FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.11.2024 klo 14:34:48 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 8
 
Kirjoittaja Aihe: VPS:ssä vaikuttaneita ulkomaan kansalaisia (+ muita listauksia)  (Luettu 32276 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
ysiysi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS, KPV


Vastaus #75 : 16.03.2012 klo 19:46:45

Schaffterin lisäksi tuossa legendaarisessa -61 ikäluokassa on toinenkin potentiaalinen kahden passin pelaaja, Thomas Yli-Suomu (Suomi / Länsi-Saksa). Selvitellään.

Ja Schaffterin lisäksi seuran tiedotustehtävissä on häärinyt yksi toinenkin kahden passin mies ;)
turkistarhaaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Munsala IK


Vastaus #76 : 16.03.2012 klo 19:50:15

Ja Schaffterin lisäksi seuran tiedotustehtävissä on häärinyt yksi toinenkin kahden passin mies ;)
Ai Kakkuri vai?
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #77 : 18.03.2012 klo 16:26:44

Lisäsin Schaffterin, sillä sveitsiläisyys lienee totta. Korjatkaa toki, jos meni väärin.

Urkintakoneiston arveluiden mukaan joku virallisesti uutisoimaton argentiinalainen maalivahti on käynyt tänä testeissä kääntymässä testeissä. Siinä olisi ollut yksi lippu lisää, mikäli hakukriteerit olisivat täyttyneet. Samalla voimme huomata, että Etelä-Amerikka ei Vepsussa kuki.



PS: minua on lähestetty muunkinlaisen listauksen tiimoilta. Ideana oli listata nyt alkuun Vepsun kotikenttiä. Jos tuo toteutuu, niin virallinen ottelu lienee hyvä rajaus. Sarjapelit sarjatasosta riippumatta, Suomen cup, liigacup, piiricup jne...

Itsehän en muista varmaksi kuin muutaman: Hietalahti, Kaarlen kenttä, Botniahalli, Botniahalin ulkotekonurmi. Kuuleman mukaan Isolahden hiekalla olisi joskus korkattu kakkosdivarikausi. No näitähän riittää ja siinä tulee apu tarpeen. Ennen vanhaan on välillä pelattu varmaan ties missä.

Pitäisikö tehdä uusi topik? Vai kerätäänkö jonnekin tänne myöhäisempään viestiin ja laitetaan linkki avausviestiin, kuten nyt on jo ulkomaalaisten vastustajien kohdalla? Ja voisihan siinä tapauksessa viilata otsikkoakin...

No mitä tehdään vai tehdäänkö mitään?
White City

Poissa Poissa


Vastaus #78 : 19.03.2012 klo 13:17:08

Jep, 1985 avattiin Isolahden koulun hiekalla II divisioona.

1981 oli kotiavaus Kotirannan kentällä (siinä nykyisen Prisman tontilla), sen lisäksi nyt ainakin Liigacupin semifinaali pelattiin vuonna 2000 Ruutikellarintien hiekalla.

Pesäpallokentällä on myös joku kotiavaus ollut, vuotta en nyt muista.
Pokke

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Vepsu,Bajen ja Arsenal


Vastaus #79 : 19.03.2012 klo 16:03:45

Yksi liigacupin matsi (Jazz??) pelattiin Raviradalla.
Ennenvanhaan avattiin kausi useinkin Kotirannan Saharassa eli justiin siinä nyk. Prisman kohdalla.
MacGyver

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #80 : 19.03.2012 klo 16:06:34

Präntööllä on varmasti pelatty myös joskus. Pitäisi kaivaa historiikki taas esiin.

+ Olikos se Hietalahden alkuperäinen pallokenttä jossain eri paikassa?
k-211619

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seura jolla ei ole historiaa eli ei tulevaisuutta


Vastaus #81 : 19.03.2012 klo 16:17:20

Ideana oli listata nyt alkuun Vepsun kotikenttiä.

Toisessa topikissa oheisia. Mulla on Liigapelien VPS-kentät selvitettynä. Kaivelen ne tiedoksenne jossain välissä kun löydän ne.

e. Selvisi nopeasti: ao. Kaarlen kentällä tuo mainittu yksi peli, loput Hietalahdessa, siis kyse Liigapelit ajalla 1995-2011.

Lainaus
VAASA

Vöyrinkaupungin pallokenttä (nurmipinta, VPS:n oma kenttä)
Avausottelu 17.6.1928 VPS-HPS 2-3
Ens. ottelu päääsarjassa 10.8.1930 VPS-HIFK 2-2

Hietalahti I
Virallinen debyyttiottelu ? (= SM-kilpailua cup-muotoisena)
Keväällä 1925 kentän ympärille rakennettiin tolpat, joihin ripustettiin kangas näköesteeksi ??
Kangasaitadebyyttiottelu 10.5.1925 VPS-VIS 4-1
Virallinen kangasaidan debyyttiottelu x.y. 1925 VPS-VIS 10-2 (SM-kilpailua cup-muotoisena)
Ensimmäinen päsarjaottelu VIFK?

Kaarlenkenttä
-> 7.5.1995 VPS-Haka = viimeisin ottelu
« Viimeksi muokattu: 19.03.2012 klo 16:36:54 kirjoittanut k-211619 »
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #82 : 19.03.2012 klo 16:24:06

Mä naputtelen tänään jossain vaiheessa listaa. Laitan sen alkuun johonkin tulevaan viestiin ja avausviestiin linkin. Tokihan uusi ketju voisi olla selkeämpi, jos avausviestissä olisi sisällysluettelo ja tulevissa viesteissä sitten aina listatut asiat. Nythän tämä ketju alkaa massiivisellä tykityksellä ulkomaalaisista passinhaltijoista, jolloin muut listalinkit voivat jäädä unholaan. Mutta nyt mennään tällä ketjulla.



Missäs tuo Vörkkärin pallokenttä oli ihan fyysisesti? Ja Kotirannalla lienee pelattu myös nurmella..? Eikös se nyt ole tämä nykyään Sorsantien kenttänä tunnettu paikka, mikä korvasi aikanaan alkuperäisen Pallokentän?

E: ollaankos me koskaan oltu evakossa jossain? Esim. tyyliin JJK - VPS Seinäjoella tai Inter - VPS Botniahallin ulkotekonurmella? Eikös tässä joku aika sitten liigacupia pelattu kootusti Talissa. Oliko Vepsu niissä kotijoukkueena ja voiko tuollaista edes laskea, kun taustalla palloliiton sekoilu?
« Viimeksi muokattu: 19.03.2012 klo 16:42:39 kirjoittanut Komigenare »
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #83 : 19.03.2012 klo 17:20:09

Tähän viestiin on tarkoitus kerätä kenttiä, jotka ovat toimineet Vaasan Palloseuran kotikenttänä virallisessa ottelussa. Viralliseksi otteluiksi lasketaan ainakin sarjaottelut sarjatasosta riippumatta, Suomen cup, liigacup, piiricup, ykköscup, piirisarja ja muut mahdolliset virallisemman tuntuiset kilvoittelut...

Listassa on myös ns. puolueettomia kenttiä, jotka ovat olleet esim. cup-finaalin pitopaikkana. Tällöin Vepsun on pitänyt olla kotijoukkue. Näitä kenttiä löytyy viestin alaosasta.




Botniahalli (*Mustasaari) On Vepsun jättimäinen koti talvisin. Botniahalli on yhteispinta-alaltaan Suomen suurin yleisurheilu-, palloilu- ja monitoimihalli. Täällä on pelattu useat liigacupin matsit ja tarinoiden mukaan hallilla olisi kelpoisuus jopa liigaotteluihin. Botniahallissa pelatun ystävyysottelun Malmö FF:ää vastaan näki 3123 katsojaa. Halli täyttyy välillä myös messuista ja tämä säteilee kuningaslajiin. Alustan poistamisen helpottamiseksi on täytynyt tehdä kompromisseja eikä alusta ole yhtä loistava kuin esim. ulkotekonurmella. * Vaasan kanssa yhteisomistuksessa

Botniahallin ulkotekonurmi (*Mustasaari) Tämä Botniahallin ja kasitien puristuksessa oleva tekonurmi on isännöinyt sekä liigacupia että Suomen cupia. Kenttä kirvoitti Malisen Juhalta itkupotkuraivarit, koska Juhaa ei mainittu eikä hänen nimeään huudettu. MINÄ taasen olen aina viihtynyt tämän kentän laidalla. Tulevaisuudessa huolettaa ohiautoilevien piristävien tööttäysten vähentyminen, sillä Sepänkylän ohitustie tulee hiljentämään kasitietä kentän kohdalla. * Vaasan kanssa yhteisomistuksessa

Hietalahti

Isolahden koulun hiekkakenttä Täällä Tervalaakson tietämillä pelattiin kakkosta 1980-luvun puolivälissä.

Kaarlen kenttä Tämä yleisurheilustadion toimi Vepsun kotikenttänä 1990-luvun divarihuumassa. Oli myös näyttämönä 7. toukukuuta 1995 pelatussa joukkuepalloiluottelussa, joka kosketti koko Suomen kansaa. VPS oli palannut pääsarjaan!

Kasarmin kenttä Täällä on pelattu keväisin ja ihan virallisiakin otteluita melkoisella varmuudella. Ja kenttä oli nimenomaan kasarmin alueella eli nykyisen parkkipaikan paikalla. Ilmeisesti sotaväen kanssa oli joku sopimus, mikä mahdollisti tämän. Otteluita oli ainakin 30- ja 50-lukujen välisellä ajanjaksolla.

Kotirannan hiekkakenttä Tämä hiekkakenttä tunnettiin myös nimellä Sahara ja se sijaitsi nykyisen Prisman kohdalla. Tällä kentällä avattiin monet kaudet joitain vuosikymmeniä sitten. Kentällä oli aidat tuomassa areenamaista tunnelmaa.

Palosaaren hiekka Tämä kenttä tuli itselle täysin uutena. Kenttä sijaitsi jotakuinkin nykyisen ruotsinkielisen ammattikoulun hujakoilla. Läheinen Kapernaumi, puuvillatehtaan työläisten asuinkortteli, toi kuulemma väriä viikonloppuotteluihin pusikoissa makoilevina sekä örisevinä jännäreinä. Otteluina ilmeisesti ainakin keväisiä 50-luvun piirisarjavääntöjä, joissa Vepsukin oli mukana. Kentän nimestä ei ole varmuutta, mutta kenttä oli hiekkainen ja Palosaarella.

Raviradan hiekkakenttä Täälläkin on pelailtu keväisin ja käynnistelty kausia. Katoaa tulevaisuudessa talojen tieltä, kun ravirata muuttaa muualle.

Ruutikellarintien hiekkakenttä Tämä massiivisen monitoimiviheriön välittömässä läheisyydessä aikanaan sijainnut hiekkakenttä on ollut pelipaikkana ainakin liigacupissa. Sittemmin hiekka peitettiin muovilla ja nykyään samaisella paikalla on Ehnvallenin tekonurmikenttä.

Vöyrinkaupungin pallokenttä Tämä kenttä on todellinen loistoesimerkki Vaasan Palloseuran pyrkimyksistä toiminnan kehittämiseen ja parantamiseen. Seura oli vasta reilun kolmen vuoden ikäinen, kun sillä oli jo oma nurmipintainen kenttä 1928! Kenttä oli alun perin vuokrattuna 20 vuodeksi, mutta suursodan laineet vaikuttivat täälläkin. Kenttä sai mm. osansa Talvisodan pommituksissa ja saksalaisten jatkosotahevoset laidunsivat nurmipinnalla. Lopulta vuokrasopimus purettiin kaupungin toimesta ennen aikojaan ja VPS:n oli siirryttävä muualle. Kentän avausotteluna oli Vaasan ja Helsingin Palloseurojen kohtaaminen kesäkuussa 1928.



Hiihtostadion (Lahti) Tämä alastulomonttu näki edeltävän vuosituhannen viimeisen liigacupin loppuottelun. VPS oli ymmärtääkseni kotijoukkue ja tuli murskanneeksi KTP Kotkan 3-0.

Rukki-areena (Hanko) Tämä eteläinen urheilupyhättö oli näyttämönä liigacupin finaalissa 2000. VPS oli ymmärtääkseni kotijoukkue ja pieksi loppuottelussa myöhemmin omaan mahdottomuuteensa tukehtuneen Jokerit.

Talin halli (Helsinki) Jonkun johtavassa asemassa olevan neronleimaus teki tästä hämyisestä tehdashallista Vepsun kotikentän keväällä 2007. VPS oli tottunut parempiin olosuhteisiin, mutta laitapuolelta ponnistava vastustaja oli kuin kotonaan. Näin kabinettipeli vei Vepsulta sille kuuluneen edun ja FC Lahti eteni liigacupin välieriin lukemin 0-1.



Tästä tämä lähtee. Täydennellään pikkuhiljaa. Uusia kenttävihjeitä otetaan vastaan ja erityisesti tarinat olisivat ylikivoja.
« Viimeksi muokattu: 01.04.2012 klo 19:40:30 kirjoittanut Komigenare »
MacGyver

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #84 : 19.03.2012 klo 17:26:22


E: ollaankos me koskaan oltu evakossa jossain? Esim. tyyliin JJK - VPS Seinäjoella tai Inter - VPS Botniahallin ulkotekonurmella? Eikös tässä joku aika sitten liigacupia pelattu kootusti Talissa. Oliko Vepsu niissä kotijoukkueena ja voiko tuollaista edes laskea, kun taustalla palloliiton sekoilu?

Itsekin mietin asiaa, mutta ei tule kyllä äkkiä ainakaan mieleen mitään tuollaisia. Talin liigacup-turnaukset pelattiin joskus 2004 tai 2005, joka tapauksessa Vepsu oli tuolloin divarissa eikä näissä geimeissä mukana.

Nojoo, mites muuten toisaalta Cupin tai Liigacupin finaalit, lasketaanko kotiotteluksi? Omasta mielestäni voisi ainakin mainita kaikki tuollaiset periaatteellisetkin tapaukset.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2012 klo 17:32:03 kirjoittanut MacGyver »
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #85 : 19.03.2012 klo 17:46:58

Nojoo, mites muuten toisaalta Cupin tai Liigacupin finaalit, lasketaanko kotiotteluksi? Omasta mielestäni voisi ainakin mainita kaikki tuollaiset periaatteellisetkin tapaukset.

Kyllähän mä noita voin lisätä, mutta missäs niistä ollaan oltu kotijoukkue? Noissa nopeimmin löytyvissä lähteissä on voittaja aina mainittuna ensin. Liigacupin finaali ollaan voitettu Hangossa-00 ja Lahdessa-99 sekä hävitty Helsingissä-97 (Olympiastadion). Lisäksi on tuo yksi hävitty Suomen cupin finaali vuodelta 1972 Olympiastadionilta.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2012 klo 14:03:50 kirjoittanut Komigenare »
k-211619

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seura jolla ei ole historiaa eli ei tulevaisuutta


Vastaus #86 : 19.03.2012 klo 17:50:20

mutta missäs niistä ollaan oltu kotijoukkue?

Älkääs nyt hassutelko :) , onpi Suomi, hyvä jos löytyy finaaleista maalintekijät.

e. Ns. puolueettomalla kentällä pelatut ottelut voisi olla yksi keräyskohteenne. Ja noita ei edes vepsulla ole kovin montaa.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2012 klo 17:53:53 kirjoittanut k-211619 »
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #87 : 19.03.2012 klo 21:33:49

Kotiranta korvasi Vöyrinkaupungin pallokentän. Ensimmäinen nurmi kylvettiin 1953 ja ensimmäiset treenit olivat siellä juhannuksen tienoilla 1954. Ollaanko siellä myös pelattu vai oliko muutto Hietalahteen pysyvä jo tässä vaiheessa, mitä otteluihin tulee?

Vaasan keskustan korkeimman kohdan välittömässä läheisyydessä lienee sijainnut Kasarminkenttä tai onhan se tavallaan siellä vieläkin. Onkos siellä ollut ottelutoimintaa esim. joskus 1930-luvulla ja miksei myöhemminkin?

+ sata muuta kysymystä, joita en vielä ole keksinyt :) Täytyy pitää mielikuvitus avoinna, kun kokemusta on niukalti ja lähdeteoksia nolla :D
Theofilius

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Paide Linnameeskond


Vastaus #88 : 19.03.2012 klo 21:50:35

Vaasan keskustan korkeimman kohdan välittömässä läheisyydessä lienee sijainnut Kasarminkenttä tai onhan se tavallaan siellä vieläkin. Onkos siellä ollut ottelutoimintaa esim. joskus 1930-luvulla ja miksei myöhemminkin?
Siis se nurmialue ortodoksisen kirkon ympärillä? Kirkkohan on ollut siinä jo ennen 1930-lukua, eli sillä nurmikolla nyt ainakaan ole ollut minkäänlaista ottelutoimintaa.
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #89 : 19.03.2012 klo 21:59:52

Siis se nurmialue ortodoksisen kirkon ympärillä? Kirkkohan on ollut siinä jo ennen 1930-lukua, eli sillä nurmikolla nyt ainakaan ole ollut minkäänlaista ottelutoimintaa.

Ehkäpä ennemminkin hiekkakenttä olisi kyseessä. Itselläni on vain jostain jäänyt takaraivoon sanapari VPS + kasarminkenttä. Eihän se toki tarvitse mitään ottelutoimintaa tarkoittaa. Tässähän näitä selvitellään ja kenttähän on siis voinut olla Korsholmanpuistikon toisella puolen, kun kirkolta katsellaan. Toinen hiekka-aluehan on päinvastaisella puolella, siinä kirkon ja Kasarminkaudun välissä. Olisiko siihen voinut mahtua kunnon kenttä joskus aiemmin?

Mutta olikos intin aikoihin siinä kassulla oikein futismaalit, siis vielä 90-luvulla.
V

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #90 : 19.03.2012 klo 22:32:02

Ehkäpä ennemminkin hiekkakenttä olisi kyseessä. Itselläni on vain jostain jäänyt takaraivoon sanapari VPS + kasarminkenttä

Google-haku noilla sanoilla palautti tämän:
Uutinen
VPS aloitti pelikautensa 1933 Vapunpäivänä kivikovalla Kasarminkentällä harjoitusottelussa pahinta paikallisvihollistaan VIFK:ta vastaan. Ottelu oli kuin enne koko tulevalle kaudelle - VIFK voitti 6-0.


Historiikista löytyisi varmaan kaikenlaista näihin kotikenttiin liittyen, mutta ei ole vielä ollut aikaa paneutua. MacGyver ja muut saavat toki ehtiä ensin :)
« Viimeksi muokattu: 19.03.2012 klo 22:34:18 kirjoittanut V »
John Rambo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomen seksikkäin


Vastaus #91 : 19.03.2012 klo 22:50:55

Missäs tuo Vörkkärin pallokenttä oli ihan fyysisesti? -- Eikös se nyt ole tämä nykyään Sorsantien kenttänä tunnettu paikka, mikä korvasi aikanaan alkuperäisen Pallokentän?

Ehditkin jo itse lisäillä, mutta Sorsatien kenttä on tosiaan aivan eri juttu. Itseäni lainaten:

Ei ole. Kaupunki melkolailla härskisti pakkolunasti sotien aikana huonoon kuntoon ajautuneen Pallokentän ilmaiseksi, rahaa Vepsu hankki myymällä kentän rakenteina olleet puurakenteet sekä itse nurmikentän kaupungille ruokamullaksi :(

Hietalahden urheilukentällä ei ollut mainion VPS-historiikin (kiitos Hugo Valpas!) mukaan edes aitaa vuosisadan alussa, joten Vepsun perustamisen jälkeen ensimmäinen remontti tapahtui monen hoputuksen jälkeen 20-luvun alkupuolella, kun kaupunki kustansi aidan tolpat ja VPS löi talkoilla tolpat maahan. Itse urheilutapahtumissa noihin tolppiin sitten ripustettiin säkkikangas. Tämän Hietalahti I:n avausottelu ollut lienee jalkapallossa 10.5.1925 pelattu VPS-VIS 4-1. SM-sarjassa taas myöhemmin samana vuonna pelattu VPS-VIS 10-2 voitaneen merkata tuon säkkikangasstadionin avausmatsiksi, päivämäärää en tähän hätään löytänyt. Toki jo tuota ennen Hietalahdessa oli pelattu cup-muotoista SM-sarjaa, mutta avoimin ovin.


Hietalahden alkuperäinen kenttä taustalla kesällä 1925.





Kuvia Pallokentältä.

Jos et saa tuosta lehtijutun tekstistä selvää kun suurennat kuvaa, niin lähetän sinulle alkuperäisen kuvan paremmalla resoluutiolla. Ja hanki nyt ihmeessä ne historiikin tuoreimmat painokset! Helppoa ja halpaa se ainakin on.
vilsu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, VPS, Arsenal, Juventus & Suomen maajoukkueet


Vastaus #92 : 19.03.2012 klo 23:03:28

Kansallisuuksia: 43 (Suomi on laskettu mukaan)
                   

Kosovo kaksi kertaa, joten kansallisuuksien määrä vähenee yhdellä.
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #93 : 19.03.2012 klo 23:17:01

Otin kansallisuuksista toisen Kosovon pois.

Joo, kyllä se oli selvää, että alkuperäinen pallokenttä (1928) oli siis Vöyrinkaupungilla. Mutta missä se sijaitsi ihan tarkalleen? Kuvan kartta on, sanotaanko vaikka nyt, hyvinkin suurpiirteinen.

Uudempi Vepsun kenttähän väsättiin Kotirannalle 1950-luvulla ja se lienee sama kuin nykyinen Sorsantien kenttä..? Vai onko? Kovastihan se on noista ajoista muuttunut, kun nurmialue on pienentynyt ja rakennukset kadonneet.

Onko tämä 1920-luvun Hietalahti samalla paikalla kuin 1936 rakennettu versio? Jota sittemmin 1990-luvun puolivälissä oikein urakalla tuotiin nykyaikaan (ja sittemmin on jäänyt uudestaan jälkeen :( )

E: jos ei ilman historiikkia selvitä, niin sitten ei selvitä. Annetaan muillekin tekemistä :)
« Viimeksi muokattu: 19.03.2012 klo 23:20:00 kirjoittanut Komigenare »
White City

Poissa Poissa


Vastaus #94 : 20.03.2012 klo 07:58:23

Talin liigacup-turnaukset pelattiin joskus 2004 tai 2005, joka tapauksessa Vepsu oli tuolloin divarissa eikä näissä geimeissä mukana.

Tähän eri; 2007 pelattiin vielä tuollainen teemaviikko/-viikonloppu Talissa jossa otettin hanuriin FC Lahdelta Liigacupin puolivälierässä 1-0.

Liigacupin ensimmäinen finaali HJK:ta vastaan 1997 pelattiin Olympiastadionilla eli siitä voi nykäistä tuon kysymysmerkin pois.

Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #95 : 20.03.2012 klo 16:01:04

Sain väännettyä Talin, Rukki-areenan ja Hiihtostadionin kotikentiksi. Löytyisikö historian kätköistä esim. jotain karsintamatseja (nousu/putoaminen) puolueettomilta kentiltä?

Olympiastadionin voisi todennäköisyyksien perusteella kuuluvan listaan, mutta en tiedä Vepsun kotijoukkuestatuksesta. Siellä on pelattu ainakin seuraavat ottelut: voitettu uusintaottelu mestaruudesta TPS:ää vastaan 1948, hävitty Suomen cupin finaali Reipasta vastaan 1972 ja hävitty liigacupin finaali HJK:ta vastaan 1997. Tuohon uusintaotteluun VPS lähti paremmalla maalierolla, joten voisiko siten perusteella kotijoukkueeksi?

Kasarminkentällä on siis pelattu ainakin harjoitusotteluita. Jotenkin tuntuisi, että on siellä myös joku virallisempi matsi väännetty, mutta... Sijainti on varmaan ollut siinä, missä myöhemmin on liikuttu. Eli intin sulkeiskenttä tjsp, joka nykyään toimittaa parkkipaikan virkaa.

Palosaari - koskas siellä olisi pelattu?

1950-luvulla valmistunut Kotirannan nurmikenttä on nykyiseltä nimeltään Sorsantie?!?! Onko siellä pelattu?

Hietalahti kiinnostaa edelleen. Onko vanha Hietalahti (I) samalla paikalla kuin 1936 rakennettu nykyinen versio? Näin tietysti luulisi olevan, mutta mistäs sen varmaksi muistaisi.
k-211619

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Seura jolla ei ole historiaa eli ei tulevaisuutta


Vastaus #96 : 20.03.2012 klo 17:02:16

oma näkemykseni kotikenttästatuksesta ..

Valinta on tietysti aina tekijän.

e. Eipä sitten mitään (ks. alle). Toki saatte höntsätä miten haluatte, kaikki pelaa -tyylillä vaikka. Vaasa kannattajineen (toki ”vanhaparta”porukkaa lähinnä) on ollut yksi harvoista Suomen futiskeskuksista, joiden yhteydessä olen vielä tavannut lajikulttuuria ja –ymmärrystä. Sääli, että tämä (tai ainakin ff2-) sukupolvi haistattaa sille pas#at.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2012 klo 17:56:23 kirjoittanut k-211619 »
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #97 : 20.03.2012 klo 17:24:32

Pyrin henkilökohtaisesti mahdollisimman ala-arvoiseen lopputulokseen listausta tehdessä.

Ainoa myönnytykseni ovat nuo lisäsotkua aiheuttavat tarinat kunkin kentän perässä. Niistä voisi selvitäkin jotain, mutta en kiusallanikaan selvennä niissä mitään. Suomalaisesta jalkapallosta on liikaa tarinoita ja siihen on saatava stoppi!



Tuo listaus elää vielä. Tässä on nyt vuorokausi tehty raakaversiota ja muodonmuutos lienee varmempaa kuin Vepsun ainaiset loukkaantumissumat. En myöskään tee tuota piilossa muilta, sillä en kuvittelekaan tietäväni kaikkea tai olevani määrittelyn ylipappi. Tälläkään kertaa ei pyritä tekemään historiallista hakuteosta kaikkien taiteen ja tieteen sääntöjen mukaan, vaan keräilemme noita kenttiä omaksi huviksemme.

Katsotaan nyt, mitä siitä tulee vai tuleeko.
White City

Poissa Poissa


Vastaus #98 : 20.03.2012 klo 19:56:40

Schaffterin lisäksi tuossa legendaarisessa -61 ikäluokassa on toinenkin potentiaalinen kahden passin pelaaja, Thomas Yli-Suomu (Suomi / Länsi-Saksa). Selvitellään.


Kahden passin pelaaja, Suomen ja Länsi-Saksan liput salkoon. Kaudet edustusjoukkueessa oli muistaakseni -79 ja -80.
Komigenare

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: VPS


Vastaus #99 : 20.03.2012 klo 22:00:37

Lisäsin Yli-Suomun. En laittanut uutta lippua kansallisuuksiin, sillä Saksan ja Länsi-Saksan liput ovat kovin samanlaisia ulkonäöltään.

Täydennellään, pohdiskellaan ja viilaillaan.

E: en lisännyt lippua, mutta lisäsin lukuun yhden kansallisuuden. Ja laitoin muutaman sanan selvennykseksi.
« Viimeksi muokattu: 20.03.2012 klo 22:13:51 kirjoittanut Komigenare »

 
Sivuja: 1 ... 3 [4] 5 ... 8
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa