FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
21.11.2018 klo 00:29:39 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
FF2-kauppa:kauppa.ff2.fi, Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 56 [57] 58 ... 69
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 200733 kertaa)
0 jäsentä ja 4 vierasta katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1400 : 13.12.2017 klo 06:45:58

https://www.mlssoccer.com/post/2017/12/12/list-eligible-players-2017-mls-waiver-draft-announced

Tänään on waiver-draft, missä ovat valittavina sopimuksettomat pelaajat, jotka eivät täytä Re-Entry draftin vaatimuksia eli eivät ole pelanneet MLS:ssä paljon paskaakaan. Waiver-draft on MLS:n ylivoimaisesti turhin drafti, jossa ei juurikaan pelaajia varata, koska siinä ei ole vaan mitään järkeä. Varatulle pelaajalle täytyy tehdä sopimustarjous, joka on edellisen sopimuksen luokkaa, joten mitään edullista tuolta ei löydy. Pelaajat joita ei varata ovat heti vapaita neuvottelemaan sopimuksesta, minkä tahansa seuran kanssa, joten ei tuossa vaan kannata juuri ketään ryhtyä varaamaan.

Nimekkäimpänä Antonio Nocerino, joka ei mitenkään vakuuttanut Orlandossa, eikä ole ollut lähellekään palkkatasonsa arvoinen. Mekeil Williams on ollut ihan kelpo rotaatiopuolustaja Coloradossa. Sitten jotain Camargoa ja Baah'ta, joilla on ollut loukkaantumisten kanssa epäonnea. Van Anholt olisi muuten ehkä varaamisen arvoinen pelaaja, mutta on pitkään klesana, mikä nyt oli se syykin, ettei jatkoa Galaxyssä tullut.

Viime vuonna ei valittu yhtään pelaajaa, toissa vuonna yksi. 2014 valittiin peräti kolme, mutta tuolloin lopettaneen Chivasin pelaajat pistettiin waiver-draftiin, vaikkeivat sinne olisi kuuluneet ja kaikki kolme varattua oli noita Chivasin jamppoja.

- - -

Entinen NY Cosmosin luotsi Giovanni Savarese on vahvojen huhujen mukaan Portlandin uusi päävalmentaja.
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #1401 : 13.12.2017 klo 22:14:49

Belgian maajoukkueessa oikeana pakkina, mutta MLS:ssä enimmäkseen topparina pelannut Laurent Ciman ilmeisesti Montrealista Los Angeles FC:n riveihin ja Raitala sekä Edwards toiseen suuntaan.

Ciman on lyhyellä tähtäimellä arvokas kokenut pelaaja LAFC:n tulokasjoukkueelle, pitkällä tähtäimellä Edwards voi olla hieno hankinta Montrealille, joka sai myös Raitalan lyhyemmän tähtäimen vastaukseksi vasemmaksi pakiksi, missä oli tarve uudelle avauksen pelaajalle. Viime kaudella enimmäkseen klesana ollut Ambroise Oyongo ilmoitti sopimuksensa päätyttyä lähtevänsä Eurooppaan ja tuuraajaksi hankitun Shaun Francisin sopimusta ei jatkettu. Dan Lovitz on välttävä loukkaantumisten tuuraaja vasemmalle niin puolustukseen kuin keskikentälle ja sama lienee Edwardsin rooli vielä tulevalla kaudella, joten Raitalan pitäisi olla avauksen pelaaja.
Pitääpä katsastaa miten Bradley saa tulevalla kaudella puolustuksen organisoitua. Ciman ja Zimmerman on kyllä varsin pätevä topparipari ja Vela hyökkäyksesä loistava haku. Keskiakselille joku vähän kovempi nimi, niin tyylikkäällä logolla varustettu sarjatulokas on ihan mielenkiintoisen oloinen jengi.
Röytän Karhu

Poissa Poissa


Vastaus #1402 : 13.12.2017 klo 22:55:05

Malmön Anton Tinnerholm ilmeisesti NYC:n riveihin. Tuosta aiemmasta Levski Sofia-kuviosta en ollut lukenutkaan :D Ylos
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1403 : 13.12.2017 klo 23:00:15

Atlanta jatkaa hurjaa tekemistään siirtomarkkinoilla. Keskikentän Darlington Nagbe saapuu Portlandista MLS:n sisäisellä ennätyssiirrolla. 750k yleistä allokaatiorahaa ja 300k kohdennettua allokaatiorahaa heti Portlandin, mahdollisesti sitten vielä enintään 600k kohdennettua allokaatiorahaa lisää, joten siirron kokonaisarvo on 1,65 miljoonaa ja ylittää 50k:lla aiemman ennätyksen eli Dom Dwyerin siirron Kansasista Orlandoon. Suht halvalla lopulta Nagbe meni, ainakin Dwyeriin verrattuna, sen verran taso- ja hyödyllisyyseroa pelaajilla on.

Waiver-draftissa varattiin peräti kaksi pelaajaa tällä kertaa. Colorado, jota siis nykyään valmentaa entinen Uuden-Seelannin maajoukkuevalmentaja Anthony Hudson, valitsi San Josen vapauttaman Uuden-Seelannin maajoukkuepuolustaja Kip Colveyn. Montreal puolestaan otti LA Galaxyn vapauttaman veskari Clement Diopin.
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #1404 : 14.12.2017 klo 22:09:09

Pitääpä katsastaa miten Bradley saa tulevalla kaudella puolustuksen organisoitua. Ciman ja Zimmerman on kyllä varsin pätevä topparipari ja Vela hyökkäyksesä loistava haku. Keskiakselille joku vähän kovempi nimi, niin tyylikkäällä logolla varustettu sarjatulokas on ihan mielenkiintoisen oloinen jengi.
Keskiakselin pelaaja saattaisi huhujen mukaan olla Sacha Kljestan. Ylos

LAFC kiinnitti 19-vuotiaan Diego Rossin Penarolista Young Designated Player-statuksella. Erinomainen kaappaus.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1405 : 14.12.2017 klo 22:36:31

Hieman yllättävää, mutta New York RB näyttäisi tosiaan kaupittelevan joukkueen kapteeni Kljestania pois seurasta. LAFC on ollut eniten esillä, mutta ilmeisesti muitakin kiinnostuneita olisi. Viime kausi oli tietysti pettymys seuralle, joskaan Kljestan ei nyt se joukkueen suurin ongelma ollut, ja toisaalta sitten NYRB on viime vuosina siirtynyt erittäin järkevään, tiukkaankin rahankäyttöön ja nyt alkavat olla viimeiset ajat saada 32-vuotiaasta Kljestanista merkittävä korvaus.

Rossi on kyllä tätä MLS:n uutta hankintaprofiilia vastaava pelaaja, missä pyritään hakemaan lupaavia pelaajia, joiden arvo nousisi MLS-aikana, ja rahdataan vähemmän niitä meritoituneita, mutta uransa huippukohdat ohittaneita pelaajia.

Los Angelesissa tapahtui enemmänkin, kun Galaxy vahvisti Jörgen Skjelvikin siirron. Norjalaistoppari on ensimmäinen Galaxyn talven lukuisista hankinnoista, kun joukkuetta pistetään uuteen uskoon surkean kauden jälkeen. Toki mahdollisuudet ovat sinällään rajalliset, kun kaikki designated player -paikat ovat jo käytetty Alessandriniin ja dos Santosin veljeksiin. Tuolla osastolla tuskin muutoksia tulee, vaikka sinällään Galaxy voisi suureksi pettymykseski osoittautuneesta Gio dos Santosista haluta eroon, mutta tuskinpa kukaan on vastaavantasoista sopimusta valmis tarjoamaan.
« Viimeksi muokattu: 14.12.2017 klo 22:47:55 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1406 : 15.12.2017 klo 22:53:16

David Oustedin tilanne on mennyt mielenkiintoiseksi, koska huhujen mukaan LA Galaxy olisi halunnut tanskalaisveskarin, mutta MLS kieltäytyi hyväksymästä siirtoa. Ousted ei myöskään asettunut Re-Entry-draftiin, johon olisi oikeutettu, kun Vancouver jätti sopimusoption käyttämättä. Oustedin oma kertomus tilanteestaan twitterissä on sekava, eikä liiga ole asiaa toistaiseksi kommentoinut, joten odotetaan, että mitä tapahtuu.

Galaxylle tilanne on sinällään ikävä, koska seurasta ovat lähteneet kaikki kolme viime kauden veskaria (neljä jos lasketaan kesken kauden lopettanut Dan Kennedy), Brian Rowe myytiin juurikin Vancouveriin, Jon Kempin Columbukseen ja Clement Diop päätyi Montrealiin waiver-draftissa.

Re-Entry-draftin ensimmäisessä osassa varattiin lopulta kaksi pelaajaa, kun Galaxy ei voinut saada Oustedia ja jättivät sitten vuoronsa väliin. Kolmantena varannut Colorado poimi New York RB:n vapauttaman Mike Grellan, jolta jäi viime kausi enimmiltä osin loukkaantumisen takia väliin. Grella ei ilmeisesti jää Coloradoon, vaan huhujen mukaan Rapids kauppaa Grellan muualle. Kohde ilmeisesti idän seura, jolla on ollut draftissa myöhäinen oikeus, joten pyysivät Coloradoa varaamaan Grellan aikaisin, kun eivät uskaltaneet luottaa, että Grella olisi kierroksen loppupuolelle jäänyt. Toinen valittu pelaaja oli Atlantan vapauttama kokenut puolustaja Tyrone Mears, jonka Minnesota poimi neljäntenä.

- - - - -

Kansas hankki ranskalaisen keskikenttäpelaaja Yohan Croizetin Mechelenistä designated player -arvoisella siirrolla. Kansasilla on nyt riveissään neljä dp-statuksen pelaajaa, mutta tuon ei pitäisi olla ongelma, vaan jonkun aiemmasta Gerso-Zusi-Espinoza-kolmikosta pystynee maksamaan allokaatiorahalla rivipelaajaksi.

NYC:n rotaatiohyökkääjä Khiry Shelton siirtyi myös Kansasiin, vaihdossa laitapakki Saad Abdul-Salaamiin. Sheltonia on pidetty potentiaalisena kaverina, mutta se todellinen läpimurto on jäänyt tekemättä, ja viime kausi oli pettymys lupaavan toissakauden jälkeen. Abdul-Salaam jäi myös viime kaudella pieneen rooliin, kun Zusi pudotettiin oikeaksi pakiksi, edeltäneellä kaudella Abdul-Salaam oli vakiavauksen pelaaja ja kyllä ennakkotunnelma siirrosta on, että NYC tuossa voitti, vaikkakin Sheltonin maksimi on luultavasti korkeammalla kuin Abdul-Salaamin, mutta tuo maksimin saavuttaminen ei enää näytä niin luultavalta. Tosin Abdul-Salaamin asema ei hirveästi parantunut, Tinnerholm on luultavasti NYC:ssä ihan yhtä saletti avauksen oikea pakki kuin Zusi Kansasissa ja ykkösvaihtoehdon poissaoloja Abdul-Salaam saa taas läpi kauden odottaa.

- - - - -

Houston hankki maalivahti Chris Seitzin Dallasista. Seitz on ollut MLS-tasolle oikein hyvä kakkosveskari, mutta ykköseski ei ole oikein tahtonut riittää. Pakkorako Houstonin oli veskari hankkia, ja Seitz oli sinällään hyvä haku, kun seura vuosia satsasi homegrown-maalivahti Tyler Dericiin, jonka sopimus oli kuitenkin pakko jättää uusimatta, koska Deric on epäiltynä naisystävänsä pahoinpitelystä ja tällä hetkellä ei voi saada MLS-sopimusta. Toki sinällään Houston voi katsella peiliinkin, koska ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Deric on epävakaan parisuhteensa takia rikosepäiltynä, aiemmalla kerralla syytteet lopulta peruttiin, mutta suhde kuitenkin jatkui ja nyt ollaan samassa tilanteessa, ainakin MLS on sitten täysin kyllästynyt asiaan.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1407 : 16.12.2017 klo 13:55:35

Columbus oli se seura, joka Grellan halusi ja lopulta saikin, Coloradoon matkasi toisen kierroksen varausoikeus. Columbuksella on aika paljon hyökkäyspäähän pelaajia jo ennestään, joten Grellan hankkiminen saattaisi tarkoittaa jonkun lähtöä, todennäköisin olisi Euroopasta haaveileva Kekuta Manneh, mutta mitään konkreettista tuossa ei ainakaan vielä ole tapahtunut.

Los Angeles Galaxyn maalivahtikaavailuissa ykkösnimi on tällä hetkellä David Bingham, joka putosi kauden aikana kovasti, maajoukkuekuvioissa pyörineestä maalivahdista San Josen penkkikaveriksi. Erityisesti Binghamin viime kausi jäi historiaan muutamasta suuresta kämmistä, joiden ansiosta nuori Andrew Tarbell nousi loppukaudesta ykköseksi. Bingham voisi olla Galaxylle hyvä maalivahti, jos vaan viime kausi jää notkahdukseksi, eikä ole sitten nykyinen taso...
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1408 : 18.12.2017 klo 23:04:59

Aiemmin huhuttuja asioita vavhistettu, kun Savarese on Portlandin uusi päävalmentaja ja Bingham Galaxyn maalivahti. San Jose sai Binghamista maalivahdiksi kovan siirtokorvauksen, 100k yleistä ja 100k kohdennettua allokaatiorahaa suoraan, lisäksi mahdollisesti enintään 50k yleistä allokaatiorahaa alkuvuodesta 2019 riippuen Binghamin ensi kauden esityksistä.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1409 : 19.12.2017 klo 22:07:09

Huomenna on tulossa lisätietoa MLS:n laajennuskuvioista. Tiedotustilaisuus järjestetään Nashvillessa, mistä voinee päätellä jotain...
Chingón

Poissa Poissa


Vastaus #1410 : 20.12.2017 klo 22:06:58

LAFC avaa MLS-historiansa Seattle Soundersin vieraana 4. maaliskuuta. Joukkue pelaa myös ensimmäiset puoli tusinaa otteluaan vieraissa, ennen ensimmäistä kotipeliä 29.4. Tällöin vihitään käyttöön uusi 22 000 henkeä vetävä ruohoalustainen Banc of California Stadium.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1411 : 20.12.2017 klo 22:57:22

Aika paljon on ensi kauden otteluohjelmaan säätämistä, kun DC aloittanee myös erittäin vierasottelupainotteisesti ja pelaa joitakin kotiotteluita vielä valitsematta olevalla väliaikaisella stadionilla (mm. kauden avauksen kotona Houstonia vastaan), kun uudelle Audi Fieldille päästäneen tämän hetkisen arvion mukaan pelaamaan kesäkuussa.

Portlandissa Providence Parkia remontoidaan ja Timbersinkin ensimmäinen kotiottelu on vasta huhtikuun puolivälissä, joten pitempi vierasotteluputki tulee kauden alkuun.

- - -

San Jose vahvisti Allsvenskanin viime kauden maalikuninkaan Magnus Erikssonin siirron joukkueeseen designated player -tasoisessa kaupassa.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1412 : 21.12.2017 klo 00:40:24

https://www.mlssoccer.com/post/2017/12/20/nashville-awarded-mls-expansion-club

Ja Nashville on MLS:n uusin porukka. Aikataulusta ei vielä tarkempaa tietoa, mutta 2020 on aiemmin mainittu tavoitekautena. Nashville SC on kuitenkin jo nyt kaksi kautta harjoitellut seuratoimintaa USL:ssä, joten mikään pitkä siirtymäaika tuskin on tarpeen.

Kaksi uutta seuraa oli tässä vaiheessa alkujaan tarkoitus ilmoittaa, mutta ilmeisesti nyt kuitenkin vain Nashvillelle irtosi paikka. Mahdollisesti alkuvuodesta tulee jotain jatkoa.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1413 : 23.12.2017 klo 00:38:38

Re-Entry-draftin toisessa osassa varattiin kolme pelaajaa, kun LA Galaxy otti ensimmäisenä Orlandon vapauttaman keskikenttäpelaaja Servando Carrascon, DC seuraavana NYRB:stä hyökkäävän keskikenttäpelaaja Gonzalo Veronin ja sen jälkeen kaikki muut jättivät vuoronsa väliin, kunnes LAFC viimeisenä otti keskikenttäpelaaja Callum Mallacen Seattlesta.

Carrasco on Schmidille tuttu pelaaja aiemmin Seattlesta ja jos halvan sopimuksen saavat sovittua, niin voi olla ihan kelvollinen rotaatiopelaaja, joskaan ei yhtään enempää. Parhaitenhan Carrasco on tunnettu Alex Morganin aviomiehenä, mutta kun Los Angelesissa (tai Kaliforniassa yleensäkään) ei NWSL:n seuraa ole, niin kyseessä ei ole kiertotie Morganin hankkimiseen kaupunkiin, vaikka se nyt parhaiten Carrascon hankkimista olisi perustellut...

Veron on mielenkiintoinen liike DC:ltä, joka on selkeästi satsaamassa kovasti joukkueeseen uuden stadionin avauskaudelle. Toki sopimusneuvottelut voivat olla haastavat, sen verran kovapalkkainen pelaaja Veron on ollut, eikä siis varmaa ole, että jatkaa MLS:ssä, vaikka DC nyt oikeudet hankki. Veron on tasoltaan ollut hyvä MLS:ään, mutta reidet ja nivuset eivät meinaa kestää ja sairauslomaa on ollut liikaa, miksi sitten NYRB jätti arvopelaajan option käyttämättä.

Skottilähtöinen, mutta USA:ssa jalkapallo-opinsa saanut Mallace on aika mitätön valinta. Iso pelaaja, ihan pätevänkin oloinen, mutta ei kuitenkaan ole onnistunut MLS:ssä vastaamaan odotuksia ja Seattlessa jäi siirtonsa Montrealista jälkeen täydeksi jämäkaveriksi.
« Viimeksi muokattu: 23.12.2017 klo 00:45:01 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1414 : 23.12.2017 klo 22:06:29

New York RB on hankkinut Alejandro Romero Gamarran Huracanista reilulla kuudella miljoonalla dollarilla, Huracan saa myös 20% mahdollisesta seuraavasta siirtokorvauksesta. Lempinimellä Kaku tunnettu argentiinalainen on pienikokoinen, taitava, hyökkäyksen vasemman laidan pelaaja ja on kyllä lähtökohtaisesti NYRB:lle kova vahvistus viime kaudella ongelmalliselle pelipaikalle. Grellan kausi meni loukkaantumisen takia enimmäkseen sivussa, päästeettinkin nyt sopimuksen loputtua pois, ja NYRB paljon kokeili eri vaihtoehtoja vasemmalla, eikä mikään toiminut tarpeeksi hyvin.

Lupaava aloitus ainakin NYRB:n jonkinasteiselle uudelleenrakennusprojektille. Kljestanin todennäköiseltä näyttävää kauppaamista ja siitä saatavaa korvausta odotellaan seuraavaksi.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1415 : 27.12.2017 klo 17:43:40

Kekuta Manneh lähti sitten Columbuksesta Liga MX:n Pachucaan. Mannehin lähtö oli tosiaan luultavaa Grellan hankinnan jälkeen, suunta pienoinen yllätys, kun Euroopasta on aiemmin ollut paljon puhetta. Gambiassa syntyneellä ja uransa aloittaneella, mutta USA:n kansalaisuuden saaneella ja USA:n maajoukkuepaikkaa tavoittelevalla Mannehilla on 22:n vuoden ikään nähden kyllä erittäin paljon kokemusta aikuisten peleistä, mutta sellaista odotettua askelta eteenpäin ei ole viimeisen parin kauden aikana tullut, vaan ura polkenut seuravaihdosta Vancouverista Columbukseen huolimatta paikallaan, joten sarjan vaihto voi olla ihan hyvä veto uran kannalta. Nopea ja juoksuvoimainen pelaaja, mutta aika tehoton, kun viimeiset ratkaisut eivät usein ole riittävän älykkäitä tai laadukkaita.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1416 : 31.12.2017 klo 15:41:13

New York City hankki hyökkäävän keskikenttäpelaaja Jesus Medinan Paraguayn Asuncionista designated player -tasoisella siirolla. Keskikentän/hyökkäyksen vasen laita Medinan omin pelipaikka, mutta pystyy pelaamaan myös oikealla tai kymppipaikalla. NYC:ssä oletettavasti ottaa avauksen vasemman laidan paikan, mutta tarpeen vaatiessa sitten varamies oikealle ja mahdollisesti sitten keskellekin hyökkäävään rooliin, vaikka NYC ei sinällään kymppipaikan pelaajaa käytä, vaan kaikki keskikenttäpelaajat pelaavat vahvasti kahteen suuntaan.

Medina hankittiin ilmeisesti Manchester Cityn toiveesta, mutta siirtyi kuitenkin pysyvällä siirrolla New Yorkiin, kun säännöt eivät taida enempiä lainapelaajia Manchesterista New Yorkiin enää sallia. Jos Medina onnistuu, niin siirtyy sitten Manchesteriin...
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1417 : 06.01.2018 klo 00:12:50

Kljestanin siirtosaaga saapui sitten maaliinsa, hyvin erikoiseen maaliin ja kaiken kaikkiaan kovin omituinen siirto. Kljestan on jatkossa Orlandon pelaaja, New York RB sai hyökkääjä Carlos Rivasin ja puolustaja Tommy Reddingin, kaupassa Kljestanin lisäksi matkasi Orlandoon myös allokaatiorahaa 150k:n verran.

Kljestan on erittäin hyvä keskikentän luova pelaaja, joka pystyy myös auttamaan puolustusta, mutta ikääntyy ja palkka on aika kova, ensi kaudesta noin miljoona, mikä on sinällään hankala summa, koska on neutraloitavissa erittäin suurella määrällä allokaatiorahaa tai on sitten aika halvan designated playerin palkka. Saa nähdä, mitä Orlando päättää, Kljestan on tällä hetkellä dp, mutta myös maksettavissa rivipelaajaksi, jos niin haluavat ja allokaatioraha riittää...

Redding on lupaava yhdysvaltalaispuolustaja, säännöllisesti mukana ikäkausimaajoukkueissa ja 20-vuotiaana jo lähemmäs 40 MLS-ottelua. Rotaatiojamppana Redding on Orlandossa pelannut, maksimin odotetaan olevan paljon nykyotteita korkeammalla, USA:n A-maajoukkueessa ja eurokentillä, ja treidin onnistuminen NYRB:n kannalta ratkeaa lähinnä Reddingin tulevien kausien otteiden perusteella.

Rivasin ei pitäisi olla sinällään turha jätkä, Orlando maksoi pelaajasta ihan vitusti, eikä saanut rahoilleen mitään vastinetta, kun toistaiseksi mitään siitä potentiaalista ei ole MLS:ssä nähty. Massiivinen siirtokorvaus on ilmeisesti jo palkkaosumina kuitattu viime vuosina, minkä takia Rivas oli designated player, kylläkin harvinaisen huono sellainen. NYRB sai nyt Rivasin halvalla, kun jannun palkka on aika pieni, hyvin pieni siirtokorvaukseen suhteutettuna, joten sinällään halpa riskihankinta, jonka voi pistää USL:ään ja päästää kauden päätteeksi vapaalla siirrolla pois. Jos nyt nousee niihin entisiin lupauksiinsa, niin siirto oli lottovoitto NYRB:lle...
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1418 : 06.01.2018 klo 02:42:40

US Soccerin presidentinvaalit ovat ottanneet käännettä mielenkiintoisempaan suuntaan, kun Eric Wynalda on kerännyt kovasti kannatusta ja olisi nousemassa MLS:n Kathy Carterin kovimmaksi haastajaksi. Amatöörifutis on asettumassa laajalti Wynaldan taakse, mikä takaa Wynaldalle aika kivan äänimäärän ja erittäin todennäköisesti ykköshaastajan aseman, mutta edelleenkin yllätys olisi, jos Carter ei olisi US Soccerin seuraava presidentti, niin paljon kuitenkin MLS:ltä, yliopistoilta ja junioripuolelta löytyy äänimäärää, ettei aikuisten amatöörifutiksen tuki Wynaldaa vielä pitkälle kanna, vaan enemmän tarvitaan.

Wynaldan mahdollisuudet ovat lähinnä siinä, että ei ole se vakiintuneen johdon ehdokas vaan kilpailija, itse hankkimallaan rahoituksella, eikä minkään suuren instanssin tukema. Onhan Wynaldalla myös komea pelaajaura, vähemmän menestyksekäs valmentajaura ja jotain seurajohtajahommiakin, mutta enimmäkseen jannu on USA:n yleisölle nykyään tuttu tv-kommentaattorina ja umpijurrissa väännetyistä twitter-viesteistään... Toki kuka tietää MLS:n markkinointipuolella hääränneesstä Carterista yhtään mitään, muuta kuin että kyseessä on ison pahan MLS:n ehdokas. Nähdään sitten mitä seuraa.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1419 : 08.01.2018 klo 23:10:30

USA:n MM-kisoista putoaminen on sitten väitetysti aiheuttamassa ensimmäisen vakavan seurauksen pelaajapuolella, kun Monterreyn lupaava 18-vuotias Jonathan Gonzalez ilmeisesti vaihtaa USA:n puolelta Meksikon riveihin. Gonzalez toki suuremmassa kuvassa kertoo USA:n jalkapallon tilasta erittäin paljon, meksikolaisille vanhemmille Kaliforniassa syntynyt pelaaja lähti jo 14-vuotiaana Meksikon puolelle, kun mahdollisuudet jalkapallouralle ovat vaan lahjakkeelle nuorelle Meksikossa paljon paremmat. Gonzalez kuitenkin edusti ikäkausimaajoukkueessa Yhdysvaltoja asuessaan Meksikossa, mutta nyt on sitten käyttämässä sen ainutkertaisen vaihtokortin. Tiedä Gonzalezin tilanteestakaan sitten kuinka paljon tuo USA:n putoaminen MM-kisoista todellisuudessa vaikutti päätökseen, kun vaan jannu juuri nyt tuli siihen ikään, että valinta on käytännössä tehtävä. Gonzalez on kuitenkin sen tason jannu, että tulevaisuudessa vakipaikka on otettavissa Meksikonkin maajoukkueessa, jos vaan kehitys pysyy kurssissaan.

Noita nuorten kaksoiskansalaisten menetyksiä Meksikoon USA:n maajoukkue tällä hetkellä pelkää, kun MM-kisoja ei ole tarjota. Puolentusinaa on ollut puhuttu numero, mutta todellisuus on sitten aikalailla arvoitus. Kuinka monen päätöksiin se lyhyen tähtäimen näkymä sitten vaikuttaa, kun Meksiko pitkässä juoksussakin on se potentiaalisempi maajoukkue. Gonzalezin kohdalla oli varsinkin looginen valinta, kun potentiaali vaikuttaisi tuonnekin riittävän. Muille heikomman potentiaalin pelaajille on sitten punnittavaa siinäkin, että kummassa mahtuu todennäköisemmin pelaamaan ja valinta voi sitten suosiakin Yhdysvaltoja.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1420 : 10.01.2018 klo 00:02:04

Perry Kitchen palaa MLS:ään LA Galaxyn riveihin ensi kaudeksi. Ei Kitchen niitä odotuksia ihan pystynyt Skotlannissa ja Tanskassa vastaamaan, joten nyt on sitten paluu MLS:ään edessä. 25-vuotias keskikentän pohjan pelaaja, joten paljon pitäisi vielä olla annettavaa ja ainakin Galaxy luottaa, että annettavaa on. DC sai Kitchenin MLS-oikeudesta erittäin kovat 300k taalaa allokaatiorahaa ja tuskin siirto Randersistakaan halpa oli, joten allokaatiorahaa palanut tuohon lienee paljon lopulta, vaikka tuota Tanskaan lähtenyttä summaa ei Galaxyn tarvinnutkaan kertoa, eikä sitä siis kertonutkaan...

Muuten siirtojulkistuksen antia oli, että kuvien perusteella Sigi Schmid näytti lihonneen entisestään, jessus.

Minnesota vahvisti keskikenttäänsä Kamerunin maajoukkuepelaaja Frantz Pangopilla. Aika random-tyyppi tilastotietojen, joita on vähän, kun jannu on lähinnä pelannut Kamerunin sarjoissa, perusteella. Maajoukkueessa toki jonkun maalinkin tehnyt ja jokunen vuosi sitten käynyt Örgrytessä kokeilemassa, mutta tuolta tie vei kuitenkin takaisin Kamerunin sarjoihin. Melkoinen lottohaku, mutta luultavasti halpa.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1421 : 11.01.2018 klo 23:03:18

Indianapolis vaihtoi NASL:sta USL:n puolelle, joten NASL:n seuramäärä kutistui kuuteen, joista vielä kaksi on uusia seuroja, jotka eivät ole koskaan pelanneet ja yksi olosuhdeongelmien takia käytännössä varmasti toimintaan kykenemätön Puerto Rico. Liigan kuolema ennen ensi kautta on hyvin varmaa, kun vielä yhden seuran siirtyminen USL:n puolelle on ilmeisesti hyvin lähellä, joten todennäköisesti NASL:ssa olisi ensi kaudella neljä pelaamaan kykenevää joukkuetta...

Jännittävin juttu käytännössä onkin, että onko tuo USL:ään todennäköisesti siirtyvä seura Miami vai uusi San Diegon seura, jonka piti liittyä NASL:iin tulevalle kaudelle. Toinen noista kahdesta kuitenkin, kun Cosmos on erittäin ei-toivottu seura MLS:n ja USL:n johdon puolesta, samoin omaa tv-sopimustaan viritellyt Jacksonville, Puerto Ricolla ei ole edellytyksiä pelata ja uusi Orange Countyssä majaansa pitävä California United ei voi liittyä USL:ään, koska Orange County SC:llä on alueen yksinoikeus USL:ssä.

Jos Miami loikkaa USL-kyytiin, niin NASL:n töpselit voi vetää sitä myöten irti, kyseessä on kuitenkin ollut Cosmosin ohella se ainoa oikeasti sarjaa kannatteleva organisaatio. San Diegon lähdön jälkeenkin voitaisiin vielä uskotella jotain tulevaisuudesta, kun uusi seura ei niin merkityksellinen ole. Mutta kaiken kaikkiaan nykyinen NASL on enää vaan saattohoidossa olevan terminaalipotilaan taistelua elämän jatkumisesta.
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1422 : 12.01.2018 klo 23:27:14

Miami ilmeisesti on sitten siirtymässä, tai ainakin neuvottelemassa siirrosta, USL:n puolelle, mikä on sitten lopullinen kuolinisku NASL:lle. Riccardo Silvan Miami FC on toki koko ajan kärkkynyt sitä mahdollisuutta, ettei David Beckhamin seura koskaan toteudu ja on pyrkinyt pysymään paalupaikalla sinä toisena vaihtoehtona Miamiin, joten siirto USL:ään NASL:n tuhon ollessa aikalailla varmaa olisi hyvin loogista, kun edellenkään Beckhamin seuran toteutumisesta ei ole mitään takeita.

MLS:n ja USL:n välinen farmisopimus kestää vuoteen 2019, joten on mielenkiintoista nähdä, että mitä tuon jälkeen tapahtuu, kun se yhteinen tavoite näyttäisi saavutetun eli NASL on kuollut. USL:llä ei sitten ole nykyisen sopimuksen jälkeen ole samanlaista omaa etua farmisopimuksen jatkamisessa, joten tuolloin saattaa tulla sitten uutta vääntöä, kun USL:llä ei olekaan halua jatkaa farmisarjana, ainakaan samoilla ehdoilla.

Ezequiel Barcon siirto Atlantaan on vahvojen huhujen jälkeen varma, jälleen. Nyt on myös Indepediente twitterissä antanut Barcolle kiitoksensa ja toivottanut jatkoa tulevaan, eivät toki uutta seuraa kertoneet. Mutta kyllä se näyttäisi siltä, että Barco on Atlantan pelaaja jatkossa, mikä on iso juttu MLS:lle. Barco on kuitenkin aivan uuden standardin siirto MLS:lle, kansainvälisen huippuluokan lupaus siirtyy MLS:ään isolla rahalla. Aika näyttää, että miten onnistuu. Atlantan hyökkäys toki helpottaa sopeutumista, erittäin kova materiaali on jo ennen Barcoakin.
Haksis

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Beşiktaş!


Vastaus #1423 : 13.01.2018 klo 17:16:17

Cyle Cristopher Larin. Millainen pelaaja kyseessä? MLS:ää seuraavilta tipsejä. Siirtyi Besiktasiin ja tuli meikäläiselle aika puskista koko siirto ja kaverista ei tosiaan mitään muuta hajua ole kuin nimi :D
Louhikkokoskettaja

Poissa Poissa


Vastaus #1424 : 13.01.2018 klo 19:51:16

Iso ja vahva keskushyökkääjä, hyvä pääpelaaja ja hyvä maalintekijä, oikean jalan laukaus on myös laadukas ja painanut maaleja kauempaakin. Tekniikkakin on ihan mukava eli  pallo tarttuu jalkaan ja on MLS:ssä pystynyt harhautuksiinkin. Ei sitten ole mikään maailman nopein kaveri ja joukkuepelaamisessa, enimäkseen syöttötyöskentelyssä on puutteita. Kaikki työkalut onnistumiseen MLS:ään isommassa sarjassa on, mutta näkee sitten miten pystyy noita vahvuuksiaan vähän erilaisessa pelissä käyttämään ja pystyykö kehittämään puuttellisia ominaisuuksiaan, kun suht nuoresta jannusta, varsinkin isoksi kärjeksi, vielä kyse.

Ei ole maalimäärissä tulokaskautensa 2015 tehoille pystynyt jälkimmäisillä kausilla, varsinkin viime kaudella näytti, että olisi sen siirron tarvinnut jo aiemmin. Motivaatio ei näyttänyt heikossa Orlandossa pelaamiseen olevan ihan tapissa ja oli sitten se rattijuopumuskin. Toki MLS-tehot ovat kaikenkaikkiaan mallikaat, maali noin joka toiseen otteluun suhteellisen huonossa joukkueessa.

 
Sivuja: 1 ... 56 [57] 58 ... 69
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines