FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
23.11.2024 klo 17:32:07 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: [1] 2 ... 104
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 348325 kertaa)
0 jäsentä ja 2 vierasta katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
: 31.12.2012 klo 18:04:54



Kausi 2012 päättyi samalla tavoin kuin edellinenkin kausi eli Los Angeles kaatoi Houstonin finaalissa ja juhli neljättä mestaruuttaan, mikä nosti seuran jaetulle kärkisijalle mestaruuksien määrässä DC:n kanssa. Runkosarjaa hallinnut San Jose hyytyi playoffeissa samoin kuin idässä puolustuksellaan vakuuttanut Kansas City. Tämä nelikko kuitenkin otti USA:n paikat Pohjois-Amerikan mestareiden liigaan saaden seurakseen Kanadan neljän joukkueen turnauksen myöhemmin ratkaistavan voittajan. Los Angeles ja Houston saivat paikkansa finalisteina, San Jose runkosarjan voittajana ja Kansas cupin voittajana.

Kaudella 2013 MLS jatkuu samojen 19:n seuran voimin ja lisäystä odotetaan vasta aikaisintaan kaudelle 2016, jolloin todennäköisesti New Yorkiin tulee toinen seura Red Bullsin lisäksi. Päätös uudesta seuraorganisaatiosta tehtäneen kuitenkin vuoden 2013 aikana ja mahdollista sinällään on, että uusia seuroja tulisi useampikin. New Yorkin lisäksi kiinnostusta MLS-seuraan on useammalla muullakin kaupungilla, mutta New York on MLS:n papereissa selkeästi halutuin paikka uudelle seuralle.

Kausi 2013 alkaa maaliskuun 2. päivä, mikä on MLS:n historian aikaisin aloituspäivä. Alkukierrosten ottelut ja pelipäivät on jo päätetty, mutta 34:n runkosarjakierroksen kokonaisohjelma on vielä hakusessa, sillä MLS on ongelmissa kausirytminsä kanssa, koska lähinnä eurooppalaisten ehdoilla päätettyjä FIFA:n maaottelutaukoja osuu MLS:n kannalta hankalasti, joten ohjelmassa riittää vääntämistä. Toisaalta sitten ongelmia aiheuttaa myös seurojen pariton lukumäärä. Playoffit pelataan ilmeisesti samalla systeemillä kuin tälläkin kaudella eli kummankin konferenssin kolme parasta etenevät suoraan toiselle kierrokselle ja konferenssien neljäs ja viides kohtaavat avauskierroksella. Pudotuspelit pelataan konferenssien sisällä ja konferenssivoittajat kohtaavat finaalissa.

Seurojen voimasuhteiden arviointi on hivenen hankalaa, koska monella seuralla on vielä isoja hankintoja tekemättä ja toisaalta MLS:ssä voimasuhteet saattavat onnistuneiden kauppojen ja varausten myötä vaihdella merkittävästikin. Tietyt suuntaviivat toki seuroilla jo on, joten jonkinlaisen seurakohtaisen ennakon voi tehdä.
« Viimeksi muokattu: 03.03.2018 klo 21:04:53 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1 : 31.12.2012 klo 18:08:17

ITÄINEN KONFERENSSI



Sporting Kansas City

Runkosarjan paras puolustus hoiti viime kaudella itäisen konferenssin ykköstilan, mutta playoffeissa sattui huono ottelu Houstonissa ja pelit päättyivät jo konferenssivälieriin, kun hyökkäys ei hallinnasta huolimatta pystynyt kunnon tehoihin kotiottelussa. Joukkueen runko näyttäisi erityisesti puolustuksen osalta pysyvän hyvin kasassa ja toisaalta hivenen tehottomaan hyökkäykseen on hankittu vahvistusta ecuadorilaisen Claudio Bielerin muodossa. Ainoa arvoitus on, että pystyykö New Englandista hankittu Benny Feilhaber korvaamaan Wiganiin lähteneen Roger Espinozan keskikentällä. Tällä hetkellä Kansas on kuitenkin MLS:n suosikki numero yksi.




Houston Dynamo

Runkosarjassa hivenen epätasaisesti esiintynyt Houston löysi loppukaudesta loistavan vireen, mutta finaalissa tuli lopulta toinen perättäinen tappio Los Angelesia vastaan. Joukkueen runko näyttäisi pysyvän hyvin kasassa ja nousevat tähdet Will Bruin sekä Kofi Sarkodie ovat vuotta kokeneempia ja toisaalta kesken kauden joukkueeseen liittynyt designated player Oscar Boniek Garcia on alusta asti joukkueen mukana. Ainoa kysymysmerkki on hyökkäys, kun Bruinin kanssa mainion kärkiparin muodostanut Calen Carr loukkasi polvensa pahasti ja missaa ainakin alkukauden. Paikkamaan tosin on jo hankittu Coloradosta kokenut Omar Cummings, joka kunnossa ollessaan on pätevä vaihtoehto kolmoskärjeksi ja parempi kuin Houstonin viime kauden vaihtoehdot samaan rooliin. Loukkaantumiset tosin ovat jonkin verran Cummingsia viime kausilla haitanneet. Houston on vahva ehdokas jälleen menestymään ja runkosarjassa voisi olettaa viimekautta parempaa suoritusta.



New York Red Bulls

Thierry Henry, Rafa Marquez, Teemu Tainio, Joel Lindpere, Jan Gunnar Solli, Tim Cahill, jne. Nimiä New Yorkissa viime kaudella jälleen riitti, mutta menestystä ei. Runkosarjasuoritukset olivat kovin epätasaisia, vaikka joukkue lopulta kolmossijan idässä ottikin ja playoffeissa tuli noutaja heti. Hans Backe sai apulaisineen lähteä valmennuksesta ja seurajohtoa uusittiin kovalla kädellä. Kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ei New Yorkin toiminnassa ole näkynyt toivottua johdonmukaisuutta joukkueen rakentamisessa, vaan nimimiehiä haalitaan sen enempää peluutusta miettimättä. Valmentajavalintakin on venynyt luvattoman pitkään ja kovin kiire tulee uudelle valmentajalle saada peluutus kohdilleen. Ennusmerkit viittaavat jälleen siihen, että New York pelaa tähtien varassa ajoittain huikeasti, mutta taktisesti kypsemmät ja tasaisemmalla, paremmin suunnitellulla materiaalilla varustetut joukkueet ovat kuitenkin kauden ratkaisuvaiheissa edellä ja jo krooninen menestyksettömyys saa jatkoa satsauksista huolimatta. Vielä on kuitenkin New Yorkilla mahdollisuudet tehdä oikeita liikkeitä joukkueen vahvistamiseksi, koska resurssit riittävät voittajajoukkueenkin kasaamiseen, mutta riittävätkö maltti ja osaaminen?



DC United

Loukkaantumiset sotkivat DC:n kautta 2012 ja vaikka lopulta tasaisessa runkosarjassa irtosi konferenssin kakkostila loppuivat miehet playoffeissa, kun avainpelaajia joutui sivuun jatkuvalla syötöllä. Joukkueella on kuitenkin erittäin hyvä runko ja jos avainpelaajat pysyvät paremmin terveenä on mahdollisuuksia ihan mihin vaan. Dwayne De Rosario ja Chris Pontius vastaavat kokemuksesta ja toisaalta sitten löytyy nuoria lupaavia pelaajia, kuten Nick De Leon ja Andy Najar, joilta voi odottaa tulevalla kaudella jälleen vähän enemmän. Keskushyökkääjän paikka on ehkäpä joukkueen suurin ongelma, kun Hamdi Salihi ei ainakaan ensimmäisellä MLS-kaudellaan vastannut odotuksia ja oli jopa melkoinen pettymys designated playeriksi. Eikä sitten Philadelphiasta kesken kauden hankittu Lionard Pajoy myöskään onnistunut kärjessä. Jos Salihi pääsee paremmin toisella kaudellaan mukaan, voi joukkueelta odottaa enemmänkin.



Columbus Crew

Viime kausi päättyi Columbuksen osalta pettymykseen, kun seura jäi idän tiukassa taistelussa rannalle playoffeista. Kauden loppupuolella seura kuitenkin teki loistohankinnan, kun Federico Higuain liittyi seuraan Argentiinasta. Pätevä runko yhdistettynä  hyökkäyspelin oletettavaan parantumiseen, kun Higuain on nyt alusta asti mukana parantanee joukkueen suoritustasoa. Aivan idän kärkeen tuskin on asiaa, mutta käynee tiukan taistelun playoff-paikasta ja luotetaan siihen, että Columbus sen idän viimeisen paikan ottaa.



Chicago Fire

Hyökkäys oli myöskin Chicagon ongelmana viime kaudella, kun hyökkääjähankinnat floppasivat, eikä toisaalta edelliskaudella hyvää jälkeä tehnyt Dominic Oduro yltänyt samalle tasolle. Kesken kauden seura sitten hankki ihan pätevät Sherjill MacDonaldin ja Chris Rolfen vahvistamaan hyökkäystä, mikä lopulta riitti tuomaan playoff-paikan, mutta pelit päättyivät heti avauskierroksella Houstonia vastaan. Joukkueen runko ei ole ihan sillä tasolla, että kovin helppoa ainakaan tulee ensi kaudella playoffeihin pääsy olemaan. Rolfe ja MacDonald ovat laatupelaajia, kuten lupaava puolustaja Austin Berry, mutta muuten joukkueessa on liikaa keskinkertaisuuksia ja liian vähän laatua. Seattlessa tarpeettomaksi jäänyt Alvaro Fernandez ei välttämättä ollut maailman fiksuin hankinta designated player -statuksella ja palkalla. Taistellee tiukasti paikasta playoffeissa, mutta veikataan kohtaloksi jäämistä ulkopuolelle.



Philadelphia Union

Freddy Adun hankkiminen lopulta osoittautui Philadelphiassakin virheeksi ja seura joutui hyllyttämään aikanaan lapsitähtenä meriittinsä keränneen pelaajan. Kentällä Adu pystyi joukkuetta jonkin verran auttamaan, ei kuitenkaan designated player -palkkansa arvoisesti, mutta suurin ongelma ilmeisesti oli, että pukukopissa Adu oli painajainen ja joukkuekavereiden murot uivat kusessa. Adu on sinällään ongelma Philadelphialle edelleenkin, koska kovapalkkaisesta pelaajasta on erittäin hankalaa päästä eroon ja Adu syönee joukkueen palkkavaroja ensi kaudellakin, koska kompensaatioita Philadelphia joutuu vähintään maksamaan. Muuten Philadelphialla on ihan pätevä nuorista pelaajista koostuva runko ja suunta on kuitenkin ylöspäin, kun ovat tulevalle kaudelle tehneet pari ihan pätevänoloista hankintaa hyökkäykseen Conor Caseyn ja Sebastien Le Toux'n  muodossa. Playoffeihin on luultavasti liikaa matkaa, mutta viime kaudesta joukkue pystynee parantamaan.



Montreal Impact

Ensimmäisellä MLS-kaudellaan Montreal pelasi ennakkoluulottomasti ja taisteli aika pitkään jopa playoff-paikoista, mutta loppukaudesta tuli hyytyminen ja playoff-paikkakin jäi lopulta suht kauas. Yllättävän vahvasti ranskakielisen Kanadan seura on profiloitunut italiankielisten pelaajien seurana, kun kokeneita italialaisia hankittiin seuran avainpelaajiksi ensimmäiselle kaudelle ja muutama muukin italiaa puhuva pelaaja rinkiin päätyi. Alessandro Nesta, Marco Di Vaio ja Matteo Ferrari ovat kovia pelaajia MLS:ään, mutta kuten ekspansio-joukkueelle Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa yleensä käy, niin eivät ne muilta seuroilta saadut jämäpelaajat mitään supersankareita todellakaan ole. Yllättävän hyvän joukkueen Montreal kuitenkin ensimmäiselle kaudelleen jalkeille sai ja tuohon on hyvä rakentaa jatkossa, mutta eteenpäin on sen verran matkaa, että playoffit jäävät haaveeksi ensi kaudellakin.



Toronto FC

Avainpelaajien loukkaantumiset, materiaalin heikkous ja epämääräinen puuhastelu siirtomarkkinoilla aiheutti, että Toronto jäi viime kaudella idän ja koko MLS:n viimeiseksi, aika ylivoimaisestikin. Siitä huolimatta seura onnistui kanadalaisseurojen keskinäisessä turnauksessa viemään paikan Mestarien liigaan Montrealin ja Vancouverin edestä.  Jos ykköshyökkääjä Danny Koevermans ja kapteeni Torsten Frings kuntoutuvat loukkaantumisista vielä hyvään iskuun, niin ensi kaudella voi odottaa hivenen parempaa, kun puolustukseen löytyi kokenut toppari Danny Califf Re-entry draftista. Kovinkaan merkittävää parannusta Torontolta ei tuolla materiaalilla uskalla odottaa ja playoffit jäänevät kauas, mutta ehkäpä sentään eivät jumbosijalle päädy.



New England Revolution

Revs oli vielä 2000-luvun alkuvuosina kova seura ja eteni peräti neljästi MLS:n finaaliin, tosin vain hävitäkseen ne kaikki, cupissa sentään tuli voitto vuonna 2007. Vuosi 2007 olikin se New Englandin viimeinen suuri vuosi, kun joukkue hävisi samalla kaudella kolmannen perättäisen ja toistaiseksi viimeisen MLS-finaalinsa. Tuon jälkeen on sitten alkanut alamäki, joka ei ota millään pysähtyäkseen ja viime kaudella tuli pohjanoteeraus, kun seura jäi idässä toiseksi viimeiseksi. Mikään ei vaan viittaa siihen, että tuo alamäki olisi pysähtymässä. Menestysvuosien starat ovat kadonneet ja tilalla on nuori joukkue, joka ei ainakaan tällä hetkellä ole valmis pärjäämään. Kova tekonurmikaan ei näytä tuovan kotietua, vaan on ihan yhtä vaikea alusta hallittavaksi New Englandille kuin vieraillekin. Playoffit jäänevät tulevalla kaudella pitkän matkan päähän ja oikeastaan ihan hyvä saavutus olisi jättää joku muu, lähinnä Toronto, idässä taakse.
« Viimeksi muokattu: 31.12.2012 klo 18:28:45 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #2 : 31.12.2012 klo 18:10:21

LÄNTINEN KONFERENSSI



Seattle Sounders

Viime kaudella Seattle otti kolmossijan lännessä tiukassa väännössä Salt Laken ja Los Angelesin kanssa. Playoffeissa ensin putosi Salt Lake, mutta Los Angeles oli konferenssifinaalissa liian kova pala. Joukkueella on vahva runko, hyvä hyökkäys ja varma puolustus, joka voi vielä parantua jos loistavaksi veskariksi osoittautunut Michael Gspurning pysyy paremmin kasassa. Seattle voitti cupin kolmesti perättäin, mutta viime kaudella tuli neljännessä perättäisessä cup-finaalissa tappio Kansasia vastaan. Cup-menestyksestään huolimatta Seattle ei kuitenkaan ole playoffeissa onnistunut. Kova jalkapallobuumi ja paikallistaistelu Portlandin kanssa vienee Seattlea eteenpäin jälleen ja vaikuttaisi tällä hetkellä lännen vahvimmalta joukkueelta. Josko se playoff-alisuorittaminen loppuisi?



San Jose Earthquakes

Viime kauden runkosarjan ykkönen floppasi playoffeissa ja putosi heti Los Angelesia vastaan, vaikka haki avausosassa hienon vierasvoiton, niin puolustus petti pahasti kotikentällä, eikä runkosarjan paras hyökkäyskään onnistunut läheskään parhaalla tasollaan. Joukkueen runko on vahva, mutta ihan viimekauden kaltaiseen ylisuorittamista ei hyökkäykseltä uskalla odottaa ja toisaalta puolustuksen vahvistamisessa vaikuttaisi laadun sijasta olevan mittarina määrä, mikä tuskin ongelmia korjaa. Chris Wondolowski on loistava hyökkääjä ja iskenee kovat lukemat, mutta Steven Lenhart ja Alan Gordon pelasivat vahvasti yläkanttiin viime kaudella. Oletettavasti San Jose on kova tekijä tulevallakin kaudella, mutta tuskin on ihan yhtä hyvä kuin viime kaudella.



Los Angeles Galaxy

Hieman vaikean, vasta lännen nelostilaan päättyneen, runkosarjan jälkeen LA:n kokeneet pelaajat olivat playoffeissa vireessä ja joukkue eteni hivenen yllättäenkin toiseen perättäiseen mestaruuteensa. Kolmas perättäinen mestaruus onkin jo vielä vaikeampi homma, koska muutoksia tulee tapahtumaan joukkueessa paljon ja paljon on tällä hetkellä auki. David Beckham lähti ja korvaaja on vielä auki, sitten myös toisen ikonin Landon Donovanin pelihalut ovat epävarmat, mutta oletettavasti Donovan kuitenkin vielä uraansa jatkaa ja tuskin ainakaan MLS:n sisällä siirtyy mihinkään. Maalivahtipeliin on tulossa muutoksia, kun Carlo Cudicini todennäköisesti tulee maalille ja kaksi mestaruutta torjunut Josh Saunders saa mennä. Cudicini oletettavasti on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin epätasainen Saunders. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt puolustus pystyy nykymateriaalilla parantamaan, mutta keskikentällä ja hyökkäyksessä on tällä hetkellä isoja kysymysmerkkejä, kun hankinnat ovat vielä tekemättä. Robbie Keane on kova tykki vielä ensi kaudellakin, mutta muuten hyökkäyspeli on arvoitus. Resursseja Los Angelesilta löytyy, että eiköhän sisään tule sen luokan kaveria, ettei playoff-paikka ole mikään ongelma, mutta mestaruustaistoon eivät eväät välttämättä riitä. Tosin "never say never", kun on Los Angelesista kyse, kuten viime kausikin näytti.



Real Salt Lake

Runkosarjan kakkonen lännessä kärsii hienoisista hyökkäysongelmista, eikä ykköstykki Alvaro Saborion takaa löydy tällä hetkellä yhtään mitään, kun seura kauppasi hivenen epäonnistuneen Fabian Espindolan yhdessä toppari Jamison Olaven kanssa New Yorkiin kauden jälkeen. Seuralla on tavoitteena löytää kovan luokan hyökkääjä Saborion pariksi, mutta toisaalta hyökkäys tarvitsisi myös syvyyttä. Olave on menetys, vaikka puolustukseen paikkaajia löytyykin, mutta suurin isku lienee on Will Johnsonin kauppaaminen Portlandiin, kun joukkue joutui tiivistämään palkkabudjettiaan. Johnsonille on vaikeata löytää vastaavaa työmyyrää korvaajaksi. Runko on hyvä ja jos hyökkääjähankinnat onnistuvat, niin Salt Lake hätyytellee lännen kärkisijoja ja menee playoffeihin, mutta takapakkia viime kaudesta tullee.



FC Dallas

Viime kaudella Dallas hätyytteli playoffeja, mutta jäi lopulta rannalle, kun pahasti hyytynyt Vancouver jaksoi kuitenkin loppuun asti. Kausi oli kuitenkin vaikean alun jälkeen nousujohteinen ja rikkonaisen kauden loukkaantumisten takia pelannut Brek Shea luultavasti jatkaa seurassa ja täydessä kunnossa ollessaan tulee olemaan kova tekijä MLS:ssä. Voisi siis olettaa, että Dallas pystyy tulevalla kaudella parempaan, jolloin playoff-paikka on lähellä. Talvella on jo saapunut Peter Luccin vahvistamaan joukkueen keskikenttää ja jos vaan Luccin kunnossa pysyy, niin ollee vielä ihan hyvä vahvistus joukkueelle. Playoff-paikka on lähellä, mutta tiukka taistelu tuosta tullee.




Portland Timbers

Kova buumi on jalkapallolle Portlandissa saatu, mutta vaikeatahan laajennusseuran on ollut ensimmäisen kahden kautensa aikana kunnon tuloksia saavuttaa. Joukkueen suunta näyttäisi kuitenkin oikeanlaiselta ja eiköhän tulokset jälleen ensi kaudeksi parane. Salt Lakesta hankittu Will Johnson tullee olemaan arvokas pelaaja joukkueen keskikentälle. Materiaali ei ihan hirvittävästi häikäise, mutta toisaalta lännessä kilpailu kärjen takana on tällä hetkellä heikompaa kuin idässä, joten venymisellä, kuten Vancouver viime kaudella teki, on playoffeihinkin pienet mahdollisuudet, mutta oletettavasti Portland jää jälleen rannalle.



Vancouver Whitecaps

Varsinkin hieno alkukausi Vancouverilta viime kaudella ja lopun hyytymisestä huolimatta playoff-paikka kuitenkin irtosi, mutta putoaminen tuli heti Los Angelesia vastaan. Pitkälti brittisarjojen veteraaneista kasattu runko alkaa ikääntymään ja vaikka joitakin nuoriakin lupauksia löytyy, niin eiköhän viime kauden loppupuolella alkanut alamäki jatku edelleen. Kuten todettua, ovat lännen loppupuoliskon joukkueet aika tasaisen heikkoja, joten ei nyt ihan suoralta kädeltä uskalla Vancouverinkaan playoff-mahdollisuuksia tyrmätä, mutta vaikeaa tulee olemaan.



CD Chivas USA

Viime kausi oli Kalifornian latinoseuralle vaikea ja sijoitus oli lopulta lännen yhdeksäs eli viimeinen. Valmentaja vaihtui ja Meksikosta löytyi luotsiksi Chelis Sanches Sola, mutta materiaali ei vaan vakuuta. Maalivahti Dan Kennedy on MLS-tasolle erittäin hyvä, mutta muuten joukkue ei ole riittävä ja maksaa vielä parille keskinkertaisuudelle designated player -palkkoja. Ei hyvältä näytä ja vaikka lännen pohjakaartin taso ei vakuuta, niin kovin pienet ovat Chivasin mahdollisuudet playoff-paikkaan.



Colorado Rapids

Viime kausi oli Coloradolle pettymys, kun seura jäi kuitenkin selkeästi playoff-paikoista ja talvella on sitten tehty muutoksia. Paha vaan, että muutokset eivät millään muotoa vakuuta, vaan sisään on tullut entistä pahempaa keskinkertaisuutta. Ehkä sitten Los Angelesissa paluunsa, epäonnistuneen Euroopan reissun, jälkeen turistiksi jäänyt Edson Buddle saa jonkun suonenvedon jälleen ja paukuttaa kaksinumeroisen luvun maaleja, mutta luultavampaa vaan Buddlen kohdalla on, että ei toimi tälläkään kertaa. Materiaali ei vakuuta paperilla ja tuskin vakuuttaa kentälläkään, joten Colorado taistellee lännen jumbosijasta lähinnä Chivasin kanssa.
« Viimeksi muokattu: 31.12.2012 klo 18:35:36 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #3 : 31.12.2012 klo 18:16:51

Ennakot vähän pintaa raapaisemalla ja paljon voi vielä muuttua talven aikana. Mutta topic on auki.

Seuraava merkittävä päivä MLS:n kannalta on 17. tammikuuta, kun SuperDraft järjestetään Indianapolisissa. Toki yliopistopelaajien varaamisen merkitys on vähentynyt koko ajan, kun yhä useampi amerikkalainenkin pelaaja jättää yliopiston käymättä ja ryhtyy suoraan ammattilaiseksi muuta kautta, joten mitään kovinkaan merkittävää vahvistusta mikään seura tuskin draftista saa. Toki hyviäkin pelaajia rinkiin löytyy, mutta keskimääräisesti yliopistojannut ovat vaan antaneet tarpeettoman paljon tasoitusta yliopistossa pelatessaan aiemmin ammattilaisiksi siirtyneille.

Austin Berry, Nick De Leon ja Darren Mattocks mm. viime vuoden draftin helmiä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #4 : 03.01.2013 klo 22:18:23

Seattle on tekemässä merkittävää muutosta hyökkääjäosastolla, kun tähtipelaaja Fredy Montero on vahvojen huhujen mukaan siirtymässä Kolumbian Millonairosiin puolen vuoden lainasopimuksella, jossa on optio pysyvään siirtoon.

Montero on ollut neljällä kaudellaan takuuvarma noin kymmenen maalin ja kymmenen maalisyötön pelaaja, mutta on ollut ehkäpä selkein yksittäinen pelaaja, joka on flopannut playoffeissa selkeästi ja seuran suoritukset playoffeissa ovat tiedetyn vaisut.

Siirtorahoja Seattle saisi ilmeisesti ihan kivasti ja mahdollista olisi ilmeisesti hankkia uusi designated player hyökkäykseen Monteron tilalle. Toki Seattlekin joutuu hivenen kulurakennetta karsimaan, kun paikka Pohjois-Amerikan mestarien liigaan jäi tulevaksi kaudeksi saavuttamatta, mutta eiköhän kuitenkin seura kovan luokan vahvistusta tilalle kaavaille.

Ongelma tosin on tuo kolmen designated playerin sääntö, kun kyseessä on ilmeisesti laina. Seattlella on kuitenkin tällä hetkellä jo kolme designated playeria riveissään, kun Monteron lisäksi Mauro Rosales ja Christian Tiffert ovat samalla statuksella. Joten voi olla, ettei seura kuitenkin designated playeria saa hankkia, ennen kuin Monteron siirto mahdollisesti muuttuu pysyväksi kesällä.

Tosin joidenkin tulkintojen mukaan Seattlella olisi mahdollisuutta rahalla tuosta selvitä eli jonkun designated playerin aiheuttama palkkahitti voitaisiin maksaa pois, eikä tuo pelaaja sitten olisi enää designated player. Amerikkalaiset vaan tykkäävät noista tilastoista urheilun talouspuolellakin ja vaikea noita sääntöjä on ilman syvempää perhetymistä tulkita. Tai tuskin edes sittenkään...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #5 : 05.01.2013 klo 21:30:49

New York lähetti sitten Joel Lindperen Chicagoon vaihdossa ulkomaalaispaikkaan. Täysin käsittämättömältä tuo New Yorkin puuhastelu vaan vaikuttaa, kun keskikentälle nyt ei ennestäänkään ollut tarpeeksi syvyyttä, niin annetaan luotettava, joskin aavistuksen ylipalkattu, Lindpere käytännössä ilmaiseksi konferenssin sisällä seuralle, joka oletettavasti tulee taistelemaan samoista sijoituksista.

Kai siellä on jotkut suuret suunnitelmat uusiksi hankinnoiksi, mutta tällä hetkellä keskikentälle on McCarty puolustavaan rooliin, Cahill ja Juninho hyökkääviin rooleihin ja Sam laidalle. On siinä uudella valmentajalla, jota ei ole vieläkään tosin saatu valittua, tekemistä roolitusten kanssa. Alkaa tulemaan kiire, kun kauden alkuun on kuitenkin alle kaksi kuukautta ja palaset keskikentän osalta lähes täysin levällään.
calciopoli

Poissa Poissa


Vastaus #6 : 06.01.2013 klo 00:14:00

Hieno avaus ja seurantaan. Onko tuolle parittomalle joukkuemäärälle ollut joku suurempikin syy? Jokin seura tiputettu pois aikaisemmin?
Louhikkokoskettaja
Vastaus #7 : 06.01.2013 klo 00:20:50

Hieno avaus ja seurantaan. Onko tuolle parittomalle joukkuemäärälle ollut joku suurempikin syy? Jokin seura tiputettu pois aikaisemmin?

MLS:n, kuten muidenkin USA:n ammattilaissarjojen tyylinä on valita seurat, jotka pääsevät sarjaan pelaamaan ja varsinkin taloudelliset kriteerit ovat kovat, kuten myös sarjapaikkaan vaadittu lobbaaminen sekä liigalle maksettava hinta sarjapaikasta.

MLS:n seuramäärä on kasvanut koko ajan, tulee kasvamaan jatkossakin ja nykyinen 19:n joukkueen sarja on vain välivaihe. Seuraavassa laajennuksessa (luultavasti 2016) tuo sitten mahdollisesti tasoittuu jälleen parilliseksi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #8 : 07.01.2013 klo 22:46:59

Toronton odotetaan luotettavien juttujen mukaan tiistaina pitävän lehdistötilaisuuden, jossa pudotetaan "major announcement". Kyseessä tullee olemaan valmentajavalinta eli Paul Mariner saa jumbosijaan päättyneen kauden jälkeen mennä ja tilalle nimetään QPR-puolustaja Ryan Nelsen.

Nelsenin oletetaan lopettavan pelaajauransa ja keskittyvän Torontossa vain valmennustehtäviin.
« Viimeksi muokattu: 07.01.2013 klo 22:50:51 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Brendan R.

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Liverpool, Kari Arkivuo


Vastaus #9 : 08.01.2013 klo 00:24:31

Toronton odotetaan luotettavien juttujen mukaan tiistaina pitävän lehdistötilaisuuden, jossa pudotetaan "major announcement". Kyseessä tullee olemaan valmentajavalinta eli Paul Mariner saa jumbosijaan päättyneen kauden jälkeen mennä ja tilalle nimetään QPR-puolustaja Ryan Nelsen.

Nelsenin oletetaan lopettavan pelaajauransa ja keskittyvän Torontossa vain valmennustehtäviin.
Onko "zealander" käynyt jo joitain valmennuskurssejakin? Tai no luulisi jos on heti peliuran jälkeen valmis noihin puuhiin. Jotenkin tuntuu ettei valmentajana aja mitään tiki-taka sexy footballia joukkueisiinsa :D
Louhikkokoskettaja
Vastaus #10 : 08.01.2013 klo 00:33:09

Onko "zealander" käynyt jo joitain valmennuskurssejakin? Tai no luulisi jos on heti peliuran jälkeen valmis noihin puuhiin. Jotenkin tuntuu ettei valmentajana aja mitään tiki-taka sexy footballia joukkueisiinsa :D

Käsittääkseni on tosiaan pelaamisen ohella jotain valmentajaopintoja suorittanut.

Tuskin mitään hirveän seksikästä futista Toronto tulee pelaamaan, mutta siihen on sitten ennemminkin syynä joukkueen materiaali kuin valmentaja.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #11 : 09.01.2013 klo 19:43:15

Ryan Nelsenin nimitys Toronton valmentajaksi vahvistettiin virallisesti eilen, mutta uusiseelantilainen palaa vielä pelaamaan QPR:n riveihin ja aloittaa valmennustehtävät jonkin verran myöhemmin, mutta kuitenkin reippaasti ennen MLS-kauden alkua maaliskuussa. Voisi olettaa, että Nelsen jättää QPR:n viimeistään tammikuun lopussa, kun seura toimittaa uuden pelaajalistansa Valioliigalle ja tuolle Nelseniä tuskin enää nimetään. Nelsen myös vahvisti, että kun pelit QPR:ssä ovat ohi, niin samalla on ohi myös pelaajaura.

Vahvasti huhutaan, että Unkarin liigan Videotonin jättänyt Paulo Sousa on New Yorkin uusi päävalmentaja. Luvattoman pitkään on seuran valmentajahaku jatkunut, mutta jos sitten nyt päättyisi. Gary McAllister ei ole enää kaavailuissa mukana, joten Sousan nimeäminen näyttäisi erittäin todennäköiseltä, mutta ei New Yorkin kohdalla koskaan tiedä, että mitä vielä tapahtuu. Huhujen mukaan Red Bullin jalkapallotoiminnan globaali presidentti Gerard Houllier olisi halunnut McAllisterin New Yorkin valmentajaksi, mutta New York Red Bullsin toimitusjohtaja Jerome de Bontin ja jalkapallotoimenjohtaja Andy Roxburgh vastustivat, joten seura joutui kartoittamaan uusia vaihtoehtoja ja valinta näyttäisi osuvan Sousaan.

DC United on puolestaan korjaillut hyökkääjätilannetta hankkimalla 20-vuotiaan Rafael Teixeira de Souzan Bahiasta vuoden lainasopimuksella designated player -statuksella. Oletettavasti Rafael tulee olemaan seuran ykköskärki, koska viime kaudella epäonnistuneen Hamdi Salihin siirrosta/sopimuksen purkamisesta käydään keskusteluja. Kova riskihankinta ykköskärjeksi kyllä, koska aikuisten peleistä Rafaelilla on kokemusta melkoisen vähän, mutta ilmeisesti hyvinkin lupaavana pelaajana pidetään.
« Viimeksi muokattu: 09.01.2013 klo 19:46:21 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #12 : 15.01.2013 klo 00:32:58

Paulo Sousan nimityksen New Yorkin päävalmentajaksi pitäisi tapahtua lähiaikoina, koska sen verran luotettavat lähteet tuota jo rummuttavat varmana. Apulaisekseen Sousa ilmeisesti saa Claudio Reynan. Kovin myöhään New York valmentajavalinnan jätti ja kiire tulee kyllä valmentajille saada epätasaisesta, niin taitojen kuin pelipaikkojen suhteen, materiaalista kilpailukykyinen kärkipään seurojen kanssa.

Los Angelesissa on tullut positiivisia uutisia, kun keskikentän tärkeän Juninhon jatkaminen seurassa on valmentaja Bruce Arenan mukaan varmaa. Siitä ei ole vielä tietoa, että jatkaako brasilialainen lainalla vai onko tällä kertaa kyseessä pysyvä siirto. Lisäksi Arena antoi ymmärtää, että LA:lla on kiikarissa keskikentälleen uusi designated player David Beckhamin tilalle. Arena sanoi suoraan, että kyseessä ei ole Kaka, mutta kieltäytyi kommentoimasta Frank Lampardin kohdalla. Tiedä sitten, mitä tuosta voi päätellä... Tuskin mitään.

Nottingham Forestin kanssa sopimuksensa purkanut hyökkääjä Robbie Findley palaa ilmeisesti Salt Lakeen muutaman vuoden MLS-tauon jälkeen. Salt Laken vahvasti huhutaan hankkineen Findleyn MLS-oikeudet takaisin Portlandista, joten siirto näyttäisi melko varmalta. Findley on ihan hyvä lisä tuomaan syvyyttä Salt Laken hyökkäykseen, mutta vakiavaajaksi tuskin riittää.

Portland hankki kovan luokan vahvistuksen, kun Lanusin Diego Valeri siirtyi seuraan lainasopimuksella, joka sisältää osto-option. Muutaman kerran Argentiinan maajoukkueessakin pelannut keskikenttäpelaaja on kyllä kova nimi MLS:ään ja Portland voi ensi kaudella olla ihan kohtuullinen porukka lännessä, kun hankinnat toistaiseksi näyttäisivät ainakin paperilla onnistuneilta.

Torstaina on edessä MLS:n Superdraft, jossa siis seurat valitsevat USA:n yliopistopelaajista. Kovinkaan suurta painoarvoa tuolle ei kannata antaa, koska mitään supertähtiä ei varaustilaisuudessa ole jaossa, mutta päteviä runkopelaajia tai ringinleventäjiä kyllä. Toronto on draftin ennakkoon kovimmin spekulaatiota herättävä seura, koska kanadalaisilla on hallussaan ensimmäinen ja kolmas (hankittu Portlandilta) varausoikeus. Portland on näillä näkymin ainoa seura, joka ei tule draftiin osallistumaan, koska seura on vaihtanut molemmat varausoikeutensa pois, eikä ole hankkinut muilta oikeuksia tilalle, kuten myös omat varausoikeutensa kaupannut New York tai Philadelphia.

Muutoksia toki voi vielä tulla, jos varausoikeuksia kaupataan vielä. Toronton on ainakin huhuttu olevan valmis kauppaamaan ykkösvarauksen, jos sopiva tarjous tulee. Samoin Chivasin on epäilty olemaan valmis kauppaamaan oikeutensa, koska seura on julistanut haluavansa korostaa meksikolaisidentiteettiään ja draftissa ei ole tarjolla niin lahjakkaita meksikolaistaustaisia pelaajia, että kannattaisi jo toisena varata.

Draftin kovimpina niminä ennakkoon pidetään puolustaja/puolustava keskikenttä Andrew Farrellia, puolustaja Walker Zimmermania ja hyökkääjä Jason Johnsonia. Toronton oletetaan olevan kiinnostunut Farrellista ja Zimmermanista, ehkä juurikin Zimmermanista, jonka seura voisi saada myös kolmannella varausoikeudella, kun Farrellin odotetaan menevän ensimmäisenä, jos Toronto oikeutensa kauppaa. Chivasin varausoikeus on melkoinen arvoitus, koska seura voi tehdä melkein mitä vaan. Kauppaavat oikeutensa, valitsevat jonkun noista parhaina pidetyistä pelaajista tai sitten valitsevat parhaan edes jossain määrin meksikolaistaustaisen pelaajan, jolloin vaihtoehtoina olisivat Carlos Alvarez, Mikey Lopez tai Jose Gomez. Kukaan noista ei kuitenkaan ole niin potentiaalinen tai hyvä, että kannattaisi puhtaasti taitojen ja potentiaalin perusteella kakkosvarauksena napata.

Mielenkiintoinen draftista kaikkine viime hetkien peleineen tulee, mutta media- ja markkina-arvo on luultavasti suurempi kuin pelaajien pelillinen arvo seuroilleen...
« Viimeksi muokattu: 15.01.2013 klo 00:37:52 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #13 : 17.01.2013 klo 01:29:45

Sieltähän se kauppa ensimmäisen varausoikeuden osalta sitten tuli, kun New England antoi Torontolle vaihdossa oman varausoikeutensa (neljäs) sekä rahaa palkkatilaan.

Yllättävä liike New Englandilta, koska seura olisi kuitenkin päässyt varamaan neljäntenä, mutta ilmeisesti on sitten joku pelaaja, jonka New England todella draftista haluaa ja olivat valmiit maksamaan päästäkseen varaamaan ensimmäisenä. Tai sitten epätodennäköisempänä vaihtoehtona New England uskoo vielä viime hetkillä pystyvänsä vaihtamaan ensimmäisen oikeuden paremilla ehdoilla eteenpäin.

Toronton tilannetta kauppa ei merkittävästi muuta, koska seuralla on nyt kolmas ja neljäs varausoikeus, joten saanevat haluamansa pelaajat kuitenkin. On epäilty, että Toronto haluaa joko Zimmermanin tai Farrellin, mutta tosiaan vain toisen noista puolustuspään lupauksista ja toisena varauksena sitten hyökkäävämmän pelaajan. Joten Toronto laskee New Englandin valitsevan joko Farrellin tai Zimmermanin, luultavammin Farrellin, jolloin Toronto saa kolmos- tai nelosvarauksena Zimmermanin ja jonkun toisen lupauksen, koska Chivasin huhutaan vahvasti päätyneen varaamaan Carlos Alvarezin, lähinnä pelaajan meksikolaisjuurien takia.
barbarian

Poissa Poissa


Vastaus #14 : 17.01.2013 klo 14:14:38

NASL:n puolella pelataan tänä vuonna erillisistä kevät- ja syysmestaruuksista. Kevät- ja syysmestarit kohtaavat loppusyksyllä yksittäisessä ottelussa, jonka voittaja on sitten NASL:n mestari. Rakennusvaiheessa oleva New York Cosmos tulee mukaan vasta syyskaudelle. Kaudeksi 2014 NASL laajenee entisestään, kun Ottawa, Indianapolis ja Virginia liittyvät messiin.

Vielä ei ole tiedossa, nähdäänkö NASL:ssa suomalaisväriä, kun Toni Ståhlista ei ole kuulunut mitään. Strikers ei paljasta edes pelaajasopimuksiensa pituuksia, mutta Ståhlin sopimus taisi kuitenkin päättyä vuodenvaihteessa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #15 : 17.01.2013 klo 23:55:02

Cosmos on julkistanut suunnitelmansa rakentaa 25 000:tta vetävä jalkapallostadion Belmont Parkin raviradan yhteyteen Long Islandille. Tiedä sitten, että miten Cosmosin suunnitelmat osuvat yhteen MLS:n kanssa, koska liiga puolestaan on kaavaillut Queensiin isompaa stadionia, jolla uusi New Yorkin MLS-seura pelaisi. Tosin tuon Queensin stadionprojektin suhteen ei taida olla paljon mitään tapahtunut, joten tuskin käynnistetty stadionprojekti Cosmosin MLS-unelmaa kaataa. MLS:llä olisi toki haluna saada uusi seura oikeasti New Yorkin keskeisemmille alueille, mutta jalkapallon resurssit ovat kuitenkin sen verran rajalliset, että Long Island - New Jersey lienee se realistisin paikallisvääntö, mitä nykyisellään saatavissa on...

E: Tai onhan kartan perustella tuo Belmont Park näemmä aika lähellä keskistä Queensiä, joten tuskin tosiaan yhtään MLS:ää haittaa. Jotenkin mielsin raja-alueille...

MLS:n SuperDraft puolestaan käytiin ja varausoikeuksissa tapahtui vielä viime hetkilläkin (ja kesken draftin muutoksia), kun Toronto jatkoi kaupantekoaan vaihtamalla varausvuoroaan alaspäin rahallista korvausta vastaan. Toronto piti kolmosoikeutensa, mutta vaihtoi eilen New Englandilta saadun nelosoikeuden ensin Vancouverille kymmenettä oikeutta vastaan ja jatkossa vielä tuon kymmenennen oikeuden Seattlen 16:een. Niin Vancouver kuin Seattle maksoi Torontolle välirahaa vaihdossa.

Andrew Farrell oli lopulta pelaaja, jonka New England niin kipeästi halusi, että oli valmis Torontolle maksamaan päästäkseen varaamaan ensimmäisenä. Farrrellia yleisesti ennakkoon pidettiinkin draftin parhaana pelaajana, joten ei tuo sinällään yllättänyt. Saa sitten nähdä, että miten nuori puolustaja / puolustava keskikenttäpelaaja New Englandin aika heikossa joukkueessa onnistuu, vastuuta luulisi olevan luvassa.

Chivas ei kakkosvarauksellaan yllättänyt ketään, vaan haaviin jäi keskikenttäpelaaja Carlos Alvarez, joka sopii seuran identiteettiin, mutta ei välttämättä noin muuten olisi ollut kakkosvarauksen arvoinen.

Toronto, hivenen yllättäen, valitsi keskikentän Kyle Bekkerin kolmantena, eikä draftissa ennakoista huolimatta varannut puolustajaa, vaan alaspäin vaihdetulla toisella varausoikedellaan valitsi hyökkääjä Emery Welshmanin. Bekkeriä pidetään ihan kovana talenttina MLS:ään, mutta  Welshman oli yllättävä haku, jonka Toronto ilmeisesti luottikin saavansa alemmalla varausoikeudella. Welshman ilmeisesti sellainen Kuqi-Heskey-tyylin kärki eli fyysinen puoli on kunnossa, mutta pallokosketus hivenen kova.

Vancouver kauppojen ansiosta pääsi sitten valitsemaan niin neljäntenä kuin viidentenäkin ja mukaan tarttui kaksi hyökkääjää eli gambialainen Kekuta Menneh ja Erik Hurtado. Vancouverin joukkue on hivenen ikääntyvä ja tarvetta nuorille pelaajille on, ehkä eniten juuri hyökkäykseen. Menneh varsinkin mielenkiintoinen lupaus, Hurtadosta osaa niin sanoa.

Yllättävän alas draftissa lopulta Walker Zimmerman vajosi, kun tarttui vasta kahdeksantena varanneen Dallasin haaviin. Ilmeisesti jotain loukkaantumista Zimmermanilla ollut, minkä takia sitten ei ensimmäisinä varanneille kelvannut. Dallasille Zimmerman luultavasti oli melkoisen yllättävä voitto draftissa, kun toppariosastolle seura vahvistusta kaipasi ja yllättäen erittäin lupaavana pidetty iso toppari olikin saatavilla vielä kahdeksannella varauksella.

Myöskin hyökkääjä Jason Johnsonin putoaminen vasta 14:ksi varaukseksi oli yllättävää ja kyllähän Houstonilla taisi käydä flaksi, että Johnson oli vielä jäljellä. Kuitenkin Johnson pelaajatyypiltään on sopiva Houstonin kärkiosastoon, mikä ei vielä niin hirveän laaja ole.

Toki lähinnähän syvyyshankintoja seurat tässä tekivät, koska harva pelaaja SuperDraftista nykyisellään mikään sensaatio on. Farrell ja Menneh ehkäpä lähinnä pelaajia, jotka saattaavat vielä kovempiinkin ympyröihin nousta. Zimmerman ehkäpä myös, koska noiden isojen topparien kehitystä ei ole aina niin helppoa arvioida.
« Viimeksi muokattu: 18.01.2013 klo 21:12:56 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Panze

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Manchester United, Huuhkajat


Vastaus #16 : 18.01.2013 klo 13:18:30

Louhikkokoskettajalle yksi kysymys, joka voi olla hieman hölmö: voisiko MLS-seura periaatteessa varata muita kuin yhdysvaltalaisia pelaajia? Eurooppalaiset ovat todennäköisesti mahdottomuus, mutta esimerkiksi Väli-Amerikasta? Toinen kysymys: millä aikataululla voisi olettaa, että Cosmos pelaisia MLS:ssä?
Louhikkokoskettaja
Vastaus #17 : 18.01.2013 klo 14:45:37

Louhikkokoskettajalle yksi kysymys, joka voi olla hieman hölmö: voisiko MLS-seura periaatteessa varata muita kuin yhdysvaltalaisia pelaajia? Eurooppalaiset ovat todennäköisesti mahdottomuus, mutta esimerkiksi Väli-Amerikasta? Toinen kysymys: millä aikataululla voisi olettaa, että Cosmos pelaisia MLS:ssä?

Voi ja jonkin verran noita on varattukin, mutta pelaajan on kuitenkin itse ilmoittauduttava draftiin voidakseen tulla valituksi. Eli mitään julkisuushakuista tempausta, että varataampa Messi tarpeettomalla jämäoikeudella ei ole mahdollista tehdä.

Esimerkiksi John "Waynen veli" Rooney meni New York Red Bullsiin draftin kautta.

2016 oletetaan MLS:n laajentuvan lisää ja tuohon laajennukseen Cosmos pyrkinee mukaan, mihin ainakin stadionprojektin julkistaminen nyt viittaisi. Nähtäväksi sitten jää, että onnistuuko, mutta toisaalta MLS haluaisi juurikin toisen seuran New Yorkin alueelle ja Cosmosin projekti näyttäisi tällä hetkellä selkeästi uskottavimmalta, vaikka muutama muukin taho on ollut MLS-paikasta kiinnostunut.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #18 : 21.01.2013 klo 21:44:29

Fredy Monteron vuoden mittainen lainasiirto Seattlesta Kolumbian Millonariosiin on varmistunut. Lainaneuvottelut kestivät kauan, kun alkuun oli puhetta vain puolen vuoden lainasta osto-optiolla, mutta tuo ei Seattlen suunnitelmiin sopinut, koska joukkue ei olisi pystynyt hankkimaan uutta pelaajaa Monteron tilalle designated player -statuksella, koska Monteron paluu kesken kauden olisi ollut mahdollista ja seura olisi tuossa tapauksessa joutunut tilanteeseen, jossa sillä on sallittua suurempi määrä designated playereita.

Monteron nykyiseen lainaan sisältyy myös osto-optio. Samalla Montero jatkoi sopimustaan Seattlen kanssa useammalla vuodella, ilmeisesti sen takia, että Seattle tulee varmuudella saamaan pelaajasta siirtokorvauksen, vaikka Millonarios ei olisi lainan jälkeen pelaajaa valmis ostamaan. Seattle etsii nyt Monterolle korvaajaa hyökkäykseen uuden designated playerin muodossa.

Los Angelesin valmentaja Bruce Arena on puolestaan vahvistanut, että Landon Donovan tulee pelaamaan seurassa tulevalla kaudella. Donovan ei tosin ollut mukana heti harjoitusleirin alussa, mikä herätti spekulaatioita, mutta Arenan mukaan Donovan liittyy mukaan myöhemmin.

Portland on puolestaan jatkanut joukkueen rakentamista, kun Ryan Miller siirtyi seuraan Halmstadista. Amerikkalaispuolustaja ei onnistunut yliopistosta valmistuttuuaan valtaamaan pelipaikkaa Columbuksessa eikä DC Unitedissa, minkä jälkeen lähti kokeilemaan Ruotsiin ensin Ljungskileen, josta jatkoi Halmstadiin. Lisäksi Portland hankki Jose Adolfo Valencian Kolumbian Santa Festa monivuotisella sopimuksella. 21-vuotias kolumbilalaishyökkääjä vietti jo viime kauden Portlandissa lainalla, mutta loukkasi pahasti polvensa jo ennen kauden alkua ja koko kausi jäi väliin. Valencian piti olla designated player, mutta loukkaantumisen takia Valenciaa ei kuitenkaan lopulta designated playeriksi laskettu. Nykysopimuksen palkkatasosta ja siitä, onko Valencia designated player, ei ole vielä tietoa.

Hyvin odotetusti Philadelphia on ilmoittanut, ettei Freddy Adulle löydy paikkaa joukkueesta, vaikka pelaaja edelleen on Philadelphian listoilla ja palkanmaksu jatkuu. Philadelphia tarjosi Adulle mahdollisuutta jatkaa pienemmällä palkalla, mutta Adu kieltäytyi ehdotuksesta ja nostaa vielä sopimuksensa viimeisen vuoden kovaa palkkaa. Philadelphia pyrkii löytämään Adulle uuden seuran, joka ottaisi pelaajan tasoon nähden ylimitoitetun palkan edes suurimmalta osalta hoitaakseen, mutta vaikeaa tullee olemaan.
« Viimeksi muokattu: 21.01.2013 klo 21:46:47 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
PoPa Fani

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Tranmere Rovers


Vastaus #19 : 22.01.2013 klo 13:35:05

Brek Shea on menossa Stokeen .. http://www1.skysports.com/football/news/12691/8413102/American-international-Brek-Shea-is-on-his-way-to-Stoke-City

Uutinen
Sky Sports understands that Stoke City have agreed terms with Major League Soccer for FC Dallas ace Brek Shea.
 
A deal worth around £3million is understood to have been finalised, and the player is due to arrive in England early next week.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #20 : 22.01.2013 klo 21:56:18

http://www.examiner.com/article/proposed-ny-cosmos-stadium-raises-questions-on-nasl-ambitions?

Examinerilta ihan mielenkiintoinen pohdinta New York Cosmosista ja erityisesti seuran stadionprojektista.

Examinerin spekulaatiossa Cosmosin uusi stadionprojekti ei lähtisikään siitä, että seura haluaisi siirtyä mahdollisimman nopeasti MLS:n puolelle, vaan Cosmosin ja varsinkin NASL:n tavoitteena olisikin nostaa NASL Pohjoisimman Amerikan ykkösliigaksi MLS:n ohi.

NASL pyrkii aktiivisesti kasvattamaan seuramääräänsä, joka on tällä hetkellä surullisen matala, kun Puerto Ricosta Kanadaan ulottuva liiga koostuu vain yhdeksästä seurasta, joista vielä Cosmos tulee vasta kauden loppupuolikkaalle mukaan. Tosin kaudelle 2014 määrä kasvaa luultavasti kahteentoista kolmen uuden seuran saatua hyväksynnän sarjapaikalleen. Tosin muutamalla nykyisellä NASL:n seuralla on ongelmia, eniten Minnesotalla, joka menee kausi kerrallaan eteenpäin, joten varmaa seuramäärän noin merkittävä kasvu ei ole.

NASL:lla ei ole MLS:n tapaan palkkakattoa, mikä onkin herättänyt varsinkin Cosmosin kohdalla spekulaatioita, että seura voisi yrittää jotain kovan profiilin kaapausta pelaajamateriaaliinsa. Toisaalta myös pelaajien siirtyminen NASL:ssa on helpompaa.

Saa sitten nähdä, että onko NASL tosissaan pistämässä haasteetta matalista katsojamääristä ja heikohkosta tasosta kärsivälle MLS:lle. Yksi Cosmos ei paljoa kuitenkaan vielä tee ja lisärahaa sekä uusia vakavaraisia seuroja liiga tarvitsisi paljon, että MLS:n uhkaaminen Pohjoisimman Amerikan ykkössarjana olisi mahdollista.

Ennemmin kuitenkin kääntyisin sen näkemyksen puoleen, että Cosmosin stadionprojekti ja muutenkin ainakin alkuun erittäin uskottavalta näyttävä seuratoiminta kuitenkin tähtäisi mahdollisimman nopeaan siirtymiseen MLS:n puolelle.

- - - -

E: Pohjoisin Amerikka ei taida olla kyllä virallinen suomenkielinen termi, mutta kai asia tuli selväksi. Englanniksi kuitenkin löytyy North America (Kanada, USA, Meksiko ja Väli-Amerikan pikkuvaltiot) ja Northern America (Kanada ja USA) ja jälkimmäistä yritin hakea... Suomeksi tuohon ei kai kunnon termiä ole tai jos on niin saa tosiaan kertoa.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2013 klo 02:12:42 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #21 : 23.01.2013 klo 01:09:59

http://www.mlssoccer.com/superdraft/2013/supplemental-draft

MLS:n varaustilaisuudet ovat nyt ohi, kun Supplemental Draft on myös käyty. Supplemental Draftin tuloksista on vaikeata sanoa, vaikka voihan tuolta joku laatupelaaja löytyä jämien joukosta.

MLS:n draftihan jakautuu kolmeen (tai ehkä neljään) osaan. Ensimmäisenä on loppuvuodesta Re-Entry Draftin ensimmäinen osa, jossa seurat voivat varata jo aiemmin MLS:ssä pelanneita sopimuksettomia pelaajia aiemman sopimuksen ehdoilla. Re-Entry Draftiin kuuluu myös toinen osa, jossa seurat samaten saavat varata aiemmin MLS:ssä pelanneita sopimuksettomia pelaajia, mutta toisessa osassa varattujen pelaajien kanssa voidaan sopimuksesta neuvotella seuran ja pelaajan välillä. Varauskierrosten määrää ei Re-Entry Drafteissa ole kai rajoitettu, mutta neljää enempää on tuskin yksikään seura varannut ja toisaalta moni seura jättää oikeutensa kokonaan käyttämättä.

Vuoden alussa on ensin SuperDraft, jossa seurat varaavat yliopistopelaajia tai muita MLS:ään ammattilaiseksi haluavia tietyt kriteerit täyttäviä pelaajia. Supplemental Draft on sitten tuon jatko eli oikeastaan SuperDraftin kierrokset 3-6, kun SuperDraftissa kierroksia on kaksi.

Kun noista ulkomaalaisten pelaajien varauksista oli puhetta, niin tällä kertaa SuperDraft meni puhtaasti yliopistopelaajien merkeissä ja Supplemental Draftissakin taidettiin varata vain yksi ulkomailta oleva pelaaja eli Brasilian Fluminensen Stefano Pinho, joka päätyi Coloradoon. Tokihan ulkomaalaispelaajia meni enemmän, mutta näistä kaikki muut olivat kuitenkin USA:n tai Kanadan yliopistoista.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2013 klo 01:20:42 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #22 : 24.01.2013 klo 01:09:46

Vahvasti näkyy huhuissa liikkuvan, että Paulo Sousa on lopulta hylännyt New York Red Bullsin tarjouksen päävalmentajan paikasta. Jo aiemmin on tullut selväksi, ettei Sousan apulaiseksi kaavailtu Claudio Reyna ole seuraan tulossa.

Alkaa täyttämään jo kaikki farssin ainekset tuo New Yorkin valmentajavalinta, jos tosiaan Sousakin on päättänyt jättää homman väliin. MLS:n kausi alkaa reilun kuukauden päästä ja New York on ilmeisesti edelleen nollatilanteessa uuden valmentajan löytämisessä. Harjoitusleiri jo käynnissä, jossa nyt sitten väliaikaisesti valmentajana toimiva Mike Petke arvioi pelaajia ja tekee sitten mahdollisesti päätöksiä hankinnoistakin. Nähtäväksi jää, että löytyykö Red Bullsilta vielä joku jokerikortti vai nimetäänkö Petke vakituiseksi päävalmentajaksi, mikä ei seuran tarkoituksena ole ollut, mutta kun ketään muutakaan ei meinaa löytyä.

Osaltaan ongelmat voivat olla siinä, että Red Bullsin organisaatiossa on niin monta päättäjää globaalilla ja New Yorkin tasolla vetämässä eri suuntiin. Ensinnäkään päättäjät eivät meinaa päästä sopuun siitä, että millainen päävalmentaja pitäisi löytää, vielä vähemmän sitten, että kuka. Eikä tuo tilanne sitten ketään itseään arvostavaa valmentajaa hirveästi houkuta. Red Bullsin globaali toiminta hakee ilmeisesti jotain eurooppalaista jossain määrin nimekästä kaveria, kun taas New Yorkin paikallisporukka haluaisi MLS-kokemuksella varustetun valmentajan.

Melkeinpä voi alkaa jo odotella Steve Keanin nimeämistä NYRB:n valmentajaksi...

Pelaajapuolella New York puolestaan on purkanut Wilman Conden sopimuksen, joten puolustuksen materiaali kaventuu ja oletettavasti Conden tilalle on haussa joku halvempi, mahdollisesti nuorempikin pelaaja varamieheksi. Conde on kentällä ollut New Yorkissa ihan hyvä, mutta kovin paljon ovat loukkaantumiset vaivanneet, eikä toisaalta viime kauden alun kännibilettäminen, joka vaati poliisinkin osallistumista, myöskään positiivisia fiboja varmaan seurassa herättänyt.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #23 : 24.01.2013 klo 21:16:22

New York sitten sai kuin saikin valmentajahakunsa vihdoin päätökseen ja kuten tuli jo ennakoitua, niin kyseessä on Mike Petke.

Ei mitenkään onnistunut prosessi New Yorkilta ja saa nähdä, miten Petke onnistuu, lähtökohdat eivät ole helpot. Jos Petke olisi nimetty nopeasti Hans Backen seuraajaksi, niin olisi voinut pitää rohkeana vetona nimittää päävalmentajaksi valmennuskokemukseltaan vaatimaton seuralegenda. Nyt puolestaan Petken yllä on vahvasti sellainen leima, että valittiin, kun ketään muuta ei saatu.

New Yorkin kannattajat ovat sinällään tyytyväisiä, että oman seuran ikoni nimettiin valmentajaksi, eikä jotain ulkomaalaista, joista seuralla ei niin hyviä kokemuksia ole, kuten Backe nyt viimeisimpänä. Tosin ihan samalla tavalla New York on aina resursseisihan nähden alisuorittanut, oli valmentaja sitten mistä hyvänsä. Toisaalta näyttäisi kannattajia epäilyttävän Petken vähäinen valmennuskokemus.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #24 : 04.02.2013 klo 23:47:43

MLS menetti muutaman profiilipelaajan siirtoikkunan loppuhetkillä, kun Dallasin Brek Shea siirtyi Stokeen, Kansasin Kei Kamara Norwichiin ja DC:n Andy Najar Anderlechtiin. Kamaran siirto on tosin kesään ulottuva lainasiirto, joten paluu Kansasiin on mahdollista kesken kauden. Shea ja Kamara ovat seuroille sen luokan menetyksiä, että suoraa korvaajaa on aika mahdotonta löytää. Hyökkäys on ollut Kansasin heikkous jo aiemminkin, joten viime kauden hyökkäyspään ykköspelaajan lähtö on kova isku. Toki Kansas on sitten muuten vahvistanut hyökkäyspäätään, joten Kamaran puuttumisen, ainakin alkukauden ajan, vaikutukset jäävät nähtäväksi.

Dallas puolestaan on ollut aktiivisena Shean lähdön jälkeen ja hankki hyökkäykseen Torontosta Eric Hasslin ja New Yorkista Kenny Cooperin. En ihan Dallasin pomojen ajatusta siirroista tavoita. Kun Shea lähti laidalta, niin tilalle kaksi isoa hyökkääjää, joista molemmat vielä aika arvoituksellisia tapauksia. Hassli on MLS:ssä pelannut jo Vancouverin ja Toronton riveissä, tullut parhaiten tunnetuksi parista "wonder goalista", mutta tasaisuus on puuttunut, eikä ranskalainen ole ollut designated player -statuksen arvoinen.

Cooper puolestaan pelasi maalien muodossa huippukauden New Yorkissa, mutta on aika yksipuolinen maalintekijä, joka vaatii laadukasta tarjoilua, eikä peliä pysty itse rakentamaan. Thierry Henry teki ihan julkisestikin selväksi, ettei Cooper ole sen tyylinen pelaaja, jonka kanssa hän haluaa hyökkäyksessä pelata, joten siirto oli erittäin odotettu.

Dallasilla on kärkeen myös viime kauden ykköshyökkääjänsä Blas Lopez, joten kilpailu on kovaa, ehkä vähän liiankin kovaa hyökkäyksen osalta, kun muu joukkue ei samalle tasolle yllä. Aika selvää on, etteivät Lopez, Hassli ja Cooper mahdu samaan aikaan kentälle, joten erittäin kova kaveri jää vaihtokärjeksi. Cooper siirtyi New Yorkista vaihdossa palkkatilaan ja Hassli Torontosta toisen kierroksen varausoikeutta vastaan, joten aika kovasti seurat halusivat pelaajista eroon. Sanoisin hölmöksi liikkeeksi Dallasilta, joko Hassli tai Cooper olisi ollut ok, mutta molempia seura tuskin tarvitsee.

Najar on erittäin lupaava pelaaja, mutta tosiaan vain lupaava, joten isku ei DC:lle ole mahdottoman kova, koska vaikka Najar on ollut runkopelaaja, niin ei kuitenkaan olllut täysin korvaamaton seuralle.

 
Sivuja: [1] 2 ... 104
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa