FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
24.04.2024 klo 17:32:08 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 46 [47] 48 ... 97
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 331032 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1150 : 26.01.2017 klo 23:51:37

Dallas käytti viimeisen designated player -paikkansa hankkimalla lupaavan 22-vuotiaan hyökkääjän Cristian Colmanin Paraguayn Nacionalista. Colman on ilmeisesti aika puhdas keskushyökkääjä, mikä nähtävästi tarkoittaa, että Tesho Akindele jatkaa enimmäkseen vasemmalla laidalla.

Minnesota haki kokeneen ruotsalaisveskari John Alvbågen, ilmeisesti tulevan kauden ykköseksi. Tosin vielä toisenkin kokeneemman veskarin Minnesota materiaalinsa tarvitsisi. Laitapelaaja Bashim Kadrii on saapumassa Kööpenhaminasta täydentämään Minnesotan pohjoismaalaisosastoa, joku islantilainen pitäisi vielä löytää...

Houstonissa ilman sopimusta jäänyt David Horst siirtyi Salt Lakeen tuomaan syvyyttä toppariosastolle, tuskin on ykkösavauksen paikkaa Justen Gladilta tai Aaron Moundilta viemässä.

Salt Lake tarjosi designated player -tason sopimusta Landon Donovanille, mutta ilmeisesti Donovan ei ole tuohon tarttumassa ja ura MLS:ssä näyttäisi taas lyhyen comebackin jälkeen olevan ohi. Jos nyt Galaxy ei sitten vielä lopulta ota, kun hiljaista on niiden isojen hankitojen kanssa ollut...
« Viimeksi muokattu: 26.01.2017 klo 23:56:01 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1151 : 06.02.2017 klo 01:20:30



Partajanari Nat Borchers pisti nappikset naulaan, mikä oli valitettava, mutta odotettu päätös viime kauden pahan loukkaantumisen jälkeen. MLS on yhtä profiilipelaajaa köyhempi ja kyllähän Borchers komean partansa lisäksi osasi pelatakin, saldona yli 300 MLS-ottelua, Norjan liigassa pari kautta ja muutama maaottelukin USA:n riveissä. Kaksi kertaa Borchers oli juhlimassa MLS Cupia, 2009 Salt Lakessa ja 2015 Portlandissa.

Los Angeles Galaxy täytti designated player -paikkansa, kun laitapelaaja Romain Alessandrini saapui Marseillesta ja Jelle Van Damme teki dp-arvoisen jatkosopimuksen. Vähän oli kyllä vaisua Galaxylta, kun kuitenkin noiden tieltä poistuivat Steven Gerrardin ja Robbie Keanen isot palkat. Luultavasti Van Dammen uusi sopimus on siinä määrin niukasti dp-rajan yli, että Galaxy voi tuon allokaatiorahalla vielä kesällä kuitata ja hankkia uuden designated playerin, jos tarve vaatii. Ilmeisesti uutta valmentajaa Curt Onalfoa vähän testataan ennen kuin joukkueeseen lähdetään enemmän satsaamaan ja voi olla Galaxyn osalta jossain määrin välivuosi kyseessä ja pelimerkkejä säästellään seuraavaan kauteen, kun paikalliskilpailija Los Angeles FC aloittaa sarjassa. Ainakin huhut ovat sen suuntaisia, että LAFC tulee liigaan samankaltaisella ryminällä ja nimimiehillä kuin vaikkapa NYC ja Atlanta ovat nyt tehneet.

Atlanta vahvisti Leandro Gonzalez Piresin siirron Argentiinasta ja hankki hyökkäykseen seuran kolmannen designated playerin, kun Venezuelan maajoukkuemies Josef Martinez saapui Torinosta lainalle. Tottenhamista puolestaan lainalle saapui nuori Anton Walkes keskikentän pohjalle. Vahvasti huhutaan, että Chilen maajoukkuemies Carlos Carmona on vielä saapumassa keskikentälle. Kovaa joukkuetta Atlanta on vaan heti ensimmäiselle kaudelleen kasaamassa.

Minnesotakin uutena seurana iski heti historiankirjoihin, kun hankki Kevin Molinon Orlandosta MLS:n sisäisten siirtojen ennätystä sivuavalla 650k:lla allokaatiorahalla (450k GAM, 200k TAM). Eddie Johnsonin siirto Seattlesta DC:n riveihin oli tuo aiempi ennätyssiirto, mikä meni kaikinpuolin harmillisen pieleen DC:n kannalta, kun Johnson ei kentällä vastannut odotuksia ja joutui vielä aika nopeasti lopettamaan uransa sydänvaivojen takia. Minnesota hankki myöskin Orlandosta veskari Patrick McLainin oletettavasti John Alvbågen kakkoseksi. McLainin MLS-esiintymiset ovat vuosien saatossa jääneet vähiin, vaikka on eri organisaatioita kiertänyt, mutta alasarjoista ovat pelikokemukset lähinnä. Tanskalaislaituri Bashim Kadriin siirron odotetaan vielä toteutuvan lähiaikoina.

New England hankki kaksikin uutta topparia, kun Antonio Mlinar Delamea saapui Ljubljanasta ja Benjamin Angoua Guingampista.

Orlando poimi NYC:stä kokeneen veskari Josh Saundersin, joka menetti Vieiran luottamuksen viime kauden lopussa. Käytännössä ilmaiseksi Orlando Saundersin sai, kun New Yorkiin meni vaihdossa neljännnen kierroksen varausoikeus. Saundersilla on ihan hyvät mahdollisuudet napata ykkösveskarin paikka Orlandosta, kun on valmentaja Jason Kreisille tuttu kaveri niin New York Citystä kuin Salt Lakesta ja Joe Bendik ei kuitenkaan mikään kummoinen ykkösveskari ole.

Toppari Oguchi Onyewu löysi viimeinkin uuden seuran ja teki sopimuksen Philadelphian kanssa. Iäkäs jannu, jonka parhaat ajat ovat kaukana takana, eikä ole pelannut edes vuosiin, joten erittäin perinteinen Philadelphian hankinta. Varmaan saa vielä kausikortin avaukseen ja pitää lupaavat nuoret penkillä. Ei vaan voi käsittää Philadelphian touhua, jos noin käy.
« Viimeksi muokattu: 06.02.2017 klo 01:28:01 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Niksu

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kaikki ketkä pärjää


Vastaus #1152 : 06.02.2017 klo 11:18:01

Huikeita postauksia. Pitää laittaa talteen ja lukea paremmalla ajalla läpi. Ylos Tuoppi
calciopoli

Poissa Poissa


Vastaus #1153 : 06.02.2017 klo 11:55:04

MLS on jäänyt itselle vähän etäiseksi, mutta näitä louhikkokoskettajan päivityksiä lukee kyllä mielellään ja auttaa saamaan edes jonkilaisen kuvan missä siellä mennään. Ringin ja Schüllerin siirrot nostavat omaa mielenkiintoa sarjaa kohtaan ja jatkossa tuleekin tarkemmin seurattua sarjan tapahtumia.

Onko kellään tietoa näyttääkö Eurosport ensi kaudellakin MLS:ää Suomessa?
Vamos2011

Poissa Poissa


Vastaus #1154 : 06.02.2017 klo 22:21:34

MLS on jäänyt itselle vähän etäiseksi, mutta näitä louhikkokoskettajan päivityksiä lukee kyllä mielellään ja auttaa saamaan edes jonkilaisen kuvan missä siellä mennään. Ringin ja Schüllerin siirrot nostavat omaa mielenkiintoa sarjaa kohtaan ja jatkossa tuleekin tarkemmin seurattua sarjan tapahtumia.

Onko kellään tietoa näyttääkö Eurosport ensi kaudellakin MLS:ää Suomessa?

Kyllähän taitas näyttää. Jos en väärin muista niin kaksi kautta vielä sopimusta jäljellä.
ttv

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Racing Club, La U, Santos, Guti


Vastaus #1155 : 07.02.2017 klo 22:34:26

Nat Borchers! Tuoppi
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1156 : 07.02.2017 klo 23:30:32

Atlanta vavhisti Carlos Carmonan siirron Atalantasta, allokaatiorahoilla tai jollain chileläinen saapui, kun dp-osasto on jo täynnä. Lainasivat myöskin Velez Sarsfieldin lupaavan Yamil Asadin tulevaksi kaudeksi.

Martinez

Villalba - Almiron - Asad

Carmona - McCann

Garza - Parkhurst - Gonzalez Pirez - Mears

Guzan (Tabakis-Kann)

On vaan paperilla ihan helvetillisen kova nippu MLS:ään, edes välittämättä siitä, että kyseessä on tulokasseuran ennen ensimmäistäkään matsia kasaama joukkue. Maalivahtiosasto on ennakkoon köykäinen ennen Guzanin saapumista kesällä. Mutta muuten on erittäin ehjän oloinen joukkue ja penkiltä löytyy vielä kokenutta MLS-pelaajaa tai muuten pätevää kaveria. Kyllä tuolla pitäisi ainakin playoffeihin mennä, jos ei pidemmällekin...
« Viimeksi muokattu: 07.02.2017 klo 23:33:28 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1157 : 07.02.2017 klo 23:56:59

MLS testaa videotuomarointia joissain harjoituskauden otteluissa.

Tänään kuitenkin ilmoitettiin, että liiga on palkannut Howard Webbin koordinoimaan videotuomarointia, mikä on herättänyt oletuksia siitä, että videotuomarointi saattaisi saapua MLS:n sarjapeleihinkin odotettua nopeammin. Jopa tulevalla kaudella.

Spekulaatiota toistaiseksi melkein kaikki ja ensin on edes noita harjoituspelien videotuomarointeja nähtävä ennen kuin enempää mistään voi sanoa, että onko kyseessä millään muotoa toimiva systeemi.
Niistaja

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Kusitauko!


Vastaus #1158 : 08.02.2017 klo 22:47:45

http://www.philadelphiaunion.com/post/2017/02/08/philadelphia-union-acquire-midfielder-adam-najem

e: Freddy Adu se joka kävi Kuopiossakin, ei saanu sopparia Portlandiin.
« Viimeksi muokattu: 08.02.2017 klo 23:35:07 kirjoittanut Niistaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1159 : 09.02.2017 klo 20:11:50

Adun riittämättömyys MLS:ään tuskin yllätti ketään, sen verran vahvaa on ollut alamäki edellisen melko keskinkertaisen MLS-pestin jälkeen.

Keskikenttäpelaaja Adam Najemin sopimusvääntö on mielenkiintoinen episodi, mikä nyt lopulta tuli päätökseensä. New York RB oli valmis tarjoamaan Najemille melko tavanomaista homegrown-sopimusta, mutta pelaajan taustajoukot vaativat enemmän liksaa. NYRB päätti, etteivät enää sopimustarjousta korota ja alkoi kaupittelemaan pelaajaa. Kiinnostus oli lopulta aika vaisua ja pelaaja päätyi Philadelphiaan halvalla. Sitä oikein tiedä, että kuinka lupaava pelaaja Najem on, hype on ollut kohtalaisen kovaa, mutta ainakin osa siitä saattaa olla ihan taustaporukan luomaa. Kuitenkin Philadelphian kannatti riski ottaa, kun toisen kierroksen varausoikeus ei paljon mitään ole. Todennäköisesti Najem olisi draftissa ollut ykköskierroksen, jopa kärkipäänkin, varaus.

Dallas vahvisti joukkuettaan jälleen latinoilla, kun nuori keskikenttäpelaaja Carlos Cermeno saapui Venezuelasta ja kokenut laitapakki Hernan Grana Argentiinasta. Cermeno on päässyt Venezuelan maajoukkueessakin kertaalleen pelaamaan ja 21-vuotiaana ehtinyt tahkota jo useamman kauden Venezuelan liigaa. Granalla on runsaasti kokemusta Argentiinan liigasta, edellinen MLS-yritys meni tosin pieleen, kun koti-ikävä vaivasi ja sopimus Columbuksen kanssa purettiin nopeasti. Dallas ehkä sitten ympäristönä on espanjankieliselle pelaajalle Columbusta helpompi, mutta jonkinasteinen kysymysmerkki Grana on, kun hieman yllättäen Dallas joutui laitapakkiostoksille noiden Salvatierran kunto- ja loukkaantumisongelmien takia.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1160 : 11.02.2017 klo 01:24:10

MLS kasvatti maksimaalista joukkuekokoa kolmella 31:een pelaajaan, muutos kuitenkin rajoittuu vain homegrown-pelaajien määrän kasvattamiseen. Ykkösjoukkueen "senior player" -statuksella saa edelleenkin olla enintään 20 pelaajaa, tuohon päälle neljän kiintiö nuorille varauksille, ylimääräisille homegrown-pelaajille tai minimipalkkaisille kokeneemmille pelaajille, sen lisäksi sitten homegrown-pelaajien kiintiö, joka nyt kasvoi neljästä seitsemään.

Seuralla täytyy olla vähintään 18 pelaajaa "senior player" -statuksella tai liigalta tulee sakkoja, joten noidenkaan vähentäminen junnujen tieltä ei edelleenkään käy päinsä. Lähinnä noille vahvoille hgp-organisaatioille tuo on pienoinen kädenojennus, NYRB varsinkin kiittää, Galaxyakaan ei haittaa. Varsinkin sitten taas uusille organisaatioille ei mitään iloa tuosta hgp-kiintiön laajennuksesta.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #1161 : 11.02.2017 klo 11:10:40


New York City
Keskikenttä

Lampard, Iraola ja Bravo lähtivät kauden päätteeksi, joten erittäin suuri tarve on uusille keskikenttäpelaajille. Toki Thomas McNamara pelasi myös keskikentällä viime kaudella, mutta on ennemmin laitahyökkääjä. Mikey Lopez vähemmän peliajan rotaatiokaveri, jolta ei suuria odoteta. Diskerudista NYC haluaa eroon, mutta toisaalta haluaa myös jonkinlaisen korvauksen. Viime kauden jälkimmäisessä siirtoikkunassa oletettiin Diskerudin liikahtavan, mutta ei onnistunut, koska jannu on ollut niin huono, huhuttu asennevammasta, ja kuitenkin kohtalaisen kallispalkkainen. Ilmaiseksi NYC toisaalta ei ollut valmis Diskerudia päästämään, vaan suojasi pelaajan talven laajennusdraftissa. Saa nähdä, mitä kevät tuo Diskerudin osalta.
Yksi keskikenttämies saatiin lisää, kun argentiinalainen Maxi Moralez siirtyy New York Cityyn Meksikon liigan Leónista. Hmm, uusi kilpailija Ringille olkoonkin, että kyseessä on aika puhtaasti hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Medio Tiempon mukaan NYC maksaa pelaajasta 3,5 miljoonaa taalaa ja ilmeisesti designated player-status on tarjolla, sillä muuten palkkapussi laihtuisi melko radikaalisti.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1162 : 11.02.2017 klo 11:42:33

Pakko NYC:n on designated player -paikka tuollaisiin siirtokorvauksiin käyttää, vaikka sopimus olisi pitkäkin ja sitä myöten siirtokorvauksen palkkaosuma hajoaisi pitkälle ajalle, koska tuskin palkkakaan ihan pieni on. Summa vaikuttaisi lisäksi sen verran suurelta, että ei jätä mahdollisuutta kuitata Moralezia rivipelaajaksi, vaikka NYC onnistuisi Diskerudista pääsemään eroon ja vapauttamaan allokaatiorahaa muuhun käyttöön.

Moralez nähtävästi pystyy pelaamaan niin keskikentän keskustassa hyökkäävässä roolissa kuin kummalla tahansa laidalla. NYC:n 4-3-3-ryhmityksessä ei selkeää hyökkäävän keskustan pelaajan paikkaa ole, vaan aika vahvasti puolustussuuntaan koko kolmikon pitäisi työtä tehdä, joten alta 160-senttisen hyökkäävän pelaajan voisi olettaa päätyvän ensisijaisesti laidalle. Tuo sitten jättäisi McNamaran pelaamaan keskikentän kolmikossa Pirlon ja Ringin kanssa.

Manchester Cityn tuore hankinta Yangel Herrera suuntaa vahvojen huhujen mukaan New York Cityyn lainalle, nuori venezuelalainen on aika kovaotteinen ja korttiherkkä keskikentän pohjan pelaaja. Joten olisi sitten vaihtoehto Ringille keskikentän pohjalle ja Ring silloin vaihtoehto McNamaralle tuohon vähän hyökkäävämpään rooliin. Ja voi olla, että Pirloakin vähän kauden mittaan säästellään, varsinkin vierasmatkoilla tekonurmille.

Moralezin ja Herreran siirrot toteutuessaan nostaisivat NYC:n ulkomaalaisten määrän MLS:n sivujen mukaan 12:een, joten ulkomaalaispaikkoja pitäisi ostaa vielä useampi ennen kauden alkua. Tosin MLS:n sivut eivät ole noissa pelaajien ulkomaalaisstatuksissa aina oikeassa, itse asiassa aika usein green cardien ja kaksoiskansalaisuuksien suhteen on virheitä, joten NYC:n todellinen ulkomaalaispelaajien määrä voi olla pienempi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1163 : 11.02.2017 klo 16:27:46

Videotuomarointeja on harjoituspeleissä nyt muutama nähty ja aika paljon on vielä ollut hakemista. Portlandin ja Salt Laken ottelussa Diego Charan ulosajo ja Salt Laken vapari, vaikka tuomiona menikin oikein, kesti aivan liian kauan. Peli seisoo, kun ensin videotuomari syynää tilannetta, sen jälkeen tuomari juoksee kentän laidalle tihrustamaan tilannetta läppäriltä, minkä jälkeen palaa kentälle ja näyttää tuomion. Tuon jälkeen sitten pelaajan poistuminen kentältä, alkuperäisen kulmapotkun vaihtaminen vapariksi, muurin asettelu. Vähän vajaat viisi minuuttia peli seis, vaikka ei tuo mikään kovin ihmeellinen tilanne videolta tuomita ollut, kun Chara vetää suoraan kyynärpäällä nassuun. Tosin tuo Charan lyönti tuli vähän tilanteen jälkeen, kun tuomari seuraa jo laukausta, joten luultavasti olisi jäänyt ilman videotuomarointia ulosajo antamatta.

Portland - Salt Lake (Charan ulosajo vähän 50:n minuutin (pelikellossa vajaat 38min) jälkeen videolla, jos timestamp ei toimi).
https://youtu.be/1ZKSQVjuOSw?t=3048

San Josen ja Salt Laken ottelussa rankkarituomio tarkistettiin videolta ja todettiin oikeaksi. Meni luultavasti videotarkistuksen osalta ajallisesti vähän niin kuin pitikin, mutta oliko tapauksessa sitten jotain tarkistettavaa, kun tapahtuu suoraan tuomarin edessä esteettömällä linjalla. Kaikki rankkarit ja ulosajot pitää sitten tuomarin katsella näytöltä uudestaan?
http://www.mlssoccer.com/post/2017/02/04/mls-begins-testing-video-assistant-referee-system-select-preseason-games
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1164 : 14.02.2017 klo 00:08:32

Vahvasti huhutaan, että Vancouver on tehnyt designated player -tasoisen tarjouksen Fredy Monterosta, joka ei ilmeisesti ole jatkamassa enää Kiinassa. Montero on erittäin suosittu Seattlessa pelattuaan seurassa neljä yli kymmenen maalin kautta ennen kuin siirtyi Portugaliin ja jatkoi sieltä matkaansa Kiinaan. Pientä länsirannikon kilpailuahan Vancouverilla ja Seattlella on, vaikka Portland se Seattlen päävastustaja onkin.

Seattlella olisi designated playerin paikka auki, mutta kun riveissä on jo Lodeiro, Dempsey ja Morris miehittämään noita hyökkäyksen avainpaikkoja, niin suurin tarve olisi aivan toisenlaiselle pelaajalle kuin Montero, joten järkeä ei pelaajaa oikein olisi hankkia. Montero on asettunut USA:n länsirannikolle, vaimo on Seattlesta, joten paluu tuonnepäin houkuttanee. Olisi kyllä kunnollista hyökkääjää jo jonkin aikaa metsästäneelle Vancouverille kova hankinta, vaikka tuskin halvalla tulee, jos tulee.

Vancouverilla on tällä hetkellä kaksi dp-paikkaa auki ja ovat ilmeisesti käyttämässä molemmat. Vahvasti huhutaan, että seura hakee hyökkääjän lisäksi myös keskikentän keskustan pelaajaa. Seura pyrki tammikuussa vapautamaan allokaatiorahaa pääsemällä eroon hyökkääjä Giles Barnesista, mutta entisen superlupauksen paluu Englantiin ei onnistunut, kun palkkavaatimukset osoittautuivat liian koviksi Championshipin seuroille.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1165 : 16.02.2017 klo 17:25:36

Vancouver vahvisti Monteron siirron designated player -tasoisella sopimuksella. Viimeinkin joukkueella pitäisi olla luotettava ykköshyökkääjä, mikä on ollut suuri ongelma jo pidempään. Tosin ei tuo hyökkääjän puute ole kuitenkaan ainoa ongelma ollut, joten työtä vielä joukkueen vahvistamisessa on, yksi dp-paikka kuitenkin edelleen varastossa. Vancouver maksoi Minnesotalle allokaatiorahoja ja ulkomaalaispaikan saadakseen pelaaja-allokaation ykköspaikan Monteron hankintaa varten. Pelaaja-allokaation ykköspaikka siirtyi nyt Houstonille, jonka arvioidaan olevan kiinnostunut se käyttämään, mahdollisesti kuitenkin vasta kesän ikkunassa.

Minnesota ilmeisesti noiden rahojen turvin hankki laitahyökkääjä Josh Gattin Moldesta sekä vaihtoi hyökkääjä Femi Hollinger-Janzenin New Englandiin veskari Bobby Shuttleworthia vastaan. Minnesota poimi Hollinger-Janzenin talven laajennusdraftissa juurikin New Englandista, joten pikainen paluu takaisin pelaajalle. Shuttleworth menetti NE:n ykkösveskarin paikan viime kauden loppupuolella ja nyt sitten on edessä uusi taiselu peliajasta John Alvbågen kanssa Minnesotassa. Shuttleworth ei mikään kovin luotettava ykkösveskari ole ollut, NE:n heikkoja lenkkejä, joten näkisin oikeaksi ratkaisuksi seuralta siirtyä maalivahtitilanteessa viimein uuteen suuntaan.

NYC vahvisi Moralezin siirron dp-statuksen pelaajana ja Herrera myöskin saapui Manchesterista lainalle. Lisäksi seura vielä hankki hyökkäyksen vasemmalle laidalle Portlandissa joukkueen mestaruuskaudella pelanneen Rodney Wallacen, joka ilmeisesti maksoi itsensä ulos Brasilian Recifestä kuun alussa. NYC:n keskikentän ja hyökkäyspään materiaali vaikuttaa nyt sekä laadukkaalta että laajalta, peliajasta tullee kova kilpailu kauden mittaan.

NYC:llä tuskin on enää hirveästi rahoja laitettavaksi joukkueeseen, joten puolustuksen materiaali jäänee vaisummaksi. Toppariosastolle tosin on sekä laatua, että vähän syvyyttäkin, mutta laitapakeissa tulee avauksen jälkeen iso pudotus tasossa, varsinkaan vasemmalle ei Matarritalle ole oikein minkäänlaista varamiestä. Maalivahtitilanne on myös arvoitus, Johnson ja Johanssen kumpikaan ei ole ennakkoon mikään täysin vakuuttava ykkönen.

Nyt ilmeisesti NYC olisi jo valmis päästämään Diskerudin ilmaiseksi, mutta tuokaan ei enää riitä, kun kellään ei löydy haluja pelaajan palkkaa maksamaan. Muutaman norjalaisseuran orastava kiinnostus katkesi nähtävästi nopeasti, kun palkasta alettiin Diskerudin kanssa puhumaan. Onkin melko lähellä, että Diskerud tekee ns. bogardet ja jää Cityy nostamaan palkkaa, vaikka kukaan ei seurassa pelaajaa enää halua nähdä, eikä kentälle pitäisi olla mitään asiaa.
« Viimeksi muokattu: 16.02.2017 klo 17:29:05 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1166 : 16.02.2017 klo 20:58:00

New York RB ilmoitti virallisesti urheilutoimenjohtaja Ali Curtisin sopimuksen puretun "yhteisymmärryksessä". Curtisin tilanne on ollut arvoitus jo pidempään, kun ei ollut mm. mukana SuperDraftissa tai muutenkaan vaikuttanut hoitaneen tehtäviään enää viime aikoina ja huhuja lähdöstä/potkuista on pyörinyt jo pidempään. Kovinkaan paljoa lisävaloa NYRB:n tiedote ei lähdön taustoihin tuonut. Ainoastaan vahvistivat sen, että Curtisilla on ollut muun seurajohdon kanssa näkemyseroja, joita on viimeisen kuukauden ajan pyritty ratkaisemaan, mutta lopulta mitään muuta ratkaisua kuin Curtisin lähtö seurasta ei löytynyt.

NYRB on seurana mennyt vahvasti eteenpäin viime vuosina, varsinkin junioritoiminnan ja seuraorganisaation muutenkin kehittämisessä, mutta kovinkaan paljon tietoa siitä ei ole, että kuinka suuri Curtisin henkilökohtainen merkitys noissa muutoksissa on ollut. Hankittiinko Curtis vain toteuttamaan valmiita visiota vai onko noissa visioissa Curtisin näkemyksiä paljonkin.
Öyvind

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Fingerporin Haka


Vastaus #1167 : 20.02.2017 klo 01:08:05


Olipahan kiivashenkinen harjoitusottelu Desert Diamond Cupissa New York City FC:n ja Houston Dynamon välillä. Patrick Vieira kuumeni, kun Houstonin Juan David Cabezas veti kaksi kertaa takaapäin jaloille NYCFC:n Meksikosta hankittua argentiinalaista Maxi Moralezia (DP) eikä tuomari antanut kuin toisesta keltaisen. Vieiran kommentoinnista tuomari ei tykännyt vaan ajoi päävalmentajan katsomoon tekniseltä alueelta. No – käytännössä tämä tarkoitti sitä, että Vieira hyppäsi vyötärön korkuisen aidan toiselle puolelle noin metrin päähän NYCFC:n pelaajista vaihtopenkin taakse. Jos olisi ollut MLS-ottelu, olisi ulos ajettu päävalmentaja passitettu kauemmas joukkueesta, mutta ei onneksi näissä harjoituspeleissä ole niin nuukaa. Mielestäni Vieira kävi oikeutetusti kuumana, kun harjoitusottelussa ruvetaan potkimaan kolme päivää aiemmin joukkueeseen hankittua tähtipelaajaa lasarettiin.

Seuraavaksi lensi ulos David Villa. NYCFC:n kulmapotkussa Houstonin guamilainen A. J. DeLaGarza piti Villaa painiotteella lähietäisyydellään, Villa läppäisee avokämmenellä hellästi DeLaGarzan kasvoille, joka kaatuu maahan kuin salamurhaajan luodista. Tuomari antaa Villalle keltaisen ja peli jatkuu. Jonkin ajan kuluttua videotuomari hälyttää tuomarin korvaan ja kun peli pysähtyy seuraavan kerran, tuomari marssii videokojulle ja tapausta veivataan edestakaisin useasta eri kamerasta → läpsäisy kasvoille näkyy selvästi ja Villalle näytetään punaista.

Mikäköhän olisi mahtanut tapahtua, jos seuraava pelikatko olisi tullut Villan tekemän maalin jälkeen? Silloinhan Villan rike olisi tapahtunut x. minuutilla, se olisi tuomittu ensin varoituksen arvoiseksi, Villa olisi tehnyt maalin x+1. minuutilla, minkä jälkeen oltaisiin ryhdytty veivaamaan videoita, jonka perusteella todettaisiin, että Villa olisi pitänyt heittää pihalle x. minuutilla. 

Vaihtoja sai tehdä rajattomasti. Houston teki 11 vaihtoa. Kolumbialaisen Wilmer Cabreran valmentamassa joukkueessa on vahva Keski- ja Etelä-Amerikan edustus. Kentällä kävi kolme hondurasilaista (Romell Quioto, Alberth Elis (DP) ja José Escalante), kaksi kolumbialaista (Juan David Cabezas, Mauro Manotas (DP)), kaksi brassia (Leonardo, Alex), yksi panamalainen (Adolfo Machado) ja yksi meksikolainen (Erick Torres (DP). Rosterista löytyisi vielä lisäksi yksi uruguaylainen (Vicente Sánchez) ja yksi hondurasilainen (Boniek García).

Vieira peluutti puolustuslinjan edessä keskikentän keskellä parivaljakkoa Andrea Pirlo (37-v.) ja James Sands (16-v.). 16-vuotiasta superlupausta on hehkutettu kovasti ja varmasti 16-vuotiaaksi pelaajaksi erittäin hyvä, mutta ainakin tässä pelissä rutinoitujen ja kovaa pelaavien Houstonin latinojen prässätessä aina, kun Sandsille pallo pelattiin, virheitä tuli todella paljon. Ja tuolla paikalla harhasyöttö tarkoittaa usein vastustajan ylivoimahyökkäystä maalintekosektorilla.
http://sbisoccer.com/2017/02/16-year-old-sands-impresses-vieira-villa-in-first-nycfc-appearance

Alexander Ring ei ollut kentällä eikä edes penkillä New York Cityn joukkueessa.

Ai niin – ottelu päättyi 3-1 Houstonille.
https://www.youtube.com/watch?v=P-X5ewRjVvc

Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #1168 : 20.02.2017 klo 22:56:21

Raportille Ylos ja onhan tuo kohtuullisen syvältä, jos videotarkistuksia ruvetaan noin pahasti jälkijunassa veivaamaan...Vicente Sánchez olisi kyllä hauska nähdä vielä tositoimissa, sillä laituri oli yksi suosikeistan Tolucan aikoinaan. Rehellisesti sanottuna en edes tiennyt, että uruguaylainen on vielä aktiivifutaaja ennen kuin Louhikkokoskettaja mainitsi sen tuosssa ylempänä.

Siirtomarkkinoilta sen verran, että espanjalainen Víctor Vázquez siirtyy Toronto FC:hen Cruz Azulista. Aika paha floppihan keskikenttäpelaaja oli La Máquinassa, mutta olosuhteetkaan eivät suosineet. Perheellä oli kuulemma vaikeuksia sopeutua Mexico Cityyn ja seuran valmennuspuolellakin oli erilaisia ongelmia. Vázquez pelasi kuitenkin tätä ennen useamman kauden Club Bruggessä ja jos en nyt ihan väärin muista, niin valittiin pari vuotta sitten sarjan parhaaksi pelaajaksi. Potentiaalia luulisi siis olevan vaikkei Liga MX:ssä mennytkään ihan putkeen.   
IlDiavolo

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: 1860 Munich


Vastaus #1169 : 22.02.2017 klo 00:55:54



Kulttipeluri Amauri kulttiseura New York Cosmosin riveihin :)
Joaquinho

Poissa Poissa


Vastaus #1170 : 23.02.2017 klo 00:26:32

Tänään sitten vähän CONCACAF champions liigaa paikan päällä. NY Red Bulls-Vancouver Whitecaps. Veikkaan alle 10k yleisömäärää ja 2-1 voittoa tölkeille.
Joaquinho

Poissa Poissa


Vastaus #1171 : 24.02.2017 klo 06:43:09

New York Red Bulls-Vancouver Whitecaps 1-1(0-1). Yleisöä oli jonkun tiedotteen mukaan n. 3500 mutta tunnelma oli kyllä hämmentävän hyvä, tästä kiitos punaisten härkien faneille.

Kekuta Manneh puski vierailijat johtoon 1. puoliajalla hienon kulmapotkukuvion jälkeen. Kotijoukkueellakin oli puolittaisia paikkoja mutta muuten peli oli hyvinkin odottelevaa eikä maalipaikkoja juuri nähty.

Toiselle puoliajalla Red Bulls tuli uudella ilmeellä ja saivatkin rangaistuspotkun whitecapsin puolustajan rikkeen jälkeen. Kapteeni porno-Sacha Kljestan pallon taakse ja tuloksena sterlingmäinen lampaantissi keskelle maalia.

Red Bulls sai kuitenkin luotua painetta fanipäätyään kohden ja tasoitus tuli 62. minuutilla Bradley Wright-Phillipsin lapikkaasta. Pian tämän jälkeen vierasjoukkueen uruguaylainen vaahtosammutin Cristian Techera(1,58m) päätti kokeilla rautanappiensa tehokuutta Sal Zizzon kiveksiin ja tuloksena suora punainen kortti.

 Paineen kasvaessa Vancouver puolusti tiiviisti keskustaa eikä päästänyt kotijoukkuetta vaarallisille paikoille. Ottelu päättyi 1-1 lukemiin ja jätti ottelupariin vielä täysin avoimeksi.

Peli oli kyllä kovatempoista eikä palloa paljoa "roiskittu" kärkipelaajille vaan pyrittiin pelaamaan maata pitkin. Myöskin pelaajien yleinen urheilullisuus vakuutti allekirjoittaneen ja tässä kohtaa erityismaininnan ansaitsee Costa Rican Kendall Waston joka dominoi puolustusta fyysisellä preesenssillään.

Red Bull Arena oli vittumaisesta sijainnistaan huolimatta erittäin hieno ja moderni stadion. Akustiikka oli kunnossa eikä katsomossa edes palellut. Jos New Jerseyn puolelle joskus eksyy niin suosittelen käymään vilkaisemassa stadionia.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1172 : 24.02.2017 klo 17:49:44

Toinen iso epäonnistuminen pilkulta Kljestanille putkeen, kun viime kauden ratkaisevassa playoff-ottelussa Montrealia vastaan epäonnistui myös. NYRB on ollut viimeisten parin vuoden ottannalla MLS:n huonoin jengi rankkareissa ja Oustedilla taitaa veskareista puolestaan olla paras saldo, joten eipä tuo kai niin yllättävää ollut. Ousted on ollut melkoinen peikko juuri NYRB:lle, toissa kaudella torjui kaksi Bradley Wright-Phillipsin rankkaria samassa ottelussa.

Kaksi MLS-seuraa näyttäisi etenävän välieriin Mestarien liigassa, kun Dallas kaatoi Arabe Unidon maalein 4-0, joten aivan ihmeitä vaadittaisiin toisessa osassa Panamassa, jotta Dallas ei jatkoon menísi. Onko toinen sitten Vancouver vai NYRB on vielä täysin auki.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1173 : 25.02.2017 klo 14:36:44

Seattle tavoittelee Keisuke Hondaa täyttämään vapaana olevan designated playerin paikan, ilmeisesti siirto on melko lähellä toteutumista, mutta Milanin muutosvaiheessa oleva omistajatilanne saattaa vielä aiheuttaa ainakin hidasteita siirrolle. Siirron toteutuessa Dempsey, Morris, Lodeiro ja Honda olisivat sitten Seattlen ylin nelikko. Kovaa joukkuetta on myös halittseva mestari kasaamassa.

Shaun Wright-Phillips ei saanut enää sopimusta New York RB:ltä, mutta ura jatkuu vielä Pohjois-Amerikassa, tosin USL:n puolella Phoenix Risingin riveissä. Phoenix on kasannut USL:ään nimekästä joukkuetta, kun SWP:n lisäksi joukkueesta löytyvät meksikolaislegenda Omar Bravo sekä entiset valioliigapelaajat Jordan Stewart ja Peter Ramage, valmentajakin on kahden MLS-cupin Frank Yallop.

http://www.mlssoccer.com/post/2017/02/24/view-couch-hark-mls-roster-revolution-has-already-arrived

MLS:n pelajahankintaprofiili on viime vuosina muuttunut selkeästi pois jäähdyttelysarjasta ja tämän siirtoikkuna on vienyt tuota kehitystä erittäin vahvasti eteenpäin. 81 uutta pelaajaa on toistaiseksi saapunut MLS:ään (ei sisällä SuperDraftia). Uusien hankintojen keski-ikä on vajaat 26 vuotta ja yli puolella pelaajista on maajoukkuekokemusta.

Designated playerien kohdalla muutos tulee ehkä vielä voimakkaammin esiin, toistaiseksi liigaan on hankittu 12 uutta dp-statuksen pelaajaa, kaikki alle kolmekymppisiä ja viisi alle 23-vuotiaita. Uutena dp-statuksen pelaajana on toki 33-vuotias Jelle van Damme, joka kuitenkin pelasi liigassa jo viime kaudella, mutta uusi sopimus nosti palkan dp-rajan yli.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1174 : 26.02.2017 klo 00:47:33

Michael Farfan päätti pistää nappikset naulaan 28-vuotiaana, ura on ollut alamäkeä viimeiset vuodet. Farfan oli kaksoisveljensä Gabrielin kanssa nousevia nuoria pelaajia heikossa Philadelphian joukkueessa vuosikymmenen alussa, Michael veljeksistä astetta lupaavampi ja lopulta sai yllättävän siirron Meksikon Cruz Azuliin. Meksikossa ei kulkenut alkuunkaan, eikä MLS-paluunkaan jälkeen enää otteet olleet ennallaan, DC:ssä toissa kaudella lähinnä esiintymisiä vaihdosta ja viime kaudella vain yksi esiintyminen ykkösjoukkueessa Seattlessa, eikä sitten uutta MLS-sopimusta enää löytynyt. Gabriel Farfan pelaa nykyään NASL:n puolella Miamissa.

Vahvasti huhutaan MLS:n käyvän jo neuvotteluja Javier Hernandezin edustajien kanssa vuoden 2018 siirrosta MLS:ään. Hernandez on äärimmäisen suosittu pelaaja Yhdysvalloissakin, varsinkin latinoväestön parissa, joten olisi MLS:lle se tämän hetken haluttavin tähtihankinta, kun markkina-arvoltaan vastaavankaltaista yhdysvaltalaispelaajaa ei löydy. Sinällään kuvio on melkoisen härskiä tappingia, mutta mitähän FIFA:n säännöt tuosta sanovat, kun mikään seurahan ei tuossa ole suoraan mukana, vaan MLS liigana pyrkii hankkimaan Hernandezin. Toki mikään suuri salaisuushan ei ole, että Hernandezia kaavaillaan Los Angeles FC:n avauspaukuksi. Hernandezin sopimus Kuseniin päättyy kesällä 2018, joten tuolloin olisi ilmaiseksi saatavaissa.

MLS:hän ei sinällään auta seuroja saamaan pelaajia, mutta toisaalta auttaa. Don Garberiltahan tuota jossain välissä preseasonia tiedusteltiin ja vastaus oli kielteisen myöntävä tai myöntävän kielteinen. Sinällään liigan pyrkiessä kasvamaan on ollut joskus tarpeellista tehdä tiettyjä myönnytyksiä pelaajahankinnoissa, mutta enää tuo ei ole tarpeellista, paitsi joissain tapauksissa... tjsp. Kyllähän esim. Dempseyn siirto Seattleen meni aika härskisti sääntöpykälistä välittämättä, kun Seattle ilmeisesti oli ainoa MLS-seura, mihin Dempsey halusi siirtyä.

 
Sivuja: 1 ... 46 [47] 48 ... 97
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa