FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.09.2024 klo 07:49:23 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 28 [29] 30 ... 46
 
Kirjoittaja Aihe: EIF 2013  (Luettu 133958 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Ponihäntä

Poissa Poissa


Vastaus #700 : 14.07.2013 klo 23:12:40

Väittäisin että monella länsiuusmaalaisella (EIF, BK, HIK) lupaavalla juniorilla on motivaatio mennyt kun ei ole ollut tarjolla riittävän haasteellista (= hyvä valmentaja + kunnon kilpailua pelipaikoista) joukkuetta B- ja A-junioritasolla riittävällä jatkumolla. Yksi poikkeus oli EIF:n 94-ikäluokka, jossa pelasi myös muutama poika Karjaalta ja Inkoosta. Hangossa oli viime kaudella lupaava A-juniorijoukkue, joten saa nähdä mitenkä niiden poikien kanssa käy. Oma henkilökohtainen mielipiteeni on että nuorten lupausten kuten Toni Pihlström tulisi saada pelata vielä muutama vuosi vastuullisessa roolissa todella hyvätasoisessa juniorijoukkueessa SM-liigassa tai Ykkösessä ennen miesten Kakkosen tai Kolmosen otteluja. Miksei EIF, BK ja HIK pistä yhdessä pystyyn todella kovatasoista B- ja/tai A-juniorijoukkuetta?
Tietysti sulla on oikeus omiin mielipiteesi, mutta kuten Velmu jo tässä totesi niin 16-vuotias pitää ainakin pystyä pelaamaan isossa roolissa kolmosessa, todella suuri lupaus kuten Pihlström pitää kyllä jo pelata miesten pelejä. Tuot esiin EIF:n -94 syntyneet, montako pelaajaa sieltä nyt sitten loppujen lopuksi näyttää ottavan pelipaikan EIF:n edustuksessa? Myös EIF:n 89-90 syntyneet taisi pelata a-junnujen ykköstä ja montako pelaajaa siitä on nyt edustuksessa? -94:sistakin ainoastaan Sevonista ja Sidistä näyttää kehkeytyvän kakkosen tason pelimiehiä! Viimeksi kun Tammisaaressa pelattiin a-junnujen ykköstä niin taso oli siinä sarjassatodella heikko ja varsinkin epätasainen.

B-junnu joukkue onkin toinen asia sellaista olisi hyvä olla joka vuosi ja mahdollisimman hyvällä tasolla mutta a-junnut pitää ehdottomasti pelata jo vähintään akatemiassa (suuressa roolissa!). Ja kuten todettua parjaat b-junnutkin pelaisi sitten miesten kanssa. 16-vuotiaana ovatkin Pihströmin lisäksi kakkosdivarissa debytoineet ainakin Sevon ja C.Forsström. Jos 16-18 lupaava junnu ei koe riittäväksi haasteeksi paikan ottaminen seuran edustusjoukkueesta (kakkosdivarissa), vaan haluaa haasteena pelata junnupelejä sm-sarjassa tai ykkösessä niin jo on ihme! Ymmärtäisin asian paremmin jos akatemia-joukkuetta ei olisi olemassa. Nykyistä b-junnu joukkuetta (P96-97) taitaa muuten valmentaa Da Silva joten siinähän pitäisi myös olla valmennus kunnossa!
« Viimeksi muokattu: 14.07.2013 klo 23:17:29 kirjoittanut Ponihäntä »
Frey

Poissa Poissa


Vastaus #701 : 15.07.2013 klo 00:12:48

Tuot esiin EIF:n -94 syntyneet, montako pelaajaa sieltä nyt sitten loppujen lopuksi näyttää ottavan pelipaikan EIF:n edustuksessa? Myös EIF:n 89-90 syntyneet taisi pelata a-junnujen ykköstä ja montako pelaajaa siitä on nyt edustuksessa? -94:sistakin ainoastaan Sevonista ja Sidistä näyttää kehkeytyvän kakkosen tason pelimiehiä! Viimeksi kun Tammisaaressa pelattiin a-junnujen ykköstä niin taso oli siinä sarjassatodella heikko ja varsinkin epätasainen.
Ei A-junnujen Ykkösessä pelaaminen tietenkään ole mikään oikotie onnelaan ja taso siellä varmaankin vaihtelee vuosittain. Toisaalta voi kysyä kuinka monta omaa junnua on 94-ikäluokan ulkopuolelta noussut Kakkosen edustukseen viimeisten 5-6 vuoden aikana? Robert Lindqvist joka pelaa satunnaisia jämäminuutteja kuten tänään Salossa lienee 92-syntynyt. Toisaalta monet Akatemian parhaista pelaajista on pelannut esim. HJK:n (Selenius) tai GrIFK:n (Wassell) A-junnuissa korkealla tasolla. Mutta se, että helmet viedään pelaamaan miesten joukkueissa jo 16-vuotiaista lähtien vie pohjaa siltä, että seura voisi kasvattaa ja viedä kriittisen teini-iän yli useampiakin potentiaalisia junnuja, jotka puhkeavat kukkaan (=löytävät todellisen motivaation) vasta myöhemmällä iällä. Toisaalta ei kukaan 16-vuotias ole vielä valmis jalkapallonpelaaja vaan tarvitsee edelleen asiantuntevan valmentajan apua kehittyäkseen etenkin pelikäsityksen osalta mitä ei etenkään jämäminuuttien pelaaminen kehitä. Juniorijoukkueiden pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin kehittää pelaajia, miesten edustusjoukkueiden ei. Toki lahjakkaimmat junnut voisivat pelata myös satunnaisesti miesten otteluja, mutta tärkeämpää seuralle pitäisi olla junnujoukkueen menestys korkealla tasolla kuin yksittäisen junnun peluuttaminen miesten sarjassa.

Akatemian nykytilanne taasen on melkoisen nolo, sitä hoidetaan aivan selvästi vasemmalla kädellä ja tulokset kertovat omaa kieltään. Jos joukkueen nimi on Akatemia, niin kyllä siitä pitäisi silloin heittää ulos kaikki yli 21 vuotiaat (vaikka kilpailemaan pelipaikoista ESC:een, mikä näyttäisi nousevan Kolmoseen ensi kaudeksi tai EIF edariin tai muihin alueen Kolmosen joukkueisiin) ja oikea sarja tulisi olla A-junnujen Ykkönen tai SM-sarja (Kolmonen on liian kova sarja junnuille). Toisaalta ei tämä ole mikään EIF:n ongelma yksin vaan pelaahan SalPassakin useampi 97 ja LoPassa jopa yksi 98. Tämä on siis henkilökohtainen mielipiteeni ja ymmärrän täysin että on muitakin mielipiteitä. Tästä on turha käynnistää mitään kilpalaulantaa, mutta toivoisin että ymmärrät että asioilla on usein se toinenkin puoli.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #702 : 15.07.2013 klo 00:33:33

Mutta se, että helmet viedään pelaamaan miesten joukkueissa jo 16-vuotiaista lähtien vie pohjaa siltä, että seura voisi kasvattaa ja viedä kriittisen teini-iän yli useampiakin potentiaalisia junnuja, jotka puhkeavat kukkaan (=löytävät todellisen motivaation) vasta myöhemmällä iällä. Toisaalta ei kukaan 16-vuotias ole vielä valmis jalkapallonpelaaja vaan tarvitsee edelleen asiantuntevan valmentajan apua kehittyäkseen etenkin pelikäsityksen osalta mitä ei etenkään jämäminuuttien pelaaminen kehitä. Juniorijoukkueiden pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin kehittää pelaajia, miesten edustusjoukkueiden ei. Toki lahjakkaimmat junnut voisivat pelata myös satunnaisesti miesten otteluja, mutta tärkeämpää seuralle pitäisi olla junnujoukkueen menestys korkealla tasolla kuin yksittäisen junnun peluuttaminen miesten sarjassa.
Eli sinun mielestäsi on parempi että terävä huippu tasataan samaan massaan muiden kanssa, vain että saadaan joukkue A/B-junnuihin? Kyllähän se nyt kuitenkin pitää mennä niin että niiden lahjakkaimpien ehdoilla mennään jo B-junioreissa. Ne tippuvat pois ketä ei kiinnosta.
Ja jos ei B-junioreissa ole motivaatiota, niin ei sitä ikinä tule niin paljoa olemaan että mihinkään liiton sarjoihin asiaa olisi pelaamaan aikuisiällä.

Toki sitten voi harrasteporukoita olla B/A-junioreissa, jos tavoitteena on vain kasvattaa pelaajia kivana harrastuksena. Jostain B-junnujen ykkösestä ei kyllä edes Kakkosen tasolle kovin montaa pelaajaa normaalisti nouse, niin etteivätkö pelaajat olisi jo 14-16 vuotiaasta saakka treenanneet miesten kanssa.

Pitää myöskin edelleen muistaa se yksinkertainen fakta, ettei tarvittavan suurta ja lahjakasta pelaajajoukkoa löydy B-junioreihin pienistä kaupungeista ja noista ns. lahjakkaista ikäluokistakaan ei Kakkosen tasolle normaalisti nouse kuin 1-3 pelaajaa. Raaseporissa, Salossa, Kaarinassa yms pienemmissä kaupungeissa tuollaisia ikäluokkia tulee noin 5 vuoden välein.

Yleensä nuo lahjakkaat ja pitkään pysyvät ikäluokat ovat sellaisia, joilla on ollut kunnon valmentaja jo aivan nuoresta asti. Tuo kai se suurin ongelma pienissä paikoissa on, eli mistä löytää tarpeeksi laadukkaita valmentajia, kun ei heille ole mahdollisuutta palkkaa maksaa. "Paskaan" on turha alkaa vasta C/B-junioreissa panostamaan, sillä siitä ei enää kultaa saa.

Ja kyllähän Kakkonen on lähes täysin kasvattajasarja, jonka tehtävän on kehittää pelaajia pelaamaan korkeammalla tasolla. Lisäksi on aivan turha puhua jostain A-junnujen ykkösestä, joka on tasoltaan joka vuosi aivan kuraa. A-juniorit ovat muutenkin hieman turha ikäluokka, koska parhaat ovat jo miehissä ja iso osa pelaajista armeijassa. Tuon suurin osa Veikkausliigaseuroista on myöskin huomannut ja farmijoukkueissa peluutetaan parhaita B- ja A-junioireita lähes joka paikassa.

Toisaalta ei tämä ole mikään EIF:n ongelma yksin vaan pelaahan SalPassakin useampi 97 ja LoPassa jopa yksi 98. Tämä on siis henkilökohtainen mielipiteeni ja ymmärrän täysin että on muitakin mielipiteitä. Tästä on turha käynnistää mitään kilpalaulantaa, mutta toivoisin että ymmärrät että asioilla on usein se toinenkin puoli.
Onhan asioilla aina niin monta näkökantaa, kuin on ihmisiä, mutta sinun näkökantasi on aika erikoinen, jos sitä ajatellaan siltä kantilta että potentiaalisista yksilöistä pyritään kehittämään mahdollisimman hyviä.

Olet siis oikeasti sitä mieltä että on huono asia että 14-15 vuotiaat harjoittelevat monta kertaa viikossa kokeneempien ja parempien pelaajien kanssa? Lisäksi miesten pelit eivät ole hyväksi nuorille, vaikka nämä pärjäisivät niissä hyvin?

ja edelleen, A-junnujen ykkönen on aivan höntsäsarja. :D Turha sinne on haaveilla. SalPalla on siellä ollut todella monta kertaa joukkue, eikä sieltä ole varmaan yhtäkään pelaajaa noussut koskaan edustukseen. Ne kenellä on rahkeet riittääneet, ovat viimeistään B-junnuista edustukseen hypänneet.

« Viimeksi muokattu: 15.07.2013 klo 00:40:51 kirjoittanut Velmu »
Frey

Poissa Poissa


Vastaus #703 : 15.07.2013 klo 00:59:01

No, toivottavasti ei nyt mene ihan kilpalaulannaksi :)

Eli sinun mielestäsi on parempi että terävä huippu tasataan samaan massaan muiden kanssa, vain että saadaan joukkue A/B-junnuihin?
Jos luet ensimmäisen kommenttini niin pointtini oli nimenomaan että jotta saataisiin riittävästi haasteita (=hyvä palkattu valmentaja + kunnon kilpailua peliajasta) useampienkin talenttien tuottamiselle tulee alueen seurojen tehdä yhteistyötä ja perustaa yhteinen A/B junnujoukkue ja tavoitteet tulee asettaa korkealle.

Ja kyllähän Kakkonen on lähes täysin kasvattajasarja, jonka tehtävän on kehittää pelaajia pelaamaan korkeammalla tasolla. Lisäksi on aivan turha puhua jostain A-junnujen ykkösestä, joka on tasoltaan joka vuosi aivan kuraa. A-juniorit ovat muutenkin hieman turha ikäluokka, koska parhaat ovat jo miehissä ja iso osa pelaajista armeijassa. Tuon suurin osa Veikkausliigaseuroista on myöskin huomannut ja farmijoukkueissa peluutetaan parhaita B- ja A-junioireita lähes joka paikassa.

Jos A-junnujen Ykkönen on kuraa niin tavoitteet tulee sitten pistää SM-sarjaan. Nykysuuntaus on myös hakea pelaajakehityksellisiä haasteita erilaisista turnausista, jopa kansainvälisistä sellaisista. Näin tekevät esim. HJK, Honka, TPS, Inter, VPS jne. joilla kaikilla on jopa useampia A-juniorijoukkueita. Haluan korostaa edelleen, että junnujoukkueiden päätehtävä on yksilöiden kehitys, miesten edareiden pelkkä tuloksen teko. Jokunen vuosi sitten oli muotia perustaa akatemioita ja niille räätälöitiin jopa omat Palloliiton sarjat. Ne ovat kuitenkin kaikki kuihtuneet ja nykyään on vain juniori- ja miesten sarjat.

Onhan asioilla aina niin monta näkökantaa, kuin on ihmisiä, mutta sinun näkökantasi on aika erikoinen, jos sitä ajatellaan siltä kantilta että potentiaalisista yksilöistä pyritään kehittämään mahdollisimman hyviä.

Kyllä olen edelleen sitä mieltä että parhaiten ja ennnekaikkea useampia potentiaalisia yksilöitä kehittyy siten kuin olen edellä esittänyt j amiten useimmat Veikkausliigajoukkueetkin toimivat nykyään, ymmärrän toki että joku toinen voi olla asiasta eri mieltä :)
« Viimeksi muokattu: 15.07.2013 klo 01:21:20 kirjoittanut Frey »
Bollan

Poissa Poissa


Vastaus #704 : 15.07.2013 klo 05:12:18

monet Akatemian parhaista pelaajista on pelannut esim. HJK:n (Selenius) tai GrIFK:n (Wassell) A-junnuissa korkealla tasolla. Mutta se, että helmet viedään pelaamaan miesten joukkueissa jo 16-vuotiaista lähtien vie pohjaa siltä, että seura voisi kasvattaa ja viedä kriittisen teini-iän yli useampiakin potentiaalisia junnuja, jotka puhkeavat kukkaan (=löytävät todellisen motivaation) vasta myöhemmällä iällä.

Jos vertaa Seleniuksen veljesten (joka molemmat ovat pelanneet vanhemmissa junnujoukueissa suht korkealla tasolla) uraa esimerkiksi Estlanderin ja Sevonin vastaaviin niin sanoisin että ne jotka ovat jääneet EIF:iin ja siinä noussut edustukseen nuorella iällä voittaa 100-0! Tietysti tähän voi olla monta syytä mutta kuitenkin. Jos teiniiässä on jo paljon ongelmia motivaation kanssa niin luultavasti se pelaaja ei pitkää uraa tee!

Toisaalta ei kukaan 16-vuotias ole vielä valmis jalkapallonpelaaja vaan tarvitsee edelleen asiantuntevan valmentajan apua kehittyäkseen etenkin pelikäsityksen osalta mitä ei etenkään jämäminuuttien pelaaminen kehitä. Juniorijoukkueiden pääasiallinen tarkoitus on kuitenkin kehittää pelaajia, miesten edustusjoukkueiden ei. Toki lahjakkaimmat junnut voisivat pelata myös satunnaisesti miesten otteluja, mutta tärkeämpää seuralle pitäisi olla junnujoukkueen menestys korkealla tasolla kuin yksittäisen junnun peluuttaminen miesten sarjassa. Akatemian nykytilanne taasen on melkoisen nolo, sitä hoidetaan aivan selvästi vasemmalla kädellä ja tulokset kertovat omaa kieltään. Jos joukkueen nimi on Akatemia, niin kyllä siitä pitäisi silloin heittää ulos kaikki yli 21 vuotiaat (vaikka kilpailemaan pelipaikoista ESC:een, mikä näyttäisi nousevan Kolmoseen ensi kaudeksi tai EIF edariin tai muihin alueen Kolmosen joukkueisiin) ja oikea sarja tulisi olla A-junnujen Ykkönen tai SM-sarja (Kolmonen on liian kova sarja junnuille). Toisaalta ei tämä ole mikään EIF:n ongelma yksin vaan pelaahan SalPassakin useampi 97 ja LoPassa jopa yksi 98.

Akatemian tavoitteena on nimenomaan antaa peliaikaa näille junnuille jotka ovat edarin portilla jotta kehitys ei taantuisi ja samalla tuottaa pelaajia edustuksen käyttöön. Heittäisit siis pois akatemiasta sellaiset nimet kuten A.Brotkin (joka muuten tällä kaudella on akatemiassa pelannut helvetin paljon paremmin kuin aiemmin mainitsemasi Selenius), vain koska hän on jo yli 21-vuotias? Junnujoukkueen menestyminen on tietysti hyvä asia mutta sillä ei ole juurikaan vaikutusta miesten edarin toimintaan. Miesten kakkosdivaritasolle ei kuitenkaan nouse kuin max 1-3 pelaajaa/ikäluokka joten näiden yksittäisten lupausten löytäminen on seuralla helvitin paljon tärkeämpää kuin a-junnujoukkueen pyörittäminen! [/quote]

Jos A-junnujen Ykkönen on kuraa niin tavoitteet tulee sitten pistää SM-sarjaan. Nykysuuntaus on myös hakea pelaajakehityksellisiä haasteita erilaisista turnausista, jopa kansainvälisistä sellaisista. Näin tekevät esim. HJK, Honka, TPS, Inter, VPS jne. joilla kaikilla on jopa useampia A-juniorijoukkueita. Haluan korostaa edelleen, että junnujoukkueiden päätehtävä on yksilöiden kehitys, miesten edareiden pelkkä tuloksen teko.

Kyllä olen edelleen sitä mieltä että parhaiten ja ennnekaikkea useampia potentiaalisia yksilöitä kehittyy siten kuin olen edellä esittänyt j amiten useimmat Veikkausliigajoukkueetkin toimivat nykyään, ymmärrän toki että joku toinen voi olla asiasta eri mieltä :)
Väität siis nyt että edellä mainitut veikkausliigaseurat panostavat a-junnu joukkueisiinsa? Jos olet yhtään seurannut tilannetta niin ei siinä HJK:n, TPS:n ja Hongan a-junnujoukkueissa pelaa juurikaan a-junnikäisiä lupauksia vaan nuorempia! Miksiköhän?? KOSKA niissäkin seuroissa ollaan ymmärretty että a-junnu ikäisten on pakko pelata miesten pelejä kehittyäkseen. Parhaat 16-18 vuotiaat niissäkin seuroissa pelaavat:
a) Seuran veikkausliigajoukkueissa (todelliset timantit), b) lainalla muissa veikkausliiga seuroissa tai ykkösessä, c) omassa farmijoukkueessa/akatemiassa kakkosdivarissa.

Väittäisin myös että päästääkseen 16-17 vuotiaana junnumaajoukkueeseen sinun on pelattava ihan muuaalla kuin a-junnujen ykkösdivarissa :)

Tosin siinä olet varmaan oikeassa että löytyy erillaisia teitä edetä ja kaikille ei sovi sama tapa, uskoisin kuitenkin että esimerkiksi Pihström ei palannut EIF:in pelaamaan junnupelejä eikä SalPan Jakoselle taikka Fribergillekään näytä miesten kakkosessa pelaaminen haittaavan!
« Viimeksi muokattu: 15.07.2013 klo 05:29:10 kirjoittanut Bollan »
Frey

Poissa Poissa


Vastaus #705 : 15.07.2013 klo 09:03:12

Tämä Keskustelu voitaneen tiivistää seuraavaan:

Tulisiko EIF:n panostaa Veikkausliigaseurojen tapaan omaan farmiseuraan (mitä Akatemia tällä hetkellä on) vai yhdessä BK:n, HIK:n ja miksei myös SalPan ja LoPan kanssa koko Länsi-Uuttamaata palvelevaan yhteiseen A/B-junnujoukkueeseen, missä parhaat juniori-ikäiset pääsisivät näyttämään ja ennenkaikkea kehittämään taitojaan mahdollisimman korkealla tasolla hyvässä valmennuksessa - ja siirtymään pääsääntöisesti (toki lahjakkaimmat voisivat pelata myös miesten pelejä rinnalla jo aikaisemminkin) vasta sen jälkeen yli-ikäisinä alueen Kakkosen, Kolmosen tai Nelosen seuroihin kilpailemaan peliajasta. Veikkausliigajoukkueet harrastavat vakavissaan myös tätä vaihtoehtoa, koska vain hyvin harvat ja valitut (2-3 per ikäluokka) pääsevät merkittäville peliajoille edarissa tai Kakkosen farmissa.

Minun, Poninhännän, Bollanin ja Velmun mielipiteet lienevät selvät - olen 1-3 häviöllä. Olisi mielenkiintoista kuulla muidenkin mielipiteitä. Ymmärrän kyllä oman vaihtoehtoni käytännön ongelmat - seurojen välisen yhteistyön, mikä ei ole koskaan tässä maan kolkassa toiminut harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.

Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #706 : 15.07.2013 klo 09:28:41

Tämä Keskustelu voitaneen tiivistää seuraavaan:

Tulisiko EIF:n panostaa Veikkausliigaseurojen tapaan omaan farmiseuraan (mitä Akatemia tällä hetkellä on) vai yhdessä BK:n, HIK:n ja miksei myös SalPan ja LoPan kanssa koko Länsi-Uuttamaata palvelevaan yhteiseen A/B-junnujoukkueeseen, missä parhaat juniori-ikäiset pääsisivät näyttämään ja ennenkaikkea kehittämään taitojaan mahdollisimman korkealla tasolla hyvässä valmennuksessa - ja siirtymään pääsääntöisesti (toki lahjakkaimmat voisivat pelata myös miesten pelejä rinnalla jo aikaisemminkin) vasta sen jälkeen yli-ikäisinä alueen Kakkosen, Kolmosen tai Nelosen seuroihin kilpailemaan peliajasta. Veikkausliigajoukkueet harrastavat vakavissaan myös tätä vaihtoehtoa, koska vain hyvin harvat ja valitut (2-3 per ikäluokka) pääsevät merkittäville peliajoille edarissa tai Kakkosen farmissa.
Tuollainen laajamittainen junioriyhteistyö on suhteellisen hankalaa, jos/kun edustusjoukkueet kilpailevat keskenään. Heti kun oikeasti lahjakkaita kavereita alkaa tulemaan, niin alkaa tulla ristiriitoja, kun kaikkia joukkueet hänet omakseen haluaisivat.

Toki ymmärrän pointtisi ja taloudellisessa mielessä tuo olisi hyvä juttu, koska olisi varmastikin mahdollisuus saada laadukkaampaa valmennusta, mutta tuossa on käytännössä todella monia ongelmia.

ps. eikös siellä nytkin ole EIFfillä ja BK:lla joku yhteistyöjoukkue jossain C-junioreissa, joka on pari vuotta saanut nyt laadukasta valmennusta?

pps. mutta edelleenkin nuoren pelaajan harjotteleminen kokeneempien ja parempien pelaajien kanssa kehittää varmastikin enemmän, kuin vaikka 16v maajoukkueen kanssa harjoitteleminen. Tuossa kohtaa ei laadukkaampia valmentajakaan pysty eroa maajoukkueen hyväksi kääntämään, jos miesten edustusjoukkueella on edes kohtuullinen pelaajien kehittäjä puikoissa. Tämä on mielestäni kuitenkin se lähtökohta, joka kannattaa muistaa, eikä tästä varmastikaan kukaan ole eri mieltä?
« Viimeksi muokattu: 15.07.2013 klo 09:31:15 kirjoittanut Velmu »
Grönvita Ekenäs

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EIF


Vastaus #707 : 15.07.2013 klo 10:32:20

Tämä Keskustelu voitaneen tiivistää seuraavaan:

Tulisiko EIF:n panostaa Veikkausliigaseurojen tapaan omaan farmiseuraan (mitä Akatemia tällä hetkellä on) vai yhdessä BK:n, HIK:n ja miksei myös SalPan ja LoPan kanssa koko Länsi-Uuttamaata palvelevaan yhteiseen A/B-junnujoukkueeseen, missä parhaat juniori-ikäiset pääsisivät näyttämään ja ennenkaikkea kehittämään taitojaan mahdollisimman korkealla tasolla hyvässä valmennuksessa - ja siirtymään pääsääntöisesti (toki lahjakkaimmat voisivat pelata myös miesten pelejä rinnalla jo aikaisemminkin) vasta sen jälkeen yli-ikäisinä alueen Kakkosen, Kolmosen tai Nelosen seuroihin kilpailemaan peliajasta. Veikkausliigajoukkueet harrastavat vakavissaan myös tätä vaihtoehtoa, koska vain hyvin harvat ja valitut (2-3 per ikäluokka) pääsevät merkittäville peliajoille edarissa tai Kakkosen farmissa.

Minun, Poninhännän, Bollanin ja Velmun mielipiteet lienevät selvät - olen 1-3 häviöllä. Olisi mielenkiintoista kuulla muidenkin mielipiteitä. Ymmärrän kyllä oman vaihtoehtoni käytännön ongelmat - seurojen välisen yhteistyön, mikä ei ole koskaan tässä maan kolkassa toiminut harvoja poikkeuksia lukuunottamatta.
Tässä kannattaa nyt minun mielestäni erottaa selkeästi A ja B junnut toisistaan. Yhteinen B-junnujoukkue sanotaan nyt vaikka ensiksi BK:n ja EIF:n välillä olisi ihan hyvä juttu jos siinä olisi hyvä valmennus ja kovassa sarjassa. Kovin monta seuraa ei kuitenkaan kannata siihen ottaa koska kuten Velmu totesi niin voi syntyä erimielisyyksiä mihin pelaaja lähtee luomaan miesten uraa.. Nytkin C-junnuissa EIF, BK, IIF ja HIK pelaavat YJ joukkueilla ja tämä on toiminut käsittääkseni ihan hyvin. Yhteistä A-junnu joukkuetta voi kuitenkin heittää romukoppaan ihan heti, tai voi sellaista luoda mutta ei siinä pidä peluuttaa kovin paljon sellaisia poikia jotka aikovat pärjätä kakkosdivarissa tulevaisuudessa! Poikkeuksia tietysti löytyy aina mutta suurin osa pitää kyllä pelata miesten pelejä. Jos luulee että voi pelata a-junnuissa loppuun asti ja sen jälkeen lähteä kakkosdivarin edustuksen jätkiä vastaan peliajasta taistelemaan(yliikäisenä) niin suurimmalle osalle tulee kyllä äitiä ikävä!

Ehdottomasti paras vaihtoeehto olisi siinä mielessä toimivampi malli nykyiseen akatemiajoukkueeseen. Laadukkaampi valmennus (tai ainakin valmennukselle lisäresurssia) ja säilyminen kolmosdivarissa olisi kyllä nyt todella tärkeää. Samalla pitää muistaa että jos todellisesta lupauksesta on kyse niin viimeistään 16-vuotiaana edustuksen mukaan harjoittelemaan. Ei oo mitään väliä vaikka olisi kuinka kova junnuvalmentaja niin kohtuu hyvällä valmennuksella nuori pelaaja kehittyy enemmän jos harjoittelee itsensä kovempien (miesten) kanssa. Parhaat junnut ei pidä siis peluuttaa väkisin junnuissa ei B-ssä eikä varsinkaan missään A-junnuissa. EIF:n tasoisessa seurassa, todella lupaava 16-17-vuotias jolla on riittävä nöyryys ja into kehittyä, otta kyllä paikkansa edustusjoukkueessa varsin nopeasti. Mutta kuten todettu se vaatii että jaksaa tehdä työtä myös sen jälkeen kuin olet päässyt isojen poikien kanssa treenaamaan, lisäksi se vaatii myös omaa harjoittelua joukkuetreenien lisäksi. Monille tämä on kuitenkin ylipääsemätön este, ollaan staroja oman ikäistensä silmissä kun pääsee edustukseen eikä ymmärretä että silloinhan vasta se todellinen työ pitäisi alkaa. No parin vuoden kulutta nämä samat jäbät istuu vielkäin penkillä kun nuorempi innokkas on tullut ohi. Usein on tullut eteen se tilanne että se junnuikäluokan todellinen "tähti" ei teekkään kovin hyvää uraa miesten puolella ja uskoisin että tämä skeenario voimistuisi vieläkin jos "junnutähdet" dominoisivat junnukenttiä 19-vuoden ikään asti!
Frey

Poissa Poissa


Vastaus #708 : 15.07.2013 klo 14:01:17

Tässä kannattaa nyt minun mielestäni erottaa selkeästi A ja B junnut toisistaan. Yhteinen B-junnujoukkue sanotaan nyt vaikka ensiksi BK:n ja EIF:n välillä olisi ihan hyvä juttu jos siinä olisi hyvä valmennus ja kovassa sarjassa.

Ostan idean, täällä maaseudulla lienee kuitenkin parempi miettiä B-junnuja ja se on todellakin se ratkaiseva vaihe jolloin parhaiden on jo syytä siirtyä miesten sarjaan. Siinä mielessä on huolestuttavaa, että tällä kaudella BK:lla ei ole lainkaan B-junnujoukkuetta ja ensi kaudella sama kohtalo voi kohdata EIF:iä. B:n sijasta pelataan siis A-junnuissa Kakkosta/Kolmosta. Yksi ongelma miesten joukkueessa pelaamisessa on kuitenkiin pitkä harjoittelutauko talvella ja suht vähäinen yhteisharjoittelu pelikaudella - lähes amatöörijoukkueesta kun on kuitenkin kyse. Eli omaa harjoitusintoa todellakin tarvitaan ettei jää penkkiruusuksi.

Väst4 Yhteisjoukkue toimii 00-ikäluokasta lähtien eli elleivät seurat ja/tai vanhemmat torpedoi ko. hanketta meillä lienee yhteinen varsin kovatasoinen B17-juniorijoukkue vasta joskus 3,5 vuoden päästä elleivät nykyiset 98/99 joukkueet sitten keskenään sovi yhteistyöstä virallisten kuvioiden ulkopuolella.
Playmobil

Poissa Poissa


Vastaus #709 : 15.07.2013 klo 17:52:26

Ett litet inlägg på svenska emellanåt.

Meningen som här framkommer i ett tidigare inlägg är att vi inom 3 - 4 år skall ha det första YJ laget på B-juniornivå så högt upp som möjligt i seriesystemet. Samarbetet pågår som bäst i Väst4 mellan FC HIK, BK-46, EIF och Ingå IF fotboll. Hittills har det fungerat relativt bra med tanke på att det endast pågått sedan hösten 2012. Efter vårens seriespel kan man konstatera att YJ lagen i P00 och P01 åldersklassen har klarat sig riktigt hyffsat. Under hösten och vintern 2013 påbörjas arbetet med YJ lag för P02 åldersgruppen. Tanken är att fortsätta med detta tills någon får för sig att slopa hela programmet.

En annan sak jag håller med om är att det är mycket svårt att ändra på inställning och attityd hos 14 -15 åriga fotbollsspelare. Om de i den åldern inte vill satsa på träning 5 gånger i veckan utan vill endast spela fotboll för att det är kul så kan man inte mera ändra på deras inställning. Det har inte så mycket att göra med om de sedan har en elit tränare eller en hobby tränare. De som har viljan att satsa har redan sållats ut i den åldern. Tyvärr har vi inte för pojkar 99 och äldre motsvarande YJ verksamhet i regionen utan vi har valt att starta den från -00 åldersgruppen.

Under hösten kommer tre spelare från EIF:s P98 lag att att spela med BK-46 P98 lag i distriktets "ykkönen" för att få mera utmaningar och tuffare spel (kaksoisedustus). På så sätt försöker vi hela tiden hitta lösningar åt spelarna så att de kan utvecklas. Samma spelare spelade under våren i B17 laget i EIF men tyckte att spelet var för tufft då ålderskillnaden var 2 år. Det är ganska få spelare som är mentalt mogna att hoppa upp i ett akademilag med 21 åringar om man själv är 14 - 15 år. Jag säger inte att det inte finns sådana spelare för visst har vi sådana, men de är inte många. De som har den förmågan tränar redan i akademilaget (Källman, Lindqvist båda 98 födda).

BrDead
Vastaus #710 : 15.07.2013 klo 17:57:57

Meningen som här framkommer i ett tidigare inlägg är att vi inom 3 - 4 år skall ha det första YJ laget på B-juniornivå så högt upp som möjligt i seriesystemet. Samarbetet pågår som bäst i Väst4 mellan FC HIK, BK-46, EIF och Ingå IF fotboll. Hittills har det fungerat relativt bra med tanke på att det endast pågått sedan hösten 2012. Efter vårens seriespel kan man konstatera att YJ lagen i P00 och P01 åldersklassen har klarat sig riktigt hyffsat. Under hösten och vintern 2013 påbörjas arbetet med YJ lag för P02 åldersgruppen. Tanken är att fortsätta med detta tills någon får för sig att slopa hela programmet.

En annan sak jag håller med om är att det är mycket svårt att ändra på inställning och attityd hos 14 -15 åriga fotbollsspelare. Om de i den åldern inte vill satsa på träning 5 gånger i veckan utan vill endast spela fotboll för att det är kul så kan man inte mera ändra på deras inställning. Det har inte så mycket att göra med om de sedan har en elit tränare eller en hobby tränare. De som har viljan att satsa har redan sållats ut i den åldern. Tyvärr har vi inte för pojkar 99 och äldre motsvarande YJ verksamhet i regionen utan vi har valt att starta den från -00 åldersgruppen.

Under hösten kommer tre spelare från EIF:s P98 lag att att spela med BK-46 P98 lag i distriktets "ykkönen" för att få mera utmaningar och tuffare spel (kaksoisedustus). På så sätt försöker vi hela tiden hitta lösningar åt spelarna så att de kan utvecklas. Samma spelare spelade under våren i B17 laget i EIF men tyckte att spelet var för tufft då ålderskillnaden var 2 år. Det är ganska få spelare som är mentalt mogna att hoppa upp i ett akademilag med 21 åringar om man själv är 14 - 15 år. Jag säger inte att det inte finns sådana spelare för visst har vi sådana, men de är inte många. De som har den förmågan tränar redan i akademilaget (Källman, Lindqvist båda 98 födda).

Kuulostaa todella fiksulta suunnitelmalta ja näinhän on monessa paikassa muualla jo tehty. Harmi tosiaan, että niin tässä, kuin useimmissa muissakin yhteisjoukkuesuunnitelmissa ovat avainasemassa arvaamattomassa iässä olevat pelaajat, jotka lopulta itse ratkaisevat sen, kuinka kovasti ovat valmiita satsaamaan lajiin ja kuinka korkeatasoista toimintaa alueelle lopulta saadaan. Lopputulos voi olla mitä vain katastrofin ja toimivan systeemin väliltä.

Senpä takia kannattaa jatkuvasti keskustella pelaajien kanssa ja pohtia jokaisen motivaatiotasoa, jotta varmasti motivoituneimmat olisivat tässä toiminnassa mukana. Se ei välttämättä aina tarkoita samaa kuin lahjakkaimmat, kuten on niin monta kertaa nähty.
« Viimeksi muokattu: 15.07.2013 klo 18:00:21 kirjoittanut BrDead »
Frey

Poissa Poissa


Vastaus #711 : 16.07.2013 klo 00:18:37

Det är ganska få spelare som är mentalt mogna att hoppa upp i ett akademilag med 21 åringar om man själv är 14 - 15 år. Jag säger inte att det inte finns sådana spelare för visst har vi sådana, men de är inte många. De som har den förmågan tränar redan i akademilaget (Källman, Lindqvist båda 98 födda).
Juuri näin. Hyvänä esimerkkinä nuoresta fyysiesti vahvasta ja kypsästä pelaajasta, joka on valmis miesten sarjaan toimii HJK:n superlupaus, 97-syntynyt Obed Malolo, joka teki juuri pitkän sopimuksen HJK:n kanssa ja on kevään mittaan tehnyt hyvää työtä Klubi-04:ssa. Kävi muuten Aston Villan testeissä viime syksynä samoihin aikoihin kuin Toni Pihlström. Toisena esimerkkinä toimikoon samaisen HJK:n toinen 97-syntynyt ja Tonin maajoukkuekaveri Fredrik Jensen, joka on pienempikokoinen nopea ja tekninen hyökkääjä. Hän siirtyi juuri HJK:n A-junnuista FC Twenten Akatemiaan Hollantiin.

Eli tarvitaan erilaisia kehityspolkuja erityyppisille pelaajille - kaikille 15-16 vuotiaille ei tosiaankaan sovi hypätä suoraan miesten peleihin, toisille sopii. Panostusta tarvitaan myös junnupuoleen ja EIF:llä B17 toiminee toivottavasti hyvänä junnuakatemiana jatkossakin. Sieltä parhaat voivat vielä 17/18-vuotiainakin hakea peliaikaa edarista tai Akatemiasta (tai muista alueen seuroista) - lopuille voi A-junnujoukkue toimia jonkinlaisena viimeisenä jäähdyttelysarjana.

Senpä takia kannattaa jatkuvasti keskustella pelaajien kanssa ja pohtia jokaisen motivaatiotasoa, jotta varmasti motivoituneimmat olisivat tässä toiminnassa mukana. Se ei välttämättä aina tarkoita samaa kuin lahjakkaimmat, kuten on niin monta kertaa nähty.
Enpä voisi paremmin kirjoittaa.
lego

Poissa Poissa


Vastaus #712 : 18.07.2013 klo 15:01:44

Offtopicia, mutta teidän keskustelusta syntynyttä ja Tammisaaren juniorijalkapalloa myös koskevaa pohdintaa alla:

Pienenä pohjustuksena tai jälkilöylynä lukekaa Arto Terosen kolumni:

http://yle.fi/urheilu/teronen_pelastakaa_koko_jalkapallo/6737883

Lähiaikoina minua on vaivannut uskonpuute kotimaista jalkapalloa kohtaan. Pisteenä iin päälle ovat tulleet viimeviikkoiset Suomalaisten joukkueiden otteet eurokentillä ja palloliiton raukkamaisuus/kädettömyys Sirbiladze tapauksessa. Jo kauan suomalaisen jalkapallon sisäpiireissä on puhuttu seuraavista asioista: tuomareita, rahaa, yleisöä, toimitsijoita ja valmentajia on liian vähän. Kuitenkin samaan aikaan puhutaan enimmäkseen nuorten ”lahjakkaiden” pelaajien kehittämisestä pelastuksena näihin asioihin, kuten täälläkin. Kuinka moni lahjakas Tammisaarelainen on todella onnistunut lunastamaan odotukset? Minä ottaisin erilaisen näkökannan ja näkisin, että juuri liiallinen keskittyminen liian nuorena ns. lahjakkaisiin pelaajiin saa muut pelaajat tuntemaan itsensä tarpeettomiksi ja edelleen johtaa motivaation loppumiseen 15-18 vuotiaina. Jos olet 6-7 vuotta toiminut joukkuuessa täytepelaajana ja ns. lahjakkaiden pelaajien tötsänä treeneissä, niin kyllä tyhmempikin pelaaja tajuaa lopettaa eikä raiskaa sen enempää itseluottamustaan. Kun tämän lisäksi hyvänä esimerkkinä Tammisaaren lippulaiva ei tarjoa muille kun motivoituneille pelaajille 17 v jälkeen pelipaikkaa niin minkäs pienellä paikkakunnalla teet…ei muuta kun nappikset seinälle. Minun ehdotukseni on notta Suomifutis saataisiin taas nousuun, että satsataan vielä enemmän aikaa seuroissa keskinkertaisuuksien kehittämiseen eikä unohdeta heitä ns. lahjakkaiden omantunnon pönkittämisen lomassa. Uskokaa enemmän nuoriin ja heihin jotka eivät vielä 10v kukoista. Sitä varten on myös hyvin tärkeää että Eiffin kaltaisella seuralla olisi omat A-juniorinsa. Suuri osa vanhemmista haluaa antaa lapsilleen lajin, jossa voi urheilla aikuisikään saakka ja vielä aikuisenakin. Jos saamme useammat keskinkertaiset ja kohtalaiset pelaajat jatkamaan ja kehittämään itseään pidempään jalkapallon parissa, jopa aikuisikään saakka olkoon sitten 6 divaria tai harrastefutista, niin saamme myös lajiin enemmän potentiaalista yleisöä, jalkapallosta kiinnostuneita yritysjohtajia (lue:rahaa), toimitsijoita (vanhemmat lopettavat kun junnutkin lopettaa) ja samalla saadan myös lisää potentiaalisia tuomareita ja valmentajia joilla on paremmat edellytykset onnistua hommissaan kuin nykyisillä.

Peace
BrDead
Vastaus #713 : 18.07.2013 klo 15:10:33

Offtopicia, mutta teidän keskustelusta syntynyttä ja Tammisaaren juniorijalkapalloa myös koskevaa pohdintaa alla:

Voin kyllä allekirjoittaa tuon täysin. Sitä paitsi niistä keskinkertaisuuksistakin kun voi tulla ainakin kolmosdivarifutaajia, jos ne on vain oikeasti motivoituneita. Tässäkin valmennuksella ja toimintaympäristöllä on suuri osuus. Ja lisenssipelaajien määrähän on kai edelleen laskenut Suomessa/Uudenmaan piirissä (en ole tuoreimpia tilastoja nähnyt, enkä tiedä onko niitä kehdattu julkaistakaan)->Seuratoimijoiden määrä laskee->Toiminta näivettyy. Samalla liitto ja piiri lyövät seuroille lisää vaatimuksia ja velvoitteita toiminnan laadusta. Ei hyvä heilu :)

Tämä nyt oli vain tällaista yleistasoista pohdiskelua, eikä välttämättä liity mitenkään erityisesti EIF:iin tai Tammisaareen. Mutta suomalaiseen ruohonjuuritason futikseen kylläkin.

Luin tuota Terosen höpinää vähän aamulla, mutta en sen jorinoita oikein jaksa radiossakaan. Jos osaisi kirjoittaa napakammin, niin nuo jaksaisi ottaa enemmän tosissaan.
lego

Poissa Poissa


Vastaus #714 : 18.07.2013 klo 17:14:38


Luin tuota Terosen höpinää vähän aamulla, mutta en sen jorinoita oikein jaksa radiossakaan. Jos osaisi kirjoittaa napakammin, niin nuo jaksaisi ottaa enemmän tosissaan.

Vähän vaan silmäilin itsekin läpi, mutta kyllä Suomen futis tosissaan tarvitsee suunnanmuutoksen ja pelastuksen jotka lähtevät seurojen toimintatavoista. Ja Litmaset syntyy ja kehittyy itsestään ei ne ole minkään seuran hyvän junioritoiminnan tuloksia. Tosin hyvä juniorityö tukee kylläkin heidänkin kehitystä.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #715 : 21.07.2013 klo 21:53:34

Nyt punnitaan EIFfia kunnolla, kun joukkueen ja ehkä jopa koko Kakkosen paras pelimies DeJohn huilaa 2 seuraavaa matsia.

Jos EIF ne hoitaa, niin sitten alkaa lohkovoitto olemaan taputeltu.

ps. olikos tuossa DeJohnin ulosajotilanteessa jotain kähinää yms vai miksi sylkäisi päin LPS-pelaajaa?
JayOJay

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Huonot nimimerkit, kuvaajat, Huuhkajat & SMJK


Vastaus #716 : 21.07.2013 klo 22:09:56

Nyt punnitaan EIFfia kunnolla, kun joukkueen ja ehkä jopa koko Kakkosen paras pelimies DeJohn huilaa 2 seuraavaa matsia.

Jos EIF ne hoitaa, niin sitten alkaa lohkovoitto olemaan taputeltu.

ps. olikos tuossa DeJohnin ulosajotilanteessa jotain kähinää yms vai miksi sylkäisi päin LPS-pelaajaa?

Kuulemani mukaan LPS:n pelaaja potkaisi DeJohnia pohkeeseen kulman jälkitilanteessa. Eikä ollut mikään sutaisu vaan ihan kunnon isku.
Ponihäntä

Poissa Poissa


Vastaus #717 : 21.07.2013 klo 22:40:50

Todella pahaan paikkaan tuli kyllä De Johnin punainen! Kuten Velmu totesi niin joukkueen paras pelaaja. Nyt saadaan vaan toivoa että pelikielto pysyy tossa kahden ottelun mittaisessa. Harmittavasti jäi tuomarilta näkemättä toi vahingoittamis yritys kun LPS:n pelaajaa potkii EIF:n tähtipelaajaa voimalla pohkeeseen, valitettavasti De John ei nyt pitänyt hermonsa kurissa ton tapahtuman jälkeen. Nyt täytyy sitten muun joukkueen jatkaa samaan malliin ilman De Johniakin. Roiha on kyllä todella hyvä pelaaja tällä tasolle ja uskoisin että hän saa kaverikseen nyt Timoskan, joten kyllähän sekin pakkipari on ainakin pareilla ihan kelpo luokkaa. Tuloksesta huolimatta saatiin myös hyviä uutisia tänään kun Robin Sid palasi kentälle pitkän tauon jälkeen, hänestä voi vielä olla EIF:lle jokerikortti syksyllä kunhan nyt pysyy kunnossa! Huhujen mukaan haussa on myös ainakin pari lisävahvistusta joten muut joukkueet saavat kyllä varoa tulevillakin kierroksilla.
suomifutiksen Janne Tähkä

Poissa Poissa


Vastaus #718 : 21.07.2013 klo 22:59:30

Ei ollut LPS:llä kyllä sanan sijaa ennen De Johnin kuningasideaa, joten EIF:lle melkoisen turha kahden pisteen menetys. Toisella jaksollakin oli vierailla muutama todella vaarallinen vastahyökkäys, mutta Istrefi ei onnistunut vedossaan ja Mondino möhli läpiajon totaalisesti liian kovalla kosketuksella.

Timoska paikkaa De Johnia varmasti hyvin, mutta keskikentälle tarvitaan sitten taas hänelle paikkaaja - luultavimmin Istrefi, jolta tänään heikonpuoleinen sisääntulo, pallollisena yritti jatkuvasti liian vaikeaa ja hidasta ja puolustussuuntaan ei pitänyt omaa paikkaansa riittävän kurinalaisesti. Ehkä oli liikaa näyttöhaluja, kun penkiltä joutui aloittamaan, ei seuraavien pelien Istrefiin pitäisi kuitenkaan missään nimessä kaatua. Sidin sisääntulo oli puolestaan todella vahva, toivottavasti nyt pääsisi kuntoon ettei mene toinen kausi putkeen aivan pilalle loukkaantumisten takia. Taitaa olla vielä aika nuori jannu ja näkemäni perusteella ainesta voisi olla paljon korkeammallekin tasolle kuin Kakkoseen. Jos EIF nousee, niin olisi aina luotettavan Wikipedian mukaan seuralle ensimmäinen visiitti toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sitten vuoden 1951 :)
jeboou

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EIF


Vastaus #719 : 21.07.2013 klo 23:17:17

Puhuit(te) vahvistuksista, jotain nimiä?
Ponihäntä

Poissa Poissa


Vastaus #720 : 21.07.2013 klo 23:19:57

Timoska paikkaa De Johnia varmasti hyvin, mutta keskikentälle tarvitaan sitten taas hänelle paikkaaja
Siirtäisin Timoskaa puolustukseen juuri sen takia että paikkaajia löytyy enemmän keskikentälle.
Mainitsemasi Istrefi voi hyvinkin toimia Timoskan paikkaajana mutta pitää myös muistaa että tänään oli keskikentältä sivussa Konate ja kuten todettu niin Sidiltä (-94 syntynyt) nähtiin myös pirteä sisääntulo. Istrefiltä on viime aikoina nähty yllättävän usein epävarmoja otteita, lieneekö sitten yliyrittämisen syytä vai mistäkö johtuu, mutta kauden alussa pelasi mielestäni paljon paremmin. Vaihtoehtoja onneksi löytyy ja jos esimerkiksi Konate on ensi viikolla kunnossa niin palaa varmasti kokoonpanoon. Uskonkin että pallohonkaa vastaan nähdään Mondino Timoskan paikalla ja Konate sekä Sid/Estlander ylempänä.
Ponihäntä

Poissa Poissa


Vastaus #721 : 21.07.2013 klo 23:22:57

Puhuit(te) vahvistuksista, jotain nimiä?
En tiedä nimistä mitään mutta kuulin vaan että loukkaantumisten, pelikieltojen ja akatemian tukalan tilanteen varalta, haetaan vielä uusia vahvistuksia. Lähiviikkoina varmaan selvinnee.
jeboou

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EIF


Vastaus #722 : 21.07.2013 klo 23:34:52

En tiedä nimistä mitään mutta kuulin vaan että loukkaantumisten, pelikieltojen ja akatemian tukalan tilanteen varalta, haetaan vielä uusia vahvistuksia. Lähiviikkoina varmaan selvinnee.
Okei, kiitoksia! :)
jeboou

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: EIF


Vastaus #723 : 21.07.2013 klo 23:42:55

-------------Forsström---------------       ---------------Forsström--------------
-Brotkin---Roiha---Timoska---Eklund-         -Estlander---Roiha---Timoska---Eklund-
----------Mondino-------------------        ----------------Mondino---------------
-----------------Estlander-----------        -------------Sevon--------------------
-Sid----------Konate---------Sevon-        -Källberg---------Konate-----------Sid-
--------------Källberg---------------         --------------Gerxhaliu----------------

Finns många tänkbara öppningselvor, vill själv inte se Istrefi i öppningselvan.
46-64

Poissa Poissa


Vastaus #724 : 22.07.2013 klo 02:58:27

At spått Kaveri i ryggin e vel nestan de dommast röda man kan ta?

 
Sivuja: 1 ... 28 [29] 30 ... 46
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa