FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
08.04.2020 klo 20:14:33 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1]
 
Kirjoittaja Aihe: Veikkausliigan parhaat pelaajat?  (Luettu 1396 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
luckyiam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jan Walden.


: 25.07.2006 klo 08:31:39

Virallisille tähdistö- ja kuukaudenpelaajavalinnoille on jo oma topic, mutta ketkä ovat ne oikeasti Veikkausliigan parhaat pelaajat?

Viime perjantaina ilmestyneessä Urheilulehdessä oli "analyytikko" Antti J. Peltosen (AJP) lista 20 Veikkausliigan parhaasta pelaajasta tällä hetkellä. Top10 näytti seuraavalta, jollei joku ole vielä lukenut.

1. Roni Porokara (Honka)
- Espoolaisten 22-vuotias laitapelaaja on ollut läpi kauden yksi liigan parhaista jalkapalloilijoista. Nopea, vahva, ennakkoluuloton ja oikealla tavalla rohkea yksi vastaan yksi -tilanteissa. Debytoi A-maajoukkueessa toukokuussa. Toivottavasti Roy Hodgsonilla riittää rohkeutta ajaa Porokaraa sisään myös jatkossa.

2. Mikko Kavén (TamU)
- Vastikään 150 perättäistä liigaottelua, yli 13 500 minuuttia, täyteen saanut 31-vuotias Kavén on ollut liigan kahden parhaan maalivahdin joukossa jo viiden ja puolen vuoden ajan. Puhtaasti pelillisten ominaisuuksien lisäksi vahva myös henkisesti. Suurin yksittäinen syy Unitedin menestyksen jatkuvuudelle.

3. Hermanni Vuorinen (Honka)
- Espoolaisten 21-vuotiaalle hyökkääjälle naureskeltiin jopa asiantuntijapiireissä vielä kauden alla, vaikka merkit hyvälle pelaamiselle myös liigatasolla olivat nähtävillä jo vuosi sitten Ykkösessä. Toistaiseksi 14 maalia 11 ottelussa. Kehityksen takana on lähinnä kaksi asiaa, Oikea roolitus ja suuri työmäärä.

4. Markus Halsti (HJK)
- Klubin 22-vuotias keskuspuolustaja on lupaavin kotimaassa pelaava jalkapalloilija. Vahvuudet itseluottamuksessa, pelin lukemisessa ja eteenpäin pelaamisessa. Heikkouksina ajoittain liiallinen rentous. Myös todellinen halu ammattilaiseksi yhä monelle epäselvää. Silti A-maajoukkueryhmään viimeistään syksyllä.

5. Jari Niemi (TamU)
- Belgiasta takaisin Tampereelle palannut 29-vuotias Niemi on normaalikunnossaan yksi liigan dominoivimmista hyökkäyspelaajista. Suurin haaste näyttää, että ulkomailla vietetyt vuodet ovat vastoinkäymisistä huolimatta kehittäneet jalkapalloilijana. Viimeinen varmistus Unitedin mestaruudelle.

6. Valeri Popovits (H*ka)
- Yksi liigahistorian parhaista pelaajista. Pelikäsitykseltään ja taitotasoltaan yhä, 36-vuotiaana, itselleen alivertaisessa ympäristössä. Merkitys Hakan pelaamiselle suurempi kuin kenenkään muun pelaajan omalle joukkueelleen. Loistavuudestaan huolimatta ollut Suomessa aina aliarvostettu.

7. Janne Saarinen (Honka)
- Kansainväliseltä kokemukseltaan, saavutuksiltaan ja taidollistekniseltä tasoltaan liigan ehdotonta eliittiä. On vasta toipumassa täyteen ottelukuntoon nivusvamman jälkeen. Jos tervehtyy loppukaudeksi täysin, on 29-vuotiaalta keskikenttäpelaajalta lupa odottaa alkukauttakin dominoivampaa pelaamista.

8. Ville Lehtinen (TamU)
- Ongelmapelaajan maineessa kaikkialla muualla kuin Tampereella oleva 28-vuotias hyökkääjä on ratkaissut toistaiseksi yksinään Unitedin maalinteko-ongelmat ja ollut suurin yksittäinen syy Unitedin tulevalle mestaruudelle. Pelaajana rajallinen, mutta maksimoi vahvuutensa.

9. Jarkko Okkonen (H*ka)
- Hakan 27-vuotias toppari on nostanut Juha Pasojan ja Janne Sallin viereltä häviämisten myötä oman pelaamisensa edellisvuosiakin korkeammalle tasolle. Koskelaisten puolustuksen ehdoton johtaja, vaikka on kopissa joukkueen hiljaisempia. Puutteet eteenpäin pelaamisessa ovat estäneet kansainvälisen uran.

10. Veli Lampi (HJK)
- Syksyllä A-maajoukuerinkiin nostettu 22-vuotias yleispelaaja on muutamista virheistään huolimatta noussut liigan parhaaksi laitapuolustajaksi. Vahvuudet ja heikkoudet ominaisuuksissa. Ei missään loistava, mutta kaikessa hyvä. Moderni, pelaava puolustaja. Ammattilaisura mahdollinen.


Minkälainen Top10 kuuluisi olla forumnistien mielestä? Mielellään hieman perustelujakin eikä pelkästään pelaajalistoja.
Itse nostaisin ainakin TPSn Mika Ääritalon, vaikka loukkaantuneena olleen Janne Saarisen tilalle. Muuten lista näyttäisi ihan mallikelpoiselta. Toisaalta aliarvostetun Vallun tilallekin voisi ottaa jonkun toisen, koska tuntuu, että hänkin on listalla vain vanhojen meriittiensä perusteella.

Hieman jäi häiritsemään AJPn varmuus TamUn Suomen mestaruudesta.
Limakutziero

Poissa Poissa


Vastaus #1 : 25.07.2006 klo 09:21:04

Onhan tuo suht. paikkansa pitävä. Niemen mukana olo ehkä hieman ihmetytti, onkos kaveri kaksi matsia jo pelannut. Ei ne ulkomailta tulleet mitään messiaita ole kotimaisessa liigassa. Top-20 olisin kyllä nostanut vielä Hongan Koskisen ja MIFK:n Kuismalan, molemmat pelanneet erittäin/yllättävän hyvin.
luckyiam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jan Walden.


Vastaus #2 : 25.07.2006 klo 09:24:02

AJPn loppulistahan meni seuraavasti.

11. Ady (TPS)
12. Jarkko Wiss (TamU)
13. Janne Korhonen (MyPa)
14. Antti Pohja (HJK)
15. Ari Nyman (Inter)
16. Mika Ääritalo (TPS)
17. Joel Perovuo (Honka)
18. Mika Nurmela (HJK)
19. Mikko Manninen (H*ka)
20. John Weckström (Honka)
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 25.07.2006 klo 09:34:28

Ennen listan julkaisua Niemen ja Nurmelan näytöt olivat olemattomia.
Vähän sellaista "se tulee ulkomailta, se on hyvä" -henkeä havaittavissa.
Santeri

Poissa Poissa


Vastaus #4 : 25.07.2006 klo 09:45:37

Mun mielestä aika osunut lista, ei sieltä kyl ainakaan yhtään top 10 pelaajaa puutu top 20 listalta. Järjestyksesthän voidaan olla aina montaa mieltä, mutta siitä spekulointi on kyllä ihan turhaa
Ravi-Paisti

Poissa Poissa


Vastaus #5 : 25.07.2006 klo 10:24:45

Itse nostaisin ehdottomasti Mika Ääritalon TOP-10:een. Ehdottomasti liigan parhaita pelaajia tällä hetkellä, loistava kosketus palloon, uskaltaa (ja onnistuukin usein) haastaa laitapakit ja luo laidalta paljon todellisia maalipaikkoja ei mitään toivotaan-toivotaan ruiskaisuja sinne päin. Vielä kun saisi hiukan huolellisuutta noihin viimeisiin syöttöihin, niin olisi aivan loistava.

Nytkin minusta yksi todennäköisimmistä ulkomaille siirtyjistä Veikkausliigassa.
luckyiam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jan Walden.


Vastaus #6 : 25.07.2006 klo 10:29:30

Se mikä on myös silmiinpistävää on se, että listalla on helvetisti nuoria. Top10kin mahtuu 22-vuotiaita tai nuorempia 4. Tähän kun huomioi vielä sen, että ainakin Ääritalo on ehdottomasti pelannut niin hyvin, että kuuluisi top10.
Lisäksi Niemi, Popovits ja Saarinen eivät mielestäni tällä hetkellä Veikkausliigan top10-pelaajiin kuuluisi. Niemi vähäisten esitystensä takia, Vallu on mielestäni ollut todella vaisu ja Saarinenkin on ollut loukkaantuneena.
Kiima-Aho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #7 : 25.07.2006 klo 10:49:52

Missä Medo mjitaaah :-[?!? Täytyy kyllä myöntää että itsekin sorruin Liigacupin perusteella varsin hurjaankin Medo-hehkutukseen, mutta niin se vain on. Immeinen on erehtyvänen.

Mitä nyt listasta muuten, niin ihan kohtalaisen hyvältähän tuo näyttää. Jari Niemeä en tosin minäkään olisi ihan noin korkealle nostamassa parin pelatun ottelun perusteella. Uutena pelaajana listalle voisi nostaa Vepsun Jyri Hietaharjun.
jaanu$

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tiiseli since 4eva


Vastaus #8 : 25.07.2006 klo 11:01:40

Missä Medo mjitaaah :-[?!?

 ;D Ylos
jmh77

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Sir Ryan Giggs


Vastaus #9 : 25.07.2006 klo 11:14:43

 Uutena pelaajana listalle voisi nostaa Vepsun Jyri Hietaharjun.

todella sama  Ylos ja näytti nuorimies tehneen jatkosopimuksen vepsun kanssa, pysynee seurassa vuoden 2008 loppuun  Ylos Alas - ulkomaapykälä sopimuksesta löytynee..
« Viimeksi muokattu: 27.07.2006 klo 20:53:01 kirjoittanut jmh77 »
Corona

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ilmari Autere ja käännetyt lahkeet


Vastaus #10 : 14.09.2006 klo 11:39:37

Veikkausliigan kaikkien aikojen paras pelaaja on Jarmo "Tenu" Alatensiö.

R.I.P  Tuoppi

 
Sivuja: [1]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines