FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.04.2024 klo 12:26:56 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 8 [9]
 
Kirjoittaja Aihe: FutisForumin TSG (taktiikat, pelitavat jne.)  (Luettu 28953 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ricardo Leite

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Ylimieliset


Vastaus #200 : 27.06.2012 klo 12:20:12

Periaatteessa  kummallakin jengillä on edessään peruspeli, muutoksia aiemmin nähtyyn ei tultane näkemään. Tuo ajatus on kuitenkin ihan oikea, kyllä Espanja tulee ajamaan miesylivoimaa nimenomaan Ronaldon tyhjäksi jättämälle alueelle.

Epäilenpä. Todennäköisemmän skenaarion mukaan Espanja edelleenkin vasemman laidan ja keskustan kautta, koska Silva vasenjalkaisena pelaajana ajautuu keskelle - ja ennen kaikkea, koska Iniesta. Vaikka oikean laidan tyhjän tilan hyödyntäminen olisikin normaalioloissa looginen ratkaisu, ei Espanja todennäköisesti käytä oikeaa laitaansa sen enempää kuin tähänkään saakka.

Johtuen juuri siitä, että peliä halutaan pelata Iniestan vahvuuksilla. Nopeita kierrätyksiä tai puolenvaihtojakaan ei juuri nähdä, koska se eliminoisi Espanjalta sen oman tärkeimmän aseensa: ylimiehittämisen ja mahdollisuuden välittömään prässiin.

Mikäli Espanja kuitenkin pelkää Ronaldon pystyjuoksuja on mahdollista, että se alkaa hyökätä ylimiehittää oikeaa laitaa eliminoidakseen Ronaldoa tavoittelevat ristipallot omalta vasemmalta laidaltaan.

Uskon kuitenkin vakaasti, että Espanja kruisaa suunniteltua reittiään keskustan ja vasemman laidan kautta. Katsotaanpa miten käy.
xomfor

Poissa Poissa


Vastaus #201 : 28.06.2012 klo 17:46:38

Portugalin keskikentän prässi oli hienoa, ja joidenkin pelaajien (etenkin Xavin) syötöt peitettiin loistavasti. Selvästi otettua mallia tämän vuoden El Clasicosta (Copa del rey), ja sen vuoksi pallonhallinta Espanjalla oli mitä oli. Harmi vain, tämä taktiikka on uuvuttava, ja tällä taktiikalla maali pitäisi tehdä aikaisessa vaiheessa. Lopussakin tuli vaihe, jossa prässi vielä piti(oli vaiheita, joissa Portugali ei prässännyt ahnaasti, ja sen jälkeen taas välillä tiukempaa prässiä), mutta jatkoaika oli liikaa. Nelikakkosesta olisi pitänyt tehdä. Pepe oli kentän kuningas. No, onneksi Saksa voittaa tänään!
« Viimeksi muokattu: 28.06.2012 klo 17:52:46 kirjoittanut xomfor »
Tresjoli

Poissa Poissa


Vastaus #202 : 29.06.2012 klo 12:35:45

Aika kivasti tullaan kokonainen ympyrä tämänkin ketjun suhteen, eli:

3-5-2 vai 4-3-1-2? Ja miten Espanja vastaa?
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #203 : 29.06.2012 klo 17:24:12

Löw lähti muuttamaan systeemiä Italian takia aika lailla, mikä tietysti jälkikäteen on helppo tuomita virheeksi.

Jogi siis käytännössä vaihtoi laiturin keskikentän keskustan pelaajaan, vastaten näin Italian neljän peluutukseen. Saksa hyökkäsi paljolti vasemman laidan kautta, oikean jäädessä tyhjäksi, kun Krooskin pyöri keskemmällä, Khedira oli aika usein se "oikein" pelaaja. Se yksi Saksan alun vaarallinen paikka, jossa Buffon vähän haparoi, tuli muuten tilanteesta, jossa pallo pelattiin Boatengin nousuun tuonne vapaalle kaistalle.

Löw oli laskenut selvästi, että Chiellini ei ole ylöspäin vaarallinen, joten hänet sopi jättää vapaaksi. Ei olisi kuitenkaan pitänyt Jogia yllättää, että juuri Cassano etsii tilaa vasemmalta, varsinkin jos sinne jättää tilaa. Avausmaalihan tuli sitten juurikin tilanteesta, jossa Chiellini oli aivan vapaana laidallaan ja syötti sitten Cassanolle. Chiellinin päälle ensimmäisenä tuossa tilanteessa tullut oli oikea pakki Boateng, jos tilalla olisi ollut Saksan oikea laituri, olisiko Boateng muodostanut Hummelsin kanssa selvemmin 2-1-tilanteen Cassanoa vastaan, jolloin keskitys olisi jäänyt antamatta, mene ja tiedä. Myös toisessa maalissa Montolivon läpisyöttö tuli samalta laidalta, tosin se oli kulmurista lähtenyt vastaisku, joten yhteyttä ei välttämättä siten ole.

e: Syötön Chiellinille tuossa antoi muuten arvaatte-kyllä-kuka, keskiympyrästä, ei tämän pitäminen taas ihan onnistunut, ainakaan ei ollut miestä kiinni.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2012 klo 17:27:31 kirjoittanut Josef K. »
Auts

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: As Roma


Vastaus #204 : 29.06.2012 klo 17:31:03

Zonal Marking tarjoaa, jälleen kerran, kattavan informaatio pläjäyksen eilisestä taktisesta väännöstä.

http://www.zonalmarking.net/2012/06/29/italy-2-1-germany-balotelli-double/
Heiska

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: REMOULADE


Vastaus #205 : 29.06.2012 klo 17:32:39

Saksa hyökkäsi paljolti vasemman laidan kautta, oikean jäädessä tyhjäksi, kun Krooskin pyöri keskemmällä

??? Eikös ne ihan ensimmäisen kympin jälkeen tulleet juurikin oikealta pitkälti Özilin kautta. Siis ihan puhtaat laidan kautta tulleet hyökkäykset? Muistuu mieleen eräskin tilanne (ainoa?), jossa Boateng vei Chielliniä aika tylysti päädyssä.

Aluksi vielä pelkäsin Balzarettin rankkaa iltapuhdetta, mutta sehän laantui nopeastikin, kun Saksa painoi oikealta. Balzarettihan kavensi keskelle ns. kolmanneksi toppariksi monesti, juurikin kun paine oli Italian vasemmassa nurkassa ja Bonucci irtosi Chiellinin tueksi.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #206 : 29.06.2012 klo 18:22:15

??? Eikös ne ihan ensimmäisen kympin jälkeen tulleet juurikin oikealta pitkälti Özilin kautta. Siis ihan puhtaat laidan kautta tulleet hyökkäykset? Muistuu mieleen eräskin tilanne (ainoa?), jossa Boateng vei Chielliniä aika tylysti päädyssä.

Kuten Josef tuossa jo sanoikin, niin Saksa rakensi peliä vasemmalle laidalle ylimiehittäen sen, kun sekä Kroos ja Özil hakeutuivat samalle puolelle kenttää, jotta sai luotua sinne oikealle laidalle sen tyhjän tilan, minne sitten Khediran ja Boatengin pystyjuoksuihin pyrittiin palloa pelaamaan. Tilan tekemisen lisäksi toinen syy oli, että Saksa halusi keskikentän keskustaan Italian tapaan neljä pelaajaa kolmen sijaan, mutta itseasiassa se hävisi silti keskikentän herruuden 6-0.

Suurinpiirtein ensimmäiset kymmenen minuuttia Kroos pelasi oikealla laidalla, mutta sen jälkeen vaihtoivat Özilin kanssa paikkoja ja pelasivat kuten otteluketjuun ennakoinkin, eli Kroosin tehtävä oli merkata Pirloa. Samoin edelleen itseäni toistaen, moni sitä on yrittänyt ja harva onnistunut... niin eilenkin.

Edelleen Özilin vähäiset puolustusvelvoitteet oikealla laidalla oli ennakoitavissa, eli puolustettaessa samalla laidalla puolustusvoittoisen Chiellinin kanssa, jonka nousuja ei pelätty, jolloin Özil olisi ollut vapaa hakemaan paikkaa Saksan riistäessä pallon. Mutta miten siinä kävikään... Se oli nimenomaan Italia, joka käytti tuon laidan peluutuksen hyväkseen, eikä Saksa, joka siihen selvästi aktiivisemmin pyrki. Josef jo tuon tilanteen hyvin kuvasikin, kenttää vartioinneista huolimatta dominoinut Pirlo heitti pallon Chiellinille jne.

Ottelu ratkesi mielestäni pääosin siihen, että Italian timantin kova keskikenttä (kirjaimellisestikin) oli Saksan vastaavaa selvästi parempi, vaikka Saksa muutti jopa systeemiään saadakseen siihen lisää tukea. Saksa on lisäksi tottunut pelaamaan sitä omaa peliään, eikä ole taktisesti Italian tasoa pystyäkseen tällaisia muutoksia ongelmitta tekemään oman pelin kärsimättä. Vielä kun keskikentän lisäksi Italian hyökkääjät olivat yksilötasolla Saksan hehkutettua puolustusta selvästi edellä, ja oma puolustus ja maalivahtipeli toimi alun haparoinnin jälkeen erinomaisesti, niin Italia oli lopulta ottelussa selvästi parempi. Sekä yksilötasolla että taktisesti.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2012 klo 18:24:17 kirjoittanut SirLoser »
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #207 : 29.06.2012 klo 18:36:04

Samoin edelleen itseäni toistaen, moni sitä on yrittänyt ja harva onnistunut... niin eilenkin.

Niin, ja edelleen, Röi Hödärihän se ainoana on Italian nollilla pitänyt, 120 minuuttia peräti. ;)

Hodarihan heitteli pelin jälkeen jotain läppää, että "vaikea merkata useallakaan pelaajalla", oikeastihan Pirlon jättäminen Welbeckin ja Rooneyn vastuulle oli aika pystyynkuollut ajatus. Enpä tiedä, miten Roy oli oikeasti homman suunnitellut. Hodgson kuitenkin peluutti kahdeksan miehen pakkaa alhaalla, joten vaikka Pirlo sai peliä pyörittää varsin vapaasti, tämän syöttöjen kohteet saatiin kuriin (toki laukauksia Italialla taisi olla vaikka kuinka). Saksa teki sen virheen (avausmaalissa vaikka), että se sekä jätti Pirlon vapaaksi että jätti ylös tyhjää tilaa, jonne Andrea sitten syötti tunnetuin seurauksin.

e: Minusta Pirlo oli Englantia vastaan vaarallisimillaan noustessaan lähelle hyökkäyskolmannesta, jolloin näkyi varsin selkeästi se, ettei tätä merkattu näin lainkaan. Harmittavan vähän Andrea tätä hyödynsi.
« Viimeksi muokattu: 29.06.2012 klo 18:42:00 kirjoittanut Josef K. »
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #208 : 29.06.2012 klo 18:46:42

Ööh.. Ei ole tämän ketjun asia, mutta Pirlo loi Englantia vastaan kuusi (6) maalitilannetta, joka on enemmän kuin esimerkiksi Iniesta on luonut koko turnauksessa.
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #209 : 29.06.2012 klo 19:02:57

Kai se on juuri tämän ketjun asia, miten Pirlo kannattaa yrittää pelata ulos. Tilastoistasi en tiedä, mutta Iniesta on ollut juonimassa (ollut kolmen viimeisen palloa pelanneen espanjalaisen joukossa) ratkaisumaaleja Italiaa, Kroatiaa ja Ranskaa vastaan sekä kolmea maalia Irlantia vastaan, joten se siitä.

Tarkoitukseni ei ole Pirlon suoritusta vähätellä eikä Englantia ylistää, paljon tuuriakin he kojottamiseensa tarvitsivat. Kuitenkin jopa kansainvälisenkin median "asiantuntijapiireissä" Pirloa paljon Englanti-pelin jälkeen hehkutettiin, unohtaen mainita tämän näkyvästä roolista se, ettei Englanti tätä oikeastaan edes vartioinut. Mielenkiintoinen ideahan tuo silti on, eli jättää vastustajan vaarallisin pelaaja eli superpelintekijä vapaaksi, tukkien sen sijaan tila niiltä, jotka tämän syöttöjä saavat vastaan.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #210 : 29.06.2012 klo 19:16:04

Tarkoitukseni ei ole Pirlon suoritusta vähätellä eikä Englantia ylistää, paljon tuuriakin he kojottamiseensa tarvitsivat. Kuitenkin jopa kansainvälisenkin median "asiantuntijapiireissä" Pirloa paljon Englanti-pelin jälkeen hehkutettiin, unohtaen mainita tämän näkyvästä roolista se, ettei Englanti tätä oikeastaan edes vartioinut. Mielenkiintoinen ideahan tuo silti on, eli jättää vastustajan vaarallisin pelaaja eli superpelintekijä vapaaksi, tukkien sen sijaan tila niiltä, jotka tämän syöttöjä saavat vastaan.

No varmaankin sen takia on jäänyt vähälle huomiolle, ettei tuo toiminut edes vähää alusta, vaan Pirlo ne kuusi maalitilannetta sai luotua sen lisäksi, että dominoi koko kenttää. Eli Hodgsonin suunnitelma ei toiminut edes vähää alusta, mutta Italian heikko viimeistely pelasti. Jos peli olisi ollut Ranskan/Espanjan tyylistä hieromista ilman maalipaikkoja, niin silloin olisi varmasti ollut toinen ääni kellossa.

Rooneyn tehtävähän Pirloa oli ainakin jossain kohdissa kenttää merkata, mutta eihän siitä tullut yhtään mitään, kuten ei tullut eilen Kroosiltakaan ja kuten ei tullut jne...
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #211 : 29.06.2012 klo 19:31:10

Toimi se Italialle, siksi olisi voinut enemmän edes mainita.
SirLoser

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Taktiikan takapajulat


Vastaus #212 : 29.06.2012 klo 19:37:20

Toimi se Italialle, siksi olisi voinut enemmän edes mainita.

Ok. No en tiedä kaikista medioista ja asiantuntijapiireistä. Ennen Saksa-matsia sen sijaan ei sitten oikein muusta puhuttukaan kuin että Pirlolle ei saa antaa yhtä paljon tilaa kuin Englantia vastaan.
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #213 : 29.06.2012 klo 23:55:46

Niin, taisimme taas kinata vähän ilman syytä.

Pirlo on Italian avainyksilö, joten jokainen vastusjoukkue on joutunut miettimään, miten tämä otetaan. Sellaiset laatujoukkueetkin kuin Kroatia ja Saksakin säätivät itseään kovastikin juuri Andrean pelossa, epäonnistuen siinä selkeästikin. Hodarihan taas peluutti normaalisti keskusduoaan alhaalla, samoin kahta hyökkääjäänsä. En usko kyllä silti Röin hakeneen ihan sitä, mitä Pirlon osalta kentällä tapahtui, vaikka tuloksellisesti Englanti toki hakemansa siis saikin.

Pidän vain ideana sinänsä mielenkiintoisena sitä, että jätetäänkin Pirlo rellestämään vapaasti, edellä mainituista syistä huolimatta. Helpompihan se on, että voi jättääkin Pirlon ja tämän syötöt eliminoimatta, ottamalla kiinni sen sijaan ne helpommat kohteet eli ne huonommat pelaajat, jotka syöttöjen kohteina ovat.

e: Tuskinpa tosiaan moni joukkue antaakaan Pirlolle niin tilaa, kuin Englanti, joka ei tätä sen kummemmin vaivautunut merkkaamaan.
« Viimeksi muokattu: 30.06.2012 klo 00:04:49 kirjoittanut Josef K. »
Josef K.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Positiivisia lausuntoja antavat henkilöt


Vastaus #214 : 01.07.2012 klo 11:18:40

Hienot EM-kisat huipentuvat tänä iltana, kun loppuottelussa kohtaavat ne kaksi eteläeurooppalaisen taitofutiskulttuurin isoa maata. Vaikka arvokisat eivät vaikka seurapuoleen verrattuna ole nykyfutiksessa mikään AM, sattumastakaan tuskin on kyse.

Mitä Italian formaattikysymykseen tulee, en pitäisi sitä tänään niin oleellisena, sen sijaan uskon nähtävän vähän "epäsymmetrisen" muodon, kuten vaikka Ranskaltakin. Luulen, että Italian oikea pakki (voi olla kuka vain joukosta Balzaretti, Abate, Maggio, vaikka jälkimmäinen on wingback, nyt tulee myös vastaan vain yhden laitapelaajan jengi) pelaa Albaa vastaan pitkälti mies-mies, vasen pakki Chiellini taas tullee sisäänpäin, muodostaen tuttujen Juve-kavereiden kanssa kolmikon, koska Espanjan oikean laidan hyökkäyspuolihan tiedetään. Paperilla siis tuttu 4-3-1-2 eli ei muutoksia, kentällä voisi näyttää enemmän 3-5-2:lta, numerosarjoillahan kuvataan, mitä kentällä tapahtuu, ne eivät sitä määritä (esimerkiksi Ranskallahan oli kaksi oikeaa pakkia, eivät sitä numerot oikein kuvaa).

Ottelun avainpelaaja taktisessa mielessä on minusta juuri Arbeloa, tämän "rooli" hyökkäyspelissähän on tiedossa. Katselisiko tätä sitten Montolivo tai ihan Cassano, mene ja tiedä. Alvaron voi kyllä ihan vapaasti antaa keskittääkin, tuskinpa nämä Juven stopparit ovat yöuniaan menettäneet Xavin, Iniestan ja Fabregasin (tämän avaaminen tänään lienee melkoinen itsestäänselvyys) pääpelin pelossa. Tästä saadaan silti jännä aasinsilta toiseen välierään, jossa Saksa jätti Chiellinin merkkaamatta, mikä kostautui.

Avauspelissähän tuohon keskustaan tuli 6-6 peli, jos Prandelli saa tämän väännettyä muotoon 7-6, se nostaa mielestäni Italian mahdollisuuksia. Espanjallahan aloittanee todennäköisesti sama kuusikko (Alonso, Busquets; Silva, Xavi, Iniesta; Fabregas), Italia taas paperilla on muuttunut (Bonucci, Barzagli; Marchisio, Pirlo, De Rossi; Montolivo), toppari on vaihtunut keskikenttämieheen, tämähän tämä formaattiasiakin pitkälti on. Montolivon pelaaminen on herättänyt keskustelua, pallonhallintaahan Italia ei tänään itselleen saa, silti esimerkiksi Saksaa vastaan tärkeää oli johtoasemassa se, että Italia oli hyvä pallon kanssa, tässä Riccardo on parhaimmillaan.

Ottelun kässärissä tuskin yllätyksiä tulee, vaikka finaalin ennustaminen vähämaaliseksi on miltei klisee, pitäisin vaikkapa kolmen maalin näkemistä tänään 90 minuuttiin jo pienoisena ihmeenä. Ottelu voi pysyä maalittomana pitkäänkin, koska se molemmille sopii. Italia varmaan laskee, että niin kauan kuin peli on 0-0, heillä on mahdollisuutensa, Espanja taas laskee, että heidän maalinsa todennäköisyys kasvaa koko ajan, kunhan omiin ei mene.

Jännä muuten nähdä, pyrkiikö Italia tekemään "hollannit"? Ei sillä, että tuollainen nyky-Italian saati Prandellin tyyliin kuuluisi, nyt ei kuitenkaan olla hakemassa kavereita vaan jalkapalloilun Euroopan mestaruutta. Jos Italia lopettaa alle kahdeksan keltaisen kortin, eivät ole minusta antaneet kaikkeaan.
« Viimeksi muokattu: 01.07.2012 klo 11:41:05 kirjoittanut Josef K. »
divin codino

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: The Artist Formerly Known as #33


Vastaus #215 : 01.07.2012 klo 14:50:26

Maggio on tekniikaltaan ja syöttövalikoimaltaan jäljessä Balzarettia ja jopa Abatea, joten avaaja löytynee jälkimmäisestä kaksikosta. Balzarettia puoltaa vahva turnaus ja tuskinpa Prandelli haluaa lähteä enää kikkailemaan puolustuksen kanssa.

Kärkipari on tietysti kiveen hakattu, mutta keskikentän timantin ylin pelaaja on nähdäkseni suurin (ja ainoa) kysymysmerkki kokoonpanossa. Jos avausotteluun olisi Italia lähtenyt neljän miehen keskikentällä, olisi tuo trequartista ollut ilman muuta Motta tai Nocerino. Montolivo on kuitenkin ollut yllättävän hyvä viimeiset kaksi peliä ja tehnyt vastustajan pelaamisesta erittäin vaikeaa operoiden välillä vasemmalla ja välillä keskellä. Luulen, että Riccardo nähdään avauksessa myös tänään ja Nocerino tulee tilalle siinä vaiheessa, kun navasit ja torresit käsketään kentälle.

Eli Italia avaa:

Koodia:
---Cassano----Balotelli----
------Montolivo-------
De Rossi------Marchisio----
---------Pirlo---------
Chiell.-Bon.-Barz.-Balzaretti
----------Buffon--------

Siinä vaiheessa, kun Espanja aloittaa vaihtoruletin, vastannee Italia siihen vaihdoilla

Cassano <-> Diamanti
Montolivo <-> Nocerino

Viimeistä vaihtoa ei välttämättä varsinaisella peliajalla edes käytetä, vaan sillä haetaan sitten jotain yllätystä mahdolliseen rp-kilpailuun. Jos siihen mennään, voi Prandellin viimeinen veto olla jotain tyyliin Giovinco/Di Natale <-> Marchisio, 120 minuutin kohdalla. Tämä skenaario tietysti edellyttää, että ollaan tasatuloksessa...

 
Sivuja: 1 ... 8 [9]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa