FutisForum2 - JalkapalloFutisForum2 - Jalkapallo
29.03.2024 klo 13:00:44 *
Tervetuloa, Vieras. Haluatko rekisteröityä?
Aktivointiviesti saamatta? Unohtuiko salasana?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset: Foorumi aukeaa nopeasti osoitteella ff2.fi!
 
Yhteys ylläpitoon: ff2 ät futisforum2 piste org

Sivuja: 1 ... 62 [63] 64 ... 96
 
Kirjoittaja Aihe: MLS (ja muut USA:n sekä Kanadan sarjat) 2013-14-15-16-17-18  (Luettu 329049 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #1550 : 01.07.2018 klo 01:02:41

MLS on mielenkiintoinen sarja muttei oma aika riitä / ole riittänyt seuraamaan pahemmin. Pitäisi kyllä....Dempseyn mukanaolo tuli yllärinä eikä juuri pelissä tosiaan vakuuttanut.

Kaikenkaikkiaan piristävä peli vaikka snadi MM-ähky päällä, todella vauhdikasta menoa. Täytyy ottaa MLS tarkemman seurannan alle, kutina on että se kuitenkin tulee vuosi vuodelta kasvattamaan statustaan.
shots

Poissa Poissa


Vastaus #1551 : 01.07.2018 klo 01:09:46

Mites muuten on Eurosport ainoa josta näkee pelejä?
Dimes

Poissa Poissa


Vastaus #1552 : 01.07.2018 klo 23:18:58

Toronto-NYRB:n piti alkaa jo puolelta, mutta vasta kymmenen minuuttia sitten starttasi? Kunnioitettiinko siellä isäm maata pidemmän kaavan kautta vai väistettiinkö MM-peliä? Lutuuria jos jälkimmäinen.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1553 : 01.07.2018 klo 23:25:21

MM-kisojen takia ottelun alkua myöhäistettiin.

Tiedä sitten olisiko siirretty, jos olisi jonkun toisen tv-yhtiön lähettämä, mutta Toronto-NYRB on Foxin tv-ottelu ja Fox televisioi myöskin MM-kisat.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1554 : 06.07.2018 klo 21:40:33

Oho. Aiempi apuvalmentaja Chris Armas on New York RB:n uusi päävalmentaja, kun Jesse Marsch on jättänyt tehtävänsä kaksi päivää ennen derbyä. Toki huhuissa on liikkunut, että Marsch olisi menossa RB Leipzigiin ja ilmeisesti niin sitten nyt tapahtui. Ajoitus oli kyllä erittäin erikoinen, olisi olettanut, että olisi tapahtunut aiemmin tai derbyn jälkeen.

Ainakin mielenkiintoinen derby, kun molemmilla on uudet valmentajat. Torrentille kolmas ottelu NYC:n luotsina ja Armasille siis ensimmäinen NYRB:n päävalmentajana.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1555 : 07.07.2018 klo 00:35:29

MLS on vapauttanut Houstonin maalivahdin Tyler Dericin viime syksynä asetetusta toistaiseksi jatkuneesta pelikiellosta. Deric pidätettiin naisystävänsä pahoinpitelystä epäiltynä. Deric tarttui USA:n oikeuskäytäntöön kuuluvaan sopimismahdollisuuteen eli tunnusti teon ja suostui valvonnan alaiseksi sekä osallistumaan kuntouttavaan toimintaan, joten virallisia syytteitä ei nostettu.

MLS:llä ei siis ole enää perusteita jatkaa Dericin pelikieltoa. Tosin välitöntä MLS-paluuta Dericille ei ole tulossa, vaan Houston lainasi samantien Dericin Rio Grandeen pelaamaan USL:ää.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1556 : 08.07.2018 klo 20:37:44

DC United nähtävästi vaihtaa omistajaa, kun keväästä asti huhuttu seuran myynti on hyvin lähellä. Interin puheenjohtaja Erick Thohir myy enemmistöosakkuutensa seurasta, mahdollisesti jää kuitenkin vielä pieneksi osakkaaksi. Suurimmaksi osakkeenomistajaksi tulisi losangelesilaismiljardööri Patrick Soon-Shiong.

Soon-Shiong on jalkapalloon sinällään liittymättömässä mediatapahtumassa kertonut olevansa pian DC Unitedin enemmistöosakas, samalla valitteli sitä, että Los Angelesin seurat olivat jo "täynnä" hänen kannaltansa. Soon-Shiong on jo LA Lakersin osaomistaja, mutta jalkapallon puolella haluaa isomman siivun seurasta, eikä tuollaista ollut LA Galaxysta tai FC:stä tarjolla, joten "joutui" sitten idän puolelta hankkimaan seuran.

Soon-Shiong ei mikään köyhä mies ole, Los Angelesin rikkain niukasti Elon Muskin edellä ja USA:n top50:ssä Forbesin listauksissa. Sinällään jänniin yhteensattumiin kuuluu, että Soon-Shiong on Muskin tavoin syntynyt Etelä-Afrikassa.

DC on perinteisesti ollut rahankäytössään hyvin tiukka, joten tuo Rooneyn DC:n palkkaennätyksen reippaasti rikonnut siirto taitaa olla jo osa tuota omistajuuden vaihtumista. Toki uusi stadion on nyt saatu pystyyn, mikä luultavasti on tuota myyntiä pohjustanut, huhuissa liikkuu, että Thohir saisi osakkeistaan erittäin hyvän hinnan, mikä kyllä kuittaisi satsaukset stadioniin.

MLS on onnistunut nostamaan profiiliaan jo noita rahamiehiä näyttäisi siellä täällä olevan valmiina lähtemään mukaan, mikä sitten taas toisi lisää resursseja kasvulle.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1557 : 15.07.2018 klo 21:18:46

DC United pelasi ensimmäisen ottelunsa uudella Audi Fieldilla ja Wayne Rooneykin debytoi. Hieman liian aikaisin ilmeisesti Audi Field otettiin käyttöön, kun sen verran rankkoja turvallisuusongelmia oli. DC:n sivurajatoimittaja loukkaantui ennen ottelua jäätyään pudonneen metallisen kaiteenpätkän alle. Kaiteita ilmeisesti irtosi muualtakin, joten henkilökunta kävi korjailemassa kaikkien kaiteiden kiinnitystä jeesusteipillä...

Kentällä DC:lle 3-1-voitto. Asad vei kotijoukkueen avausjaksolla johtoon stadionin ensimmäisellä maalilla, mikä oli vielä komea kaukolaukaus. Toisella jaksolla Arriola osui kahdesti, tunnin tienoilla vaihdosta kentälle tullut Rooney oli mukana molempien rakentelussa. Vancouver kavensi lisäajan lopussa Daviesin hienolla vedolla vahvan haaston jälkeen.
citykarhu

Poissa Poissa


Vastaus #1558 : 16.07.2018 klo 09:48:14

Mikä on muuten NASL:n ja siellä pelanneiden seurojen tilanne tällä hetkellä? Luulisi ettei seuroillakaan ole kovin pitkään mahdollisuutta olla elossa ilman aktiivista liigaa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1559 : 16.07.2018 klo 18:21:58

NASL:n oikeusjuttu US Socceria vastaan toisen sarjatason arvon viemisestä on edelleen vireillä, mutta tuo ei ole juurikaan edennyt. USA:ssa oikeudenkäynnit kestävät ja US Soccer on tietysti pyrkinyt viivyttämään jutun käsittelyä. Oikeudessa luultavasti tapahtuu joskus vuonna 2019, ratkaisu venynee ainakin vuoteen 2020. Hyvin epätodennäköistä siis on, että NASL enää palaa, koska toiminnan saaminen käyntiin vaatisi tuon oikeusjutun voittamisen.

Jäljelle jääneistä NASL-seuroista NY Cosmos, Miami FC sekä Jacksonville Armada ovat pelanneet tällä kaudella korkeimmassa amatöörisarjassa NPSL:ssa, Cosmos ja Miami tosin ovat ilmoittaneet ykkösjoukkueen olevan tauolla ja NPSL-seurat ovat olleet nimiltään Cosmos B ja Miami FC 2. Jacksonville Armada sen sijaan ei tuota kikkailua ole harrastanut. Cosmos voitti runkosarjan kaikki kymmenen otteluaan ja voitti lohkonsa. Miami voitti myös lohkonsa, missä Jacksonville tuli toiseksi. Jatkopeleissä kaikki etenivät konferenssifinaaleihinsa, joissa Miami pudotti Jacksonvillen jatkosta ja Cosmos sai hieman balsamia haavoille kaadettuaan Brooklyn Italiansin rankkareilla. Italians pudotti Cosmosin aiemmin kaudella cupista, mikä olisi kyllä ollut se Cosmosin paras mahdollisuus näkyvyyteen tällä kaudella. Miami ja Cosmos jatkavat nyt alueellisiin pudotuspeleihinsä minkä jälkeen ovat sitten kansalliset välierät ja finaali. Jatkopelejä voittaessaan Miami ja Cosmos kohtaisivat kansallisissa välierissä.

Puerto Rico FC:n tilanne on täysin auki, USL:en tai USA:n amatöörisarjohin seura ei etäisyytensä ja niistä johtuvien matkakulujen takia kelpaa ja muutenkin vaikeuksia on ollut sen verran, että taru lienee loppu, palasi NASL tai ei.

California United ja San Diego 1904 eivät ehtineet pelaamista NASL:ssa edes aloittaa ja tämän hetkinen veikkaus on, että kumpikaan ei koskaan tule otteluakaan missään pelaamaan. California United sai automaattisen hylkäyksen USL:lta, koska Orange County Bluesilla on yksinoikeus Orange Countyn alueeseen ULS:ssa. San Diegon kanssa USL neuvotteli, mutta lopulta ei kelpuuttanut seuraa liigaan, joten ilmeisesti siellä on aika heikosti asiat taustalla, vaikka kovia futaajia Eden Hazardin johdolla on osakkaina.

NASL:n tapainen toinenkin itsenäinen liiga NISA (National Independent Soccer Association) on myös ollut vireillä. Alkujaan NISA:ista piti tulla NASL:n alempi sarjataso, sitten NASL:n korvaaja, mutta nyt näyttää kuolleelta, kun seurojen houkuttelu ei lopulta saanut kunnolla tuulta alleen ja keväällä yksi merkittävistä perustajajäsenistä menehtyi yllättäen. Hankkeen ykköspuuhamies Peter Wilt loikkasi toukokuussa perustamaan uutta USL-seuraa Wisconsiniin, mikä kyllä tarkoittaa sitä, ettei NISA:ista enää kuulla.

Ja sitten se Jakcsonville Armadan omistajan kaavailema Division Zero, joka ei olisi edes CONCACAF:in/FIFA:in alainen sarja... Ei siitä sen enempää.

Aika tukossa on siis noiden entisten NASL-seurojen paluu ammattilaiskartalle, kun uskottavaa sarjaa MLS-USL-akselin haastajaksi ei millään löydy. Toki jos nöyryyttä löytyisi, niin laajentuva USL varmaankin olisi valmis ottamaan, mutta todennäköisesti on liian kova paikka Cosmosille ja Miami FC:lle. Armada sitten pienoinen kysymysmerkkikin, että kelpaisiko USL:en, jos ja kun NASL saa lopullisen tuomionsa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1560 : 20.07.2018 klo 23:12:39

US Open Cupin välierien vahvistaminen antaa vielä odottaa, koska Los Angeles FC:n ja Portlandin ottelusta on jätetty protesti, jonka mukaan ottelun maalein 3-2-voittanut LAFC käytti liikaa ulkomaalaisia pelaajia.

US Open Cupissa seurat saavat käyttää vain viittä ulkomaalaista pelaajaa ottelussa, mikä on siis vähemmän kuin MLS:ssä yleensä, jossa ulkomaalaisten määrä ratkeaa ulkomaalaispaikoilla, joita on keskimäärin kahdeksan seuraa kohti. Tuon lisäksi ulkomaalaissäännöt ovat erilaiset. Kyseisessä ottelussa ongelman aiheutti LAFC:n kanadalainen keskikenttäpelaaja Mark-Anthony Kaye, joka on kulkenut MLS:ään lupaavien pelaajien reittiä, eikä lasketa MLS:ssä ulkomaalaiseksi, mutta US Open Cupissa lasketaan ja tuo jäi LAFC:ltä huomaamatta, joten kokoonpanoon tuli kuusi ulkomaalaista. On sitten osoittautunut, että US Soccer virheellisesti listasi Kayen kotimaiseksi pelaajaksi ennen ottelua, joten luultavaa on, ettei Portlandin protesti mene läpi, koska kyseessä on US Soccerin virhe, ja LAFC pääsee välieriin, mutta aika näyttää.

Idässä Chicago ja Philadelphia kohtaavat välierässä. Lännessä sitten Houston saa odottaa tuon protestin tulosta ennen kuin välierävastustaja ratkeaa.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1561 : 21.07.2018 klo 19:36:14

US Open Cupin välieriin tuli sitten nopea ratkaisu, kun Portland myös totesi, että kyseessä oli lähinnä US Soccerin, ei LAFC:n, virhe ja veti protestinsa pois. Joten elokuun alkupuolella pelattavissa välierissä idässä kohtaavat Chicago ja Philadelphia, lännessä Houston ja LAFC.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1562 : 21.07.2018 klo 23:47:18

DC:tä vastaan Atlantan Josef Martinezille kauden kolmas ja uran kuudes hattutemppu MLS:ssä, joten Martinez on nyt yksinään eniten hattutemppuja MLS:n historiassa tehnyt pelaaja. Kuusi hattutemppua vaativat vain 42 ottelua.

22 maalia 22:ssa ottelussa on Martinezin tämän kauden saldo nyt, joten on nykytahdillaan etenemässä selkeästi kohti MLS:n yhden kauden runkosarjan maaliennätystä, joka nykyisellään on Roy Lassiterin 27 maalia MLS:n ensimmäiseltä kaudelta 1996, Chris Wondolowski (2012) ja Bradley Wright-Phillips (2014) ovat ennätystä sivunneet.

Wayne Rooneyn ensimmäinen avauksesta asti pelaama ottelu DC:n riveissä ei paljoa lupaillut. Joku hyvä kosketus ja pallon jakaminen, mutta aivan liian paljon harhasyöttöjä, joista yksi käynnisti Atlantan 1-1-tasoitukseen johtaneen hyökkäyksen ja tietysti toisella jaksolla turhautuneena tarpeeton varoitus ennen kuin pääsi vaihtoon. Toki pelasi yksinäisenä kärkenä vierasottelussa liigan kärkijoukkuetta vastaan, mutta kyllä Rooneylta silti enemmän odottaisi.

Atlantalle 3-1-voitto ja jatkaa edelleen MLS:n kärjessä.
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1563 : 22.07.2018 klo 19:55:29

Orlando on kauppaamassa Justin Meramin pois. Meram on Orlandossa ollut suuri pettymys siirryttyään talvella Columbuksesta yli miljoonalla allokaatiorahaa. Meram on joutunut kannattajien hampaisiin heikkojen otteidensa takia, oli jo kerran aiemmin kaudella seuran antamalla henkilökohtaisella vapaalla ja oli nyt taas sivussa vierasottelusta Columbusta vastaan. Tällä kertaa tosin sen takia, että kauppa on ilmeisesti lähellä. Viime kaudella Meram teki 34:ssä runkosarjaottelussa 13 maalia ja syötti viisi, tällä kaudella tehot ovat 17:ssä ottelussa 1+2...

Entinen seura Columbus, ensi kaudella MLS:ssä aloittava Cincinnati, Portland ja Vancouver olisivat ainakin kiinnostuneita. Vaikka pienimuotoista tarjouskilpailuakin tulisi, niin reippaasti tappiolle Orlando jäänee.

On kyllä Orlandon kausi ollut täysi katastrofi, niin paljon on satsattu, mutta pudotuspelit näyttävät jäävän haaveksi, jos ei jyrkkää käännöstä tapahdu nopeasti. Orlando sentään katkaisi yhdeksän ottelun tappioputkensa viime viikonloppuna Torontoa vastaan, mutta Columbusta vastaan oli taas paluu tappioihin, kun Wil Trapp pisti komean kaukovedon lisäajalla yläkulmaan. Toki ihmetyttää, että kuinka alas Orlando oli valunut puolustamaan. https://streamable.com/znciu
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1564 : 23.07.2018 klo 22:21:10

Dallasilta ja Coloradolta merkittävä kauppa, kun USA:n maajoukkueen keskikenttäpelaaja Kellyn Acosta lähti Coloradoon ja hyökkääjä Dominique Badji vaihdossa Dallasiin, joka saa myös ulkomaalaispaikan Coloradolta täksi ja ensi kaudeksi. Lisäksi seurat vaihtoivat keskenään ensi talven SuperDraftin ensimmäisen kierroksen varausoikeutensa ja Colorado saa Dallasin toisen kierroksen varausoikeuden. Kummankin pelaajan siirron MLS:n ulkopuolelle tapahtuessa edellinen seura saa puolet mahdollisesta siirtokorvauksesta, jos siirto tapahtuu vuoteen 2020 mennessä, vuoden 2020 jälkeisessä siirrossa edellisen seuran osuus putoaa kolmannekseen siirron arvosta.

Acosta oli nivusvamman takia alkukauden sivussa, eikä ole palattuaan onnistunut odotetunlaisesti. Dallasissa tilanteesta on sitten keskusteltu Acostan kanssa ja lopputulos oli, että Acosta tarvitsee maisemanvaihdoksen. Badji on fyysisesti erinomainen pelaaja, varsinkin jaloista löytyy sekä nopeutta että ponnistusvoimaa, mutta teknisesti on sitten hieman rajallinen. Tällä kaudella on kuitenkin toistaiseksi syntynyt huonossa joukkueessa seitsemän maalia ja on kyllä mielenkiintoista nähdä, mitä Badji saa nopeudellaan aikaan, kun Dallasissa tarjoilun pitäisi olla parempaa.

Coloradolle tärkeä kauppa uskottavuuden kannalta, kun ei voida nyt sanoa, että aina rahtaavat niitä ikäkuluja lädejä alasarjoista. Tosin Acosta yksin tuskin paljon auttaa, kun joukkue on vaan liian huono. Saako Acosta sitten pelinsä paremmin kulkemaan, kun pääsee joukkueen tähtipelaajaksi vai jatkuuko uran alamäki, kun nyt joutui liigan pohjajoukkueeseen.

Dallas on nyt myynyt keskikentältä kaksi pelaajaa, kun Mauro Diaz lähti aiemmin Arabiemiraatteihin, joten uutta hankintaa keskikentälle pitäisi vielä siirtoikkunan aikana olla tulossa. Diazista vielä tuli hyvä pino allokaatiorahaakin, joten resurssejakin on käytettävissä. Badji ilmeisesti saa green cardin lähiaikoina, joten tuo ulkomaalaispaikkakin jää uutta hankintaa varten käytettäväksi.

Colorado hankki jo hyökkäykseen Giles Barnesin ilmaisella siirrolla Meksikosta, mutta toivoa sopii, että sieltä tulee vielä joku hyökkääjä Badjin lähtöä paikkaamaan. Siitä on jo vuosia, kun Barnes on ollut minkäänlainen tekijä edes MLS:ssä...
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #1565 : 24.07.2018 klo 08:47:59

http://cpl-network.s3.amazonaws.com/app/uploads/cpl/2018/04/27015124/CPL-Debuts-2-01-730x365.jpg

Kanadan Valioliiga käynnistyy vuonna 2019. Liiga toi esille logonsa, hirveän yllättävästi kyseessä on tyylitelty vaahteranlehti... Värimaailma sitten valkoinen, vaaleansininen, tummansininen ja vaaleahko vihreä. Toki kansainvälisissä yhteyksissä (Mestarien liiga, ym. kansainväliset ottelut) logoa voidaan käyttää puhtaasti punavalkoisella värimaailmalla korostamaan kanadalaisuutta.

http://canpl.ca/

Ensimmäinen seurajulkistus tulevaan liigaan on vajaan kahdeen viikon päästä.

Canadian Premier League - Kanadan Valioliiga

Noniin, nythän näitä nimiä on ruvennut putoilemaan oikein urakalla. Aika mielenkiintoinen konsepti, sillä liigasta tulee ihan virallinen Kanadan pääsarja, "Tier 1 FIFA sanctioned soccer league". Suunnitteilla on myös, että tulevaisuudessa sarjajärjestelmä koostuisi useasta divisioonasta, joiden välillä olisi eurooppalaiseen tyyliin putoamis- ja nousumahdollisuus. Ainakin tällaisia puheita on ollut, joka ei tietysti pohjoisamerikkalaisessa futiksessa ihan hirveästi vielä kerro.

Ensi vuonna liiga koostunee kahdeksasta joukkueesta, mutta myöhemmin määrää lisätään kymmeneen.

Varmistuneet seurat kaudella 2019

Cavalry FC, Calgary (Alberta)
FC Edmonton, Edmonton (Alberta)
Forge FC, Hamilton (Ontario)
HFX Wanderers FC, Halifax (Nova Scotia)
Pacific FC, Langford (Brittiläinen Kolumbia)
Valour FC, Winnipeg (Manitoba)
York 9 FC, Yorkin alue (Ontario)

Yhtä vaille kaikki ensi kauden joukkueet on siis julkistettu. Toisin kuin MLS:ssä, liigan joukkueet on organisoitu seuroiksi, ei yhden kattojärjestön franchise-toimijoiksi. Seuroista ainoa jolla on historiaa on tietysti FC Edmonton, joka pelasi kaudet 2011-2017 NASL:ssä. Seuran ammattilaistoiminta loppui viime kauteen, mutta joukkue palaa siis ammattilaisnäyttämölle ensi vuonna uudessa Valioliigassa.

Seurat on ripoteltu ympäri maata, joten kilometrejä kyllä tulee, oli se sitten bussissa tai lentokoneessa. Ei varmaan ihan ilmaista toimintaa sekään, joten ihmisten on kyllä löydettävä katsomoihin, että toimintaa jaksetaan ja voidaan pyörittää. Mielenkiintoista nähdä mitä käy.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2018 klo 10:01:35 kirjoittanut äägee »
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #1566 : 24.07.2018 klo 10:10:27

Ihan hyvät kilsat tulee etenkin noille molempien rannikoiden joukkueille.
Winnipegistäkin taitaa olla lähin joukkue yli 1000 kilsan päässä.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2018 klo 10:14:51 kirjoittanut Seeteufel »
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #1567 : 24.07.2018 klo 10:41:56

Ihan hyvät kilsat tulee etenkin noille molempien rannikoiden joukkueille.
Winnipegistäkin taitaa olla lähin joukkue yli 1000 kilsan päässä.

Joo, 1300 kilsaa ja rapiat sekä Edmontoniin että Calgaryyn. Siinähän on mukava körötellä bussissa, jos päätetään, että "lähimatseihin" ei lennetä. Aika hasardilta kyllä kuulostaa, jos totta puhutaan.

En tiedä yhtään millaista paikallispatriotismia Kanadan suurkaupunkien tuusuloissa harrastetaan. Onko ylipäätään realistista, että Ontarion Yorkissa kannatettaisiin paikallista "alasarjajoukkuetta" Toronto FC:n sijaan, ellei ole äärimmäinen forumisti? Sama Vancouverissa. Winnipegit ja calgaryt kyllä ymmärrän, sillä kummassakaan kaupungissa ei ole ennestään ammattilaisjoukkuetta.
Seeteufel

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Röda, Stock Aitken Waterman


Vastaus #1568 : 24.07.2018 klo 11:32:20


En tiedä yhtään millaista paikallispatriotismia Kanadan suurkaupunkien tuusuloissa harrastetaan. Onko ylipäätään realistista, että Ontarion Yorkissa kannatettaisiin paikallista "alasarjajoukkuetta" Toronto FC:n sijaan, ellei ole äärimmäinen forumisti? Sama Vancouverissa. Winnipegit ja calgaryt kyllä ymmärrän, sillä kummassakaan kaupungissa ei ole ennestään ammattilaisjoukkuetta.
Tosin kiinnostaako Winnipegin ja Calgaryn kiakko/rodeo/kanukkifutiskylissä jalkapallo yhtään ketään?
Hamiltonin stadionin nimi - Tim Hortons Field, muuten heittämällä kanadalaisinta mitä tiedän.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2018 klo 11:39:44 kirjoittanut Seeteufel »
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #1569 : 24.07.2018 klo 12:12:13

Tosin kiinnostaako Winnipegin ja Calgaryn kiakko/rodeo/kanukkifutiskylissä jalkapallo yhtään ketään?
Hamiltonin stadionin nimi - Tim Hortons Field, muuten heittämällä kanadalaisinta mitä tiedän.

Ainakin Winnipegissä jalkapallo on suosituin lasten urheiluharrastus, ja kaupunki on ilmeisen monikulttuurinen. Yhtä kallista kendo on Kanadassakin, joten ei kaikilla waspeillakaan ole mahdollisuus antaa lastensa pelata sitä. Uskon kyllä, että futismatseillekin voi olla kysyntää, kun kiekkokauden kanssa ei kauheasti tule päällekäisyyksiä. Järjestettiinhän kaupungissa myös naisten futiksen MM-otteluita 2015. Jonkun esikaupungin "York 9 FC" on puolestaan nimenä jo sellainen, että saa Legirus Interinkin näyttämään hyvältä.

Näin mutulta voisin kuvitella, että Canadian Football League on se suurin haastaja. CFL on tosin monin paikoin näiden uusien soccer-seurojen taustalla, esim. juuri Winnipegissä (sama omistaja) ja Hamiltonissa.

e. Tulipas sekava viesti univelassa kirjoitettuna.

e2. Vähän korjailua.
« Viimeksi muokattu: 24.07.2018 klo 12:38:08 kirjoittanut äägee »
Zazar

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Dreams can't be buy


Vastaus #1570 : 24.07.2018 klo 18:15:07

Joo, 1300 kilsaa ja rapiat sekä Edmontoniin että Calgaryyn. Siinähän on mukava körötellä bussissa, jos päätetään, että "lähimatseihin" ei lennetä. Aika hasardilta kyllä kuulostaa, jos totta puhutaan.

En tiedä yhtään millaista paikallispatriotismia Kanadan suurkaupunkien tuusuloissa harrastetaan. Onko ylipäätään realistista, että Ontarion Yorkissa kannatettaisiin paikallista "alasarjajoukkuetta" Toronto FC:n sijaan, ellei ole äärimmäinen forumisti? Sama Vancouverissa. Winnipegit ja calgaryt kyllä ymmärrän, sillä kummassakaan kaupungissa ei ole ennestään ammattilaisjoukkuetta.

York 9:stä on vaikea sanoa että käykö PKKU:t vai lähteekö lentoon, mutta Pacific FC tulee pelaamaan kotiottelunsa Vancouver Islandilla, jolta on 20 kilometrin lauttamatka Vancouverin ytimeen. Jenkkilän amatöörisarjoissa Victoria Highlanders on kyllä kerännyt päälle tonnin AM-lukuja jo vuosia ja aktiivista kannattajatoimintaakin löytyy jo etukäteen, niin eiköhän ammattilaisjoukkueen kohdalla kiinnostusta ihan elinvoimaisen seuran hengen pitimiksi löydy.

Pahin kivi kaskessa lienevät lähinnä nuo mainitut välimatkat, mitkä luonnollisesti pitävät kustannukset korkealla. Esim. Newfoundlandin itäkärjessä sijaitseva St. John's, joka on pyörinyt spekulaatioissa Saskatoon/Reginan, Mississaugan ja Ottawan lisäksi, olisi muuten hyvinkin potentiaalinen kaupunki sarjalle: sieltä löytyy pelikelpoinen stadion, ruohonjuuritason futiskulttuuria eikä juurikaan kilpailua sponsorirahoista muiden urheilusarjojen taholta - mutta aika helvetin kalliksi tuolla reissaaminen tulisi kun pelkästään Ontarioonkin on 2500 kilsan lentomatka.

---

Pienessä nosteessahan futis Kanadassa on ollut samoista syistä kuin Jenkeissä, mutta vaikea sitä lutuuria on määrättömästi kehittää kun uskottavia ammattilaisseuroja on koko valtavassa maassa ollut yhteensä viisi. Ymmärrettävästi siellä ollaan nyt oikeinkin innoissaan tästä projektista, eikä vain koska uusi sarja takaa nuorille kanadalaispelaajille mahdollisuuden pelata ammattilaisfutista myös kotimantereella mutta myös vähän, koska tuohan tuon viritelmän seuraaminen myös lisää tekemistä futisfanien arkeen. Tähän saakka heidän forumeilla ja twittereissä johtavat teemat (ainakin kolmen MLS-seuran vaikutuspiirien ulkopuolella asuvien osalta) ovat koostuneet lähinnä

- maajoukkueen masokistisesta kannattamisesta sen tarpoessa karsinnat toisensa perään keski-amerikan perserei'issä, eritoten Hondurasissa  
- veikkausliigassa ja euroopan pimppidivareissa pelaavien kanadalaispelaajien tähystämisestä rakeisilta striimeiltä
- kahden passin miesten perään haaveilusta (tune: Owen Hargreaves on houmou & Andreas Vaikla, maajoukkueeseen?)
- kendojanarien vihaamisesta

Tietyistä syistä kanadalaisia futisfaneja on suomalaisena erittäin helppo sympatiseerata...
Louhikkokoskettaja
Vastaus #1571 : 24.07.2018 klo 19:10:23

Erittäin kovaa kanadalaisuusastetta CPL tavoittelee, eri lähteissä on esitetty, että säännöillä varmistettaisiin, että liigan pelaajista jopa 75-80 prosenttia olisi kanadalaisia. Keskeinen sääntö ilmeisesti tuon varmistamisessa tulee olemaan, että kentällä vähintään 6/11:stä pelaajasta täytyisi olla kanadalaisia. Valmentajat olisivat ilmeisesti kaikki kanadalaisia. Liigan päätavoitteena on toimia kanadalaisten pelaajien, valmentajien ja jalkapallon yleensäkin kehittäjänä. Hieman sitten epäilyttää, miten tuo valmentajien kansalaisuuden rajaaminen toimii kokonaisuuden osana tuossa kehittämistavoitteessa.

Kuten Pohjois-Amerikassa aikalailla kaikessa kovemman tason joukkueurheilussa, niin CPL:ssäkin tulee olemaan palkkakatto. Tuon rakenteesta kerrotaan enemmän jatkossa. Ilmeisesti kuitenkin liigan kustannukset on laskettu sen mukaan, että keskimääräisen pelaajan palkka tulisi olemaan noin 50k Kanadan dollaria vuodessa. On se nyt summa, että sarjaa voi kutsua ammattilaissarjaksi, mutta ei sillä varsinkaan suuremmissa kanadalaiskaupungeissa leveästi eletä. Tosin usein Pohjois-Amerikassa urheilussa tulee palkan päälle tulee asunto-, auto- yms. etuja, mikä hieman nostaa palkkatasoa.

Talvella järjestetään ilmeisesti jonkinlainen varaustilaisuus, missä luodaan joukkueiden rungot. Pitkällä tähtäimellä tavoite kuitenkin on siinä, että joukkueet täydentäisivät rivejään "oman alueen" pelaajilla, eikä varaustilaisuuksilla, jos sellaisia kuitenkin on, olisi samanlaista painoarvoa kuin pohjoisamerikkalaisessa joukkueurheilussa yleensä.

Quebecin puuttuminen on CPL:n kannalta harmillinen juttu, mutta tuokin luultavasti korjaantuu kaudeksi 2020. Olisi kuitenkin liigan kannalta ollut parempi, että Quebec olisi saatu heti mukaan. Kiinnostusta on ainakin Sherbrookessa ja Saguenayssa, mutta CPL:n haave olisi Quebec Cityn seura. Kiinnostusta on Quebec Cityssäkin ollut, mutta ei niin vahvaa kuin pienemmissä kaupungeissa.

CPL:n ja kanadalaisten MLS-seurojen vuorovaikutuskin on vielä avoin kysymys. Minkäänlaista farmitoimintaa CPL ei tule hyväksymään, koska kyseessä on pääsarja, mutta toisaalta päteviä kanadalaispelaajia on maailmassa sen verran vähän, että jotain yhteistyötä luultavasti CPL tulee MLS-seurojen kanssa tekemään, jotta nuoria kanadalaispelaajia saataisiin MLS-seurojen akatemioista ja reserveistä CPL:ään lainalle.

Sitten on sekin kysymys, että miten Kanadan paikka CONCACAF:in Mestarien Liigaan ratkaistaan jatkossa. Pelaako CPL:n voittaja tai kärkipäähän sijoittuneet jonkinlaisia pudotuspelejä kanadalaisten MLS-seurojen kanssa, vai todetaanko kanadalaisille MLS-seuroille vaan, että te olette vittu jenkkejä, hankkikaa paikka sieltä, meidän mestari menee suoraan kisoihin.
äägee

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: GrIFK, CFC ja IFKM


Vastaus #1572 : 25.07.2018 klo 08:03:27

Erittäin mielenkiintoista spekulointia. Ylos Ilmeisesti tästä yritetään tehdä hyvin eurooppalainen sarja, ilman pudotuspelejä tai muuta amerikanisaatiota? Sekin on varmasti monen kanadalaisen futisniilon mieleen, kun erottaudutaan selkeästi etelänaapurista ja tehdään asioita omalla, perinteisemmällä tavalla.

Palkathan ovat Pohjois-Amerikan jalkapallosarjoissa MLS:ää lukuunottamatta kovin heikot, eikä siitä ole kauan, kun MLS:ssäkin pelailtiin nälkäpalkalla.

Uutinen
For Canadians, the best way to have a rough idea of what CPL might look like may in fact be to look at MLS circa 2007. The year that Toronto FC joined the league and Canadians began to tune in the median player salary was equivalent to 64,000 CAD while the minimum salary was equivalent to roughly 15,500 CAD. Considering this is roughly in line with numbers reported to represent average CPL salaries, those happy with MLS’ on field quality when TFC launched should not have difficulty following the CPL.


Noiden jo nyt julkaistun 7 joukkueen lisäksi Ottawa liittyy tietojen mukaan kahdeksanneksi jäseneksi liigan ensimmäiselle kaudelle.

Uutinen
Tonight, however, even bigger news was potentially revealed: the clubs that will play in the league’s inaugural 2019 season. Joey Alfieri of TSN 690 is reporting that the league is set to announce York, Halifax, Ottawa, Hamilton, BC, Edmonton, Winnipeg and Calgary as its original eight.

https://www.wakingthered.com/2018/5/2/17313690/canadian-premier-leagues-can-pl-original-teams-ottawa-toronto-edmonton-bc


Tämä on tietysti sikäli mielenkiintoista, että Ottawassa on jo ihan hyvää kannatusta nauttiva Ottawa Fury, jonka katsojakeskiarvo USL:ssä on yli 5000. Siirtyykö Fury CPL:ään, vai kuopataanko taas yksi seura ja CPL:ssä aloitetaan puhtaalta pöydältä? Jälkimmäinen kuulostaisi harvinaisen järjettömältä. Kaksi joukkuetta Ottawassa olisi sitäkin oudompi idea, niin jännää on nähdä, millaiseen ratkaisuun siellä päädytään.
honkala

Poissa Poissa

Suosikkijoukkue: Savon vapautusarmeija


Vastaus #1573 : 25.07.2018 klo 09:13:54

todetaanko kanadalaisille MLS-seuroille vaan, että te olette vittu jenkkejä, hankkikaa paikka sieltä, meidän mestari menee suoraan kisoihin.

No daa :D

Ei siellä herkkusieniliigan karsinnassakaan lubille tule Walesista Swansea tai Cardiff vastaan...
Chingón

Paikalla Paikalla


Vastaus #1574 : 25.07.2018 klo 11:36:25

Miksi valmentajien täytyy olla kanadalaisia? Luulisi vähän jarruttavan kehitystä.

 
Sivuja: 1 ... 62 [63] 64 ... 96
 
Siirry:  

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2011, Simple Machines | Mainosvalinnat | Tietoa