FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.01.2020 klo 00:43:30 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 17 [18]
 
Kirjoittaja Aihe: Suomalainen jalkapallo kunnittain (2013)  (Luettu 50620 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #425 : 12.12.2019 klo 21:17:10

Vuosille 1981-1982 Palloliitto määritteli hieman eri tavalla nuo aluepiirinsä Jalkapallon Perussarjaan lyöden ne tosiaan lukkoon kerralla kahdeksi vuodeksi silloin.

Näistä viimeisenä viime aikojen viestissä (Ellen nyt illalla, huomenissa tai ylihuomenissa laita sitten noita tällä hetkellä kysymysmerkin alla olevia Jalkapallon Perussarjan seuroja joiden tilanteesta vuosien 1978-1983 olevalta ajalta on jäänyt paljon epäselvää tietenkin tuon kyseisen sarjatason muutenkin alkaessa tulla alasajetuksi.) laitan tosiaan nuo aluepiirit hieman eri tavalla kuin aiemmin.

Muutokset eivät koske ihan kaikkia aluepiirejä, mutta kylläkin suurinta osaa niistä:

Jalkapallon Perussarjan Vuosien 1981 ja 1982 Palloliiton Maantieteelliset Aluepiirit

Palloliiton Helsingin Aluepiiri

Palloliiton Hämeen Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Hämeen Aluepiireihin A, B, C ja D eli myös numeroin 1, 2, 3 ja 4.)

Palloliiton Keskisen Suomen, Läntisen Suomen, Keskimaan, Länsimaan, Keskilänsimaan ja Länsikeskimaan Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Etelä-Pohjanmaan Aluepiiriin, Keski-Pohjanmaan Aluepiirin ja Keski-Suomen Aluepiiriin. Tälle Suurpiirille oli ajateltu laittaa pystyyn Jalkapallon Perussarjan Vapaapaikkojen Karsinnat tarpeen mukaan.)

Palloliiton Kymi-Saimaan Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Suur-Savon Aluepiiriin, Etelä-Karjalan Aluepiiriin, Kymenlaakson Aluepiirin Pohjoiseen Aluepiiriin ja Eteläiseen Aluepiiriin.)

Palloliiton Lapin Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Lapin Aluepiiriin A tai 1 ja Palloliiton Lapin Aluepiiriin B tai 2. Tämä oli Suurpiireistä pienin ja jossakin määrin erikoista oli, että kun huonoimmillaan joukkueita oli vain 8 kappaletta ilmoittautunut niin silti kuitenkin pistettiin Suurpiiri pystyyn kun vähän tätä suurempi määrä todella oli ilmoittautunut.

Ne olisivat hyvin voineet pelata vain parinkin normaalissa Lapin Aluepiirin sarjassa tai sitten yhtenä erittäin suuressa normaalissa Palloliiton Lapin Aluepiirissä vähän samaan tapaan kuin mitä Helsingin Aluepiirissä pelattiin tai oltiin ajateltu pelata. Toisaalta myös Palloliiton Pohjois-Suomen Aluepiirehin tai Pohjoisen Aluepiireihinkin joukkueet olisi voitu laittaa kun sielläkin oli jo myös yksi Suurpiiri.)

Palloliiton Länsirannikon Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Länsirannikon Aluepiireihin A, B, C, D ja E eli myös numeroin 1, 2, 3, 4 ja 5.)

Palloliiton Pohjois-Suomen Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Pohjois-Suomen Aluepiireihin tai myös Pohjoisen Aluepiireihin A, B ja C eli myös numeroin 1, 2 ja 3. Tähän Suurpiiriin Palloliitto harkitsi sulauttaa myös Lapin Suurpiirin joukkueet hätätapauksessa milloin olisi ollut vain yksi Suurpiiri eli Lapin ja Pohjois-Suomen Suurpiiri.)

Palloliiton Savo-Karjalan Aluepiiri

Palloliiton Pohjois-Karjalan Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Pohjois-Karjalan Aluepiiriehin A ja B eli 1 ja 2. Toisaalta Lapin Suurpiirin vastaavan kanssa tämä oli pitkään Palloliitossa keskustelun aiheena, että oliko mitään erityisempää järkeä luoda erityistä Suurpiiriä Pohjois-Karjalaan tuolloin kun aivan hyvin ne olisi voitu pitää vain omana yksinäisenä normaalina Palloliiton Pohjois-Karjalan Aluepiirinä tai sitten luoda tietenkin yhteinen Savon ja Pohjois-Karjalan Suurpiiri.)

Kasvua oli havaittavissa edelleen vuosina 1981 ja 1982 varsinkin Länsirannikolla jossa oli jo viisi aluepiiriä ja meinasi tulla kuudeskin vuodesta 1983 eteenpäin silloisin näkymin.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #426 : 13.12.2019 klo 20:38:59

Vuosina 1978-1982 oli näillä näkymin aika montakin erilaista seuraa Suomessa jotka olisivat halunneet pelata tai kenties pelasivatkin Jalkapallon Perussarjan tai Jalkapallon 6. Divisioonan/6-divisioonan tason jalkapalloa, mutta jotka eivät välttämättä päässeet sitä sarjaa pelaamaan tai jotka joutuivat noina vuosina juurikin Jalkapallon Perussarjan näillä näkymin tapahtuneeseen alasajon tilaan.

Laitan niistä seuraavaksi listaa tähän alle niiden seurojen osalta joiden pelaaminen on ollut asemaltaan epäselvää näiden sarjojen osalta tuohon aikaan ainakin:

FC HeiHy eli näillä näkymin Heinäjoen Hyrske. (Alkujaan tämä seura mikäli niin oli Harlun Hyrske nk. Vanhasta Maasta tai Luovutetusta Karjalasta. Välillä se tunnettiin myös vain USHH:na, HUSHH:na, Urheiluseura Hyrskeenä ja Harlun Urheiluseura Hyrskeenä.)

Tampereen Harrastepalloilijat tai THP Tampere (Tässä oli Tampereelta päin monenmoista kirjavan lajin pelaajaa mukana, mutta se ei ollut kovin pitkäikäinen seura.)

FC Tappara-TBK/FC TBK-Tappara (Tämä olisi ollut murrosvaihe fuusioseurana FC Tapparan lopettamisen ja TBK:n uudelleen aloittamisen suhteen jossa TBK olisi ollut välillä myös FC TBK.)

FC Kurra Nurmijärvi (Tämä on tunnettu toisinaan myös nimellä Kurra-Pallo tai Pallo-Kurra Nurmijärvi. Myöhemmin myös nimellä Kurra Soccer Nurmijärvi.)

HaU/HsJU/HSjU/HaJÄrU(HAjäRU/HU Hausjärvi eli Hausjärven Urheilijat (Hausjärven Urheilijoillakin on tiettävästi joskus ollut kyllä jalkapalloa, mutta näin myöhään ei välttämättä enää ollut. Hausjärven Urheilijoilla oli ainakin jalkapallon puolella peliasu vihreä ja valkea punavalkoisin raidoin.)

FC Normannit (Tämä saattoi olla FC Viikinkien Reservin tai Reservin Reservin oma kaupallistettu lempinimi alempien sarjojen jalkapallolle tai muussa tapauksessa tämä on ollut Helsingin HC Normannien jääkiekkojoukkueen kesäjoukkue jalkapalloiluun.)

MP-78 Helsinki (Tämä seura tunnetaan myös MaPa-78:na ja sen paikkana on vaihdellut historian saatossa tai ainakin näiden epäselvien seurojen tutkinta-ajalla Helsingistä Espooseen ja Matinkylään.)

MS-78 Helsinki (Tämä seura tunnetaan myös ES-78:na tai HS-78:na eli seuran nimi on ollut siis Matinkylän Sudet-78 ja välillä Espoon Sudet-78 ja erittäin harvoin myös Helsingin Sudet-78:na varsinkin tuon viimeisen nimen alla se on sotkettu vanhemman ajan Helsingin Susiin jotka olivat siis Kouvolan Susia edeltänyt seura tai sama seura periaatteessa silloisella eri paikkakunnalla kun alkujaan koko seura oli Viipurin Sudet nimeltään.)

KJK eli Korian Jalkapalloklubi (Välillä tämä seura käytti myös nimitystä FC KJK.)

FC Titaanit (Tämä mielestäni on ollut Titaanien jääkiekkopuolen jalkapallojoukkue kesälajina.)

Lappeenrannan Liry (Tällä välillä tietenkin Liry aloitti jalkapallossa, mutta ehtikö ihan juuri ja juuri mukaan myös jo ihan perustamiskaudellaan vai odottiko vielä vuoden ennen aloitustaan?)

FC KoD (Tämä olisi mahdollisesti Konalan Diesel tai Konalan Diesel-Pallo Helsingistä.)

FC Wandaalit Vantaa (Tämä olisi mahdollisesti ollut Vantaan Wandaalien jääkiekkopuolen kesäjoukkue.)

USP/URSP Urjala eli Urjalan Sisu-Pallo tai myös Urjalan Sisu-Palloilijat (Tämä saattaisi olla kaupallinen lempinimi kenties Urjalan Palloseuran omille Reserveille tai Reservin Reserveille, mutta muutoin tämä saattaisi olla jälleen myös vain Urjalan Sisu-Kiekon kesäjoukkue jalkapalloon.)

MoU eli Mouhijärven Urheilijat (Tämä mielestäni jatkoi pelaamista sen mukaan kun pystyi tai oli ainakin näinä vuosina pääsemään mukaan tälle sarjatasolle.)

HoPa/HolPa/HollPa eli Hollolan Pallo (Tämä on mahdollisesti pelannut tällä sarjatasolla tai jatkanut sitten vain harrastetason jalkapallotoimintaa.)

FC SiKu/FC Sikurit Sippola (Tämä saattaa olla tietääkseni uudemman ajan Sippolan Kunnon jalkapallojoukkue. Lisäksi erääseen aikaan oli olemassa tai ainakin hieman perustamisvuodestaan olemaan ehdolla myös seura nimeltä FC Sikurihirvet/FC SiKu-Hirvet joka olisi tämän joukkueen ja Hirvelän Hirvien oma fuusiojoukkue toteutuneena tai sitten vain ja ainoastaan hankkeena.)

KaPa Kangasniemi (Mielestäni tämän pääjoukkue tai sen eri Reservit tai Reservin Reservit pelasivat tällä sarjatasolla. Seura olisi Kangasniemeltä.)

FC HaHa eli Halikon Hakoniskat (Saattoi pelata pääjoukkueellaan tätä tasoa tai sitten se oli sen Reservi tai Reservin Reservi. Vuoteen 1983 mennessä tämä seura pelasi jo Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa.)

TarU/TaU/TarVU/TarjU/TajU/TarJU eli Tarvasjoen Urheilijat (Tämä seura tietääkseni on kyllä pelannut historiansa saatossa tämän tason tai alhaisen tason muuta jalkapalloa.

Vihreän valkean punertavan siniset peliasut heillä on ollut ja tietenkin musta hirvilogo ainakin aikanaan. Sittemmin on ollut myös TarU-Futis nimenomaan tästä seurasta jatkettuna erikoistuneena seurana jalkapalloon. Joka tosin ihan lähivuosina on pelannut enää vain Futsalia tietääkseni.)

FC MelHu Mellilä eli FC Mellilän Huovit (Tämä oli mitä todennäköisimmin Mellilän Huovien jääkiekon edustuksen kesäjoukkue. Mellilän Pallo oli itsessään jalkapallon alempaan pelaamiseen nähden keskittyneempi seura kun tämä, mutta MelPa:n alasajon yhteydessä tämä saattoi vähän aikaa vielä jatkaa pelaamista sellaisenaan.)

FC LoP/FC LP Loimaa eli Loimaan Pallo (Tämä oli erittäin alhaisen tason jalkapalloa harjoittanut seura Loimaalta päin. Välillä luulin tätä Loimaan Palloilijoiden jalkapallopuoleksi taas, mutta enimmäkseen se seura on harjoittanut joko pesäpalloa tai jääkiekkoa historiansa varrella joten näillä näkymin pidän tätä erillisenä seurana siitä kaikesta.

Luulin välillä tätä myös Loimaan Palloseurankin Reserviksi tai Reservin Reserviksi jälleen erottuvalla nimellään.)

PyPy tai PyhPy/PyhPY eli Pyhämaan Pyry (Ajoittain myös kirjaimet FC lisättiin perään silloin kun puhuttiin tästä seurasta nimenomaan jalkapallon puolella.

Myös Pyhämaan Pyrintökin on näillä näkymin harjoittanut jalkapalloa ja mikäli sarja näillä kahdella seuralla osui samaan niin silloin lisättiin Pyryn perään tuo nimitys PyhPy/PyhPY. Joskus oli myös olemassa tämän jälkeen, myöhemmin tai samaan aikaan nimitys FC Pyry käytössä ennen kaikkea paremman erottumisen nimissä.)

FC Kankaanpää (Tämä saattaa olla Kankaanpään KaPa:n oma Reservi tai Reservin Reservi hieman eri nimellä kuin tavallisesti.)

KJK Kankaanpää eli Kankaanpään Jalkapalloklubi (Tämä oli myöhempien aikojen paikkakunnan pienseurojen lyhytikäinen yhteenliittymä Kankaanpäässä.)

FC KJK (Tämä taas oli saman nimen omanneen jääkiekkoseuran ikioma kesäjoukkue. Tämä seura käytti ajoittain myös nimeä FC Jääkarhut paremman erottumisen nimissä Kankaanpäässä.)

OPP/OuPP Oulu eli Oulun Pallo-Pojat (Tämä oli pienseura Oulusta käsin.)

FC Kajastus (Tämä saattaisi olla oma seuransa tai vain Kontiolahden Kajastuksen jääkiekkopuolen kesäjoukkue Kontiolahdelta.)

FC Shakers (Tämä mielestäni on Keravan Shakersin jääkiekkopuolen ikioma kesäjoukkue.)

FC HU-54 Hausjärvi (Tämä saattaisi olla Hausjärven Urheilijoiden jääkiekkopuolen tavallista jalkapallopuolta vastaan kilpaillut kesäjoukkue tai vain tavallisen jalkapallopuolen Reservin tai Reservin Reservin kutsumanimi paremmaksi erottumiseksi.)

LäPa eli Lännen Pallo (Tämä saattaisi olla Säkylästä päin lähtöisin jolloin oikea nimi olisi SäLäPa tai SäkLäPa eli Säkylän Lännen Pallo. Kovin montaa vuotta se ei missään nimessä pelannut ja oli ollut enemmänkin harrastepuolen joukkue.)

Hikipallo/HikiPallo/Hiki-Pallo Tampere (FC Hikiliikkujien Reservi tai Reservin Reservi taisi olla tämä nimeltään.)

FC Hikihockey/FC Hiki-Hockey/FC Hikikiekko/FC Hiki-Kiekko (Tämä sitten vuorostaan oli Hikihockeyn kesäjoukkue jalkapallossa tietenkin Tampereelta päin.)

Siivikkalan Pallo tai Ylöjärven Siivikkalan Pallo (Tunnetaan myös FC Siivikkalana. Siivikkalasta päin tulee muutamakin eri alemman tason jalkapalloseura. Ainakin Siivikkalan Ilves ja Siivikkalan FC Pelikassit ovat sieltä lähtöisin. Tämäkään seura ei hirveän pitkäaikainen ollut.)

FC Hokkarit (Tämä on mielestäni Hämeenkyrön Hokkarien jalkapallon joukkue kesäisin kun seura muutoin tietenkin oli jääkiekkoseura.)

FC Ruputiimi (Tämä olisi lähtöisin Tammelasta.)

FC HuHu (Tämä olisi lähtöisin Humppilasta.)

FC Vihuri (Tämä olisi kaiketi Kolhon Vihurin uusi tuleminen silloin kun seura olisi lopettanut alkuperäisenä Kolhon Vihurina jalkapalloilun. Kolhon Vihuri on pelannut näillä näkymin ainakin vuoteen 1960 asti ammattimaista jalkapalloa toistaiseksi olleiden tutkimusten mukaan ja on voinut jatkaakin, mutta ei enää varmaankaan paljon sen jälkeen.)

LL/HLL eli Lusin Lukko tai Heinolan Lusin Lukko (Tämäkin on historiansa aikana harjoittanut jalkapalloa erittäin alhaisilla sarjatasoilla. Joskus tämä tunnettiin myös nimellä FC Lukko Lusi tai FC Lukko Heinola erotuksena tietenkin Rauman FC Lukosta.)

FC Ganal (Tämä tietenkin oli Raumalta kotoisin.)

PY-80/HPY-80 (Tämä taitaa olla Palloympyrät-80 Haminasta jolloin tämä mahdollisesti on vain tunnetumman KY-80:n eli Kiekkoympyrät-80:n kesäjoukkue jalkapallossa jääkiekkopuolelle.)

PaPo/HePaPo/HelPaPo/HelPPaPo/APaPo/AlPaPo/ALPaPo/ALKPaPo/K-PaPo/KittPaPo/KittALKHelPaPo (Tämä erittäin montakin vaihtoehtoista lyhennettä nimenään omannut seura on tietenkin Palotievan Pojat ja toisinaan tunnettuna myös Helppin Palotievan Pojat, Alakylän Helppin Palotievan Pojat tai viime kädessä myös Kittilän Alakylän Helppin Palotievan Pojat.

Välillä muiden lajien yhteydessä puhuttaessa jalkapallopuolen osalla esiintyi tietenkin nimitys FC PaPo Helppi, Alakylä tai Kittilä.)

VaTu/VATU/ValjärTu/ValJärTu/ValjärTU/ValJärTU/SokVaTu (Tämä melko monta lyhennettä omannut seura nimeltään on tietenkin Vaalajärven Tuisku ja toisinaan tunnettuna tietenkin myös Sodankylän Vaalajärven Tuisku. Tarpeen mukaan laitettiin nimitys FC perään jolloin seura tunnettiin nimellä FC VaTu Vaalajärvi tai FC VaTu Sodankylä.)

PPP Pelto eli Pellon Pallo-Pojat (Tämä tosiaan harjoitti vähän aikaa erittäin alhaisen sarjatason jalkapalloa Lapin alueella.)

FC Lauttakylä (Tämä on Lauttakylästä lähtöisin ollut pienseura joka saattoi olla myös alueen pienempien seurojen jonkinlainen fuusioseura. Mahdollisesti myös Lauttakylän Lujan Reservin tai Reservin Reservin paremmin erottuva kaupallinen kutsumanimi.)

FC KeiVe-FC ÄeVe/FC K-Vesa-FC Ä-Vesa eli FC Keikyä-Äetseän Vesa (Tämä oli kilpaileva ja myöhemmin kenties Keikyä-Äetsän tai Äetsä-Keikyän tunnetuimman seuran eli FC-57:n perinteitä jalkapallossakin vielä vähän aikaa jatkanut seura. Tämän osalta epäselvää on myös se, että olisiko tämä seura ollut myös vuosina 1974-1977 Jalkapallon Perussarjassa ihan pelannutkin joukkue?

Mikäli ei ole ollut niin se on jättänyt ainakin aina hakemuksen peleistään ja vuosille 1978-1982 on mahdollisesti niistä puhuttaessa jo pelannutkin. Tosin hirveän pitkäikäinen tämä ei ollut seurana jalkapallon puolella kun FC-57:n puolellakin jalkapallo alkoi hiipua myöskin. Välillä tästä seurasta ennen ammattimaisempaa nimitystä käytettiin myös nimitystä Keikyä-Äetsän-Äetsä-Keikyän Pallo-Vesa/PK-Vesa-PÄ-Vesa.)

OriPu/OriPU/OU Oripää eli Oripään Urheilijat (Jalkapalloa tämäkin seura harjoitti tai ehti harjoittaa vähän aikaa Oripäässä.)

Haukiputaan Ahma-Veikot (Tämä saattoi olla Haukiputaan Ahmojen ja Haukiputaan Veikkojen jonkinlainen fuusioseura jälkimmäisen eri Reservien ja Haukiputaan Ahmojen uuden tulemisen pääjoukkueen osalta.

Haukiputaan Ahmoissa on välillä harrastettu jalkapalloa ja alkuperäinen nimi oli Martinniemen Ahmat. Toisinaan sattumanvaraisesti tämä seura osin huumorimielessä on todettu nimeltään Oulun Ahmoiksi mikä sinänsä ei ole väärin sillä Haukipudas on tosiaan kuulunut tai on laskettu usein kuuluvaksi osaksi Oulua tai sen lähialueita.

Haukiputaan Veikot ainakin pelasi vielä 1990-luvullakin jalkapalloa 3. Divisioonassa/3-divisioonassa muistaakseni vuonna 1991 jolloin joukkueessa oli ainakin Heikki Heinonen.)

Oulun Pallo-Hait (Tästä seurasta ei paljoakaan ole löytynyt tietoa.)

KemPa-77/P-77/KePa-77 Kempele (Tämä oli Kempeleen Pallo ja se saattoi tosiaan pelata näinkin alhaalla tai sitten pääsi hieman ylemmäksikin pelaamaan. Seuran toiminta sulautui vuodeksi 2008 Sarkkirannan Ajaxiin jolloin nähtiin fuusioseura ainakin lempinimellisesti eli Sarkkirannan Ajax-KePa/KePa-Ajax vuonna 2008 Jalkapallon Vitosessa.)

FC Vesa Siilinjärvi (Tämä oli Siilinjärven Vesan kutsumanimi ainakin useimmiten jalkapallossa. Kilpaileva seura tälle oli ainakin ToU/ToiVu/ToiVU/SiToU/SiToiVu/SiToiVU eli Siilinjärven Toivalan Urheilijat ja toisinaan vain Toivalan Urheilijat.)

LiPa eli Liperin Pallo (Tämä oli myös lyhytikäinen jalkapallojoukkue Liperistä joka saattoi olla myös vain Ylämyllyn Yllätyksen Reservin tai Reservin Reservin kutsumanimi.)

Pyhäsalmen Urheilijat tai PyU Pyhäsalmi (Tämäkin on harjoittanut vähän aikaa jalkapalloa niin vanhempaan aikaan kuin noina vuosina.)

Pyhäjärven Urheilijat tai PyU Pyhäjärvi (Tämäkin on harjoittanut vähän aikaa jalkapalloa niin vanhempaan aikaan kuin noina vuosina.)

Pyhäsalmen Syke tai FC Syke Pyhäsalmi (Tämäkin harjoitti vähän aikaa jalkapalloa näihin aikoihin tai vähän tätä aiemmin.)

Lamminahon Ahto (Tämä seura toimi läheisessä yhteistyössä Pyhäjärven Pohdin kanssa ja saattoi olla myös sen Reservin tai Reservin Reservin toinen kutsumanimi.

Etenkin kun eräässä vaiheessa tämä seura oli Pohdin alaosasto. Myös nimellä FC Ahto Lamminaho joukkue tunnettiin.

Lamminahon Ahdon eniten jalkapalloa harjoittanein aika oli 1960-luvulla kun nuo kolme ylempänä mainittua seuraa olivat enemmän 1950-luvun seuroja jalkapallon osalta ennen lyhyttä 1970-luvun lopun tai 1980-luvun paluutaan.)

Helsingin FC Pyhimykset (Tämä tunnettiin myös nimellä FC Saints Helsinki.)

HP-81 Helsinki eli Helsingin Pallo-81

X-Pallo Tampere/Extreme-Pallo Tampere (Tämä saattoi olla vain tunnetun X-Kiekon tai Extreme-Kiekon jääkiekkopuolen kesäjoukkue Tampereelta.)

FC Tinatuopit (Tämä taitaa olla Heinolan Tinatuoppien jääkiekkopuolen kesäjoukkue Heinolasta.)

FC Jäppärä Järvelä (Tämä saattaa vain olla hieman eri tavalla nimetty ja aiemmin nimellä Kärkölän FC Jäppärä tunnettu seura.)

FC Nurmon Jymy (Nurmon Jymyssäkin pelattiin tai oli ainakin vähän aikaa tarkoitus pelata alasarjatason jalkapalloa tähän aikaan tai vähän tätä aiemminkin. Historiallisesti myös vain silloisena Nurmon Jymynäkin se on voinut pelata jalkapalloa, mutta silloinkaan ei kovin kauan.)

JSP/FC JSP/JärsPa/JärsPA/FC JärsPa/FC JärsPA/JärVsPa/JärVsPA/FC JärVsPa/FC JärVsPA Järviseutu eli Järviseudun Pallo (Tämä tosiaan jonkin aikaa harjoitti jalkapalloa Järviseudulla päin. Sittemmin lakkasi olemasta joskin sen pelaajia jatkoi vielä muissa lähialueen seuroissa. Muutoin Järviseudun puolella jalkapalloa harjoitti tosin vain FC JSK mikä tietenkin oli JSK:n jääkiekkopuolen ikioma kesäjoukkue.)

FC KoKi eli Koskenpään Kiri (Tämä on harjoittanut näillä näkymin jalkapalloa historiansa aikana isommin ainakin kahteen otteeseen.)

FC KosKy/FC KosKY/FC KoY eli Koskenpään Yritys (Tämä on harjoittant kilpailijansa Koskenpään Kirin kanssa jalkapalloa historiansa aikana isommin ainakin kahteen otteeseen.)

Multian Yritys (On harjoittanut jossakin vaiheessa jalkapalloa ja kenties kahteenkin otteeseen. Lisäksi on ollut myös MultiAnts tai FC MultiAnts Multiasta.)

Multian Jyske (On harjoittanut jossakin vaiheessa myös jalkapalloa ja kenties kahteenkin otteeseen. Lisäksi on ollut myös MultiAnts tai FC MultiAnts Multiasta.)

FC Hanka (Tämä on tietääkseni saattanut olla Hankasalmen Hanka uudella nimellään vähän aikaa ennen kuin senkin toiminta loppui tai jäi vain erittäin lyhytaikaiseksi harrastajatason puolelle.)

FC PuVi (Tämä on tietääkseni ainakin mahdollisesti Puumalan Viri kun ihan vähän aikaa historiansa varrella se on harjoittanut jalkapalloa enintään kahteen eri otteeseen.)

ValPa/ValkPa/ValkPA Valkeala eli Valkealan Pallo (Vähän aikaa on harjoittanut jalkapalloa Valkealassa. Mahdollisesti on voinut olla myös vain Valkealan Kajon Reservin tai Reservin Reservin kaupallinen lempinimikin, mutta mene ja tiedä toistaiseksi tarkemman tiedon puuttuessa.)

Elimäen Pallo-Haukat (Tämä oli lyhytaikainen jalkapalloseura Elimäeltä. Mahdollisesti tämä sama seura tunnettiin myös nimellä FC Elimäen Peli-Haukat jolloin tämä olisi siis ollut vain jääkiekkopuolen kesäjoukkue.)

FC Elimäen Vauhti (Tämä oli ennen pitkää muutamankin eri Elimäen jalkapalloseuran edeltäjä ja nykypäivän tai lähivuosien FC Villisikojen edeltäjä Elimäellä.)

KemJPP eli Kemijärven Pallo-Pojat (Vähän aikaa tämä seura pelasi alinta mahdollista ammattimaista jalkapalloilua tai vain harrastetason jalkapalloa Kemijärvellä.)

FC KauRT (Tämä on hieman nimeään muuttanut Kaukosen Revontulet.)

FC SaKa (Tämä on pelaamistoimintaansa jatkanut Sallan Karhut hieman nimeään muuttaneena ainakin näillä näkymin.)

FC RiKi (Tämä on tietääkseni juurikin Riivin Kiekko ja sen kesäjoukkue jääkiekon puolelta jalkapallossa.)

KaU Kaukonen (Tämä on tietääkseni hieman nimeään muuttanut Kaukosen Urheilijat.)

RuPa/Rupu-Pallo/HuRuPa/Humppilan Rupu-Pallo Humppila (Tämä tosiaan on myös Humppilasta päin oleva FC HuHa:n kilpaileva seura tai sen jatkaja jalkapallossa vielä vähän aikaa. Mahdollisesti on ollut myös FC HuHa:n Reservin tai Reservin Reservin kutsumanimi.)

FC Hokki Salo (Tämä oli Salon Hokkin jääkiekkopuolen jalkapallojoukkue kesäisin.)

FC Sport Turku/Turun FC Sport/Turun Sport (Tämä tosiaan oli ajoittain mennä sekaisin kuuluisamman Vaasan FC Sportin tai ihan Vaasan Sportin kanssa.

Turussa tämä seura pelasi jokusen vuoden tosiaan tuolla mainitsemallani aikavälillä, mutta ei välttämättä milloinkaan pelannut varsinaista ammattitason jalkapalloa joskin laittoi aina hakemuksen vetämään vuosittain tai melkein vuosittain. Mikäli pelasikin niin sarjataso oli alin mitä Turun alueelta vain löytyi.)

FC TuKy/FC TuKY eli Turun Kauppatieteiden Ylioppilaat (Tämä tosiaan oli ja onkin ollut ainakin lähivuosille asti Turun Kauppatieteiden Ylioppilaiden oma jalkapalloseura.

Mahdollisesti tämä seura myös sulautui Turun Sportin kanssa jossakin vaiheessa yhteen milloin siitä tuli Turun KY-Sport tai myös Turun Ky-Sport. Tämä ja sen edeltäjä eli FC TuKy/FC TuKY ovat viihtyneet kautta historiansa Jalkapallon 4. Divisioonassa/4-divisioonassa, Jalkapallon 5. Divisioonassa/5-divisioonassa ja Jalkapallon 6. Divisioonassa/6-divisioonassa ja edeltäjän osalta kenties sitä alempanakin, mutta muutoin aina vain noissa sarjoissa tai niiden seuraajissa eli Jalkapallon Nelosessa, Jalkapallon Vitosessa ja Jalkapallon Kutosessa.)

PPT Piippola (Kuuluisammasta Porin Pallo-Tovereista poiketen tämä ei ollut Piippolan Pallo-Toverit tai Pyhännän Pallo-Toverit vaan Piippolan Pyhännän Terävä tai vaihtoehtoisesti myös Pyhännän Piippolan Terävä. Tämäkin seura on vähän aikaa harjoittanut jalkapalloa ammattimaisesti tai harrastustasolla tällä aikavälillä tai vähän tätä aiemminkin.)

FC OYUS eli Oulun Yliopiston Urheiluseura (Tämä oli Oulun Yliopiston Urheiluseuran jalkapallojoukkue alasarjoissa tai harrastesarjoissa. Nykyisin taidetaan pyöriä Futsalin puolella.)

Haukiputaan Heitto (Tämä on muutamaankin eri otteeseen pelannut jalkapalloa ja viimeksi parhaimmillaan se pelasi tai sen olisi pitänyt pelata Jalkapallon Kolmosta.)

FC Kuupallo Kuusamo/FC KK Kuusamo (Tämä oli Kuusamosta lähtöisin ollut jalkapalloseura joka tunnettiin myös nimellä FC Kuu Kuusamo/FCK Kuusamo ja FC Kuunsirppi/FCKS Kuusamo.)

FC Kuutamon Palloilijat Kuusamo/FC KPK Kuusamo (Tämä oli Kuusamosta lähtöisin ollut jalkapalloseura alueen kilpailevana seurana.)

FC Kuutamo-Pallo Kuusamo/FC KP Kuusamo (Tämä saattoi olla vain noista kahdesta ylläolevasta poiketen pelkästään Kuusamosta lähtöisin olevan jääkiekkoseura Kuutamo-Kiekon kesäjoukkue.)

PuoRy/PuRy Puolanka eli Puolangan Ryhti (Tunnettiin myös nimellä FC Puolangan Ryhti eli FC PuoRy/FC PuRy.)

Puolangan Pallo/PuolPa/PuoPa/Puolangan Pallo-80/PuolPa-80/PuoPa-80 (Tämä tietysti oli Puolangan jalkapalloon selvemmin erikoistunut joukkue kun Puolangan Ryhdissä alkoi jalkapallon toiminta hiipumaan tai se haluttiin ajaa alas minkä johdosta sitten jalkapalloilijat perustivat oman seuransa siinä missä sitten yleisessä seurassa eli Ryhdissä pelataan lähinnä jalkapalloa enää vain muodon vuoksi tai perinneotteluissa.)

PaU/PalU/PaltU/PalTU/FC PaU/FC PalU/FC PaltU/FC PalTU eli Paltamon Urheilijat (Jalkapalloa harrastettiin tässäkin seurassa ajoittain, mutta vähäisemmällä temmolla kuin monia muita lajeja ainakin lähtökohtaisesti. Paltamon Jyryyn verrattuna ainakin sarjatasot olivat aina erittäin alhaisia siinä missä Paltamon Jyryn paras suoritus oli ainakin Jalkapallon 3. Divisioonan/3-divisioonan tai Jalkapallon Kolmosen tasolla.)

FC KK-81 Kiuruvesi (Tämä oli tietenkin Kiuruveden Kiekko-81:n jääkiekkopuolen kesäjoukkue jalkapallossa.)

Pyhäselän Urheilijat tai PyU Pyhäselkä (Tämäkin seura on harjoittanut jalkapalloa ainakin jossakin välissä historiaansa kertaalleen tai kahteenkin, mutta ei kovinkaan pitkäaikaisesti molemmilla kertaa.)

SotPa/SotkPa/SotPA/SotkPA eli Sotkamon Palloilijat (Tämä seura tosiaan harrasti vähän aikaa Sotkamossa jalkapalloa. Mahdollisesti tämä oli Sotkamon Jymyn jonkinlainen Reservin tai Reservin Reservin kutsumanimi. Välillä Sotkamossa oli kilpailevana seurana FC Sotkamo ja välillä oli olemassa myös ilmeisesti Sotkamon Jymyn puolelta puhuttaessa FC Jymy, FC Jymy-Pallo ja lopulta mitä ilmeisimmin Sotkamon Jymyn ja Sotkamon Palloilijoiden fuusioseura nimeltä Sotkamon Jymy-Palloilijat tai FC SoJyPa Sotkamo.)

FC RuTuY eli Rutalan FC Rutaturpien Yritys tai Rutalan FC Yrityksen Rutaturvat (Tämä tietysti oli Rutalan FC Rutaturpien ja Rutalan Yrityksen fuusioseura ennen kuin tietääkseni molemmat hävisivät jalkapallokartalta.)

MoU Mouluskoski (Tämä tietenkin oli Lapissa näillä näkymin vihdoin ja viimein vähän jalkapalloakin pelannut Mouluskosken Urheilijat.)
« Viimeksi muokattu: 13.12.2019 klo 20:53:53 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
jormakaariainen

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: ULOS!!


Vastaus #427 : 28.12.2019 klo 14:16:18

ToU eli Toivalan Urheilijat Siilinjärveltä on pelannut vuosina 1983 ja 1985 II-divisioonaa.

Tieto löytyy seuran omasta historiikista. https://bin.yhdistysavain.fi/1600200/KasKfI2Pbpk7meUTFj4g0RsvIQ/Toivalan%20Urheilijat%20ry.pdf
Morchen

Poissa Poissa


Vastaus #428 : 03.01.2020 klo 21:16:44

Liedon futisjoukkue Liedon Pallo lyhennetään Lieto (jotta ei sekoitu menestyneeseen suunnistusseuraan). Seura on pelannut korkeimmillaan kolmosta.

Lähde esim https://aamuset.fi/artikkeli/4506617/Jalkipeli+Liedon+Pallo+on+liikuttanut+lietolaisia+jo+nelja+vuosikymmenta

EDIT: Näköjään korkein sarjataso olikin jo oikein
« Viimeksi muokattu: 03.01.2020 klo 21:18:58 kirjoittanut Morchen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #429 : 07.01.2020 klo 20:26:54

Lahtelaisesta jalkapallosta voisi hieman kertoa sen vanhemmilta ajoilta muutamia asioita tähän viestiin.

Vuonna 1946 sotien jälkeen perustettiin aikanaan Lahden Piiri ja siihen jalkapallossa kuului 10 joukkuetta jotka olivat seuraavat:

Idrottsföreningen Tor eli IF Tor

Heinolan Isku

HMP Heinola eli Heinolan Maila-Pojat

KP Kausala eli Kausalan Pyrintö

LL Lahti eli Lahden Luistelijat

LPM Lahti eli Lahden Pallo-Miehet

LU/LaU/LAU/LahU/LaHU/LAHU eli Lahden Urheilijat

Sysmän Sisu

Uudenkylän Naseva

Viipurin Reipas

Perustushetkellä 5 seuraa 10:stä kuitenkin ilmoitti päälajikseen jääpallon jolloin jalkapallo jäi niissä erittäin rajalliseksi sivulajiksi vähän ammattimaisemmin ja muutoin vedettiin harrastuspohjalla.

Lahden Urheilijat lopetti jalkapallonsa jo vuonna 1947 eli vuotta myöhemmin. Samoin teki tuolloin yhden aikakautensa loppuina suomalaisessa jalkapallossa Heinolan Isku toki palaten jalkapallon pariin myöhemmin ja nimensä aivan lopullisen lopullisesti jalkapalloon muuten toki yleisenä seurana jo vuonna 1944 nimensä muuttanut Nastolan Naseva.

Nastolan Naseva tai myös aiempi Uudenkylän Naseva oli tietenkin yhdistynyt Pyhäntaan Urheilijoiden kanssa vuonna 1944. Aiempi Pyhäntaan Urheilijat taas oli seuraaja seuralle jonka nimi oli Pyhäntaan Junkkarit ja sen edeltäjä oli tietenkin kaiken alkuna Nastolan Junkkarit.

Lopetusten takia Lahden Piirissä oli mukana 7 seuraa.

LAHETK eli Lahden Erotuomarikerho tuli mukaan jalkapalloon 1948 kuten myös VU-48/ValKU-48 eli Valkon Urheilijat-48.

Siten Lahden Piirissä oli mukana 9 seuraa vuonna 1948.

Vuonna 1950 mukaan tuli tietenkin AU-50/AHU-50/AHTU-50 eli Ahtialan Urheilijat-50 mikä pitääkin liittää mukaan tulleisiin seuroihin vuoden 1950 puolelle kunhan ehtii.

Tosin Ahtialan Urheilijat-50 toimi sillä tavalla aiemmin mainitsematta jääneenä erikoisesti, että sen katsottiin aloittaneen pelaamisensa ja myös lopettaneen sen saman tien vain loikatakseen TUL:n sarjoihin mistä se tavallaan palasi takaisin mukaan vasta vuodeksi 1956 ja minkä johdosta tulen hieman tuota vuoden 1950 mukaan tulleisiin seurojen viestiin pistämään sen erikoistapauksena!

Mikäli Ahtialan Urheilijat-50 olisi tullut mukaan ja jäänyt ajallaan pysymään niin siinä vaiheessa Lahden Piirissä olisi vuoden 1949 lopetusten jälkeen vuonna 1950 ollut mukana 8 seuraa, mutta kun Ahtialan Urheilijat-50 tietenkin loikkasi lopettamisen jälkeen aloittamaan TUL:ssä niin 8 seuran sijaan mukana oli lopulta 70 vuotta sitten Lahden Piirissä vain 7 seuraa sinä vuonna.

Lahden Kiverät tulivat aiemmin mainitusti vuodeksi 1954 mukaan lahtelaiseen jalkapalloon ja vuonna 1955 tuli mukaan vuonna 1946 TUL-yhteyden takia tuolloin Lahden Piiriin tulosta perustamisjäseneksi kieltäytynyt Sorvalin Veikot ja Lahden Kaleva.

Vuosi 1958 olikin huono vuosi Lahdessa sinänsä kun mukaan jalkapallossa tuli vain Lahden Sampo ja jalkapallonsa lopettivat juurikin mainittu Ahtialan Urheilijat-50, Lahden Kiverät ja Lahden Kaleva.

Vuonna 1962 tietenkin Viipurin Reippaasta tuli Lahden Reipas ja Sorvalin Veikoista tuli Lahden Veikot ja joskus vain pelkkä Veikot.

Vuonna 1963 pelikauden jälkeen LPM:stä eli Lahden Pallo-Miehistä tuli Upon Pallo eli U-Pallo vuodesta 1964 alkaen.

Vuonna 1969 U-Pallosta tuli tietenkin L-69 josta myöhemmin tuli tietenkin vuodesta 1974 lähtien FC Kuusysi eli nk. Kyykkä.

Viime aikoina olen yrittänyt etsiä tarkkaa sarjatasoa myös Mukkulan Pallon aloitusvuodelta ja siitä vähän sen jälkeen ennen kuin se tietenkin nousi Jalkapallon Aluesarjaan tai tuolloin jo myös Jalkapallon 4. Divisioonaan/4-divisioonaan.

Etsittävät vuodet olisivat vuosilta 1969-1972 kun Mukkulan Pallo aloitti toimintansa vähän tätä ennen eli noin vuonna 1968 tai 1969 ihan alkuvuodesta kun ongelmana on myös tietenkin se, että ehtikö Mukkulan Pallo perustamisvuotensa ollessa hieman epävarma silti aloittaa pelaamisensa.

On voinut Mukkulan Pallo aloittaa aikaisemminkin kun noina vuosina 1968 tai 1969 palloilunsa, mutta tietääkseni se aloitti noina vuosina järkevämmin ja paremmin muisteltuna ainakin paikallisten muistelijoiden mukaan.

Ja tietenkin juurikin tarkka aloitustaso eli miltä sarjatasolta se nähtiin taloudellisesti hyväksyttynä aloittaa pelaamistaipaleensa.

Aloitussarja kun on ollut Piirisarjain Lohkosarjain Mestaruussarja Jalkapallossa, Jalkapallon Perussarja tai Jalkapallon Korkein Piirisarja.

Nuo tietenkin ovat olleet Jalkapallon 7. Divisioonan/7-divisioonan, Jalkapallon 6. Divisioonan/6-divisioonan ja Jalkapallon 5. Divisioonan/5-divisioonan edeltäjiä eli nykyisten Jalkapallon Seiskan, Jalkapallon Kutosen/Kuutosen ja Jalkapallon Vitosen/Viitosen edeltäjän edeltäjiä.

Mukkulan Pallo liitetään mukaan aloittaneisiin seuroihin heti kun vain tarkka aloitusvuosi varmistuu.

PS. Lisätty yhteen sanaan yksi kirjain kun muutoin olisi ollut kovin erikoisen oloinen kirjoitusvirhe, lisätty ja laajennettu Ahtialan Urheilijat-50:n yleistä historiaa ja tilannetta loikkauksineen ja paluuineen päivineen ja korjaukset suoritetaan vuoden 1950 seurojen viestiin heti tämän viestin päivityksen jälkeen.
« Viimeksi muokattu: 08.01.2020 klo 22:53:51 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #430 : 09.01.2020 klo 18:18:12

Joutsenon FC Pantterien edeltäjä Team Kaos/Team Chaos kohtasi vuonna 1993 paljon erilaisia alasarjatason joukkueita kun sillä tosiaan oli alin mahdollinen sarjataso kai alueellaan eli Jalkapallon 5. Divisioona/5-divisioona, mahdollisesti myös Jalkapallon 6. Divisioona/6-divisioona tai sen taso oli alkuperäisten Joutsenon Pantterien tapaan pudonnut vain harrastelijatasolle etenkin mikäli sillä alueella ei ollut Jalkapallon 7. Divisioonaa/7-divisioonaa.

Vuosi 1993 oli tunnetusti viimeinen Suomessa sellaisenaan divisioonanimiä käyttäen kun vuodesta 1994 eteenpäin ne olivat tietenkin numerosarjoja.

Seuraavat vastustajat se ainakin kohtasi tai valmistautui kohtaamaan kaudella niin vakavissa kuin harjoitusluonteisissa otteluissa:

FC Santukka

FC Tykki

Camparit/FC Camparit

FC 1978

LSW/FC LSW (Tämä on Lappeenrannan seura ja toisinaan tarkennettuna Lauritsalan LSW/FC LSW jolla oli tapahtumahetkellä myös joukkue LSW Dynamo.)

FC Richard

RRRP/RRP/ReRiiPa/RuoReRiipa/RuoKReRiiPa/RuoLaReRiipa/RuoKReRiPa/RuoLaReRiPa/RuoReRiPa/ReRiPa eli Repan Riihen Pallo Ruokolahdelta jossa mukana silloin tällöin oli tietenkin nimitys FC etuliitteenä.

Sportterit/FC Sportterit

Joutsenon Pantterit tietenkin kilpailevana seurana

FC Ikiliikkujat/Ikiliikkujat

FC Lettunilkat/Lettunilkat

OrPePo/FC OrPePo

FC WS eli FC Wanhat Stereot tai myös Wanhat Stereot

Sporttiset/FC Sporttiset

PaSa B-Juniorit

Joutsenon Kullervo/Kultsu B-Juniorit

JoPilkil/FC JoPilkil

FC Luulot Pois (Tämä on Saimaanharjulainen seura.)

LaVi Reservi

Haarikka Team/FC HT/FC HAT/FC HART

FC Kanavansuu/Kanavansuu

FC KaKoLa eli FC Kaupungin Kovin Lauma (Tämäkin on Saimaanharjulainen seura.)

FC Reds Taipalsaari

LSW Dynamo Lauritsala

FC Tuulihaukat Mikkeli

PoNoVo eli Pontuksen Nouseva Voima

FC Sumopainijat/FC Sumo (Tämä on Huhtiniemen joukkue.)

PaSa
« Viimeksi muokattu: 09.01.2020 klo 18:21:57 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #431 : 09.01.2020 klo 19:01:55

Jalkapallon uunituoreessa Vitosessa vuonna 1994 tietenkin myös uusi joutsenolainen seura nimeltä FC Pantterit pelasi sen Lohkossa numero 2.

Lohko 2 oli tuona kyseisenä vuotena erittäin pieni ja minilohkoksi sanottu minkä johdosta osa paikallisista jalkapallon ystävistä ei voinut ymmärtää sitä, että miksi niin pientä lohkoa oli edes toki uuden sarjankaan nimissä järkeä pelata?

Toisaalta saman alueen eli näillä näkymin Saimaan Piirin Lohko 1 olisi mennyt muutoin erittäin laajaksi mikäli vielä lopulta tämän minilohkonkin joukkueet olisi yhteen koottu siihenkin.

Joka tapauksessa laitan tähän joukkueet joita ei joka tapauksessa paljon ollut ja joita oli ainakin näillä näkymin kenties niin vähän kuin vain nelisen joukkuetta jotka pelasivat paljon myös keskinäisiä otteluja näillä näkymin kun niitä ei ollut merkitty tuonne Finlandfootball.netin tietokantaan:

Vitonen Saimaa Lohko 2 1994

Keltun Pojat eli KEPO Lappeenranta

PaSa-76 (Tämä oli tietenkin Imatran Pallo-Salamien mahdollinen entinen B-Juniorien joukkue uudelleen nimettynä tietenkin joukkueen ikärajansa mukaan tuolloin. Erikoista oli se, että tässä joukkueessa pelasi nimestään huolimatta vuonna 1994 kuitenkin paljon Joutsenon alueen pelaajia eikä niin selvästi PaSa:n normaaleja pelaajia. Toisinaan tämä joukkue oli virheellisesti merkitty nimellä PSA-76.)

FC Pantterit

LSW/L.S.W Lauritsala

Kesätaukoon 1994 mennessä sarjassa pelattiin 8 ottelukierrosta jolloin ennen sarjakauden päätöstä ennen Nousuotteluja Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1995 pelattiin syksyllä vielä toiset 8 ottelukierrosta eli yhteensä enintään 16 ottelukierrosta tässä sarjassa.

Vähemmänkin saatettiin pelata kun näillä näkymin ei ollut kuin tosiaan vain nelisen joukkuetta sarjassa ilman ihmeitä.

Nousuotteluja Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1995 pelasivat ainakin näillä näkymin kenties tämän saman sarjan ja sen alueen Lohkossa 1 FC Panttereita vastaan niiden joukkueet olivat LuuPo, MulPa, PaPo ja JK/JiiKoo.


Niistä tosin ei hirveästi ollut tietoa saatavilla LuuPo:a tai LuPo:a ja MulPa:a huomioimatta kun nehän olivat tietenkin Luumäen Pojat ja Mustalammen Pallo toisinaan myös nimellä Mustalammin Pallo kirjoitettuna ja voi olla, että osa noista voisi olla myös mahdollisia niiden Reservijoukkueita elleivät ne sitten ihan todella olisi niin huonolla tasolla liikenteessä.

JK/Jiikoo on mahdollisesti ollut Lappee JK, mutta mene ja tiedä siitä.

FC Pantterit tietenkään eivät vielä uutena seurana pysyneet perässä ja joutuivat jäämään vuodeksi 1995 Vitoseen.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2020 klo 19:54:30 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #432 : 09.01.2020 klo 19:25:58

Jalkapallon Vitosta laajennettiin vuodeksi 1995 näillä näkymin Saimaan Piirin alueella vastoin ennakkouskomuksia siitä, että etenkin alueen toinen lohko kääpiökokoisena edellisen vuoden malliin lakkautettaisiin ja sarja pelattaisiin vain yhdellä todella isolla lohkolla jos silläkään mahdollisten talousvaikeuksien vuoksi.

Lopulta sarjassa 25 vuotta sitten tosiaan pelattiin ihan kahdessa verraten isossa lohkossa nyt kun Lohko 2 oli selvästi edeltävää vuotta vanhempi.

Seuraavat joukkueet pelasivat sarjassa 16 ottelukierrosta ja josta näillä näkymin sillä kertaa ilman erillisiä nousukamppailuja Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1996 nousi kaksi joukkuetta ja toinen näistä oli tietenkin Joutsenon FC Pantterit.

Merkitsen nämä tähän kun ei ollut joukkueita merkitty tuonne Finlandfootball.netin tietokantaan:

Vitonen Saimaa Lohko 2 1995

Lappeenrannan Rakuunat/FC Rakuunat/Rakuunat A-Juniorit

FC Pantterit Joutseno

SaPo/KuRaSaPo/KumPRaSaPo eli Salon Pojat tai Kumpurannan Salon Pojat

KEPO eli Keltun Pojat (Toisinaan erittäin harvoin tämä seura on nimeltään tunnettu historiallisesti myös nimellä HarKePo eli Harapaisen Keltun Pojat.)

FC Liry

SiU Reservi Simpele

HaPa eli Haukivuoren Pallo

TSV/HTSV/TSV Harjula eli Harjulan Taipalsaaren Veikot

MoNSa Montola

Lappeenrannan Rakuunoiden A-Juniorit voittivat sarjan, mutta A-Juniorien joukkueasema tuli ongelmalliseksi sarjapäättäjille nousun osalta niin siten sen sijaan ilman mahdollista kolmenkin joukkueen nousumahdollisuutta luokkaa ylemmäksi nousi Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1996 yhdessä FC Pantterien kanssa sarjakolmonen eli Salon Pojat Kumpurannasta.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2020 klo 19:29:00 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #433 : 09.01.2020 klo 19:55:11

Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1996 noussut FC Pantterit kohtasi jälleen montakin eri joukkuetta omassa lohkossaan.

Kahta se ei näillä näkymin kuitenkaan kohdannut sellaisenaan mitenkään ja näistä toisenkin näillä näkymin vain uuden nimen alla kun nämä oli kyllä kohdattu aiemmin historiassa FC Panttereiden edeltäjäseurojen osalta tavalla tai toisella.

Vuoden 1995 päätteeksi kun toimintansa oli lopettanut kaksikin seuraa.

Lappeenrannan United ainakin näillä näkymin aivan täysin kartalta häviten antaen muutaman pelaajansa muun muassa liittyä FC Panttereihin ja Ruokolahden Rajusta tuli lopettamisen jälkeen vuodeksi 1996 RPS Ruokolahti eli Ruokolahden Palloseura.

Seuraavat joukkueet totisesti pelasivat 20 ottelukierrosta Jalkapallon Nelosessa vuonna 1996 näillä näkymin Saimaan Piirissä Lohkossa 2 ja kun tietoja ei ollut merkitty Finlandfootball.netin tietokantaan:

Nelonen Saimaa Lohko 2 1996

StU eli Savitaipaleen Urheilijat

FC Ristiina

RPS Ruokolahti

RP-82 eli Ristiinan Pallo-82 tai Ristiinan Palloilijat-82

PEPO Reservi

A-Pallo/APallo Anttola eli Anttolan Pallo

KotPa/KoPa eli Kotajärven Pallo

LuPo/LuuPo eli Luumäen Pojat

FC Pantterit Joutseno

SaPo/KuRaSaPo/KumPRaSaPo eli Salon Pojat tai Kumpurannan Salon Pojat (Tämä seura saattaa vielä pohjimmiltaan olla kotoisin Kerimäeltä jolloin sen lyhennenimi olisi tai voisi olla KerKuRaSaPo tai KerKumPRaSaPo eli pitkältä nimeltään Kerimäen Kumpurannan Salon Pojat.)

MulPa eli Mustalammen Pallo (Toisinaan myös nimeltään Mustalammin Pallo joka pitääkin merkitä vuoden 1994 FC Pantterit pudottaneisiin haastajiin jolla tie vei vuodeksi 1997 Jalkapallon Vitoseen vuoden 1996 Jalkapallon Nelosen tämän lohkon huonoimpana joukkueena.)
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #434 : 09.01.2020 klo 20:15:05

Vuoden 1997 Jalkapallon Nelonen näytti edelleen Saimaan alueella tältä Lohkossa 2 missä edelleen pelaamistaan jatkoi myös Joutsenon FC Pantterit ja jonka tietoja ei ollut merkitty Finlandfootball.netin tietokantaan:

Nelonen Saimaa Lohko 2 1997

A-Pallo/APallo eli Anttolan Pallo

SaPo/KuRaSaPo/KumPRaSaPo/KerKumPRaSaPo/KerKuRaSaPo eli Salon Pojat, Kumpurannan Salon Pojat ja ehkä kenties myös Kerimäen Kumpurannan Salon Pojat

RPS Ruokolahti

FC Pantterit Joutseno

RP-82 Ristiina

KoPa Kotajärvi

FC Ristiina

MäJä/MahJä/FC MäJä/FC MähJä eli Mäntyharjun Jäntevä toisinaan etuliitteellä FC mainittuna

HiHa/MiRaKyHiHa/FC HiHa/FC MiRaKyHiHa eli Hiirolan Haka ja ihan pitkältä nimeltään Mikkelin Rantakylän Hiirolan Haka toisinaan etuliitteellä FC mainittuna

PEPO Reservi

PEPO/PePo Pertunmaa eli Pertunmaan PEPO tai Pertunmaan Ponnistus (PEPO:n osuessa samaan sarjaan ja samaan lohkoon tietenkin PEPO Pertunmaalta nimettiin yleensä vain PePo:ksi tai PePo Pertunmaaksi tai myös vain Ponnistus Pertunmaaksi sekaannuksen välttämiseksi joskin hieman helpotti myös se, että itse varsinaisella PEPO:lla oli tässä sarjassa vain Reservi pelaamassa ainakin tässä lohkossa.)

Sarjasta puhuttaessa 20 ottelukierroksen ja sarjan päätteeksi Anttolan Pallo nousi Jalkapallon Kolmoseen 1998 ja Salon Pojat Kerimäeltä tai ainakin Kumpurannasta käsin varmemmin hävisivät Nousuottelut Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 1998 hyvin niukasti kilpailevalle FC Kouvolalle kun maalista olisi kenties vielä ollut kiinni viimeinen mahdollinen Uusintaottelu Noususta Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 1998 ellei sitten tietenkin sääntönä jo ollut, että ratkaistaan ihan vain jo maalisäännön perusteella.

Siihen pähkäilyyn tarvetta ei ollut kun Salon Pojat hävisivät yhteismaalein 3-4 FC Kouvolalle jolloin FC Kouvola nousi Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 1998 ja Salon Pojat joutuivat jäämään Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1998.

Hiirolan Haka Mikkelin Rantakylästä, PEPO:n Reservi ja Pertunmaan ikioma PEPO tippuivat Jalkapallon Vitoseen vuodeksi 1998 kun tuolloin tippui vuonna 1997 jo kolme huonointa ulos Jalkapallon Nelosesta luokkaa alemmaksi.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2020 klo 20:17:07 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #435 : 09.01.2020 klo 20:37:01

Jalkapallon Nelosessa Saimaan alueella näillä näkymin tapahtui sellainen asia, että vuonna 1998 sen lohkosta alettiin käyttää nimitystä Itälohko.

Siten on hieman hankalampaa tietää, että oliko Nelosen Itälohkossa vain yksi ainoa lohko vai oliko lohkoja kenties kaksi tai jopa useampiakin.

Tuntemattomalla lohkonumerolla, mutta kenties myös vain Lohkossa 1 Jalkapallon Nelosessa 1998 Itälohkossa pelasivat seuraavat joukkueet joiden mukana tietenkin oli myös Joutsenon FC Pantterit ja tätä ei voi ainakaan toistaiseksi merkitä välttämättä sellaisenaan Finlandfootball.netin tietokantaan kun ei ihan kaikkea sarjajärjestystä ole selvillä:

Nelonen Itälohko 1998

SavU eli Savilahden Urheilijat

StU eli Savitaipaleen Urheilijat

RPS Ruokolahti

FC Pantterit Joutseno

FC Ristiina

MäJä/MahJä/FC MäJä/FC MähJä eli Mäntyharjun Jäntevä

FC PaSa (Tämä oli Imatran Pallo-Salamien Reservijoukkue selvästi erottuvalla nimellään kun itse pääseura eli PaSa pelasi sinä vuonna Kakkosessa. Vuonna 1997 kun FC PaSa yleensä tuli olemaan PaSa:n Reservin kaupallisempi kutsumanimi, mutta myöhemmin toki koski nimeltään ihan itse pääseuraakin ajan mittaan jolle luotiin myös uusikin erilainen Reservi tuolloin nimellä FC PaSa Reservi mikä nykypäivänä tai 2010-luvulla pelasi enimmäkseen Kutosta/Kuutosta jalkapallossa siinä missä FC PaSa nykypäivänä tai 2010-luvulla pelasi enintään Jalkapallon Kolmosta.)

RP-82 Ristiina

LuPo/LuuPo eli Luumäen Pojat

KoPa/KotPa/LeKotPa/LeKoPa eli Kotajärven Pallo tai toisinaan myös Lemin Kotajärven Pallo kokonaisen nimensä perusteella ja toisinaan mukana oli myös etuliite FC käytössä tälläkin seuralla

Sarjassa pelattiin 18 ottelukierrosta enintään ja kesätauko vuonna 1998 sarjalla oli kolme viikkoa 9 ottelukierroksen jälkeen.

Nousijoita ei harmittavasti tullut selville yhdessä putoajien kanssa, mutta FC Pantterit joutuivat jäämään Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1999.
Piippu-Virtanen

Poissa Poissa


Vastaus #436 : 09.01.2020 klo 21:22:05

Jalkapallon Nelosessa vuonna 1999 pelasi tuolloin viimeistä kertaa vuodeksi 2000 Jalkapallon Kolmoseen noussut Joutsenon FC Pantterit.

Harmittavasti paljonkaan tarkempia tietoja sarjasta ei ole löytynyt tai ollut tulostiedoiltaan saatavilla, mutta FC Pantteri pelasi näillä näkymin todennäköisesti edelleen Nelosen Itälohkossa mahdollisesti Lohkossa 1 ja 2 ellei sitten sitäkin keskitetty jo osaksi esimerkiksi Nelosen Itä-Suomen aluelohkoa.

Lisäksi Nelosessa oli vielä erikseen Alkusarja ja Loppusarja lisäten mahdollisin Nousuotteluin ja Uusintaotteluin tarpeen tullen vuodeksi 2000 Kolmoseen joten niitäkään ei ole ollut helppoa löytää.

Nelosen Loppusarja saattoi olla myös sellaisenaan kaikkien lohkojen yhteinen eikä mikään eri lohkoa koskeva sellainen, mutta toistaiseksi olen merkinyt sen ikään kuin Itälohkoon kuuluvana Loppusarjana ennen kuin tarkempiakin tietoja löytyy.

Merkitsen siten nuo tiedot tähän ja välttämättä kun lohkotilanteita ei juuri ole saatavilla niin näitä tietoja ei välttämättä voi merkitä Finlandfootball.netin tietoihin.

Ainakin näillä näkymin pelasivat 1999 Jalkapallon Nelosessa seuraavat joukkueet:

Nelonen Itälohko Alkusarja 1999

RPS Ruokolahti

RP-82 Ristiina

StU eli Savitaipaleen Urheilijat

FC Ristiina

HiHa/MiRaKyHiHa/FC HiHa/FC MiRaKyHiHa eli Hiirolan Haka ja ihan pitkältä nimeltään Mikkelin Rantakylän Hiirolan Haka toisinaan etuliitteellä FC mainittuna (Tälle joukkueelle FC Pantterit itse asiassa olivat hävitä ennen nk. Turkkilaista Nousua voittoon Alkusarjassa.

Tuo nimitys turkkilaisuudesta tuli sen hetken eli kesäkuun 1999 katkerasta julkisesta tilityksestä Suomen hävittyä 5.6.1999 Jalkapallon EM 2000 Karsinnassa Turkille kahden maalin johtonsa Turkin tosiaan noustua tappioasemastaan ja ajoittain hyvin luokattomasta pelistään huolimatta voittoon asti.

Kun FC Pantterien ja Turkin peliä miettii niin siinä missä FC Pantterit olivat kuutamolla enintään 15 minuuttia pelistä jos sitäkään tappiostaan huolimatta niin Turkki itse oli hukassa huomattavastikin pidempään pelissä ja se vain tietenkin pahensi tappion merkitystä Suomelle tai tuleville Huuhkajille.)

Nelonen Itälohko Loppusarja 1999

FC Pantterit Joutseno

FC Kuusankoski Reservi/Kumu Reservi/Kumu JT/KJT Kuusankoski/Kuusankosken Kumu (Tämä tietenkin oli tavallaan osana FC Kuusankoskea ollut nk. Uusi Kuusankosken Kumu, mutta ajoittain se oli jossain määrin helppo sekoittaa nk. Vanhaan Kuusankosken Kumuun tai osana tietenkin sen edustusjalkapalloa hallinnoineen ja ylläpitäneeseen Kumu JT:hen. Sittemmin on ollut montakin eri vaihetta tällä seurakokonaisuudella ja viime vuosinahan Kuusankosken Kumu aivan sellaisenaan on tietenkin tullut takaisin kotimaisen jalkapallon pariin joskin sarjataso ei ole ollut kovin korkealla kun on yritetty pelata kaudella.)

RPS Ruokolahti

FC PeKa Kotka eli Kotkan PeliKarhut

StU eli Savitaipaleen Urheilijat

HP-47 Heinola

FC Loviisa

PoPo/FC PoPo eli Popinniemen Ponnistus

Valkealan Kajo

Kaipiaisten Kajastus

Tämän jälkeen FC Pantterit pelasivat 2.10.1999 tietenkin vielä Uusintaottelun Nousemisesta Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 2000 ja siinä kaatui Popinniemen Ponnistus maalein 6-0 jolloin FC Pantterit nousivat Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 2000.

Jalkapallon Nelosen muista asioista puhuen vuoden 1999 päätteeksi RP-82 Ristiinasta ja kilpaileva lähtökohtainen Ristiinan perustamishetkellään nk. Rahaseurana ollut FC Ristiina päättivät lopettaa toimintansa yksinään ja yhdistää voimansa joiden tuloksen oli tietenkin Ristiinan Pallo eli RiPa Ristiina vuodesta 2000 alkaen.

Samalla RiPa onkin tavallaan nk. Uusi RiPa siinä missä RP-82 oli aikanaan tai välillä tuon vuosiliitteensä pois jättäessään tietenkin nk. Vanha RiPa.

 
Sivuja: 1 ... 17 [18]
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines