FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
28.03.2024 klo 23:58:28 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 54 [55] 56 ... 96
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 329035 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1350 : 23.10.2017 klo 21:19:16

Bill Hamid on näemmä kuvienkin todistamana pistänyt nimen alle Midtjyllandin tarjoamaan sopimukseen ja lähtee siis viimein Eurooppaan. Toki Hamid on veskariksi edelleen nuori, 26-vuotias, mutta on tuota siirtoa kuitenkin odotettu jo useamman kauden ajan. Säännölliset loukkaantumiset kuitenkin hidastaneet lähtöä. Kova taisteluhan Hamidilla edessä, kun sarjaa johtavalla Midtjyllandilla kuitenkin jo meritoitunut, kokenut Jesper Hansen maalilla. Ja Hansenkin saapui vasta kesällä Lyngbystä. DC:lle jää vielä Steve Clark maalivahtiosastolle, joten seura tuskin on uutta ykköstä etsimässä, vaikka kannattajat eivät Hamid-Clark-vaihdokseen tyytyväisiä olekaan. Hamid kuitenkin terveenä ollessaan MLS:n aivan parhaita veskareita, Clark sellainen enintään keskitason ykkösveskari MLS:ään.

Montreal on antanut potkut päävalmentaja Mauro Biellolle, kun seura jäi playoffien ulkopuolelle. Odotettu ratkaisu ja ilmeisesti tehty jo hyvissä ajoin, eikä nousu playoffeihinkaan olisi enää Biellon työpaikkaa kuitenkaan pelastanut. Omistaja Joey Saputon mukaan seuraajaa etsitään, mutta vahvojen mukaan tuo on jo löytynyt ja on Alessandro Nesta. Ilmoitus kuitenkin venynee kunnes Miamin kausi NASL:ssa tulee päätökseensä.

Patrice Bernier päätti uransa Montrealin viimeisen kierroksen ottelussa New Englandia vastaan. Bernier ilmoitti kauden olevan viimeinen jo kauden alla. Kanadan maajoukkueessa reilut 50 kertaa esiintynyt Bernier on ollut erittäin pidetty pelaaja Montrealissa, aloitti uransa Impactissa jo vuonna 2000 alasarjoissa, lähti parin kauden jälkeen vuosikymmeneksi Eurooppaan, lähinnä Norjaan ja Tanskaan, mutta palasi vuonna 2012 Montrealiin.

Toinen merkittävä lopettamisestaan ilmoittanut pelaaja on Philadelphian Brian Carroll, kahdesti MLS Cupin voittanut (DC 2004, Columbus 2008) puolustava keskikenttäpelaaja. 15 kautta MLS:ssä Carroll pelasi, toki tällä kaudella ainoa esiintyminen oli Philadelphian päätöskierroksen ottelu Orlandoa vastaan, kun selkävamma piti sivussa enimmän osan kautta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1351 : 25.10.2017 klo 21:08:19

Playoffit alkavat tulevana yönä ensimmäisen kierroksen otteluilla. Chicago - New York RB idässä ja Vancouver - San Jose lännessä.

Chicago on noussut sarjan pohjajengistä kärkipäähän yhdessä kaudessa, kun hankinnat ovat osuneet nappiin. Schweinsteiger on tuonut kovasti kaivattua johtajuutta keskikentälle ja maalipörssin voittanut Nikolic on ollut loistava vahvistus kärkeen. Lievä epätasaisuus on vaivannut. NYRB puolestaan parin erittäin vahvan runkosarjan Marschin alaisuudessa jälkeen sukelsi nyt valmentajan kolmannella kaudella runkosarjassa. Koko ajan vähän vaisua peliä, pääsy playoffeihin ei ollut suuressa vaarassa, mutta mitenkään nälkäiseltä joukkue ei ole vaikuttanut ja tekeminen on vaan ollut jotenkin väkinäistä. Chicago on, varsinkin kotiedun ansiosta, suosikki, mutta ei NYRB:n jatkopaikka olisi mikään jättiyllätys, kuitenkin joukkueella potentiaalia runkosarjaesityksiä parempaan on.

Vancouver - San Jose pitäisi olla se selvin playoff-ottelu ennakkoon. Vancouver on pelannut hyvää futista, hankinnat ovat osuneet ja lupauksia noussut mukaan. Joutuminen playoffien ykköskierrokselle oli lopulta pettymys, suora paikka toiselle kierrokselle oli näpeissä viimeiselle kierrokselle asti. San Jose palaa playoffeihin useamman vuoden tauon jälkeen, mutta mitenkään vakuuttavasti paikka ei irronnut, enemmillä voitoilla vertailussa Dallasia vastaan ja pisteen edellä Salt Lakea. San Josen maaliero reilut 20 maalia miinuksella runkosarjassa. Kyllä Vancouverin pitäisi kaiken järjen mukaan hoitaa selvinkin numeroin. Mutta kai sitten SJ jollain Wondolowskin persemaalilla sitten voittaakin...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1352 : 26.10.2017 klo 19:53:37

Chicago romahti sitten täysin, kun pääsi harvinaisesti pelaamaan playoffeissa, lopputulos 0-4 ja New York RB eteni toiselle kierrokselle, missä kohtaa Toronton. New York RB iski jo vajaassa vartissa kaksi maalia, sen jälkeen Chicago pääsi edes vähän peliin mukaan, mutta kun ei juuri kunnon paikkoja pystynyt luomaan, niin NYRB sinetöi ottelun toisella jaksolla. Eniten ottelussa melkeinpä herätti keskustelua se, että Toyota Park oli suunnilleen puolillaan. Viikkopeli, syksyinen sää ja stadionin kehno sijainti, niin ei porukka jaksa playoffeihinkaan lähteä. Suunnitelmia ainakin on, että mahdollisesti jo ensi kaudella tai viimeistään kaudella 2019 playoffit uusittaisiin, milloin nykyisenkaltainen väkinäinen ensimmäinen kierros jäisi pois, toivottavasti samalla myös viikkopelit playoffeista.

Vancouver eteni vakuuttavasti jatkoon, kuten oli odotettua, San Jose kaatui peräti 5-0. Toisella kierroksella Vancouver kohtaa Seattlen.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1353 : 27.10.2017 klo 21:13:26

Jälkimmäiset ensimmäisen kierroksen ottelut olivat sitten huomattavan paljon aiempia tasaisemmat ja vähämaalisemmat, Columbus pudotti Atlantan rankkareilla maalittoman tasapelin jälkeen ja Houston voitti Kansasin 1-0 Elisin jatkoaikamaalilla.

Atlanta hukkasi hyökkäystehonsa pahaan aikaan, kuukauden takainen lentokeli ja maalien mättäminen huvikseen vaihtui jo runkosarjan lopussa nihkeäksi suorittamiseksi eikä seurahistorian ensimmäisissä playoffeissakaan maalinteko luonnistunut. Columubus puolestaan löysi oivan formin oikeaan aikaan, varsinkin puolustus on toiminut yllättävän hyvin, mikä on kyllä täysi poikkeus Berhalterin porukalle.

Kaipa se on oikeus ja kohtuus, että Kansaskin joskus häviää jatkoajalla. Houston on selättänyt sen runkosarjan loppupuolella tapahtuneen notkahduksen, lopulta selvitti playoff-paikan selkeästi ja meni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Hyökkäystehot eivät ole ihan alkukauden tasolle nousseet, mutta puolustus on pitänyt. Useamman kauden korpivaelluksen jälkeen Houston taas palasi parrasvaloihin, kausi on kyllä ylittänyt jo odotukset ja Cabrera osoittautunut päteväksi valmentajaksi, vaikka hyvin suuri riskivalinta oli.

Konferenssivälierät:

Itä:
Toronto - New York RB
New York City - Columbus

Länsi:
Portland - Houston
Seattle - Vancouver
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1354 : 01.11.2017 klo 22:31:48

Konferenssivälierien ensimmäiset osat takana. Lännen otteluista ei jäänyt paljon kerrottavaa, niin Vancouver-Seattle kuin Houston-Portland päättyivät maalittomiin tasapeleihin ja kaikki ratkaisut jäävät viikonloppuna pelattaviin toisiin osiin. Houston ja Portland edes vähän yrittivät hyökätä, mutta Vancouver-Seattle oli yksi jalkapallohistorian tylsimmistä kyttäämisistä, missä ei tapahtunut oikein mitään.

Idän puolella peleissä oli enemmän vauhtia ja uskallusta, ratkaisujakin jatkoonmenijöiden suhteen tuntui jo tulevan. Toronto haki 2-1-vierasvoiton New Yorkista RB:tä vastaan ja on kyllä vaikea paikka RB:llä tuosta Torontossa nousta. New York City romahti 4-1-vierastappioon Columbuksessa, suurin syypää oli suoran punaisen älyvapaasta kyynärpäälyönnistään ottanut Callens. Kaiken kaikkiaan NYC:n runkopelaajat epäonnistuivat laajalla rintamalla. Villa teki joukkueen ainoan maalin, paikkoja oli tosin enempäänkin, mutta edes jossain määrin pätevä esitys. Moralez, Harrison, Ring, Johnson kaikki aikalailla varjojen mailla. Columbus on toki oivassa syysvireessä ja onnistujia löytyy laajalta rintamalta.

Kyllähän Vieiran näytöt NYC:n peräsimessä alkavat olla kyseenalaiset. Kaksi hyvää runkosarjaa, mutta playoffeissa joukkue on romahtanut täysin. Viime kaudella Vieira lähti tekemään ihmeellisiä muutoksia playoffien alla, tällä kaudella lähti sillä vakikokoonpanolla, tulos näyttäisi olevan sama. Vieiran alaisuudessa NYC on toistaiseksi hävinnyt kaikki playoff- ja cup-ottelunsa, mikä Pohjois-Amerikassa tarkoittaa, ettei ole saavuttanut oikeastaan mitään.

Callens oli pelannut ulosajoonsa asti kaikki minuutit NYC:n kaudella, 34:ssä runkosarjaottelussa ysikymppiset, kuten myös siinä ainoassa cupin pelissä. Vieiran kommentti pelin jälkeen oli, että "saapahan Callens nyt ainakin levätä"...
Stetson Harrison

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: NHL-tähtiemme kesäkuulumiset


Vastaus #1355 : 02.11.2017 klo 08:29:46

Vasemmistolehden analyysiä USA:n maajoukkueen fiaskosta, sarjasysteemin heikkouksista ja futiksen yleisistä ongelmista maassa. Mielenkiintoinen artikkeli. Nyt vasta tajusin, että futis on jenkeissä rikkaan yläluokan peli. Facessa puolestaan yks artikkelia kommentoinut tyyppi kertoi aina kuvitelleensa sen muuallakin maailmassa olevan.

https://jacobinmag.com/2017/10/us-mens-soccer-gulati-ussf-mls-solidarity-fees
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #1356 : 02.11.2017 klo 12:58:03

Vasemmistolehden analyysiä USA:n maajoukkueen fiaskosta, sarjasysteemin heikkouksista ja futiksen yleisistä ongelmista maassa. Mielenkiintoinen artikkeli. Nyt vasta tajusin, että futis on jenkeissä rikkaan yläluokan peli. Facessa puolestaan yks artikkelia kommentoinut tyyppi kertoi aina kuvitelleensa sen muuallakin maailmassa olevan.

https://jacobinmag.com/2017/10/us-mens-soccer-gulati-ussf-mls-solidarity-fees
Eikös tuosta kehkeytynyt moinen vuosikymmeniä sitten, kun muut lajit (jefu, kiakko ym.) koettiin liian vulgaareina lajeina? Yläluokkaiset halusivat lastensa harrastavan "sivistynyttä" eurooppalaista lajia.
Stetson Harrison

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: NHL-tähtiemme kesäkuulumiset


Vastaus #1357 : 02.11.2017 klo 17:56:12

Eikös tuosta kehkeytynyt moinen vuosikymmeniä sitten, kun muut lajit (jefu, kiakko ym.) koettiin liian vulgaareina lajeina? Yläluokkaiset halusivat lastensa harrastavan "sivistynyttä" eurooppalaista lajia.

Artikkelin mukaan johtuu siitä, että Amerikassa on tapana laittaa kaikki kustannukset pelaajan maksettaviksi. Seurassa kustantaa nelinumeroisen summan vuodessa. Eikä ole samanlaisia organisaatioita kuin jefussa ja koriksessa, jotka mahdollistaa myös köyhien pelaamisen.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1358 : 04.11.2017 klo 22:44:27

Yhdysvaltojen junnufutis on sellainen sosialismista ja kapitalismista taiten ne kaikki negatiiviset puolet kerännyt sekasikiö. Hirvittävä byrokratia, jota rahastavat omaa etuaan ajavat järjestöiksi naamioidut voittoa tavoittelevat yritykset, maksaja on lähes aina junnun vanhemmat.

Rajaseudulla, varsinkin latinoiden osalta on tyypillistä lähteä pelaamaan futista Meksikoon, jopa ihan normaali junioripelejä, koska tulee huomattavan paljon halvemmaksi. Lupaavalle teinille on sitten kaikin puolin järkevämpää häipyä Meksikon puolelle, vaikka ei olisi edes latino. Tai Eurooppakin on hyvä suunta. Nykyisellään vaan USA:n juniori- ja nuorisojalkapallo vaatii pelaajalta aivan liikaa taloudellisessa mielessä, eikä sitten toisaalta osaa vaatia ja kehittää tarpeeksi urheilullisessa mielessä.

Ongelma on tiedostettu, siinä se. Ratkaisua ei ole, koska se vaatisi byrokratian vähentämistä tai junnufutista pyörittävien järjestöyritysten voittojen kutistumista, tai villinä korttina kumpaankin vaihtoehtoa. Ei vaan voi olla niin, joten kaikki jatkuu kuin ennenkin. Pulisic vie muiden ulkomaanjunnujen kanssa USA:n 2022-kisoihin ja mitään ongelmaa ei enää ole, mutta noihin karsintoihin asti on vielä kärvisteltävää.

- - -

Seattle ja Vancouver ottivat varaslähdön konferenssivälieriin pelaten toisenkin osan viikkopelinä. Dempsey iski kaksi ja läpi otteluparin munaton Vancouver jäi maaleitta, joten Seattle jatkoi ensimmäisenä konferenssifinaaleihin yhteismaalein 2-0. Seattle ei ole ollut kaudella mitenkään erityinen, mutta lopulta niukasti lännen kakkonen runkosarjassakin ja playoffeissa Vancouveria vastaan voitto, joten ovat vahvasti mukana puolustamassa mestaruuttaan. Seattlen ja Vancouverin taisto oli hyvin tiukka, niukka, tylsä ja tympeä, sellainen jonka ensimmäinen maali ratkaisee. Vancouver oli runkosarjassa rohkea ja yllättävä joukkue, playoffien ykköskierroksella nuijivat vielä San Josen 5-0, mutta Seattlea vastaan joukkue oli passiivinen ja negatiivinen. Kritiikkiä on valmentaja Robinsonille mediassa pistetty liian puolustavasta taktiikasta, niin koti- kuin vierasosaankin.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1359 : 05.11.2017 klo 23:27:57

Toronto - NYRB on aika absurdi ottelu. Molemmat pelaavat kymmenellä, kun nimimiehet Altidore ja Kljestan ottivat punaiset puoliajalla. Rikkonainen avausjakso kärjistyi lopulla täydeksi riidaksi, kun Giovinco kamppasi Longin aika myöhään. Tuota torikokousta sitten jatkettiin tunnelissa pukukoppiin ja ilmeisesti eniten riidellyt kaksikko sai punaiset...

NYRB siirtyi hetki sitten johtoon, Royerin heppoinen kaukoveto pomppasi maaliin joko Wright-Phillipsistä tai Toronton puolustajasta. Yhteismaalit 2-2, Toronto edelleen johdossa vierasmaalisäännöllä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1360 : 06.11.2017 klo 00:07:53

0-1 (2-2) jäi sitten lopputulokseksi ja Toronto jatkaa eteenpäin vierasmaaleilla. Paska sää, rikkonainen peli, eksyksissä oleva tuomari, ei tasoltaan huippuottelu, mutta draamaa riitti. Kalliiksi voitto Torontolle tuli, konferenssifinaalin avausosasta (vieraissa oli sitten vastassa NYC tai Columbus) puuttuvat tähtipelaajista sekä Giovinco (varoitustili täyteen) että Altidore (punainen).
Tervo
Vastaus #1361 : 06.11.2017 klo 01:31:50

NYC-CLB nyt 2-0. Kunnon hulinaa
Tiksa

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: KuPS, Huuhkajat


Vastaus #1362 : 06.11.2017 klo 02:14:51

Olivatpa Pirlon uran viimeiset minuutit melkoinen antikliimaksi. Viimeiseksi  ~7 minuutiksi kentälle. Sellaisista paikoista mistä on tottunut näkemään Pirlon pistämässä namupasseja maagisesti hyökkääjän jalkaan, niin nyt muutama osoitteeton räiskäisy päätyrajasta yli.

No, Ring saataneen sitten mukaan Viro-peliin, mutta Raitalan kausi jatkuu. Mikä on muuten syynä, että Raitala ei ole pelannut runkosarjan jälkeen?
« Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 02:18:00 kirjoittanut Tiksa »
The Goat

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: TPS, MCFC


Vastaus #1363 : 06.11.2017 klo 02:27:48

Vittu sä olet Vieira tyhmä. Alas  Näillä taktisilla näytöillä ei pääse kyllä mihinkään eurooppalaiseen isompaan seuraan aikoihin, kuten halu taitaa olla. Ei yhtään kunnollista paikkaa viimeisen 20 minuutin aikana ja Matarrita on koko tuon ajan täysin puhki, eikä jaksa ottaa yhtään juoksuaskelta. Joten City pelasi käytännössä kymmenellä pelaajalla tuon vajaa 20 minuuttia. Pirlo tilalle 90min kohdalla, joka on pelannut ties koska viimeksi kunnon minuutit. Ne pari keskityspalloa ylöspäin olivat sitten sen 10-15m liian pitkiä päätyrajasta yli. Sitten kolmas vaihto tulee vielä tuon jälkeen yliajalla, että varmasti saa vielä hieman lisää aikaa tuhlattua. Ehkä ne olisi hieman aiemmin voinut reagoida, kun hyvän vaiheen jälkeen peli meni täysin tukkoon.

e. Katsoinpa vielä transfermarktista, Pirlo pelannut viimeksi 23.9.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1364 : 06.11.2017 klo 15:56:48

Aika karusti tuli taas esiin NYC:n materiaalin kapeus. Ei siellä penkillä oikein ketään uskottavaa vaihtoehtoa hyökkäykseen ollut, joten Vieira pyrki sitten menemään mahdollisimman pitkään avauksen miehillä. Se että Vieira vaihto hyvin pelanneen Strunan pois vajaakuntoisen ja väsyneen Matarritan sijaan ensimmäisenä vaihtona oli kyllä outo ratkaisu. Columbuksen siirtyminen kolmeen toppariin tukki hyökkäyspelin, NYC:n pelaajien väsymisen ohella, joten jo lupaavalta näyttänyt kiri sitten jäi vajaaksi ja Columbus kesti jatkoon.

Ensi kautta ajatellen NYC:n tilanne näyttää taas lupaavammalta, koska kohtalaisesta määrästä turhia pelaajia seura on pääsemässä eroon, kun runko taasen pysynee kasassa. Ja niin huonoa dp-investointia ei oikein ole mahdollista tehdä kuin Pirlon hankinta, joten joukkueen on melkeinpä pakko vahvistua. Lisäsyvyyttä kyllä keskikenttä ja hyökkäys tarvitsevatkin, materiaali osoittautui aivan liian ohueksi, kun kokeneista pelaajista Pirlo ja McNamara olleet suuria pettymyksiä ja hankintapuolella Okoli edelliskauden USL-maalinkuninkuudestaan huolimatta osoittautui edelleenkin riittämättömäksi MLS:ään.

Houston haki Portlandista 2-1-vierasvoiton, minkä turvin eteni lännen konferenssifinaaliin Seattlea vastaan. Houstonille vasta kauden toinen vierasvoitto MLS:ssä, mutta tuli sitten todella hienoon paikkaan. Portland kärsi Houston-otteluparissa avainpelaajien loukkaantumisista. Toki Houstonkin menetti ykkösveskari Dericin avausosan jälkeen, kun pelaaja pidätettiin perheväkivallasta epäiltynä ja asetettiin liigan toimesta toistaiseksi pelikieltoon. Kakkosveskari Willis joutui maalille ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun, mutta selviytyi Portlandissa hyvin.

Konferenssifinaaleissa asetelmat ovat kummallakin puolella samat. Viime kauden finalisti ja tämänkin kauden suosikki kohtaa varsinkin hyökkäyspelillään kauden aikana säväyttäneen yllättäjän. Saa nähdä, että vieläkö löytyy Columbukselta tai Houstonilta yllätysvalmiutta vai etenevätkö otteluparien selkeät ennakkosuosikit Toronto ja Seattle tälläkin kaudella finaaliin. Olisi kolmas kerta, kun MLS:ssä samat seurat kohtaisivat perättäisissä finaaleissa, Houston - New England 06/07 ja Los Angeles - Houston 11/12.

MLS:n playoffien loppuvaihe on kyllä tuskaisen pitkä maaottelutauon ja harvan otteluohjelman takia, finaaliin on aikaa vielä toista kuukautta...
« Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 16:05:53 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1365 : 08.11.2017 klo 22:04:15

Eivät sitten osuneet huhut Montrealin uudesta päävalmentajasta, vaan seura kaivoi esiin yllätysnimen. Remi Garde on Montrealin uusi luotsi. Yllättävän nimekäs ja arvostettu valmentaja MLS:ään kuitenkin, vaikka se Aston Villa -pesti meni ihan päin persettä, mutta Lyonin organisaatiossa paljon hyvää työtä ja useamman kauden kesti päävalmentajanakin.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1366 : 13.11.2017 klo 22:51:21

San Francisco voitti NASL:n mestaruuden, NY Cosmos kaatui finaalissa maalein 2-0. Heinemann iski johtomaalin avausjaksolla rankkarista ja Sandoval sinetöi ottelun toisen jakson lisäajalla. Tällä hetkellä näyttää erittäin todennäköiseltä, että kyseessä oli NASL:n viimeinen kausi. Se on vielä varmempaa, että kyseessä oli San Francisco Deltasin ensimmäinen ja viimeinen, ainoa kausi. Komea saldo voittaa mestaruus jokaisella pelaamallaan kaudella...

San Franciscon valmentaja Marc Dos Santos on kyllä mielenkiintoinen nimi isompiinkin ympyröihin tulevaisuudessa, suorittaminen on eri seuroissa ollut erinomaista jo useamman vuoden ajan. Kanadassa syntynyt, mutta aika mitättömän pelaajauransa Portugalissa ja Mosambikissa viettänyt Dos Santos on jo valmentajana ehtinyt Pohjois-Amerikan lisäksi Brasiliassakin juniorivalmentajana, Brasilian U15-sarjojen mestaruus tuoltakin näyttönä. Nelikymppisenä on Dos Santosille kertynyt jo kymmenen vuotta valmennuskokemusta ja kielitaito kanadanranskalaisella/portugalilaisella on melkoisen vahva merkittävien jalkapalloalueiden osalta... Hyvinkin yllättävää, etteivät MLS-seurat kuitenkaan uskaltaneet tarttua Dos Santosiin tänäkään talvena, muutokset ensi kaudeksi kuitenkin todennäköisesti tehty, kun New Englandhan ilmoitti Brad Friedelin olevan uusi päävalmentaja.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1367 : 17.11.2017 klo 22:16:59

Portlandin Caleb Porter jätti tehtävänsä kauden päätteeksi. Erittäin suuri yllätys, koska Porterin alaisuudessa Portland on kuitenkin pelannut yleisesti ottaen hyvin ja se 2015 mestaruus siihen päälle, tälläkin kaudella läntisen konferenssin ykköstila runkosarjassa. Playoffit toki olivat pettymys, kun Houston pudotti jatkosta heti, mutta ei tuo aikainen putoaminen kuitenkaan lähtöä selitä. Ei oikeastaan yhtään, koska vahvasti kuvio näyttäisi olevan niin, että Porter lähti omasta aloitteestaan, Portland olisi toivonut valmentajan jatkoa.

Parhaat veikkaukset ovat, että joku MLS:n tuleva laajennusseura on Porterin osoite. Noita uusien laajennusseurojen julkistamisia ja aikatauluja odotetaan joulukuun alkupuolella kauden päätyttyä. Toinen mahdollisuus sitten, että Porter haluaa lähteä kokeilemaan Eurooppaan. Lähtö toiseen jo olemassa olevaan MLS-seuraan on aika epätodennäköinen vaihtoehto. Tietty jos Sigi Schmid monotettaisiin vittuun, niin Galaxy olisi seura, jolla olisi muskeleita kaapata laatuvalmentaja toisesta seurasta. Mutta kaikki merkit kuitenkin viittavat siihen, että Galaxy jatkaa ensi kaudellakin Schmidin kanssa, odotukset aikalailla nollissa siellä, jos nyt edes derbyissä pärjäisivät LAFC:tä vastaan...

- - -

North Carolina vahvisti jo pitkään aika varmaksi tiedetyn siirtymisensä NASL:sta USL:ään kaudeksi 2018. Tuon myötä ovat sitten kiihtyneet jutut, että NASL:n tilanteesta tulisi uutista jo hyvinkin pian. Ja ne uutiset olisivat sarjan lopettaminen, katsellaan.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1368 : 25.11.2017 klo 00:28:21

Mikael Stahre on erittäin vahvojen huhujen mukaan San Josen uusi päävalmentaja. Chris Leitch veti enimmät kuluvasta kaudesta väliaikasvalmentajana Dominic Kinnearin kesäkuisten potkujen jälkeen, mutta selviytyminen playoffeihin, pitkälti tuurilla, ei riittänyt pysyvään pestiin ja uutta valmentajaa on haettu. Lopulta sitten on löytynyt melko yllättävä nimi Ruotsista.

Colorado etsii vielä uutta päävalmentajaa, kuten Portlandkin. Coloradon pestiin vahvin huhu on tällä hetkellä Uuden-Seelannin maajoukkueen MM-kisoista rannallejäämisen jälkeen jättänyt Anthony Hudson. Portlandissa kaikki on vielä auki.

- - -

Salt Laken hyökkääjä Ricardo Velazco on oikeudessa tunnustanut harrastaneensa seksiä alaikäisen kanssa. Ilmeisesti sellainen tapaus, missä Velazco pokasi baarissa 18-vuotiaaksi itseänsä väittäneen 15-vuotiaan, ainakin oikeus taipui tuolle kannalle. Joten ei tule Velazcolle linnareissua, eikä edes joudu kirjoihin rekisteröitynä seksuaalirikollisena, mutta todennäköisesti tuo Velazcon muutenkin aika mitäänsanomattomasti sujuneen MLS-uran jatkolle on este. Toki olisi voinut jäädä ilman MLS-jatkoa muutenkin.

- - -

Edmonton ilmoitti jättäneensä NASL:n, joten liigan kuolema on entistä lähempänä. Edmonton kertoi ammattilaistoiminnan loppumisesta toistaiseksi, ei siis suoraan ilmoittanut siirtymisestä tulevaan Kanadan ammattilaissarjaan. Ilmeisesti kyse on siitä, että tuosta Kanadan oman liigan aloituksesta ei vielä ole varmaa tietoa, joten seura joutuu ottamaan ammattilaisfutiksesta taukoa, mutta junioritoiminta jatkuu. Ja erittäin todennäköisesti Edmontonin seura siis tulee palaamaan toimintaan ammattilaispuolella, kunhan Kanadan oma liiga saadaan käyntiin.

San Franciscosta on ilmoitettu, että se oli siinä, Deltasin toiminta loppuu. Yksi kausi ja yksi mestaruus, seuratoiminta lopetetaan.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2017 klo 00:30:24 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1369 : 25.11.2017 klo 19:27:00

San Jose vahvisti Mikael Stahren nimityksen päävalmentajaksi. Stahresta tulee MLS:n historian toinen ruotsalainen päävalmentaja surullisenkuuluisan (ei toki niinkään MLS-ympyröissä) Hans Backen jälkeen. Väliaikaisvalmentaja Leitch jatkaa edelleen seurassa ja palaa entiseen toimenkuvaansa teknisenä johtajana.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #1370 : 25.11.2017 klo 22:34:18

Houston haki Portlandista 2-1-vierasvoiton, minkä turvin eteni lännen konferenssifinaaliin Seattlea vastaan. Houstonille vasta kauden toinen vierasvoitto MLS:ssä, mutta tuli sitten todella hienoon paikkaan. Portland kärsi Houston-otteluparissa avainpelaajien loukkaantumisista. Toki Houstonkin menetti ykkösveskari Dericin avausosan jälkeen, kun pelaaja pidätettiin perheväkivallasta epäiltynä ja asetettiin liigan toimesta toistaiseksi pelikieltoon. Kakkosveskari Willis joutui maalille ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun, mutta selviytyi Portlandissa hyvin.

Konferenssifinaaleissa asetelmat ovat kummallakin puolella samat. Viime kauden finalisti ja tämänkin kauden suosikki kohtaa varsinkin hyökkäyspelillään kauden aikana säväyttäneen yllättäjän. Saa nähdä, että vieläkö löytyy Columbukselta tai Houstonilta yllätysvalmiutta vai etenevätkö otteluparien selkeät ennakkosuosikit Toronto ja Seattle tälläkin kaudella finaaliin. Olisi kolmas kerta, kun MLS:ssä samat seurat kohtaisivat perättäisissä finaaleissa, Houston - New England 06/07 ja Los Angeles - Houston 11/12.
Jokohan se oli Houstonin yllätykset siinä, kun hävisivät kotonaan 0-2. Enemmänkin olisi voinut tulla pataan, sillä pelasivat näköjään reilun tunnin vajaalla ja Seattle sössi yhden pilkun. Houstonin hyökkäys on näköjään tuhnuillut playofseissa, kun ovat jääneet neljässä matsissaan peräti kolme kertaa nollille varsinaisen peliajan aikana. Cubo Torres ei näytä mahtuvan edes kentälle, liekö sitten niin, ettei taso tällä hetkellä riitä- Toisessa matsissa Columbus ja Toronto pelasivat maalittoman, joten ennakkosuosikki lienee tässäkin parissa vahvoilla.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1371 : 25.11.2017 klo 23:19:50

Houstonin talvikauden riskiliike hankkia runsaasti nuoria hyökkäyspään pelaajia osui kyllä hyvin, nyt on jopa hieman liikaa hyvää, muttei aivan huippua, hyökkääjää iskettäväksi kentälle. Minkä takia sitten alkukauden jälkeen hieman hiipuneella Torresilla on vaikeuksia mahtua kentälle. Torres, Manotas, Elis, Quioto ja Wenger ovat kaikki tällä kaudella oikeastaan onnistuneet, mutta kun Houston pelaa yhdellä kärjellä, niin kilpailu on todella kovaa. Ja Torresin ongelmana on se, että on puhdas kärki, kun taas kaikki muut tuosta viisikosta pystyvät pelaamaan myös laidalla, mikä sitten on jättänyt Torresin hieman epäedulliseen asemaan kauden edetessä.

Materiaalin suhteen Houstonin ongelmat ovat muualla kuin hyökkäyspäässä. DeLaGarzan polvivamma runkosarjan viimeisessä pelissä jätti muutenkin materiaaliltaan arvelluttavan puolustuksen varamiehiseksi playoffeihin, siihen päälle ykkösveskarin vaimonhakkaamisesta tullut määrittelemättömän pitkä pelikielto, niin liian vaikeaan paikkaan Houston joutui Seattlea vastaan. Mutta se, että Houston selvisi tähän asti, paljolti vielä nuorten tulevaisuuden pelaajien ansiosta, on jo todella kova teko viime kaudet liigan pohjalla rämpineeltä porukalta ja hieno sulka hattuun Cabreralle.

Lännessä kyllä Seattle teki sen taas. Runkosarja ei ollut samanlainen taival kriisistä kriisiin kuin viime kaudella, mutta ei se hyväkään ollut. Mutta niin vaan hallitseva mestari on jälleen osoittautumassa lännen parhaaksi ja ilman ihmettä etenee finaaliin puolustamaan mestaruuttaan. Jotenkin Seattlesta vaan löytyy aina uusi vaihde silmään. Houston päästi Bruinin pois heikon viime kauden jälkeen tehdäkseen tilaa noille nuorille hyökkääjilleen, mutta niin vaan Bruin surkean edelliskauden jälkeen nousi Seattlessa taas tutuille yli kymmenen maalin tehoille, osui myös avausosassa Houstonia vastaan. Tolo nousi kauden miitaan Soundersin kakkosjoukkueesta Kamerunin maajoukkueeseen. Ei edes Morrisin loukkaantuminen ole haitannut. Hyökkäyssuuntaan erinomaisesti vasempana pakkina pelannut Jones nostettiin hyökkäyksen laitaan ja Tolo otti avauksen vasemman pakin paikan, eikä joukkueen taso ole laskenut tippaakaan, jopa parantunut.
« Viimeksi muokattu: 25.11.2017 klo 23:25:47 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1372 : 29.11.2017 klo 08:00:48

Atlanta on tehnyt 14:n miljoonan dollarin tarjouksen Indepedienten teinilupaus Ezequiel Barcosta. Toteutuessaan olisi MLS:n historian kallein siirto, aiempi on joko Almironin siirto Atlantaan tai Bradleyn Torontoon, molemmat kymmenen miljoonan dollarin luokkaa.

Keskikentän hyökkäävässä roolissa viihtyvä Barco on 18-vuotiaana pelannut nelisenkymmentä ottelua Argentiinan liigassa, cupin otteluita päälle, ja edustanut lisäksi Argentiinaa u20-maajoukkuetasolla, joten aika kovat statsit ovat nuoren pelaajan MLS-siirtoa ajatellen. Tarkoittaakohan pelipaikka ja siirtosummasta tuleva designated player -status, että Almiron olisi lähdössä Eurooppaan. On tosin kait mahdollista, että Atlanta pystyisi poistamaan Villalban (tai Martinezin) dp-statuksen allokaatiorahalla, joten mitään varmaa ei Almironin tilanteesta voi kuitenkaan sanoa, vaikka Barcon siirto toteutuisi.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1373 : 29.11.2017 klo 23:02:50

MLS on ilmoittanut, että 5:n miljoonan dollarin tarjous NYRB:n pelaajasta on hylätty, samoin 15:n miljoonan tarjous Atlantan pelaajasta. Rahatarjoukset tietysti ulkomaisilta seuroilta.

NYRB:n pelaaja on lähes varmasti keskikentän 18-vuotias superlupaus Tyler Adams. Luultavasti seura ja MLS hakevat ainakin sitä noin kymmentä miljoonaa, millaisilla rahoilla Altidore samankaltaisilla näytöillä, samassa iässä aikanaan lähti Eurooppaan. Hinnat ovat nousseet ja Adams sinällään vaikuttaisi lupaavammalta tai ainakin monipuolisemmalta pelaajalta kuin Altidore, joten eivät ajatukset hieman suuremmastakaan summasta älyttömiä ole.

Atlantan pelaaja on todennäköisesti Almiron, joka ei tuollaisilla rahoilla kyllä liiku, vaan pyynti lienee yli 20 miljoonaa. Mahdollisesti kyseessä voisi olla Martinezkin, jolloin myynti olisi saattanut ollut järkevääkin, vaikka pelaaja on ollut kärjessä erittäin hyvä, niin loukkaantumiset ovat vaivanneet.
« Viimeksi muokattu: 29.11.2017 klo 23:05:10 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1374 : 01.12.2017 klo 08:21:30

MLS:ssä sitten nähdään viime vuoden finaalin uusinta, kun Toronto ja Seattle kohtaavat jälleen Torontossa.

Columbus pisti Toronton aika tiukille idän konferenssifinaaleissa ja Toronto eteni finaaliin yhteismaalein 1-0, kun Altidore osui kotiosassa. Seattle jyräsi Houstonin yhteismaalein 5-0, kun 2-0-vierasvoittoa seurasi 3-0-kotivoitto. Molemmissa otteluissa Houstonille ulosajo.

 
Sivuja: 1 ... 54 [55] 56 ... 96
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa