FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.03.2024 klo 08:57:13 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Facebook & Twitter
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 57 [58] 59 ... 96
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 329043 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1425 : 15.01.2018 klo 21:24:16

Orlando on hankinnut keskikentälle paraguaylaisen Josue Colmanin designated player -tasoisessa siirrossa Paraguayn Cerro Portenosta. 19-vuotias hyökkäyksen laidan tai kymppipaikan pelaaja, joka on pelannut Paraguayn nuorisomaajoukkueissa, jo U23-maajoukkueessa asti. Jatkaa siis MLS:n nykylinjaa nuorten eteläamerikkalaislupausten hankkimisessa.

Colman on ns. nuori designated player, mikä poikkeaa normaalista designated playerista lähinnä siinä, että palkkaosuma koko joukkueen budjettiin on pienempi, joten joukkueelle jää enemmän tilaa muiden pelaajien palkoille. Tuolla rohkaistaan seuroja satsaamaan nuorempiin pelaajiin. Nuori dp lasketaan kuitenkin yhdeksi kolmesta pelaajasta joita palkkakatto ei rajoita, joten mahdollisuutta enempien designated playereiden hankkimiselle tuo ei tarjoa, ainakaan nykyisellään, ajoittain puhetta designated player -kiintiön muuttamista malliin 3+1 (nuori tai joskus amerikkalainen) nostetaan esille, mutta ei ole toteutunut.

Kljestan ottanee sen keskikaistan hyökkäävän pelaajan paikan Orlandon keskikentällä, joten Colman oletettavasti pelaa lähtökohtaisesti laidalla. Ellei sitten ole sellainen turisti kuin Orlandon aiemmat nuoret designated player -yritelmät, jolloin istuu penkillä tai pelaa USL:ssä, mutta pohjat ovat kuitenkin Colmanilla huomattavasti vahvemmat kuin Rivasilla tai Rochezilla.

- - - -

SuperDraft järjestetään perjantaina, luultavasti edessä on kovempi viikko, kun kauppoja varausoikeuksilla tehtäneen vielä loppuun asti. LAFC:llä on ensimmäinen varausoikeus, mutta huhut ovat, että etsivät siitä hyvää tarjousta, kun mitään aivan suoranaista valmista huippua ei draftissa taaskaan näyttäisi olevan, joten uudelle seuralle on varmempi ratkaisu hakea nopeaa tulosta kauppaamalla ykkösoikeus kuin varata pelaajaa, joka voisi olla vahvistus kauden parin päästä.
« Viimeksi muokattu: 15.01.2018 klo 21:31:26 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1426 : 20.01.2018 klo 00:12:35

Atlanta sitten "varasti" SuperDraft-päivän ilmoittamalla, että Ezequiel Barcon siirto on lopulta varma. Kansainvälisten siirtojen yksityiskohtia seurojen ei tarvitse ilmoittaa, mutta hyvin vahvasti huhutaan, että suora korvaus Indepedientelle on 15 miljoonaa dollaria ja jos Barco jatkaa Atlantasta muualle muutaman vuoden sisään saa Indepediente vielä huomattavan osan siirtosummasta.

Barco on uuden standardin siirto MLS:ään, todella kovan kansainvälisen tason lupaus, ja kyllä luo sitä uutta brändiä MLS:lle nuorten etelä- ja väliamerikkalaisten portaana Eurooppaan, sen jo kuolemassa olevan jäähdyttelysarjaleiman tilalle.

New York Cityltä myöskin kova kansainvälinen kaappaus draftipäivänä, kun Jo Inge Berget saapui Malmöstä. Bergetin kohdalla on jo vähän kysymys, että minne jannu NYC:n nykyrosterissa mahtuu, laidoille on jo avaukseen Jack Harrison sekä dp-hankinta Jesus Medina, jotain Rodney Wallacea jo varamiehenäkin. Piikissä David Villa pelaa aina, joten ykkösavauksen paikan ottamiseen on Bergetillä tekemistä. Erittäin kovaa materiaalia NYC on kyllä kasaamassa, tällä hetkellä on sitten laatuavaajaa jo joka paikalle ja syvyttä huomattavasti aiempia kausia enemmän. Nyt on sitten se ratkaisukausi kyllä Vieiran osalta, tuolla jengillä ei enää melko hyvä runkosarjasijoitus riitä, vaan jotain pyttyä pitäisi voittaa.

Philadelphia yllätti ja laittoi massia palamaan oikein kunnolla, kun hankkivat David Accamin Chicagosta 1,2:lla miljoonalla dollarilla. 300k yleistä allokaatiorahaa ja 900k kohdennettua allokaatiorahaa matkasi Chicagoon. Philadelphia on ollut kovan kritiikin kohteena, kun seura on enimmäkseen hakenut lottohakuja pienellä rahalla ja joukkueen taso on ollut vaisuhko. Nyt sitten antoivat palaa ja hankkivat Chicagossa oloonsa tyytymättömän, ajoittain penkille jääneen, Accamin. 33 maalia 78:ssa esiintymisessä, vaikka ajoittain Accam on ollut vaihdossa ja pelannut paljon laidallakin, ovat kyllä kovat tehot, mutta hieman hankalana tyyppinä Accam on tunnettu. Accamin hankinta ja veskari Andre Blaken jatkosopimus ovat kyllä Philadelphialta lupaavia vetoja, mutta idässä playoffeihin on kyllä kova tie.

Sitten itse draftiin, joka sekin oli MLS:lle onnistunut juttu. Ennakoissa on SuperDraftin merkityksettömyyttä taas kommentoitu, mikä on sinällään tottakin, kun tuolta mitään tähtiä, lyhyellä tai pitkällä tähtäimelläkään harvoin vaan tulee, kun yli-ikäisiä junnuja varataan. Hyviä rotaatiopelaajia kuitenkin ja seurat antoivat näytteen, että nekin todella kiinnostavat. Allokaatiorahaa ja pelaajiakin matkasi muualle, kun hyvistä varasoikeuksista käytiin taistelua.

Los Angeles FC päätti käyttää ykkösvuoron ja sen lisäksi hankkivat vielä allokaatiorahaa vastaan kolmannen vuoron DC:ltä. Lopulta ihan järkevä ratkaisu luultavasti LAFC:ltä, kun vuoden drafti oli parhaiden pelaajien osalta hyvin puolustajapainotteinen ja puolustajista LAFC:llä on tällä hetkellä pula. Ottivatkin sitten kaksi laitapakkia. Joao Moutinho (ei se, vaan kaima) oli ykkösvaraus ja Tristan Blackmoon kolmosvaraus. Välissä paikalliskilpailija Galaxy otti toppari Tomas Hilliard-Arcen.

Minnesota veti kuitenkin avauskierroksen komeimman pelaamisen, kun seura vaihteli oikeuksia ja resursseja oikein urakalla. Minnesotan alkuperäinen vitosvuoro lähti Chicagoon rahaa (175k), myöhempää varausoikeutta ja veskari Matt Lampsonia vastaan. Chicago maksoi kyllä todella paljon siitä, että pääsivät nappaamaan Jon "Jose Marin -poika" Bakeron. Ja toisaalta DC möi tuon kolmosoikeuden (200k rahaa) LAFC:lle erittäin halvalla. Toki Lampsonin kauppaamisessa sekin, että Chicagon maalivahtipeli ei viime kaudella riittävän hyvin toiminut, Jorge Bava lähti jo aiemmin ja nyt sitten pääsivät eroon Lampsonistakin.

Minnesota kuitenkin varasi lopulta ykköskierroksella kolme pelaajaa, hyökkääjä Mason Toye vuorolla 10, minkä ostivat Montrealilta (150k), puolustaja Wyatt Ormsbergin Chicagolta saadulla 15.varausvuorolla ja lopuksi toppari Carter Manleyn, kun ostivat ykköskierroksen viimeisen varausvuoron Torontolta 50k:lla ja omalla toisen kierroksen varausvuorollaan. Jotta Minnesota lopulta uhrasi 25k rahaa ja toisen kierroksen varausvuoron, sai varata kolme kertaa ykköskierroksella sekä lisäksi vielä kokenut, kakkosveskariksi ihan hyvä, Lampson. Kovaa peliä. Toki Minnesota sinällään tarvitsisi ihan oikeita vahvistuksia, avaukseen, eikä rotaatiojamppoja draftista.

Elias Tamburini jäi odottamaan sunnuntaina puhelindraftina pidettäviä myöhempiä kolmatta ja neljättä varauskierrosta.
« Viimeksi muokattu: 20.01.2018 klo 00:15:27 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1427 : 20.01.2018 klo 22:51:32

LA Galaxyn uudelleenrakennus jatkuu, kun hyökkääjä Ola Kamara saapuu Columbuksesta vaihdossa Gyasi Zardesiin, lisäksi 400k kohdennettua allokaatiorahaa matkaa Columbukseen. Jos Kamara tekee ensi kaudella vähintään 12 maalia MLS:ssä saa Columbus vielä 100k lisää.

Galaxyn viime kauden yksi suurista ongelmista oli hyvän keskushyökkääjän puuttuminen, mikä on nyt korjattu. Kamara on 58:ssa MLS-ottelussa Columbuksessa tehnyt 34 maalia, erittäin kova lukema. Hyökkäävää peliä Columbus on toki pelannut, mutta kyllä Galaxyssakin pitäisi Kamaralle tarjoilua riittää, kun Alessandrini ja Gio Dos Santos pelaavat kärjen takana. Toki GDS:n viime aikaiset otteet ovat olleet vähän vaisuja, mutta ehkäpä yleisesti laadukkaampi hyökkäyspää saa hänetkin taas parempaan iskuun.

Zardes pelasi huippukauden 2014, mutta sen jälkeen otteet ja tehot ovat olleet kovasti laskussa. Varsinkin sitten toissakauden pahan loukkaantumisen, minkä takia huilasi vielä viime kauden alun, jälkeen otteet ovat olleet kovin vaisuja. Paljon LA:ssa tarjottiin mahdollisuuksia Zardesille, että vanha formi löytyisi, mutta ei vaan millään tuntunut kulkevan. Nyt on sitten Columbuksen vuoro toivoa.

Kyllähän Galaxy lähtökohtaisesti kaupassa voitti, vaikka Columbus kivan pinon allokaatiorahaa saikin, niin Zardes on nykyisellään melkeinpä enemmän ylipalkkainen kuluerä kuin vahvistus. Toki Kamaran kaipuu pois Columbuksesta oli hyvin selkeä ja melkeinpä pakko seuran oli norjalainen myydä, mutta vähän epäilyttää, että tuo ei ollut paras mahdollinen diili, mitä olisi ollut saatavissa.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #1428 : 23.01.2018 klo 21:00:04

Orlandolla näkyy olevan pienoinen ongelma, sillä Cyle Larin treenailee Besiktasin kanssa ja on agenttinsa mukaan vapaa kuin taivaan lintu. Orlandon johtajat ja koutsi ovat asiasta pikkuisen eri mieltä, sillä heidän käsityksensä mukaan seura käytti viime syksyllä jatko-optionsa pelaajan sopimuksen suhteen. Vastaavia rähinöitä on nähty Amerikan mantereilla useampia, joten saas nähdä kuinka tässä käy...

edit. ja olihan tästä siirrosta näköjään puhetta aiemminkin, mutta homma on näköjään kaukana varmasta. Alla valmentajan näkemys asiasta."First and foremost, Cyle is a contracted Orlando City player," Kreis told reporters. "He was supposed to be here. Whether or not there will be repercussions for not being here is a little above my pay grade.
« Viimeksi muokattu: 23.01.2018 klo 21:04:49 kirjoittanut Chamagol »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1429 : 23.01.2018 klo 22:05:59

Kysehän ei ole yksistään Orlandosta, vaan MLS kuitenkin hallinnoi kaikkia sopimuksia, joten liigasta ulospäin suuntautuneen siirron riitautuminen ei ole pelkästään Orlandon asia, vaan loppupeleissä koko MLS:n.

Ilmeisesti Larin on riitauttamassa sopimuksessaan olleen option lisävuodesta, mikä on sinällään erikoinen ratkaisu. MLS noita seuran optioita pelaajasopimuksiin aina tunkee, mistä voi olla montaa mieltä ja mitä pelaajayhdistys vastustaa, mutta kun tuollainen optio on, niin vaikea sitä kovinkaan yksinkertaisesti selittää olemattomaksi.

Joku vääntöhän tästä tulee, mutta saa nähdä kuinka pitkä. Oikeuteen mennään varmasti viimeisenä ratkaisuna, jos Besiktas ei tule yhtään vastaan ja maksa jotain Orlandolle sekä MLS:lle. Mutta esimerkiksi Fabian Castillon siirto Dallasista Trabzonsporiin oli samantyylinen vääntö, missä Castillo häipyi aivan selkeästi kesken sopimuksen Turkkiin, mutta siirtokorvaukset saatiin lopulta kaikkia osapuolia miellyttäviksi, kun ilmeisesti niin MLS, Dallas kuin Trabzonspor tulivat hieman vastaan. Samaa voisi veikata Larininkin tapauksessa lopulta.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1430 : 24.01.2018 klo 23:19:19

Ensi viikolla olisi sitten tulossa iso ilmoitus, kun David Beckhamin odotetaan ilmoittavan, että Miamin MLS-seura on viimeinkin ihan konkreettisesti toteutumassa. Millaistahan infoa sitten tulee, stadionista, seuran nimestä ja suunnitellusta aloitusajasta...

Siirtomarkkinoilla nuoret MLS-pelaajat ovat olleet kovan kiinnostuksen kohteena. NYC:n Jack Harrisonia viedään vahvasti Valioliigaan, Stoke lähes varmasti kohde ja siirron pitäisi toteutua lähipäivinä. NYC hankki Bergetin jo hyökkäyspäähän, joten Harrisonin menetys ei ole nyt niin kipeä paikka, vaikka avauksen pelaajaa ovatkin myymässä. Harrison on noussut Englannin U21-maajoukkueeseen, mutta ei kelpaa hg-pelaajasta Englantiin USA:ssa vietettyjen nuoruusvuosien takia, mikä osaltaan selittää sitä, ettei Manchester City ole pelaajasta ollut pahemmin kiinnostunut.

Montrealin Ballou Jean-Yves Tablaa on viety Barcelonaan. Viime kaudellahan Tabla jätti Montrealin treenit väliin, kun eurooppalaisessa divarissa pelannut seura oli tehnyt tarjouksen, mitä MLS ei kuitenkaan hyväksynyt. Joten halu siirtyä Euroopan puolelle on Tablalla ainakin kova. Onhan 18-vuotias Norsunluurannikolta lähtöisin oleva kanadalainen kova lupaus, 18-vuotiaana pelannut jo kaksi kautta aikuisten sarjassa, ensin USL:ssä ja sitten MLS:ssä. Ei toki MLS:n puolella miltään ihmemieheltä viime kaudella vaikuttanut, kaksi maalia ja kaksi syöttöä, molemmat maalit kaukolaukauksilla ja kumpikin vastustajan veskarin piikkiin. On toki siinä mielessä noita huippuseuroja kiinnostava pelaaja, että on se tietty huippuominaisuus, haastajana ja vastustajan ohittajana Tabla on loistava, ei vaan sitten vastustajasta ohi mentyään yleensä saa mitään aikaan. Mutta kehittymäänhän jannua ollaan ostamassa, varsinkin jos joku iso seura on seuraava osoite. Barcelonaan siirtyessään osoite olisi tietysti, ainakin alkuun, B-joukkue.

Los Angeles Galaxy keräilee ihan hyvän näköistä joukkuetta ensi kaudelle, seuraava uusi pelaaja on Philadelphiasta vapaana pelaajana saapuva Chris Pontius. Kahdella Philadelphian kaudellaan Pontius oli ensimmäisellä erittäin hyvä, toisella sitten tehoja puuttui, vaikka otteista kuitenkin kannattajat muuten pitivät. Pontius pelasi Philadelphiassa paljon, joten DC-aikojen loukkaantumiskierre näyttäisi taaksejääneeltä. Ihan pätevä, monipuolinen, keskikentän hyökkäävä pelaaja, joka kyllä kunnossa pysyessään on vahvistus Galaxylle.

LAFC vahvisti puolustustustaan Toronton mestarijoukkueesta vapaana pelaajana saapuvalla laitapakki Steven Beitashourilla. Kokenut, hyvä pelaaja, selkeä vahvistus tulokasseuralle ja ottanee avauksen oikean pakin paikan. X - Ciman - Zimmerman - Beitashour, kyllä tuohon linjaan voisi X:n paikalle iskeä vaikka ykkösvaraus Moutinhon ja vaikuttaisi ihan lupaavalta puolustukselta paperilla. Seattlesta saapui puolestaan lainalle keskikentän Aaron Kovar, jota on pidetty aika lupaavana, mutta ei ole onnistunut kolmen kauden aikana Seattlessa kunnon peliaikaa lunastamaan ja sahannut Soundersin ykkös- ja kakkosjoukkueen välillä. Hyvin outo tällainen aika mitättömän rotaatiopelaajan lainasiirto kahden MLS-seuran välillä.

Anthony Hudson jatkaa maanmiestensä hankintaa ja toppari Tommy Smith saapui Coloradoon Ipswichistä. Coloradon seuraavaa hankintaa arvaillessaan kannattaa ottaa esiin Uuden-Seelannin maajoukkueen pelaajalista, joku sieltä kuitenkin... On toki parin uusiseelantilaisen lisäksi Coloradoon saapunut kokenut USA:n maajoukkueessa jonkun verran esiintynyt laitapakki Edgar Castillo lainasopimuksella Monterreystä.

Yura Movsisyan ei ollut mukana Salt Laken ensimmäisissä treeneissä ja valmentaja Mike Petken mukaan hyökkääjälle annettiin lupa jäädä pois, kun etsitään kaikille sopivaa ratkaisua eli Movsisyan on jonnekin siirtymässä, liigan sisällä vai Venäjälle tai jotain muuta. Maalivahti Nick Rimando teki jatkosopimuksen Salt Laken kanssa ja Kyle Beckerman jo aiemmin talvella, joten MLS:n kaikkien aikojen ottelumäärien kärkikaksikko jatkaa seurassa...
« Viimeksi muokattu: 24.01.2018 klo 23:33:31 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1431 : 27.01.2018 klo 19:30:28

Miamin jalkapallossa tapahtuu, nettiin ilmestyi uusi Futbol Miami -sivusto, joka laskee aikaa maanantain seuranjulkistustilaisuuteen. Enää ei siis ole kyse vahvoista huhuista, vaan Beckhamin seura todellakin tapahtuu. Tapahtuma johon ei ole aina jaksanut uskoa. Ainakin kohderyhmä on valittu jo hyvissä ajoin, kun käyttävät espanjankielistä sanaa jalkapallosta...
https://www.futbolmiamimls.com/

NASL puolestaan on mennyttä, kun Miami FC:kin loikkasi pois kelkasta ja pelaa tulevalla kaudella NPSL:ssä USA:n nelostasolla. Ei sitten Miami FC MLS:lle kelvannut tai taipunut MLS:n alle, joten eivät USL:stäkään löytäneet paikkaa ja tie vei amatööripuolelle. Miami on pitänyt NASL-materiaalinsa pitkälti kasassa, joten saa nähdä mitä jatkossa tapahtuu, yrittävätkö myydä noita pelaajia vielä, kuten möivät jo Kwadwo Pokun Venäjälle. Aika tylyltä Miamin nykyinen ammattilaisjengi kairaamassa amatööriporukoita tuntuisi, mutta ei ilmeisesti ole NPSL:lle kuitenkaan ongelma, vaan nykyiset seurat äänestyksessä hyväksyivät Miamin liittymisen sarjaan.

Montreal kuittaa seitsemännumeroisen summan Ballou Tablan siirtymisestä Barcelonan B-joukkueeseen. Aika hyvät rahat miljoonaluokan korvaus noinkin raa'asta talentista ovat ja MLS:n säännötkin muuttuivat juuri sopivasti niin, että seurat jatkossa saavat 100 prosenttia homegrown-pelaajien siirtokorvauksista. Muissakin liigasta ulossuuntauvissa siirroissa MLS:n osuus on jatkossa pienempi.

Montrealilla on nyt siis rahaa, mitä seura tarvitseekin, sen verran kaukana playoff-tasoisesta porukasta Impact tällä hetkellä on. Ensimmäinen saapuja on ilmeisesti argentiinalaispuolustaja Nehuen Paz Newellsistä. Bologna ilmeisesti on isokokoisen topparin hankinnan järjestellyt ja Pazin siirtokin on siis sellainen, että jos onnistuu Montrealissa, niin tie vienee nopeasti Italiaan ellei jo mene niin, että Bologna ostaa suoraan Pazin ja lainaa Montrealiin. Ensisijaisesti toppari Paz on jonkin verran pelannut vasempana pakkina, mikä lienee hyvä uutinen Raitalalle. Montrealilla noita potentiaalisia varamiehiä vasemmaksi pakiksi on jo aika läjä, joten entistä vahvemmin näyttää siltä, että Raitala on se ensisijainen valinta pelipaikalle.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1432 : 28.01.2018 klo 03:02:52

MLS-pelaajat lähtivät sitten viikolla Barcelonaan ja Manchester Cityyn.

Ballou Tablan siirto Barcelonan B-joukkueeseen, vaikka on kyllä yllättävän kallis, on sinällään ymmärrettävä. Erittäin lupaava pelaaja, paljon kokemusta aikuisten tasolta nuoreen ikään (18v) nähden, ja on jo poikkeuksellinen lahjakkuus 1vs1-tilanteissa pallo jalassa, vaikka paljon on vielä työtä edessä, että jannusta hyvä futaaja tulisi.

Mix Diskerud Manchester Cityyn 4,5-vuotisella sopimuksella, ei edelleenkään ole tullut viestiä Umbrolta, että tili hakkeroitiin tai että kyseessä oli läppä, lol... Diskerud ei ole enää vuoteen ollut New York Cityn pelaaja, joten mitään syytä siirton ei MLS:n palkkarajoitteiden suhteen pitäisi olla. Mitään annettavaa 27-vuotiaalla norjalaisella New York-landlord-jalkapalloilijalla, ei pitäisi Manchester Citylle olla. Ei siis näy mitään järkevää syytä, että Manchester City hankkisi erittäin keskinkertaisen, heikosti motivoituneen, eikä kovin nuorenkaan futaajan. Mutta jotain ilmeisesti on, ja odotellaan juttuja siirron seuraavista käänteistä.

Miamin maanantainen seuranjulkistus on lopuunmyyty. Huhuissa liikkuu, että Miamin MLS-porukka saattaisi aloittaa jo 2019...

Nimi voi varmaan olla ihan mitä vaan, United tosin todennäköisesti jo bannissa MLS:n toimesta. Miami Beckhams edelleenkin olisi se paras.
« Viimeksi muokattu: 28.01.2018 klo 03:15:19 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
gem16

Poissa Poissa


Vastaus #1433 : 28.01.2018 klo 09:33:14

Nimi voi varmaan olla ihan mitä vaan, United tosin todennäköisesti jo bannissa MLS:n toimesta. Miami Beckhams edelleenkin olisi se paras.

Vaadin nimeksi Miami Vice
Sabah Al Khair

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Allahu Snackbar


Vastaus #1434 : 29.01.2018 klo 19:01:47

Ensi viikolla olisi sitten tulossa iso ilmoitus, kun David Beckhamin odotetaan ilmoittavan, että Miamin MLS-seura on viimeinkin ihan konkreettisesti toteutumassa. Millaistahan infoa sitten tulee, stadionista, seuran nimestä ja suunnitellusta aloitusajasta...
Juuri alkoi Kohta alkanee tämä tapahtuma. Livenä voi seurata mm täältä https://www.futbolmiamimls.com/#play
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1435 : 29.01.2018 klo 21:39:35

Vähäiseksi jäi anti, mutta sentään se varmistui, että Miamin MLS-seura on toteutumassa ja stadioniksi tulee 25k paikkainen jalkapallostadion Miamin Overtownin alueelle.

Nimi, aloitusvuosi ja kaikki muu jäi vielä ilmoitettavaksi myöhemmin.

Toki vahvasti on se käsitys, että aloitusvuosi olisi 2020, vaikka stadion todennäköisesti valmistuu vasta vuotta myöhemmin, mutta aloittaisivat sitten tilapäisstadionilla, kuten niin moni viime aikainen MLS-uudisseura on tehnyt. Väreiksi on vähän vihjailtu erittäin "miamia" väriyhdistelmää, akvamariini ja pinkki, mutta tuosta ei kuitenkaan mitään sen suurempaa. Nimi jäi vielä täysin auki.

Suhteellisen mitätön info, vaikka se alkuun tärkein tulikin esiin.
Rikkiviisas

Poissa Poissa


Vastaus #1436 : 30.01.2018 klo 10:12:50

Mielenkiintoistahan Miamin yhteydessä on, että MLS:n kiima oli sen verran suurta jotta hintalappu laski Nashvillen 150 megataalasta vain kahteenviiteen. Halpaa kuin saippua.

Kahdessa vuodessa pitäisi olla valmista.
Beckham erityisesti korosti akatemiaan ja junnuihin panostamista, ´92 luokkaa uudestaan (ehkä 2092...).
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1437 : 30.01.2018 klo 10:36:56

Kertoo siis enemmän siitä kuinka paljon MLS:ään liittymismaksut ovat vuosikymmenessä nousseet. Beckhamin oikeus MLS-seuraan oli neuvoteltu jo siirron Galaxyyn yhteydessä vuonna 2007 ja tuolloin oli myös määritelty kiinteä 25:n miljoonan dollarin hinta.

Mikä ei ollut mitenkään edullinen diili tuohon aikaan, vaan jonkinlainen hintojen nousu oli otettu huomioon. Esim. Toronto maksoi MLS-paikastaan vuonna 2006 vain kymmenen miljoonaa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1438 : 30.01.2018 klo 21:27:57

Orlando jatkoi Miamin aloitusuutisten keskellä joukkueen uudelleenrakentamista ja hankki laitahyökkääjä Justin Meramin Columbuksesta hieman reilulla miljoonalla, 300k yleistä ja 750k kohdennettua allokaatiorahaa, lisäksi Columbus saa Orlandolta kahdeksi vuodeksi yhden ulkomaalaispaikan. Orlando on laittanut rahaa nyt joukkueeseen kunnolla, playoffeihin olisi nyt viimeinkin päästävä.

Aika kalliilta nuo Orlandon ison allokaatiorahan pelaajat Dom Dwyer ja Meram kyllä vaikuttavat, Atlanta kuitenkin aikalailla samoilla rahoilla sai monipuolisemman Darlington Nagben. Meram pelasi kyllä hyvän kauden, mutta edelleenkin otteissa oli reippaasti epätasaisuutta. Vielä Orlandolla odottaa ratkaisua Larin-saaga, minkä viimeisin käänne on, että Besiktas on ilmoittanut neuvottelevansa MLS:n kanssa. Eli näyttäisi entistä vahvemmin siltä, että huhut Cyle Larinin aikeista riitauttaa sopimuksensa voimassaolo olivat Besiktasin ja/tai Larinin agentin halu painostaa siirron toteutumiseen ja hakea parempia neuvotteluasemia.

Toki Columbuksen tilanne herättää kysymyksiä, kun seuran viime kauden hyökkäyksen kaksi tehomiestä, Meram ja Ola Kamara, molemmat pyysivät siirto pois ja lopulta sen saivatkin. Häiritsikö sitten seuran muuttokuviot vai onko joukkueen sisällä jotain pielessä? Milton Valenzuelan pitkään huhuttu siirto Argentiinasta sentään toteutui.

Manchester City päätti sitten kuitenkin poimia Jack Harrisonin NYC:stä, tosin lähettävät ilmeisesti heti Middlesbroughiin lainalle. Jotain viiden-kuuden miljoonan dollarin välillä olevia summia NYC:lle olisi tulossa, kuten oli aiemmin vahvasti huhutun Stoke-siirronkin luvut. NYC on jo Jesus Medinan ja Jo Inge Bergetin hyökkäyspäähän hankkinut, joten Harrisonin myynti ei suurta paniikkia aiheuta, toki allokaatiorahaa tippuu nyt sellainen pino, että lisähankintaakin voisi olla tulossa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1439 : 31.01.2018 klo 00:05:53

Kauaa ei sitten enää väännetty, vaan Orlando, MLS ja Besiktas pääsivät sopuun Larinin siirron ehdoista, kun turkkilaisetkin joutuivat myöntämään, että Larinilla voimassaoleva sopimus Orlandoon oli.

https://www.orlandocitysc.com/post/2018/01/30/orlando-city-sc-comes-terms-be-ikta-jk-transfer-cyle-larin

Aika hapan lausunto kuitenkin Orlandolta siirrosta ja syyttävät juurikin Larinia edustajineen siirtosotkusta.

- - -

Liikenne Malmöstä MLS:ään jatkuu edelleenkin, kun Magnus Wolff Eikrem siirtyi Seattleen, on jo kolmas Malmöstä MLS:ään saapunut pelaaja talvella New York Cityyn suunnaneiden Bergetin ja Tinnerholmin jälkeen. Ja myös Yoshimar Yotun siirtyi Malmöstä Orlandoon kesken viime kauden.
« Viimeksi muokattu: 31.01.2018 klo 00:20:34 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1440 : 31.01.2018 klo 21:18:33

Orlando sitten jatkoi mellastustaan siirtomarkkinoilla ja hankki Dallasilta 400k:lla pelaaja-allokaation ykköspaikan, minkä sitten käyttivät Oriol Rosellin hankintaan. Rosell palaa MLS:ään aika epäonnistuneen Portugalin-reissunsa jälkeen, mutta jos taso ei ole parin kauden aikana pudonnut, niin on kyllä hyvä vahvistus Orlandon keskikentän pohjalle. On tuo Orlandon materiaali sellainen, vaikka puolustus edelleen ei kaikilta osin vakuuta, että playoffeihin pitäisi mennä. Ja sen verran kovaa on satsattukin, todennäköisesti käytetty mahdollisuus siirtää vuoden 2019 allokaatiorahoja tälle kaudelle, että melkein pakko playoffeihin on päästä tai tulevaisuudessa tulee hankaluuksia, jos nykymateriaali ei onnistukaan, kun hankintamahdollisuudet ovat paljon pienemmät allokaatiorahan puuttuessa.

Dallas kuittasi Walker Zimmermanista lopulta 900k allokaatiorahaa, 500k LAFC:ltä ja nyt 400k tuossa kaupassa saadusta pelaaja-allokaation ykkössijasta.

New York RB lainasi keskikenttäpelaaja Marc Rzatkowskin RB:n Salzburgin pisteestä. Vähän epämääräisen oloista resurssiensiirtelyä RB:ltä, kun Rzatkowski nyt ei Itävallan liigassa ole ollut mikään suuri menestys, toki loukkaantumisia on ollut aika paljon. Toisaalta sitten tunnetut sairaslomailijat harvoin ovat NYRB:n riveissäkään potilasosastolta poissa pysyneet. Vähän tuo NYRB:n tekeminen on tälle hetkellä eksyneen oloista, kun Kaku Romero Gamarran jo pitkään varmana pidettyä siirtoa ei vaan saada pakettiin. Tuo tosin ei taida johtua niinkään NYRB:stä vaan Gamarran (entisen?) agentin ja Huracanin välisistä erimielisyyksistä.
Chamagol

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: HJK, Tigres, Meksiko, sympTiPS, Cruz Azul, AS Roma


Vastaus #1441 : 04.02.2018 klo 13:12:52

Paraguayn futiksen lupauksiin kuuluva Christhian Paredes siirtyy Portland Timbersiin vuoden lainasopimuksella. 19-vuotias junnu on ehtinyt esiintymään jo maansa A-maajoukkueessakin, joten siirto jatkaa MLS:n nykytrendiä, jossa sarjaan hankitaan nuoria eteläamerikkalaislupauksia. Paredes tulee uuteen seuraansa Meksikon liigan Américasta, jossa peliaika ja vastuu on rajoittunut toistaiseksi cupin ja U20-sarjan matseihin. Tästä näkökulmasta katsottuna lainadiili on ihan järkevä liike sekä seuroille että pelaajalle itselleen.

edit. Kotimaassaan Paredes on pelannut pääsarjatasolla ja hänellä on myös kv. kokemusta Copa Sudamericanasta.

Kauaa ei sitten enää väännetty, vaan Orlando, MLS ja Besiktas pääsivät sopuun Larinin siirron ehdoista, kun turkkilaisetkin joutuivat myöntämään, että Larinilla voimassaoleva sopimus Orlandoon oli.

https://www.orlandocitysc.com/post/2018/01/30/orlando-city-sc-comes-terms-be-ikta-jk-transfer-cyle-larin

Aika hapan lausunto kuitenkin Orlandolta siirrosta ja syyttävät juurikin Larinia edustajineen siirtosotkusta.
Kieltämättä :-)
« Viimeksi muokattu: 04.02.2018 klo 13:23:56 kirjoittanut Chamagol »
sheng

Poissa Poissa


Vastaus #1442 : 05.02.2018 klo 00:35:01

Montrealilla on nyt siis rahaa, mitä seura tarvitseekin, sen verran kaukana playoff-tasoisesta porukasta Impact tällä hetkellä on. Ensimmäinen saapuja on ilmeisesti argentiinalaispuolustaja Nehuen Paz Newellsistä. Bologna ilmeisesti on isokokoisen topparin hankinnan järjestellyt ja Pazin siirtokin on siis sellainen, että jos onnistuu Montrealissa, niin tie vienee nopeasti Italiaan ellei jo mene niin, että Bologna ostaa suoraan Pazin ja lainaa Montrealiin. Ensisijaisesti toppari Paz on jonkin verran pelannut vasempana pakkina, mikä lienee hyvä uutinen Raitalalle. Montrealilla noita potentiaalisia varamiehiä vasemmaksi pakiksi on jo aika läjä, joten entistä vahvemmin näyttää siltä, että Raitala on se ensisijainen valinta pelipaikalle.

Nehuen Pazin viritys Montrealiin meni mönkään ja ukko meni lopulta Lanúsiin puolen vuoden lainalle ilman osto-optiota. Bologna maksoi topparista n. 800 000€.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1443 : 06.02.2018 klo 22:03:52

Onhan tuo seurojen rahankäyttömahdollisuuksien lisääminen jo alkanut näkymään markkinoilla ja talven siirtoikkuna on toistaiseksi edennyt hyvin epätasapainoisesti. On siis hyvin mahdollista, että tulevasta kaudesta tulee epätasaisin toistaiseksi.

On selkeästi seuroja, jotka haluavat satsata materiaaliin ja lisämahdollisuuksien tarjoaminen on suoraan näkynyt maksetuissa siirtokorvauksissa, mutta sitten on se toinen ryhmä porukoita, jotka eivät rahaa ole ennenkään käyttäneet, eivätkä ole sitä näemmä käyttämässä yhtään entistä enempää. MLS:llä voi olla ongelmia edessä, kun vielä MLS:n SuperDraft ei tasaa voimasuhteita samalla tavalla kuin Pohjois-Amerikan muiden isojen lajien draftit.

Atlanta on se uuden MLS:n veturi, toki sielläkin hieman tuli takapakkia, kun seura joutui myymään Carlos Carmonan Colo Coloon. Atlanta olisi halunnut Carmonan pitää, mutta lopulta taipui myymään, kun pelaaja halusi henkilökohtaisista syistä takaisin kotimaahansa.

New York City on ollut erittäin vahva siirtomarkkinoilla, vaikka Harrisonin nyt myikin.

Uusi seura LAFC on laittanut rahaa kunnolla pelaajiin, toki joutuu laittamaan vielä lisääkin, kun materiaali on toistaiseksi hyvin kapea, vaikkakin avauksen osalta alkaa jo vaikuttaa hyvältä.

Orlando on kerännyt selkeästi kovaa joukkuetta.

Kansaskin hankki Derbystä hyökkääjä Johnny Russellin ja Betisistä designated player -tasoisella siirrolla keskikentän Felipe Gutierrezin. Erittäin kovaa laajaa materiaalia Kansaskin on rakentamassa. Gutierrez korvaa LAFC:lle myydyn Benny Feilhaberin keskikentällä. Kansasilla on nyt jo viisi dp-statuksen pelaajaa, mutta seura on allokaatiorahaa kerännyt siirroista (Dwyer, Feilhaber) niin paljon, että pystynee maksamaan kaksikin dp-statuksen pelaajaa rivimiehiksi.

Perinteinen pihiporukka DC:kin on joutunut avaamaan kukkaronnyörejään kerätäkseen uskottavan joukkueen, jotta katsojat löytäisivät uudelle stadionille. NYRB:stä re-entry-draftissa poimitun Gonzalo Veronin kanssa ei sitten lopulta päästy sopimukseen ja argentiinalainen meni Indepedienteen, mutta nähtävästi Atlantassa viime kaudella ajoittain ihan lupaavasti pelannut Yamil Asad saapuu laitahyökkääjäksi.

Sitten on se toinen puoli.

Minnesota kikkailli draftissa itselleen hyviä vuoroja ja sai liudan nuoria rotaatiopelaajia sekä hyvän kakkosveskarin, mutta kaikki joukkuetta oikeasti vahvistavat hankinnat puuttuvat.

Montreal ei siis saanut Pazia, eikä joukkue ole muutenkaan talven aikana saanut paljon mitään aikaan, kun ovi on käynyt lähinnä ulospäin. Joukkue näyttäisi vain heikentyneen viime kaudesta, kun suunnan pitäisi olla aivan toinen.

New Englandin jäätävä perseileminen ei toki yllättä ketään, kun seura ei juuri omistajiaan vaikuta kiinnostavan, niin kaikessa tekemisessä on sellainen minimiyrittäminen. Tähtipelaaja Lee Nguyen on ilmoittanut haluavansa lähteä, mutta eipä pelaajaa ole ainakaan vielä saatu myytyä ja koko ajan huonommiksi mahdollisuudet hyvästä korvauksesta menevät. Seura toki on poistellut Nguyenin kuvia nettisivujensa taustalta ja Nguyen ei ilmeisesti seuran kuvioihin enää kuulu, mutta eivät vaan saa myytyä. Eivätkä sitten rahaa halua muutenkaan käyttää, joten hyvin huonolta näyttää. Kun kaiken lisäksi on vielä se äärimmäisen paska stadioni...

MLS:kin alkaa olemaan enemmän ja enemmän kahden kerroksen väkeä jatkossa, saa sitten nähdä mihin se jakaja asettuu... Syntyykö kova kärki ja sen taakse harmaata massaa vai jäävätkö tietyt seurat kelkasta rämpimään sarjan pohjalle. Vai tuleeko sarjan sisälle useampia jakolinjoja...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1444 : 07.02.2018 klo 00:09:58

Uutinen
Official: D.C. United have acquired $337,500 in Targeted Allocation Money (TAM) in exchange for $225,000 in General Allocation Money (GAM) from Toronto FC.

Siinä oli sitten MLS:n talven merkittävin kauppa, kun DC ja Toronto vaihtoivat rahoja keskenään... Kohdennettu ja yleinen allokaatioraha menivät tällä kertaa tuossa suhteessa. Voi tuosta toki jotain päätelläkin.

DC haluaa vahvistaa joukkuettaan ja pelaahankintoihin kohdennettu allokaatioraha sopii paremmin kuin yleinen allokaatioraha, jota siis voisi käyttää, mutta jolla on parempiakin käyttötarkoituksia.

Toronto hankki jo Gregory van der Wielin oikeaksi pakiksi paikkaamaan LAFC:hen lähteneen Steven Beitashourin jättämää aukkoa oikean pakin paikalla ja muuten sitten hallitseva mestari näyttäisi jättävän muutokset vähiin, joten eivät tarvitse kohdennettua allokaatiorahaa ja vaihtoivat sitä nyt jatkosopimusten tekoon käyvään yleiseen allokaatiorahaan.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1445 : 07.02.2018 klo 23:32:57

Philadelphia on se perinteinen vitsi, New Englandin ohella, MLS:n vähiten rahaa käyttävissä porukoissa. Tänä talvena on tullut Blaken jatkosopimus ja Accamin hankinta isolla pinkalla allokaatiorahaa, mutta toisaalta taisi myös tulla iso huti ja skandaali, kun seura ilmoitti harjoituspelissä olevan ison määrän testipelaajia...

Näyttää kuitenkin olevan niin, että ns. testipelaajat, olivat jotain high school -junnuja, jotka vaan otettiin mukaan täydentämään lukuja, eikä kukaan oikeasti ollut testissä.

Ihan tarpeettomista jutuista valehteleminen on vaan jotenkin outo piirre ammattilaisorganisaatioissa ja yleensä sitten kertoo paljon organisaatiosta. Philadelphia olisi ihan hyvin voinut ilmoittaa, että joukkueen rakentaminen on kesken ja etsivät vahvistuksia, joten paikalliset junnut saavat nyt tilaisuuden. Mutta ei, piti yrittää lähteä väittämään paikallisia kakaroita joiksikin testissä oleviksi vahvistuksiksi...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1446 : 10.02.2018 klo 00:58:05

Vähän liian myöhään New England sitten puolustaja Jalil Anibaban hankki, tai pedataanko Tom Bradylle ja Patriotsille jo seuraavaa Super Bowlin pyttyä, vai olisiko sitten Bruinsin, Celticsin tai Red Soxin vuosi.

Anibaba kuitenkin on ollut siitä jännä kaveri, että minne MLS:ssä menee, niin hyvin usein alueen jonkun toisen lajin franchise voittaa mestaruuden. Chicago 2013 (Blackhawks NHL), Seattle 2014 (Seahawks NFL), Kansas 2015 (Royals MLB) ja Houston 2017 (Astros MLB) jo Anibaban listoilla...

MLS:n mestaruutta ei ole kuitenkaan Anibaba ollut voittamassa, eikä siitä Revsissäkään pitäisi pelkoa olla... Ihan hyvä kokenut rotaatiopelaaja NE:n puolustukseen, mutta paljon tuntuvampia vahvistuksia seura vaan tarvitsisi.
« Viimeksi muokattu: 10.02.2018 klo 01:00:31 kirjoittanut Louhikkokoskettaja »
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1447 : 10.02.2018 klo 23:52:19

Carlos Cordeiro valittiin US Soccerin uudeksi presidentiksi. Entinen varapresidentti Cordeiro sai aika rauhassa kerätä tukijoita, kun julkisuus kasaantui MLS:n Kathy Carterin sekä somessa mölisevien entisten pelaajien ympärille.

Ensimmäisellä äänestyskierroksella Cordeiro oli melkein tasoissa Carterin kanssa molempien saaden noin kolmanneksen äänistä, tosin niukassa johdossa. Kierrosten edetessä ja ehdokkaitten pudottauduttua pois Cordeiro oli jo toisella kierroksella selkeästi vahvin, kolmannella kierroksella sai sitten selkeän enemmistön äänistä, kun Carterin tukijat tunnustivat tappion ja siirtyivät Cordeiron taakse.

Ei sitten Carter erittäin vahvasta MLS:n tuesta huolimatta noussut presidentiksi, mutta toisaalta Cordeirokaan ei ole mikään radikaali ehdokas, kuten nuo jotkut ex-pelaajat, joten mitään hirveän suuria muutoksia Cordeiron kaudella tuskin tulee tapahtumaan... Mutta luultavasti kuitenkin jotain, kun edellinen presidentti Gulatikin antoi tukensa Carterille, ei Cordeirolle, joten jotain eroavaisuuksiakin näkemyksissä on.

Mediassa äänekkäistä ehdokkaista Eric Wynaldalla oli sellainen tukeva kymmenen prosentin tuki läpi kierrosten, kuten myös toisella ex-pelaajalla ja nykyisellä mediavaikuttajalla Kyle Martinolla. Hope Solokin veti sitten kaikki äänestyskierrokset läpi ja uskollinen noin puolitoista prosenttia pysyi takana alusta loppuun.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1448 : 18.02.2018 klo 22:27:51

Pitkään venynyt Kaku Romero Gamarran siirtosaaga Huracanista New York RB:n riveihin päättyi viimeinkin, kun pelaaja siirtyi NYRB:n riveihin designated player -tasoisessa siirrossa. Hintaa hyökkäävälle keskikenttäpelaajalle tuli Huracanin ilmoituksen mukaan 6,25 miljoonaa dollaria.

Xavier Kouassin epäonnistunut MLS-keikka New Englandissa tuli päätökseensä, kun pelaaja palasi Sveitsiin ja Sionin riveihin ilmaisella siirrolla. Designated player -tasoisella siirrolla Kouassi saapui, mutta teloi polven ristisiteet jo ennen siirtoa ja ei sitten ollut minkäänlainen vahvistus pelikuntoon päästyään. Parhaiten Kouassin MLS-ura tullaan muistamaan kahdesta aikaisesta suorasta punaisesta otteluissa, jotka päättyivät New Englandin murskatappiohin. Ulosajo 16:n minuutin kohdalla Atlantaa vastaan 7-0-tappiossa ja 11:n minuutin kohdalla 6-1-tappiossa Orlandolle. Jälkimmäinen toki myöhemmin myönnettiin tuomarivirheeksi...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1449 : 20.02.2018 klo 22:31:57

Orlando jatkoi joukkueen vahvistamista ja Lamine Sane saapui Bremenistä täydentämään toppariosaston. Luultavasti Sane on viimeinen hankinta talven aikana, sen verran valmiilta joukkue ainakin paperilla näyttää, ykkösavaus on melko hyvä ja syvyyttäkin on ihan mukavasti. Tämän pitäisi olla se kausi, kun Orlando viimein selviytyy playoffeihin. Tai sitten tulee potkuja, paljon potkuja...

4-2-3-1

Joe Bendik

Scott Sutter
Jonathan Spector
Lamine Sane
Donny Toia

Oriol Rosell
Yosimir Yotun

Josue Colman
Sacha Kljestan
Justin Meram

Dom Dwyer

Kyllä tuon ykkösavauksen pitäisi riittää selkeästi playoffeihin. Tosin idässä Toronto, Atlanta ja New York City kuitenkin myös erittäin vahvoilta vaikuttavia porukoita, joten idän kärkipäässä lienee edessä armoton taistelu.

Colorado lainasi Wolverhamptonista hyökkääjä Joe Masonin kaudeksi 2018. Colorado on Anthony Hudsonin otettua valmennusvastuun keskittynyt hankkimaan lähinnä jämäkavereita Championshipista, Skotlannin valioliigasta sekä muualta MLS:stä. Odotukset Stan Kroenken budjettiporukkaa kohtaan ovat kyllä erittäin matalat.

 
Sivuja: 1 ... 57 [58] 59 ... 96
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa