FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.03.2023 klo 03:22:55 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2
 
Kirjoittaja Aihe: Jäävätkö kisat historiaan?  (Luettu 12032 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
bjorn

Poissa Poissa


: 02.07.2012 klo 21:48:08

Mielestäni kisat olivat mielenkiintoisemmat kuin:
Italia -90, Ranska -98, Japani/Korea -02, Portugali -04, Itävalta/Sveitsi -08 ja Etelä-Afrikka -10

Vähemmän mielenkiintoiset kuin:
Ruotsi -92, USA -94, Englanti -96 ja Hollanti -00

Yhtä mielenkiintoiset kuin:
Saksa -06

Tästä varmaan kaikilla löytyy omia ajatuksia ja ne painottuvat henkilökohtaisesti kullakin muihinkinkin kuin absoluuttisiin tosiasioihin. Nyt äkkiseltään tuntuu, että mielenkiintoisuuttaa löytyi, mutta finaalin lässähdys tiputti pisteitä.

Olivatko nämä kisat menestys vai floppi?
« Viimeksi muokattu: 02.07.2012 klo 21:53:17 kirjoittanut bjorn »
Balompié
Vastaus #1 : 02.07.2012 klo 21:52:13

Olihan näissä kisoissa paljon hyvää. Muun muassa se oli positiivista, että ei nähty kuin kaksi 0-0 peliä. Hienoa oli nähdä joukkueiden nostavan tasoaan turnauksen edetessä.

Henkilökohtaisesti mieltä lämmitti etenkin Italian ennakoitua parempi pärjääminen. Joskin tietty finaali olisi voinut mennä hieman paremmin :)
Vandit

Poissa Poissa


Vastaus #2 : 02.07.2012 klo 21:59:36

Jossain juhannuksen tienoilla vielä näytti hienolta sen jälkeen kun Portugali ja Saksa olivat taituroineet itsensä välieriin ja edessä oli ainakin paperilla kiinnostavat puolivälierät Espanja-Ranska ja Italia-Englanti. Mutta loppujen lopuksi tuosta hetkestä eteenpäin kaikki oli melko lailla paskaa. Espanja onnistuu pilaamaan hyvätkin kisat.
Zilch

Poissa Poissa


Vastaus #3 : 02.07.2012 klo 22:24:03

Jos suurin ennakkosuosikki voittaa finaalin 4-0, eipä siitä oikein muuta voi sanoa kuin että paskat kisat mutta tulipahan pidettyä.
Pumba

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Therese Johaug


Vastaus #4 : 02.07.2012 klo 22:28:07

Kokonaisuutena nähtiin tasokkaat kisat, mutta mitään historian syövereihin painautuvia historiallisia hetkiä ei koettu. Tasaisen laadukasta taspaksua.
Jaakoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valencia, Spurs


Vastaus #5 : 02.07.2012 klo 22:59:08

Kisat jäävät historiaan Espanjan kolmannen peräkkäisen arvokisavoiton tähden, siihenhän ei kukaan ole ennen kyennyt. Myös finaalin tulos 4-0 on EM-historian suurimaalisin voitto. Toivottavasti kisat jäävät historiaan myös viimeisinä kisoina joissa ei käytetty maalikameroita.

Muutenkin kisat olivat mielestäni korkeatasoiset ja viihdyttävät. Pluspuolia on helppo keksiä: tuomaritoiminta hyvää (itse ihailen eniten avustavia tuomareita jotka korkealla prosentilla tuomitsevat oikein paitsiot, kyse on aina sekunnin osista), peli oli suht puhdasta - varsinaisia sikailuja hyvin vähän (ehkä koska Hollanti onneksi putosi hyvissä ajoin), useiden maiden hienot pelit (mm.Italia, Portugali, Kroatia, Tanska) ja tietysti lukemattomien pelaajien huikeat taidot (Pirlo, Ronaldo, Slatan ja moni moni muu) sekä maalivahtien pelinlukutaito ja häikäisevät lähitorjunnat.

Ja  kruununa kaikkien aikojen joukkue - voittamaton Espanja. Maailman paras maalivahti. puolustus betonia, keskikenttä uskomattoman taitava ja hyökkäyksen teho murhaava. Finaali oli huikein näyttö La Rojan monipuolisuudesta. Joukkue ei tyytynyt tavanomaisesti pallonhallintaan ja kontrolloituun etenemiseen vaan iski nopeilla täydellisesti ajoitetuilla pystysyötöillä Italian puolustuksen riekaleiksi. Ymmärrän, että joidenkin mielestä finaali lässähti Espanjan ylivoimaan mutta itse nautin joka sekunnista. Muilla mailla on ollut vuosia aikaa miettiä keinoja Espanjan pysäyttämiseksi, vaan eipä niitä ole löytynyt. Taitojalkapallon voitto Espanjan mestaruus mielestäni ehdottomasti oli.

On hienoa nähdä Espanjan pelaavan Olympiastadionilla Suomea vastaan. Samoin odotan vesi kielellä seuraavia MM-kisoja - löytyykö muualta maailmasta Espanjalle haastajaa. Euroopasta sitä näy löytyvän.    

 
bjorn

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 02.07.2012 klo 23:32:53

Kokonaisuutena nähtiin tasokkaat kisat, mutta mitään historian syövereihin painautuvia historiallisia hetkiä ei koettu. Tasaisen laadukasta taspaksua.

Tuo on kyllä ihan totta, että yhtään Hagia tai Sukeria tai edes Poborskya ei näistä jää tulevaisuuden youtubefiilistelyihin.
Quup

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AC Milan


Vastaus #7 : 02.07.2012 klo 23:34:36

Pirlo jäi mieleen. Eipä tässä muuta. Espanjan ylivoima jatkuu.
Zilch

Poissa Poissa


Vastaus #8 : 02.07.2012 klo 23:49:17

löytyykö muualta maailmasta Espanjalle haastajaa. Euroopasta sitä näy löytyvän.    

Noh noh, löytyy kyllä. Portugalin kanssa oli jo hiuskarvan varassa, ja harjoituspelissä lusitaanit veivät kuin mätää kukkoa. Tosiasiassa kisat lässähtivät kuitenkin siihen kun Löwin oli pakko heittää pelikirja roskikseen ennen kuin se olisi päässyt toden teolla ottamaan mittaa espanjalaisten vastaavasta. Kaikki kunnia Italian kyvylle ottaa kaikki irti koneesta, mutta sen hintana kone oli sitten finaalissa ihan finaalissa.

En sano että Saksan olisi pitänyt voittaa, mutta Saksan olisi pitänyt kohdata Espanja, olisi se sitten ollut lohkossa, puolivälierissä tai välierissä. Vain siten olisi saatu jotain osviittaa siitä kuka on kuka.
Syöttöharhojen maailma

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: kovat kansainväliset pelit


Vastaus #9 : 03.07.2012 klo 04:59:38

Ennekari ainakin saa hyvää matskua 2040-luvun kisalähetyksiin...

Ylos
Iron Hammer

Poissa Poissa


Vastaus #10 : 03.07.2012 klo 09:08:02

On hienoa nähdä Espanjan pelaavan Olympiastadionilla Suomea vastaan.

Myös minun pimppini kostuu tästä ihanasta näystä! Vamos! Oleee! Kummalla on parempi perse, Xavilla vai Ramosilla? Kävelläänkö yhdessä käsi kädessä auringonlaskuun punapaidoissa tuona iltana?

Kokonaisuudessaan skabat sijoittuivat kiinnostavuudessaan suurin piirtein johonkin Uusi Lahti Cupin ja Liigacupin välimaastoon. Positiivisena puolena mainittakoon, että televisiopelleily on nyt ohi ja lauantaina otetaan Turku haltuun isosti.
Sakho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Man City, Borussia Dortmund,FC Haka,AC Milan.


Vastaus #11 : 03.07.2012 klo 09:52:36

Siinä mielessä jäävät et Espanja otti 3:nnen peräkkäisen arvokisavoittonsa!
Lipoveri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Lahti


Vastaus #12 : 03.07.2012 klo 11:24:17

Myös minun pimppini kostuu tästä ihanasta näystä! Vamos! Oleee! Kummalla on parempi perse, Xavilla vai Ramosilla? Kävelläänkö yhdessä käsi kädessä auringonlaskuun punapaidoissa tuona iltana?

Kokonaisuudessaan skabat sijoittuivat kiinnostavuudessaan suurin piirtein johonkin Uusi Lahti Cupin ja Liigacupin välimaastoon. Positiivisena puolena mainittakoon, että televisiopelleily on nyt ohi ja lauantaina otetaan Turku haltuun isosti.

Vai että oikein isosti Turku haltuun :D :D :D Tiedätkö että olet todella, todella nolo jätkä?
naugahyde

Poissa Poissa


Vastaus #13 : 03.07.2012 klo 11:37:01

Espanja otti 3:nnen peräkkäisen arvokisavoittonsa!

Eiköhän tämä asia ole jo kerrottu pari kertaa..
Sivurajatapaus

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 03.07.2012 klo 11:40:19

Minulle jäi vähän pliisu vaikutelma näistä kisoista. Jotenkin ei päässyt syntymään sellaista kunnon kisafiilistä, mitä on kokenut lähes kaikissa aikaisemmissa kisoissa. Tässä jotain arvailuja, mistä se mahtoi johtua:

- Mikään joukkue ei yllättänyt positiivisesti (paitsi ehkä Italia). Puolivälieriin päässeistä ainoat "yllättäjät" olivat Tsekki ja Kreikka, mutta ei sekään ollut varsinainen yllätys, ottaen huomioon A-lohkon heikon tason. Välieriin pääsi ottelupareista juuri ne joukkueet, joiden pitikin. Välierissä oli jonkinlainen ylläri, että Italia voitti Saksan, mutta ei sitäkään nyt voi jymypaukkuna pitää, että Italian tasoinen maa on finaalissa. Jos vertaa tilannetta esim. 2010-kisoihin, niin siellä Uruguay ja Ghana olivat positiivisia yllättäjiä, jotka pääsivät suht' pitkälle.

- Moni joukkue yllätti negatiivisesti. Hollanti floppasi oikein kunnolla alkulohkossa. Musta hevonen Ranska perseili alkulohkon viimeisessä ottelussa itselleen pahimman mahdollisen vastustajan puolivälieriin. Saksa välierissä itsensä laulukuoroon. Em. tapauksissa ei mielestäni ollut niinkään kyse siitä, että vastustajat olisivat olleet varsinaisesti parempia, vaan floppijoukkueet itse alisuorittivat surkeasti.

- Mikään joukkue ei myöskään ollut ennen finaalia niin vakuuttava, että siitä olisi tullut "tuleva mestari" -fiilis. Venäjä aloitti kisat murskavoitolla, mutta oli selvää, että pelkillä vastaiskuilla ei kovin pitkälle pötkitä. Saksa voitti kovan alkulohkon puhtaalla pelillä, mutta jotenkin huteralta senkin peli vaikutti. Espanja oli finaalissa huikea, mutta alkulohkoon jääminen tai välierän rankkaritappio eivät olleet kaukana.

- Ei sankareita. 2010-kisoista muistoissa on Iniesta, Sneijder, Forlan, Müller. Näissä kisoissa ei mielestäni ollut sellaista pelaajaa, joka olisi ollut huipputasolla alusta loppuun. Gomezilla, C.Ronaldolla ja Balotellilla oli hyvät hetkensä, mutta luvattoman paljon myös keskinkertaisia suorituksia (vrt. esim. Forlan ja Sneijder 2010-kisoissa). Sankareiden vähyys saattaa liittyä siihen trendiin, että mj-futis on entistä enemmän kollektiivista joukkuepeliä, jossa lähes jokaisen täytyy osallistua myös puolustustyöskentelyyn. Silloin jää vähemmän energiaa sankaritekoihin hyökkäyspäässä.
Jorma Teräs

Poissa Poissa


Vastaus #15 : 03.07.2012 klo 12:05:37

- Mikään joukkue ei yllättänyt positiivisesti (paitsi ehkä Italia). Puolivälieriin päässeistä ainoat "yllättäjät" olivat Tsekki ja Kreikka, mutta ei sekään ollut varsinainen yllätys, ottaen huomioon A-lohkon heikon tason.
Tässä kohtaa toki syyttävä sormi osoittaa niihin janareihin, jotka nostivat arvonnassa parhaiden 'pikkumaiden' (Tanska ja Kroatia) kinderit välieräjoukkueiden lohkoihin.
Thouni

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Artsakh, M'well, Zapresic boys.


Vastaus #16 : 03.07.2012 klo 12:10:57

Kokonaisuutena nähtiin tasokkaat kisat, mutta mitään historian syövereihin painautuvia historiallisia hetkiä ei koettu.
:D No kyllä tämä Espanjan voitto ja historiallinen teko todellakin jää historian kirjoihin.

Se on toki totta, että ei näissä kisoissa mitään sen suurempia draaman hetkiä koettu. Espanjan voitto toki oli historiallinen, mutta todelliset mieleenpainuvat hetket ovat vähissä. Dramaattiset ulosajot, pilkut ja viime hetken voittomaalit/tasoitukset missä pelaa. Pilkkuskaboja toki nähtiin pari kappaletta, mutta nuokin olivat aikamoisia floppeja ja ratkesivat varhaisessa vaiheessa.

Pelin taso sentään oli hyvää koko kisojen ajan. EM-kisoissa aina mielellään katsoo jokaisen matsin ja mielenkiintoa riittää, toista se on sitten taas MM-kisojen Angola-Iran peleissä.
Iron Hammer

Poissa Poissa


Vastaus #17 : 03.07.2012 klo 12:54:18

Vai että oikein isosti Turku haltuun :D :D :D Tiedätkö että olet todella, todella nolo jätkä?

Pari sataa naamaa pitkin Aurajoen botskien lovedeckejä on ihan ok edustus näillä leveyspiireillä. Ei sillä että sinä siitä mitään ymmärtäisit, koululaiset taitaa olla mummolassa ylliksen tapaan näin kesäisin.
Dorian

Poissa Poissa


Vastaus #18 : 03.07.2012 klo 15:02:24

Varmaan 20v päästä päälimmäisenä muistona tulee olemaan Balotelli, joka mättäs kaksi maalia kisojen ennakkosuosikkia vastaan. JA SE TUULETUS. Hollantisymppaajana niiden puukenkenkien älytön floppaus jää tietty mieleen.

Mutta suuremmalla skaalalla ehkä nämä kisat tulee jäämään historiankirjoihin sinä hetkenä, kun kaikkien maiden junioritoiminta lopullisesti muutti suuntaansa kohti espanjalaista tyyliä. Sen verran hyvät todisteet heidän ylivoimasta tämä kolmas voitto oli.   
Back To The Future

Poissa Poissa


Vastaus #19 : 03.07.2012 klo 15:06:39

Tuskin, sillä pidin kisoja hieman tylsinä. :(
« Viimeksi muokattu: 03.07.2012 klo 18:10:25 kirjoittanut Back To The Future »
Kikkara

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Meil ei oo mittään


Vastaus #20 : 03.07.2012 klo 15:08:01

Ei. Aika floppikisat.
makmana

Poissa Poissa


Vastaus #21 : 03.07.2012 klo 16:28:08

Jää. Historian tylsimpinä kisoina.
Rantasipi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Eurokiimassa


Vastaus #22 : 03.07.2012 klo 16:38:28

Yhdet parhaista kisoista, mitä on tullut nähtyä. Kaikki matsit väijyin ja itse asiassa nautin niistä jokaisesta sydämeni kyllydestä.
Toki Liiga on vielä mielenkiintoisempi ja tärkeämpi, mutta kivaa täytettä tämä siinä lomassa oli :)
 
kurwaslobo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: öly


Vastaus #23 : 03.07.2012 klo 16:42:35

Muutama hyvä matsi mutta paljon enemmän niitä pelejä joiden tasoon joutui pettymään, tylsät kisat IMO
Kiima-Aho

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kuopion Palloseura


Vastaus #24 : 03.07.2012 klo 16:49:18

Joo. Korvamato piinasi koko kuukauden. Neekeritorviin turtui, mutta tämä woohohohoohoo, mikä helvetin seven nation army onkaan, rupesi jurppimaan niin pahasti, että esimerkiksi maalien jälkeen oli pakko pistää mutelle.

 
Sivuja: [1] 2
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa