Kausi 2012 oli MyPalle kaikin puolin menestys. Ennen kauden alkua valtamediat yksi toisensa jälkeen julisti joukkueen varmaksi putoajaksi, ja faneistakin suurin osa uskalsi optimistisimmillaan odottaa 11 sijaa. Korkeakunnaksen poppoo osoitti kauden mittaan kaikki ennusteet vääriksi ja nappasi sarjan kuudennen sijan sekä samalla yhden ylimääräisen kotiottelun ensi kaudelle.
Pelikentällä kausi eteni varsin loogisessa jatkumossa. Alkukaudesta myllykoskelaiset yllättivät niin isoja kuin pienempiä vastustajiaan tiiviillä koko joukkueen puolustuspelillä ja Sihvolan yksilötaidoin höystetyillä vastaiskuilla. Näillä maustein syntyi myös yksi kauden sykähdyttävimmistä punavalkohetkistä, kun MyPa kaatoi HJK:n alkukaudella kotonaan kauden ennätysyleisön edessä. Kesän edetessä joukkueen hyökkäyspeli kehittyi Token suunnitelmien mukaisesti, ja MyPa uskalsi lähtä otteluihin hallitsevana osapuolena. Loppukaudesta nähtiin pienimuotoinen notkahdus, kun taitojensa ylärajoilla läpi kauden pelannut joukkue koki viimein tuloksellisen hyytymisensä. Yhdeksästä viimeisestä matsista oli saaliina vain kaksi täyttä pistepottia. Neljäs sija oli päätöskierroksella vielä voitolla otettavissa, mutta tasapeli Maarianhaminassa ja Lahden samalla ottama kotivoitto tiesi tyytymistä kuudenteen sijaan. Eikä lähtökohdat ja kauden kokonaiskuva huomioon ottaen kellään liene tähän valittamista, kun neljännellä sijalla ei europaikkaakaan ollut luvassa.
Kopioin jälleen pelaajakohtaiset lopputodistukset vanhasta kausiketjusta ilman sen kummempia muutoksia.
Maalivahdit:1. Antti Kuismala 28/0 Arvosana:
9+Kuismala oli yksi kauden suurimmista onnistujista. Jo viime kaudella tasaisuutta otteisiinsa löytäneellä konkarilla napsahti nyt kaikki kohdilleen, ja jälki oli sen mukaista. Kykeni kääntämään torjunnoillaan tasaiset matsit MyPan eduksi ja pääsi lopullisesti eroon alkuaikoina nähdyistä lipsahduksista ja ns. helpoista maaleista. Joukkue päästi toiseksi vähiten maaleja koko liigassa, ja kollegat arvostivat liigan parhaaksi maalivahdiksi. Eikä arvio ole kaukana oikeasta, ihan ilman punavalkolasejakin katsottuna.
21. Ville Iiskola 5/0 Ei arvosanaa
Tuurasi Kuismalaa moitteetta, ja hoiti kakkosvahdin tonttinsa kunnialla. Ei kyennyt ottamaan vieläkään seuraavaa askelta joukkueen ykkösvahdiksi, mihin vahvasti vaikutti myös partnerin huippukausi. Ei ohjaa äänellään yhtä hyvin peliä, ja kaipaa torjuntatyöskentelyynsä vielä hieman tasaisuutta. Jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella, ja jos Kuismala päättää pakata kamppeensa, saatetaan ykkösvahdin viittaa sovitella Iiskolalle.
Puolustus:
2. Hassan Sesay 21+4/1+2 Arvosana:
8Viikingeistä kesken edellisen kauden MyPaan siirtynyt Token vanha tuttu pelasi tasaisen vahvan kauden. Innasen siirryttyä kauden alla Jyväskylään, sovitettiin Sesaylle korvaajan viittaa vasemman laiturin paikalla, mutta sopeutui lopulta parhaiten laitapakin tontille. Sesayn avut näkyvät parhaiten oman pään pelaamisessa, jossa pimensi useasti vastustajan laitureita. Nousuista ja hyökkäyspään pelaamisesta tämä hieman verottaa, sillä lievä hitaus liigatasolle näkyy taustanousuissa. Lisäksi keskityksissä on edelleen parantamisen varaa. Pelasi kuitenkin tasapainoisen kauden, ja Token luottomiehenä jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella.
3. Tommi Vesala 26+4/0+2 Arvosana:
9-Jatkaa nousujohdettaan kohti MyPa-fanien suosikkipelaajan asemaa. Repii ja raastaa puolustuspäässä loppuun asti. Laitanousuissa hieman yllättäen oli eniten annettavaa MyPan pakeista tällä kaudella. Muuttanut pelityyliään kaiken aikaa fiksummaksi, ja päässyt turhanpäiväisestä koohottamisesta eroon. Tämä ei ole verottanut tippaakaan esimerkillisestä asenteesta, vaan profiloitunut hyväksi jokapaikanhöyläksi, joka hoitaa pelipaikan kuin pelipaikan tinkimättömällä tyylillään. Jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella, ja on Korkeakunnaksen papereissa ensimmäisiä nimiä otteluiden avauskokoonpanoa suunnitellessa.
4. Niko Kukka 14+4/1 Arvosana:
6+Kauden kenties suurin pettymys. Odotettiin olevan divaritasoisen joukkueen ainoa liigatasoinen pelaaja, mutta ei mahtunut lopulta edes vakituiseksi avauskokoonpanon mieheksi. Loukkaantumiset ja rikkonaisuus verottivat jonkin verran erikoistilannespesialistin otteista. Oli kuitenkin myös olemukseltaan varsin löysän ja turhautuneen oloinen aina kentälle päästyään. Ei jatkosopimusta ensi kaudelle, ja saattaa olla että lähtee etsimään uutta nostetta jostain muusta seurasta.
5. Patrick O'Shaughnessy 9+10/0 Arvosana:
7+Liittyi joukkueeseen kauden jo ollessa käynnissä HJK:n junnuista. Esitti aluksi varsin lupaavia otteita varsinkin hyökkäyssuuntaan kunnes katastrofaalisen Haka vierasmatsin jälkeen jämähti vaihtopenkille ja kokoonpanon ulkopuolelle. Sai loppukaudesta jatkosopimuksen myötä jälleen lisää näytönpaikkoja ja osoitti kehittyneensä myös puolustuspelissä. Korkeakunnaksen laitapakkien vahvoja taustanousuja suosivassa pelitavassa tärkeä palanen myös tulevina kausina.
6. Joni Vuorinen 13+5/0 Arvosana:
7-Kakkosdivarista liigaan pompannut Vuorinen pelasi kaksijakoisen kauden. Sai yllättävänkin paljon vastuuta pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi, vaikka alkukaudella vaikutti olevan tasoltaan vielä kakkosdivarin pelaaja. Sai kehitettyä pelaamistaan kauden edetessä ja pystyi kompensoimaan silmiinpistävän hitautensa keskittymällä pelkästään puolustuspeliin. Teki kuitenkin muutamia kardinaalimokia ja jäi useasti juoksukilpailuissa vastustajien hyökkääjiä vastaan kakkoseksi. Valmentaja näkee kuitenkin pelaajassa potentiaalin nähtyä parempaan, sillä jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella.
13. Yusuf Jama 1/0 Ei arvosanaa
Aloitti yhdessä ottelussa, mutta otettiin jo ensimmäisen jakson aikana vaihtoon. Loppukauden haki isompaa vastuuta alemmilta sarjatasoilta, joskin raporttien mukaan ei tainnut onnistua kovin kummoisesti siinäkään. Jatko auki.
16. Antti Koskinen 20+5/0 Arvosana:
8Jäi lopulta arvoasteikossa kolmostoppariksi Ahon ja Lodyn taakse. Pelasi toisinaan myös laitapakin tontilla ja tuurasi keskikentän pohjalla, jossa pärjäsi pallovarmana pelaajana kelvollisesti. Ei oikeastaan nouse millään osa-alueella selväksi avauksen mieheksi, mutta on monipuolisena pelaajana tarpeellinen korvaaja monelle pelipaikalle ja topparina taso riittää vakituisesti liigatason avaukseen.
18. Tuomas Aho 25/2+2 Arvosana:
9+Kapteeni ei ollut enää kauden viimeisissä otteluissa syystä tai toisesta kapteeni, mutta oli silti kauden suurin tasonnostaja ja joukkueen paras pelaaja. Pääsi Kuismalan tavoin eroon lapsuksista ja nosti profiiliaan pallollisena topparina. Toisaalta Ahon tärkeys hyökkäystenrakentamisessa kertoo karua kieltään keskikentän tasosta, mutta toisaalta se kertoo jotain Skelen vastuunkannosta ja johtajankyvyistä. Dominoi silti eniten pääpelissä ja katkojana tilanteissa, joista harva vastustajan pelaaja selvisi voittajana. Jatkaa tärkeässä roolissa myös ensi kaudella
19. Nosh A Lody 26/1 Arvosana:
8Kauden positiivisin yllätys. Kehitys vaikutti pysähtyneen viime kausilla paikoilleen, kun odotettua läpimurtoa ei Pietarsaaressa tapahtunut. Loukkaantumiset taisivat lopulta olla suurempi syy läpimurron viivästymiseen. Vakiinnutti paikkansa varmoilla otteillaan Ahon vierellä avauksen topparina. Pääpeli kaipaisi kokoonsa nähden vielä hieman kehitystä, mutta pallollisena peli on ajottain erittäinkin dominoivaa. Ripaus tasaisuutta ja varmuutta avauspelaamiseen ja koon hyväksikäyttöä lisää rangaistusalueen sisällä, niin nousee ensi kaudella koko liigan topparieliittiin.
22. Jussi Perttula 0/0 Ei arvosanaa
Haki peliaikaa alemmilta sarjatasoilta. Samalla tiellä jatkanee tulevaisuudessakin.
Keskikenttä:
8. Xhevdet Gela 29+1/1+3 Arvosana:
8-Hakassa aiemmin liigaa pelannut keskikenttämies kotiutui sujuvasti keskustan ankkurin rooliin. Pallollisena suoritusvarmin joukkueen keskikenttäpelaajista, mutta välillä pelaaminen puuroutui tehottomaksi pörräämiseksi. Olisi kaivannut enemmän rohkeutta pelin eteenpäin viemiseen ja omien ratkaisujen luomiseen. Arvo näkyi eniten poissaolojen aikana; muilta pelaajilta ei löytynyt pallollisesti samanlaista suoritusvarmuutta tai pallottomana tiettyä oikeanlaista aggressiivisuutta. Jatkaa keskeisessä roolissa myös ensi kaudella, jolloin odotetaan kehitystä myös hyökkäyspelaamiseen.
14. David Ramadingaye 18+8/1 Arvosana:
7+Taktisesti ja teknisesti pitkään divaripelaajan tasolla pelannut Ramadingaye otti tällä kaudella isoja harppauksia kohti liigatasoa. Ei onnistunut vieläkään pelaamaan tasaisen hyvää kautta, mutta varsinkin kauden alku- ja loppupuolella näytti järkevöittäneen pelaamistaan ja onnistuneen karsimaan pahimman koohottamisensa pelistään pois. Tuota koohottamista nähtiin silti edelleen liikaa, mutta pallottomana pystyi kompensoimaan tätä tietynlaisella tilannekovuudella ja fyysisyydellä. Ei ulkomuodoltaan mikään maailman pelottavin pelaaja, mutta asenteensa kautta pelaa paljon sääntöjen rajamailla. Tämä poikii myös jonkin verran varoituksia. Ei sopimusta vielä ensi kaudelle, mutta jatko on todennäköinen.
15. Ville Oksanen 14+13/2+1 Arvosana:
7½Rikkonaisen kauden pelannut Oksanen ei noussut odotettuun rooliin pitkälti mystisten vammojensa takia. Oli vain 14 ottelussa avauksessa ja lähes saman määrän tuli vaihdosta sisään, joten voidaan hyvällä syyllä puhua eräänlaisesta supervaihtomiehestä. Tehoissa pirteä pelaaminen ei näkynyt, mutta verrattuna muihin joukkueen laitapelaajiin tasoero oli huomattava. Uskalsi haastaa vastustajien pakkeja, ja selvisi usein 1vs1 tilanteista voittajana. Omana poikana ja yleisön suosikkina sai myös lisävirtaa ja rohkeutta pelaamiseensa. Jos pääsee täyteen kuntoon, on Oksasen jatko ykkösprioriteetti tämän hetken sopimuksettomista pelaajista. Omasta takaa halua jatkoon varmasti on.
17. Marko Selin 7+8/0+1 Arvosana:
5Sai tasoonsa ja esityksiinsä nähden aivan liikaa peliaikaa. Pelasi usein laidassa tai keskikentällä vapaassa roolissa. Hautoo ja rakastaa palloa liikaa, mikä näyttää olevan syndrooma MyPan keskikenttäpelaajien keskuudessa. Ei edistä pallollisena peliä ja pallottomana asenne ei ole sitä luokkaa, että kompensoisi selviä puutteita sillä yhtään. Korkeakunnas näkee selvästi pelaajassa potentiaalin, mikä ei muiden silmissä näy. Ei jatkosopimusta ensi kaudesta, ja omasta puolestani joutaisi menemään.
20. Eetu Kaipio 5+1/0+1 Ei arvosanaa
Pitkä loukkaantuminen piti Kaipion pitkään sivussa, eikä kentälle palattuaan ole osoittanut suurta kehitystä edelliskaudesta. Vahvuudet ovat erikoistilanteissa ja pallollisessa pelissä, jos malttaisi luopua pallosta ajoissa ja saisi viimeistä hyökkäyskolmannesta lähestyttäessä lisää rohkeutta pelaamiseen. Parantanut oman pään pelaamista, mutta se ei kuulu heikon fyysisyyden johdosta edelleekään vahvuusalueisiin. Jatkaa joukkueessa myös ensi kaudella, ja jos pysyy ehjänä läpi harjoitus- että liigakauden, kehitystä olisi viimein nähtävä.
24. Ville Saxman 12+7/2+2 Arvosana:
6½Saxman oli lievä pettymys. Odotukset olivat korkeammalla lupaavan harjoituskauden jälkeen. Kärsi loukkaantumisesta, mutta ei ehtinyt osoittaa kehitystä edelliskausista vajaan parinkymmenen ottelun aikana. Sai pelata usein vapaassa roolissa kärjen alapuolella, mutta sortui rakastamaan palloa liikaa ja hyökkäyspään ratkaisut olivat usein tehottomia. Epätasaisuus vaivasi. Saattoi upean oivalluksen tai hyvän hyökkäyspään ratkaisun jälkeen tehdä käsittämättömän virheen tai syöttöhassin. Huonoja suorituksia nähtiin hyviä enemmän ja tasaisuuden puute näkyi koko olemuksessa turhautumisena ja pelirentouden puutteena. Ei jatkosopimusta ensi kaudesta ja nimi komeilee pelaajapörssin listoilla, joten liekö lähtee hakemaan uutta nostetta jostain toisesta seurasta.
25. Elias Inkilä 0/0 Ei arvosanaa
Pelaili muiden nuorten tavoin alemmalla sarjatasolla, kun taso ei riittänyt vielä mihinkään suurempaan. Kysymysmerkki.
26. Ville-Verneri Roivanen 0/0 Ei arvosanaa
Sama tarina kuin edellisen kohdalla. Nuori keskikenttälupaus siirtyi kauden alla MyPaan, ja meni hakemaan vastuuta alemmalta sarjatasolta.
28. Riku Heinonen 2+1/0+1 Ei arvosanaa
Ikäluokkansa lupaus tuli kauden loppupuolella kakkosen Jäpsistä Myllykoskelle. Innokkaimmat toivoivat heti avaukseen, mutta kakkosesta liigatasolle siirtyminen ei ole kuitenkaan ihan pieni harppaus, oli pelaaja sitten kuinka lupaava tahansa. Tuli ensin kotipelissä HJK:ta vastaan lopussa kentälle ja kauden viimeisessä kotimatsissa JJK:ta sekä päätöspelissä Marienhamnia vastaan pelasi koko ottelun. JJK:ta vastaan oli ensimmäisen puoliajan oli täysin hukassa osin hermostuneisuuden vuoksi, mutta toisella jaksolla alkoi väläytellä sitä potentiaaliaan. Omaa erikoistilannetaitoa ja voi nousta tulevaisuudessa vahvalla kahden suunnan pelillä keskikentän ankkuriksi. Matkaa on silti vielä paljon.
Hyökkäys:
7. David Opoku 7+6/0 Arvosana:
5-Kauden suurin floppi. Ghanan maajoukkueringin hyökkääjän statuksella joukkueeseen saapunut hyökkääjä ei saanut oikein mitään aikaan ja siirtyi lopulta kakkosdivariin, mistä taisi löytää itselleen sopivan sarjatson. Taitoa ja jonkin verran peliälyä löytyy, mutta joukkuepelaamisessa ja taktiikan ymmärtämisessä suurimmat puutteet. Ei millään järjellä jatka joukkueessa, mutta itselleen paremmassa ympäristössä voisi saavuttaa potentiaalinsa ja löytää itsestään liigatason pelaajan.
9. Pekka Sihvola 27+1/14+3 Arvosana:
9+Myllykosken suurin tähti sekä Kuismalan ja Ahon ohella kauden suurimpia onnistujia. Kannattajat löysivät Sihvolasta uuden lemmikkinsä ja runsaasti seksikkyyttä joukkueeseen tuonut hyökkääjä ansaitsi kaiken huomion. Maalien lisäksi erittäin tärkeä osa joukkueen peliä oli Sihvolan palloton pelaaminen, jolla hän kykeni luomaan niin itselleen kuin joukkuekavereilleen tilaa ja aikaa kentällä. Huikean maalivireen jälkeen loppukaudesta oli hieman tukkoisempaa ja vanha tuhnu-Sihvola alkoi nostaa päätään. Kahdessa viimeisessä matsissa jälleen jysähti ja sijoittuminen maalipörssissä viiden parhaan joukkoon on entiseltä tuhlaajapojalta huikea suoritus.
11. Riley O'Neill 26+3/6+1 Arvosana:
7Kanukkikärki herättää tunteita puolesta vastaan. Vahvan työmoraalin mutta puutteelliset taidot omaava target-tyyppi tuhlaili useita maalipaikkoja ja seisautti usean hyökkäyksen tekniikkansa riittämättömyyteen. Pelasi myös lähes koko kauden väärällä pelipaikalla vasemmassa laidassa, kun Sihvola vei omimman pelipaikan hyökkäyksen piikistä. Onnistui vahvalla työmoraalillaan kehittymään vahvaksi kahden suunnan laitapelaajaksi, joka mahdollisti takana pelaavan pakin rohkeammatkin taustanousut. Harmi vain että takana pelasi useasti Sesay, jonka vahvuuksiin näitä nousuja ei voi hyvällä tahdollakaan laskea. Sai koollaan ja fyysisyydellään voitettua ilmassa useita palloja itselleen ja joukkueelleen. Väläytteli muutamaan otteeseen ettei ole aivan täysi pystyynjuoksija mikä olisi ylipäätään laiturille tärkeä piirre. Nämä väläytykset jäivät valitettavan harvaan. Ei ole jatkosopimusta, mutta Korkeakunnaksen mukaan keskusteluyhteys siitä edelleen on. Puoltajia ja vastustajia löytyy, ja itse olen siinä välimaastossa aika kahden vaiheilla.
23. Pyry Soiri 0+2/0 Ei arvosanaa
Inkilän, Perttulan, Yaman ja Roivasen tavoin haki alemmalta sarjatasolta peliaikaa. Oli myös liigajoukkueen penkillä mukana ja pääsi parissa pelissä vaihdosta kentälle. Taitava joskin fyysisesti kaukana liigatasosta oleva nuorukainen. Omin pelipaikka lienee laidalla, ja saattaa nousta tulevaisuudessa vahvemmin liigarinkiin mukaan.
27. Oladije Williams 17+5/5 Arvosana:
8-Keväällä joukkueeseen saapunut nigerialainen pelasi valmentajan mukaan aluksi kuntoonsa nähden liikaa minuutteja. Väite tukee toisinaan otteluidenkin sisällä nähtyä epätasaisuutta. Alku oli mainio ja loukkaantuneen Sihvolan tilalle näytti löytyvän nappihankinta. Vastapainoksi alettiin nähdä löysää pelaamista ja yksinyrittämistä. Haastamisrohkeus ja taito päästä vastustajien pakeista ohi oli ilahduttavaa, mutta Pomon pitäisi malttaa luopua pallosta myös joukkuetovereille eikä aina hakea itselleen ratkaisupaikkaa. Loppukaudesta esitti vaihtelevia otteita otteluiden sisälläkin, kun saattoi pitkän löysän pelaamisen päätteeksi yksilötaidollaan rikkoa vastustajan puolustuksen tai ratkaista ottelun. Jatkaa ensi kaudella joukkueessa, joten luottoa pelitason vakiinnuttamiseen valmennusjohdolta löytyy.
30. Sasha Anttilainen 11+9/1+4 Arvosana:
7Anttilainen on mielenkiintoinen tapaus. Lukuisista loukkaantumisista kärsinyt kärki pysyi kentälle palattuaan kerrankin ehjänä ja löysi paikkansa joko laidasta tai kärjen alapuolelta. Maaleja odotettiin yhtä enemmän, mutta neljä maalisyöttöä on roolissaan kelpo saavutus. O'Neilin tavoin Anttilainen on ominaisuuksiltaan enemmän kohdekärki, joka onnistui odotuksiin nähden kelvollisesti pelinrakentajan ja laiturin roolissa. Tehoissa jäi silti historiansa tasolle, ja ennen avausmaalia otteissa oli jo turhautumisen tuntua. Loukkaantumiset ovat verottaneet liikkeestä, mutta pystyy kompensoimaan puutteen fiksulla ja oikea-aikaisella sijoittumisella. Jatkaa joukkueessa ensi kaudella, jolloin olisi jälleen pysyttävä ehjänä ja viimein saatava maali enemmän kuin kerran kymmenestä paikasta.
ValmennusToni Korkeakunnas: 9+Ensimmäisellä kaudella vielä enemmän kysymyksiä kuin vastauksia itsestään jättänyt Korkeakunnas ei toisella kaudellaan jättänyt selittelyille sijaa. Hämeenlinnassa aikanaan ripauksen realismia valmentamiseensa saanut Toke lähti oikea pää edellä kauteen, kun pisti kollektiivisen puolustuspelin kuntoon alkukauden huonokuntoisilla nurmikentillä pelattaviin otteluihin. Tämän päälle oli hyvä lähteä rakentamaan nurmikenttien parantuessa hyökkäyspelaamista, jossa keskikentän vaihteleva taso vesitti optimistisimman pallonhallintapelin. Kesällä MyPan peli oli ajottain silti hyvin näyttävää ja kokematon joukkue uskalsi mennä otteluihin pelaamaan futista, mistä iso sulka kuuluu valmentajan hattuun.
Hyökkäyspelitavassa korostuu paljon laitapakkien kannustaminen rohkeisiin taustanousuihin. Tämä monipuolistaa mahdollisuuksia pallon viemiseksi boksin sisään. Puolenvaihdot ja pallon kierrättäminen toisinaan pidemmänkin kautta ei ole vierasta Token valmentamalle MyPalle. Pallottomana piikissä pelaava (menneellä kaudella lähes aina Sihvola) on jatkuvasti vastustajan toppareiden iholla, kun muu joukkue vetääntyy usein odottamaan vastapuolen keskialueen ylitystä. Vastustajan lähestyessä rangaistusaluetta tiivis joukkuepuolustus ja katkomisessa vahva topparipari ovat tappava yhdistelmä hyökkäysten pysäyttämiseksi. Niin pallollinen kuin palloton pelaaminen vaatii vahvaa luottoa joukkuekavereihin, jotta kukaan ei lipsu omasta hommastaan, kun suuria tähtiä ja yksilöratkaisijoita ei varauksin Sihvolaa lukuunottamatta lopulta ole. Pelipaikat eivät pelitavassa ole kovin sidottuja, vaikka pääpiirteet ovat selvät. Varsinkin laiturien, pakkien ja keskikenttäpelaajien roolit saattavat muuttua kovastikin pelin sisällä.
Korkeakunnaksen valmennusfilosofiassa kaikki lähtee positiivisuudesta, rohkeudesta ja pelaajien oman peliajattelun kehittämisestä. Valmentaja on kuluneella kaudella kyennyt menestyksekkäästi tuomaan ajatuksensa kentän tasolle, mitä on edesauttanut joukkue, jonka hän on saanut itse kasata.
Korkeakunnas valittiin vuoden valmentajaksi. Eikä syyttä. Hän on selvästi tullut jäädäkseen liigavalmentajien joukkoon.
SeurajohtoToimiston puolella oli mukavan rauhallista myrskyisien vuosien jälkeen. Tehtaan kaatumisen johdosta nousseet pahimmat skenaariot eivät toteutuneet, vaan kausi saatiin ylipäätään pelattua ehjänä läpi. Yleisömäärät eivät edelleenkään päätä huimanneet, vaikka parannusta tapahtui. Kouvolan keskuskentällä tehty kokeilu onnistui mukiinmenevästi kolkosta tunnelmastaan huolimatta. Kouvolalaiset olivat jaksaneet vaivautua paikalle, eikä murskavoitto liigan kärkijoukkueesta ollut huonointa mahdollista mainosta seuralle.
Harmillisin seuraa koskeva uutinen kuultiin, kun toiminnanjohtaja Petri Tiainen jätti henkilökohtaisista syistä tehtävänsä. Liekö taakka ollut liian suuri vai mistä johtui, sitä on turha spekuloida. Toiminnanjohtajan tittelille ylennettiin pitkän linjan MyPa-mies Marco Manso, joka ei liene hommaan ollenkaan hullumpi vaihtoehto. Kontaktit ja tietotaito ovat kunnossa ja kasvaminen toimintaympäristöön ja sen tapoihin karsii pahimmat konfliktit toimiston sisällä. Osaa myös tulla toimeen puheenjohtaja Seppo Mäkisen kanssa, mikä on MyPa-talon sisällä varsin tärkeä ominaisuus.
Kausi 2013Joukkueen tilanne tulevaa kautta silmälläpitäen vaikuttaa erittäin lupaavalta. Tärkein runko on saatu pidettyä, kun kuluneen kauden joukkueesta jo 15 pelaajan kanssa on jatkosopimus. Sopimuksettomista tärkeimmät prioriteetit lienevät Antti Kuismala ja Ville Oksanen. Kuismalan jatko riippunee pitkälti veskarin omista haluista jatkaa täyspäiväisesti liigatasolla. Ikää alkaa olla jo jonkin verran, ja mieli saattaa vetää Mikkeliin. Oksasen kohdalla huhupuheet kertovat kauden jälkeisten leikkausten ja niiden jälkeisen kunnon sanelevan tulevaisuuden.
Molariosastolla paljon riippuu siis Kuismalan päätöksestä. Puolustusosasto on ennakolta valmiiksi vahvin osa-alue, kun Niko Kukkaa lukuunottamatta kaikilla puolustajilla on jatkosopimus ensi kaudelle. Kukka lähtenee muihin maisemiin hakemaan nostetta uralleen vaisumman ja rikkonaisemman kauden jälkeen.
Keskikenttä on suurin kysymysmerkki. Jatkosopimukset ovat Gelalla, Heinosella ja Kaipiolla. Näistä Gela on selkeä avainpelaaja, Heinonen lupaus joka voi jo tulevalla kaudella nousta ankkuroimaan joukkueen keskustaa ja Kaipio kysymysmerkki. Sopimuksettomista Ramadingayelle värvättäneen jatkosopimus, mutta Saxmanin jatko on epävarmaa. Kuluneen kauden otteet olivat ailahtelevia ja nimi komeilee pelaajapörssin listoilla. Tämä osa-alue huutaisi eniten vaihtuvutta ja uutta tuulahdusta. Muutama tuore nimi lienee ainakin tulossa, ja huhuissa on pyörinyt ainakin Robinsonia ja Aaltoa.
Hyökkäys rakentunee myös ensi kaudella Sihvolan ympärille. Williamsilla ja Anttilaisella on jo jatkosopimukset taskussa. O'Neilin kanssa keskusteluyhteys jatkosopimuksesta on edelleen auki, mutta jatko ei ole varmaa. Joka tapauksessa hyökkäyspää kaipaisi yhtä profiilihankintaa, ettei maalinteko olisi ensi kaudella jälleen liikaa yhden miehen varassa. Niin Sihvolalla kuin varsinkin Williamsilla ja Anttilaisella on paha tapa sortua tuhlaajapojiksi.
Kokoonpanohahmottelua
4-3-3Williams Sihvola "Oksanen"
Hankinta
Gela "Ramadingaye"
Sesay Aho Lody Vesala
"Kuismala"/Iiskola
Ei muuta kun spekulaatiot käyntiin, kohtahan se kausi jo alkaakin