FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.04.2024 klo 20:27:42 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 16 [17] 18 ... 20
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen jalkapallo kunnittain (2013)  (Luettu 76738 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #400 : 02.11.2019 klo 21:42:55

Ennen viime aikojen pitkien etsintöjen jälkeen paljastunutta varmistusta erääseen joensuulaiseen seuraan nähden alimmilla sarjatasoilla näillä näkymin joko Korkeimmassa Piirisarjassa/Piirisarjassa ja myöhemmässä 5. Divisioonassa/5-divisioonassa eräässä vaiheessa sitä kuitenkin FC KuoKi:n alettua olla olemassa suurin piirtein vuonna 1984 tai sen paikkeilla kuitenkin ennen 5. Divisioonan/5-divisioonan lopullista virallistamista myös aikaisemman Jalkapallon Perussarjan tai myöhemmän 6. Divisioonan/6-divisioonan tapaan on löytynyt ainakin yksi mielenkiintoinen uusi seura.

Tämä seura olisi FC KaiTe/FC Kai-Te mikä kaiketi on ollut seurojen Kaavin Kaiku ja Tuusniemen Tempauksen fuusioseura FC Kaiku-Tempaus.

Ainakin seuran nimessä sen kotipaikkakuntana tai kuntina on eri yhteyksissä mainittu Kaavi ja Tuusniemi tai yhteispaikkakunnallisella nimellä Kaavi-Tuusniemi eli lienee tämä seura siinä tapauksessa pelannut noin vuosina 1977-1984 tai tämänkin jälkeen yhteisin voimin silloin kun Kaavin Kaiku tai Tuusniemen Tempaus ei olisi pelannut?

FC KuoKi ainakin voitti tämän kyseisen seuran eräässä harvassa pelaamassaan ottelussaan maalein 4-1 muun muassa juurikin vuonna 1984.

Lisätietoa saa kertoa ihmeessä mikäli löytyy!
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #401 : 02.11.2019 klo 22:06:38

Ja viime aikojen viimeisimpänä viestinä on tosiaan löytynyt vahvistus ja korjaus myös FC Jokipoikien osalta toiminnan päättymiseen ja muistin sen noin vuodella väärin.

FC Jokipojat pelasi sittenkin normaalisti historiansa aikana Jalkapallon Perussarjaa vuonna 1976 ja säilyi siinä vuodeksi 1977 ja toiminta päättyi vasta vuonna 1978 eli säilyi ja pääsi kyllä pelaamaan huolimatta Jalkapallon Perussarjan Putoamissarjaan joutumisestaankin.

FC Jokipojat muuten kohtasivat vuonna 1977 seuraavat joukkueet Jalkapallon Perussarjassa viimeisellä kaudellaan kun vuonna 1976 Jalkapallon Perussarjassa sen lohko numero oli ollut Lohkossa 4:

Jalkapallon Perussarja 1977 Lohko 6

FC Jokipojat

KuoTP/KTP

OuPV Outokumpu eli näillä näkymin Outokummun Pallo-Veikot

KKV Kuopio

KuhPaKa eli Kuhmon Pallo-Karhut

FC Kilpi

FC Hokki

JuPS Reservi tai Reservin Reservi

Perussarjassa oli tuolloin ottelukierroksia enintään 14 ottelukierrosta Alkusarjan osalta ja Jatkosarjan osalta niissä olivat vielä seuraavat joukkueet:

FC Jokipojat

KuoTP

OuPV

KKV (KKV voitti JuPS:n Reservin tai Reservin Reservin nk. Villien Korttien Seurojen Päätösottelussa maalein 2-1 päästäkseen Jatkosarjaan kun edellisestä vuodesta poiketen vuonna 1977 sai osallistua Jatkosarjaan vain kolme joukkuetta suoraan ja yksi karsintojen kautta kuin edeltävänä vuonna oli ollut neljä joukkuetta suoraan ja yksi sitten vielä karsintojen nk. Villien Korttien Seurojen kautta.)

Jatkosarjassa ennen lopullista Karsintaa Perussarjaan 1978 tai Karsintaa Noususta Korkeimpaan Piirisarjaan vuodeksi 1978 oli ottelukierroksia niissä enintään 8 ottelukierroksen verran.

Kauden aikana tosiaan sarjan lohkon heittopusseja olivat JuPS:n Reservi tai Reservin Reservi KKV ja FC Hokki joista viimeisin päästi taakseen 80 maalia kauden otteluihin, KKV 65 maalia ja JuPS:n Reservi tai Reservin Reservikin 39-42 maalia hieman eri lehti-ilmoituksesta riippuen.

Nousuotteluissa Korkeimpaan Piirisarjaan tai Karsinnassa Perussarjaan 1978 FC Jokipoikien taival olisi tyssännyt, mutta Perussarjaan vuodeksi 1978 olisi kyllä jääty jo pelatuin tuloksin ennen kuin jalkapallo lopetettiin seurassa lopullisen lopullisesti jo vuonna 1971 alkaneen alasajon myötä.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #402 : 06.11.2019 klo 21:01:51

Viime aikoina olen saanut hieman lisätietoja Laitaatsillan Pallosta eli LaitPa:sta ja myöhemmästä FC LaiPa:sta tai nimenomaan myöhemmin täsmennettynä Savonlinnan FC LaiPa:sta.

Sekin ainakin nyt näillä näkymin vaikuttaa pelanneen ainakin ilman ihmeitä Jalkapallon Perussarjaa 1970-luvun aikana monien muiden seurojen tapaan kun muutoin sen historian paras saavutus ainakin vanhemmila ajoilta oli pelata yhden vuoden ajan Jalkapallon Aluesarjaa.

Jalkapallon Perussarjan alustavia lohkotietoja vuodelta 1974 laittelen myös lähipäivinä kunhan kaikki seurat niissä varmistuvat kun tuolloin ja myös vuoden 1976 osalta on noussut esiin sellainenkin seura kuin Hämeenlinnan Pallo-Ahmat.

Tiedä sitten, että millainen seura tuo kyseinen seura oli ainakin ennen kuin saan vielä lisätietoja lisää kun välillä tuo tunnettiin myös Hämeenlinnan FC Ahmoina 1960-luvulla tai 1970-luvulla jolloin kyse voisi olla myös samastakin seurasta ainakin periaatteessa.

FC LaiPa:n tai Laitaatsillan Pallon osalta erikoista on myös tuo perustamisvuoden osuus kun vaikka eri kirjallisiin vuosikertoihin on merkitty vuosi 1958 muka perustamisvuodeksi niin joukkueen ympäri verkkoa löytyneissä logokuvissa on kyllä selvästi vuosi 1957 eli vuosi olisi sama kuin FC 57:lla Äetsä-Keikyällä tai Keikyä-Äetsällä ja JuPS:lla jolloin korjausta siinä riittää tietenkin seuran siirtämisen muodossa.

Lisäksi liitän muutaman muunkin seuran tuonne perustettujen seurojen listaan jälkipäivityksenä.
« Viimeksi muokattu: 06.11.2019 klo 21:04:37 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #403 : 11.11.2019 klo 23:02:47

Jalkapallon Perussarjan vuoden 1974 lohkot ovat nyt kaikkiaan selvinneet Alkusarjan osalta joukkueineen lähtökohtaisesti.

Valitettavasti erinäiset Jatkosarjat ennen pitkää lopulliseen Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan ja sen Karsintaan vuodeksi 1975 olleet vastaavat tilanteet eivät ole selvinneet ainakaan tarkalta numeroinniltaan eikä juuri joukkueiltaan.

Sen vuoksi laitan tähän alle joukkuemäärät lohkoineen kun 14 lohkoa piti olla, mutta kesken sarjojen niihin tosiaan tuli taas joukkuemäärän vähentymisten takia muutoksia jolloin osia lohkoista pelattiin vain kutsuottelujen muodossa tai ääritapauksessa vain yksi ainoa joukkue koko lohkoon lähtökohtaisesti luovutusten takia sai vapaapaikan suoraan jatkoon.

Tämä kaikki näytti siis tältä vuonna 1974:

Jalkapallon Perussarja 1974 Alkusarja

Perussarja Lohko 1A


KuuPK Kuusamo Reservi tai Reservin Reservi eli Kuusamon Pallo-Karhut Reservi tai Reservin Reservi (Kuusamon Pallo-Karhujen pääjoukkueen oli tarkoitus pelata Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa ennen kuin luovuttivat sen pudoten Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan vuodeksi 1975 automaattisesti.)

KemJu Kemijärvi eli Kemijärven Urheilijat

Perussarja Lohko 1B

Pyhäjärven Pohti

Kinnulan FC Kimmo

NiVU eli Nivalan Urheilijat

Vaalan Karhu

Haapajärven Kiilat

Perussarja Lohko 2

Saksalan FC SANSU

Sääksjärven FC SANSU

Vimpelin Veto

Kälviän Tarmo

LaVe eli Lappajärven Veikot

IK Kronan Kruunupyy

IFK Lepplax Pännäinen/Pedersöre

NIK/UIK Reservi tai Reservin Reservi (NIK/UIK Uudestakaarlepyystä pelasi pääjoukkueensa osalta Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1974.)

Perussarja Lohko 3

Lapuan Virkiä Reservi tai Reservin Reservi (Lapuan Virkiä pääjoukkue pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1974.)

PTUS/PUS eli Polyteknikkojen Urheiluseura

Huom! Tämä lohko pelattiin Lapuan Virkiän Reservin tai Reservin Reservin ja Polyteknikkojen Urheiluseuran välisenä kutsusarjana suurten luopumismäärien takia.

Perussarja Lohko 4

Koivistonkylän Kunto (Ihan varma en ole, että olisiko Kunto Koivistonkylältä päin tippunut jo näin alas kun muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tälle joukkueella.)

FC Athlos Pietarsaari

Huom! Tämä lohko pelattiin Koivistonkylän Kunnon tai sen Reservin tai Reservin Reservin ja FC Athloksen välisenä kutsusarjana suurten luopumismäärien takia.

Perussarja Lohko 5

JoPT Reservi tai Reservin Reservi (JoPT:n pääjoukkue pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1974.)

EPP Eno eli Enon Pallo-Pojat

ViU eli Viinijärven Urheilijat ja ajoittain mahdollisesti myös papereihin merkittynä LiViU/LipViU eli Liperin Viinijärven Urheilijat

Ilomantsin Isku

OuKV Outokumpu

Rautalammin Urheilijat

FC Pelikaanit Vaajakoski

SuPaKa Reservi eli Suonenjoen Pallo-Karhut Reservi

Perussarja Lohko 6

FC IPK

KKV

RautU/RaUTu/RauTU eli Rautajärven Urheilijat

KaaKa Kaavi eli Kaavin Kaiku

SuPaKa eli Suonenjoen Pallo-Karhut

Perussarja Lohko 7

SiU Reservi tai Reservin Reservi (Simpeleen Urheilijat pelasivat pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa. Ajoittain papereihin oli merkitty myös nimitys RautSiU/RauSiU/RauJäSiU eli Rautjärven Simpeleen Urheilijat.)

K-Kisa Kerimäki/Kerimäen Kisa

Kiteen Urheilijat eli KiTu/KiiTu Reservi tai Reservin Reservi (Kiteen Urheilijat eli KiTu/KiiTu pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa.)

Karvilan FC Kivekkäät

PuU/Punkaharjun Urheilijat

Perussarja Lohko 8

KePo eli Kelttun Pojat

RiU Ristiina eli Ristiinan Urheilijat (Aivan varma en ole siitä, että oliko pääjoukkue pudonnut jo näin alas. Muussa tapauksessa oli vain Reservi tai Reservin Reservi.)

JuPa eli Juvan Pallo

LaPoVe eli Lappeenrannan Pontuksen Veikot

Perussarja Lohko 9

Kuusankosken Puhti

FC Salpis Hollola/Hollolan FC Salpis

MyPa-47 Reservi tai Reservin Reservi (MyPa-47:n pääjoukkue pelasi tietenkin Jalkapallon 1. Divisioonaa/1-divisioonaa vuonna 1974.)

Asikkalan Raikas

Hämeenlinnan Pallo-Ahmat

Perussarja Lohko 10A

FC Karhu-Kissat Helsinki

EU Espoo/EspU/EsPU/Espoon Urheilijat

KP-50 Kamppi Reservi tai Reservin Reservi (KP-50 Kamppin pääjoukkue pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1974.)

VanPa Reservi tai Reservin Reservi (VanPa:n pääjoukkue pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1974.)

HKPS Helsinki eli Helsingin Kulosen Palloseura

HeKoPo eli Helsingin Kosken Pojat (Aivan varma en ole, että olisiko seura pudonnut näin alas kun muussa tapauksessa tämä on ollut vain Reservi tai Reservin Reservi.)

FC Siniruusut Helsinki

Perussarja Lohko 10B

FC MaMa/MaMa/MatMa/MaTMa/Matinkylän Mahti Espoo

Espoon EVU

KonTu Reservi tai Reservin Reservi (KonTu pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1974.)

NuPS Reservi tai Reservin Reservi (NuPS pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1974.)

FC HMNKY Helsinki

FC POHU/FC Pohjois-Haagan Urheilijat

Perussarja Lohko 11

TaWe eli Tampereen Weikot (Ihan varma en ole, että pelasiko pääjoukkue tosiaan jo näin alhaalla. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tältä joukkueelta.)

K-Kisa Kangasala (Ihan varma en ole, että pelasiko pääjoukkue tosiaan jo näin alhaalla. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tältä joukkueelta.)

LeKuJy eli Lempäälän Kuljun Jyry (Ihan varma en ole, että pelasiko pääjoukkue tosiaan jo näin alhaalla. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi.)

FC Nikkarit Forssa

Oriveden Fortuna

FC Tappara

Perussarja Lohko 12

FC LaiPa Savonlinna

Huom! Tämä lohko peruuntui käytännössä kokonaan luovutusten tähden jolloin FC LaiPa tai myös Laitaatsillan Pallo sai ilmaisen nousupaikan seuraavalle kierrokselle.

Perussarja Lohko 13

Pallo-74 Rauma

Vanhankylän Alku (Ihan varma en ole, että pelasiko joukkue todella näin alhaalla tuolloin. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tälle joukkueelle.)

Nakkilan Nasta (Ihan varma en ole, että pelasiko joukkue todella näin alhaalla tuolloin. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tälle joukkueelle.)

MI/MKI Merikarvia eli Merikarvian Into

KKV Kokemäki Reservi tai Reservin Reservi (KKV Kokemäeltä pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1974 pudoten vuodeksi 1975 Jalkapallon Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan.)

Kankaanpään Maila

Perussarja Lohko 14

TuKV Reservi tai Reservin Reservi (TuKV pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1974.)

Turun Pallo-Kotkat Reservi tai Reservin Reservi (Turun Pallo-Kotkat pelasivat pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1974 ennen keskeytystään ja automaattista putoamistaan Jalkapallon Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan vuodeksi 1975.)

Huom! Tämä lohko pelattiin TuKV:n Reservin tai Reservin Reservin ja Turun Pallo-Kotkien Reservin tai Reservin Reservin välisenä kutsusarjana suurten luopumismäärien takia.
« Viimeksi muokattu: 11.11.2019 klo 23:06:43 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #404 : 11.11.2019 klo 23:47:33

Vuonna 1976 Jalkapallon Perussarjassa Lohkossa 4 FC Jokipojat kohtasivat seuraavat joukkueet:

FC Jokipojat

KKV Kuopio

KTP/KuoTP Kuopio

OuPV

FC Kilpi

JuPS Reservi tai Reservin Reservi

FC Pelikaanit Vaajakoski

Perussarjassa oli tuolloin ottelukierroksia enintään 12 ottelukierrosta Alkusarjan osalta ja Jatkosarjan osalta niissä olivat vielä seuraavat joukkueet kun pienenä sensaationa löytyi myös sen lohkonumero vuodesta 1977 poiketen eli Lohko 3:

FC Jokipojat

KTP/KuoTP

OuPV

KKV

JuPS Reservi tai Reservin Reservi (JuPS Reservi tai Reservin Reservi voitti FC IPK:n nk. Villien Korttien Seurojen Päätösottelussa maalein 5-1 ja nousi mukaan Perussarjan Jatkosarjaan.)

Jatkosarjassa ennen lopullista Karsintaa Perussarjaan 1977 tai Karsintaa Noususta Korkeimpaan Piirisarjaan vuodeksi 1977 oli ottelukierroksia niissä enintään 6 ottelukierroksen verran.

Kauden aikana FC Pelikaanit olivat käytännössä sarjan ainoa varsinainen heittopussi Perussarjassa Alkusarjassa häviten huonoimmillaan FC Jokipojille kauden aikana muun muassa 1-23! Suurinumeroisin tappio sen jälkeen oli JuPS Reservin tai Reservin Reservin tappio maalein 0-8 Kuopion KTP:tä vastaan mikä ainakin tietääkseni oli tuon vuoden suurin nollapelin tulos juurikin tuossa lohkossa, mutta ei myöskään tietääkseni koko sarjassa.

FC Jokipojat selvitti tosiaan vielä tiensä Jalkapallon Perussarjan Jatkosarjan 1976 nousten vielä Karsintaan Noususta Jalkapallon Korkeimpaan Piirisarjaan vuodeksi 1977 missä se kohtasi seuraavat joukkueet pienenä sensaationa löytyneen lohkonumeron osalta Lohkossa 1:

FC Jokipojat

Hämeenlinnan Pallo-Ahmat

FC LaiPa Savonlinna eli Laitaatsillan Pallo

MyPa-47 Reservi tai Reservin Reservi

KTP/KuoTP Kuopio (KTP/KuoTP Kuopiosta pääsi vielä mukaan parhaiten sijoittuneena kakkosena kun sen edellä olleista muista nousijoista osa luovutti ja ykköslohko uhkasi jäädä joukkuetta liian vajaaksi jolloin KTP/KuoTP Kuopiosta pääsi vielä mukaan joukkoon.)

FC Jokipoikien, Hämeenlinnan Pallo-Ahmojen ja FC LaiPa:n kesken käytiin erittäin kovaa taistelua noususta kun ratkaisevalla vaiheella pelattiin tietenkin 3 ottelukierrosta enintään ja katkerasti FC Jokipojat jäi noususta pari pistettä ja FC LaiPa jäi pisteen päähän.

KTP/KuoTP Kuopiosta ja MyPa-47:n Reservi tai Reservin Reservi lähinnä ottivat pahasti kuokkaansa otteluissaan ja lähinnä keskenään pelasivat harmittavasti tulokseltaan epäselväksi jääneen jumbofinaalin.

Hämeenlinnan Pallo-Ahmat nousivat vuodeksi 1977 Jalkapallon Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan tai vaihtoehtoisesti vielä enää enintään sen mahdolliseen Jalkapallon Korkeimman Piirisarjan/Piirisarjan Putoamiskarsintaan tai Putoamisotteluihin mikäli nuo ratkaistiin ihan vain jo sellaisina pudotusotteluina sen kummemmitta sarjamuodoitta mitä toisinaan niin taidettiin harrastaa vanhempaan aikaan.

Hämeenlinnan Pallo-Ahmoista mahdollisesti suoraan vuodeksi 1977 Jalkapallon Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan tai Jalkapallon 5. Divisioonaan/5-divisioonaan nousseena on paha sanoa, että luovuttivatko he sarjapaikkansa vai oliko sitten jotain muuta ongelmaa taustalla mikäli eivät siellä pelanneet.

FC Jokipojat jäivät siis Jalkapallon Perussarjaan vuodeksi 1977.

Jossakin välin kunhan tiedot selviävät tarkalleen niin pitää täydentää nuo vuoden 1975 ja 1976 Jalkapallon Perussarjat lohkojakoineen ainakin näillä näkymin.
« Viimeksi muokattu: 11.11.2019 klo 23:49:47 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #405 : 22.11.2019 klo 19:07:37

Lapin alueella on ollut yllättävänkin paljon vanhempaan aikaan erilaisia seuroja joista laitan jonkin verran listaa alle ja joista osan olen tosiaan aiemminkin merkinnyt:

FC-88 Kemi

FC Heittopussi

Karihaaran Tenho (Meni osaksi K-Intoa eli Kemin Intoa ja KPT-85:a myöhemmin jatkuen siitä sitten enemmän tai vähemmän nykyiseen Kemi City Kingsiiin tai Kemi City FC Kingsiin.)

Karihaaran Visa (Meni osaksi Visan Palloa ja siitäkin osasta tuli myöhemmin osa nykyistä Kemi City Kingsiä tai Kemi City FC Kingsiä.)

Karjalahden Ihme

KarTP/KarhTP/KHTP/KTP Karihaara eli Karihaaran Työväen Palloilijat

Kemin Into (Jälleen mutkien kautta osa Kemi City Kingsiä tai Kemi City FC Kingsiä.)

KEJK/KEMJK/KemJK/KJK Kemi eli Kemin Jalkapallokerho

KemKU/KEMKU/KKU Kemi eli Kemin Kaupungin Urheilijat

KePS eli Kemin Palloseura (Tuttu osa ennen pitkää mutkien kautta Kemi City Kingsiä tai Kemi City FC Kingsiä.)

KemVe/KeVe Kemi eli Kemin Veto

KPT-85 (Jälleen mutkien kautta osa Kemi City Kingsiä tai Kemi City FC Kingsiä kun Kemin Pallotoverit-85 oli tietysti itsekin fuusioseura alun alkaen.)

VKV/VeKV eli Veitsiluodon Kisaveikot

Veitsiluodon Vastus

Visan Pallo

IPP eli Isokylän Pallo-Pojat Kemijärvi

FC KEMJK/FC KMJK/FC KJK/FC Kemijärven Kiekko

KemPa-55/KemjPa-55/KePa-55 eli Kemijärven Pallo-55

KemJW/KJW Kemijärvi eli Kemijärven Wintiöt

KMP/KemPa/FC Kemppa/FC KEMPPA/KemPa/KePa Keminmaa eli Keminmaan Pallo

FC Helppi (Tämä seura oli Kittilästä ja enintään jonnekin ihan 1970-luvun alkuun asti olemassa.)

FC Kokkovaara (Tämä seura oli Kittilästä ja enintään jonnekin ihan 1970-luvun alkuun asti olemassa.)

FC KVU/FC KKVU eli FC Kittilän Kallovaaran Urheilijat (Tämä oli olemassa seurana vuosina 1987-1988 ainakin näillä näkymin ja saattoi olla aiemminkin.)

Kaukosen Pallo/KaukPa Kittilä

FC Revontulet Kaukonen/Kittilän Kaukosen FC Revontulet

KU/KaU/KKU/KKAU Kaukonen eli Kaukosen Urheilijat/Kittilän Kaukosen Urheilijat

KittPS/KiPS/KPS Kittilä eli Kittilän Palloseura

KiiTu/KittU/KU Kittilä eli Kittilän Urheilijat

KiiTVo/KiitVO/KiitVo/KiTVo/KitVO/KV/KVO Kittilä eli Kittiän Voima

FC/SC Levi eli Kittilän FC Levi

FC Karhukopla Kolari

Kolarin Kontio

KTU/KolTU/KolTTU/KolarTU eli Kolarin Työväen Urheilijat

PSJP/PaPa Pasmajärvi eli Kolarin Pasmajärven Palloilijat tai vain myös Pasmajärven Palloilijat

FC PaPa-Kontio/FC Kontio-PaPa eli Kolarin Kontion ja Pasmajärven Palloilijoiden yhteinen seura

KSP/KSJP Kolari eli Kolarsin Sieppijärven Pallo jolla oli myös lyhenne SiPa/SiPPA/SiePa/SiePPA käytössä silloin kun se oli vain Sieppijärven Pallo

Sieppijärven Sisu/SieppSi (Tämä oli ainakin 1960-luvulla pitkään pelannut seura.)

MuotVe/MutVe Muonio eli Muonion Tunturi-Veikot (Tämä oli ainakin 1950-luvulla pitkään pelannut seura.)

PePa/PellPa eli Pellon Pallo

Pellon Ponsi

PelTo Pello eli Pellon Toverit

PSKS Pelto/PeSiSi/PerSikSi eli Pellon Sirkkakosken Sisu

PoPy/PyrPo Posio eli Posion Pyrintö

AC PosPy (Tämä oli Posion Pyrinnön uusi tuleminen uutena seurana ihan 1990-luvun alussa ja erittäin satunnaisesti se on pelannut myöhemminkin.)

FC Peura Ranua (Tämä oli olemassa 1970-luvun lopulla noin vuosiin 1981-1983 asti.)

FC Rio Grande Rovaniemi

FC Napapiirin Sankarit/FC Napapiirin Joulupukin Sankarit (Tämä oli FC Santa Clausin Reservijoukkueen nimi oman aikansa Napapiirin Sankareina jotta ei menisi sekaisin näinä päivinä tunnetumman elokuvan kanssa.)

FC Napapiirin Sankarit/FC Napapiirin Joulutontut/FC Napapiirin Sankarit Juniorit (Edelleen FC Santa Clausin Reservijoukkueen oman aikansa Napapiirin Sankareiden nimellä jossa tosin oli pientä historiataustaakin mukana siinä, että tämän kuten pääseurankin tausta pohjautui Saarenkylän FC SANSUU:n mistä osaltaan pohjautui tietysti FC Lynxikin.)

KemHaPa/K-HaPa/K-HarPa/K-HaarPa/KemHaarPa/KHP/KHPa/KeHaPa eli Kemihaaran Pallo

MuuRoKV/MuurKV/MuuRok/MuKV Muurola eli Muurolan Kisaveikot josta tuli myöhemmin mitä ilmeisimmin FC Muurola

VUS MuuroY/VUS MuY/VUS MY Muurola eli Muurolan Yritys

Namman Luja/FC NaLu

FC Narkaus (Mahdollisesti oli KiVau:n/Kivalu:n/KU:n/KiVu:n/KivLu:n eli Kivalon Urheilijoiden seuraaja Rovaniemellä.)

PetVoVe/PetKeVoVe/PetKoVoVe/PetKVV/PVV eli Petäjäkosken Voima-Veikot

Rovaniemen Aittakeskuksen Urheilijat

Rovaniemen HarrasteFutis eli FC RolPo/RoPo eli Rollon Pojat

ROJK eli Rovaniemen JK/JK Rovaniemi

Rovaniemen Kanuunat (Tätä seuraa tietysti edelsivät FC Vanhat Pojat tai FC Pojat Rovaniemeltä joka kylläkin välillä ja varsinkin nykyään on tunnettu enemmänkin FC Old Boysina.)

RoRe eli Rovaniemen Reipas

RoLa eli Rovaniemen Lappi

RoPa eli Rovaniemen Pallo

RoPS eli Rovaniemen Palloseura

FC Santa Claus

RovTP/RTP Rovaniemi/TP Rovaniemi/Rovaniemen TP eli Rovaniemen Työväen Palloilijat

Rovaniemi United/RoU Rovaniemi/RovU Romaniemi/RoVU Rovaniemi

Saarenkylän NU (Mahdollisesti välinimi ennen FC Lynxiä heti Saarenkylän FC SANSU:n jälkeen.)

SKNSU/SNSU/SiNSU/SiNTSU/SiNTKSU/SiNKSU eli Sinettänj Nuorisoseuran Urheilijat, Sinettänj Kaakkoissyvänteen Nuorisoseuran Urheilijat eli Sinettän FC SinSU/FC SANSU

SiU/SinTTU/SU Sinettä eli Sinettän Urheilijat

Sallan Karhut (Tämä oli olemassa ainakin 1950-luvulla ja saattoi olla pidempäänkin. Kenties olen maininnut tämän aikaisemminkin.)

SalPa/SallPa/SaPa Salla eli Sallan Pallo

Savukosken FC Amigos

SoPa Sodankylä eli Sodankylän Pallo

Sodankylän Raju

FC Raju-Salamat/FC Rajuilma/FC Ukonjyrinä/FC Jyrinä (Tämä oli todennäköisesti Sodankylän Rajun jonkinlainen Reservijoukkueen markkinointinimi kun haluttiin parempaa erottavuutta pääjoukkueesta, mutta saattoi olla myös oma seuransakin. Hienon näköisiä pelipaitoja joukkueella ainakin oli ja viimeinen niistä muistutti ennen seuran loppua hieman Joutsenon FC Panttereiden pilkullista vieraspelipaitaa.)

FC RuoRa eli Ruottalan Raju

TerPS/TTerPS/TTPS Tervola/TPS Tervola eli Tervolan Palloseura tai Tornion Tervolan Palloseura

APS/ArPS/ARPS/TArPS/TARPS eli Arpelan Palloseura tai Tornion Arpelan Palloseura

Kaakamon Valistus

KylPa Kyläjoki eli Kyläjoen Pallo

FC RANSU/FC SANSU Raumo eli vanhempaan aikaan myös Raumon NSU

FC Raumo

SSPK/SuPaK/SuPaKa/SPK/SPKPK eli Suensaaren Palloklubi/Pallokarhut/Pallo-Karhut (Suensaaressa tosiaan oli oma kerhonsa ja lisäksi Suensaaressa oli kilpaileva seura Pallo-Karhut mikä kaiketi jossain välillä löi tämän seuran kanssa hynttyyt yhteen tai sitten olen sotkenut sen johonkin toiseen seuraan.)

TOJK/TORJK/TJK Tornio eli Tornion Jalkapalloklubi

TP-47

ToPS eli Tornion Palloseura tietenkin TP-47:n ja ToPV:n yhteisenä seurana vuosina 1984-1986

ToPV

VUS Tornion Tarmo tai ToTa Tornio

TU Tornio/ToU Tornio eli Tornion Urheilijat

Tornion Wentit/ToWe joka voi sotkeutua hyvinkin helposti moniin urheiluseuroihin jotka sitten ovat Weikkoja ja myös Torniollakin oli omat Weikkonsa joskin silloin käytettiin erotuksena ToVe:a mikäli satuttiin samaan lohkoon tai sarjaan Wenttien kanssa

Utsjoen Kuohu

Aavasaksan Urheilijat Ylä-Tornio

Aavasaksan Urheilijat Ala-Tornio

Lautiosaaren Haka tai Keminmaan Lautiosaaren Haka

Puhtaita naisten puolen seuroja ovat olleet FC Lady Klubi/FCLK Torniosta, FC Valionaiset Rovaniemeltä ja Merilappi United.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2019 klo 19:48:37 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #406 : 22.11.2019 klo 19:34:24

Jalkapallon Kalottiliiga kehittämään jalkapalloa on aiemminkin mainitusti ollut tavoitteena ennenkin.

Jalkapallon Kalottiliigasta oli aikanaan puhetta muutamaan otteseen ja joitakin kertoja aihetta sivuttiin Futari-lehdessä ajan mittaan etenkin 1980-luvulla ja 1990-luvulla.

Utsjoen Kuohun ja muutaman muun Enontekiön tai Inarin alueen jalkapallon seuran sanottiin haluavan päästä kotimaiseen Kalottiliigaan tai muutoin mennä pelaamaan Norjassa ja ennen kaikkea juurikin Norjan Lapissa sijaitsevaan hieman Kalottiliigan hanketta vastanneeseen samanlaiseen sarjaan.

Kalottiliigan osalta suomalaisista seuroista myöhemmin halunsa ovat ilmaisseet myöhemmän ajan sellaisen osalta KiPS, Kontio ja SoPa miesten puolella ja Merilappi United naisten puolella. Kittilän pohjoispuoleltakin joukkuetta on haluttu Kalottiliigaan.

Ruotsin Lapin puolelta ainakin Haparanda FF, Piteå IF, Övertorneå SK, Pol/Svanstein, Ohtana/Aapua FF ja Pajala IK ovat jossakin vaiheessa olleet kiinnostuneet niin Kalottiliigassa pelaamisesta kuin myös Suomen puolella pelaamisesta muutenkin.

Norjan Lapin puolelta ainakin FC Pyssyjoki, FC Kautokeino, Kirkkoniemen alueen seurat ja IL Nordlys Karasjok ovat myös olleet jossakin vaiheessa kiinnostuneita niin Kalottiliigassa kuin myös Suomen puolella pelaamisesta muutenkin.

Neuvostoliiton ja myöhemmän IVY:n tai Venäjän puolelta lähinnä FC Sever Murmansk Kuolan Niemimaalta tai nk. Venäjän Lapista on ollut kiinnostunut Kalottiliigasta joskin myös Karelia Petrozavodsk pitkän matkan joukkueena mitä ilmeisimmin sarjan joskus tullessa ovat ainakin olleet tulossa siihen.

Valitettavasti hanke on jäänyt enemminkin muun muassa Revontuli Cupien ja vastaavien pienturnausten jalkoihin.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #407 : 22.11.2019 klo 19:46:40

Ajoittain kun Lapin jalkapalloa miettii niin sinne on toisinaan samoille piirialueille päässyt pelaamaan sellaisiakin seuroja jotka ovat pohjoisia seuroja, mutta joiden tietynlainen sijoittuminen kartalla tai hieman asemaltaan muutenkin jalkapallon ulkopuolella ovat aiheuttaneet keskusteluja sen varsinaisesta 'oikeasta lappilaisuudesta'.

Tällainen seura oli aikanaan vuonna 1982 Jalkapallon 3. Divisioonan/3-divisioonan Lapin Piiriin sijoitettu Vihannin Sinkki-Sepot.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #408 : 22.11.2019 klo 19:50:14

Tänä vuonna Ivalossa on myös ollut perustettuna uusi seura eli IvPS/IVPS/IPS eli Ivalon Palloseura. Jokunen vuosi aiemmin kyseistä seuraa kyllä huhuiltiin Lapin alasarjojen jalkapallon pariin ilman ammattimaista toimintaa tai sitten enintään Jalkapallon Nelosen tasolle riittävin rahkein, mutta tuolloin ei vielä siihen kyetty.

Vielä voi hyvinkin kulua seuran innokkuudesta huolimatta kauankin ennen kuin todella nähdään se ammattimaisessa edustusjalkapalloilussa.

Joitakin vuosia on ennustettu, mutta voi mennä pidempäänkin eikä ensi vuodellekaan näkymät ole juuri muuttuneet.
« Viimeksi muokattu: 22.11.2019 klo 19:52:41 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #409 : 22.11.2019 klo 22:09:51

Leppävaaran Pallon eli LePa:n osalta tuli hieman tutkittua sen osalta, että mikä oli sen perustamisvuosi ja sekin on näillä näkymin ollut vuosi 1957.

Mitä en ole aiemmin lisännyt ja minkä aion lisätä jälkipäivityksenä tuonne vuonna 1957 aloittaneiden seurojen joukkoon.

Alin sarjataso ei ihan tarkkaan ole tiedossa, että mistä sarjasta se urakkansa aloitti.

Todennäköisesti alin sarjataso yllättävänkin suoraan oli mitä ilmeisimmin myös nuoren seuran elinvoimaisuuden takia silloisesta Piirisarjan Lohkosarjain Mestaruussarjasta eli myöhemmästä Jalkapallon 8. Divisioonasta/8-divisioonasta tai Kasista.

Muussa tapauksessa korkeimmillaan aloittaessa oli Jalkapallon Perussarjassa tai myöhemmässä Jalkapallon 6. Divisioonassa/6-divisioonassa tai Kuutosessa vuosina 1957-1959 mistä sitten pystyi nousemaan Korkeimpaan Piirisarjaan tai Piirisarjaan ja myöhempään Jalkapallon 5. Divisioonaan/5-divisioonaan tai Vitoseen.

Se olisi pelannut siellä vuonna 1960 kun sittemmin vuonna 1961 pelasi ensimmäisen kerran silloista Aluesarjaa.

Leppävaaran Pallon perustamisen jälkeen vuonna 1959 tätä ennen jalkapalloa harjoittanut Leppävaaran Sisu lopetti jalkapallotoimintansa.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #410 : 22.11.2019 klo 23:57:01

Vuosina 1976-1982 ainakin näillä näkymin oli olemassa jalkapalloseura nimeltä FC PiKe.

Toisin sanottuna lyhenne oli tietenkin nimestä FC Piikkiön Kehitys.

Alun alkaen perustaminen jalkapallon puolelle oli ollut kauan mielessä ja vuonna 1974 oli jopa lähetetty alustava hakemus Palloliittoon, mutta tuolloin sitä ei hyväksytty eikä kunnolliselle hakemukselle ollut halukkuutta seurassa muutoin.

Vuoden 1975 aikana kuitenkin paperitöiden puoli saatiin ojennukseen ja hakemus tietenkin tehtyä kunnolla virallisestikin.

Sittemmin jäi tosin pelaamisen osalta melko vähäiseksi seuraksi.

Lienee ollut vain ihan alasarjojen tai kasvatuspohjaisten sarjojen joukkue, mutta mene ja tietysti tiedä kun oli noin pitkäikäinen kuitenkin.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #411 : 23.11.2019 klo 00:09:47

KirkU/KirKU/FC KirkU/FC KirKU/KU Kirkkonummi eli Kirkkonummen Urheilijat olivat varsin pikaisesti suomalaisessa jalkapalloilussa ainakin näillä näkymin pyrähtänyt seura.

Varsinkin kun koko seura yleisen urheilun nimissä perustettiin vuonna 1970 ja varsinainen liittyminen jalkapallon pariin tuli vasta vuonna 1971 jolloin mitä ilmeisemmin Palloliiton määrittämien seuran terveellisyyden tilanteen mukaan taloudellisesti seura pystyi aloittamaan saman tien Jalkapallon Perussarjasta käsin tuona vuotena.

Sen sijaan, että olisi pitänyt aloittaa kaikkein alimmista mahdollisista sarjoista käsin eli jostain Piirisarjojen Suurlohkoista käsin.

Välittömästi kävi kuitenkin selväksi, että Jalkapallon Perussarjakin oli tuoreelle seuralle vähän liiankin kova taloudellisesti vaikka seura muutoin pelasi menestyksekkäästi.

Eli siinä mielessä seuran omat talousvastaavat ja Palloliitto olivat silloisine päättäjineen hieman turhankin optimistisia.

Vuonna 1972 Jalkapallon Piirisarja/Korkein Piirisarja voitettiin keskellä käytännössä taloudellista sekasortoa ja vuodeksi 1973 päästiin Jalkapallon Aluesarjaan tai myös Jalkapallon 4. Divisioonaan/4-divisioonaan, mutta siitähän kyseinen seura tosiaan luopui kesken kauden.

Vuonna 1974 se pelasi taas Piirisarjassa/Korkeimmassa Piirisarjassa. Kauden jälkeen Palloliitto antoi aiempienkin keskellä kautta olleiden nuhtelujen jälkeen lopullisen varoituksen, että sen pitää ryhdistäytyä ja kyetä saamaan asiansa taloudellisesti kuntoon joko ihan Piirisarjan korkeinta mahdollista sarjaa varten tai Perussarjaa varten vuodeksi 1975.

Mikäli se ei siihen pystyisi se pudotettaisiin alimmalle mahdolliselle sarjatasolle mitä löytyisi tai sitten sen olisi lopetettava toimintansa.

Siihen se ei pystynyt ja ihan alimpien sarjojen häpeän vaikkakin juurikin tasoisellaan penninvenytyksen yleisbudjeteilla kautta kohden pelanneen joukkueen sille sopivan sarjan pelaamisen sijaan se päätti lopettaa vuonna 1974 kaiken päätteeksi jalkapallotoimintansa seurassa ellei se sitten toistanut jo vuotta aiempaa temppuaan ja lopettanut jo sitten peräti kesken vuotta 1974 keskellä Korkeimman Piirisarjan pelaamistakin.

Lisään sen tuonne vuoden 1971 Jalkapallon Perussarjan joukkueiden mukaan sinne Helsingin alueen joukkueiden joukkoon Lohkoon 15 minne en sitä aiemmin ollut muistanut lisätä heti tämän viestin jälkeen.

Lisäksi liitän tuon Kirkkonummen Urheilijat aloittaneisiin seuroihin vuodeksi 1971 kun lopettaneissa seuroissa se oli tietenkin jo mainittu vuodelta 1974.
« Viimeksi muokattu: 23.11.2019 klo 00:13:03 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #412 : 24.11.2019 klo 15:43:00

Vanhaan aikaan jalkapalloa erittäin alhaisilla sarjatasoilla harjoitti sitä vähän aikaa ainakin näillä näkymin 1950-luvulla Lauttijärven Lukko jonka paras saavutus aivan enintään olisi ollut senkin osalta erittäin epätodennäköisesti pelata Jalkapallon nk. D-sarjaa vuonna 1955 josta tietenkin tuli vuodeksi 1956 Jalkapallon Aluesarja.

Muilta osin Lauttijärven Lukon sarjatasot olivat kaikkiaan kuten myös vuonna 1955 todennäköisen oikeasti ilman ihmeitä huomattavasti alemmat ja kenties alimmat mahdolliset.

Vuonna 1958 Lauttijärven Lukko tai FC LaLu muutti nimensä tietenkin Merikarvian Lukoksi tai myöhemmäksi FC MeLu:ksi.

FC MeLu tai Merikarvian Lukko ei kovin kauan harjoittanut jalkapalloa siitä eteenpäin vaan lopetti sen harjoittamisen muussa kuin erittäin satunnaisessa kasvatuksellisessa mielessä.

Vasta vuonna 1977 FC MeLu palasi jalkapallokartalle ja tuolloinkin pelaamaan vain ihan alinta mahdollista sarjatasoa tai harrastetasoa silloin kun ammattimaisille sarjoille ei edellytyksiä olisi ollut.

Sittemmin toiminta loppui sellaisellakin tasolla taas jossakin vaiheessa mitä ilmeisimmin 1980-lukua tai 1990-lukua.

Merikarvialla oli 1970-luvulla eräässä vaiheessa aikomus yrittää luoda tietenkin paikkakunnan päätason jalkapallojoukkueiden kesken yhteistyöseura nimeltä Merikarvian United ja kun ihan niin sellaiseen nimeen ei olisi haluttu päätyä niin tietenkin Merikarvian LI tai IL eli Merikarvian Lukko-Into tai Merikarvian Into-Lukko olisi tullut nimeksi.

Myös Merikarvia FC tai FC Merikarvia olisi ollut tuon yhteistyöseuran nimi johon myös Merikarvian Lukko olisi liittynyt mukaan, mutta siitä ei vain tullut mitään.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #413 : 25.11.2019 klo 08:38:59

Merikarvialla oli 1970-luvun aikana aiemmin mainitun Lauttijärven Lukon tai tuolloin tietenkin jo melko pitkään Merikarvian Lukkona nimeltään olleen seuran lisäksi pyrkimystä mahdolliseen Merikarvia Unitediin tai Merikarvia FC:n yhteenliittymään myös MerU:lla tai MerkU:lla/MerKU:lla eli Merikarvian Urheilijoilla.
rytkönen

Poissa Poissa


Vastaus #414 : 25.11.2019 klo 16:08:05

Ennen viime aikojen pitkien etsintöjen jälkeen paljastunutta varmistusta erääseen joensuulaiseen seuraan nähden alimmilla sarjatasoilla näillä näkymin joko Korkeimmassa Piirisarjassa/Piirisarjassa ja myöhemmässä 5. Divisioonassa/5-divisioonassa eräässä vaiheessa sitä kuitenkin FC KuoKi:n alettua olla olemassa suurin piirtein vuonna 1984 tai sen paikkeilla kuitenkin ennen 5. Divisioonan/5-divisioonan lopullista virallistamista myös aikaisemman Jalkapallon Perussarjan tai myöhemmän 6. Divisioonan/6-divisioonan tapaan on löytynyt ainakin yksi mielenkiintoinen uusi seura.

Tämä seura olisi FC KaiTe/FC Kai-Te mikä kaiketi on ollut seurojen Kaavin Kaiku ja Tuusniemen Tempauksen fuusioseura FC Kaiku-Tempaus.

Ainakin seuran nimessä sen kotipaikkakuntana tai kuntina on eri yhteyksissä mainittu Kaavi ja Tuusniemi tai yhteispaikkakunnallisella nimellä Kaavi-Tuusniemi eli lienee tämä seura siinä tapauksessa pelannut noin vuosina 1977-1984 tai tämänkin jälkeen yhteisin voimin silloin kun Kaavin Kaiku tai Tuusniemen Tempaus ei olisi pelannut?

FC KuoKi ainakin voitti tämän kyseisen seuran eräässä harvassa pelaamassaan ottelussaan maalein 4-1 muun muassa juurikin vuonna 1984.

Lisätietoa saa kertoa ihmeessä mikäli löytyy!

En ole kuullut, että Kaavin ja Tuusniemen yhteisseura Kai-Te olisi pelannut jalkapalloa, mutten rupea välttämättä vastaan väittämään, koska en ole noina vuosina pelannut piirisarjaa. Jääkiekkoa Kai-Te kaiketi pelasi ainakin muutamia vuosia.

1970-luvulla Tuusniemen jalkapalloa edusti Tempaus, joka vissiin pelasi enimmäkseen piirisarjassa/5. divisioonassa. Mutta jossakin välissä ainakin paikkakunnan korkeinta jalkapallotasoa edusti Tuusniemen Kisa, joka pelasi 4. divisioonaa 1980-luvulla (ainakin vuosina 1982-85, jolloin itsekin vierailin Tuusniemen kentällä joensuulaisen JoPT:n/RPT:n paidassa).
Vaikea uskoa, että Tuusniemen kaltaisella pikkupaikkakunnalla olisi riittänyt pelaajia kahteen eri joukkueeseen (jos Kai-Te siis pelaili alemmalla tasolla). Toki mahdollista, että em. Kai-Te:n jääkiekkojoukkue olisi semmoisenaan siirtynyt kesäksi jalkapallon pariin.

Kaavilla en muista jalkapallojoukkuetta olleen koskaan. Talvisin lentopallo oli paikkakunnan selvä ykköslaji, ja Kaavin Kaiun naiset pelasivat parhaimmillaan 1970-80-luvuilla peräti SM-sarjassa. Pelipaikkana saattoi olla jopa legendaarinen tanssipaikka Iloharju.

Jokunen miespuolinen kaavilaislentopalloilija pelasi 1970-luvulla kesäisin jalkapalloa naapurikunta Juankosken kakkosseurassa Kuohussa piirisarjassa/5.divisioonassa.
Juankosken Kuohu pelasi piirisarjaa ainakin 1970-luvun puolivälissä, mutten tiedä, miten pitkään seura jatkoi jalkapallotoimintaansa.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #415 : 26.11.2019 klo 15:26:11

Jalkapallon Perussarjan vuoden 1975 lohkot ovat nyt kaikkiaan selvinneet Alkusarjan osalta joukkueineen lähtökohtaisesti.

Valitettavasti erinäiset Jatkosarjat ennen pitkää lopulliseen Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan ja sen Karsintaan vuodeksi 1976 olleet vastaavat tilanteet eivät ole selvinneet ainakaan tarkalta numeroinniltaan eikä juuri joukkueiltaan.

Sen vuoksi laitan tähän alle joukkuemäärät lohkoineen kun 12 lohkoa piti olla, mutta lopulta joukkuemäärän laajuuden ja osin lähtökohtaisten supistusten takia edelliseen vuoteen nähden laitettiin joihinkin lohkoihin mukaan myös B-lohko.

Hämeenlinnan alueelta löytyi mukaan vuodelle 1975 myös jo vuosina 1974 ja 1976 mukana ollut Hämeenlinnan Pallo-Ahmat.

Tämä kaikki näytti siis tältä vuonna 1975 kun pienen harkinnan jälkeen päätin laittaa vielä tämän ennen vuoden 1976 Jalkapallon Perussarjan vastaavia:

Jalkapallon Perussarja 1975 Alkusarja

Perussarja Lohko 1


Karihaaran Tenho Reservi tai Reservin Reservi (Karihaaran Tenhon Pääjoukkue pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1975.)

KuuPK Kuusamo Reservi tai Reservin Reservi eli Kuusamon Pallo-Karhut Reservi tai Reservin Reservi (Kuusamon Pallo-Karhujen pääjoukkue pelasi Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1975.)

YTEP-72/FC YTEP-72/EPYT-72/FC EPYT-72 eli Yli-Tornion Etelä-Portimo-72/FC Yli-Tornion Etelä-Portimo 72/Etelä-Portimo Yli-Tornio-72/FC Etelä-Portimo Yli-Tornio-72

Rovaniemen Reipas Reservi tai Reservin Reservi (Rovaniemen Reipas pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1975.)

KemJu Kemijärvi eli Kemijärven Urheilijat

Perussarja Lohko 2

HapvU Haapavesi/HaPVu Haapavesi/HapVU Haapavesi eli Haapaveden Urheilijat

FC PyPa eli FC Pyhäjärven Pallo

YpA Ylivieska/YPa Ylivieska (Ylivieskan Pallo aloitti uudistuneen nimensä alta juurikin tästä sarjasta jalkapallotaipaleensa.)

Saloisten Pallo eli SalPa Saloinen/R-SalPa/RSP Saloinen/RSP Raahe/R-SalPa Raahe/R-SalPa Saloinen/Raa-SalPa/Raahen Saloisten Pallo

NiVU eli Nivalan Urheilijat

Kinnulan FC Kimmo

Haapajärven Kiilat

Perussarja Lohko 3

Sääksjärven FC SANSU

No Stars Reservi tai Reservin Reservi (No Starsin pääjoukkue Kokkolasta pelasi tietenkin Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1975.)

FC Centers Pietarsaari

Vimpelin Veto

Kälviän Tarmo

(Tässä lohkossa piti pelata myös Soinin Vehun tai Vehunkylän FC Vehu/FC Vehunkylä, mutta se luopui sarjasta. Joitakin kertoja sama seura oli yrittämässä pääsyä myös Jalkapallon Perussarjan tasolle, mutta todellisesti Jalkapallon Perussarjaan tai myöhempään Jalkapallon 6. Divisioonaan/6-divisioonaan Soini saatiin paikkakuntana sinne vasta vuonna 1983.)

Perussarja Lohko 4

Kuhmon Kiva

KKV Kuopio

OuPV Outokumpu

KTP/KuoTP Kuopio

JuPS Reservi tai Reservin Reservi (JuPS pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

FC Hokki Kajaani

Perussarja Lohko 5

Hämeenlinnan Pallo-Ahmat

JyTo Jyväskylä eli Jyväskylän Toverit (Ihan varma en ole, että olisiko JyTo pudonnut jo näin alas ihan pääjoukkueellaankin. Muussa tapauksessa tämä on vain heidän Reservi tai Reservin Reservi.)

J-Ilves Reservi tai Reservin Reservi Jämsänkoski (J-Ilves Jämsänkoskelta pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1975.)

KeuPa Reservi tai Reservin Reservi (KeuPa pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

Vaajakosken FC Pelikaanit

Perussarja Lohko 6

Laitaatsillan Pallo/FC LaiPa Savonlinna

ULPP Reservi tai Reservin Reservi (ULPP eli Uus-Lavolan Peli-Pojat pelasivat pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

SiU Resevi tai Reservin Reservi (SiU Simpeleeltä tai välillä myös Rautjärven Simpeleeltä pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

FC Jymäkkä Imatra

Kelttun Pojat/FC KePo

RiU Ristiina eli Ristiinan Urheilijat (Aivan varma en ole siitä, että oliko pääjoukkue pudonnut jo näin alas. Muussa tapauksessa tämä on vain heidän Reservi tai Reservin Reservi.)

Perussarja Lohko 7

MAIF Reservi tai Reservin Reservi Malax/Maalahti (MAIF:n pääjoukkue Malaxista/Maalahdesta pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

Kurikan Ryhti (Aivan varma en ole siitä, että oliko pääjoukkue pudonnut jo näin alas. Muussa tapauksessa tämä on vain heidän Reservi tai Reservin Reservi.)

APV Reservi tai Reservin Reservi Alavus (APV:n pääjoukkue taisi pelata Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1975, mutta mikäli oli pudonnut näinkin alas ihan pääjoukkueellaan niin korjaan tämän sitten välittömästi mikäli näin oli.)

Kraft Reservi tai Reservin Reservi (Kraftin pääjoukkue pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1975.)

Lapuan Virkiä Reservi tai Reservin Reservi (Lapuan Virkiä pääjoukkue pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1975.)

Kristiinankaupungin Unitas tai BK-Unitas (On paha sanoa, että tipahtiko seura jo näinkin alas pääjoukkueeltaan. Muussa tapauksessa tämä on vain sen Reservi tai Reservin Reservi.)

Perussarja Lohko 8A

Kangasalan Voitto Reservi tai Reservin Reservi (Kangasalan Voitto pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

Koivistonkylän Kunto (Ihan varma en ole, että olisiko Kunto Koivistonkylältä päin tippunut jo näin alas kun muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tälle joukkueella.)

Ikurin Vire Reservi tai Reservin Reservi (Ikurin Vire pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

K-Kisa Kangasala (Ihan varma en ole, että pelasiko pääjoukkue tosiaan jo näin alhaalla. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tältä joukkueelta.)

Vehmaisten Urheiljat/VeHu/VeHU

Oriveden Fortuna

Perussarja Lohko 8B

TaWe eli Tampereen Weikot (Ihan varma en ole, että pelasiko pääjoukkue tosiaan jo näin alhaalla. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tältä joukkueelta.)

FC LemPa/FC LemPäPa/FC LePS/FC LemPS Lempäälä eli Lempäälän Palloseura (Saattoi olla myös vain Lempäälän Kisan jalkapallopuolen sponsoroitu peitenimi seuralle joka tunnettiin myös FC LeKi:nä.)

VPP/VKPP Valkeakoski eli Valkeakosken Pallo-Peikot

FC Tappara

LeKuJy eli Lempäälän Kuljun Jyry (Ihan varma en ole, että pelasiko pääjoukkue tosiaan jo näin alhaalla. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi.)

Perussarja Lohko 9

TuWe eli Turun Weikot Reservi tai Reservin Reservi (Turun Weikot eli TuWe pääjoukkueellaan pelasivat Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1975.)

Rauman FC Pulmuset

TuKV Reservi tai Reservin Reservi (TuKV eli Turun Kisa-Veikot pääjoukkueellaan pelasivat Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

VG-62 Reservi tai Reservin Reservi (VG-62 pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

Pallo-74 Rauma

Uudenkaupungin Roima Reservi tai Reservin Reservi (Roima Uudestakaupungista pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1975.)

HaPo/HarPa Reservi tai Reservin Reservi Harjavalta (Harjavallan Pallo pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1975.)

Perussarja Lohko 10

HyPK eli Hyvinkään Pallo-Kissat

Riihimäen Pallonlyöjät

LoKV (Ihan varma en ole, että olisiko Lohjan Kisa-Veikot pudonneet pääjoukkueellaan näin alas. Muutoin kyseessä on Reservi tai Reservin Reservi.)

JäPS Reservi tai Reservin Reservi (JäPS pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

TuPS/TuuPS Tuusula eli Tuusulan Palloseura Reservi tai Reservin Reservi (Tuusulan Palloseura pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

FC Rutaturvat Rutala

Perussarja Lohko 11A

FC Karhu-Kissat Helsinki

Karakallion Pallo/KarkPa Reservi tai Reservin Reservi (Karakallion Pallo pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

FC MaMa/MaMa/MatMa/MaTMa/Matinkylän Mahti Espoo

Espoon PUS

EsU/EU Espoo eli Espoon Urheilijat

KP-50 Kamppi Reservi tai Reservin Reservi (KP-50 Kampista pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

Espoon EVU

Perussarja Lohko 11B

VanPa Reservi tai Reservin Reservi (VanPa pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1975.)

Hämeenkylän Pirkat

HKPS Helsinki/KulPS Kulonen eli Helsingin Kulosen Palloseura

FC KonTu-Jokerit eli FC Kontulan Jokerit ja myös FC Jokerit Kontula jolla myös mahdollisesti oli Reservin tai Reservin Reservin asema FC Töölö-Jokereissa ja sitä kautta kytköksenä olemaan FC Jokerit ennen tietenkin huomattavasti tunnetumpia FC Jokereita suomalaisessa jalkapallossa

HeKoPo eli Helsingin Kosken Pojat (Aivan varma en ole, että olisiko seura pudonnut näin alas kun muussa tapauksessa tämä on ollut vain Reservi tai Reservin Reservi.)

KYIF Reservi tai Reservin Reservi (KYIF pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

FC BRT Helsinki

Perussarjan Lohko 12A

KoRe eli Kotkan Reipas (Ihan varma en ole siitä, että olisiko Kotkan Reipas tosiaan pudonnut jo näin alas. Muussa tapauksessa tämän on vain sen Reservi tai Reservin Reservi.)

K-Kiri Reservi tai Reservin Reservi (Kotkan Kiri pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

Inkeroisten Purha Reservi tai Reservin Reservi (Inkeroisten Purha pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1975.)

MyPa-47 Reservi tai Reservin Reservi (MyPa-47:n pääjoukkue pelasi tietenkin Jalkapallon SM-Sarjaa/Mestaruussarjaa vuonna 1975.)

LJK Loviisa eli Loviisan Jalkapalloklubi

Kuusankosken Puhti

FC IPK

RautU/RaUTu/RauTU eli Rautajärven Urheilijat

Perussarjan Lohko 12B

FC Orimattila

ToBK (Mahdollisesti oli pudonnut tälle tasolle asti ja muutoin kyseessä oli Reservi tai Reservin Reservi.)

PoW Reservi tai Reservin Reservi (PoW pääjoukkueellaan pelasi Porvoosta olevana Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1975.)

FC Mustangit Helsinki

Saksalan FC SANSU

FC Salpis Hollola/Hollolan FC Salpis

SuPaKa eli Suonenjoen Pallo-Karhut

KaaKa eli Kaavin Kaiku
« Viimeksi muokattu: 27.11.2019 klo 05:13:38 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #416 : 27.11.2019 klo 05:13:03

Jalkapallon Perussarjan vuoden 1976 lohkot ovat nyt kaikkiaan selvinneet Alkusarjan osalta joukkueineen lähtökohtaisesti.

Valitettavasti erinäiset Jatkosarjat ennen pitkää lopulliseen Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan ja sen Karsintaan vuodeksi 1977 olleet vastaavat tilanteet eivät ole selvinneet ainakaan tarkalta numeroinniltaan eikä juuri joukkueiltaan muuten kuin aiemmin mainituilta sellaisiltaan.

Sen vuoksi laitan tähän alle joukkuemäärät lohkoineen kun 12 lohkoa piti olla ja olikin, mutta lopulta joukkuemäärän laajuuden takia edelliseen vuoteen nähden laitettiin edelleen joihinkin lohkoihin mukaan myös B-lohko joskin tosin enää vain kahteen lohkoon sellainen jouduttiin ottamaan käyttöön.

Tämä kaikki näytti siis tältä vuonna 1976 kun pienen harkinnan jälkeen päätin laittaa vielä tämän vuoden jutut kun vuoden 1977 Jalkapallon Perussarjaan ei ole hirvittävästi löytynyt varsinaisia lohkoja, että missä mitkin joukkueet olivat joskin niiden ja Palloliiton määrittelemät maantieteelliset aluelohkot ovat kyllä selvinneet:

Jalkapallon Perussarja 1976 Alkusarja

Perussarja Lohko 1


Rovaniemen Reipas Reservi tai Reservin Reservi (Rovaniemen Reipas pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1976.)

KuuPK Kuusamo Reservi tai Reservin Reservi eli Kuusamon Pallo-Karhut Reservi tai Reservin Reservi (Kuusamon Pallo-Karhujen pääjoukkue pelasi Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa ainakin näillä näkymin vuonna 1976, mutta muussa tapauksessa tämän joukkueen sijaan tässä sarjassa pelasi jo itse pääjoukkue huonoimmillaan.)

Karihaaran Tenho Reservi tai Reservin Reservi (Karihaaran Tenhon Pääjoukkue pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976.)

YTEP-72/FC YTEP-72/EPYT-72/FC EPYT-72 eli Yli-Tornion Etelä-Portimo-72/FC Yli-Tornion Etelä-Portimo 72/Etelä-Portimo Yli-Tornio-72/FC Etelä-Portimo Yli-Tornio-72

Perussarja Lohko 2

Kuhmon Kiva

FC OYP/FC OPY Oulu eli Oulun Ykköspallo/Oulun Ykkös-Pallo/Oulun Palloykkönen/Oulun Pallo-Ykkönen

FC PyPa eli FC Pyhäjärven Pallo

Saloisten Pallo eli SalPa Saloinen/R-SalPa/RSP Saloinen/RSP Raahe/R-SalPa Raahe/R-SalPa Saloinen/Raa-SalPa/Raahen Saloisten Pallo

NiVU eli Nivalan Urheilijat

YpA Ylivieska/YPa Ylivieska

HapvU Haapavesi/HaPVu Haapavesi/HapVU Haapavesi eli Haapaveden Urheilijat

Haapajärven Kiilat

Perussarja Lohko 3

Sääksjärven FC SANSU/FC SÄNSU

FC Centers Pietarsaari

No Stars Reservi tai Reservin Reservi (No Starsin pääjoukkue Kokkolasta pelasi tietenkin Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1976.)

IK Kronan Kruunupyy

IFK Lepplax Pännäinen/Pedersöre

FC Athlos Pietarsaari

Kälviän Tarmo

(Tässä lohkossa piti pelata jälleen myös Soinin Vehun tai Vehunkylän FC Vehu/FC Vehunkylä, mutta edelleen se luopui sarjasta. Joitakin kertoja sama seura oli vielä yrittämässä pääsyä myös Jalkapallon Perussarjan tasolle, mutta todellisesti Jalkapallon Perussarjaan tai myöhempään Jalkapallon 6. Divisioonaan/6-divisioonaan Soini saatiin paikkakuntana sinne vasta vuonna 1983.)

Perussarja Lohko 4

FC Jokipojat

KKV Kuopio

KTP/KuoTP Kuopio

OuPV

FC Kilpi

JuPS Reservi tai Reservin Reservi (JuPS pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976.)

FC Pelikaanit Vaajakoski

Perussarja Lohko 5

Kurikan Ryhti (Aivan varma en ole siitä, että oliko pääjoukkue pudonnut jo näin alas. Muussa tapauksessa tämä on vain heidän Reservi tai Reservin Reservi.)

Kraft Reservi tai Reservin Reservi (Kraftin pääjoukkue pelasi Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1976.)

MAIF Reservi tai Reservin Reservi Malax/Maalahti (MAIF:n pääjoukkue Malaxista/Maalahdesta pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976.)

APV Reservi tai Reservin Reservi Alavus (APV:n pääjoukkue taisi edelleen pelata Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1976, mutta mikäli oli pudonnut näinkin alas ihan pääjoukkueellaan niin korjaan tämän sitten välittömästi mikäli näin oli.)

Kristiinankaupungin Unitas tai BK-Unitas (On paha sanoa, että tipahtiko seura jo näinkin alas pääjoukkueeltaan. Muussa tapauksessa tämä on vain sen Reservi tai Reservin Reservi.)

Lapuan Virkiä Reservi tai Reservin Reservi (Lapuan Virkiän pääjoukkue pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976.)

FC Sport Reservi tai Reservin Reservi (FC Sportin pääjoukkue pelasi Jalkapallon 1. Divisioonaa/1-divisioonaa vuonna 1976.)

Perussarja Lohko 6

FC Lohi/Jyväskylän Lohi

Hämeenlinnan Pallo-Ahmat

J-Ilves Reservi tai Reservin Reservi Jämsänkoski (J-Ilves Jämsänkoskelta pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1976.)

KeuPa Reservi tai Reservin Reservi (KeuPa pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1976.)

FC JyP Reservi tai Reservin Reservi (FC JyP pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1976.)

JäPS Reservi/JäP/JäPa/FC Jäppis Jämsä (JäPS pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976. Koska Reservin Reservikin pelasi samassa sarjassa niin erotuksena siitä käytettiin muutamaa erikin nimeä kun haluttiin muutenkin saada tunnettavuutta joukkueelle.)

Perussarja Lohko 7

HuPa eli Huuhan Pallo

Laitaatsillan Pallo/FC LaiPa Savonlinna

FC SaiPa Reservi tai Reservin Reservi (FC SaiPa pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1976.)

K-Kisa Kerimäki/Kerimäen Kisa

SiU Reservi tai Reservin Reservi (Simpeleen Urheilijat pelasivat pääjoukkueellaan Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa. Ajoittain papereihin oli merkitty myös nimitys RautSiU/RauSiU/RauJäSiU eli Rautjärven Simpeleen Urheilijat.)

FC Jymäkkä Imatra

Perussarja Lohko 8

ULPP Reservi tai Reservin Reservi (ULPP eli Uus-Lavolan Peli-Pojat pelasivat pääjoukkueellaan Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1976.)

KoRe eli Kotkan Reipas (Ihan varma en ole siitä, että olisiko Kotkan Reipas tosiaan pudonnut jo näin alas. Muussa tapauksessa tämän on vain sen Reservi tai Reservin Reservi.)

Inkeroisten Purha Reservi tai Reservin Reservi (Inkeroisten Purha pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1976.)

FC IPK

Kelttun Pojat/FC KePo

MyPa-47 Reservi tai Reservin Reservi (MyPa-47:n pääjoukkue pelasi tietenkin Jalkapallon 1. Divisioonaa/1-divisioonaa vuonna 1976.)

K-Kiri Reservi tai Reservin Reservi (Kotkan Kiri pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976.)

Perussarja Lohko 9A

TaWe eli Tampereen Weikot (Ihan varma en ole, että pelasiko pääjoukkue tosiaan jo näin alhaalla. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tältä joukkueelta.)

Koivistonkylän Kunto (Ihan varma en ole, että olisiko Kunto Koivistonkylältä päin tippunut jo näin alas kun muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tälle joukkueella.)

Ikurin Vire Reservi tai Reservin Reservi (Ikurin Vire pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1976.)

Vehmaisten Urheiljat/VeHu/VeHU

FC Tappara

Perussarja Lohko 9B

FC LemPa/FC LemPäPa/FC LePS/FC LemPS Lempäälä eli Lempäälän Palloseura (Saattoi olla myös vain Lempäälän Kisan jalkapallopuolen sponsoroitu peitenimi seuralle joka tunnettiin myös FC LeKi:nä.)

K-Kisa Kangasala (Ihan varma en ole, että pelasiko pääjoukkue tosiaan jo näin alhaalla. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tältä joukkueelta.)

VPP/VKPP Valkeakoski eli Valkeakosken Pallo-Peikot

Perussarja Lohko 10

P-74/P-74 Rauma eli Pallo-74 Rauma

Rauman FC Pulmuset

TuKV Reservi tai Reservin Reservi (TuKV eli Turun Kisa-Veikot pääjoukkueellaan pelasivat Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1976.)

VG-62 Reservi tai Reservin Reservi (VG-62 pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976.)

TuWe eli Turun Weikot Reservi tai Reservin Reservi (Turun Weikot eli TuWe pääjoukkueellaan pelasivat Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1976.)

HaPo/HarPa Reservi tai Reservin Reservi Harjavalta (Harjavallan Pallo pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa tai myös tietenkin jo tuolloin yhtenä ensimmäisistä kerroista puhuttaessa vieläkin silti varsin harvakseltaan nimeltään ollutta Jalkapallon 5. Divisioonaa/5-divisioonaa vuonna 1976.)

Perussarja Lohko 11A

HyPK eli Hyvinkään Pallo-Kissat

JäPS Reservin Reservi tai Pallo-JäPS Jämsä (JäPS pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976. Koska Reservikin pelasi samassa sarjassa niin erotuksena siitä käytettiin muutamaa erikin nimeä kun haluttiin muutenkin saada tunnettavuutta joukkueelle jolloin tällä joukkueella oli vain yksi muu vaihtoehtoinen erotusnimi.)

LoKV (Ihan varma en ole, että olisiko Lohjan Kisa-Veikot pudonneet pääjoukkueellaan näin alas. Muutoin kyseessä on Reservi tai Reservin Reservi.)

FC Mustangit Helsinki

Riihimäen Pallonlyöjät

TuPS/TuuPS Tuusula eli Tuusulan Palloseura Reservi tai Reservin Reservi (Tuusulan Palloseura pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976.)

RuTy/RuTY eli Rutalan Yritys

Perussarja Lohko 11B

FC Orimattila

FC Smile Porvoo

PoW Reservi tai Reservin Reservi (PoW pääjoukkueellaan pelasi Porvoosta olevana Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1976.)

ToBK (Mahdollisesti oli pudonnut tälle tasolle asti ja muutoin kyseessä oli Reservi tai Reservin Reservi.)

LJK Loviisa eli Loviisan Jalkapalloklubi

Saksalan FC SANSU

LIK eli Liljendalin/Liljendahlin IK

Perussarja Lohko 12

Karakallion Pallo/KarkPa Reservi tai Reservin Reservi (Karakallion Pallo pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1976.)

GRIFK/KIFK Grankulla/Kauniainen Reservi tai Reservin Reservi (GRIFK/KIFK Kauniaisista pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1976.)

Espoon PUS

EsU/EU Espoo eli Espoon Urheilijat

FC MaMa/MaMa/MatMa/MaTMa/Matinkylän Mahti Espoo

Espoon EVU

VanPa Reservi tai Reservin Reservi (VanPa pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1976.)
Edinson

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HIFK


Vastaus #417 : 27.11.2019 klo 13:08:20

Jalkapallon Kalottiliiga kehittämään jalkapalloa on aiemminkin mainitusti ollut tavoitteena ennenkin.



Mielenkiintoinen hanke. Olen reissuillani Pohjois-Norjaan ja Lappiin vähän selvitellyt alueen urheilutilannetta ja tässä kyllä tulisi ongelmaksi Suomen osalta se, että Suomen puolella Lapissa ei joukkueurheilua koulujen liikuntatuntien säbähöntsää ja aikuiskuntoilusäbää juuri ole. Nurtsi / jalkapallonurmiakaan ei Ivaloa lukuunottamatta ole - Utsjoellakin on vaan hiekalla. Esimerkiksi Norjassa Finnmarkissa on vahva jalkapallo ja käsipallokulttuuri + jääkiekko. Futiksessa suurimmat seurat ovat todella suuria, Tromssa ja Alta, joka ei pelaa kovin korkealla, mutta seuralla on mm. valtava sisätreenikeskus ja edustuksia useissa lajeissa. Noilta alueilta on pelaajia päätynyt mm. Valioliigaan yms. Euroopan isoihin sarjoihin.

Suomen puolen lapin kansallisurheilu on moottorikelkkailu. Piste. Muuta ykislöurheilua on satunnaisten yrittäjien harjoittamana lähinnä lumilajeissa, ja niissäkin vain laskettelussa ja vieläkin vähäisempänä hiihdossa. Lapin mies (tai nainen) ei liikkuessaan hikoile.

Monissa lajeissa on näitä omia sivusarjoja, esimerkiksi käsipallossa Baltian liiga ja toinen vastaava ylikansallinen itä- ja keskieuropassa, eikä näillä ole siis tekemistä mestareiden tai eurooppaliigan kanssa. Lentopallolla omansa ja futiksessa esim. Rion alueen oma liiga, jossa pelaavat myös pääsarjajaengit ja sen voitto on arvostettu saavutus.

SUomesta siihen ei siis saisi kuin noita alalapin jengejä, kun muita ei ole.

Eli: ainoa tapa tehdä tollainen kalottiliiga, joka olisi aika hieno, olisi Rovaniemi, Kemi, Tromssa, Alta, Kiiruna, Tornio, Kirkkoniemi, Murmansk, Luulaja, Narvik, jossa olisi vaikka alkuun kaksi lohkoa. näille pääsarjatasoisille omansa ja alemmille omansa ja sitten pudotuspelit.

Esim.

Kiinnostava ajatus - Suomen ja Ruotsin sarjoissahan yhteistyötä tehdään jääpallossa, jossa suomalaisjengi Torniosta pelaa juniorisarjoissa Ruotsissa runkosarjan.

Ja uskoisin, että jotain kalottiliigaa pelataankin ruotsin ja norjan pohjoisten jengien kesken, ainakin jossain lajeissa.

Thalian

Poissa Poissa


Vastaus #418 : 27.11.2019 klo 13:14:16

Esimerkiksi Norjassa Finnmarkissa on vahva jalkapallo ja käsipallokulttuuri + jääkiekko. Futiksessa suurimmat seurat ovat todella suuria, Tromssa ja Alta, joka ei pelaa kovin korkealla, mutta seuralla on mm. valtava sisätreenikeskus ja edustuksia useissa lajeissa.

Tämähän johtuu siitä, että Norjassa kepuloidaan öljyrahoja pohjoiseen sellaista tahtia, että Suomessa Kepu on vihreänä kateudesta. Ilman öljyrahoja tuollaiseen ei olisi mitään mahdollisuutta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #419 : 27.11.2019 klo 14:11:51

Vuoden 1977 Jalkapallon Perussarjan osalta laitan tähän Palloliiton määrittämiä maantieteellisiä aluepiirejä jotka tosiaan ovat selvillä vaikka vielä muutoin joukkueet tarkoilta lohkon numeroinneiltaan ovat löytymättä kaikkien joukkueiden osalta.

Kaikkiaan lohkoja oli näillä näkymin näkökannasta riippuen 11-13 kappaletta ja kaikkein pienimmillään niinkin vähän kuin 9 kappaletta ja muutoin 10 kappaletta.

Tosin siinä tapauksessa yhteen lohkoon olisi sisällytetty jo erillinen oma C-ryhmäkin.

Joka tapauksessa tässä aluepiirit:

Jalkapallon Perussarjan 1977 Palloliiton Maantieteelliset Aluepiirit

Palloliiton Keskisen Suomen, Läntisen Suomen, Keskimaan, Länsimaan, Keskilänsimaan ja Länsikeskimaan Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Keskisen Suomen, Läntisen Suomen, Keskimaan, Länsimaan, Keskilänsimaan ja Länsikeskimaan Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Keskisen Suomen, Läntisen Suomen, Keskimaan, Länsimaan, Keskilänsimaan ja Länsikeskimaan Aluepiiri C tai 3

Palloliiton Savo-Karjalan Aluepiiri

Palloliiton Hämeen Aluepiiri

Palloliiton Länsirannikon Aluepiiri

Palloliiton Uudenmaan Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Uudenmaan Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Helsingin Aluepiiri

Palloliiton Lapin Aluepiiri

Palloliiton Pohjois-Suomen Aluepiiri tai Pohjoisen Aluepiiri

Palloliiton Kymi-Saimaan Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Kymi-Saimaan Aluepiiri B tai 2

Joihinkin maantieteellisiin aluepiireihin jäi vuotta 1977 ajatellen melko merkittävääkin vajetta kun esimerkiksi Lapin Aluepiirissä oli näillä näkymin vain kolme joukkuetta siellä pelaamassa ilman ihmeitä näillä näkymin ja sitä mietittiin yhdistettäväksi Pohjois-Suomen tai Pohjoisen Aluepiiriin.

Lohkot saattoivat maantieteellisestä nimetystä aluepiiristään huolimatta olla kuitenkin samat numeroiltaankin joitakin poikkeuksia huomioimatta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #420 : 12.12.2019 klo 17:33:04

Jalkapallon Perussarjasta ja vuodelta 1977 tavallisten lohkojen numeroinnit ovat näillä näkymin olleet samat kuin mitä maantieteelliset pallopiiritkin lopulta kaikkiaan.

Jalkapallon Perussarjan osalta tuo vuosi vaikuttaa olleen myös ilman ihmeitä ainakin viimeinen sellaisenaan koska pian tämän jälkeen ja noin vuosina 1978-1982 joka tapauksessa ainakin näillä näkymin tuo sarja alkoi menettää sellaisenaan asemiaan ja muuntua yhä enevissä määrin muutoinkin tuolloin kutsumanimensä pohjalta Jalkapallon 6. Divisioonaksi/6-divisioonaksi.

Joskin ihan lopullisesti tuo divisioonanimitys sarjalle vakiintui yllättävänkin myöhään eli vasta vuosien 1985-1987 aikana kuten myös luokkaa ylempi ja luokkaa alempi sarjatasokin.

Joskin luokkaa ylempänä Jalkapallon Korkeimmassa Piirisarjassa tai vain Piirisarjassa divisioonanimeä oli käytetty jo vuodesta 1973 enemmän tai vähemmän joskin alkuun erittäin vähän kun vuosi 1977 oli ensimmäinen merkittävä vuosi Jalkapallon 5. Divisioonan/5-divisioonan nimen käytössä.

Palloliitto alkoi tosiaan noina vuosina 1978-1982 ainakin nyt näillä näkymin ja omin muistikuvinkin ajaa tuota alempien sarjojen jalkapalloa aika reilustikin alas.

Toki se oli tehnyt sitä aiemminkin, mutta tuolloin sarjatasojen alasajo koski enimmäkseen erittäin alhaisia sarjatasoja eikä lähelle Perussarjan tasoista jalkapalloa.

Vähitellen tosiaan alettiin vakiintua nykyisiin ammattimaisiksi tarkoitettuihin sarjatasoihin vakiintuneisiin tasonumeroihin.

Noista vuosista 1978-1982 pitää tietenkin vielä mainita joitakin seuroja jotka olisivat halunneet pelata tai jopa ehkä vielä pääsivät pelaamaan Perussarjan tai tulevan 6. Divisioonan/6-divisioonan tason jalkapalloa, mutta joiden asema on epävarma.

Palloliiton toimista puhuttaessa tuo 1970-luvun lopun todella vankka alasajo oli jossain määrin yllättävää sillä aiemmin vuosikymmenellä tai 1960-luvun lopulla suunnitelmana oli aivan näitä kaikkein alimpia mahdollisia tasoja eli Piirisarjan Suurlohkon kaltaisia sarjoja huomioimatta aloittaa selkeämpi alasajo ammattimaisuuden lisäämiseksi vasta vuosina 1981-1983 eikä suinkaan jo useita vuosia aiemmin.

Lisäksi vuosille 1978-1982 löytyivät myös Palloliiton suunnitelmat maantieteellisten piirien osalta siihen mitä tuli Jalkapallon Perussarjan jatkoon noille vuosille sikäli kun sarjaa vielä pelattiin tai se muunnettiin olevan harrastesarja kun ajoittain suomalaisessa jalkapallossa on hämmentänyt myös niin aikanaan kuin jälkikäteenkin huomattavien eri piirisarjojen käyttö rinnakkaisenakin sarjana.

Seuraavaan viestiin laitan kuitenkin vuoden 1977 Jalkapallon Perussarjan lohkot ainakin näillä näkymin pelanneiden joukkueiden osalta.
« Viimeksi muokattu: 12.12.2019 klo 17:35:38 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #421 : 12.12.2019 klo 20:45:21

Jalkapallon Perussarjan vuoden 1977 lohkot ovat nyt kaikkiaan selvinneet Alkusarjan osalta joukkueineen lähtökohtaisesti.

Valitettavasti erinäiset Jatkosarjat ennen pitkää lopulliseen Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan ja sen Karsintaan vuodeksi 1978 olleet vastaavat tilanteet eivät ole selvinneet ainakaan tarkalta numeroinniltaan eikä juuri joukkueiltaan muuten kuin aiemmin mainituilta sellaisiltaan.

Sen vuoksi laitan tähän alle joukkuemäärät lohkoineen kun 12 lohkoa piti olla ja olikin, mutta lopulta joukkuemäärän laajuuden takia edelliseen vuoteen nähden laitettiin edelleen lopulta yhteen lohkoon mukaan myös B-lohko.

Tämä kaikki näytti siis tältä vuonna 1977 kun pienen harkinnan jälkeen päätin laittaa vielä tämän vuoden jutut kun vuoden 1978 Jalkapallon Perussarjaan ja siitä eteenpäin olevaan aikaan nähden noin vuoteen 1982 asti on erittäin epävarmaa ollut näin uusimpien tutkimusten jälkeen koko sarjankaan jatkuminen sellaisenaan.

Etenkin kun alempia sarjatasoja alkoi kadota suomalaiselta jalkapallotasolta aikaisempaa kiihtyvämmin ja kaikilla joukkueilla ei vain kerta kaikkiaan ollut edellytyksiä pelata edes jopa ammattisarjoihin nähden mitättömilläkään kuluilla kaudessa erinäisiä huomattavia pelaajakykyjä silti vaativia sarjoja.

Osa joukkueista alkoivat olla eräänlaisia jalkapallon kasvattajaseuroja vailla tarkoitustakaan pelata sellaisenaan ammattimaista jalkapalloa ja kun osaan joukkueista Suomessa ei vain ollut enää ainakaan pikkupaikkakunnilla kiitos suomalaisen sen hetken väestömurroksen ja jatkuvien muuttojen seurauksena oikein edes väkeä pelaamiseen.

Tässä nyt joka tapauksessa Jalkapallon Perussarjan vuoden 1977 joukkueet ja näitä vastaavat maantieteelliset piirit ovat mainittu aiemmin:

Jalkapallon Perussarja 1977 Alkusarja

Perussarja Lohko 1


FC Sport Reservi tai Reservin Reservi (FC Sportin pääjoukkue pelasi Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1977.)

Kurikan Ryhti (Aivan varma en ole siitä, että oliko pääjoukkue pudonnut jo näin alas. Muussa tapauksessa tämä on vain heidän Reservi tai Reservin Reservi.)

APV Reservi tai Reservin Reservi Alavus (APV:n pääjoukkue taisi edelleen pelata Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1977, mutta mikäli oli pudonnut näinkin alas ihan pääjoukkueellaan niin korjaan tämän sitten välittömästi mikäli näin oli.)

MAIF Reservi tai Reservin Reservi Malax/Maalahti (MAIF:n pääjoukkue Malaxista/Maalahdesta pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

Kraft Reservi tai Reservin Reservi (Kraftin pääjoukkue pelasi Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1977.)

Lapuan Virkiä Reservi tai Reservin Reservi (Lapuan Virkiän pääjoukkue pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

Kristiinankaupungin Unitas tai BK-Unitas (On paha sanoa, että tipahtiko seura jo näinkin alas pääjoukkueeltaan. Muussa tapauksessa tämä on vain sen Reservi tai Reservin Reservi.)

Perussarja Lohko 2

Sääksjärven FC SÄNSU

No Stars Reservi tai Reservin Reservi (No Starsin pääjoukkue Kokkolasta pelasi tietenkin Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1977.)

IFK Lepplax Pännäinen/Pedersöre

IK Kronan Kruunupyy

LaVe eli Lappajärven Veikot

FC Centers Pietarsaari

FC Athlos Pietarsaari

Kälviän Tarmo

Perussarja Lohko 3

FC KiePo

FC Pelikaanit Vaajakoski

KeuPa Reservi tai Reservin Reservi (KeuPa pelasi tietääkseni pääjoukkueellaan Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1977. Voin kyllä myös erehtyä joten saa ilmoittaa mikäli niin tapahtui. Pystyn sitten tarpeen mukaan korjaamaan tilanteen.)

JäPS Reservi/JäP/JäPa/FC Jäppis Jämsä (JäPS pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977. Koska Reservin Reservikin pelasi samassa sarjassa niin erotuksena siitä käytettiin muutamaa erikin nimeä kun haluttiin muutenkin saada tunnettavuutta joukkueelle.)

FC Lohi/Jyväskylän Lohi

(Tässä lohkossa piti pelata jälleen myös Soinin Vehun tai Vehunkylän FC Vehu/FC Vehunkylä, mutta edelleen se luopui sarjasta. Joitakin kertoja sama seura oli vielä yrittämässä pääsyä myös Jalkapallon Perussarjan tasolle, mutta todellisesti Jalkapallon Perussarjaan tai myöhempään Jalkapallon 6. Divisioonaan/6-divisioonaan Soini saatiin paikkakuntana sinne vasta vuonna 1983.)

Perussarja Lohko 4

FC LeKi Lempäälä

Forssan Alku/FA Forssa/F-Alku Forssa Reservi tai Reservin Reservi (Forssan Alku pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1977.)

Koivistonkylän Kunto (Ihan varma en ole, että olisiko Kunto Koivistonkylältä päin tippunut jo näin alas kun muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tälle joukkueella.)

Vehmaisten Urheiljat/VeHu/VeHU

Ikurin Vire Reservi tai Reservin Reservi (Ikurin Vire pelasi pääjoukkueellaan mahdollisesti edelleen Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1977.)

VPP/VKPP Valkeakoski eli Valkeakosken Pallo-Peikot

K-Kisa Kangasala (Ihan varma en ole, että pelasiko pääjoukkue tosiaan jo näin alhaalla. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi tältä joukkueelta.)

FC Tappara

Perussarja Lohko 5

P-77/UP-77/UKP-77/UKPP-77 eli Uudenkaupungin Pallo-77 tai myös Pallo-77 Uusikaupunki

VG-62 Reservi tai Reservin Reservi (VG-62 pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1977.)

TuKV Reservi tai Reservin Reservi (TuKV eli Turun Kisa-Veikot pääjoukkueellaan pelasivat Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1977.)

TuWe eli Turun Weikot Reservi tai Reservin Reservi (Turun Weikot eli TuWe pääjoukkueellaan pelasivat Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1977.)

HaPo/HarPa Reservi tai Reservin Reservi Harjavalta (Harjavallan Pallo pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

FC TuTo Reservi tai Reservin Reservi (FC TuTo pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1977.)

Rauman FC Pulmuset

Perussarja Lohko 6

FC Jokipojat

KuoTP/KTP

OuPV Outokumpu eli näillä näkymin Outokummun Pallo-Veikot

KKV Kuopio

KuhPaKa eli Kuhmon Pallo-Karhut

FC Kilpi

FC Hokki

JuPS Reservi tai Reservin Reservi (JuPS pelasi tietenkin pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

Perussarja Lohko 7A

Hämeenlinnan Pallo-Ahmat (Edellisvuoden osalta seura ei joko noussut Jalkapallon Korkeimpaan Piirisarjaan/Piirisarjaan tai sitten se ei vain suostunut ottamaan nousupaikkaa vastaan minkä johdosta se jatkoi sitten Jalkapallon Perussarjassa pelaamista vielä vuonna 1977.)

JäPS Reservin Reservi tai Pallo-JäPS Jämsä (JäPS pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977. Koska Reservikin pelasi samassa sarjassa niin erotuksena siitä käytettiin muutamaa erikin nimeä kun haluttiin muutenkin saada tunnettavuutta joukkueelle jolloin tällä joukkueella oli vain yksi muu vaihtoehtoinen erotusnimi.)

FC KaVo Jokela (Ihan varma en ole siitä, että oliko Jokelan KaVo näin alhaalla pääjoukkueellaan. Muussa tapauksessa tämä on Reservi tai Reservin Reservi joukkueelle.)

KaVo Kangasala Reservi tai Reservin Reservi (Kangasalan Voitto pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1977.)

LoKV (Ihan varma en ole, että olisiko Lohjan Kisa-Veikot pudonneet pääjoukkueellaan näin alas. Muutoin kyseessä on Reservi tai Reservin Reservi.)

TuPS/TuuPS Tuusula eli Tuusulan Palloseura Reservi tai Reservin Reservi (Tuusulan Palloseura pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

Riihimäen Pallonlyöjät

Nastolan Nopsa Reservi tai Reservin Reservi (Nastolan Nopsa pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

Perussarja Lohko 7B

FC Smile Porvoo

FC Orimattila

FC Mustangit Helsinki

ToBK (Mahdollisesti oli pudonnut tälle tasolle asti ja muutoin kyseessä oli Reservi tai Reservin Reservi.)

LJK Loviisa eli Loviisan Jalkapalloklubi

PoW Reservi tai Reservin Reservi (PoW pääjoukkueellaan pelasi Porvoosta olevana Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

Saksalan FC SANSU

Perussarja Lohko 8

FC EJS Espoo

EPS Reservi tai Reservin Reservi (EPS Espoosta pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

GRIFK/KIFK Grankulla/Kauniainen Reservi tai Reservin Reservi (GRIFK/KIFK Kauniaisista pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 2. Divisioonaa/2-divisioonaa vuonna 1977.)

Karakallion Pallo/KarkPa Reservi tai Reservin Reservi (Karakallion Pallo pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

VanPa Reservi tai Reservin Reservi (VanPa pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

FC KoJo Helsinki

Espoon PUS

Espoon EVU

EsU/EU Espoo eli Espoon Urheilijat

Perussarja Lohko 9

KuuPK Kuusamo Reservi tai Reservin Reservi eli Kuusamon Pallo-Karhut Reservi tai Reservin Reservi (Kuusamon Pallo-Karhujen pääjoukkue pelasi Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa ainakin näillä näkymin vuonna 1977, mutta muussa tapauksessa tämän joukkueen sijaan tässä sarjassa pelasi jo itse pääjoukkue huonoimmillaan.)

Karihaaran Tenho Reservi tai Reservin Reservi (Karihaaran Tenhon Pääjoukkue pelasi Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1977.)

YTEP-72/FC YTEP-72/EPYT-72/FC EPYT-72 eli Yli-Tornion Etelä-Portimo-72/FC Yli-Tornion Etelä-Portimo 72/Etelä-Portimo Yli-Tornio-72/FC Etelä-Portimo Yli-Tornio-72

Perussarja Lohko 10

FC OYP/FC OPY Oulu eli Oulun Ykköspallo/Oulun Ykkös-Pallo/Oulun Palloykkönen/Oulun Pallo-Ykkönen

Saloisten Pallo eli SalPa Saloinen/R-SalPa/RSP Saloinen/RSP Raahe/R-SalPa Raahe/R-SalPa Saloinen/Raa-SalPa/Raahen Saloisten Pallo

HapvU Haapavesi/HaPVu Haapavesi/HapVU Haapavesi eli Haapaveden Urheilijat

Pyhäjärven Pohti tai FC PyPo (Ihan varma en ole siitä, että oliko tämä edelleen vuoden 1974 Jalkapallon Perussarjan tapaan Pyhäjärven Pohdin pääjoukkue. Mikäli ei ollut niin tämä oli sen Reservi tai Reservin Reservi. Pyhäjärven Pohdin tai FC PyPo:n Reservi ja Reservin Reservi kun pelasivat ainakin tietääkseni vuoden 1978 Jalkapallon Perussarjaa tai Jalkapallon 6. Divisioonaa/6-divisioonaa.)

NiVU eli Nivalan Urheilijat

YpA Ylivieska/YPa Ylivieska Reservi tai Reservin Reservi (YpA Ylivieskasta pelasi tai aikoi pelata pääjoukkueellaan Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1977, mutta luopui miespulan vuoksi sarjasta.

Tämän joukkueen Reservi tai Reservin Reservi aikoi pelata tätä sarjaa vuonna 1977, mutta pääjoukkueen luopuessa sarjaa ylempänä se on saattanut tulla mukaan pelaamaan kesken kauden 1977 tätäkin sarjaa sen sijaan tai sitten sille on tehty ehdotus Jalkapallon Perussarjan pelaamisesta vuodeksi 1977 josta se on taukoa pitäen luopunut myös tuolloin nimenomaan vuoden 1978 toivossa jolloin se tosiaan palasi Jalkapallon Perussarjaan tai tietenkin myöhempään Jalkapallon 6. Divisioonaan/6-divisiooonaan.)

Haapajärven Kiilat

Perussarja Lohko 11

MyPa-47 Reservi tai Reservin Reservi (MyPa-47:n pääjoukkue pelasi tietenkin Jalkapallon 1. Divisioonaa/1-divisioonaa vuonna 1977.)

FC SaiPa Reservi tai Reservin Reservi (FC SaiPa pelasi pääjoukkueellaan Jalkapallon 3. Divisioonaa/3-divisioonaa vuonna 1977.)

KoRe eli Kotkan Reipas (Ihan varma en ole siitä, että olisiko Kotkan Reipas tosiaan pudonnut jo näin alas. Muussa tapauksessa tämän on vain sen Reservi tai Reservin Reservi.)

K-Kiri Reservi tai Reservin Reservi (Kotkan Kiri pääjoukkueellaan pelasi Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977.)

Kelttun Pojat/FC KePo

Perussarja Lohko 12

Laitaatsillan Pallo/FC LaiPa Savonlinna

HuPa eli Huuhan Pallo (Toisinaan myös PieHuPa/Pi-HuPa/PieksHuPa eli Pieksämäen Huuhan Pallo.)

SiU Reservi tai Reservin Reservi (Simpeleen Urheilijat pelasivat pääjoukkueellaan Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa vuonna 1977. Ajoittain papereihin oli merkitty myös nimitys RautSiU/RauSiU/RauJäSiU eli Rautjärven Simpeleen Urheilijat.)

FC Jymäkkä Imatra

ULPP Reservi tai Reservin Reservi (ULPP eli Uus-Lavolan Peli-Pojat pelasivat mahdollisesti edelleen pääjoukkueellaan Jalkapallon Korkeinta Piirisarjaa/Piirisarjaa vuonna 1977. Muussa tapauksessa jo pääjoukkue oli pudonnut tälle sarjatasolle asti.)

K-Kisa Kerimäki/Kerimäen Kisa (Tämä seura tunnettiin myös nimellä FC KeKi.)
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #422 : 12.12.2019 klo 21:06:35

Tässä aiemmin mainitsemani Jalkapallon Perussarjan ja Palloliiton määrittämät aluepiirit vuodelta 1978 alustavasti:

Jalkapallon Perussarjan 1978 Palloliiton Maantieteelliset Aluepiirit

Palloliiton Savo-Karjalan Aluepiiri

Palloliiton Hämeen Aluepiiri

Palloliiton Länsirannikon Aluepiiri (Palloliitto pidätti oikeuden lakkauttaa ainakin tämän Aluepiirin tähän sarjaan tilapäisesti kun vuodelle 1978 oli ilmoittautunut vain yksi ainoa joukkue jolloin siinä ei olisi ollut mitään järkeä sitä pelata.)

Palloliiton Uudenmaan Aluepiiri

Palloliiton Helsingin Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Helsingin Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Kymi-Saimaan Aluepiirin Eteläinen Aluepiiri (Kymi-Saimaalle ajettiin vuodeksi 1978 nk. Eteläsarjaa ja Pohjoista sarjaa.)

Palloliiton Kymi-Saimaan Aluepiirin Pohjoinen Aluepiiri (Kymi-Saimaalle ajettiin vuodeksi 1978 nk. Pohjoista sarjaa ja Eteläsarjaa.)

Tilapäisesti vuodeksi 1978 ja siitä puhuttaessa ainakin näillä näkymin Pohjois-Suomen tilanne olisi ollut erittäin murheellinen joukkueiden vähäisen ilmoittautumisten takia tai ne olisi sitten ripoteltu muihin aluepiireihin mahdollisesti osallistuessaan.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #423 : 12.12.2019 klo 21:16:51

Tässä aiemmin mainitsemani Jalkapallon Perussarjan ja Palloliiton määrittämät aluepiirit vuodelta 1979 alustavasti:

Jalkapallon Perussarjan 1979 Palloliiton Maantieteelliset Aluepiirit

Palloliiton Helsingin Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Helsingin Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Hämeen Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Hämeen Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Hämeen Aluepiiri C tai 3 (Palloliitto pidätti oikeuden myös lakkauttaa ainakin tämän Aluepiirin tähän sarjaan toistaiseksi kun vuodelle 1979 oli ilmoittautunut vain kolme joukkuetta jotka olisi sijoitettu osallistujamäärän mukaan muihin Hämeen Aluepiireihin tai Kymenlaakson Aluepiiriin.)

Palloliiton Kymenlaakson Aluepiiri

Palloliiton Etelä-Karjalan Aluepiiri

Palloliiton Suur-Savon Aluepiiri

Palloliiton Länsirannikon Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Länsirannikon Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Länsirannikon Aluepiiri C tai 3

Palloliiton Pohjois-Suomen Aluepiiri tai Pohjoisen Aluepiiri (Tämä tosiaan teki paluun jälleen Palloliiton suunnitelmiin, mutta Lapin Aluepiiri ei sitä tehnyt tilanteen huonouden vuoksi. Tämänkin Aluepiirin kohtalo oli vaakalaudalla kun vain neljä joukkuetta vaikutti kykenevän osallistumaan tuolle vuodelle sarjaan tai oli ainakin ilmaissut kiinnostuksensa tulla mukaan pelaamaan.)

Palloliiton Savo-Karjalan Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Savo-Karjalan Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Uudenmaan Aluepiiri

Kasvua oli havaittavissa etenkin Länsirannikolla, Hämeessä ja Karjalan eri kunnailla vuodeksi 1979.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #424 : 12.12.2019 klo 21:38:24

Tässä aiemmin mainitsemani Jalkapallon Perussarjan ja Palloliiton määrittämät aluepiirit vuodelta 1980 alustavasti:

Jalkapallon Perussarjan 1980 Palloliiton Maantieteelliset Aluepiirit

Palloliiton Helsingin Aluepiiri

Palloliiton Hämeen Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Hämeen Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Hämeen Aluepiiri C tai 3
 
Palloliiton Hämeen Aluepiiri D tai 4 (Palloliitto pidätti oikeuden myös lakkauttaa ainakin tämän Aluepiirin tähän sarjaan toistaiseksi kun vuodelle 1980 oli ilmoittautunut vain neljä joukkuetta jotka olisi sijoitettu osallistujamäärän mukaan muihin Hämeen Aluepiireihin joista ensisijaisesti Hämeen Aluepiiriin C tai 3.)

Palloliiton Suur-Savon Aluepiiri

Palloliiton Etelä-Karjalan Aluepiiri

Palloliiton Kymenlaakson Aluepiiri

Palloliiton Lapin Aluepiiri (Teki paluun viimein, mutta sen paluu oli vaakalaudalla kun siihen oli ilmoittautunut vain neljä joukkuetta. Osin Lapin Aluepiirin palauttamisen järkevyyttä pohdittiin muutenkin kun Pohjois-Suomen Aluepiirissä tai Pohjoisen Aluepiirissä tapahtui merkittävää laajennusta juuri tälle vuodelle. Joskin maantieteelliset syyt mitä ilmeisimmin olivat myös osa palautusta kun Pohjoisen Aluepiirit määriteltiin omiin eri alueisiinsa.

Mikäli tätä Aluepiiriä ei olisi palautettu tai se olisi pidetty lakkautettuna niin siinä tapauksessa neljä joukkuetta olisivat siirtyneet Pohjois-Suomen Aluepiirin tai Pohjoisen Aluepiirin mahdollisimman pohjoisimpiin kolkkiin vastaamaan suurin piirtein Lapin Aluepiirin rajaa.)

Palloliiton Länsirannikon Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Länsirannikon Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Länsirannikon Aluepiiri C tai 3

Palloliiton Länsirannikon Aluepiiri D tai 4 (Toisin kuin Palloliiton Hämeen Aluepiirissä tuntui olevan Palloliiton Länsirannikon Aluepiiriin niin paljon tungosta tällä kyseisenä vuotena, että myös Palloliitossa harkittiin vakavasti Länsirannikon Aluepiirin E:n tai 5:n perustamista.)

Palloliiton Pohjois-Suomen Aluepiiri tai Pohjoisen Aluepiiri 1 tai A (Tämä tunnettiin toisaalta myös papereissa nk. Etelä-Lapin Aluepiirinä. Tämän Aluepiirn joukkueet oltiin välillä siirtää täydentämään Palloliiton Lapin Aluepiiriä tai vaihtoehtoisesti sen joukkueet olisi lisätty juuri tähän Aluepiiriin kun Etelä-Lapista ei olisi ollut niin pitkä matka Pohjois-Lappiin kuin mitä muissa Aluepiireissä olisi ollut. Tässä lohkossa oli vain kolme joukkuetta mikä ei miellyttänyt Palloliittoa ja se pidätti oikeuden myös sulauttaa tämä Aluepiiri muihin Aluepiiriin vastaavilta alueilta.)

Palloliiton Pohjois-Suomen Aluepiiri tai Pohjoisen Aluepiiri 2 tai B (Tämä tunnettiin myös papereissa nk. Länsi-Lapin Aluepiirinä. Tämä Aluepiiri oli laajin Lapissa. Siihen oli ainakin ilmoittautunut 6 joukkuetta vähintäänkin. Suurimmassa tapauksessa tästä Aluepiiristä olisi tullut erittäin valtava osa-alue yksinään mikäli kaikki muut Pohjois-Suomen Aluepiirit tai Pohjoisen Aluepiirit tai Lapin Aluepiiri sellaisenaan olisi lakkautettu ja tämä Aluepiiri olisi tietenkin uudelleen nimetty tuon vuoden Lapin Aluepiiriksi ainoana sellaisena yksinään. Tämä voitiin ainoana Aluepiirinä Pohjois-Suomessa tai Lapissa turvata pelikaudelleen.)

Palloliiton Pohjois-Suomen Aluepiiri tai Pohjoisen Aluepiiri 3 tai C (Tämä tunnettiin myös papereissa nk. Itä-Lapin Aluepiirinä. Tähän Aluepiiriin oli ilmoittautunut neljä joukkuetta mikä ei jälleen miellyttänyt Palloliittoa ja tämäkin pyöri jossain määrin lakkauttamisuhan alla, mutta toisaalta ainakin kaksi Aluepiiriä Palloliitto periaatteessa oli valmis säilyttämään mikäli yksi Aluepiiri joukkueineen olisi yhtenä sellaisenaan pelatessa kerta kaikkiaan liian suuri. Siinä tapauksessa tämä Aluepiiri oli paras säilymään.)

Palloliiton Savo-Karjalan Aluepiiri A tai 1

Palloliiton Savo-Karjalan Aluepiiri B tai 2

Palloliiton Uudenmaan Aluepiiri

Kasvua oli havaittavissa Länsirannikolla, Hämeessä ja Pohjois-Suomessa vuodeksi 1980.

 
Sivuja: 1 ... 16 [17] 18 ... 20
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa