FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
25.04.2024 klo 04:25:25 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Kirjoittaja Aihe: Miksi Suomessa ei osata "yksinkertaista" peliä?  (Luettu 20924 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
kokistuoppi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: #HindenburgtheOligarchy


Vastaus #25 : 19.11.2012 klo 20:18:41

HA! Oletko joskus katsellut Stanley Cupin pleijareita?

Sama. Kyllä tuntemani innokkaat kendoniilotkin myöntävät valtavan taso- ja tempoeron jo KHL:äänkin verratessa.
Pöle

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, E.C Vitória


Vastaus #26 : 19.11.2012 klo 22:42:17

Jääkiekkopelaajat saavat suomessa enemmän pillua. Pillua saa mm. rahalla sekä televisioajalla. Sen takia valitettavan monet lahjakkaat pelaajat valitsevat lätkän fudiksen sijasta. Pillun puute on tämmöinen klassinen muna-kana ongelma, eli sitä ei tällä hetkellä nuorelle futarille niin hyvin tule, mutta jotta sitä tulisi niin ensin kaikkien nuorien miehien pitäisi kiinnostua fudiksesta enemmän kuin jääkiekosta tai runkkaamisesta.

Pillu on maailmassa ihan kaiken takana. Aina.

rysty

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Suomi, България & muut altavastaajat


Vastaus #27 : 20.11.2012 klo 01:01:22


Historiallisia taustasyitä futiksen tasoon ovat

-vähäväkisyys ja harva asutus, joka suosii yksilölajeja enemmän kuin joukkuelajeja. Korpikylässä voi heittää keppiä mittanauhaa vastaan ja kehittyä olympiavoittajaksi, vaikeampi on koota joukkueellista riittävän tasokkaita treenikavereita joukkuelajissa.
-heikot paikallisidentiteetit ja vahva kansallisidentiteetti, "oman kylän" saati kaupunginosan jengin heijaamista ei nähdä kovin mielekäänä, sen sijaan kannatetaan Suomea ja suomalaisia.
-suhteessa vähäinen kansainvälisyys ja kontaktit länsi-Eurooppaan, Suomi on monessa suhteessa hyvin omanlaisensa saareke.

Näiden taakse ei voida mennä. Suomi on kaupungistunut vahn vasti 60-luvulta lähtien, siis jo lähes 50 vuoden ajan ja kehitys on jatkunut tähän päivään asti.
Paikallisidentiteettien heikkoutta en kyllä allekirjoita, monin paikoin asia on aivan päinvastoin. Myös Suomen eristäytyneisyys on myytti, joka pitää paikkansa tietyiltä osin, mutta aina 1800-luvulta lähtien esim. Helsinki ja jo sitä aimmin Turku ovat kyllä aikanaan olleet normi kansainvälisiä kaupunkeja oman aikansa mittapuussa.
Los Galacticos

Poissa Poissa


Vastaus #28 : 20.11.2012 klo 01:11:02

Suomalaisen jalkapallon pääongelma on edelleen hyvin yksinkertainen ja varsin helposti korjattavissa. Toki se tulee viemään aikaa, koska tätä työtä ei ole ennenkään hoidettu/tai osaajien määrä oikeissa paikoissa on ollut vähäinen. Suomalaisen jalkapallon kehittymistä ei johda kukaan, eikä sillä ole mitään todellisia tavoitteita. Seuroissa kyllä on osaamista ja johtajuutta (esim yritysmaailmassa oikeita yrityksiä johtaneita ja sieltä rahaa saaneita) mutta tämä ei kanavoidu koko maan futiksen kehittymiseen juurikaan. Kaikki lähtee perusteista, koska jalkapallo on niin vaativa ja kilpailu laji. Saavuttaakseen edes jonkinlaisen kehityksen pitäisi nimenomaan pelaaja/harrastajamassan olla mahdollisimman suuri ja harjoittelun suunnitelmallista koko maan tasolla. Suomessa menee himmeleihin liikaa rahaa, myös lätkässä. Tosin lätkä on Suomessa niin suuri, että vaikka osa tehoista menee harakoille niin se riittää. Myös valmentamisessa ja taktisessa kehityksessä Suomi on lähes jatkuvasti maailman kiekkokärkeä. Paljon kertoo, että nämä yksinkertaiseen päivittäiseen tekemiseen satsaavat huutajakoutsit kuten Matikainen ja Jortikka pärjäävät MAAILMAN TOISEKSI kovimmassa liigassa. Kun taas Suomesta he jos ei nyt suoraan, niin ainakin melkein naurettiin ulos. Substanssi ei riittänyt sille tasolle mitä nuorella polvella. Jokainen voi sitten pohtia vastaavaa tilannetta versus muut Suomessa.

Siis ruohonjuuritasolle rahat pelaajien ja seurojen kehittämiseen (ei pelkästään pääsarjaseurat). Ja tätä tuotantoa johtamaan muutama oikea osaaja. Osaamista on kyllä, mutta nyt se kanavoituu väärin näissä hallintohimmeleissä joita kyllä Suomessa riittää. Eihän se perkele haittaa, jos viisaat yli lajirajojen vaikka kokoontuu miettimään Suomen futiksen tilaa, mutta jos sitä analyysista saatua tulosta ja sen siirtämistä käytäntöön ei valvo tai johda kukaan niin eihän se silloin tuota :D. Lisäksi Suomi on monessa asiassa yhden totuuden maa ja vastavoimat muutokselle ovat monesti liian suuria. Kuka oikeassa elämässä organisaation rakentanut ja sillä rahaa tehnyt jaksaa jäädä töyuransa jälkeen tappelemaan liiton ja vastaavien pamppujen kanssa. En minä ainakaan, jos olisin siinä asemassa.

Niinkuin aina niin pitkällisen tuloksen tekeminen on se vaikein asia. Että esim futisseurassa olisi joka osa-alue juniorityöstä, myyntipuoleen ja edustusjoukkueeseen kunnossa. Suomessa edelleen jotkut uskovat, etät jos vanhat starat palaa liigaan niin se nostaa tasoa ja tuo pysyvää nostetta. Ja sitähän se ei tehnyt viimeksikään, kun Tintit painoivat Tepseissä menemään ja Jarit ja Nurmelat jne. Lisäksi liiga ei onnistunut edes lyhytaikaisessa suosion nostamisessa markkinointi hyvänä esimerkkinä. Suomi on edelleen luulossa, että jos Suomi pärjää jossain turnauksessa, tai menee edes kisoihin tai saa jotain tähtiään takaisin liigaan että se korjaa asian. Mutta kun perusta ei toimi maksimaalisesti, niin ei kuorrutuskaan auta. Ei kukaan rakenna taloakaan sillä silmällä, että ensin dokataan porukalla kesä ja katsotaan sitä projektia sen jälkeen myöhemmin.

Futiksen kohdalla esim toimisi se, että järjestelmää kavennettaisiin jolloin rahaa riittäisi palkata oikea johto ja siihen johtoon vaikkapa 1-2 huipun kehitysvirka jonka tehtävä olisi katsoa koko futiksen tilannetta erillään seuroista. Kanavoisi rahaa oikeisiin kohteisiin, antaisi konsultointiapua pienemmille seuroille ja alueille jne. Samalla tällä taholla olisi vastuu siitä ja he vastaisivat sitten muulle johdolle. Siis niinkuin yritysmaailmassakin, että olisi selkeät sektorit ja niille vastaajansa. Koska ilman oikeaa johtajuutta ja päätöksien antamista ja valvomista ei ole todellista tulostakaan.

Seurat keskiöön ja sille toiminnalle yläporras jossa on tämä kehitysjohto ja tämä johto sitten on vastuussa Suomen isoille futispäättäjille kuten Alaja jne. Kaikki lähtee siitä, että koko aika tulee vähän parempia ja osaavampia nuoria pelaajia ja tämä kilpailu luo sitten kaiken muun mitä hyvä liiga tarvitsee. Mutta ensin pitää olla perusta kohdillaan ja vasta sitten miettiä mihin muuhun on varaa ja järkeä sijoittaa.

Rahaa Suomen urheilussa pyörii varsin paljon, se vaan kanavoituu vääriin ja tehottomiin paikkoihin ja ratkaisuihin. Ja se on sitten toisen keskustelun paikka, että huippu-urheilu ja sen kehittäminen pitää erottaa muusta liikuntatoimesta. Sekin on kyllä mahdollista ilman mitään DDR tai Kiina-meininkiä. Kyllä lapsukaiset ymmärtäv't ja he rakastavat kilpailua. Tällä tavoin kaikki turha jeesustelu jäisi pois nimenomaan huippu-urheilusta. Mäkihyppy on hieno esimerkki. En muista oliko viime talvi vai sitä edellinen, kun Finnjumpingin pomolta kysyttiin, mikä nyt on tärkeintä. "Säilyttää lafkan työpaikat". Eihän huippu-urheilussa tämä ole tärkeintä. Harraste- ja muussa tärkeässä liikuntatouhussa on tärkeää muutkin kuin vain tulos jo ihan kansan terveydenkin kannalta. Mutta huippu-urheilussa esim mäkihypyssä Suomen on tarkoitus voittaa kisoja. Yllättävän monelle pampulle tämä yksinkertainen asia on kovin vaikea asia myönnettäväksi. Esim HIFK:n entinen pääkalifi Frank Moberg vastasi tähän kysymykseen: "Tärkeintä on olla Jokereita parempi". No nyt on vähän muitakin mukana ja porukka funtsii tosissaan uutta hallia ja liigajengi on ollut viimeiset 3v ylivoimaisesti mielenkiintoisin muihin liigajengeihin verrattuna. Ja rosteri on ollut viimeiset 3v sellainen, että sillä voi voittaa mestaruuden ihan aikuisten oikeasti.

Meneepäs sekavaksi, mutta vielä yksi juttu. Nimittäin joustamattomuus. Esim mäkihypyssä hyppääjällä saa muistaakseni olla yksi oma sponssidiili(siis kisoissa) ja sekin suksissa. Ahonen olisi joidenkin tietojen mukaan parhaina vuosinaan voinut saada pelkästä kypärämainoksesta haarukassa 200-250k. Ahosella ei siis ollut vaikutusvaltaa tällaiseen asiaan ja hän oli valmis tulouttamaan tästä liitolle 70k. Ei kelvannut. Nyt koko puulaaki ei voi edes haaveilla Ahosen kaltaisesta tähdestä, jonka vaikutus säteilee niin tulokseen kuin talouteen b) 70k poteista on edes turha haaveilla, nykyjengiltä puuttuu 200k siitä että tämä kausi saadaan alta pois jne :D. Mutta jumalauta kukaan ei ainakaan hypi silmille ja tule neuvomaan miten näitä hommia tehdään. No niinkuin aina, niin kun talous menee tarpeeksi perseelleen niin se ylpeys kyllä karisee. Mäkihyppykin perinnelajina tulee vielä, uskokaa pois.
Tapioinen

Poissa Poissa


Vastaus #29 : 20.11.2012 klo 01:33:50

Kun putki 6 -vuotiaista pelaajista 21-vuotiaisiin pelaajiin saadaan valmiiksi. Eli kun kone (Sampo) saadaan taottua valmiiksi, niin sitten tämä Sampo pitää monistaa ja jakaa kaikkiin paikkoihin Suomessa.

Ja mikä tämä Sampo on. Sitä voisi verrata Suomen peruskoulujärjestelmään, jossa tietyssä iässä opetetaan pelaajille oikeat asiat, ja näistä pelaajista kasvaa maailman parhaita oppilaita maailmanlaajuisessa vertailussa.

Ja kun Sampo on valmis, niin sitten pitää vain taata sen ylläpito.

Ja putken päästä alkaa tippua valmiita maailmanluokan pelaajia. Ja kun Sampo on saatu viritettyä huippuunsa, niin näitä pelaajia alkaa tippua joka vuosi usemman käden sormin laskettuna, pelaajia kuten Ruud Gullit, Marco Van Basten, Wesley Snider, Johan Heitinga, Ruud Van Nisteroy, Frank Rijkaard, Danny Blind, Michael Riziger, Arjen Robben, Dennis Bergamp, Klaas Jan Huntelaar, Boudewin Zenden jne... jne..

Miettikää nyt perkele minkälaisia timantteja! Ja liukuhihnalta, joka vuosi...

Otetaan nyt tähän vielä yksi vertaus:
Microsoft perustetiin Amerikassa. Mitä sitten? Niin perustettiin. No, Suomi on tai oli pian maailman tietotekniikan kärjessä, koska oppi tuotiin Suomeen, se omaksuttiin ja se levitettiin kaikkialle.

Onhan sen nyt yksi vittu, että jos tiedetään, että oppi on Hollannissa jalkapallon saralla, niin tätä oppia ei saada tänne tuotua ja levitettyä läpi maan.

Silloin voi sanoa, että Palloliitto on yksiä perkeleen idiotteja täynnä.
« Viimeksi muokattu: 20.11.2012 klo 01:47:33 kirjoittanut Tapioinen »
Earl Godwin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Democracy Dies in Darkness


Vastaus #30 : 20.11.2012 klo 09:12:17

Muuhun Jaarlin kirjoittamaan yhdyn, mutta tähän vahva eri. Futis on keksitty Britanniassa, mutta siellä lähes kaikki huippufutis on Manun viskisieppoa lukuunottamatta ulkolaisen tietotaidon varassa pyöritettyä. Vielä 70-luvulla futiksen huippua edustanut Skotlanti on tippunut auttamatta kelkasta ja on nykyään vain karvan verran Suomea edellä. Siinä on kysymys ihan yksinkertaisesti osaamisen puutteesta. Kaikki muut menestyksen reunaehdot kyllä täyttyy.

Celtic kaatoi juuri CL:ssä Barcan joten kyllä siellä vähän enemmän kuin karvan verran ollaan Suomea edellä... Tietotaito on suhteellisen helppo importeerata, vaikeampi on luoda lajikulttuuri sinne missä se puuttuu. Norjassakin muuten jääkiekko taitaa olla 2. suosituin palloilulaji kuten futis Suomessa - varsinaisesti lätkäkulttuurimaasta ei kuitenkaan voi puhua.
Gerrardo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Barcelona, Kiovan Dynamo, Kengättömät


Vastaus #31 : 20.11.2012 klo 09:59:13

Ehkä Suomella menee liian hyvin ja syy on Pisa -tutkimuksen. Suomalaiset ovat vain liian "sivistyneitä", koulutettuja ja pehmeätä valkoista lihaa pelaamaan moista työväenluokkaista ja -taustaista potkimiseen pohjautuvaa lajia, fy! Etenkin kun se kendohan on "isojen miesten älykäs laji" ja niin nannaa että! Ja kendolla on helppo rahastaa. Vain futsalilla Suomi voi enää voittaa!!!!!!!! :D :D :P
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #32 : 20.11.2012 klo 10:07:51

Suomi tuottaa peruskoulussa perusmassaa jossa huonoinkin tohelo oppii jotain. Tästä kertoo PISA-tutkimustulokset. Jalkapallossa sama homma. Sen sijaan kummassakaan ei tuoteta järjestelmästi huippuja. Suomesta on huipputiedemiehiä vain "marginaalilajeissa" niin kuin urheilussakin.
Gerrardo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Barcelona, Kiovan Dynamo, Kengättömät


Vastaus #33 : 20.11.2012 klo 10:49:20


Voihan rodunjalostus ja rasismi! Tuota tuota tuota tuota... Vain just joo joku savolainen piällysmies tietää totuuden... Eikös meillä jo olekin sellainen koko valtakunnan johdossa ja onnea vaan Ylä-Savvoon! Prkl! Huippuhyökkääjäksi tai futaajaksi ei voi kouluttaa vaan sellaiseksi lahjakkuudeksi synnytään. Suomessa savolaiset ja salolaiset "osaajat" eivät ole koskaan oppineet löytämään näitä lahjakkuuksia vähäväkisestä kansasta! Sen pituinen se. Tyydy siihen.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #34 : 20.11.2012 klo 12:39:47

Tietotaito on suhteellisen helppo importeerata, vaikeampi on luoda lajikulttuuri sinne missä se puuttuu.
Toisesta teesistä olen samaa mieltä, mutta ensimmäiseen on pakko huomauttaa, ettei Suomesta löydy varoja tietotaidon tuomiseen. Valjuseuroilla on ollut helppo työ tuoda maailman huippuvalmentajia hommiin, mutta se ei ole mitenkään Suomeen sovellettava malli.
Savon keisari

Poissa Poissa


Vastaus #35 : 20.11.2012 klo 13:15:02

Taas näitä vammaisia myyttejä, joihin jotkut vielä ihan tosissaan näyttävät uskovan. Minkään alan huipputekijäksi ei "synnytä". Tällaisten tekosyiden taakse on tietysti helppo piiloutua ja nysvätä siellä oman pierun hajuisella mukavuusalueella. Toistan edelleen, ettei ole olemassa mitään taikatemppuja tai oikoteitä. Avainsanoja ovat työnteko ja oppiminen. Kaikilla sektoreilla.

Suomessa tietysti suhtautumistapa on se, että otteluihin lähdetään altavastaajana "taistelemaan" ja "antamaan kaikkensa" verenmaku suussa, kun ne paremmat ovat tehneet tämän siellä harjoituksissa laadullisesti ja määrällisesti paremmin ja enemmän, ja itse ottelussa lunastetaan sillä hankittu tulos.
« Viimeksi muokattu: 20.11.2012 klo 13:19:45 kirjoittanut Savon keisari »
Tapioinen

Poissa Poissa


Vastaus #36 : 20.11.2012 klo 13:31:24

Taas näitä vammaisia myyttejä, joihin jotkut vielä ihan tosissaan näyttävät uskovan. Minkään alan huipputekijäksi ei "synnytä". Tällaisten tekosyiden taakse on tietysti helppo piiloutua ja nysvätä siellä oman pierun hajuisella mukavuusalueella. Toistan edelleen, ettei ole olemassa mitään taikatemppuja tai oikoteitä. Avainsanoja ovat työnteko ja oppiminen. Kaikilla sektoreilla.

Suomessa tietysti suhtautumistapa on se, että otteluihin lähdetään altavastaajana "taistelemaan" ja "antamaan kaikkensa" verenmaku suussa, kun ne paremmat ovat tehneet tämän siellä harjoituksissa laadullisesti ja määrällisesti paremmin ja enemmän, ja itse ottelussa lunastetaan sillä hankittu tulos.
Yksi mikä näyttäisi "ulkomailla" korostuvan on intensiteetti.

Harjoitukset on kovempia kuin pelit.

Suomessa "muka harjoitellaan", voidaan tahkoa kuukausi tolkulla jotain hyödytöntä neppailua keskinkertaisella temmolla. Seuraus ei motivoi pelaajia, eikä vie todellisuudessa minnekkään. Taktiset asiat aivan lapsenkengissä. Samoin ymmärrys siitä miksi tehdään mitäkin, puhumattakaan älyn ja ajatuksen käytöstä.

Harjoitellaan ikäänkuin harjoittelemisen vuoksi.

"Älä koskaan harjoittele ilman ideaa." Tämä on kyllä aika hyvin sanottu.
« Viimeksi muokattu: 20.11.2012 klo 13:42:45 kirjoittanut Tapioinen »
Gerrardo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Barcelona, Kiovan Dynamo, Kengättömät


Vastaus #37 : 20.11.2012 klo 19:55:51


Joopa joo. Ainoa myytti on suomalainen jalkapallo. Kyllä se siitä. Puhutaan savoksi mitä puhutaan kunhan puhutaan. I´ll rest my case what comes to world´s Funniest football... suomeksi naatitaan ei vaan laakasta....
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #38 : 20.11.2012 klo 20:06:19

Taas näitä vammaisia myyttejä, joihin jotkut vielä ihan tosissaan näyttävät uskovan. Minkään alan huipputekijäksi ei "synnytä". Tällaisten tekosyiden taakse on tietysti helppo piiloutua ja nysvätä siellä oman pierun hajuisella mukavuusalueella. Toistan edelleen, ettei ole olemassa mitään taikatemppuja tai oikoteitä. Avainsanoja ovat työnteko ja oppiminen. Kaikilla sektoreilla.
100% sama. Etenkin huippufutiksessa ollaan nykyään jo sillä tasolla, ettei synnynnäisillä lahjoilla pääse edes divariammattilaiseksi. Lahjoista on valtavasti apua, mutta ilman noita mainittuja asioita rajat tulevat vastaan hyvin aikaisin.
Lainaus
Suomessa tietysti suhtautumistapa on se, että otteluihin lähdetään altavastaajana "taistelemaan" ja "antamaan kaikkensa" verenmaku suussa, kun ne paremmat ovat tehneet tämän siellä harjoituksissa laadullisesti ja määrällisesti paremmin ja enemmän, ja itse ottelussa lunastetaan sillä hankittu tulos.
Sitten kun tilanne on se, että muilla on vyöllään kaikin tavoin paremmat eväät, niin on ihan hyvä asenne lähteä taistelemaan. Banger Cityn iloiset kaljaheikit todistivat sen science football Lehkosuolle pari vuotta sitten. Noin niinku waan yhtenä esimerkkinä.
Gabula

Poissa Poissa


Vastaus #39 : 20.11.2012 klo 20:29:36

Siis, minusta tässä on outoa se kuinka kaikissa muissa lajeissa Suomessa on riittävästi osaamista mutta ei jalkapallossa.
Onko jalkapallo jotenkin omituisen monimutkainen peli, jonka hallitseminen edellyttää aivan toisenlaisia panostuksia kuin nämä muut lajit? Ei mene jakeluun. Vaikuttaa todellakin siltä, että jalkapallo on peli jota ei koskaan voi oppia kun taas nämä muut lajit ovat suhteellisen helposti opittavissa. Siten tulee ymmärrettäväksi myös se, kuinka suuria tasoeort ovat maailmalla. Jalkapallon absoluuttinen huipputaso se vain jatkaa nousemistaan ja karkaa yhä kauemmas suomalaisilta.
Gerrardo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Barcelona, Kiovan Dynamo, Kengättömät


Vastaus #40 : 20.11.2012 klo 20:35:53

100% sama. Etenkin huippufutiksessa ollaan nykyään jo sillä tasolla, ettei synnynnäisillä lahjoilla pääse edes divariammattilaiseksi. Lahjoista on valtavasti apua, mutta ilman noita mainittuja asioita rajat tulevat vastaan hyvin aikaisin.Sitten kun tilanne on se, että muilla on vyöllään kaikin tavoin paremmat eväät, niin on ihan hyvä asenne lähteä taistelemaan. Banger Cityn iloiset kaljaheikit todistivat sen science football Lehkosuolle pari vuotta sitten. Noin niinku waan yhtenä esimerkkinä.

Voi BUAHHAHHAHHAHHAHHAAAAAA! taas tätä suomalaista jalkapalloasiantuntemusta! Banger Cityn kaljaveikot todisti vaan suomalaisen PISA science fiction potkupalloilun tason. Kaiken kouhottamisen ja pseudotieteilyn jälkeen. Mies käy taistoon väittein jotka kumoavat itsensä. :D
ifota

Poissa Poissa


Vastaus #41 : 20.11.2012 klo 21:11:28

Opettele edes lukemaan.
KipeKemi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kotikaupunkien seuroja


Vastaus #42 : 20.11.2012 klo 22:24:02

Yksi asia, josta en voi olla samaa mieltä, on jalkapallon oleminen äärettömän paljon vaikeampi peli kuin jääkiekon. Siis toki jalkapallossakin on paljon sellaisia asioita, jotka ovat hankalia hallita, mutta ei se nyt sitä tarkoita, että jääkiekossa tulisi huipuksi (sanotaan nyt edes SM-Liigan rivipelaajaksi) kun vain vähän vasemmalla kädellä huitaisisi jotain sinnepäin. Ihan noin niinkuin yksinkertaisena argumenttina, on aika helvetin paljon yksinkertaisempaa oppia juoksemaan kuin luistelemaan.

Ja edelleen, tämä ei tarkoita, että jalkapallossa huipulle pääseminen olisi helppoa.


En väitä, että tämä on mikään taivaallinen totuus, mutta kuitenkin jotain pohjaa antaa (olit sitten eri mieltä mihin suuntaan tahansa):

http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills
« Viimeksi muokattu: 20.11.2012 klo 22:28:17 kirjoittanut KipeKemi »
Gabula

Poissa Poissa


Vastaus #43 : 21.11.2012 klo 00:35:05

Yksi asia, josta en voi olla samaa mieltä, on jalkapallon oleminen äärettömän paljon vaikeampi peli kuin jääkiekon. Siis toki jalkapallossakin on paljon sellaisia asioita, jotka ovat hankalia hallita, mutta ei se nyt sitä tarkoita, että jääkiekossa tulisi huipuksi (sanotaan nyt edes SM-Liigan rivipelaajaksi) kun vain vähän vasemmalla kädellä huitaisisi jotain sinnepäin. Ihan noin niinkuin yksinkertaisena argumenttina, on aika helvetin paljon yksinkertaisempaa oppia juoksemaan kuin luistelemaan.

Ja edelleen, tämä ei tarkoita, että jalkapallossa huipulle pääseminen olisi helppoa.


En väitä, että tämä on mikään taivaallinen totuus, mutta kuitenkin jotain pohjaa antaa (olit sitten eri mieltä mihin suuntaan tahansa):

http://sports.espn.go.com/espn/page2/sportSkills

Mielenkiintoinen vertailu mutta pahasti vääristynyt. Sanoisinpa että on syvää ja sulaa hulluutta sijoittaa nyrkkeily ykköseksi. Vertailussa painotetaan vain yksilötason ominaisuuksia ja näin boxing saadaan listan huipulle. Lisäksi kaikki amerikkalaiset peruslajit ovat sijoittuneet korkealle, jopa baseball on jalkapallon edellä. tämä jos jokin on kotiinpäinvetoa.

Tässä vertailussa ei oteta huomioon lajin ns." vittumaisuuskerrointa" eli sitä vaativuusastetta, taito- ja taktisuustasoa jolla peli alkaa näyttää sulavalta ja hienolta kuten barcalainen jalkapallo. Jos otettaisiin, jalkapallo olisi ehdoton ykkönen. Esimerkiksi veikkausliigan peli on parhaimmilaankin valovuoden päässä tuosta jouhevasta ja kauniista tempopelistä ja on siksi kuten joku jo sanoikin objektiivisesti vittumaista katseltavaa. Toisin on esimerkiksi nyrkkeilyn tai jopa jääkiekon laita sitomista ja sumputtamista ne ovat samalla lailla joka tasolla.

Jalkapallo on maailman kaunein peli vain siksi koska se on maailman vaativin peli ja kaunista vain silloin kun sitä pelataan korkealla vituttavuustason yläpuolella kuten real ja barca tekevät.

sen sijaan fc lahti mypa -pelin seuraaminen selvin päin voi johtaa jokseenkin pahaan vitutukseen ellei tosiaankin ole jommankumman seuran kannattaja jolloin vittuuntuneisuus tulee korkeintaan oman joukkueen esityksistä ei pelin kehnosta yleistasosta.
Callit

Poissa Poissa


Vastaus #44 : 21.11.2012 klo 01:00:36

Siis, minusta tässä on outoa se kuinka kaikissa muissa lajeissa Suomessa on riittävästi osaamista mutta ei jalkapallossa.
Lisätietoja suomalaisesta osaamisesta mm. seuraavissa lajeissa:
- pikajuoksu
- kestävyysjuoksu
- korkeushyppy
- pituushyppy
- painonnosto
- nyrkkeily (Helenius on ddr-valmennuksessa)
- koripallo
- lentopallo
- käsipallo

Itse olen ollut siinä käsityksessä, että suomalaiset tietävät jotain kendosta, salisählystä, keihäänheitosta ja vähän painistakin. Yhteistä noille lajeille on pienet tai erittäin pienet harrastajamäärät. Kolmekymmenen ihmisen harrastamista talvilajeista en oikein tiedä. Myös dopingista lienee paljon tietoa.
Yksi asia, josta en voi olla samaa mieltä, on jalkapallon oleminen äärettömän paljon vaikeampi peli kuin jääkiekon. Siis toki jalkapallossakin on paljon sellaisia asioita, jotka ovat hankalia hallita, mutta ei se nyt sitä tarkoita, että jääkiekossa tulisi huipuksi (sanotaan nyt edes SM-Liigan rivipelaajaksi) kun vain vähän vasemmalla kädellä huitaisisi jotain sinnepäin.
Kyse on ihan yksinkertaisesta asiasta eli kilpailusta. Tämän huomaa hyvin seuraamalla junnuja, jotka ovat esim. Stadin, Tampereen tai Turun 2-3 parhaan junnun joukossa ikäluokassaan. Niille lankeaa kuin luonnostaan paikka kotimaisessa ammattilaisliigassa tai vielä kovemmassa sarjassa. Vastaava asema futiksessa ei todellakaan tuo muuta kuin paikan jossain puoliammattimaisessa Veikkausliigaorganisaatiossa. Kendotalenteista suuri osa päätyy ehdottomalle huipulle eli änäriin, futistalenteista ei vuosiin ole kukaan lyönyt läpi vastaavalla futistasolla. Kilpailun kovuus on tavallaan puhdasta matematiikkaa. Laskemalla tosissaan treenaavat a- ja b-juniorit Euroopasta (ja muualta) ja vertaamalla lukua tarjolla oleviin "työpaikkoihin" huomaa huikean eron.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2012 klo 01:08:42 kirjoittanut Callit »
KipeKemi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kotikaupunkien seuroja


Vastaus #45 : 21.11.2012 klo 01:03:23

Vertailussa painotetaan vain yksilötason ominaisuuksia

En nyt oikein tiedä miten tämä pitäisi lukea, mutta minusta kaikki taito on yksilötaitoa. Osaat tiimityöskentelyä? Yksilötaito. Osaat johtaa muita? Yksilötaito. Osaat sijoittua oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan? Yksilötaito. Osaat valmentaa muita? Yksilötaito.
Earl Godwin

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Democracy Dies in Darkness


Vastaus #46 : 21.11.2012 klo 01:07:00

Siis, minusta tässä on outoa se kuinka kaikissa muissa lajeissa Suomessa on riittävästi osaamista mutta ei jalkapallossa.
Onko jalkapallo jotenkin omituisen monimutkainen peli, jonka hallitseminen edellyttää aivan toisenlaisia panostuksia kuin nämä muut lajit? Ei mene jakeluun. Vaikuttaa todellakinin n siltä, että jalkapallo on peli jota ei koskaan voi oppia kun taas nämä muut lajit ovat suhteellisen helposti opittavissa. Siten tulee ymmärrettäväksi myös se, kuinka suuria tasoeort ovat maailmalla. Jalkapallon absoluuttinen huipputaso se vain jatkaa nousemistaan ja karkaa yhä kauemmas suomalaisilta.

Perussyy on siinä, että kun Suomessa on ehkä yhteensä 100 junnua jotka treenavat sen 20 tuntia viikossa joka ammattilaiseksi vaaditaan, niin Espanjassa heitä on 100 000. Vaikka harrastajamäärät ovat tavallaan korkeat (tosin matalammat kuin muissa Pohjoismaissa), niin valtaosa junnuista on höntsäharrastajia, ja lajiin panostaa tosissaan aniharva. Jalkapallo ei ole Suomessa läheskään yhtä suosittua kuin lännenpänä Euroopassa, mikä väistämättä heijastuu myös intohimoisten junnujen määrään.
KipeKemi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kotikaupunkien seuroja


Vastaus #47 : 21.11.2012 klo 01:08:51

Perussyy on siinä, että kun Suomessa on ehkä yhteensä 100 junnua jotka treenavat sen 20 tuntia viikossa joka ammattilaiseksi vaaditaan, niin Espanjassa heitä on 100 000. Vaikka harrastajamäärät ovat tavallaan korkeat (tosin matalammat kuin muissa Pohjoismaissa), niin valtaosa junnuista on höntsäharrastajia ja lajiin panostaa tosissaan aniharva. Jalkapallo ei ole Suomessa läheskään yhtä suosittua kuin lännenpänä Euroopassa, mikä väistämättä heijastuu myös intohimoisten junnujen määrään.

Lisäksi motivaatio ihan varmasti kärsii, jos junnuille tulee sellainen olo, ettei tässä oikeasti mitään opi, tai jos kilpailu on niin olematonta, että kaivamalla nenää 15 vuotta muiden mukana löytää itsensä seuran edustuksesta.
Tapioinen

Poissa Poissa


Vastaus #48 : 21.11.2012 klo 01:20:25

Kumpi oli ensin muna vai kana?

Tässä tapauksessa kana on ensin ja se kana on valmentaja.

Ammattimaiset valmentajat vaaditaan. Sen jälkeen on mahdollisuus.

Tämä ilmeisesti tajuttu Palloliitossakin.
Uutinen

Liigaseuroja Palloliiton pilottihankkeessa

Suomen Palloliiton seuraohjelman laatujärjestelmäprojekti käynnistyy alkuvuodesta 2013. SPL:n liittohallitus on valinnut kahden vuoden pilottihankkeeseen 17 seuraa, jotka saavat Palloliitolta tukea nuorten valmentajan palkkaamiseen. Tuen yhteismäärä on 500 000 euroa.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2012 klo 01:25:36 kirjoittanut Tapioinen »
KipeKemi

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kotikaupunkien seuroja


Vastaus #49 : 21.11.2012 klo 01:26:19

Kumpi oli ensin muna vai kana?

Tässä tapauksessa kana on ensin ja se kana on valmentaja.

Ammattimaiset valmentajat vaaditaan. Sen jälkeen on mahdollisuus.

Tämä ilmeisesti tajuttu Palloliitossakin.
Uutinen

Liigaseuroja Palloliiton pilottihankkeessa

Suomen Palloliiton seuraohjelman laatujärjestelmäprojekti käynnistyy alkuvuodesta 2013. SPL:n liittohallitus on valinnut kahden vuoden pilottihankkeeseen 17 seuraa, jotka saavat Palloliitolta tukea nuorten valmentajan palkkaamiseen. Tuen yhteismäärä on 500 000 euroa.


Tuo ei riitä mihinkään, mutta siitä huolimatta, on se hyvä alku.

 
Sivuja: 1 [2] 3 ... 5
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa