FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
07.07.2020 klo 17:48:36 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 51 [52] 53 54
 
Kirjoittaja Aihe: Jalkapallo & Talous  (Luettu 263400 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Demian

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Mielipiteet eivät ole omiani


Vastaus #1275 : 18.03.2020 klo 11:21:44

Ei. Minkä tahansa asian hinta on se, mikä siitä lopulta maksetaan. Tai sitten mulla on viiden miljoonan platinaharkon arvoinen sokeripala. Halvemmalla en myy.

Tuossa puhuttiin arvosta eikä hinnasta.
MalminTino

Poissa Poissa


Vastaus #1276 : 18.03.2020 klo 11:31:11

Tuossa puhuttiin arvosta eikä hinnasta.

"ekonomisti on ihminen joka tietää kaiken hinnan muttei minkään arvoa"

Ei mulla muuta.
Numb

Poissa Poissa


Vastaus #1277 : 18.03.2020 klo 11:45:29

"ekonomisti on ihminen joka tietää kaiken hinnan muttei minkään arvoa"

Ei mulla muuta.
Tämähän se on. Kaikella on toki arvonsa, mutta sen määrittäminen on enemmänki arvailua, kun tietoa.
Lord Bendtner

Paikalla Paikalla


Vastaus #1278 : 18.03.2020 klo 12:06:40

Katsoin tranfermartktista Pelaajien arvioituja arvoja ja pari kohtaa kiinnitti huomion, esimerkkinä Poolista Mane 150miljoonaa, Trent Alexander-Arnold 110 miljoonaa, Robert Firmino 90 miljoonaa ja Fabinho 70 miljoonaa, Alisson 90 miljoonaa ja Wijnaldum 50 miljoonaa sekä Joe Gomez 42 miljoonaa.

Näiden kohdalla huomaa tämän Liverpool hypetyksen ja hinnassa on suht reippaasti ilmaa.

Kun taas Manulla esimerkkinä De Gean (50miljoonaa) Martialin (60 miljoonaa) Marcus Rashford (80 miljoonaa) Aaron Wan-Bissakan (40 miljoonaa) Mctominay (28 miljoonaa) hinnat ovat karkeasti alihinnoteltuja.

Eli sua lähinnä ärsyttää kun oman suosikkijoukkueen pelaajia on sun mielestä arvioitu liian alas? Yleisellä tasolla voidaan todeta, että TM:n arvioissa on varmasti paljon vikaakin, mutta nuo käyttää niin kokonaisvaltaista arviointia ja ottavat huomioon niin monia asioita, ettei sinne niin suuria ihmeellisyyksiä mahdu joukkoon. Muutama asia noista pitää kuitenkin ymmärtää. Ensinnäkin TM:n arvioissa nykyään ylikorostuu juuri siirtyneiden pelaajien hinnat. Eli siis nuorista pelaajista maksettava potentiaalia päivittyy hinta-arvioon, kun se siirto tapahtuu kun taas täysin samantasoisen ja samanikäisen pelaajan hinta päivittyy hitaammin tämän pysyessä nykyisessä seurassaan. Tämä on mielestäni selkeä virhe, mutta kuitenkin suhteellisen pieni ja jokseenkin ymmärrettävä sellainen ottaen huomioon nämä muut näkökulmat hinnan määrittellyyn.
Lisäksi TM:n arvioissa vaikuttaa todella paljon se miten joukkue pärjää ja erityisesti liigojen mestaruustaistelut ja UCL:ssä pärjääminen nostaa hintoja selkeästi. Tässä mielessä on ihan ymmärrettävää, että esimerkiksi Liverpoolin pelaajilla on suhteellisen kovia arvioita. Otetaas nyt kuitenkin tarkasteluun nämä ekamin nostot:

Liverpool

Sadio Mane €150M - Viimeiset reilut 1,5 vuotta Liverpoolin avainpelaajia, kun seura on tuon ajan vetänyt valioliigassa ennätyksellisen kovaa pistetahtia ja voittanut UCL:n. Laitahyökkääjän paikalta viime kaudella valioliigan maalikuninkuus ja monien mielestä nostettu koko liigan parhaaksi pelaajaksi. Suurimmissa osissa arvioista vähintäänkin Top5:ssä. Hyviä vertailukohtia lienevät Philippe Coutinhon ja Eden Hazardin viime vuosien siirrot. Ottaen huomioon että Coutinho oli selkeästi heikompi pelaaja ja Hazardin hintaa pudotti sopimustilanne, niin tuo €150M on aika hyvin paikallaan.

Trent Alexander-Arnold €110M - Tämä onkin kinkkisempi tapaus, koska aivan huipulla olleiden laitapakkien siirtoja ei ole paljoa viime vuosina kuitenkaan nähty. Jotain vertialukohtaa tuonee kuitenkin se, että Cityyn rotaatiopakiksi siirtynyt Joao Cancelo maksoi seuralle €65M ja Aaron Wan-Bissaka siirtyi lupaavilla, mutta aika ohuilla ja hyökkyssuuntaan lähes olemattomilla näytöillä €55M hintaan. TAA on nyt kuitenkin kahteen kertaan laittanut puolustajien syöttöennätyksen uusiksi ja on tälläkin hetkellä Valioliigan syöttötilastossa kakkosena, edellä vain Kevin De Bruyne, jonka TM on arvioinut €150M arvoiseksi. Nuori lädihän on puolustussuuntaan heikko, mutta tuosta hyökkäysosaamisestaan ja roolituksestaan johtuen laitapakkeihin vertaileminen on hankalaa. Sanoisin kuitenkin tuon arvion olevan lievästi yläkanttiin yleiseen tasoon nähden.

Fabinho €70M - Brassi pelasi joulukuusta 2018 alkaen huimalla tasolla ja jotkut nostivat häntä jo maailman parhaimmaksi omalla paikallaan. Omasta mielestäni nuo arviot olivat jokseenkin yläkanttiin, mutta oman pelipaikkansa parhaimpien joukkoon hän kuitenkin nousi. Vertailukohdiksi hyviä lienevät Rodrin €70M siirto ja €80M valuaatio Manchester Citystä ja Jorginho €65M. Noihin verrattuna ja taso huomioiden sanoisin että arvio on oikeinkin paikallaan.

Joe Gomez €42M - Gomez on nyt reilut 1,5 kautta suorittanut huimalla tasolla yhdessä Valioliigan ja koko Euroopan parhaimmista puolustuslinjoista. Nuoren topparin viimeisin tappio valioliigasta taitaa vieläkin olla yli kahden vuoden takaa, joka kertoo hänen suorittamisen tasostaan. Muutamissa arvioissa nostettu tämän kauden osalta valioliigan toiseksi parhaaksi toppariksi VVD:n jälkeen. Vaikka nämä arviot ovatkin mielestäni yläkanttiin, niin itse asiassa tuo hinta-arvio hänen kohdallaan on jopa alakanttiin. John Stonesista maksettiin aikanaan noin €55M ja hänet on arvioitu tällä hetkellä €45M arvoiseksi. Harry Maguiresta maksettiin viime kesänä €87M ja hän on arvioitu €70M arvoiseksi. Vaikka näissä molemmissa tapauksissa Manchesterin seurat maksoivat ylihintaa, niin siitä huolimatta ja (osittain juuri siksi) Gomezin arvioin pitäisi olla vähintään noin €60M.

Alissonin, Wijnaldumin ja Firminon arviot mielestäni oikeinkin linjassa muiden arvioiden kanssa.
 
Manchester United

David De Gea €50M - Tätä hintaa ovat toki pudottaneet jo pidemmän aikaa huonommalla tasolla olleet esitykset. Olen silti samaa mieltä tässä kohtaa ja espanjalaisen pitäisi olla vähintään samanarvoinen kuin kaksi vuotta nuorempi Courtois, eli €60M. Kuitenkin esimerkiksi Ederson on €70M, eikä espanjalaista hänen yläpuolelleen voi nostaa. Maalivahdeissa kärkikolmikon muodostavat Oblak (€100M), Alisson (€90M) ja MATS (€90M), jotka on monissa yhteyksissä nostettu kolmeksi maailman parhaaksi. Itse ehkä nostaisin Edersonin €75M ja De Gean joko €60M tai €65M.

Anthony Martial €60M - Patongin potentiaali on kiistaton, mutta suoritustason ailahtelu todella suurta. Martial ei ole missään vaiheessa kyennyt nousemaan sellaiseksi johtavaksi pelaajaksi, jota hänestä odotettiin tai josta maksettaisiin suuria summia. Martial kuitenkin elää tehoistaan ja niitä ei ole missään vaiheessa tullut tasaisen kovaan tahtiin. Hänen kohdallaan hyvä vertailukohta lienee samoista ongelmista kärsinyt pari vuotta nuorempi Gabriel Jesus, joka on arvioitu €70M arvoiseksi. Tähän verrattuna ranskalaisen arvio on oikeinkin kohdillaan.

Marcus Rashford €80M - Nuorelle pelaajalla tyypillistä heittelyä on näkynyt, mutta on myös pidempiä aikoja kantanut joukkuettaan selässään. Tehoja tuli ennen loukkaantumista kivasti, joten ilman loukkia ja kausi loppuun asti pelattuna olisi tuolla potentiaalilla ja kokonaisvaltaisuudella voinut saada suuremmankin arvioin. Nykyisellään näyttöihin nähden kuitenkin oikeinkin paikallaan tämä arvio.

Scott McTominay €28M - Skotti on hienosti nostanut tasoaan, mutta näyttöjä on silti verrattaen hyvin lyhyeltä ajalta. Lisäksi tuon pelipaikan pelaajien kehityksiin arviot reagoivat huomattavasti hitaammin kuin hyökkäävämpien pelaajien. On kuitenkin ollut vakuuttava ja siksi itse nostaisin tuon €35 arvion miljoonaan.

AWB on mielestäni ihan oikein arvioitu, kun taas listan ulkopuolelta Maguire on (aikaisemmin mainituista syistä johtuen) pahasti rankattu yläkanttiin.


TL;DR - Mielestäni Poolilta Alexander-Arnoldin arviota voi pitää yläkanttiin rankattuna, mutta vastaavasti Gomez on yhtä paljon rankattu alakanttiin. Vastaavasti ManUlta De Gea on rankattu alakanttiin ja mahdollisesti myös McTominay, mutta Maguire on rankattu yläkanttiin.

Nämä kaikki ovat kuitenkin vain subjektiivisia mielipiteitä joihin vaikuttaa todella paljon omat halutkin arvioida pelaajia ja niiden arvoja. TM kuitenkin pyrkii olemaan objektiivinen arvioissaan ja ottamaan huomioon kattavasti eri muuttujia.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #1279 : 18.03.2020 klo 12:14:27

Katsoin tranfermartktista Pelaajien arvioituja arvoja ja pari kohtaa kiinnitti huomion, esimerkkinä Poolista Mane 150miljoonaa, Trent Alexander-Arnold 110 miljoonaa, Robert Firmino 90 miljoonaa ja Fabinho 70 miljoonaa, Alisson 90 miljoonaa ja Wijnaldum 50 miljoonaa sekä Joe Gomez 42 miljoonaa.

Näiden kohdalla huomaa tämän Liverpool hypetyksen ja hinnassa on suht reippaasti ilmaa.

Kun taas Manulla esimerkkinä De Gean (50miljoonaa) Martialin (60 miljoonaa) Marcus Rashford (80 miljoonaa) Aaron Wan-Bissakan (40 miljoonaa) Mctominay (28 miljoonaa) hinnat ovat karkeasti alihinnoteltuja.

Nuo ei ole hintoja vaan arvoja, ja vielä tarkennettuna arvioituja arvoja. Mutta ihan mielenkiinnosta: mitä luulet, että Trent Alexander-Arnoldista pitäisi maksaa jotta sen saisi liikkumaan Liverpoolista pois? Oma veikkaukseni juuri tällä hetkellä on se, että tuo 110 miljoonaa euroa ei edes riittäisi. Noin yleiseltä hinnoittelulta nuo näyttää olevan linjassa kaiken kanssa, eikä niissä oikein mitään erityistä ihmeellisyyttä näy. AWB ehkä vähän alakanttiin, mutta tuollakin hintalapulla se on maailman 7. arvokkain laitapakki TAA:n, Hakimin, Karvajalan, Walkerin, Sergi Roberton ja Cancelon jälkeen. Ei tuota kamalan vääränä voi pitää. Minä sijoittaisin esimerkiksi Leicesterin Pereiran tuohon yläpuolelle.
Kyseenalaistaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tottenham Hotspur, FC Kontu


Vastaus #1280 : 18.03.2020 klo 12:40:38

Jaahas, taasko tästä mutuillaan täällä? No pistetään ne kriteeritkin tänne sitten uudestaan.

ekam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #1281 : 18.03.2020 klo 13:58:57

Nuo ei ole hintoja vaan arvoja, ja vielä tarkennettuna arvioituja arvoja. Mutta ihan mielenkiinnosta: mitä luulet, että Trent Alexander-Arnoldista pitäisi maksaa jotta sen saisi liikkumaan Liverpoolista pois? Oma veikkaukseni juuri tällä hetkellä on se, että tuo 110 miljoonaa euroa ei edes riittäisi. Noin yleiseltä hinnoittelulta nuo näyttää olevan linjassa kaiken kanssa, eikä niissä oikein mitään erityistä ihmeellisyyttä näy. AWB ehkä vähän alakanttiin, mutta tuollakin hintalapulla se on maailman 7. arvokkain laitapakki TAA:n, Hakimin, Karvajalan, Walkerin, Sergi Roberton ja Cancelon jälkeen. Ei tuota kamalan vääränä voi pitää. Minä sijoittaisin esimerkiksi Leicesterin Pereiran tuohon yläpuolelle.

Tokihan nämä ovat vain arvioita. Kysytään sitten näinpäin, millä perusteella esimerkiksi Mane on lähes tuplat arvokkaampi kuin 5 vuotta nuorempi Rashford? molemmilla on sama määrä maaleja valioliigassa sillä erolla että Rashford on pelannut vähemmän otteluja. Toki manella hintaa nostaa onnistunut viime kausi..
ekam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #1282 : 18.03.2020 klo 14:03:25

Eli sua lähinnä ärsyttää kun oman suosikkijoukkueen pelaajia on sun mielestä arvioitu liian alas?


No tämäkin, myönnetään. Pysyn silti kannassani, että nuo hintaerot ovat liian suuret nähden pelaajien todelliseen tasoon, tottakai siihen myös vaikuttaa se että Liverpool on pelannut toisen hyvän kauden putkeen ja Manu kyntää edelleen.
Lätkis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Gianni Infantino ja Nicolas Sarkozy


Vastaus #1283 : 18.03.2020 klo 14:14:28

Katsoin tranfermartktista Pelaajien arvioituja arvoja ja pari kohtaa kiinnitti huomion, esimerkkinä Poolista Mane 150miljoonaa, Trent Alexander-Arnold 110 miljoonaa, Robert Firmino 90 miljoonaa ja Fabinho 70 miljoonaa, Alisson 90 miljoonaa ja Wijnaldum 50 miljoonaa sekä Joe Gomez 42 miljoonaa.

Näiden kohdalla huomaa tämän Liverpool hypetyksen ja hinnassa on suht reippaasti ilmaa.

Kun taas Manulla esimerkkinä De Gean (50miljoonaa) Martialin (60 miljoonaa) Marcus Rashford (80 miljoonaa) Aaron Wan-Bissakan (40 miljoonaa) Mctominay (28 miljoonaa) hinnat ovat karkeasti alihinnoteltuja.


Transfermarkt nyt ei ole tietenkään mikään absoluuttinen totuus näissä asioissa, mutta käytännössä siis sanot, että Wan-Bissakan tulisi olla arvokkaampi kuin Joe Gomez. Tuskin löydät montaa neutraalia, jotka ovat kanssasi samaa mieltä.
ekam

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FC Lahti


Vastaus #1284 : 18.03.2020 klo 15:12:23

Transfermarkt nyt ei ole tietenkään mikään absoluuttinen totuus näissä asioissa, mutta käytännössä siis sanot, että Wan-Bissakan tulisi olla arvokkaampi kuin Joe Gomez. Tuskin löydät montaa neutraalia, jotka ovat kanssasi samaa mieltä.

No viimekausien tilastojen perusteella hänen tulisi olla arvokkaampi kuin Gomezin joka ei välttämättä ole edes vakioavaaja Liverpoolissa. Molemmilla on maajoukkuemiehen status.

https://www.whoscored.com/Regions/252/Tournaments/2/Seasons/7811/Stages/17590/PlayerStatistics/England-Premier-League-2019-2020

tässä yhden sivuston tämän kauden pelaaja-arvioinnit ja tuolla Gomez on saanut itselleen arvion 6.90 kun Wan-Bissakalla tämä on 7.21. Ottaen huomioon Gomezin pelikavereiden arviot niin onhan tuo kohtuuheikko suoritus ja voi jopa todeta, että tässä tapauksessa hyvät pelikaverit nostavat tämän miehen arvoa.

« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 klo 15:16:35 kirjoittanut ekam »
Thalian

Paikalla Paikalla


Vastaus #1285 : 18.03.2020 klo 15:31:03

Pelaajan rahallinen arvo ei välttämättä korreloi täysin sen mukaan, että millaiset ne otteet kentällä ovat. Maailmalta löytyy loputon määrä esimerkkejä siitä, miten pelaajan nimellä voidaan myydä vaikkapa joukkueen pelipaitoja aivan tolkuton määrä. Tällöin pelaajasta kannattaa maksaa huomattavasti enemmän kuin mitä hänen pelilliset otteensa antaisisivat olettaa. Samoin jollakin pelaajalla voi olla arvoa jollekin tietylle joukkueelle enemmän arvoa kuin toiselle joukkueelle (esim. kyseessä on oma kasvatti, mitä pidetään myös markkinoinnissa esillä). Siksi onkin aika hedelmätöntä arvottaa pelaajia vaan jos joukkueita on pakko arvottaa, niin kannattaa puhua ihan puhtaasti siirtoarvoista ja pohtia sitä, että mihin hintaan pelaaja X voisi siirtyä satunaiseen joukkueeseen.
erno

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: RMA, Dortmund, City, United, Chelski, Bayern, Arsu


Vastaus #1286 : 18.03.2020 klo 22:13:19

Tokihan nämä ovat vain arvioita. Kysytään sitten näinpäin, millä perusteella esimerkiksi Mane on lähes tuplat arvokkaampi kuin 5 vuotta nuorempi Rashford? molemmilla on sama määrä maaleja valioliigassa sillä erolla että Rashford on pelannut vähemmän otteluja. Toki manella hintaa nostaa onnistunut viime kausi..

Öö, koska toinen pelaajista on ollut pari vuotta sekä Valioliigan että maailman mittapuulla sellasta top-5 eliittiä ja toinen ei. Täsmälleen 2 vuotta sitten Manen arvo TM:ssä oli hyvinkin tarkkaan sama kuin Rassella nyt. Sittemmin Mane pelasi 20+ maalin kauden ja tällä kaudella on ilman erikoistilannevastuuta matkalla kohti suunnilleen 20 maalin ja 12 maaliin johtaneen syötön kautta, mikä tekee Manesta luultavasti Valioliigan top-3 tehokkaan pelaajan, joka löytyy sekä maali että syöttöpörssin top-kympistä. Ja tosiaan, ilman erikoistilannevastuuta tuo on hyvin harvinaista.

Rashford on niin ikään tuossa TM:n koko maailman rankingissa jaettulla sijalla viisi hyökkääjissä. Edellä on Mbabbe, Kane, Firmino ja Lukaku. Samalla sijalla mm. Haaland, Werner ja Lautaro Martinez. Onko tuo sinun mielestä erityisen alakanttiin oleva sija Rasselle? Mane on vasemmissa laitureissa sijalla kolme, edellään on Sterling ja Neymar, perässä Griezmann. Onko tuo sijoitus väärä? Jos Rassen laittas vasemmalle, niin edessä olisi mainitut plus Sane ja Hazard.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1287 : 28.03.2020 klo 09:40:30

Jos joku haluaa lukea. Yritin vähän alusta. Infantinon syheröitä.

https://twitter.com/JosimarFotball/status/1243529245990813696?s=19

Jos joku saa jotain tolkkua niin lyhyt referaatti ois kiva ellen jossain illan hämärässä saa luettua ajatuksella.
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #1288 : 30.03.2020 klo 00:21:59

Liippa taloutta niin tuossa toisessa ketjussa kun tuli puhetta sponsorinimien alla pelaamisesta niin aloin miettimään joukkueita jotka ovat sponsorinimiä.

Red Bull- joukkueet ovat itsestäänselvyys, PSV ainakin kuuluu näihin ja Bayer Leverkusen pelaa UEFA:n luvalla tuolla nimellä historiallisista syistä. Muita ei kai varsinaisella huipputasolla oikein ole. Aiemmin sponsorinimellä pelanneita ovat The New Saints (ent. Total Network Solutions FC) ja Nagoya Grampus (ent. Toyota Motor SC). Suomessa ei muita tule mieleen kuin edesmennyt FinnPa. Tietty FC Lahden kautta jos mennään Kuusysiin ja Upon Palloon niin sieltä löytyy myös jotain sponsorihistoriaa.
Raksaus

Poissa Poissa


Vastaus #1289 : 30.03.2020 klo 00:43:01

Suomessa ei muita tule mieleen kuin edesmennyt FinnPa. Tietty FC Lahden kautta jos mennään Kuusysiin ja Upon Palloon niin sieltä löytyy myös jotain sponsorihistoriaa.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/FF_Jaro

Tämmöinen PieRu nyt tähän
« Viimeksi muokattu: 30.03.2020 klo 00:45:04 kirjoittanut Raksaus »
Kyseenalaistaja

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tottenham Hotspur, FC Kontu


Vastaus #1290 : 30.03.2020 klo 00:43:14

Liippa taloutta niin tuossa toisessa ketjussa kun tuli puhetta sponsorinimien alla pelaamisesta niin aloin miettimään joukkueita jotka ovat sponsorinimiä.

Red Bull- joukkueet ovat itsestäänselvyys, PSV ainakin kuuluu näihin ja Bayer Leverkusen pelaa UEFA:n luvalla tuolla nimellä historiallisista syistä. Muita ei kai varsinaisella huipputasolla oikein ole. Aiemmin sponsorinimellä pelanneita ovat The New Saints (ent. Total Network Solutions FC) ja Nagoya Grampus (ent. Toyota Motor SC). Suomessa ei muita tule mieleen kuin edesmennyt FinnPa. Tietty FC Lahden kautta jos mennään Kuusysiin ja Upon Palloon niin sieltä löytyy myös jotain sponsorihistoriaa.

Mateschitzin tölkkiseurat eivät ole mielestäni mitenkään vertailtavissa PSV:n, Bayer Leverkusenin tai Suomessa Rosenlewin Urheilijoiden kaltaisiin seuroihin jotka ovat saaneet syntynsä aikoinaan yritystensä työntekijöitään varten luomista vapaa-ajan urheiluseuroista. Paljon pienemmässä mittakaavassahan jossain divareissa tai harrastesarjoissa näkee nykyäänkin työntekijöiden jengejä, jotka pelaavat työnantajansa sponssaamissa jengeissä. RB Leipzig, RB Salzburg ja New York Red Bulls sen sijaan on luotu vain ja ainoastaan sponsorointitarkoituksiin.
el mono

Poissa Poissa


Vastaus #1291 : 30.03.2020 klo 07:35:27

Liippa taloutta niin tuossa toisessa ketjussa kun tuli puhetta sponsorinimien alla pelaamisesta niin aloin miettimään joukkueita jotka ovat sponsorinimiä.

Red Bull- joukkueet ovat itsestäänselvyys, PSV ainakin kuuluu näihin ja Bayer Leverkusen pelaa UEFA:n luvalla tuolla nimellä historiallisista syistä. Muita ei kai varsinaisella huipputasolla oikein ole. Aiemmin sponsorinimellä pelanneita ovat The New Saints (ent. Total Network Solutions FC) ja Nagoya Grampus (ent. Toyota Motor SC). Suomessa ei muita tule mieleen kuin edesmennyt FinnPa. Tietty FC Lahden kautta jos mennään Kuusysiin ja Upon Palloon niin sieltä löytyy myös jotain sponsorihistoriaa.

Pakko mainita, että Itävallassa mennään sponsorinimien kanssa jossain aivan omissa sfääreissä. Tölkkiperkeleiden lisäksi Bundesliigasta löytyy esimerkiksi CASHPOINT SCR Altach, SK Puntigamer Sturm Graz, RZ Pellets Wolfsberger ja WSG Swarovski Tirol. Tuus nyt Bo-Göran selittämään...

Edit. Nämä menevät siis tuohon luokkaan redbullitjamuut.
« Viimeksi muokattu: 30.03.2020 klo 07:38:56 kirjoittanut el mono »
Giantkilleri

Poissa Poissa


Vastaus #1292 : 30.03.2020 klo 08:09:09

Suomessa ei muita tule mieleen kuin edesmennyt FinnPa. Tietty FC Lahden kautta jos mennään Kuusysiin ja Upon Palloon niin sieltä löytyy myös jotain sponsorihistoriaa.

Soita Jaron toimistolle ja kysy, että mikä oli Jakobstads rostfria?

https://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/oy+jaro+ab/01816415

FinnPa oli alussa henkilökunta-joukkue, eikä nimi ollut sponsorin nimi. Toki lentoyhtiö seuraa sponsoroikin.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #1293 : 30.03.2020 klo 08:59:12

Venäjällähän noita tehtaan joukkueita on ollut vaikka kuinka, nykyisistä ainakin Arsenal Tula ja Moskovan Lokomotiv on "tehtaan" omistamia. Saksassa Carl Zeiss Jena perustettiin  vähemmän yllättäen kyseisen tehtaan työntekijöiden harrastustoimintaa varten ja DDR:n perinneseurat on oma lukunsa.
« Viimeksi muokattu: 30.03.2020 klo 09:01:46 kirjoittanut Seeteufel »
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #1294 : 31.03.2020 klo 19:09:41

DDR:n perinneseurat on oma lukunsa.

Tai ylipäätään Itä-Euroopan seurat.
Dynamot olivat salaisen palvelun seuroja, TsSKA/CSKA johdannaiset armeijan, spartakit "kansan" ja sitten oli ilmavoimien (Krylja Sovetov esim.) ja niin edespäin.
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #1295 : 31.03.2020 klo 19:14:24

Marcan mukaan La Liiga menettää televisiotuloja noin 700 miljoonaa ja Euroopan tasolla summat ovat useita miljardeja. Al Jazeera uutisoi muutama tunti sitten että Barcelonan pelaajan pelaajat ovat suostuneet 70% palkkaleikkauksiin.

Marcan mukaan myös pelaajiien siirtosummat ovat pudonneet rankasti ja antaa esimerkin että CIES Football Observatoryn mukaan Pogban hinta olisi tällä hetkellä €35m ja Hazardin €65m.
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1296 : 07.04.2020 klo 00:28:36

Laitetaan FIFAn perus porsastelut tänne. Vähän korruptiota ja lahjontaa


https://twitter.com/kenbensinger/status/1247233644403384320?s=19

https://twitter.com/kenbensinger/status/1247265987184848897?s=19

Edit: Samaa kuin yllä
https://twitter.com/tariqpanja/status/1247267091163594758?s=19

Edit: Nyt tarkkana siellä FIFAn toimistolla

https://twitter.com/tariqpanja/status/1247417003046064128?s=19
« Viimeksi muokattu: 07.04.2020 klo 10:08:13 kirjoittanut Coulijoe »
Coulijoe

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Chelsea, Sunderland


Vastaus #1297 : 09.04.2020 klo 11:13:40

Rui Pinto päässyt vankilasta kotiarestiin. Kiellettyjen listalla Internet.

https://twitter.com/tariqpanja/status/1247964049016528896?s=19

Edit: Pinto on luvannut luovuttaa kymmenen kovalevyn salasanat poliisille. Levyt sisältävät lisää dataa paskakasan nimeltä jalkapallo pöyhinnästä. Mielenkiintoista on, että meneekö Portugalin poliisille vai tälle porukalle, joka toimii Ranskassa. Ranskan tutkintaryhmässä on siis porukkaa kaikkialta Euroopasta. Portugalissa saattaa hukkua jokunen tieto.
« Viimeksi muokattu: 10.04.2020 klo 15:46:50 kirjoittanut Coulijoe »
günthers

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Uli Hoeness


Vastaus #1298 : 10.04.2020 klo 17:04:59

Portugalin oikeuslaitos on Spiegelin ao. artikkelin perusteella aloittanut ainakin asteittaisen yhteistyön Pinton kanssa, kun siellä ymmärrettiin, että miehen avullahan voidaan saada kiinni oikeita rikollisia ja valtion tyhjään kirstuun veroeuroja. Afrikan rikkainta naista, Isabel dos Santosia kohtaan on käynnissä Angolassa oikeusprosessi, jossa valtio vaatii 1,1 miljardin dollarin takaisinmaksua. Dos Santosilla on Portugalissa enemmänkin bisnestä, ja hänen/firman portugalilaisia pankkitilejä onkin jo jäädytetty. Pinton datan avulla Portugalin oikeuslaitos siis havittelee sille kuuluvia euroja. Pinton dataa käytetään myös esimerkiksi Jorge Mendesin rahanpesu- ja veronkiertoprosesseissa tai Portugalin huippuseurojen (mm. Benfica, Braga, Porto, Sporting) toimia vastaan.

https://www.spiegel.de/sport/fussball/football-leaks-rui-pinto-darf-in-hausarrest-a-1902b3d0-1ad1-4ffd-a1c5-6e2d4f1a224c?sara_ecid=soci_upd_KsBF0AFjflf0DZCxpPYDCQgO1dEMph
Bo-Göran

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Itävaltalaiset ja lauttasaarelaiset perinneseurat


Vastaus #1299 : 10.04.2020 klo 20:13:22

Pakko mainita, että Itävallassa mennään sponsorinimien kanssa jossain aivan omissa sfääreissä. Tölkkiperkeleiden lisäksi Bundesliigasta löytyy esimerkiksi CASHPOINT SCR Altach, SK Puntigamer Sturm Graz, RZ Pellets Wolfsberger ja WSG Swarovski Tirol. Tuus nyt Bo-Göran selittämään...

Edit. Nämä menevät siis tuohon luokkaan redbullitjamuut.

Nyt vasta huomasin, mutta yritetään nyt vähän selittää...

Tässähän on taustalla pitkähköt perinteet ja ihan ensimmäisenä idean keksi Sturm Graz jo vuonna 1969 lisätessään nimeensä Durisolin 300 000:sta schillingistä; summa, joka muodosti n. kymmenyksen koko kausibudjetista. 

Itävaltalaisessa futiksessa ei perinteisesti ole liikkunut hirveästi rahaa ja seurat on järjestään kärsineet talousongelmista hankalalla markkina-alueella. Myöhempinä aikoina TV-sopimuksetkaan ei ole tuoneet tähän merkittävästi helpotusta vrt. naapurimaat. Täten pääsponsorien merkitys on korostunut ja Durisolin perässä monet muutkin sponsorit on nähneet hyvänä markkinointi-ideana oman nimensä liittämisen edustusjoukkueen nimeen. Seuran nimethän on pysynyt koko ajan toki perinteisenä.

Tällainen historiallinen listaus tuli vastaan pienellä netin selailulla. Osan näistä muistinkin joskus kuulleeni (mm. Foto Nettig Vienna), mutta oli siellä uusiakin tuttavuuksia kuten McDonalds Vienna tai Komm&Kauf Vorwärts Österreich. Oma suosikkini on melkein Schwanenstadtin nyt jo nurin mennyt ylpeys "SCS bet-at-home.com". 
https://foodballandmedia.wordpress.com/2016/11/10/der-oesterreichische-fussball-und-seine-verrueckten-vereinsnamen/

Muistelin, ettei Rapidilla olisi koskaan ollut lisänimeä kun Wien Energien yritys kymmenisen vuotta sitten torpattiin jäsenkokouksessa, mutta olihan siellä sittenkin 1974-82 ajanjakso Rapid-Wienerberginä.

Mielestäni nämä ei mene kategoriaan redbullitjamuut, koska näissä firmat ovat vain pääsponsoreita, eivät omista koko seuraa. Myös seurojen värit ym. on jätetty tietääkseni jokaisessa tapauksessa ennalleen.

 
Sivuja: 1 ... 51 [52] 53 54
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines