FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
22.04.2019 klo 23:28:35 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-futisfurnaus 2019, FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 10 [11]
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen jalkapallo kunnittain (2013)  (Luettu 27797 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
The Real Wolf

Paikalla Paikalla


Vastaus #250 : 01.02.2019 klo 08:23:29

Vuonna 1967...

Mäntän Muhku eli MäMuhku


... vuonna 1995 Nelosessa Tampereen Piirin lohkossa numero 1...

Kangasalan Mäkimaan MuhkuMäkimaan Muhku


- Vastoin parempaa tietoa väittäisin, että tämä on yksi ja sama seura. Epäilen, ettei Mäntässä koskaan ole tuon nimistä seuraa toiminut. Joku paikallinen asiaa tunteva valaiskoon paremmin seuran kotipaikkaa, mutta yhteys Kangasalaankin tuntuu erikoiselta. Seura, joka ei ole mistään kotoisin? Tai on kotoisin keskeltä ei mitään? Nykyisin jäljet johtavat pieneen kylään jonnekin Oriveden (entinen Längelmäki) ja Kuhmoisten syrjäisille rajaseuduille. Olisiko toiminut joskus ihmisten ilmoilla (Kangasala), vaikka juuret ovatkin Mäkimaassa? Paikallisapuja kaivataan valaisemaan asiaa.

https://shl.fi/2015/11/06/kaupunkijuoksu-keskella-metsaa/
« Viimeksi muokattu: 01.02.2019 klo 18:32:44 kirjoittanut The Real Wolf »
The Real Wolf

Paikalla Paikalla


Vastaus #251 : 01.02.2019 klo 08:31:49

Jalkapallon Perussarjan eli tuohon aikaan kuitenkin jo vuonna 1987 Jalkapallon 6. Divisioonan/6-divisioonan lohkon numero 2 joukkueet...
...
PU-83 (Saattoi olla Tampereen alueelta, mutta myös muualtakin lähellä Pohjanmaata olevalta alueelta ellei kyseessä sitten ehkä pienellä varauksella olisi ollut Porrassalmen Urheilijoiden oma Reservijoukkue.)

- Oli melko varmasti tämä:

Vilppulan Tähti ja kyläseura Pohjaslahden Urheilijat-83 ovat vanhassa Vilppulan kunnassa toimineet seurat. Sarjatasoja joku muu voi selvittää enemmän. Luultavasti alimmat mahdolliset.Aittakylän Riento tai vaihtoehtoisesti Aittokylän Riento (Papereihin oli merkitty vain AitRiento/Ait-Riento.)


- Vahvana arvauksena heitän, että Aitolahden Riento.

http://www.aitolahdenriento.fi/
« Viimeksi muokattu: 01.02.2019 klo 08:36:14 kirjoittanut The Real Wolf »
voseli

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Valkeakosken Haka, Sakari Saarinen, viski


Vastaus #252 : 02.02.2019 klo 00:11:08

- Vastoin parempaa tietoa väittäisin, että tämä on yksi ja sama seura. Epäilen, ettei Mäntässä koskaan ole tuon nimistä seuraa toiminut. Joku paikallinen asiaa tunteva valaiskoon paremmin seuran kotipaikkaa, mutta yhteys Kangasalaankin tuntuu erikoiselta. Seura, joka ei ole mistään kotoisin? Tai on kotoisin keskeltä ei mitään? Nykyisin jäljet johtavat pieneen kylään jonnekin Oriveden (entinen Längelmäki) ja Kuhmoisten syrjäisille rajaseuduille. Olisiko toiminut joskus ihmisten ilmoilla (Kangasala), vaikka juuret ovatkin Mäkimaassa? Paikallisapuja kaivataan valaisemaan asiaa.

On sama seura, Palloliiton toimintakertomuksista löytyy Mäkimaan Muhku jo 70-luvun alussa. Ketjun aikaisemmassa iteraatiossa nimimerkki Pekka#9 valaisee Kangasala-yhteyttä, eli seura on pelannut kotiotteluitaan syystä tai toisesta Kangasalla vaikka se ei ole sijainnut siellä. Varsinaiseen kotipaikkaan liittyen tuli vastaan tämän lehden sivulla 15 oleva kirjoitus, jonka mukaan seura on alun perin rekisteröity Längelmäelle, mutta se on harjoittanut toimintaansa paljon myös Kuhmoisten puolella.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2019 klo 00:15:18 kirjoittanut voseli »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #253 : 06.03.2019 klo 11:23:02

Laitetaan jälleen hieman vanhempien aikojen seuroja ja tällä kertaa Keski-Pohjanmaan alueelta 6. Divisioonasta/6-divisioonasta vuodelta 1986 jolloin sarja tunnettiin viimeisiä kertoja myös vanhempien aikojensa nimellä eli Jalkapallon Perussarja.

Saman vuoden 5. Divisioonassa/5-divisioonassa eli vuonna 1986 myös yhtenä viimeisistä kerroista nimitettäessä myös Jalkapallon Piirisarjasta samalta alueelta puhuttaessa puuttuu ainakin Kokkolan Kunto ellei se sitten sinä vuonna luovuttanut pelejään omasta lohkostaan puhuttaessa.

Joka tapauksessa laitan nuo 6. Divisioonan/6-divisioonan eli myös vuoden 1986 tapauksesta puhuttaessa Jalkapallon Perussarjan joukkueet ja lohkojaot Keski-Pohjanmaan alueelta näillä näkymin:

Keski-Pohjanmaan 6. Divisioona/6-divisioona 1986 Pohjoislohko/Lohko 1

KoPa-77 Kokkola eli Kokkolan Pallo-77

NuoPo Kokkola (Kokkolan Nuorten Urheilijoiden Kehittämisprojektin jalkapallon puolen joukkue.)

HK Haapajärvi eli Haapajärven Kiilat

HiPa eli Himangan Palloilijat (Saman nimen omaavan nykypäivän HiPa:n eli Himangan Pallon edeltäjä ennen konkurssiaan ainakin ymmärtääkseni. Muussa tapauksessa sama seura joka vain vuoden 1986 papereihin on merkitty eri tavalla.)

Kälviän Pallohait

Kannuksen UraPallo/Kannuksen Ura-Pallo/Kannuksen Uran Palloilijat eli KaUrPa tai Kannuksen UrPa ja myös pelkkä UrPa (Tämä oli yleisen urheilun seuran eli Kannuksen Uran jalkapallojoukkue.)

LoVe Lohtaja (Tämä erotuksena Lohjan Veikoista oli siis tietenkin Lohtajan Veikot.)

OuHu eli Oulaisten Huima

Kokkolan Sudet

KaJu Kalajoki eli Kalajoen Junkkarit

FC Luurangot/FC Bones/Luurangot/Bones Kokkola

Keski-Pohjanmaan 6. Divisioona/6-divisioona 1986 Etelälohko/Lohko 2

FC Vanhat Pojat/FC Oldboys/Vanhat Pojat/Oldboys Kokkola

Munsalan Palloklubi eli Munsala Bollklubb tai MBK Munsala

EVU/EvU eli Evijärven Urheilijat (Tunnetaan myös nimellä FC EVU/FC EvU kun puhutaan jalkapallosta.)

KPV Kaustinen

Jepuan IF/IF Jepua/JIF/JEF/JIPF/JEPF eli Jippo IF tai IF Jippo

FoBK Forsby

VeU/VeTu/VeTU eli Vetelin Urheilijat eli myös VeU/VeTu/VeTU Vetil (Tunnetaan myös nimellä FC VeU/FC VeTu/FC VeTU kun puhutaan jalkapallosta.)

Kokkolan Tähdet/Kokkolan Stars

PUF Pensala

KUF Kolppi

JVU Pietarsaari
« Viimeksi muokattu: 06.03.2019 klo 12:03:14 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #254 : 06.03.2019 klo 11:56:07

Vuoden 1985 Keski-Pohjanmaan 6. Divisioonan/6-divisioonan eli myös vanhempien aikojensa nimen eli Jalkapallon Perussarjan yhtenä viimeisistä vuosista puhuttaessa MBK Munsalasta ja Kokkolan DiePa:sta/KoDiePa:sta/DiPa:sta/KoDiPa:sta eli Kokkolan Diesel Pallosta tai vain Diesel Pallosta puhuttaessa ne ainakin näillä näkymin mitä ilmeisimmin puuttuivat tai luovuttivat sarjassa kesken vuoden saman sarjan Pohjoislohkossa, Pietarsaaren Lohkossa tai Lohkossa numero 1 ja Etelälohkossa tai Lohkossa numero 2.
« Viimeksi muokattu: 06.03.2019 klo 12:05:12 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #255 : 06.03.2019 klo 22:28:29

Vanhemmista jalkapalloseuroista puhuttaessa Ahlaisten Urheilijoilla eli AU:lla/AHLU:lla oli aikanaan Porin alueella parhaimmillaan edustusta ennen lopettamistaan Piirisarjassa, mutta huonoimmillaan pyörittiin lähinnä Piirisarjan Suurlohkoissa ja jo Perussarjassa pyöriminen tuntui aikansa lottovoitolta seuralle.

Ehkä harmillista sille oli harvojen käytettävissä olevien tietojen perusteella vakavampi pelaaminen juuri joitakin vuosia ennen lopettamista.

Aluesarjaan asti tuntui ainakin olevan rahkeita silloin kun pelasi 'Kale' Viklund ja 'Kyynärä-Masa' Kyynäräinen.

Muutoin kuitenkin keskimäärin historiansa aikana pyöri keskimäärin Piirisarjan Suurlohkossa numero 2 ja useimmiten jopa alimmilla mahdollisilla suomalaisilla sarjatasoilla.

Pitäisi noita kokonaan entisten Suomen kuntien seuroja tutkia enemmänkin kunhan vain aikaa järjestyisi paremmin ja Ahlaisten Urheilijoistakin pitäisi etsiä enemmän noita Porin alueen vuosikertoja tai sitten sitkeästi katsoa riittävän vanhoista Satakunnan Kansoista tietoa.

Hirveän paljoa ei ole niihinkään merkitty juttuja ainakaan ennen vuosia 1969-1972 ja silloinkin vähin erin alkoivat vasta jutut nousta pituusmääriltään.

 
Sivuja: 1 ... 10 [11]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines