FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.03.2023 klo 04:54:52 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 44 [45] 46
 
Kirjoittaja Aihe: Kisojen televisiointi, analyysit, selostajat ja studiomiehitys  (Luettu 96560 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Statisti

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS


Vastaus #1100 : 01.07.2012 klo 23:50:35

Sanottu varmaan miljoona kertaa jo, mutta Sipilä, ei jatkoon. Niin yleläisen puiseva ja virkamiesmäinen kun voi ikinä olla, puhe tuntuu olevan aikamoista synnyttämistä, lajituntemus vähän niin ja näin eikä oikein hallitse keskusteluakaan aina. Finaaliottelussa tauko menossa, katsotaan Espanjan maalia ja Sipilä anelee studiossa, että "ottakaa nyt joku kiinni tästä"... Voi luoja.

Koko kisojen aikana Ylen insertit olivat ihan tyhjänpäiväistä paskaa ja top-listat ihan turhia. Jos Twitterin kanssa leikitään niin leikitään sitten kunnolla, eikä poimita randomilla jotain kommentteja silloin tällöin.

Selostajat menettelevät jotenkuten, vaikka vain Härkösellä on oikeasti kunnon tatsi jalkapalloon lajina. Ennekarille miinus siitä, että hän kaivaa väkisin aina huonot asiat esiin. Jokaiseen maaliin aloitetaan syyllisen etsiminen heti kun maalintekijä vain ensin selviää.

Kun on koko talven katsellut Canalin lähetyksiä niin ei voi olla ajattelematta, että Maikkari pesisi Ylen ihan pystyyn jos näyttäisi kisat.

EDIT: Ai niin, Ennekarin vähän ennen finaalin loppua lausuma "Espanja ansaitsee mestaruutensa" pani vituttamaan. Jumalauta, ensin pelataan kolme viikkoa huippufutista ja Espanja ei häviä yhtään peliä. Ei sen jälkeen kenenkään tarvitse työnsä puolesta sanoa, että mestaruus oli ansaittu. No shit, Sherlock. Katsojien aliarviointia tuollainen.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2012 klo 23:56:46 kirjoittanut Statisti »
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #1101 : 01.07.2012 klo 23:59:44

On kyllä pirun mukava katsella tätä studiota. Todella asiantuntevaa analyysia, mutta samalla myös hyvää vittuilua toisille kommentaattoreille hyvässä hengessä ja läppä lentää. Todella hyvää viihdettä.
Harmi että kaikki muut studio-osuudet ovat yleensä todella kaavamaista ja tylsää puhehelinää.
Seitan

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KTP


Vastaus #1102 : 02.07.2012 klo 00:04:13

Miten tuo Reini nyt tuota englantia pitää pettymyksenä. Ylitti odotukset ja oli just niin Hodarimainen kuin olla ja voi. Pilkuilla tippui. Ei mikään suuri häpeä.
bjorn

Poissa Poissa


Vastaus #1103 : 02.07.2012 klo 00:04:18

Tuo naljailu on ihan mukavaa, mutta pelkään että jos kisojen alusta asti pojat olisivat tuolla kiistelemässä, niin homma lähtisi lapasesta lumipallon lailla jossain vaiheessa. Ihan hyvä että on vähän pidätelty.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ponikerho


Vastaus #1104 : 02.07.2012 klo 00:04:37

Reini tais sanoo alkulohkossa ettei usko Englannin menevän jatkoon. Nyt Roylanti olikin mukamas kisojen suurin pettymys? ???
Sergei Analtov

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ACO


Vastaus #1105 : 02.07.2012 klo 00:10:20

Ovatko Reinin ja Lehtolan välit siviilissä ihan ok? :D
Vandit

Poissa Poissa


Vastaus #1106 : 02.07.2012 klo 00:15:25

Ovatko Reinin ja Lehtolan välit siviilissä ihan ok? :D

Ei varmaan ainakaan enää :D
puhelmi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Hääh!? Sos mitvit ?!!


Vastaus #1107 : 02.07.2012 klo 00:16:18

Ovatko Reinin ja Lehtolan välit siviilissä ihan ok? :D
Reini ihan hyvin myös teki kuninkaanpilkkaa. Rohkea mies jonka kulli säästettävä
Matthias Sindelar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jamo, Tuco, Jorma


Vastaus #1108 : 02.07.2012 klo 00:18:47

Hyvä studio, mutta selostukset tuli ruotsiksi.
Contra_

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Man utd.


Vastaus #1109 : 02.07.2012 klo 00:19:52

Tajusiko Ennekari missään vaiheessa, että Italia pelasi vajaalla siitä lähtien kun Thiago Motta jouduttiin ottamaan pois? En huomannut missään vaiheessa sitä hänen sanovan, päivitteli vaan sitä kun Espanja pitää palloa. Jos sanoi, niin puolustuksekseni on, että seurasin peliä ;) Jospa se Härkönen saataisi kuitenkin selostamaan Rion finaalin... Muuten aika hyvää settiä studiosta, mutta tosiaan kaipaisi vähän elävämpää juontajaa kuin Sipilä. Rennompaa ja syvällisempää otetta kiitos!
Kratos

Poissa Poissa


Vastaus #1110 : 02.07.2012 klo 00:21:41

Tajusiko Ennekari missään vaiheessa, että Italia pelasi vajaalla siitä lähtien kun Thiago Motta jouduttiin ottamaan pois?

Tajusi.
Lyhytsyöttelijä

Poissa Poissa


Vastaus #1111 : 02.07.2012 klo 00:22:29

Studio-osuudet paranivat kyllä loppua kohden. Tänään oli hyvää settiä. Erkan ja Reinin kevyttä vittuilua toisilleen ja asiantuntemusta Kuninkaalta Ylos Sipilä hieman häiritsi.
Edmundo

Poissa Poissa


Vastaus #1112 : 02.07.2012 klo 00:27:34

Tajusiko Ennekari missään vaiheessa, että Italia pelasi vajaalla siitä lähtien kun Thiago Motta jouduttiin ottamaan pois? En huomannut missään vaiheessa sitä hänen sanovan, päivitteli vaan sitä kun Espanja pitää palloa.

Monta kertaa mainitsi asiasta.
Syöttöharhojen maailma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kovat kansainväliset pelit


Vastaus #1113 : 02.07.2012 klo 00:30:09

Ovatko Reinin ja Lehtolan välit siviilissä ihan ok? :D

Olin mökillä sen lähetyksen aikana, kun V. Lehtola ja M. Ursu olivat saman pöydän ääressä, niin en tiedä onko seuraavaan asiaan kiinnitetty huomiota jo aiemmin: miehet nimittäin sinä iltana istuivat sen verran erillään, että hyvä kun samaan ruutuun mahtuivat, joten taitaa Erkka V.:n ja Lupi-perheen välirikko monine Muurisineen olla lopullinen.

Reini ja parivaljakko Kuusela-Muurinen (yhdessä) jatkoon. Muille voisi löytää kesäksi muuta tekemistä kuin kommentoimista.

Kisat olivat myös Tapio Suomisen väkivahvan nousun päättänyt tuho. Yksi ukkosmyrsky näytti ettei miehestä ole mihinkään, kun tilanne kerrankin vaatisi studioisäntää muutenkin kuin silmäniloksi naiskatsojille.
Picard

Poissa Poissa


Vastaus #1114 : 02.07.2012 klo 00:57:57

Ennekari on aina ollut huono selostaja, mutta finaali oli häneltä mielestäni varsinainen pohjanoteeraus.

Kun on jännä tilanne menossa, niin luetellaan tilastoja ja historiatietoja. Kun on tylsä tilanne menossa, niin selostetaan peliä.

Perusasioissakin, kuten pelaajien nimissä mies oli tänään pihalla. Luuli mm. maalipaikkaan päässyttä Albaa Silvaksi. Kun Busquets herrasmiessäännön mukaisesti yritti laittaa pallon sivurajasta yli ja Italian pelaaja tuli väliin, niin Ennekari: "jaahas, harvinainen harhasyöttö Busquetsilta". Kuinka pihalla voi selostaja olla? Ja ne tilasto- ja historiatiedot. Voisiko edes EM-finaalissa kerrankin keskittyä siihen peliin? Nyt tiedämme, että kisoissa oli 1700 avustajaa, jotka "saivat aikaan kaikennäköistä" ja 700 lasta, jotka pääsivät kentälle "tekemään jotain kivaa". Kun selostaja joutuu korjaamaan omaa ylimääräistä oheislätinäänsäkin, niin silloin ollaan syvällä. "Del Bosque pelasi viimeisen maaottelunsa juuri Italiaa vastaan... (minuutin verran miettimistä, jonka aikana hyvä hyökkäys jo käynnissä) ...ei kun hän olikin vain joukkueessa mukana, mutta ei pelannut siinä ottelussa."

Miksi ihmeessä tällainen harvinainen huippupeli täytyy kuluttaa turhaakin turhempien oheistietojen luettelemiseen? Varsinkin, kun samaan aikaan pallo niin usein pyöri jomman kumman hyökkäysalueella vaarallisessa paikassa. Luulisi, että nämä oheisluettelut ja "puhumpas tässä lämpimikseni" -lässytykset jäisivät taka-alalle, kun tullaan turnauksen tärkeimpiin otteluihin. Vielä mitä, finaalissa Ennekari jauhoi paskaa vielä enemmän, kuin alkusarjan peleissä.
Picard

Poissa Poissa


Vastaus #1115 : 02.07.2012 klo 01:00:45

On kyllä pirun mukava katsella tätä studiota. Todella asiantuntevaa analyysia, mutta samalla myös hyvää vittuilua toisille kommentaattoreille hyvässä hengessä ja läppä lentää. Todella hyvää viihdettä.
Harmi että kaikki muut studio-osuudet ovat yleensä todella kaavamaista ja tylsää puhehelinää.

Harmi, että studio-osuuksille oli varattu niin vähän aikaa. Varsinkin Lehtola ja Kuusela olivat mielestäni erinomaisia. Reini oli suurimman osan ajasta huono ja rasittava, mutta paransi valtavasti loppupelejä kohden ja oli finaalin studiossa jo melkein Lehtolan tasolla.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #1116 : 02.07.2012 klo 09:22:01

Kun Busquets herrasmiessäännön mukaisesti yritti laittaa pallon sivurajasta yli ja Italian pelaaja tuli väliin, niin Ennekari: "jaahas, harvinainen harhasyöttö Busquetsilta". Kuinka pihalla voi selostaja olla? Ja ne tilasto- ja historiatiedot.

En kyllä ole niin 100% varma ole että Busquets palloa rajasta yli koitti pelata. :D

Fabregaskin antoi tilanteen jälkeen pallon Italialle, joten...
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #1117 : 02.07.2012 klo 11:27:38

Eikö jossain kisoissa ollut järjestetty jonkinlainen "vaihtoehtoselostus" johonkin finaalin, jossa lajista mitään ymmärtämättömät taideihmiset tai vastaavat kommentoivat ottelua.

Ei ollut varsinainen selostus kyseessä, vaan ennemmin keskusteluohjelman tyyppinen pläjäys, jossa taisi peli pyöriä taustalla jossain skriinillä ja ehkä sitä väillä kommentoitiinkin. En tiedä tarkemmin, katsoin varmaan peliä kuitenkin mieluummin.

Statistilta kyllä hyvä analyysi Sipilästä. On se vaan todella jäinen kaveri.
Mänttinauha

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Stadin futis


Vastaus #1118 : 02.07.2012 klo 11:50:34

Harmi, että studio-osuuksille oli varattu niin vähän aikaa. Varsinkin Lehtola ja Kuusela olivat mielestäni erinomaisia. Reini oli suurimman osan ajasta huono ja rasittava, mutta paransi valtavasti loppupelejä kohden ja oli finaalin studiossa jo melkein Lehtolan tasolla.

muuten sama, mutta reini on kyllä väärässä paikassa, jos tulee telkkariin kiukuttelemaan ylimielisesti toisten asiantuntijoiden kustannuksella... ylelle iso plussa jälleen kerraan tyylikkäästi hoidetuista kisoista - älkää koskaan antako kisoja millekään maikkarille tai muille maksukanaville!
KIPEE

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #meilläonunelma


Vastaus #1119 : 02.07.2012 klo 13:07:03

Tuskimpa tuo Reinin ja Lehtolan "kinastelu" oli yhtään sen suurempaan kuin Pasin ja Keken kuittalut toisilleen Canalin studiossa, tai ainakin luulisi niin. Muutenkin eilen tuntui ensimmäisen kerran siltä, että studiossa saatiin vähän väriä näihin kommentteihin eikä menty sillä samalla rutiinilinjalla ja itsestään selvyyksillä.

En tiedä olenko ainoa, mutta Ennekarin puolueellisuus näkyy suhteellisen hyvin usein selostuksistaan läpi. Tai ainakin silloin kun Espanja pelaa. Nopeasti ajateltuna ainoa selostaja kenen selostaminen ärsyttää(toki Lehtinen oli omaa luokkaansa).

Härköseltä hyvä debyytti, olisi suonut suurempaa roolia ja selvityi urakasta todella hyvin ensi kertalaiseksi. Yllättävä plussa myös hyvästä lajitietämyksestä.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #1120 : 02.07.2012 klo 15:07:07

Hajosin tuohon finaalin selostamiseen sen verran reilusti, että piti lähettää palautetta Ylelle:

Mikäli tämä EM-finaalia selostava toimittajanne on oikeasti paras jalkapalloselostajanne, niin nöyrästi pyydän, että ette enää ikinä hanki mitään jalkapalloon liittyvää ohjelmistoonne, ennen kuin hankitte kunnollisen selostajan selostamaan. Tässä ollaan nyt koko pelin ajan saatu kuunnella kaiken maailman höpöhöpötilastoja 70-luvun maaotteluista ja jostain vapaaehtoisten määristä, kun kentällä pelataan Euroopan mestaruudesta! Luulisi miehellä olevan jotain sanottavaa itse pelistäkin, mutta siellä vain luetellaan täysin yhden tekeviä tilastoja ja itse peli jää täysin toisarvoiseen asemaan.. Ilmeisesti valmistautuminen on pitänyt sisällään höpöhöpötilastojen lukemista ja jalkapallo on jäänyt vähemmälle, mikä kertoo selostajan täydellisestä kyvyttömyydestä kyseiseen hommaan. Ei katsojaa kiinnosta kuulla jotain ikivanhoja tilastoja, vaan olisi esimerkiksi mukava kuulla, mitkä ovat Italian mahdollisuudet voittaa peli sen jälkeen, kun yksi mies jätti kentän. Tai edes se, miten ko. asia vaikutti kenttäryhmitykseen, mutta selostajan ammattitaito ei ilmeisesti riitä kenttäryhmityksen näkemiseen (tästä on ollut jo aiemmin kisoissa viitteitä). Nyt selostajan ainoa hyöty on siinä, että hän kertoo, kuka pelaaja milloinkin on pallossa, joskin siinäkin on tullut niin järjetön määrä virheitä, että aletaan olla hyvin lähellä tilannetta, jossa mieluummin katsoisi pelin ilman selostusta.

Lisäksi täytyy sanoa, että selostajan puolueellisuus paistoi niin pahasti selostuksesta läpi, että meni jo komiikan puolelle. Jos ei kykene minkäänlaiseen objektiivisuuteen, niin liputtakoon sitten avoimesti Espanjan puolta. Osaisi suhtautua heti selostukseen oikealla tavalla.Vähän harmittaa, että unohdin lisätä samaan postiin vaatimuksen Reinin heittämisestä jonnekin, minne aurinko ei paista. Tosi rasittava mies, jolla ei ole tarpeeksi osaamista kommentoimaan peliä. Vittuilla osaa kuka vain, mutta ei sitä oikein jaksa katsella futisottelun puoliajalla, joka muutenkin on sen verran lyhyt, että loputtomasti ei asiaa ehditä käymään läpi. Jotain Kuuselaa on paljon miellyttävämpi kuunnella, kun ymmärrys pelitapahtumista on ihan eri tasolla ja Mara osaa oikeasti sanoa, mitä siinä pelissä on tapahtunut.
123abc

Poissa Poissa


Vastaus #1121 : 02.07.2012 klo 15:17:34


Kuuselasta samaa mieltä, ymmärtää peliä ja tosi usein osaa tauolla jo sanoa että mitä vaihtoja ja taktisia muutoksia joukkueiden valmentajat aikovat toisella puoliajalla tehdä. Ainoa ongelma on se "panikoituminen" liian lyhyen kommentointiajan takia. Erityisplussaa Kuuselalle siitä aidosta ja puhtaasta innostuksesta jalkapalloa kohtaan.

Reinistä sitten olen ihan eri mieltä, etenkin turnauksen loppuvaiheessa muodosti hienon tutkaparin Lehtolan kanssa. Myös ne mitäänsanomattomat itsestäänselvyydet muuttuivat ihan oikeasti mielenkiintoisiksi pointeiksi.

Mitä tulee Ennekariin, niin finaali oli selostajalle tosi vaikea paikka; kun peli on 2-0, Italia miehen vajaalla ja selvästikään Italia ei enää voi saada mitään aikaiseksi, on tosi vaikea pitää tunnelmaa yllä (itse luovutin ja lopetin pelin katselemisen). Ja ei Ennekari hehkuta Espanjaa sen enempää kuin Italiaakaan, ja tämän olisit havainnut jos Italia vain olisi maalin saanut... Mutta kun Espanja voittaa omat pelinsä, niin totta kai sitä (voittajaa) tulee hehkutettua enemmän. Eihän selostaja voi sanoa että "no vittu, Espanja teki taas maalin" tai "Ei helvetti nyt ne voitti Euroopan mestaruuden, kyllä tämän olisin itse Italialle suonut"

Mun mielestä ihan kivoja ne "vanhat tilastot" ja "vapaaehtoisten määrät", kun kenttätapahtumat oli niin tylsiä etenkin Mottan loukkaantumisen jälkeen.
Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #1122 : 02.07.2012 klo 15:33:31

Mitä tulee Ennekariin, niin finaali oli selostajalle tosi vaikea paikka; kun peli on 2-0, Italia miehen vajaalla ja selvästikään Italia ei enää voi saada mitään aikaiseksi, on tosi vaikea pitää tunnelmaa yllä (itse luovutin ja lopetin pelin katselemisen). Ja ei Ennekari hehkuta Espanjaa sen enempää kuin Italiaakaan, ja tämän olisit havainnut jos Italia vain olisi maalin saanut... Mutta kun Espanja voittaa omat pelinsä, niin totta kai sitä (voittajaa) tulee hehkutettua enemmän. Eihän selostaja voi sanoa että "no vittu, Espanja teki taas maalin" tai "Ei helvetti nyt ne voitti Euroopan mestaruuden, kyllä tämän olisin itse Italialle suonut"

Tuo loukkaantuminen tapahtui vasta joskus 60 minuutin kohdalla. Myös ne aiemmat 60 minuuttia olivat kuitenkin olleet yhtä tilastotykistystä ja kenttätapahtumat eivät paljon miestä jaksaneet kiinnostaa. Oli myös melko siistiä kuunnella, miten "Italialla ei ole ollut mitään sanomista" vaikka pallonhallinta oli joukkueella ja Espanjalla ei maalien lisäksi ollut yhtään sen enempää paikkoja kuin Italiallakaan.


Lainaus
Mun mielestä ihan kivoja ne "vanhat tilastot" ja "vapaaehtoisten määrät", kun kenttätapahtumat oli niin tylsiä etenkin Mottan loukkaantumisen jälkeen.

Mua taas olisi kiinnostanut melko helvetisti enemmän se, että mitä Italian pitäisi tehdä tai kuinka Mottan lähtö vaikutti Italian peliin. Nyt tästä ei saatu kuulla mitään, kuten ei oikein mistään muustakaan peliin liittyvästä. Tylsästäkin pelistä riittää varmasti peliin liittyvää kerrottavaa, jos oikeasti osaa. Vertailun vuoksi katsele joskus oikeiden futisselostajien selostamia pelejä. Eivät käytännössä ikinä mene pelin ulkopuolisten asioiden luettelemiseksi, vaikka peli olisi mitä.
Rubicon

Poissa Poissa


Vastaus #1123 : 02.07.2012 klo 15:34:47

++ Härkönen. Harmittavan vähän vastuuta, jatkossa paljon lisää. Selostajakolmikon paras.
++ Lehtola. Hyvällä tasolla. Espanja-kiima ärsyttää toisinaan, mutta poimii onneksi muidenkin maiden peleistä positiivisia huomioita ja pyrkii tuomaan keskusteluun uusia pointteja.
++ Litmanen. Enemmän vain Littiäkin ruutuun, jos suinkin mahdollista. Plussaa myös vähäeleisestä huumorista, jonka kanssa Sipilä valitettavasti oli aivan pulassa.
+ Tapsa. Ammattimies, silti vähän parempaa olisi ehkä kaivannut. Sääli, ettei ollut enää lopuissa peleissä remmissä.

+/- Kuusela. Innostunut ja seuraa varmasti futista aivan hel-vetisti. Mutta... välillä vaikuttaa suorastaan höperöltä ja puhe takkuaa vähän väliä.

- Ennekari. Ei hyvä, taso laskenut parin vuoden takaisesta. Lisää jalkapalloa, vähemmän tilastoja olisi tärkein ja melko helppokin parannuskohde.
-- Sipilä. Liian suuressa roolissa, ehkä muutaman vuoden päästä onnistuukin. Ei ollut isännän otteita havaittavissa.
-- Reini. Näkemys pelistä ei vakuuta. Olemus turhan negatiivinen. Kärkkäydestä plussaa, finaalin keskustelu oli ehkä kisojen parasta antia ja Reinillä oli lusikkansa sopassa, vaikka asiapuoli menikin taas hänellä osittain puihin.
--- Malinen. Ihmeellistä valitusta, ei tällaista kaipaa kisoihin, kun kritiikki ei ole edes realistista ja rakentavaa. Esimerkiksi jonkun koodinimi-Irlannin pitäisi pelata kai kuin Espanja, että miellyttäisi Malista.

----- Studioille itse asian eli kyseisen pelin puimiseen annettu aika. Finaalissa sentään enemmän aikaa ja kas kummaa, studiossa nähtiin kisojen parasta tasoa.
ilpo

Poissa Poissa


Vastaus #1124 : 02.07.2012 klo 15:50:39

Olen jo täällä Ennekaria aiemmin haukkunut, eilen oli kyllä todella paha pohjanoteeraus. Eihän se tajunnut helvetti pelistä mitään. Keskittyi jaarittelemaan jotain vammaisia tilastoja, jotka eivät kiinnosta ketään.

Studiosta: mielestäni EM-kisat eikä varsinkaan finaali ole oikea paikka alkaa pippelimiekkailemaan ja vittuilemaan. Litmanen piti asialinjan, kiitos siitä. Lehtola heitti pientä läpänderiä pilke silmäkulmassa. Reini vittuili sitten oikeasti. Reinillä ei mielestäni enää mitään asiaa näihin kommentointihommiin jos ei voi pitää asialinjaa asiaohjelmassa.

 
Sivuja: 1 ... 44 [45] 46
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa