FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
27.04.2024 klo 06:24:57 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 ... 20
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen jalkapallo kunnittain (2013)  (Luettu 76766 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #225 : 27.01.2019 klo 14:43:20

Vuonna 1964 ViiPV pelasi Piirisarjan Suurkakkoslohkoa ja sen kunniaksi ViiPV päätti palauttaa myös reservijoukkueensa toiminnan Piirisarjan Suurneloslohkoon.

Tässä sarjatasot joissa ViiPV ja ViiPV Reservi ja sen kilpailija Viialan Pyryn Reservi tai Reservin Reservi pelasivat sinä vuonna ja niitä vastassa olivat seuraavat joukkueet:

Piirisarjan Suurkakkoslohko lohko 1

TKT Reservi

PirVi Pirkkala

Hakan Reservi (Tämä reservijoukkue oli tippunut kovaa vauhtia tai sitten sitä oli muilla tavoin pudotettu eri sarjatasoilla alaspäin ja joskus se oli joidenkin alasarjojen seurojen raivoksi jätetty usein tasoaan ylemmäs kuin mitä se joidenkin sellaisten seurojen mielestä olisi ansainnut jäädä. Toisaalta taas kuulumalla korkeimman sarjatason joukkueen reserviksikin sen tiputtaminen johonkin ihan alimpaan tai alimpiin sarjatasoille olisi tiennyt siellä pelanneille joukkueille melkoisia murskatappioita. Samanlainen supertason reservijoukkue tuntui olevan Ilves-Kissojen Reservi samoihin aikoihin.)

TaPa Reservi (Tämä reservijoukkue oli Hakan Reservin tapaan pudonnut kovaa vauhtia tai sitten sitä oli muilla tavoin pudotettu ja sitä koskivat myös sarjaan jättämisen väitteet nimenomaan korkeammalle.)

KalPo Reservi

Piirisarjan Suurneloslohko lohko 3

Viialan Pyryn Reservi tai Reservin Reservi

Koivistonkylän Kunto

TPT Reservin Reservi

TaWe Reservi

Sääksjärven Loiskeen Reservin Reservi

Piirisarjan Suurkakkoslohkossa ViiPV pelasi Putoamisottelun Säilymisestä Piirisarjan Suurkakkoslohkoon vuodeksi 1965 kun tätä ennen ottelu KalPon Reserviä vastaan oli päättynyt tasapeliin maalein 4-4 varsinaisella sarjakaudella. Tässä Putoamisottelussa pelattiin rangaistuspotkukilpailun sijaan mitä ilmeisimmin tuolloistenkin sääntöjen mukaan tai erillisenä poikkeuksena vain pelkkää jatkoaikaa. Ensimmäinen jatkoaika päättyi 0-0 jolloin erillisellä toisella jatkoajalla ja jo yliajan tuntuisesti melkein myöhäisiltaan venyneessä pelissä lamppujen epätoivoisessa valaistuksessa ViiPV voitti 1-0 ja säilyi Piirisarjan Suurkakkoslohkossa vuodeksi 1965.

Mikäli jostakin syystä ottelu olisi jatkunut vielä kolmannelle jatkoajalle niin senkin päättyessä tasan ottelu olisi lopetettu erotuomarin päätöksellä kun tätä ennen ylipäänsä toinenkin jatkoaika oli ollut ajoittain jäädä pelaamatta varsinaisesta Uusintaottelusta ja sitten olisi pelattu vielä Putoamisottelun Uusintaottelun Uusintaottelu seuraavana päivänä.

Piirisarjan Suurneloslohkossa Viialan Pyryn Reservi tai Reservin Reservi päätyi tasapeliin erillisesti Piirisarjan Suurkolmoslohkon Karsinnan Kutsuottelussa Nokian Pyryn Reserviä tai Reservin Reserviä vastaan jolloin Piirisarjan Suurkolmoslohkon Karsinnan Kutsuottelun Uusintaottelussa Nokian Pyryn Reservi tai Reservin Reservi voitti maalein 1-0 jolloin alustavasti Viialan Pyryn Reservin tai Reservin Reservin oli jäätävä Piirisarjan Suurneloslohkoon vuodeksi 1965.

Lempäälän Kiri ja Lempäälän Kulju luopuivat sarjasta uskomattoman heikkotasoisten pelien jälkeen. Lempäälän Kiri hävisi muun muassa ViiPV:n Reserville maalein 15-0 ja Kulju peräti jo 30-0.

PS. Kunto olikin Koivistonkylän Kunto joten saatettakoon se tähän korjauksena ennen vuoden 1966 vastaavia sarjatasojen laittamista
« Viimeksi muokattu: 27.01.2019 klo 16:33:49 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #226 : 27.01.2019 klo 15:03:49

Vuoden 1965 Piirisarjan Suurkakkoslohkossa pelasi ViiPV, Viialan Pyryn Reservi nyt erotuksena aiemmista vuosista pelasi Piirisarjan Suurkolmoslohkossa ja ViiPV:n Reservijoukkue ja Viialan Pyryn Reservin Reservi nyt erotuksena aiemmista vuosista pelasi Piirisarjan Suurneloslohkossa.

Laitan seuraavaksi muut joukkueet, että mitä nämä kaikki kohtasivat eri lohkoissaan sinä vuonna näistä sarjoista puhuttaessa:

Piirisarjan Suurkakkoslohko lohko 1

TaPa Reservi

TaPa-62 eli tässä tapauksessa Tampereen Pallo-62 (Mitä ilmeisimmin ihan edustusjoukkue koska se oli perustettu 1962 ja se oli noussut kovaa tahtia vuosittain tähän sarjaan.)

TKT Reservi

Raholan Pyrkivä Reservi

VaKP Reservi (Valkeakosken Koskenpoikien Reservikin oli tähän vuoteen mennessä pudonnut aika kauaksi siitä miten he aiemmin olivat pärjänneet.)

Haka Reservi

Piirisarjan Suurkolmoslohko lohko 2

Nokian Pyryn Reservi

Viialan Pyryn Reservi

TPT Reservi

Sääksjärven Loiske Reservi

Piirisarjan Suurneloslohko lohko 4

PS-44 Reservi (Mahdollisesti ehkä myös vain Reservin Reservi, mutta en ole aivan varma sen perustusvuoden osalta enkä myöskään sen putoamisesta jopa näinkin alas mikäli se olisi ollut jo sekin. Reservikin oli pudonnut juuri vähän aiemmin näin alas.)

SäSo eli Sääksmäen Sopu

Viialan Pyryn Reservin Reservi

Tampellan Terän Reservi

TPT Reservin Reservi

Vuodeksi 1966 Piirisarjan Suurkolmoslohkoon joutui putoamaan ViiPV murheellisen kauden jälkeen.

PS. SäSo selvisi sittenkin papereista eli kyseessä oli Sääksmäen Sopu.
« Viimeksi muokattu: 27.01.2019 klo 16:35:07 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #227 : 27.01.2019 klo 15:48:09

Vuoden 1966 Piirisarjan Suurkolmoslohkossa pelasivat ViiPV ja Viialan Pyryn Reservijoukkue ja Piirisarjan Suurneloslohkossa pelasivat ViiPV Reservi ja Viialan Pyryn Reservin Reservi.

Vuoden 1966 nämä kohtasivat sarjoissaan ja lohkoissaan seuraavat joukkueet:

Piirisarjan Suurkolmoslohko lohko 1

Ilves-Kissat Reservi (Ilves-Kissojen Reservikin oli pudonnut tähän sarjaan asti kun pelaajisto oli heikentynyt tähän vuoteen mennessä 1960-luvulla varsin paljon. Muussa tapauksessa tämä on varauksella Ilves-Kissojen Reservin Reservi.)

PS-44 Reservi (Mahdollisesti edelleen vain Reservin Reservi kun PS-44:n Reservin tarkka perustamisvuosi ja sarjataso on tältäkin vuodelta 1960-luvulta puhuttaessa melko ristiriitainen.)

Nokian Urheilijat

Ikurin Vire

Viialan Pyryn Reservi

Kuoreveden Pallo-56 eli KuoPa-56/KuorPa-56 (Näillä näkymin ihan edustusjoukkue kun eteneminen sillä ei ollut Suomen sarjoissa ihan niin nopeaa kuin mitä esimerkiksi TaPa-62:lla oli vastaavaan aikaan. Muussa tapauksessa oli vain sen Reservi.)

MesTo Reservi

TKT Reservin Reservi

Sääksjärven Loiske Reservi

Piirisarjan Suurneloslohkon lohko 1 tai myös A-lohko

Tahmelan Vesa

SäSo Sääksmäki eli Sääksmäen Sopu

Karkkilan Kisa

Karhu-Kissat (Aivan varma en ole, että olisiko Helsingin Karhu-Kissat vajonnut näin alas. Muussa tapauksessa tämä on Karhu-Kissojen Reservijoukkue tai Reservin Reservi.)

Epilän Esa (Yleensä vallan muista yhteyksistä tunnettu Epilän Esa pelasi tähän aikaan 1960-luvulla myös jalkapalloa. Tietääkseni tämä on edustusjoukkue, mutta muussa tapauksessa tämä on Epilän Esan Reservijoukkue.)

Tampellan Terän Reservi

Viialan Pyryn Reservin Reservi

TaPa Reservi

Tampereen Ilves Reservi (Ainakin tietääkseni vaikka välillä myös on puhuttu jopa Tampereen Ilveksen edustuksenkin putoamisesta näin alas asti.)

TaPa-62 Reservi

Tervalaakson Teräs Vaasa

Koivistonkylän Kunto eli KoiKu

Koijärven Kunto eli KoiKu Koijärvi

Piirisarjan Suurkolmoslohkossa TPT Reservi luopui sarjasta ja Piirisarjan Suurneloslohkossa KalPo:n Reservi ja Lielahden Kipinän Reservi luopuivat sarjasta.

Ilves-Kissojen Reservi tai mahdollisesti Ilves-Kissojen Reservin Reservi ja PS-44:n Reservi tai Reservin Reservi ja ViiPV nousivat Piirisarjan Suurkakkoslohkoon vuodeksi 1967. ViiPV näistä poiketen vasta voitettuaan Nokian Urheilijat Nousuottelussa Piirisarjan Suurkakkoslohkoon maalein 4-1.

PS. SäSo oli Sääksmäen Sopu. Laitan sen tähän ennen vuoden 1967 läpikäyntiä josta näillä näkymin jätän pois Jalkapallon Aluesarjan Vapaapaikkojen Karsinnan vuodeksi 1968.
« Viimeksi muokattu: 27.01.2019 klo 16:35:41 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #228 : 27.01.2019 klo 16:28:59

Vuonna 1967 oli käänteentekevä vuosi ViiPV:lle sen tosiaan noustessa vuodeksi 1968 Aluesarjaan monien mutkien kautta.

Vuonna 1967 se pelasi viimeistä kertaa tosiaankin Piirisarjan Suurkakkoslohkossa. Lisäksi Viialan Pyryn Reservijoukkue ja Reservin Reservi pelasivat Piirisarjan Suurkolmoslohkossa ja Piirisarjan Suurneloslohkossa. ViiPV:n Reservi pelasi Piirisarjan Suurneloslohkossa.

Tässä joukkueita mitä ne sinä vuonna kohtasivat omassa sarjassaan:

Piirisarjan Suurkakkoslohko lohko 1

Haka Reservi

VaKP Reservi

KKU Reservi tai Reservin Reservi

PS-44 Reservi tai Reservin Reservi

TKT Reservi

Ilves-Kissat Reservi tai Reservin Reservi

TaPa Reservi

Lamminpään Korpi

Piirisarjan Suurkolmoslohko lohko 1

Nokian Urheilijat

Viialan Pyry Reservi

SäSopu eli Sääksjärven Sopu

Ikurin Vire

Tahmelan Vesa

KuoPa-56 tai KuoPa-56 Reservi riippuen joukkueen etenemisestä ylempiin sarjoihin

Mäntän Muhku eli MäMuhku

TaWe Tampere

Piirisarjan Suurneloslohko lohko 1 tai myös A-lohko

Tampereen Pallo Reservi (Tämä oli siis hieman nimeään muuttanut TaPa-62:n Reservijoukkue.)

TPT Reservi

Sääksmäen Suunta

Karkkilan Kisa

Kangasalan Kisa

Viialan Pyry Reservin Reservi

Sääksjärven Loiske Reservi

Epilän Esa

Tampereen Ilves tai Tampereen Ilveksen Reservi riippuen siitä, että jatkuiko Tampereen Ilveksen putoamisvauhti jalkapallossa näinkin alas vai ei.

Tampereen Pallon Reservin Reservi (TaPa-62:n uusi Reservin Reservi kun sillä ei sitä ennen ilmeisesti ollut sellaista ja se tuli heti uuden nimen alle.)

Koivistonkylän Kunto

Koijärven Kunto

Raholan Pyrkivä tai Raholan Pyrkivän Reservijoukkue pudotettiin Piirisarjan Suurkakkoslohkosta suoraan kaksi sarjatasoa alemmas Piirisarjan Suurneloslohkoon asti sen syyllistyttyä törkeisiin määriin luovutuksia ja erotuomarin lahjontayritykseen kerran sarjassa ja epävarmemmin kolme kertaa sarjassa. Piirisarjan Suurkolmoslohkosta suljettiin myös törkeiden luovutusmäärien ja ainakin kerran sarjassa ja epävarmemmin kaksi kertaa sarjassa erotuomarin lahjontayrityksestä kiinni jääneet TKT Reservin Reservi ja MesTo Reservi.

Näistä erikoista tapahtumista kaudella 1967 oli muun muassa se, että TKT:n Reservin Reservi yritti eräässä vaiheessa kautta ennen kiinni jäämistään pelata muun muassa säännöllisesti pelaajapulaan vedoten Viialan Pyryä vastaan vain kuudella pelaajalla, mutta kun alamäärä eli 7 pelaajaa ei kelvannut niin ottelu tuomittiin Viialan Pyrylle luovutusvoitoksi. Useissa muissakin peleissä se peluutti ajoittain huomattavan vähän pelaajia kentällä mikä lisäsi sen ahdinkoa itse sarjassa.
« Viimeksi muokattu: 27.01.2019 klo 16:36:38 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #229 : 27.01.2019 klo 17:32:33

Vuonna 1988 ViiPV:n kanssa 4. Divisioonassa/4-divisioonassa pelasivat seuraavat joukkueet kun harmittavasti tuota itse lohkon numeroa ei löytynyt vaikkakin ViiPV pelasi tuolloin Tampereen Piirin Lohkossa vaikka se oltiin sijoittaa myös Helsingin Piirin Lohkoon:

AkPa eli Akaan Pallo

Valkeakosken Dynamo

HerVu eli Hervannan Urheilijat

Ilves-Pallo eli I-Pallo eli Tampereen Ilves-Pallo

KaVo eli Kangasalan Voitto

Mäntän Valo

NaPa eli Nahkialan Pallo

NoPS Nokia

Paltsarit Tampere

PirVi Pirkkala

ToTi/ToTii/TohTi eli Tohlopin Tiikerit

VaPS Vammala

YR eli Ylöjärven Ryhti
« Viimeksi muokattu: 27.01.2019 klo 17:57:00 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #230 : 27.01.2019 klo 17:43:55

Vuonna 1989 ViiPV:n kanssa 4. Divisioonassa/4-divisioonassa pelasivat seuraavat joukkueet kun harmittavasti tuota itse lohkon numeroa ei löytynyt vaikkakin ViiPV pelasi tuolloin Tampereen Piirin Lohkossa vaikka se oltiin sijoittaa myös Pirkanmaan Piirin Lohkoon jota ei erillisesti lopulta tuon vuoden 4. Divisioonan/4-divisioonan osalle koskaan tullut:

AkPa eli Akaan Pallo

Nokian Pyryn Reservi

Ilves-Pallo eli I-Pallo eli Tampereen Ilves-Pallo

KaVo eli Kangasalan Voitto

Mäntän Valo

Sääksmäen Sopu

NoPS Nokia

Paltsarit Tampere

PirVi Pirkkala

ToTi/ToTii/TohTi eli Tohlopin Tiikerit

VaPS Vammala

YR eli Ylöjärven Ryhti
« Viimeksi muokattu: 27.01.2019 klo 17:57:14 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #231 : 27.01.2019 klo 17:56:14

Vuonna 1990 ViiPV:n kanssa 4. Divisioonassa/4-divisioonassa pelasivat seuraavat joukkueet kun harmittavasti tuota itse lohkoa ja sen numeroa ei löytynyt vaikkakin ViiPV pelasi tuolloin Tampereen Piirin Lohkossa vaikka se oltiin sijoittaa myös mahdollisesti tulevaan Pirkanmaan Piirin Lohkoon jota ei erillisesti jälleen lopulta tuon vuoden 4. Divisioonan/4-divisioonan osalle koskaan tullut:

AkPa eli Akaan Pallo

Tampereen Palloilijat eli TaPa

PP-70 Reservi

KaVo eli Kangasalan Voitto

Mäntän Valo

Sääksmäen Sopu

Paltsarit Tampere

PirVi Pirkkala

VaPS Vammala

YR eli Ylöjärven Ryhti
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #232 : 27.01.2019 klo 18:14:12

Vuonna 1991 ViiPV:n kanssa 4. Divisioonassa/4-divisioonassa pelasivat seuraavat joukkueet kun harmittavasti tuota itse lohkoa ja sen numeroa ei löytynyt vaikkakin ViiPV pelasi tuolloin Tampereen Piirin Lohkossa vaikka se oltiin sijoittaa myös mahdollisesti tulevaan Pirkanmaan Piirin Lohkoon jota ei erillisesti jälleen lopulta tuon vuoden 4. Divisioonan/4-divisioonan osalle koskaan tullut:

Valkeakosken Dynamo/VaKP Reservi (Tämän joukkueen osalta jahkailua sen nimen muuttamisesta ja koko joukkueen olemuksesta sarjan tässä lohkossa riitti vuonna 1991 läpi vuoden. Se voitti tässä lohkossa, mutta reservijoukkueen asemansa takia se ei voinut nousta sarjassa.)

AkPa eli Akaan Pallo

Tampereen Palloilijat eli TaPa

PP-70 Reservi

KaVo eli Kangasalan Voitto

Mäntän Valo

Sääksmäen Sopu

Sääksjärven Loiske

PiPo eli Pispalan Ponnistus

Ikurin Vire

YR eli Ylöjärven Ryhti
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #233 : 27.01.2019 klo 18:30:21

ViiPV tai oikeastaan näihin aikoihin jo FC ViiPV pelasi vuonna 1994 uunituoreessa Nelosessa Tampereen Piirin harmittavasti ilman lohkonumeroaan omassa muussa lohkossaan kohdaten vuotensa aikana seuraavat joukkueet:

FC Cupola Hervanta

PP-70 Reservi

TBK

Ikurin Vire

Hirsilän Pyrkivä

Kangasalan Mäkimaan Muhku

VaPS Vammala

NoPS Nokia

Ylöjärven Ryhti

Mäntän Valo



Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #234 : 27.01.2019 klo 19:03:05

ViiPV tai oikeastaan näihin aikoihin jo FC ViiPV pelasi vuonna 1995 Nelosessa Tampereen Piirin lohkossa numero 1 seuraavat joukkueet:

Kangasalan Voitto eli KaVo

Sääksjärven Loiske

PS-44

Valkeakosken HSV

Tampereen Soccer Club eli Tampere SC/SC Tampere/TaSC

PP-70 Reservi

Ikurin Vire

Kangasalan Mäkimaan Muhku

VaPS Vammala

NoPS Nokia

Ylöjärven Ryhti

Mäntän Valo

PS. Mahdollisesti vuosina 1988-1991 ja 1994 olleet Tampereen Piirin lohkot missä ViiPV pelasi niin ne ovat saattaneet ehkä olla juurikin oman sarjaedustuksen lohkoja numero 1.

Asia selvisi ainakin mahdollisesti kun katsoin tuota Hämeen Piirin paperia vuodelta 1995 jossa ajateltiin mahdollista tuon vuoden eli 1995 Nelosen silloista ajateltua karsintaa.

Hämeen jokaisesta Piiristä jossa tuolloin ymmärtääkseni oli vielä kolme erillistä lohkoa niin niistä olisivat aina jotkut joukkueet juurikin mahdollisesti Tampereen Piirin lohkoihin menneet pelaamaan.

Näissä ainakin noiden Hämeen Piirin paperien osalta sanottiin ViiPV:n olleen juurikin sen lohkossa numero 1 mahdollisesti jo vuosia koska vuoden 1995 Nelosen Tampereen Piirin lohkossa numero 1 oli juurikin ViiPV.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #235 : 27.01.2019 klo 19:44:27

FC KieHan osalta näyttää tuo finlandfootball.net kirjanneen sen vaiheita yllättävänkin hyvin.

Tosin muutamalta vuodelta puhuttaessa näyttää siltä, että olen ehkä voinut sittenkin erehtyä tuosta FC KieHan sarjasta mitä se edusti.

Vaikkakin papereissani on laskettu FC KieHan sijoitukset muutaman kerran aina edellisen pelikauden tai sitä edellisen vastaavan sellaisen ja 1-2 tilikauden yhdistelmällä jolloin esimerkiksi FC Kieha olisi noussut vuonna 1986 6. Divisioonasta/6-divisioonasta vuodeksi 1987 6. Divisioonasta/6-divisioonaan.

Näin ei mitä ilmeisemmin ole ollut vaan FC KieHa on voinut niinkin myöhään kun vasta 1988 nousta 6. Divisioonasta/6-divisioonasta vuodeksi 1989 5. Divisioonaan/5-divisioonaan.

Toinen erikoisuus on se, että vuoden 1992 papereissa mainitaan FC KieHan osalta sekavasti sen pelanneen vaihtelevasti 5. Divisioonaa/5-divisioonaa sen historian aikana 3-5 vuotta. FC KieHan putoaminenkin takaisin 6. Divisioonaan/6-divisioonaan on voinut mennä väärin kun olen käyttänyt eri laskentatapaa. Aikaisintaan FC KieHa putosi 6. Divisioonaan/6-divisioonaan takaisin vuonna 1991 ja viimeistään vuonna 1993.

Vuoden 1992 papereissa sanotaan sekoittavasti myös, että mikäli FC KieHa pelasi jo silloin siellä niin se voitti oman lohkonsa tai oli toinen jolloin se pääsi tuolloisten sääntöjen mukaan 6. Divisioonan/6-divisioonan Karsintasarjaan Noususta 5. Divisioonaan/5-divisioonaan ja ilmeisesti tuokin Karsintasarja on joissakin noista papereistani laskettu sen sarjan vuodeksi. Muutoin hieman vuodesta riippuen tuo on tapahtunut jälleen harmittavan virheellisesti vasta vuonna 1993 6. Divisioonan/6-divisioonan viimeisenä vuotena tai vuonna 1994 Kuutosen ensimmäisenä vuotena.

Viimeinen ongelma on myös noin vuodella tapahtunut mahdollisesti virheellinen putoaminen Kutosesta Seiskaan jonka olen aiemmin laittanut vuoteen 1997 kun muutoin se on tapahtunut jo vuonna 1996.

Siinä tapauksessa FC KieHa olisi pelannut jo 1997 Seiskassa tippuen siitä Kasiin/Kahdeksikkoon vuodeksi 1998 ja pelaten siellä myös vuodet 1998-1999 tai nousten korkeintaan enää Seiskaan ennen jalkapallotoiminnan lopettamistaan.

Noista Seiskan ja Kasin pelivuosista ja vastustajista ei ollut mitään kirjattua tietoa joten saatan ne tiedot laittaa lähipäivinä kunhan saan nuo sijoitukset vielä kerran tarkistettua ja verrattua edes jotenkin riittävän tarkasti.

Pitää vielä selvittää myös FC ViiPV:n mahdollisia Reservijoukkueita muilla ajoilla ja myös FC KieHan mahdollisia Reservijoukkueita joskin FC ViiPV:stä poiketen FC KieHalla ei niitä ollut monta kertaa oman ylemmän aikansa edustuspalloilun aikana.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #236 : 28.01.2019 klo 13:04:18

Harmittavasti ViiPV:n Reservijoukkueista tai Reservin Reservistä ei paljoakaan löytynyt vuosilta 1968-1993 erityisempiä lisätietoja.

Mitä nyt muutama harjoittelijavastus löytyi enimmäkseen 1960-luvun lopulta ja 1970-luvulla ilmeisesti harjoituskauden otteluina.

Tällaisia olivat ainakin FC Hilpara eli käytännössä jääkiekkoseura Hilparan jalkapallo-osasto, Oriveden Fortuna, FC Lukon eri reservijoukkueet ja huonoimmillaan kaiketi myös itse FC Lukko, Linnalahden Lukko, Linnavuoren Lukko, Hämeenkyrön Kyrösskosken Apassit/Kyrösskosken Hämeenkyrön Apassit, Mustapäät Tampere, JPS RRR/JP RRR/RRR/Rautsun Reipas, Tampereen Universtas ja VHI-HK/HVI-HK eli Vantaa-Helsingin/Helsinki-Vantaan Itä-Hakkilan Kisa eli myöhemmältä lyhennenimeltään I-HK/IHK.

PS. Tarpian Suunnan jalkapallo-osasto eli FC Tarpian Suunta/FCTar-Suunta/FCT Suunta Tarpia unohtui lisätä kun normaalisti tämä seura on tunnettu muista urheilulajeista keskimäärin.
« Viimeksi muokattu: 28.01.2019 klo 13:36:40 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #237 : 28.01.2019 klo 13:38:28

Koska suurelta osalta tuosta ajasta nuo kaikki ottelukohtaamiset noiden seurojen kanssa olivat vain harjoitusotteluja niin laitan tähän vuoden 1987 silloisen ja näillä näkymin lopullisen viimeisen kerran edes vanhalta sarjanimeltään kutsutun Jalkapallon Perussarjan eli tuohon aikaan kuitenkin jo vuonna 1987 Jalkapallon 6. Divisioonan/6-divisioonan lohkon numero 2 joukkueet missä tosiaan ViiPV:n Reservi kohtasi seuraavat joukkueet:

Teiskon Terä

Tampereen PuSa

Pälkäneen Lukko

FC JP-64/FC TJP-64 Tampere eli JP-64/TJP-64 Tampereen jalkapalloseura kun kyseinen seura muutoin harjoitti jääpalloa

HervU Reservi

Aittakylän Riento tai vaihtoehtoisesti Aittokylän Riento (Papereihin oli merkitty vain AitRiento/Ait-Riento.)

PU-83 (Saattoi olla Tampereen alueelta, mutta myös muualtakin lähellä Pohjanmaata olevalta alueelta ellei kyseessä sitten ehkä pienellä varauksella olisi ollut Porrassalmen Urheilijoiden oma Reservijoukkue.)

Mäkimaan Muhku

TKT Reservi

Ruoveden Ruoska/Ruoveden SKA/JPS Ruoska/JP Ruoska/Jalkapalloseura Ruoska/Ruoveden Seurakunnan Atleetit/FC Ruoska erotuksena saman seuran jääkiekko-osastosta

KKU

VehU

Tuisku Reservi
« Viimeksi muokattu: 28.01.2019 klo 14:30:49 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #238 : 28.01.2019 klo 13:49:52

Vuonna 1993 kaikkien aikojen viimeisessä 7. Divisioonassa/7-divisioonassa lohkossa 3 ViiPV:n Reservi kohtasi seuraavat joukkueet:

Tammer-Futis Reservi eli TamFu Reservi

Lempäälän Kisa

Tampereen Broilers

Vesilahden Visa eli VeVisa

FC Tesoma (Joissakin papereissa myös HC Tesoma/HT Tesoma kun seura pääsääntöisesti harjoitti jääkiekkoa.)

Ässät

PirVi Reservi

7. Divisioonan/7-divisioonan kaikkien aikojen viimeisessä Karsintaottelussa nimensä Kuutokseksi vaihtavaan entiseen 6. Divisioonaan/6-divisioonaan vuodeksi 1994 ViiPV Reservi valmistautui kohtaamaan Pohjankylän Iskun. Tosin välttämättä se ei sitä kohdannut jolloin ViiPV Reservi nousi vuodeksi 1994 tietenkin uuteen ja uunituoreeseen Kuutoseen. Pohjankylän Isku oli oman lohkonsa voittaja myös kaikkien aikojen viimeisessä 7. Divisioonassa/7-divisioonassa vuonna 1993.
« Viimeksi muokattu: 28.01.2019 klo 13:52:36 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #239 : 28.01.2019 klo 14:17:23

Vuoden 1994 uunituoreessa Kutosessa ViiPV:n Reservi kohtasi lohkossa 1 seuraavat joukkueet kun joukkue oli siis Tampereen Piirin alueella:

Kokemäen Pallo eli KoPa (Kokemäen Kova-Väki ja TN eli Teljän Nousu yhdistivät voimansa tässä seurassa. Kuuluisimmat pelaajat ovat varmaankin olleet Timoskat nimiltään Sampsa ja Jan.)

Epilän Esa tuolloin nimellä EESA/E-ESA

FC Python Tampere (Tämä seura pelasi enemmän tai vähemmän kuuluisia ja hyväksyttyjä kotimaisen jalkapallon alempia sarjoja vuosina 1981-1996 ennen romahtamistaan varsinaisiin alasarjoihin, siitä piirien puulaakiin ja käytännön lopettamiseen edustusjalkapalloilussa huomioimatta joitakin erikoisotteluja joita seura on aina pelannut juhlavuosinaan tai silloin kun on jotakin merkittävää harrastejalkapalloa. Kuuluisin pelaaja lienee varmaankin Harri Holli.

Kuuluisan Pythonin tai Kobra-käärmeen ohella käärmelajeista ainakin Siniraitaefa taisi olla tällä joukkueella jonkinlaisena huumorillisena maskottieläimenä.

Muutoin pelipaidat taisivat aina olla sinisiä, valkoisia, vihreitä tai keltaisia sinisin ja vaaleanharmain raidoin osin kuvastamaan ainakin tuon siniraitaefan värejä. Pelipaidat muutoin loppuajoillaan tai ainakin jo harrastejalkapallon aikoihin vuonna 2012 olivat maltillisen tummansinisiä tai vaaleansinisiä valkoisine raitoihin paitsi maalivahdilla ne hieman noudattelivat alkuperäistä Python/Kobra-väritystä olemalla vihreä-valko-keltaisia.)

FC DPR/DPR FC eli Duck Park Rangers eli SorPuV eli Sorsapuiston Vartijat/Hoitajat (Tästä seurasta tuli myöhemmin Tampereen Ilveksen yksi edustusjalkapallon osa nimeltä FS Ilves/Ilves FS.)

FC Polla Tampere (FC Mustat Partnerien seuraajajoukkue ja rinnakkaiseläjä/yhteistyökumppani FC Mustapäille ja FC MustaPeelle ja alkuperäiseltä nimeltään seura kai oli nimeltään FC Pallopäät ennen FC Polla-nimen keksimistä.)

Sääksjärven Loiske Reservi

Koivistonkylän Urheilijat

Apassit Hämeenkyrö/Kyrönkoski

Kylmäkosken Veikot eli KylVe
« Viimeksi muokattu: 28.01.2019 klo 14:22:32 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #240 : 28.01.2019 klo 15:00:13

Vuonna 1995 Kutosessa pelasivat niin ViiPV:n Reservi kuin myös Kutoseen edellisen vuoden uunituoreesta Seiskasta noussut ViiPV:n Reservin Reservi.

ViiPV:n Reservin Reservi kohtasi Kutosen lohkossa 1 Tampereen Piirissä seuraavat joukkueet:

Tampereen Broilers

PJK eli Pirkkalan Jalkapalloklubi

Raholan Pyrkivä

PirVi

FC Liukkaat

LeKi

Visa Vesilahti

KylVe Kylmäkoski

KoiKu eli Koivistonkylän Urheilijat

RaPa-80 (Mahdollisesti Raholan Pallo-80, mutta ei välttämättä ehkä kuitenkaan.)

Sääksjärven Loiske Reservi

ViiPV Reservi kohtasi Kutosen lohkossa 2 Tampereen Piirissä seuraavat joukkueet:

Tammelan Vesa

FC Python Tampere

FC Polla Tampere

KaU Karkkila

TPT

FC Kalju

Apassit Hämeenkyrö/Kyrönkoski

FC PaPo eli FC Parkanon Ponteva

KyKi eli Kyröskosken Kiskojat

F-Liiga/Futisliiga Tampere (Ainakin tietääkseni. Voi olla kyllä muukin paikkakunta tällä erikoisella seuralla.)

T-TUrVoke/TUrVoke Tampere eli Tampereen Teekkareiden Urheilu- ja Voimailukerho (Edeltäjä myöhemmälle Tampereen AC Estudiantesille eli ACE Tampereelle joka syntyi vuonna 1995, mutta korvasi täysin lopullisesti edeltäjänsä vasta paljon myöhemmin eläen pitkään sen kanssa erillistä tai yhteistyötä tekevää rinnakkaiseloa.)

Kutosen Lohkossa 2 Tampereen Piirissä oli ainakin yksi kesken kauden sarjasta luopunut seura, ylimääräisenä omasta normaalista piiristään ja lohkostaan vaihtoon tullut Porvoon FC Kalu/FC KalU.
« Viimeksi muokattu: 28.01.2019 klo 15:03:30 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #241 : 28.01.2019 klo 16:11:15

Vuonna 1996 ViiPV:n Reservi pelasi Vitosta ja ViiPV:n Reservin Reservi Kutosta.

Laitan tähän viestiin näiden joukkueiden edesottamukset sarjoissaan koska tuo finlandfootball.net ei ole niitä toistaiseksi listannut ja kun etsintöjen jälkeen löytyivät.

Pitänee harkita noiden sarjataulukkojen tietojen lähetystä kyseisen sivun haltijoille ennen pitkää.

Joka tapauksessa ViiPV:n Reservi kohtasi Vitosen Tampereen Piirin Kakkoslohkossa eli käytännössä tuon ajan Tampereen Pohjoislohkossa seuraavat joukkueet:

Tampereen Broilers

Sääksjärven Loiske

FC DPR/Sorsapuisto

Ylöjärven Ryhti/FC Ryhti

PJK Pirkkala

TamFu

Muhku

ManU eli Mansen United

TKT Reservi

ViiPV:n Reservin Reservi kohtasi Kutosen Tampereen Piirin lohkossa 1 seuraavat joukkueet:

HaNa eli Hausjärven Nappulat

Hämeenlinnan Täysosuma Reservi/AC Täysosuma Reservi

Hämeenlinnan Härmä Reservi

Vesilahden Visa eli VesVi

Forssan A-Futis Reservi

KylVe Kylmäkoski

FC Pekola Reservi (Toisinaan tämä seura on myös tunnettu kaiketi nimellä Pekolan Isku tai P-Isku.)

HeiPS (Mahdollisesti Heinolan Palloseura, mutta voi olla jokin muu jalkapallojoukkue Tampereen alueelta tai jopa huomattavan vanhaan aikaan ollut Heinolan Pursiseuran Jalkapalloilijoiden seuraajajoukkue.)

PS. Täysosuma paljastui Reservijoukkueeltaan tässä tapauksessa Hämeenlinnan Täysosumaksi/AC Täysosumaksi.
« Viimeksi muokattu: 28.01.2019 klo 16:21:57 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
tre guru

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Metsäkansan Kanto, Nakhon Sawan FC


Vastaus #242 : 28.01.2019 klo 16:46:11

Harmittavasti ViiPV:n Reservijoukkueista tai Reservin Reservistä ei paljoakaan löytynyt vuosilta 1968-1993 erityisempiä lisätietoja.

Löytyykö Antsun lehtileikkeistä mitään kiinnostavaa?
https://drive.google.com/drive/folders/0B7_1ZW0E37wQWWluX2xfeW5mWFk
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #243 : 28.01.2019 klo 17:30:45

Vuonna 1997 ViiPV:n Reservi pelasi Vitosta Tampereen Piirin Etelälohkossa tai lohkossa numero 2 ja ViiPV:n Reservin Reservi pelasi Kutosta lohkossa numero 2 Tampereen Piirissä.

ViiPV:n Reservi kohtasi Vitosen omassa lohkossaan seuraavat joukkueet:

SoVo eli Someron Voima

Sääksjärven Loiske Reservi

JP-67 Jokioinen

HaNa Hausjärvi

FC Loppi Tampere

ToiP-49 Reservi

JanPa Janakkala

Hämeenlinnan Härmä

Padasjoen Yritys eli PadY

Hämeenlinnan Täysosuma Reservi/AC Täysosuma Reservi

P-Isku Pekola

ViiPV:n Reservin Reservi kohtasi Kutosen omassa lohkossaan seuraavat joukkueet:

Eerolan Hurjat eli ErHu

FC Polla

FC Duckis/FC Sorsat/FC Ankat Sorsapuisto

FCT-H Reservi eli FC Tampere-Hervanta Reservi

FC Kalju

PJK Reservi Pirkkala

FC LaKu eli FC Lahnavetten Kuninkaat

VesVi Vesilahti

Pienenä yllätyksenä ja bonuksena liitän tähän lisäksi muutaman muun Kutosen lohkon joukkueineen Tampereen Piirin alueelta vuodelta 1997:

Kutonen Lohko 1

IPA

KylVe Kylmäkoski

Hämeenlinnan Härmä Reservi

Urjalan Palloseura eli UrPS

Tervakosken Pato Reservi

FC Ayshires

FC HaNa eli HaNa Reservi Hausjärveltä

HeiPS (Valitettavasti edelleen epäselvä ja mahdollinen Heinolan Palloseura, mutta toki myös mahdollinen muu palloseura Tampereen lähialueilta tai sitten Heinolan Pursiseuran Palloilijoiden seuraajajoukkue.)

Kutonen Lohko 4

FC PaPo eli FC Parkanon Ponteva

FC Liukkaat

PiPo-79 eli Pispalan Ponnistus-79 ja joskus myös FC Pispalan Ponnistus-79 eli FC PiPo-79

MouMa eli Mouhijärven Malli Mouma-Häijää Sastamala

KaKo-86 Ylöjärvi

FC Teivo Ylöjärvi

VilTe eli Viljakkalan Teräs

Parkunmäen Apassit (Aivan varma en ole, että onko tämä tunnetumman Apassien eli Hämeenkyrön/Kyrönkosken Apassien tai sitten sen kilpailevan seuran eli Kyröskosken Apassien jälkeläinen, reservijoukkue vai jopa näiden seurojen aiheuttamasta yhteensulautumisesta tullut yhteinen edustaja vai jopa aivan kokonaan näistä kahdesta erillinen seura. Tosin tämän seuran sanotaan olleen jo niinkin vanha kuin vuonna 1968 perustettu joten se saattaisi olla vain jonkinlainen yhdistelmä näistä aiemmin mainituista Apassien seuroista.)

KK-78 Hervanta

Kutonen Lohko 5

MesTo Messukylä

Kangasalan Voitto Reservi

TaPa

Mäntän Valo Reservi

Hirsilän Pyrkivä

Teiskon Terä

TKT Reservin Reservi

TamFu Reservi

Kangasalan Kisa

Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #244 : 28.01.2019 klo 17:31:35

Löytyykö Antsun lehtileikkeistä mitään kiinnostavaa?
https://drive.google.com/drive/folders/0B7_1ZW0E37wQWWluX2xfeW5mWFk

Kiitoksia paljon!

Saattaa hyvinkin löytyä kunhan ehdin niitä vain tutkia tarkemmin.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #245 : 29.01.2019 klo 07:51:54

Hienoa työtä kun nämäkin löysit.

Kuortane pelasi muuten 6. divisioonassa ensimmäistä kertaa vuosina 1978 ja 1979. Lehtimäki oli mukana kuvioissa jo silloin, samalla sarjatasolla, mutta aloitusvuotta siellä en tiedä. Alavus on APV:n muodossa ollut mukana Vaasan piirin sarjoissa jo 1950-luvulta asti.

6. divisioona oli tuolloin (1978-79) Vaasan piirin alin sarjataso.



Alavudella tosiaan perinteitä riitti.

Niitä kai oli jopa jo ennen varsinaista vuoden 1947 Palloliiton jäseneksi liittymistäkin. Ähtärissä alettiin myös pelata vähän tämän jälkeen ensimmäisen kerran milloin voittaen ja milloin häviten. Sittemmin joko vetäjien kyllästymisen ja lopettamisen tai erittäin kroonisen pelaajapulan takia Ähtärissä loppui jalkapallon pelaaminen yleisillä hyväksytyillä sarjatasoilla kuin seinään.

Sittemmin Alavuksesta ja nimenomaan Alavuden Peli-Veikoista eli APV:stä tuli aika lailla yksinvaltias nk. Suomenselän jalkapallojoukkueista.

Toki ei alkuun ihan yksinoikeudella.

Kuortane ja Lehtimäki alkoivat myös heräillä tuolloin jalkapallon osalta.

Kuortaneella pelattiin ensimmäisen kerran itse asiassa noin vuoden 1962 aikoihin ellei hieman tätäkin aiemmin.

Muun muassa Kuortaneen joukkueessa pelasivat noihin aikoihin Jukka Uunila ja Rasinperän Kosti.

Lehtimäen ensimmäinen sarjavisiitti jalkapallossa jäi todella lyhyeksi.

Tosin ei Kuortaneen 1960-luvun menestysjoukkuekaan pitkäikäinen ollut vaan sittemmin se aika äkkiä lopetti.

Kuortaneen seuraava yritys mitä ilmeisimmin 1960-luvun lopulla tai ihan 1970-luvun alussa ei sekään mikään hirveän pitkäikäinen ollut, mutta parhaimmillaan oltiin jo kolmekin kautta silloisessa Piirisarjassa kun aiemmin taidettiin olla ihan Piirisarjassa vain kertaalleen.

Missään vaiheessa Kuortane ei ollut heittopussi, mutta ilman kunnollisia vetäjiä, riittäviä määriä pelaajia ja erittäin huonon talouden takia ei vain voinut mitenkään menestyä 1960-luvulla tai 1970-luvun aikana edes Piirisarjassakaan.

Kun Kuortaneella jälleen lopetettiin niin Lehtimäen seuraava yritys olikin jo menestyksekäs.

Etenkin kun saatiin Lehtimäen Jyske menestymään.

Kuortane tosiaan palasi sittemmin 1970-luvun aikana uudelleen yleisille sarjatasoille ja tosiaan nousikin aina vuoden 1978 aikoihin tai ehkä vähän tätäkin ennen 6. Divisioonaan/6-divisioonaan eli vielä tuolloin aika usein nimitettyyn Jalkapallon Perussarjaan.

Lehtimäen Jyskeellä potentiaalia nousuun oli jo paljon enemmän tuohonkin aikaan päästä 5. Divisioonaan/5-divisioonaan eli vielä tuolloin aika usein nimitettyyn Jalkapallon Piirisarjaan.

Vuoden 1982 aikaan tultaessa Alavudella oli kaksikin jalkapalloseuraa eli APV ja Alavuden Palloseura eli APS ja Lehtimäellä tosiaan Lehtimäen Jyske ja toistakin seuraa ainakin mietittiin vakavasti Lehtimäelle.
« Viimeksi muokattu: 29.01.2019 klo 08:18:07 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #246 : 29.01.2019 klo 09:55:27

Vuonna 1986 Jalkapallon 5. Divisioonassa/5-divisioonassa eli tuolloin vielä myös erittäin viimeisiä kertoja nimitettävässä vanhassa Jalkapallon Piirisarjassa Vaasan Piirin lohkossa numero 1 pelasivat seuraavat joukkueet:

HeBK

Kvarken

MaIF

OIF

Pallas

FC Ruutupaidat

TeTe (Tässä tapauksessa Tervalaakson Teräs tai TeTe Vaasa jotta ei mene sekaisin Tampereen alueen vastaavaan TeTe:n suhteen eli Teiskon Terään.)

VPV eli Vaasan Pallo-Veikot vaikkakin kai aivan alkujaan nimeltään PalPV Palosaari eli Palosaaren Pallo-Veikot

VäVi eli Vähänkyrön Viesti (Välillä myös FC VäVi eli FC Vähänkyrön Viesti.)

Vuonna 1986 pelasivat myös Jalkapallon 6. Divisioonassa/6-divisioonassa eli viimeisiä kertoja nimitettävän vanhemman ajan Jalkapallon Perussarjan Vaasan Piirin alueen lohkoissa 2 ja 4 seuraavat joukkueet kun lohkosta 1 kauden aikana luopuivat Hellas ja VaPe:

6. Divisioonan/6-divisioonan Vaasan Piiri Lohko 2

ABC Vaasa eli Akademisk Boll Club Vasa

I-JBK eli Iskmo-Jungsund Bollklubb

FC Karperö (Joissakin lähteissä käännettynä osin tuon paikkakunnan nimikäännöksen tai uskomuksen mukaan FC Karppi/FC Karpit/FC Karppinen.)

FC Kuffen

FC Namika

PaPa (Aivan varma en ole, että onko tämä Parolan Pallo vai Paperilaakson Pallo. Yksi muu viimeinen vaihtoehto voisi olla Palosaaren Pallo eli myös nimeltään PaPa. Toisaalta Palosaaren Pallo näistä kahdesta erotuksena tunnettiin myös nimeltään PalPa/PaloPa joka vain vaihtoi nimensä vuodeksi-kahdeksi ennen lopettamistaan PaPa:n alle ennen lopettamista ja sulautumista kilpaileviin VPV:n ja PJK-79:ään.)

PJK-79 eli Palosaaren Jalkapalloklubi-79 (Tämä oli seura joka pelasi Palloliiton vankan hyväksytyillä sarjatasoilla vuosina 1979-1993 enimmäkseen ja aina 5. Divisioonassa/5-divisioonassa ja 6. Divisioonassa/6-divisioonassa. Tämä on ollut lopettamisestaan lähtien yhdistetty VPV:n alaisuuteen paitsi silloin kun se pelaa omia perinneottelujaan tai juhlaottelujaan.)

VTP/VTPP eli Vaasan Työväen Purjehdusseuran Palloilijat (Ajoittain tämä menee erittäin helposti sekaisin oikean Vaasan Työväen Palloilijoiden eli VaaTP:n kanssa koska senkin lyhenne ajoittain oli vain VTP.)

VöIF eli Vörå IF eli Vöyrin Urheiluseura eli Vöyrin IF tai VöyIF tai VöyrUS tai VöyUS

FC Welmu eli Vaasan Elävän Musiikin Yhdistys Welmun jalkapallojoukkue

6. Divisioonan/6-divisioonan Vaasan Piiri Lohko 4

TeuvPer FC Huzaarit eli Teuvan Perälän FC Huzaarit

KaNSU/FC KaNSU (En ole aivan varma, että tarkoitetaanko tällä mahdollisesti montakin eri jalkapalloseuraa ja mitä niistä tarkalleen. KaNSU/FC KaNSU oli erääseen aikaan myös Kangasmetsän Suunnan jalkapallo-osasto ennen järkevämpää Kangasmetsän Palloa eli ainakin yhtä monista KaPa-nimen alla kulkeneista seuroista, Kangasniemen Suunnan jalkapallo-osasto ennen Kangasniemen Palloa joka myös on saman nimen alla eli KaPa-nimen alla kulkenut seura, lisäksi Kangasniemellä oli vielä Kangasniemen Palloilijat eli KangPa jota kyllä nimitettiin joskus myös KaPa-51:ksi perustamisvuoden mukaan ja sitten ehkä olisi vielä Vaasan vastaavan alueen KaNSU/FC KaNSU.)

KarPa (Aivan varma en ole, että tarkoitetaanko tällä Karhulan Palloa Kotkasta käsin vaikka tuotakin nimeä on käytetty harvemmin kun kyseessä on ollut sen kohdalla usein KarPo joten tämä lienee jokin muu Vaasan alueen seura.)

Korsnäs FF (Myös Korsnääsin FF, Korsneesin FF tai Ristitaipaleen FF on ollut tämän seuran nimi. Sen sijaan hädin tuskin koskaan ainakaan mitä nykyaikaisempaan elämään ollaan tultu niin nimenä on esiintynyt suomeksi tälle seuralle myös Takalan FF, Moikipään FF ja Molpin FF/Molppin FF/FF Molppi.)

FC Playboys

SIF

SIK eli Sulvan IK

TIK

FC Töjby Närpiö

Ainakaan näitä tilastoja ei ollut kirjoitettu tuonne finlandfootball.netiin enimmäkseen.
« Viimeksi muokattu: 06.03.2019 klo 10:44:30 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #247 : 29.01.2019 klo 11:41:38

Vuoden 1993 kaikkien aikojen viimeisen 4. Divisioonan/4-divisioonan kaudella Vaasan Piirissä mahdollisesti lohkossa numero 1 pelasivat seuraavat joukkueet kun näitä ei ollut merkitty tuonne finlandfootball.netin tietoihin:

OIF

Lapuan Virkiä

LPS Lapua

SeiTU Seinäjoki

Wasa-88 (Käytännössä tuon ajan VIFK kun ABK-48 käytännössä oli tuon ajan BK-IFK. Toisaalta taas voi olla, että jo noin vuonna 1990 tai siitä eteenpäin viimeistään 1990-luvun aikana edellyttäen myös vuoden 1993 olemista viimeinen seuralle osana sen erikoista emoseuraa se kyllä tuli olemaan lopulta täysin erillinen osa tätä kaikkea. Wasa-88 myöhemmin tietenkin lopetti toimintansa ja myös BK-IFK:kin lopetti olemisensa 2000-luvun alussa. Tosin ennen BK-IFK:ta ja sen lopettamista oli Wasa-88 jo lopettanut toimintansa jolloin vuosi taisi olla 1999 kun se päätti toimintansa.)

FC Sport

SIF

Lapuan Ponnistus

Kristiina (Kristiinan Sporting mahdollisesti jo vuotta aiemmin kuin mitä on usein kirjoitettu, mutta muussa tapauksessa Vaasan Kristiina, Kristiinankaupungin Kristiina FC tai mahdollisesti joku muukin vastaavan nimen omannut joukkue. Kristiinan Unitas saattaisi myös olla kyseessä, mutta omituista se on ainakin näissä papereissani sen olla nimetty vain pelkäksi Kristiinaksi kun yleensä ilman molempia nimiään se oli pelkkä Unitas.)

FC Kiisto

Kraft Reservi

TePa eli Teuvan Pallo

PS. Tuosta finlandfootball.netin tiedoista vuoden 1994 Vaasan Piirin kohdalla tuolloin uunituoreessa Nelosessa lohkosta numero 15 puuttuu pelillisesti LPS Lapua ja 1994 Vaasan Piirin tuolloin uunituoreessa Kutosessa lohkosta 2 ja 4 puuttuvat luovuttanut FC Lepovuoro.
« Viimeksi muokattu: 29.01.2019 klo 11:52:03 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Kuku

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tamperelaiset muoviseurat ja kabinettinousijat


Vastaus #248 : 29.01.2019 klo 23:50:08

Alavudella tosiaan perinteitä riitti.

Niitä kai oli jopa jo ennen varsinaista vuoden 1947 Palloliiton jäseneksi liittymistäkin. Ähtärissä alettiin myös pelata vähän tämän jälkeen ensimmäisen kerran milloin voittaen ja milloin häviten. Sittemmin joko vetäjien kyllästymisen ja lopettamisen tai erittäin kroonisen pelaajapulan takia Ähtärissä loppui jalkapallon pelaaminen yleisillä hyväksytyillä sarjatasoilla kuin seinään.


Kuortaneella pelattiin ensimmäisen kerran itse asiassa noin vuoden 1962 aikoihin ellei hieman tätäkin aiemmin.

Muun muassa Kuortaneen joukkueessa pelasivat noihin aikoihin Jukka Uunila ja Rasinperän Kosti.

Lehtimäen ensimmäinen sarjavisiitti jalkapallossa jäi todella lyhyeksi.

Tosin ei Kuortaneen 1960-luvun menestysjoukkuekaan pitkäikäinen ollut vaan sittemmin se aika äkkiä lopetti.



Kuortane tosiaan palasi sittemmin 1970-luvun aikana uudelleen yleisille sarjatasoille ja tosiaan nousikin aina vuoden 1978 aikoihin tai ehkä vähän tätäkin ennen 6. Divisioonaan/6-divisioonaan eli vielä tuolloin aika usein nimitettyyn Jalkapallon Perussarjaan.

Lehtimäen Jyskeellä potentiaalia nousuun oli jo paljon enemmän tuohonkin aikaan päästä 5. Divisioonaan/5-divisioonaan eli vielä tuolloin aika usein nimitettyyn Jalkapallon Piirisarjaan.

Vuoden 1982 aikaan tultaessa Alavudella oli kaksikin jalkapalloseuraa eli APV ja Alavuden Palloseura eli APS ja Lehtimäellä tosiaan Lehtimäen Jyske ja toistakin seuraa ainakin mietittiin vakavasti Lehtimäelle.

Alavudella pelattiin jalkapalloa aluksi yleisseura AU:n (Alavuden Urheilijat) puitteissa. APV perustettiin 1953, perimätiedon mukaan "ensimmäisenä jalkapallon erikoisseurana maaseudulla" (tosin maalaiskunta Sippolaan oli perustettu MyPa jo 1947, mutta maaseutu lienee tässä enemmänkin suhteellinen käsite).
...

1960-luvun alun Kuortaneen jalkapallosta olen kuullut aikalaistodistuksia. Voittivat mm. APV:n, jota pidettiin silloin ylivoimaisena.

...

Kuortaneen Kunto ei "noussut" 1978 6. divisioonaan, koska se aloitti sinä vuonna taas virallisissa sarjoissa pelaamisen, ja luonnollisesti lähtötaso oli alin mahdollinen (vasta myöhemmin taisi tulla vielä 7. divisioona 6:nnen alapuolelle, tai lohkojakoa tihennettiin jotta joukkueiden määrät vähenisi ja pelimatkat lyhenisi). Ennen näitä "virallisia" pelejä Kuortaneella oli pelattu kylienvälistä pulaakisarjaa, joka herätti paikallisesti suurempia tunteita kuin jotkut MM-kisat.
« Viimeksi muokattu: 30.01.2019 klo 00:42:04 kirjoittanut Kuku »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #249 : 30.01.2019 klo 10:14:27

Alavudella pelattiin jalkapalloa aluksi yleisseura AU:n (Alavuden Urheilijat) puitteissa. APV perustettiin 1953, perimätiedon mukaan "ensimmäisenä jalkapallon erikoisseurana maaseudulla" (tosin maalaiskunta Sippolaan oli perustettu MyPa jo 1947, mutta maaseutu lienee tässä enemmänkin suhteellinen käsite).
...

1960-luvun alun Kuortaneen jalkapallosta olen kuullut aikalaistodistuksia. Voittivat mm. APV:n, jota pidettiin silloin ylivoimaisena.

...

Kuortaneen Kunto ei "noussut" 1978 6. divisioonaan, koska se aloitti sinä vuonna taas virallisissa sarjoissa pelaamisen, ja luonnollisesti lähtötaso oli alin mahdollinen (vasta myöhemmin taisi tulla vielä 7. divisioona 6:nnen alapuolelle, tai lohkojakoa tihennettiin jotta joukkueiden määrät vähenisi ja pelimatkat lyhenisi). Ennen näitä "virallisia" pelejä Kuortaneella oli pelattu kylienvälistä pulaakisarjaa, joka herätti paikallisesti suurempia tunteita kuin jotkut MM-kisat.

Hyvä kun tosiaan mainitsit tuon, että Kuortaneen Kunto vasta aloitti tuolloin eikä suinkaan jo ollut pelannut.

Itse kun jotenkin sijoitin sen vielä muutaman vuotta aiempaan nähden aloittaneeksi, mutta muistin sittenkin hieman väärin.

Ja etenkin kun se aloitti siltä tasolta kuin miltä aloitti.

 
Sivuja: 1 ... 9 [10] 11 ... 20
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa