FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.03.2023 klo 03:55:28 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2]
 
Kirjoittaja Aihe: Euro 2012 - "creating history together" (eli kisat joita et nähnyt TV:stä)  (Luettu 10341 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
idänihme

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: suurseura


Vastaus #25 : 05.07.2012 klo 13:59:07

Kovastihan tuotakin Bendtner-episodia on kritisoitu, mutta ei ole kuitenkaan itse esitetty korvaavia toimintamalleja. Mitä tuossa sitten pitäisi tehdä? Mainostaminen on kielletty ja se oli ennalta hyvin tiedossa.

Rasistisista huudoista ei voida myöskään ruveta kovin suuria sakkoja antamaan, syyt on tässäkin ketjussa kerrottu, mutta kun sen vastustaminen on eräs pääteemoista niin ei siihen oikein voi olla puuttumattakaan?
Pitkälti samaa mieltä, mutta toisaalta ehkä toisinkin voisi toimia. Tuo 100 000€ sakko on toisaalta niin pieni että jos rangaistus jää tuohon niin lisää mainostajia noin "halpaan" hintaan saattaa löytyä, toisaalta summa suhteessa rasismisakkoihin antaa ihmiselle (teko)syyn valittaa tuomioiden oikeudenmukaisuudesta. Oikeastaan millä tahansa summalla tulee eteen ainakin jompikumpi ongelma, välillä 10 000 €-1 000 000 € melkeimpä molemmat.

Tulevaisuudessa esim keltainen kortti tai jopa suora punainen mainostamisesta (tietysti onnistuu vain jos tuomari huomaa, mutta voisihan tuon neljäs tuomari videoltakin katsoa) voisi olla tehokas rangaistus. Tuolloin kukaan järkevä valmentaja ei päästäisi mainoskalsareissa liikkuvaa pelaajaa kentälle. Sallittujen/ei sallittujen viestien raja voisi olla sama kuin mitä oli edellisessä tuuletussäännössä (siis ennen automaattisia keltaisia paidan poisotosta) sääntönä mitä aluspaidassa sai lukea. Kalsarivalmistajan logo on ok, mutta lisäviestit ei. Kun sääntö on kaikille etukäteen tiedossa niin se on yhtä reilu/epäreilu kuin nykyinen automaattikeltainen paidan pois otosta. Tuo sääntö ei myöskään mahdollistaisi valittamista oikeudenmukaisuudesta kun ei tarvitsisi tuomita isompia sakkoja kuin rasismista.
« Viimeksi muokattu: 05.07.2012 klo 14:01:20 kirjoittanut idänihme »
Taavetti_Merimies

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: AFCA


Vastaus #26 : 05.07.2012 klo 17:16:38

Sallittujen/ei sallittujen viestien raja voisi olla sama kuin mitä oli edellisessä tuuletussäännössä (siis ennen automaattisia keltaisia paidan poisotosta) sääntönä mitä aluspaidassa sai lukea. Kalsarivalmistajan logo on ok, mutta lisäviestit ei.

Itse en muuten edes muista mitä kalsarinvalmistajaa Bendtner mainosti joten siinä suhteessa tämä guerrilla- henkinen mainosisku meni täysin hukkaan. (Ja vaikka sattuisin valmistajan muistamaan niin en välttämättä assisioisi siihen mitään positiivisia mielikuvia, pikemminkin merkkiä pitäisin suunnattuna "miehille jotka esittelevät jalkapallopelissä alushousujaan").

Sääntöhän olisi yksinkertaisuudessaan se, että peliasun paidan tai housujen maalia juhliessa tarkoituksellisesti tehty nostaminen, pudottaminen tai riisuminen johtaisi keltaiseen korttiin. Lisäksi mikäli peliasun alta paljastettu vaatekappale sisältäisi poliittisen tai kaupallisen viestin (esim. yli kolmea senttiä suurempi tekstifontti tai valmistajan logo) niin lisärangaistuksena olisi kolmen ottelun pelikielto sekä ennalta määritellyn summan suuruinen automaattinen sakko pelaajalle.

Veikkaan että tämän myötä loppuisi t-paitatekstien vilauttelu ja kalsareiden esittely jalkapallokentillä.

Edit. logon & tekstifontin ehdotettu suuruus - yllättävän suuri noin viivottimella katsottuna tuo kolmekin senttiä
« Viimeksi muokattu: 05.07.2012 klo 17:25:14 kirjoittanut Taavetti_Merimies »

 
Sivuja: 1 [2]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa