvä.
Kaikkihan lopulta riippuu siitä, mikä maajoukkueen tavoite on? Jos halutaan hiljalleen viedä toimintaa eteenpäin ja pysyä futsalin kehityksessä mukana säilyen kilpailullisesti siinä Euroopan kärjen tuntumassa 8-16 parhaan joukossa, niin minulla ei ainakaan ole mitään tarvetta kritisoida valmennusta tai joukkuetta, siihen tavoitteeseen on ylletty. Jos sen sijaan väitetään tavoitteen olevan kisoissa, niin silloin myös kritiikki pitää olla kovaa, kun ollaan valovuosien päässä tuosta tavoitteesta ja jopa aivan surkea Ruotsi menestyy karsinnoissa paremmin.
FutsalNiilo

Poissa Poissa


Vastaus #307 : 23.10.2022 klo 08:40:14

Jos turnauksen kolmesta pelistä voittaa yhden, etenkin kun ennen karsintoja somessa on tiedotettu että joukkue on valmistautunut hyvin ja EM-kisoihin haetaan tosissaan paikkaa, eihän siinä varmasti kukaan tuloksellisesti voi olla tyytyväinen karsintojen antiin. Nythän siitä tavoitteesta jäätiin odotettua kauemmas.

Kritiikki kuuluu urheiluun lajista riippumatta ja päävalmentaja on tulosurheilussa tuloksesta viime kädessä vastuussa. Hän näki Espanja-pelissä paljon hyvää ja yksilötasolla monen onnistuvan karsinnoissa,joten positiivista antia tuloksellisesti pääosin huonot pelit antoivat ainakin hänelle ja näimmehän me kaikki hyviä elementtejä peleissä Suomen joukkueelta,mutta se ei vaan riittänyt.

 Ruotsi-tappio antoi karsinnoille huonoimman mahdollisen lähdön ja oikeita EM-kisoja ajatellen Belgian tasoisen joukkueen voittaminen ei ole suuri tasonmittaus Suomen hienolta voitolta mitään pois ottamatta. Toivottavasti lähivuosina kisat laajenevat ja sinne pääsisi karsintojen kautta vaikka 6-8 joukkuetta jolloin Suomelle voisi aueta realistisemmin portit niihin karkeloihin tai ainakin oltaisiin lähempänä kuin nyt.

Suomen kaksi maalia Espanjan tasoiselle joukkueelle on hieno juttu ja siitä kaikki posi matkaan tulevaisuuteen. Belgiaottelussa moni pelaaja sai tärkeitä onnistumisia jotka tuonevat myös liigaparketeille itseluottamusta.

Itse jäin kaipaamaan rohkeampaa reagointia pelin sisällä ja kykyä tehdä muutoksia vaikeissakin paikoissa jotta huomataan ne osa-alueet mitkä tarvitsevat siinä hetkessä muutosta ja näin ollen voitosta taistellaan tosissaan ottelun sisällä. Ruotsi-pelissä Suomella oli kaikki avaimet voittoon ennen pelin alkuvihellystä mutta lopputulos oli iso pettymys ja kenties yllätyskin monelle. Veikö alun jännitys tai muista syistä johtuva heikko lähtö otteluun mahdollisuuden voittoon? Kyllä. Tämä on sääli.

Uskon että Suomi olisi eilen omalla hyvällä peruspelillään pelin alusta saakka haastanut Espanjan paremmin mutta voittoon olisi jo jättiyllätys tarvittu. Toki urheilussa kaikki on mahdollista joten...

Ottelun ensimmäiset neljä minuuttia olivat melkoista shokkihoitoa eilen ja Suomen haave pitää ottelu mahd pitkään vähämaalisena kariutui aivan liian varhaisessa vaiheessa. Harvoin näkee tuollaisia alkuja futsalpelille minkään sarjatason otteluissa. Olisiko otteluihin valmistautumisessa parantamisen varaa kun 2/3 ottelussa samantyylinen kaava toistui pelien alussa?

Nyt saakin odottaa seuraavaa majutapahtumaa naisten osalta ensi vuoden puolelle ennen kuin on seuraavan leirityksen aika? Mielenkiintosta nähdä millainen lista pelaajia sieltä löytyy.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #308 : 18.12.2022 klo 22:58:01


https://yle.fi/a/74-20009230

Uutinen

Fifa taipui vihdoin – myös naiset saavat futsalin MM-kisat pitkän odottelun jälkeen

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa tiedotti perjantaina uudistuksista, joista yksi koski futsalin naisten MM-turnauksen järjestämistä.

- - -

Fifa kertoi perjantaina hyviä uutisia futsalin ystäville: naiset saavat vihdoinkin oman MM-turnauksensa, vuosikymmenten odottelun jälkeen. Miehet ovat voineet pelata futsalin MM-kullasta yli 30 vuotta. Ensimmäiset MM-kisat Fifa järjesti miehille vuonna 1989. Naisten MM-turnausta ollaan odoteltu nyt reilut 30 vuotta, mutta pitkä odotus päättyy pian. – Todella toivottu, odotettu uutinen. Upea signaali, että Fifa avasi vihdoin naisillekin tämän mahdollisuuden. Tämä on iso asia pelaajille, että on mahdollisuus mitellä maailmanmestaruudesta. Se on iso asia. Kehitys jatkuu tästä eteenpäin, naisten futsalmaajoukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen kommentoi Yle Urheilulle.

Viimeksi syyskuussa Espanjan naisten futsalpelaajien pelaajayhdistys vetosi Fifaan lopputurnauksen järjestämiseksi. Moni pelaaja on nostanut asian esille. Myös Laitinen kertoo lähettäneensä viestiä Fifaan päin Palloliiton kautta. Naisten futsalmaajoukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen ilahtui päätöksestä  Vielä aikataulua uuden kilpailun järjestämisestä ei julkisuuteen kerrottu. Laitisen mukaan puheita on ollut vuodesta 2024, joten karsinnat voisivat käynnistyä hyvinkin pian.

- - -
Epävirallisen maailmanrankingin mukaan Suomen naisten futsalmaajoukkue on tällä hetkellä maailman 16:s. Ykkösenä listalla on Brasilia ja toisena Euroopan mestari Espanja.


Noni, tästä lähtee Ylos
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #309 : 13.01.2023 klo 16:52:04


https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/pelaajat-valittu-helmikuun-uefa-futsal-b-malliryhmaleirille

Uutinen

UEFA Futsal B –valmentajakoulutuksen malliryhmä leireilee Eerikkilässä 2.-4.2.2023.

Torstai-perjantai 2.-3.2.2023
Maria Halla-aho (mv), KaDy
Jenni Huttunen, HIFK FS
Tiiu Lehtonen, RaiFu
Ella Mäki, RaiFu
Emmi Rauhala, KaDy

Torstai-lauantai 2.- 4.2.2023
Lotta Rosenström (mv), FC Sport
Heidi Tahvanainen (mv), Ilves FS
Helena Unkuri (mv), Ylöjärven Ilves
Iines Fager, PiPS
Emmi Hanhineva, FC OPA
Iina Heikkilä, MuSaFutsal
Elli Laaksonen, FC Halikko
Jenna Oksanen, Ylöjärven Ilves
Annika Peippo, FC Halikko
Sanna Rautio, Ilves FS
Anni Rintanen, FC Sport
Vilma Rosenström, FC Sport
Riia Seppälä, Ylöjärven Ilves
Rosa-Maria Sirén, Ylöjärven Ilves
Minttu Ylikraka, MuSaFutsal


Futsalk

Poissa Poissa


Vastaus #310 : 13.01.2023 klo 22:55:07

Makkarapallo

Poissa Poissa


Vastaus #311 : 17.03.2023 klo 14:27:26

Tänään ja huomenna nähdään Italia peleissä mitä uusia juonia on keksitty Italiaa vastaan. Toivottavasti rohkeaa peliä, eikä pelkkää virheiden minimointia. Go Suomi.
cougaref

Poissa Poissa


Vastaus #312 : 17.03.2023 klo 23:30:37

Mukava nähdä Syvänen takaisin maajoukkueessa ja oli kyllä tänään joukkueen paras pelaaja. Mielestäni muutenkin suomen paras maalivahti.
Futsalk

Poissa Poissa


Vastaus #313 : 18.03.2023 klo 05:41:23


Mukava nähdä Syvänen takaisin maajoukkueessa ja oli kyllä tänään joukkueen paras pelaaja. Mielestäni muutenkin suomen paras maalivahti.


Samaa mieltä ehdottomasti. Maalivahtiosasto kaipaa rehellistä kilpailua ja nyt Syvänen sai hienot näytöt annettua osaamisestaan mitä on antanut koko runkosarjan ajan Naisten Futsal Liigassakin.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #314 : 18.03.2023 klo 09:50:14


Joo, nyt on ainakin yksi "voittava maalivahti", joka antaa joukkueelle mahdollisuuden.  Pallollisessa pelissä tuli kuitenkin aika monen pelaajan taitotason rajat karusti vastaan, kun Italia otti tilan ja ajan pois. Pallollisen pelaamisen nykytaso riittänee heikompia maita vastaan, mutta kovempia, kuten Italian, Portugalin, Ukrainan ja Espanjan tasoisia maita vastaan pitää löytää joko sellainen inhorealistinen pelitapa, johon pelaajat pystyvät tai edes jokunen taitotasoltaan riittävä pelaaja, joka pystyy pitämään palloa ja pelaamaan sitä paineen alla hallitusti omille.  Nyt esim. Syväsen laadukkaille heittoavauksille ei ollut vastaanottajaa, vaan taisivat mennä melkein 100% vastustajille.  Pelkkien laitahaastojen varaan tuskin kannattaa hyökkäyspelaamista rakentaa, siihen tasokkaamaat maat eivät anna mahdollisuuksia.  Ja otettiinhan me Ruotsiltakin käkeen karsinnoissa.

Jännä nähdä tämän otteluparin episodi 2...
cougaref

Poissa Poissa


Vastaus #315 : 18.03.2023 klo 17:23:58

Joo, nyt on ainakin yksi "voittava maalivahti", joka antaa joukkueelle mahdollisuuden.  Pallollisessa pelissä tuli kuitenkin aika monen pelaajan taitotason rajat karusti vastaan, kun Italia otti tilan ja ajan pois. Pallollisen pelaamisen nykytaso riittänee heikompia maita vastaan, mutta kovempia, kuten Italian, Portugalin, Ukrainan ja Espanjan tasoisia maita vastaan pitää löytää joko sellainen inhorealistinen pelitapa, johon pelaajat pystyvät tai edes jokunen taitotasoltaan riittävä pelaaja, joka pystyy pitämään palloa ja pelaamaan sitä paineen alla hallitusti omille.  Nyt esim. Syväsen laadukkaille heittoavauksille ei ollut vastaanottajaa, vaan taisivat mennä melkein 100% vastustajille.  Pelkkien laitahaastojen varaan tuskin kannattaa hyökkäyspelaamista rakentaa, siihen tasokkaamaat maat eivät anna mahdollisuuksia.  Ja otettiinhan me Ruotsiltakin käkeen karsinnoissa.

Jännä nähdä tämän otteluparin episodi 2...


Joo, kyllähän tuossa iso ero näkyi eikä suomi saanut peliä oikeastaan yhtään kulkemaan. Tai italia ei sitä mahdollisuutta antanut. En tiedä kuinka paljon meillä tuonne löytyisi vaihtoehtoja, mutta ainakin muutamalla pelaajalla maajoukkuetason aika on jo ohi.
cougaref

Poissa Poissa


Vastaus #316 : 05.10.2023 klo 05:41:11

Tulossa 16 joukkueen mm-kisat naisille 2025
Pohjakosketus podcast

Poissa Poissa


Vastaus #317 : 16.10.2023 klo 06:21:51

Podcastin uusimmassa jaksossa keskustellaan mm. naisten MM- ja EM-kisoista, naisten ja tyttöjen maajoukkueista sekä tyttöjen pelaajapolusta. Jaksossa vieraana naisten futsalmaajoukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen.

Jakso kuunneltavissa: https://spotify.link/hGZngybYVDb
cougaref

Poissa Poissa


Vastaus #318 : 16.10.2023 klo 10:39:46

Podcastin uusimmassa jaksossa keskustellaan mm. naisten MM- ja EM-kisoista, naisten ja tyttöjen maajoukkueista sekä tyttöjen pelaajapolusta. Jaksossa vieraana naisten futsalmaajoukkueen päävalmentaja Jaakko Laitinen.

Jakso kuunneltavissa: https://spotify.link/hGZngybYVDb

Hyviä uutisia tulevista kisoista!
santer

Poissa Poissa


Vastaus #319 : 23.10.2023 klo 19:32:17

Maajoukkue leireilee.
https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/naisten-futsalmaajoukkue-nimetty-marraskuun-alun-kahteen-maaotteluun-ranskaa-vast/
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #320 : 07.11.2023 klo 12:13:06


Ranska-Suomi -harjoitushöntsä klo 21 livestriiminä: https://www.youtube.com/watch?v=9eqBYZGwfnk

Ranskan naisille eka maaottelu ikinä, joten lopputulos lienee ennakkoon selvä.  Toivottavasti tästä kuitenkin saadaan jotain oikeaa hyötyä.
Stürmer

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: YJPKKÄ & Suomen naiset.


Vastaus #321 : 07.11.2023 klo 21:53:22

Ranska-Suomi HT 0-1.

Juntikka puski Suomen ainokaisen Syväsen bravuuri-heittoavauksesta.  Muuten peli ollut sekavaa, hätäistä ja rauhatonta yksin puskemista, erityisesti ns. ykköskentän pelaamisesta on puuttunut johtoajatus kokonaan.  Vaikea toistaiseksi päätellä mitä pelaajat yrittävät toteuttaa, kun pallonhallintajaksot jäävät lyhyiksi.  Ranska on ollut täysi turisti, mutta onnistunut rikkomaan Suomen ideaköyhää hyökkäyspelaamista sen verran, että roikkuvat vielä numeroiden suhteen pelissä hyvin mukana.  Toivottavasti tokalle löytyy peliin punainen lanka.

e. Ekalla vitosella Ranska lähellä tasoitusta, kun Suomen peli yllättävän pahasti rikki.  Ranskan peli alkaa hetkittäin näyttää futsalilta, kun Suomi pelaa lähinnä salijalkapalloa... ei näin.  Suoraan rajapotkusta pallo Suomen maaliin kertaalleen, mutta ei tietenkään hyväksytä.

e. ja sieltä tasoitus 1-1 kulmapotkun jälkitilanteesta. Taitaa ohjautua suomalaispelaajan kautta sisään.  Ranskan johtomaalikin jo lähellä, saivat hyvän hurmoksen päälle.

FT 1-1.  Lopussa Ranska yritti vielä lahjoittaa Suomelle voittomaalin, mutta tämäkään ei kelvannut.  Tuloksesta vähät, mutta kyllähän tuo pelaamisen taso ja ilme on todella huolestuttavaa.  Pitkää juoksupalloa ilman suuntaa, suuruutta ja ajatusta aivan liian paljon ja pitkiä hyökkäyksiä tuskin yhtään.  Pelaajatyypeistä ehkä sen verran, että liigassa näyttävästi juokseminen ei yksin riitä, jos kv. peleissä ratkaisuna on toistamiseen juosta pallon kanssa miinaan ja menettää.

« Viimeksi muokattu: 07.11.2023 klo 22:55:01 kirjoittanut Stürmer »
Tsiisus

Poissa Poissa


Vastaus #322 : 07.11.2023 klo 22:04:52

Samat on ajatukset. Siihen nähden miten heikko Ranska on, niin suomi on toistaiseksi saanut kovin vähän aikaan. Toivottavasti ykköskenttä parantaa. Ellei, Laitiselta toivoisi rohkeutta tehdä muutoksia, harjoitushöntsästä kun kyse.
« Viimeksi muokattu: 07.11.2023 klo 22:19:24 kirjoittanut Tsiisus »
Kim

Poissa Poissa


Vastaus #323 : 08.11.2023 klo 14:49:57

"Aivan ottelun alku oli hieman tunnusteleva, mutta jo parin minuutin kuluttua Suomi alkoi saamaan hallintaa itselleen ja tilanteita Ranskan maalille, kuitenkin vielä tuloksetta. Ajassa 6:08 Suomi sai pallon maaliin, muttei kuitenkaan hyväksytysti, kun Maria Mäntylän kulmapotku painui hieman hämmentävästikin suoraan takatolpan kautta Ranskan maaliin – sääntöjen mukaisesti tästä kuitenkin jatkettiin kotijoukkueen maaliheitolla."

Jäi eilen hieman vielä pohtimaan, että onko säännöt muuttuneet, jos kulmapotkusta ei voi enää tehdä maalia??.....vai oliko FIFA-tuomarit ihan pihalla tilanteesta  :(
« Viimeksi muokattu: 08.11.2023 klo 14:54:57 kirjoittanut Kim »
-Auvo-

Poissa Poissa


Vastaus #324 : 08.11.2023 klo 15:07:50

Rajapotku se oli

 
Sivuja: 1 ... 12 [13] 14
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa