FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
04.02.2023 klo 03:58:46 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 40
 
Kirjoittaja Aihe: Suomi U-18 (98)  (Luettu 222933 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
J. Soini

Poissa Poissa


Vastaus #25 : 05.04.2013 klo 08:11:36

Asiallista pohdiskelua Jortsukalta. On varmasti totta, että TPV:n junioreissa on pelaajia, jotka voisivat aivan hyvin pelata maajoukkueessa. Me emme toisaalta tiedä kaikkien pelaajien kansalaisuusasioita. Teoriassa voi siis olla, että ikäluokan paras pelaaja ei pysty edustamaan Suomea juuri tämän asian vuoksi.

Vuotta nuorempien pelaajien osalta toteaisin sen verran, että täytyy olla todella poikkeuksellinen pelaaja, joka tässä ikävaiheessa on selvä runkopelaaja vuotta vanhempien maajoukkueessa. 99-syntyneet ovat poikkeuksellisen hyvä suomalainen ikäryhmä, mutta en ole siltikään varma, onko yksikään yksilö sillä tasolla, että selkeästi nostaisi vuotta vanhempien maajoukkueen tasoa. Rimpuilemaan ei kannata mennä.

Sitten tärkeimpään asiaan. Tässäkin topicissa tuntuu olevan aika paljon sellaista henkeä, että väärät pelaajavalinnat ovat jotenkin olennainen ongelma. Väitän, että eivät ole. Suurin ongelma on se, että meidän juniorivalmennuksemme taso ei vain yksinkertaisesti riitä. Jokaisessa suomalaisessa seurassa pitäisi pystyä laadukkaampaan työhön. Niin KäPassa, HJK:ssa, TPS:ssä kuin varmasti myös TPV:ssä. Pitkässä juoksussa tärkeintä on meidän ikäluokan 4-5 parhaan pelaajan taso. Tällä hetkellä se on liian alhainen. Toivottavasti Sami Hyypiä Akatemian toiminta tuo meille tutkimustietoa puutteistamme, jotta kaikki suomalaiset seurat voivat kehittää toimintaansa.

Muutama sana vielä aluepolitiikasta. Suomessa huipputason yksilö voi tietysti tulla Teemu Tainion tapaan mistä tahansa. Systemaattisemmin alueilla on kuitenkin eroja. Vaikka juniorifutiksen taso ylipäätään on Suomessa varsin alhainen, se ei tarkoita, että se olisi samanlainen koko Suomessa. Työn puolesta paljon matkustavana olen nähnyt aika paljon junnufutista esimerkiksi Kaakkois-Suomessa. Ilman sarvia ja hampaita taso on suorastaan hämmästyttävän paljon pääkaupunkiseutua alhaisempi. Kotkan Nappuloita lukuun ottamatta en ole nähnyt alueella yhtään edes Suomen tasolla laadukasta joukkuetta.

Ehkä jotain samanlaista on tapahtunut Tampereella. Kaikki tuntemani tamperelaiset futisihmiset ovat valittaneet alueen huonoja harjoitusolosuhteita. Jääkiekkokaupungin varjopuolia. Olen jotenkin ollut myös siinä käsityksessä, että Tampereella mentiin monia muita suuria kaupunkeja enemmän mukaan Kaikki Pelaa -hömpötykseen. Niin tai näin tamperelainen futis ei junnutasolla ole viime vuosina paljoa juhlinut. Katsoin nopeasti viimeisen viiden vuoden ajalta sijoitukset A- ja B-nuorten SM-sarjoista sekä Kai Pahlmanista ja Nike Premieristä. Siis 20 turnausta yhteensä, joissa tamperelaisjoukkueiden saldo on yksi hopea ja pari pronssia. Vaikka taitokisoille ei hirveästi antaisikaan painoarvoa, eivät tamperalaiset niissäkään ole ennen viime vuosia juuri pistäneet silmään. Ei ole siis ihme, että Tampere on nuorten maajoukkuepelaajien määrällä mitattuna pahin alisuorittaja kaikista Suomen piireistä.

Muutos on kuitenkin jo tapahtunut. Ilves on viimeisten 3-4 vuoden aikana panostanut omaan juniorityöhönsä jopa ulkopuolisen silmin huomattavasti. Tulokset alkavat jo näkyä. Taitokisoissa ehdotonta Suomen huippua jo nyt, menestyksellisesti mukana Sami Hyypiä Akatemian toiminnassa, nuorimmat ikäluokat kaikki Suomen terävintä kärkeä. Muutaman vuoden päästä on erittäin todennäköistä, että tämä satsaus näkyy tamperelaispelaajien huomattavasti suurempana määränä Suomen maajoukkueissa. Kysymys kuuluu, pystyykö TPV vastaamaan Ilveksen haasteeseen?
« Viimeksi muokattu: 05.04.2013 klo 08:16:39 kirjoittanut J. Soini »
zekki

Poissa Poissa


Vastaus #26 : 05.04.2013 klo 18:30:57

Miten maajoukkueringin valinta käytännössä tehdään? Tekeekö päävalmentaja sen yksin leirityksen aikana? Kuinka paljon tällöin jää aikaa per pelaaja? Käydäänkö mitään keskusteluja seuravalmentajien kanssa?

Onhan se junnumaajoukkueessa kieltämättä aika kinkkinen tilanne. Kuinka paljon painottaa tulevaisuutta ja nykyisyyttä. Joku pelaaja voi jo nyt olla lähellä omaa huippuaan eli hyödyntänyt suuren osan potentiaaliaan kun jollain toisella voi olla vielä paljon reservissä, joka mahdollistaa ison tasohyppäyksen myöhemmin.
Ennustaminen on vaikeaa.

Olisi hienoa jos Palloliitto satsaisi niin, että voitaisiin pitää yllä laajaa rinkiä, vaikka A ja B maajoukkueiden muodossa, jolloin monet junnut pääsisivät kansainvälisiiin peleihin. Kovissa paikoissa jyvät alkavat erottua akanoista ja onhan tällä merkitystä harjoittelumotivaationkin kannalta.
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #27 : 07.04.2013 klo 15:11:39

Miten maajoukkueringin valinta käytännössä tehdään? Tekeekö päävalmentaja sen yksin leirityksen aikana? Kuinka paljon tällöin jää aikaa per pelaaja? Käydäänkö mitään keskusteluja seuravalmentajien kanssa?
Päävalmentajat keskustelevat paljonkin seurajoukkueiden valmentajien ja muiden kontaktiensa kanssa, jotka ovat nähneet enemmän poikien pelejä.
misteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF Poker Tour I Bracelets: Final, Main, Money


Vastaus #28 : 07.04.2013 klo 21:25:51

Otetaan 10 parasta ikäluokan ykkösturnauksesta ja loput 10 pääkaupunkiseudult kun voi kivasti kaljottelun lomassa katsoa otteita kävelymatkan päässä kotoa.
misteri

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: FF Poker Tour I Bracelets: Final, Main, Money


Vastaus #29 : 07.04.2013 klo 21:33:05

Mielenkiintoinen väite – itsellä lähes päinvastainen käsitys. Harrastajamassat ovat pääkaupunkiseudulla. Pahlman- ja Premier -tilastoja katsomalla paras valmennus junnutasolla
on HJK, Honka, TPS akselilla. On tullut sellainen kuva, että hyviäkin pelaajia jätetään pois, jotta saadaan maakunnista joitain mukaan, vaikka junnuna taso ei ihan riittäisi. 

Mutta, on myös totta, että myöhemmin maakuntien pelaajia nousee suhteessa hyvin esiin. Tästä pitää huolen pienempien paikkakuntien mahdollisuus nostaa yksittäisiä pelaajia aikaisemmin edustukseen sekä harjoittelemaan ja pelaamaan.  Siinä vaiheessa pelaajat lopulta tehdään. Mutta, jos junnuna tehty työ ei ole ollut riittävän laadukasta, niin kv-pelaajia näistä ei tule.  Junnuvalmennus ontuu resurssien puutteessa suurimmassa osassa Suomea. Tampereen ja Oulunkin alisuorittamista ei voi vain kuin ihmetellä. Tämä näin yleistäen. Yksittäiset tapaukset ovat asia erikseen, mutta harvoin ne ovat pienen seuran systemaattisen työn tulosta, kuten noissa kolmessa mainitussa seurassa, joiden pelaajatuotannossa on selvä jatkuvuus.

Ihmeellinen väite? Onhan se ihan selvä, että nämä pks-höntsät on vääriä valintoja, kun tippuvat tulevaisuudessa ulos majusta. Voidaan seurata tätäkin ikäluokkaa se 3-5v, ja nähdään miten asia kehittyy. Kyllä näille pks-junkuille myös löytyy divari aikaa junnuina kuten maakunnissa, jos ovat tarpeeksi hyviä. Totta on se, että joka ikäluokasta tulee vain pari huippua ( jos niitäkään) mutta ei tämä selitä/oikeuts paskoja valintoja ikäluokadta toiseen.
Karvanaama Tuomas

Poissa Poissa


Vastaus #30 : 07.04.2013 klo 21:34:02

Jere Piirainen debytoi a-maajoukkueessa 5v sisällä, katsokaa vain. Todellakin huippulupaus.
Dosenttitason analyytikko

Poissa Poissa


Vastaus #31 : 08.04.2013 klo 16:05:40

Hyvä uudistus Palloliiton sivuilla, että nykyisten seurojen perässä on myös ensimmäinen seura.

Samaa mieltä. Toivottavasti nämä julkaistaan jatkossa aina ja myös vanhempien ikäluokkien maajoukkueiden kohdalla.
JasonD

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 09.04.2013 klo 10:34:44

Samaa mieltä. Toivottavasti nämä julkaistaan jatkossa aina ja myös vanhempien ikäluokkien maajoukkueiden kohdalla.

Tähän asti julkaistu ikäluokkien ensimmäisen ottelutapahtuman kohdalla.
JasonD

Poissa Poissa


Vastaus #33 : 09.04.2013 klo 10:40:53

kun voi kivasti kaljottelun lomassa katsoa otteita kävelymatkan päässä kotoa.

Mäkelä asuu Lahdessa. Montako pelaajaa on kävelymatkan päässä sieltä?
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 16.04.2013 klo 22:34:52

Mites tämän päivän peli meni? Kellään tietoa?
Laitalinkki

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 17.04.2013 klo 00:33:38

Irlanti voitti 1-0.

http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u15-karsi-niukan-tappion-irlannille

Uutinen
Suomen alle 15-vuotiaat (1.1.1998) pojat aloittivat maajoukkuetaipaleensa 0-1 (0-1)-tappiolla Irlannille. Joukkueet kohtaavat toistamiseen torstaina.
Kaksijakoinen ottelu

Suomi joutui pelaamaan vaativissa olosuhteissa ensimmäisen 40. minuuttisen vastatuuleen ja Irlanti veikin ottelua.
 
- Ensimmäinen puoliaika oli kuin pelokkaat pojat vastaan innokkaat isännät, päävalmentaja Ilkka Mäkelä ruoti.
 
Irlanti sai hallinnastaan huolimatta paikkoja pääosin erikoistilanteista. Suomella oli ongelmia puruissa ja syötöt jäivät voimattomiksi. Omalta alueelta etenemisessä oli vaikeuksia, eikä joukkue lopulta onnistunut luomaan ainuttakaan selvää maalipaikkaa. Irlannin avaus- ja lopulta ratkaisevaksi jäänyt maali syntyi 31. minuutilla. Joukkue sai kulmapotkun, joka toimitettiin maaliin puskemalla maalin etualueelta noin viidestä metristä.
 
Suomi tuli kuitenkin kuin uudesti syntyneenä toiselle puoliajalle.
 
- Olimme aktiivisempia, rohkeampia ja prässäsimme korkeammalta. Teimme ottelusta pelin, se oli tärkeä kasvojen pesu, ”Ili” kehui.
 
Ensimmäinen tilanne pelattiin Samu Alangolle, joka pääsi harhauttamaan pilkun kohdalla. Laukaus kuitenkin kesti ja isännät pääsivät blokkaamaan yrityksen. Paikka syntyi kolmen pelaajan aktiivisen prässin tuloksena. Seuraavaksi ratkaisua haki Lucas Lingman ajamalla sisään vasemmalta. Helsinkiläisen kuti painui 16-rajan sisäpuolelta taka-alakulmasta ohi. Molemmat tilanteet luotiin puoliajan ensimmäisten viiden minuutin aikana.
 
Irlanti laukoi kahdesti hieman kauempaa. Toisen suuntautui päin Jere Piiraista Suomen maalilla, joka selvitti tilanteen varmasti. Irlannin laidalla viilettänyt pelaaja aiheutti toistuvasti vaikeuksia Suomelle ja pääsi muun muassa tunnin kohdalla nousemaan vahvasti. Veto jäi kuitenkin sivuverkkoon.
 
Alanko pääsi yrittämään toistamiseen toppari William Lindqvistin linjan taakse suuntautuneesta syötöstä. Hän nosti pallon pompusta yli ulkona pelanneen maalivahdin, mutta peliväli leijaili yli maalin. Otto Lahikainen pääsi vielä yrittämään tuomarin antamalla lisäajalla Lindqvistin syötöstä, mutta epäonnistui ratkaisevasti pilkun kohdalla haltuunotossaan.
 
- Peli oli täysin kaksijakoinen. Saimme puoliajalla mielikuvan, että pystymme parantamaan, joten toinen jakso oli paljon parempi. Oikea joukkue kuitenkin voitti, Mäkelä myönsi.
 
- Vaihtopelaajiemme panos oli tänään positiivinen, erityisesti puoliajalla tehtyjen. Alanko pääsi paikoille, mutta viimeistelyssä jäi petrattavaa. Topparit Lindqvist ja Kalle Salmi onnistuivat hyvin myös pelin avaamisessa. Piirainen ei voinut maalille mitään, mutta pelasi muuten luotettavasti, luotsi eritteli.
 
Suomi ja Irlanti kohtaavat toistamiseen torstaina. Ottelu alkaa tuolloin klo 12 (Suomen aikaa 14).

Suomen kokoonpano

12 Jere Piirainen (mv), KäPa (Atlantis FC)
6 Joonas Sundman, SJK-j (SJK-j)
3 William Lindqvist, FC Honka (EIF)
2 Kalle Salmi, KäPa (KäPa) (C)
7 Alfred Söderman, FF Jaro (PeFF) ->> 41. 4 Saikou Ceesay, KäPa (KäPa)
11 Mikko Jalkanen, HJK (TiPS)
9 Kaan Kairinen, FC Inter (TuNL) ->> 41. 10 Niilo Mäenpää, HJS (HJS)
8 Omar Jama, HJK (HJK)
13 Mikael Soisalo, HJK (FC Honka) ->> 68. 14 Otto Lahikainen, KäPa (FC Kontu)
17 Samu Alanko, VPS-j (VPS-j) ->> 68. 18 Riku Tamminen, FC Inter (SC Raisio)
15 Lassi Lappalainen, HJK (EPS) ->> 41. 16 Lucas Lingman, HJK (FC Honka)
 
Vaihdossa:
1 Hugo Keto (mv), HJK (FC Honka)
5 Oskari Nurminen, Sudet (Sudet)
 
(Suluissa pelaajien ensimmäiset seurat Suomessa.)
drone

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: SUOMEN maajoukkueet, SUOMALAISET kasvattajaseurat


Vastaus #36 : 17.04.2013 klo 16:25:42


Seli seli.
JasonD

Poissa Poissa


Vastaus #37 : 18.04.2013 klo 17:46:18

Tänään 3-0 voitto. Maalintekijöinä Lingman, Tamminen ja Mäenpää.
kookerhondje

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: pilleri


Vastaus #38 : 18.04.2013 klo 17:47:36

http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u15-otti-revanssin-irlannista
e: muutama poiminta

"Irlanti peluutti tänään täysin eri pelaajia kuin tiistaina ja tämä joukkue oli hieman heikompi. He pitävät tätä ikäluokkaa lupaavimpana 15 vuoteen" "Avausosuma syntyi 13. minuutilla Lucas Lingmanin upeasta yksilösuorituksesta. HJK-hyökkääjä sai pallon 16-rajalla, vei vastustajalta länget ja sijoitti hallitusti takanurkkaan"

Ylos
« Viimeksi muokattu: 18.04.2013 klo 17:52:47 kirjoittanut kookerhondje »
J. Soini

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 18.04.2013 klo 18:51:21

Alkaako nyt valtava valitus siitä, että joukkueessa oli liikaa pelaajia Etelä-Suomesta?

Avauskokoonpanosta muuten 8 pelaajaa oli pääkaupunkiseudulta. Se on minusta huolestuttavan paljon. En silti pysty sanomaan, että maajoukkueeseen on valittu väärät pelaajat.

Esimerkiksi 8 joukkueen B:n SM-sarjassa, jossa osa tämän maajoukkueen pelaajista pelaa, on kolme seuraa pääkaupunkiseudulta.

Jos katsoo sekä A:n että B:n SM-sarjassa, niin mm. Tampere ja Kaakkois-Suomi eivät saaneet yhtään joukkuetta näihin sarjoihin. Esimerkiksi Tamperetta pienempi Turku sai neljä joukkuetta näihin sarjoihin. Kyllä aika monella alueella Suomessa on peiliin katsomisen paikka (varmasti kaikissa, mutta joissakin vielä vähän enemmän). Kyllä tällä hetkellä voi sanoa, että Turussa tehdään isossa kuvassa parempaa juniorityötä kuin Tampereella.
10 puukkoa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Jani Honkavaara


Vastaus #40 : 18.04.2013 klo 19:17:33

Jos katsoo sekä A:n että B:n SM-sarjassa, niin mm. Tampere ja Kaakkois-Suomi eivät saaneet yhtään joukkuetta näihin sarjoihin. Esimerkiksi Tamperetta pienempi Turku sai neljä joukkuetta näihin sarjoihin. Kyllä aika monella alueella Suomessa on peiliin katsomisen paikka (varmasti kaikissa, mutta joissakin vielä vähän enemmän). Kyllä tällä hetkellä voi sanoa, että Turussa tehdään isossa kuvassa parempaa juniorityötä kuin Tampereella.

Yllättyikö Mietaa?
Velmu

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 18.04.2013 klo 19:28:41

Eikös TPV:llä pitänyt olla joku "ylivoimainen" ikäluokka?
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #42 : 18.04.2013 klo 20:38:20

Eikös TPV:llä pitänyt olla joku "ylivoimainen" ikäluokka?

Ei itse ikäluokka TPV:llä sen parempi kuin useampi muu(tai ehkä vähän muttei paljoa), mutta TPV:llä on ollut ja on nytkin muutama todella kova yksilö. Viime kaudella ELL:ää dominoi -99 syntyneet kaksoset, jotka kävivät tällä kaudella pelailemassa B-SM:ssä karsintaa. Näistä toinen teki sen vajaat 30 maalia reiluun 15 peliin ELL:ssä viime kaudella. Oletettavasti näillä ei ole kuitenkaan sitten suomen kansalaisuutta, muuten ihmettelen ettei ainakaan toinen mahtunut joukkueeseen.

Tämän lisäksi muutama hyvä muukin yksilö TPV:llä on. Näistä yksi oli piirijoukkueiden turnauksessa kesällä All Stars miehistössä.

Näiden lisäksi sitten tietenkin se paras/lahjakkain kaveri, joka dominoi peliä vielä pari vuotta sitten yksikseen pelaa nyt Evertonissa, mutta jostain syystä ei sitten ollut nyt mukana. Ehkä Suomen ulkopuolelta ei pelaajia edes katsella... Vaikka onkin -99, niin viimeksi kun näin pelailemassa -97/-98 matseja niin olin täysin dominantti pelaaja.

Mitä tulee muuten Tampereeseen, niin -99 ikäluokasta eteenpäin Ilves on käytännössä ikäluokassa kuin ikäluokassa Suomen kärkeä(tai todella lähellä sitä), joten kyllä Tampereella asiat on "ihan ok" tai ainakin suunta oikea. Tampereella kuitenkin jääkiekko on edelleen suhteessa isommassa asemassa kuin missään muussa suurkaupungissa.
« Viimeksi muokattu: 18.04.2013 klo 20:42:53 kirjoittanut Jortsukka »
J. Soini

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 19.04.2013 klo 08:21:00

Taas hyvä kirjoitus Jortsukalta.

Tiedän, että Ilveksessä on viime vuosina tehty todella laadukasta työtä nuorimmissa ikäluokissa. Hyvä Ilvekselle ja hyvä suomalaisen futiksen tulevaisuudelle.

Valtava parannus lyhyessä ajassa kuitenkin kertoo myös paljon siitä, kuinka heikosti asioita on aikaisemmin tehty. Ilves on kuitenkin jäsenmäärältään Suomen suurin jalkapalloseura.

Sama koskee myös muita alueita Suomessa. Asiat voitaisiin useimmissa paikoissa tehdä paljon laadukkaammin jopa nykyresursseilla. Esimerkiksi KäPa oli vielä 10 vuotta sitten täysin unelias helsinkiläinen pikkuseura. Sitten siellä käärittiin hihat ja ruvettiin tekemään systemaattisesti työtä. Nyt seura on jo yksi eniten poikien maajoukkuepelaajia kasvattavista seuroista (vaikka seuralla on maajoukkuepelaajia vain kahdessa ikäluokassa, 97 ja 98). Mikä estää muita ottamasta mallia?

Tampereesta vielä sen verran, että TPV tuntuu jäävän Ilveksen jalkoihin.
Jortsukka

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 19.04.2013 klo 09:59:24

Taas hyvä kirjoitus Jortsukalta.

Tiedän, että Ilveksessä on viime vuosina tehty todella laadukasta työtä nuorimmissa ikäluokissa. Hyvä Ilvekselle ja hyvä suomalaisen futiksen tulevaisuudelle.

Valtava parannus lyhyessä ajassa kuitenkin kertoo myös paljon siitä, kuinka heikosti asioita on aikaisemmin tehty. Ilves on kuitenkin jäsenmäärältään Suomen suurin jalkapalloseura.

Sama koskee myös muita alueita Suomessa. Asiat voitaisiin useimmissa paikoissa tehdä paljon laadukkaammin jopa nykyresursseilla. Esimerkiksi KäPa oli vielä 10 vuotta sitten täysin unelias helsinkiläinen pikkuseura. Sitten siellä käärittiin hihat ja ruvettiin tekemään systemaattisesti työtä. Nyt seura on jo yksi eniten poikien maajoukkuepelaajia kasvattavista seuroista (vaikka seuralla on maajoukkuepelaajia vain kahdessa ikäluokassa, 97 ja 98). Mikä estää muita ottamasta mallia?

Tampereesta vielä sen verran, että TPV tuntuu jäävän Ilveksen jalkoihin.

Samaa mieltä Ilveksen osalta siitä, että aiemmin asiat ovat olleet heikossa jamassa. Varsinkin suhteessa resursseihin. Nyt Ilveksellä on ~50 pojan ikäluokat ja kärkikin on melkoisen terävä, jokaisessa ikäluokassa.

KäPa:n suhteen olen myös muuten samaa mieltä, eli "paljon voi tehdä lyhyessäkin ajassa", mutta KäPa malli ei suoraan sovi kyllä kaikkialle. KäPa:ssa kun homma perustuu kärjen osalta siihen kuitenkin että löytyy sellaisia poikia 12-20 kpl jotka tahtovat ns. täysillä panostaa fudikseen ja samoin vanhemmat sitten ovat valmiita maksamaan hyvinkin paljon tuosta lystistä. Samoin sitten vielä tuossa on se ero että ympäryskunnista kokoajan tulee näitä pelaajia lisää. En siis usko että esim. jossain Jyväskylässä voitaisiin aivan lähteä tuota mallia toteuttamaan. Tosin samaan hengenvetoon voisi tuota lähteä maltillisemmin ja eri tavalla, mutta samalla periaatteella toteuttamaan. Eniten tykkään KäPa:n systeemissä siitä, että siellä on selvästi usealle eri tasoiselle pelaajalle joukkue, aivan kaupparihöntsästä sinne kilpatason tiukkaan harrastamiseen.

KäPa:sta voi siis moni ottaa mallia, mutta tuon mallin ns. kopioiminen ei onnistu varmastikkaan pienemmillä paikkakunnilla. Sen sijaan voi tosiaan ottaa mallia kunnolla KäPa:n "pyramidistä", siitä että panostetaan olosuhteisiin ja valmennukseen. Nämä asiat ovat kyllä sellaisia että ne pätevät kaikkialla.

Mutta se OT:sta. Kiva että Suomi voitti. Seuraavat matsit ovat sitten vasta loppu kesästä Ruotsia vastaan, silloin nähdäänkin hyvin taso suhteessa naapuriin.
« Viimeksi muokattu: 19.04.2013 klo 10:01:45 kirjoittanut Jortsukka »
Kulman Pallo

Poissa Poissa


Vastaus #45 : 19.04.2013 klo 13:56:42

HJS Hämeenlinnasta on, jos nyt ei vielä samalla tasolla niin, noussut ainakin haastajaksi Tamperelaisseuroille. A:n Akatemia oli SM- karsinnassa, Tampereelta ei ollut joukkuetta mukana. Ihan vaan esimerkkinä. Tehdään sitä hyvää työtä muuallakin.
Hintelä Kreivitär Borsdal
Vastaus #46 : 06.08.2013 klo 17:22:21

Uutinen
Perinteiset ottelut
 
Suomi ja Ruotsi ovat kohdanneet toisensa kaksoismaaottelussa säännöllisesti jo kymmenen vuoden ajan ensimmäisen maajoukkueikävuoden alkusyksystä. Ruotsi on ollut otteluissa niskan päällä, sillä se on voittanut vuodesta 2004 pelatuista U16-otteluista yhteensä 12. Suomi on voittanut kolmesti ja kolmesti ottelut ovat päättyneet tasapeliin.
 
Tänä vuonna ottelut pelataan Dalslandin alueella Åsebrossa ja Åmålissa.
 
U16 (1998) Ruotsi - Suomi
20.8. klo 19.30 Rudevi IP, Åsebro
22.8. klo 12.00 Örnäsvallen, Åmål
 
Suomen joukkue:
Ferahyan Felix (mv), 1. FCK Kaiserslautern
Tuomarila Elias (mv), TPS
Alanko Samu, VPS-j
Ceesay Saikou, KäPa
Halme Aapo, FC Honka
Järvelä Joel, FC Espoo
Källman Benjamin, FC Honka
Lappalainen Lassi, HJK
Lingman Lucas, HJK
Maarno Toni, FC Honka
Mäenpää Aapo, HJS
Mäenpää Niilo, HJS
Puhalainen Onni, HJK
Qvist Sebastian, VIFK
Salmi Kalle, KäPa
Soisalo Mikael, HJK
Sundman Joonas, SJK-j
Vidjeskog Adam, FF Jaro
Kaiserslautenin kaverille Ylos
JasonD

Poissa Poissa


Vastaus #47 : 21.08.2013 klo 16:18:56

4-3 takkiin Ruotsilta.
kookerhondje

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: pilleri


Vastaus #48 : 21.08.2013 klo 16:51:09

4-3 takkiin Ruotsilta.
http://www.palloliitto.fi/uutiset/maajoukkueet/u16-viime-hetken-tappio-ruotsille
punakonevantaa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: PK-35 Vantaa


Vastaus #49 : 21.08.2013 klo 17:06:20

Ei haluis lapsista mitään pahaa sanoa joten en sano.  http://svenskfotboll.se/landslag/p98/arkiv/landslag/2013/08/startelvan-i-premiarlandskampen-mot-finland/

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 40
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa