FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
19.07.2018 klo 15:01:04 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 53 [54] 55 ... 63
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 173698 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko; symppaan: Cruz Azul, TiPS


Vastaus #1325 : 16.09.2017 klo 16:01:38

- - -

US Soccer päätti, ettei NASL ansaitse toisiksi korkeimman sarjatason arvonimeä kaudelle 2018. Joten näillä näkymin kaudella 2018 MLS on ykköstaso, USL ainoa kakkostason sarja ja NASL on mahdollisesti kolmostaso, jos sarjan toiminta jatkuu. Mikä on sitten taas hyvin epävarmaa sarjan menetettyä toisiksi korkeimman sarjatason arvon ja useampi NASL:n nykyisistä seuroista pohtii halukkuttaan jatkaa sarjassa.

Seurojen määrä näyttäisi olevan lopulta se suurin kompastuskivi NASL:lle. US Soccerin vaatimuksissa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pitäisi pelata vähintään 12 seuraa. NASL sai tälle kaudella kasaan vain kahdeksan. Eikä kovista yrityksistä huolimatta ensi kaudelle olisi löytymässä kuin kaksi uutta seuraa, joten maksimi olisi kymmenen, mikä sekään ei olisi ollut varmaa, koska useampi nykyinen seura pohtii vaihtoehtojaan siirtyä toiseen sarjaan ja/tai tuskailee rahoituksen kanssa.
Olen vähän heikosti seurannut, mutta osaatko sanoa, mitä tämä tarkoittaa Cosmokselle? Talous ei ole vissiin heilläkään kovin vahvoissa kantimissa, joten kuuluuko niihin, jotka harkitsevat sarjan vaihtoa? Galaxyn pupelluskin näkyy jatkuvan, jäävät kohta Minnesotan taakse mikä taitaisi olla saavutus sekin.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1326 : 16.09.2017 klo 22:57:29

Olen vähän heikosti seurannut, mutta osaatko sanoa, mitä tämä tarkoittaa Cosmokselle? Talous ei ole vissiin heilläkään kovin vahvoissa kantimissa, joten kuuluuko niihin, jotka harkitsevat sarjan vaihtoa? Galaxyn pupelluskin näkyy jatkuvan, jäävät kohta Minnesotan taakse mikä taitaisi olla saavutus sekin.

NASL:n isot seurat Cosmos ja Miami ovat vaikeimman paikan edessä nyt, kun sarjan arvo tulee paperilla laskemaan. Mikä tulee myös selvästi vaikuttamaan sarjan arvoon käytännössä.

North Carolina, jolla on MLS-haaveitakin, on jo ilmoittanut hakevansa kaudelle 2018 paikkaa mahdollisimman korkealta sarjatasolta. Mikä nykytilanteessa on aika suoraan tulkittava suunnitelmaksi vaihtaa USL:n puolelle. Hyvin yleisöä keräävän Indianapolisin odotetaan päätyvän samaan ratkaisuun.

Puerto Rico jää ilmeisesti täysin tyhjän päälle, koska seura olisi ilmeisesti selvittänyt mahdollisuuksiaan vaihtaa USL:n puolelle jo täksi kaudeksi, mutta USL sanoi ei, koska matkat Puerto Ricoon olisivat liian hankalia ja kalliita.

Edmontonissa tilanne on myös epävarma, ehkä katsellaan USL:n suuntaan, ehkä tulevaan Kanadan omaan ammattilaissarjaan.

Miami ja New York ovat MLS:n kannalta täynnä, kun otetaan huomioon Beckhamin Miami-projekti, ja toisaalta on vaikea nähdä Cosmosin ja Miami FC:n haluavan USL:ään. On ollut jotain huhuja, että Miami FC:n omistaja Riccardo Silva olisi valmis liittymään mukaan Becksin Miamin seuran taustavoimiin, joten tuo tarkoittaisi sitten Miami FC:n loppua. Cosmosin kohdalla sitten tilanne on tällä hetkellä täysin auki, joskin erittäin hankala.

USL:ssä on jo suunniteltu sarjan muuttamista kaksiportaiseksi, ja jopa niin, että Pohjois-Amerikkaan vierasta sarjanousua ja -putoamista kokeiltaisiin. Mutta erittäin auki tällä hetkellä kaikki on, koska US Soccerin päätös NASL:n osalta tuli kuitenkin yllätyksenä.

Toki NASL:n alamäki on ollut nähtävissä jo vuosia, eivätkä sitten lopulta tietynlaiset harhautusyrityksetkään kantaneet. Mitä selvemmäksi NASL:n ongelmat ovat käyneet, sen suuremmiksi ovat muuttuneet visiot tulevasta kasvusta, eikä niihin enää kukaan voinut uskoa, ei edes US Soccer.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1327 : 17.09.2017 klo 00:38:55

Atlantan ja Orlandon ottelussa syntyi uusi MLS:n kaikkien aikojen yleisöennätys, 70 425 katsojaa eli reilut tuhat enemmän kuin yli 20 vuotta ennätystä pitäneessä LA Galaxyn ja NY MetroStarsin kohtaamisessa 1996.

Melkoinen hulinapeli vielä ennätysottelu vielä ollut, Orlando mennyt kolmesti johtoon Atlantan puolustuksen ja veskari Guzanin koomailuista keskityksissä, mutta Martinez tuonut Atlantan kolmesti tasoihin. Tilanne 3-3, kun vartti jäljellä.

Martinezille viikon toinen hattu. Loukkaantumisten sotkemalla kaudella Martinez pelaa vasta 14:ttä otteluaan, mutta maaleja syntynyt jo 16.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1328 : 17.09.2017 klo 09:54:47

Ilman Altidorea ja Giovincoa pelannut Toronto haki Los Angelesista 4-0-voiton ja New York Cityn jäätyä 1-1-tasapeliin Coloradossa on runkosarjamestaruus katkolla Torontolle jo ensi viikolla eron kasvettua 11:een pisteeseen, kun otteluita on jäljellä viisi. Toronto oli läpi ottelun selkeästi parempi Vazquezin pyörittäessä peliä, mutta Los Angelesin puolustus avitti vielä lukemia uskomattomalla koheltamisella.

Montreal hävisi kotonaan Minnesotalle maalein 2-3, jo neljäs perättäinen tappio ja playoff-paikka vaatisi jo käytännössä ihmettä, kun loppuohjelma on vielä erittäin vaikea. New England keskittyi viikolla vajaalla pelaamiseen ja etäinen playoff-paikka karkasi entistä kauemmas. Bunbury vei Revsin Kansasissa aikaisin johtoon, mutta Nemeth otti joukkueen viikon kolmannen suoran punaisen jo reilun kympin jälkeen ja Kansas lopulta marssi 3-1-voittoon.

Lännessä San Jose ja Salt Lake voittivat ottelunsa ja nousivat playoff-paikoille, kun Dallasissa ja Houstonissa on ajauduttu täysiin kriiseihin. Otteluita San Josella ja Salt Lakella toki enemmän pelattuna, mutta sekä Houstonin että Dallasin formi on sitä luokkaa, ettei rästipeleistäkään ole pahemmin pisteitä tulossa... Maaliton tasapeli Seattlea vastaan oli Dallasille jo yhdeksäs perättäinen ilman voittoa. Houstonin 1-0-tappio San Joselle oli kolmas tappio viimeiseen neljään otteluun. Erittäin tiukaksi näyttäisi lännen playoff-paikat sittenkin menevän. Houstonin nuoren joukkueen sulaminen loppukaudesta ei ehkä ole niin suuri yllätys, mutta Dallasin romahdus kärkijengistä pitkään voitottomaan putkeen on aika ihmeellistä, kun mitään hirveän merkittävää ei kuitenkaan pelaajapuolella ole tapahtunut.

Valeri teki Portlandin maalin 2-1-tappiossa Salt Lakea vastaan ja kasvatti maaliputkensa kahdeksaan otteluun, mikä on uusi MLS:n ennätys. Maalipörssissä Valeri jakaa kakkostilaa Nikolicin kanssa 18:lla osumalla, yhden kärkipaikkaa pitävän Villan takana. Martinez on noussut jo neljänneksi 16:lla osumalla, vaikka on pelannut vain alle puolet muiden maalipörssin kärkipelaajien minuuteista. Columbuksen norjalaiskärki Ola Kamara on paukutellut maaleja tasaiseen tahtiin ja jakaa Martinezin kanssa nelostilaa.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1329 : 21.09.2017 klo 00:12:54

NASL vie US Soccerin oikeuteen tuosta toiseksi korkeimman sarjatason arvon riistämisestä. Aika näyttää, mitä tuosta seuraa, mutta yleisesti tuota pidetään vain hukkuvan tarttumisena viimeiseen oljenkorteen tai vähempänäkin. Hyvin nopeasti on jo vuotanut julkisuuteen, ettei päätös oikeusjutusta ollut yksimielinen vaan vastustusta on löytynyt jo NASL:n sisältä. Ja Edmontonia ei edes huolittu mukaan äänestykseen aiheesta, vaan kuulivat vasta kun oikeusjuttu oli nostettu.

North Carolina on vahviojen huhujen mukaan ainakin ollut oikeusjuttua vastaan, koska seura kuitenkin ensisijaisesti haluaa MLS:ään ja sinällään USL:kin olisi sopiva sarja toistaiseksi ja toisi seuraa mahdollisesti lähemmäs MLS-paikkaa, joten halua taistella NASL:n puolesta ei löydy. Indianapolis on hyvin samankaltaisessa tilanteessa North Carolinan kanssa, joten seuran on myös epäilty vastustaneen oikeusjuttua.

Edmonton jätettiin rannalle koko jutusta, koska on kanadalaisena seurana sinällään ulkopuolinen vääntöön Yhdysvaltojen jalkapallopyramidista, mutta Edmonton on alkanut näyttää ulkopuoliselta NASL:iin muutenkin. Seura on jo julkisestikin esittänyt kiinnostuksensa tulevaan Kanadan sisäiseen ammattilaisliigaan ja siirtyminen mahdollisesti ensi vuonna alkavaan sarjaan näyttää luultavalta.

Viimeisen taistelun sijaan NASL:n nostama oikeusjuttu näyttää enemmän yritykseltä hankkia edes jotain sovittelurahoja, jotta sarjaan miljoonia pistäneet liikemiehet, varsinkin Cosmosin ja Miami FC:n porukka saisi edes jotain takaisin. Tulevaisuutta NASL:lla ei oikein ole ja sarja uponnee jo ennen kuin juttua aletaan oikeudessa käsittelemään. Edmonton on aikalailla varmasti ulkona sarjasta, North Carolina näyttäisi lähtevän myös. Indianapolis ja San Franciscokin ilmeisesti lähtökuopissa.
« Viimeksi muokattu: 21.09.2017 klo 00:17:15 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1330 : 23.09.2017 klo 00:47:27

US Open Cup meni vaihteeksi taas Kansasiin, jo kolmannen kerran tällä vuosikymmenellä, kun New York RB kaatui finaalissa maalein 2-1. Blessing vei Kansasin johtoon avausjaksolla, Salloi lisäsi johtoa toisella ja Wright-Phillipsin kavennus vasta lisäajalla. Kansasille kaikkiaan neljäs cupin voitto, kuitenkin ensimmäinen mikä tuli ilman jatkoaikaa, ja Kansas jakaa nyt modernin(MLS)-ajan kärkitilaa cupin voitoissa Seattlen ja Chicagon kanssa. New York RB:n krooninen menestymättömyys vaan jatkuu, toki se yksi Supporters Shield on, mutta koko MLS:n ja cupin voitot kiertävät.

Seattleen ja Kansasiin ovat cupin voitot viime ajat erittäin ahkeraan matkanneet. Vuodesta 2009 eteenpäin laskettuna Seattlella on cupin voittoja neljä, Kansasilla kolme, DC ja Dallas napanneet yhden kumpikin. Bethlehem Steel, se alkuperäinen, ei nykyinen Philadelphian USL-farmijengi ja Maccabi Los Angeles ovat viidellä cupin voitollaan edelleen historiatilaston kärjessä. Bethlehemin voitot 1910- ja 20-luvuilta, Maccabin 1970- ja 80-luvuilta. Molemmat jo historiaa, vaikka siis Bethlehem Steel herätettiin nimenä henkiin jokunen vuosi sitten, mutta yhtäläisyyksiä vanhaan ei juuri ole, kun alkuperäinen seura meni nurin jo 1930-luvulla.

- - -

MLS:n puolella Toronto jättää vielä saumaa runkosarjamestaruuden varmistamisessa ja Montreal näyttää vielä taistelevan playoff-paikasta, kun viikolla Montreal haki yllättävän 5-3-vierasvoiton Torontosta. Toronton kauden ensimmäinen kotitappio, näytti olevan jo keskittyminen jossain muualla, niin hirveää kohteltamista joukkueen puolustuspelaaminen oli. Montrealille äärimmäisen tärkeät pisteet, jotka herättävät edes toivoa, vaikeassa asemassa oleva altavastaaja Impact kuitenkin playoff-paikan suhteen edelleen on.

Atlanta sai hieman löysäillä, kun Los Angeles tuli kylään ja ottelu pistettiin nopeasti pakettiin. 20:ssä minuutisssa Atlanta pisti 3-0-lukemat tauluun, vieraiden Jones lähti vielä avausjaksolla suoralla punaisella ulos ja Atlanta pisti neljännen juuri ennen taukoa... Toisella jaksolla ei sitten enää kiinnostanut, kun peli oli selvä ja 4-0-lukemiin ottelu päättyikin. Martinez teki tällä kertaa "vain" yhden ja Atlantan tehomies oli Asad joka teki kaksi ja syötti ne kaksi muuta.

Los Angelesille toinen 4-0-tappio putkeen, tällä kertaa sentään vieraissa... Onalfo oli alkukaudesta päävalmentajana heikko, mutta Schmid on vienyt joukkueen täysin uudelle tasolle ja Galaxy päästetyissä maaleissa enää kahden päässä Minnesotasta, mikä nyt kertonee puolustamisesta kaiken. Pisteissähän Minnesota on edellä, vaikka on pelannut ottelun vähemmän, LA:n takana on vain Colorado, joka sekin vain pisteen päässä ottelun vähemmän pelanneena.

Galaxylla ei vaan tällä hetkellä toimi yhtään mikään, onnistujia ei löydy miltään osa-aluuelta. Alessandrinilla on komeat tehot, mutta aika itsekkäästi jannu myös niitä tehoja hakee. Toki on vähän pakkokin hakea, kun Zardes ja Gio dos Santos vetelevät varjoissa, eivätkä onnistu niin juuri missään. Toki huonossa Galaxyssa Jones on vielä onnistunut olemaan muita huonompi, silloin kun Jones ei ole klesana, niin tekee jotain typerää kentällä. Atlantaa vastaan punainen tuli kostopotkusta Atlantan pelaajan myöhästyneen taklauksen jälkeen.

Schmid on ollut valmentajana aivan käsittämättömän huono, Onalfon noin piste per peli tahdista on sukellettu noin puoleen pisteeseen per peli... Schmid sai puolentoista vuoden sopimuksen, mutta ei ole mitään mahdollisuuksia, että Galaxyssa katseltaisiin tällaista yhtään kauden loppua pidempään. Schmid saanee potkut tai vetäytyy itse eläkkeelle, jotain terveysongelmiakin on järkyttävän ylipainoisella Schmidillä ilmeisesti ollut.

New England antoi potkut seuraa vuodesta 2011 valmentaneelle Heapsille ja apuvalmentaja Soehn vetää loppukauden tilapäisvalmentajana. Heaps on pitkään ollut liipaisimella, kun NE on satsannut aiempaa enemmän, mutta tulokset ovat pysyneet heikkoina ja playoffit jäävät taas väliin.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1331 : 24.09.2017 klo 00:25:51

NYC jäi 1-1-tasapeliin Connecticutissa pelatussa kotiottelussaan Houstonia vastaan, joten Torontolla on juuri alkaneessa ottelussa vieraissa New Englandia vastaan mahdollisuus varmistaa runkosarjamestaruus. Jos Toronto voittaa on runkosarjamestaruus paketissa.

Aika hupiukot Torontolla tosin kentällä, kun jonkinasteisia loukkaantumisia on useilla pelaajilla, eikä tällä hetkellä riskejä ole tarve ottaa puolikuntoisten pelaajien kanssa, kun yksi voitto neljään viimeiseen peliin riittää. Tänään ovat Giovinco, Altidore ja melkein koko toppariosasto sivussa. Ryhmitys on painettu tavanomaiseen 3-5-2-muotoon, vaikka avauksessa on yksi toppari, neljä laitapakkia, neljä keskikenttäpelaajaa ja yksi hyökkääjä.

Tekisi mieli sanoa, että runkosarjamestaruus jää vielä hetkeksi auki, kun New England on vielä hakenut draivia valmentajanvaihdoksesta, mutta Toronto on tällä kaudella vaan onnistunut jyräämään loukkaantumisten takia omituisilla kokoonpanoilla hyviä tuloksia, joten ihan mahdollista se on nytkin.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1332 : 26.09.2017 klo 21:50:47

Toronto hävisi New Englandin jenkkifutiskentällä, josta ei tällä kertaa oltu edes amerikkalaisen jalkapallon viivoja vaivauduttu poistamaan, maalein 2-1 ja runkosarjamestaruus jäi vielä roikkumaan ainakin viikonloppuun asti.

Hyvin kotivoittopainotteinen kierroksesta lopulta tuli, NYC:n kotitasapeli Houstonia vastaan oli ainoa ottelu, missä kotijoukkue jäi ilman kolmea pistettä.

Atlanta otti perusvoiton Montrealia vastaan, vain 2-0, kun viime aikoina ovat mättäneet maaleja enemmänkin. Viidestä perättäisestä kotiottelustaan Atlanta on voittanut neljä, pelannut yhden tasan, otteluiden maaliero 19-3. Atlantan tiivis kotiputki päättyy viikkokierroksella Philadelphiaa vastaan ja voitolla nousisivat idän ja koko MLS:n toiseksi maalierolla NYC:n ohi, toki NYC:llä oma ottelunsa Montrealissa. Ehkä ottelutahti on Atlantalla hieman alkanut näkymään ja verottamaan, hyökkäyspään tärkeä Almiron huilaa ainakin seuraavat kolme ottelua loukkaantumisen takia.

Valeri teki jälleen maalin, kaksikin, kun Portland voitti Orlandon maalein 3-0. Valeri venytti ennätyksellisen maaliputkensa jo yhdeksään otteluun ja nousi samalla MLS:n maalipörssin kärkeen 20:llä osumallaan, yhden maalin Villan edelle.

Dallas hävisi Minnesotassa maalein 4-1, joten voitottomia otteluita on nyt kymmenen putkeen. Houstonkin jäi siis ilman voittoa, joten lännen kriisikaksikon tuska jatkuu. Viikolla on melkeinpä kummallakin se pakkorako katkaista putki, koska helpompia paikkoja ei oikein ole tarjolla. Dallas kohtaa kotonaan Coloradon, Houston Los Angelesin.

DC:n Mullins teki kaikki maalit 4-0-voitossa San Josea vastaan toisella jaksolla. Hyvin erikoinen tapahtuma, koska Mullins on tällä kaudella ollut kärjessä todella vaisu, 15 aiempaa esiintymistä sujuivat ilman maaleja...
« Viimeksi muokattu: 26.09.2017 klo 22:10:21 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1333 : 27.09.2017 klo 19:40:34

Erittäin vahvojen huhujen mukaan Alessandro Nesta korvaa Mauro Biellon kauden jälkeen Montrealin valmentajana. Montreal on yli 90-prosenttisen varmasti ulkona playoffeista, joten valmentajanvaihdos on siten tulossa. Joukkueessa on kuitenkin ollut paljon hyvää, mutta epätasaisuus on vaivannut liikaa. Toki yksi ongelma on myös joukkueen ikääntyminen, joten tietyllä tapaa uutta projektiakin Montrealissa jouduttaneen käynnistelemään, kun useampi pelaaja nykyrungosta poistunee.

Nestahan pelasi Montrealissa uransa lopulla, valmentajana kuitenkin aloitti Miamissa NASL:n puolella viime kaudella. Alku oli vaikea, kun kovasti satsannut Miami jäi keväällä sarjan viimeiseksi, syksyllä pieni parannus ja viides tila, jäivät kuitenkin playoffien ulkopuolelle. Tällä kaudella on sitten Nestan Miamin suoritustaso ollut sitä, mitä sarjan rikkaimmalta seuralta voisi odottaa, kevätmestaruus ja sitä myöten playoff-paikka jo plakkarissa ja syysmestaruuskin näyttää todennäköiseltä.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1334 : 30.09.2017 klo 22:00:21

Colorado oli viimein sen verran paska vastus, että Dallas katkaisi kymmenen ottelun voitottoman putkensa 2-0-kotivoitolla ja sai taas otteen playoff-paikasta.

Muuten sitten viikkokierros meni lännen osalta huilivuorossa olleen Salt Laken toiveiden mukaan, San Jose romahti 1-4-kotitappioon Chicagoa vastaan ja Houstonkin jäi 3-3-tasapeliin Los Angelesin kanssa. Tai jäi... Houston vasta lopussa nousi tasoihin. Houston oli niin hyvä ja rohkea joukkue alkukaudesta, mutta loppu on ollut täydellinen sulaminen.

Salt Lake oli alkukaudesta suunnilleen maailman huonoin joukkue, kun turpiin tuli koko ajan tennisnumeroilla, mutta jotenkin vaan kurssi on kääntynyt. Seuraavat pelit vieraissa, mutta vastassa jo ulkona olevat LA ja Colorado. On se vaan ihan mahdollista, että Petke vie RSL:n playoffeihin jo tällä kaudella, jotain mihin juuri kukaan ei ole jaksanut uskoa.

Idässä ei viikolla oikeastaan muutoksia, kärkikuusikko selvillä, mutta kova taisto Toronton takana kakkostilasta. Viikon MLS-ottelu on idän kärkipään taistelu Chicago - NYC, puoli kolmelta Suomen aikaa.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1335 : 01.10.2017 klo 01:27:01

Orlando ja Dallas nysväsivät viikonlopun alkuun maalittoman tasapelin. Molemmilla joku paikka kääntää ottelu voitokseen, mutta aika ansaittu tulos.

Orlandon ennestäänkin vain teoreettiset playoff-mahdollisuudet kutistuivat jo täysin mitättömiksi, toki jäivät vielä hetkeksi henkiin... Dallasille piste oli arvokas taistelussa lännen playoff-paikoista, kolme pistettä olisi kyllä helpottanut asemaa huomattavasti enemmän. Tiukaksi vielä menee Dallasinkin playoff-paikka, toki loppuohjelma on suhteellisen helppo, mutta joukkue on vaan huonossa iskussa tällä hetkellä.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1336 : 01.10.2017 klo 01:57:27

Torontolla on jälleen mahdollisuus varmistaa runkosarjamestaruus, voitto pikapuolin alkavasta ottelusta New York RB:tä vastaan riittää.

Giovinco jatkaa edelleeen loukkaantuneena sivussa, mutta Altidore palaa Toronton kokoonpanoon ja avaukseen.

NYRB:llä on seitsemän putkeen liigassa ilman voittoa, hävitty cupin finaali vielä välissä. Siitä huolimatta Marsch on päättänyt laittaa kentälle hyvin erikoisen kokeilumiehityksen, kaikki isot starbat, Wright-Phillips, Kljestan ja Lawrence penkillä, vaikka seuraava ottelu on vasta viikon päästä. NYRB päätti luovuttaa Torontolle, vai tuossa on joku outo idea lähteä otteluun kaikki parhaat pelaajat vaihdossa..
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1337 : 02.10.2017 klo 22:49:41

Toronto varmisti runkosarjamestaruuden 4-2-voitolla NYRB:tä vastaan. Ottelun ratkaisija oli hattutempun tehnyt laitapakki Morrow. Ensimmäinen puolustajan tekemä hattutemppu MLS:ssä 20:een vuoteen. Toki hyvin epämääräisestä tilastosta on kyse, Morrow Toronton 3-5-2-ryhmityksessä on kuitenkin lähinnä keskikenttäpelaaja. Ja edellinen hattutempun tehnyt puolustaja, Jose Vasquez Galaxylle vuonna 1997, vaikka ensisijaisesti oli puolustaja pelasi ajoittain myös hyökkäyksessä.

Muuten idässä tilanne jäi auki, kun Chicago ja NYC tasasivat pistein maalein 1-1, Nikolic nousi maalipörssin kärkeen 21:llä osumalla, kun Valerin ennätysputki maalinteossa katkesi yhdeksään otteluun, joten Valeri yhden osuman päässä toisena. Atlanta jouduttuaan pitkän kotiputken jälkeen vieraisiin oli tehoton ja jäi maalittomaan tasapeliin New Englandissa. NYC jatkaa toisena, kuitenkin yhden ottelun Atlantaa enemmän pelanneena ja Atlantalla on maaottelutaon rästipelissä Minnesotaa vastaan mahdollisuus nousta maalierolla ohi. Toki Atlantalla on ottelussa tuntuvia poissaoloja loukkaantumisten ja maaottelukutsujen takia, joten ihan helppo ottelusta tuskin tulee.

Idän kärkiviisikko Toronto, NYC, Atlanta, Chicago ja Columbus ovat varmistaneet playoff-paikkansa ja vaikka NYRB kuudentena on todella heikossa formissa, on playoff-paikka lähes varma, yksi voitto kolmesta jäljellä olevasta ottelusta riittää.

Lännessä Vancouver haki kärkiottelussa 1-0-vierasvoiton Kansasista Hurtadon maalilla ja vahvisti asemiaan lännen kärjessä, samalla varmistui myös Vancouverin playoff-paikka. Portland, Kansas ja Seattle ovat aikalailla varmasti playoffeissa, mutta viimeisestä kahdesta paikasta käydään vielä armoton taistelu, kun Houston, Salt Lake, San Jose ja Dallas ovat pisteen sisällä viivan ympärillä, Houstonilla ja Dallasilla etuna on jäljellä olevat kolme ottelua, kun Salt Lake ja San Jose pelaavat enää kahdesti.

Beckerman teki 75 minuuttia vajaalla pelanneen Salt Laken tasoituksen Los Angelesissa viidennellä lisäaikaminuutilla. Ja kun Galaxy jäi 1-1-tasapeliin, nousi Montrealin 2-1-kaatanut Colorado tasapisteisiin ja enempien voittojen turvin edelle. Joten Galaxy on nyt MLS:n viimeisenä...
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1338 : 04.10.2017 klo 07:28:47

Atlanta hävisi erittäin varamiehisellä joukkueella kotonaan Minnesotalle maalein 2-3, joten NYC on kiinni idän kakkostilassa.

Taistelu idän viimeisestä playoff-paikasta saanee vielä uutta virtaa, kun Orlandolle on tulossa kaksi lisäpistettä Dallasin tunaroitua viikonlopun ottelussa kokoonpanon kanssa, joten Orlando nousisi vain kahden pisteen päähän NYRB:stä, jolla toki on ottelu vähemmän pelattuna. Maalittomaan tasapeliin päättynyt ottelu muutettaneen Orlandon 3-0-voitoksi, koska Dallas peluutti edustuskelvotonta pelaajaa. Toki hieman erikoisempi edustuskelvottoman pelaajan peluuttaminen, kun avaukseen nimetty Barrios satutti jalkaansa lämmittelyssä ja Akindele nimettiin tilalle. Barrios toipui pelikuntoon kuitenkin nopeasti ja otettiin ottelun lopulla vaihdosta kentälle. Säännöt kuitenkin ovat selkeät, alkuperäiseen avaukseen nimetty, mutta siitä poistettu pelaaja, ei enää saa kyseisessä ottelussa pelata.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1339 : 06.10.2017 klo 22:17:50

Ei tule sitten idässä enää taistelua viimeisestä playoff-paikasta, kun MLS arpoi melko erikoisen tuomion Orlando-Dallas-otteluun. Lopputulokseen ei kajota, mutta Dallas menettää 100k allokaatiorahaa. Joten NYRB:llä on mahdolisuus varmistaa idän viimeinen playoff-paikka viikonlopun rästiottelussa Vancouveria vastaan.

100k allokaatiorahaa, josta ainakin 75k vielä arvokkaampaa yleistä allokaatiorahaa, ei ole mikään aivan olematon rangaistus, mutta kyllä sääntöjen perusteella ottelun lopputuloksen muuttaminen Orlandon voitoksi olisi ollut se oikea päätös ja aika paljon paskaa MLS tulee tästä niskaansa saamaan kaikkien muiden seurojen kuin Dallasin kannattajilta.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1340 : 08.10.2017 klo 16:28:52

New York RB voitti Vancouverin maalein 3-0 ja kasvatti eronsa seitsemäntenä olevaan Montrealiin seitsemään pisteeseen, joten idän playoff-joukkueet ovat selvillä kaksi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä.

Lännessä paljon on vielä auki, kun rästipelit Minnesota-Kansas ja Colorado-Dallas päättyivät tasan. Tulokset varmistivat sen, ettei Minnesota tule selviämään playoffeihin. Käytännössä selväähän tuo on ollut jo pidempään, mutta Minnesota on katastrofialoituksen jälkeen pelannut komean loppukauden ja onnistui tähän asti säilyttämään matemaattiset playoff-mahdollisuudet. On myös varmaa, ettei Minnesota voi jäädä MLS:n viimeiseksi, ainakin Los Angeles jää taakse. Lopulta aika hyvä debyyttikausi Minnesotalta MLS:ssä.
 
Lännessä pelataan viikolla vielä yksi rästiottelu, myrskyn takia siirretty Houston-Kansas, minkä jälkeen sitten on kaksi täyttä kierrosta jäljellä. Rästipelin tulos ratkaisee paljon playoff-taistelussa, voitolla Houston ottaisi erittäin tukevan kiinnistyksen playoff-paikkaan, mutta tasapeli tai tappio jättäisi vielä tiukkaan taisteluun Dallasin, Salt Laken ja San Josen kanssa lännen kahdesta viimeisestä playoff-paikasta.

Maalipörssinkin ratkaisu menee viimeisille kierroksille, kun kärjessä on tasaista. Nikolic 21:llä osumalla ykkösenä, Valeri ja Villa yhden maalin verran takana. Kovassa vireessä oleva Martinez on neljäntenä kolmen osuman päässä Nikolicista.
« Viimeksi muokattu: 08.10.2017 klo 16:31:14 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1341 : 16.10.2017 klo 18:44:44

Viikonlopun kierros ratkaisi joitakin asioita, mutta paljon jäi auki vielä viimeiselle kierrokselle.

Idässä varmaa on Toronton ykköstila ja NYRB:n kutostila, mutta sijat 2-5 ovat auki NYC:n, Chicagon, Atlantan ja Columbuksen kesken. Viidentenä olevalla Columbuksellakin on mahdollisuus nousta toisena olevan NYC:n ohi voittamalla joukkueiden keskinäinen ottelu päätöskierroksella. Atlanta kohtaa kotonaan Toronton ja Chicagolla on vaikea vierasmatka Houstoniin, joten hyvin tiukka taistelu nähtäneen idän toisesta paikasta suoraan playoffien toiselle kierrokselle.

Lännessä ratkaistaan viimeisellä kierroksella konferenssin voittaja, kun Portland ja Vancouver kohtaavat. Portland tarvitsee ottelusta voiton, Vancouverille riittää tasapeli. Lännen kärki on myös erittäin tasainen ja Seattlella sekä Kansasilla on sopivien tuloksien sattuessa mahdollisuudet nousta vielä lännen toiseksi. Viidentenä olevalla Houstonillakin on mahdollisuudet vielä kolmostilaan.

Lännessä on vielä viimeinen playoff-paikka auki. Viikonloppuna San Jose otti etulyöntiaseman hakemalla tasapelin Vancouverista, kun Dallas ja Salt Lake hävisivät omat ottelunsa. San Jose lähtee päätöskierrokselle tasapisteissä Dallasin kanssa, mutta on edellä enempien voittojen ansiosta, Salt Lake on pisteen päässä. San Josella on vastassa Minnesota kotona, joten joukkueen pitäisi tuo viimeinen playoff-paikka hoitaa. San Josen eteneminen playoffeihin saattaisi jonkun ennätyksen rikkoa, koska joukkueen maaliero on päätöskierrokselle lähdettäessä 22 osumaa pakkasella.

Maalipörssi taisi ratketa ennen päätöskierrosta, kun Nikolic latoi hattutempun Chicagon kaataessa Philadelphian ja johtaa nyt maalipörssiä 24:llä osumalla, viikonloppuna yhden tehnyt Valeri on kolmen maalin päässä ja Villa kolmantena neljä maalia perässä.

- - -

NASL:n tulevaisuus näyttää tällä hetkellä heikolta, kun paljastui, että vain kahdeksan seuraa kymmenestä suostui antamaan sitoumuksensa kauden 2018 läpiviennistä, kun NASL anoi toiseksi korkeimman sarjatason nimeä. Ja tuo anomus siis epäonnistui.

Edmonton ja San Francisco olivat seurat, jotka eivät edes tuota, sinällään aika ohutta, eikä oikeasti niin sitovaa, sitoumusta suostuneet antamaan. Edmontonin siirtyminen todennäköisesti vuonna 2018 alkavaan Kanadan omaan ammattilaissarjaan on käytännössä enää virallista ilmoitusta vaille. San Francisco puolestaan ilmoitti tarvitsevansa ulkopuolista lisärahoitusta, jotta ensi kausi olisi mahdollinen. San Franciscon päätös sitten kertoo paljon NASL:n tilanteesta. Seuran omistajina on kuitenkin Kalifornian ison luokan massiporhoja, jotka halutessaan kaivaisivat NASL-seuran rahoituksen kolikkopurnukastaan, mutta kun ei huvita, niin ei. Hyvin epätodennäköistä on, että tuossa tilanteessa sitten enää kukaan ulkopuolinenkaan haluaisi alkaa rahojaan seuraan laittamaan.

Ja ei tuo ilmoitus niin sitovat ole, joten ei noiden kahdeksan muunkaan jatko olisi mitenkään varmaa, vaikka NASL jotenkin onnistuisi toimintaansa jatkamaan. North Carolina on vahvasti menossa USL:n puolelle ja Puerto Ricon tulevaisuus on erittäin epävarma aluetta kohdanneen kriisin seurauksena.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2017 klo 23:14:58 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1342 : 17.10.2017 klo 08:03:40

Columbus Crew'n tulevaisuus Columbuksessa on epävarmaa. Omistaja Anthony Precourt on tuskastunut siihen, ettei Columbuksen keskusta-alueelta ole löytynyt paikkaa uudelle stadionille. Nyt on ilmeisesti annettu jo viimeinen uhkavaatimus, stadionille löytyy hyvä paikka tai Crew siirtyy vuonna 2019 Austiniin, Texasiin. Jotain alustavia tapaamisia ja keskusteluita on jo Crew'n ja Austinin kaupungin välillä käyty.

Austin ei ole ollut niitä kaikkein kiivaimmin MLS:n laajentumisspekulaatiossa olleita kaupunkeja, koska on ollut muutaman vuoden jo aika täydellisessä jalkapallotyhjiössä, kun Austin Aztexin USL-pelit päättyivät pari vuotta sitten stadionin vahingoituttua korjauskelvottomaksi tulvissa. Aztexin piti alkuun vielä palata, mutta kun uutta stadionia ei parin vuoden yrittämisestä löytynyt, niin toiminta lopetettiin.

Jos Austin on ollut jalkapallotyhjiössä, niin on se ollut tyhjiössä myös muiden lajien suhteen. Iso keskusta-alue ja kohtalaisen kokoinen metropoli, Texasin pääkaupunki, mutta mitään suurten lajien isossa liigassa pelaavaa ammittilaisseuraa ei kaupungista löydy. Stadion se pitäisi tuonnekin Crew'n rakentaa, mutta oletettavasti Austinista paikka löytyisi helpommin, kun halua paikata tuota kaupungin heikkoa urheiluseuratilannetta löytynee.
The Goat

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: TPS, MCFC, NYCFC


Vastaus #1343 : 17.10.2017 klo 09:37:36

Kolmas joukkue siis pyrkimässä Teksasiin. No, ainakin tuossa osavaltiossa riittää porukkaa. Jotenkin toivoisi, että MLS jakaantuisi mahdollisimman laajasti Yhdysvalloissa, eikä keskittyisi liikaa tietyille alueille. Dallas ja Houston eivät ole ihan mitään menestystarinoita paikallisten keskuudessa olleet ymmärtääkseni. Jotenkin siinä käsityksessä tullut oltua, että tuolla päin naureskellaan jalkapallolle ja ÄIJJÄLAJI, jenkkifutis, on kaikki kaikessa. Tämänkin puoleen paljon parempia laajennuskohteita on kuin Teksas. Rannikko-osavaltioissa onneksi ymmärretään futiksenkin päälle.
12

Poissa Poissa


Vastaus #1344 : 17.10.2017 klo 11:27:30

Ainakin Texasissa on paljon meksikolaisia jotka varmaan seuraavat jalkapalloa.
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #1345 : 17.10.2017 klo 11:32:17

Ja Austin on asenneilmastoltaan hyvin erilainen kuin muu Teksas. Se on kuin pala Kaliforniaa keskellä vihamielistä territoriota.
Seeteufel

Paikalla Paikalla

Suosikkijoukkue: Tuhkimotarinat, Harry Kane, DFB-Auswahl


Vastaus #1346 : 17.10.2017 klo 12:11:41

Houstonissa ja Dallasissa on vanhastaan Cowboysia, Rangersia ja Astrosia kilpailemassa kaupunkilaisten vapaa-ajasta ja sponsorirahoista, mutta Austinissa ei tosiaan ole yhtäään franchisea.
12

Poissa Poissa


Vastaus #1347 : 17.10.2017 klo 14:17:06


Faneista. Vuodelta 2010.
« Viimeksi muokattu: 17.10.2017 klo 14:36:46 kirjoittanut 12 »
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1348 : 18.10.2017 klo 21:58:57

MLS:n yhdysvaltalaispelaajien maalipörssi tällä kaudella on taas aika heikko esitys USA:n pelaajatuotannosta, eikä maajoukkueelle tarjoa paljoa eväitä. Nikolic siis 24:llä osumalla maalipörssin ykkösenä, ensimmäiset yhdysvaltalaiset löytyvät jakamasta yhdeksättä sijaa muutaman muun pelaajan kanssa 14:llä osumalla.

14 maalia
Jozy Altidore, 27v (TOR)
Christian Ramirez, 26v (MIN)
CJ Sapong, 28v (PHI)

Altidore on nykyisellään se USA:n ykköskeskushyökkääjä, fyysisesti vahva ja osaa pistää pallon maaliin tasaiseen tahtiin, mutta aivan sellaista kansainvälisen tason huippuhyökkääjää Altidoresta ei ole kehittynyt kuin uran alkupuolella odotettiin, eikä todennäköisesti tulekaan. Hyvä hyökkääjä, muttei erinomainen.

Ramirez on onnistunut siirtämään aiemman NASL-uransa tehot aika suoraan MLS:ään ja on suhteellisen heikossa Minnesotan joukkueessa onnistunut erinomaisesti. Arena ei halunnut lähteä kokeilemaan uutta kaveria, Klinsmannin virhe taisi olla kutsua Ramirezin sijaan maajoukkueeseen NASL-aikojen Minnesotasta keskikentän pelintekijä Miguel Ibarra, joka sitten epäonnistui Meksikossa ja on nyt ollut vaisuhko MLS:ssä. Ne taisivat kuitenkin olla enemmän Ramirezin hyvyyttä ne maalit, eivätkä Ibarran pohjustusta. Seuraava USA:n maajoukkueluotsi kutsunee Ramirezin maajoukkueeseen, arvoitus on että riittääkö taso kansainvälisiin peleihin, kuitenkin aika yksioikoisesta viimeistelijästä, joka ei pelillisesti hirveästi tarjoa, kyse.

Sapongin ura lähti Kansasissa lupaavasti käyntiin, pari maaotteluakin onnistuneen kauden 2012 tiimoilta, mutta sen jälkeen alkoi alamäki. Loukkaantumisia, alkoholiongemaa, eikä pelit kulkeneet. Siirron Philadelphiaan piti olla uusi alku, mutta ei suoraan ollut, vaan vaati vielä pidätyksen rattijuopumuksesta ja joutumisen MLS:n päihdeohjelmaan ennen kuin Sapong sai taas uransa raiteilleen. Uran selkeästi paras kausi nyt, vaikka Philadelphia on rämpinyt, mutta ikää on noiden vuosien aikana jo kertynyt, joten miten ajankohtainen sitten maajoukkueelle enää on.

13 maalia
(Justin Meram, 28v) (CBS)

Meramin valinta maajoukkuepuolella oli Irak, vaikka vanhemmat ovat vainoja paenneita Irakin kristittyjä, joten ei siltä osalta kuulu yhdysvaltalaisiin pelaajiin, vaikka on syntynyt ja elänyt koko ikänsä USA:ssa. Hitaasti kehittynyt vasen laitahyökkääjä, jonka tehot ovat vasta viime vuosina alkaneet nousta ja tämä kausi ollut vasta ensimmäinen maalien valossa huippukausi. Ei ollut missään vaiheessa ennen päätöstään edustaa Irakia ajankohtainen USA:n maajoukkueeseen, vaikka nykyisellään varmasti kelpaisi.

12 maalia
Clint Dempsey, 34v (SEA)
Chris Wondolowski, 34v (SJ)

Papat jaksavat vielä MLS:ssä painaa maaleja, ja onhan Dempsey maajoukkueessakin vielä ollut selkeästi paikkansa arvoinen, mutta eivät maajoukkueen tulevaisuudelle tarjoa kyllä mitään. Wondon maajoukkueura lienee nyt ohi, Dempsey saanee vielä pelata tulevia turhia höntsäpelejä, jotta pääsee nousemaan yksin USA:n maajoukkueen maalipörssin kärkitilalle, mitä nyt jakaa Donovanin kanssa.

11 maalia
Lee Nguyen, 31v (NE)
Vahva kausi vaihteeksi New Englandin kympiltä. Myöhään MLS:n huipulle noussut pelaaja, jonka vahvuudet kuitenkin enemmän pelin pyörittämisessä, rankkarit ja erikoistilanteet tuoneet lisää maalimäärään. Maajoukkueessa kokeiltu, mutta ei oikein ole kansainvälisellä tasolla riittänyt. Eikä oikein mitään edellytyksiä ole, että riittäisi jatkossakaan.

10 maalia
Will Bruin, 27v (SEA)
Sellainen aika varma kymmenen MLS-maalin fyysinen ja iso kärkipelaaja, joka pärjää MLS:ssä, mutta oikein mitään eväitä sen korkeammalle ei ole, kun ei ole tarpeeksi iso, ei tarpeeksi fyysinen, eikä tarpeeksi varma viimeistelijä. Ihan hyvä MLS-hyökkääjä, mutta siinä se.

8 maalia
Juan Agudelo, 24v (NE)
Dom Dwyer, 27v (KAN-ORL)
Justin Morrow, 30v (TOR)

Agudelo on edelleenkin nuori pelaaja, mutta loukkaantumiset ovat haitanneet kehitystä liikaa. Lupaavan alun jälkeen ura lähti laskuun ja nykyisellään noussut tuollaiseksi tasaiseksi alle kymmenen maalin hyökkääjäksi MLS:ssä, mikä nyt ei ole lähelläkään sellaista kuin uran alkupuolella odotettiin.

Dwyerilta odotuksia vaisumpi kausi ja kesken kauden kauppa Kansasista Orlandoon. Englantilaislähtöinen pelaaja sai USA:n kansalaisuuden tänä vuonna ja pääsi maajoukkueessa kokeilemaan, kolmessa ottelussa kaksi maalia. Dwyer on vaan erittäin puhdas maalintekijä ja pelillinen anti maalien lisäksi on aika vähäinen.

Kolmekymppinen vasen pakki Morrow täydentää yhdysvaltaispelaajien kymmenen kärjen (+Meram), mikä nyt kertoo, ettei siellä alempana nyt mitään ihmeellistä sateentekijää oikein löydy.

Alle 25-vuotiaiden maalipörssin kärjessä on siis Agudelo, seuraavana Seattlen keskikentän box-to-box-pelaaja Christian Roldan kuudella osumalla ja sen jälkeen mennään alle 25-vuotiaissa yhdysvaltalaisissa jo kolmen maalin miehiin.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1349 : 23.10.2017 klo 07:58:52

Idässä runkosarjan viimeinen kierros ei tuonut muutoksia playoff-asetelmiin. NYC ja Columbus pelasivat tasan 2-2, mutta Chicago ja Atlanta eivät onnistuneet hyödyntämään NYC:n pistemenetystä, vaan Chicago hävisi Houstonissa 3-0 ja Atlanta pelasi tasan 2-2 Toronton kanssa. Joten playoffien ensimmäisellä kierroksella viikolla kohtaavat Chicago ja NYRB sekä Atlanta ja Columbus.

Lännessä Portland voitti Vancouverin maalein 2-1 ja sitä myöten läntisen konferenssin runkosarjan. Kärjessä viimeiselle kierrokselle lähtenyt Vancouver jäi lopulta kolmanneksi, kun Coloradon 3-0-kaatanut Seattle nousi ohi ja suoraan playoffien toiselle kierrokselle. Kansas hävisi vieraissa Salt Lakelle maalein 2-1, joten Houston nousi sarjassa ohi neljänneksi ja otti kotiedun joukkueiden kohdatessa playoffien ensimmäisellä kierroksella. Lännen viimeinen paikka ratkesi vasta lisäajalla, kun vaihtomies Urena iski San Josen 3-2-voittomaalin Minnesotaa vastaan. Joten San Jose playoffeihin ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella Vancouverin vieraissa. Los Angelesin maalein 5-1 murjoneen Dallasin kohtalona oli jäädä ulos playoffeista, mikä on kyllä MLS-kauden suurin yllätys, jopa suurempi kuin Los Angelesin jääminen koko runkosarjan viimeiseksi.

 
Sivuja: 1 ... 53 [54] 55 ... 63
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines