Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #425 : 12.12.2019 klo 21:17:10 |
|
Vuosille 1981-1982 Palloliitto määritteli hieman eri tavalla nuo aluepiirinsä Jalkapallon Perussarjaan lyöden ne tosiaan lukkoon kerralla kahdeksi vuodeksi silloin.
Näistä viimeisenä viime aikojen viestissä (Ellen nyt illalla, huomenissa tai ylihuomenissa laita sitten noita tällä hetkellä kysymysmerkin alla olevia Jalkapallon Perussarjan seuroja joiden tilanteesta vuosien 1978-1983 olevalta ajalta on jäänyt paljon epäselvää tietenkin tuon kyseisen sarjatason muutenkin alkaessa tulla alasajetuksi.) laitan tosiaan nuo aluepiirit hieman eri tavalla kuin aiemmin.
Muutokset eivät koske ihan kaikkia aluepiirejä, mutta kylläkin suurinta osaa niistä:
Jalkapallon Perussarjan Vuosien 1981 ja 1982 Palloliiton Maantieteelliset Aluepiirit
Palloliiton Helsingin Aluepiiri
Palloliiton Hämeen Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Hämeen Aluepiireihin A, B, C ja D eli myös numeroin 1, 2, 3 ja 4.)
Palloliiton Keskisen Suomen, Läntisen Suomen, Keskimaan, Länsimaan, Keskilänsimaan ja Länsikeskimaan Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Etelä-Pohjanmaan Aluepiiriin, Keski-Pohjanmaan Aluepiirin ja Keski-Suomen Aluepiiriin. Tälle Suurpiirille oli ajateltu laittaa pystyyn Jalkapallon Perussarjan Vapaapaikkojen Karsinnat tarpeen mukaan.)
Palloliiton Kymi-Saimaan Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Suur-Savon Aluepiiriin, Etelä-Karjalan Aluepiiriin, Kymenlaakson Aluepiirin Pohjoiseen Aluepiiriin ja Eteläiseen Aluepiiriin.)
Palloliiton Lapin Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Lapin Aluepiiriin A tai 1 ja Palloliiton Lapin Aluepiiriin B tai 2. Tämä oli Suurpiireistä pienin ja jossakin määrin erikoista oli, että kun huonoimmillaan joukkueita oli vain 8 kappaletta ilmoittautunut niin silti kuitenkin pistettiin Suurpiiri pystyyn kun vähän tätä suurempi määrä todella oli ilmoittautunut.
Ne olisivat hyvin voineet pelata vain parinkin normaalissa Lapin Aluepiirin sarjassa tai sitten yhtenä erittäin suuressa normaalissa Palloliiton Lapin Aluepiirissä vähän samaan tapaan kuin mitä Helsingin Aluepiirissä pelattiin tai oltiin ajateltu pelata. Toisaalta myös Palloliiton Pohjois-Suomen Aluepiirehin tai Pohjoisen Aluepiireihinkin joukkueet olisi voitu laittaa kun sielläkin oli jo myös yksi Suurpiiri.)
Palloliiton Länsirannikon Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Länsirannikon Aluepiireihin A, B, C, D ja E eli myös numeroin 1, 2, 3, 4 ja 5.)
Palloliiton Pohjois-Suomen Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Pohjois-Suomen Aluepiireihin tai myös Pohjoisen Aluepiireihin A, B ja C eli myös numeroin 1, 2 ja 3. Tähän Suurpiiriin Palloliitto harkitsi sulauttaa myös Lapin Suurpiirin joukkueet hätätapauksessa milloin olisi ollut vain yksi Suurpiiri eli Lapin ja Pohjois-Suomen Suurpiiri.)
Palloliiton Savo-Karjalan Aluepiiri
Palloliiton Pohjois-Karjalan Suurpiiri (Tämä jakaantui joukkueiden valtavien määrien vuoksi Palloliiton Pohjois-Karjalan Aluepiiriehin A ja B eli 1 ja 2. Toisaalta Lapin Suurpiirin vastaavan kanssa tämä oli pitkään Palloliitossa keskustelun aiheena, että oliko mitään erityisempää järkeä luoda erityistä Suurpiiriä Pohjois-Karjalaan tuolloin kun aivan hyvin ne olisi voitu pitää vain omana yksinäisenä normaalina Palloliiton Pohjois-Karjalan Aluepiirinä tai sitten luoda tietenkin yhteinen Savon ja Pohjois-Karjalan Suurpiiri.)
Kasvua oli havaittavissa edelleen vuosina 1981 ja 1982 varsinkin Länsirannikolla jossa oli jo viisi aluepiiriä ja meinasi tulla kuudeskin vuodesta 1983 eteenpäin silloisin näkymin.
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #426 : 13.12.2019 klo 20:38:59 |
|
Vuosina 1978-1982 oli näillä näkymin aika montakin erilaista seuraa Suomessa jotka olisivat halunneet pelata tai kenties pelasivatkin Jalkapallon Perussarjan tai Jalkapallon 6. Divisioonan/6-divisioonan tason jalkapalloa, mutta jotka eivät välttämättä päässeet sitä sarjaa pelaamaan tai jotka joutuivat noina vuosina juurikin Jalkapallon Perussarjan näillä näkymin tapahtuneeseen alasajon tilaan.
Laitan niistä seuraavaksi listaa tähän alle niiden seurojen osalta joiden pelaaminen on ollut asemaltaan epäselvää näiden sarjojen osalta tuohon aikaan ainakin:
FC HeiHy eli näillä näkymin Heinäjoen Hyrske. (Alkujaan tämä seura mikäli niin oli Harlun Hyrske nk. Vanhasta Maasta tai Luovutetusta Karjalasta. Välillä se tunnettiin myös vain USHH:na, HUSHH:na, Urheiluseura Hyrskeenä ja Harlun Urheiluseura Hyrskeenä.)
Tampereen Harrastepalloilijat tai THP Tampere (Tässä oli Tampereelta päin monenmoista kirjavan lajin pelaajaa mukana, mutta se ei ollut kovin pitkäikäinen seura.)
FC Tappara-TBK/FC TBK-Tappara (Tämä olisi ollut murrosvaihe fuusioseurana FC Tapparan lopettamisen ja TBK:n uudelleen aloittamisen suhteen jossa TBK olisi ollut välillä myös FC TBK.)
FC Kurra Nurmijärvi (Tämä on tunnettu toisinaan myös nimellä Kurra-Pallo tai Pallo-Kurra Nurmijärvi. Myöhemmin myös nimellä Kurra Soccer Nurmijärvi.)
HaU/HsJU/HSjU/HaJÄrU(HAjäRU/HU Hausjärvi eli Hausjärven Urheilijat (Hausjärven Urheilijoillakin on tiettävästi joskus ollut kyllä jalkapalloa, mutta näin myöhään ei välttämättä enää ollut. Hausjärven Urheilijoilla oli ainakin jalkapallon puolella peliasu vihreä ja valkea punavalkoisin raidoin.)
FC Normannit (Tämä saattoi olla FC Viikinkien Reservin tai Reservin Reservin oma kaupallistettu lempinimi alempien sarjojen jalkapallolle tai muussa tapauksessa tämä on ollut Helsingin HC Normannien jääkiekkojoukkueen kesäjoukkue jalkapalloiluun.)
MP-78 Helsinki (Tämä seura tunnetaan myös MaPa-78:na ja sen paikkana on vaihdellut historian saatossa tai ainakin näiden epäselvien seurojen tutkinta-ajalla Helsingistä Espooseen ja Matinkylään.)
MS-78 Helsinki (Tämä seura tunnetaan myös ES-78:na tai HS-78:na eli seuran nimi on ollut siis Matinkylän Sudet-78 ja välillä Espoon Sudet-78 ja erittäin harvoin myös Helsingin Sudet-78:na varsinkin tuon viimeisen nimen alla se on sotkettu vanhemman ajan Helsingin Susiin jotka olivat siis Kouvolan Susia edeltänyt seura tai sama seura periaatteessa silloisella eri paikkakunnalla kun alkujaan koko seura oli Viipurin Sudet nimeltään.)
KJK eli Korian Jalkapalloklubi (Välillä tämä seura käytti myös nimitystä FC KJK.)
FC Titaanit (Tämä mielestäni on ollut Titaanien jääkiekkopuolen jalkapallojoukkue kesälajina.)
Lappeenrannan Liry (Tällä välillä tietenkin Liry aloitti jalkapallossa, mutta ehtikö ihan juuri ja juuri mukaan myös jo ihan perustamiskaudellaan vai odottiko vielä vuoden ennen aloitustaan?)
FC KoD (Tämä olisi mahdollisesti Konalan Diesel tai Konalan Diesel-Pallo Helsingistä.)
FC Wandaalit Vantaa (Tämä olisi mahdollisesti ollut Vantaan Wandaalien jääkiekkopuolen kesäjoukkue.)
USP/URSP Urjala eli Urjalan Sisu-Pallo tai myös Urjalan Sisu-Palloilijat (Tämä saattaisi olla kaupallinen lempinimi kenties Urjalan Palloseuran omille Reserveille tai Reservin Reserveille, mutta muutoin tämä saattaisi olla jälleen myös vain Urjalan Sisu-Kiekon kesäjoukkue jalkapalloon.)
MoU eli Mouhijärven Urheilijat (Tämä mielestäni jatkoi pelaamista sen mukaan kun pystyi tai oli ainakin näinä vuosina pääsemään mukaan tälle sarjatasolle.)
HoPa/HolPa/HollPa eli Hollolan Pallo (Tämä on mahdollisesti pelannut tällä sarjatasolla tai jatkanut sitten vain harrastetason jalkapallotoimintaa.)
FC SiKu/FC Sikurit Sippola (Tämä saattaa olla tietääkseni uudemman ajan Sippolan Kunnon jalkapallojoukkue. Lisäksi erääseen aikaan oli olemassa tai ainakin hieman perustamisvuodestaan olemaan ehdolla myös seura nimeltä FC Sikurihirvet/FC SiKu-Hirvet joka olisi tämän joukkueen ja Hirvelän Hirvien oma fuusiojoukkue toteutuneena tai sitten vain ja ainoastaan hankkeena.)
KaPa Kangasniemi (Mielestäni tämän pääjoukkue tai sen eri Reservit tai Reservin Reservit pelasivat tällä sarjatasolla. Seura olisi Kangasniemeltä.)
FC HaHa eli Halikon Hakoniskat (Saattoi pelata pääjoukkueellaan tätä tasoa tai sitten se oli sen Reservi tai Reservin Reservi. Vuoteen 1983 mennessä tämä seura pelasi jo Jalkapallon 4. Divisioonaa/4-divisioonaa.)
TarU/TaU/TarVU/TarjU/TajU/TarJU eli Tarvasjoen Urheilijat (Tämä seura tietääkseni on kyllä pelannut historiansa saatossa tämän tason tai alhaisen tason muuta jalkapalloa.
Vihreän valkean punertavan siniset peliasut heillä on ollut ja tietenkin musta hirvilogo ainakin aikanaan. Sittemmin on ollut myös TarU-Futis nimenomaan tästä seurasta jatkettuna erikoistuneena seurana jalkapalloon. Joka tosin ihan lähivuosina on pelannut enää vain Futsalia tietääkseni.)
FC MelHu Mellilä eli FC Mellilän Huovit (Tämä oli mitä todennäköisimmin Mellilän Huovien jääkiekon edustuksen kesäjoukkue. Mellilän Pallo oli itsessään jalkapallon alempaan pelaamiseen nähden keskittyneempi seura kun tämä, mutta MelPa:n alasajon yhteydessä tämä saattoi vähän aikaa vielä jatkaa pelaamista sellaisenaan.)
FC LoP/FC LP Loimaa eli Loimaan Pallo (Tämä oli erittäin alhaisen tason jalkapalloa harjoittanut seura Loimaalta päin. Välillä luulin tätä Loimaan Palloilijoiden jalkapallopuoleksi taas, mutta enimmäkseen se seura on harjoittanut joko pesäpalloa tai jääkiekkoa historiansa varrella joten näillä näkymin pidän tätä erillisenä seurana siitä kaikesta.
Luulin välillä tätä myös Loimaan Palloseurankin Reserviksi tai Reservin Reserviksi jälleen erottuvalla nimellään.)
PyPy tai PyhPy/PyhPY eli Pyhämaan Pyry (Ajoittain myös kirjaimet FC lisättiin perään silloin kun puhuttiin tästä seurasta nimenomaan jalkapallon puolella.
Myös Pyhämaan Pyrintökin on näillä näkymin harjoittanut jalkapalloa ja mikäli sarja näillä kahdella seuralla osui samaan niin silloin lisättiin Pyryn perään tuo nimitys PyhPy/PyhPY. Joskus oli myös olemassa tämän jälkeen, myöhemmin tai samaan aikaan nimitys FC Pyry käytössä ennen kaikkea paremman erottumisen nimissä.)
FC Kankaanpää (Tämä saattaa olla Kankaanpään KaPa:n oma Reservi tai Reservin Reservi hieman eri nimellä kuin tavallisesti.)
KJK Kankaanpää eli Kankaanpään Jalkapalloklubi (Tämä oli myöhempien aikojen paikkakunnan pienseurojen lyhytikäinen yhteenliittymä Kankaanpäässä.)
FC KJK (Tämä taas oli saman nimen omanneen jääkiekkoseuran ikioma kesäjoukkue. Tämä seura käytti ajoittain myös nimeä FC Jääkarhut paremman erottumisen nimissä Kankaanpäässä.)
OPP/OuPP Oulu eli Oulun Pallo-Pojat (Tämä oli pienseura Oulusta käsin.)
FC Kajastus (Tämä saattaisi olla oma seuransa tai vain Kontiolahden Kajastuksen jääkiekkopuolen kesäjoukkue Kontiolahdelta.)
FC Shakers (Tämä mielestäni on Keravan Shakersin jääkiekkopuolen ikioma kesäjoukkue.)
FC HU-54 Hausjärvi (Tämä saattaisi olla Hausjärven Urheilijoiden jääkiekkopuolen tavallista jalkapallopuolta vastaan kilpaillut kesäjoukkue tai vain tavallisen jalkapallopuolen Reservin tai Reservin Reservin kutsumanimi paremmaksi erottumiseksi.)
LäPa eli Lännen Pallo (Tämä saattaisi olla Säkylästä päin lähtöisin jolloin oikea nimi olisi SäLäPa tai SäkLäPa eli Säkylän Lännen Pallo. Kovin montaa vuotta se ei missään nimessä pelannut ja oli ollut enemmänkin harrastepuolen joukkue.)
Hikipallo/HikiPallo/Hiki-Pallo Tampere (FC Hikiliikkujien Reservi tai Reservin Reservi taisi olla tämä nimeltään.)
FC Hikihockey/FC Hiki-Hockey/FC Hikikiekko/FC Hiki-Kiekko (Tämä sitten vuorostaan oli Hikihockeyn kesäjoukkue jalkapallossa tietenkin Tampereelta päin.)
Siivikkalan Pallo tai Ylöjärven Siivikkalan Pallo (Tunnetaan myös FC Siivikkalana. Siivikkalasta päin tulee muutamakin eri alemman tason jalkapalloseura. Ainakin Siivikkalan Ilves ja Siivikkalan FC Pelikassit ovat sieltä lähtöisin. Tämäkään seura ei hirveän pitkäaikainen ollut.)
FC Hokkarit (Tämä on mielestäni Hämeenkyrön Hokkarien jalkapallon joukkue kesäisin kun seura muutoin tietenkin oli jääkiekkoseura.)
FC Ruputiimi (Tämä olisi lähtöisin Tammelasta.)
FC HuHu (Tämä olisi lähtöisin Humppilasta.)
FC Vihuri (Tämä olisi kaiketi Kolhon Vihurin uusi tuleminen silloin kun seura olisi lopettanut alkuperäisenä Kolhon Vihurina jalkapalloilun. Kolhon Vihuri on pelannut näillä näkymin ainakin vuoteen 1960 asti ammattimaista jalkapalloa toistaiseksi olleiden tutkimusten mukaan ja on voinut jatkaakin, mutta ei enää varmaankaan paljon sen jälkeen.)
LL/HLL eli Lusin Lukko tai Heinolan Lusin Lukko (Tämäkin on historiansa aikana harjoittanut jalkapalloa erittäin alhaisilla sarjatasoilla. Joskus tämä tunnettiin myös nimellä FC Lukko Lusi tai FC Lukko Heinola erotuksena tietenkin Rauman FC Lukosta.)
FC Ganal (Tämä tietenkin oli Raumalta kotoisin.)
PY-80/HPY-80 (Tämä taitaa olla Palloympyrät-80 Haminasta jolloin tämä mahdollisesti on vain tunnetumman KY-80:n eli Kiekkoympyrät-80:n kesäjoukkue jalkapallossa jääkiekkopuolelle.)
PaPo/HePaPo/HelPaPo/HelPPaPo/APaPo/AlPaPo/ALPaPo/ALKPaPo/K-PaPo/KittPaPo/KittALKHelPaPo (Tämä erittäin montakin vaihtoehtoista lyhennettä nimenään omannut seura on tietenkin Palotievan Pojat ja toisinaan tunnettuna myös Helppin Palotievan Pojat, Alakylän Helppin Palotievan Pojat tai viime kädessä myös Kittilän Alakylän Helppin Palotievan Pojat.
Välillä muiden lajien yhteydessä puhuttaessa jalkapallopuolen osalla esiintyi tietenkin nimitys FC PaPo Helppi, Alakylä tai Kittilä.)
VaTu/VATU/ValjärTu/ValJärTu/ValjärTU/ValJärTU/SokVaTu (Tämä melko monta lyhennettä omannut seura nimeltään on tietenkin Vaalajärven Tuisku ja toisinaan tunnettuna tietenkin myös Sodankylän Vaalajärven Tuisku. Tarpeen mukaan laitettiin nimitys FC perään jolloin seura tunnettiin nimellä FC VaTu Vaalajärvi tai FC VaTu Sodankylä.)
PPP Pelto eli Pellon Pallo-Pojat (Tämä tosiaan harjoitti vähän aikaa erittäin alhaisen sarjatason jalkapalloa Lapin alueella.)
FC Lauttakylä (Tämä on Lauttakylästä lähtöisin ollut pienseura joka saattoi olla myös alueen pienempien seurojen jonkinlainen fuusioseura. Mahdollisesti myös Lauttakylän Lujan Reservin tai Reservin Reservin paremmin erottuva kaupallinen kutsumanimi.)
FC KeiVe-FC ÄeVe/FC K-Vesa-FC Ä-Vesa eli FC Keikyä-Äetseän Vesa (Tämä oli kilpaileva ja myöhemmin kenties Keikyä-Äetsän tai Äetsä-Keikyän tunnetuimman seuran eli FC-57:n perinteitä jalkapallossakin vielä vähän aikaa jatkanut seura. Tämän osalta epäselvää on myös se, että olisiko tämä seura ollut myös vuosina 1974-1977 Jalkapallon Perussarjassa ihan pelannutkin joukkue?
Mikäli ei ole ollut niin se on jättänyt ainakin aina hakemuksen peleistään ja vuosille 1978-1982 on mahdollisesti niistä puhuttaessa jo pelannutkin. Tosin hirveän pitkäikäinen tämä ei ollut seurana jalkapallon puolella kun FC-57:n puolellakin jalkapallo alkoi hiipua myöskin. Välillä tästä seurasta ennen ammattimaisempaa nimitystä käytettiin myös nimitystä Keikyä-Äetsän-Äetsä-Keikyän Pallo-Vesa/PK-Vesa-PÄ-Vesa.)
OriPu/OriPU/OU Oripää eli Oripään Urheilijat (Jalkapalloa tämäkin seura harjoitti tai ehti harjoittaa vähän aikaa Oripäässä.)
Haukiputaan Ahma-Veikot (Tämä saattoi olla Haukiputaan Ahmojen ja Haukiputaan Veikkojen jonkinlainen fuusioseura jälkimmäisen eri Reservien ja Haukiputaan Ahmojen uuden tulemisen pääjoukkueen osalta.
Haukiputaan Ahmoissa on välillä harrastettu jalkapalloa ja alkuperäinen nimi oli Martinniemen Ahmat. Toisinaan sattumanvaraisesti tämä seura osin huumorimielessä on todettu nimeltään Oulun Ahmoiksi mikä sinänsä ei ole väärin sillä Haukipudas on tosiaan kuulunut tai on laskettu usein kuuluvaksi osaksi Oulua tai sen lähialueita.
Haukiputaan Veikot ainakin pelasi vielä 1990-luvullakin jalkapalloa 3. Divisioonassa/3-divisioonassa muistaakseni vuonna 1991 jolloin joukkueessa oli ainakin Heikki Heinonen.)
Oulun Pallo-Hait (Tästä seurasta ei paljoakaan ole löytynyt tietoa.)
KemPa-77/P-77/KePa-77 Kempele (Tämä oli Kempeleen Pallo ja se saattoi tosiaan pelata näinkin alhaalla tai sitten pääsi hieman ylemmäksikin pelaamaan. Seuran toiminta sulautui vuodeksi 2008 Sarkkirannan Ajaxiin jolloin nähtiin fuusioseura ainakin lempinimellisesti eli Sarkkirannan Ajax-KePa/KePa-Ajax vuonna 2008 Jalkapallon Vitosessa.)
FC Vesa Siilinjärvi (Tämä oli Siilinjärven Vesan kutsumanimi ainakin useimmiten jalkapallossa. Kilpaileva seura tälle oli ainakin ToU/ToiVu/ToiVU/SiToU/SiToiVu/SiToiVU eli Siilinjärven Toivalan Urheilijat ja toisinaan vain Toivalan Urheilijat.)
LiPa eli Liperin Pallo (Tämä oli myös lyhytikäinen jalkapallojoukkue Liperistä joka saattoi olla myös vain Ylämyllyn Yllätyksen Reservin tai Reservin Reservin kutsumanimi.)
Pyhäsalmen Urheilijat tai PyU Pyhäsalmi (Tämäkin on harjoittanut vähän aikaa jalkapalloa niin vanhempaan aikaan kuin noina vuosina.)
Pyhäjärven Urheilijat tai PyU Pyhäjärvi (Tämäkin on harjoittanut vähän aikaa jalkapalloa niin vanhempaan aikaan kuin noina vuosina.)
Pyhäsalmen Syke tai FC Syke Pyhäsalmi (Tämäkin harjoitti vähän aikaa jalkapalloa näihin aikoihin tai vähän tätä aiemmin.)
Lamminahon Ahto (Tämä seura toimi läheisessä yhteistyössä Pyhäjärven Pohdin kanssa ja saattoi olla myös sen Reservin tai Reservin Reservin toinen kutsumanimi.
Etenkin kun eräässä vaiheessa tämä seura oli Pohdin alaosasto. Myös nimellä FC Ahto Lamminaho joukkue tunnettiin.
Lamminahon Ahdon eniten jalkapalloa harjoittanein aika oli 1960-luvulla kun nuo kolme ylempänä mainittua seuraa olivat enemmän 1950-luvun seuroja jalkapallon osalta ennen lyhyttä 1970-luvun lopun tai 1980-luvun paluutaan.)
Helsingin FC Pyhimykset (Tämä tunnettiin myös nimellä FC Saints Helsinki.)
HP-81 Helsinki eli Helsingin Pallo-81
X-Pallo Tampere/Extreme-Pallo Tampere (Tämä saattoi olla vain tunnetun X-Kiekon tai Extreme-Kiekon jääkiekkopuolen kesäjoukkue Tampereelta.)
FC Tinatuopit (Tämä taitaa olla Heinolan Tinatuoppien jääkiekkopuolen kesäjoukkue Heinolasta.)
FC Jäppärä Järvelä (Tämä saattaa vain olla hieman eri tavalla nimetty ja aiemmin nimellä Kärkölän FC Jäppärä tunnettu seura.)
FC Nurmon Jymy (Nurmon Jymyssäkin pelattiin tai oli ainakin vähän aikaa tarkoitus pelata alasarjatason jalkapalloa tähän aikaan tai vähän tätä aiemminkin. Historiallisesti myös vain silloisena Nurmon Jymynäkin se on voinut pelata jalkapalloa, mutta silloinkaan ei kovin kauan.)
JSP/FC JSP/JärsPa/JärsPA/FC JärsPa/FC JärsPA/JärVsPa/JärVsPA/FC JärVsPa/FC JärVsPA Järviseutu eli Järviseudun Pallo (Tämä tosiaan jonkin aikaa harjoitti jalkapalloa Järviseudulla päin. Sittemmin lakkasi olemasta joskin sen pelaajia jatkoi vielä muissa lähialueen seuroissa. Muutoin Järviseudun puolella jalkapalloa harjoitti tosin vain FC JSK mikä tietenkin oli JSK:n jääkiekkopuolen ikioma kesäjoukkue.)
FC KoKi eli Koskenpään Kiri (Tämä on harjoittanut näillä näkymin jalkapalloa historiansa aikana isommin ainakin kahteen otteeseen.)
FC KosKy/FC KosKY/FC KoY eli Koskenpään Yritys (Tämä on harjoittant kilpailijansa Koskenpään Kirin kanssa jalkapalloa historiansa aikana isommin ainakin kahteen otteeseen.)
Multian Yritys (On harjoittanut jossakin vaiheessa jalkapalloa ja kenties kahteenkin otteeseen. Lisäksi on ollut myös MultiAnts tai FC MultiAnts Multiasta.)
Multian Jyske (On harjoittanut jossakin vaiheessa myös jalkapalloa ja kenties kahteenkin otteeseen. Lisäksi on ollut myös MultiAnts tai FC MultiAnts Multiasta.)
FC Hanka (Tämä on tietääkseni saattanut olla Hankasalmen Hanka uudella nimellään vähän aikaa ennen kuin senkin toiminta loppui tai jäi vain erittäin lyhytaikaiseksi harrastajatason puolelle.)
FC PuVi (Tämä on tietääkseni ainakin mahdollisesti Puumalan Viri kun ihan vähän aikaa historiansa varrella se on harjoittanut jalkapalloa enintään kahteen eri otteeseen.)
ValPa/ValkPa/ValkPA Valkeala eli Valkealan Pallo (Vähän aikaa on harjoittanut jalkapalloa Valkealassa. Mahdollisesti on voinut olla myös vain Valkealan Kajon Reservin tai Reservin Reservin kaupallinen lempinimikin, mutta mene ja tiedä toistaiseksi tarkemman tiedon puuttuessa.)
Elimäen Pallo-Haukat (Tämä oli lyhytaikainen jalkapalloseura Elimäeltä. Mahdollisesti tämä sama seura tunnettiin myös nimellä FC Elimäen Peli-Haukat jolloin tämä olisi siis ollut vain jääkiekkopuolen kesäjoukkue.)
FC Elimäen Vauhti (Tämä oli ennen pitkää muutamankin eri Elimäen jalkapalloseuran edeltäjä ja nykypäivän tai lähivuosien FC Villisikojen edeltäjä Elimäellä.)
KemJPP eli Kemijärven Pallo-Pojat (Vähän aikaa tämä seura pelasi alinta mahdollista ammattimaista jalkapalloilua tai vain harrastetason jalkapalloa Kemijärvellä.)
FC KauRT (Tämä on hieman nimeään muuttanut Kaukosen Revontulet.)
FC SaKa (Tämä on pelaamistoimintaansa jatkanut Sallan Karhut hieman nimeään muuttaneena ainakin näillä näkymin.)
FC RiKi (Tämä on tietääkseni juurikin Riivin Kiekko ja sen kesäjoukkue jääkiekon puolelta jalkapallossa.)
KaU Kaukonen (Tämä on tietääkseni hieman nimeään muuttanut Kaukosen Urheilijat.)
RuPa/Rupu-Pallo/HuRuPa/Humppilan Rupu-Pallo Humppila (Tämä tosiaan on myös Humppilasta päin oleva FC HuHa:n kilpaileva seura tai sen jatkaja jalkapallossa vielä vähän aikaa. Mahdollisesti on ollut myös FC HuHa:n Reservin tai Reservin Reservin kutsumanimi.)
FC Hokki Salo (Tämä oli Salon Hokkin jääkiekkopuolen jalkapallojoukkue kesäisin.)
FC Sport Turku/Turun FC Sport/Turun Sport (Tämä tosiaan oli ajoittain mennä sekaisin kuuluisamman Vaasan FC Sportin tai ihan Vaasan Sportin kanssa.
Turussa tämä seura pelasi jokusen vuoden tosiaan tuolla mainitsemallani aikavälillä, mutta ei välttämättä milloinkaan pelannut varsinaista ammattitason jalkapalloa joskin laittoi aina hakemuksen vetämään vuosittain tai melkein vuosittain. Mikäli pelasikin niin sarjataso oli alin mitä Turun alueelta vain löytyi.)
FC TuKy/FC TuKY eli Turun Kauppatieteiden Ylioppilaat (Tämä tosiaan oli ja onkin ollut ainakin lähivuosille asti Turun Kauppatieteiden Ylioppilaiden oma jalkapalloseura.
Mahdollisesti tämä seura myös sulautui Turun Sportin kanssa jossakin vaiheessa yhteen milloin siitä tuli Turun KY-Sport tai myös Turun Ky-Sport. Tämä ja sen edeltäjä eli FC TuKy/FC TuKY ovat viihtyneet kautta historiansa Jalkapallon 4. Divisioonassa/4-divisioonassa, Jalkapallon 5. Divisioonassa/5-divisioonassa ja Jalkapallon 6. Divisioonassa/6-divisioonassa ja edeltäjän osalta kenties sitä alempanakin, mutta muutoin aina vain noissa sarjoissa tai niiden seuraajissa eli Jalkapallon Nelosessa, Jalkapallon Vitosessa ja Jalkapallon Kutosessa.)
PPT Piippola (Kuuluisammasta Porin Pallo-Tovereista poiketen tämä ei ollut Piippolan Pallo-Toverit tai Pyhännän Pallo-Toverit vaan Piippolan Pyhännän Terävä tai vaihtoehtoisesti myös Pyhännän Piippolan Terävä. Tämäkin seura on vähän aikaa harjoittanut jalkapalloa ammattimaisesti tai harrastustasolla tällä aikavälillä tai vähän tätä aiemminkin.)
FC OYUS eli Oulun Yliopiston Urheiluseura (Tämä oli Oulun Yliopiston Urheiluseuran jalkapallojoukkue alasarjoissa tai harrastesarjoissa. Nykyisin taidetaan pyöriä Futsalin puolella.)
Haukiputaan Heitto (Tämä on muutamaankin eri otteeseen pelannut jalkapalloa ja viimeksi parhaimmillaan se pelasi tai sen olisi pitänyt pelata Jalkapallon Kolmosta.)
FC Kuupallo Kuusamo/FC KK Kuusamo (Tämä oli Kuusamosta lähtöisin ollut jalkapalloseura joka tunnettiin myös nimellä FC Kuu Kuusamo/FCK Kuusamo ja FC Kuunsirppi/FCKS Kuusamo.)
FC Kuutamon Palloilijat Kuusamo/FC KPK Kuusamo (Tämä oli Kuusamosta lähtöisin ollut jalkapalloseura alueen kilpailevana seurana.)
FC Kuutamo-Pallo Kuusamo/FC KP Kuusamo (Tämä saattoi olla vain noista kahdesta ylläolevasta poiketen pelkästään Kuusamosta lähtöisin olevan jääkiekkoseura Kuutamo-Kiekon kesäjoukkue.)
PuoRy/PuRy Puolanka eli Puolangan Ryhti (Tunnettiin myös nimellä FC Puolangan Ryhti eli FC PuoRy/FC PuRy.)
Puolangan Pallo/PuolPa/PuoPa/Puolangan Pallo-80/PuolPa-80/PuoPa-80 (Tämä tietysti oli Puolangan jalkapalloon selvemmin erikoistunut joukkue kun Puolangan Ryhdissä alkoi jalkapallon toiminta hiipumaan tai se haluttiin ajaa alas minkä johdosta sitten jalkapalloilijat perustivat oman seuransa siinä missä sitten yleisessä seurassa eli Ryhdissä pelataan lähinnä jalkapalloa enää vain muodon vuoksi tai perinneotteluissa.)
PaU/PalU/PaltU/PalTU/FC PaU/FC PalU/FC PaltU/FC PalTU eli Paltamon Urheilijat (Jalkapalloa harrastettiin tässäkin seurassa ajoittain, mutta vähäisemmällä temmolla kuin monia muita lajeja ainakin lähtökohtaisesti. Paltamon Jyryyn verrattuna ainakin sarjatasot olivat aina erittäin alhaisia siinä missä Paltamon Jyryn paras suoritus oli ainakin Jalkapallon 3. Divisioonan/3-divisioonan tai Jalkapallon Kolmosen tasolla.)
FC KK-81 Kiuruvesi (Tämä oli tietenkin Kiuruveden Kiekko-81:n jääkiekkopuolen kesäjoukkue jalkapallossa.)
Pyhäselän Urheilijat tai PyU Pyhäselkä (Tämäkin seura on harjoittanut jalkapalloa ainakin jossakin välissä historiaansa kertaalleen tai kahteenkin, mutta ei kovinkaan pitkäaikaisesti molemmilla kertaa.)
SotPa/SotkPa/SotPA/SotkPA eli Sotkamon Palloilijat (Tämä seura tosiaan harrasti vähän aikaa Sotkamossa jalkapalloa. Mahdollisesti tämä oli Sotkamon Jymyn jonkinlainen Reservin tai Reservin Reservin kutsumanimi. Välillä Sotkamossa oli kilpailevana seurana FC Sotkamo ja välillä oli olemassa myös ilmeisesti Sotkamon Jymyn puolelta puhuttaessa FC Jymy, FC Jymy-Pallo ja lopulta mitä ilmeisimmin Sotkamon Jymyn ja Sotkamon Palloilijoiden fuusioseura nimeltä Sotkamon Jymy-Palloilijat tai FC SoJyPa Sotkamo.)
FC RuTuY eli Rutalan FC Rutaturpien Yritys tai Rutalan FC Yrityksen Rutaturvat (Tämä tietysti oli Rutalan FC Rutaturpien ja Rutalan Yrityksen fuusioseura ennen kuin tietääkseni molemmat hävisivät jalkapallokartalta.)
MoU Mouluskoski (Tämä tietenkin oli Lapissa näillä näkymin vihdoin ja viimein vähän jalkapalloakin pelannut Mouluskosken Urheilijat.)
|
|
« Viimeksi muokattu: 13.12.2019 klo 20:53:53 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #429 : 07.01.2020 klo 20:26:54 |
|
Lahtelaisesta jalkapallosta voisi hieman kertoa sen vanhemmilta ajoilta muutamia asioita tähän viestiin.
Vuonna 1946 sotien jälkeen perustettiin aikanaan Lahden Piiri ja siihen jalkapallossa kuului 10 joukkuetta jotka olivat seuraavat:
Idrottsföreningen Tor eli IF Tor
Heinolan Isku
HMP Heinola eli Heinolan Maila-Pojat
KP Kausala eli Kausalan Pyrintö
LL Lahti eli Lahden Luistelijat
LPM Lahti eli Lahden Pallo-Miehet
LU/LaU/LAU/LahU/LaHU/LAHU eli Lahden Urheilijat
Sysmän Sisu
Uudenkylän Naseva
Viipurin Reipas
Perustushetkellä 5 seuraa 10:stä kuitenkin ilmoitti päälajikseen jääpallon jolloin jalkapallo jäi niissä erittäin rajalliseksi sivulajiksi vähän ammattimaisemmin ja muutoin vedettiin harrastuspohjalla.
Lahden Urheilijat lopetti jalkapallonsa jo vuonna 1947 eli vuotta myöhemmin. Samoin teki tuolloin yhden aikakautensa loppuina suomalaisessa jalkapallossa Heinolan Isku toki palaten jalkapallon pariin myöhemmin ja nimensä aivan lopullisen lopullisesti jalkapalloon muuten toki yleisenä seurana jo vuonna 1944 nimensä muuttanut Nastolan Naseva.
Nastolan Naseva tai myös aiempi Uudenkylän Naseva oli tietenkin yhdistynyt Pyhäntaan Urheilijoiden kanssa vuonna 1944. Aiempi Pyhäntaan Urheilijat taas oli seuraaja seuralle jonka nimi oli Pyhäntaan Junkkarit ja sen edeltäjä oli tietenkin kaiken alkuna Nastolan Junkkarit.
Lopetusten takia Lahden Piirissä oli mukana 7 seuraa.
LAHETK eli Lahden Erotuomarikerho tuli mukaan jalkapalloon 1948 kuten myös VU-48/ValKU-48 eli Valkon Urheilijat-48.
Siten Lahden Piirissä oli mukana 9 seuraa vuonna 1948.
Vuonna 1950 mukaan tuli tietenkin AU-50/AHU-50/AHTU-50 eli Ahtialan Urheilijat-50 mikä pitääkin liittää mukaan tulleisiin seuroihin vuoden 1950 puolelle kunhan ehtii.
Tosin Ahtialan Urheilijat-50 toimi sillä tavalla aiemmin mainitsematta jääneenä erikoisesti, että sen katsottiin aloittaneen pelaamisensa ja myös lopettaneen sen saman tien vain loikatakseen TUL:n sarjoihin mistä se tavallaan palasi takaisin mukaan vasta vuodeksi 1956 ja minkä johdosta tulen hieman tuota vuoden 1950 mukaan tulleisiin seurojen viestiin pistämään sen erikoistapauksena!
Mikäli Ahtialan Urheilijat-50 olisi tullut mukaan ja jäänyt ajallaan pysymään niin siinä vaiheessa Lahden Piirissä olisi vuoden 1949 lopetusten jälkeen vuonna 1950 ollut mukana 8 seuraa, mutta kun Ahtialan Urheilijat-50 tietenkin loikkasi lopettamisen jälkeen aloittamaan TUL:ssä niin 8 seuran sijaan mukana oli lopulta 70 vuotta sitten Lahden Piirissä vain 7 seuraa sinä vuonna.
Lahden Kiverät tulivat aiemmin mainitusti vuodeksi 1954 mukaan lahtelaiseen jalkapalloon ja vuonna 1955 tuli mukaan vuonna 1946 TUL-yhteyden takia tuolloin Lahden Piiriin tulosta perustamisjäseneksi kieltäytynyt Sorvalin Veikot ja Lahden Kaleva.
Vuosi 1958 olikin huono vuosi Lahdessa sinänsä kun mukaan jalkapallossa tuli vain Lahden Sampo ja jalkapallonsa lopettivat juurikin mainittu Ahtialan Urheilijat-50, Lahden Kiverät ja Lahden Kaleva.
Vuonna 1962 tietenkin Viipurin Reippaasta tuli Lahden Reipas ja Sorvalin Veikoista tuli Lahden Veikot ja joskus vain pelkkä Veikot.
Vuonna 1963 pelikauden jälkeen LPM:stä eli Lahden Pallo-Miehistä tuli Upon Pallo eli U-Pallo vuodesta 1964 alkaen.
Vuonna 1969 U-Pallosta tuli tietenkin L-69 josta myöhemmin tuli tietenkin vuodesta 1974 lähtien FC Kuusysi eli nk. Kyykkä.
Viime aikoina olen yrittänyt etsiä tarkkaa sarjatasoa myös Mukkulan Pallon aloitusvuodelta ja siitä vähän sen jälkeen ennen kuin se tietenkin nousi Jalkapallon Aluesarjaan tai tuolloin jo myös Jalkapallon 4. Divisioonaan/4-divisioonaan.
Etsittävät vuodet olisivat vuosilta 1969-1972 kun Mukkulan Pallo aloitti toimintansa vähän tätä ennen eli noin vuonna 1968 tai 1969 ihan alkuvuodesta kun ongelmana on myös tietenkin se, että ehtikö Mukkulan Pallo perustamisvuotensa ollessa hieman epävarma silti aloittaa pelaamisensa.
On voinut Mukkulan Pallo aloittaa aikaisemminkin kun noina vuosina 1968 tai 1969 palloilunsa, mutta tietääkseni se aloitti noina vuosina järkevämmin ja paremmin muisteltuna ainakin paikallisten muistelijoiden mukaan.
Ja tietenkin juurikin tarkka aloitustaso eli miltä sarjatasolta se nähtiin taloudellisesti hyväksyttynä aloittaa pelaamistaipaleensa.
Aloitussarja kun on ollut Piirisarjain Lohkosarjain Mestaruussarja Jalkapallossa, Jalkapallon Perussarja tai Jalkapallon Korkein Piirisarja.
Nuo tietenkin ovat olleet Jalkapallon 7. Divisioonan/7-divisioonan, Jalkapallon 6. Divisioonan/6-divisioonan ja Jalkapallon 5. Divisioonan/5-divisioonan edeltäjiä eli nykyisten Jalkapallon Seiskan, Jalkapallon Kutosen/Kuutosen ja Jalkapallon Vitosen/Viitosen edeltäjän edeltäjiä.
Mukkulan Pallo liitetään mukaan aloittaneisiin seuroihin heti kun vain tarkka aloitusvuosi varmistuu.
PS. Lisätty yhteen sanaan yksi kirjain kun muutoin olisi ollut kovin erikoisen oloinen kirjoitusvirhe, lisätty ja laajennettu Ahtialan Urheilijat-50:n yleistä historiaa ja tilannetta loikkauksineen ja paluuineen päivineen ja korjaukset suoritetaan vuoden 1950 seurojen viestiin heti tämän viestin päivityksen jälkeen.
|
|
« Viimeksi muokattu: 08.01.2020 klo 22:53:51 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #430 : 09.01.2020 klo 18:18:12 |
|
Joutsenon FC Pantterien edeltäjä Team Kaos/Team Chaos kohtasi vuonna 1993 paljon erilaisia alasarjatason joukkueita kun sillä tosiaan oli alin mahdollinen sarjataso kai alueellaan eli Jalkapallon 5. Divisioona/5-divisioona, mahdollisesti myös Jalkapallon 6. Divisioona/6-divisioona tai sen taso oli alkuperäisten Joutsenon Pantterien tapaan pudonnut vain harrastelijatasolle etenkin mikäli sillä alueella ei ollut Jalkapallon 7. Divisioonaa/7-divisioonaa.
Vuosi 1993 oli tunnetusti viimeinen Suomessa sellaisenaan divisioonanimiä käyttäen kun vuodesta 1994 eteenpäin ne olivat tietenkin numerosarjoja.
Seuraavat vastustajat se ainakin kohtasi tai valmistautui kohtaamaan kaudella niin vakavissa kuin harjoitusluonteisissa otteluissa:
FC Santukka
FC Tykki
Camparit/FC Camparit
FC 1978
LSW/FC LSW (Tämä on Lappeenrannan seura ja toisinaan tarkennettuna Lauritsalan LSW/FC LSW jolla oli tapahtumahetkellä myös joukkue LSW Dynamo.)
FC Richard
RRRP/RRP/ReRiiPa/RuoReRiipa/RuoKReRiiPa/RuoLaReRiipa/RuoKReRiPa/RuoLaReRiPa/RuoReRiPa/ReRiPa eli Repan Riihen Pallo Ruokolahdelta jossa mukana silloin tällöin oli tietenkin nimitys FC etuliitteenä.
Sportterit/FC Sportterit
Joutsenon Pantterit tietenkin kilpailevana seurana
FC Ikiliikkujat/Ikiliikkujat
FC Lettunilkat/Lettunilkat
OrPePo/FC OrPePo
FC WS eli FC Wanhat Stereot tai myös Wanhat Stereot
Sporttiset/FC Sporttiset
PaSa B-Juniorit
Joutsenon Kullervo/Kultsu B-Juniorit
JoPilkil/FC JoPilkil
FC Luulot Pois (Tämä on Saimaanharjulainen seura.)
LaVi Reservi
Haarikka Team/FC HT/FC HAT/FC HART
FC Kanavansuu/Kanavansuu
FC KaKoLa eli FC Kaupungin Kovin Lauma (Tämäkin on Saimaanharjulainen seura.)
FC Reds Taipalsaari
LSW Dynamo Lauritsala
FC Tuulihaukat Mikkeli
PoNoVo eli Pontuksen Nouseva Voima
FC Sumopainijat/FC Sumo (Tämä on Huhtiniemen joukkue.)
PaSa
|
|
« Viimeksi muokattu: 09.01.2020 klo 18:21:57 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #431 : 09.01.2020 klo 19:01:55 |
|
Jalkapallon uunituoreessa Vitosessa vuonna 1994 tietenkin myös uusi joutsenolainen seura nimeltä FC Pantterit pelasi sen Lohkossa numero 2.
Lohko 2 oli tuona kyseisenä vuotena erittäin pieni ja minilohkoksi sanottu minkä johdosta osa paikallisista jalkapallon ystävistä ei voinut ymmärtää sitä, että miksi niin pientä lohkoa oli edes toki uuden sarjankaan nimissä järkeä pelata?
Toisaalta saman alueen eli näillä näkymin Saimaan Piirin Lohko 1 olisi mennyt muutoin erittäin laajaksi mikäli vielä lopulta tämän minilohkonkin joukkueet olisi yhteen koottu siihenkin.
Joka tapauksessa laitan tähän joukkueet joita ei joka tapauksessa paljon ollut ja joita oli ainakin näillä näkymin kenties niin vähän kuin vain nelisen joukkuetta jotka pelasivat paljon myös keskinäisiä otteluja näillä näkymin kun niitä ei ollut merkitty tuonne Finlandfootball.netin tietokantaan:
Vitonen Saimaa Lohko 2 1994
Keltun Pojat eli KEPO Lappeenranta
PaSa-76 (Tämä oli tietenkin Imatran Pallo-Salamien mahdollinen entinen B-Juniorien joukkue uudelleen nimettynä tietenkin joukkueen ikärajansa mukaan tuolloin. Erikoista oli se, että tässä joukkueessa pelasi nimestään huolimatta vuonna 1994 kuitenkin paljon Joutsenon alueen pelaajia eikä niin selvästi PaSa:n normaaleja pelaajia. Toisinaan tämä joukkue oli virheellisesti merkitty nimellä PSA-76.)
FC Pantterit
LSW/L.S.W Lauritsala
Kesätaukoon 1994 mennessä sarjassa pelattiin 8 ottelukierrosta jolloin ennen sarjakauden päätöstä ennen Nousuotteluja Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1995 pelattiin syksyllä vielä toiset 8 ottelukierrosta eli yhteensä enintään 16 ottelukierrosta tässä sarjassa.
Vähemmänkin saatettiin pelata kun näillä näkymin ei ollut kuin tosiaan vain nelisen joukkuetta sarjassa ilman ihmeitä.
Nousuotteluja Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1995 pelasivat ainakin näillä näkymin kenties tämän saman sarjan ja sen alueen Lohkossa 1 FC Panttereita vastaan niiden joukkueet olivat LuuPo, MulPa, PaPo ja JK/JiiKoo.
Niistä tosin ei hirveästi ollut tietoa saatavilla LuuPo:a tai LuPo:a ja MulPa:a huomioimatta kun nehän olivat tietenkin Luumäen Pojat ja Mustalammen Pallo toisinaan myös nimellä Mustalammin Pallo kirjoitettuna ja voi olla, että osa noista voisi olla myös mahdollisia niiden Reservijoukkueita elleivät ne sitten ihan todella olisi niin huonolla tasolla liikenteessä.
JK/Jiikoo on mahdollisesti ollut Lappee JK, mutta mene ja tiedä siitä.
FC Pantterit tietenkään eivät vielä uutena seurana pysyneet perässä ja joutuivat jäämään vuodeksi 1995 Vitoseen.
|
|
« Viimeksi muokattu: 09.01.2020 klo 19:54:30 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #432 : 09.01.2020 klo 19:25:58 |
|
Jalkapallon Vitosta laajennettiin vuodeksi 1995 näillä näkymin Saimaan Piirin alueella vastoin ennakkouskomuksia siitä, että etenkin alueen toinen lohko kääpiökokoisena edellisen vuoden malliin lakkautettaisiin ja sarja pelattaisiin vain yhdellä todella isolla lohkolla jos silläkään mahdollisten talousvaikeuksien vuoksi.
Lopulta sarjassa 25 vuotta sitten tosiaan pelattiin ihan kahdessa verraten isossa lohkossa nyt kun Lohko 2 oli selvästi edeltävää vuotta vanhempi.
Seuraavat joukkueet pelasivat sarjassa 16 ottelukierrosta ja josta näillä näkymin sillä kertaa ilman erillisiä nousukamppailuja Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1996 nousi kaksi joukkuetta ja toinen näistä oli tietenkin Joutsenon FC Pantterit.
Merkitsen nämä tähän kun ei ollut joukkueita merkitty tuonne Finlandfootball.netin tietokantaan:
Vitonen Saimaa Lohko 2 1995
Lappeenrannan Rakuunat/FC Rakuunat/Rakuunat A-Juniorit
FC Pantterit Joutseno
SaPo/KuRaSaPo/KumPRaSaPo eli Salon Pojat tai Kumpurannan Salon Pojat
KEPO eli Keltun Pojat (Toisinaan erittäin harvoin tämä seura on nimeltään tunnettu historiallisesti myös nimellä HarKePo eli Harapaisen Keltun Pojat.)
FC Liry
SiU Reservi Simpele
HaPa eli Haukivuoren Pallo
TSV/HTSV/TSV Harjula eli Harjulan Taipalsaaren Veikot
MoNSa Montola
Lappeenrannan Rakuunoiden A-Juniorit voittivat sarjan, mutta A-Juniorien joukkueasema tuli ongelmalliseksi sarjapäättäjille nousun osalta niin siten sen sijaan ilman mahdollista kolmenkin joukkueen nousumahdollisuutta luokkaa ylemmäksi nousi Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1996 yhdessä FC Pantterien kanssa sarjakolmonen eli Salon Pojat Kumpurannasta.
|
|
« Viimeksi muokattu: 09.01.2020 klo 19:29:00 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #433 : 09.01.2020 klo 19:55:11 |
|
Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1996 noussut FC Pantterit kohtasi jälleen montakin eri joukkuetta omassa lohkossaan.
Kahta se ei näillä näkymin kuitenkaan kohdannut sellaisenaan mitenkään ja näistä toisenkin näillä näkymin vain uuden nimen alla kun nämä oli kyllä kohdattu aiemmin historiassa FC Panttereiden edeltäjäseurojen osalta tavalla tai toisella.
Vuoden 1995 päätteeksi kun toimintansa oli lopettanut kaksikin seuraa.
Lappeenrannan United ainakin näillä näkymin aivan täysin kartalta häviten antaen muutaman pelaajansa muun muassa liittyä FC Panttereihin ja Ruokolahden Rajusta tuli lopettamisen jälkeen vuodeksi 1996 RPS Ruokolahti eli Ruokolahden Palloseura.
Seuraavat joukkueet totisesti pelasivat 20 ottelukierrosta Jalkapallon Nelosessa vuonna 1996 näillä näkymin Saimaan Piirissä Lohkossa 2 ja kun tietoja ei ollut merkitty Finlandfootball.netin tietokantaan:
Nelonen Saimaa Lohko 2 1996
StU eli Savitaipaleen Urheilijat
FC Ristiina
RPS Ruokolahti
RP-82 eli Ristiinan Pallo-82 tai Ristiinan Palloilijat-82
PEPO Reservi
A-Pallo/APallo Anttola eli Anttolan Pallo
KotPa/KoPa eli Kotajärven Pallo
LuPo/LuuPo eli Luumäen Pojat
FC Pantterit Joutseno
SaPo/KuRaSaPo/KumPRaSaPo eli Salon Pojat tai Kumpurannan Salon Pojat (Tämä seura saattaa vielä pohjimmiltaan olla kotoisin Kerimäeltä jolloin sen lyhennenimi olisi tai voisi olla KerKuRaSaPo tai KerKumPRaSaPo eli pitkältä nimeltään Kerimäen Kumpurannan Salon Pojat.)
MulPa eli Mustalammen Pallo (Toisinaan myös nimeltään Mustalammin Pallo joka pitääkin merkitä vuoden 1994 FC Pantterit pudottaneisiin haastajiin jolla tie vei vuodeksi 1997 Jalkapallon Vitoseen vuoden 1996 Jalkapallon Nelosen tämän lohkon huonoimpana joukkueena.)
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #434 : 09.01.2020 klo 20:15:05 |
|
Vuoden 1997 Jalkapallon Nelonen näytti edelleen Saimaan alueella tältä Lohkossa 2 missä edelleen pelaamistaan jatkoi myös Joutsenon FC Pantterit ja jonka tietoja ei ollut merkitty Finlandfootball.netin tietokantaan:
Nelonen Saimaa Lohko 2 1997
A-Pallo/APallo eli Anttolan Pallo
SaPo/KuRaSaPo/KumPRaSaPo/KerKumPRaSaPo/KerKuRaSaPo eli Salon Pojat, Kumpurannan Salon Pojat ja ehkä kenties myös Kerimäen Kumpurannan Salon Pojat
RPS Ruokolahti
FC Pantterit Joutseno
RP-82 Ristiina
KoPa Kotajärvi
FC Ristiina
MäJä/MahJä/FC MäJä/FC MähJä eli Mäntyharjun Jäntevä toisinaan etuliitteellä FC mainittuna
HiHa/MiRaKyHiHa/FC HiHa/FC MiRaKyHiHa eli Hiirolan Haka ja ihan pitkältä nimeltään Mikkelin Rantakylän Hiirolan Haka toisinaan etuliitteellä FC mainittuna
PEPO Reservi
PEPO/PePo Pertunmaa eli Pertunmaan PEPO tai Pertunmaan Ponnistus (PEPO:n osuessa samaan sarjaan ja samaan lohkoon tietenkin PEPO Pertunmaalta nimettiin yleensä vain PePo:ksi tai PePo Pertunmaaksi tai myös vain Ponnistus Pertunmaaksi sekaannuksen välttämiseksi joskin hieman helpotti myös se, että itse varsinaisella PEPO:lla oli tässä sarjassa vain Reservi pelaamassa ainakin tässä lohkossa.)
Sarjasta puhuttaessa 20 ottelukierroksen ja sarjan päätteeksi Anttolan Pallo nousi Jalkapallon Kolmoseen 1998 ja Salon Pojat Kerimäeltä tai ainakin Kumpurannasta käsin varmemmin hävisivät Nousuottelut Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 1998 hyvin niukasti kilpailevalle FC Kouvolalle kun maalista olisi kenties vielä ollut kiinni viimeinen mahdollinen Uusintaottelu Noususta Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 1998 ellei sitten tietenkin sääntönä jo ollut, että ratkaistaan ihan vain jo maalisäännön perusteella.
Siihen pähkäilyyn tarvetta ei ollut kun Salon Pojat hävisivät yhteismaalein 3-4 FC Kouvolalle jolloin FC Kouvola nousi Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 1998 ja Salon Pojat joutuivat jäämään Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1998.
Hiirolan Haka Mikkelin Rantakylästä, PEPO:n Reservi ja Pertunmaan ikioma PEPO tippuivat Jalkapallon Vitoseen vuodeksi 1998 kun tuolloin tippui vuonna 1997 jo kolme huonointa ulos Jalkapallon Nelosesta luokkaa alemmaksi.
|
|
« Viimeksi muokattu: 09.01.2020 klo 20:17:07 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #435 : 09.01.2020 klo 20:37:01 |
|
Jalkapallon Nelosessa Saimaan alueella näillä näkymin tapahtui sellainen asia, että vuonna 1998 sen lohkosta alettiin käyttää nimitystä Itälohko.
Siten on hieman hankalampaa tietää, että oliko Nelosen Itälohkossa vain yksi ainoa lohko vai oliko lohkoja kenties kaksi tai jopa useampiakin.
Tuntemattomalla lohkonumerolla, mutta kenties myös vain Lohkossa 1 Jalkapallon Nelosessa 1998 Itälohkossa pelasivat seuraavat joukkueet joiden mukana tietenkin oli myös Joutsenon FC Pantterit ja tätä ei voi ainakaan toistaiseksi merkitä välttämättä sellaisenaan Finlandfootball.netin tietokantaan kun ei ihan kaikkea sarjajärjestystä ole selvillä:
Nelonen Itälohko 1998
SavU eli Savilahden Urheilijat
StU eli Savitaipaleen Urheilijat
RPS Ruokolahti
FC Pantterit Joutseno
FC Ristiina
MäJä/MahJä/FC MäJä/FC MähJä eli Mäntyharjun Jäntevä
FC PaSa (Tämä oli Imatran Pallo-Salamien Reservijoukkue selvästi erottuvalla nimellään kun itse pääseura eli PaSa pelasi sinä vuonna Kakkosessa. Vuonna 1997 kun FC PaSa yleensä tuli olemaan PaSa:n Reservin kaupallisempi kutsumanimi, mutta myöhemmin toki koski nimeltään ihan itse pääseuraakin ajan mittaan jolle luotiin myös uusikin erilainen Reservi tuolloin nimellä FC PaSa Reservi mikä nykypäivänä tai 2010-luvulla pelasi enimmäkseen Kutosta/Kuutosta jalkapallossa siinä missä FC PaSa nykypäivänä tai 2010-luvulla pelasi enintään Jalkapallon Kolmosta.)
RP-82 Ristiina
LuPo/LuuPo eli Luumäen Pojat
KoPa/KotPa/LeKotPa/LeKoPa eli Kotajärven Pallo tai toisinaan myös Lemin Kotajärven Pallo kokonaisen nimensä perusteella ja toisinaan mukana oli myös etuliite FC käytössä tälläkin seuralla
Sarjassa pelattiin 18 ottelukierrosta enintään ja kesätauko vuonna 1998 sarjalla oli kolme viikkoa 9 ottelukierroksen jälkeen.
Nousijoita ei harmittavasti tullut selville yhdessä putoajien kanssa, mutta FC Pantterit joutuivat jäämään Jalkapallon Neloseen vuodeksi 1999.
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #436 : 09.01.2020 klo 21:22:05 |
|
Jalkapallon Nelosessa vuonna 1999 pelasi tuolloin viimeistä kertaa vuodeksi 2000 Jalkapallon Kolmoseen noussut Joutsenon FC Pantterit.
Harmittavasti paljonkaan tarkempia tietoja sarjasta ei ole löytynyt tai ollut tulostiedoiltaan saatavilla, mutta FC Pantteri pelasi näillä näkymin todennäköisesti edelleen Nelosen Itälohkossa mahdollisesti Lohkossa 1 ja 2 ellei sitten sitäkin keskitetty jo osaksi esimerkiksi Nelosen Itä-Suomen aluelohkoa.
Lisäksi Nelosessa oli vielä erikseen Alkusarja ja Loppusarja lisäten mahdollisin Nousuotteluin ja Uusintaotteluin tarpeen tullen vuodeksi 2000 Kolmoseen joten niitäkään ei ole ollut helppoa löytää.
Nelosen Loppusarja saattoi olla myös sellaisenaan kaikkien lohkojen yhteinen eikä mikään eri lohkoa koskeva sellainen, mutta toistaiseksi olen merkinyt sen ikään kuin Itälohkoon kuuluvana Loppusarjana ennen kuin tarkempiakin tietoja löytyy.
Merkitsen siten nuo tiedot tähän ja välttämättä kun lohkotilanteita ei juuri ole saatavilla niin näitä tietoja ei välttämättä voi merkitä Finlandfootball.netin tietoihin.
Ainakin näillä näkymin pelasivat 1999 Jalkapallon Nelosessa seuraavat joukkueet:
Nelonen Itälohko Alkusarja 1999
RPS Ruokolahti
RP-82 Ristiina
StU eli Savitaipaleen Urheilijat
FC Ristiina
HiHa/MiRaKyHiHa/FC HiHa/FC MiRaKyHiHa eli Hiirolan Haka ja ihan pitkältä nimeltään Mikkelin Rantakylän Hiirolan Haka toisinaan etuliitteellä FC mainittuna (Tälle joukkueelle FC Pantterit itse asiassa olivat hävitä ennen nk. Turkkilaista Nousua voittoon Alkusarjassa.
Tuo nimitys turkkilaisuudesta tuli sen hetken eli kesäkuun 1999 katkerasta julkisesta tilityksestä Suomen hävittyä 5.6.1999 Jalkapallon EM 2000 Karsinnassa Turkille kahden maalin johtonsa Turkin tosiaan noustua tappioasemastaan ja ajoittain hyvin luokattomasta pelistään huolimatta voittoon asti.
Kun FC Pantterien ja Turkin peliä miettii niin siinä missä FC Pantterit olivat kuutamolla enintään 15 minuuttia pelistä jos sitäkään tappiostaan huolimatta niin Turkki itse oli hukassa huomattavastikin pidempään pelissä ja se vain tietenkin pahensi tappion merkitystä Suomelle tai tuleville Huuhkajille.)
Nelonen Itälohko Loppusarja 1999
FC Pantterit Joutseno
FC Kuusankoski Reservi/Kumu Reservi/Kumu JT/KJT Kuusankoski/Kuusankosken Kumu (Tämä tietenkin oli tavallaan osana FC Kuusankoskea ollut nk. Uusi Kuusankosken Kumu, mutta ajoittain se oli jossain määrin helppo sekoittaa nk. Vanhaan Kuusankosken Kumuun tai osana tietenkin sen edustusjalkapalloa hallinnoineen ja ylläpitäneeseen Kumu JT:hen. Sittemmin on ollut montakin eri vaihetta tällä seurakokonaisuudella ja viime vuosinahan Kuusankosken Kumu aivan sellaisenaan on tietenkin tullut takaisin kotimaisen jalkapallon pariin joskin sarjataso ei ole ollut kovin korkealla kun on yritetty pelata kaudella.)
RPS Ruokolahti
FC PeKa Kotka eli Kotkan PeliKarhut
StU eli Savitaipaleen Urheilijat
HP-47 Heinola
FC Loviisa
PoPo/FC PoPo eli Popinniemen Ponnistus
Valkealan Kajo
Kaipiaisten Kajastus
Tämän jälkeen FC Pantterit pelasivat 2.10.1999 tietenkin vielä Uusintaottelun Nousemisesta Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 2000 ja siinä kaatui Popinniemen Ponnistus maalein 6-0 jolloin FC Pantterit nousivat Jalkapallon Kolmoseen vuodeksi 2000.
Jalkapallon Nelosen muista asioista puhuen vuoden 1999 päätteeksi RP-82 Ristiinasta ja kilpaileva lähtökohtainen Ristiinan perustamishetkellään nk. Rahaseurana ollut FC Ristiina päättivät lopettaa toimintansa yksinään ja yhdistää voimansa joiden tuloksen oli tietenkin Ristiinan Pallo eli RiPa Ristiina vuodesta 2000 alkaen.
Samalla RiPa onkin tavallaan nk. Uusi RiPa siinä missä RP-82 oli aikanaan tai välillä tuon vuosiliitteensä pois jättäessään tietenkin nk. Vanha RiPa.
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #437 : 14.02.2020 klo 12:40:50 |
|
Vaikka yleisesti ottaen olenkin keskittynyt etsimään Suomessa jalkapalloilun aloittaneita ja lopettaneita seuroja vanhemmilta ajoilta niin pitää muistaa, että uudemmiltakin ajoilta on ollut tällaisia seuroja lähihistoriasta ja läheltä nykyaikaa.
Osin mitä nykypäiväisempään on tultu niin nykyään kuten ennenkin on myös paljon sellaisiakin seuroja jotka ovat perustettu jo paljon aiemmin sellaisenaan ensi kertaa, mutta jotka ovat tietenkin historian varrella myös pitäneet enemmän tai vähemmän pitkiä taukoja pelaamatta ja jolloin ne sitten ovat tavallaan uudestaan vain jatkaneet toimintaansa.
Laitan tähän viestiin vuoden 2011 Suomen jalkapalloilussa aloittaneita ja lopettaneita seuroja:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 2011
Aloittaneet seurat: AC Stoppi Helsinki, FC Atsteekit/FC Aztecas Helsinki, FC CLE/FC Club Latino Espanol Helsinki, FC EHA eli FC Etelä-Helsingin Atlas Helsinki, FC Kettu/Ketut/FC Fox/FC Foxes/Helsingin Ketut Helsinki, FC Pelikaverit/FC Playmates Helsinki, FC Spede/Spedet Helsinki, FC ZSKA Kuopio, FC-84/FC-Kasineljä Mikkeli, EBK Edsevö eli Edsevö Bollklubb, FC KP/GB eli FC Kulta-Pojut/Golden Boys Pietarsaari, VUS KK eli VUS Kärsämäen Kataja, FC LR Jyväskylä eli FC Liikunnan Riemu/FC Liikunta, VUS LP/VUS LMP Leivonmäki eli VUS Leivonmäen Pyry, PuoPa-80/PP-80 Puolanka eli Puolangan Pallo-80, FC Oulu/TFC Oulu eli Team FC Oulu/FC Uleåborg, VUS RP/VUS RJP Ristijärvi eli VUS Ristijärven Pyry, FC Kaveriporukka Tampere, FC Ikurin Vire Tampere, FC Bosna Turku eli myös nimeltään Suomen Turun Kulttuurikeskuksen Bosnialaiset Jalkapalloilijat alkuperäiseltä nimeltään, FC HSF Turku eli Turun FC Heinon Soija Futsal, PUT/TPU Turku eli Peimarin United Turku/Turun Peimarin United/PU, ÅCF Turku eli Åbo Club de Futbol, FC Yö/FC Yönkoitto/FC Night/FC By Night Hanko, FC Punaiset Paholaiset/FC Diablos Rojos/FC Drojos Vantaa, FC Futura-j eli FC Futura-Juniorit, FC Korso, FC KJ eli FC Kyhää Jo/FC KyJo Uusimaa/Tikkurila/Vantaa, FC Laatupallo/FC LP Espoo, FBC Glid Ekenäs eli Fotbollsclubben Glid eli FC Liitäjät Tammisaari, FC Honka-91 eli tässä tapauksessa FC Futis-Honka tai FCH-91/FCF Honka-91, Hanko FC/Hanko FTC eli Hanko Futsal Club, HYPP Hyvinkää eli Hyvinkään Pallopedot, LJK/LoJK/LohJK eli Lohjan Jalkapalloklubi, LoKV/LohKV eli Lohjan Kisa-Veikot, FC Sahan-Seura Vantaa, FC Gajize Vaasa/FCFF Gajize Vasa/VBFF Gajize eli Suomen Vaasan Bosnialaisten Jalkapalloilijoiden Yhdistys Gajize ja FC VaVo/VaVe Vaasa eli FC Vaasan Voittajat/Vaasan Vencedor
Lopettaneet seurat: FC Pommittajat/Pommimiehet/Pommi-Tommi/Pommi-Tommit Helsinki eli myös Helsingin FC Bombers/Bomberman, FC VV Valtimo eli FC Valtimon Vasama, FC LNK Lappeenranta eli FC Lappeenrannan Namu-Kassit, FC/FS Campus United/Kampus United Kaakkois-Suomi, KSFCI Keski-Suomi eli Keski-Suomen FC Inter, FC KK Kyyjärvi eli FC Kyyjärven Kyky, FC LPVP eli FC Leppäveden Pyry, FC PaPa Jämsä eli FC Paperilaakson Pallo Jämsä, FCI Oulu eli FC International Oulu/Oulun FC Inter/FC Inter Oulu joka toisinaan oli myöskin sekoittavasti nimeltään FC Oulu, TyPS/TyrPS Tyrnävä eli Tyrnävän Palloseura, SATAKETEKP-77 eli Satakunnan Erotuomarikerho Pilli-77 tai myös FC Pilli-77 Satakunta, FC JSJ-07 eli FC Juhlasalijalkapallo-07 Pori, JPS JuJu-78 Punkalaidun, FC Voltti Tampere, FC LeJy Lempäälä eli Lempäälän Jyry, FC YP Ylöjärvi eli Ylöjärven Pallo, FC Navaronen Tykit/FC Tykit Turku, FC Sinimustat Turku, FC Goose Park Rangers/FC Hanhipuiston Vartijat Turku, Turun FC Nahkakuula-75, SC Stix Turku, Turun FC SBS eli FC Turun Suomi-Bosnia-Seura, FC VK Vehmaa eli Vehmaan Kiisto, FC Kaupungin Tähdet eli FC City Stars, FC Läppä Länsipiste/Kivenlahti/Espoo, FC Nopeat Sudet Nastola, FK Träskända eli Träskända Fotboll Klub tai myös JPPK/JPK Järvenpää eli Järvenpään Jalkapalloklubi, AUMI03 Seinäjoki/Vaasa, FC Wasa/Vaasa, Huutoniemen Reipas, FC LaVe eli Lappajärven Veikot, Vaasan Sparta ja FC YKV eli Ylistaron Kilpa-Veljet
Nimenmuutoksina tapahtuivat ainakin seuraavat kuin mahdollisesti myös lopettamisen sijaan yksinkertaisesti taas nimensä vaan vaihtaneen FC City Starsin eli tietenkin nykypäivän FC Kuusysin sijaan ne nimenmuutokset olivat FC Botanilla josta tuli FC Finnkurd, FC LKP-Hockeysta Laukaalta tuli yksinkertaisemmin FC TLKP tai FC Team LKP Laukaa ja R-Ilves Riihimäeltä eli Riihimäen Ilves muuttui jälleen RiPS/RiiPS-nimen alle eli Riihimäen Palloseuraksi.
PS. Lisätty kotipaikkakunniksi FC KyJo:lle Tikkurila ja Vantaa FC Tanoken tapaan, FC Läppänä tunnetulle joukkueelle eli FC Länsipisteen Perusäijille seikkaperäisempi selvitys kun kotipaikkakunta selvimmin on Espoo ja lisätty kotipaikkakunnaksi FC Nopeille Susille Nastola.
PPS: Lisätty hieman mystisen oloiselle AUMI03:lle ylimääräiseksi kotipaikkakunnaksi ennen lisätietoja Seinäjoki huolimatta siitä, että se esiintyi Vaasan alueen seuroissa.
|
|
« Viimeksi muokattu: 01.07.2022 klo 07:25:33 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #438 : 14.02.2020 klo 15:30:26 |
|
Vuonna 2012 Suomen jalkapalloilussa aloittaneita ja lopettaneita seuroja tulee seuraavaksi tähän alle:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 2012
Aloittaneet seurat: FC IHRV Itä-Helsinki eli FC Itä-Helsingin Raittius ja Voimailu, JFC Helsinki eli Jokerit FC/FC Jokerit jälleen FC Jokereiden uutena tulemisena tavallaan, FC HPV Varkaus eli tässä tapauksessa FC Hukka-Pallo Varkaus, FC KME/MEK/MKE eli VUS FC Männistön Elo eli toisin sanoen Kuopion Männistön Elon, Männistön Kuopion Elon tai ihan vain pelkästään Kuopion Elon uusi tuleminen entisestä vanhemman ajan Kuopion Elosta poiketen, JPY Jepua/JFF Jeppo/Jepua eli Jeppo Fotbollföreningen eli FF Jeppo/FF Jepua Jeppo/Jepua, FC Pilkku Keski-Suomi, LauPa/LaukPa/LauKPa eli Laukaan Pallo, FC MEAK Jyväskylä eli FC Mestareiden Atleettiklubi Jyväskylä, FC SCAC Rovaniemi eli FC Santa Claus Arctic Circle Rovaniemi, Merilappi United-j eli Merilappi United Juniorit kun pääseura Kemistä olevana syntyi periaatteessa vuotta tai kahta aiemmin, FC Ankkalinna/FC Julle Ankanpään Jalkapalloseura Pori joka oli toki aiemminkin pelannut jalkapalloa palaten tuolloin tauolta kun seura oli perustettu jo vuonna 2003 ihan alun perin, Sport Club Haukat/SC Haukat/Porin Haukat Pori, FCTCC Tampere eli FC Tampere City Center, FC Pelikassit Tampere, FC TUK/FC TamUK Tampere eli FC Tampere Unitedin Kannattajat kenties Tampere Unitedin Reservin tai sitäkin oikeammin Reservin Reservin erikseen nimettynä seurana tai amatööripohjaisena, yksinkertaisesti varsinaisen seuran kannattajista koostuneena omana joukkueenaan, Tohlopin Tiikerit Tampere palattuaan jälleen yhdeltä tauoltaan, FC TVJY Tampere eli FC Tampereen Vierasjoukkueen Yhdistys Tampere, FC ÄJK/ÄEJK/ÄKJK/ÄEKEJK/KJK/KEJK/KEÄJK/KEJÄJK eli Äetsän Jalkapalloklubi/Äetsä-Keikyän Jalkapalloklubi/Keikyän Jalkapalloklubi/Keikyä-Äetsän Jalkapalloklubi, FC Gasellit/Gaselle Turku, FC Tanoke Uusimaa/Vantaa/Tikkurila, FC IVSKY Itä-Vantaa eli FC Itä-Vantaan Somalikulttuuriyhdistys/Somalien Kulttuurin Yhdistys, VLSC Vaasa/Laihia eli Vaasan Laihian Sports Club tai LSC Laihia, FC PUF Pjelax/FC NPUF Närpes Pjelax/PIELNY Pielahti/NPIELNY Närpiö Pielahti eli FC Pjelax Ungdomsförening eli Pielahden Nuorisoyhdistys tai myös FC Närpes Pjelax Ungdomsförening eli Närpiön Pielahden Nuorisoyhdistys ja MIFK-j eli MIFK-Juniorit eli Maarianhaminan IFK:n Juniorit mitä ilmeisimmin Reservistä tai Reservin Reservistä muodostettuna erillisnimellään tai kenties muutoin seuraan liittyvä jokin harrastejoukkue erillisenäkin itse pääseurasta jollakin tapaa Ahvenanmaalla päin olevana
Lopettaneet seurat: FC Cantona Helsinki, FC Juhlahevoset Helsinki, FC MJ/FC MJH Helsinki eli FC Maa Jengi Helsinki, FC PT/FC PTH Helsinki eli FC Pesä Team Helsinki, FC SAYKUS/FC HSAYKUS Helsinki eli Suomi-Arabia Ystävyys, Kulttuuri ja Urheiluseura Helsinki, FC SHOW Helsinki eli FC Suur-Helsingin Osuus-Weikot, FC Raju/FC Tuusniemen Raju, FC VPH Vieremä eli FC Vieremän Peli-Haukat, FCK Kotka eli FC Kotka erillisenä tai jonkinlaisena Reservin tai Reservin Reservin osana joko silloista FC KooTeePee:tä tai KTP:tä jalkapallossa, FC Pesä Imatra, JPS Rakuunat eli Lappeenrannan Rakuunat lopullisen lopullisesti kun seura oli ollut käytännössä vuosia tätä ennenkin pelaamatta kun lopullisesti kaikki perinnepelaaminenkin tavallaan kaiketi lopetettiin, Joutsenon United, Lappeen Jalkapalloklubi eli Lappeen JK, FC Rai Oulu, KajPa/KaPa Kajaani eli Kajaanin Palloilijat jotka lopullisesti lopettivat sinällään pelaamisen myös perinnejoukkueillaan, FC PaKa/FC PaaKa/FC SiPaKa/FC SiiPaKa/FC SiPaaKa/FC SiiPaaKa eli FC Paavolan Kisa tai myös FC Siikajoen Paavolan Kisa, FC Team Mukava Pori, FC Tampereen Polytekniset/FC Tampereen Polytechnica, FC Tampere, FC Lahnavetten Kuninkaat, FC LETK Lempäälä eli FC Lempäälän Erotuomarikerho, FC LOHÄETK/FC LOUHÄETK eli FC Lounais-Hämeen Erotuomarikerho, FC VilTe eli FC Viljakkalan Teräs, FC YVUOVO/FC YVOVO eli FC Ylöjärven Vuorentaustan Voima, FC PaVi/FC TuPaVi eli FC Pansion Vintiöt/FC Turun Pansion Vintiöt, FC Paraisten Rehti, FC TeiTo/FC SaPeTeiTo/FC PeSaTeiTo eli FC Teijon Toverit/FC Salon Perniön Teijon Toverit eli FC Perniön Salon Teijon Toverit, HC FC TPS-j eli mitä ilmeisimmin TPS:n jääkiekkojoukkueen kesäpuolen nuoriso-osasto jalkapallon puolelta sitten lopetti melko pitkään näillä näkymin pöytälaatikkoseurana vietettyään aikaa tai muussa tapauksessa tämä oli TPS:n Reservin tai Reservin Reservin jokin viritys mikä tuolloin toimintansa lopetti, FC Espoon Haukat/FC Espoon Hawks, FC Buster Espoo eli Football Club Buster Espoo, FC GriPS/FC KarkkGriPS Karkkila eli Karkkilan Grillin Palloseura, FC HausNaPa eli FC Hausjärven Nappulat, FC HYPP Hyvinkää eli Hyvinkään Pallopedot, FC HYUS Hyvinkää eli FC Hyvinkään Urheiluseura, FC KePa/VaKePa/KeskPa/VaKeskPa/KesPa/VaKesPa eli Keskon Pallo tai Vantaan Keskon Pallo, LoKV/LohKV eli Lohjan Kisa-Veikot, FC ORU/FC VAORU/FC OU/FC OUV/FC VOU eli Orient United tai Vantaan Orient United, FC Pöllöt Uusimaa, FC RINAUS/FC RIINAUS Riihimäki eli FC Riihimäen Nappulaseura, FC Vaasan Talentit, FC HPT/FC HPTV Vaasa eli FC Hullu Pullo Team Vaasa ja FC KANSU eli FC Kallträskin Nuorisoseuran Urheilijat
Nimenmuutoksina aiemman parin lopettamisen tai vain pelkästään niiden rajoilla esiintyneiden nimenvaihdosten jäädessä huomiotta FC Hongan yhdestä juniorijoukkueesta tai Reserviin tai Reservin Reserviin liitettävistä joukkueista tuli nimeltään FCH-j tarpeen mukaan käyttöön ja TP-Seinäjoki ja Sepsi-78 sulautuivat aivan lähtökohtaisen lopullisen lopullisesti perinnepalloilunsakin lähtökohtaisesti lopettaen yhteiseksi joukkueeksi ja nimenmuutoksenaan niistä tuli osa SJK-j:tä eli SJK-Junioreita osana tietenkin itse emoseura Seinäjoen Jalkapalloklubia.
PS. Lisätty kotipaikkakunnaksi FC Team Mukavalle Pori.
|
|
« Viimeksi muokattu: 01.07.2022 klo 07:27:41 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #439 : 14.02.2020 klo 16:34:29 |
|
Vuonna 2013 Suomen jalkapalloilussa aloittaneita ja lopettaneita seuroja tulee seuraavaksi tähän alle:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 2013
Aloittaneet seurat: FC Myllypuro Helsinki, FC KUV Käpylä eli Käpylän Urheilu-Veikot, ESTPS eli STPS Edustus Savonlinnan Seudun Palloseura, IPS Edustus Imatra eli Imatran Palloseura, LJK Lappee eli Lappee JK eli Lappeen Jalkapalloklubi, FC MAHL Mikkeli eli lempinimeltään myös FC Mahla tai FC Vaahteranlehti eli oikealta nimeltään FC Mikkelin Alueen Harrasteliiga, FC UPH eli FC Union Plaani Heinola, FC Virky Lappeenranta, FC KBK/FC JKBK/FC PKBK Jakobstad/Pietarsaari eli Jakobstad Kobolt Bollklubb/Jakobstad Kobolt BK eli Pietarsaaren Kobolt Bollklubb/Pietarsaaren Kobolt BK, FC KET/FC KSS Kokkola eli FC Kokkolan Etelätähti/Kokkolan Etelä-Tähti/FC Kokkolan South Star, FC KuuPaKa-j eli FC Kuusamon Pallo-Karhut-Juniorit, FC OuLäKi eli FC Oulun Lääketieteellinen Kilta, FC RoHaFu eli FC Rovaniemen Harraste-Futis/FC Rovaniemen Harrastefutis, FC RoRe eli FC Rovaniemen Reippaan uusi tuleminen, FC Takinkääntäjät Oulu/Oulun Takinkääntäjät, FC Hatanpään Pallo Tampere, FC FFTT Tampere eli FC Fenix Futsal Team Tampere tai myös Fenix FT Tampere, FC HaPa/FC HallPa eli FC Hallilan Pallo, FC Kissa-Miehet Tampere/FC Miau-Miehet Tampere, FC PaDy eli FC Padasjoen Yritys, FC PiPa eli FC Pisan Pallo Tampere, Roxbury JK eli Roxburyn Jalkapalloklubi Tampere, FC ATKT Turku eli FC Atleetikkoklubi Turku, FC TAAIIY Turku eli FC Turun Aziz-Al Iraqin Islamilainen Yhdistys, FC CF Spartans Turku, FBC Pargas/FBC Parainen, FC IBK MedA Salo, FC TuKy-Sport eli FC Turun Ky-Sport mahdollisesti vanhempien aikojen Jalkapallon Turun FC Sportin perinnetyön jatkajana tai omana seuranaan Turun alueella, FC RaiNaLa/FC TuRaiNaLa eli FC Raision Nappulaliiga tai myös FC Turun Raision Nappulaliiga, FC VSAKS/FC VSJATAKS Turku eli FC Varsinais-Suomen ja Turun Afghaanien Kulttuuriseura, FC PEF/FC Pelifiilis/FC HauPEF/FC Haukilahden Pelifiilis Espoo jälleen pienen tauon jälkeen kun vuodesta 2000 asti enemmän tai vähemmän tämä seura on ollut olemassa, FC IIF Ingå/Inkoo eli FC Ingå IF/FC Inkoon IF Fotbollina tai Jalkapallona tilanteen mukaan, JTFC Espoo Jalkapallo eli Jari Tolsa FC Espoon jalkapallon puoli jatkoi taas toimiaan kun vuodesta 2009 asti sellainen oli ollut olemassa ja oli myös taukoa viettänyt, FC Keeper Cobras omaksi seurakseen vähän tätä aiemmin irronneena, mutta vuodesta 2013 lähtien vähän aikaa omana seurana myös pelanneenakin kun enimmäkseen tämä seura on keskittynyt olemaan entisen pääseuransa FC Wildin ja myös muidenkin jalkapalloseurojen maalivahtivalmennukseen erikoistunut joukkueyhdistys, FC LLAK Laaksolahti eli FC Laaksolahden Atleettiklubi, FCK-07 Vaasa eli Vaasan FC Kerho-07, FC Sport-j Vaasa, FC PAUS Vaasa eli FC Palosaaren Urheiluseura Vaasa ja FC Ahvenanmaa eli FC Åland
Lopettaneet seurat: FC AS Helsinki eli FC Arabian Sheikit Helsinki, FC IH Helsinki eli FC Itä-Helsinki Helsinki, FC DE/SI eli FC Deep East/Syvä Itä eli entisen FC Ompun Pompun silloinen uusi ja epäonnistunut seurayritys, FC Orson Helsinki, FC PH-99 eli FC Pallo Hukassa-99, FC Zyklon/Sykloni eli Helsingin Sykloni tunnettuna vanhemmankin ajan perinneseurana Helsingistä lopetti tuolloin jälleen pelinsä, FC KeiNu Keitele eli FC Keiteleen Nujakka, FC Buta Kotka, FC Kuusankoski lopullisen lopullisesti lopettaneena kun pari vuotta aiemmin oli loppunut kokonaan toiminta edustuspuolella sinänsä, FC KoRe eli Kotkan Reipas näillä näkymin tuolloin jalkapallotoimintansa lopettaneena, UIFK/OIFK/OUIFK eli toisin sanoen Uleåborg IFK/Oulun IFK Oulusta, KaPa eli Kajaanin Palloilijat vieläkin nähtävästi vuoden 2012 tapaan lopetellen joitakin muita oheisia seuroja toiminnaltaan kun edeltävänäkin vuonna seura lopetteli toimiaan AC Kajaanin eduksi yhdessä tietysti seuraan kuuluvien muiden oheisten seurojen tapaan, KuuPaKa eli Kuusamon Pallo-Karhut pääseuraltaan kun Juniorit ajoittain myös nimimerkin jp eli Jalkapallon alla jatkoivat pääseuran toimintaa entiseen malliin, FC ToRayVa/FC ToKaaKaRayVa eli FC Tornion Raittiusyhdistys Valistus tai myös FC Tornion Kaakamon Raittiusyhdistys Valistus, FC Pormestarinluodon Salama tai myös FC Porin Pormestarinluodon Salama, FC UTU/FC UoTU Uotila eli Uotilan Työväen Urheilijat, FC AST Tampere eli FC AS-Team Tampere, FC Lempäälän Toivot, FC SaPeLi Turku/FC TuSaPeLi Turku/FC TurSaPeLi Turku eli FC Turun Salon Peli ja Liikunta, FC Derius Jokela, FC VanKa Vantaa eli FC Vanha-Kasi ja VaPS Vantaa eli Vantaan Palloseura
Nimenmuutoksia sinällään ei ollut, mutta kotimaan jalkapallosarjoista suljettiin ulos sarjoista tietenkin Rovaniemen Santa Claus tuona vuotena paljon huomiota herättäneenä jo edellisen vuoden sotkujensa takia.
Toisaalta taas joissakin oloissa Santa Claus pelasi kyllä vuonna 2013 joskin tuloksissa seura toisinaan huomioitiin tilannekohujensa takia nimellä Santa Claus-Lynx/Santa-Lynx/Lynx-Santa Claus/Lynx-Santa kun tuossa vaiheessa ennen lopullisia jalkapallon ulkopuolisia vaikeuksiaan niitä selvitellessä se teki yhteistyötä FC Lynxin kanssa ennen kuin sitten FC Santa Clausista tuli lähivuosien aikana kuin yhdessä yössä nk. Uusi Santa Claus.
Taas kerran tällä kertaa nimellä AC Santa Claus kun emoseuran jäänteitä jäi olemaan uuteen Reserviseuraan eli FC Santaan ja ennen pitkää nimitys FC palasi vielä kerran AC Santa Clausinkin nimeen mikä kieltämättä kertoo melkoisesta nimihistoriasta tuon seuran osalta.
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #440 : 15.02.2020 klo 08:52:17 |
|
Vuonna 2014 Suomen jalkapalloilussa aloittaneita ja lopettaneita seuroja tulee seuraavaksi tähän alle:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 2014
Aloittaneet seurat: ACH Helsinki eli AC Hilaal Helsinki, FC KMPP Käpylä eli FC Käpylän Maanantain Pallo-Pojat, FC PKP Helsinki eli FC Pohjoismaiden Komeimmat Pojat Helsinki, FC Siili Siilinjärvi kun se sai ainakin näillä näkymin vahvistuksen perustamiseen vasta vuoden 2014 puolella vaikkakin joulukuussa 2013 toiminta jo tiettävästi alkoikin, FC Galaxit Jyväskylä, FC JKV eli FC Jyväskylän Kylteri-Veljet/Jyväskylän Kylteriveljet, FC Lievestuoreen Kisa, FC Limingan Kiekko eli FC LiKi tietenkin jääkiekkojoukkueen jalkapallopuolen mukaan sen taas joko jatkaessa joskus ollutta aiempaa toimintaansa tai kenties ihan äärimmillään vasta tuolloin jalkapalloilun yleensäkään aloittaneena joskin seura on ollut olemassa vuodesta 1982 joten varmaan jossain välin ennen vuotta 2014 jalkapalloa ainakin silloin tällöin on pelattu, FC PonPa eli FC Ponkilan Pantterit, FC ROI UTD Rovaniemi eli FC Rovaniemen United jälleen uuden tulemisensa myötä kun vuodesta 2002 palloilua on siinäkin seurassa harjoitettu joskin taukojakin on pidetty ja vuosien 2014-2015 paluutkin ovat kieltämättä vähän rajoille meneviä kun ihan täysin kunnolla toiminta alkoi taas virkoamaan entiselleen vasta vuonna 2016, FC La-Pa/LaPa Punkalaidun eli Punkalaidun FC Laitumen Pallo, FC Vihniö Hauho kun tämä seura oli tavallaan kokonaan uusi tai jonkin verran ainakin eroava edeltäjästään VihVo:sta eli Vihniön Voimasta tai ViHauVo:sta/HauVihVosta eli Vihniön Hauhon Voimasta tai Hauhon Vihniön Voimasta kun tosiaan ne myöskin FC-etuliitteen omaavina seuroina hieman vuosinimen tilanteesta vaihdellen olivat olleet olemassa jo vuodesta 2001 lähtien, FC PrTU ja huumorillisesti myös FC Pirtu eli FC Pirkanmaan Työväen Urheilijat, FC TAS eli FC Tampereen Afrikaans/African Sports joka aiemmin tietysti oli enimmäkseen Tampereen harvojen Afrikaanereiden jalkapallojoukkue joka sittemmin tietysti Apartheidin ajan loputtua ennen pitkää muuttui kaikille afrikkalaisille vapaaksi urheiluseuraksi jossa tietysti ennenkin oli pelannut muitakin afrikkalaistaustaisia pelaajia silloin tällöin maahanmuuttajista puhuttuna, mutta ei käytännössä milloinkaan mustia ennen 1990-luvun alkua kun sittemmin heidänkin alkaessa mennä todella mukaan joukkoon siellä onkin sittemmin ollut muitakin Tampereen afrikkalaisia ihonväristä riippumatta. Lyhytikäinen ja katkonainen, mutta kohua herättänyt seura se aikanaan Tampereella tosiaan oli ja ei kyllä edes vapaammalla rotutaustallaan pyörinyt yleensä pitkiä aikoja ja joka tietysti vuonna 2014 aloitti jälleen uudelleen pelaamaan, FC Legirus Inter tunnettuna Suomen alasarjojen rahaseurana sai tuolloin luvan tulla Suomeen pelaamaan kun varsinaisesti Venäjällä se oli aloittanut toimintansa jo vuonna 2012, FC HausPa-j eli FC Hausjärven Pallon Juniorit kun itse pääseuralla oli omia vaikeuksiaan tai haluttomuuksiaan jatkaa pelaamista sellaisenaan ja Pallokerho-09 Hyvinkää eli periaatteessa aiemmin ja tunnettuna tämä seura oli ollut FC IPK-09 toisinaan j:llä eli Junioreilla tai niitä ilman ja hyvin harvoin tällä seuralla nimi on ollut myös Pallokerho-09 Hyvinkään IPK
Lopettaneet seurat: FC JP13 Helsinki, FC PSF Pieksämäki eli FC Pieksämäen Seudun Futaajat, FC ZSKA Kuopio, FC PaSa Imatra tunnettujen Pallo-Salamien taas lopettaessa tuolloin toimintansa, FC JKIH Imatra eli FC Jalkapalloklubi Imatran Härät tai myös FC JK Bulls toisinaan myös ilman etuliitettä FC, FC LovRi eli FC Loviisan Riento, Oulunsalon FC Suola, FC LUOLAETK eli FC Luoteis-Lapin Erotuomarikerho, FC RoRe eli FC Rovaniemen Reipas taas kerran toimintansa lopettaneena, FC AC Juice Tampere, FC Tampereen Potku Tampere, Norsulauma FC Tampere, FCTCC Tampere eli FC Tampere City Center, Tampereen FC Futarit Tampere, FC TVJY Tampere eli FC Tampereen Vierasjoukkueyhdistys, FC ÄJK/ÄEJK/ÄKJK/ÄEKEJK/KJK/KEJK/KEÄJK/KEJÄJK eli Äetsän Jalkapalloklubi/Äetsä-Keikyän Jalkapalloklubi/Keikyän Jalkapalloklubi/Keikyä-Äetsän Jalkapalloklubi, FC Herhiläiset/SC Herhiläiset/Raision Herhiläiset Turku eli myöhemmin nykypäivään tultaessa useimmiten tunnettu nimellä SC Hornets/FC Hornets Raisio tai myös Turun Raision SC Hornets/FC Hornets, AC Vantaa näillä näkymin lopetti tuolloin toimintansa kun aiemminkin toiminnan alasajoa oli tällä seuralla ollut jo jonkin aikaa ja kaikkiaan joitakin vuosia kun menestystä uudelleen ei tullut, FC AP Espoo eli Espoon Aika-Pallo, FC Espoon FCB eli Espoon FC Bärcelona pilanimenä hyvinkin tunnetusta FC Barcelonasta, FC W Espoo, FC Tanoke Uusimaa/Vantaa/Tikkurila, FC Samba Espoo, FC HC Ränni/FCHC Ränni Espoo eli ei tapauksessa välttämättä jääkiekon kesäjoukkue vaan FC Herraclubi Ränni ja myös nimellä FC Ränni tunnettu seura Espoosta, Ingå IF/Inkoon IF joka tosiaan lopetti pääseurassaan jalkapallotoimintansa jättäen sen sitten tälle IIF Fotbollille/Jalkapallolle, FC Kirkkonummen Urheilijat sen pelailtua jälleen aiemmin jonkun aikaa yhtenä uusimmista yrityksistään perinneseuran osalta, Absolut Wasa FC Vaasa, FC JÄPK//JÄRPK/JÄRSPK Vaasa eli Vaasan FC Järviseudun Pallokerho ja Pjelax/Pielahti FC Vaasa
Nimenmuutoksina nähtiin ainakin FC IH KontU:n muuttuminen osaksi enemmän KontU:n Junioreita nimellä FC Itä-Helsingin KontU-Juniorit ja JFC Helsingistä tuli nyt lopullisesti nykysukupolven FC Jokerit jota tosin joskus nimitetään myös Jokerit FC:ksi jotta ei asiayhteydestä riippuen tule liikaa yhtänäisyyksiä alkuperäisiin FC Jokereihin tai Jokereiden jääkiekkoon.
KTP ja FC KooTeePee menivät yhteen muuttaen itsensä tällä tai osin myös edelliskauden pohjalta olemaan tästä vuodesta lähtien FC KTP Kotkassa ja Savonlinnan Työväen Palloseura eli STPS alkoi taas pääseuran jalkapallotoiminnan alasajon yhteydessä käyttää nimeä SPTS Juniorit tai STPS-j.
FC Lynx muuntui uudelleen osana kotimaisista sarjoista suljetun ja sittemin paluun edes jotenkin mahdollistavana sille olemaan osa AC Santa Claus-j:tä eli AC Santa Claus-Junioreita johon vielä paluun oli tekemässä tietysti vielä etuliite FC:kin pahimman talouskohun mentyä yli.
OPS-j:stä tai joskus myös OPS-jp:stä tuli nimenmuutoksensa yhteydessä periaatteessa omalla tavallaan melko uusi seura eli FC OuRoPa/FC OuRotPa eli FC Oulun Rotuaarin Pallo ja nimenmuutoksista tai ainakin merkittävistä sellaisista puhuttaessa viimeisenä FBC Pargas/FBC Parainen muuttui FC/SC Pargas Vargarnaksi eli FC/SC Paraisten Susiksi josta tosin käytetään kumma kyllä jälleen yhtenä nykypäivän tai lähivuosien ilmentymänä mieluummin nimeä SC Wolves Pargas/Parainen ja sillä nimellä on ollut toimintaa muun urheilun puolella ja ehkä kenties aiemmankin jalkapallon puolella jo vuodesta 2006 lähtien.
|
|
« Viimeksi muokattu: 15.02.2020 klo 08:56:09 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #441 : 15.02.2020 klo 10:44:32 |
|
Vuonna 2015 Suomen jalkapalloilussa aloittaneita ja lopettaneita seuroja tulee seuraavaksi tähän alle:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 2015
Aloittaneet seurat: FC Fortuna Helsinki, FC Kobane 2014 Helsinki toimintansa aloittaneena vaikka itse seura perustettiin jo vuotta aiemmin, FC Lähiö Helsinki, FC Suokki/FCS Suokki Suomenlinna, FCSC Haukat/FCSC Hawks Helsinki eli FCSC Helsingin Haukat, FC Pielaveden Sampo, FC WUT eli FC Warkauden Urheilun Tukijat Varkaus, FC Lapaset Kaakkois-Suomi, FC MYPA-j eli MYPA:n Juniorit osana MyPa:n tai nykyään ajoittain 1990-luvun tavalla isolla kirjoitettuna MYPA:n uutta tulemista, FC PDDLK Kokkola eli FC Puerto Deportivo De La Kokkola, FC VUS PP eli FC VUS Pyhäjärven Pohti, FC ToiRi eli FC Toivakan Rivakka kun seura 100-vuotisjuhliensa kunniaksi aloitti jalkapallonkin taas uudelleen kun seurassa sen historian aikana oli ollut jokusen kerran tätä ennenkin jalkapalloa, AC Oulu-j eli AC Oulun Juniorit mitä ilmeisimmin liittyen sen Reserviin tai Reservin Reserviin ja niiden sen hetken uudelleen nimeämisiin tai jopa erillisen muun seuran perustamiseen, FC KaPa/KajPa eli Kajaanin Palloilijat kun AC Kajaanissa sallittiin taas jostakin syystä aiemmin kiellettyjen tai lopetettujen perinnepelien jatkaminen ihan omana seuranakin, FC OSK/OUSKI Oulu eli FC OBC Oulu eli tilanteesta riippuen FC Oulun Siniset Kissat/Sini-Kissat tai FC Oulun Blue Cats, FC OHF/OUHF Oulu eli FC Oulun Harrastefutis/Harraste-Futis, FC Oulun Kaakamon Raittiusyhdistys Valistus, FC Hullut Flamingot Siuro eli myös jalkapallon espanjalaisvillityksen takia osin englantilaisvillityksen valossa FC El Locos Flamingos Siuro, FC Mietokastike Akaa, Gotham City FC Tampere taas jo vuodesta 1992 lähtien perustetun ja alun perin vuodesta 1989 lähtien perustettavaksi aiotun seuran pitkäli Lepakkomiehen tai Batmanin sen hetken paljon katsojia ja suosiota Suomessakin keränneiden elokuvien ja pelien vanavedessä perustetun seuran osalta palasi jälleen tuolloin tauoltaan, HJS Akatemia Hämeenlinna, Hämeenlinna Härmä-j tai Hämeenlinnan Härmän Juniorit kun pääseura alkoi ajaa alas jalkapallotoimintaansa, FC KU-68 Kangasala eli Kangasalan Urheilijoiden uusi tuleminen kotimaiseen jalkapalloon tauon jälkeen, FC TaRy Tammela eli FC Tammelan Ryske, FC VJY Tampere eli hieman nimeään muuttanut ja uudelleen perustettu FC Vierajoukkueyhdistys Tampere, FC NTP/FC LNTP Lieto eli FC Liedon NuoTeePee/FC NuoTeePee, FC BK Multi Espoo, GRIFK/KIFK/KAUNIFK-j tai Juniorit jälleen Grankullan tai Kauniaisten tunnetun joukkueen Reserviin tai Reservin Reserviin liittyvien selvittelyjen yhteydessä luotuun tai uudelleen nimettyyn joukkueeseen, FC VJS/FC VIH Vantaa eli FC Vantaan Jääsydämet/Jää-Sydämet eli FC Vantaan Ice Hearts, FC VIPFA Espoo eli FC VIP Football Academy Espoo ja FC VOL/VOP Seinäjoki eli FC Vellun Opetuslapset Seinäjoki
Lopettaneet seurat: FC KAPV/KAVPV/HEKAPV/HEKAVPV Kaivopuisto/BB/HFBB Brunnsparken eli Kaivopuiston Veljet/Brunnsparkens Bröder tai myös Helsingin Kaivopuiston Veljet/Helsingfors Brunnsparkens Bröder Helsinki/Helsingfors, FC Pelikaverit/Playmates Helsinki, FC IHRV Itä-Helsinki eli FC Itä-Helsingin Raittius ja Voimailu, FC Makkabi Helsinki eli tunnettu Helsingin Makkabi tuolloin lopettaneena seurana, FC Pukinmäen Veto eli PuVe/PukVe, FC Vatansport Helsinki, FC Ylis-78 Puotila, ASKW Kallavesi Kuopio eli Kuopion Kallaveden AS KallaWesi tai myös AS KaWe Kallavesi/Kuopio, FC EKI Etelä-Kuopio eli toisin sanoen jälleen kerran toimintansa lopettanut perinneseura Etelä-Kuopion Ilves, FCSC JokPa Joensuu eli FCSC Joki-Pallo Joensuu joka saattoi olla kuitenkin myös SC Riverballin Reservin tai Reservin Reservin yhteyteen tai niiden tilapäisesti korvanneen oman seuransa yksinkertainen lopetus ellei sitten SC Riverball tuolloin jostain muusta syystä olisi supistanut tai jopa ollut vaarassa lopettaa jalkapallotoimintansa, FC KePo eli Kelttun Pojat tuolloin tuttuna perinneseurana, FC Veiterä Lappeenranta tuolloin jälleen Lappeenrannan Veiterän lopetettua taas silloin tällöin ihan suurenakin pidetyn jalkapallotoimintansa tasolleen seurassa, FC Rio Grande Rovaniemi jälleen sen seuran uutena tulemisena lopetti tuolloin, FC KiRi/KiiRi Kiiminki eli Kiimingin Riento, FC RoKa Rovaniemi eli Rovaniemen Kanuunat jälleen uudemman tulemisensa tuolloin lopetti, FC KiSuLa Kiikoisten, Suodenniemen ja Lavian alueen yhteisenä suurseurana lopetti tuolloin, FC HUHNUS Huhtamo eli FC Huhtamon Nuorisoseura, FC PapaJazz itse asiassa tuolloin FC Jazzin Veteraanien joukkueena, mutta satunnaisesti aina mahdollisuutta alasarjoihinkin auki pitäneenä joukkueena, FC Pomarkun Ura, FC VU/VaU/VAU eli FC Vampulan Urheilijat, AC Goljat Tampere, FC ASOSCF Tampere eli FC AS OldSchool CF Tampere, FC Tiikerit/Tigers Tampere, FC Kalkun Urheilijat, FC SLT Tampere eli FC Sport Lace Team Tampere, FC TOINUS/TOIJNUS eli FC Toijalan Nuorisoseura, FCAI/FCAIT Ispoinen/Turku eli FC Atletico Ispoinen tai Turun FC Atletico Ispoinen, Turun Dynamo eli FC Dynamo Turku, FCFL Turku eli FC Functio Laesa Turku tietenkin osa aiempaa FC TYY:tä eli FC Turun Ylioppilaskuntaa tai Ylioppilaisyhdistystä, FC IBK MedA Salo, FC RaiTeePee Raisio tietenkin myös Raision vanhemman ajan RTP:nä eli Raision Työväen Palloilijoina, AC Vantaan Allianssi kun ei sen sotkuissa kyetty oikein ainakaan näillä näkymin luomaan erillistä Vantaan Allianssia uutena tai uusvanhana palaavana sellaisena, FCHC MD/FCHC MDE/FCHC HD/FCHC HDE/FCHC PD/FCHC PDE Espoo eli eli ei tässä tapauksessa välttämättä jääkiekon kesäjoukkue vaan FC Manalan/Helvetin/Perkeleen Dynamo Espoosta päätti tuolloin lopettaa kieltämättä melko kirjavan nimihistorian omanneena seurana jalkapalloilun, FC HKPS Hämeenkylä eli FC Hämeenkylän Palloseura, FC RT Ruskeasanta eli FC Ruskeasannan Tykitys ja FC OIF Oravais/Oravainen eli FC Oravais IF/Oravaisten IF aiemminkin pelanneena lopetti tuolloin toimintansa
Ainoa merkittävä nimenmuutos oli RoHaFu:n, RovHaFu:n tai RHF Rovaniemen nimenmuutos Rovaniemen HarrasteFutiksesta/Harraste-Futiksesta FC RolPo:ksi eli FC Rollon Pojiksi.
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #442 : 15.02.2020 klo 13:33:38 |
|
Vuonna 2016 Suomen jalkapalloilussa aloittaneita ja lopettaneita seuroja tulee seuraavaksi tähän alle:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 2016
Aloittaneet seurat: FC AS RaPe eli FC AS RalliPerseet/Ralli-Perseet Helsinki/Tapanila/Pohjois-Helsinki jo vuodesta 2007 ensi kertaa pelanneena ja tuolloin tosiaan paluun jälleen tehneenä, FC Party-Hava/Party Hava/FC PH tai FC P-H Helsinki, FC CWSC/FC KSUK Helsinki eli FC Chicken Wings Sports Club/FC Kanan Siipien Urheiluklubi Helsinki, FC JPK Roxbury Helsinki eli FC Jalkapallokerho Roxbury Helsinki erotuksena Tampereen JK Roxburystä ellei sitten jostain syystä tämä kyseinen seura ihan alun alkaenkin olisi jostain syystä Tampereen sijaan alkanut pelata Helsingissä mieluummin mahdollisen uuden tulemisensa myötä, FC Kaakonkulman kulttuurimylly Kotka ja tämä seura myöhemmin on tunnettu tietenkin Kotkan FC Myllynä, FC JLFT Sievi eli FC Jokilaaksojen Futsalin Tukijat Sievi joka tunnetaan tai on tunnettu nimellä FC Sievinä, AS Sievinä tai Sievi FS:nä ja lopulta myös FC JoFu Sievinä tietenkin mahdollisesti lisäten vielä alueen isomman paikkakunnan nimeen eli Ylivieskan, PT-90/PoPT-90 eli myös FC Popula Team-90:nä ja myös FC Populan nimellä tunnettu seura Ylivieskasta jatkoi tauon jälkeen jalkapallotoimintaansa mitä se on vuodesta 1990 enemmän tai vähemmän tietyin tauoin jatkanut ja jatkoi sitä tuolloin tauon jälkeen kun alun perin seura oli nimeltään vain Ylivieskan Popula tai Popula-Team joka pääasiallisemman lajinsa eli jääkiekonkin ammattimaistuessa seurassa muuttui juurikin HC Populaksi jalkapallopuolen tultua mukaan seuraan tuolloin vuonna 1990, FC Huki Jyväskylä kun seura irtautui varsinaisesta Jyväskylän Hukista omaksi vain jalkapalloon keskittyväksi seurakseen ja minkä seurahistoriaan kuului olla ainakin osana Jyväskylän Nousua vain muutamaa vuotta vielä tätä aiemmin, JPS-j eli Jyväskylän Seudun Palloseura Juniorit kun pääseura alkoi ajaa alas omaa jalkapallotoimintaansa tuolloin, FC SuoPS/SuPS Suomussalmi eli paluun tehnyt Suomussalmen Palloseura, TC Taivalkoski eli Taivalkosken Calcio, FC ToPV eli FC Tornion Pallo-Veikot jälleen paluun tehneenä kotimaisiin sarjoihin, UPPT Pori eli Uusi Porin Pallo-Toverit sen uudelleen tulemisena, mutta toisaalta myös samalla nimellään eli PPT:llä pelatessaan perinnepelien ulkopuolella tämä seura taitaa käyttää mikäli olen ymmärtänyt oikein niin nimitystä Porilaisen Palloilun Tuki ja seurassa sinänsä saa olla muitakin palloilijoita kuin vain jalkapallon edustajiakin, FC TaJaPaK/TaFA Tampere eli FC Tampereen Jalkapallon Akatemia/FC Tampereen Football Academy eli joskus myös nimellä FC Tampere FA/FC TFA Tampere tunnettu seura, FC UtaSport Tampere eli Tampereen Yliopiston Opiskelijoiden ja Henkilökunnan Urheiluseuran sen hetken jalkapallojoukkueen uudelleen palaaminen ammattimaiseen jalkapalloon jota se toki oli tehnyt ennenkin ja myös aikanaan juuri tuolla vanhemmallakin ilmoitetulla nimellään, FC Kaarinan Nuorisoklubi Qaran eli myös nimellä FC Qaran tunnettu Kaarinan jalkapalloseura joskus myös Turusta tulevana mainiten sen tietenkin sitten Turun Kaarinan FC Qaran, FC KAPA-65 eli perinteisen Kalannin Pallo-65:n uusi tuleminen jälleen kilpapuoliseen jalkapalloon, TuWe-jp eli Turun Weikkojen Jalkapallo tietenkin uudella nimellään kun pääseurassa ei haluttu tuolloin pelata enää pääsääntöistä jalkapalloa, ACL Lohja eli AC Lohja, FCA Asikkala eli FC Asikkala, FCK Mäntsälä eli FC Kapina Mäntsälä varsinaisesti tällöin kunnolla aloittaneena vaikka toimintaa ainakin perustuksiltaan oli jo olemassa edeltävänäkin vuotena, FC Hait Karkkila/Karkkilan Hait/FC Haikalat Karkkila/Karkkilan Haikalat, FC JAPS/LAJAPS/LAHJAPAS eli FC Jalkarannan Palloseura tai FC Lahden Jalkarannan Palloseura, FC LPJ eli FC Lahen Pojat Junnut kun itse pääseura FC LP eli FC Lahen Pojat lopetti samana vuonna jalkapallotoimintansa, FC RPK/RBK Raasepori/Raseborg eli Raaseporin Pallokerho/Raseborg Boll Klubb, RPS 32 Espoo eli tämä taitaa olla Roukanlahden Palloseura tietenkin joko juuri Roukanlahdelta, mutta mahdollisesti lähes samalta alueelta yhteen kasvaneena myös Kivenlahdelta päin ja joka oli ollut osa EPS:ää ja RPS:n omaa pääseuraa ja joka oli aiemminkin ajoittain ajautunut erilleen jo vuodesta 2004 lähtien pelailemaan omia ottelujaan jonka jälkeen tästä vuodesta alkaen vuoteen 2018 asti jatkui enemmän tai vähemmän tiettävästi kivulias erovaihe, FC SaSi Sammatti eli FC Sammatin Sisu, FC SiuSi/FC Sisu Siuntio eli FC Siuntion Sisu, FC VAMOL Länsimäki eli FC Vantaan Monikulttuurinen Liikunta Länsimäki, FC WAU Espoo joka myöhemmin on liittynyt osaksi muun muassa Raaseporin ja Tammisaaren alasarjojen seuroja, FC VASEKAIK/FC VAMUSEKAIK/VSAIK/VSKHEAIK Vaasan Mustasaaren Sepänkylä eli FC Vaasan Sepänkylän AIK/FC Vaasan Mustasaaren Sepänkylän AIK eli Vasas Smedsby Allmänna Idrottsklubben/Vasas Korsholms Smedsby Allmänna Idrottsklubben, FC KPK Kauhava eli FC Kauhavan Pallokerho ja FC VKV/VAKV Vaasa eli FC Vaasan Kylteriveljet/Kylteri-Veljet jälleen aloittaneena seurana
Lopettaneet seurat: FC Itä/East Myllypuro, FC LaPa Lauttasaari eli FC Lauttasaaren Pallo, FC KTS Karttula eli FC Karttulan Tennisseura kun tosiaan tuolla päin paikallinen Tennisseura on tosiaan historiansa varrella ajoittain jalkapalloakin pelannut, FC Kouvola, FC Lapaset Pohjois-Haaga/Lappeenranta/Kotka?, FC PasPa eli FC Pasmajärven Palloilijat, FC SPS/SallPS Salla eli FC Sallan Palloseura jälleen yhden paluunsa jälkeen lopettaneena, AC Amurin Tähdet/Tähdistö Tampere eli toisinaan myös nimellä AC Amurin Stars/All-Stars Tampere tunnettu joukkue, FC NoHe/NoTr Nokia eli FC Nokian Heimo/Nokian Tribe, FC KU-68 Kangasala eli FC Kangasalan Urheilijat-68 lopetti jälleen lyhyen paluun jälkeen jalkapallon pelailut sarjojen puolella ainakin ja pysytteli perinnepalloilussa, FC Pisan Pallo Tampere, FC VUS ToiVa Toijala eli FC VUS Toijalan Valpas, FC TAAIIY Turku eli FC Turun Aziz-Al Iraq Islamilainen Yhdistys eli Turun Islamilaisen Yhdistyksen Irakilaisten joukkue käytännössä lopetti tuolloin, FC Koivu Turku, FC TUIKS/FC Persia/FC Teheran/FC Farsi Turku eli FC Turun Iranilaisten Kulttuuriseuran tietenkin Turun alueen Iranilaisista koottuna lopetti tuolloin kun samalla seuralla oli kolme muutakin pelinimeä ajoittain melko pitkänkin historiansa varrella säännöllisin väliajoin sen pelatessa Turussa, FC TuWe Turku eli FC Turun Weikkojen pääseuran lopettaessa jalkapallotoimintaansa ja antaessaan sen sitten nk. Junioreilleen haltuun, FC TVSAKS Turku/FC Ariana Turku eli toisin sanoen FC Turun Varsinais-Suomen Afghanilaisten Kulttuuriseura joka tunnetaan tai paremmin sanottuna tunnettiin myös nimellä FC Ariana, FC Babylon/Helsingin Babylon Helsinki, FC Sisäpiiriläiset/FC Insiders Nurmijärvi tuolloin lähtökohtaisen kunnolla lopettaneena kun toimintaa oli ajettu jo vuosia alaspäin, FC Hakunilan Riento, FC LP eli FC Lahen Pojat pääseuraltaan kun sen lopetellessa toimintaansa sen nk. Juniorit jatkoivat toimintaa sen tilalla, FC Peipparit Espoo, FC PUPO/PuPo FC Vantaa, SCFCH Hyvinkää eli SCFC Hyvinkää, FC MUSVMK Mustasaari/FC VAMUSVMK Vaasa/FC KSK Korsholm/FC VKSK Vasa eli FC Mustasaaren Välimieskerho Mustasaari tai FC Vaasan Mustasaaren Välimieskerho eli toisella kotimaisella FC Korsholms Skiljedormarklubb tai vielä myös FC Vasas Korsholms Skiljedormarklubb
Nimenmuutoksina nähtiin FC Kauklahden VUS Pyrinnön muuttuminen FC Kauklahden Pyrinnöksi ja FCK 07:n, TP-Seinäjoen ja Sepsi-78:n viimeisten jäänteiden liittyminen yhdessä FC Kerho-07:n kanssa kohti uutta nimeään eli Seinäjoen SJK:n SJK Akatemiaa.
PS. Huom! FC Lapaset on rajatapaus tällä hetkellä kotipaikkakunnaltaan kun se on merkitty Kaakkois-Suomen seuroihin, mutta sille on kotipaikkakunnaksi esitetty Pohjois-Haagaa, Lappeenrantaa ja Kotkaa. Olen kompromissiksi ennen lisätietoja laittanut ne kaikki paikkakunnat hyvin poikkeuksellisesti lisäten myös kysymysmerkin. Mikäli tarkka paikkakunta löytyy niin korjaan asian välittömästi.
|
|
« Viimeksi muokattu: 01.07.2022 klo 07:53:11 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #443 : 15.02.2020 klo 14:48:27 |
|
Vuonna 2017 eli kolme vuotta sitten 100 vuotta täyttäneessä Suomessa ja 110 vuotta Palloliiton tasolla täyttäneessä Suomen jalkapalloilussa aloittaneita ja lopettaneita seuroja tulee seuraavaksi tähän alle:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 2017
Aloittaneet seurat: FC IRPA Joensuu eli FC Itä-Rajan Palloilijat Joensuu tavallaan jo vuodesta 2014 tietenkin perustettuna, mutta vasta tuolloin täysin kunnolla kilpajalkapalloilunsa käyntiin saaneena, FC YVSJPS YPA eli FC Ylivieskan Seudun Jalkapalloseura YPA mistä tietenkin käytetään tämän kaiken tultua uudelleen mukaan suomalaiseen jalkapalloiluun muutostensa jälkeen enemmän nimeä FC Ylivieska, FC Kypärämäen Riistanvartijat/Vartijat Jyväskylä eli FC Kypärämäen Rangers Jyväskylä, FC SoHo JKL Jyväskylä eli tämä taitaa olla muutamankin eri nimen kuten myös yksinään FC SoHo:na esiintyneen Suolahden Urhon uusi tuleminen Jyväskylän seudun alueelta Suolahdelta, FC KKP Kiiminki eli FC Kiimingin Kiekko-Pojat ja sen kesäjoukkue jääkiekkopuolelta jalkapallossa kun muutoin se pelaa tietenkin jääkiekkoa, FC VUS SirSi/Sir-Si eli FC VUS Sirkkakosken Sisu uudelleen palanneena jalkapalloiluun, FC TU Teisko eli FC Teiskon Urheilijat myös nimellä FC TeiskU, FC Riihimäen Uhka eli FC Riuhka/RiUhka, FC VaLi Vantaa eli FC Vantaa Liikkeelle, FC KuKu Vaasa eli FC Kuortaneen Kunto Vaasa jälleen uudelleen aloittaneena kun vuonna 1988 oli ollut jo ainakin mukana jalkapalloa pääsäännöllisemmin tältä seuralta aina 2000-luvun alkuvuosille asti ennen pitkää taukoa, FC PÄNSU Päntäne eli FC Päntäneen Nuorisoseuran Urheilijat ja FC VFU Vaasa
Lopettaneet seurat: AC Balls/AC Pallot Helsinki, FC MalU Malmi eli FC Malmin Urheilijat aiemman uuden tulemisensa päätteeksi, FC WäSy/HeWäSy Helsinki eli Wäinämöisen Syke/Helsingin Wäinämöisen Syke Helsinki, FC MPR/MPRK Kuopio eli FC Manhattan Project Kuopio, FC VeU/VU Vesanto eli FC Vesannon Urheilijat jälleen yhden paluunsa päätteeksi, FC SuSi eli FC Sunilan Sisu jälleen erittäin lyhyen paluunsa päätteeksi lopetti tuolloin, FC Castle Celtic's/FC CELT'S Turku eli FC Turun Linnan Keltit, FC CFS Turku eli FC CF Spartans Turku, FC KyPS/KyrPS Kyrö eli FC Kyrön Palloseura jälleen perinneseuran lopettaessa paluunsa, FC NIF Nagu/Nauvo eli FC Nagu IF/Nauvon IF, UPPT Pori eli Uusi Porin Pallo-Toverit tai Porin Palloilun Tuki haudattiin vuoden sisällä paluunsa jälkeen yllättävänkin vähin äänin ja nykyisin Porin Pallo-Tovereilla taitaa kuitenkin osana FC Jazzia toimia tietenkin tarpeen mukaan koolle kutsuttavasti ainakin perinneseuransa, FC RaiNaLi Raisio eli FC Raision Nappulaiiga, FC SCR Raisio eli FC Sporting Club Raisio, FC Haka Turku eli myös Turun Haka tai Turun FC Haka erillään tunnetummasta Valkeakosken vastaavasta, FC TurNaPLaPa Turku eli FC Turun Nappula-Pallo, FC TuWe-j eli FC Turun Weikot Juniorit kun sekin lopetti palloilunsa ja siitä eteenpäin on ollutkin vaikeaa sillä seuralla palloilunsa suhteen, ACT Oulu eli AC Takinkääntäjät Oulu, FC Tarmo Kajaani kun Kajaanin Tarmo tosiaan sai eräässä vaiheessa pelata AC Kajaanin ulkopuolella perinnepelejään kunnes lopetti sitten niiden peluun tuolloin, FC Tornion Kaakamon Raittusyhdistys Valistus, FC ELF/HFT Tampere eli FC El Locos Flamingos/Hullut Flamingot Tampere tuolloin täysin lopullisesti lopettaneena, FC Hämeenlinna aivan täysin lopullisesti lopettaessaan toimintansa vasta tuolloin kun käytännössä seura oli lopettanut jo paljon tätäkin vuotta aikaisemmin, FC PI Pekola eli hyvinkin tunnetun Pekolan Iskun uuden tulemisen päätös, FC SaVo/SaWo eli FC Sastamalan Voima/Woima Sastamala, FC TamU-K eli aiemmin esitellyn FC Tampere Unitedin Reservin, Reservin Reservin tai jopa kokonaan erillisen uuden seuran ympärille kootun seuran päätös nähtiin juuri tänä vuonna, FC ESC Ekenäs/TSC Tammisaari eli FC Ekenäs Sport Club/ FC Tammisaaren Sport Club, FC Karzinkarjut Karakallio, FC Karjalohjan Urheilijat jälleen perinneseuran yhden paluun päätöksenä nähtiin lopettaneena seurana, FC Kaupinkallion Keila/FC Keila Kaupinkallio, FC Sahan Seura Vantaa eli aiemmin esitelty monikulttuurinen seura Vantaalla ja vieläkin oikeammin erikseen mainittuna Myyrmäellä, Vaasan FC Sport jälleen jalkapallon puolensa lopettaneena, FC HBK Hällnäs/Hellnäs eli FC Hällnäs/Hellnäs Bollklubb Vörå/Vöyri ja toisinaan myös Vaasan Vöyrin HBK tai VVHBK Vaasa, FC SÖBDK/EPETK eli FC Syd-Österbottens Domarklubb/Etelä-Pohjanmaan Erotuomarikerho, FC SÖBK/FC Södervalla BK ja toisinaan myös Vaasan FC Södervalla BK, FC VOL/VOP Seinäjoki eli FC Vellun Opetuslapset Seinäjoki ja FC VIPFA Espoo eli FC VIP Football Academy Espoo
Ainoa merkittävä nimenmuutos oli FC VA Vanhakylän paluun päätöspiste eli Vanhankylän Alun jalkapalloilun paluun päätepiste kun siitä tuli uudelta nimeltään FC Ulvila.
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #444 : 15.02.2020 klo 15:36:36 |
|
Vuonna 2018 eli pari vuotta sitten Suomen jalkapalloilussa aloittaneita ja lopettaneita seuroja tulee viime aikojen viestien päätteeksi seuraavaksi tähän alle kun vielä ei viime vuoden eli vuoden 2019 kaikista seuroista eikä varsinkaan toimintansa täysin varmasti päättäneistä tai merkittävästi tauolle jääneistä seuroista ole tietoa:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 2018
Aloittaneet seurat: FC Germania Helsinki, FC Mäkelänrinteen Lukion Urheilukerho/FC MäkLäRiLuUrKe, FC Lokomotiv/Siilinjärven FC Lokomotiv Siilinjärvi, HaPK-E eli Haminan Pallo-Kissojen Edustus sen palattua taas pelaamaan jalkapalloa säännöllisemmin taukonsa jälkeen, FC KyPa eli FC Kymin Palloilijat paluunsa muodossa, FC Lappeenrannan Castilla, MSM US Jyväskylä eli MSM Urheiluseura/Urheiluseura MSM Jyväskylä, ACH Pori eli AC Himmeli Pori eli myös kokonaiselta nimeltään Athletic Club Himmeli Pori ja vielä pelkästään joskus vain Porin Himmelinä tunnettu jalkapalloseura tavallaan myös jo vuotta aiemmin 2017 toimintansa aloittaneena, mutta vasta pari vuotta sitten sen kilpailulupa hyväksyttiin, FC KYPS eli Kyrön Palloseura jälleen hieman muutetulta nimeltään perinteisen seuran osalta, FC Elämä/FC Life/FC LIFE Turku, FC TuRaKe Turku eli FC Turun Raittius Kerho, FC ILS Ivalo eli FC Ivalon Lapin Sudet/Lapin Sudet Ivalo, FC US ROKOKOO Rovaniemi eli FC Rovaniemen Korkeakouluopiskelijoiden Urheiluseura ROKOKOO, FC HIF/HEIF/HERIF Hervanta eli FC Hervannan/Hervanta IF, KU-68 Kangasala eli Kangasalan Urheilijat-68 jälleen paluun tehneenä sellaisena kilpajalkapalloon, FC Leijona Futsal Kylmäkoski entisenä osana Kylmäkosken Veikkoja ja alun perin tietenkin vain Futsalin seurana ennen kuin se tosiaan pari vuotta sitten aloitti jalkapallonkin pelaamisen, FC PuPa eli Puiston Pallo myös PuiPa:na toisinaan, FC JSE/IHE Espoo eli FC Jää-Sydämet/Ice Hearts Espoo paluun tehneenä jalkapalloiluun, FC Kirkkonummi/FC Kyrkslätt paluun tehneenä perinneseurana, FC Kirkkonummen Tähti/Tähdet ja joskus myös kumma kyllä ei juurikaan ruotsalaisalueen nimensä FC Kyrkslätt Stjärna/Stjärnorna mukaan nimitettynä vaan englannin kieliseltä nimeltään tunnettu seura eli FC Kirkkonummi Star/Stars, FC Länsiväylän Dynamo Espoo eli myös FC LäDy Espoo paluun tehneenä jalkapalloiluun ja FC Botnia Vaasa
Lopettaneet seurat: FC Myllypuro Helsinki, FF Rugbyplanspojkarna eli FFR Helsinki tai myös FF Rugbykenttien Pojat Helsinki, FC Höyläämötien Sähly/FC HöySä Pitäjänmäki, FC Kallion Ori/Orhi/Oriit/Orhit eli FC Kallion Stallions, FC Karhupuiston Vartijat/Karhupuiston Vartijat FC/FC KPV/KPR Kallio, FC KR Kulosaari eli FC Kulosaaren Rauta, FC PKP eli FC Pohjoismaiden Komeimmat Pojat, FC Roihuvuoren Urheilijat perinneseuran lopetettua jälleen yhden paluunsa, EBK Edsevö eli Edsevö Bollklubb, FF Vanhat Pojat/Oldboys Jakobstad/Pietarsaari, JIFK Jakobstad/PIFK/PIEFK Pietarsaari eli Jakobstads IFK/Pietarsaaren IFK, JPS F.C. YPA Ylivieska, FC Los Babes Kokkola eli entinen FC Mielettömien Naisten Oma Urheiluyhdistys Kokkola, FC Kaarinan Nuorisoklubi eli FC Qaran Kaarina, FC ParNaLi eli FC Paraisten Nappulaliiga/Nappula-Liiga, FC ÅU Åbo/TU Turku eli FC Åbo United/Turun United ja joskus myös FC United Turku, FC Muhoksen Urheilijat kun perinneseura Muhoksella lopetti jälleen jalkapallon puolensa pitämisen, FC OJT/OUJT Oulu eli FC Oulun Jalkapalloilun Tukijat, FC OuRoPa/ORoPa eli FC Oulun Rotuaarin Pallo, FC Legirus Inter nyt lopullisesti ja näinä vuosina myös oikeudessakin puitavana ollut Suomen alasarjojen rahaseura alkujaan Venäjältä kotoisin olevana lopullisesti julistettiin toiminnaltaan lopettaneeksi kun käytännössä toiminta oli jo loppunut vuotta aiemmin ja tätä ennenkin ollut kohua herättävää rahankäytöltään ja SJK Akatemia Seinäjoki kun itse pääseura SJK:sta ei nähnyt Akatemialleen käyttöä tuolloista jatkoa ajatellen
Nimenmuutoksina WJK Juniorit Varkaudessa muuttui jälleen pääseuran tultua seuran rahoitukseen mukaan uudelleen WJK Varkaudeksi, FC US Tampere eli FC Tampereen UtaSport muuttui nyt FC TAM:ksi eli uusi nimi oli FC Tampereen Akateeminen Mahti Tampere ja FC KyJo eli FC Kyhää Jo muutettiin kieltämättä huvittavalta nimeltään osaksi FC VFSVFC:tä eli FC VFS Vantaan Futsal FC:tä.
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #445 : 19.02.2020 klo 16:22:29 |
|
Aiemmin jo tulleiden B-maajoukkuepuolen ja yleisöennätysten puolen viestinkin pohjalta olen tosiaan saanut uutta aineistoa koskien vuodesta 1976 alkaen mahdollisesti aina vuoteen 1999 tai 2000 saakka tietoa siinä sivussa myös Suomessa noiden vuosien välisenä aikana aloittaneista ja lopettaneista seuroista.
Niitä tietoja laitan tietenkin sitä mukaa kunhan tietojen aineiston loppuun asti pääsen, mutta tähän viestiin tulevat nyt vuoden 1976 aikana Suomessa aloittaneet ja lopettaneet seurat:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 1976
Aloittaneet seurat: FC Alppikotkat tai myös Helsingin Alppikotkat Helsinki, HPP eli tässä tapauksessa Helsingin Pankin Pallo mahdollisesti ihan Suomen Pankin tai muutoin kenties Helsingin Osuuspankin eli HOP:n omana jalkapalloseurana, FC MalU eli FC Malmin Urheilijat, FC MLTP Helsinki eli FC Mäenlaskijantien Pojat Helsinki, FC PSPK Helsinki eli FC Palloiluseura Puolikuu Helsinki, FC HPV/PV Helsinki eli FC Helsingin Plootu-Veikot/Plootu-Veikot, FC RR eli tässä tapauksessa FC Roihuvuoren Roihu, FC PPJ/SSOJ Helsinki eli FC Pienten Pyhimysten Jokerit/Small Saints of Jokers, FC SIF Helsinki eli myös FC Sparta Idrottsförening Helsingfors, TaKaPa/TavKaPa FC Helsinki eli Taivaskallion Pallo FC, FC TöPa eli Töölön Pallo, FC HYPUK Helsinki eli FC Helsingin Yhdyspankin Urheilukerho joka saattoi olla myös SYP:n eli Suomen Yhdyspankinkin jolloin nimi sitten olisi ollut FC SYPUK, FC KaU eli FC Kaarinan Ura, FC PiKe eli Piikkiön Kehitys, FC Pluton/Pluto Turku joka tunnettiin myös Turun Plutoina, FC Tyfon/Taifuuni Turku joka tunnettiin myös Turun Typhoonina/FC Typhoonina, FC Turun Poseidonit joka tunnettiin myös FC Turun Ahteina myöhemmin, FC Turun Arekset joka tunnettiin myös FC Turun Atrainmiehinä myöhemmin, FC SALETK eli FC Salon Erotuomarikerho, FC SoVo eli FC Someron Voima, FC Malax/Maalahti, FC GUF/VGUF Gerby eli Vaasan Gerbyn GUF eli kaikkiaan nimeltään siis Vaasan/Vasas Gerby Ungdomsförening/Nuorisoyhdistys, FC Korsnäs FF-75 eli FC Korsnäs Fotbollförening-75, FC KorJäMi Kortesjärvi eli FC Kortesjärven Mimmit, FC RAIPLUF/RUF eli FC Raippaluodon Ungdomsförening/Nuorisoyhdistys/Replot Ungdomsförening, FC Sepsit Seinäjoki eli tämähän oli lyhytikäinen alkuperäisen SePS:n eli Seinäjoen Palloseuran Reservijoukkueen yksi nimi sille, UF Hoppet Vasa eli IF Hoppetin Reservijoukkueen toinen nimi Vaasassa ellei sitten IF Hoppet alkanut siirtyä kenties muidenkin lajien pariin jolloin Hoppetissa olisi tätä alettu käyttää pelinimenäkin siitä eteenpäin, FC SUF/KSUF/VSUF/KSVUF/VKSUF/VMSSV Vaasa eli toisin sanoen FC Skatilan UF eli Ungdomsförening eli Nuorisoyhdistys kun pitkässä nimessä saattoi pisimmillään olla niinkin pitkä nimi kuin FC Vaasan Mustasaaren Skatilan Veikkaala eli ruotsiksi Vasas Korsholms Skatila Veikars Ungdomsförening millä oli tosiaan pallokenttä olemassa siellä Veikkaalantiellä päin missä sittemmin on majaansa pitänyt muun muassa IK Skatila ja alueen pienet yleisurheiluseurat, FC Honka, FC UFT eli Uusi Friherssin Toive, KePa-75/KerPa-75 eli Keravan Pallo-75, FC PorVi eli FC Pornaisten Vilpas, FC Räppäkäpälät Porvoo mahdollisesti PoTa:n/PorTa:n eli Porvoon Tarmon veteraanijoukkueena tai Reservin toisena kutsumanimenä aloitti tuolloin jalkapallon pelailun, FC TI eli FC Tillinmäen Isku muistaakseni Espoosta päin jolloin nimi olisi kaikkiaan hauskasti joko FC EIT tai FC TIE eli FC Espoon Tillinmäen Isku tai FC Tillinmäen Isku Espoo, FC K-36/FCK-36 Iisalmi eli Klubi-36 Iisalmi joka tuolloin kaikkiaan perustettiin ja joka tosiaan oli pelaamassa siitä eteenpäin aina 1980-luvulle asti kun myöhemmin tämä seura lopetti ja vuonna 1992 näillä näkymin aloitti sitten tämä seura uudestaan vain naisten puolella pelaamisen, FC MoisPa/HyrSaMoisPa eli FC Moisionvaaran Palloseura tai myös kokonimeltään FC Hyrynsalmen Moisionvaaran Palloseura, FC PA Pielavesi eli FC Pielaveden Alku, FC Rautavaaran Raiku, FC AU eli tauon jälkeen suomalaiseen jalkapalloiluun sittenkin palannut Ahlaisten Urheilijat, FCPR Rauma eli FC Pallseor Rauma, FC LoVe/LohVe eli FC Lohtajan Veikot, FC PSKLR/PSKB Kokkola eli FC Palloseura Kokkolan Luurangot/Palloseura Kokkolan Bones, FC VU Veteli eli Vetelin Urheilijat, FC AU eli Anttolan Urheilijat, FC RaSa/RaKySa/RanKySa eli FC Rantakylän Savu, FC SAVOLIETK eli FC Savonlinnan Erotuomarikerho, FC TuhKi eli FC Tuhkalan Kisa, FC GOIF Start eli varmaankin hieman eriniminen IF Start tuttuna jalkapalloseurana tai sitten sen Reservin tai Reservin Reservin nimitys tuolloin, FC Hyeenat Kymenlaakso tai myös vain Kymenlaakson Hyeenat, FC JaVo eli Jaalan Voima, FC KY Kausala eli Kausalan Yritys, FC Aavasaksan Urheilijat, FC KKU Kemi eli Kemin Kunnan Urheilijat, FC LaVe eli Lapin Veikot, FC LUOLELAETK eli FC Luoteis-Lapin Erotuomarikerho, FC OuJoPK-76 eli FC Ounasjoen Pallokerho-76 tai joskus myös FC KeJoOuJoPK-76/KemJoOuJoPK-76 eli Kemijoen Ounasjoen Pallokerho-76, FC PasPa eli FC Pasmajärven Palloilijat, FC TerPS Tervola eli FC Tervolan Palloseura, FC JPS Lahden Tähti/Tähdet eli FC JPS Lahden Star/Stars, FC MukRi eli FC Mukkulan Riento, FC OrPe eli FC Orimattilan Pedot, FC TalPa eli FC Tallukan Pallo, FC KonVe eli FC Konneveden Veto, FC VUS MY Muurame eli Muuramen Yritys, FC PP Palokka/FC JPP Palokka eli FC Palokan Pyry tai FC Jyväskylän Palokan Pyry, FC HäKo eli FC Hämeen Kohottajat, FC LOUHÄETK eli FC Lounais-Hämeen Erotuomarikerho, FC Tikrut Hämeenlinna muistaakseni FC Tiikereiden/Hämeenlinnan Tiikereiden Reservinä tai Reservin Reservinä sen erillisenä kutsumanimenä, FK Glid eli myöhemmin tunnettu FC Glid sen vanhempien aikojen nimen mukaan alun perin Fotbollsklubben Glidinä, FC LU Topparit eli FC Länsi-Uudenmaan Topparit tai vain pelkkä FC Topparit, FC JoMe Joensuu eli FC Joensuun Mestarit eli myöhemmin Joensuussa tunnettu nimellä FC JoC eli FC Joensuun Champions ja FC VV/VaVa Valtimo eli FC Valtimon Vasama
Lopettaneet seurat: FC Jokerit alun perin sellaisenaan kun tosiaan aiemmin mainitun Jokereiden lopetuksen yhteydessä myös Helsingin tunnetumpien Jokereiden jääkiekkopuoli ilmoitti pysyvänsä vain jääkiekossa lopullisesti kiinni oltuaan kyllä käytännössä melkein läpi historiansa siellä muutenkin pelailematta muuta kuin satunnaisesti Töölö-Jokerien tai Vesa-Jokereiden kautta, FC HuPa/Humpa eli FC Humaliston Pallo, FC JaKi eli FC Jakomäen Kisa, FC KK Kontula eli FC Kontulan Kunto, FC MTYOP Sampsa eli FC Maatalousylioppilaat Sampsa/FC Sampsa Helsingin Yliopiston Maatalousylioppilaiden Yhdistyksen jalkapallopuoli pisti tuolloin pallot ja pillit pussiin, FC MalWi Malmi eli FC Malmin Wintiöt, FC Ilves-Kissat kun seura sulautui lopullisesti osaksi Tampereen Ilvestä jalkapallossa, FC Paltsarit Tampere mitä ilmeisimmin osana Tampereen Pallo-Veikkoja eli TPV:tä jollakin tapaa, FC TPP Tampere eli Tampereen Pallo-Pojat, FC VU eli Virtain Urheilijat, FC HyTP/HyvTP/Hyvinkään TP Hyvinkää eli FC Hyvinkään Työväen Palloilijat, FC KePK Kerava eli FC Keravan Pallokerho, Espoon Tapion Honka sellaisenaan kun FC Hongan myötä sen osuus sisältyi mieluummin osaksi muuta Espoon Honkaa, FC JU/JoU Joroinen eli Joroisten Urheilijat, FC JyPS/JyrPS Jyrkkä eli Jyrkän Palloseura Savosta ja mikäli en vain paikkakunnassa erehdy niin kaikkiaan taitaa olla mahdollisesti osa Sonkajärveä tai sen lähellä olevia alueita Savossa päin pilanimeltään takavuosina Jyrkän JYP, FC PoPy eli FC Pomarkun Pyry, FC PKS Pori eli Porin Kiekko-Salamat lopetti jalkapallopuolensa keskittyäkseen vain jääkiekkoon, FC YP eli FC Yyterin Pallo, FC Punasalamat Helsinki, FC Virolahden Sampo, FC ArVe/ArpVe eli FC Arpelan Veikot, FC OLS-Veikot, FC ONMKYU/OUNMKYU eli FC Oulun NMKY:n Urheilijat, FC HoLu/HoU/HU-46 Hollola eli FC Hollolan Urheilijat, FC O-Jymy Orimattila FC Orimattilan Jymy, FC VekPa/VeskPa eli FC Vesikansan Pallo ja FC JPP/JoPaPo Joensuu eli FC Joensuun Pallo-Pojat
Nimenmuutoksina oli ainakin kaksi seuraa nimiltään muutaman tunnetumman lisäksi eli FC EEVATK:sta eli FC Espoon Erotuomari- ja Valmentajakerhosta tuli nyt vain pelkästään FC EETK Espoo eli FC Espoon Erotuomarikerho ja FC IUA:sta eli FC Itä-Uudenmaan Atomeista tuli nyt vain FC Atomit/Atomerna ja mikäli en erehdy niin tästä samasta seurasta taisi tulla osa Helsingin FC Atomia ellei tämä melkein ole jo sama seurakin hieman eri nimellä vain esiintyneenä.
|
|
« Viimeksi muokattu: 19.02.2020 klo 16:37:04 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #446 : 20.02.2020 klo 08:12:17 |
|
Vuoden 1977 Suomessa toimintansa aloittaneiden ja lopettaneiden seurojen osuutta laitan tähän viestiin:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 1977
Aloittaneet seurat: Räjäyttäjät FC Helsinki eli myöhemmät Koheltajat FC, Mokaajat FC ja sittemmin paremmin englantilaiselta nimeltään tuntien Blow Up FC Helsinki, FC Jalkaväki Helsinki kenties Puolustusvoimien Helsingin alueen jalkapalloseurana tai sittemmin muuten vain armeijateemainen jalkapallojoukkue Helsingistä, FC Jysäri Helsinki tai myös Helsingin Jysäri, FC KirKPK/KPPK Kirkonpelto Helsinki eli Helsingin Kirkonpellon Pallokerho jonka juuret aivan pohjimmiltaan ovat kuitenkin Lapualta eivätkä Helsingistä ja varsinaisesti toiminta oli alkanut jo vuotta aiemmin, mutta vasta 1977 oli todelliset kilpasarjojen luvat riittäviksi kun sitä ennen tämä joukkue oli pelannut jo alempaa harrastejalkapalloa, FC KoPa/KonPa Konala eli FC Konalan Pallo, FC MK Meilahti eli FC Meilahden Ketut, FC Helsingin Nestorsoirot, FC Pohuke Helsinki tai myös Helsingin Pohuke, FC PAC Helsinki eli tässä tapauksessa FC Pusta Athletic Club Helsinki mahdollisesti Suomen Unkarilaisten jalkapalloporukkana Unkarin Suurlähetystön vähän aiemmin Suomessa olleen erikoisen seuran tapaan, SS-Pallo Helsinki eli tässä tapauksessa Sehr Schnellin Pallo Helsinki, Talin Pallo eli TalPa Helsinki, FC NaTaTo/NaaTaTo eli FC Naantalin Toverit, FC TuPo/TurPo eli FC Turun Ponteva tai myös vielä T-Ponteva Turku, FC IK Vaasan Hellas eli FC Idrottsklubben Hellas joka saattoi olla hieman eri nimeltään myös tuttu Vaasan FC Hellas sellaisenaan yhtä tuttuna muunkin urheilun seurana, FC KYMAETK/KYRMAETK eli FC Kyrönmaan Erotuomarikerho, FC Metsä-Botnia-77, FC PLPP Petolahti/Petalax eli FC Petolahden Peli-Pojat myöhemmin myös ruotsinkielisen nimenkin mukaisesti Petolahden Playboyt tai Petalax Play Boys/Playboys jolloin lyhennekin oli hieman erilaisemmin FC PLPB Petolahti/Petalax, FC SUIF tuttuna seurana jälleen uuden tulemisensa myötä, Tiukkan IK/UK eli Tjöck IK ja myös tietenkin Tiukkan Urheilukerho/Tjöck Idrottsklubben, FC VäKyKi/VähKyKi eli FC Vähänkyrön Kisa, FC YPYHNUS eli FC Ylihärmän Ylipään Nuorisoseuran Urheilijat, FC HA/PHA Halkia eli FC Halkian Alku tai myös Pornaisten Halkian Alku joka tuolloin sai vahvistuksellisen luvan aloittaa ammattimaisempi jalkapalloilu kun tätä aiemmin vuodesta 1973 lähtien tällä seuralla oli ollut jalkapallotoimintaa, mutta yleisesti ottaen vain harrastetasolla ja vuosien 1974-1976 aikana se oli epäonnistunut yrityksissään saada ammattimaisempaa kilpailutoimilupaa, H-Viri Hinthaara/PH-Viri/PHV Hinthaara eli myös Porvoon Hinthaaran Viri joka oli perustettu Porvoon Hinthaaran/Hindhårin alueelle jo vuonna 1954, mutta näillä näkymin se aloitti jalkapallonsa vasta juurikin vuonna 1977, FC Korson Pelikaanit, FC SaFa Borgå/Porvoo eli Porvoon FC Sakta Farten, FC SuPa/FC E-SuPa eli FC Suvelan Pallo tai myös FC Espoon Suvelan Pallo, Vantaan FC Sählärit, FC K-7 Savo ei FC Kerho-7 Savo josta myös nähtiin aikanaan nimitys FC Norttiklubi, FC Pilliklubi-69 ja FC Savon Boston seuranimenä joko ihan pääseuralla tai sen reserveillä, FC PLNSU/PKLNSU Paukarlahti eli FC Paukarlahden NSU ja vielä viimeisenä pitkänä nimenään FC Paukarlahden Nuorisoseuran Urheilijat aloittivat tuolloin muutamankin eri jalkapallon pelailun yrityksensä isommissakin piireissä ja Paukarlahti on sittenkin sitä Kallavettä päin ja ainakin se on kaikkiaan kotoisin Leppävirralta ja Kuopiosta sitten laajemmin, FC PuPa eli Puijon Pallo, FC RiPy/RisPy/RisTPy eli FC Ristijärven Pyry jälleen uudelleen jalkapalloilunsa aloittaneena seurana, FC VieKo/VierKo eli FC Vieremän Koitto tietenkin Vieremältä Pohjois-Savosta päin, FC Jääpeikot kun tunnetumpi Jääpeikot tietenkin on jääkiekkoa pelaava urheiluseura pääsääntöisesti jolloin tuolloin kuitenkin tehtiin poikkeus ainakin kesäisin sääntöön, FC KuJy/KulJy eli Kuljun Jyry, FC EuKi/EurKi eli Eurajoen Kisa, ITU/IkTU Ikaalinen eli Ikaalisten Työväen Urheilijat, FC LuKiTo Luvia eli Luvian Kisa-Toverit, FC Sinitähdet Keski-Pohjanmaa jolloin mikäli mahdollisesti Helsingin Sinitähdet osuivat samaan sarjaan niin alkoivat tästä vuodesta eteenpäin yleensä siitä erotukseksi käyttää nimeä Helsingin FC Blue Star/Stars, FC Kalajoen Pallo kun kilpailuammatilliset asiat saatiin lisenssipuolella kuntoon ja kun haluttiin hakea parempaakin tuntumaa pelailuihin vaikka jo vuodesta 1971 lähtien oli ollut tietenkin jalkapallossa pelaamista, FC PUF Pensala eli Pensala Ungdomsförening, FC JuKi Juva eli FC Juvan Kisa, FC KeU/KerU/KermU/KerMU eli FC Kerimäen Urheilijat, FC Lahnaniemen Niverä kun varsinainen pääseura päätti tehdä paluun kotimaiseen jalkapalloon, FC Rengas-Pallo/Rengaspallo Lappeenranta, FC SiVe/SimpVe eli FC Simpeleen Vesa, FC TSV Taipalsaari eli FC Taipalsaaren Veikot kun FC TSSV Taipalsaari eli FC Taipalsaaren Saaren Veikot päättivät lopettaa jalkapalloilunsa sellaisenaan ihan alun perin ja jättivät yhden osan nimestään tosiaan pois samalla kertaa, FC LoPVe/LopVe Loviisa/LPV Loviisa eli FC Loviisan Pallo-Veikot, FC SiKu Sippola eli FC Sippolan Kunto, FC Heittopussi, FC Tornion Kaakamon Raittiusyhdistys Valistus, FC KePa/KemPa eli FC Kempeleen Pallo, FC KiRi/KiiRi Kiiminki eli FC Kiimingin Riento, FC LLM eli FC Lapaluodon Myrsky eli toisinaan lyhenteen FC RLLM/RaLapLuMy/RaaLapLuMy myötä FC Raahen Lapaluodon Myrsky, FC OV/OUV eli FC Oulun Vasama, FC PatU/PaTU/PU Pateniemi eli FC Pateniemen Urheilijat, FC Sinisilmät Jyväskylä joka oikeammin on hyvin vähän vuosien 1975-1977 jälkeisen ajan jälkeen ihme kyllä tunnettu paremmin englantilaiselta nimeltään eli FC Blue Eyes Team/FC BET joka siis on Jyväskylän Harjun Haukkalassa päin oleva seura kaikkiaan ja joka on tehnyt paljon yhteistyötä Harjun ja Haukkalan alueen jalkapallojoukkueiden kanssa kuten ainakin FC Harjun Potkun kanssa ja osin ainakin välillä tämä oli noilla alueilla sijaitsevan sairaalan oma jalkapallojoukkue, FC KelVi eli FC Keljon Viesti ja joskus myös FC JyKelVi eli FC Jyväskylän Keljon Viesti, FC KoVeU/KoVu/KoVU/KonnU/KonNU/KU Konnevesi eli FC Konneveden Urheilijat, FC LL Leppävesi eli FC Leppäveden Leppä, FC Musta Hevonen/Mustat Hevoset Pori joka tässä tapauksessa perustui tietenkin ainakin osin huumorillisestikin Porin erääseen baariin ja ennen kaikkea muutoin sitten tietenkin tunnettuun porilaiseen olueen eli Mustaan Hevoseen jolla tosiaan vuosina 1972-1982 tuntui olevan melkoinen kulttimaine ei vain Porissa vaan myös ympäri Suomeakin kun erääseen aikaan oli tarjolla sitä imitoivaa Valkeaa Hevostakin aika monessakin sen ajan kapakassa, mutta se on taas sitten toinen juttu se, FC AKiTo/AsKiTo Askola eli Askolan Kisa-Toverit, FC PS Lahti eli tässä tapauksessa FC Lahden Palloseiskat, FC VeVi/VehVi/VesVehVi eli FC Vesivehmaan Vire, FC Yönkoitto Hanko eli myöhempi ja tunnetumpi varsinkin naisten jalkapallon puolelta ennen pitkää englantilaiselta nimeltään FC BN eli FC By Night, FC KarLu eli FC Karjalohjan Urheilijat, FC KeKi eli FC Kevätniemen Kehä Lieksasta päin ja FC LePa-77/LehPa-77 eli FC Lehmon Pallo-77
Lopettaneet seurat: Helsingin FC Real-410, FC VUS Wartti, FC TuPK eli tässä tapauksessa FC Turun Pallo-Kotkat, FC TuNo/TurNo eli FC Turun Norssi, FC Turun Seudun Ravintolaväen Urheilijat vähän tätä vuotta aiemmin perustettuna Turun alueen Ravintolaväen urheilullisena seurajoukkueena lopetti tuolloin ainakin jalkapallon puolella joskin ei kyllä hirveämmin harjoittanut kyllä muutakaan urheilua tiettävästi tuolloin enempää, VT FC Vaasa eli Vaasan Team FC, FC VUS Matinkylän Akilles/FC VUS Akilles Matinkylä eli myöhempi FC VUS Espoon Akilles, FC HyKi/HyrKi eli FC Hyrynsalmen Isku, FC TAMJPPY/TMJPPY Tampere eli FC Tampereen Jalkapallon Pelaajien Yhdistys nimenomaan alueen erillisen pelaajayhdistyksen omana joukkueena päätti keskittyä kulissien takaiseen työhönsä paremmin kuin kenttätyöhön tuolloin sitten lopettamalla, FC JäJi/JämJi eli FC Jämin Jänne, FC KoDiJoKa eli FC Kodisjoen Kaiku, FC MerkPa eli FC Merikarvian Pallo, FC HR Himanka eli FC Himangan Roima, FC HiHa/HiiHa/HirHa/HiirHa Hiirola eli FC Hiirolan Haka tai myös FC Haka Hiirola, FC MiVa/MikkVa/MikVa eli FC Mikkelin Vauhti, FC Rantakylän Savu, FC SalPa Savonlinna eli FC Savonlinnan Palloilijat, FC TSSV Taipalsaari eli FC Taipalsaaren Saaren Veikot kun se luovutti tosiaan paikkansa FC TSV:lle eli Taipalsaaren Veikoille muutenkin nimeään lyhentäneenä pääseuran osalta, FC IPa/IitPa eli FC Iitin Pallo, FC KuuskVe eli FC Kuusankosken Veto, FC KiPa/KiiPa Kiiminki eli FC Kiimingin Palloilijat, FC Limingan Niittomiehet, FC OurTU-68/OURTU-68 eli FC Oulun Rautateiden Urheilijat-68 lopetti tuolloin viimein jalkapalloilun puolella kun siinä seurassa oli tietenkin Oulun alueen rautatieläisiä pelaamassa, FC JyKiTo/JyKTo/JyTo Jyväskylä eli FC Jyväskylän Toverit, FC KorpLaU-67/KorpLahU-67 eli FC Korpilahden Urheilijat-67, FC LiPo/LiiPo/LiPa/LiiPa/LiPoPa/LiiPoPa eli toisin sanoen FC Liipolan Pallo, FC FPS Forssa eli toisin sanoen Forssan Palloseura lopetti sillä kertaa jalkapallopuolensa pitämisen kun se keskittyi tietenkin tuolloin jääkiekkoon, FC HauSi/HauhSi eli FC Hauhon Sisu ja FC VaJy eli FC Vanajan Jyry
Nimenmuutoksina tietenkin erikoisten Taipalsaaren Veikkojen nimenvaihdosten, muutosten ja lopetusten lisäksi muina nimenmuutoksina nähtiin Valtakunnan Potkupalloseuran muuttuminen Boltsi-72:ksi, VUS Roimasta tuli tietenkin Uudenkaupungin Roima ja Ke-We Peippareista tuli nyt vain pelkkä Peipparit tai FC Peipparit.
PS. Lisätty FC Sähläreiden kotipaikkakunnaksi Vantaa.
PSS. Lisätty FC Rengas-Pallon/Rengaspallon eli tulevan FC RePa:n kotipaikkakunnaksi Lappeenranta.
PSSS. Lisätty FC PLNSU:lle/PKLNSU:lle laajemmiksi kotipaikkakunniksi Paukarlahden lisäksi myös Leppävirta ja Kuopio kun niiden pitkät seuranimet olisivat FC LVPLNSU/LVPKLNSU Leppävirta eli FC Leppävirran Paukarlahden NSU siitä sitten vielä venyen FC Leppävirran Paukarlahden Nuorisoseuran Urheilijoiksi asti.
Kuten myös ihan pisimmillään nimi olisi lyhenteenä FC KLVPLNSU/KLVPKLNSU Kuopio eli FC Kuopion Leppävirran Paukarlahden NSU siitä sitten lopulliselta pitkältä nimeltään ollen FC Kuopion Leppävirran Paukarlahden Nuorisoseuran Urheilijat.
Jätin kuitenkin nuo turhaan pidentämästä listaa tämän kerran.
|
|
« Viimeksi muokattu: 01.07.2022 klo 10:50:06 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #447 : 20.02.2020 klo 15:23:23 |
|
Vuoden 1978 Suomessa toimintansa aloittaneiden ja lopettaneiden seurojen osuutta laitan tähän viestiin:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 1978
Aloittaneet seurat: FC AlppPa eli FC Alppilan Pallo Helsinki, FC PT/BS Helsinki eli FC Pallo-Tähdet/Ball Stars Helsinki, FC BeWe Sport-77 Helsinki kun tuolloin se pääsi vasta aloittamaan jalkapallotoimintansa ammattimaisena seurana ja tästä eteenpäin se jatkuikin näillä näkymin yhtä mittaa vuosiin 1987 tai 1988 asti tällä hetkellä olevan tiedon pohjalta ensimmäisellä kerralla niin pelattaessa, FC CDV Helsinki eli FC Club Deportiva Venceremos Helsinki, FC Kuntsi Helsinki, FC Fudis Helsinki, FC Helsingin Ajaks huumorillisesti tuttua hollantilaista seuraa mukaillen, FC ITP Helsinki eli FC Inarintien Pomputtajat, FC JPS Kummitus/Aave/Phantom Helsinki, Kannelmäen FC US Karhu-Kopla/Karhukopla/Karhu-ryhmä/Osasto Karhu poliisin erikoisjoukkoamme tai vaihtoehtoisesti myös Disneyn piirrettyjen konnakoplaa mukaileva tuttu seura aloitti tuolloin, FC Nurmikiitäjät Helsinki, FC HePK/HelPK-77 Helsinki eli FC Helsingin Pallokerho-77, FC KonTU:n PTS-72 eli toisin sanoen FC Kontulan Urheilijoiden Pöytätennisseura vuodesta 1972 lähtien tietenkin seurassa pöytätennistä harjoittaneena päätti itsekin ryhtyä pelaamaan jalkapalloa, FC Veijarikerho Helsinki, FC VesPa eli FC Vesalan Pallo, A-Pallo/AkPa Akaa eli Akaan Pallo, FC JaPa/JaaPa eli FC Jaakon Pallo Keski-Pohjanmaalta, FC NiPa/NiiPa/NitPa/NiitPa eli FC Niityn Pallo, FC NivU eli FC Nivalan Urheilijat, FC P-77 eli FC Pallo-77 Keski-Pohjanmaa, FC JyP-77, FC Jyppi mikä saattoi olla FC JyP:n Reservin tai Reservin Reservin kaupallisempi nimi sille tai vaihtoehtoisesti tämä oli jonkinlainen FC JyP-77:n pilailuversio joukkueena tavallaan, FC KoKaKi/KonKaKi eli FC Konginkankaan Kipinä, FC MU Muurame eli FC Muuramen Urheilijat, FC PS STU eli FC Palloseura Suolahden Tiuku-Ukot/Tiu-Ukot/Tiu-Miehet, FC VSJK Viitasaari eli FC Viitasaaren Jalkapalloklubi tai joskus myös vain FC JK Viitasaari, FC EI/ESI Espoo eli FC Espoon Isku, FC EST Espoo eli FC Espoon Torpedo, FC Tabu Espoo, FC Vantaa, FC GT Gammelbacka eli FC Gammelbackan Terä tai toisinaan myös FC PGT eli FC Porvoon Gammelbackan Terä, FC JaakkPa-77 eli FC Jaakkiman Pallo-77, FC NurJäNapLaLi eli FC Nurmijärven Nappula-Liiga/Nappulaliiga, FC RaMäNapLaLi eli FC Rajamäen Nappula-Liiga/Nappulaliiga, FC EPH Elimäki eli FC Elimäen Peli-Haukat, FC HNMKY Hartola eli FC Hartolan NMKY, FC LTP Lahti eli FC Lahden Työväen Palloilijat, FC KePa/KemPa eli FC Keminmaan Pallo, FC RovTP eli FC Rovaniemen Työväen Palloilijat, FC SodKyPa/SoKyPa eli FC Sodankylän Pallo, FC IU eli FC Iin Urheilijat, FC JPS Iltatähti eli FC Jalkapalloseura Iltatähti Oulun veteraanijoukkueena tunnettuna sellaisena aloitti toimintansa tuolloin, FC KemPy/KePy Kempele eli FC Kempeleen Pyrintö, FC MU/MUHU Muhos eli FC Muhoksen Urheilijat, FC OuPV/OPV Oulu eli FC Oulun Peli-Veikot, FC H-Kissat Haukivuori eli FC Haukivuoren Kissat, FC LapKiTo/LKT Lappeenranta eli FC Lappeenrannan Kisa-Toverit, FC Liry, FC MähJä/MäJä Mantyharju eli FC Mäntyharjun Jäntevä, FC PU/PaU Parikkala eli FC Parikkalan Urheilijat, FC SP/SalPo Salo eli FC Salon Pojat, FC TaipSaRi eli FC Taipalsaaren Riento, FC YP eli Ylämaan Pyrkijät, FC Pilli-77 Satakunta jälleen tiettävästi ainakin erotuomarien omana peliseurana, FC TouKaRe/PorTouKaRe eli FC Toukarin Reipas tai myös FC Porin Toukarin Reipas, FC HyKi/HyrsKi eli FC Hyrynsalmen Isku, FC KPP/KajPP Kajaani eli FC Kajaanin Peli-Pojat, FC KP/KuoPa/KuorPa Kuopio eli FC Kuopion Pallo, FC K-Kisa Kurkimäki eli FC Kurkimäen Kisa, FC KK Kuvansi eli FC Kuvansin Kuohu ja joskus myös FC JKK Kuvansi eli FC Joroisten Kuvansin Kuohu, FC Savon Luja, FC Hilpara jääkiekkopuolen kesäjoukkueena, FC JP-64 Tampereen Jääpallosta tuttuna joukkueena aloitti jälleen toimintansa jalkapallonkin puolella, FC NePa/NekPa Nekala eli FC Nekalan Pallo, FC Paltsarit, FC SP eli FC Sammon Potkijat, FC VamVe/VaVe Vammala eli FC Vammalan Veikot, FC LP/TLP Turku eli FC Turun Lamex Pallo/Lamex-Pallo, FC JKS VH eli FC Jääkiekkoseura Vaasan Härät jääkiekkopuolen kesäjoukkueena joukkueesta joka tunnetaan varsinkin mitä nykypäivempään tullaan niin enemmän englantilaiselta nimeltään FC Vaasan Bullsina tai FC Torosina, FC KHBF Kaskö/FC KKSY Kaskinen eli FC Kaskö Hembygdsföreningen/FC Kaskisten Kotiseutuyhdistys kun tosiaan silläkin oli oma jalkapallojoukkueensa aikanaan Kaskisissa päin, FC KK/FC KuoKu/FC Kuorku eli FC Kuortaneen Kunto, FC LeJy/LehJy eli FC Lehtimäen Jyske, FC Sepsi-78 eli FC Seinäjoen Palloseura-78 ja FC SOLUF/SULNSY Solf/Sulva eli FC Solf Ungdomsförening/Sulvan Nuorisoyhdistys
Lopettaneet seurat: Abset/IF Abset Helsinki/Helsingfors, FC Karhu-Kissat Helsinki vihdoin ja viimein lopettaneena lajissaan jolloin tuntuu siltä, että mahdollisesti aika monikin uusi lopettanut seura saattaa löytyä Jalkapallon Perussarjasta nyt ainakin tulevaisuudessa tämän vuoden lopettaneisiin seuroihin kunhan tutkimukset vain olisivat valmiita, FC LPS eli FC Laakson Palloseura, FC UK-51 Helsinki eli FC Helsingin Urheilukerho-51, FC JoMe eli FC Joensuun Mestarit ja myöhemmin tehdessään paluun se tunnettaisiin yleisemmin FC Championina Joensuusta kuin FC Joensuun Mestareina, FC JyP ainakin sellaiseen lopetti tai vähensi äärimmäisen merkittävästi jalkapallotoimintaansa vuodesta 1978 lähtien jolloin tosiaan tuli noita FC JyP-77:a ja FC Jyppiä hämärtämään sen hetken ongelmaisia jalkapallon kuvioita Jyväskylässä, FC HaukLaRe eli FC Haukilahden Retkeilijät, FC Aavasaksan Kisa, FC LapVe/LaVe eli FC Lapin Veikot, FC Sodankylän Raju, FC KoskRi eli FC Koskelankylän Riento, FC OuHu eli FC Oulaisten Huima, FC UU/UTU Utajärvi eli FC Utajärven Urheilijat, FC AU/AntU/AntTu Anttola eli FC Anttolan Urheilijat, FC MU Mäntyharju eli FC Mäntyharjun Urheilijat, FC Juankosken Kuohu, FC KP-48 eli FC Kuopion Pallo-48 jouduttuaan konkurssiin, FC Lehtovaaran Viri, FC Pielaveden Sampo, FC RTVPK Rautavaara eli FC Rautavaaran Pallokerho, FC S-Pahka Sonkajärvi eli FC Sonkajärven Pahka, FC TuusKi eli FC Tuusniemen Kisa, FC Jyki Tampere, FC LL Linnavuori eli FC Linnavuoren Lukko, FC LL Littoinen eli FC Littoisten Loiske, FC PT Pansio eli FC Pansion Tähti, FC TYVSOP eli FC Turun Yliopiston Varsinaissuomalaisen Osakunnan Palloilijat, FC SePS Seinäjoki eli FC Seinäjoen Palloseura alkuperäisenä sellaisenaan vajosi konkurssiin luoden tietä Sepsi-78:lle ja FC Västervik UF eli FC Västervik Ungdomsförening ja joskus myös FC Vaasan Västervik UF tai myös FC Vaasan Gerby-Västervikin UF
Nimenmuutoksina vuonna 1978 oli ainakin tietysti kuuluisan Sepsin tilanteen lisäksi myös Kuljun Jyryn muuttuminen Lempäälän Jyryksi ja Tampereen Rautatieläisten Raittiusyhdistyksen muuttuminen Rautsun Reippaiksi ja molemmat muuttuneet seurat tulisivat aika pian saamaan etuliitteen FC tuttuun tapaan.
PS. Lisätty FC Tabun kotipaikkakunnaksi Espoo.
|
|
« Viimeksi muokattu: 28.02.2020 klo 16:53:11 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #448 : 21.02.2020 klo 07:35:50 |
|
Vuoden 1979 Suomessa toimintansa aloittaneiden ja lopettaneiden seurojen osuutta laitan tähän viestiin:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 1979
Aloittaneet seurat: FC EtHaPa Etelä-Haaga eli FC Etelä-Haagan Pallo Helsinki, FC Elmot Helsinki, FCF Helsinki eli FC Frisco Helsinki, FCH-1979 Helsinki eli FC Helsinki-1979, FC JäPa Helsinki eli FC Jämä Pallo Helsinki, FC KuuskPa Helsinki FC Kuuskulman Pallo Helsinki, LaPS Laajasalo/LaaPS/LaajPS Laajasalo eli myöhemmin tunnettu LPS/Laajasalon Palloseura, FC Oklahoma OFC Helsinki mitä ilmeisimmin jälleen pienenä huvittelumielisenä mukailuna tunnetummasta Oklahoma Cityn jalkapallojoukkueesta Yhdysvalloista, FC Pantterit Helsinki/Helsingin Pantterit/Pallo-Pantterit hieman vaihtelevan nimisenä ellei sitten tämä perustu mahdollisesti saman nimen alla pyörineeseen koripallojoukkueeseen ja tämä olisi vain sen kesäjoukkue jalkapalloon hieman eri nimellä jotta ei menisi sekaisin koripallojoukkueen kanssa, FC PP-78 Helsinki eli FC Potku-Pojat-78 Helsinki, FC Speedyt Helsinki, FC Helsingin Standardi eli vähän tätä myöhemmin edes jotenkin tunnetumpi englantilaiselta nimeltään eli FC SFC Helsinki eli FC Standard Football Club Helsinki, FC SJPV Helsinki/FFBT Helsingfors eli FC Suomen Jalkapallovalmentajat Helsinki/Finlands Fotbollstränare Helsingfors nimenomaan Suomen jalkapalloilun valmentajien omana seurana tuolloin, FC Supermiehet Helsinki, FC VUS Wartti jälleen paluun tehneenä jalkapallon pariin, FC Ylis-78, FC Zenith Myllypuro/Zenith Myllypuro, FC OuHu Oulainen eli FC Oulaisten Huima, FC HuhKi eli FC Huhtasuon Kisa, FC JSP/JoSePa/JouSePa/JoutSePa Joutsa eli FC Joutsan Seudun Pallo Joutsa, FC KK Kivijärvi eli FC Kivijärven Kivekkäät, FC HU-54 Haarajoki eli FC Haarajoen Urheilijat-54 joka toisinaan on tunnettu myös FC Järvenpään Haarajoen Urheilijat-54:nä ja tämä oli jälleen heille uusi yritys kotimaisessa jalkapallossa, FC KePK/KerPK/KPK Kerava eli FC Keravan Pallokerho uudelleen toimintansa taas aloittaneena, FC MONS Monninkylä eli FC Monninkylän Nuorisoseura/FC Monninkylän NSU, FC VPP/VaaPP/VaarPP Vaarala eli FC Vaaralan Pallo-Pojat joka toisinaan on tunnettu myös FC VVPP:nä eli FC Vantaan Vaaralan Pallo-Pojat, FC Apsi Kymenlaakson Anjalankosken tunnettuna tai melko tunnettuna seurana, FCK Kotka eli yksinkertaisesti FC Kotka tai Kotkan FC yhtenä Kotkan alasarjojen jalkapalloseurana, FC KPS Kouvola eli tässä tapauksessa ei Kouvolan Palloseura tai vastaavaa vaan FC Kouvolan Puna-Salamat milloin joskus lyhennys oli myös FC K-PS Kouvola varsinkin jos samaan sarjaan tai lohkoon osui useampi saman lyhenteen omaava muu seura, FC PoPS/PolPS-78 eli FC Polvijärven Palloseura, FC YY Ylämylly eli FC Ylämyllyn Yllätys, FC Amigos aloitti tuolloin Lapissa, FC MY Muurola eli FC Muurolan Yritys, FC RoKa/RovKa eli FC Rovaniemen Kanuunat, FC Wintiöt/Wintiöt aloitti tuolloin myös Lapissa, FC NH/NS eli FC Nummen Hukat/Nummen Sudet, FC BF-79 Oulu eli tässä tapauksessa FC Bellaflor-79 Oulu, FC KKNSVS Korpikylä eli FC Korpikylän Nuorisoseura Valonsäde joka toisinaan on tunnettu myös Korvenkylän vastaavana, FC KoskRi eli FC Koskelankylän Riento jälleen uudelleen aloittavana, FC OPK-78/OuPK-78 eli FC Oulun Pallokerho-78, F.C. Camps Lappeenranta Ukonniemen sijaan Rauhasta päin olevana kun Ukonniemi on enemmän Imatralta päin ellei sitten ole myöhemmin erikseen luotu mahdollista Rauhan ja Ukonniemen yhteisaluetta noilla seuduilla Lappeenrannan ja Imatran lähialueista koostuvana, FC Wilma Lappeenranta, FC RP/IRP Imatra eli FC Rajapallo Imatra tai myös FC Imatran Rajapallo, FC RNS Ristiina eli FC Ristiinan Nuorisoseura, FC VSNK Virtasalmi eli FC Virtasalmen Nuorisoklubi, FC KoDiKa Kodisjoki eli FC Kodisjoen Kaiku, FC RauLaSa/RaLaSa/RLS Lappi eli FC Rauman Lapin Salama jälleen tänä kyseisenä vuotena uudelleen aloittaneena, FC PS JuJu-78 Punkalaidun, FC KPP/KajPP Kajaani eli FC Kajaanin Pallo-Pojat, FC KuhPa-79 eli FC Kuhmon Pallo-79 Kuhmo, FC PPS Kuopio/FC KPPS Kuopio/FC PPU Kuopio/FC KPPU Kuopio eli FC Kuopion Poliisien Palloseura/FC Kuopion Poliisi-Urheilijat näillä näkymin mahdollisesti tosiaan Kuopion Poliisilaitoksen Poliisien omana urheiluseurana hieman vaihdellen nimeään silloin tällöin Kuopiossa osin senkin vuoksi kun oli mennä sekaisin tunnetumpien Lentopallon Poliisien kanssa julkisuudessa ja jolla oli myös aikaisempiakin yrityksiä ollut jalkapallossa ja joskus paljon myöhemmin oli vielä nimeltään FC KuoPU, FC OUNS/FC Ounssi Ounas ja toisinaan myös FC KOUNS/KAJOUNS/FC Kounssi/Kajounsi eli FC Ounaksen Nuorisoseura tai myös vielä FC Kajaanin Ounaksen Nuorisoseura, FC HerVU Hervanta eli FC Hervannan Urheilijat, FC TP/TaPa eli FC Tampereen Palloilijat kun se sai luvan jatkaa lähtökohtaisesti perinnejalkapalloaan, mutta toisaalta ihan omaa alasarjojen jalkapalloiluakin, FC VäVo/VäsVo Västilä eli FC Västilän Voima joka välillä on ollut myös lyhenteiltään FC OrVäVo/OrVäsVo tai myös FC LäMäVäVo/LäMäVäsVo eli ne olisivat siis pitkiltä nimiltään FC Oriveden Västilän Voima ja FC Längelmäen Västilän Voima kun Västilä on laskettu noihin paikkakuntiin ja osin Oriveden ja Längelmäen osalta puhuttaessa käytännössä melkein samaan paikkaankin kuuluvaksi, FC TuPaHuoVa/TurPaHuoVa Turku eli FC Turun Pallohuoneen Vala tietenkin huumorillisesti pohjautuen kuuluisaan ranskalaiseen Pallohuoneen Valaan kun tuohan oli se Ranskan porvarillisten piirien suuri tapahtuma olemalla osa Ranskan Vallankumousta ja sen tapahtumia, FC YKI/YLKI eli FC Yläneen Kiri, FC Sport-79 eli jälleen Vaasan Sportin jalkapallon lopettamisen yhteyden käymistilassa sen jalkapalloa jatkamaan jäänyt uusi seura, FC PSJK-79 Palosaari eli FC Palosaaren Jalkapalloklubi-79 Palosaaresta läheltä tietenkin Mustasaarta ja Vaasaa aiemminkin esiteltynä, FC PÄNSU Päntäne eli FC Päntäneen Nuorisoseuran Urheilijat josta tosin pian alettiin käyttämään nimitystä FC PÄNS eli FC Päntäneen Nuorisoseura pelkästään kun ei enää varsinaisia nuorisourheilijoita mukana enää ollut, FC TePa/TeuPa Teuva eli FC Teuvan Pallo ja ÄKH eli Ähtärin Kiekko-Haukat josta todella jalkapalloon suuri keskittyminen alkoi vasta vuosien 1982-1983 vuodenvaihteessa ja muutoin vasta vuonna 1983 FC KieHa:n myötä kun näillä näkymin tosiaan alkuvuodet meni ihan alasarjoissa tai sitten ei vain pelattu muuta kuin harrastejalkapalloa
Lopettaneet seurat: FC Alppikotkat Helsinki, FC HAIK eli FC Helsingfors Allmännä Idrottsklubb, FC LTR Laajasalo eli FC Laajasalon Työväen Reippailijat, FC LauPy/LauttPy eli FC Lauttasaaren Pyrintö, FC Myllypuron Pauhu, FC Mäenlaskijan Tien Pojat Helsinki, FC Pienten Pyhimysten Jokerit eli myös FC Small Saints of Joker jotka myös olivat ainakin osin perustuvia Helsingin FC Jokereihin omalla tavallaan ainakin näillä näkymin tai olivat ainakin hyvin myötäeläneitä niiden kanssa ennen tietenkin tunnetumpia FC Jokereita suomalaisessa jalkapallossa, FC Töölön A-Pallo tai myös vain A-Pallo Töölö, FC KorPy Korpilahti eli FC Korpilahden Pyrintö, FC HaKi/HauKi eli FC Haukilahden Kisa, FC Otapallo Espoo, FC PORNUS Pornainen eli FC Pornaisten Nuorisoseura, FC Villasen Puhveli/Puhvelit/Biisoni/Biisonit/Buffalo/Buffalos hieman nimeään vaihdelleena seurana, FC AnLi eli FC Anjalan Liitto, FC KoKi/KotKi Kotka eli FC Kotkan Kisailijat, FC PyKi/PyhKi eli FC Pyhtään Kiemura, FC KäPS/KärPS Lahti eli FC Kärpäsen Palloseura Lahti, FC MukkRi/MukRi eli FC Mukkulan Riento, FC KKU Kemi eli FC Kemin Kunnan Urheilijat, FC Rovaniemen Boys-74, FC OuVa Oulu eli FC Oulun Vasama, FC RI Rauhaniemi eli FC Rauhaniemen Into, FC SaiPa kun SaiPa tosiaan aikoi keskittyä tästä vuodesta eteenpäin vain jääkiekkoon pääosin urheilussa, FC Taipalsaaren Riento, FC PPS/PoPS/PorPS eli FC Porin Palloseura kun tästä vuodesta eteenpäin käynnistyi myös sen oma pitkä ja osin aika tuskallisenkin oloinen lopettamisprosessi ellen sitten sotke tätä ainakin osin Porin Palloilijoiden vastaaviin lopettamisprosesseihin tai muihin Porin alueen jalkapallon lopettamispäätöksistä aiheutuneisiin kohujuttuihin, FC KoPa/KuoPa/KuorPa Kuopio eli FC Kuopion Pallo, FC VV/VuottVa Vuottolahti eli FC Vuottolahden Vauhti, FC KalkU/KU Kalkku eli FC Kalkun Urheilijat, FC LeKi eli FC Lempäälän Kiri, FC M-69/TM-69 Turku eli FC Majavat-69/Turun Majavat-69, FC NaTo/NanTo/NaanTo Naantali eli FC Naantalin Toverit, FC Yötähdet/Night Stars Vaasa, FC Sport/IF Sport Vaasa tietenkin lopettaessaan toimintansa jälleen enemmän jalkapallossa pääseuransa osalta ja Ylihärmän Junkkarit
Nimenmuutoksina tapahtui ainakin FC POHKYMELAETKIN muuttuminen FC KOUVOETKIKSI eli FC Pohjois-Kymenlaakson Erotuomarikerhosta tuli täten tästä alkaen FC Kouvolan Erotuomarikerho ja FC Ahtialan Koiskalan Nuorisoseuran Myllypallosta tuli vain FC AP/APa/AhPa/AhtPa Ahtiala eli FC Ahtialan Pallo.
PS. Lisätty FC Otapallon kotipaikkakunnaksi Espoo.
PPS. Lisätty F.C. Campsin kotipaikkakunnaksi aiemmin varmistunut Lappeenranta mahdollisen Imatran otaksunnan sijaan ellei sitten muuta ole noista seuduista osoittaa.
|
|
« Viimeksi muokattu: 28.02.2020 klo 22:12:21 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
Piippu-Virtanen
Poissa
|
|
Vastaus #449 : 21.02.2020 klo 11:41:57 |
|
Vuoden 1980 Suomessa toimintansa aloittaneiden ja lopettaneiden seurojen osuutta laitan tähän viestiin:
Suomessa toimintansa aloittaneita ja lopettaneita jalkapalloseuroja kansallisessa kilpailutoiminnassa 1980
Aloittaneet seurat: FC Sport Helsinki/Helsingin Sport Helsinki, FC Veterano Helsinki mitä ilmeisimmin veteraanitason jalkapalloseurana tai sitten jälleen huvittuneisuusnimen alla pelanneena muuna seurana Helsingistä, FC Norssi, FC HHP/HFB Helsinki eli FC Helsingin Hauskat Pojat/Helsingin Fun Boys, HFC Sirius eli Helsingin FC Sirius, FC HKR Helsinki eli FC Helsingin Köyhät Ritarit, FC HPL Helsinki eli FC Helsingin Punalippu/Puna-Lippu, FC HJP Helsinki eli FC Helsingin Jalka-Pallo mitä ilmeisimmin puhtaana huvitteluseurana jalkapallossa kun ei nähtävästi kovin muuta nimeä tunnuttu keksittävän, HJKPA/HJK-PA Helsinki eli Helsingin Jalkapalloklubin Paises Amigos mitä ilmeisimmin HJK:n Reserviin tai Reservin Reserviin liitettävä tai muutoin jostain syystä tuon vuoden osalta muutoin paikkakunta merkittynä edellä ollut muu seura Helsingistä jalkapallossa kun muutoin varmaan nimitys JKPA/JK-PA Helsinki olisi kyllä ollut selkeämpi nimi tuolle seuralle, FC Karhu-Kissat jälleen jalkapalloon palaavana lyhyen tauon jälkeen, FC MP-79/HMP-79 Helsinki eli FC Helsingin Maalipallo-79 joka toki pelasi jalkapalloakin, mutta lähtökohtaisesti ellei tämä nyt ollut sitten taas jokin huumoriseura jalkapallossa niin muutoin tämä taitaa olla oikeaa Maalipalloa tai vanhalta nimeltään Kulkuspalloa pelannut seura Helsingissä kun Maalipallo tai Kulkuspallo on tietysti sokeiden ihmisten koripalloa muistuttava palloilulaji missä tosiaan pallo painaa selvästi enemmän kuin koripallossa tai jalkapallossa ja missä on sisällä kulkusia tai niihin rinnastettavaa riittävän kovaa tai helisevää ääntä tuottavia esineitä pelaamisen helpottamista varten jolloin laji on tai on ainakin ollut helpompaa kuin esimerkiksi Sokkokoripallo tai Sokkojalkapallo, FC OC Helsinki eli FC Old Cheps Helsinki ellei sitten ole ollut kyse kenties näiden tietojen merkintävirheestä jolloin nimitys olisi FC Old Chaps Helsinki eli FC Vanhat Veikot Helsinki, FC SOTT-71 Helsinki/FC JH-71 Helsinki eli FC Spirit Of The Team-71 Helsinki/FC Joukkuehenki-71 Helsinki kun vasta tuolloin se kai isommin jälleen tai kenties aivan kaikkein huonoimmillaan tavallaan vasta vuonna 1980 aloitti jalkapallon pelaamisen, FC TaPS Tapanila eli FC Tapanilan Palloseura joskus myös nimellä FC TPS/TPS Tapanila/Tapanilan TPS esiintyen, FC TT Toukola eli FC Toukolan Titaanit, FC A-Pallo Töölö/FC Töölön A-Pallo, FC HausPa-79 eli FC Hausjärven Pallo-79, FC LaVe eli FC Lammin Veikot, FC SCSH/FC SCBB eli FC Soccer Club Siniset Härät/FC Soccer Club Blue Bulls, FC JoHa Joensuu eli FC Joensuun Hanakat, FC SALKYNUS Salonkylä eli FC Salonkylän Nuorisoseura joskus myös nimeltään FC KSALKYNUS eli FC Kaustisen Salonkylän Nuorisoseura, FC JNMKY/Jyväskylän NMKY eli FC Jyväskylän Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys tällä kertaa ihan todella jostakin kumman syystä kirjoitettuna tuolla pitkällä nimellään tuon erittäinkin tutun kirjainten nimensä sijaan, FC PihtPu/FC PPU Pihtipudas eli FC Pihtiputaan Urheilijat, FC Team/Tiimi Keski-Uusimaa, FC HaKi Hakunila eli FC Hakunilan Kisa, FC Haukilahden Pallo/Gäddviks Boll ja toisinaan myös FC EHP/EGB eli FC Espoon Haukilahden Pallo/Esbo Gäddviks Boll joka myöhemmin on lyhentänyt nimensä ensin FC HP:ksi/GB:ksi/EHP:ksi/EGB:ksi ja siitä FC EHG:ksi ja FC HG:ksi ja lopulta tunnetaan varsinkin nykypäivänä tai ainakin viimeisimmän 1990-luvun lopun ja 2000-luvun aikana paremmin nimeltään HooGeenä joko etuliitteen FC:n kanssa tai ilman, FC HyKu TC/FCHKUTC Hyvinkää eli FC Hyvinkään Kunto-Urheilijat Top Club Hyvinkää, J-TiPS Tikkurila eli Juniori-Tikkurilan Palloseura kun tuolloin siellä oli mitä ilmeisimmin talousahdingon tai muun nimenmuutosten syiden takia menossa omat juttunsa kun isompaan jalkapalloon palattiin tai muutoin tämä on jonkinlainen Reservin tai Reservin Reservin oma nimitys jälleen erilaisuutta hakien, FC Kelohonka joka taitaa olla tai ainakin saattoi olla jossain välin FC Hongan oman Reservin tai Reservin erillisnimitys jälleen erilaisuutta hakien tai sitten hyvin läheisessä yhteistyössä sen kanssa ollut muu erillinen seura, FC KPS-79/KLPS-79 Klaukkala eli FC Klaukkalan Palloseura-79, FC MikkMP/MiMP/MikMP Mikkola eli FC Mikkolan Mini-Pallo/Minipallo, FC PEPS/PEPSI/PepSi/Pepsi Pohjois-Espoo eli FC Pohjois-Espoon Palloseura joka saattoi olla alueen pienseuroista koottu jättiseura Espoon pohjoisosan pienseuroista jalkapallossa tai sitten ihan vain oma kokonaisuutensa vailla välttämättä mitään jättihanketta Espoon alueelta päin, FC TH Tapiola eli FC Tapiolan Helmeilevät, FC VaKV/VKV Vanhakylä eli FC Vanhankylän Kisa-Veikot, FC VierPa/ViertPa/FC VP/VierP/ViertP Viertola eli FC Viertolan Pallo ja tämä taitaa olla lähellä Tikkurilaa ja Vantaata, FC Hurlumhei-78 Kouvola, FC RR-80/RRK-80/KRR-80 Karhula eli FC Rånäsin/Roonesin Reipas-80 Karhula tai myös FC Karhulan Rånäsin/Roonesin Reipas-80 joka tuolloin aloitti jalkapallossa ja joka joskus kirjoitettiin virheellisesti myös Rånesina paikkakuntanimenä ajatellen, FC KU/KKU Kaukonen eli FC Kaukosen Urheilijat/Kittilän Kaukosen Urheilijat, FC TU/ToU/TorU Tornio eli FC Tornion Urheilijat, FC UK Utsjoki eli FC Utsjoen Kuohu, FC PP-80/PuoPa-80 Puolanka eli FC Puolangan Pallo-80, FC VUSTV Tyrnävä eli FC VUS Tyrnävän Valpas, FC KU/KihKU eli FC Kihniön Urheilijat, FC CBCS Kuopio eli FC Kuopion Club BSC jolla vasta aivan lopullisesti virallistui kilpailulupa vuonna 1980 kun aiemmin jo vuodesta 1973 lähtien jonkinlaista jalkapallotoimintaa oli jo ollut ja jo lokakuussa 1978 oli tullut tälle seuralle alustavasti voimaan kilpailulupa pelata ammattimaistakin jalkapalloa, mutta seura ei kai ennen vuotta 1980 varsinaisesti kunnolla päässyt pelaamaan Kuopion alueella päin tai vain keskittyi harrastejalkapalloon, FC Tarzan Kuopio kun toiminta oli jo alkanut vuonna 1975 periaatteessa, mutta kunnollinen jalkapallon kilpailulupa astui väliaikaisesti voimaan vuonna 1979 ja lopullisesti vasta juurikin vuonna 1980 ja ennen vuotta 1979 seura oli kai pelannut vain harrastejalkapalloa tai puulaakisarjoja, KSC/FC KSC Kuopio eli Kuopion Kings Soccer Club sai tosiaan vuonna 1980 myöhäishakijana merkinnän perustukseen lupineen kaikkineen virallisilta tahoilta, mutta ei saanut pelata tai ei oikeammin edes ehtinytkään pelata enää vuoden 1980 puolella varsinaisesti paljoa mitään kilpajalkapalloa aloittaen sitten vuonna 1981 pelinsä kunnolla ja myöhemmin tämä seurahan on vain Kuopion Kingsin nimellä tunnettu seura kun tätä ennen oli vielä joskus nimitys Kuopion Kings SC käytössä, FC KaiTe/Kai-Te eli FC Kaavin Kaiku ja Tuusniemen Tempaus yhteen liittyneinä jolloin senkin mysteeri sitten selvisi, että ne tosiaan ovat pelanneet tai omistaneet ainakin valmiuksia pelata jalkapalloa ja se on voinut olla olemassa myös jo vuosina 1977-1979 kuten aiemminkin muistelin, mutta se ei vain silloin ollut saanut kilpailulupaa sellaisenaan kunnolla pelata, FC VUS TuusKi eli FC VUS Tuusniemen Kisa, FC KK-78 eli FC Kiekko-Kullervo-78 Tampereen alueelta tutun jääkiekkoseuran kesäjoukkue jalkapallon puolelle aloitti tuolloin toimintansa, FC PisPo-79/PisPaPo-79 eli FC Pispalan Ponnistus-79 aloitti tuolloin jalkapallotoimintansa, FC RauHaPa-80/RauHarPa-80/RautHaPa-80/RautHarPa-80 eli FC Rautaharkon Pallo-80 Tampere, FC TSY Tampere eli FC Tampereen Sydänyhdistys tosiaan sen omana jalkapallojoukkueenaan aloitti tuolloin, FC ViPS/ViiPS/VinPS/ViinPS/VPS Viinikka eli FC Viinikan Palloseura tai myös Viinikan VPS ja joskus myös Viinikan oma Vepsu kun Vaasalla tietysti oli oma selvästi tunnetumpi Vepsunsa, FC VP Vilppula eli FC Vilppulan Tähti, FC KM-80/TKM-80 Turku eli FC KeltaMustat-80/Turun KeltaMustat-80, FC KPS Aunela-78/FC AKPS-78 Aunela eli FC Kuntoilu- ja Palloiluseura Aunela-78 tai myös FC Aunelan Kuntoilu- ja Palloiluseura-78 ja kun se on Turussa niin seura tunnetaan tietenkin myös nimellä FC TKPS Aunela-78/FC TAKPS-78 Aunela tai myös FC Turun Kuntoilu- ja Palloiluseura Aunela-78 Turku, FC P-79 Turku eli FC Potku-79 Turku ja joskus myös nimellä Turun TP-79 tunnettu seura eli FC TP-79 Turku tai FC Turun Potku-79 Turku, FC PuisPS/PuiPS/PPS/PuPS Puistomäki eli FC Puistomäen Palloseura ja joskus myös FC T-PuisPS/T-Puips/TPuiPS/TPPS/T-PuPS/TPUPS Puistonmäki eli FC Turun Puistomäen Palloseura Turku, FC TaU/TarU/TaRU/TU/TRU Tarvasjoki eli FC Tarvasjoen Urheilijat, FC US/UST/TUST Timantti eli FC Urheiluseura Timantti tai myös FC Turun Urheiluseura Timantti ja joskus ihan vain Turun Timantti FC:nä tai ilman ja toisinaan tietenkin monikossa Turun Timantteina tai vain Timantteina tunnettu jalkapalloseura aloitti tuolloin tai oikeammin seurassa aloitettiin isommin jalkapallo, FC ALVSETK eli FC Alavuden Seudun Erotuomarikerho, FC Pirttikylä/Pörtom ja joskus myös tietenkin nimeltään FC Närpiön ja Maalahden Pirttikylä/Närpes-Malax Pörtom ja FC PERNUS/TEUVPERNUS eli FC Perälän Nuorisoseura ja toisinaan tietenkin FC Teuvan Perälän Nuorisoseura
Lopettaneet seurat: FC EKOPA-75 Helsinki, FC Sparta IF Helsinki, FC Tapanilan Erä, FC Lohi/FC Jyväskylän Lohi Jyväskylä vihdoin ja viimein muun muassa monen tuloksettoman Jalkapallon Perussarjan vuoden jälkeen lopetti Jyväskylässä tuolloin jalkapallossa ja keskittyi muuhun urheiluun, FC Espoon Isku, FC Kaukosen Revontulet/Kittilän Kaukosen Revontulet, FC Veneheiton Vastus, FC KeU/KerU/KeRU/KU Kerimäki eli FC Kerimäen Urheilijat, FC Nuijamaan Nuija, FC SiVe/SimpVe Simpele eli FC Simpeleen Veto, FC TuhKi Tuhkala eli FC Tuhkalan Kisa, FC Vuoksenniskan Vesa, FC ITU/IKTU Ikaalinen eli FC Ikaalisten Työväen Urheilijat, FC Nakkilan Vire, FC Uotilan Vire, FC Ounaksen Nuorisokerho, FC Paukarlahden Nuorisoseuran Urheilijat, FC Pielaveden Alku, FC Jääpeikot tunnetumpien Jääpeikkojen jääkiekkopuolen lopettaessa jalkapallon kesäjoukkueen pelinsä tähän vuoteen, FC TaVe/TampVe eli FC Tampereen Veikot, FC VaVe/VamVe eli FC Vammalan Veikot, FC KU/KaU/TKU/SKTRKU Karuna eli FC Karunan Urheilijat tai FC Turun Karunan Urheilijat ja oikein pitkältä nimeltään FC Sauvon Kemiön Turun Rantolan Karunan Urheilijat, FC Pörhärit Turku, FC Maalahti/Malax ja FC SUIF jälleen yhden pidemmän aikansa päätteeksi
Nimenmuutoksia 40 vuotta sitten vuonna 1980 ei hirveästi ollut, mutta yksi merkittävä sellainen ainakin oli tavallaan. Tuolloin vasta lopullisen virallisesti aiemman US Härmän eli Urheiluseura Härmän nimi muuttui aivan täysin lopullisesti osin kuitenkin pitkään jo epävirallisestikin nimitetyn Hämeenlinnan seuran osalta tietenkin Hämeenlinnan Härmäksi.
PS. Lisätty FC Hurlumhei-78:n kotipaikkakunnaksi Kouvola.
|
|
« Viimeksi muokattu: 23.02.2020 klo 19:32:00 kirjoittanut Piippu-Virtanen »
|
|
|
|
|
|
|